hits

DIY

Lag barnas drømmehårbøyle

Ikke spør meg når det skjedde, heller ikke hvordan det skjedde, men plutselig har alle jenter mellom røfflig to og åtte år fått enhjørningfeber, på samme måte som det det har vandret en Elsa og Anna - feber de siste årene. 

Her i hus har barna akkurat feiret bursdagen sin, og de var ikke i tvil - alt de ønsket seg var: enhjørning-klær, enhjørning-leker og enhjørning-kaker. 
Det var ikke akkurat et problem for i butikkene myldrer det av disse enhjørningene i hver krok. Jeg tror til og med samtlige bursdagskort hadde en eller flere enhjørninger på seg. 

Ekstra moro synes jo jeg det er å bruke kreativiteten for å overraske barna, derfor laget jeg enhjørning hårbøyler som en liten suprise til bursdagen, og gjett om de gledet seg over å få noe så glitrende og vakkert.

Jeg har laget en tutorial på hvordan Enhjørning hårbøylene er laget, så snurr film om du vil se. 

"Ingrediensene" til hårbøylene var dette: 

 • Jeg tok i bruk to hårbølyer jentene hadde fra før av, defekte prinsessekroner som kunne gjenbrukes
 • Et glitter ark i gull (hobbybutikk) 
 • 50 cm gullsnor (hobbybutikk, eller stoffbutikk) 
 • falske blomster (disse har jeg kjøpt på Nille)
 • tykt ark - man kan også bruke kartong fra for eks en frokostblanding eller en melkekartong
 • stoffrester (jeg brukte stoffrestene fra de "matchende" kjolene jeg har sydd. Har du ikke stoff, kan du i stedet bare bruke farget ark) 
 • limpistol 
 • saks, avbiter

 

For flere DIY-tips - se her 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

DIY Enhjørning - godteriposer

Fordi jeg enkelt nok elsker det

Med en liten ironisk tone sendte jeg ut et snapchatbilde til noen nære venner. Bildet viste et par av de hjemmelagde enhjørning- godteposene, med denne teksten til: Det er klart man må lage hjemmelagde godteposer til barnas bursdag 
Ganske kort tid etter poppet det inn en melding fra min søster: og mødrene i barnehagen kommer til å hate deg 

Heldigvis kunne vi le godt av det, for både hun og jeg, og mødrene i barnehagen vet at når jeg steller i stand litt i overkant mye, så gjør jeg det ikke for å vinnen noen status, eller for at jeg skal virke bedre enn noen andre - alle vet at når Stine styrer og ordner er det fordi hun bare simpelt nok elsker det. 

Heldigvis er det mange som elsker å være kreativ og lage hjemmelaget moro, fremfor å kjøpe alt ferdig. Derfor har jeg også laget en video på hvordan disse godteposene er laget. De er ikke rimeligere enn kjøpte poser, for slikt dill dall fra hobbybutikk koster jo litt, men jeg viser også hvordan jeg enkelt bretter helt vanlige kopieringsark til å bli slike fine poser, og da går det an å spare noen kroner samtidig som man kan ha det morsomt sammen i kreativitetens verden. 

Eksempel: la barna tegne, eller fargelegge arkene - og brett de sammen til poser, så har du et nydelig og rimelig alternativ til kjøpte godteposer. 

Snurr film og se hvor enkelt det gjøres

Kun ved å dyrke kreativitet - kan den vokse 

- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

DIY gigantiske papirroser

Bursdagen til barna nærmer seg litt brennfort, og denne moren har brått for det travelt med alt som skal gjøres. Det er noe jeg liker, for jeg trives godt når jeg kan bruke tiden på kreativitet. 

Jeg har laget klar to gigantiske papirroser, som skal bli en del av enhjørningpynt på veggen. Men la meg si at disse blomstene er jo dekorative til det meste. 

Jeg delte et bilde av den ene på Snapchat (legg meg gjerne til med brukernavnet: stinetuss) Det har vært flere som har etterspurt hvordan de lekre rosene lages, så her kommer oppskriften.
 


DIY gigantisk papirrose 

Mønster:
Jeg har tegnet tre ulike størrelser på rosebladene. Om du synes det er vanskelig å tegne opp roseblader selv, kan du skrive ut mitt eksempel:

Annet nødvendig utstyr: 

 • To ark i størrelsen A2 går med til en rose
 • blyant
 • saks
 • limpistol 
 • når å krølle arkene med, det kan være en slikkepott eller så enkelt som en hårkam med litt papir rundt

Rosene lages enkelt slik
(PS: skrivefeil i filmen - du trenger to A2 ark, ikke to A3 ark) 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

 


Papirroser

Hjemmelaget PÅSKEPYNT

Se hva vi lager 

Dette er mitt siste (og kanskje søsteste?) kreative påsketips for denne gang. I morgen ringer påsken inn, så da er det bare å finne fram påskeegga og legge beina høyt! Men vi vet alle at 6 dager fri fra barnehagen kan virke litt lenge om man ikke har nok planer for uken. Så her er i alle fall et tips til hvordan barna kan være kreative med få og billige materialer. 

Jentene mine som fyller fem år den kommende måneden, klarte fint å lage disse alene, med litt hjelp til håndtering av den varme limpistolen. 

GOD PÅSKE! 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Lage en stilfull og en enkel dekorvegg

Reklame | Lindas Dekor og Design

Tid for forandring! 

I romjulen kjøpte vi oss ny seng, den var meget etterlengtet ettersom jeg har en voksende mage, i tillegg til at vi allerede har to barn fra før. Jeg skal si det var litt av en herlighet å gå fra en 150 cm bred seng til en 180 cm bred. De 30 ekstra cm er helt nødvendig for den nye magen min, særlig når en og to snart femåringer kryper innunder dynen på nattestid. 

Kreativ utfoldelse 

Da vi kjøpte ny seng, valgte vi å ikke kjøpe sengegavl, det var to grunner til det; først og fremst ville jeg laget den selv om vi skulle hatt det, men enda viktigere; Jeg ønsket noe nytt, noe annerledes, noe som ikke alle andre har. Så jeg satte meg ned, grublet og kom fram til at jeg skulle lage min egen kreative vegg. 

Alt som skulle til var: Papp fra en gammel innpakningseske, folie fra Lindas Dekor og Design (reklame: link til hjemmesiden) og litt dobbeltsidig tape til å henge "flisene" opp på veggen. 

 


SNURR FILM

Det er egentlig ikke mer å si, enn snurr film, og la deg inspirere til å lage din helt personlige og kreative vegg du også 

Foliene jeg har brukt: 

Reklame/Lenker til hjemmesiden: RosegoldSantana Eik Kalk / Sonoma Eik Lys / Eike Sheffield Umbra / Sanremo Eik Natur / Eike Trøffel

D  ⭐️ E ⭐️ T ⭐️ A ⭐️ I ⭐️ L ⭐️ S

Snart har jeg pakket inn hele huset mitt i folie fra Lindas Dekor og Design - og jeg elsker det! 

- Her kan de se kjøkkenet vår med folie på benkeplatene

- Her kan du se døren jeg så enkelt pusset opp med folie


Lindas Dekor og Design kan du også følge på Facebook som over 100 000 andre gjør  - der legger de ut nyheter, tilbud og nydelige inspirasjonsbilder og ideer! 

- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

 

Lage påskepynt med barna

Har du sett morsommere påskehøner noen gang?? For det har ikke jeg! 

Disse påskehønene er superenkle å lage, derfor er de helt perfekte selv for små barnehender - Snurr film og se hvor enkelt det gjøres! 

PS: I filmen bruker jeg limpistol, mens barna brukte kaldt lim så de ikke skulle brenne de søte små fingertuppene sine. 

- Se forslag til mer påskepynt fra meg HER


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Lage påskepynt selv

Spis en deilig omelett, og sett noen påskelijer i eggeskallet - Stort vanskeligere trenger det ikke være

Da er det nøyaktig en uke til påsken begynner offisielt med palmesøndag. Derfor skal jeg denne uken komme med noen tips til hvordan lage enkel påskepynt også sammen med barna. 

Jeg setter i gang med å dele et lite påske-blomster-tips. For blomster skaper fort påskestemning, og det er jo så enkelt så enkelt! 


Du trenger: 

 • kvister til å henge pynt på - gå gjerne ut å knekk av noen bjørkekvister om du ikke er allergisk 
 • eggeskall 
 • blomster etter eget ønske
 • limpistol 
 • snor/tråd/hyssing 

Når du lager omeletten din, eller bruker eggene i baking, så kakk av bare toppen av egget. Når eggets innside er tørt, limer du fast en snor i to sider av eggets innside slik at det dannet et håndtak. 

Hell litt vann i egget, og dander med ønskede blomster før du henger de små eggkrukkene opp i kvistene. 

Enklere blir det ikke! 


Ha en nydelig søndag! 

- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Hjemmelaget kloremøbel til pus

Dette er hva jeg har drevet med det siste døgnet. Jeg har nemlig laget et kloremøbel til pusene, det gamle var gått i stykker, og med en til pus snart i hus, følte jeg vi trengte et nytt kloremøbel. 

Jeg satt faktisk å søkte på nett i går for å finne et fint kloremøbel der, men etter ganske kort tid så ombestemte jeg meg. Prisen på et enkelt og ikke så stort kloremøbel koster fra 1000 kroner, og ikke synes jeg de er særlig pene heller. 

Jeg tok derfor en tur ut i låven i stedet for å se om vi kunne ha noen materialer liggende som kunne egne seg til bruk. Noen dager klaffer bare alt, for utrolig nok hadde jeg alt jeg trengte for å lage dette kloremøblet. 

Vi har skog knyttet til tomta, og bak låven var jeg for å finne noen stokker jeg kunne bruke. For et halvt år siden felte jeg noen små trær for å lage til bordkortholdere til bryllupet. Den gangen trengte jeg bare stammer som var rette og fine, i dag ville jeg ha kvisten. Perfekt - for det lå igjen i skogen, så jeg trengte ikke felle så mye som et lite tre, og enda bedre - etter et halvt år på bakken kunne jeg pelle av barken lett som bare det. 

Steg for steg - kort fortalt: 


Jeg har ikke tatt steg for steg bilder denne gangen, men jeg kan gjerne forklare litt til de som lurer på hvordan jeg har laget kloremøblet. 

Ført og fremst så fant jeg de kvistene jeg ville bruke. Så fant jeg en kryssfinerplate som jeg kunne bruke til rammen i bunn og som platåer oppover. 
Jeg kappet først til bunnplaten i min ønskede legde. Så kappet jeg kvistene slik at at de fikk ønsket lengre, og ble så rette som jeg kunne få til. 
Jeg brukte et vater for å kontrollere at en planke ble rett oppå pinnene mine når jeg satte de på plata. Så justerte jeg der jeg ikke hadde kappet rett. 

Jeg merket av hvor jeg skulle ha de tre kvistene mine, ved å tegne rundt de. Så borret jeg 3 - 4 hull inni sirklene til stokkene. Når jeg hadde laget hull i plata, holdt jeg stoffene på plass igjen, og boret merker i stokkene igjennom hullene i plata. Så løftet jeg stokkene av og boret hull i de også. Grunnen til at jeg boret hull først, er fordi det da er mye enklere å feste skruene. Med hullene klare, skrudde jeg de fast med skruer inn i hullene + pluss at jeg sikret med lim i tillegg. 

Med stokkene plassert, kappet jeg ut platåer som jeg festet til stokkene:Jeg boret to hull i hver stokk, og plate, som jeg tredde trebolter i + at jeg brukte lim, og en ekstra skrue midt i plata og ned i stokken. 

Jeg kappet også ut "planker" av kryssfinerplata, som jeg igjen kappet med 45 graders vinkler og laget rammen rundt bunnen. 

Til slutt pyntet jeg den opp med å flette hamp og surre rundt til et klorestativ. Jeg hang opp to klosser fra den ene kvisten, som jeg boret hull og tredde hamp i. Så har jeg malt all kryssfineren i en grå farge, og beiset stokkene med hvitkalket beis for å få en mer drivved effekt på treverket. Til slutt har jeg festet noen rester med stoff på platåene med limpistol. 

Det var kanskje veldig kort fortalt, men om det er noe du skulle lure på, så still meg gjerne spørsmål i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan. 

Jeg må i hvert fall si at jeg synes dette klorestativet ble 10 ganger finere enn de jeg fant på nettet, og jeg slapp å bruke en krone. Selv om min mann er litt uenig der, for en gang har vi betalt for kryssfineren, og stoffbitene. Men i mitt hodet så hørte det til et helt annet budsjett, og derfor er det bare gull at man kan få mer ut at det man allerede har kjøpt :D  


- Speiltvillingene på Facebook - 

Den perfekte babyshower gaven

Da er vi hjemme etter en helg i hovedstaden sammen det de deiligste vennene. Det har vært et helt nydelig avbrekk, men nå er jeg tilbake og klar med litt inspirasjon. 
Jeg har laget en liten babyshower gave til en god venninne av meg, og jeg tenkte å vise fram hvordan man veldig enkelt kan lage en babyrangle. 

Alt du trenger et litt stoff, et liten stykke matpapir, og en trering. 

1. Så klipper du to stoffdeler, der det springer ut to "blader" fra en "stilk". Målene kan du velge helt selv, men denne er omtrent 40 cm lang. 

2. Så klipper jeg ut et "blad" i matpapir. Grunnen til det er at når de sys inni, så blir det en nydelig knitrelyd når babyen leker med ranglen sin. 

3. Legg stoffene rette mot rette, og papirbiten oppå som bildet viser. Sy langs hele kanten, men la det stå åpent et vrengehull på ca 4-5 cm på den ene langsiden der mønsteret er rett.

4. Vreng stykket, og stryk det pent. 

5. Tre den rette delen av stoffet inn i ringen

6. Tre så "blandene" igjennom løkken, og stram til.  

Kjempe enkelt og veldig søtt <3 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Lag avisgresskar med barna

Altså, se på de råstilige grasskarene som jentene har laget. De har så klart hatt litt mammahjelp oppi det hele, men jeg er imponert over alt de har fått til helt på egenhånd. 

Gresskarene er laget av en ballong med limte avisbiter på utsiden.
Jeg skal vise dere hvordan vi gikk fram:

Jeg blåste opp en ekstra stor ballong til ønsket størrelse. Så klippet jeg ut 3 hyssingsnorer, lange nok til å gå rundt hele ballongen og kunne knytes sammen. 
Dette så veldig enkelt ut da jeg så hvordan man bare knøt tauene rundt ballongen. La meg si at det ikke var så enkelt - faktisk tror jeg det er lettere å lage gresskar-malen ved å teipe og forme sammen en bærepose, fylt med bæreposer. 
For at ikke trådene skulle rulle av ballongen, måtte jeg feste alle midt under ballongen med teip. 
Så knøt jeg alle trådene sammen, men det er ikke mulig å knyte de så stramt at man får den perfekte gresskarformen om du spør meg. Derfor måtte jeg stramme inn alle trådene etterpå med q-tips som jeg snurret opp trådene med. 

Når ballongen har den formen man ønsker, er det klart for den mest grisete og morsomme jobben. Nemlig å feste på avisbiter. 
Da klipper du på forhånd ut mange avisbiter. Så blander du 2 deler lim (trelim eller tapetlim fungerer fint) med 1 del vann i en bolle. Avisbitene dyppes (en etter en) opp i limet og festes til ballongen. 
Når ballongen er dekket med et lag, lar man den tørke før man limer på enda et lag. Du kan også feste tre lag for enda mer soliditet. 

Dette er litt klinete, men kanskje desto mer moro for barna. Pass bare på å ha noen gamle plagg, og en hobbyduk så er det ikke så farlig med litt gris. 

Når ballongen er helt tørr, er den klar for å males. Jentene her malte hvert sitt gresskar helt orange. Og hundeskålene fungerte helt utmerket som grasskarholdere. 

Ekstra detaljer:

Stilken til gresskaret laget vi ved å rulle sammen et avisark, og teipe den fast i form. Stilken limte vi på med limpistol. 
snurrestilker - laget av en strimmel med aluminiumsfolie som er rullet sammen til en snor. Så har jeg surret den rundt krølltangen for å få fine snurrer. Snurrestilkene er så festet med limpistol til gresskaret og malt. 
Ekstra skyggeeffekter - For å gjøre gresskaret enda mer levende, har jeg skyggelagt alle strekkene etter trådene med en brun og kobberfarget maling. Dette gjør at konturene av gresskaren kommer enda bedre fram. 

Som en avslutning på verket skrev vi i dag ut 10 flaggermus med kuttemaskinen (her kan man så klart klippe for hånd også). Jentene festet en liten klisterpute på alle sammen, og limte de fast på gresskarene, før de brettet opp vingene og skapte nesten helt levende flaggermus på de råstilige gresskarene !

Skumle, eller hva? 

Sjekk også ut mine andre forslag til hvordan å lage dekorative gresskar før halloween: 

- Gresskar av betong
- Klassisk skummel gresskarutskjæring
- Dekorativ gresskarutskjæring med lys

God helg!! 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Høst-DIY med betong

Det nærmer seg med stormskritt halloween, og selv om vi ikke har fått gjort stort denne uken med syketilværelse i heimen, har vi om ikke annet fått vært litt kreative. Mens barnas kreasjoner tørker, og er klare for de siste detaljene, tenkte jeg å vise fram noe av det jeg har fått til denne uken. 

Jeg synes jo lek og moro med betong er råstilig, men jeg har egentlig ikke gjort så mye av det. Derfor var det på sin plass nå at jeg får forsket litt mer på dette. 

Som kanskje de fleste, startet jeg med å lage de klassiske stearinlysbeholderne. Jeg har prøvd å finne den beste løsningen på hvordan å få best mulig resultat, de som er med på bildene er ikke blant de beste, men de kommer i et eget innlegg i desember. 

Så fikk jeg veldig lyst til å prøve å lage gresskar av betong og ballong, og det må jeg si ble riktig så stilig!  

Slik lager jeg gresskar av betong

Det man trenger er: 

- en stor ballong
- gummistrikk 
- betong: Det finnes mange forskjellige, og folk foretrekker å bruke like mye forskjellig. Jeg har her brukt Flytestøp, kjøpt på Montér. Ca 100 kroner for en 20 kg sekk. Du får billigere betong også, men da er den gjerne litt grovere i sandkornene, noe som gir mer struktur i det ferdige resultatet. Erfaringen med å prøve flytestøp denne gangen er veldig bra. Den er veldig finkornet, og resultatet blir da en glatt overflate. I tillegg tørker den utrolig fort. Det skjer en kjemisk reaksjon i betongen etter en liten tid, og man kan kjenne at den blir litt varmere i det det plutselig er hard som stein. Faktisk tar det ikke mer enn 2 - 3 timer før denne betongen har stivnet inni ballongen. 

Det man gjør er:

1: Bland betongen til en tykk, men flytende masse 
2: Hvis du ikke vil ødelegge kjøkkentrakten din, gjør du som meg, og deler en tomflaske i to. Bruk delen med tuten som trakt, og bunnen av flasken til å spa opp betongen i bøtten. 
3: Fyll ballongen med ønskelig mengde betong 
4: Slå litt på ballongen for å få ut luftbobler
5: Få ut så mye luft ut av ballongen som mulig, og knyt igjen 
6: Sett en strikk litt nedenfor knuten, og la det være litt betong i mellom, dette skal bli stilken til gresskaret
7 - 8 - 9: Tre 3 gummistrikk over ballongen, slik at de danner  strukturene til et gresskar i ballongen. Knyt gjerne på noen ekstra tråder litt løsere for å lage noen mindre markerte streker. 
10: Dra den lille stilken litt opp, og teip fra bunnen og litt oppover slik at formen blir en søyle framfor en runding. La den tørke
11 - 12: Når betongen er hard, kan du fjerne strikkene og ballongen, til slutt limer du på stilken. 

Da var høststemningen foran yttergangsdøren satt, halloween kan komme, og med det skal jeg dele et nytt DIY-halloween innlegg i morgen som barna kan være en del av. 

Ha en nydelig kveld 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Sovende engel med blyant

Planen var egentlig å skrive ut bilder som jeg skulle sette i rammene på det nye gjesterommet, men så fikk jeg tegnelysten over meg, og ble bare nødt til å gjøre et forsøk på å tegne bilder til rammene i stedet for å skrive dem ut. Tegnetrangen kommer bare sjeldnere og sjeldnere over meg, og det merkes at jeg på en måte mister litt grepet om blyanten når det går to år mellom hver gang. Så kommer jeg på hvorfor jeg tegnet så mye tidligere, fordi jeg liker det veldig godt når jeg holder på i en dyp konsentrasjon. 

Blyant, kull og tusj
Den første tegningen kastet jeg da jeg var ferdig med øyet i fokus, og så startet jeg på ny. Den gangen gikk det heldigvis litt bedre. Jeg ønsker å få fram den sorte kontrasten som er i originalbildet, og brukte derfor både sort tusj og kull ved siden av blyantene. 

Tegner over bilder
Som ung var det å "jukse" fram en tegning (tegne over et bilde) en skam for meg, det har jeg heldigvis vokst av meg. Haha. Nå som jeg tegner en gang i skuddåret orker jeg ikke bruke tid på å finne riktige proposjoner, linjer i ansiktet og mål i mellom øyner nese og munn. Så på denne tegningen har jeg gjort det enkelt for meg selv (eller jukset, som jeg ville kalt det for 10-15 år siden), og lagt arket over bildet på dataen, hvor jeg så har tegnet over grovkonturene i ansiktet, før jeg satte meg ned og tegnet tegningen fra venstre hjørne oppe til høyre hjørne nede. Når det tar meg over 4 timer, så tenker jeg at det får være godt nok. 

Jeg tenker at det kan være et fint tips til alle som kunne tenkt seg en tegning på veggen. Man trenger ikke å gjøre det så vanskelig for seg selv, og det er jo stilig med et tegnet bildet til kontrast fra alle fotografiene som henger rundt om. 

Matt overflate 
Jeg liker godt den matte overflaten som tegning gir sammenlignet med et fotografi. Siden jeg i tillegg har valgt å henge bildene opp på en kalkmatt vegg syntes jeg tegningen ble finest uten glasset i rammen som gir skinn i bildet. Derfor har jeg enkelt bare fjernet all innmaten til en ramme, og hengt den rett opp på veggen. Tegningen har jeg festet på veggen med dobbeltsidig teip.   


- Følg Speiltvillingene på Facebook - 

Film : hjemmelaget skrivebord

.
Det har vært litt krøll med video på bloggen den siste tide, men i dag skal det være oppe å gå, så jeg får jo bare teste det ut.

Jeg laget en film da jeg lagde skrivebordet mitt i stuen, så hvis du vil se hvordan er det bare å snurre film!

Enkle DIY for kontoret

Da jeg omsider var ferdig med den hjemmelagde skrivepulten, fant jeg ut at det var et par ting jeg manglet. 

 • En musematte
 • En glassbrikket

Musa går ikke raskest på treverket, og jeg vil jo ikke ha kaffemerker på det nye bordet mitt. Kaffe må jeg ha, og en rask musepil trenger jeg. 

5 minutter senere var dagens lille DIY prosjekt ferdig. Enkelt, "gratis" (gjennbruk + rester) og flottanes.

Jeg tegnet opp maler ut i fra en skål og en isoporting.

Skar de ut med tapetkniven på skjærebrettet. Og trakk de med folie. 

Vips, vaps, vops, og jeg har både musematte og glassbrikket. Nå flyr musa over skjermen, og jeg kan tørke av kaffedråper med en våt klut. 

Mitt hjemmelagde skrivebord

Barna var klare for barnehagen, så jeg skulle bare ta et siste strøk beis før vi kjørte: "Wow, mamma, har vi nytt bord som du maler?" spurte hun ene datteren min og studerte penselstrøkene med nesen bare noen centimeter fra bordplata. "Ja, jeg har jo laget dette bordet, så nå gjør jeg det ferdig med noen malestrøk" svarte jeg og viftet litt med penselen. "Oii, det var litt rart!" sa hun med øyne som fulgte penselen fram og tilbake. "Syntes du bordet var rart?" spurte jeg og fliret av henne. "Nei, men det var litt rart at du har laget det." "Ja, men så har du en litt rar mamma også." 

På tirsdag oppgraderte jeg mr. Mac til en mr. iMac, til mannens lille fortvilelse lurte han på om jeg skulle ha den stasjonære Mac'en på spisestuebordet for alltid. Det er jo min vante arbeidsplass, men så er det også litt enklere og flytte bort en bærbar data enn en stasjonær en. 

"Neida, jeg tenkte jeg kunne lage meg en liten skrivepult" svarte jeg smilende til han. Etter å ha vært samboere i over 6 år, kjenner han meg godt, han ler alltid av de rare påfunnene mine, men så elsker jeg han for at han alltid lar meg få utføre mine til tider rare ideer.  

De siste to døgnene har jeg vært mer i verkstedet, enn inne. Der har jeg tenkt, tegnet, saget, og til og med dreiet bein til det nye bordet mitt.

Det er jo litt rart med det, men siden jeg har restaurert eller laget nesten alle møblene vi har i stuen, så faller det meg mer naturlig å lage et nytt møbel enn å kjøpe det. Jeg vil jo at det nye skal matche med det gamle, og siden jeg har brukt planker fra forrige århundre som har blitt grå med alderen, så er det også det jeg vil fortsette med. Denne gangen kjøpte jeg "dessverre" nye planker, fordi de gamle er såpass vridd og skakke at de ikke egnet seg til et skrivebord. Men med litt grå beis føler jeg at jeg fikk et veldig fint resultat selv om plankene ikke var grå fra før av. 

Jeg ønsker alle sammen en strålende helg, og i de siste arbeidstimer har jeg en plan om å redigere litt film, for jeg har faktisk filmet hvordan dette bordet ble til :D 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Hjemmelaget bilbane

Jeg må skamme meg litt, når jeg nå skal innrømme at resultatet av denne hjemmelagde bilbanen startet med at jeg aldri fikk kjøpt en bursdagsgave til nevøen min. Jeg var fullstendig klar over at vi skulle til han denne søndagen, men det var ikke før i går på formiddagen at jeg tenkte jeg måtte reise å kjøpe en gave til han. Så jeg la det i dagsplanen min for i går, men man spørre hvilken planet jeg befinner meg på, når jeg planla og dra på leketøysbutikken kl 19 om kvelden, da en hver lekebutikk jeg kjenner til stenger klokken 18 på lørdager. 

Så jeg møtte jo stengte dører da jeg møtte opp utenfor leketøysbutikken klokken 19:15 i går, og på vei hjem begynte hjernen å jobbe. Ikke søren om jeg kan komme til min rå tøffe nivø og opprettholde "verdens beste tante" utsagnet om jeg møter opp uten en bursdagsgave. Jeg tenkte jeg kunne finne på en tur, gi han et gavekort om at gutten kunne få bli med tante og onkel på ett eller annet, men et gavekort til en 3 åring? Nei, det ble litt kjedelig. 

Så jeg pinterestet problemet, og fant løsningen. "JEG LAGER EN BILBANE" hylte jeg ut klokken 20:30 i går kveld. Og bilbane ble det. En av de store fordelene med å være en kreativ sjel, er at man har det rareste i skapene - for jeg måtte tross alt klare å lage noe av det jeg allerede hadde tilgang til, ettersom alle andre butikker også var stengt klokken halv 9 en lørdags kveld. Så jeg laget en ramme av gipsplater og limpistol, så fortsatte jeg å fylle ut med papp, lim, maling, sand, noen kvister til trær, og litt bomull til blader. Jeg måtte også spise is for å få laget gjerde. 

Men nå håper jeg det er en 3 år gammel gutt som kommer til å bli veldig fornøyd med en rustikk bilbane til alle de små lekebilene sine.
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

De hjemmelagde julegavene

I år ble det en del  "til og fra" - lapper der det sto: 

Til .... 
Fra: Stines juleverksted, og BT´s utholdenhet i julerotet. 

I desember var det på et tidspunkt umulig å gå over stuegulvet uten å hoppe noen steg, for så å balansere litt, og det var ikke til å ungå at litt sagflis hang seg fast i sokken. Så jeg måtte takke min kjære samboer for at han holdt ut kaoset da jeg jobbet med ti prosjekter samtidig. Han kunne ikke forstå hvordan jeg klarte å jobbe med så mye rot rundt meg, men jeg kunne ikke forstå hvordan jeg skulle få tid til å rydde i mellom slagene, så det ble det derfor lite av. 

Min venninne kom innom med julegaver den 22. desember, litt stresset over at huset deres enda ikke var ferdig vasket til jul. Da var det jo godt at jeg kunne stresse henne ned med et hus som sto opp ned som om en bombe hadde gått av. 

Men til gladnyheten, det ble jul allikevel! Og en steike bra en! 

Som mange kanskje har forstått ble det ekstremt mye jobbing i desember for å lage DIY julekalenderen, men det var ikke bare den som opptok min tid, for selv om noen av gavene allerede har blitt vist fram i julekalenderen, så laget jeg mer enn det som havnet på bloggen. 

Dette dørskiltet kunne jeg virkelig trengt selv, men jeg laget det til min søster som er like god på å rote og like dårlig på å rydde som meg selv. Det går i skippertak de gangene man får besøk. Skiltet har jeg tidligere vist fram her. Jeg må ta med disse bildene jeg har overført til tre også selv om de også har vært vist fram. Skjønnheten på bildene har bursdag på selveste julaften, så selv om dette var en bursdagsgave laget jeg den med de andre julegavene. Jentene laget en haug med silkeleire hjerter, vi har pyntet juletrærne våre med en mange av dem, men disse fant også veien til fleres hjem. En koselig liten ekstrajulegave fra barna i hus. 

Jeg sydde noen julestrømper også og fylte de med karameller, vin, og andre små ønsker til de kjære vi er glad i. Så til det som ikke har vært vist her enda. Denne har jeg delvis delt med dere, for jeg viste fram to av t-skjortene jeg sydde til mine venninner, men det ble to til. En til ei venninne som eier og driver klesbutikk, og en til ei venninne som både er singel og superhero :D 

Så laget jeg enda et skilt til et vennepar som nylig har kjøpt seg hus. Og med hus trenger man et skilt. Dette skiltet syntes jeg faktisk ble så fint at jeg en gang i framtiden må lage et til, til min egen vegg. 

Jeg laget også tre fødselsbilder av tråd. Jeg har sensurert litt sensitiv informasjon som dere kan se, men der står det altså fødselsdato, klokkeslett for fødsel og vekt. Gleden med facebook fikk jeg da jeg klarte å finne fram til det første delte bilde av de nybakte barna med klokkeslett, lengde og vekt. På den måten hadde foreldrene ingen anelse om hva de kunne vente seg i julegave. 

Til mamma og Lars førte jeg over to av bryllupsbildene jeg tok av dem til treverk. Jeg endte med å lage 6 slike bilder, fordi jeg ikke ble fornøyd med de fire første... Så ja, da renner tiden litt fort. Haha. Det er jo ikke bare overføringen som skal skje, men også en ramme som skal sagens og skrues sammen, pusses og presiseres. 

Og selv om jeg hadde som plan om å lage enda mer, måtte jeg innse at tiden ble knapp, men jeg rakk da å dandere noen blomsterdekorasjoner til de eldste og som vertskapshilsen. Jeg tenkte: nå blir det lenge til neste hjemmelagde prosjekt, men allerede i romjulen klarte jeg å dra fram begge symaskinene. :P Så noe galt er det kanskje med meg. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Bursdagsgave til julejenta

Denne helgen feiret vi med høyt latternivå den elskbare Kaja, som fyller år på selveste julaften. Siden hun og jeg hadde en liten bildeshoot for noen uker siden, så fikk jeg veldig lyst til å printe over to av bildene til treverk. 
Jeg elsker effekten av treplankene som skinner igjennom når man overfører bilde til tre, og selv om jeg har overført noen bilder nå, så blir jeg like fascinert hver eneste gang jeg vasker bort papiret og finnet bildet på treplaten. Det er så gøy! 

 Her har jeg delt framgangsmetode på hvordan jeg lager slike bilder tidligere i DIY-julekalenderen 

Jeg tenkte rett og slett jeg kunne vise dere resultatet, siden jeg ikke kunne vise fram resultatene i det tidligere innlegget. Det ville jo vært ganske åpenbart hvem som ville få gaven i alle fall :) 

Etter jul kommer det også eksempler der jeg viser bildeoverføring av bilder med farger, men også de må vente til gavene er åpnet. 

Fineste bursdagsjenta <3 


- Speiltvillingene på Facebook - 

DIY adventslysestake

Allerede til søndagen er det første søndag i advent! Det har jeg "feiret" ved å lage en ny avdentslysestake. 
Det var min kusine Mari (Instagram: nommemari) som jeg hentet inspirasjonen fra, da hun har delt sin trekule-lysestake tidligere. Hun hentet inspirasjon fra String lysestaken, og sparte flere hundre kroner på å lage den selv. 

Min lysestake kom på 350 kroner i trekuler, og maling. Til sammenligning koster originalen 1099 ,- 

Jeg kommer nok et år til å ha en hvit- og sølvfarget jul, for det er det jeg trives best i. Derfor valgte jeg også å male trekulene slik at de tar opp fargene på resten av julepynten. 

Her er en steg for sted liste over hvordan den lages: 

Du trenger trekuler i forskjellige størrelser, som du får kjøpt i hobbybutikker. Hvis du ønsker å male de slik jeg har malt mine kuler så bruker jeg elektro-tape (fleksibel og sterk tape - kjøpt på europris), til å markere området jeg skal male. Så er det bare å male de strøkene som trengs for at trefargen ikke skal skinne igjennom.Når malingen er tørr etter siste strøket, er det bare å fjerne tapen. Så trer du kulene på en snor. Og til slutt trenger du en drill med noen store treborr. Det ene borret mitt er på 19 mm som passet fint til å lage hullet til stearinlysene. Dette borret har jeg brukt til å borre hull i de fire store trekulene. Her er det viktig å være nøye så hullet kommer på toppen av kulene. 

Så har lagt trekulene med hullet ned mot bordet, og borret et nytt merke på toppen, med et enda større borr for å få avkappet og rettet av bunnen slik at kulene står stødig på bordet. Om du ikke får kulen til å stå helt rett må du over med pussepapir og en kloss til stearinlyset oppi står i vater. Det var det hele, et morsomt lysestake prosjekt! 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

 

Tid for juleverksted

Mitt juleverksted har allerede startet, men årets forslag kommer ikke før i desember, og vil vare fra den 1. desember til julaften som en julekalender til dere. Mange har kanskje allerede startet juleforberedelsene, for det er ingenting som slår hjemmelagde julegaver, og hvis man planlegger litt så kan man lage utrolig mye fint til de en er glad i, men også til seg selv. 

Dette blir mitt tredje år med julekaleder i form av "gjør det selv- prosjekter" så jeg tenkte jeg kunne dele noen av mine tidligere kreative tips til dere. Kanskje er det mange som finner ut at hjemmelagde julegaver er noe å servere under de mange juletrær i år! 

- Trykk på bildet for å komme til innlegget om hvordan det lages - 

- Pakkekalender av doruller - 


- Adventslys med dekor som matcher interiør - 


- Pyntekjegler - - Personlig te - - Oppsats som vertinnegave, eller til de som har alt - - Håndsydde pyntehjerter - - Lysestaker av vinglass - - Bildeoverføring til treverk - - Maleri av barna, tryll fram en snøkrystall - - Nissetroll - - Trolldeig som bevariger minner - - Lyslenker - - Tegninger - 

- Kanskje du skal gå "all in" og lage deg en ny sengegavl i år? - Et koselig julekort? - - Er du ikke så god til å tegne eller male? Du han lage stilige bilder for det! - - Trær laget av plastikkskjeer - - Vinflaske med kuponger på diverse ting?- 


 


La en kreativ uke starte! 

- Speiltvillingene på Facebook - 

 

Pumkin med utskjæringer

- Litt annerledes - På grunn av tekniske problemer i Nettavisen er jeg litt sent på ballen i dag, beklager det! 


Nå er det ikke mange dagene igjen til halloween, og da er det klart at gresskarene må hjem i hus. I fjor skjærte jeg ut det mer klassiske halloween-gresskaret (det kan du se her), som både hadde skumle øyne, og hoggtenner. Siden jeg liker å prøve ut litt nye ting, valgte jeg derfor å lage noen ganske ulike utskjæringer på gresskarene mine i år, med en helt ny og morsom teknikk. 

Så i år ble de langt i fra skumle, men veldig dekorative. Alt du trenger for å lage gresskar litt mindre skumle er:

 • Målebånd
 • linjal
 • penn
 • drill 
 • borr i ulike størrelser

Og da er det bare å sette i gang. 

Skjær av topplokket og skrap ut innmat. Av innmaten kan du jo lage dagens middag, eller kanskje lunsj? Vi smakte på gresskarsuppe for første gang i år, og jentene spiste mer enn jeg har sett de gjøre på to år. 5 ganger øset jeg suppe opp i tallerknene dems - FEM GANGER! 

Så tilbake til utskjæringen. Jeg har jeg lagt målemåndet rundt midten av gresskaret for å måle opp lik avstand mellom hullene mine. Når mellomrommene er markert, har jeg brukt en linjal for å måle lik høyde over bordet på hvert hull. Jeg har stikket ut et lite hull med pennen for å lett se hvor jeg skal borre. 

Og så kommer den morsomme delen, nemlig å borre ut hull. Husk at det kun er fantasien som setter grenser! Når man er fornøyd med resultatet er det bare å tenne opp noen lys som gir gresskarene magi ! 

God helg! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Halloween DIY med barna

I dag våknet jeg opp på sofaen godt inntullet i dynen, det var blitt lyst rundt meg, så det tok litt tid før hjernen klarte å summe seg til hva som var skjedd. Klokken var halv 9, og på sofaen sov to jenter til. Vi sover aldri til halv ni. Åh, ja, sånn var det. Våkennatt! 

Det kom til et punkt i natt da jeg fant ut at det var bedre å gå ned og sovne til en tegnefilm sammen med datteren min enn å holde de to andre i huset våkene resten av natten. Da pappaen dro på jobb kom datter nummer to også ned og sovnet igjen hun også. Så da vi trøtte og omtåket våknet halv ni fant jeg ut at det antageligvis var til det beste for alle at jentene ble hjemme fra barnehagen. 

Som aktivitet for dagen har jentene og jeg laget spøkelser, for det er jo ikke mange dagene til Halloween. Denne aktiviteten er veldig enkel, så derfor er den perfekt å gjøre sammen med ungene. 

Alt du trenger er: 

Flasker, lim (enten dette fra panduro, eller vanlig flytende trelim), isoporkuler og gasbind. 

Slik lager du spøkelser

Bland 50/50 lim og vann i en bolle.
Sett isoporkulene oppå flaskene uten kork. 
Klipp opp remser med gasbind, og dypp de gjennomvåte i lim- og vannblandingen. Vri de opp, og heng de over isoporkulen. 
Vi brukte 4 strimler i litt forskjellig størrelse til spøkelsene våre. 

Når spøkelsene er tørre fjerner du flaskene. Tegn gjerne på øyne og en munn og med en nål med tråd på kan du feste en tråd til hodene og henge de opp. Enkelt, raskt og kult! 

Se flere av mine DIY-prosjekter her! 
Og nå som julen nærmer seg: Sjekk ut DIY - julekalenderene om du har lyst til det HER


- Speiltvillingene på Facebook - 

Fuglekasse - Morsom barne-DIYTo passe stolte jenter etter å ha laget sine egne fuglekasser! 

- Vi lage hus til fuglene. Vi gjorde det, men gutten (les:mann i 70 årene) hjalp oss til å banke på plankene med hammer. Vi banka litt på utsiden, og litt på den skrua der. Jeg var så flink, sa Olivia da hun hadde snekret fuglekassen. 

I går var vi på en sensommerfestival som tar gjestene med til gamledager, en av aktivitetene for barn var å lage sin egen fuglekasse for 30 ,- Det må jeg jo si det var verdt. 

I dag fant jeg frem pussepapir, så jentene kunne pusse litt over kassa. Det var vel ikke slik at kassen ble spesielt glattere, men da lærer de i hvert fall prosessen :) 

Etter litt skrubb og rubb kom den morsomme jobben! Nemlig å få male selv. Jentene kledde seg opp i noen gamle pyjamaser mens jeg la ut litt gråpapir på plenen. Da kunne de grise og male som de ville, noe som virkelig var en høydare! .. Med en del gris! Fuglekassene er klare til å henges opp!  Dette var et morsomt lite prosjekt, som jeg trur et hvert barn vil glede seg over å få være med på. 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

DIY: tak over utestuen

ENDELIG! ENDELIG! ENDELIG! 
Sommeren for to år siden laget vi en platting slik at vi lettere kunne bruke uteområdet vårt. Det var sommeren som var så ekstrem varm, så vi fant fort ut at vi ble nødt til å finne en løsning for å lage et tak slik at vi kunne trekke inn i skyggen på de varmeste dagene, men også at vi kunne sitte ute til tross for duskregn på sommerdager. Vi satt lenge og googlet ulike tak, og da vi fant det perfekte taket kostet det 250 000,- ! Haha!! Det var ikke prisen vi hadde planer om å bruke på dette, men taket ga oss ideen til å lage et tak selv. 

Det viktigste for oss, var at vi kunne få et tak med muligheten for å ha lukket tak eller åpen himmel over utesofaen vår. Så vi reiste til en som spesialsydde båtkalesjer, og fikk han til å sy taket vårt på våre mål, med 5 lommer til å tre stenger inn i. Materialet er det samme som blir brukt til båtkalesjer, noe som betyr at stoffet er solid og vanntett. Vi fikk ikke duken til taket før på sensommeren, så derfor ble takprosjektet utsatt. Fjoråret savnet vi egentlig ikke tak, da det ikke var i nærheten av den flotte sommeren vi hadde for to år siden, og igjen ble prosjektet utsatt. 

Men nå er det altså oppe og går! Wiiihu.! Vi har kjøpt skinner til å dra taket frem og tilbake på, og spesialbestilt aluminiumstenger fra en som har tilgang på dette. BT har fått alt opp og gå, og jeg er så SINNSYKT fornøyd med resultatet. 

Nå kan vi ha strålende sol, halvskygge, eller helt overskygget i utestuen. Og prisen den havnet på ca 13 000 ,- og ikke 250 000 ,-   ;D 

Nå er vi klare for mange kosestunder i utestuen, og dagens DIY tips til å pynte opp før et besøk, er å pynte med ting du allerede har. På bordet har jeg tatt ned det ene nattbordspeilet vårt, og plassert to av blomstervasene jeg har på veggen i stuen, og noen lys for å gjøre stemningen magisk. God helg! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

IKEA med en vri! #DIY

- Viste du at det å fikse opp IKEA varer har et eget navn, og kalles IKEA - hacks?

Tavlen til jentene fra det kjente og billige IKEA, har vært helt suveren! Tenk at noe så enkelt kan avlede og fange oppmerksomhet i så mange timer! Tavler er åpenbart gøy, og jeg kan jo bare si meg enig ettersom jeg stadig lager en tegning selv på kjølskapsdøra med tavlemaling.

Det som jeg ofte synes er problemet med IKEA er at det mange ganger ikke er mulig å velge farger selv. For eksempel lenestolene for barn som kun kommer med naturfarget trekk?!? Jeg mener, de som har produsert den stolen til barn kan ikke ha barn selv, eller? I stolenes tilfelle sydde jeg nye trekk i en mer varig farge. 

Denne tavlen i naturfarget treverk passet ikke helt inn blant det hvitbeisa gulvet og det hvite, rosa og lilla som ellers er i rommet. Derfor lot jeg malingskosten dra over tre strøk til tavlestativet ble hvitt. I tillegg fjernet jeg den store platen under til fordel for en liten søt boks. Boksen festet jeg med limpistol.

På 1-2-3 - en "ny" tavle til barnerommet. 

Nå er jeg alene hjemme, det vil si; mannen er borte, og barna sover. Så jeg skal faktisk se om jeg får til å skru på en film! Haha.. Neida, jeg får det til, jeg bare glemmer det for hver gang ;) 

Ha en nydelig fredagskveld! 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Mine topp DIY prosjekter

Denne morgen våknet jeg brått og brutalt halv 7 av et mareritt som handlet om en tre meter lang giftslange som hadde funnet det for godt å flytte inn i huset vårt uten invitasjon. Med sene bevegelser for ikke å være til trussel for slangen klarte vi å smyge oss bort fra den, men Tyra stakkar som alltid vil hilse på alt og alle ble bitt av det giftige angrepet. 

Nok en liten skuffelse ventet da jeg kikket ut vinduet og så at bakken var dekt med snø, så jeg tullet meg inn under dynen og slumret en halvtime til. På dager som er litt ekstra grå - som denne: det er en kjedelig mandag etter en heidundrende bra helg, det er 1 grad ute og det ligger fremdeles litt snø på bakken etter nattens snøvær. På slike dager trenger jeg det lille ekstra for å få opp giret litt. 

Jeg tenkte, hva er vel ikke bedre enn å få litt motivasjon, så jeg satte meg ned å startet litt søk. Så bestemte jeg meg for: Jeg vil finne tilbake til mine gamle Do It Yourself prosjekter, finne de beste og dele litt inspirasjon igjennom hjemmelagde billigere løsninger. 

MINE TOPP DIY PROSJEKTER 
(I hver lenke (rosa skrift) til bilde, tar jeg deg med til DIY innlegget som hører til)

Print på klær
Jeg hadde lyst til å ta med denne i dette innlegget, for selv om det ikke er så avansert eller unikt, så er print på klær et så utrolig morsomt konsept. Det er en genial metode for de som ikke syr klær til å lage unike plagg, og ved å lage print på antrekk selv kan man lage det så persolig som det overhode er mulig. Dette er også en enkelt DIY som alle kan få til.
Jeg har blant annet laget to luer hvor jeg har malt på navnene til jentene. Dette er de faste barnehageluene deres, ettersom det er 7 avdelinger og over 100 barn i barnehagen jentene går i. Otilie og Olivia er i utgangspunktet ganske like, får du på de dresser og luer er det nesten umulig å se forskjell, og selv om de har forskjellige farger, så hjelper det lite om de andre voksene ikke kjenner til fargekodene. Med navnet i panna er jeg derfor litt sikrere på at de vet hvem som er hvem, slik at jeg faktisk kan få en tilbakemelding på for eks: i dag har Otilie husker mye og Olivia har lekt i sandkassen. I stedet for den typiske: i dag har de lekt i sandkassen og på huska. 

Personlig TE
Denne måtte også med, for selv om det er et DIY prosjekt som heller ikke er spesielt avansert, er betydningen veldig stor. Å lage personlig te er en billig gave som virkelig blir satt pris på, derfor er det den perfekte gave til en du er glad i. Kaja er en av mine aller beste venninner, og stadig får jeg en snap fra sofakroken med  teppe over beina, to tøfler som stikker ut og en rykende varm kopp te i hånda med et bilde av oss på. Kjempe koselig <3

Blomservase laget ut av en bok
Min samboer ristet litt oppgitt på hodet når jeg takket ja til å arve serien av leksikon fra foreldrene mine etter flytting. Leksikon i dag er jo tross alt helt unødvendig. Men bøkene er allikvel fine, og det er så mye man kan lage ut av det. En hemmelig oppbevaringboks i bokhyllen? Bretting av sidene til boken blir rene kunstverket? Eller som denne "vasen". Jeg synes den ble så utrolig dekorativ at jeg ønsket å ha den med her. Nok et billig, litt annerledes og lettvindt prosjekt. DIY av betong
Dette bladet laget jeg av betong og et stort rabarbrablad i fjor høst. I år har jeg lyst til å lage flere, for disse betongbladene er utrolig fine dekorasjoner ute som inne. Jeg har lyst til å lage flere slik at jeg kan få en liten "utstilling" i hagen. DIY prosjektet så jeg en gang på tv-programmet Tid For Hjem, og jeg viste med det samme at jeg var nødt til å forsøke og lage noe tilsvarende. DIY steinmatte
Dette er et DIY prosjekt for deg som liker å pusle, men du trenger ikke være veldig god i det heller, bare du synes det er greit å pusle sammen en og en stein slik at de passer nogelunde sammen. Jeg laget denne steinmatten for over ett år siden, og siden da har den vært dørmatta vår - i kaldt og varmt vær. Nå har dessverre noen av steinene løsnet, men jeg lurer på om det kan være fordi jeg brukte to forskjellige lim, og det ene var nok ikke godt nok for vind og vær. Jeg kan allikevel lime steinene tilbake igjen, så jeg har ikke planer om å kaste steinmatten min enda.
Jeg synes resultatet av denne matten ble utrolig kult! Og selv om jeg fikk beskjed om at den kom til å bli livsfarlig når det ble kaldt og glatt, så har vi overlevd. Faktisk har det aldri vært noe problem med at den har vært glatt, det er verre om sommeren når sola steker, for da blir den litt vel varm for nakene føtter ;) DIY blomstervaser / lyslykter
Disse herlighetene får jeg veldig ofte spørsmål om hvor jeg har kjøpt. Da er det gøy å kunne svare at de er hjemmelagd fra en gammel planke i låven, en slitt lærtøyle fra hesten og noen kjøpe glass. Det er over ett år siden jeg laget disse nå, og jeg blir aldri lei! Jeg bytter stadig på å ha stearinlys og blomster i de, og på den måten endres utseende hele tiden. Dette prosjektet måtte med, for de havner blant mine favoritter over ting jeg har laget selv. Oppussing av gammelt interiør - skjenk / TV-benk / salongbord
Det var en tid der alle møblene våre var i forskjellige farger, det var på langt nær pent, men vi var allikel takknemlig over ting vi hadde fått. Så fikk heller litt oppussing fornye alt sammen til en matchende serie. Jeg startet derfor det store prosjektet i stuen. I dag har alle møbler i stuen fått en oppgradering, og det som gjennspeiler seg, er de gamle plankene fra låven vår. Jeg har hentet plankene som i følge min samboer var søppel, så jeg har saget og skudd i det vide og det brede. Alt kan endres til det bedre om man bare vil det. Den gamle skjenken fikk noen strøk maling og en ny topp av gamle planker. TVbenken brukte jeg som mal til en ny TV-benk av gamle treplanker, og den har faktisk sine opprinnelige skuffer fremdeles. Bordet som var eikefarget fikk noen strøk maling og glassplaten i midten byttet jeg ut med en hjemmelagd plate fra de gamle plankene. IKEA gjennbruk - Speil  / Lack bord 
Det stoppet ikke der! For da vi begynte å pusse opp i dette hjemme, så hadde i hvert fall ikke jeg all verden med penger. Det positive som kommer ut av det, er at jeg ble mye mer oppfinnsom. Jeg ønsket et stort speil i spisestuen, med de jeg likte utseendemessig koset en formue i følge min lommenbok. Derfor kjøpte jeg i stedet et enkelt speil på IKEA og byttet om rammen  med noen gamle planker vi hadde liggende på låven. 
Det gamle Lack-bordet fikk også en ny kledning; litt maling og mer av de gamle plankene var det som skulle til for å skape et persolig bord for å skjule den store basskassen, og være oppbevaringsplass for mine pyntegjenstander ;) Billig og milljøvennlig. Hjemmesnekret hundeseng
Fremdeles fortsatte jeg å finne frem gamle planker fra låven, og resultatet av denne hundesengen til vår høyt elskede Tyra har vært en av favorittene. Hun elsker sengen sin, og det er alltid der hun ligger og sover. Det er også der ungene gjerne ligger og ser på TV med Tyra som ryggstøtte.
Helt klart en av mine favoritter av hjemmelagde prosjekter.  Hyller - sekskanted hyller / historisk hylle
Disse hyllene er blant mine nyeste større DIY prosjekter, og er helt klart blant favorittene mine. Faktisk er jeg så glad i disse hyllene at jeg skal lage en lignende historisk hylle på jentenes soverom. Ingenting er som et personlig preg, og det blir det så fort vi har gjort litt på egenhånd, når det i tillegg ligger historie i det hjemmelagde blir det helt unikt og av uvurdelig betydning. Makeover på kjøleskap
Det gamle kjøleskapet vårt bar preg av alderdom med diverse flekker og merker som ikke var til å få bort. På bilde over til venstre har kjøleskapet allerede fått et strøk med hvit grunning, så merkene er ikke synlig. Men siden kjøleskapet virket i aller høyeste grad så syntes vi det var bortkastet å kjøpe ett nytt bare fordi det ikke var like pent mer. Jeg kjøpte derfor tavlemaling. Dette makoveren må definitivt med i mine topp DIY prosjekter, for dette kjøleskapet fikk plutselig en helt ny funksjon. Nå skrives beskjeder eller menyer opp på toppen, og i bunn er det alltid flittige barnetegninger i sprakende farger. Kjøleskapet med tavlemaling har reddet meg igjennom mange timer med laging av middag. Sengegavl 
Helt klart blant mine favoritter, denne også :D Denne sengegavlen laget jeg for snart to år siden, og løftet hele soverommet vårt. Det var så klart langt billigere å lage den enn å kjøpe en gavel, og ved å lage den kunne jeg få den i farger som matchet resten av soverrommet.  Nå kjenner jeg at det er på tide med en makeover på den, så det blir nok et prosjekt fremover. Enda et pluss med å lage selv, siden det koster så mye midre er det også helt innafor å bytte fra tid til annen og piffe opp med nye farger og mønster. Juniorseng
Sengene jeg lagde til jentene for en liten tid tilbake gjorde meg oppriktig stolt av meg selv. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle lage nettopp dette, men så spurte jeg min samboer om han trudde jeg ville greie og fikse det, hans positive svar: "det vet jeg du får til!" var det jeg trengte for å sette i gang. 
Med en innstilling - dette har jeg aldri prøvd før, så det greier jeg sikker! - klarte jeg å lage to helt unike juniorsenger til barna mine. Ingenting var så gøy som å se to stolte jenter over sine nye senger. Hus i huset! 
Etter at sengene var ferdig begynte jeg å snekre sammen hus som sengen skulle stå inni. Dette prosjektet må være mine barns favoritt DIY prosjekt, og derfor måtte det også med i topp DIY prosjekter. Jentene er så stolte av å ha sitt eget hus, og jeg kan jo ikke si annet at de er veldig morsomme inne på soverommet deres. 
Bildeoverføring på treverk
Jeg lurer på om dette må være mitt favoritt DIY prosjekt! Mer personlig enn dette, blir det ikke! Hele familien samlet på en stor treplate. 
Jeg elsket alt ved å lage denne treplaten, hvor enkelt det faktisk var og hvor fint resultatet ble! 
Om du ikke har prøvd dette så anbefaler jeg det på det sterkeste! Jeg har også laget enkeltbilder som jeg har gitt bort i julegave, og bildene blir helt magiske! 

 

Det var det jeg hadde for denne gang, jeg håper dette innlegget ga litt positiv inspirasjon. Det gjorde det i hvert fall for meg, og mens jeg har sittet her har solen kommet og snøen blitt borte! 
Jammen ser det det ut til å bli en nydelig uke tross mareritt og gråvær. 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

DIY koselig påskefatMed et stort utgangspunkt i gjennbruk fikk jeg i går laget et påskefat i hvitt og sølv.

Litt ekstra eggerøre, eller en omelett er det som skal til for å få de fine eggene til dekorasjon. Noen av eggene har jeg laget hull i topp og bunn, for så å blåse ut innholdet. Andre har jeg hakket hodet av som når vi spiser kokte egg. 

Fatet er en dekktallerken fra Nille, som jeg også hadde liggende i skapet. Det store påskeegget er et gammelt fargesprakende egg som jeg har malt. Og stearinen i eggene er gjennbruk av et gammelt kubbelys. 

Maling og et sølvbånd var alt jentene og jeg handlet i går formiddag. 


Jeg tenkte jeg like gjerne kunne vise hvordan jeg gikk fram: 

Først malte jeg eggene litt forskjellig med en sølvmaling. 

Når eggende var tørre kunne jeg dandere de på et fat. Jeg brukte limpistol til å sette eggende slik jeg ønsket de.Jeg smeltet litt stearin i en kjele. 

Og fylte eggene med stearin som jeg allerede hadde lagt en veke i Når stearinen var stivnet og det store påskeegget var malt og tørket, kunne jeg sette i noen blomster i de tomme eggeskallene og tenne dekoren på stueburdet. 
 
God påske! 

- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Påskeversksted med barna

Hele dager hjemme med barna går faktisk raskere enn dager uten. Med noen aktiviteter for dagen suser den bare forbi, det er rett og slett or- og datterhygge på sitt beste. 

Etter en handlerunde, og en tur ute satte vi oss rundt stuebordet med hobbyduken på. Jentene fikk på seg noen for små pyjamaser til malefrakk, og vi satte i gang med gris og begeistring. 

Jeg har lyst til å dele det ene prosjektet jentene lagde sammen med meg i dag. Et bilde, som både passer fint til høytiden, men som også er tenkt som bilder jentene kan ha på soverommet sitt. 

Jentene lagde lignende bilder i DIY julekalenderen, men kanskje er det noen som ikke så det, i tillegg til at de nyebildene har et ekstra "3D" moment. 

Jeg synes det er veldig gøy med hobbyverksted, og da spesielt at jentene får ta del i det. De kan så klart male på et ark eller klippe i papir, men jeg synes det er ekstra stas når de kan lage noe som kan dekorere og være gode minner og tilbakeblikk den dagen de blir eldre. 

Så i dag har vi laget kaninbilde, der jentene har malt i sine favorittfarger, og jeg har hjulpet de litt med forarbeid og kaninhalen i etterkant. Det første jeg har gjort er å tegne og klippe ut en mal, i dette tilfellet en kanin. 

Så har jeg brukt malen oppå kontaktpapir og tegnet rundt. Så har jeg skjært ut kaninen med en tapetkniv. Jeg legger da kontaktpapiret på en skjærefjøl og skjærer etter strekene. 

Papirdelen av kontaktpapiret fjernes, og tape-delen festes på et lerret. Så er det bare å la barna fylle hele lerrete med maling.

Mens malingen tørker lages en dusk til kaninrumpa.
Jeg har brukt fuskepels på stoffrull, klippet ut en sirkel, sydd en tråd rundt kanten, lagt en ball av toalettpapir (formet med litt vann på) i dusket, og strammet igjen åpningen. 
Det er også mulig og lage en dusk av garn. Når malingen er tørr, fjernes kontaktpapiret, og kaninene kommer frem. La barna gjøre den jobbet, for i følge mine er dette ganske så magisk! 

Til slutt har jeg festet halene med limpistol. - Speiltvillingene på Facebook

Lag bildene dine selv!

Ukens DIY

 

Det er en stund siden jeg viste bilde over, da var jeg i starfasen av en tegning til stuen. For hva er vel ikke stiligere enn egen "kunst" på veggen? Jeg vet i hvert fall at hver gang jeg bytter ut noe kjøpt med noe egenprodusert, så blir hjemmet mitt mer unikt og personlig for meg. Det er ikke fordi jeg er så veldig flink, men fordi det som er laget for egen hånd har mye større sjel, og som oftest ligger det en historie og en mening bak det. Det tok en måned før jeg ble ferdig med tegningen, det var ikke hver dag jeg tenget, men de timene det tok setter både jeg og BT pris på nå som bildet er oppe på veggen. Bilde er av stor historisk betydning for oss, dersom denne tegningen er tegnet etter et gammel flyfoto fra gården vår. Flyfotoet er tatt i 1968, og siden den gang har det skjedd en del endringer på gården. Derfor er det å bevare historien verdifull.

Jeg har tegnet bilde med sort tusj 0,2 mm, fordi jeg ønsket å lage sterkere kontraster til den hvite bakgrunnen, enn en blyan ville gjort. Men jeg har skisset hele tegningen med blyant før jeg har tegnet over med den sorte tusjen. 

Hvis du føler at tegning ikke er noe for deg, så finnes det uendelige variasjoer for å lage stilige egenproduserte bilder til veggen. Jeg deler en liten collage etter inspirasjon hentet fra pinterest. Slipp fantasien fri og gjør din vegg personlig! 

 

- Speiltvillingene på facebook - 

DIY Paradis Spillet


Det er tid for ukens DIY- innlegg, og som dere ser her så er det et simpelt, billig, men morsomt prosjekt denne dagen.

