Jentenes bursdagskaker

Jeg ble jo nødt til å lage to kaker, da Otilies største kakedrøm var å få en rosa kake, og Olivias største kakedrøm var å få en lilla en. 
Det passet meg egentlig helt fint, for om to helger så skal jeg bake en bryllupskake, og til det trenger jeg litt trening. 

Endelig følte jeg at jeg fikk kontroll over kake og marsipanlokk, for selv om det ikke er 100% perfekt, så ble det mer en bra nok. 

Kakene er den tradisjonelle bløtekaken, fylt med vaniljekrem og bringbær/skogsbærkrem. Da jeg laget sukkerbrødet laget jeg et med rosa konditorfarge og et med lilla konditorfarge. Veldig enkelt, og så morsomt når barna ønsker en farge på kaken. 

Det er en kunst å få det marsipanlokket pent på kaken, men nå føler jeg at jeg har funnet veien å gå. Jeg tror det er like lett å søke opp hvordan på nett, men om det er noen som ønsker steg for steg på hvordan jeg legger opp en kake med marsipanlokk så får dere skrike ut i kommentarfeltet, og jeg lager et innlegg på det. 

Jeg har som dekor på kakene fargelagt marsipan med spiselig tusj kjøpt på hobbybutikk. 

 


– Speiltvillingene på Facebook – 

 

26 kommentarer
    1. Så fine kaker hadde ikke jeg klart å lage, så jeg syns du gjorde en super jobb med disse😃🙌🏼 Jeg tar gjerne ett innlegg om hvordan få på marsipanlokk bra, for det syns jeg er så vanskelig å få til😅

    2. Fine kaker!
      Vil gjerne ha et steg for steg innlegg, jeg pleier å ha krem under marsipanen men det blir ofte klumpete.

    3. For noen nydelige kaker!😍 Og perfekt lagt marsipanlokk!👌Ser gjerne er steg-for-steg oppskrift på legging av lokket!🙏💕 Må bare si hvor imponert jeg er over alt du har energi , kreativitet og iver til å lage! Du er en multikunstner!👏👏
      Mvh.Ellen Marie

    4. Åja, du må vise! Nydelige kaker, bryllupskaken din kommer til og gå så bra! Jeg skal ha navnefest om 2 uker, spørs om det blir kjøpekake.. 🙂

    5. Jeg ønsker fremgangsmåte! Såå stilige kaker! Skulle ønske jeg hadde halvparten av utholdenheten og gå-på-viljen din.

    6. Så fine kaker!!! Hvordan har du fått dem til å holde formen slik? Jeg er vant til at kaker, spesielt bløtkaker, er buede på toppen og ikke holder seg flate, spesielt ved kanten. Har du brukt noen slags frosting eller bare fløte og vaniljekrem? :O

    7. Av og til så lurer jeg på om du egentlig er en superhelt, for det er jo faktisk ingenting du ikke mestrer😂😁 Kjempefine kaker, ønsker meg et innlegg om hvordan legge marsipanlokk for dummies

    8. Anonym: Haha, jeg kan love deg at mine kreative ferdigeter går ut over mye annet, som at jeg er et gigantisk rotehode, er ustrukturert og alltid for sen. Tre punkter jeg veldig gjerne skulle vært for uten, men det ser ut til at jeg ikke får til å gjøre noe med det, samme hvor hardt jeg prøver 😛

    9. Ellen Marie Holtan: Tusen takk <3 Det er som jeg sa over her, at energi, kreativitet og iver går ut over mye annet jeg burde bli flinkere til 😛 Haha, det blir ikke mye tid og lyst igjen til å holde huset ryddig blant annet 🙂 Men tusen takk.

    10. Så flink du er😃😃😃 jeg vil gjerne ha steg for steg å oppskrift på kaken å gjerne😃👍

    11. Kjempefine kaker! Bøyer meg i støvet for alt du får til! For å få en ennå finere kant nederst (den delen som møter kakefatet) så kan du bruke enten sånn spiselig gelé eller farga melis for å lage små prikker rundt hele. Da skjuler du den minder fine avslutningen av marsipanlokket 🙂 Vil tro du finner bilder av hva jeg snakker om på google 🙂 Lykke til med bryllupskakebaking ❤

    12. Så fine kaker 😍 Hadde vært supert med steg for steg med bilder og forklaring av hvordan du har fått til disse flotte kakene 😊 En venninne har overtalt meg til at vi skal lage dåpskake selv. Så jeg får litt hjelp av hu. Hu er noe flinkere enn meg, men kjekt med noen tips. Jeg er så lite kreativ og har til nå kun holdt meg til langpanne kaker. Selv de ser det ut som et barn har laget 😅😅

    13. Kjempefine kaker , ingen tvil om det, og jeg liker bloggen din. Ønsker meg ett innlegg om dine syn på kjønnsroller, feminisme og arbeidafordeling i hjemmet, siden du jo bidrar med mye husmor-superheltkunnskap.

    14. For noen drømmekaker for to små prinsesser. Og ja, du fikset lett det marsipanlokket! 😀 Er den eneste forskjellen fra vanlig sukkerbrød at du har hatt oppi konditorfarge? Ganske mye? Olivia ønsket seg rosa kake til bursdagen sin i fjor, og siden rosa slår ALT blir det garantert rosa kake i år også! 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg