hits

januar 2015

VinterDrøm

Så alt for ofte skulle jeg ønske jeg hadde en fjernkontroll til livet. En fernkontroll som kunne stoppet tiden, satt verden i slow motion og noen gangen dempe lyden med ^^, Timene flyr av gårde, og nå er det jammen meg helg igjen. 

Jeg startet dagen klokken 7 med historieskriving, jeg rakk ikke bli ferdig før jentene våknet kl 9, da var det full fart med frokost og lek. Det hadde lagt seg 10 cm nysnø i natten, så jeg fant ut at vi bare måtte ta en liten tur ut. 

Jeg hadde lyst til å ta litt bilder av jentene med de nye hjemmestrikkede kåpene fra mormora si. Jeg øver og øver hver dag på å ta bedre og bedre bilder, og det skal sannelig sies at det at jentene blir mer og mer aktive gjør det en smule mer avangsert. Spesielt det å få de begge to inn i samme bilde :) Jeg kan alt for lite om fotografering også, men jeg føler at jeg stadig gjør fremskritt ved å feile. 

 

Otilie til venstre med lys lue, Olivia til høyre med mørkere lue ^^, 

To små engler ♥


Klokken 12 kjørte jeg jentene til svigermor for å reise til stallen. Queen skulle få nye sko i dag, noe som ikke er av hennes favorittsituasjoner. Hun går barfot på bakbeina hele året utenom vintere som er som denne, is og holke så langt øyet kan se. Derfor synes jeg det er fint å være til stedet og hjelpe til. Dette var høyest nødvendig i dag da hun har et bein som er sykt og et bein som bærer preg av en gammel skade. Hohei, jeg skal si dere smeden ble både svett og forbanna. Men etter TO timer var hun skofin på alle fire, så nå venter vel en deilig regning i posten med tilleggsbetaling for timer, ødelagt arbeidstøy og slitasje. ! Hadde hun bare forstått at det var for hennes eget beste.. 

Så da gikk dagen, og plutselig er det kveld atter en gang. 

GOD HELG, mine trofaste og herlige lesere! 

Tipp, topp

Hvorfor ikke sitte på baderomsgulvet å blogge litt? Begge snuppene kom løpene til meg, dro i klærne og sa "bade, bade". Og med et snev av dårlig samvittighet fra morgendagen ble det bading så vann og såpe spruter her. Godt badekaret er i dusjkabinettet slik glassdørene kan lukkes og forhindre vann OVER ALT ^^,

I dag har jeg hatt alt for stor trang til å rydde og vaske hus. Få vekk smitte og få det fint rundt meg slik at jeg kan slappe av. Men selv om jeg får det for meg at det trengs litt rydding, betyr ikke det at jentene føler det samme. Så jeg har vært "kjedelig mamma" i dag, og jeg har blitt skikkelig irritert av mas og sutring. Uff. Stakkar små, de kan jo ikke noe for at jeg begynner å rydde og vaske med en kropp som knapt har fått i seg næring på 36 timer.

Jentene synes også det begynner å bli barnselig med daglur, men i dag hadde jeg et stort behov for få litt pusterom. Så kl 12 pakket jeg inn jentene i utetøy og gikk tur med Tyra som leder. Jeg trengte litt frisk luft også, og etter en tur ute i det fine været og en time hvor jeg kunne rydde og vaske mens jentene sov var  dagens kur for å komme ovenpå igjen. 

En ting jeg bare ikke skjønner meg på er hvordan jentene slipper unna omgangsyken? I jula hadde BT sin runde, og nå jeg. Jentene flyr rundt som gale med godt humør. Trudde det var de som var mest utsatt jeg da.. Er nemlig ikke bare meg som har vært dårlig heller, det er 4 andre i familien som også har hatt omgangsyken samtidig som meg og vi var alle sammen i helgen. Ikke at jeg klager, for gud å glad jeg er for at de er friske. Krysser finger og banker i bordet for at smitten ikke tar dem i løpet av et par dager nå. 

Heldigvis er tegning en stor favoritt her, så da fikk jeg vasket over gulvene
Deilig med en lur på skinnende rent gulv ^^, 
 

Nå skal jeg se om jeg får kommet meg i gang med fortsettelsen av historien min til dere :) 

 

Buuuhuhuhuhu!!

Er det noen danger der jeg mangler totalt inspirasjon til å blogge er det dager som denne! Sykedager. 

Jeg var nødt til å svare på noen mail tidligere i dag, og bare det var nok til å få svetten til å piple i pannen. I går etter middagen kjente jeg kvalmen kom å tok meg. Jeg reiste i stallen etter leggetid, der var jeg så varm at jeg måtte ta av meg jakka. Jeg gikk derfor rundt i genser med trekvart arm. Såå varmt er det vel kanskje ikke ute om dagen. 

Og siden jeg kom hjem igjen har har jeg egentlig ikke gjort annen enn å ligge på sofen, løpe på do og ligge i senga - om hverandre! 

Fy fillern, noe så kjedelig!! Nå har jeg ligget så lenge at det ikke finnes en god liggestilling igjen, men kroppen er ikke i stand til å gjøre noe annet enn å ligge uten å starte et skjelvemaraton. Såå jeg blir i sofaen noen timer til! 

Takk for god bedring hilsene jeg har fått  på Instagram ^^, 


 

Fifty words of green!

Nå er det ikke lenge før Fifty Shades of Grey kommer ut på kino! Bøkene ble slukt, så jeg er veldig spent på hvordan filmen er. I den anledning har UIP (United International Pictures - Norge) laget bloggen fiftyshadesofgrey.blogg.no. En blogg hvor din mest romantiske historie kan bli delt sammen med andres kjærlighetshistorier. 

Jeg har fått spørsmål om jeg har lyst til å sette i gang med en liten historie. Det trenger ikke være like stort fokus på sex, som bøkene Fifty Shades har, men heller på kjærlighet, humor, flauser, forbudt kjærlighet eller fantasi. 

Ved å dele din mest romantiske historie blir du med i trekningen av to premierebilletter til Fifty Shades Of Grey med hotellopphold i Oslo, etter filmener det fest på Villa Eckbo m/ servering av mat og drikke. Dersom vinneren bor i fly-avstand dekkes også fly. Historien din deler du HER

Jeg elsker å skrive, og i dag lot jeg meg inspirere av litt fantasi til min kjærlighetshistorie. 

 

Annonse

FIFTY WORDS OF GREENDet var som en knyttneve traff meg i magen, hjertet hoppet over så mange slag at jeg kjente svimmelheten flomme over meg, beina kunne like gjerne ha vært laget av gelé som hadde stått litt for lenge ute i varmen. Et øyeblikk var jeg sikker på at jeg kom til å treffe bakken, om det enten var for svimmelheten eller for beina som smeltet bort under meg. Jeg sto øyne til øyne med han. Tidsnok til å ikke falle sammen rev jeg blikket bort til kjekshyllene i matbutikken. Hjertet måtte ta igjen tiden det stoppet, det dunket så fort og hardt at jeg kunne høre det slå.

Det måtte være ni år siden sist. Ni år siden jeg så i de øynene. Vi var tenåringer den gang! Min første kjærlighet.
"Ine, er alt bra med deg?" Jeg skvatt til i det venninnen min, Karoline, tok tak i armen min. "Beklager, jeg falt ut" svarte jeg og plukket en melk ut av kjøleskapene ved meieriproduktene. "Jeg så han." svarte hun og klemte hånden hardere over armen min, "hvem?" spurte jeg som om jeg bare trengte å høre henne si navnet hans høyt. "Axel"

 

Jeg avlyste kvelden med venninnene med en oppdiktet migrene. Jeg ville ikke ødelegge for dem, med en flaske vin innabords ville jeg høyest sannsynlig begynne å sippe over den tapte kjærligheten. Ni år var for lenge for andre å forholde seg til. I starten holdt de hånden min og trøstet meg i timer. I dag klarte de ikke lenger å forstå. Hvordan kunne de egentlig det? Jeg var jo den livlige jenta som aldri brakte opp noen ord om den gamle flammen, og likte å trekke til meg litt ekstra oppmerksomhet fra en kjekk fyr. Det var ingen som viste at jeg kveld etter kveld sovnet inn ved å tenke på, han. Selv etter ni år uten å ha sett, hørt eller snakket med han. 

Da jeg var kommet godt ned i vinflaska hjemme alene i leiligheten visste jeg hvor patetisk jeg var som lot meg selv sitte å sørge over en idiotisk fyr som med iskaldt blod dumpet meg og flyttet. Jeg sverget til han at jeg aldri kom til å snakke med han igjen om han dro den kvelden, noe jeg hadde holdt med unntak av noen telefon anrop jeg hadde utført en gang mellom lørdagskvelder og søndagsmorgener, bare for å høre han si "hallo?". 

I det jeg sovnet så jeg han for meg igjen, det mørke, litt for lange håret som hadde en naturlig evne til å alltid se bra ut, de lyse grønne øynene, det sterke kjevepartiet. Han var lik, men så mye mer maskulin, 3 dagers skjegg og bryster som var godt synlige bak t-skjorten indikerte at han hadde trent mye siden sist jeg så han. 

 

Hva han gjorde på den lokale matbutikken etter ni år var det vanskelige spørsmålet å få svar på uten å spørre han. Hadde han flyttet hjem igjen etter så lang tid? Hva hadde han egentlig gjort i ni år? - var også spørsmål som surret rundt i hodet mitt de neste dagene. 

 Vi var unge, men det var ekte, var det ikke?

musicnodes
Det eneste jeg visste var hvor hardt det hadde vært å se han igjen. At jeg tenkte på han daglig før, var ikke sammenlignbart med hvordan det var blitt nå. Burde jeg rin... tankene kom ikke lenger da jeg plukket opp en hard pakke i postkassa. Pakken var skrevet til Ine med håndskrift, så før jeg fikk plukket opp resten av reklame, avis og brev, rev jeg den opp for å se hva som var inni. 


En brent CD? Var det noen som drev med det enda? Jeg var inne igjen uten å ha lagt merke til at beina mine tok meg ditt, blikket var festet til CD-coveret, jeg åpnet det og tok ut CDen.

Ine, 

Vær så snill å lytt til denne sangen før du bestemmer deg for noe annet.. 

Axel

Call it magic
Cut me into two
and with all your magic
I disappear from view
And I can't get over
Can't get over you
Still I call it magic
Yoy're such a precious jewel 

Jeg klarte ikke stoppe å lytte til sangen. Et følelsesregister jeg ikke hadde kjent på mange år skyldte over meg som en bølge over et sandslott i vannkanten. Oppløst i tårer, kunne jeg føle glede, men samtidig et så stort sinne over hatet av en person jeg hadde elsket komme til overflaten. Hvilken rett hadde han til å sende meg en slik sang? 

Jeg tastet: 

Jeg er hjemme, du skylder meg en forklaring..

Etter å ha stirret på meldingen i 15 minutter, trykket jeg "send" 
Senkunder etter mottok jeg meldingen:

Kommer nå. 

Magen tok kolbøtte, hjertet dunket som om jeg akkurat var ferdig med en intervall-økt. Jeg ble værende på badet med en uggen følelse av at jeg ville komme til å kaste opp når som helst, helt til det ringte på døren. Jeg må ha vært blekere enn en spøkelse da jeg åpnet opp 

Jeg hadde lyst til å være sint, rope og skrike til han, men jeg klarte ikke si et ord. I stedet fylte øynene mine seg opp med tårer da jeg kikket inn i de kjente øynene. Øynene hans hadde alltid vært som en åpen bok, som om alle følelsene hans var skrevet i dem. I dag sto det sorg. Jeg tok et skritt ut til han og løftet opp hodet som han akkurat hadde latt synke ned mot plattingen med en hånd mot kjeven hans. 

Da han så meg inn i øynene igjen kjente jeg hvordan varmen først sprette seg ut i ansiktet mitt og ned, ned, ned. Han grep rundt meg, løftet meg opp så jeg ble sittende med hvert bein rundt hoftene hans. Så kysset han meg. Han kysset meg som jeg var hans siste mulighet til å overleve. Ordet i øynene hans var ikke lenger sorg, men lyst.

"soverom?" spurte han i mellom kyssene han plasserte mot halsen min, "inn der" sa jeg med en skjelven stemme og pekte. Jeg viste at dette kunne gjøre en håpløs kjærlighetshistorie enda mer tragisk, men jeg hadde ingen planer om å stoppe, jeg ville ha han. 

Det var ikke før vi lå andpusten ved siden av hverandre i sengen jeg klarte å tenke rasjonelt, "NI ÅR! Hvorfor gjør du dette mot meg? Du dro, du sa det var en annen, at du ikke elsket meg. Har hun slått opp? Er det derfor du er hjemme igjen?" Sinnet mitt tok over 

"Nei, Ine. Det var aldri noen annen, jeg håpet det ville være lettere.."  jeg avbrøt "lettere?? Lettere å komme over deg? Jeg har brukt ni år uten å lykkes" .. 

"La meg forklare, Ine!" i øynene hans sto det nå frykt, jeg klarte ikke. Hver celle i kroppen hylet ut smertesignaler til hjernen. 

"DRA, DRA, Axel.." 

Han dro ikke, i stedet la han armene rundt meg og klemte meg inntil kroppen sin. Jeg gråt til det ikke var tårer igjen og sovnet i de sterke, varme armene. 

...

Noen som ønsker fortsettelsen? ^^, 

Husk å dele din historie HER, for å bli med i trekningen av hotellopphold og kinobilletter! Vinneren trekkes 6. februar 

Mønster Topp VoksenOK, dere!!
Det å tegne et godt mønster selv tar litt tid. Men ikke gi opp, for når du er ferdig har du et mønster du kan ha så lenge du ønsker. Og med ett mønster er det lett og gjøre små endringer for å skapet et helt nytt plagg.  

Dette mønsteret i seg selv er ganske enkelt, det er kun fire forskjellige deler.
Du trenger: matpapir på rull (dette får du kjøpt på daglivarebutikk til rundt 10 kroner), og noe å tegne med. Når man skal lage voksenklær så må du nok teipe sammen to eller tre lengder for å få plass, men det forstår du. Alltid når du skal tegne et mønter som skal være symetrisk på begge sider så legger du arket ditt dobbelt. Når du har tegnet og så klipper ut så får du et symetrisk mønster. 

FREMSIDE BUE:

Start med å tegne buen som skal være en del av ringen rundt halsen. Her blir det nok litt "prøv og feil" da det er vanskelig for meg og gi et eksakt mål siden vi alle er så forskjellige. Prøv å tegne en halvbue slik bildet over viser, klipp ut og legg den mot halsen din, eller brystet kanskje. Endene skal havne midt opp på skuldrene. Når du gjør dette så ser du fort om du har tegnet en for bred bue som havner langt ut på skuldrene, eller en for liten bue. 

Det eneste målet jeg har er at bredden på buen min er 6 cm hele veien. Jeg har da tegnet den indre buen først, målt opp noen punkter 6 cm ned fra den slik at buen under blir parallell.  Så har jeg lagt til en cm på den ene enden slik at jeg har plass til å overlappe og feste delene i hverandre helt til slutt. Dette skjønner dere når dere har kommet så langt. 

BAKSIDE BUE:

Når du først har fått fremside bue til å passe deg, er baksiden enkel. Ende skal være på de samme punktene, slik dere ser på den midtre tegningen under. Men baksiden skal ikke være like utringet, så i stedet for å fortsette i samme mønster svinger du den litt slakker av. Legg til en cm på motsatt siden av fremstykket.  

Endene må være litt skå, ikke mye, men litt. Dette er for at stoffet skal falle naturlig over skuldrene siden vi er litt skrå fra hals og ned til armene. Lim de gjerne sammen og se om de passer, eller om du bør gjøre noen små endringer. 

HOVEDSTYKKE FORAN:

Det å tegne kun en side, legge papiret dobbelt, for så å klippe ut og få et symetrisk mønster gjelder her også. 

Du tar utgangspunkt i fremside bue. Følg den nedre buen fra midten til så langt opp du ønsker at hovedstykket foran skal starte. Så må du tegne en bue til arm. Igjen må du bare se hvordan jeg viser her, prøve og sjekke mot din egen kropp. 

