Grove proteinrike lapper

Når jeg er skikkelig fysen og har lyst på noe ekstra godt uten å ty til godteskuffen, så har jeg fått totalt dilla på å lage meg lapper til kveldsmat, frokost eller lunsj. I helgene synes jeg også det er ekstra stas og gjøre litt mer ut av måltidene, og da er disse helt perfekte! Best av alt er det jo at de er super sunne og inneholder masse proteiner. 

Når jeg lager grove lapper, så varierer jeg ofte innholdet etter hva jeg har tilgjengelig, for de kan lages med mange variasjoner. Jeg tenkte allikevel at jeg kan gi dere en konkret oppskrift som er vanvittig god. Den gir følelsen av å spise vafler, bare at man blir god og mett på sunne varer. 

Ingredienser

  • 4 egg 
  • 2 dl cottage cheese
  • 2 dl lettkokte havregyn 
  • 2 dl grovt sammalt hvetemel 
  • 1 dl hvetemel 
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss honning
  • 1 ts natrion (kan sløyfes om du ikke har) 
  • 3 – 4 dl melk 

Oppskriften er stor nok til å mette 4 sultne mager, og er det mye igjen når du har stekt nok lapper kan røren oppbevares i kjøreskap i opptil tre dager. Da er det enkelt å steke noen lapper når du er sulten. 

Slik gjør du: 

Bland sammen egg og cottage cheese. Bland i det tørre, og spe på med melk til du får en tyktflytende røre. La den få hvile i en halvtime før du begynner å steke. Da får havregrynene svellet godt opp. 

Stek lappene i litt smør. 

Så er det bare å nyte med det pålegg du måtte ønske! 

Disse er også en favritt i matboksen, eller på tur! 

Ha en god søndag


– Speiltvillingene på Facebook – 
 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg