hits

Lovlig abortere en frisk tvilling

Abortloven åpner opp for at man kan abortere bort en frisk tvilling.... 

Jeg må puste så dypt et magedrag lar seg gjøre for ikke å bli en usakelig hissigpropp når jeg nå skal fortsette å skrive. Jeg er en tvillingmamma, som ble gravid for første gang bare 21 år gammel. Ultralydundersøkelsen ga sjokket. To barn, ett svangerskap. Vi skulle bli unge foreldre, vi skulle gå til noe vi ikke kunne noe om, vi skulle lære foreldrerollen med dobbet opp.
Det første sjokket føltes smertefullt, i brøkdelen av sekunder gikk jeg fra å være fyllt med spente forventninger, til å rase sammen i ti tusen biter. Alle mine forestillinger om meg selv som mamma, på trilletur, ved stellesituasjoner og kosestunder forsvant foran øynene mine. Jeg var blind, fordi jeg ikke kunne forstille meg hva jeg hadde i vente. Hadde vi i det hele tatt råd? 

Hva hvis loven om å abortere bort en av tvillingene hadde vært gjeldende i mange år, hva om den hadde vært like normal som respekten vi har for kvinner som tar abort når det ikke passer å få barn. Tenk hvis jeg kunne velge bort en av to? Hadde jeg gjort det? 

De neste ukene etter ultralydundersøkelsen gjorde ikke svangerskapet mye lettere. Daglig fikk jeg høre at det var synd på meg, og de som syntes synd i meg, la gjerne til - phu, jeg er glad det ikke er meg.. 

Jeg fikk beskjed om å nyte hvert minutt som gravid, sove mye og ta lange dusjer hver dag. Når barna var født ville det være slutt på å nyte tid, søvn og følelsen av å være ren, sa de - De var ikke en gang tvillingmødre. 

I dag tre år senere kan jeg fortelle alle på min vei hvordan det egentlig er å få tvillinger. For å være tvilling kan ikke forstås, å være tvilling må oppleves.
Det å være tvillingmamma er kanskje ikke så ulikt et liv som tobarnsmamma, men vi tvillingmødre vet at våre tvillinger er knyttet sammen på et nivå selv ikke vi kan forstå. 

En tvilling er født med den største trygghet ved sin side, en sjelevenn, en støttespiller og en konkurrent. De er to ulike unike individer som er født med den største gaven et barn kan få - en hånd å holde i. 

Å være mamma er uvurdelig, uansett om det er for ett barn eller ti. Er du klar for å bli mamma, så velger du aldri bort ett av barna! 

Livet som tvillingmamma er verdt hver svettedråpe, for det er ti ganger så mye latter og glede. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

 

49 kommentarer

S nydelig video!! Og jeg kan og vil aldri komme til forst at noen faktisk velger bort et av to barn. Helt grusomt!

Som tvilling m jeg si jeg er glad for hre dine meninger, og hper de nr ut til mange! Det er ikke bare lett vre tvilling heller, alltid bli sammenlignet med noen, aldri ha noe helt for deg selv.. Men alle fordeler veier opp for de f ulempene det kan vre i korte perioder. si "stakkars deg" til noen som gr gravid med tvillinger.. Jeg fatter ikke hvordan noen kan gjre det! Gratulerer, s heldig du er! Jeg ville blitt veldig glad for f tvillinger, men kan selvflgelig forst at det kan vre tft, og at flere er usikre p om de takler det. Bde mentalt, fysisk og konomisk. Fordelene er s store, m flest mulig se det! :) St p og nyt de nydelige barna dine <3

Kristine Tnnevold Davidsen

Kristine Tnnevold Davidsen

Et flott og tankevekkende innlegg!!!! <3 <3 <3

Det er en sikkelig dum regel!

