DIY julekalender #12 DIY av vinkorker

12. desember og halves til JUL!  
Lek og moro med vinkorker. 

Jeg kom over ett døds stilig DIY prosjekt tidligere i desember, noen hadde laget bokstaver ut av vinkorker, og laget bilder ut av det. Jeg drikker ikke så mye vin at jeg kunne laget disse bokstavene på strak arm, haha, men på europris så får man kjøpt en pose med vinkorker til rett under 100-lappen. 

Jeg synes vinkorkene dekorerer veldig godt akkurat som de er. I tillegg er de lette å jobbe med. 

Alt du trenger for å lage vinkorkbokstaver er vinkorker, superlim/limpistol og en kniv. 

Jeg kuttet korkene i 2, da kunne jeg bruke den siden jeg hadde skjært opp slik at jeg slapp og få med merket på korkene, i tillegg synes jeg lengden ble finere. 

Og det var ikke vanskeligere enn at jeg først monterte de løst sammen for å lage bokstavene, da jeg var fornøyd med resultatet, starter jeg å lime de alle sammen. 

Disse bokstavene kan være kule å ha som dekor på en sjenkt eller en hylle, for å få bedre holde i bokstavene alene kan du klippe ut tynn papp og lime korkene til den. Når de kun er limt i hverandre er de mest solide om de får ligge, eller om du limer de til en bakgrunn slik jeg har gjort.

Jeg var nok en tur i låven etter en gammel planke. Jeg kappet opp 6 like lange biter. Inne festet jeg de sammen slik bildet under viser. 

Jeg har altså brukt et plastikkark (fås kjøp på panduro om man ikke har noe lignende) Så har jeg hamret plastikken fast til plankene med stifter og laget en hempe til å henge opp bildene, med hyssing festet av stifter. Det er litt større stifter enn de man stifter ark med. Også slo jeg de ned dobbelt. 

Til slutt var det bare å snu rammene og lime fast bokstavene med superlim fra spar 😉

Her er det bare å slippe fantasien løs. Du trenger ikke lage bokstaver, du kan lage akkurat det kunststykket du selv ønsker. Grunnen til at jeg laget “KOS” er fordi det ordet betyr så mye for meg. Kos er et ord som beskriver mye av det som skjer i hjemmet. Vi elsker å kose oss, gjerne med en god film på tv, vi elsker å kose oss med god mat og digg. Vi bruker ordet “kos” når vi spør hverandre om å få en klem, selv rottweileren vår, Tyra, lyder ordet “kos”. Spør jeg Tyra “kan jeg få en kos” så kommer hun og legger hode på skulderen min. Det var rett og slett ingen andre ord som kunne passet bedre inn i stuen vår. 

Det er KOS!! 


Se alle DIY julekalenderinnleggene HER

14 kommentarer
    1. Dette er så kjekt! Jeg gleder meg hver dag til DIY-innleggene dine. Jeg har, takket være deg, flere julegaveideer nå. Blant annet teposene, vasene, tennbrikketter og vatthjertene 😀 Dette blir en gøy førjulstid!
      Takk for gode tips!

    2. Du er et ordentlig forbilde på så mange måter!! Du er flink til så masse, og inspirerer meg ( og helt sikkert mange mange andre også) hver dag! Takk for at du viser at å lage fine og hyggelige julegaver selv, ikke behøver å være så vanskelig og utilgjengelig. 🙂 Elsker disse innleggene dine! Kos er et veldig bra ord! Det rommer så utrolig mye i bare tre små bokstaver 🙂 bildet ditt ble nydelig!

    3. Dette var sykt! Tenkte senest i går på at jeg vil lage en slik gryteunderlag av vinkorker til søsteren min til jul, men har fundert på hvor jeg skal få tak i vinkorker. Og det har du jammen svar på! 😀 Takk!

    4. Ja, du er virkelig en beundringsverdig person! En ting er oppfinnsomheten og kreativiteten, men du er meget dyktig også!:) Det er en stund siden jeg har vært innom her nå, og bloggen er jo proppfull av DIY.. Du er en meget insprerende person, det må jeg bare si! 🙂 Ha ei fortsatt fin romjul 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg