hits

januar 2014

Nydelige ullskjerf - billigere enn Acne!

REKLAME


 

I går hentet jeg de vakreste skjerfene på posen. Gjett om jeg hadde gledet meg til at disse skulle komme. Og desto bedre ble det da skjerfene stilte opp til forventingen, nei foresten, de var bedre. ^^, Jeg er tidenes skjerfe-menneske, bruker skjerf året rundt og har to store kurver med skjerf. Det går jo aldri av moten, og det er ikke så rart med så mye surt vær vi har i Norge. 

Skjerfene er fra -> BuyHelse <- en nettbutikk for helse, livsstil og velvære. De har masse nyttig og fint om du ønsker å skjemme deg bort, eller en vennenne for den sags skyld. 

Disse skjerfene ligner på Acne sine, men er så klart langt billigere. De er laget av 100 % lammeull,  har den mykeste kvalitet og klør ikke. Før jeg fikk disse har jeg vandret rundt med et som ligner i utseende, men som er av 50 % acryl. Hvilket har resultert i at jeg har fått støt av alt jeg kommer borti. Ull som er et naturprodukt gjør deg ikke statisk og det varmer på en helt annen måte. Det blir mye lunere, og selv om man blir varm som da jeg skulle trille tvillingvogna igjennom 15 cm snø så blir det ikke vått og ekkelt slik som det føles når man bruker syntetiske stoffer mot huden. Det holder like godt på varmen og eksporterer vekk fuktigheten uten at man merker det. 

Skjerfene kommer i de nydligste farger. Jeg vet ikke hvor mange som har fortalt at jeg kommer til å bli kjempe lei av rosa når jeg er så glad i rosa til jentene mine. Tull, jeg blir bare mer og mer glad i rosa, og det ROSA skjerfet er desidert min favoritt. Elsker det! 
Jeg har også fargen MØRK GRÅ og CAMEL som også er helt nydelige og passer til alt.  
 

 Du finner det GRÅ HER  / det ROSA HER / det CAMELFARGEDE HER / Eller mange fler farger HER Hvilken er din favoritt?  


Følg SPEILTVILLINGENE på facebook HER

Alene*M*A*M*M*A*


 

Alenemamma og gressenke er de to ordene jeg omtaler meg selv med om dagen. 
Etter at jeg ble kjent med BT (min samboer) har jeg fått et nytt ganske så stort irritasjonsmoment. I disse dager som det kommer så mye snø ser jeg på facebook og overhører på butikken de utrolige mange som klager over elendig brøyting. Tenke seg til at man ikke kommer seg på skolen og jobben tørrbeint med Converse på føttene, en skandale, og en samfunnssvakhet er det ikke ? 

Jeg må nok i dette innlegg innrømme ovenfor meg selv at jeg også har vært en av klagerne over å måtte vasse i snø på vei til bussen om morgen da jeg var skoleelev. Som med det meste annet klaget jeg fordi jeg ikke viste bedre. 

Nå vet jeg så langt mye bedre, og for hver klaging jeg kommer over er det som noe begynner å frese på innsiden av meg. Hadde de bare vist!!! ...

Min samboer brøyter, og han har gjort det hver vinter i 8-9 år. De siste tre årene jeg har bodd med han sier han: "til neste år orker jeg ikke". Problemet er at de blir spurt igjen på sommeren og vi mennesker har en fantastisk evne til å glemme det som er tungt og kjedelig, derfor blir han med år etter år igjen.
Sliten er forbokstaven, det er nok derfor jeg lar meg hisses opp over klagingen. Jeg ser det dere klagere ikke ser. Jeg lever med en mann som ofrer så langt mer enn deg og meg for at du skal kunne komme deg på skole/jobb uten å ta på vinterskoa.

Brøytere sitter ikke å NAVer frem til snøen kommer for å løpe ut til traktoren sin og brøyte. Nei, de som brøyter har jobber, og brøytingen kommer som regel i tillegg. BT jobber i sin vanlige jobb 7-16 som vanligvis bli til 17-18. Så kommer han hjem og brøytevakta ringer, det blir brøyting fra kl 23. BT rekker kanskje å få seg 2 timer på øyet før han setter i gang og brøyter for alle oss med Convers og sportsbiler. Brøytingen varer til langt ut på neste dag og er han heldig får han fri fra jobben sin, men kanskje er det et møte han må på og da kommer han ikke hjem før klokken har blitt 18. Trur dere det da er slik at han har et døgn hvile fordi han har jobbet 20 timer døgnet i før ? Nei, det snør jo enda så han må ut klokken 01 igjen. 

Brøyterene brøyter det meste på natten rett og slett fordi de skal komme til uten at det er parkert biler overalt eller kjørende biler og mennesker å ta hensyn til. De jobber ikke natten fordi de synes det er deilig å snu døgnet, og droppe å være med familie og venner.

Også kommer det til reglene vi har i Norge, at i løpet av en 8 timers arbeidsdag så har man krav på 30 min lunsjpause. Eller som lastebilsjåførene som ikke kan kjøre lengre enn 4 timer før de må ta en hvil. Trur dere klagere at dette gjelder for brøyterene? Trur dere at grunnen til at det ikke er brøytet hos deg akkurat når du skal ut av døren er fordi guttaboys sitter i en brakke og drikker cola ? Vel da tar dere feil.
Så lenge det er for "samfunnets beste" så er det ikke lengre noe som heter slike regler. Hadde de tatt pauser hadde ikke Erna kommet seg på jobb i tide.

Hva hvis det ikke stopper å snø? Ja, min samboer har kjørt 48 timer i strekk på slike dager.

Mange tenker kanskje - Hvis det er så fryktelig ille, hvorfor gidder de å gjøre det da? - Tenk hvis alle hadde tenkt slik, tenk hvis alle hadde tenkt som meg, "fy fillern, det der hadde jeg aldri orket" - da hadde det ikke blitt mye moro å prøve og komme seg på jobb hver morgen. Og hvis du tenker etter er dette kanskje også en av grunnene til av gata de ikke er nybrøytet hver time, det er faktisk ikke slik at det renner over av folk som sier ja til å brøyte. Tar en rode 8 timer å komme seg igjennom og det snør som verst, da er det faktisk ikke mulig at alle veiene er snøfrie til en hver tid. Men de kommer, og neste natt når det ikke lengre snør kommer de igjen, da kommer de for å rydder alle gatene for deg og for meg! 

Vi mennesker er så forbanna flinke til å finne ting vi kan klage over, det gjelder alt, og nå klager jeg over at folk klager!! På tide å tenke litt lengre enn nesa rekker. Og du, mann 60 år som står ute klokken 5 på natten i gårdsplassen fordi du er så sint fordi bøytemannskapet brøyter snø i gårdsplassen din, ta ansvar for å brøyte den gata de selv eller sett pris på at det faktisk er noen som gidder å ofte "livet" sitt for at du og jeg skal komme oss på butikken uten å havne i grøfta. 

Selv er jeg møkkalei og sliten av å ha en mann som jeg kun får sett noen få timer i døgnet, og da i sovende tilstand fordi han nærmest sagt er i koma. Jeg har en våken kjæreste i 30 minutter av døgnet, det er når jeg vekker han for at han skal få i seg middag. Det merkes etter en uke at jeg har alt ansvaret for to barn alene, spesielt når de i tillegg er forkjølet, snørrete og sover dårlig pga tette neser (creds til alle alenemødre). Jentene ser nesten ikke pappaen sin og når han går gråter de. 

Men til helgen, da har han fri <3   - Stine 


Hvis du kjenner noen som brøyter eller likte innlegget del det med dine facebook-venner ( http://speiltvillingene.blogg.no/1391106078_alenemamma.html )

Følg gjerne SPEILTVILLINGENE på facebook HER for lettere å få med nye bloggpost. 

Sannheten ... For tung å bære
I går mottok jeg en kommentar fra en av mine lesere, en kommentar som rørte meg sterkt og tok meg til tårer. Jeg ønsker å dele kommentaren med dere fordi den hos meg satt i gang en reaksjon, en tankegang over sannheten ... 
.
"Hei dette blir en veldig spesiell kommentar føler jeg, men samtidig syntes jeg du bør vite hvor fantastisk du er!

Under hele min barndom ble jeg mishandlet av moren min. Faren min er død, så hun var alt jeg hadde. Hun hadde aldri morskjærligheten for meg og dro alltid vekk når hun kunne. Hele barndommen min er en vits.


MEN, hver gang jeg er på bloggen din så føler jeg morskjærligheten din blomstre over hele bloggen. Jeg skulle ønske jeg hadde en mor som deg. En som gjør alt hun kan for å være positiv og nyttig for sine barn. Du setter de alltid foran deg selv slik en mor skal. Du gjør ting med- og for dem, istede for å sitte å late bort livet.


Du er kreativ, og du gjør noe med livet. Du inspirerer meg virkelig. Se lvom du bare er 3 år eldre enn meg, så drømmer jeg meg vekk når jeg er her inne, og ser for meg meg selv som liten igjen, bare med DEG som mor. Barna dine er utrolig heldig.


Tenk å ha et så speiselt, unikt og fantastisk menneske som deg som mor!


Du rører hjertet mitt med din positivie livsgnist og jeg blir alltid så mye bedre humør av å være her, nettopp fordi du ER sånn. Det er ikke tilgjort osv. Du ER virkelig så god av natur. Det er det som er så fabelaktig!


Måtte bare si det, du er drømmemoren jeg aldri hadde!


<3"
.
Jeg skjønner at jeg er mektig naiv når det kommer til barns oppvekst. Jeg klarer ikke forstå at noen kan gjøre noe vondt mot et barn, samme hvilket barn det er og av den grunn vil ikke hjernen min innse at det skjer, ikke rundt meg i hvert fall. Men det er ikke sannheten. 
Og sannheten er vond å bære, selv for meg som ikke opplever den.
.
Jeg husker da jeg var hos jordmor for første gang i svangerskapet, hun stilte en rekke spørsmål om det ene og det andre. Ut av det blå spør hun om jeg er utsatt for insest. For meg var det et uhyre merkelig spørsmål å stille, jeg fikk en følelse av at hun spurte fordi jeg var på vei til å bli en ung mor, jeg følte hun trudde at jeg var en som ikke tok en graviditet seriøst, at jeg var ei ung jentene som hadde blitt smelt på tjukka under en fest med mye dop. For spørsmålet om jeg hadde blitt utsatt for insest var for meg et like dumt spørsmål som om hun hadde spurt om jeg hadde opplevd andre verdens krig - nei, jeg ble født 45 år etter den tok slutt.
.
Litt senere leste jeg i et magasin eller om det var på nettet at nå skulle man spørre om insest hos mødre under graviditeten som et tiltak for å forebygge. Det var da jeg skjønte at jordmor spurte meg av et rutinespørsmål og ikke fordi hun hadde fordommer mot at jeg var ung. 
Insest i mitt hode er helt fjernt, jeg vet at det skjer og jeg har lest flere av deres historier, men jeg trudde ikke det var så ille som det min venninne fortalte meg etter å ha hørt på et foredrag om dette temaet,  2/10 barn blir utsatt for ulike nivåer av insest !!! TO AV TI!! Det betyr at jeg statistisk sett kjenner flere....
.
Det er når jeg hører slike ting jeg skjønner at virkeligheten ikke er så rosenrød som min egen oppvekst, og jeg klarer ikke forstå hvor mange som da opplever vold og fryktelig opplevelser bak lukkede dører, når det er så mange som faktisk blir seksuelt misbrukt av sin egen familie. Noe som jeg kanskje ser på som det mest groteske og grusomme man kan gjøre mot et barn..
.
Det er etter jeg ble mor selv at jeg begynte å høre disse historiene om barn så uskyldige som mine egne bli utsatt for skrekkslagne handlinger. 
En bekjent så og overhørte en handling på sykehuset, hvor en 3 år gammel pike kom inn "hun var så nydelig" sa hun, men hun hadde blåmerker etter en hånd rundt halsen. Hennes egen far hadde seksuelt misbrukt og holdt på å kvele sitte eget barn, bare tre år gammel. Han ble avverget rett før jenta døde, men allikevel ALT for sent - Jeg sitter faktisk og gråter litt når jeg skriver dette....  
.
Hva er det for en elendig verden vi lever i? 
.
Hvorfor er det så vanskelig å oppdage alle som ikke har den oppveksten de burde hatt?? 
.
Kanskje må vi bare må bli flinkere til å spørre og lytte. Tenk over dette: et barn blir seksuelt misbrukt av sin bestefar. Bestefar sier til barnet "du må ikke fortelle dette til mamma, dette er en hemmelighet" Barnet går og snakker med mamma, og sier: "jeg og bestefar har hemmelighet" svaret fra moren lød: "så bra, det er lov å ha hemmelighet med bestefar" - Lite viste moren hva ordet hemmelighet betydde for barnet sitt, et barn vil ikke bruke de ordene som vi bruker da de ikke har lært dem.
.
Alle barn fortjener et hjem med trygghet, omsorg og mye latter <3 
.

Tegningen av jentene er ferdig!


 

Jeg har vært snødd inne i dag, så da har jeg fått tegnet ferdig tegningen av jentene. Gøy at jeg fant igjen tegneinspirasjonen, men nå er det nok lenge igjen til neste gang, hihi. Det tar jo sånn tid... 

Jaja, jeg får vel vise den frem siden så mange har gledet seg til den ble ferdig :) 

Igjen tusen takk for alle komplimentene jeg har fått, er ikke rart jeg er så glad om dagen!

*
Følg SEPITVILLINGENE på facebook HER 

HÅR: Doughnut med flettet krans / FILM

 

Jeg har fått forsespørsel om jeg kan vise hvordan jeg lager frisyren på bildet over. Noughnut med flettet krans er veldig lett å lage om man klarer å flette seg selv. Jeg tenkte det var like greit å vise det på en film, og synes det var ganske morsomt å se at hele klippet var under 7 minutter langt før jeg redigerte det. Fint med en hårfrisyre som tar så kort tid å lage samtidig som det ser så elegant og velgjort ut. Jeg får ofte kommentarer på hvor fin jeg er på håret når jeg har det slik, og egentlig så er dette en frisyre som jeg lager hvis jeg har det litt travel ^^, 

Det man trenger til denne oppsatsen er en doughnut, min er ganske stor fordi jeg har så mye og tykt hår, finn en som passer til ditt hår. 2 stikk og noen lusespenner. 

 


Liker dere filmer? Hvis dere ønsker mer av det, hva vil dere at jeg skal legge ut film om? 

 


 

Ha en fin dag alle sammen! Selv har jeg to tupper som ikke er helt i form, så vi er inne og fyrer og ligger under tepper i dag. 