Jentene har et soverom på  20 kvadratmeter, de har altså god plass til lek om moro, men samtidig er det veldig lite veggplass på rommet deres. Fem meter av veggen er skap, på den andre 5 meters veggen er det skråtak som minimerer veggplassen. Kortsiden av rommet inneholder dør, vindu og brannmur. Dette gjør at rommet er vanskelig å møblere for god utnyttelse, og jeg følet at rommet har alt for mye gulv i forholdt til plass jeg kan plassere møbler, ved mindre jeg velger å sette alt midt i rommet for ikke å blokkere for skap, vindu, dør, og annet. 

Nettopp dette ga meg en idé om å lage et paradis på gulvet. Paradiset er ikke i veien for noe, samtidig som det gir en følelse av at gulve er ment til noe mer enn bare et gulv.

Jeg hadde jentene hjemme i går, da vi var snødd inne, og etter å ha tatt en rydde og rengjøringsrunde i andre etasje, dekorerte vi gulvet meg tape.  De fikk tape der de selv ville tape som ble en lek der tapen var plaster til dyr og bamser, mens jeg målte opp og laget det gode gamle spillet "paradis". Flere enn meg som har utallige timer bak paradishopping i friminuttene på barneskolen? 
 


PARADIS: 

Jeg har brukt en tape som heter "isolasjonstape" og er kjøpt på europris. Jeg tuller ikke når jeg sier at vi bruker denne type tape til alt i dette huset. Og siden alle skuffer og skap antagelig inneholder en slik taperull, var jeg helt klar på hvordan tape jeg skulle bruke. Denne tapen har god holdbarhet, det er faktisk ikke lenge siden min mor ødla speilen sin på bilen og fikk låne litt isolasjonstape for å holde den på plass til reparasjon. I tillegg sitter den godt og enkel å jobbe med. 

I tillegg brukte jeg en målestokk og en tapetkviv (kan byttes ut med saks). 

Så er det egentlig bare å tape der tapes kan. Jeg har ruter på 25 x 25 cm. Jeg kan jo si at dette lille prosjektet var en suksess! For å sette en liten krone på verket, og for å få inn litt læring i form av tall på rommet, klippet jeg ut sirkler av papir med en mønstersakt, og malte på tallene. Jeg klippet ut litt større sirkler i kontaktpapir og tapet på boksavene i paradiset. - Speiltvillingene på Facebook - 

Vase - gammel til ny!

Ukens DIY


Jeg lette etter en fin blomstervase i starten av denne uken. Jeg innså at det ikke var mangel på vaser, men at de vasene jeg hadde ikke fristet å ta ut av skapet. Formen på den ene ble jeg allikevel forelsket i, men det grønne skjæret i glasset har gjort at den har stått i skapet i en evighet. 

Jeg tenkte først, nå kaster jeg denne, men så så jeg den for meg i hvitt og sølv og da var det ikke annet å gjøre enn å spraylakkere den. 

Det er så enkelt å fornye noe gammel som ikke lengre blir brukt, og jeg er helt sikker på at du har en vase, noen stearinlysholdere eller noe annet som plutselig kunne fått et nytt, moderne utseende med litt colorspray! 

Dette ble i hvert fall mitt resultat, og jeg elsker det! Ha en nydelige lørdags kveld! 

- Speiltvillingene på Facebook - 

DIY kalender

Fredags DIY

I dag har jeg rett og slett ikke fått tid til å lage dagens DIY innlegg før nå. Morgendagen besto av mye pressesamtaler etter gårsdagens innlegg om abort av en tviling. Det gleder meg å se at temaet har fått stort engasjement og medieoppmerksomhet. 

Når jeg omsider fikk satt meg ned nå i kveld med dette rynkende ferske DIY prosjektet, måtte jeg "reparere" mr. Mac før han lot meg slippe til.
Nå er omsider det meste slik det skal være, så her er ukens Do It Yourself forslag: 

Hjemmelaget Kalender

Dette forslaget kom jeg over på pinterest en gang, og ideen ble sittende fast i minnet mitt. I dag fant jeg derfor frem ting og tang for å lage en koselig kalender. 

Hva trenger du: 

- ark, med litt tykkelse, gjerne i et fint mønster eller struktur du liker 
- hullmaskin, saks
- kroker/spiker
- stempel / eller tusj til å skrive med 

- boks eller en plankebit 

Lag først en mal i form og størrelse du selv ønsker. 
Bruk den malen til å tegne opp 12 (måneder) +10 (0-9 dager) + 4 (0-1-2-3) = 26 datolapper. 
Klipp ut

Som en liten detalj klippet jeg ut like mange små sirkler i en annen farge, disse har også til hensikt å forsterke området hvor hullet i lappene skal være. 

Sirklene limes på datolappeneMen en hullmaskin lager du hull i lappene. Så stempler/ skriver, maler du måneder og tall på kalenderlappene. 

Denne lille boksen hadde jeg liggende, og jeg elsker å fornye noe som har stått fremme over tid. Boksen har nå fått nytt innhold og virker helt fornyet bare med litt papir. Jeg mener å huske jeg kjøpte den på Nille en gang for lenge siden, til slikk og ingenting. 

Jeg la tre av lappene i boksen for å måle opp til spiker. Så spikret jeg i tre spikere og hang på datolappene. 

Så enkelt, men så stilig. - Speiltvillingene på Facebook - 

DIY historisk hylle

- DIY FREDAG - 

Solen skinner, livet smiler og det er fredag. Dagen for Do It Yourself inspirasjon. 

I går laget jeg ny hylle over sofaen, med kjettingoppheng. Jeg vet ikke hvor denne ideen dukket opp fra, og da jeg balanserte på låveloftet etter en gammel stor planke, sa jeg høyt til meg selv: "Jeg aner ikke om dette kommer til å fungere, men jeg taper vel ikke noe på å prøve - sååå lenge jeg ikke faller ned!!"
Haha, den gamle planken fant jeg liggende på bærebjelkene til låvens tak. Jeg blir bare mer og mer høyderedd for hvert år som går, så det å balansere der oppe gir meg så sug i magen at jeg blir uvell.

Var det vært å utfordre hødeskrekken? Helt klart! Jeg ELSKER resultatet, og planen gikk helt etter planen.

 

Jeg synes det er utrolig gøy å bruke gamle materialer fordi vi har så mye av det liggende i låven. På en måte føler jeg at jeg bringer tilbake gårdens historie i hjemmet.
Det er jo ikke alle som er så heldige å ha en låve med mange gamle skatter, men så er det kanskje ikke alle hjem hvor de gamle plankene hadde passet så godt inn som i dette huset på 200 år.

Det jeg prøver å fortelle er at denne hyllen kan lages med nye materialer. Brukt kreativiteten for hva den er verdt.


Hva trenger du?

- En planke etter ønsket størrelse 

- Beis, eventuelt maling

- To kroker til å skru i veggen (mine er kjøpt på Montér)

- Kjetting (jeg kjøpte kjetting på Montér, to meter) 

Lag hylle:

Først beiset jeg planken min til ønsket farge, og lot det tørke. 

Kjettingen delte jeg i to (midt på) med en vinkelsliper. Om du ikke har det, går det an å høre om du kan låne av noen, eller spørre foretningen du kjøper kjettinglenken om de kan dele den for deg. 

Krokene skrues i veggen etter mål.Og hyllen henges opp. 

Dette var ukens DIY, et prosjekt som kanskje virker avansert, men som er noe av det enkleste du kan gjøre. Den nye hyllen fikk en prislapp på ca 200 kroner, da kjettingen og kroker var det eneste jeg behøvde å kjøpe. Beis var rester og planken gratis. 

Bildet på hylla er mitt favorittbilde for tiden. Hvis noen lurer, så er bilde av jentene fra www.trykt.no. Dette er en norsk bedrift som trykker personlige bilder på treverk, noe som gir helt fantastiske bilder. Dette bilde er trykt på hvitbeiset furu, i størrelsen 70x50 cm.Se også  DIY sekskantede hyller.

- Speiltvillingene på Facebook- 

Oppskrift - DIY hyller

Til hyllene jeg har laget har jeg brukt: 

- planker, jeg kjøpte 4 m av en furuplanke på 9,5 cm bred og 1,5 cm tykk. 
- plate, hør gjerne med Montér (eller annen lignende butikk) om de har plater som skal kastes. Jeg fikk tak i en plate som har vært en beskyttelsesplate til andre materialer de selger. Denne platen fikk jeg derfor gratis. 
- vinkelsag og stikksag
- olje, maling
- lim, stiftemaskin (ikke til ark, men til grovere materialer) 
- oppheng


 

Det første som må gjøres, er å kappe til plankedelene som skal forme selve hylla. For å lage en sekskant skal alle sidene kappes på 30 grader (lager du en firkant, skal sidene kappes på 45 grader).

Du kan selv velge hvilke størrelse du vil ha hyllene i, jeg lagde tre hyller der målene på de forskjellige var: 15 cm, 17 cm og 19 cm for hver planke. 

Når du kapper planken er det viktig at du får vinklene slik at den ene siden av planken blir kortere enn den andre. Jeg brukte å måle opp lengen på kortsiden av hver planke. Så den minste hylla har planker som er 15 cm på den korteste siden av langsidene (der jeg har tommelen min på bildet under.) Kapp 6 like deler for hver hylle du skal lage. 

Finn frem platen din, og legg trebitene sammen oppå platen, surr et bånd rundt sekskanten og stram delene slik at de havner så tett inntil hverandre som du klarer.

Rett opp alle hjørner og tegn langs innsiden av sekskanten slik at du får en mal på platen. 

Skjær ut platedelene med en stikksak. 

Jeg valgte å lage tre hyller, og under ser dere bilde av alle delene. 

Begynt med å beise/maile den lengste siden + den ene kanten av plankedelene. Jeg har brukt rester fra vi beiset gulvene, som er Lady interiørbeis matt, farge: fjære. Denne beisen er så godt som hvit, den lysner kun på treverket. Siden jeg ønsket å få en grålig effekt på materialene har jeg brukt litt mørk grå hobbymaling fra maleskuffen. Må du ut å kjøpe beis, så kan du like gjerne kjøpe en beis med den perfekte farge. 

Beis skal påføres i et godt lag, så skal du la beisen trekke i noen minutter, før du tørker lett av med en støvfri fille (her kommer gamle gulpekluter til god nytte), gjenta prosessen for en strekere fargeeffekt. Det fine med beis er at du vil se trestrukturene i mellom. 

På kortsidene av plankene maler du i ønsket farge. 

Det samme gjør du med platene. 

Når maling og beis er tørket, kan du begynne å montere delene sammen til en hylle. Klin på et godt lag med trelim på endene av plankene, og sett de opp i mot hverandre slik at de danner en sekskantBind et bånd/ en stikk rundt slik at alle delene klemmes mot hverandre. Tørk bort overflødig lim fra sprekkene. 

Snu forsiktig rammen rundt slik at baksiden kommer opp. Bruk en stiftemaskin til å stifte sammen alle hjørner. Plasser så platene i sekskantene. Fyll litt ekstra med superlim i hver skøt mellom plankene ved å dra de så vidt i fra hverandre langs ytterkanten, lim og klem de sammen noen sekunder. Snu hyllen slik at baksiden kommer opp. Press på så mye lim som mulig i kanten mellom plate og planker.

Dra fingeren din over limet, slik at du lager en fin fuge og presser limet ned i sprekken. Snu hyllen slik at fremsiden synes og gjør det samme på innsiden. Fjern overflødig lim med fingrene og la hyllene tørke i hvertfall over natten. 

Når limet er tørt kan du feste veggopphenget på hyllen (veggoppheng er også kjøpt på Montér) 

Og som siste finish maler du limekantene slik at de får samme farge som innsiden av hyllen. 

Slik får du altså pyntehyller til eget hjem!

Ha en riktig god helg! 

DIY hyller

Fredags DIY

Da er jeg i gang med en ny "spalte"! Jeg har bestemt meg for at jeg hver fredag skal komme med et DIY-forslag til dere. Sjangeren er veldig stor, så selv om jeg ikke alltid kan treffe alle så håper jeg at noe treffer din motivasjon slik at du finner frem DIY-motoren din. 

Før jeg kommer helt i gang med dette innlegget så vil jeg takke for alle de fantastiske tilbakemeldingene jeg fikk i gårsdagens innlegg. Det er helt avgjørende for meg å vite hva dere liker best å se og lese her på bloggen. DIY var et av ønskene til mange, så jeg håper dere liker fredags DIY- spalten. 


 

Gårsdagen min ble litt annerledes enn planlagt da barnehagen ringte etter meg kl 12. Jeg ikke fikk gjort like mye som sto på dagsplanen, og da BT kom hjem etter jobb var jeg så sliten av å bære barn at det var lite igjen å hente. Men når det er sagt så er det beste jeg kan gjøre for meg selv med en sliten status, nettopp det å sette meg ned med et prosjekt. Det kan være å sy, det kan være å tegne eller det kan være å lage noe med hendene. 

I går gjorde jeg nettopp det, og det er så behagelig å koble av hjernen og sysle med et prosjekt. 

Gårsdagens hylle-DIY Det er lenge siden jeg forelsket meg i Bloomingville hyller, (bildet til høyre). Men siden jeg liker å lage ting selv, kjøpte jeg i stedet materialer enn ferdige hyller. Blominville hyllene er lekre, men trefargen ville krasjet med trefargene jeg har i resten av stuen. Siden jeg har laget så og si alle møblene selv med gamle planker som har blitt grå av aldring, passet det ikke så godt med det lys/beige treverket som kjøpehyllene har. 

Tre bloomingville hyller koster 1399,- , mine tre DIY- hyller kostet rett under tohundre-lappen. Men jeg må legge til at jeg hadde maling og utstyr fra før, så alt jeg trengte var planker, plate og veggoppheng. Pankene kostet 167,-, platen bak fikk jeg gratis ettersom jeg fant den perfekte platen på Montér som egentlig ikke var en salgsplate, men en plate som beskyttet andre salgsplater, og veggoppheng kostet 29,- Dette er bare første steg i en hel-fornying av veggen bak sofaen. Nå har veggen vært slik i snart tre år, så det er på sin plass å få litt forandring, kjenner jeg. Fremgangsmetode på disse hyllene kommer ! 

 - Speiltvillingene på Facebook - 

Vinflaska med verdikupongeneTredje juledag allerede!! Julen er rett og slett for bra, tiden flyr og dagene går i spinn, men sånn som vi nyter hvert et sekund. 
Julaften i år var den beste julaften siden jeg selv var barn, i år var jentene virkelig store nok til å kjenne på gleder og forventingene for dagen. Da nissen kom hoppet de av glede og giret som de var fant de ikke roen i sengen før klokken var halv elve på kvelden, men så er det bare julaften en dag i året. 

Til tross for at jeg trudde jentene ville være slitene og lei første juledag som resultat av mangel på søvn så tok jeg grundig feil. Julen henter helt klart frem det beste i oss, så første juledag var det full fart med nytt familiselskap, og mye moro. 

I går hadde BT og jeg julens voksendag, så da var vi med venner og så på en lokal fest. Ingenting er egentlig bedre enn det, selv om jeg nå gleder meg veldig til å få jentene hjem før vi skal ha familie på pinnekjøtt. 


Tidenes julegave

Jeg har lyst til å vise dere en av gavene jeg fikk til jul, jeg burde kanskje vist frem alt, for det var så vanvittig mange skatter under juletreet i år. Men akkurat denne julegaven hører hjemme på denne bloggen og derfor må jeg bare dele. 

Gaven var en av gavene jeg fikk fra min fantastiske mamma, og jeg deler fordi jeg har lyst til å gi dere det beste gavetipset som er å få. Julen har vært, men det kommer flere av den, og i mellomtiden vil det være mange bursdager. 

Vinflaska med verdikupongene

Gaven er veldig enkel, men samtidig er det alt en kan ønske seg. En god flaske vin, full av verdikuponger fra barnevakt til spa. 
Mamma har rett og slett hengt opp en rekke lapper på vinen med forskjellige verdikuponger, med alt en tobarnsmamma kan ønske seg.
Hva som helst kan jo fylles på slike kuponger, og jeg kan garantere at vedkommende som mottar en slik pakke blir verdens lykkeligste mennesket. For ikke bare er gaven søt, den er så personlig og meningsfull som en gave kan bli.  Takk mamma! Du er den beste i verden ♥ 

Første søndag i advent

Da kan vi begynne å telle ned til julen! Tiden går så fort at det er skremmende, men julen er bare helt fantastisk, så denne tiden har jeg gledet meg til lenge. 

Jeg hadde litt juleverksted i går kveld, og tok en liten DIY på adventslysene. Jeg har gått litt bort i fra det lilla, og enn så lenge går det i vinterens farger her i hus. Jeg kom over noen søte servietter i går, så i stedet for å kjøpe ferdige adventslys, lagde jeg et persolig preg på hvite lys slik at jeg kunne ta opp stilen fra resten av stua. Fremgangsmåten ser dere under. Det er veldig enkelt, og et fint tipst for å pynte opp lysene utansett om det er jul eller ikke Ha en strålende søndag! Nå må jeg fare, for julegrantenning og teater venter :) 

Halloween Gresskar

Halloween-helgen er her! Det er ikke stort vi kommer til å gjøre ut av halloween, pappa lurte på om han og samboeren kunne passe jentene denne helgen, så BT og jeg har første helgen alene sammen uten at vi har noen planer som vi trenger barnevakt for. En helt merkelig opplevelse egentlig, og vi har funnet ut at vi skal nyte tiden til å slappe av hjemme og dra litt rundt sammen. 

Men et gresskar måtte bli med hjem fra butikken denne uka. Selv om vi bor på gård og ikke har så alt for mange naboer, så er det noen barn som tar beina fatt og ringer på for litt halloween-godt. Siden jeg aldri har beskjært et gresskar før, var det på tide, for som mamma vet jeg at halloween kommer til å bli større og større ettersom jentene blir eldre. 

Tenk at det nå er to år siden dette halloweenbildet av jentene ble tatt  ♥

Jeg gjore et raskt søk på nett for å se hvordan et gresskar skal behandles, og det var egentlig veldig greit. 

Først kutter du et hull i toppen for å kunne fjerne innmaten. Kjøttet i gresskaret kan brukes til supper og kaker, det har en lignende smak som gulrøtter og kan brukes deretter. 
Jeg tegnet en mal rett på gresskaret for hvordan jeg ønsket å skjære det ut, og så var det bare å bruke en skarp liten kniv til å fjerne deler og forme tenner og øyne. 

I nattens timer lyser det opp som et lite gresskar-monster. 

Vart du skremt no? 

- Følg Speiltvillingene på Facebook

Tips: Perfekt motiv-overføring

Mens jeg jobbet meg i mellom motivene jeg har malt på sengene til mine barn, slo det meg at jeg kanskje satt på et tips som noen andre ikke vet om. Selv tenkte jeg at dette var allmennkunnskap, men da BT stilte meg spørsmål ved hva jeg gjorde forsto jeg at det kanskje bare er de som har vært glad i å sitte med en blyant i hånden under oppveksten som vet at bly smitter lett over, og at denne smittingen kan brukes til noe fornuftig annet enn å bli svart på tegnehånden. 

Så jeg tenkte å dele et tips på hvordan du enkelt kan overføre en tegning eller skrift til harde og flate bakgrunner. Med dette tipset kan du lage nydelige wall quotes billig og enkelt, eller sette grunnlag for andre motiver. 

Perfekt skrift på vegg, dør eller andre harde og flate overflater: 

Jeg har hele mitt liv elsket å ha en blyant i hånden, tegning var noe som fant interessen min i en svært ung alder.Når det kommer til skrift derimot, klarer ikke lengre hendene mine å følge med. Jeg er kanskje over gjennomsnittet opptatt av resultatet, og det er svært lite som skal til for at jeg blir misfornøyd med det jeg utfører. Håndskriften min er ikke pen, så her trenger jeg hjelp om jeg skal bli fornøyd med sluttresultatet. Det kan du enkelt gjøre på denne måten: 

1: Finn en skrifttype på dataen din, blås opp skriften til ønsket størrelse. 
2: Legg et vanlig ark over skjermen, siden skjermen lyser ser du lett skriften i mellom arket. 
3: Tegn etter strekene på skriften. 

4: skroll deg ned i worddokumentet til du får en hvit bakgrunn på skjermen. Snu så arket ditt slik at du får skriften mot skjermen og tegn etter bokstavene en gang til. 
5: Når du har tegnet over en gang til får du skriften skrevet speilvendt. 

6: Så fester du arket med teip der du ønsker å ha skriften. Den speilvendte siden skal inn mot bakgrunnen og den rette skriften mot deg. 
7: Farg over alle strekene du har tegnet, bruk gjerne en annen farge slik at det er lett å se hvor du har tegnet over skriften. 
8: Fjern arket og vips så har du mal på bokstavene der du ønsker. Nå kan bokstavene fylles ut med tusj eller maling. 

Samme teknikk for motiver: 

Da jentene ønsket å ha en kanin på sengen sin, satte jeg meg ned å tegnet en kaninen slik jeg ønsket å ha den på sengen. Jeg kunne da bruke samme teknikk for å få en mal på sengen, det er ikke rom for å gjøre feil når motivet skal føres på det ferdige resultatet. Feilene kan gjøres på arket før det føres over på bakgrunnen og det blir enkelt å se hvor malingen skal legges for å få et fint sluttresultat.Håper dette kan komme flere til nytte! 

- Følg Speiltvillingene på Facebook

 

DIY Junior SengFor fire dager siden begynte jeg å lage juniorsenger til jentene. Nå begynner de å nærme seg ferdige, så jeg tenkte jeg kunne dele et innlegg om hvordan de er laget før det ferdig resultatet kommer. 

Det hele startet med at jeg spurte BT om han trudde jeg ville klare å lage senger til jentene. BT er alltid støttende når det kommer til å sette mine kreative påfunn til virkelighet, og sa at det var han sikker på at jeg ville få til. 
Derfor reiste jeg til IKEA for å kjøpe nye madrasser til juniorseng, jeg tok også med meg ribbebunn og sengehester til sengene. Det er også noe jeg kunne laget selv, men det var lettvindt å slenge de med når det lå plassert ved siden av madrassen. Og det får være grenser til hvor hjemmelaget alt må være! Haha. Neida, men joda. 

Dette "Do It Yourself" prosjektet er ikke for alle, men jeg vil vise at det faktisk er mulig å gjøre ting vi aldri har prøvd før. Og jeg sier ikke at det ikke er for alle fordi jeg trur at andre ikke ville klart å lage en seng, men det er ikke alle som har en låve / garasje å stå i, eller sag og verktøy. Må du kjøpe alt du trenger for å sage og skru sammen en seng, så hadde jeg heller kjøpt en ferdig. 

Jeg tok målet på madrassen og laget sengen ut i fra det. Madrassen er 70 cm x 160 cm. Jeg kuttet først ut fire sider som utgjorde en bunnramme når jeg skrudde de sammen. Så skjærte jeg ut fire sider til, helt like som de første, men på lagsidene tegnet jeg et mønster som jeg beskjærte ut slik at kanten oppe ikke ble helt rette. 
Ved hjelp av en lekte (trur jeg BT kalte det, en tynn planke) festet jeg de to rammene sammen og lage en "hylle" til å legge ribbebunnen på. 

Jeg hadde tegnet sengene før jeg reiste på Montér for å kjøpe planker så jeg viste hva jeg trengte. Derfor tok jeg også med en "pinne". Denne kuttet jeg opp i like lange deler på 15 cm, og saget ut en gavel. Ved å måle opp på sengen og gavelen borret jeg hull til å tre "pinnen" ned i. 

Første sengen brukte jeg ganske lang tid på for jeg tenkte og grublet godt underveis. Seng nummer to tok to og en halv time å lage. 

Så brukte jeg nesten en dag på å pusse over begge sengene, før jeg begynte å male de hvite. 

BT kom med ideen om å ha et motiv på som jentene liker, og etter en lang samtale med jentene ble de begge enige om at de ville ha en "kini" (kanin) på sengen sin. Så i går tegnet jeg mal til kaninen godt inspirert av disney og cartoon. Etter det begynte jeg å male. Jeg har lagt ut bilder underveis på snapchat: Stinetuss, for dere som ønsker å se. Sengene er enda på langt nær ferdige, så jeg gleder meg til å vise dere fortsettelsen. 

Hva synes dere så langt? 

- Følg Speiltvillingene på Facebook

SnekkerSkoli

Nå er jeg i gang med er litt stort og veldig morsomt prosjekt. Jeg spurte min samboer om han trudde jeg kunne klare å lage senger til jentene, og det hadde han trua på. Med hjelp fra BT til å få fraktet materialer fra Montér og hjem har jeg endelig fått startet. Det var hardt å løsrive seg fra prosjektet for å hentene jentene i barnehagen da klokken tikket 15 og siden har dagen vår godt slag i slag, med turning og det hele. 

BT kom hjem nå, så da er det nok på tide at jeg kryper ut i låven igjen slik at jeg kan fortsette med prosjekt Junior-Seng til snuppe 1 og snuppe 2. 

Når jeg setter i gang med slike prosjekter blir jeg regelrett gal i mitt lille hode. Jeg klarer ikke løsrive meg, og alt jeg tenker på, er å se det ferdige resultatet. Jeg drømmer meg bort med Tusse og Tønne på ørene, ler, sager, skrur og koser meg som et barn på julaften. 

-Kreativitet skapes når den dyrkes! 

Nå skal babyrommet bli til et skikkelig barnerom, håper dere gleder dere til å få hjemmesnekret inspirasjon til kidsa. En litta sniktitt  :) 

DIY Betong

Har du en rabarbrabusk som snart går i dvale? 

For en god tid tilbake så jeg en av episodene til Tid For Hjem. De var ute i en hage og pusset opp slik de gjør. Tipset til Kjersti Bergersen (programleder) i denne episoden var å lage pynt ut i fra betong og et rabarbrablad. Denne ideen har vært fastspent til hodet mitt siden, men jeg har aldri fått somlet meg til å faktisk gjøre noe med det, og teste det ut selv. Ikke før nå! 

Jeg la merke til at rabarbrabuskene var på hell, så jeg ble nødt til å gjøre noe nå, eller vente til neste sommer. Jeg reiste til Montér ved første anledning og spurte om jeg kunne få betong for å lage pyntegjenstander. Jeg fikk anbefalt Betong B20, og kjøpte en pose av den til under hundrelappen. Ettter at jeg var ferdig sier BT at jeg burde gått for fiberarmert betong, den har vist nok bedre hold og sprekker ikke, samtidig som den er hakket finere enn den jeg kjøpte, men også litt dyrere. 

STEG FOR STEG (eller nesten) 

Jeg dro med kamera ut og tok steg for steg bilder underveis, men oppdaget dessverre ved det siste bildet jeg skulle ta av støpeprosessen at jeg manglet minnekort i kamera. Så jeg håper litt forklaring er nok:

1: Plukk et rabarbrablad fra hagen
2: finn en papplate eller noe lignede du kan ha alt på. Jeg fant en isolasjonsplate. Om du må flytte den underveis må du ha noe som er stivt for å legge det hele på. Hvis ikke er det lurt å lage bladet samme sted det kan stå i noen dager å tørke uten forstyrrelse, da trenger du i såfall bare en søplepose for å unngå gris. 
3: Bland betong med vann etter anvisning på pakken. 
4: Bygg opp en form med sand. Betongen er tung slik at du må lage en form som du legger rabarbrabladet på slik at bladet forblir i den formen og ikke flater ut under vekten av betongen. 
5: Legg rabarbrabladet på sanden med undersiden av bladet opp. 
6: Dekk over bladet med betong, slik du husker det igjen fra lek i sandkassen som barn. Klappe, forme, legge på litt til. 

Glem bladet ditt i to eller tre dager. 
Når betongen er tørket kan du løfte av bladet.Nå er det bare å dra av bladet. Når du har snudd kunsten opp fra sanden tørker bladet raskt om du har det inne, da krymper det også litt sammen og det blir enkelt å fjerne. Etter lite jobb, men litt lang ventetid har du et super stilig betongblad som kan pryde hjemmet, men som også like herlig kan dekorere ute i hagen siden det tåler vind, vann og kulde. 

Rababrablad av BetongHva bladet kan brukes til er det egentlig bare hodet som kan sette en grese for. Bladet pynter opp alene, det kan brukes som et fat eller du kan settes lys i det. Ute kan det pynte opp for seg selv, settes sammen med planter og potter eller du kan bruke bladet som en del av en fontene osv osv.. 

Var det ikke stilig? 

- Følg Speiltvillingene på Facebook

Hjemmelaget Plastelina

God fredag! 

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på hvordan dere kan lage hjemmelaget plastelina. Jeg har fått oppskriften fra barnehagen til jentene, for der former de ofte med plastelina, eller play dooh som denne varianten kalles. Den er ganske lik plastelina, men litt mykere, noe som er positivt for små barn da plastelina ofte kan bli litt hard å forme for de minste barnehendene. En annen ting som er fint med å lage selv er at man vet hva plastelinaen inneholder.

Blant inngrediensene over, er det nok bare alun du ikke har på kjøkkenet ditt fra før av. Alun får du kjøpt på apoteket, og er et grunnstoff som er brukt til garving av skinn og farging av tekstiler. Jeg trur dette er stoffet som forhindrer at bakterier skal få vokse i plastelinaen slik at den varer lenge. Alum kan også erstattes med 2 pk sitronsyre.

Fremgangsmåte: 

Bland mel, salt og alun. 
Kok vann og bland matolje og konditorfarge etter ønsket fargenyanse. 
Hell vannet over det tørre og bland. Legg deigen på bordet og kna til den ikke kladder. Jeg opplevde at jeg måtte bruke en del mer mel enn hva oppskriften tilsier. 

Play Dooh'en blir bedre og bedre jo mer den blir knadd, så det er bare å starte formingen med en gang den er fast og ikke klissen. 
Oppbevares i boks eller plastikkpose for å ikke tørke ut. Perfekt inneaktivitet på en regnversdag, eller mens du lager middag. Best av alt, det er like gøy for store og små! 
"mamma, jeg lager og en mus. Mange haler"

Ha en fantastisk start på helgen 

- Følg Speiltvillingene på Facebook - 

 

Klistremerkesystem

Jeg har lenge tenkt på at jeg skal innføre klistremerkesystemet ved dogåing for jentene. Vi brukte dette i barnehagen jeg jobbet i, og jeg så hvor godt det fungerte som en oppfordring og belønning for at de små skulle sette seg på toalettet. 

For jentene her i hus har dogåing faktisk vært litt skummelt, jeg forstår godt hvor rart det må være å ikke tisse i bleia som de har gjort siden de så dagens lys, så det at de kan få en belønning har vært til god hjelp for oss. 

Vi har klart å komne oss til det punktet der jentene forstår hvordan de skal få til å tisse når de blir satt på doringen, det i seg selv er jo virkelig en milepæl. Men enda sier de ikke i fra når de må tisse og de nekter å gå uten bleia. Derfor fant jeg ut at jeg ville gjøre klistremerkesystemet litt ekstraordinert, nettopp for å oppmuntre jentene når de er flinke. 

Jeg tenkte først og fremst at jeg skulle kjøpe et rosa ark og et lilla ark slik at de kunne ha hvert sitt ark til å feste klistremerkene på. Men i et hav av lekre papirer falt jeg på to forskjellige jeg synes var helt fantastiske. 

Da jeg begynte å kikke etter noen nydelige klistremerker (da helst i rosa og lilla) var utvalget litt snevert. Og når to pakker med klistremerker kostet 80 kroner så fant jeg heller ut at jeg kunne kjøpe et stempel som klipper ut sommerfugler. Jentene elsker sommerfugler og i det lange løp blir det billigere enn å kjøpe nye klistremerker. I tillegg kommer nok stempelet til å bli godt brukt til kort og annen dekorasjon i mange år fremover i tid. 

Så her er resultetet av klistremerkesystemet som nå er 100% oppe og går. En sommerfugl for hvert dobesøk ! Hurra, jeg gleder meg til å vise jentene!

- Flere som bruker klistremerkesystem for avvenning av bleie? 

- Følg Speiltvillingene på Facebook

 

Image and video hosting by TinyPic

DIY treramme/boks

Med to små i hus føler jeg at jeg ikke gjør annet enn å gå og rydde dagen lang. Allikevel så har jeg bestemt meg for at leker ikke er rot, jentene kan ikke bare ha leker på rommet sitt, for de liker å være der jeg er. De kan godt leke en stund på rommet alene, men omsider kommer de tilbake og da blir det kjedelig å ikke ha leker i stuen. Derfor har vi en lekekasse nede og bøkene til jentene føler jeg også er en ting som skal være lett tilgjengelig. Ligger de bortgjemt på rommet deres blir de ikke sett i, derfor har vi i lang tid hatt bøkene under bordet i stuen og de blir flittig brukt. 

Men jeg irriterer meg over at bøkene ser rotete ut når barna er lagt og resten av lekene er ryddet bort. Ingen av bøkene har lik størrelse så de kan ikke stables pent, og nå var jeg i grunn lei av å irritere meg over bokrotet, så jeg fant frem en planke i går og laget resultatet over. 


SUPER ENKEL DIY! 

Jeg skjærte en planke i tre deler, og skrudde de sammen. (Tok mål med bøkene for å se at jeg fikk den stor nok til å nå rundt)

Så beiset jeg rammen med Lady Interiørbeis fargen: Fjære, for å få det samme fargeresultatet som jeg har på resten av møblene jeg har laget til stua. 

 

En enkel måte å lage fin skrift på er å bruke word. Finn en skrifttype du liker, forstørr opp skriften til ønsket størrelse, legg et ark over skjermen og tegn etter, det er lett å se skjermen i mellom arket om du går i et litt mørkt rom. 

Så klipper jeg ut bokstavene, og fester arket på planken. 

Jeg bruker så en blyant til å markere inni bokstavene før jeg fjerner arket og fyller ut med sort tusj. 

På bilde under ser dere at jeg gjorde akkurat det samme da jeg laget hudesengen til Tyra. Jeg benyttet meg også av samme skrifttype. Det geniale er at jentene kan hente ut bøker som de vil uten å måtte ta ut boksen, for på baksiden er den åpen. Ønsker dere flere enkle DIY innlegg fremover? 

- Følg Speiltvillingene på Facebook

DIY - Personlig Preg!

Da jeg pusset opp gangen, trengte jeg også noen nye møbler, jeg trengte et skap som måtte være 50 cm bredt, og jeg ønsket å finne et fint skoskap. Jeg var en rundt rundt i diverse møbelbutikker uten hell, og begynte så å kikke på nett. Jeg fant ut at 50 cm brede skap ikke var standarmål! Jeg kunne velge 40cm eller 60 cm, men med 40 cm hadde jeg ikke fått utnyttet plassen mellom vegg og trapp og et skap på 60 cm bredde hadde jeg ikke fått plass til. 

Utvalget ble dermed veldig snevert og jeg måtte gå for det enkleste og kjedligste skapet jeg fant. Det positive var at dette skapet fra skeidar var et rimelig skap til under 1000 kronasjer. Skoskap var litt enklere, det var mange fine og mange som hadde passet i størrelse, men jeg ble ikke enig med fargevalget som var å få tak i. Det skulle tross alt stå i stil til resten av rommet. Så derfor endte jeg opp med et enkelt skoskap som sto i stil til skapet, også fra skeidar. Jeg tenkte slik: hvis jeg ikke finner det jeg vil ha så får jeg vel bare lage mitt personlige preg på det! 

Derfor tok jeg også turen innom montér, (ikke le, jeg vet jeg er MYE på montér) og fant en tapet jeg digget. Den var så klart ikke på lager, så det tok litt tid før jeg fikk den, men da tok det ca en time å friske opp skap og skohylle. Jeg bare digget det. Mønsteret i tapetet tar opp alle farger og ga liv til rommet sammenlignet med de rene hvite flatene. Det lysegrå tar opp gulvet, det mørkegrå tar opp trappa, de hvite tar opp dører, lister, tak og detaljer og de beige sirklene tar opp innsiden av hyllene og håndtaket på rekkverket.

TRAPPA: 

Det er veldig mange som har spurt hva jeg har gjort med trappa, så her er oppskriften, jeg tok også bilder underveis: 

Jeg kjøpte gulvteppe (altså slike teppe man legger i hele rom) på fix, så klippet jeg ut et og et trappetrinn og limte de på med tapetlim etter jeg hadde malt trappa. Jeg festet hver trinn med spiker til det hadde tørket, siden dette teppe er ganske stivt og da jeg dro den rundt trinnene måtte jeg ha litt "holde-støtte" til limet hadde tørket. Nå er det faktisk tre og et halvt år siden jeg gjorde dette, så resultatet har vært fantastisk. :D 

- Følg handyStine på facebook

 

DO IT YOURSELF - Søpplekassestativ

Det å tørre å prøve på nye ting, det å ha troen på seg selv er en magisk formel for å lykkes. Det er mye rart jeg har laget etter jeg flyttet inn på gården med min samboer. Jeg vet ikke hvor det stammer fra, i mitt barndomshjem fantes det ikke hjemmelagde møbler. Men jeg har en mamma som er vanvittig flink med hendene sine, hun strikker bedre enn strikkemaskiner, hun maler like herlig og tar hun i noen stoffer klarer hun å trylle frem det utroligste sammen med symaskinen. Pappa er teoretisk smart, jeg vet ikke hvor mange timer han har hjulpet meg med matte, matte har alltid vært et av mine favoittfag og jeg har vært god i faget, men det er nok takket være en dyktig pappa. Pappa er elektroingeniør, så mattermatikk blir på en måte faget hans. Jeg vet ikke hvor mange ganger han har klødd seg i hodet fordi jeg ikke har sett det logiske. Men så knekker jeg koden og mattematikk blir som en lek. Det handler om logisk tankegang. 

Livet kan sammenlignes litt med det samme. Jeg arvet en dose kreative hender av min mamma, og dose logisk tankegang fra min pappa. Og da trenger man egentlig ikke å kunne noe før man gyver løs på et prosjekt. Det handler bare om å tørre å prøve og tenke logisk underveis. 

Og slik gikk det til at et søppelkassestativ ble skapt. Det er egentlig en god stund siden jeg startet. Etter en vindfull dag da alle søpplebøttene lå nede gikk jeg i låven for å se om vi hadde igjen noen planker fra vi lagde plattingen i fjord sommer. Det hadde vi, men så gikk jeg også fort tom og glemte prosjektet litt. 
Rett før helgen var BT å hentet flere planker til meg, så da kunne jeg gjøre ferdig søpplekassestativet. 

Som dere kan se på bildene er det veldig åpent rundt gården vår, det positive med dette er at vi har sol så lenge solen er oppe, den negative siden er at det sjeldent er vindstille. Eller negativt og negativt, levegger er det minste problem å få satt opp, men det er på grunn av vinden jeg laget søpplekassestativet. Jeg vet ikke hvor ofte søpplekassende her går over ende av vinden. 

Trur dere jeg ble litt lei av å skjære slike trekanter på toppen av de 28 plankene som står på høykant?? Det ble jeg, angret halvveis. 

Nå gleder jeg meg til å få satt den på plass, men til det trenger jeg litt hjelp, for jeg er sikker på at stativet veier 200 kg. Neida, men joda, jeg klarer i hvert fall ikke å flytte det alene. :)

PåskeLykke

Det hviler noe magisk over påsken, jeg vet ikke om det er jeg som ikke kan huske en påske med dårlig vær eller om det faktisk er slik at det alltid er et fantastisk påskevær. Ingen unntak i år. For en uke siden lå det 50 cm med snø rundt huset, i dag er det kun noen snøflekker igjen etter de store brøytekantene som var langt høyere enn 50 cm. 

Både i går og i dag har vi vært ute hele dagen, frem til familiemiddag på ettermiddagen. Og i går laget BT og jeg sandkasse til jentene. Det er jo klart at de må ha det, snuppene var med til det var tid for daglur, og da de våknet igjen var sandkassa ferdig. Gjett om de ble fornøyde da :) Åh, det er gøy å glede barna sine med noe så enkelt men allikevel noe de kommer til å få så stoor glede av! Så, hva er det egentlig dere gjør denne påsken?? :)

Retro Påskeegg

Ja, så lo han da jeg sa at jeg skulle en tur til søsteren min og hente serviettsamlingen min på loftet. Hun har kjøpt barndomshjemmet vårt, så jeg har vel et par ting på loftet fremdeles. 
Han syntes vel det å samle på servietter var en litt merkelig greie å gjøre, men jeg hadde mange rare hobbyer som barn, så overrasket ble han ikke. 

Jeg har ikke sett samlingen på MANGE år, så jeg syntes dette var driit kult. I går var jeg på butikken og handlet inn for helgen, jeg tenkte at jeg skulle kjøpe en pakke servietter slik at jeg kunne lage påskeegg, men så falt det ut av hodet igjen. Det var etter butikkbesøket jeg kom til å tenke på den store samlingen min fra jeg var barn. Og det kunne ikke blitt bedre, for i den samlingen er det servietter fra min farmor og farfar samt min bestevenninne, Stine, sin farmor. 

Så jeg startet jakten på de rette serviettene i bunken. Nå har de støvet ned på loftet så lenge at de fortjener å se dagens lys i et nytt format. Jeg hadde jo til og med system med post-it-lapper for hvert tema ^^, 

Denne aktiviteten kan selv ganske så små barn være en del av, men da er det kanskje en fordel å bruke isoporegg. Jeg regner vel egentlig med at alle vet hvordan man bruker hønseegg til påskeeggene. Men om det skulle vært noen som ikke har laget dette før så er det slik:

Med en tegnestift eller nål lager du et hull oppe og nede i egget. Det i bunn bør være litt større. 

Så er det bare å blåse det du er kar over. Ja, til du blir rød i toppen og hele egget ligger i bollen i stedet for skallet :D 

Finn motivene dine på servietten og klipp ut. 

Jeg har brukt det samme limet som jeg brukte til bildeoverføring (Se innlegget HER), men jeg trur vel at man kan bruke hva som helst av flytende lim til dette. Lim på et godt lag på baksiden av servietten. Har servietten flere lag fjerner du de hvite slik at du bare sitter igjen med motivet. 

Fest på egget og dra forsiktig ut så mange bretter du klarer. 

Snuppene fikk tegne denne gangen og var stor fornøyd med det, det vil si jeg var så godt som ferdig da jentene våknet fra dagluren, så det var ikke så mye igjen å bidra med :) Til slutt malte jeg over et strøk til med lim over motivet.

GOD PÅSKE
#DIY

- Følg speiltvillingene på facebook - 

Sett DITT PERSONLIG preg på Hjemmet

 

Da var det duket for å vise frem nok et prosjekt her i heimen. 
Jeg dør litt på innsiden når jeg ser bildet under, tenkt at gangen så slik ut, rart hvor fort man vender seg til det bedre. Nå har jeg blitt så glad i rommet oppe at jeg med glede sitter og jobber litt ekstra på dataen eller med noen bøker etter at jentene er i seng. Da rommet så ut som under var det bare en gang jeg måtte igjennom for å komme inn til et av soverommene. 

En liten detalj, eller en ganske så stor en, har vært litt for spesiell etter min smak - glassvinduet til soveromsdøren vår. Det positivet er jo at det slippes inn litt lys til en gang uten vinder, men nei - det funket ikke helt for meg. 

Og det er her plata med bildeoverføringen (som du kan se fremgangsmåte på HER) kom inn. I stedet for å finne en ny dør, var det mye enklere og fjerne glasset og erstatte det med en fiberplate. Også så personlig det blir, det kan vel egentlig ikke få blitt mer personlig, der hele familien pryder dørens flate. 

Siden jeg helt sikkert får spørsmål om hvor ditten og datten er fra så nevner jeg det fort her: Lampe og klokke er kjøpt på Hovsmarked for dere som er fra bygda. Dere andre som ikke bor i nærheten av denne butikken, så er lampen fra scanlight.no og klokken fra Riverdale.nl. Stolen er fra IKEADet er ikke så vanskelig å lage personlige og kreative påfunn i huset. Gå dere en runde, så tipper jeg dere finner mange potensielle endringer som kunne vært rundt om. Ikke la det forbi med tankene, bare gjør det! Og du kommer til å elske og sette ditt personlig preg i hjemmet - samme hva det måtte være. 

Ha en brilliant helg alle sammen. 


Lik, kommenter og del gjerne innlegget - det gjør i hvert fall meg glad, inspirert og motivert til å dele flere DIY's med dere :D

Følg oss på fb for å få med deg oppdateringer. 

#diy #hjemmet #interiør 

Bursdagsgaven fra BT

Ser dere denne lysestaken? Så klart gjør dere det, så jeg kan heller spørre dere, vet dere hvem som har laget denne? 

Det er meg det! Er ikke det bare såå kult?! 

Nå har jeg holdt spenningen lenge nok gitt, det er så mange som lurer på hva jeg fikk av BT til bursdagen min. Han var veldig hemmelighetsfull og lur dagene før bursdagen, ikke minst stolt over påfunnet sitt. Han sa "enten så blir du sikkelig glad, eller så blir du det ikke, men da kan vi selge den igjen"
Jeg hadde virkelig ikke den fjerneste idé om hva det kunne være, men da han sa at jeg måtte åpne gaven i låven begynte jeg virkelig å lure, så slo det meg. "Det må være en sykkel", jeg var bombesikker på at det måtte være det, men feil tok jeg. 

I låven var det ingen sykkel som ventet på meg, det var en dreiebenk. 

En dreibenk er vel kanskje ikke jenter første ønske på gjennomsnittsbasis, men BT kjenner meg og denne gaven var den kuleste gaven jeg kunne fått! Jeg ble helt gira, og drit glad rett og slett. 

Det som var så sykt kult, var at jeg ikke hadde ønsket meg dette, og hadde derfor aldri gjettet meg frem til gaven. Men for noen uker siden så viste BT meg et par treglass han hadde dreid for 11 år siden etter å ha ryddet i et skap. Jeg har aldri vært borti en dreiebenk, så jeg gravde og spurte om hvordan han hadde laget glassene. Dette resulterte i at han måtte vise meg noen filmer på youtube. Han oppdaget hvor mye jeg tente på disse filmene, som vi måtte se flere av siden jeg syntes det var så kult. Så BT oppfylte drømmen min om å dreie, ved å kjøpe en dreiebenk til meg. 

Dere vet jo godt hvor glad jeg er i håndarbeid og det å lage ting selv, så dreimaskinen traff meg rett i hjertet. Og det er så utrolig gøy, ganske så enkelt også faktisk. Så her kommer det nok til å bli mange lysestaker fremover. Haha. Men jeg har i veldig lang tid ønsket med slike stooore lysestaker av tre, men de koster jo virkelig en formue, de fine jeg har funnet har koset mellom 1000 og 2000 per stykk. Nå kan jeg felle noen trær i skogen vår og lage dem selv, hvor kult er ikke det?? 

Dette hadde dere vel ikke gjettet ? :D

 

Bildeoverføring til treverk.

Sist uke kjørte jeg til Montér med jentene, jeg trengte en treplate alla så og så stor. Jeg løper som regel alltid bort til en kompis, Benjamin, om han er på jobb. Han kan alltid hjelpe og spør hver gang like nysgjerrig om hva jeg har for noen prosjekter i tankene. På den måten synes jeg han er mye flinkere til å hjelpe meg fordi han skjønner at jeg gjør litt mye rart, altså er det en stor kontrast fra han her og han som lurte på om jeg viste at laminat skulle være på gulvet! Jaja, hos meg har jeg det på veggen også. 

Benjamin kunne da forklare meg at jeg skulle ha kuttet til en kryssfinerplate. Det var jo selvsagt fordi jeg skulle ha den i en nokstå stor størrelse i tillegg til at den ikke skulle bli for tykk. Men her kan man bruke alt av ubehandlet treverk. Planker er også fint til mindre bilder. 

Det hele startet med at en gammel klassevenn av meg, Stephen, sendte meg en film på facebook med kommentaren: "tips jeg tenkte kanskje du likte" Og han traff spikeren på hodet. Jeg ble jo helt besatt. Haha, måtte prøve det ut, og tipset ga meg en genial idé. I dag viser jeg ikke hva jeg skal bruke denne platen til, men jeg klarer ikke å vente til det hele er helt ferdig! Jeg var litt rask i svingene, så jeg prøvet og feilet første gang. Da fant jeg ut at jeg ble nødt til å finne ut hvilke produkter jeg kunne bruke, og ved hjelp av "google"-søk og eksperthjelp fra hobbybutikk kom jeg til svaret som jeg skal dele med dere nå: 

 • Start først med å slipe så vidt over overflaten av treverket slik at du er sikker på at det ikke er noen ujevnheter du ikke ønsker skal være der. 

 • Bildene du ønsker å ha overført til treverket, skrives ut på helt vanlige kopieringsark, gjerne så tynne som mulige. Dette er 80 grams ark, A3. Finn også en laserskriver fremfor en blekkskriver. Lurer du på hvor du finner det kan du gå på et bibliotet, på en skole eller en bedrift som har en slik. Eller så klart, spør de rundt deg. Firmaet til BT har en slik skriver, både i stor format og den lille som passer på et hjemmekontor. Kanskje har du selv en ;) 

 • Når det kommer til lim så finner du denne flasken "VARNISH/GLUE" hos panduro, mulighens andre hobbybutikker også. Den kostet 99,- og jeg har ikke klart og bruke den opp til dette store bildet. 

 • Limet pensler du på treverket, her er det viktig at du bruker et tykt lag. Er det for tynt vil bildet ditt flasse av under neste prosess. Så tykt lag!! 

 • Deretter legger du bildet ditt med rettsiden ned i limet. Styker ut slik at du ikke får noen bobler og lar det tørke et døgn, i hvertfall over natten. 

 • Dagen etter er du klar for neste prosess. Papiret skal av igjen. Det eneste du trenger nå er vann og en gammel klut. Fukt arket og begynn å kni det av. Gni og gni til du har bildet foran deg :D Det er lett som en lek. 

Tittei Otilie og Olivia ♥

Når du får vannet og skubbet en stund så ser du hvordan det fantastiske resultatet trer seg frem i dagens lys. 

Og hvis dere lurte på hvem dette er så er det i følge Olivia: "MAMMA!" :D Når du er ferdig med å vaske av papiret lar du det tørke litt før du pensler over ett strøk med det samme limet du brukte for å lime på arkene. Da får du en glatt og skinnende overflate. Jeg puttet en dråpe brun maling i limet for å få den gamle nostalgiske looken over det ferdige resultatet. 

Kroken oppe begynner å bli koselig nå. Vi gikk for den mørke lampeskjermen, lunt og koselig ^^, Stolen er fra IKEA.  

Min familie :D BT, meg, Olivia, Otilie, Queen, Tyra, Hvem og Ingen ♥

Hva synes dere? Jeg bare elsket resultatet og gleder meg veldig til å vise hva jeg faktisk skal bruke denne platen til. 
Jeg vet i hvertfall at dette ikke er siste gang jeg kommer til å prøve bildeoverføring til treverk. Om noen måneder har jeg vel byttet ut alle rammer med planker som har fått overført bilder. Synes det er helt sykt stilig.

Tips: en perfekt gave til noen du er glad i  ♥


Om du liker slike tips, trykk på "liker"-knappen i bunn av innlegg og del det gjerne om du føler jeg fortjener det :) 

#DIY

Julekalender for alle dere

Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg veldig til desember i år. Kanskje ikke så rart siden juleverkstedet er i full sving allerede, dette er fordi jeg skal lage en julekalender til dere med ett nytt DIY innlegg hver dag. 

Jeg har allerede 12 flotte DIYprosjekter i hodet, noen av dem er allerede utført, og andre er bare skrevet opp enda, men dette kommer til å bli så utrolig gøy. Jeg har fått en del tips fra dere, og jeg har søk rundt på nettet etter gode råd. Jeg blir helt satt ut av hvor mye fint man faktisk kan lage, og da mener jeg noe som alle kan lage, for bare man ser hvordan det er gjort er det veldig enkelt. Og kanskje jeg er så grei at det kommer oppskrift på juleantrekk til gutt og jente også ^^, 

Nå håper jeg på litt godvær snart for jeg må ut i skogen etter pinner og kongler til noen av prosjektene. Det ser ikke ut til at det skjer i dag.... Jaja, tenkte jeg bare skulle gi dere en liten oppdatering på desember måneden, så håper jeg dere gleder dere til DIYprosjektene. Det kommer til å bli en deilig blanding av enkle til litt mer avangserte DIY's :) 

Ha en fin fin dag alle sammen, det er jo snart helg igjen :O 

#DIY

DIY papirroser

I går kveld satte jeg meg ned i sofaen for å faktisk se på film, jeg kan nesten ikke huske sist siden jeg vært på kjøkkenet og malt hver kveld de siste to ukene. Jeg klarte ikke å sitte helt uten å gjøre noe da, så jeg tok med en bunke med kaffefilter for å lage noen nye papirroser. Jeg blir litt ledd av her hjemme fordi jeg ikke klarer å la blomstene mine leve så veldig lenge av gangen, med andre ord er jeg en god kunde for blomsterbutikker. 
Jeg kjøpte helt like roser til svigermor og meg selv en månede tilbake. Mine roser blomstret så vakkert som roser kan, de ble store og nydelige før de blomstret over og døde, dette skjedde på en uke. Så var jeg hos svigermor nøyaktig 3 uker etter jeg hadde kjøpt rosene, og der på spisestuebordet så jeg rosene så lekre som mine var 2,5 uke tidligere.. HVA? Er det de rosene jeg kjøpte!? 


Er vel bare å legge seg flat og innrømme at, grønne fingre er noe jeg ikke har! Men kreative fingre har jeg, så hvorfor ikke lage noen som aldri dør. Jeg har laget slike tidligere, og da ga jeg dere link til malen på rosebladene og link til filmen hvor ei dame viser hvordan de lages. I dag tenkte jeg å vise dere med bilder og tekst, for filmen er over en time lang, rett og slett alt for lang for min rastløse rompe. 

Malen på bladene må dere uansett ha, den finner dere HER. Tegn de opp og klipp du ut på en tynn papp-plate så har du en fin mal. 

PS: overse manikyren min ^^, Haha. Den har vært lagt på hylla mens kjøkkenet har vært under prosess. 

PAPIRROSER STEG FOR STEG

Du velger hvor stor rose du vi ha ved hvor mange blader du setter på. Rosene jeg laget i går har et slikt antall blader:

 • Ett blad av nummer 1 - 2 - 3 og 4
 • 6 blader av nummer 5-6 og 7-8

Alle bladene skal klippes ut på samme måte som de er lagt på tegningen av kaffefilteret. 

Ferdig oppklipte roseblader til tre roser

En q-tips kan brukes som knoppen man surrer bladene rundt, men er ikke ikke nødvendig. 

Start med å dele opp rosebladene ved å forsiktig rive de opp i bunnen til det kun står igjen den lukkede siden av bladet (høyre side om du ser på bilde jeg har lagt pappmalen på kaffefilteret ett par bilder over). Gjør dette med nr 1, 2, 3 og 4.

Snurr på bladene i rekkefølge fra 1- 4 på q-tipsen. Bruk teip og snurr rundt bunnen for hvert blad slik at du fester det. Teip stramt! Start neste blad slik at det dekken enden på det siste bladet du teipet fast. 

Omtrent slik skal rosene se ut med blad 1, 2, 3 og 4 surret og teipet fast. 

Neste steg er de single bladene. Start med 5-6, du kan enten legge de i en vifteform og surre alle rundt i en omgang, eller du kan legge på en etter en. Når alle bladene 5-6 er festet fortsetter du med bladene 7-8

Rosene med alle bladene på plass. 

Du kan velge og beholde rosene hvite eller du kan legge på litt farge. Ønsker du at hele rosen skal ha en farge kan du blade konditorfarge i vann og dyppe hele rosen. Eller du kan gjøre slik jeg gjorde med disse og bare farge enden av rosebladene. Da trenger du i såfall vannmaling, en skål med vann, en pensel eller som jeg brukte en q-tips.  

Før du startet å male bør rosene være litt fuktige slik at malingen suges opp natulig i kaffefilteret. Bruk gjerne en sprayflaske da det er lettere og "posjonere" vannet. Spray så rosen er fuktig langs tuppene. 

Bruk mye vann på q-tipsen og før den langs kanten av hvert roseblad, separer rosebladen og bøy de ut slik at du klarer å male hvert blad. 

Når hele rosen er malt ser den omtrent slik ut. 

Så finner du frem en strikkepinne, du kan også bruke q-tips, og snurr enden på bladene litt bakover slik at bladene får den naturlige formen sin. Gjør det med så mange blader du ønsker. OBS: bladene kan ikke være for våte når du gjør dette for da blir de ikke værende i den posisjonen. Er de for våte kan du føne de litt før du snurrer bladene. 

Tre roser klare for dekorasjon. 

Om noen føler de trenger å se filmen finner dere den HER

I morgen skal jeg vise dere hva rosene skal brukes til ^^, 

#DIY

DIY / Gamelt stygt kjøleskap, som fremdeles fungerer?

Jeg kan se lyset i tunnelen på kjøkkenprosjektet - ENDELIG! Jeg har knekt over to lydbøker på kjøkkenet de siste to ukene, som betyr at jeg har stått og malt i over 40 timer. Med andre ord har jeg ikke gjort så mye annet enn å være mamma og male så fort jeg har hatt mulighet. 

Det jeg har lyst til å vise dere i dag er kjøleskapet vårt. Det har påtatt seg en gule sjarm etter x-antall år og noen flekker her og der som ikke er til å vaske av. Med andre ord - det var ikke pent lenger. Men det fungerer som bare det. Og hva får man egentig for et så gammelt og slitt kjøleskap? Ingenting. Men det koster mye og kjøpe nytt. Og som tobarnsforeldre i begynnelsen/midten av tjueårene, så velger vi å prioritere pengene våre på noe annet enn et nytt kjøleskap. 

BT kom med den brilliante ideen. "Vi skulle ikke malt kjøleskapet med tavlemaling, så kan vi tegne opp ukesmeny og lignende på den?" 

Jeg fartet ned på Montér, og spurte etter hjelp, først og fremst om det var mulig og bruke tavlemaling på et kjøleskap. Det var vist mange som gjorde dette, jeg var bare nødt til å grunne med heftgrunn først. Så ble jeg fortalt at jeg heller kunne bruke Bengalakk fra LADY premium paint & colours - supermatt farge sort. Denne malingen brukes i interiørprogrammer for tavlemaling og er langt billigere enn tavlemaling. PERFEKT ;) 

Venstre side: kjøleskap opprinnelig, gulheten og flekkene syntes langt bedre i virkeligheten enn på bilde. Men dere ser av skjermene over og under døren er veldig gule. Jegm malte to strøk med heftgrunning og tre strøk med "tavle"malingen. 
Høyre side: Døren er ferdig malt, men ikke skjermene over og under. De malte jeg med heftgrunn og hvitmaling. 

Så den gøye delen, finne frem kritt og lage noen kruseduller samt ukesmeny ^^,Hva synes dere? 

Skap en forskjell

Mor og besse (mormor og morfar) har arvet to sofaer fra barndomshjemmet vårt ettersom mamma og pappa ville oppgradere stuene litt. Begge sofaene er fra sene 80 tallet, en sand (eller i mine øyne litt blek hudfarget) skinnsofa og en rød (mer riktig dyp rosa) velour sofa med frynser i bunn. Ja, dere skjønner kanskje hvorfor de etterhvert ble byttet ut. I følge mor og besse er dette to sofaer i perfekt stand, det har de helt rett i, for det er to dyre sofaer så man kan si de er like pene, men farge og design gikk av moten på slutten av 90 tallet. 
Den røde sofaen er brukssofaen til mine besteforelde, den sandfargede står mer urørt i en mindre brukt stue. Og det er ganske tydelig at generasjonene har forandret seg veldig, tidligere gikk ting i arv, i dag lever vi i et bruk og kast samfunn. Grunnen til at mor og besse har den hudfargede skinnsofaen er fordi de tenker på oss, barnebarna. Om vi en dag flytter ut og trenger en sofa så kan vi få den. Omtenktsom er det ikke, jeg elsker det ved dem, problemet er bare at den sofaen er så gyselig at den kommer til å stå helt i ro hos gamlingene. 

Men jeg synes tankegangen deres er rett, det er helt vanvittig hvor mye vi bare kaster i dag, selv om det er like helt, vi er bare lei av å ha det selv og har råd til å kjøpe noe nytt. Det er jo så mye vi kan gjøre med det vi allerede har, for å gi det en ny verdi i hjemmet vårt. 

I går kjøpte jeg en spraylakk på montér og tok med lysestaken som har hengt på veggen i lange tider. Den var sort, men siden den henger på den mørke veggen vår i stuen blir det nesten borte når kvelden kommer. Derfor ville jeg ha den hvit i stedet. Og på to minutter var den forvandlet fra sort til hvit. Så enkelt å skape en forskjell. En sofa er litt mer omfattene og gjøre en endring på, men tenk over hva du er litt lei av i hjemmet ditt og se om det er noe du kan gjøre for å skape en endring,  du kan enkelt fornye interiøret ditt. 
Eks en glassvase du er lei av? surr litt teip rundt og lakk slik at du får et nytt møster.  

#DIY 

 

Del din DIY

Begynn dagen med et smil og bli ferdige med det! 

Et ord som går igjen om dagen er DIY - do it yourself. Jeg elsker det ordet, for jeg synes det er så bra at så mange har tatt opp interessen av å lage noe selv for så å dele sine ideer og inspirasjon til andre. Det finnes jo ikke grenser for hva man kan lage, og sammen kan vi vise hverandre. 

Jeg har lyst til å lage en kalender her på bloggen i desember som inneholder DIYprosjekter. Et innlegg hver dag fra 1 desember til 23 desember med forskjellige juleforbredende DIYprosjekter. Innleggene kan inneholde alt fra hjemmmelagde julegavetips, til dekorasjoner og kakebakst som er relatert til julen, dette håper jeg kan være med på å gjøre julen mer kreativ for mage. 

Grunnen til at jeg nevner det nå, over en mnd i forkant, er fordi det krever en del arbeid fra min side med ideer og tilbreding. Og så kom jeg på at det hadde vært utrolig moro å hatt med dere. Derfor spør jeg nå om dere har et DIY prosjekt som kan passe til en gave eller en dekorasjon. En gave trenger jo ikke være preget av julen, men bare noe som er hyggelig å kunne gi bort til familie og venner.

Så om du har et DIY prosjekt å dele, send det til meg på mail: speiltvillingene@gmail.com - om du har blogg selv, send meg gjerne en link til ditt DIYinnlegg. Eller dere kan komme med forslag. Om jeg velger å ta med ditt DIY-prosjekt kommer jeg til å dele bloggadressen din eller Instagram-kontoen din om det er ønskelig.  

 

Er det stemning for en slik kalender i desember??

DIY personlig gave

Klokken 18:50 lørdag kveld slo det meg plutselig at jeg ikke hadde fått vært avgårde å handlet. Vi skulle jo i bursdag til papsen dagen etter og jeg hadde helt glemt bort at jeg skulle kjøpe gave. Jeg passet datra til bestevenninna mi pga sykdom og jobb, BT handlet inn mat og før jeg rakk å tenke noe mer over det var klokken passert åpningstid for butikkene. 

Så hva skulle jeg gjøre da, jo jeg måtte finne på noe jeg kunne lage selv. Jeg tenke først at jeg kunne skrive ut et bilde å legge det i en ramme, men han begynner å få så mange bilder at jeg ombestemte meg. Jeg kunne jo heller lage en liten kalender med bilder av jentene. 

Har man en dose kreativitet får man til det meste en sen lørdag kveld, med ting man finner i hjemmet ^^,

Jeg skrev ut kalendersiden på bildeprinteren min. Og så fant jeg frem en pappeske jeg hadde stående. Jeg klippet ut et rektangel som hadde samme størrelse som arkene, bare litt lengere slik at jeg kutt brette bunnen to ganger slik at arkene kunne stå i holderen. Og så klippet jeg ut en støtte, jeg brukte en støtte til et bilde som mal. Art attack på disney junior skull vise seg å være nyttig. Jeg blandet en del tapetlim med en del vann og penslet på avispapir, så tørkerull så avispapir en gang til og lot det hele tørke. Morgen etter brukte jeg fingermaling fra panduro som jeg har laget avstøp av jentenes føtter til å male rammen min med. 

Og plutselig hadde jeg en fin hjemmelaget og personlig gave å gi bort. Så noen ganger er det kanskje bedre å glemme å handle, for en hjemmelaget gave er jo enda hyggeligere. Spesielt til de som egentlig har alt. Har du noen morsomme DIY-prosjekter, del de gjerne i kommentarfeltet :)

mitt DIY innlegg hos aftenposten.no

God fredag - igjen! ^^, 

En perfekt fredagmorgen for min del i nyvasket hus med friske blomster og nøttemix + kaffe sammen med mr. Mac 

Jeg satte meg litt på mac'en nå fordi jeg ville lese nettsaken om mitt DIY-innlegg hos aftenposten.no. Aftenposten lager en artikelserie om DIY med «trinn for trinn». Artiklene skal publiseres en gang i uken frem til jul. Og denne gangen var det mitt DIY innlegg som fikk være med. Jeg har blitt intervjuet tidligere og jeg synes artikelen ble veldig bra. DIY-prosjektet som fikk være med var sengegavelen jeg har laget, du kan se artikelen på nett HER, eller i morgensdagens papirutgave av Aftenposten i boligbilaget. Ha en fantastisk fredag :)

 
Mini DIY - bøker

Jeg hadde lyst til å ha noen bøker i hyllene jeg har laget, uten at det skal se rotete ut. Vi har ikke veldig mange bøker, men Harry Potter bøkene har jeg, så de fikk duge. Men ikke helt slik de ser ut. 

Så jeg var å kjøpte litt innpakningspapir i stad samt noen bokstaver på en hobbybutikk. 

Så la jeg bokbinnet på innpakningpapiret og klippet ut samme størrelse, brettet innpakningspapiret samme sted som bokbinnet og la bokbinn med innpakningspapiret rundt boka igjen før jeg limte på bokstaver. 

Så enkelt å få bøkene til å gli rett inn i stua. ^^, DIY Hyller

Gikk ut med Tyra for å få litt frisk luft da jentene la seg for daglurer, og etter å ha kasta ball noen ganger fant jeg ut at jeg skulle sette i gang mitt siste (?) DIY møbel til stua. Vi har hatt en stor bokhylle i det ene hjørnet i spisestuen, men jeg klarer ikke like det. Vi er ikke akkurat lesehester noen av oss, så hylla har vært til pyntegjenstander, og ymse svada. De to nedeste hyllen flommer stort sett ut over hele gulvet i stedet for å stå pent og pyntelig der det skal, siden jentene når disse hyllene. Så hylla har egnelig bare vært en kilde til unødvendig rot i stuen siden jentene begynte å krabbe. Nå skal den ut, eller i hvertfall flyttes til et annet rom i huset hvor den gjør bedre nytte for seg :)

Bilde på hyllenene dannet seg mens jeg lette etter brukende planker, jeg var nemlig ikke helt sikker på hvordan jeg skulle lage dem. Men plutselig så jeg det for meg og da var det bare og kappe opp planker. 

Skru sammen rammen

Skru fast noen skruer til å legge planken på

Olje i samme farge som resten av møblene jeg har laget. 

Skru rammen opp på veggen

Og legge i plankene. Nå må hyllene stå å tørke seg ferdig før jeg kan pynte de opp, og så får jeg prøve å rydde bort alt som sto i hylla med jentene som nettopp våknet. :)

Ha en fin dag 

DIY Speil

På tirsdagen var jeg på IKEA og der handlet jeg blandt annet et nytt speil. STAVE-speilet på 70cm x 160 cm til 449,-  


I går pakket jeg det ut av plasten og gikk løs på rammen med en hammer. Haha, er det mulig, ikke ofte jeg kjøper noe for å gå løs på det, men jaja, jeg skulle lage mitt eget speil, men trengte altså speilet uten rammen. 

Så fant jeg frem plank i låven og satt i gang med å kutte opp deler og lage speilet mitt. Jeg vet ikke om dere skjønner så mye av hvordan jeg har laget det, men for å forklare kort så var det slik:

Jeg laget en ramme som var akkurat like stort som speilet, slik at speilet akkurat fikk plass inni rammen. Så laget jeg en ny ramme med bredere planker som jeg satt på utsiden, altså selve rammen som synes fra fremsiden av speilet, siden den er bredere enn den øverste rammen på bildene under sørger den for at glasset ikke forsvinner ut av rammen som er akkurat like stor som speilet. Jeg festet de to rammene fast i hverandre og plasserte speilet oppi. Festet speilet fra baksiden også med noen klosser i hjørnet og de stålfestene dere kan se som fulgte med speilet fra IKEA. Til slutt la jeg et lag lim i kanten så speilet ikke skal klirre mot rammen og festet hempene til oppheng som sto på IKEA speilet. 

Det var nok ikke den beste forklaringen så om noen lurer på noe så spør heller i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan.

Speilet kom opp på veggen 

Og så malte jeg et støk med fjære olje for å få riktig fargenyanse ^^,

Jeg fikk også opp nye gardiner i går på det ene vinduet, og for å gjennomføre trestilen min enda mer var jeg ute bak låven og saget en kvist som jeg byttet ut med den gamle gardinstangen ^^, Så lettvindt og helt gratis! IKEA gjenbruk

I mellom syslagene har jeg skrudd litt og malt litt. ^^, BT jobber fra 7 til 21 om dagen, så jeg må ha litt å finne på. TV er ikke helt min greie så den er stort sett av, eller nei, ikke akkurat nå om dagen som VM i heste sport går på TV. Da er den egentlig på hele dagen i bakgrunn, men det betyr ikke at jeg sitter stille og kikker fordet. Jeg jobber litt og har et øye på skjermen i ny og ned. 

Jeg holder jo fremdeles på med å gjøre om stuen, og i går sto det gamle LACK bordet fra IKEA for tur. I dag tidlig før jentene sto opp fikk jeg malt siste strøk.

Så bordet har gått fra dette: 

Til DETTE:

Det er virkelig så moro å kunne gjøre om noe gammelt til noe nytt. Det er så lite som skal til for å løfte et møbel man er lei av til nye høyder. Det er fremdeles en del ting som mangler enda, men jeg må si jeg er veldig fornøyd med alt som er gjort hittil. Jeg føler at hele stuen har blitt lysere og varmere på samme tid. 


DIY Stuebord

I går fikk jeg tid til utføre enda et nytt DIYprosjekt til stuen, som jeg har nevnt tidligere har jeg planer om å endre veldig mye i her inne for å få en gjennomført stil. Jeg tar det litt etter litt ettersom jeg har tid, og siden jeg gjør alt selv og gjør det så økonomisk som over hode mulig er det ikke gjort på et blunk. 

Jeg er jo veldig heldig som har gamle planker tilgjengelig, men for alle dere som ikke har det så koster det ikke allverden å kjøpe noen planker og beise de med drivved farge for å få den grå fine fargen som mine gamle bord har etter naturlige årsaker. 

Så jeg fant frem noen gamle bord. 

Tegnet først en skisse på hvordan jeg ville at plata skulle se ut med målene på hver planke, så kappet jeg de opp. Delene har jeg festet på baksiden med smalere planker. 

Så skrudde jeg den fast til borden og lakket et strøk med matt trebeis i fargen fjære, den ser veldig hvit ut, men når man tørker av lysner den bare opp treverket og gir et veldig fint resultat.  

Bildet fra i går viser hvordan bordet så ut før jeg fikk opp treplata, da var det glass plate Og nå ser det slik ut: 

Woho, fordring fryder. 

Jeg kan også bruke glassplata på fremdeles, men jeg er litt usikker på hva jeg synes er finest. Plaktisk med glassplate fordi den er lett og vaske over, men samtidig ser den også veldig fort skitten ut fordi fingermerker setter seg med en gang :) 

Hva synes dere? 

 

Fra gammelt til nytt

Nå har det blitt mange DIY innlegg på rad her, men jeg må bare komme med dette også. Jeg er virkelig bitt av oppussingsbasillen og gjør en helomvending i stuen. Vi har vel alle sett denne mindre pene kommoden? 

Vel jeg trenger en kommode i stuen, hyller synes jeg ser rotete ut samtidig som det er alt for enkelt for jentene å dra alt i hylle ut over hele gulvet. Så dører/skuffer er perfekt til å gjemme bort skrot og rot i. Men ikke snakk om at jeg kunne ha denne kommoden slik den ser ut over så i går kveld tok jeg fatt på komodeprosjektet mitt. 

Jeg skudde av håndtakene og plata på toppen. Et lag sparkel, pussing, et strøk grunning og to strøk maling senere - gikk jeg ut i låven og fant frem litt mere planker. Jeg kappet til fire stykk i rett størrelse og skrudde de fast til kommoden før jeg malte på et strøk hvit olje. 

Til slutt kappet jeg til gulvlister som jeg satt på i bunn. Jeg HATER den lille glippen som mange møbler har i bunn - et perfekt sted for leker og støv. Og vips, så hadde jeg en ny og lekker kommode i spisestuen. Jeg må bare få kjøpt noen nye knotter.  

#DIY #interiør

Hjemmelaget TVbenk

Jeg er åpenbart i det kreative hjørnet om dagen. Jeg elsker å kunne lage ting, prøve ut noe nytt og forandre på det som er. 
Den siste tiden har jeg vært utrolig lei av stuen vår, jeg er bare nødt til å gjøre noen forandringer. Jeg vil ha mer helhet, en stue som er har en gjennomført stil. Jeg har alt i hodet og i går startet jeg. TVbenken var første prioritet, den gamle irriterte meg mer enn hva godt er. Haha. Som dere kan se på bildene under så er forsterkeren for stor til å ha plass, så den må stå oppå TVbordet. I tillegg er den sort!!! - Man kan tørke av støv, snu seg og måtte tørke av støv igjen - for hvert minste støvkorn synes så alt for godt, for ikke å snakke om seige barnehender som holder seg fast og setter sine merker. 

Så da jeg la jentene for dagluren i går gikk jeg ut i låven og fant frem flere gamle og grå planker. Jeg hadde tatt mål av TVbenken inne og tenkte jeg kunne lagen den lik, men at jeg skulle senke skuffene til gulvet, og det er to gode grunner til det: 1 forsterkeren får plass i TVbenk. 2 jeg slipper å måtte stå på knærene hver dag for å dra ut alle lekene som jentene legger under den. 

Jeg kappet opp alle delene jeg trengte med en listekutter og i det jeg skulle begynne å skru de sammen ute kom det et skikkelig uvær så jeg tok med plankene inn. Jentene hadde våknet på dette tidspunket og syntes det var veldig stas å hjelpe til ^^, 

Jeg kunne skru av hele skuffeseksjonen på den gamle TVbenken, så det eneste jeg gjorde med den var å bytte ut planken i front. Først skrudde jeg fast de tykke plankene som er på siden av rammen fast til skuffeseksjonen, så skrudde jeg toppen fast til sideplankene og la noen tynnere planker over skuffeseksjonen for å skjule det sorte. Relativt enkelt, men det krever at man har vært nøye med kappingen :)

Vi har oljet gulvene i andre etasje lyse, og hadde igjen litt olje. Så i går kveld da jentene var lagt oljet jeg hele benken et strøk for å få den perfekte farge. På bildet under ser dere forskjellen på ubehandlet og behandlet. 

Og under ser dere det helt ferdige resultatet av en ny TVbenk til den nette summen av : 0 NOK ! Fantastisk. 
Nok et resultat av: hvis man vil, så kan man! 

Hva synes dere? 

 

DIY Sengegavl

I går var det helt nydelig sommervær igjen, så jentene og jeg befant oss ute store deler av dagen. Et nytt prosjekt ble satt i gang ^^,  Jeg har nevnt tidlig at jeg skal lage en sengegavel til soverommet vårt, og endelig hadde jeg alt som trengtes til å lage dette. Det aller gøyeste med dette DIY-prosjektet er at det er veldig enkelt, og mye billigere enn å kjøpe en ferdig sengegavel i samme stilen. 

Jeg tenkte jeg kunne vise dere hvor enkelt dette er, så derfor legger jeg med fremgangsmetoden. 

Det du trenger:

 • papp (en stor pappeske)
 • vatt 
 • stoff
 • knapper 

 • lim (ikke nødvendig, men gir litt bedre hold)
 • stiftemaskin
 • saks
 • nål og tråd

Jeg fant frem en pappeske som jeg åpnet opp. Den klippet jeg så ut etter målene på sengen vår, og den høyden jeg selv ønsket. 

Så klattet jeg på litt lim og la vatten jeg kjøpte på panduro over i to lag for å få den tykk og fin. Når vatten var på klippet jeg langs kantene på pappen slik at vatten ble like stor som pappen. 

Så fant jeg frem det hvite linstoffet jeg hadde kjøpt på stoff&stil og kledde gavelen min. Jeg festet stoffet på baksiden med litt lim og stifter. 

Jeg la ut knappene jeg hadde kjøpt for å se hvor mange jeg ville ha på, og så kommer den vanskeligste delen, måle opp og sette merker til knappene slik at de blir plassert riktig. 

De røde prikkene er punktene jeg skulle ha knappene på. 

Så var det bare å sy knappene fast, strammer de god og feste de på baksiden så får man den effekten av at knappene trykkes ned i stoffet. 

Jeg lot knappene som skulle være i hjørnene stå åpne, så festet jeg sengegavelen med skruer i knappehullene og sydde så på knappene etterpå. 

Flere som skal lage sengegavel? :)

#DIY

Til kjære Christine's datter.

Etter sist tegneinnlegg fikk jeg noen spørsmål om jeg kunne fortelle litt om hvilke blyanter jeg bruker, og litt om tegning generelt. Så derfor tenkte jeg at jeg kunne fortelle litt om det.

På tirsdagen begynte BT og spa opp kloakken for hånd her ved feriehuset. Jeg skulle gjerne hjulpet han, men det var rett og slett ikke mulig, jeg brakk meg to meter på avstand. Haha! Så jeg satte meg inn og startet på en tegning.

Jeg vet jeg har en fast leser om kommer til å bli sjeleglad når hun oppdager dette innlegget. For jeg har nemlig tegnet datteren hennes som snart fyller to år. Jeg ble litt rørt av hennes historie om datteren som har leddgikt og at hun veldig gjerne ønsket å få datteren tegnet.

 

Origanalbilde ved siden av originalbildet jeg har gjort svart-hvitt.Tegning igangsatt

Resultat av 6 timers arbeid

Først får jeg vel starte med å si at jeg egentlig ikke kan noe om tegning. Jeg har aldri gått noen kurs eller lært om teknikker og lignende. Jeg har tegnet fordi jeg synes det er gøy. Så jeg ser jo det at jeg har mange svakheter, men det er ikke det som er viktig. Det som betyr noe er at det faktisk blir lagt tid og kjærlighet i noe som er mer verdt enn et fotografi man printer ut.

Jeg kan bruke alt av blyanter egentlig, men jeg har en forkjærlighet for de myke, så jeg bruker desidert mest B2 til B4. Jeg synes disse er lett å jobbe med når jeg skal skyggelegge eller få frem tydelige mørke streker som ved øynene. Skal jeg ha noen mindre detaljer bruker jeg hardere blyanter H eller HB.

Hvis jeg skal komme med mine råd som kun stammer fra flere år med selvlæring så må det være:

 

 1. Skal du tegnet etter et fotografi, gjør du det lettere for deg selv om du gjør bilde du skal se på sort-hvitt, da er det lettere å definere skyggene i riktig tone siden du selv tegner i sort-hvitt.
   
 2. Tegn alltid en skisse før du begynner å fylle inn med blyanten. Start alltid slik at du kan tegne deg nedover/sidelengs uten at du må legge hånden din over det du allerede har tegnet. Da drar du bare ut strekene dine, og gir et dårlig resultat.
   
 3. Tenk aldri at et portrett består av streker. Det er kun tydelige streker ved øynene, neseborene, i mellom leppene og hår. Alt annet er skygger. Eks, leppene har ikke en tydelig strek i ytterkantene, huden er bare mørkere. Så pass på å ikke ramme inn ved å tegne harde streker.
   
 4. Tegn alltid svakt og legg på mer og mer farge når du er fornøyd med streken, da slipper du å viskle.
   
 5. Partier som skal være helt lyse kan du bruke viskelet til å fremheve lyset når tegningen er ferig. 

 

 

 

 

 
Twin ART

Først og fremst, tusen takk for alle de hyggelige ordene og gode tipsene jeg fikk i forrige innlegg hvor jeg spurte om tips til hva jeg kunne tegne. Jeg tittet igjennom bildene mine på mr. Mac og ble inspirert av et bilde jeg tok av jentene da vi lå på sykehuset. 

Og derfor tegnet jeg et kunstnerisk tvillingbilde inspirert av mine vakre barn ^^, Jeg brukte ikke lengre tid enn en time på tegningen, så dette må være den raskeste tegningen jeg noen gang har tegnet. 

Nå er det tid for å køye, så god natt :D 

Tegnetrang..

En sjelden gang får jeg en sterk trang til å sette meg ned med en blyant i håden. Det skjer ikke ofte lenger, men akkurat nå kjenner jeg at jeg har nødt til å tegne litt. Men hva er jo en annen sak, for jeg er helt tom for ideer.

Så kanskje du kunne hjulpet meg litt? Forslag til hva jeg kan tegne? 

Your little twin story

Som jeg skrev tidligere i dag fikk jeg begynt å jobbe litt med bøkene til jentene igjen. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville lage en litt mer persomlig "boka om meg" bok til jentene enn de man får kjøpt. Jeg har vært alt for dårlig til å prioritere tid på disse bøkene for det er veldig mye jobb, og litt nedtur når alt må skrives to ganger ^^, Meeeen, jeg vet at jentene kommer til å sette utrolig stor pris på det den dagen de blir voksene, så da er det bare å kjøre på! 

Jeg har som jeg sa vært litt for dårlig til å oppdatere, så takk gud for denne bloggen, instagram og alle bildene på mobilen. Jeg har jo dokumentert alt med bildene mine, så heldigvis klarte jeg å finne ut av alle milepæler opp igjennom ved hjelp av teknologien, for det var vist noen punkter jeg helt hadde glemt å skrive opp. 

Det var ikke akkurat mye jeg rakk og få til i dag, for plutselig sto besteforeldrene mine på døren. Det skjer typ aldri, for de bor langt unna og de begynner å bli godt gamle, så det er ikke mye de tar ut om det ikke er for en bursdag eller lignende. Jeg ble så glad, jeg har jo verdens beste besteforeldre så det er så godt å se dem. Jentene synes også det var veldig stas med besøk av oldemor og oldefar.  Flowers

Endelig er himmelen blå igjen! Været er jammen meg ustabilt de siste dagene/ukene, så nå var det på tide med litt sommervær igjen synes jeg. I dag er jeg i så godt humør. Jeg hadde barnefri hele dagen i går så da fikk jeg unna en hel del rydding og huset er så rent og pent. Var vist et lite sekund til morgen i dag jeg hadde glemt alt jeg gjorde i går, så jeg ble nesten overrasket da jeg gikk inn i stuen som var helt strøken. Allerede nå er det jo leker over hele stuegulvet, men som en av leserene sa til meg i går "husk at leker er ikke rot" og det er jo veldig sant. Jentene må jo kunne leke og kose seg så mye de ønsker, og det står jo ikke på å samle sammen lekene når de er lagt for kvelden. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg er den beste til å ta meg av blomstene mine og nå var det plutselig ingen fine blomster igjen inne. Men i stedet for å reise å kjøpe nye gikk jeg ut i hagen og plukket med meg litt. Blomster gjør meg så glad, så det var veldig deilig å få pyntet opp med noen friske. Så kom jeg over en oppskrift på noen nydelige roser som lages av kaffefilter. Vi gikk inn fra jobbingen med uteplassen nærmere halv 11 i går kveld, og mens vi roet ned i sofaen måtte jeg bare prøve meg. Det var ikke vanskelig heller, faktisk veldig gøy. Så jeg gleder meg til å lage flere. De er jo perfekte pyntegjenstander. Tok meg ikke tid til å male de slik som damen på filmen viser, så det får bli neste gang :) 

I hvertall så finner dere filmen om hvordan de lages HER og mønster på rosebladene HERNå er det på tide å nyte solen, med mine to små :) 

Ha en fin dag! 

Water Marble Negler! Fantastiske negler

Et tips til superkoselig jentekveld er å møtes over litt manikyr. Min ene beste venninne og meg, møtes ca anne hver uke for å skravle om alt og ingenting samtidig som vi får lakker neglene. Hihi. Det er super koselig og kjempe moro, vi tok oss i å være litt over kanten fnisete og barnslige i går da vi prøvde ut Wather Marble for første gang. Vi ble like imponert over hver ferdige finger, skulle nesten tru vi vant i lotto for hvert nye mønster som dukket opp.
Resultatet ble jo fortryllende.

Water Marble er ikke noe du gjør om du har det litt travelt for det tar litt tid, i hvertfall de første gangene, men har du lyst til å ha en skikkelig "plei deg selv"-dag er water Marble genialt. Det er ikke så veldig vaskelig, det krever bare litt mer enn en halvtime og en haug med Q-tips ;)

Det du trenger:

 • De neglelakkene du har i skapet eller noen nye fra for eks. H&M som er billige.
 • Neglelakkfjerner
 • q-tips
 • et eggeglass
 • en nål/tannpirker

Start med å fylle eggeglasset med vann, så høyt at det blir lett å dyppe neglen ned.
Påfør et strøk neglelakk med en lys base på fingrene og la det tørke.
Velg ut de fargene du ønsker på fingeren, gjerne med litt kontraster, en lys og en mørk, eller to helt forskjellige farger. Du kan også bruke tre farger om ønskelig. Drypp så en dråpe med neglelakk i vannet før du bytter farge og drypper den dråpen i miden av ringen som er dannet i vannet, gjenta dette til du har dryppen 5-6 dråper, og du vil få et lignende mønster som bildene under viser.

Bruk nålen eller tannpirkeren til å dra forsiktig fargene i hverandre slik at det danner seg et fint mønster. Når du har et mønster du er fornøyd med finner du frem en Q-tips, så dypper du den ene neglen ned i  eggeglasset og snurrer q-tipsen rundt fingeren for å fjerne neglelakken som blir til overs før du løfter opp fingeren igjen.

Når du tar fingeren opp fra eggeglasset har fingeren fått et nydelig mønster. Du kan teipe rundt neglen før du dupper fingeren i neglelakk, det blir nok mindre gris, men tar jo også litt tid, så vi droppet det og fjernet neglelakken som var på utsiden av neglen med q-tips med neglelakkfjerner.Hver finger fått et unikt mønster.

Til slutt tegnet vi på noen prikker for det lille ekstra, og la på et lag med top coat.

Det finnes også mange videoer på YouTube.com - søk opp Water Marble så finner dere videoer som viser dere steg for steg :)

Ha en fin dag

Diy Prosjekt

I dag våknet jeg opp med migreneanfall! OOOfff. Nå er det så lenge siden sist anfall at jeg nesten ikke kan huske det en gang, så egentlig klager jeg ikke over det da jeg som tennåring hadde anfall opp til to ganger i mnd. Det kjedelige med å våkne til et anfall er at jeg da ikke rekker å ta medisinene tidlig nok til at de skal fungere, heldigvis var det et mindre anfall som bedret seg etter 3 timer ekstra i senga. Takk gud for fridag slik at BT kunne ta jentene. Men hodet er fremdeles tungt og da var det godt å kunne sitte i ro og pusle litt med et nytt diy-prosjekt.

Det er så deilig når man kan lage forandring uten at det koster noen ting. Vasene hadde jeg, og jeg fant bare frem litt garnrester og lim, så satte jeg i gang. Det hele er veldig enkelt.  

Har du en gammel vase eller lysestake du er lei av? Ja, da finner du frem det garnet du ønsker, eller hyssing fra butikken og surrer rundt og rundt. Det er veldig enkelt, jeg brukte litt lim innimellom slik at trådene sitter litt bedre om jeg skal løfte på vasen. I bunn og på toppen limte jeg fast en blondesnor som jeg hadde liggende. Og nå har jeg fått en helt ny vase. 

Jeg fant også frem to hvite kubbelys jeg hadde i stuen, og gjore det samme med disse. Da får jeg ikke brent lyset like langt ned, men lysene ble så mye hyggeligere, så det går nok bra. 

Og slik ble resultatet :)Ha en fin fridag :D

Negledag!

I går fikk jeg låne gallacken til min venninne Janne, så til morgen i dag satt jeg og koset meg veldig med en STOR kopp kaffe og gellack, mens jentene satt på gulvet ved siden av og rotet alle lekene rundt i hele stuen - akkurat slik det skal være :)

Må si jeg forguder gellack, selv om det ikke er så veldig sunt for neglene å gjøre det selv^^, Pytt pytt, jeg har ikke råd til å gå til negledesigner. Gellack i motsetning til neglelakk er MYE lettere å legge, nettopp fordi den ikke tørker før du tar neglene i UV-lys, så du kan rette og korrigere selv på strøk nr 3. I tillegg tørker gellack på 30 sekunder i UV-lys og det er like blankt til det faller av, noe neglelakken min ikke gjør. Neglelakk blir ripetete og slites av på tuppene, så neglelakk er egentlig bare pent på dag nr 1 og 2 hos mine negler, mens gellacken sitter like fint i opp til 2 uker (hos meg) :) 

Og når mamma ble neglefin måtte jentene bli litt neglefine også, så de fikk et lite hjerteklistremerke som er neglepynt jeg har kjøpt på panudro. 

Haha, jeg skjønner at jeg ikke skal bli noen håndmodell, en brekt lillefinger og grov hud etter eks antall timer ute med hesten ^^, 

Denne gellacken er fra HM og er veldig rimelig sammenlignet med andre merker. 

Hjemmelagde LYSLENKER

For en stund siden kom jeg over en blogg hvor ei dame hadde laget hjemmelagde lyslenker, jeg skummet meg igjennom og skjønte at det var langt lettere å lage enn jeg hadde trudd, og resultatet ble like fint som de man får kjøpt. 

Jeg har lett land og strand rundt etter en enkel lyslenke som er hvit, vi hadde en, men den virket så klart ikke, og resten av lenkene vi har er jo til juletreet og har derfor valgt de i farge mørk grønn. Men jeg klarte ikke la være å starte på prosjektet, så derfor viser jeg frem med de grønne lyslenkene til juletreet vårt så får jeg håpe jeg får bestilt hvite på nettet til barnerommet er ferdig. 

Disse lyslenkene har jo bare blitt såå populære, jeg synes snart jeg ser de i alle hjem. Derfor tenkte jeg å dele med dere hvordan de lages, det er veldig enkelt, men ganske klissete ;)

Det du trenger:

 • vannballonger
 • garn i ønsket farge
 • tapetlim/trelim
 • matolje

Bland limet sammen med litt vann i en bolle for få lime tynnet ut (eks: 2/3 lim og 1/3 vann)
Blås opp vannballongene til ønsket størrelse.
Klipp opp noen snorer (jeg brukte ca 1 meter lange snorer, syntes det var greit å jobbe med), bruker du et litt tykt garn kan du gjerne dele opp hver tråd slik at tråden blir tynnere :

Legg trådene opp i limblandingen, ikke for mange av gangen da de fort kan tulle seg inn i hverandre. Sørg for at alle trådene får trekt limet over alt.

Smør en vannballong inn i matoljen med hendene, oljen hindrer trådene å lime seg fast i selve ballongen, trekk opp en tråd fra limbadet og dra av det overflødige limet med fingrene, så surrer du trådene rundt og rundt på ballongene i de retningene du ønsker. Fortsett å surre til du er fornøyd med tettheten og legg/heng de til tørk. La ballongene få tørke i ca et døgn. 

Stikk så hull på ballongen med en nål og dra ballongen ut. Rett ut kulen om den deformeres litt når ballongen fjernes ved å stikke inn en penn eller noe annet tynt og dytt ut til rund kule igjen. Så trer du de på en lysrekke og fester de ved å tre en sytrå imellom kulen og knyter den over ledingen til lysene.  

Så er de klare til å henges opp der du ønsker det. :)Hva synes dere om disse hjemmelagde lyslenkene ? 

Bursdagskrone

Kjære vene! I dag er det 1.april, og det betyr at om bare 12 dager er jentene 1 år! Hjelpes, HVOR har tiden blitt av. Det er ingen tvil om at tiden aldri har gått fortere enn når man får barn. Ikke så rart kanskje, for man rekker ikke kjede seg et sekund. Og siden bursdagen nærmer seg måtte jeg handle inn litt papir og pynt i går slik at jeg kunne lage bursdagskroner. Det hører en bursdag til og bursdagskroner er så herlig som pynt siden. 

Jeg ble sittene med dette etter jeg kom hjem fra en deilig rideøkt på hesten min i 21:30 tiden, og fikk ikke lagt meg før 00. Haha, det er sikkert ikke sent for mange, men jeg liker å være i seng til 23. ;) Alikevel er jeg vel mer opplagt enn på lenge da jeg sov uten en oppvåkning fra 00 - 8 i dag morges, jentene sto faktisk ikke opp før halv 9! Klappe i hendene, selv om det det skal sies at de holdt det gående litt i går kveld. 

Sporet vist litt av jeg, tilbake til bursdagskronene: HER ER DE :D 


Jeg vet ikke om jeg trenger å si så mye om hvordan man lager en krone?! Jeg har jo bare tegnet en mal, klippet ut og limt på diverse pynt. Bokstavene og tallet har jeg klippet ut i et annet papir og festet med slike små puter med dobbeltsidig teip for å få de til å stå litt ut. I bunn limte jeg på en stoffblonde. 

Vi var hos fotografvennen vår, Kamilla Weiglin, sist uke, men Otilie var litt for forkjølet så selv om hun var fornøyd syntes hun ikke at hun behøvet å følge med i kamera og smile til oss, så i dag tar vi en liten tur til for å ta noen flere bilder. Og dette blir bursdags-outfiten, hjemmelaget kroner, hjemmesydde kjoler og kjeder som jentene fikk i dåpen sin ^^, 

Slik blir det gamle tregulvet vi har pusset forresten, er det ikke VAKKERT ? :D 

Trolldeig-RESULTAT

Tenke jeg måtte vise dere det ferdige resultatet fra ukens trolldeiglaging (innlegget finner du her). Jeg ble overrasket fornøyd, og jeg gleder meg til vi er ferdig med gulvet på barnerommet slik at de kan få sin plass der, enn så lenge får de pynte opp litt på kjøkkenet. :) 

Etter at hjertet var ferdig tørket i ovnen, limte jeg på perler på blomstene og satt på noen sommerfugler samt et matchende bånd til å henge opp hjertene med :) Flere enn meg som kommer til å lage trolldeig med barna sine? :) 

Jeg ble også overrasket da jeg hentet posten i går, hadde fått en gave fra to jenter som står bak EasyTran. I pakken lå det medisinsprøyter og transprøyter samt et veldig koselig håndskrevet brev. Er så hyggelig å motta noe helt uventet. Alle pramaturfødte barn skal ha jern og multivitaminer som kosttilskudd det første leveåret så disse sprøtene passet jo veldig godt i dette hjemmet. Har frem til nå brukt de vanlige sprøytene fra apoteket, men disse er jo mye søtere ^^,Nå må jeg sette meg foran symaskinen og sy en rosa kjole til, for i ettermiddag skal vi ta bilder hos Kamilla Weiglin :)

Trolldeig

I dag har jeg følt meg som et lite barn igjen. Vi har nemlig lekt oss med trolldeig. Trolldeig er en aktivitet som passer uansett alder. De aller minste slik som mine er for små til å lage noe selv, alt skal heller puttes i munn. Trolldeig er ikke akkurat veldig godt å sutte på så det kommer rett ut igjen ved første smak. Men det er gøy for de små å klemme og kjenne på konsistenser med hendene sine, og med litt hjelp fra en voksen kan man bruke trolldeig til å forevige minner. Det er akkurat det jeg har gjort i dag! 

Trolldeig er enkelt å lage:

1 del salt
2 deler mel
1 del vann
en ss matolje

Du kan også gjøre trolldeigen mer spennende ved å ha i konditorfarge (jeg hadde i rød). Når barna er eldre kan de heller male den ferdigstekte trolldeigen.

Deigen må knas godt før den kan jobbes med. 15-20 minutter. Den er klar når den har fått en jevn konsistens og er så fast at den ikke faller sammen. 

Tre spente jenter klare for å forevige minner sammen med mamma og dagmamma. Så klart i matchende hjemmesydde hobbysmekker!

Alle måtte få lov til å kjenne og ta litt på trolldeigen. 

Jeg tok meg av kjevlingen og hjalp til med å trykke ned håndflaten mot trolldeigen. 

Da alle håndavtrykkene var satt fikk jentene leke litt på gulvet, mens jeg tok meg av resten av pyntingen Nå stekes de i ovnen på 80 grader, så da er det bare å vente til de er ferdige :D 

Tegningen av jentene er ferdig!


 

Jeg har vært snødd inne i dag, så da har jeg fått tegnet ferdig tegningen av jentene. Gøy at jeg fant igjen tegneinspirasjonen, men nå er det nok lenge igjen til neste gang, hihi. Det tar jo sånn tid... 

Jaja, jeg får vel vise den frem siden så mange har gledet seg til den ble ferdig :) 

Igjen tusen takk for alle komplimentene jeg har fått, er ikke rart jeg er så glad om dagen!

*
Følg SEPITVILLINGENE på facebook HER 

Jeg tegner igjen !


 

Måtte ta meg en liten pause fra tegningen da jeg får "kramper" i armene fordi det er så lenge siden sist. Husker faktisk ikke sist jeg satt med blyanten i hånden for å tege. Det var faktisk kusinen min som utfordret meg til å tegne jentene, og plutselig kom tegnelysten tilbake.! 
Jeg elsker å tegne, men jeg gjør det kun et par ganger i året, hvis ikke enda sjeldnere nå for tiden. Da jeg var midre tegnet jeg en del, men det er tidkrevende og jeg har x-antall tegninger som er halvferdige. Jeg tar meg lang tid når jeg skal tenge, men i flere tilfeller blir jeg lei før jeg blir ferdig og da blir heller aldri tegningen komplett.

Jeg ante ikke om jeg hadde ark da jeg fant ut at jeg ville tegne, men jeg krabbet inn i skapet med tegningene mine og blandt haugen av tegninger jeg har tegnet opp i mellom lå det et blankt ark. Snakk om flaks. Haguen med tegninger tar meg tilbake så mange år, det er så moro å se utviklingen og tegningene mine helt tilbake fra barneskolen.Disse to tegningene tegnet jeg som barn, jeg var 7-8 år. Geitekillingen husker jeg godt jeg tegnet på rommet mitt, jeg kikket i en gammel bok min pappa hadda da han var liten. Det var der denne geitekillingen hørte til, det beste med hele tegningen er kanskje det jeg har skrevet så pent i løkke i den nedeste boblen "nå kåmer den" Hihi. Gråtass tegnet jeg på SFO og jeg husker så godt hvor stolt jeg ble da de ansatte kopierte den opp til alle barna så de kunne fargelegge min tegning. Jeg har desverre ikke originalen selv da, kun en av kopiene ^^, Var vel så snill å ga bort den jeg hadde tegnet. 


Etterhvert som årene gikk fikk jeg mine favoritt motiv. Menneskekropper, profilbilder, hester og trær er det som går igjen i bunken av tegninger. Tegningen til høyre betyr mye for meg. Det er et symbol på min føste hest som betydde veldig mye for meg. Jeg har tegnet øyet hennes inni en skisse av en hest, øyet var fylt av sorg og er avbildet fra dagen før hun døde. Hun ble avlivet som 6 åring fordi hun var syk og skadet.Hadde vist en periode hvor jeg hadde det gøy med å tegne kjendiser. Angelina Jolie til venste tegnet jeg i ungdomskolen i tegning form og farge eller hva det het, og jeg fikk karakter 6 på den, haha. Så da var jeg passe fornøyd. :) 

Denne hesten er det jo faktisk ikke mer enn 3 år gammel, jeg tegnet den etter jul fordi jeg hadde fått et sett med kullstifter av søsteren min som måtte testes :) Tilbake til nuet... 

Nå holder jeg på å tegne jentene mine, jeg har så vidt fått begynt på vakre Otilie. Håper så inderlig at jeg kan bli fornøyd med denne tegningen og ikke lei midt inni.. Haha.  

For å si det slik, så er det noen timer til jeg er ferdig, så da avslutter jeg her. 

Ønsker alle en fin kveld, selv skal jeg begrave meg ned i tegningen min igjen