hits

Tips til babymat + NY RETT med kylling

I dag har jeg lyst til dele et lite tips med dere fordi mange sier at de synes det er vanskelig lage hjemmelaget babymat fordi de er uvitene p hva som kan gis og hvilke ingredienser som passer sammen. Man kan s klart kjpe forskjellige bker med oppskrift, men det er faktisk ikke ndvendig.

Nesten alt kan brukes, det viktigste er at det er god variasjon i kosten. Og er det noe du er usikker p om sm barn kan spise s gjr et par tastetrykk p Google.
De sm tler langt mer enn vi trur. Bde chilli og hvitlk er fint i babymat. Jo mer vi trr gi barna vre jo flere smaker lre de seg til like :)



Tipset er rett og slett og ta en titt p ingrediensensene p de ferdige middagsglassene p butikken, men du trenger jo ikke bruke bde potet og pasta i rettene det er det. Heller mer av de gode rvarene som grnnsaker og kjtt. Matprodusentene bruker mye potet fordi det er en billig rvare samtidig som det brukes som stivelse. Det blir ogs tilsatt en del vann i ferdigmat, det ser du ut i fra ingrediensene da rekkeflgen forteller hva det er mest av, vann str som regel som nr en eller to. S de bruker vann og igjen potet som stivelse rett og slett for f strre fortjeneste p ferdigproduktene.

Det er s klart ikke noe ille bruke ferdigglass, det fr man bestemme helt selv. Jeg nsker ikke gi mdre drlig samvittighet fordi de kjper maten ferdig. Men til de som nsker lage mat selv s hper jeg at jeg kan komme med noen gode rd og tips.

Jeg gir ogs alltid dessert til jentene etter middagen. Og via tips fra butikken fant jeg for eks. ut at jeg kunne bruke eple, gulrot og pastinakk sammen til en dessert. Jentene elsker det, det er stt og friskt p smak. Med en dessert laget av frukt, br og grnnsaker fr jeg i de enda flere vitaminer og viktige nringsstoffer.

Jeg nsker dele en middagsrett til med dere med utgangspunkt i ferdigglassene:)

Kyllig, med ris og tomatsaus

Ingredienser:
En liten kopp ris
En kyllingfilet
Hakkede tomater p boks
Urter

Ha risen i en kjele med litt vann og kok den myk.



Del en kyllingfilet i terninger og legg de i dampenhenheten/blendende og la de dampes i ca 10-15 minutter. Del en bit og se om den er gjennomkokt.
Har du ikke dampenhet steker du kyllingen p lav varme i pannen, unng stekekanter da de blir harde.



Ha ris, kylling opp i samme beholder og tilsett ca en halv boks tomater ( litt av gangen s finner du ut hvor mye du vil ha) tilsett ogs urtene. Det gir god smak p retten. Denne gangen brukte jeg timian. (For lese hvorfor timian er s bra bruke i babymat, SE HER)
Blend det hele sammen til nskelig konsistens.



Gjr klar en porsjon og frys ned resten.

Jentene elsket retten selv om bde kylling og ris var nytt for dem.
Til dessert ble det eple og gulrot, dampet og blendet sammen til en mos

Om du nsker deg Philis Avent sin dampenhet og hurtigmisker i ett finner du den HER. Den er s fantastisk, gjr matlagingen til de sm latterlig enkel.

Philips Avent, Kombinert dampkoker og mixer

16 kommentarer

Hvordan desifiniserer du maskinen etter du damper kyllingen? Er jo s viktig det etter man bruker rtt kjtt i maskinen! Har ikke turt begynne med kjtt til jenta mi p snart 6mnd siden jeg ikke er helt sikker p hvordan jeg fr desinifisert maskinen sikkelig :-)

Her i huset gr det kun i hjemmelaget, fordi minsten p 9 mneder brekker seg av ferdigglassene. Det skjnner jeg godt, da jeg har smakt selv! Hehe. Men en ting jeg har lurt p.. Er det noe srlig og fryse ned kylling igjen?

Victoria: nr beholderen gr over 70 grader har alle de skumle bakteriene i rtt kjtt ddd, s du trenger ikke desinfiser den nr kjttet er ferdig "kokt" :)

Stine: du kan fint fryse den ned om den er r ja. Men fryst kylling ville jeg ikke brukt :) mine liker heller ikke ferdigglass :)

Hei, selger du noe av det fine du syr? Kan man bestille? :)

Marianne: desverre! Jeg har mer enn nok med mine egen for yeblikket ^^,

Det har jeg full forstelse for! Imponert over hva du rekker over med to sm :)

Liker at du deler oppskrifter! Jeg kjpte meg maskinen fra avent for et par uker siden, takket vre deg! Middagen gr ned p hykant :) snnen min likte mat p glass ogs, men jeg ville gjerne lage selv, ogs med tanke p lommeboka, men selvflgelig ogs fordi han fr i seg s mye mer av de bra tingene, av ferske rvarer, og venner seg mer til forskjellige smaker :) syns nesten mat p glass har den samme stygge grfargen og er like smaklse alle sammen.

Elsker oppskriftene dine alts! :))

Hei. Flott at du deler oppskrifter, du skriver mye nyttig om dette med la ungene prve mang smaker - det er s viktig!! Ville bare si at det ikke anbefales steke mat til de sm, men heller koke/trekke. Jeg trekker kyllingfileten i ca 15 min - da blir den bde saftig og perfekt til mose :-)

Kaja: Takk, s hyggelig. Ah, ja det har du rett i. Kokt kylling slo meg ikke :P Takk for tips.

Silje Marlene Skaate: S bra :D Fint med tilbakemeldinger, da blir det flere ^^,

Siljiii87: Tusen takk :D Den er s sykt genial! Vi hadde babymat smaking p en babyshower for ei venninne av meg hvor meningen var at vi skulle gjette hvilken rett det var. Det var ingen som tok riktig og p noen lurte vi p om det var tull og at det mtte vre kattemat. Haha. Det smaker i allefall veldig annerledes enn den hjemmelagde maten :)

Hehe, jaa.. Syns mange av de glassene lukter kattemat ogs jeg :p

Men maskinen er faktisk billigere p Expert, enn p lekmer.no :) jeg betalte 999,- p expert :)

Siljiii87: Den er det ja, s supert :D

Leser ingen blogger men da jeg kom over instagramen din s mtte jeg inn p bloggen! Tusen Takk for middagstips til di sm! Kylling retten str p menyen idag :) spent p lillingen sin reaksjon! Du har foresten 2 nydelige jenter! :)

Skriv en ny kommentar