hits

Tvillingmammaen kokkelerer

I gr gikk siste boksen med ferdig laget middag fra frysen til jentene, s da er det bare begynne kokkelere p nytt slik at jeg fr et nytt lager. Det finnes perioder der jeg er litt lat med middagslagingen og da blir det til at jeg m lage mat annen hver dag. Resultatet av det er jo at det er mye mer kjedelig lage middager hele tiden enn nr jeg bare bestemmer meg for st p kjkkenet i litt lengre tid den ene dagen og lager mange posjoner som kan fryses ned. Da blir det nesten som for de som kjper ferdig glassene p butikken, bare g i fryseboksen og plukke ut dagens middag.

Alle middagene til jentene bestr av ferske sunne rvarer i store variasjoner. Det finnes ikke salt eller sukker i maten jeg lager til de. Og de spiser alt fra vegetar til fisk- og kjttretter. Middag er desidert favoritt mltidet deres her i hus, de spiser alltid til skla er helt tom. Jeg har vrt opptatt av la de smake mange smaker og mye smaker for f de s lite kresne som mulig. S langt gr det veldig bra, de gaper for retter med hvitlk og urter, ja det er faktisk blandt favorittene.

Blir spennende se hvordan de blir nr de kommer i trassalder.


Kjekt med luke fra kjkkenet og inn i stuen s jeg kan flge med p jentene samtidig som jeg lager mat :)

Jentene fikk vre litt bortskjemte i gr da de ble litt lei av meg som bare sto p kjkkenet lagde mat til dem, s da satt jeg p disney junior og lot de se litt p TV mens de fikk et fruktnett med mango i. Haha, er ikke mye jentene fr lov til se p TV, s de synes det er s gy med farger om lyder.

Et kjempe tips til deg som nsker gi barna frukt og i tillegg bli vandt med andre kosistenser enn grten er gi myke frukter i fruktnett som dette med en gang de klarer gripe og holde ting selv.

Nr jeg lager middager til jentene synes jeg det er s gy eksprimentere med litt nye retter og smaker i rettene. Men nr det kommer til middager til BT og meg er jeg s fantasils og umotivert. S viktig det er for meg at jentene spiser sunn og riktig mat ogs gir jeg s blanke i hva jeg selv putter i munn. Jeg kan godt finne p sprre om BT gidder ta meg en grandis hjem fra jobb fordi jeg er ikke orker finne p noe annet. Huff, skjnner nesten ikke hvordan jeg trr si det en gang.
Men den dagen jentene begynner spise det samme som oss, s m jeg bare sette meg inn i gode matvaner for oss alle 4! Det smaker jo s mye bedre, og jeg synes det er gy lage, jeg gidder rett og slett bare ikke annstrenge meg for finne nye sunne retter.
(motto: si det hyt og det er lettere gjre noe med det)

Grsdagens retter ble:

Stpotet/gulrot-stappe: gulrot, stpotet, hvitlk, timian og basillikum

Pasta bolognese: tomater, stangseleri, gulrot, lk, timian, basillikum, karbonadedeig, tomatpurr og fulkorns macaroni (oppskrift HER)

Brokkoli og mango- rett: potet, squash, brokkoli og mango

rret og avokado-rett: stpotet/potet, avokado, rret/lask, kruspersille og litt sitronsaft (oppskrift HER)

Prepur til dessert: dampet og most pre



N ligger middag for to dager i kjleskapet og resten i frysen. *klapper meg selv p skulderen*

40 kommentarer

Lurer p om du har noen tips p hva man gjr om man ikke har snn dampkoker? Har stavmikser. Noen tips til hva man gjr da?

Jss, jeg tror jeg hadde spist barnemat selv jeg hadde jeg vrt deg ;-) Ha en flott dag :-)

Helene Viktoria: koke maten og blende med stavmikseren. Jeg har skrevet hvordan man lager maten p oppskriftene uten dampenheten ogs :)

traust: haha. Faktisk s spiser vi bolognesen selv. den er drit god :-) lager den bare litt mer krydret med pepper og chilli :)

Vi har snn fruktnett vi ogs, men tror jeg skal vente med gi det til de har litt mer kontroll over hendene sine. Sist jeg prvde gi frukt i nett s mistet de dem bare og ble dritsure:p ellers lurer jeg p hvor gamle jentene dine var nr du begynte gi kjtt i maten og grovere konsistens? :) nsker dere en fin dag videre!

Madeleine: hehe. Det kommer fort:-) jeg husker ikke helt, 7-8 mnd tenker jeg. Men ga vegetarmifdager fra 5-6 mnd

Det fruktnettet er genialt :) Emilie begynte spise eple kjempe tidlig med den, g er s glad i eple enda den dag i dag :)

Fr de dessert hver dag? :-) Isfall, gir du middagen til de ikke vil ha mer ogs dessert? Babyen min blir snart 4 mnd, og jeg er helt lost p dette her med mat til baby :P

S flink! Det s jo kjempe godt ut :D Blir gy kunne begynne med slik mat til Alisa ogs :D Da fr jeg kikke tilbake p bloggen din, og starte kokkeleringen ;)

Vil bare tipse dere andre som ikke har dampkoker og som lurer p hvordan man lager mat til baby om heftet man fr nr man er gravid Mat for spedbarn., ligger ogs ute p nett: http://www.matportalen.no/artikler/article2336.ece/BINARY/Mat+for+spedbarn

Her er mange oppskrifter tilpasset alder og str bra forklart om hvordan man tilbereder maten:) og s er boken til Lettlaget barnemat av Margit Vea og veldig bra:)

Helene: De fr frukt hver dag, om de er veldig sultene i mellom et mltid kan de f desserten da som et mellommltid i stedet for etter middag. Det varierer litt. Dessertene er jo bare fruk eller frukt og grnnsakspureer. Eple og gulro blanding er en hitt! :) Nr barnet ditt n er 4 mnd, kan du starte med introdusere enkle matvarer. Epler som er kokt og most. gulrot og stpotet. Meloner er gjerne ogs en stor suksess og prer. :D

S bra! Jeg gjr ogs det samme, kjpematen har jeg prvd et par ganger nr vi er borte, men han griner p nesa! Her er alt med stpotet en hit, srlig en oppskrift jeg fant med kylling, stpotet, gulrot, potet og kardemomme, favoritten her i huset!:) pleier ogs ha i en ss med nytral olje for litt fett:) tror barna godtar mat mye bedre nr de fr hjemmelaget, for den smaker jo det det skal vre:-) ogs vet vi hva de fr i seg!! Tommel opp for hjemmelagd!

Hei! Jeg lurer p om man m vente til maten er blitt kald fr man hiver det i kjleskap/fryser?

Kjempe fin blogg og nydelige barn du har :-)

Mariell: jeg gjr det, men det er ikke for maten sin del, men det er jo litt energisparende da siden glovarm mat gir fra seg veldig mye varme som gjr at kjleskap og fryser m bruke mer strm.

Takk for tips :) M finne fram til innleget ditt igjen nr lillebror blir gammel nok til spise moset mat.

Angende det kjle ned maten er det ikke bare fordi at kjleskap og fryser bruker mere strm, men fordi at det vil gi gode vekstmuligheter for bakterier om man ikke kjler ned raskt.

Jeg brukte sette boksene i en beholder med kaldt vann, gikk mye raskere da :)

Tips til middag for dere, og barna nr de begynner spise samme mat som dere: Lag middagsplan :) Jeg setter opp meny for en uke i slengen. Handler da inn en gang i uken. Veldig greit vite fra dag til dag hva man skal ha til middag, og kunne forberede det som trengs.

Wibeche

Snuppa her spiser det samme som oss, og en ting som gjorde

Alt lettere var begynne ukeshandle. Hver sndag setter jeg meg ned med oppskriftbker, spesielt de som er lagd for barn, og godfisk.no, og andre matsider, og skriver handlelisten for hele uken. Handler hver

Mandag, og alt har blitt sunnere og mer variert!:D anbefales virkelig. Og jeg er ingen spesielt strukturert person alts, men dette har ftt hele uken til bli s mye lettere med smbarn, jobb og husmorplikter :)

Stine m: du aner ikke hvor mange ganger jeg har prvd,men s sklir fet ut igjen.. Hehe, fr at meg samme nr jeg begynner jobbe ;-)

Stine m: flink du er! Har prvd x-antall ganger selv, men sklir lett ut

Hei du husker vel at du m steke kjttdeigen? Det er mye bakterier i rtt kjtt

Anonym: den blir dampet gjennom"stekt" s det er ingen fare! ;-) hehe

Cathrine Narum

Cathrine Narum

S flink du er :) Jeg lager ogs store porsjoner som jeg fryser ned. I dag ble det 9 porsjoner torsk med potet, gulrot, blomkl, purre, hvitlk, dill og litt smr.

For et par r siden lagde jeg mat sammen med en kokk i forbindelse med praksis i skolen og han sa at maten skulle bli romtemterert fr man satte den inn i kjleskapet/fryseren. Jeg husker ikke hva grunnen var dessverre, men jeg gjr det alltid p den mten.

Cathrine Narum: denne retten skal jeg ogs lage. Takk for tips, hrtes deilig ut :-) jeg gjr det ogs p samme mte som deg fr jeg setter det helt kaldt.

Hvordan tiner du maten? Lar du den st ute en stund fr du varmer den? :)

Lene: jeg setter maten i varmt vannbad som regel :)

Du er flink!

Men stussa litt p at du lot ustekt kjttdeig sammen med grnnsakene, det er fy,fy!!! Barna kan f bakterier de ikke br f i seg, denne kjttdeigen m stekes frst fr du blander den med grnnsakene:) men ellers digger jeg deg alts, ikke missforst😉

Nr jeg blir lei av lage mat gr jeg p matprat.no! Er du glad i kylling s sk p det og du finner MASSE du aldri verden hadde kommet p selv. Samme med alt annet, laks, pasta, wok, biff...:-)

Meg: kjre deg! Nei, man m ikke det fordi alt blir dampet og da dr alle bakterier. Det er profesjonelle folk som har laget denne maskinen og oppskrifter til den. Hadde jeg hatt karbonadedeigen sammen med en salat de skulle spise fersk hadde det vrt veldig skummelt. Men som sagt alt blir gjennomstekt i maskinen. Det er slik denne retten skal til tilberedes nr man har Philips avent dampenhet og hurtigmikser.

Anita: vi er der noen ganger i uka for finne inspirasjon, men er s mye velge i at vi stort sett ikke blir noe klokere. Haha

S flink du er! :-D

Jeg har nettopp begynt introduserer gutten min p 4 mnd for fast fde (fullammer) og alt jeg har gitt har glidd rett ned og han gaper for mer. Men jeg trodde barn under 1 r ikke skulle ha fisk og sitrusfrukter? :-S (men jeg vet ikke, jeg regner med du har full kontroll p hva som er bra og ikke?! :-D)

nr begynte du ha forskjellige urter og hvitlk i maten? :-)

Du har en utrolig energi som jeg misunner ofte! St p, du er super flink ;-)

S flink du er! Lagde selv 90% av barnematen selv til jenta mi da hun var lita:) n er hun 3,5 r og spiser alt untatt finnbiff, og hun plukker ut lk om hun finner biter(dette m hun ha fra barnehagen, for vi har lk i veldig mye)

Hun elsker grnnsaker, spiser det uansett om det er sjeldent jeg og mannen gjr det, hun vil gjerne ha alt vi koker opp;)

inez: fisk kan man gi fr et r. Sitrus er skrevet om at man br vre forsiktig med for noen barn reagerer med prikker p det og kan bli allergiske. Men jeg trur p at man heller skal prve og se hvordan barnet reagerer p matvarer. Ellers er det et hysteri uten like om man skal utelukke Alt! Da kan man omtrent ikke gi noe som helst. Samme under amming. Jeg drakk bde et glass brus i helgene og spiste jodbr og kl, mine jenter reagerte ikke. Hvis jeg eller BT hadde vrt veldig allergiske for noe hadde jeg vrt mer forsiktig med enkelte matvarer, men siden vi ikke er det er jeg ikke redd for gi mandarin eller litt sitronsaft i en rett :-)

Men jentene er jo s store, du kan lage det samme til dere alle 4 n.

Mrs. C.: Mye at kjtt og lignende de ikke klarer spise og de skal spise det samme som oss da vi steker maten. Da blir det stekeskorper og det er ikke s lett tygge kjtt med tre fortenner ;) S ved lage babymat fr jeg i de langt flere ingredienser enn om de skulle ftt det samme som oss.

Elisabeth Andrea

Elisabeth Andrea

Hei. Jeg har en datter p straks 1 r (iiik 19 dager til), og jeg har tenkt flere ganger at jeg skal kjpe den damper/blenderen, men har liksom ikke ftt fingen ut enda! Og n som hun er s gammel s lurer jeg om det er vits i kjpe den..? Kan man velge hvor most maten skal vre f.eks? Jeg er redd jeg kjper den for s bruke den i 2 mnd :-/ Til n har jeg brukt stavmikser, og det funker det. Men jeg ser for meg at det er lettere (og mindre oppvask) nr alt gjres med samme utstyr...

Flink du er. Bare minne p at man ikke skal blande rtt kjtt med grnnsaker pgna bakteriene som spres.

Anonym: les kommentaren min over du! Ingen bakterier i den ferdige retten ;-)

Hei. M bare sprre hvilken kokosmelk du bruker til smoothie laging?

Fatima: vanlig kjpt p dagligvare, ikke lett versjon :)

Skriv en ny kommentar