Verdens tøffeste jobb..

– De påtok seg verdens tøffeste jobb.. 

Tired couple drinking coffee in a kitchen

Det er over tretti år siden nå, men jeg vil fortelle en historie om mine foreldre. Kanskje er det noen som vil kjenne igjen historien. 
Mamma var 23 år og pappa 25 år da de påtok seg en jobb tøffere enn noen annet.

De ble begge direktører, der ansvar og behov sto sterkt i sentrum blant deres arbeidsoppgaver. Jobbene deres var ikke som en 8-16 timers jobb, dette ansvaret kostet dem 168 timer i uka, lettere sagt 24 timer i døgnet. Brukeren de jobbet for krevde at de var tilgjengelig uansett tid på døgnet, de fleste timer oppreist eller i bøyd stilling. Det sto også et høyt krav til utholdenhet og daglige prøvelser. 

I den normale 8-16 timers arbeidsdagen har alle krav på en halvtimes lunsjpause, det var ikke gjeldene i denne jobben. Ingen pauser fra rollen var lovlig, men mine foreldre kunne spise sammen med brukeren da det lot seg gjøre. Søvn måtte også forgå på samme tid som brukeren, men kun som hvilende nattevakt, klar til å sprette tilbake i arbeid så fort det ble behov for dem – opptil flere ganger om natten. 

De måtte ha kunnskaper innen medisin, finans, kunst og pedagogisk ledelse for å kunne tilfredstille sine roller, og vise konstant sosial oppmerksomhet til sin bruker. 

Arbeidsmiljøet var kotisk, og livet de hadde levd måtte settes på vent. De hadde ikke lov til å ta seg ferie, faktisk var det et enda større behov og krav for økt arbeidsmengde i ferier og på helligdager. Hver dag stiltes det krav til en positiv innstilling, til tross for mangel på søvn og pauser. 

Denne jobben burde kanskje gjort dem søkkrike med tanke på krav og arbeidsmengde, men lønnen var lik null. Jobben kunne lettere sammenlignes med veldedighet, for de ga bort enorme pengesummer i stillingen som direktører. 

Allikevel var det  noe ved arbeidet som gjorde det verdt svettedåper og lite penger i banken. Den meningsfylte kontakten de fikk, og følelsen de fikk av å virkelig hjelpe sin bruker var uovervinnerlig. 

Som et familiekonsern tok min søster og jeg over direktørrollene for noen år siden, men fremdeles veileder våre foreldre oss og lærer oss alt vi trenger å vite. De trøster oss når vi synes jobben er for tøff, og stiller opp når det trengs. 

For 30 år siden påtok mine foreldre seg verdens tøffeste jobb, brukeren begynte etter ett år å kalle de, Mamma og Pappa! 

For 25 år siden (om presis 8 dager), doblet de anvaret og enda et år senere var det min tur til å se opp på de viktigste menneskene i livet mitt og si: “Mamma”.. “Pappa” 

family lying on the bed view of the foot

– Inspirasjon til teksten er fra filmen “World’s Toughest Job“, som er laget i forbindelse med morsdagen. 

– Speiltvillingene på Facebook – 

8 kommentarer
    1. Denne teksten er veldig koselig 🙂 Jeg har lest den tidligere, og sett den på youtube der de har laget det om til et jobbintervju. Jeg ser at du har skrevet teksten selv, men en liknende tekst 🙂
      Jeg måtte le litt helt på begynnelsen da jeg tenkte: “De tok på seg verdens tøffeste jobb…” “å bli foreldrene til min storesøster” :p Haha. Du vinklet det heldigvis litt annerledes 😉 🙂

    2. Ærlig talt, dette får meg til å høres ut som et meget krevende barn… ;p hahaha og gammal…

    3. Da har jeg også bursdag, men blir 26 år!:) Mine foreldre er også helt fantastiske og gode å ha når foreldrerollen kan være krevende! Alltid så godt å vite at man har et sted å få råd, trøst og veiledning! Jeg elsker å lese bloggen din! Du virker så jordnær og skriver om temaer som man kan kjenne seg igjen i!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg