hits

Vår lille bondegård!

Gjesterom ferdig oppussetOooisann! Jeg har visst ikke helt klart å legge fra meg "prosjekt soverom" de siste dagene. På torsdag startet jeg med rommet som bildet over viser. Jeg malte alle vegger, skap og gulv på torsdag, og i går reiste jeg til IKEA for å handle. I går kveld og i dag tidlig, ble jeg sittende å tegne et bilde til rommet, så nå gjenstår en tegning til den andre rammen, og å få inn tørketrommelen som vi må ha på et soverom ettersom det ikke finnes noe vaskerom i dette huset. 

Vi har opprinnelig gjesterom i et litt større rom i huset, der har vi en 120 seng i tilfelle overnattingsbesøk. Den bli kanskje brukt 4 ganger i året, og de gangene den blir brukt er det som regel bare en vi har på overnatting. De gangene vi har barn på overnatting, så vil de sove på rommet til jentene uansett, så gjesterommet er og blir ubrukt i alle fall 360 dager i året. Nå fant jeg rett og slett ut at det å ha en seng som opptar et helt rom, er ganske unødvendig med tanken på hvor sjeldent den blir brukt, så nå har jeg kjøpt denne sovestolen fra IKEA. Mamma har de samme, bare i en toseter, som da blir en dobbeltseng. Snakk om genial løsning! Når vi ikke har gjester, kan vi ha en stol som ikke opptar for mye plass på det lille soverommet. 

Nå blir altså dette rommet et tørkerom til klær i hverdagen, og et gjesterom når vi får overnattingsbesøk.Snakk om koselig! Lampene kjøpte jeg på Clas Ohlson, og jeg måtte innse at jeg har en stor kjærlighet til disse lampene da dette ble min fjerde og femte lampe av denne typen i huset! Ironisk nok er det ingen lys som gir verre lys å ta bilder i! Haha. Men selv om lampene gir veldig oransje lys på bilder om kvelden, er det i virkeligheten et nydelig lys man får fra dem. 

Rammene kjøpte jeg på IKEA. Jeg har tatt ut all innmaten og bare hent opp rammen, tegningen jeg har tegnet har jeg festet med dobbeltsidig tape rett på veggen. Jeg synes det blir en ekstra stilig effekt uten glasset og gjenskinnet det gir.Jeg kunne nesten ikke la være å stille ut den gamle Singer symaskinen til min farmor som jeg var svært glad i. Ikke bare minner den meg om hennes godhet, og litt skrikende men varme stemme, men som dere vet så betyr symaskin mye for meg den dag i dag :) 

Og som ved et trylleslag blir stolen omgjort til en seng! Jentene kaller i alle fall sengen for en trylleseng :D  


- Speiltvillingene på Facebook - 

Husker dere kaninrommet?

I hele vinter så måtte vi dele det ene opprinnelige soverommet i huset til kaninene. Da en uventet graviditet førte med seg 7 små nakne kaninunger sent på høsten, var det ikke annet valg enn å få de nakne skrottene inn i varmen. Det miste soverommet ble derfor et kaninrom. Faktisk var det utrolig koselig å ha kaninene inne i hus, men samtidig er det veldig godt både for oss og kaninene at de har flyttet ut igjen. 

Siden kaninene flyttet ut, ble dette rommet et oppbevaringsrom for alt bryllupsstasjet, men nå er jo bryllupet over også, så siden da har det vært et roterom. Et av to roterom i huset faktisk, og ironisk nok klager jeg over at huset er for lite. 

På søndag fikk jeg rydde og vaskemani, og vasket ned kjøkken og bad, jeg mener inni skaper og til og med takvasken. Det var da jeg fant ut at jeg også burde få ryddet de to roterommene. Jeg dømmer jo om å få et syrom, og med to roterom så bør det jo være muligheter. 

Jeg startet med dette minste rommet, som ikke skal bli syrom, men et nytt gjesterom. Da jeg hadde ryddet, fikk jeg det for meg at jeg ville gjøre litt mer enn bare å rydde. I går reiste jeg å kjøpte maling, og ja.. Da var det gjort! Rommet har fått et nytt løft på 24 timer. 

Enda mer ironisk er det at jeg pusser opp et rom i et hus som snart skal rives! Haha! Men jeg ser på det slik; det er jo helt gull å teste ut litt forskjellige før vi skal sette inn støtet når det nye huset skal bygges. Nå vet jeg med sikkerhet at det vil komme opp kalkmaling i det nye huset, den dagen det står på tomta. Jeg sitter omtrent å ser på at malingen skal tørke, for jeg er så klar for å få de to rommene til å være funksjonelle, og med litt ny innredning er vi der! 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Sommer i hagestuen

Mitt absolutte favorittsted! Så fort solen skinner, så er dette plassen jeg trekker meg til. Jeg drar med meg hjemmekontoret ut på dagtid, og på kveldene tilbringer vi timer her ute. Det virker som om huset blir dobbelt så stort når sommeren kommer, når døren står åpen slik at tobente og firbente kan gå ut og inn som det passer oss. I dag savnet jentene hengekøyen, så da fant jeg ut at det var på tide å koseliggjøre uteplassen vår. Vi reiste til hageland og kjøpte inn litt smått og stort.

Det største problemt med denne lune kroken er at blomstene synes det blir i overkant varmt. I dag gikk jeg derfor til innkjøp av en del urter, og jeg satte faktisk en liten urtehage under bordet, for med glass over seg blir det jo nærmest som et drivhus. Nå er jeg veldig spent på om tomatene faktisk rekker å bli skikkelig solmodne under bordet vårt, for av erfaring så har ikke tomatene rukket å bli knall røde, søte og gode i den store kjøkkenhagen min uten glasstak. 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Quick fix av kjøkkenbenk og bord

La oss aldri glemme utgangspunktet! 

- OMG! Jeg har fått meg et nytt kjøkken! 

Nå sitter jeg på kjøkkenet og skriver, fordi det brått ble husets koseligste rom! Dette innlegget blir langt (i form av bilder), for denne frøkna er så fornøyd med egeninnsats og nyinnkjøp. 

Det er ikke så lang tid siden jeg malte om gulvet på kjøkkenet, da jeg var usigelig lei av det brune slitte gulvbelegget. Jeg sa da at neste prosjekt ville bli benkplatene, siden jeg ikke følte at de lengre passet til kjøkkenets stil. 

Her ser dere et par bilder av hvordan kjøkkenet så ut før jeg i går kveld begynte på prosjekt: benkplater og bord. 
Igjen og som alltid så er billige og enkle løsninger det vi velger siden framtidsplanen er et nytt hus. Jeg ser jo for meg at det er mange andre som også kan få inspirasjon fra dette. Jeg kjenner i alle fall til flere som har kjøpt hus hvor kjøkkenet ikke er helt som ønsket, men har man nylig kjøpt hus så kan det være greit å spare litt før kjøkken og bad pusses opp. Da kan dette være en god midlertidig løsning, og som bare koster noen hundrelapper. 

Nemlig dekorfolie. Jeg kjøpte denne perlegrå kontaktplasten hos Lindasdekorogdesign.no. Jeg var jo litt usikker på om det kom til å bli bra, men det ble faktisk helt sinnsykt bra! Mye bedre enn forventet. 

Jeg trakk både benker og bordet med foliet. Benkene for å bytte farge, og bordet fordi det var blitt stygt etter bruk. Her er resultatet av mitt "nye" kjøkken etter folering og fuging som har tatt meg omtrent 6 timer tilsammen - til den nette summen av 616 NOK + frakt. 

Nå er kjøkkenet endelig slik jeg ønsker å ha det ! :D Det føles så fantastisk! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Badet før og nå

Man tager hvad man haver, og gjør det beste ut av det

Jeg syntes det var så gøy å se på før- og etterbilder av kjøkkenet at jeg ble nødt til å finne fram bildene jeg tok av badet før vi gjorde noen små grep der også. Framtidsplanen har hele veien fra jeg flyttet inn, vært at et nytt hus en gang skal opp og fram her på gården. Dette huset er fra 1800- tallet og dessverre ikke vedlikeholdt slik at det er egner seg spesielt godt i 2017. Men å sette et nytt hus oppå en tomt som allerede har kostet det folk vanligvis kjøper et flott hus for krever litt sparing. 
Det er derfor vi har gått for billige og raske løsninger som gjør hjemmet litt kosligere å bo i. Badet er knøttlite, og vaskerom har vi ikke, så jeg skal ikke legge skjul på at jeg gleder meg til vi får opp et nytt hus, men enn så lenge funker det. Vi får dusjet og gått på do, og klesvasken går på runddans. 

Faktisk så er det slik at jeg noen ganger må ta meg selv i nakken, og minne meg på at jeg er 25 år gammel. Det er ikke meningen at vi skal ha et hus som kunne passet rett inn i et interiørmagasin, det er meningen at vi sammen skal kunne bygge oss drømmehjemmet over tid. 


Og det er kanskje det jeg vil med dette innlegget: inspirere andre med å tenke at små og ikke minst billige grep kan gjøre enorm forskjell! 

I stedet for å flislegge, så la vi ny våtromstapet. I stedet for å hakke opp gulvet, malte vi det. Gulvet må riktignok males en gang i året for å holdes pent, men det er ikke store jobben. Dusjen var ødelagt så den måtte fornyes, siden vi skulle ha barn på samme tid, valgte vi å gå for et dusjkabinett med badekar, noe jentene har stor glede av enda. Også handlet vi litt diverse på IKEA. 

Man kan jo si det var verdt den lille jobben: - Det trenger ikke være dyrt for å være bra !


- Speiltvillingene på Facebook - 

Kjøkkenets forandring gjennom årene

Da var mannen kommet hjem fra komferanse, så da kan jeg vise hva jeg har drevet på med mens han var bortreist. Jeg har lenge vært møkk lei av kjøkkengulvet. Et slitt og gammelt gulvbelegg. Jeg har grublet lenge på om jeg skulle bytte det helt ut, men å gjøre det er litt jobb, det koster litt og så er det jo slik at vi har byggeplaner for et nytt hus i løpet av noen få år nå. Så jeg bestemte meg i stedet for å male gulvet med en gulvmaling jeg også har malt et gulv i andre etasjen med. Å male gulv, er en midlertidig løsning, for det er ikke like holdbart som å legge nytt gulv, men her trenger det ikke vare i 20 år til. 

Man tager hvad man haver, og så gjør man det beste ut av det

Jeg måtte ta meg en runde rundt i huset i går, og mens jeg gjorde det så jeg for meg hvordan det så ut her da jeg flyttet inn for snart 6 år siden. Huset er jo knapt gjennkjennelig selv om vi kun har valgt billige oppussingsløsninger. 

Her er kjøkkenet igjennom årene: 

- Slik så det ut før jeg fikk hekta på oppussing

- Så tapetserte jeg, mens mannen la "flis" over benkene

- Det holdt ikke, så litt senere malte jeg alle skapene 

- så byttet jeg ut spisedelen- Og nå har jeg altså malt gulvet i en grå/beige farge. 

Jeg har enda et prosjekt igjen, for det dere fremdeles kan se av trefarger på kjøkkenet kommer til å forsvinne i løpet av kort tid. De brungule fargene er ikke helt meg. Jeg klarer dog ikke å kvitte meg med kjøkkenklokka som har hengt på samme plassen mange år før jeg flyttet inn. Jeg synes den er så kul, og BT er ikke enig, men når jeg har gjort om hele huset som er hans arvegods, så får jeg la klokka henge som et lite minne ! Haha. BT synes som alltid at jeg hadde vært en helt i heimen, og da jeg spurte om han syntes jeg var litt gal som pusset opp i all hemmelighet svarte han: "Nei, det kan du vel, så får jeg passe på at plenen er klipt". Og det er ganske deilig å ha en mann som gir meg frie tøyler i huset, men utendørs der er han streng, så der må jeg føye meg etter hans tanker og planter og plen! 

Jeg klarte å snike meg en liten tur ut for å kjøpe inn flere rammer også, så nå blir det en koselig bildevegg på kjøkkenet. Teppet fant jeg forøvig på Europris, og jeg må si meg veldig fornøyd. Billig og bra! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

System på et lite bad

Denne uken har jeg gjort noen små endringer på badet. Jeg ble nesten kvalt da jeg gikk inn ditt, jeg hadde plutselig fått nok av lillafargen på håndklær og kurver som befant seg der inne. I tilleg var alt et stort kaos. Flere kurver uten system, bare rot over alt. Jeg fikk skrudd stellebordet ned fra veggen ettersom det er lenge siden vi brukte det nå. Men da stellebordet forsvart måtte jeg bytte plasser på resten av hyllene for at det ikke skulle bli et unaturlig stort tomt rom der stellebordet var. 

Badet vårt er fryktelig lite, og vi har heller ikke vaskerom, derfor er plassen godt benyttet og lagt opp for å skape romfølelse uten å se rotete ut. Dusjen vår har for eksempel badekar i bunn for å være praktisk for småbarn, og vaskemaskinen bruker jeg til oppbevaring. 

Jeg trengte et bedre system på badet, og var rundt om kring i interiørbutikker og andre fiffige butikker etter et bokse/kurv-system som ville få rotet mitt tilbake i system. Det er nettopp dette jeg har lyst til å vise dere, for jeg fant ikke det jeg lette etter før jeg tildfeldigvis var på en Europris-butikk. Det synes jeg er ganske morsomt, og billlig ble det også.

Jeg kjøpte tre bokser med fire skuffer i seg! Latterlig enkel løsning, og så fantastisk genialt! 
Nå har jeg en boks til "første-hjelps-utstyr", en boks til neglelakker, en boks til hårspenner, en til strikker, en til kremer, osv.. Det finnes ingenting som gir mer ro til sjela mi enn når ting er på stell!! Engentlig helt merkelig, for jeg er kanskje tidenes største rotekopp. Så i og med at jeg har holdt på på badet all min ledige lille tid de siste tre dagene, så står resten av huset på hodet. Det blir lange do-besøk når jeg er litt stressa med andre ord! 
Helt nydelig å bytte ut lilla med litt sennepsfarge også. For selv om lilla er en helt nyydelig farge, så trengs det litt forandring fra tid til annen :D 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Ny sofa !WWWWIIIIIII!!! For en FORSKJELL! ENDELIG kom sofaen vi bestilte rett før sommerferien, og forskjellen er til å ta og føle på. Jeg har i lang tid ønsket å bytte sofaen vi har hatt, fordi den har stått i for sterk kontrast til resten av stilen jeg fører i stua og egentlig resten av huset. Samtidig som at jeg har hatt lyst på ny sofa i et par år nå, har jeg sett fordelen med å ha mørk sofa med småbarn i hus. Nå som jentenes straks er 3 og ett halvt så føler jeg at det er litt lettere å holde kontroll og at det faktisk er mulig å fortelle at man ikke skal tørke sjokoladefingre i ny sofa. 

Da vi før sommeren bestemte at tiden var inne for å fornye sofaen tok jeg med all sofareklame som kom i posten, og lette etter den perfekte sofaen med et deilig tilbud. Den kom til slutt, noe som betyr at litt venting er verdt "premien". Denne sofaen er fra Møbelringen (kjøpt og betalt) og er en Passion modulsofa.

Stua fikk en helt ny atmosfære, og jeg kjenner jeg puster stress ut av kroppen med en gang jeg ser meg rundt nå som farger (50 shades of grey) og stil er i takt med hva mitt syn liker å hvile øynene på. - Når barnehender plukker blomster, er selv en liten kløver like vakker som en rose - 

#lykke #interiør


- Speiltvillingene på Facebook - 

Se hele Kaninparadiset ferdig!

Da er vi på vei til Sverige for å besøke perleplassen som vi er så glad i. Jeg ble nødt til å sette inn støtet i går, noe som betydde at jeg måtte ut og inn i mellom regnfulle byger, og tordenskrall. Jeg hadde litt igjen på kaninhjemmet som jeg ønsker å få ferdig før vi dro, og selv om det mangler litt maling i den lukka utedelen, er alt i hvert fall brukende for de to små sjefene som bor der. 

Kl 22 i går kveld ble jeg ferdig med det som skulle gjøres, og da ble jeg nødt til å knipse noen bilder av kaninparadiset i skumringen. Nå er det ferdig (minus litt maling) !!!  


Velkommen inn i Miffi og Kløver sitt paradis! 

De to små vennene har 60 kvadratmater med område å løpe, hoppe, sprette og sove på. På dagtid når vi er hjemme hopper kaninene fritt på hele området, hvor de har flere skjulesteder i kaninhuset, men også i tunneler under gresshaugene i hagen. Bunnen er sikret hele veien, med en betongplatting etter et gammelt hønsehus, og netting mellom betong og gjerde. Gjerdene er laget av revenetting fordi det har bedre holdbarhet og er sikrere mot nattes rovdyr enn hønsenetting. 

Om natten og når vi er avgårde har kaninene muligheten til å hoppe ut og inn som de vil i en helt lukket del, som ingen råvdyr kan komme seg inn i, eller kaniner kan komme seg ut av. Den lukkede utedelen har også netting under jorden vi har lagt oppå. I utedelen fikk jeg snekret ferdig en trapp ned fra vinduet til kaninhuset i går. Jeg la også til et ekstra krypinn i uteområdet. 1/4 av taket i den lukka utedelen er tettet med planker slik at de alltid har muligheten til å finne skygge og ly. Vindusplassen er favorittplassen for de to små, her har de god oversikt, og frisk luft selv når det er grått og regn utendørs. 

Jeg har også fått ferdig kaninhusets innside. Nå har jeg fått laget kanindo og lagt tepper på gulvet i stedet for flis, det langt mer renslig og mindre å rengjøre. Jeg har også fått laget en hylle til å sette høy og kraftfôr på, så nå slipper jeg å bære med meg dette hver gang jeg skal fylle opp matstasjonene. Pet Food beholderen fant jeg på Nille. Oppå stubben har kaninene et krypinn med varmelampe for kaldere tider. 

Selvgjort er velgjort! - for dere husker vel hvordan det første bilde jeg tok av prosjektet så ut? Det er mange timers arbeid siden.  Nå skal de få kose seg med en vertsfamilie i en ukes tid, og jeg er ikke redd for at kaninene trives i sitt ferdigstilte hjem. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Kaninhus in progressNå begynner det å bli riktig så koselig i kaninparadiset. Gresset kommer sakte, men sikkert, og jeg har kommet et godt stykke på vei med det lille huset. 
Skallet til huset sto der fra før, men jeg har blitt overrasket over hvor mye arbeid det har vært for det. Huset har vært mitt prosjekt som jeg har jobbet med når BT har vært på jobb, så selv om en snekker har ett og annet å pirke på, må jeg si at mestringsfølelsen er stor når jeg ser det koselige lille huset på tunet. 

Den ene veggen med dør måtte jeg lage på nytt, jeg har også snekret dør og nye vindulemmer, pluss at jeg måtte lage nye vindskier. I tillegg har jeg lagt tynnere planker over alle sprekker rundt huset. Så har jeg isolert gulv, vegger og tak, før jeg har kledd hele innsiden med planker og malt det hele. 

INNE


Innredning er noe av det jeg synes er mest gøy, og siden vi bor på en gård med en låve med mange rare skatter, tok jeg meg en tur med trillebåra og fant flere morsomme ting til å innrede med. Da BT kom hjem fra jobb en dag og jeg hadde båret steiner og annet rart inn i kaninhuset, sa han - jøss, jeg hadde ikke sett for meg at du skulle innrede det slik. 
Det hadde ikke jeg heller, men det er det som er gøy med å lete etter gamle skatter, da kommer ideene av seg selv, og resultatet ble deretter. 

Jeg fant en gammel hoggestubbe til ved, som ikke er i bruk mer, og de samme rørene som vi har satt blomster i ute i kaninheiningen tok jeg opp igjen inne som platåstøtter. Varmelamper har vi mange av, og det passer perfekt i kaninhuset på vinterstid slik at kaninene har et krypinn de kan varme seg i. 

Jeg har snekret et lite hus over hoggestubben, og laget en trapp av brostein og planker som vi også hadde liggende. 

Jeg har fremdeles en del igjen inne, som do og matstasjon, men det begynner å ligne et skikkelig hjem som jeg trur Miffi og Kløver kommer til å kose seg i. Ute har vi fremdeles en del igjen, så enn så lenge får de to kaninene våre være innekaniner og bli enda bedre kjent med oss. 


Nå skal BT og jeg på telttur, mens jentene skal til morfar, så da blir jeg litt borte fra bloggen, men følg med på snap om du ønsker det: Stinetuss. 

- Speiltvillingene på Facebook - 

Kaninhus DIY

Mitt store utendørs prosjekt om dagen er kaninhjemmet, og jeg har ansvaret for kaninhuset. Ikke for at BT ikke kan hjelpe til, eller at jeg har bestemt at jeg skal gjøre det alene, men fordi han har ekstremt lange arbeidsdager nå. Han er ofte bare hjemme til middag og de to timene han får til rådighet sammen med jentene før de skal sove for kvelden, før han på ny må ta noen timer til på kontoret. Dette er noe jeg er godt vandt med, så jeg har ikke noe i mot å sage, spikre og skru på egenhånd. Bare jeg har med boka mi på øret, så koser jeg meg glugg! 

Restaureringen av det røde huset har tatt mer tid enn jeg på forhånd så for meg, men når det må isolerer og delvis lages på nytt, så tar det tid. 
Jeg gleder meg så klart aller mest til å innrede huset innenfor, og snekre platåer og soveplasser. Nå kan jeg endelig si at jeg nærmer meg, bare jeg får på litt maling, og får isolert og planket takets innside av huset. 

Her følger litt bilder av prosessen. 

Gresset har begynt å spire i disse dager også, så det lover godt for kaninpusene våre som nå bor for det meste i hele stuen. 

Fred i sjela

I går begynte jeg å tegne gården vår fra et flyfoto tatt i 1968. Det har skjedd litt her på snart 50 år, så gøy er det å lage historier igjennom det gamle bilde. Jeg har et håp om å tegne ferdig gården slik den så ut i 68 og slik den ser ut nå. Flyfotoet er ikke spesielt fint lenger, så jeg tror det kan være stilig med en mer minimalistisk versjon.

Selv om ikke flyfotene passer inn i stua, så synes jeg historien til gården virkelig hører hjemme synlig på en vegg. 

Jeg tegner så å si aldri mer, men i går da jeg hadde bestemt meg for å begynne, gledet jeg meg altså som et barn til å begynne. Tegning må være en form for meditasjon for meg. 

Flere her som drømmer seg bort i tegning? 

 

Kaledere tid på soverommet

Det kan se ut som at et troll har løftet opp huset vårt og ristetet det noen ganger før det ble satt tilbake. Sannheten er at jeg denne uka har jobbet fra 9 til 22, med en pause til barna mellom 15:30 og 19:00, så det er bare et resultat av at all rydding har gått tapt i jobb og studie :) Alt flyter og alt er koas. Så i dag bestemte jeg meg for å ta fatt på et lite rom, det ble soverommet siden det rommet ville ta kortes tid å rydde. 

Nå gleder jeg meg allerede til å flate ut i sengen i kveld. Selv om soverommet vårt ikke er så stort, så elsker jeg det. Det er så mye sjel i rommet etter at vi pusset det opp. Jeg fant en gammel tømmerstokk i låven som jeg kuttet opp til nattbord. På veggen har jeg hengt en gammel potetkasse som også er historie fra gården. Gulvene er ekte treverk som oldefaren til jentene la og som BT og jeg har pusset ned og lakket på nytt. 

Her går nytt og gammelt, pluss mye selvgjort igjen i hele rommet. 

Sengegavelen laget jeg for over ett år siden, og jeg er like fornøyd den dag i dag. Det er en enkel måte å løfte en enkel seng på uten at det koster så mye. 
Oppskrift på sengegavelen finnere dere HER. 

Døren inn til soverommet vårt er helt klart favorittdøren i hus. Jeg byttet tidligere ut glassruten som var i døren med en treplate med bildeoverføringer. Dere finner oppskriften på bildeoverføring til treverk HER- Følg Speiltvillingene på Facebook

BlomsterMAGI

Viste dere at jeg ELSKER planter? Ja, det trur jeg nok at dere gjør.
Min fantastiske samboer hadde virkelig ryddet og vasket hele huset så det var skinnende rent da vi kom hjem fra ferie, jeg kunne ikke vært mer takknemlig. Noe så fantastisk, jeg stresspakket til de grader før ferien og forlot huset med dårlig samvittighet, det så rett og slett bomba ut! Det han riktignok ikke hadde husket var å gi blomstene litt vann, herlighet, bagateller :D Passet egentlig veldig fint, for jeg hadde lyst på noe nytt, så nå fikk jeg en god nok grunn til å bytte ut de gamle. I dag tok jeg turen til plantasjen så BT og jeg har hatt hagedag, jeg pleier ofte og si: "de som kjører fordi her uten å vite hvem vi er, trur nok det bor et pensjonistpar på gården", BT er svært opptatt av å ha en nyklipt og velstelt hage, litt som at jeg ikke helt klarer å se forskjell fra før han har klipt plenen til etter. Neida, men nesten! Jeg vet egentlig ikke om det er fordi han er så nøye eller om det bare er fordi han synes det er litt for gøy å kjøre rundt med John Deere sitteklipperen sin !! :D 


Litt nytt inne

 


Og den deilige HAGE
Til og med nyklipt hekk i dag! 


Og sååå vanvittig mye moreller! Ikke rart jeg elsker sommeren!! 

- Følg Speiltvillingene på facebook - 

Gang Ferdig!

I hvert fall nesten. Jeg har litt småplukk igjen, litt sparkling over spirkerhull og litt maling her og der. Som dere kanskje legger merke til har jeg begynt å male håndtaket på rekkverket til trappa, men jeg måtte ha en ny pensel før jeg kunne fortsette så da er det litt halvferdig der. 

Det gøyeste med å ta mye bilder er når jeg kan gå tilbake og finne bilder fra hvordan det var før. Woho.. Her har det skjedd ett og annet! 

Som dere ser har jeg gjort mye før jeg endret gulvet. Det første jeg gjorde var å få endret trappa, og så malten jeg vegger og dører. Med andre ord har vi siden starten pusset opp litt etter litt, vi har tatt et prosjekt av gangen og vi har pusset opp etter lommeboka og lysten.

Nå får dere se den enorme forandringen som har skjedd med kun få enkle steg. Jeg har større planer for rommet, og har bestilt noe gøy som dere skal få se litt senere. Nå har jeg kun byttet gulvet, men det tryllet jo om rommet! Jo, ja, også har jeg byttet ut listene med nye.  Jeg har handlet inn litt nytt interiør også, hyllene, skapet ved siden av trappa og skoskapet kjøpte jeg på Skeidar. Gangteppene kjøpte jeg faktisk på montér, for det var der jeg fant akkurat hva jeg lette etter. Dobbelt opp 


Detaljer 

Mine første sko

Syrin fra hagen 

Sommerskoene er fremme 

 

- Følg speiltvillingene på facebook -  

Noen timer senere..

Hver gang jeg bare får fingeren ut til å starte med noe, blir jeg like overrasket over hvor raskt det hele ble ferdig, og jeg stiller meg spørsmålet: Hvorfor har jeg ikke gjort dette tidligere? 

Allerede klokken 10 i dag sendte jeg bilde til BT om at gulvet i gangen var ferdig lagt. Vi rakk akkurat å starte i går kveld, men vi var ikke klare med å legge gulv før klokken var passert elve, så da ble det ikke mange platene før vi ga oss. Da jeg våknet kl 7, satte jeg i gang og på tre timer var det ferdig. 

Nå gjennstår listing, men vi bestemte oss for å kjøpe noen nye fremfor å sette på de gamle slitte, så da tar det litt lengre tid. Enn så lenge, en sniktitt på gangen:

Nå skal jeg gjøre litt nettsøk for å finne på en god løsning til innredning. 

Kos dere med første skikkelige sommerdag, vi ses igjen senere. 

 

Oppussingsprosjekt!

Tørr jeg, tørr jeg ikke, jo, jeg tørr! 

I dag tørr jeg å vise bilde av gangen, og det er bare fordi jeg skal pusse den opp. Det er ikke akkurat ofte at gangen lar seg synliggjøre her inne, og det er av bare fordi jeg knapt tørr å se ned på gulvet der inne selv hver gang jeg går i mellom. Skrekk og gru. Jeg er sikkert på at gulvet var råstilig en gang, men det må være veldig, veldig lenge siden, typ før jeg så dagens lys for første gang. Det er ikke nok med at det ikke er så vakkert å se på, men det er ufattelig slitt i tillegg. Stygge merker og skjolder over hele. 

Gulvet har vært en plan lenge, men så har det også vært så mange andre planer. 

I går formiddag bråbestemte jeg meg, dresset opp jentene, satte de i bilen og kjørte avgårde med øye for stoff&stil og montér etter nytt gulv. Jeg kom meg ikke til det ene eller det andre, for etter ti minutter i bilen startet jeg å miste synsfelter, jeg ble nødt til å snu fortere enn svint. Ringte verdens beste svigermor og kollapset i inngangspartie, overlot ansvaret av mine barn og fikk lagt meg langflat i sengen dems. Ikke noe mer alvorlig enn et migreneanfall, men jeg blir helt handlingslammet og totalt oppløst i tårer hver gang den treffer meg uventet som aldri før. Dermed var hele gårsdagen en "bortkastet" dag, hvor jeg holdt sengen til middag og tok det piano på kvelden. 

I dag derimot, fikk jeg tak i nytt gulv, og så fort jentene var lagt var jeg i gang. BT har jobbet overtid, så da er det litt ekstra gøy å starte med det samme. Nå skal jeg tilbake til arbeidet med å dra av belegget, så får dere se resultatet så fort jeg har kommet et stykke lengre der inne :D 

Ha en kosemose kveld! 

 

Kjøkkenhage

For en fantastisk fridag det var i går! 
En perfekt dag for litt hagearbeid, og hagearbeid ble det. Vi var ute fra morgen og helt til klokken nesten var 19. Jentene var da skitten fra topp til tå og vi foreldrene hadde fått gjort mye ute. 

Jeg satte i gang med å skru sammen to kasser til kjøkkenhagen min, med god hjelp fra de to små ^^, 

Og da de var klare fikk jeg hjelp av min handymann og hans gravemaskin til å plassere, gruse og fylle kassene med jord. Det er ikke feil å ha en samboer som kjører gravemaskin, faktisk er det helt topp, både for meg og jentene som gjerne vil være med! 

Jentene og jeg tok også turen til plantasjen. Vi var ikke de eneste! Jeg trur røde dager er de beste omsetnings-dagene for hagesentere. Det er dager hvor folk har tid til å friske opp i hage og hjem. Jentene sjarmerte en rekke damer på handleturen som vanlig, godt er det at de synes det er fint med litt ekstra oppmerksomhet. Og nå er kjøkkenhagen klar for sommeren. Jeg håper bare det ikke kommer noe frost, for jeg er vel litt tidlig ute ^^, Jeg har drømt om kjøkkenhage i to år nå, og endelig er den på plass! BT laget ny og større plen til oss i går også, så når alt gror seg til kommer det til å bli lekkert :D 

Flere med kjøkkenhage ? :) Tar i mot tips og triks med åpne armer!

Nytt til kjøkken

Aaah! Endelig!! 

Da mamma flyttet fikk vi arve kjøkkenbordet og stolene. Dette var i langt bedre stand enn det vi hadde fra før av, så vi takket høffelig ja. Jeg hadde store planer om å pusse det opp. Endre det grønnmalte til hvitt og pusse ned platene og olje på nytt. Problemet var bare at jeg ikke ble helt fornøyd med spisemøblene. Bordet ble for stort, og stolene gikk ikke inntil bordet på grunn av hvordan beina til bordet var. Med andre ord tok dette alt for stor plass på det lille kjøkkenet vårt. 

Jeg har i lang tid nå vist hvordan jeg ønsket å ha kjøkkenet, og i går fikk jeg endelig inn siste rest, og klart ikke annet enn å begynne å skru sammen møbler til tross for at jeg egentlig ikke hadde tid til det. 

Jeg er ikke helt ferdig enda. Det kommer til å komme noen flere endringer, ny gardin er på vei, men siden alt i dette huset er fra "før i tiden", må vi bestille siden vinduet ikke har standar størrelse. 

Den beste følelsen er å kjøpe noe man har ønsket seg lenge :D

Og hvis dere lurte på hvordan det så ut før, så var det slik: 

Stolene fikk jeg malt, men bordet ble aldri tatt :P 

Gang på gang (under veis)

Jeg ble stående å kikke, sammenligne farger og måle en type panel opp i mot et laminatgulv på montér sist uke. Siden panelplankene ikke var priset måtte jeg spørre en ansatt om litt hjelp. "Hva er prisen per kvadratmeter på disse" sa jeg mens jeg pekte på riktig plank. Han sjekket opp på datamaskinen sin og fant ut av prisen var rundt 400,- per kvadratmeter. Da ble jeg sikker i mitt valg, jeg gikk for laminatgulvet til 150,- kadratmeteren. "Ok, da skal jeg har 6 kvadratmeter med denne laminaten, jeg skal kle en vegg" fortalte jeg. Mannen foran meg kikket dumt på meg: "du vet at det er til gulv?" "ja, det er jeg klar over" svarte jeg med lite smil. Han hjalp meg med å bære laminatpakkene over på en tralle, selv sto jeg med tvillingvogn og med to tvillinger flyende på gulvet, siden vogna var kjedelig. Da vi gikk mot kassen spurte han med et skjevt øyebryn: "hvordan har du tenkt til å feste det på veggen" Han tenkte vel sitt da jeg svarte: " med en spikerpistol, jeg vet det funker, for jeg har sett det på "Tid for Hjem"

Til tross for at jeg er ei jente, og til tross for at jeg har vært alene hjemme har jeg jammen meg klart å få gulv til å henge på veggen, og vanskelig var det heller ikke. Det vanskeligste var å klare og få den enormt tunge kompressoren til spikerpistolen fra garasjen og inn i gangen alene. Men når sant skal sies, "riktig verktøy, gjør halve jobben" Og verktøy er ikke hva jeg mangler med en samboer som jeg trur har som hobby og samle på dette til han har ALT! ^^, 

(Jeg er enda ikke ferdig, men siden jeg bruker så mye tid oppe tenkte jeg at det var greit å vise litt bilder underveis)

FØR / ETTER


Hittil har jeg:

 • sparklet "panel"veggene for spikerhull, men også mellom hver "planke"
 • pusset ned veggene slik at de har blitt slette
 • festet laminat til den ene veggen, ved å bruke spikerpistol i mellom hver "skjøt", altså der man trer inn en ny plate. Er man kjent med laminat ved man hvor. På den måten synes ingen spiker når veggen er ferdig satt. Jeg har brukt en elektrisk stikksag til å beskjære laminatplankene slik som sinnasnekkeren gjør, det lærte jeg ved et lite youtube-søk
 • De andre veggene har jeg grunnet og malt. 
 • Listene langs gulvet har jeg byttet ut med nye, disse har jeg malt i samme farge som veggene, for å få veggen til å virket lengre. Det er fra før av lav takhøyde, så greit å ikke minimere den enda mer men en hvit kontraslist. 
 • Gulvet er grunnet med heftgrunn og så malt med gulvmaling som er en tone mørkere enn veggene. Jeg mangler et strøk på gulvet i den siden dere ser på bilde over, hvor maskeringsteipen fremdeles sitter på listen.
 • pipa har fått ny hvitmaling på seg
 • taket og taklister har fått ny hvitmaling
 • rekkverket på trappen er pusset og grunnet
 • dørlister er grunnet og malt (ikke ferdig)
 • stømledingene som ligger utenpå veggene har jeg tredd inn i ledningslister for å få et renere og penere resultat. 

Nå mangler jeg: 

 • et strøk gulvmaling
 • dørlister
 • dører 
 • maling av rekkverk
 • møblering og lyssetting

Woho, jeg må si jeg ser lyset i tunellen da, ikke så mye igjen nå :D Og jeg har bare brukt 3000 kroner på denne forandringen. ^^, 

Gang på gang

Barnearbeid? 

Gulla måtte jo få hver sin vaskefille. Favoritt filmen deres er Annie så de viste godt hvordan denne skulle brukes. 

Er dere klare for dette da?? Haha.. Dere hadde vel kanskje ikke trudd at et rom i huset vårt så SLIK ut! Ganske så anneredes fra resten i hvertfall. Men slik er det nå. Gangen oppe har vært en tanke lenge, men å få orden nede har vært en mye større prioritering. Rett og slett fordi det er nede vi tilbringer dagene, og ikke oppe i gangen. Men det skal bli så ufattelig bra når den også blir pusset opp, da får vi en mye større helhet av huset. Soverommene på hver side av denne gangen har jo blitt så fine, så det er kjedelig når gangen er mørk, trist og 70'talls preget ;) Jeg har funnet ut at jeg kan bruke veldig lang tid på å manne meg opp til store prosjekter, men når jeg først bestemmer meg, ja da er jeg allerede i gang for fullt. I dag har vi vasket, vært og handlet til oppussingen og tak og pipe har blitt hvite igjen med litt maling! 

Jeg er så spent på hvordan dette kommer til å bliiii :D 

PS: Tusen takk for mange svar på sist innlegg, jeg gleder meg til å ta fatt på mange morsomme innlegg fremover :D:D <3 

Ekstrem forvanding av kjøkkenet

Da jeg gikk gravid startet vi det første prosjektet på kjøkkenet vårt. Tapeten var løs flere steder, og hang ikke helt med i nåtiden. Mamma var så snill at hun sa hun ville betale for ny tapet og plater til oss, siden min søster nettopp hadde tatt over gamlehjemmet vårt og fått en del støtte med litt oppfrisking der. 

Dette var hvordan det så ut før.  (jeg hadde begynt å rive litt i tapeten ved klokka, for å se om den var lett og løsne)
Et kjøkken som funket på alle vis, men som ikke var som tatt ut av et interiørmagasin riktig nok. 

Jeg dro av all tapeten og tapetserte det hele på nytt. BT skjærte og satte opp plater under benkene. Og med ny komfyr og vifte ble det hele som et helt nytt rom. 

Men jeg har i tre år drømt om å male kjøkkeninredningen. Det skulle bare ta sin tid og manne seg opp til det, for jeg viste at det var en god del jobb. Noe jeg må si det har vært. Jeg har grunnet og malt, 4 størk  på alt sammen. Jeg kuttet opp gulvlister som jeg satt utenpå den vannskadde bunnen av kjøkkeninnredningen. Jeg kjøpte nye knotter på ebay til en latterlig billig penge sammenlignet med priser her i Norge. Det har vært spakling, pussing, måling og borring, samt glede og banning. Men omsider ble jeg ferdig. 
Og fyyy fillern så fornøyd jeg er!!!! 

Før og Etter 

Ingenting er mer gøy enn før og etterbilder når man pusser opp noe. Man blir så fort vandt til det bedre, så det er virkelig morsomt og se tilbake på hvordan det så ut tidligere ^^, Knis og fnis..

Hva synes dere??  

Og til slutt, GOD HELG <3

Detaljer som fornyer

ENDELIG!!! Det er så ufattelig deilig med alt som faller på plass. Nå har jeg endelig blitt ferdig med utgangsdøren sin innside også. Dere husker kanskje forskjellen ute fra før vi malte til etter, for ikke å snakke om den enorme forskjellen det ble av å bytte ut de gule glassene? Prosjekt dør ble liggende død i sommer. Men sist uke fikk jeg kommet meg til Montér for å kjøpe grunning, maling og pensel. Det er jo helt vanvittig hva noen strøk (5!!) maling kan gjøre med et helt rom. 

Tja, døren så slik ut før jeg fikk pusset, grunnet og malt. 

Og her er resultatet etter dørjobbing og litt rydding ;) Nå gleder jeg meg til gulvet skal bli byttet ut, for gud som jeg HATER det forferdelige gulvbelegget! Haha

Jeg har også fått håndtakene til kommoden som jeg bestilte på ebay.com og fått skrudd de opp. Synes de er skikkelig søte ^^, 

Men nå gjennstår det litt rydding og gulvvasking, det er jo tross alt torsdag og vaskedag allerede. 
Vi snakkes ^^,

 

Stua vår

Nå kan jeg vel endelig si at stuen er så godt som ferdig - for denne gang. ^^,

Jeg har bodd her i tre år nå og det har skjedd en del siden den gang! Haha. En ting som er helt sikkert, BT skal få slippe å bry som om innredning av vårt hus. De to øverste bildene viser hvordan det så ut her da jeg flyttet inn, med unntak av blomstene på bilde nr to, de hadde jeg kjøpt. Og hvis dere ser den planta som står på gulvet til venstre for vinduet i bilde to så finner du den igjen på bilde fra stuen tatt i dag. Jeg kaller det kjærlighetsplanta vår, den kjøpte jeg da jeg flyttet inn og lever enda - helt utrolig med tanken på hvor god jeg er til å ta livet av planter!  

Vi malte og jeg byttet ut det ene møbelet etter den andre. Jeg ble alikevell aldri fornøyd før vi tok tak i det grusomme gulvbelegget. Det sies at man kan pusse opp så mye man vil, hvis man ikke er fornøyd med gulvet vil du aldri bli 100 % fornøyd med rommet. Dette er nok det rommet jeg har gjort mest på til minst penge. Sofaen er det eneste møbelet som vi kjøpte ny for tre år siden. På det første bilde ser dere en liten titt av sofaen som sto i huset. Hjelpes - ikke var den god å sitte i heller.
Spisestuebordet vårt sto her da jeg flyttet inn og det er vel egentlig etter dette bordet hele stilen min fikk sin begynnelse. Jeg elsket det. Jeg brukte nesten to år på å finne stoler som matchet, til slutt var det mamma som fant de vi har i dag på finn til en billig penge. De var riktig nok i gal farge, men det fikset jeg med et strøk hvit voks og nye trekk. 
TV-hyllen gjorde jeg om fra den gamle sorte som vi hadde fått av mamma da hun og samboeren kjøpte hus sammen og hadde en til overs. Jeg har funnet materialer i låven og skapt min egen stil ved å bruke disse plankene flere steder: Bordet (også fått av mamma ved husskifte) byttet jeg ut glassplaten med planker. Kommode (sto på gården fra tidligere eiere) ble malt og fikk nytt topplokk i samme plankene, speilet over kommoden. IKEA bord med trelampen og blomsten fikk samme stilen og hyllene i spisestuen.  

Jeg har basert hele stilen min på rolige og tidløse farger slik at jeg kan freshe opp med fargede detaljer når jeg føler behovet for forandring. På den måten blir det veldig enkel for ikke å snakke om billig og gjøre om. Kun ved å skifte putetrekk, blomster og lys får jeg en ny effekt av stuen. Nå har jeg innredet med høstens farger. 

(Alle møblene jeg har laget/fikset ligger i kategorien DIY, puter med fremgangsmåte ligger i kategorien syoppskrifter)

Jeg trur at grunnen til at jeg har blitt så fornøyd med stua mi er på bakgrunn av all jobben som er lagt bak. For ved hver kvadratmeter av stua er det noe jeg og BT har gjort på egenhånd. Dette er min og bare min stil fordi jeg faktisk har laget nesten alt sammen selv. Det er faktisk litt kult og kunne si, og noe jeg anbefaler dere alle til å prøve ut. Om det ikke er å snekre sammen møbler så kan man i hvert fall lage mye fint av pyntegjenstander selv. Det er så mye tøffere å kunne si at du har laget det enn å fortelle hvor du har kjøpt det. 

Håper dere liker stuen, like godt som meg. Og at den kan inspirere dere til å finne skrot og rot, her og der og gjøre det om til noe du vil sette pris på :)

Disse bildene ble tatt tidlig i dag, hehe. Jeg kan vel ikke skryte på meg å si at dette er et normalt syn av stua vår. Jentene har akkurat lagt seg for dagluren sin, og nå ser det slik ut:

 


 

 

Tvillinger vs Tvillinger

God søndag morgen, siste dag i uka allerede. 

I går var vi hos bestemora og bestefaren til BT, altså to av oldeforeldrene til jentene. De hadde samlet inn familien til mat og kaker.
Og for første gang fikk jeg hilse på broren til oldefar. Broren som jeg har hørt så mye om.
Han var der allerede da vi kom og jeg gikk bort for å hilse på han. "Hei, jeg har ikke hilst på deg enda, men jeg ser jo godt hvem du er" sa jeg. For det er ikke veldig vanskelig da han er oldefars eneggede tvillingbror.  

Kan dere tenke dere noe så fint som å se disse eneggede tvillingbrødrene på snart 86 år ved siden av våre eneggede tvillingjenter på halvannet. Det jeg kanskje legger merke til som ekstra spesielt er hvordan ordefar og tvillingbroren ser på jentene. De fleste som tar en god titt på våre to små ser på dem med et blikk som tydelig viser fascinasjon og undring over hvordan det er å være tvilling før de ser opp på meg med det samme blikket og spør hvordan det er å være mor til tvillinger. Men blikket til disse tvillingbrødrene er helt annerledes, det er et blikk som viser forståelse, et smil som viser at de kjenner seg igjen. Det er helt underlig og kanskje vanskelig å forklare, de ler der andre ikke ler fordi det antagelig tilhører tvillinghumoren.

Tvillingbrødrene har som jentene er, vært som to dråper vann hele sitt lange liv. De har lurt mange og en hver med sitt utseende, og har mange gode tvillinghistorier. Tvillingbrødrene er bare et sett av morens 3 tvillingpar som ble født - er ikke det speiselt. Det var kun to av parene som levde opp, og det andre paret var toeggere. 

Det er også disse oldeforeldrene som kjøpte gården vår på 60 tallet og BT kjøpte den av dem da ingen av barna deres ville overta gården. Det er så utrolig spennende å høre historie om gården og fortellingene rundt plassen vår, rart å tenke på hvordan "hele" familien til BT har bodd her. Så utrolig moro. 

Vi fikk også et bilde fra gården som er tatt rundt 1970 tallet

Det er blitt noen endriger her siden den tid, men huset er så godt som likt enda. Låven har blitt større og hønsehuset som er bygningen helt i høyre i bildet er borte. 

Nå skal jeg ut en tur ut med snuppene, så ønsker dere en fin morgen så kommer jeg tilbake med et syinnlegg senere i dag ^^, 

VÅR UTEPLASS !

JEEEEI! Nå sitter jeg i den fineste utesofaen med en parasoll over hodet, et glass iskald cola på bordet og mr. Mac foran meg, mens jentene tar seg en lur og BT kjører rundt på gresset med sin nye John Deere sitteklipper! Ikke bare høres det fantastisk ut, det ER fantastisk! I dag er det meldt helt overskyet på yr, men jammen har ikke solen lurt yr nok en gang, for her jeg sitter skinner solen som bare det og gradestokken viser 24 grader i skyggen. Det er en del vind i dag, men nå som vi har fått opp levegg kan jeg knapt merke det her jeg sitter <3

Så! Tenkte jeg kunne vise dere hvordan uteplassen har blitt med litt møbler :DRoligste utsikten over jordet vårt! 

Jeg må vist få ut fingeren så jeg får malt ferdig bjelkene, men men. I dag får vi besøk av min aller beste venninne med famile så det får vente litt. Jeg gleder meg til vi får laget tak også som vi kan trekke frem og tilbake etter ønske, men vi får se når det blir. Vi rekker det nok ikke før etter ferien. 

Om det er noe dere lurer på hvor er fra, så får dere spørre i kommentarfeltet :D 

Ha en strålende dag! 

 

Følg oss på Facebook og Instagram 

 

HUS - Ekstrem Forandring på 5 UKER!!

Muskelene verker, ryggen er vond, allikevel er jeg så forbaska fornøyd! Så sinnsykt stolt! Over hvem? Min samboer og meg selv! For 5 uker siden så huset vårt slik ut. Et hus jeg kaller løent og dårlig tatt vare på, slitent og gammelt. 

Ønsket om å slå huset til bakken og sette opp et nytt var mer enn fristende. Men vi er 25 og 23 år gamle. Vi har en stor gård, to barn, hest, hund og katter. Nei vi er ikke født med millioner i banken, så derfor bråbestemte vi oss for å gjøre om det vi har til noe bedre. Jeg elsker sitatet til BT "om jeg vasker, blir det i alle fall ikke verre". Og jeg trur vi kan bruke det samme sitatet om vårt hjem. For det er ikke så mye som skal til for å gjøre en enorm forskjell. 

Jeg skal ta dere med på husets lille reise de siste fem ukene. Fra det over til det under. 

Huset fikk 3 strøk med maling, det samme gjorde benken dere ser under vinduet på bildet under. 

Døren ble skrapet, grunnet og malt 3 strøk, så skiftet vår glassmestervenn ut de gule glassene med blanke.

BT gravde opp plenen, så støpte vi fester til ny platting

Vi la platting og jeg snekret et hus til varmepumpa som siden ble malt

Vi fikk snekret leveggen og satt opp bærebjelkene. 

Og i dag ser vårt hjem slik ut. Det er enda ikke ferdig, men vi har kommet så langt. Og at det bare har tatt 5 uker er jeg imponert over, for vi er ikke snekker noen av oss. Det har vært 5 tøffe uker, BT jobber godt over 100 % og vi er foreldre til to døgnet rundt. I ukedagene har vi startet jobbingen etter kl19 (når jentene er lagt) og holdt på til 22-23. I helgene har vi jobbet fra morgen til kveld. Men når dette er resultatet er det ingenting som kunne kjennes bedre ut enn at vi kan bruke ferien på å ligge og være late akkurat på denne plattingen, vi har jo tross alt sol fra den står opp til den går ned. 

Nå gjennstår det litt maling på bærebjelkene før vi skal lage tak til å ta av og på som det passer oss. Sette opp spotter rundt huset, spottene er kjøpt og plankene er snart ferdigmalte, så da er det bare å få satt det opp. Til slutt står det igjenn nye møbler og dekorering :D


HURRA!! 

 

#hus #hjem 

 

HUS TIL VARMEPUMPE

Her skjer det mye om dagen! Vi jobber og jobber og jobber med uteplassen vår for å få den ferdig slik at vi rekker å bruke den i sommer! Det blir lekrere enn jeg hadde forestilt meg, og jeg er så utrolig stolt av samboer og meg selv over alt vi får til uten hjelp, og hvor raske vi faktisk er til at vi jobber alene, med unntak av en dag hvor vi fikk hjelp av verdens beste svigerforeldre. 

Og nå føler jeg at jeg har overgått meg selv i stor grad. Vi har å plassert varmepumpen ute på fremsiden av huset, den måtte nesten stå der for at vi skulle få best utbytte av varmepumpen inne. Men jeg kan vel nesten ikke tenke meg noe som er styggere enn utedelen av en varmepumpe, så derfor bestemte jeg meg for å snekre sammen et hus til den. Jeg satte meg ned å tegnet opp hvordan jeg skulle gå frem, målte litt og satte i gang. Og nå er den endelig ferdig. Det tok ikke mer enn 3 dager, og jeg har ikke holdt på mer enn ca 3 timer dagen.

Først kan dere se hvordan det så ut da vi bare hadde startet å male huset: 

Og silk ble det etter å ha fått ferdig døren:Og slik er det nå. Dere legger kanskje også merke til en til forandring? Betongklossen foran huset vårt har vi begynt å kle med panel. FOR EN FORANDRING! 

Jeg er skikkelig stolt og fornøyd med resultatet. Jeg brukte også bare rester av plank vi hadde fra før av så det ble jo skrekkelig billig :) Nå gjennstår det kun litt hvitmaling slik at den går i ett med veggen. Hva synes dere? 

HJEMMELAGET HYLLE!

Som jeg så i innlegget om soverommet vårt sa jeg at jeg manglet en hylle til å ha kurvene mine i. De sto jo bare plasert på gulvet:

Så i går fant jeg frem litt mere plank fra låven. De gråeste og gamleste jeg fant selsagt. Og etter noen timer, noen styggere ord over noen dustet spikere og litt kløing i hode fikk jeg laget hyllen min! 

Jeg var også så skrekkelig lei av fargen på stråkurvene fra IKEA som jeg kjøpte for 5 år siden, så de lakket jeg hvite med spray! Så enkelt og fort gjort. 

Jeg synes det ble kjempestilig, spesielt siden det tar opp fargen til nattbordene og hyllen som jeg også hentet frem fra låvens historie. Velkommen til vårt soverom!

Nå har det blitt mange husinnlegg de siste dagene, jeg håper ikke det gjør noe. Jeg er jo så ivrig med de mange prosjektene, så da gjenspeiler det seg i bloggen også :) Jeg var på låven i går og fant flere skatter, en gammel kasse til og en stor tømmerstokk. Mange lurer på hvor jeg henter inspirasjon fra og det er flere steder. På instagram følger jeg mange som er flinke med interiør og design så der får jeg mye inspirasjon, men akkurat inspirasjonen til dette prosjektet datt ned i hodet mitt da jeg tenkte på at jeg skulle fått kjøpt meg noen nye nattbord. Jeg hadde tidligere den dagen sett de store bærebjelkene som ikke var i bruk i låven og da var det som 1 + 1 ble til to! Jeg måtte jo lage nattbord av den gamle bærebjelken! Og slik ble resultatet. 

Det er mye som har blitt gjort på dette rommet, og det er deilig at det omsider er ferdig. Nye vegger har det fått, det gamle tregulvet har vi pusset ned, beiset lyst og lakket over, tak er malt og nye lister, ledninger og stikkontakter har kommet på plass. Bak gardinene er det klesskap, gardiner er en billig erstatning for skapdører, i tillegg synes jeg det gir en veldig koselig romfølelse. De gamle skoene i trekassa er mine første sko. Nå mangler jeg bare en hylle til å ha kurvene som står på gulvet i, jeg tenkte jeg skulle finne litt flere materialer i låven og snekre sammen min egen slik at den tar opp stilen til den gamle kassen som nå har blitt en hylle på veggen og nattbordene. Jeg har også tenkt til å bytte ut rosebildet med en hjemmelaget sengegavel, men det har jeg ikke fått laget enda, så det kommer senere. 

ENKEL OPPUSSING - fra tragisk til magisk !!

Tenke seg til! I 3 år har jeg latt meg irritere over fasaden av huset vårt, det er eldgammelt, og det er mange mange år siden noen hadde interesse av å holde det vedlike. Det var ikke noe særlig bedre inne da jeg flyttet inn, så vi har prioritert å få det koselig inne før vi tok oss bryet med å tenke på hvordan det så ut ute! Men nå som snart alle rom inne er pusset opp bråbestemte vi oss for å transformere utsiden av huset også. 

Jeg trur sannerlig jeg har gitt utgangsdøren vår en ny sjel! 

Det trenger ikke koste all verden for å skape en stor forskjell. Egentlig er det ofte veldig lite som skal til for å gjøre en enorm forandring til det bedre. Jeg kunne ikke blitt mer fornøyd med døren vår enn det jeg er nå. Å kjøpe ny ville kostet dyrt, i tillegg hadde vi mistet en del av sjarmen til vårt gamle hus. Alt som trengtes å gjøres var å skrape av gammel lakk, grunne og male døren noen strøk, så fikk vi en kompis som er glassmester til å bytte ut de gule glassene med blanke - og nå har jeg plutselig fått drømmedøren. Både BT og jeg trur hele tiden at døren står oppe når vi er inne, for plutselig er gangen vår blitt lys og fin, som er en stor kontrast fra det gule mørke skinnet de gule vinduene ga.

Neste regnværsdag får jeg vel også ta dørens innside som fremdeles er deilig og brun! Haha..

En ting som måtte tilbake på sin plass var "ringeklokken" vår! Jeg ga den et par strøk med maling og flettet en ny snor slik at de besøkende kan slå i bjellen vår når de kommer. Faktisk synes jeg det er en mye kosligere låt enn den normale ringekrokken som er i så mange hjem. Og nå er det bare å glede seg til neste prosjekt, for vi er langt i fra ferdig. Kan noen gjette hva det neste blir? 

Noen kaller det dritt, jeg kaller det skatt!

Beklager at jeg er litt treng med bloggingen i dag. Det har seg nemlig slik at jeg har 110 prosjekter på gang. Ok, så tok jeg nok litt i, men det er ganske mange prosjekter og jeg blir så fantastisk ivrig. De siste to ukene har rompa mi knapt hatt nærkontakt med sofaen, og det er så gøy. Jeg sover jo som et lite barn når jeg kommer meg i seng, for det tar virkelig på å jobbe fra morgen til kveld. I dag ble jeg nødt til å drikke en STOR kopp kaffe latte før kroppen klarte å kvikne seg til. Kaffe er magi altså, siden den koppen ble inntatt var jeg i fyr og flamme igjen. Først masse lek med de to små, før det var mat og sovetid for dem. Her er det MYE vind i dag så jeg tok fatt på noen inneprosjekter, selv om jeg måtte ut å male utgangsdøren en gang til. Nå er den helt klar så jeg viser dere senere i dag :) 

Jeg har jobbet med soverrommet til BT og meg i dag, i et par uker har vi bare hatt seng på rommet, ikke en gang gardiner. Litt sturslig, men det er ikke det vi har prioritert for øyeblikket. Men nå kommer det seg, og jeg tok meg en ny runde i låven. Jeg  elsker  gamle  låver! Det er så mye historie der, noen kaller det kanskje dritt, men jeg kaller det skatter. 

Jeg måtte le av meg selv da jeg fant ut at jeg skulle ha en tømmerstokk fra taket i låven. Gud vet hvor mange meter lang den er, men en ting vet jeg, den veide MYE mer enn jeg klarte å løfte, derfor ble jeg nødt til å ta med meg saga og sage tømmerstokken i to, mens jeg balanserte meg på en annen tømmerstokk for å ikke dette ned en etasje. 

Da den store tømmerstokken var saget i to, klarte jeg å få den ned til en litt bedre sag enn meg med håndsaga, slik at jeg kunne kappe bitene jeg skulle ha.

 

Jeg trur nesten ikke jeg klarer å kose meg mer enn når jeg finner på et sprøtt prosjekt jeg skal gjennomføre, enda bedre når det ikke koster meg en krone. Jeg gleder meg virkelig til å vise dere resultatet, kanskje kommer det allerede i morgen :) 
 

BLOMSTER I GAMLE KASSER

Jeg klarte bare ikke å vente!! 
Jeg ble nødt til å reise av gårde å kjøpe inn blomster i går kveld. Jeg fant ut som alle dere andre at jeg ville beholde kassene i den fargen de var i, men jeg lakket de så de ikke skal råtne ute i fuktig vær. I de to høye kassene snekkret jeg sammen et gulv som jeg plasserte midt i kassene, dette gjorde jeg for å unngå å fylle de helt fulle med jord. Nå som bare halve kassene har jord i seg er det litt lettere å flytte på de siden de ikke er så tunge.

Jeg ble i hvertfall veldig fornøyd! Hva synes dere? :) 

En ny fasade!

Etter utfattelig mange timer med malekosten, har BT og jeg kommet i mål med å male huset. Dette var bare første del av våre mange prosjekter ute. Jeg er helt overrasket over hvor bra det ble å male om huset, jeg føler nesten at vi har fått et nytt hus, og jeg skvetter når jeg ser det, så fint har det blitt.

Inngangspartiet er ikke ferdig enda, men se hvor stor forandring det ble bare ved å male døren hvit. Nå venter vi bare på glassmesteren som skal komme å bytte ut de gule glassene! Haha, tenk at det har vært populært en gang! 

Jeg malte også den gamle benken etter jentenes oldefar, jeg var så ivrig at jeg glemte å ta førbilde før jeg hadde skrudd den i fra hverandre, men på det øverste husbildet ser dere hvordan den så ut tidligere. Gul og godt brukt. 

Jeg lager en ny kategori om hjemmet så det blir lettere å finne tilbake til husinnlegg :) 

 

Gamle Skatter

I går var BT og jeg en tur i låven vår på let etter planker, vi fant ikke det vi trengte av planker, men jeg fant alikevel noen små skatter som vi fikk frem i lyset. Woho, hvor gøy er det ikke å kunne gå på skattejakt i sin egen låve. 

Jeg fant tre gamle trekasser, jeg synes de er super sjarmerende, selv om de er litt falleferdige. Jeg har tenkt til å bruke de gamle kassene til blomsterkasser, gården vår har jo historie helt tilbake til 1800-tallet og da synes jeg det er veldig koselig å kunne pynte opp med gamle gjenstander. 

Men jeg trenger litt hjelp fra dere lesere. Jeg lurer på om jeg skal beholde de akkurat som de er i farge eller om jeg burde male de? Med en gang tenkte jeg at jeg skulle male de hvite, men så ble jeg brått litt usikker, for da ser man jo ikke at de er så gamle som de er. Kanskje jeg heller skulle malt på noen visdomsord i stedet og latt kassen bevare sitt gamle preg? Hva trur dere blir fines?

 Ha en strålende dag! 

Livingroom

Hei på dere!  Det er mange som lurer på om jeg kan vise hjemme vårt. Vi har jo akkurat lagt nytt gulv i stuen, men så kom julen og alt ble glemt. Jeg hadde jo egentlig tenkt til å vise dere resultatet da, det uteble så derfor viser jeg dere det i dag. 

Jeg må nesten bare vise hvordan det så ut da BT og jeg flyttet inn i dette gamle huset. Det har nemlig blitt litt forandring siden da. Er mye jeg ville gjort og gjort annerledes om vi haddde lagt mer penger i oppussingen, men vi har en fremtidsplan om å bygge nytt hus her på gården fordi dette er i dårlig stand, derfor synes vi det er unødvendig å legge mye penger i oppussingen. Dere skjønner sikkert at noe måtte gjøres for at vi skulle trives i vårt hjem og det er utrolig hvor mye noen malingstrøk og nytt gulv gjorde med stua. 

Et lite bilde som viser hvorfor vi la nytt gulv. Haha
 

Her er tv"kroken" og peisen vår plassert, i går fikk vi den nye peisgrinden slik at jeg slipper å være redd for at jentene skal krabbe bort til den gloheite ovnen ( den er ikke montert enda). Døren går ut til resten av huset. Vi malte denne veggen mørk for å få et brekk i den ellers veldig lyse stuen vår. Det passer veldig godt bak TV som gjør at TV kommer bedre frem når vi ser på en film om kvelden. Døren var brun, og muren bak peisen var gul så det ble fort hvitt  ;)

Tyra skjønner ikke poenget med å skulle sperre av for peisen da hennes favorittliggested er under den ^^, Hihi. Vi kjøpte oss også ny kasse til å ha veden i, det er egentlig ikke en vedkasse, men den passer perfekt som det, i tillegg er den mye større en de vanlige vedkassene som passer fint når vi henter ved i låven og liker å ta med litt mye når vi først er ute. Den er kjøpt på montér rett før jul. 

 

Denne utsikten liker jeg spesielt godt, jeg er så glad i det store nyfødtbildet av jentene over sofaen. Speila er kjøpt på IKEA, men vi har beskjært de hos glassmester for at de skulle bli like høye som bildet. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt lei av småputene i sofaen, så jeg har en plan om å få sydd noen nye trekk. Forslag til farge og stoff? Bordet pusset jeg og malte hvitt i høst, det fikk vi arvet av mamma og ved å bytte sin trefarge til hvit synes jeg bordet ble kjempefint. Jeg har pusset alle kantene slik at det har en shabby chic stil over seg. 

Lekegrinda til jentene da! Den har virkelig vært en slik "noe jeg ikke har kunnet vært foruten" møbel i stua vår. Siden det var tvillinger på vei bestemte jeg meg for å droppe vugge i stua som jeg egentlig hadde lyst på. Vi fikk heller inn denne etter min søster, og har brukt den som dagseng fra de var nyfødt. Det er ikke så mye de gidder å være oppi den nå mer, men senest til morgen i dag tok de seg en liten lur sammen oppi den. 
Spisestua vår fikk faktisk beholde bordet som sto her. Jeg brukte 2 år på å finne stoler som matchet med det var verdt det. De fikk på seg et strøk med hvit voks slik at de fikk samme farge som bordet (de var brune) og nytt trekk.  

 


Jentene ligger å sover nå, så jeg får avslutte og kjøre i gang med treningsøk 5 av 30 :D 

GOD HELG!