Det er en grusom mulighet. Men i prinsippet er det ikke verre enn ta abort p ett foster. Jeg er ettbarns-mamma og kan ikke forst hvordan noen kan velge bort det ene barnet i magen heller, selv om det ikke passer bli mamma akkurat n. Kanskje bra dette kommer opp slik at man heller kan vurdere hele abort-sprsmlet. Burde vi ikke heller gi mer hjelp og konomisk sttte eller lengre permisjon slik at det f barn ikke blir en byrde man ikke orker. Spesielt siden man vet at strst andel av kvinner som velger avort er mellom 20-24 r, da er man gammel nok til ta konsekvensen av sine handlinger.

kommenterer for frste gang. Ikke lenge siden jeg begynnte lese bloggen din. Jeg kom p den video og jeg synes at den var kjempe kjempe kjempe st, kul, fin og morsom. Jeg hadde et smil mens jeg s p videon. Veldiggggg fin <3 takk at du delte :)en

Kjempe fint skrevet og fin film❤️Helt enig med deg, jeg fr helt vondt i magen at folk kan komme og bare tenke p snne dumme regler.....Har de barn selv.....Sprr jeg meg selv.....Uff jeg hper av hele mitt❤️at ingen tar bort en tvilling❤️Ha en fin dag, Takk for alt du deler, koser meg og liker lese bloggen din❤️Du er flink Stine❤️

AMEN!!!!!

Er tvilling selv og synes dette er latterlig.

Jeg ble kvalm av lese den pningen i loven. Jeg tenkte faktisk frst p dere, og s tenkte jeg p min egen familie hvor vi har flere tvillingpar. Hva om de bare var n, og ikke to? Det gr ikke an forestille seg. Jeg synes du skriver veldig fint.

Lill Halvorsen

Lill Halvorsen

S enig! Som tvillingmamma til eneggede jenter og enegget tvilling selv!!!!

Jeg er selv tvilling, og hater min tvilling! Det er bare en myte om at alle tvillinger er s sterkt knyttet sammen. Kanskje som smbarn, men man trenger ikke vre det som voksne. Vi hadde vrt eget sprk og var svrt knyttet sammen - som barn.

Peter Andreas Hardeng

Peter Andreas Hardeng

Er veldig enig med deg. Vi fikk selv tvillinger frste gang. Hrte mye av de samme tingene. At vi p en eller annen mte hadde uflaks og folk flte vi burde ha sympati. Min eneste tanke da vi fikk vite dette i uke 12 var at n trenger vi strre bil.

Ja, ting er tyngre, men jeg vil pst at gledene er desto strre.

At noen som vil bli gravide vil velge bort det ene barnet er for meg uforstelig. Om man blir gravid og ikke vil ha barnet er en annen ting. Hva skal du si til barnet ditt? Skal du holde det inni deg hele livet?

En annen sak blir jo om det er risiko for miste begge om ikke et fjernes. Det m vre en grusom situasjon st i.

Jeg er for at man skal velge selv her i livet, men til dere som lurer: Velg begge to eller tre eller fire. Ja, det er tungt. Dere kommer til grine. Gape til hverandre kl 02 p natta. Sove drlig i et par r. Men pytt. Det er lett verdt det nr du ser de sover i samme seng og holder hverandre i henda.

Peter Andreas Hardeng: Takk for at du delte dette! Det rrte i hvert fall ved hver celle i min kropp.

Barneelskeren

Barneelskeren

Barnedrap i mors liv, er pakket inn til "reduksjon". drepe n, n av to, eller flere, er bestialsk uten sidestykke. Mors "flelser" og mors egoisme styrer alt. Mor bestemmer over "egen" kropp (babyen som kallblodig drepes, er kroppen til mor....). Mor burde se en abortfilm, hvor barnet ditt blir revet i filler med en skarp kjepp, drept i mors mage, for s fiske ut delene, litt etter litt. "redusere" den ene tvillingen, de som er ett i alt, er det strste svik. Tror dere ikke at sannheten vil komme frem? Tvillingen vil fle at noe mangler. Sannsynlig gir dere den overlevende arr p kropp, s vel som sjel. Hva skal dere mdre som har drept den ene tvillingen si til den overlevende? Beklager, det passet ikke ha din bror her n, s vi drepte han?

Hvor er biskopene som sloss for uskyldige barns rett til liv?

Er dere biskopene for opptatt med ta inn muslim"flyktninger" og diskutere koranlesing i kirken? Utvide de syke homofiles rettigheter i kirken? Flere homoprester til spre sin galle?

Dere hyklere, alle vet straffen for slik vranglre. Og dere mdre som begr 15 OOO drap i Norge hvert r, vil sitte igjen med ulegelig arr i deres sjel og kropp. Dere leger og byrkrater som godkjenner og utfrer, slutt med drapsorgiene. Slutt med egoismen "mdre" og la babyen, som er uskyldig, ikke har blitt spurt om verken bli fdt eller drept, f den retten til liv han har.

NYDELGE Jenter ♥ ♥

Jeg synes det er synd at abort blir sett ned p. Folk tar for lett p f barn i dag og det ender ofte i drlige barndommer med foreldre som ikke har tid eller som ikke bor sammen.

Jorunn Bakkmyr

Jorunn Bakkmyr

Abort grunnet svangerskap som flge av vold syns jeg absolutt m vre lov. Ogs hvis det ikke er medisinsk forsvarlig gjennomg et nytt svangerskap/fdsel. Men, det er noe i hodet mitt som roper NEI nr det gjelder velge bort et av to fostere i et nsket svangerskap. Da skal den ene som fr lov vokse opp alts tas fra gleden ved dette spesielle ved vre tvilling. Dette fr meg til reflektere: kan man da kanskje i neste omgang velge bort barn som ikke er av nsket kjnn? Jeg har lest at mennesker i gitte tilfelle kan g med en underbevisst og uforstelig sorgflelse hele livet, og at forskning har funnet at vedkommende hadde hatt en tvilling som faktisk dde under svangerskapet... Mine onkler var tvillinger, jeg har tvillingsnner fdt ti uker for tidlig med pflgende problematikk, vennen min er bestefar til to sett tvillinggutter. Ja, det har vrt slitsomt, men jeg ser gleden de har delt, og hvordan de alltid beskytter hverandre. Jeg kan ikke forst at man av kun komfortable rsaker kan ha samvittighet til gjennomfre denne utvelgelsen. Det kan ogs f store psykiske flger i ettertid.

Jorunn Bakkmyr: Takk for at du ville dele i denne viktige debatten!

Jeg kjente jeg bare mtte kommentere her. For frst og fremst vil jeg rose deg for hvor godt du skriver om gleden av ha tvillinger. Fr da jeg aldri hadde lest bloggen din, kjente jeg at jeg for alt i verden aldri hadde lyst p tvillinger, mens i dag tenker jeg at det egentlig ikke ville vrt s ille, snarere tvert om! Men s til grunnen jeg mtte kommentere. I den frste avsnittet ditt kommer det godt frem hva din holdning til denne loven er, og ha en slik holdning er selvflgelig greit. Min frste tanke da jeg hrte om dette i gr, var naturlig nok "nei, uff". Men s tenkte jeg litt lenger,og det slo meg at det er jo faktisk ikke noe annerledes enn en vanlig abort. Selvflgelig vil det vre vanskelig for deg,kanskje helt umulig, skulle forestille deg at du hadde fjernet en av jentene dine fr de bler fdt. men likeledes vil det vre like utenkelig for enhver mor tenke seg hvordan det ville vrt hvis hun hadde tatt abort. Jeg er s veldig enig i at denne loven kan virke fl og urettferdig,men bare husk at det er ikke noe annerledes enn en vanlig abort. Ville det vrt noe bedre aborterendre begge fostrene og s bli gravid p nytt? Neppe.. Men nr alt det er sagt ville jeg selv aldri benyttet meg av fosterreduksjon dersom jeg var gravid med tvillinger,hadde jeg vrt gravid med fem hadde kanskje saken vrt en annen. Jeg fler jeg har skrevet meg litt bort her,men poenget mitt er kanskje at du m vre forsiktig med bli fornrmet over en slik lov bare fordi du har tvillinger selv,for i bunn og grunn er det ikke annerledes enn en vanlig abort.

Ellers nsker jeg deg en herlig fredag med de to fantastisk skjnne dtrene dine (som jeg skjnner du ikke kunne sett for deg uten hverandre:)

Barnedrap i mors liv, er pakket inn til "reduksjon". drepe n, n av to, eller flere, er bestialsk uten sidestykke. Mors "flelser" og mors egoisme styrer alt. Mor bestemmer over "egen" kropp (babyen som kallblodig drepes, er kroppen til mor....). Mor burde se en abortfilm, hvor barnet ditt blir revet i filler med en skarp kjepp, drept i mors mage, for s fiske ut delene, litt etter litt. "redusere" den ene tvillingen, de som er ett i alt, er det strste svik. Tror dere ikke at sannheten vil komme frem? Tvillingen vil fle at noe mangler. Sannsynlig gir dere den overlevende arr p kropp, s vel som sjel. Hva skal dere mdre som har drept den ene tvillingen si til den overlevende? Beklager, det passet ikke ha din bror her n, s vi drepte han?

Hvor er biskopene som sloss for uskyldige barns rett til liv?

