hits

Bursdagens 3 retters



De 9 fine venninnene mine kom i de fineste antrekk og de stiligste frisyrer p lrdagen. Jeg hadde en helt fantastisk koselig kveld, og er s takknemlig for at jeg har s mange venninner som str meg s nrt til hjertet!

Menyen i r var fantasisk. Jeg er ekstremt glad i lage mat i selskap, for det er ikke s ofte at jeg gjr det lille ekstra i hverdagen. Et selskap gir meg derfor muligheten til finne nye retter, og st p kjkkenet i lang tid. Venninne mine vet komme sultne nr de kommer til meg i en slik anledning, og det gleder jo mitt mathjerte stort. Vi diskuterte dette med mat litt, og selv om mange er glad i lage mat, s var de fleste enige om at det var annerledes  lage flere retter til s mange, rett og slett fordi det kan vre litt vanskelig f alt til bli ferdig til passende tid. 

Jeg tenkte derfor dele rettene med dere, denne kombinasjonen var helt fantastisk god. Planlegging er nkkelen for f rettene til bli ferdig slik man nsker det, s jeg deler min framgang. Jeg hper det kan gjre det litt mer avslappende lage en tre-retter om man skal ha et selskap en gang. 


Treretters bestende av: 
Forrett: ost i dadler og grilltomat med squash og mozzarella
Hovedrett: Kalv indrefilet, med btpoteter av stpotet og potet, asparges, stekte grnnsaker (paprika, rdlk, og squash) servert med rdvinsaus
DessertPanna cotta med limemarinerte jordbr 

En tre-retters uten stress: 

Start dagen fr med desserten. Panna Cottaen lages kvelden fr den skal serveres, men vent med kutte opp jordbrene fr et par timer fr desserten skal spises. Legg opp panna cotta i sm glass, og sett til kjling. Da er de klare til servering s fort du har lagt litt jordbr over dem. 

Dagen fr, eller p morgen fr middagens skal serveres lager du klar forretten:
"Ost i dadler" trenger ingen annen tilbredning enn sette de sammen. Det kan derfor gjres i god tid fr festen. Du kan ogs sette sammen "Grilltomat med squash og mozzarella" lenge fr de skal serveres, men vent med steke de, slik at de serveres varme. Gjr tomatene klare, sett de i en ildfast form, trekk folie over, og sett de i kjleskapet. 

Lenge fr festen starter er allerede forrett og dessert s godt som ferdig. Du kan ogs forberede middagen i god tid:
En saus kan lages i forkant og varmes opp fr den skal serveres. 



Oppskrift rdvinsaus (til 10) 
3 sjalottlk
1 fedd hvitlk
2 stykk laurbrblad
et par kvist timian
5 dl rdvin
2 ss balsamicoeddik

5 dl vann med kalvefond eller kjtt buljong
2-3 ts maizena
2 ss smr 

Honning/sukker, salt og pepper. 

Hakk lk og hvitlk og ha det i en kjele sammen med rdvin, kraft og balsamico, laurbrblad og timian.
La sausen koke inn til omtrent det halve.
Sil fra lk, og urter og pisk inn smr.
Rr inn maizena blandet med litt kaldt vann til nsket konsistens. 
Smak til med salt og pepper og honning/sukker. 


Fr festen gjr du ogs klart til hovedretten: Kutt opp poteter og stpoteter i bter, legg de over en langpanne med bakepapir. Spe godt med olivenolje over potetene, og krydre de med flaksalt og nykvernet pepper. Dette kan st p benken om det det ikke er for lenge til de skal tilbredes i ovnen. 
Gjr klar asparges ved brekke av det nederste leddet. 
Kutt opp paprika, squash, og rdlk i store biter, legg alt i en bolle slik at det er klart til de skal stekes. 


Over til tilbredeles av hele middagen: 

Sett av et tidspunkt for nr maten skal serveres. Hvis du tenker at forretten skal serveres klokken 19, er det greit av hovedretten er klart 30 - 45 minutter senere, og desserten etter det. 

Servering kl 19 - med klokkeslett for hvordan f maten ferdig: 

18:35 - sett stekeovnen p 180 grader. S kutter du opp jordbrene til desserten og rrer inn limeskall, sukker og sitronmelisse. 
18:45 - sett inn tomatene som str i en ildfast form p en rist midt i ovnen (de skal ut igjen etter 12 minutter, sett gjerne p klokken), sett samtidig inn potetene under. 
18:46 - Brun smr i en stekepanne, og brun indrefileten ved steke den s vidt slik at den fr en stekeskorpe. Legg den s over i en ildfast form, med litt salt og pepper. 
18:57 - ta ut tomatene, og sett inn indrefileten med et steketermometer inni. Okse og kalv skal n 60-65 grader for vre perfekt medium stekt - dette tar ca 20 - 30 minutter. 
19:00 - dander tomatene og dadlene p tallerkner, og server. 

Nyt forretten sammen med gjestene dine. 

ca 19: 25: Nr kjttet er 60-65 grader varmt! Ta det ut av ovnen, skru samtidig opp gradene p ovnen til 225 grader slik at potenene fr stekt seg godt mot slutten. Legg fileten over i aluminiumsfoliet, og pakk det igjen inn i et hndkle. Hviletiden for kjttet er nkkelen for f det mreste kjtt! 

Hell grnnsakene (paprika, lk, squash) over i en stekepanne, og stek de med en god klunk olivenolje, salt og pepper. 
Varm samtidig opp sausen og sett p en kjele med vann salt og en spiseskje sukker til aspargesen. Aspargesen skal bare koke i noen f minutter, s vent med putte de i det kokende vanne til like fr du skal servere. 

Rr om i grnnsakene, til de har blitt aldente, og pass p sausen!

Potetene skal ha litt stekte skorper og vre myke inni nr de er klare.

Ca 19:40 legger du over all maten p skler/fat, s skjrer du opp kjttet og serverer. 

NYYYYT! Dette er s velsmakende. 

Nr dere da er klare for desserten, legger du de limemarinerte jordbrene over panna cottaen og serverer.

Med litt planlegging, blir det bare gy lage en helt fantastisk middag! 


- Speiltvillingene p Facebook - 

n kommentar

Du er s flink til det her alts! Takk for gode tips og rd, skal lagre meg dette og imponere ved en passende anledning her og ;)

Skriv en ny kommentar