 

Følg SPEILTVILLINGENE på facebook HER 

Vimpel barnerom


 

Da var endelig vimpel to ferdig også :D Haha, skjønner dere hvor mye jeg holder på med samtidig, i mellom den forrige vimpelen har jeg sydd et antrekk til hver av jentene (det finner du her) og begynt å tegne en tegning av jentene. Jeg lagde også ferdig seng nr 2 etter jeg var ferdig med første vimpel, vimpelen til Olivia (HER
Gjør jo ikke noe i hvilken rekkefølge jeg gjør det i kanskje, problemet ligger i at jeg gidder jo ikke rydde opp det jeg skal bruke til å lage ferdig noe med når jeg vet at jeg snart skal fortsette. Nå må jeg få gjort ferdig noen prosjekter FØR jeg begynner på noe nytt trur jeg ^^,

Bare for å poengtere mine negative egenskaper siden folk trur jeg er et mutitalent, jeg er et rotehue! Haha. Skulle gjerne vært myye flinkere til å rydde og holde orden. Det kommer vel med åra?

Slenger med noen bilder av vimpelen til Otilie også, må jo ikke være forskjell :pDu kan se hvordan jeg lager vimpelen på innlegget om vimpelen til Olivia HER 

Ha en fin kveld !Følg SPEITVILLINGENE på facebook HER


 

TAKK - Dere er kule!


 

Hei hei alle sammen :) 

Jeg sitter å tegner i dag også, er nok en good stund til tegningen av jentene blir ferdig, er ikke ferdig med et ansikt en gang. Heldigvis er det ikke akkurat vær til å være ute i, så da passer det fint med litt inneaktiviteter. 

I dag sitter jeg å drikker kaffekopp etter kaffekopp i håp om å våkne litt. Ble en litt tøff natt med mye oppvåkning av jentene. Når man har to stykk som våkner annen hver gang så følels det ganske mye etterhvert. I tillegg ble BT ring rundt ?1? og måtte ut å brøyte. Så da våknet jeg av det og i tillegg slet jeg med å sove igjen da han hadde dratt.  Men men fikk sove noen timer fra kl 3. Sånn er det å være mamma, det skal jo kjennes noen dager.  

 

...

MEN DERE!!! Jeg må bare få takke alle for den syke skrytingen deres etter at jeg la ut bilde av min påbegynte tegning. Hallo, dere er alt for snille. Og til alle dere som lurer: det er MASSE jeg IKKE kan også, noen multitalent er jeg nok ikke ^^, Jeg er bare glad i å bruke hendene mine til å utføre diverse detaljer. Jeg synes en kommentar var spesielt fin, og den skal jeg faktisk dele med dere, ps: takk Cathrine Narum:

OI, SUPERFINT! Du er jo et multitalent! Ikke nok med at du lager mat, syr, trener, ordner og fikser, du tegner også! Haha, jeg er superdårlig til å tegne! :p Mener å huske at du skrev i et innlegg at du ikke så så mye på tv, etc. som barn og måtte finne på ting å gjøre/leke selv. Det er nok en del av grunnen til at du er så kreativ og har så mange tanker. :) Dette bør foreldre tenke på. Man gjør seg selv kun en bjørnetjeneste ved å sette barna foran en tv. Det mener jeg ihvertfall.

Jeg husker mange av disse samtalene med pappa:

Jeg: Jeg kjeder meg :(

Pappa: Alle har godt av å kjede seg i blant!

Jeg: Åååå, jeg kjeder meg :(

Pappa: Ja, da må du finne på noe!

:)

Jeg trur nemlig hun har veldig rett i det hun sier om hvorfor jeg er så kreativ. Noe ligger nok naturlig for meg fordi jeg har aldri hatt "tid" til å sitte stille å se på tv eller bli lest for som liten. Men alt som het tv-titting den gangen var 30 minutter barnetv fra kl 18 -18:30, pluss litt barnetv på lørdag og søndag morgen. Da daten ble interessant hadde vi en halvtime hver om dagen, vi fikk beskjed om at øynene ble firkantet hvis vi ble sittene og glane på slikt.

Vår mamma har alltid vært veldig krativ av seg, jeg er på veldig mange måter veldig lik henne så da skjønner dere sikker hvordan hun er. Hun har med andre ord oppfordret oss til å gjøre ting fremfor å sitte stille og glane på noe. Det er her jeg trur Cathrine har veldig rett i det hun sier, hva man blir oppfordret til som barn blir man god på og fortsetter med som voksen. Foreldre som er mye ute, gjør barn glad i å være mye ute osv osv. Tenk over hvordan du vil at ditt barn skal bli.. Jeg har trent på å sitte i ro ved å gjøre noe, som jeg nevte over; jeg kunne ikke sitte i en armkrok å bli lest for. Men jeg satt og tegnet, eller puzzlet 1000-2500 brikkers puzzlespill mens jeg hørte på lydbok som barn. Den dag i dag ser jeg heller ikke på tv i noen stor grad. Jeg kan omtrent ikke navn på noen kjente skuspillere, rett og slett fordi jeg ikke begynte å se på tv før jeg ble 16 år og begynte å se på filmer med kjærester, haha. 

 


 

Om ikke sånn alt for lenge får jeg nytt bloggdesign, og i den forbindelse så lurte jeg bare på hve dere skulle ønske var annerledes? Noe dere savner?? Bloggen skal bli mer oversiktlig slik at det blir lettere å finne frem i arkivet. Eldre innleggknapp er desverre ikke mulig å få hos blogg.no, bloggerene som har det hos blogg er under side2 som har et annet system :) 

 

 

Jeg tegner igjen !


 

Måtte ta meg en liten pause fra tegningen da jeg får "kramper" i armene fordi det er så lenge siden sist. Husker faktisk ikke sist jeg satt med blyanten i hånden for å tege. Det var faktisk kusinen min som utfordret meg til å tegne jentene, og plutselig kom tegnelysten tilbake.! 
Jeg elsker å tegne, men jeg gjør det kun et par ganger i året, hvis ikke enda sjeldnere nå for tiden. Da jeg var midre tegnet jeg en del, men det er tidkrevende og jeg har x-antall tegninger som er halvferdige. Jeg tar meg lang tid når jeg skal tenge, men i flere tilfeller blir jeg lei før jeg blir ferdig og da blir heller aldri tegningen komplett.

Jeg ante ikke om jeg hadde ark da jeg fant ut at jeg ville tegne, men jeg krabbet inn i skapet med tegningene mine og blandt haugen av tegninger jeg har tegnet opp i mellom lå det et blankt ark. Snakk om flaks. Haguen med tegninger tar meg tilbake så mange år, det er så moro å se utviklingen og tegningene mine helt tilbake fra barneskolen.Disse to tegningene tegnet jeg som barn, jeg var 7-8 år. Geitekillingen husker jeg godt jeg tegnet på rommet mitt, jeg kikket i en gammel bok min pappa hadda da han var liten. Det var der denne geitekillingen hørte til, det beste med hele tegningen er kanskje det jeg har skrevet så pent i løkke i den nedeste boblen "nå kåmer den" Hihi. Gråtass tegnet jeg på SFO og jeg husker så godt hvor stolt jeg ble da de ansatte kopierte den opp til alle barna så de kunne fargelegge min tegning. Jeg har desverre ikke originalen selv da, kun en av kopiene ^^, Var vel så snill å ga bort den jeg hadde tegnet. 


Etterhvert som årene gikk fikk jeg mine favoritt motiv. Menneskekropper, profilbilder, hester og trær er det som går igjen i bunken av tegninger. Tegningen til høyre betyr mye for meg. Det er et symbol på min føste hest som betydde veldig mye for meg. Jeg har tegnet øyet hennes inni en skisse av en hest, øyet var fylt av sorg og er avbildet fra dagen før hun døde. Hun ble avlivet som 6 åring fordi hun var syk og skadet.Hadde vist en periode hvor jeg hadde det gøy med å tegne kjendiser. Angelina Jolie til venste tegnet jeg i ungdomskolen i tegning form og farge eller hva det het, og jeg fikk karakter 6 på den, haha. Så da var jeg passe fornøyd. :) 

Denne hesten er det jo faktisk ikke mer enn 3 år gammel, jeg tegnet den etter jul fordi jeg hadde fått et sett med kullstifter av søsteren min som måtte testes :) Tilbake til nuet... 

Nå holder jeg på å tegne jentene mine, jeg har så vidt fått begynt på vakre Otilie. Håper så inderlig at jeg kan bli fornøyd med denne tegningen og ikke lei midt inni.. Haha.  

For å si det slik, så er det noen timer til jeg er ferdig, så da avslutter jeg her. 

Ønsker alle en fin kveld, selv skal jeg begrave meg ned i tegningen min igjen 

 

VÅRGARDEROBE - Blusebukse


 

Kanskje er det litt tidlig, siden det snør som bare det ute i dag, og BT ble ringt fordi han må brøyte i natt, men hvis man tar en titt i butikkene er jeg ikke tidelig ute, der er vårmoten i full anmars. Derfor bare måtte jeg sy et plagg til jentene som lokker frem tanker om varmere tider. Den kan så klart brukes vinterhalvåret også, med en ullstrømpis og ullbody under. Antrekket er sydd litt stort, noe som passer perfekt siden den da varer mye lengre og forhåpentligvis så kan de bruke den når det blir varmene i lufta og mindre snø på bakken. 

Blusebuksa kommer til å bli enda søtere den dagen de begynner å gå slik at man ser antrekket i sin helhet og ikke som en "krøll" når de sitter. Hihi

 

Otilie og Olivia, våre vakre modellene viser frem hvor fine de er i sine nye klær ^^, Mange av dere begynner å bli flinke til å se hvem som er hvem nå, ser dere hvem som er Otilie og hvem som er Olivia i dag da? 


Jeg kjøpte mønsteret til denne blusebuksa hos stoff&stil. Det er veldig mange som lar seg inspirere av at jeg syr og oppfordrer dere til å prøve dere. Derfor tenkte jeg at jeg kunne finne et mønster på stoff&stil som både er søtt og som har vanskelighetsgrad - ENKEL. Mønsteret koster 35,- så om du vil prøve å sy, men trenger et mønter med oppskrift kan denne være et alternativ ? :) 

Du finner mønsteret HER 

Jeg har lagt på en liten detalj, sydd på en strikk på innsiden foran slik at jeg har fått en rynket effekt og sydd på slufsa som jeg har laget. De er kjempeenkle å lage - se hvordan HER.  Blusebuksene mine er sydd  i 100 % bomull.

Hva synes dere? Husk jeg blir veldig glad for kommentarene deres <3
 


Pappakos som ga mamma tårer i øynene <3 Vakreste jeg ser da vet dere ^^,


Følg SPEILTVILLINGENE på facebook HER

 

Jeg bare måtte!


 

Gooood kveld, eller skal jeg si natt. Jeg skal legge meg nå egentlig, men har spist alt for mye godis og drukket et par glass for mye med coca cola, så jeg føler meg ikke så veldig trøtt akkurat! Haha, BT sovnet på sovnet på soffen og rett før øynene falt igjen lurte han på hva jeg hadde fått i meg som danset, hoppet, spilte cazy og skulle kosemoseplage han. Huff, jeg tåler såå dårlig sukker. Hvis jeg har fått i meg litt sukker når vi skal legge oss blir BT sprø av meg, for skravla mi går i ett! Det er vel kanskje derfor jeg sitter her å skriver nå som han har sovnet...

Det er ikke helt bra når jeg får veldig mange ideer i hodet mitt på en og samme tid, da hopper jeg litt fra det ene til det andre uten og bli ferdig med det første å få ryddet etter meg. Pytt pytt, litt rot må man tåle (les: BT tåle) når jeg skal være så produktiv ^^, Det kommer jo noe godt ut av det.

Jeg har sydd et nytt antrekk til jentene og jeg spute BT om han syntes det var søtt "ja, det var søtt" svarte han, så måtte jeg spøre om det var litt søtt eller veldig søtt da vet dere "det var veldig søtt, svarte jeg rett nå " Hihi.. Jeg har lært opp samboeren godt - akkurat det jeg ville høre. Snikpik i dag, viser i morgen :) 
 

I tillegg til at jeg har sydd i kveld har jeg hørt på en sang på repeat sikkert nærmerer 50 ganger nå. Er ikke så ofte det skjer, men i dag kom en sang på radioen mens jeg kjørte hjem fra skolen som jeg ikke hadde hørt før, jeg var solgt etter det 20. sekundet begyntene. Kjenner jeg får vibber inni meg av å høre den syke deilige saxophon-soloen som går igjennom hele sangen. I dag sier T-skjorta mi alt " MUSIC IS THE ANSWER" Jeg lover at om jeg får meg en sax snart skal jeg lære meg og spille sangen for dere. Har 7 år sammen med to trofaste saxer, og nå har jeg gått noen år for lenge uten å spille kjenner jeg  :O Må nesten bare slenge med sangen ^^, 


God natt dere <3 

 

 

KYLLINGdrøm til BARNET

 


 

Nå har jeg eksprimentert meg frem til en ny og veldig godt middagsrett til barnet. En rett som passer de som tåler å få litt mer konsistens i maten enn ren pure. Fra 7-9 mnd. 

Kyllingdrøm har masse smak i seg og er så klart veldig sunn og god :)


 

Ingredienser:

 • 1/2-1 paprika 
 • 2 små eller 1 stor tomat
 • et hvitløksfed
 • en bit av en chilli - Retten blir ikke sterk fordi du har litt chilli i, chilli er med på å gi en utrolig god smak
 • friske urter (basilikum, oregano, timian og persille kan brukes vekslende for å variere smak)
 • en kyllingfilet
 • kokosmelk
 • kokt ris eller fullkornspasta (uten salt i vannet). Potet kan også anvendes i stedet for ris og spagetti. 

 

 

Fremgangsmåte:

Med Philis avent sin dampkoker og hurtigmikser:

Skjer opp paprika i biter
Del opp tomatene og ta ut frøene, del opp i biter
Del chillien i to og FJERN frøene (det er frøene som er det sterkeste på chillien, kytt opp i biter
kytt hvitløken i små biter
Skjer kyllingen i terninger
Ha alt over opp i beholderen + urtene og la det dampe i ca 15 minutter, kontroler at kyllingen er gjennomdampet.
Snu beholderen, hell av væsken og blend sammen alle ingrediensene til en puré. Ha i kokosmelk til du får ønskelig kosistens og smak. 

Risen eller pastaen kokes ved siden av. Ønkser du å bruke potet kan du ha en potet oppkuttet sammen med det andre i beholderen. 

 


 

 

Uten Philis Avent sin damkoke og hurtigmikser:


Skjer opp alle ingrediensene i biter, fjern frøene fra tomaten. FJERN førene fra chillien, det er frøene som er sterke. 
Ha paprika, tomat, chilli, hvitløk og kyllingen i en kjele med litt vann så det ikke blir svidd, spe på litt mer vann om du ser det begynner å bli tørt. La det småkoke til kjøttet er gjennomkokt og grønsakene møre.
Hell av eventuell overflødig væske.


Tilsett urter, bruk en stavmikser til å mose alt sammen til en puré. 
Spe på med kokosmelk til du får ønskelig konsistens og smak.

Risen eller pastaen kokes ved siden av. Ønkser du å bruke potet kan du ha en potet oppkuttet sammen med det andre i beholderen. 

 

Ris kan ta litt tid for barna og vende seg til pga den nye smaken og den spesielle konsistense. Men vi lærer oss til å like alt vi blir servert nok ganger.

Server en posjon og frys ned resten eller sett i kjøleskap - holdbar i 2 dager.  


 

Følg SPEILTVILLINGENE på facebook HER

 

 

VIMPEL BARNEROM


 

Jeg bare måtte!!!!... 
Vi skal pusse ned gulvet på soverommet til jentene og lakke det på nytt da det er så slitt og flisete blitt. Elsker gulvet da, gammel treplank, kommer til å bli griselekkert med et lite "facelift". Vi får ikke startet der før vi er ferdig med litt annet som fort tar tid når jeg i tillegg til å ha en mann som jobber mye om dagen, er ute å brøyter hele natten og sover stort sett når han er hjemme. 

Men å gjøre klare litt forbredelser kan vel ikke skade! Så i går og i dag tidlig har jeg gjort ferdig vimpelen til Olivia. 

Disse har jeg enkelt laget ved å klippe ut to og to trekanter som jeg har sydd sammen rette mot rette, langs begge sømmene som går ned mot spissen, toppen har stått åpen. Når de har sydd vrengte jeg trekanten slik at retten kom ut og strøk de i formen sin. 

Jeg har brukt malt papp til bokstavene. Jeg fant litt papp fra en frokostblandingeske. Jeg brukte innsiden og svampet den med en nydelig lys rosa maling. Dette gjør at bokstavene får litt retro stil over seg da den beige pappen skimter igjennom enkelte steder.

Får å få perfekte bokstaver skrev jeg inn navnene på dataen forstørret det til den størrelsen jeg ville ha, la et vanlig kopieringsark mot skjermen og tegnet av. Etterpå klippet jeg ut bokstavene, la de på pappen hvor manligen hadde tørket, streket rundt bokstavene og klippe ut bokstaver i papp. Så var det bare å pynte slik jeg ville ha det, og putte på noen sløyfer, det blir aldri feil ^^,

Tilslutt sydde jeg alle vimplene sammen med et kantbånd som jeg brettet langs toppen. Da ble åpningen gjemt og vimpelen FERDIG :)

Det jeg har gjort med den enkle sengen fra IKEA finner du HER

Lurer du på hvordan jeg lager doble sløyfer finner du det HER Lik SPEILTVILLINGENE på facebook HER

 

Blogger - ikke bare bare


 

Å være blandt toppen av Norges bloggere er ikke bare bare. I dag har jeg hatt besøk av ei herlig venninne som har gått igjennom hvordan regnskap og skatt skal utføres. Det er jammen med mye å sette seg inn i og det er i hvertfall ingenting som heter å få noe. Får man noe må man skatte av det også. 

Det er ikke akkurat slik at jeg tjener så mye på bloggen, men noen kronasjer blir det, samt at jeg kan få veldig mange produkter om jeg ønsker det. Jeg er vist kanskje litt kjip for jeg takker nei til så og si alt. Det er rett og slett fordi jeg er livredd for å gå på en smell om jeg mottar en masse varer uten å kunne føre det opp skikkelig og holde orden i regnskapet. 

Men jeg skjønner at dette med regnskap er ganske viktig, og skatteetaten holder øynene åpne for topplistene til bloggere. Jeg vil jo gjøre alt riktig, og jeg skatter mer enn gjerne. Jeg har sett hvilken enorm hjelp vi fikk på sykehuset da jentene ble født 8 uker før tiden. Tørr nesten ikke tenke på hvordan det hadde vært hvis vi ikke hadde hatt det velferdsamfunnet vi lever i. Dessuten har jeg også lyst til å få litt mer en minste pensjon den dagen jeg blir så gammel, så skatt er viktig :D 

Bare synd det er så vanskelig. Hihi.. Neida, alt som er nytt er jo vanskelig. Jeg kommer meg vel inn i det etterhvert. 

Til alle dere som blogger og blir sponset så kan man tjente opptil 50 000,- skattefritt på hobby, men det skal allikevel bokføres slik at du faktisk kan bevise at du har tjent under 50 000 ,- :) 

Tja, jeg skal ikke trøtte dere med kjedelig regnskap så HA EN FIN DAG!! :DPermisjonstiden

 

Nå er det ikke mange dagene til jeg har vært hjemme i et år. Jeg ble sendt ut av jobb i uke 23. 1.februar-2013. Ikke fordi jeg følte meg dårlig og lurte på om jeg kunne slutte å jobbe, men fordi sykehuset ga meg beskjed om å kontakte legen min så vi kunne skrive en søknad om at jeg skulle gå på svangerskapspenger i stedet for i arbeid. Årsaken til det var så klart at jeg bar frem tvillinger som regnes som et risikosvangerskap. Og det er vanlig å bli sendt ut av jobb fra uke 20 om tilrettelegging ikke er mulig. Jeg jobbet på denne tiden i klesbutikk og tilrettelegging for et tvillingsvangerskap ville vært å bære inn en seng slik at jeg kunne ligge å avlaste bekken og livmorhals. Det sier seg selv at man ikke kan ligge i en seng i en klesbutikk så da ble det hjem på sofaen i stedet. 

Jeg tenkte det kom til å bli veldig kjedelig å gå hjemme så lenge før jentene kom, men jeg trur vel ikke jeg rakk å kjede meg et sekund. Jeg hadde en haug med eksamener i vente så mye tid ble brukt til lesing. Husker veldig godt hvor mye jeg ble avbrutt av noe som føltes som karatekamp inni magen, men det var så klart bare koselige avbrytelser med litt smerter da. Haha. 

Jammen var det nok bra jeg var ute av jobb så tidlig også, allerede da kjente jeg etter en dag med ståing at bekkenet begynte å svi, og i uke 26 begynte livmmorhalsen å åpne seg. Jeg klarte å holde de inne i 6 uker til noe jeg er veldig takknemlig for, men jeg skulle gjerne beholdt de enda 6 uker om jeg hadde fått valget. Ut kom de samme hvor mye legene prøvde å stoppe de.


Nybakt mor, så stolt. Veldig viktig med hudkontakt på de to små, så slik kunne vi ligge å kose, time på time. 

Jeg fikk litt hetta da jeg lå på sykehuset og kom på at jeg ikke hadde fått levert inn søknader om foreldrepenger. Jeg ble jo tatt litt på sengen med fødsel så tidlig, men heldigvis var den en herlig sosionom på sykehuset som kunne hjelpe oss og fortelle oss hvordan systemet fungerte i vår situasjon. Vi hadde ikke hatt sjans uten, for det nav-systemet skjønner jeg meg ikke en dritt på, og det virker det ikke som de som jobber der gjør heller. Ikke i vår situasjon i hvertfall. 

Når man føder for tidlig får begge foreldrene "sykepenger" fordi barna regnes som "syke" altså de ligger med medisinsk behandling på sykehuset. Antall uker man har i permisjonstiden begynner heller ikke å rulle før man kommer hjem fra sykehuset. Det er jammen meg bra, for hvis våre jenter skulle begynt i barnehagen 9 mnd gamle som noen gjør og vi hadde mistet alle ukene på sykehuset også ville de faktisk ikke vært eldre enn 7 mnd regnet fra terminen. Det ville vært skrekkslagent i mitt hode. 

Fra dag 1 vi kom hjem fra sykehuset har BT jobbet fullt. Det har heldigvis gått veldig bra å være alene for min del. Jeg fikk en veldig god teknikk på dobbeltamming så jeg hadde alltid kontroll på begge jentene hele veien. 


Kom over dette syke men morsomme bildet fra jeg ammet ^^, Gud som jeg savner den tiden selv om den var såå intens og slitsom. Men miuttene jeg satt slik var helt ubeskrivelig. 

Når man får flere enn et barn får man også noen uker ekstra hjemme. Per ekstra barn får man 5 uker (100% permisjon) eller 7 uker (80% permisjon). De 5/7 ukene ekstra kan man velge hvordan man skal ta ut. Jeg vet mange velger å bruke de slik at mannen kan være hjemme å hjelpe til i starten. Her er det jeg som har forlenget permisjonen med 5 uker. Nå er det ikke mange dagene til permisjonstiden er over for min del. 10 februar er det ikke lengre noen foreldrepenger som kommer inn på kontoen. Gud så fort tiden har gått! 

Jeg har spart penger hver mnd igjennom permisjonstiden slik at jeg har "lønn" i to mnd til, altså til jentene fyller 1 år. Da har vi valgt å ikke ha de i barnehage og heller motta kontatstøtte som alle får om man ikke har barnet i barnehage fra de er 1 til 2 år. Dette er en av de tingene jeg ser på som en kjempe fordel med å få tvillinger. Siden vi får dobbel kontantstøtte 6000 x 2 har jeg råd til å være hjemme og oppleve enda noen mnd med barna mine før jeg "gir de fra meg til samfunnet".  

Så her skal jeg gå hjemme med jentene til nyåret 2015. Da begynner BT å ta ut sin permisjon. Han skal fordele sine 12 uker over 24 uker. Det vil si han kommer til å være hjemme 50 % og jobbe 50 % prosent. Hvis vi da får barnehageplass vil jentene begynne 50 % i barnehage et halvt år før de begynner 100 %. = Drømmesituasjon for meg ^^, 

Permisjonstiden går alt for fort. Det er så mye som skjer med to små i hus at jeg rekker ikke kjede meg et sekund. Jeg startet jo også med denne bloggingen etter sommeren, og den har nærmest blitt som en jobb når jeg har "fri" fra jentene, så her skal jeg si dere at vi ligger ikke på latsiden. Jeg står opp 7 det jeg klarer og jobber til jentene står opp 9-10. For noen hadde det sikkert blitt et skikkelig pes, men for meg er det helt topp. Jeg synes det er veldig godt å kunne utrykke meg og få respons på det jeg skriver. Det blir på en måte min komunikasjon med omverden alle de timene på dagen hvor andre jobber eller studerer. 

Ha en fin dag alle sammen, vi skal snart på helsestasjon for å se hvor store jentene er blitt :D 

 

TIPS til BARNEROMMET


 

Endelig fikk jeg satt meg ned foran macen. Phuu.. I dag våknet jeg ikke før halv 10 :O Mobilen opptaterte seg i natt så derfor fikk jeg ikke satt på noen vekkeklokke og våknet da jentene våknet. Så jeg er litt sent ute med det meste i dag, men jeg har fått jobbet med et av prosjektene mine på barnerommet.

Jeg var denne uke på panduro og kjøpte nydelige stoff. Så nå har jeg endelig kommet så langt at jeg kan vise dere. Jentene har hver sin seng fra IKEA, rett og slett fordi de er rimelige. 500,- kostet en seng, og jeg synes faktisk de er finere enn mange andre bare fordi de har den lille beskjeringen på toppen. Har man litt fantasi så kan man gjøre om den enkle IKEA-sengen til en skikkelig prinsesseseng. Det er nettopp det jeg holder på med om dagen ^^, Se hvor stor forandring sengen får med litt pynt på seg. Gleder meg til jeg er ferdig med begge ^^ 

Jeg regner med at det er noen som ønsker å vite hvordan jeg har gjort dette, så her kommer fremgangsmåten  :D

 • tegn opp og kipp ut et stykke papp som har den størrelsen du ønsker. I mitt tilfelle skulle den passe inni firkanten på sengeenden. 
 • Klipp ut för som du får kjøpt ferdig på rull (hos panduro eller i stoffbutikker, stoff&stil har det også) litt større enn pappfirkanten slik at du kan brette den inn på baksiden. Lim vattet/föret på. Du kan også bruke en stifteaskin.

 

 • Stoffet festes på samme måte, om det er mønster på stoffet pass på at det blir rett før du fester det. Sett på noen stifter så det holder godt.  • Sy på knappene. Det er veldig greit å sy igjennom papp. Pass på at du stramme godt med ikke så hardt at du strammer igjennom pappen. Siden det er vatt under stoffet vil knappene dane struktur i sengegavelen. 

 • Bruk masse lim til å feste sengegavelen med. Jeg brukte tretim og superlim fra vanlig butikk :) Velt sengen over slik at tyngen av sengen ligger på sengegavelen. Ta limet tørke mens vekten av sengen står på den. 


 • Skjørtekanten i bunn lages enkelt ved å måle ut hvor lang den skal være fra sengekanten og ned til gulvet. Brette inn kantene og sy en søm langs hver innbrettet kant slik at den holder seg. Tre et bånd igjennom løperen øverst og rynk stoffet så mye du ønsker selv. Jeg festet skjørtekanten med små skruer og litt mer superlim i mellom skruene. 


TADAAAA!

Litt tidkrevende, men ganske så enkelt. :) Hva synes dere? <3 

 
 

HÅRET - hva skjedde ?? :O

 
RØYTING

Da jeg gikk gravid med jentene tenkte jeg ikke på hva som kom til å skje med håret mitt etter graviditeten, men det skulle vise seg å bli en "spennende" afære. Å føde bare ødelegger hår! Det jeg allerede viste før jeg ble mamma var at man mistet veldig mye hår etter fødsel. Håravfallet starter ca 3 mnd etter fødsel uavhenging om man ammer etter ikke, det er forskjell på hvor mye hår man mister, men årsaken til at man mister mer hår en periode etter fødsel er fordi hårsekkene tar en pause i syklusen sin slik at de dør og faller av. Under graviditeten minster man langt mindre hår enn normalt, når røytetiden da kommer mister man alle de hårene man skulle mistet igjennom graviditeten og de 100 hårstrående som vi normalt mister hver dag :O Det kan virke veldig mye, spesielt om man har langt hår. Røytingen går tilbake til normalen 6-12 mnd etter fødselen.

Det er ikke så veldig lenge siden BT måtte skru opp noen rør fra dusjen fordi dusjen var tett, gjett hva som hadde forårsaket det! Veldig lange hårstrå, mange av dem! 

BT har verdens snilleste onkel som er frisør. Han fortalte meg at noen mister faktisk så mye hår etter en fødsel at de får viker (veldig normalt) og måne (mer sjeldent). Han mente at jeg mistet lite hår sammenlignet med normalen, men at det helt sikkert føltes så mye siden jeg har så langt hår. Jeg har jo nok hår å ta av så håravfallet var ikke det verste for min del. Min beste venninne fikk  barn to mnd før meg, hun mistet en del hår - og det søteste søte er når håret våkser ut igjen og danner en krans rundt hele hodet med babyhår ^^, Så søtt, men så irriterende for den det gjelder.

FETT HÅR

En mnd etter at jentene var ute av magehuset begynt jeg å få fett hår. Og når jeg sier fett hår så mener jeg ikke at det ble fett etter en dag, det var fett når jeg fønet håret etter å ha dusjet. Jeg holdt på å bli sprø, jeg vurderte å bli hjemme på 17.mai da jeg følte at alle kom til å glane på håret mitt og tenke at jeg hadde sluttet å dusje. Haha. Det var grusomt, det startet ved skillen, og brette seg ut et par cm. Det ble verre og verre, til slutt var hele håret langs hodebunnen fet og det strakk seg 5 cm utover i håret. Det var så fett at det så ut som jeg hadde brukt brylkrem eller smør i håret og om jeg gredde det ble det bare trykke striper etter hårbørsten.
Jeg bruker kun frisørsjampo, og jeg prøvde å bytte merke, jeg gikk over til de billige  på butikken, jeg vasket håret med zalo og ullvask Milo til Åge (frisørens) store forskrekkelse. Jeg holdt på å gå på veggen av mitt fette hår som ble verre for hver gang jeg vasket det.

Heldigvis fant jeg reddningen, reddningen hadde stått foran meg hele tiden. Jeg fant på et forum inne på nettet noen som hadde opplevd det samme. VASK HÅRET MED BABYSHAMPO! - var rådet. Jeg løp i dusjen, og for første gang så jeg at håret begynte å få sin normale tørrhet igjen. Etter 3-4 vask var håret som før. Phuuuu....

MØRKERE HÅR

Siden jeg er brunnette så vil jeg nok ikke merke noe særlig endring på fargen, men Åge fortalte at nesten alle med mellomblondt hår blir mørkere og mørkere i håret for hvert barn de føder. Jet vet ikke om det er så ille, men måtte ta det med siden det er en så vanlig "bivirkning" etter fødsel.

HÅRSTRUKTUREN ENDRER SEG

Husker jeg hørte for mange år siden at de med rett hår kunne få krøller eller fødsel og de med krøller kunne få rett hår. Må ærligtalt innrømme at jeg trudde det bare var vås, men neida. Her har håret mitt fått gjennomgå. Så til de grader -_- Jeg har hele mitt liv hatt pinnerett hår, ikke så mye som en liten fall har vært å finne i håret mitt. Rettetangen min har vært brukt til å lage krøller :P Hva nå? Må si jeg liker utsagnet til Åge (frisøren):  "oida, du har fått slike bulker du ja". Og jeg til min fortvilelse, "ja, når forsvinner de igjen da?" "de forsvinner ikke, det blir bare verre". Seriøst. Ok, bulkene i seg selv er ikke så ille, problemet ligger at jeg kun har fått de plassert i bakhodet, på sidene og foran er håret mitt fremdeles rett og fint, mens bak ser det faktisk ut som jeg har brukt bølgetang. Og det ser jo litt rart ut å bølge håret kun bak da.  
Det var mine hårerfaringer. Fortell meg og de andre leserene om dine i kommentarfeltet :D 

 

Nytt til barnerom


 

I dag har jentene og jeg vært på skikkelig shoppingrunde. Vi fikk bruk for litt av pengene jentene fikk til jul slik at de snart kan få seg et rom som er deres prinsesserom. Jeg har noen spennende ideer nå som jeg ikke tørr å fortelle om helt enda tilfelle jeg ikke får det til ^^, Hihi. Før jeg kan begynne for fullt må vi også slipe ned hele gulvet og lakke det på nytt da det er så lenge siden det ble gjort at man får flis av å gå der. BT kjøpte slipemaskin i dag så nå kan jeg nesten ikke vente med å gjøre det ferdig. 

I mitt forrige innlegg la jeg ut noen bilder til barnerom inspirasjon - HER

Dette er hva jeg handlet til jenterommet i dag :D 

Dette herlige barnespisebordet med de fantastisk lekre stolene i min favoritt farge kjøpte jeg på Bohus. Fargen på stolene gjorde at jeg umulig kunne la de være igjenn i butikken. Jeg husker selv hvor moro jeg syntes det var å leke teselskap eller sitte å tegne på mitt eget bord da jeg var liten. Måtte ha to stoler ekstra også så de kan ha med seg en venn hver ^^, 

 

Disse utrolig koselige boksene kjøpe jeg hos søstrene grene. De koster virkelig slikk og ingenting. 60,- betalte jeg for tre slike bokser. 

 DREAM kommer også til å passe så godt inn på prinsesserommet med den nydelige dempede rosa fargen. Denne esken med bokstaver fant jeg hos Feel

 

The double O's ble beriket med nye bamser også da jeg kom over disse søte haiene på kremerhuset til 60,- Det var nemlig 70 % salg på dem :D Hurraaaa for salg!

 Så over til dette bilde. Det er her min lille hemmlighet ligger. Har dere sett vakrere stoff??? Holy, kom over disse stoffene på panudo, det var nesten som jeg ble forelsket da jeg så de og hjem tok jeg med meg hele 6 m. Haha.. 

Håper dere er litt spente på hva jeg skal prøve å trylle frem av dette?

 

Og til slutt en ny lampe. Jeg har forstått at lysekroner er tingen om dagen og hva passer vel ikke bedre enn en lysekrone på et prinsesserom <3 Lampen er også kjøpt på Bohus. 

 

 

INSPIRASJON BARNEROM


 

I dette gamle huset har vi et hederssoverom, det er MYE større enn de tre andre soverommene, derfor har vi valgt å gi fra oss det store soverommet til jentene. VI trenger jo ikke all den plassen uansett. Jentene har sovet på samme rom som oss fra de ble født til nå og jeg kjenner at det er på tide at de og vi blir litt mer "selvstendig" ^^, 


Slik ser soverommet vårt ut nå som vi deler med jentne :) 

Vi har valgt å la jentene dele rom mens de er små, det er mest egnet i dette huset da ingen soverom har samme størrelse, også synes vi det er fint å sove i samme etasje som dem. De to soverommene nede kommer til å bli brukt som kontor og gjesterom/vaskerom.

Må si det klør litt i fingrene etter å få startet med dekorasjon av barnerom. Jeg vil at prinsessene mine skal få det prinsessefint. 
Våknet ikke før halv 9 i dag -_- og ble liggende å se på bilder av barnerom frem til jeg nå gikk ned å satt på kaffen, jentene sover enda :)

Litt inspirasjon. ELSKER ELSKER ELSKER de duse gamle fargene


Må ha slik bil som jentene mine sitter i over. FOTOGRAF: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder


Kom gjerne med tips og trisk til å lage et unik barnerom :D 

 

TvillingTelepati


 


FOTOGRAF: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder  

Telepati - en form for kommunikasjon igjennom tanker og følelser. 

Er det virkelig mulig å kunne kommunisere igjennom følelser og tanker? Mange tenker vel at det er vås, at det ikke finnes noen flere sanser enn de 5 vi alle er kjent med. Ikke vet jeg hva som stemmer, men vi har vel alle opplevd følelsen av at noe ikke er som det skal være før man faktisk havner i situasjonen? Jeg har det slik hver gang en av hestene mine har vært dårlig, det er som jeg vet det lenge før jeg kommer i stallen, og det stemmer hver gang. Ellers så har jeg ikke tall på hvor mange gange BT har enten svart på noe jeg tenkte på eller sagt det jeg skulle si rett før jeg rakk å åpne munnen. De gangene føles det virkelig ut som han har vært i snoket i tankenene mine. Dette handler ikke om å være tankeleser, det skulle jeg gjerne vært noen ganger, men det skjønner jeg er helt umulig for meg. Men intense følelser som kjærlighet, smerte og sorg er kanskje så sterkt at man kan oppfatte det på en nivå som er langt over det som blir sett på som naturlig. ?

Hvis jeg kan oppleve en form for telapati med hestene mine, min bestevennine og kjæresten min, så er jeg ikke i tvil om at tvillinger som er så nært knyttet som to mennesker kan bli opplever slike hendelser oftere og mer intenst enn andre. 

Det er ikke vitenskaplig besvist, så her må man velge å tro på det eller ikke. Jeg ble sittende å lese noen tvillinghistorier om telapati på en amerikansk side og jeg har lyst til å dele litt med dere.

My Friend's Twins

En venn av meg har tvillingjenter som er 5 år gamle. For et år siden tok jeg de med på IKEA. Da vi var i andre etasje ville den ene tvillingen gå til lekerommet i første etasje og den andre ikke. Min sønn tok med tvillingen som ville ned, mens jeg tok med den andre tvillingen og fortsatte å shoppe. I det de andre var ute av synet (og antagelig allerede nede i følge tiden som var gått siden de gikk) stoppet tvillingen som var sammen med meg. Hun kikket intenst som om hun lyttet etter noe. Jeg spurte henne var som var galt og hun svarte: "søsteren min gråter" Jeg hørte ingenting. Ikke lenge etter kom sønnen min og den andre tvillingen tilbake. Som søsteren hadde oppfattet hadde tvillingen skiftet mening i det hun kom til lekerommet og begynt å gråte. 

Across the miles

Min bestemor var enegget-tvlling og flyttet til Australia fra England, mens hennes søster ble i England. En dag, følte hun en forferdelig smerte i den ene armen uten å kunne forklare det. Hun dro til sykehuset, men doktoren kunne ikke finne noe galt med armen. En uke senere fikk hun et brev fra tvillingsøsteren sin som fortalte at hun hadde falt og brukket en arm - den samme armen som min bestemor hadde følt smerten i.

Identical

Jeg trur dette er sant. Jeg er eneggettvilling og vi fullfører hverandres setninger og vi kan i noen tilfeller kjenne hverandres smerter. Da vi var 5-6 år satt jeg inne og så på tv mens min søster var ute og syklet. Hun skadet seg og jeg begynte å gråte og holdt meg for kneet. Det var som en tilfeldig strøm av smerter i kneet. Det skjedde samtidig på samme kne som min søster skadet da hun falt av sykkelen. 

Twin telepathy

Min søster og jeg ble separert på skolen. Det var en dag jeg plutselig kastet opp og i løpet av frimunittet kom min søsters klassekamerat  og informarte meg om at min søster var syk og kastet opp på samme tid som jeg hadde kastet opp. Vi fullfører hverandres ord, vi vet hva den andre tenker og hvis noe skjer med min søster kan jeg føle det. Det er visa versa. 


De sisamesiske tvillingene Abigail og Brittany har hver sin kropp fra magen og opp, men bare en arm hver, fra magen og ned deler de en kropp. Jentene har to hjerter og to hodet med forskjellig personlighet. Hvis du har sett samspillet deres er det unikt, og veldig ofte snakker det helt likt. To stemmer som sier akkurat det samme til tross for at de er to personer. 


Har du lignende historier å dele med meg ?  Eller tanker og synspunkter om dette temaet ? :)

 

 

 

 

 

GAMMELT Hus!


 

Æsj og fysj og hutte-meg-tuuuu! Dette huset trur jeg bør vinne en pris for dårlig isolasjon og kalde rom. Det er ikke mer en 4 minusgrader ute og alikevel blir huset isnende kaldt bare på et par timer. Kjøkkenet vårt er det kaldeste. Varmeovnen står på nesten 30 grader, alikevel merkes det ikke at det blir noe varme i rommet. Under kjøkkenet er det krypkjeller så all kulda går rett opp i gulvet. Det er så kaldt gulv der at man kjenner kulden sive igjennom ullsokkene og tøflene. Bhaa..

I dag ville jeg at jentene og jeg skulle spise frokost på kjøkkenet, det er så mye bere å kunne bruke tripptrappstolene og ha et ordentlig måltid sammen. Så jeg kledde på jentene joggeheldresser på utsiden av pyjamasen og meg selv en ullgenser. Jeg satt også på stekeovnen i 5 minutter og åpnet døren på den for å få litt mer varme. Haha. 

Det er ikke slutt enda, i det jeg skulle fylle en kanne vann til kaffen oppdager jeg .... Vannet er fryst ! 
Heldigvis var det fremdeles vann til badet, så det ordnet seg.

Nok fryseklaging fra min side, vi har vel i teorien alt for lite å klage på, men jeg gleder meg til den dagen et nytt, isolert hus med varmekabler i gulvet står på denne tomta ^^,

 

I historieboka, finner vi historikk over dette huset og gården fra over 100 år tilbake. Da vi borret hull til varmepumpe så vi at veggene er isolert med leire. 

Til tross for kulden hadde vi en veldig koselig forkost sammen, mens vi ventet på at vår kjære skulle komme hjem fra nattens brøyting. 

Jeg har den siste tiden falt pladask for pastell, jeg har lyst til å gjøre om hele huset med innslag av pastellfarger, haha! Jeg får vel heller prøve å begrense det til soverommet til jentene som jeg skal skal ta fatt i :D 

 

God søndag <3 

Twinsa i nye heldresser


 

Jeg tenkte jeg bare skulle vise dere de ferdige heldressene til snuppene før jeg tar helg. Fikk sydd nr to i dag mens jentene lekte på gulvet ved siden av meg og under meg. De er over alle hauger nå og det gøyste i verden er å krabbe bort til blomstepotta som står på gulvet å få tak i noe jord oppi den :P 
Jeg skal love dere at det ikke er like lett å få blinkskudd når man skal prøve å ta bilder av to babyer på samme tid. Men bilder er det, og nusselig er de. ^^,

Det er  veldig mange som spør om jeg tar i mot bestillinger, og da må jeg svare desverre. Så lenge jeg er i mammapermisjon har jeg ingen ønsker om å bruke tid på så mye annet enn å tilbringe den med de aller beste i verden, Otilie & Olivia  <3

Det er også grunnen til at jeg har lagt ut oppskrift på hvordan du kan sy en heldress selv, du finner syoppskrifter under kategori: SYOPPSKRIFTER

HA EN FORTREFFELIG HELG ALLE SAMMEN. Legg gjerne igjen en kommentar om hva du synes om heldressen :)

 

Heldress med million-dolla-stoffet


 

God morgen :D <3

I går kveld måtte BT ut å brøyte -_- Jeg får jo ikke sove uten han lengre, så derfor satt jeg med ned foran symaskina mi med et nytt prosjekt. Egentlig har jeg jo sydd mange heldresser opp igjennom, men det er en grunn til at jeg fortsetter å sy de. Jentene vokser og vokser, så klærne blir for små på null komma niks. Jeg forguder heldressene, de er så geniale å trekke på utsiden av klærne når vi skal ut å kjøre bil. Nå er det litt kaldt å ligge med disse i vogna, men når det springer mot våren og det bikker på plussgradene igjen bruker jeg disse alltid i vogna også utenpå klærne. Så allsidige, varme, mye og ikke minst veldig søte ^^, 

Heldressen jeg sydde i går, eller skal jeg kalle det i natt, fikk en ny vri. Million-dollar-stoffet, et nyydelig fuskepelsstoff rundt hetten. Jeg gleder meg til å prøve den på. Har enda bare rukket å sy en så jeg får vise hvordan de er på når jeg har laget to :) Hva synes dere om det nye heldressen til jentene? 

 

Babysøvnens TIPS

 


 

Vi har som mange allerede vet hatt problemer med å få jentene til å sove fra vi legger de til morgen. Jentene har hatt en tendens, spesielt hun ene, til å våkne kl 21:00 hver kveld etter hun har sovet en/halvannen time i sengen sin. Da er den lille jenta vår helt utrøstelig, og jeg føler jeg har vært igjennom alt for å få henne til å sove igjen.

