hits

Plommesyltety

Etter frokost i dag gikk jentene og jeg ut for plukke litt plommer. Jeg ringte bestemor for snike meg til oppskriften hennes p plommesyltety etter ha funnet alt for mange forskjellinge oppskrifter p nett.
Oppskrift og oppskrift, eldre er mye flinkere til dette med en slump av ditt og en slump av datt, og s blir resultatet helt enestende. Jeg fikk i hvert fall en innfrning i hvordan hun lager syltety og hermet etter beste evne.

Mor fortalte at hun la plommene hele i en kasserolle, kun bittelitt vann i bunn for at de frste plommene ikke skulle svi seg. S var det bare koke opp til plommene ble myke, i flge mor ble det bedre smak ved la steinene til plommene vre med under kokingen, s da stoler jeg p det. Steinene kunne jeg pelle ut etter hvert som jeg rrte rundt i grten av plommer.
Jeg brukte en stavmiksen for fjerne klumper jeg da, haha, det var nok ikke etter boka! S var det bare blande inn sukker og frysety for at syltetyet skal bli litt stivere og tle lagring i fryseren.

Syltetyet mtte smaksprves, og det var s vanvittig godt! NAM!





Gamle tradisjoner er verdt ta vare p !

- Flg Speiltvillingene p Facebook -

14 kommentarer

S flink du er😀 sg virkelig godt ut😀

h, det ser supergodt ut! :D Det er viktig holde p gamle tradisjoner. Haha, jeg skjnner hva du mener med en dsj av det og et hint av det :p

Min farmor dde da jeg var 10 r og tok dessverre med seg oppskriften p "farmorkake" og "farmorbrd" med seg i graven. Mamma prvde forgjeves lage "farmorkake" til meg, men lykkes aldri. N er jeg 28 r og kjenner fortsatt smaken av farmorkake og farmorbrd hvis jeg kjenner godt etter. Jeg har ikke smakt det siden jeg var 9-10 r. Tips: Skriv ned slike oppskrifter ;) :)

Dette s godt ut :) Sant gamle folk vet best <3

Det s utrolig godt ut! Og hvor har du kjpt det smarte fatet? :)

Mmm! Og s fint fat, kan jeg sprre hvor det er fra?

Hvordan er oppsriften/forholdet mellom plommer, sukker og stivelse? :-)

Hva er oppskriften?

Hei

Plommesyltety er magisk!

Men bare enn ting, siden du har kokt syltetyet s trenger du ikke fryse det, det kan da st i kjleskapet lenge.

Hilsen Marie

Lillabonde: S utrolig godt :D

Cathrine Narum: Hihi, ja, skjnner det jo, de har jo ikke vokst opp med internett fulle av oppskrifter! HAHA.
H!! Der sier du noe, jeg m skrive med morbrdet! Elsker det brdet!

Tina Stangstuen: De kan dette med god mat <3

Ine: Jeg fikk det i bursdagsgave, men jeg s det faktisk p jernia p lrdag :)

Tonje: Jernia hadde det, men usikker p merket, det str ikke p fatet, og jeg har kastet embalasjen.

:): Stivelse str p pakken :) Sukker m smakes til, flere oppskrifter sier 1 kg plommer 0,5 kg sukker, men det hadde blitt litt for mye sukker for det superste plommene her :)

Skriv en ny kommentar