hits

Tipser: hvordan klippe ut mønsterdeler

07.09.2017 - 13:29 5 kommentarer

Enklere å navigerer i syoppskrifter: 
Jeg har prøvd å gjøre mønsterene mine litt lettere å finne for dere. Så jeg tenkte jeg kunne vise det enkelt før jeg skal vise dere hvordan jeg klipper ut mønsterdeler på stoff. 
Bloggen viser seg i to ulike design om den vises fra data eller mobil/nettbrett. I dataversjonen er det enklere å navigere seg i kategorier og arkiv, men nå har jeg gjort det enda litt lettere. I menyen som ligger under headerbildet mitt, vil du nå finne  "syoppskrifter barneklær". I tillegg har dataversjonen et søkefelt der du kan søke direkte på hva du leter etter. 
Mobilversjo;, ikke så mye vanskeligere der altså, klikk på "meny" under headerbildet, og du finner alle "syoppskrifter på barneklær".Jeg husker da jeg for første gang oppdaget at jeg hadde klipt ut mønsterdelene mine med feil trådretning. Jeg skulle sy en joggebukse, og da den var ferdig var den umulig å få på barnet. I stedet kunne jeg strekke buksa så den ble like lang som lengden på hele barnet. Man lærer jo fort av sine feil, men jeg tenkte at jeg like gjerne kunne vise dere litt om trådretning og hvordan plassere mønsterdeler på stoffet slik at det blir riktig. 

Jeg har derfor laget en film, som jeg håper kommer til god hjelp for alle nye bak symaskinene der ute 

Lykke til med syingen!! 

 


- Speiltvillingene på Facebook - 

 

5 kommentarer

Christina

07.09.2017 kl.14:10

Når man sitter alene og ler høyt at flua Fred... 🤓 😂

Hvor mye er det i sømmon/sømrom? Tenker litt på hvor langt "inn" jeg skal sy...

Og så lurer jeg litt på den printe-biten..

For nå har jeg prøvd på flere printere, og de printer jo ikke 100% ut til kanten.. og den kontroll-linjen blir 9.5-9.6 cm istedet for 10.. stemmer det da?🤔

Stine Skoli

08.09.2017 kl.10:13

Christina: Haha! Så bra. Flua Fred ass, innpåsliten liten rakker
Oi, men da klipper du 0,4 - 0,5 cm utenfor mønsteret når du klipper ut stoffet, så blir det riktig :D

Eli

07.09.2017 kl.14:30

Akkurat dette har jeg klart en gang siden ble jeg foklart hos Stoff&stil at jeg måtte følge retningen siden har jeg klart det utrolig bra.

Ingvill

12.09.2017 kl.23:01

Elsker alt du lager! Blir så inspirert :)

Ser du bruker noe som ligner på bakepapir, har du prøvd å lage mønster deler på byggfolie fra Biltema? Har nettopp bytta til det og jeg elsker det! Pluss delene varer lengre 😊

Stine Skoli

13.09.2017 kl.21:02

Ingvill: Har egentlig ikke vurdert det :D Kanskje en dag jeg får meg syrom :D

Skriv en ny kommentar