For å nevne litt så har jeg prøvd: bli på rommet og roe henne i sengen gjerne i tre timer før jeg løfter henne opp. I sengen roer jeg ved å synge, stryke, klappe, kile i ansiktet, massere føttene (massere føttene er det eneste som får de til å bli rolige i sengen, da kan de ligge en halvtime helt salig i blikket, men sove skal de ikke for det), gi vann, gi melk, løfte opp og bysse. 

Jeg har lagt ut noen bilder på instagram hvor jeg atter en gang sitter oppe til sent på kveld for å pøve å få de to små til å sovne igjen. Det kan nemlig ta så lang tid som at klokken rekker å bli 01:00. Og på instagram er det mange kloke mødre som følger meg og som gjerne gir råd om hvordan jeg skal få de til å sove. Vel de fleste av alternativene er allerede prøvd, som å endre på rutiner på dagen, vekke tidligere på morgen, la de sove kortere på dagen, gi de mer mat igjennom hele dagen. Så de andre tipsene, øreverk, stivhet, la de gråte til de gir seg osv osv.

ULLFROTTÈ PYJAMAS

Det kom også inn et tips Fra Oda Kristine, hun anbefalte oss pysj i ullfrotté, det hadde reddet nattessøvnen hos dem. Med en gang jeg leste den kommentaren tenkte jeg - Nei, en ullpysj kommer ikke til å gjøre underverker her, vi har 22 grader på soverommet, så fryser gjør de i hvertfall ikke - 

Det rare med det hele var at denne kommentaren festet seg til hjernene min, jeg klare ikke å slutte å tenke på den, akkurat som om noe uvist prøvde å fortelle meg at det kanskje lå noe i den kommentaren som egentlig stemte, men som jeg bare hadde avfeild. Det kunne jo ikke skade å prøve. Jeg har ikke ullfrotté pyjamaser, de skal være riktig så dyre, men jeg har to nyydelige pastell ullpledd som verdens snilleste mamma til Renate, en bestevenninne strikket til jentene som fødselsgave. 


 

Jeg la jentene på hvert sitt pledd og svøpet de inn i pleddene som to små larver i en puppe ^^, 
Som vanlig sovnet de veldig fort. Klokken kvart over 9 kikket jeg på klokken - de sover enda -  BT og jeg satt på en film, og da vi gikk å la oss kl 23, hadde vi fremdeles ikke vært oppe hos jentene. :O For første gang på jeg vet ikke har de sovet fra vi la de på kvelden til i dag tidlig. WOHOOoooo. 

Det kan jo så klart være tilfeldig, men jeg kommer definitivt til å gjøre det samme i kveld. Jeg er sikker på at det enten kommer av den jevne varmen eller av tryggheten av å bli pakken på denne måten. Jeg vet ikke hvor lenge det er slik, men for nyfødte er jo det å ha det trangt en trygghetsfølelse som kommer fra tiden inni magen til mor. 

Grunnen til at jeg var nødt til å fortelle om det her er fordi det er veldig mange som har kommentert bildene på IG at de har akkurat det samme problemet, kanskje dette kan være noe dere kan prøve? Det skader i hvertfall ikke :D

 

Ha en fin dag alle sammen <3

Million-dollar-stoff

 


 

I skrivende stund sitter jeg fast i sofaen med vakre Otilie som sovnet på fanget mitt. Det er så deilig at de kan kose litt med meg, så tenkte jeg bare kunne gi en liten oppdatering på bloggen mens tuppene sover. 


Sovestillingen til Olivia i lenkegrinden. Tihii. 


Og Otilie på fanget mitt. (tatt bilde med macen så litt dårlig kvalitet)

Vi har vært en tur i Oslo i dag i håp om at nattessøvnen til jentene kan bli litt bedre, jeg skal fortelle mer om det senere. På hjemveien kjører vi forbi Drammen og der ligger jo Stoff&Stil, kniis, jeg måtte bare svinge innom. Det er så gøy, jeg er der alt for ofte så damene som jobber der vet godt hvem jeg er nå,  kanskje ikke så vanskelig å kjenne igjen ei som alltid kommer trillende med tvillingvogna. Jentene har for LEEENGST sjarmert hele butikken der, så hver gang vi er innom må de ned i vogna å kikke og snakke litt med dem. Damen som klipte stoffene mine i dag syntes de har blitt så store, og det er har hun jammen meg rett i. De blir alt for store. Buhuuuu

Jeg fikk med meg 4 stoffer hjem i dag + et nytt mønster. Jeg kan nesten ikke vente med å få sydd litt. Det kjipe er at overlock maskinen min må repareres så hvis jeg skal sy må jeg bruke symaskinen. Ikke at det egentlig gjør noe, men når man er blitt vandt til å være bortsjemt så er det litt kjedelig å sette seg ned med symaskinen igjen og bruke dobbelt så lang tid på å sy et plagg ^^, 

Jeg kom over et stoff som egentlig var litt for dyrt, men det er bare så sinnsykt fint. Virkelig et million-dollar-stoff. Fineste fuskepelsen. Kan nesten ikke vente med å vise dere resultatene av hva denne kommer til å bli brukt som. 

Trur jeg var preget av en dyrisk inspirasjon i dag for jeg fikk også med meg det utrolig fine stoffet under som jentene har hver sin bukse i fra MillaMilla. Jeg har en plan om å lage kjoler til jentene av det nydelige stoffet :)


MillaVilla- Design

Og til slutt et stoff som bryter mot alt det babyrosa, men som alikevel er såå søtt, feminint og NYDELIG <3 
 

Hva synes dere? 

Hjemmelaget besøksgave.


 

Wee, jeg gleder meg til i morgen for da får jeg besøk av en liten herremann som er en uke eldre enn jentene mine og født i samme prematuruke. Vi bodde tre uker på sykehuset med denne herlige familien, og det er ikke tvil om at disse menneskene gjorde oppholdet vårt der inne til mange gode minner med mye latter. Fru Hamlet er ei dame utenom det vanlige, med en latter du blir glad av og hun deler gjerne mange gode og kloke ord! Tiden flyr så alt for fort så nå har vi ikke fått sett hverandre siden sommeren. :O 

Lille herremann M er også noe for seg selv. Født nesten to mnd før tiden har han motbevist alle påstander om at premature henger etter normale barn, altså at man ikke kan regne de for eldre enn den terminbestemte datoen. Nå er M 9 mnd og han nærmest løper rundt etter gåtrilla si, helt utrolig, 7 mnd fra termindato og han går. Så kult, twinsa har så vidt skjønt hvordan de skal komme seg fremover i krabbende stilling ^^,

Jeg har i det siste hatt litt syabstinenser. Overlocken min har gått rett vest, så den må til reparasjon :( Men i dag fant jeg frem symaskinen og sydde en liten besøksgave til M. Ballongbuksene må jeg uansett sy nesten alle sømmene med vanlig symaskin, så da fikk jeg kost meg litt igjen ^^, 

Dette ble resultatet av litt håndarbeid mens BT lagde lasagne.En perfekt liten besøksgave til under 50,- og gjort på en time. 

Om du har lyst til å prøve å sy noe, men ikke vet helt hva eller om du klarer det - anbefaler jeg deg å prøve og sy en slik bukse. Det må være det enkleste klesplagget å sy, du finner ikke like bukser i butikken, og buksene er så utrolig behagelige for babyene. Opptimal bevegelsesfrihet uten at buksa sklir av som jeg ofte synes skjer på de aller minste spesielt om det ikke har strikk eller ribb rundt anklene. 

Jeg har også delt mønster og fremgangsmåte på bloggen så alt du trenger er litt stoff og strikk, utenom tråd, saks og symaskin ^^, 

Anbefaler å sy disse buksene i 100% bomull, det er kjempelett å sy i fordi det ikke drar seg. For å finne ut hvor mye stoff du trenger, tegn mønsteret i ønsket størrelse og mål fra bunn av beina og opp til øverst på buksa, legg på 5 cm og du har svaret. 

MØNSTER FINNER DU HER

FREMGANGSMÅTE FINNER DU HER

HER er det stoffet jeg har sydd buksa av 

Andre fine stoffalternativer:
Kjempekult GULT -  Nydelig GAMMELROSA - prikket NØYTRALprikket BRUN (samme som uglebuksene til twinsa)


 

Hva synes dere om bartestumpebuksa? :)

 

Svar på spørsømålsrunde (SY-relatert)

 

GENERELT


Er det mye billigere å lage klær enn å kjøpe de? /Syntes stoffet virker dyrt når det er 80 kr meteren, kanskje fordi jeg ikke vet hvor mye man trenger?

 •  JA! Til barnekropper er det langt billigere å sy selv enn å handle til og med på H&M. Eks: en fleeceheldress i str 56 koster 35 kroner. Eks: Jeg handlet babyullstoff for 393,- ut av det fikk jeg 3 bodyer, 7 ullbukser og to smekker. En bukse til meg kommer fort på 150 kroner, så der er det ikke så mye å spare fordi det går så mye mer stoff.  
 • Du finner stoffinformasjon om hvordan type stoff og hvor mye du trenger HER. 

 

Hvor er det billigst og skaffe stoff og tilbehør til klær/puter/gardiner osv?

 • Det er billigst å kjøpe stoff + tilbehør hos Stoff&Stil, evt utenlandske sider. Jeg var på en stoffbutikk i Tønsberg, der kostet det samme stoffet som de har på Stoff&Stil 200 kroner meteren i stedet for 80 kroner meteren som det koster på Stoff&Stil. 


Ullstoff? Hvor får man tak i det?

 • Stoff&Stil mangler ullstoff man kan sy mye barnebodyer av. Ullstoffet deres er tykt og stivt og passer bedre til en kåpe. Derfor handler jeg ullpårull hos JANUS.no

 

Det store symaskinspørsmålet:

 • Jeg begynte å sy i sommer med den symaskinen jeg hadde fått av mamma til jul julen før. Hvilket betyr, jeg kan desverre ikke anbefale noe som helst og jeg aner ikke hvordan den ene er sammenlignet med en annen. Alt jeg kan svare på når det kommer til symaskin er at jeg har en Berlina, Bernette46. Det er i følge min mamma en av de billigste ordentlige symaskinene. Til hobbybruk er det ypperlig. Bernina er også "rolls royce" når det kommer til symakin i følge mamma og damen i symaskinbutikken jeg var i. Mamma kjøpe seg ny symaskin nå til alt for mange tusen, men hun hadde hatt sin forrige Bernina siden konfirmasjonen, altså over 35 år.

 

Overlocken din- fornøyd? Eventuelt ikke fornøyd? Hvorfor er overlock noe å investere i?

 • Akkurat nå er jeg ikke så fornøyd fordi det er noe galt med den :((( Får ikke sydd, så den skal på reparasjon, men det er nok jeg som har vært litt uheldig og fått en maskin med en feilstilling. Men før den begynte å tulle: Elsket den fra første sekund! Overlock er ikke noe du investerer i om du har tenkt til å sy 5 plagg i løpet av et år, ved mindre du har litt for mye penger og plass. Men en overlock maskin er en symaskin som lager den sømmen du finner inni omtrent alle klær. Den lager en bred og solid søm samtidig som den skrærer der den syr så stoffet blir "gjemt" inni sømmen. Det er veldig tidsparende og bruke en overlock fordi da syr man en søm også er man ferdig med den sømmen. Med en symaskin må du sy over det hele kanskje to ganger for å få en sterk nok søm for så å klippe kanten så den blir pen. 
 •  Nei, man trenger ikke overlock for å sy de klærne jeg syr :)
 •  Jeg gikk ikke på kurs nei, det følger med en bruksanvisning, også har jeg prøvd meg frem. Den er enklere å bruke enn en symaskin synes jeg, men mer komplisert å tre i trådene ;) 

 

Kan alle lære å sy?

 • Ja, hvis lysta er der får alle det til. Det er ikke slik at du må ha en spesiel evne som for eksempel man må ha for å klare å tegne en fin tegning. Litt øving med å sy rette sømmer så er det meste mulig.    

 


 

MØNSTER OG MALER

Hvor finner du oppskrifter fra?

 •  Jeg tegner de fleste malene selv så oppskriftene finner jeg i hodet mitt. Men jeg har kjøpt oppskrifter på stoff&stil, boken "sy myke barneklær" og til jul fikk jeg boken "sy klær til kidsa"- den har jeg ikke fått åpnet enda, men det kommer nok så fort overlocken henger på greip igjen :) 

 

Kan du legge ut flere maler?

 • Jeg har lyst til å prøve på det ja, problemet er at jeg ikke kan legge ut andres maler, da må jeg tegne de selv, og jeg kan godt tegne en mal til snuppene mine eller meg selv, men det betyr ikke at den malen passer til deg og ditt barn. Derfor er det litt vanskelig med tanken på størrelser. Men jeg kan prøve å tegne mønster og vise hvordan man tar mål slik at man kan tegne til seg selv :) 

 

Hvordan tar du mål for å sy klær til deg selv? ikke helt hvor jeg skal ta mål fra og hvordan jeg skal tegne opp mønsteret ut fra målene mine..?

 • Veldig mange som lurer på dettte. Jeg skal se om jeg kan lage en videoblogg om det, er så vanskelig å forklare ved å skrive :) Men jeg trur at det aller letteste er å kjøpe et mønster. Da forstår du hvordan prinseppene er også kan du variere selv ettersom hvordan du vil ha modellen, smalere, korter, bredere osv. Du får kjøpt MØNSTER HER.

 

Jeg lurer på om du klipper baksiden i to deler når du lager kosedressen med kun et stoff. F.eks fleecedressen. Eller har du hele bakstykket i en del? (I stedet for 2 halve)

 • Alltid i to, det er fordi det man trenger den spissen i rompa på mønsteret for å få en god passform som følger den runde rompa til babyene våre 

 

Regner med du har brukt mønster til stoff&stil før, så kanskje du kan hjelpe meg med hva de mener med noen av disse begrepene/beskrivelsene:

 •  Dette er kanskje problemet når man kjøper mønster. De bruker et syspråk som ikke alltid er like enkelt å forstå. Jeg kan ikke dette språket selv, men med logisk tenking og noen feil forstår man hvordan man skal gjøre det. Jeg har gjort noen feil før jeg har tolket "språket", det lærer vi av :) 

 

Har du mål på bæresjal? Så du la ut bilde på instagram, og disse bæresjalene er jo så dyre! Derfor vil jeg prøve selv :-)

 • Jeg sydde bæresjal av jerseystoff til jentene, det funker bare til nyfødte før de blir for tunge. Måla mine var 60 cm ganger 4-5 meter. 

 SYKordan syr du igjen buksene i skrittet?

 

Kordan syr du på slike ender på armer og ben?

 

Kan du legge ut hvordan du tegner mål til sparkebukser og vise hvordan du syr i det innvendige stoffet?

 • Sparkebuksa jeg har sydd er mønster fra Stoff&Stil, du finner det HER

 

Hvor lang tid bruker du på å sy et klessplagg\antrekk til jentene dine?

 • Det varierer jo veldig, men fra en time til 2-3. 

 

Jeg ser du skriver at du bruker først en rett søm, og en sikksakk utenpå den igjen. Det jeg har lest er at på klær, så skal man bruke sikksakk og ikke rett søm, pga at rettsømmen klarer ikke å strekke seg, og rakner. Er det ikke bedre å sy kanskje to sømmer med sikksakk?

 • Du har rett. Det kommer så klart ann på stoffet. Syr du i rent bomull er det ikke strech og da kan du fint sy med rett søm. På veldig elastiske stoff holder ikke dette. Da får de heller prøve med to sikksakk. Det enkelste da er kanskje å kjøpe en tvillingnål. 

 

Hvordan sy ribb på bukse i livet, uten at den blir for kort? Jeg strekker og strekker ribben, men likevel blir det for mye bukse og for lite ribb på slutten,og buksa blir helt skreiv bak.

 • Fest med nåler først? Om ribben er mindre i omkrets enn selve buksa når du strekker ut ribben vil den ikke passe. Så sjekk at du har så mye stretch at den kan bli like stor som buksa :) 

 

Hvordan er det å sy i ull? Glir det lett unna, eller er det som å sy i Jersey stoffer? Hvilken nål bruker man til ull?

 • Det varierer på ullstoffene, men ofte er det enda bedre stretch i ull og ja da er det litt vanskelig å sy med vanlig symaskin fordi stoffet drar seg. Jeg bruker overlock til ull. Men det finnes bare utfordringer, ingenting er umulig :) 

 

Har du noen tips til å kante med ribb med vanlig symaskin? Synes det er vanskelig å få fint. På nette finner jeg bare tips om hvordan man skal gjøre det med overlockmaskin og tvillingnål, og jeg har ingen av delen. 

 • Jeg brukte jo bare vanlig symaskin før jeg fikk overlocken, synes vel nesten det er lettere å sy på ribb med symaskin enda fordi den er litt nettere ved syhodet. Jeg har bilder av det HER. (punkt 10-15)

 

Når du syr med vanlig maskin, må du knyte trådene ellerno etter du har kuttet av etter du har avsluttet en søm? 

 • De fleste/hvis ikke alle symaskiner har en knapp/spak som gjør at du kan sy tilbake. For å feste en tråd både når sømmen starter og avslutter syr man et par ganger frem og tilbake.

 

Hvor får du inspirasjon og tips til hva du skal sy?

?   Jeg får inspirasjon om jeg ser et plagg jeg synes er fint. Inspirasjonen til å sy kommer også av at det er veldig mye penger å spare på det og jentene får klær som er unike, det synes jeg er veldig moro. 

 

Jeg lurer på hvordan du lærte å sy?

 • Jeg har en mamma som har gått et år "søm" tidligere i livet sitt. Hun er virkelig god med symaskina om hun først setter i gang. Så da jentene ble født kom hun med en del klær til dem fordi det ikke var så lett å finne riktige klær fordi de var så små. Prematurklær er også ofte fryktelig dyrt synes jeg. Jeg satte så stor pris på de hjemmelagde klærne, og syntes de var så behagelige for de små, særlig ballongbukser. Så jeg spurte om mamma kunne lære meg. Hun satt seg ned meg meg og lærte meg hvordan jeg skulle sy bukse og lue. Etter det var jeg bitt av basillen :) 


Mitt aller første sett ^^, 

 

 

 

 

13.01.2014

Good morgen vakre lesere!Fy, så kaldt det er i dag, haha. Jeg kjenner at det er feil å klage på 13 minus midt i januar, men alikevell glemmer jeg for hvert år hvor kaldt det er under minus. Det er kanskje ikke så veldig rart. Vi la oss kl 00:00 i går, da var det godt og varmt i hele husert, nærmere 25 grader. Nå er ..... 12,5 grader ! :/ Jepp, dette huset bor verdens største frysepinne i, selv varmepumpa til 25 000,- klarer jo ikke ta nok ansvar for at jeg ikke skal fryse rumpa av meg. Nå er heldigvis den gedigene ovnen vår fyra og jeg sitter med en varm kaffe latte ved min side, så nå er jeg klar for å besvare de mange spørsmålene deres så godt jeg kan. Jeg skjønner at syingen er av interesse for mange av mine lesere, det er veldig moro. For som så mange sier er det mange som har tenkt: "sy klær, haha, stakkart unger som må gå med hjemmesydde klær" helt til de ser at reultatene blir enestående og unike. Jeg har fått mange takk for at jeg har klart å gjøre syingen om til noe kult. Det setter jeg stoor pris på :) 

Jeg rekker ikke bli ferdig med innlegget nå, derfor blir det bare en kort update. Nå er det bad og frokost på jentene før vi tar turen til studio for en liten fotoshoot!

SY! HVA LURER DU PÅ ?


 Jeg hadde rett før jul en spørsmålsrunde på bloggen, jeg utelukket syspørsmålene fordi innlegget ble langt nok som det var uten. Nå tenkte jeg at jeg skulle svare på syspørsmålene, men før jeg gjør det tenkte jeg dere kunne få mulighet for å stille noen spørsmål før jeg legger ut svarene. Jeg får jo veldig mange spørsmål om syingen hele tiden, men er ikke så lett å huske alt. Derfor er det supert om dere kan legge til spørsmålene deres i kommentarfeltet på dette innlegget. 

 

I løpet av morgendagen skal jeg få svar så godt jeg kan på spørsmålene deres, og håper at det kan være til både hjelp og inspirasjon til dere :) Det er lenge siden jeg har laget syinnlegg nå og det er egentlig fordi det er noe galt med overlocken min :(((( Så den må inn til reparasjon, og uten den har syingen også blitt utsatt. 
Jeg er på skolen i skrivende stund, så jeg avslutter her, og kommert sterkere tilbake i morgen. I morgen skal vi også til fotografen, det gleder jeg meg veldig til, er så gøy å leke litt i studio. :D:D:D

6/30 day shred!

Takker høyere makter for at det finnes kaffe i dag. Her må jeg si vi er veldig bortskjemte når det gjelder nattessøvnen. Jentene sover stort sett natten igjennom, kanskje jeg må opp gi en smokk bare innimellom, men det er veldig sjeldent de krever mer enn det. I dag som første skolehelgen min startet hadde selvfølge ei av jentene en urolig natt. Hun våknet etter hun sovnet i går og sovnet ikke igjen før klokken nærmet seg 1. Da sovnet vi også. Halv 5 våknet hun igjen og var ikke til å ro i sin egen seng. Så etter mye prøving og en meg i halvkoma løftet jeg henne over i min seng hvor hun roet seg litt, problemet er at jeg sover fryktelig dårlig med jentene i sengen så jeg lå våken til halv 7, da løftet jeg den lille urolige kroppen tilbake til sengen sin hvor hun heldigvis sovnet. Jeg la meg ned på puta og sovnet igjen. Vekkeklokka sto på halv 8, men jeg var tydeligvis så trøtt at jeg ikke enset den og våknet da BT våknet og lurte på om ikke jeg skulle på skolen, ti over 9, og jeg skulle kjørt kl 9. Bhaa! BT hadde ikke fått med seg jentene urolige natt da han har lært å sove seg igjennom deres gråt. Han syntes jo jeg kunne vekket han så han kunne tatt snuppa da, men det er vel bare at mammainstink å ta natten ;)

Skoledagen var utrolig spennende, men jeg hadde falt med holde i pulten hadde det ikke vært for kaffe og sjokolade i dag. 

17:30 var jeg hjemme fra skolen, da var det å gi de små et suss, får jeg skiftet til varmere klær og dro i stallen. En liten halvtime etterpå var det unnagjort og helgehandelen sto på tur. 

18:30 var jeg hjemme igjen, og vi fikk spist oss stapp mette på taco.

Trur du det frista mye med trening i dag ?? Holy, mindre enn minst, men sta som jeg er fant jeg frem treningstøyet, rigget opp macen med Jillian Michaels og trente i stua, med et øye på sjefa og et øye på TV. Fy fillern jeg misunner de som trener fordi de synes det er gøy. Håper jeg en gang kommer ditt! ^^, Øka gikk veldig fort heldigvis og nå er jeg såå glad for at jeg kom meg igjennom i dag også. Jeg vet at hvis jeg misser en dag har jeg så lett for å falle helt ut av 30 day shred så jeg mååå bare klare de 30 dagene :D

 
 Jeg er helt utrolig sliten og trøtt, så nå tar jeg kvelden på sofaen med The Twilight Saga: New Moon på nrk3 :D VEL FORTJENT! 

Piff opp Babygrøten


 

Mens jeg sto å lagde middag til jentene med disse ingrediensene under kom jeg på at det er lenge siden jeg har delt matoppskrift på bloggen nå :) Denne gangen er det ikke en middagsoppskrift som tidligere, jeg har lyst til å gi noen tips til hvordan man kan piffe opp den ellers meget kjedelige grøten vi gir de små trolla våre. 

Jeg hadde i hvertfall ikke satt pris på å få to skiver brød uten pålegg morgen og kveld i flere uker på rad. Derfor varierer jeg den smakløse grøten med forskjellige typer puré og smoothie. På den måten får de en mye mer variert kost, det er lettere å få inn flere gode næringstoffer, og de lærer seg mange flere smaker som er en hjelpende hånd mot kresenheten. 

Derfor vil jeg dele to gode og sunne smaksopplevelser med dere som er perfekte på grøten, som dessert eller bare som et lite mellomåltid for en sulten mage. 

 

Den Oransje Puré

2 epler
3 gulrøtter

Skrell, skyll og del opp i biter, gulrot bruker lengre tid på å blir mør derfor er det lurt å kutte gulrøttene i mindre biter enn eplene.

Som alltid lager jeg all babymaten i Philips Avent sin dampenhet og hurtigmisker i ett. ELSKER DEN maskinen. Verdt hver krone. Da er det bare å legge alle bitene i den, skru på lokket, fylle på litt vann og la beholderen dampe til grønt og frukt er mørt, snu beholderen og blende det sammen til en deilig puré. 

Uten kjøkkenmaskinen, kan du koke gulrøttene og eple i en kjele og så blende det med en blender etter mose det med gaffel.  


Du finner maskinen HER 


Dette er beholdere fra Philips Avent som kan fryses og tas i mikroen, du finner de HER

Jentene mine spiser mye raskere og bedre når de har litt gode smaker på grøten og denne er helt klart en vinner på grøten eller alene. Den har en veldig frisk og god smak.

 


 

The Blue Smoothie

1 del blåbær
1 del bringebær
1 del skogsbær
1 banan
kokosmelk

Denne smoothien trenger du ikke å dampe. Den kan du putte rett i en beholder som blender innholdet sammen. Du kan bruke friske eller fryste bær, pass bare på at det ikke er tilsatt sukker om du kjøper fryste. Kokosmelken tilsettes etter ønsket mengde på hvor flytende du vil ha smoothien. Da kan bruke lite kokosmelk og få en nærmest puré eller mye cocosmelk til en perfekt antioksidant/vitamin drikke til ditt barn. Jeg serverer smoothi og puré lunket. 


Denne bærblandingen er også kjempe deilig på grøten. Noen barn reagerer på sukkeret i bananer så hvis din blir veldig hyper etter litt banan er det kanskje greit å styre unna smoothien på kveldsgrøten. 

Jeg serverer også denne blandingen som drikke, og da i den flaska på bildet over og under. Enda en Philips Avent love'r fra min side. Griser ikke og kan drikkes litt tykkere ting enn melk og vann fra. Når smoothien gis som drikke i flaske må den renne igjennom en sil først siden det er så mye frø fra bærene som tetter flasken :) 


Flaska finner du HER I BLÅ og HER I ROSA

 


Jeg antar at helgen har ringt inn for mange nå så da ønsker jeg dere en riktig god helg :)

Livingroom

Hei på dere!  Det er mange som lurer på om jeg kan vise hjemme vårt. Vi har jo akkurat lagt nytt gulv i stuen, men så kom julen og alt ble glemt. Jeg hadde jo egentlig tenkt til å vise dere resultatet da, det uteble så derfor viser jeg dere det i dag. 

Jeg må nesten bare vise hvordan det så ut da BT og jeg flyttet inn i dette gamle huset. Det har nemlig blitt litt forandring siden da. Er mye jeg ville gjort og gjort annerledes om vi haddde lagt mer penger i oppussingen, men vi har en fremtidsplan om å bygge nytt hus her på gården fordi dette er i dårlig stand, derfor synes vi det er unødvendig å legge mye penger i oppussingen. Dere skjønner sikkert at noe måtte gjøres for at vi skulle trives i vårt hjem og det er utrolig hvor mye noen malingstrøk og nytt gulv gjorde med stua. 

Et lite bilde som viser hvorfor vi la nytt gulv. Haha
 

Her er tv"kroken" og peisen vår plassert, i går fikk vi den nye peisgrinden slik at jeg slipper å være redd for at jentene skal krabbe bort til den gloheite ovnen ( den er ikke montert enda). Døren går ut til resten av huset. Vi malte denne veggen mørk for å få et brekk i den ellers veldig lyse stuen vår. Det passer veldig godt bak TV som gjør at TV kommer bedre frem når vi ser på en film om kvelden. Døren var brun, og muren bak peisen var gul så det ble fort hvitt  ;)

Tyra skjønner ikke poenget med å skulle sperre av for peisen da hennes favorittliggested er under den ^^, Hihi. Vi kjøpte oss også ny kasse til å ha veden i, det er egentlig ikke en vedkasse, men den passer perfekt som det, i tillegg er den mye større en de vanlige vedkassene som passer fint når vi henter ved i låven og liker å ta med litt mye når vi først er ute. Den er kjøpt på montér rett før jul. 

 

Denne utsikten liker jeg spesielt godt, jeg er så glad i det store nyfødtbildet av jentene over sofaen. Speila er kjøpt på IKEA, men vi har beskjært de hos glassmester for at de skulle bli like høye som bildet. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt lei av småputene i sofaen, så jeg har en plan om å få sydd noen nye trekk. Forslag til farge og stoff? Bordet pusset jeg og malte hvitt i høst, det fikk vi arvet av mamma og ved å bytte sin trefarge til hvit synes jeg bordet ble kjempefint. Jeg har pusset alle kantene slik at det har en shabby chic stil over seg. 

Lekegrinda til jentene da! Den har virkelig vært en slik "noe jeg ikke har kunnet vært foruten" møbel i stua vår. Siden det var tvillinger på vei bestemte jeg meg for å droppe vugge i stua som jeg egentlig hadde lyst på. Vi fikk heller inn denne etter min søster, og har brukt den som dagseng fra de var nyfødt. Det er ikke så mye de gidder å være oppi den nå mer, men senest til morgen i dag tok de seg en liten lur sammen oppi den. 
Spisestua vår fikk faktisk beholde bordet som sto her. Jeg brukte 2 år på å finne stoler som matchet med det var verdt det. De fikk på seg et strøk med hvit voks slik at de fikk samme farge som bordet (de var brune) og nytt trekk.  