Er dere biskopene for opptatt med ta inn muslim"flyktninger" og diskutere koranlesing i kirken? Utvide de syke homofiles rettigheter i kirken? Flere homoprester til spre sin galle?

Dere hyklere, alle vet straffen for slik vranglre. Og dere mdre som begr 15 OOO drap i Norge hvert r, vil sitte igjen med ulegelig arr i deres sjel og kropp. Dere leger og byrkrater som godkjenner og utfrer, slutt med drapsooorgiene. Slutt med egoismen "mdre" og la babyen, som er uskyldig, ikke har blitt spurt om verken bli fdt eller drept, f den retten til liv han har.

Hilde Pedersen

Hilde Pedersen

Hei. Det du skrev rrte meg dypt, for du har virkelig forsttt det. Er selv tvilling og de som uker det kan ikke sette seg inn i vr situasjon. Om man velger bort 1 av 2, burde man aldri tenke p f barn en gang.

Lykke til med tvillingene😊

Abort er styggedom uten like, uansett antall "reduksjoner". Mors egoisme skal ikke bestemme om et uskyldig barn, som ikke er spurt om den vil leve eller bli "redusert", skal "reduseres.

Hvor er biskopene som slss for de ulovlige muslim"flyktningene" n? Det er musestille, samme som med byrkrater og leger som utfrer "redusjonene".

Skammelig, skammelig, skammelig.

15 000 "reduksjoner" hvert r.......

Hva er det egentlig vi tenker med? Hvor er sjelen, hvor er samvittigheten?

Jeg syns Pia Hansen sier det jeg tenker om saken veldig godt :)

Men en ting, snn jeg oppfatter det er ikke dette en ny pning i loven? Det har alltid vrt lov? Stortinget bare presiserer at det er lov, slik at kvinnene som nsker det ikke skal mte motstand i helsevesenet? For abort fr uke 12 er (og skal vre) fullstendig selvbestemt, og krever ikke begrunnelse. abortere et barn er i prinsippet det samme enten det er en der inne, eller om det er to. Nr det er sagt er jeg enig i at det hres voldsomt ut, og jeg ser for meg at ikke mange vil velge gjre det - da 2 barn trossalt ikke er s voldsomt mange, de feste kan (nr sjokket evt legger seg!) klare ta seg av to barn samtidig. Men tenk deg hvis det er femlinger? Tenk deg hvis du har slitt med bli gravid, ogs blir det satt inn embrioer, ogs slr alle sammen til og utvikler seg? Skal du da mtte abortere alle, og g gjennom hele prosessen igjen, og kanskje risikere aldri kunne f barn, bare fordi andre i samfunnet med flerlinger syns det er flt tenke p hvis noen av sine barn ikke hadde blitt fdt? Hun p nyhetene i gr aborterte en av tre trillinger. Jo flere "illinger" det er der inne, jo mer forstelig er det at man kanskje ikke kan klare alle. Skal straffen for ikke klare fem vre at da fr du ikke ha noen barn? N tenker jeg at tvillinger har ufortjent "drlig ryktige" og jeg tror selv at det ville vrt perfekt f tvillinger :P Men hvem skal f bestemme hvor grensa for antall "illinger" man m kunne klare skal g?

Jeg skjnner godt at dette opprrer tvillingforeldre, og abort generelt er et flsomt tema. Og jeg tror det arbeidet du gjr med formidle gleden ved tvillinger gjennom bloggen din gjr et viktig arbeid i forhold til formidle at tvillinger ikke er en stor og skummel byrde, men heller en glede. Kanskje gjr nettopp bloggen din at en og annen ikke tenker p abort, fordi de ser at det kan g fint. Det er en viktig og fin fremtsilling du gjr, fortsett med det!

Solange Jonassen

Solange Jonassen

Jeg er alene mor av tvilling gutt,og utlanding. Jeg har ingen familia i nrreten. Begge gutta ble kreftsyk, men thanks God det er friske n. Jeg har kjemp veldig hard for redde gutene mine fra den forferdelig sykdom, og kan ikke tenke en gang, hvilke slags meneske nsker dreppe sitt egget barn!

Man blir kvalm av den totale fraskrivelse av ansvar og moral. Ministeren str og forsvarer drap p uskyldige barn som utfres av egoistiske, feministiske mdre. Hvilken syk verden lever vi i?

Hvor er KRF?

Hvor er biskopene? Opptatt med knefallet for muslimer og gi etter for homofjollene?

Hei! Jeg var som deg 21 r nr vi fikk vite det var tvillinger p vei. Legen sa da til oss at vi kunne fjerne det ene, siden det jo er mest "vanlig" f en i gangen. Ja tankene raste i hodene vre om det f to. Men ALDRI ville vi ta bort det ene barnet vrt. Legen ville da ikke ta imot vrt nei da, men ville vi skulle tenke p det i en uke til neste kontroll. P fden mtte jeg en nybakt mor somfortalte at hun ogs skulle hatt tvillinger samtidig med oss. Men de hadde tatt bort det ene fordi de skulle ha bare to barn, og hadde ett fra fr. Uhrt og kvalmt. S vi har i dag to flotte tvillingjenter. Lykke spr du meg.

synes det rett og slett er helt for jvelig at noen kan tenke p og ta bort en, det ville jeg aldri gjort. er helt sykt

Jeg syns det er forferdelig- frisk tvilling eller ei. Et syndrombarn br ha livets rett p lik linje med friske barn. Streben etter det "perfekte" liv har gtt altfor langt.

Tvillingjenter <3 <3

Tvillingjenter <3 <3

Uansett om man blir gravid med et eller to barn, har man ingen garantier for f et friskt barn. Det er ikke alle lidelser, syndromer eller lignende som kan oppdages fr barnet/a er fdt. Det f barn er ikke en bestilling, man kan ikke velge yefarge, hrfarge, fremtidig oppfrsel eller at barnet skal vre helt friskt. Og det er heller ikke naturlig at man kan velge antall heller.

HVIS man trenger hjelp til bli gravid, blir det visstnok kun satt inn maks to egg om gangen i Norge. Helst bare ett. Trillinger kan komme ved at det er et egg som blir til to og et som blir et barn.

Ved hormonstimulering kan det lsne flere egg, s da kan det bli 1-2-3-4 barn. Men det br man kanskje tenke over fr man tar i mot slik behandling?

Hei,

Det er lovavdelingen i justisdepartementet som har kommet ned tolkningen av abortloven. Stortinget har ikke vrt inne i saken. Uttalelser fra lovavdelingen er ikke i seg selv bindende, men helse- og omsorgsdepartementet vil instruere alle helseforetak om flge denne tolkningen. Da blir det gjeldende. Tidligere har det hverken vrt lov eller ei, men heller vrt praktisert ulikt p ulike sykehus. Da abortloven ble vedtatt var ikke dette en mulighet.

Jeg er enig i det du og Pia Hansen skriver, Stine.

Skulle tro det er noen som fleiper, men dessverre er det folk som har s syke meninger. GALSKAP. Man kan da ikke velge verken hvor mange barn man skal f av gangen, eller hvem av dem man skal ta livet av.Jeg er for selvbestemt abort, men s absolutt ikke muligheten til fjerne en av to:Fordi det ikke passer med to.

Nydelig film forresten, de jentene deres er jo aldeles fortryllende.

Ah, jeg m bare si at etter at jeg har lest bloggen din s har jeg s utrolig lyst p tvillinger. Jeg har tenkt ut hva jeg vil at de skal hete og alt, haha :)

Ble s sjokkert og sint nr jeg leste om den loven i media at jeg klarte ikke lese engang:/ at det skal vre ett tema engang ta bort en av to barn syns jeg er helt dryt. Jeg hadde aldri tatt bort en tvilling hvis jeg kommer i den situasjonen en gang og blir gravid med tvillinger, da hadde begge barna blitt nsket like mye. ss den filmen din her var jo helt nydelig<3

Godt innlegg 😊. Fra TRILLING mamma

Ja vanskelig tema fr en si! Og svrt privat. Jeg er n selv gravid, og har fr jeg ble gravid tenkt at en abort er et valg man fr ta avhengig av situasjon og mener i grunn det fortsatt med litt modifikasjoner! Etter jeg selv ble gravid var p tidlig ul har jeg et helt annet syn p saken! Vi lever i 2015 og vet vel strengt talt at hvis man er uforsiktig (mtp prevensjon) eller planlegger bli gravid s kan det bli bde en og to og tre ekstra! Jeg syns personlig n at ta abort av en tvilling eller trilling er like dumt som ta en abort og fortsatt ikke bruke prevensjon si at 4-6 mnd etter p er det greit og bli gravid (veldig satt p spissen). Men i mine yne er det ikke snakk om religion, men at vi lever i dag i et s opplyst samfunn idag at det m g an til tenke litt lengre.

Jeg er s enig med deg!!! Fantastisk innlegg! Skulle jeg blitt velsignet med tvillinger s hadde aldri tanken sltt meg engang. Et barn er en gave, og to barn er jo et mirakel.

martha aandstad

martha aandstad

Kjre alle sammen, jeg har ikke lest alle innleggene, men ser det er mange sterke meninger.

Jeg er ogs tvillingmamma, og med en 3-ring da tvillingene ble fdt. De frste 15 mnedene var det ikke en enese dag hvor jeg ikke tenkte det hadde vrt s mye bedre om de hadde kommet hver for seg. Det se babyene sine utrykke primrbehov som du som mamma ikke klarer dekke er tft. Men det er tffere for spebarna ikke bli plukket opp nr de grter, ikke f hjelp til sove nr de er trtte, ikke kunne drikke ferdig nr de er trste. Nr de blir eldre f utforske sammen med en voksen fra armen, f et fang alene for trst, ha en uthvilt mamma som klarer takle sm og store prvelser det naturlig nok er med babyer, barn og familieliv. Jeg taklet det ikke srlig godt, og jeg hadde vondt av mine barn som jeg tenke ikke fikk det jeg s gjerne skulle gitt dem. Det var min situasjon, med tre sm barn og uten nettverk og familie i nrheten. Andre har andre situasjoner, andre utfordringer, andre barn, andre mter forholde seg til og takle ting p. La oss vre litt rause, la mennesker selv f se sine muligheter og begrensninger. Det er ikke sikkert tvilling/trilling liv er s bra for barna i seg selv, selv for det spesielle forholdet dem i mellom. Det om de er enkelt barn som ikke fr sine grunnleggende behov tilfredsstillende dekket. Mine tvillinger har heller ikke noe nrt forhold seg imellom, kanskje det kommer, kanskje ikke. Heldigvis ble situasjonen snudd oppned nr de ble eldre og n er tvillingmammalivet mer glede enn uhndterlige utfordringer. Og jeg tror ikke noen har ftt langvarige mn av en tff, slitsom og jvlig start. Men - igjen - det er vr situasjon. La mennesker selv finne ut av hva som vil vre best for babyene i magen.

S enig med deg!

s enig me d ! nyydelig film! fikk tra i yekroken!

Jeg er helt uenig med deg. Det er absolutt ingen forskjell mellom en vanlig abort og fosterreduksjon, de er prinsipielt like og det er bare bruke logikken litt. Og for en gangs skyld prv; se dette fra flere perspektiv og ikke kun ditt eget, og ikke pakk alt inn i flelser, dette handler ikke om "sjelevenner" eller noe slikt.

logisk: for meg er det en vesentlig forskjell. ta abort blir gjort nr kvinnen av ulike rsaker ikke kan f barn. Tar man en fosterreduksjon er barnet nsket, men bare i entall, det kaller jeg egoisme og "perfeksjon". Hva blir s det neste? - velge kjnn?

Er selv tvilling, og for meg er hun s og si den viktigste personen i livet mitt! Vi er som bestevenner, men er likevel dnn rlig med hverandre, og jeg kommer alltid til ville gjre alt for henne!

de eneste gangene du er interessert i skrive blogginnlegg om aktuelle temaer er nr du ser ditt snitt til sette deg p din hye hest, og kritisere alle andre som tar andre valg enn deg selv.

Vil foresl at dere som mener at abort av et foster er det samme som fosterreduksjon, tar en titt p prosedyren. Det er ikke det samme!

Jeg kan godt forst at man sammenligner disse to, men tro at det er det samme er naivt og vitner om manglende kunnskap.

For unng skader som flge av ulovlige aborter og for respektere en kvinnes rett til bestemme over egen kropp et selvbestemt en viktig lov! Men loven m ogs ha begrensninger: p samme mte som at loven begrenser abort etter 12 uker, br den ogs forhindre fosterreduksjonnr det ikke er medisinske grunnlag for det.

Da jeg fikk vite at jeg skulle ha tvillinger i en alder av 49 ble jeg jublende glad! N, nesten tre r senere er jeg fremdeles glad, takknemlig og nyter hvert yeblikk jeg har med barna mine. Som er hver andres beste venner og sttte i livet, samtidig ogs i tottene p hverandre som alle ssken er.

Hvordan noen kan velge fjerne et, eller flere foster for s beholde en, det kommer jeg aldri til kunne forst. Man m jo kikke p den overlevende hver eneste dag og tenke p at det kunne vrt to....

Da jeg frst hrte at kvinner som etter fruktbarhetsbehandling ble gravide med flerlinger reiste til utlandet for foreta en "reduksjon", ble jeg faktisk eitrende forbannet: Her har de nsket seg barn s sterkt at de har ftt hjelp av offentlig helsevesen til bli gravide. Hvorp de fjerner en del av resultatet. Nei, jeg aksepterer det aldri!

Ellers synes jeg det er gy flge speiltvillingene dine p bloggen. Selv om mine egne tvillinger er toeggede og av forskjellig kjnn, s ser jeg mange likheter. Bde gleder og utfordringer!

Men beskjed til alle der ute: det er faktisk ikke snt pes f tvillinger som hele verden forsker fortelle deg. Faktum er at de ganske snart har s mye glede av hverandre at det avlaster foreldrene. Og jeg vet ikke hvordan det er med speiltvillingene dine, men mine to er i hvert fall veldig selvstendige med mange hverdagsting. De kler p og av seg, smrer brdskiver og henter seg et glass melk i kjleskapet. Vasker hender uten bli bedt om det og husker p ta p stvler og lue fr de stormer ut for si hei til mamma som kommer hjem fra jobb.

Jeg kjenner jeg fr litt drlig smak i munnen bde av denne saken, men samtidig blogginnlegget ditt og alle kommentarene som flger. For du har tvillinger. Du elsker barna dine overalt, og du fr lov til se det spesielle de har sammen hver dag. Du/dere har et nettverk og dere har nok en ganske grei konomi (sett i perspektiv mtp hvor drlig konomi man faktisk kan ha). Dette handler ikke om mine meninger rundt saken, for jeg har faktisk ikke klart bestemme meg. Jeg ser denne saken med de sidene den faktisk har. For det er ikke slik at ALLE har mulighet til ta seg av to barn. Eller to barn + det antallet de hadde fra fr. Kanskje de hadde planlagt ett barn, hadde fler fra fr. Kanskje hadde de ikke planlagt det, og ville heller ikke tatt abort om det kun var en. Hva gjr man da? Om livssituasjon eller konomi ikke gjr det mulig hndtere 2 ++ barn p en gang? La oss si at det er en ufrivillig graviditet, men at personen/foreldrene ikke ville tatt abort om det kun var ett foster? Er det bedre at de fjerner begge? Jeg leste blant annet om en alenemor som ble gravid med trillinger og hadde 1 barn fra fr. Hun valgte fjerne det ene, og i dag er hun ikke gift med barnefar lenger og har alle barna selv. Hun sier at det hadde ikke gtt ha 4 barn mtp konomi og hva hun selv er i stand til beherske. Det er ikke alle i Norge som har de samme mulighetene som deg og andre med deg. pner saken opp for vanskelige etiske sprsml? Ja, absolutt. Det er ikke heldig fjerne fostere for lettvinthetens skyld, for at livet skal bli enklest mulig. Men det gjr meg allikevel veldig skeptisk at du som blogger lager en hel historie full av flelser rundt dette her, og moraliserer fra ditt ststed som antageligvis er mye bedre enn veldig mange andre sitt. S kommer hele hylekoret av bastante meninger og abortmotstandere etter i kommentarfeltet ditt. Det finnes en helt enorm mengde levde liv med ulike historier der ute. Kanskje en av dem finner veien til bloggen din og leser hva du skriver, og fr det utrolig leit og vondt som flge av det? Fordi dette nettopp har skjedd dem selv? Jeg har hverken barn eller kjenner noen med tvillinger. Jeg har aldri tatt abort og ville nok ikke gjort det heller, enten det var en eller to. Men det betyr ikke at jeg ikke anerkjenner andres livssituasjoner og vanskelige valg. Og det er nettopp disse jeg fler du gjr vanskeligere ved skrive om dette p denne mten.

Til Sunniva: Dette handler ikke om selve prosedyren ved fjerne et foster, men om hvorvidt det er innenfor kvinnens rett velge fjerne et foster - noe kvinnen s klart har rett til. Og nei, jeg er verken uvitende eller naiv, men det vitner til at du er det siden du ikke klarer skille mellom det medisinske inngrepet og rettighetene kvinnen har.

Skriv en ny kommentar