 


Jentene ligger å sover nå, så jeg får avslutte og kjøre i gang med treningsøk 5 av 30 :D 

GOD HELG!

VIDEOBLOGG


 

Trudde du kanskje jeg ikke har trent i dag? Klart jeg har! Jeg har til og med laget film om det, hahaha.. Jeg ler meg skakk av å se meg selv hoppe rundt i fort film. Så gøy! 

I dag var dag 4 av 30 dagers utfordringen til Jillian Michaels 30 day shred gjennomført, og nå går det bare oppover etter en støøøl periode. Veldig lurt å filme seg selv, måtte jo gi litt ekstra av meg selv da. I tillegg fikk jeg se en del ting jeg skal endre på for at øvelsene skal være mer korrekte. Kan anbefales ;) 

Noen ønsker treningsinnlegg hver dag, andre ikke. Men håper denne lille filmen er litt morsom selv for de som ikke er så intressert i treningen. De er  jo også veldig søte de to små i bakgrunnen ^^,

Digger at så mange har hengt seg på lasset, og håper dere kjører løpet helt ut sammen med deg! 
Om du oppdaget treningen i dag bør du lese mer om opplegget HER (kun 30 minutter svetting i løpet av en dag orker du vel) :D  

Grusomt å ha barn ?


 Jeg ble gravid, det kom som et sjokk og selv om jeg begynte å tenke på alle bekymringer en mor kan tenke begynte jeg samtidig å glede meg fra sekundet det vistet to streker på graviditetstesten. Dagene gikk, svangskapsplagene kom for fullt, den ene frokosten etter den andre kom i retur forteren enn den traff magesekken, humøret var som en jojjo og alt jeg hadde lyst til var å sove meg igjennom alt sammen. Alikevel var jeg så lykkelig, jeg følte meg så heldig og jeg gledet meg så mye at hver dag føltes ut som en evighet. Jeg kunne lese dagens gravidapp sitat 50 ganger og snike meg til å lese hvor mye det lille i magen hadde vokst dager etter.

Så, møter jeg en av de!

"det er bare å glede seg, livet blir snudd på hode, du får ikke gjort som du vil, de første ukene er helt forferdelige, nattevåk, såre bryster, hyling og skrik døgnet rundt."

Jeg har ikke tal på hvor mange som har kommet å fortalt meg hvor slitsom det å bli mamma kommer til å bli. 
Vel ukene forstatte å gå, det var dags for ultralyd. OMG det var TO der inne. Det tok et døgn før jeg selv klarte å svelge den kamelen og tenke at det var dette som var virkeligheten, da begynte jeg å glede meg på nytt, nå enda mer enn tidligere. Etter ultralyden var alt blitt så virkelig, jeg hadde jo sett barna mine, jeg hadde bildene av de i hånden. For hver dag var jeg en dag nærmere å få se de, det å glede seg til en sydentur kan ikke sammenlignes en gang.

Vel, jeg skal love dere. Det hjalp ikke akkurat på svarene da jeg fortalte at det var to inni der da folk lurte på om det var en gutt eller jente.

"oioi, stakkar deg! Haha, jeg synes det var tøft nok med bare en"

Lista kunne blitt såå lang om jeg hadde skrevet ned alle kommentarene jeg og BT fikk igjennom graviditeten. Skulle jeg slutte å glede meg? Skulle jeg begynne å grue meg for det som var i vente. Ville de to små som lå i magen være så ille som jeg fikk et inntrykk av at andres barn var? 

Jentene ble født, dagene gikk, og jeg innså raskt at jeg aldri hadde vært lykkligere. Hvor ble det av all nattevåken og hylingen? Jeg hadde jo fint tid til å dusje, spise, ta meg av huset og ja til og med sminke meg hver morgning. Jeg kunne slå fast ved at folk tok feil. Det var ikke forferdelig å ha spedbarn. Det var intenst, men alikevel helt fatastisk. 

Skulle det stoppe der? Neeeii! 

"nyfødt tiden var INGENTING! Gled deg til tennene kommer du! Da var det slutt på nattessøvnen" 
"bare vent til de begynner å krabbe du"
"bare vent til de begynner i barnehage og du skal få rutinene pluss husmorpliktene til å gå rundt"
"bare vent til de begynner på skolen"
..... (du skjønner hvor jeg vil hen)  

Bha, twinsa har fått hver sin lille tann. Tja, de holder kanskje på en stund før de virkelig sovner, men jeg kan ikke si jeg synes livet mitt er slitsomt fordet?! Så veldig mye lengre kan jeg ikke fortelle om. Men det jeg lurer på er hvorfor i all verden folk har så sinnsykt mye negativt å si om det å få et barn.

Alle vet vi at det kan være slitsomt å være mamma, jeg hadde dager før jeg ble gravid hvor jeg var sliten, men da kunne jeg jo bare ta meg en pause om jeg hadde lyst til det. Det er annerledes når man får barn, men samtidig så får man så mye igjen! Så mye lykke man får av sine barn. Bare tenk på det smile som stråler mot deg kl 4 på natten, eller følelsen av at ditt barn faller til ro og sovner på brystet ditt når det gråter og tenger trøst. Vel alle de små gledene i min hverdag gjør at jeg får så mye energi og jeg er mye gladere nå enn før jeg fikk barn, ikke det at jeg noen gang har vært ulykkelig, jeg ante bare ikke at man kunne bli så lykkelig ^^, 

Derfor lurer jeg på hvorfor jeg møter så mange som forteller hvor ille det kommer til å bli. Uansett hva jeg sier så føler jeg at noen er der for å advare meg om at det kommer til å bli verre. Så klart, jeg er ikke dum, jeg skjønner og har allerede opplevd de intense bekymringene for sine barn. Og jeg skjønner at ingen bekymringer kommer til å avta. 

Hver sin alder har sin sjarm, det å bli sliten og frustrert er bare en svak og normal bivirkning til den beste gleden her i livet - et barn !

Nå er det kanskje litt dårlig gjort ovenfor noen dette jeg skriver, for hverdagen hadde nok vært litt annerledes om jeg startet med to barn med kolikk på en og samme tid. Og det er så helt lov å være sliten og frustrert, poenget mitt er ikke det. Poenget mitt er at jeg lurer på hvorfor alle andre enn meg selv skal fortelle hvor slitsomt mitt liv kommer til å bli ? Savner de småbarnstiden, er det sjalusi, eller er det rett og slett et spytt for å føle seg litt bedre selv ? Gud om jeg hadde vist det svaret! 

... 
 

 

 

3/30 day shred

Stikker så vidt innom for å oppdatere treningsfronten fra mobilen. I dag hadde jeg en lat morgen og plutselig innså jeg at jeg hadde veldig mye jeg skulle hatt gjort før jeg fikk besøk av min vakre niese på to. Dagen stakk av for meg og plutselig var det tid for at jentene skulle i seng. Halv 8 var de lagt og jeg reiste i stallen for å trene med min bestevenn, Queens Diamond :-) så i dag har jeg vært så sporty at jeg har hatt en meget svettende økt på hesteryggen for så å komme hjem og kjøre på med dag 3 av 30 dagers utfordringen til Jillian Michaels ! Paooow!! Nå begynner stølheten og bli bedre så nå er det nesten, men bare nesten, jeg gleder meg til i morgen :-)

Hvordan går det med dere? Henger dere fremdeles på?

Tvillingdåp

I dag er det allerede 4 mnd siden jentene ble døpt. Jeg startet å blogge noen dager etter dåpen, derfor har aldri dåpen kommet med i bloggen. På tide det nå kanskje :) 

Vel vi valgte å døpe jentene i kirken, de ble døpt i samme kirke som BT og jeg er døpt og konfirmert i. Dåpen ble satt til 8.septemper, da var de nesten 5 mnd gamle, grunnen til at de var såpass gamle var fordi dåpskjolene ikke hadde passet noe før. For da jentene var 5 mnd gamle var de bare 3 mnd regnet ut fra termindato, og det betyr at de heller ikke var noe større enn en tre mnd gammel baby. Jeg er ikke opptatt av at jeg må bruke en drøss med penger for å få et fint selskap. Selskapet blir bra hvis man har hatt mange hjelpende hender og gode gjester. Noe vi hadde. Svigermor og svigerfar åpnet dørene så vi kunne samles der etter kirken, rett og slett fordi de har litt større plass enn oss. 

Mamma og kjæresten hennes hjalp oss med maten, og hadde jeg ikke vist bedre burde de vært kokker begge to, ikke kontorsjefer som de er. Jeg kjenner i hvertfall ikke mange som lager så himmelsk mat som de gjør, og det ble jo enda bedre når jeg kunne plukke ut akkurat hva jeg ville ha til mat selv og sammen med BT så klart. Vi valgte å ha tapas til mat, fordi det er så lettvidt, da kan man forsynes seg selv som en bufé/koldtbord bare at smakene er så langt mer spennende og gode. 

Vi bestilte heller ikke kake, jeg var inne på tanken, men bestemte meg for at den kaka skulle jeg søren meg klare å lage selv. Med litt hjelp fra min kjære mamma så klart. Vi delte opp i to kaker siden jentene er to, hver sin kake. Rosene lagde vi dagen før kakene av masipan med rød konditorfarge for å få den rosa. Det var min søster og jeg som lagde disse. Grunnen til at vi lagde de dagen før var for at de skulle stå kaldt og bli litt stivere til dagen etter hvor de skulle plasserer på kaka. Jeg har trekt et kjevlet masipanlokk over bløtekaka og tegnet opp ruter med en kniv, så drysset jeg over litt melis og skrev på kakene samt lagde den hvite borden rundt og pyntet med små forspor og pipipen med babyen i nebbet. 


Resten av kakaene kom fra nydelig familiemedlemmer. :)


Alt av pynting og blomsterdekerasjoner gjorde jeg også selv. Det er veldig enkelt og akkurat slik jeg liker det. Bordkortene lagde jeg noen dager før dåpen
Vi var helt utrolig heldig med været, det var som sommeren, vi satt faktisk ute til klokken var 22 på kvelden, kjempe stolte og lykkelig over den fine dagen til jentene. Jeg glemte kameraet i stresset med å huske å få med barna, så alle bildene bortsett fra de to fra fotografen er tatt med iPhonen min, sorry :P 


Jentenes 5 oldeforeldre, for noen heldinger! 

Otilie til venstre iført vår familiekjole som, jeg, mamma og bestemor er døpt i, som min oldemor brukte som konfirmasjonskjole og sydde om til dåpskjole. Og Olivia til høyre i den nye kjolen mamma sydde til henne, som skal få følge Ommedal-siden i mange år fremmover. 

Jeg har skrevet et innlegg om kjolene, om du vil lese mer - HER

En typisk tvillinghverdag


 

I dag fikk jeg spørsmål om jeg kunne beskrive en typisk hverdag med rutiner og struktur. Jeg har fått dette spørsmålet flere ganger før også, så siden jeg er så støl at jeg egentlig ikke orker å gjøre annet enn å sitte så kan jeg jo skrive dette innlegget nu :D 

Vel rutinene har endret seg hele veien fra dag 1, men samtidig med så myke overganger at det ikke føles slik ut. Vår opptimale dag er de dagene vi bare er hjemme, da klarer vi å holde alle rutinene. Tvillingene har det best slik, da sover de nok og er fornøyde fordi det ikke er noe stress, og harmoniske barn gir glade foreldre. Det skal jo sies at det å gå fra å være seg selv til å bli mamma er en stor overgang, og det er ikke slik man prøver å se det for seg. Man tenker at man aldri skal bli sint på sitt barn, og alltid være pedagogisk rett når det kommer til oppdragelse. Så kommer den dagen hvor du har sovet i 4 timer på et døgn og du får to stykk som hyler det i kan i hver sin retning, ingen ting er bra nok selv om du prøver å gi de leker, melk eller en skalk med brød. Nei begge hadde tenkt til å sitte på fanget å kose, men ikke ved siden av søstra si. ALENE! Ja, da er det ikke alltid like lett å smile og fortelle de med en rolig stemme at man må vente på tur. Haha.

Men selv om det kommer dager hvor jeg kjenner at det eneste jeg vil er å bare gå å slappe av litt selv om jeg ikke kan fordi jeg er alene med jentene, så skyver jeg bort alt det negative og trekker frem det positive. Jeg synes det er ALT for mange som klager over livet som mamma, over hvor slitene de er, og over at de irriterer seg over alle andre som får til mer enn dem. Jeg trur vi alle har en venn på fb som er slik, som daglig kommer med statuser som får deg til å tenke "gosh, barn skal jeg aldri ha". Også har du det andre venneparet som er på 5. året ufrivillig barneløs. Nei, vi må lære å sette større pris på gledene i hverdagen ikke på det som gjør deg litt trøtt og lei. Ikke missforstå, det er lov å være sliten.

Egentlig har jeg ikke kommet meg på sporet enda, det var jo vår typiske hverdag jeg skulle fortelle om. Jaja, det får komme her da. 

Jeg prøver så sant jeg klarer å stå opp før 8 en gang, morgentimene er da jeg får gjort mest av de kjedelige tingene. Vaske klær, ta oppvaskmaskinen osv. Får jeg tid etter det, jobber jeg gjerne litt med bloggen mens jeg tar en kopp kaffe. 
I 9-10 tiden våkner jentene og da hører jeg på de skravle som en foss om alle drømmene sine, mens jeg går på kjøkkenet og lager klar frokosten. Frokosten er enten en skål grøt med frukt/bær/grønnsakspuré på eller brød. De var så heldige å få tripptrappstoler til jul, så nå sitter de store og fine i stolene sine, mens vi alle tre spiser. Hvordan mater man tvillinger med grøt? En skål, en skje i skåla også er det annen hvergang en skje i hver munn. Er jo helt kjedelig å gi mat til bare en av gangen, for da må man jo vente med å få gitt neste skje, med to går skjea i ett.

Trenger de et bad tar jeg det etter frokosten, da blir den ene sittende i stolen med en skalk ellers så legger jeg hun på lekematta i stua. Den andre blir så klart med på badet og får sitt deilige bad som de elsker. Så er det bytting av baby.

De blir relativt fort trøtte igjen etter frokost, så rundt 12  får de en flaske melk før jeg kler på å legger de ut i vogna for dagluren sin. Hvis jeg legger de inne sover de en halvtime, legger jeg de ut sover de i 3 timer.

Rundt 16:00 serverer jeg de en av mine hjemmelagde middagsretter. Jeg gir kun det, og bruker en del urter i som forebygger sykdommer og som hjelper hvis de ikke er helt i form. Du finner oppskrifter og urter HER 
Jeg prøver å være flink til å alltid ha dessert også, dette er fordi de skal få i seg enda mer vitaminer og næringstoffer. Dessertene varierer fra rene fruktpuré, bær med cocosmelk, til puré laget av frukt og grønnsaker. Har jeg ikke fått laget i stand dessert

får de ren frukt i sugenetting i stede.

Lek moro og mer lek, kos, hopping, ståing, øve seg på å krabbe, skravle, stjele osv fortsetter ut over kvelden.

Er de veldig sultene får de litt melk kl 18.

20:00 er det skifting til pysjamas, grøtspising, melk og så i seng.

Jentene er engler å legge. Et minutt etter de treffer hodeputa er de i søvn.

 

men så...

kl 21:00 våkner de igjen, og da er det ikke like kult å ligge i sengen mer, de trur heller ikke at de er trøtte og resten av kvelden går ofte til å fly i trappene, legge de ned, plugge i smokken, synge en sang om igjen og om igjen. De sovner heldigvis til slutt gjerne en gang før 23, og sover til morgen etter.  

 

Vel det var den perfekte hverdagen, men som alle hverdager, ingen er like! 

2/30 day shred gjennomført


 

Jeg er støl etter i går jeg, ble du? Vet du hvor jeg er støl? Det kan jeg i så fall fortelle deg. Jeg er støl i armer, bryst, rygg, mage, rompe, lår og legger. Tja, det var vel omtrent meg det. 

Er ikke bare bare å komme seg igjennom en ny økt når man omtrent ikke klarer å komme seg opp og ned på treningsmatta, men I did my very best og jeg er svett igjen! Heldivis blir musklene litt mykerer allerede etter oppvarmingen, men det var et par av øvelsene jeg mått gå ned på vekt og hardhetsgrad for å komme igjennom. Jeg gleder meg til jeg ikke er støl mer, og kan ta i slik jeg gjorde i går ^^,

Jeg hadde egentlig ikke planer om å skrive et innlegg for hver trening i 30 dager, men så er det noen som lurer på om jeg kan oppdatere for inspirasjon og drivkraft for andre. Hva mener du, blir det mye med meg sprettende rundt i treningstøy hver dag? Jeg forstår i såfall godt det, da jeg regner med at dere ikke leser denne bloggen fordi dere ønsker å lese en treningsblogg. 

 

Jeg må si jeg synes det er kjempe moro at så mange har blitt med på utfordringen, 30 day shred med Jillian Michaels. 
Æh, nå skal jeg ikke plage dere mer med trening for i dag, det er nemlig på tide med en KAFFE, jentene våknet da vi la oss 23 i går, og hadde skravlekor til 01. Så sovnet de, men før jeg rakk å falle i søvn våknet Otilie igjen, så klokka ble 02 før jeg endelig fant drømmeverden. Det verste jeg vet er å stå opp sent, så halv 8 var jeg ferdigpåkledd i treningstøyet. Men kjenner jeg er passe trøtt nå, så det blir fint med litt god mat og kaffe sammen med jentene som nå nettopp våknet og ligger å forteller hverandre om drømmene sine i natt ^^,


 

LIK FB-SIDEN TIL BLOGGEN FOR Å FÅ MED DEG NYE INNLEGG ENKELT, KLIKK HER

Spørsmål: Har dere noen ønskeinnlegg om dagen ? Er så gøy å høre hva dere lurer på. 
 

FB-Side og InstaGram


 

SPEILTVILLINGENES FB-SIDE

Sent i går kveld fant jeg ut at jeg skulle lage en fb-side til bloggen. Jeg tenkte lenge - det er sikkert unødvendig - Men så liker jeg jo fb-sider til blogger selv, og jeg synes jo faktisk det veldig lettvindt å kunne følge med på bloggene på den måten, spesielt blogger som ikke blir oppdatert hver dag. Derfor bestemte jeg meg for å lage en mens jeg var oppe på rommet fordi jentene ikke ville sove som de skulle. De er litt av noen luringer, for jeg trenger nødvendigvis ikke gjøre noe annet enn å bare være i samme rom som de for at de skal sovne igjen, men prøver jeg å liste meg ned når det er helt musestille hyler de til i det jeg treffer siste trappetrinn. 

Vel fb-siden min er på plass, så hvis du liker denne bloggen hadde det vært hyggelig om du likte siden også. Da ser du enkelt når det er nye innlegg på bloggen, og kanskje litt bonusmateriale i tillegg. Trykk på bilde under så tar jeg deg en svipptur med til FB :D <3


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

 


 

SPEILTVILLINGENE PÅ IG

 

Vel siden jeg allerede har promotert fb-siden så kan jeg jo slenge på at jeg også finnes på INSTAGRAM ^^, 

Og dere kan jo gjette hva jeg heter der?! SPEILTVILLINGENE

Dere er så klart veldig velkommene til å følge meg der også, jeg elsker å ta bilder så instagram blir flittig brukt. 


Ha en strålende dag! Jeg kjører igang første treningsøkt om kort tid, og jeg gruer meg allerede til i morgen for jeg vet at det programmet har stølhetsgaranti. *TOMMEL OPP*

De 2 vakre tvillingjentene med søstra si <3

 

It turned out to a great weekend after all! 

BT tok dette stemningsbilde av Otilie og meg til morgen i dag. Er så alt for sjeldent jentene har tid til å kose så lenge at de sovner på fanget nå. Det får meg til å drømme meg tilbake til nyfødttiden hvor jeg ofte lå med begge sovende på brystet  <3 

Jeg elsker slike bilder som er ekte og ikke gjort til på noen måte. Jeg er bustete på håret og helt uten sminke, og det er faktsik akkurat slik en søndag morgen skal være :) 


 

I kveld har jeg lekt meg litt med kameraet mitt igjen. Er jo så moro, spesielt med så fine motiver å ta bilde av. Jentene har vært i sitt ess, de er over alle "hauger" nå, selv om de ikke har begynt å krabbe, åler de seg og ruller hit og dit. Jammen meg godt vi har fått peisgrind til jul! Den må opp så fort vi får den (var utsolgt, så fikk gavekort). 
Vi er alle så heldig å ha denne helt utrolige Tyra sammen med oss. Hun er jentenes beste venn. Hun vasker etter de når de søler og gulper og de får kose og dra i henne. Virkelig en vinn vinn situasjon. Det er mange som lurer på hvordan det egentlig er å ha en så stor hund når man har små barn. Selv om en hund er et dyr og kan reagere på instinkter kjenner vi denne jenta så godt at jeg frykter aldri at hun kommer til å få godt noen skade på jentene. Hun ligger helt stille, mens de drar henne i ørene, pirker henne i øynene og river henne i halen. Blir det for mye sniker hun seg bare unna og legger seg et annet sted, men hun liker aller best å ligge der jentene er. 

Jeg trur på at det å ha en hund å vokse opp sammen med gjør at barna lærer respekt og omsorg. Jeg trur også det er veldig bra og omgås dyr for å få et sterkt og rustet immunforsvar. Dyrene bærer mye mer bakterier med seg enn oss, og en liten dose bakterier hver dag gjør at man også tåler bakterier bedre. Jentene har i hvertfall en bestevenn og en god søster å vokse opp sammen med. 

Olivia og Tyra holder håndpot med hverandre.  <3 

 I skrivende stund ruller Olivia bort og får revet ut en av syeksene mine fra hylla. Jeg lo så jeg gråt da BT kom å viste meg dette bilde han tok av lille rampen. ^^,

 

I morgen er det mandag, og hverdagen begynner for fullt for de fleste etter julen. Derfor ønsker jeg dere alle en god mandag og en fin start på en ny uke. I morgen starter nyttårforsjettet mitt. Treningsøkt med Jillian Michaels venter :D 

Et blogginnlegg utenom det vanlige

 

Er det egentlig noen her inne som vet at jeg har hest? ^^, 
Dette er jo en mammablogg, derfor sniker ikke dronningen seg så mye inn, men i dag fikk jeg litt lyst til å vise henne frem for dere. 

Det er jo mange som har hest, selv har jeg hatt tre hester og vært hesteeier i 7 år. Det er en fantastisk hobby og idrett. Jeg tenkte at det ikke ville være noe problem å beholde hesten selv om jeg ble mamma, men jeg må nok si at det er vanskligere enn jeg hadde trudd. På dagtid har jeg innarbeidet så gode rutiner at jeg ikke vil reise for mye avgårde slik at jeg ødelegger de for jentene. Derfor blir det til at jeg venter med å reise i stallen til BT er kommet hjem og kan være med jentene. Jeg er i stallen hver dag, men det er vel mest for å møkke og se at hun har det bra. Jeg finner ikke tiden til å ri henne nok. Hadde jeg virkelig prioritert det hadde jeg fått det til. Men jeg liker så godt å være med jentene mine og i tillegg BT som jeg ikke ser så alt for mye i løpet av hverdagen. Derfor blir ridningen utsatt dag etter dag. Helgene er egentlig eneste dagene jeg føler at jeg har tid til mer enn bare møkking, og det er fordi jeg da kan reise i stallen når jentene har langluren sin og BT er hjemme. 

Jeg har nok kommet til den konklusjonen at hest må bli tatt opp igjen den dagen jeg ikke har småbarn, da kommer det til å bli bygd stall her så alle vi tre jentene kan få oss hver vår ^^, Det er helt grusomt at jeg må gi slipp på den fantastiske hesten jeg har. Men hobbyen er rett og slett alt for dyr og tidkrevene i denne perioden av livet. Før hadde jeg ikke noe problem med å være 3 timer i stallen hver dag, det sier seg selv at det ikke lengre er mulig. 


Queen og Tyra, Tyra var egentlig bind utenfor banen som du ser på bilde over dette, men hun hadde så lyst til å være med å løpe litt med den større søstra si, så det tok ikke lang tid før hun var løs


BT er egentlig livredd hester, men dette bildet ble tatt da han var veldig nyforelsket og latet som han syntes hest var gøy ^^, 
I mine øyne er hun enestående vakker, og den beste hesten å ri. Så arbeidsvillig og lett på hånden 

For dere som er litt mer intressert:
Queens Diamond er en norsk varmblod dressurhoppe etter Zamiak Firfod.
Hun har at født talent innen dressur, så hun er ikke trent i andre former.
Selv var jeg sprangrytter før jeg kjøpte denne vakre dama, og under ser du et bilde av meg og forrige hesten min, sprangjenta mi, Mini Me <3 

 

Mitt lille leketøy
Wee.. 

Var en tur hos søster på lunsj i dag og da fikk jeg med meg blitz til kameraet hjem. Hun er utdannet fotograf, og har derfor litt mer utstyr og peiling enn meg. Jeg elsker å ta bilder, og jeg har irritert meg lenge over at jeg har for dårlig blitzs på kameraet mitt om jeg skal ta bilder når det ikke er optimale lysforhold. 

Lys gjør så utrolig mye når det kommer til å få fine bilder. Riktig lys gir et vakkert bilde. Jeg kan jo egentlig ikke så veldig mye om fotografering, men elsker å leke meg litt :D 
VIDEOBLOGG (Sy bukse)

 
Jaja, det den kom litt senere enn planlagt, men jula kom meg litt i forkjøpet og plutselig ble det litt liten tid til redigering av film. 

Nå har jeg laget ferdig filmen om hvordan man syr en bukse med lommer og ribb i livet og på beina. Mange lurer på hvordan jeg gjør det om jeg lager en voksenbukse, og det er AKKURAT likt, bare med litt andre mål på stoffet. Haha. 

Jeg må bare beklage en veldig forkjølet meg under filmingen som resulterer i hes stemme og pusting med munn. At det går ann :P Ler meg i hjel når jeg sitter å ser på meg selv, men håper i hvertfall at jeg fikk frem poenget slik at dere kan klare å sy en bukse om dere ønsker å prøve. 

Denne filmen starter når jeg er ferdig med å klippe ut mønster til buksa jeg skal sy. 

Jeg har ikke mønster på voksenbukser, men jeg har delt mønster på barnebukse fra 0-3 år, det finner du HER


Om du trenger stofftips finner du det HER 

Lykke til om du vil sy en slik bukse :D Veldig deilige til små og store. 

Ny speiling hos speiltvillingene.

 

Åhh, det er bare så kult å følge med på utviklingen til tvillingene. Jeg hadde aldri hørt om speiltvillinger før etter at jentene ble født. Var ei på barselgruppa mi som nevnte det for meg, og da tenker jeg jentene var rundt 3 mnd. Etter det leste jeg meg opp på nettet og kikket over på jentene mine. Det var da jeg oppdaget at de faktisk er speilvendte av hverandre. 

Det er lite forskning og informasjon om dette på norske sider, men man finner mye på engelsktalende sider. Det er helt sikkert at dette er et fenomen og ikke bare tull. For jeg har et levende bevis på speiltvillinger rett foran meg hver dag. Det er veldig mange som aldri har hørt om dette, og jeg har fått skriv fra flere tvillinger som enten viste de var det eller oppdaget at de var det etter å ha lest bloggen min. Det er spesielt to par jeg husker godt. Det ene paret var speiltvillinger hvor moren lett så forskjell på de og tok sjeldent feil, men hvis hun så de igjennom speilet bommet hun hver gang. Haha. Er ikke det rart, for speilbildet deres blir nærmest sagt nøyaktig det samme bilde som sin søster/bror. Den andre personen som skrev til meg var en av to eneggede tvillinger der søsteren døde veldig tidlig, men hun var den speila tvillingen og hadde så store speilinger med sin søster at hjertet hennes var plassert feil vei. Hun hadde det på riktig side av kroppen, men selve hjertet var speilvendt. Desverre fulgte det med en del komplikasjoner med dette. Dette er sikkert MYE mer spennende for meg enn for dere, men jeg kan ikke annet enn å dele det med dere. 

Kort speiltvillingfakta:
25 % av norske tvillinger er enegget, 25 % av eneggede tvillinger er speiltvillinger av ulik grad. Speilingene varierer fra veldig små til veldig store. Altså kan speilingene vise seg fra fødselsmerker på samme sted, men hver sin side at kroppen, hårverver med spiralen hver sin vei eller at selve verven er på hver side av hodet, tenner som dukker opp i omvendt rekkefølge, at den ene blir høyrehendt og den andre venstrehendt og til så store spelinger som at organene kan være speila eller plassert på feil side av kroppen. 

Den Nye speilingen til Otilie og Olivia. 

Det som er så spennende med speiltvillinger er at det tar tid før man finner ut hvor store speilingene er. Siden mange av speingene viser seg med utviklingen. Og nå er det nye at de har fått sin føste tann! Otilie sin venstre fortann i undergommen er på vei opp nå, og Olivia har jo da begynt å få høyre fortann i undergommen ^^, Jeg må nok vente til tennene er litt større før jeg tar bilder av det da jeg trur det uansett blir helt umulig å se på et bilde nå. :D 

Siden det ikke ble noe tannbilde, kan jeg heller vise dere det fantstisk morsomme bildet jeg delte på instagram for noen dager siden, da jentene sovnet i hver sin stol under kveldsmaten. Legg bare merke til hvordan de sovnet. Hahaha. Det er så fascinerende. #speiltvillinger #tvillinger