Et viktig mål når du lager dette mønsteret er målet merket med grå strek og piler. Altså over brystene. Det er viktig at du får stoffet bredt nok til å rekke fra hver side av kroppen din.

(Hvis du har store bryster, vil jeg anbefale og lage hele stykket litt bredere, ved enden der ringen din starter også, for så å rynke stoffet mot halsringen når du skal sy. På den måten vil stoffet legge seg penest etter formene)

Lengen på toppen din kan du bestemme helt selv. Mål fra under armen og finn den lengen du selv ønsker. Legg til et par cm til brettekant. Streken ned fra armhulen tegner du med en liten skå utover, siden vi stort sett alle sammen er litt bredere over hoftene. Og så tegner du en svak bue inn mot midten. HOVEDSTYKKE BAK

Er i teorien veldig likt som fremstykket. Men siden utringningen er litt mindre på bakside bue enn fremside bue, må hovestykket bak være litt lengere. Det kan være lurt å legge stykkene på hverandre slik de skal syes sammen, så ser du hvordan må må tegne. De striplete linjene viser at bakstykket er likt som fremstykket. De grå strekene viser fremstykket. 

Bunnen bak har jeg også valgt å ha litt lengere.


Her er et bilde av mine fire deler. 
HVOR MYE STOFF?

Her må du rett og slett bare måle hvor lang toppen din er. Skal du bruke to forskjellige stoffer slik som jeg har gjort trenger du bare å måle lengden på bakstykket og fremstykket, legge til 5 cm siden stoffet kan krympe litt ved første vask. Og da vet du hvor mye stoff du trenger til hver av delene. På den hvite toppen har jeg dobbelt stoff på fremdelen, silke mot magen og blonder på utsiden. På den mønstrete toppen har jeg kun et stoff foran og et bak. Man kan også velge å bruke det samme stoffet foran som bak, og ofte er stoffer på 140 cm i bredden, slik at du får både bakstykke og fremsykke inn om du kjøper stoff som er litt lengre enn bakstykket. Husk at du kanskje må legge til noen cm til buene.

På buene så har jeg brukt å ha en stift stoff bak. Man må klippe ut 2 x fremside bue og 2 x bakside bue. Jeg har brukt bomull bak fordi det er enkelt å jobbe med samtidig som det er stivt.

Eksempel: på den hvite toppen klippet jeg ut en fremside bue og en bakside bue i hvit bomull og en frem/bakside bue i blonde. På den mønstrete toppen har jeg frem og bak i bomull og frem og bak i det mønstrete stoffet. 


Vask stoffene før du klipper ut mønster, dette fordi stoffer krymper litt ved første vask. 

OG HER FINNER DU SY-FREMGANGSMÅTEN

Vintage Kjole Til Lille Skatt

Overlocken jeg fikk til jul har vært i full sving om dagen. Jeg tenkte at jeg skulle fortelle dere litt hva en overlock er siden jeg får veldig mange spørsmål om hva en overlock er, og om man burde kjøpe det i stedet for en symaskin. 

En overlockmaskin er en symaskin som lager en kantsøm. Denne sømmen finner du stort sett inni alle klærne dine. Det er en tykkere søm med fire tråder, og mens man sy skjærer den stoffet samtidig slik at du får en lekker søm som er veldig solid. En overlock er en hjelpende symaskin, det går raskt og man får enkelt pene sømmer. Men uansett hvor fantastisk en overlock er så må man ha en vanlig symaskin. Derfor er en overlock en symaskin man kjøper i tillegg til den vanlige symaskinen om man ønsker å utvide syferdigheter og øke produksjon. Men en overlock er ikke noe man må ha :D 

I dag vil jeg vise dere kjolen jeg ble ferdig med for et par dager siden. Når jeg syr, prøver jeg å tenke ut enkle oppskrifter, nettopp for at jeg kan lage klær som jeg kan dele mønster og fremgangsmåte med nybegynnere. 

Denne gangen har jeg laget en enkel kjole med armer, i et jersey-stoff. Med andre ord har jeg laget en kjole som er mer hverdagslig enn de andre kjolene jeg har sydd. En behagelig utenpå-kjole. 

Jeg har enda bare sydd en, for jeg tenkte jeg skulle spørre dere om denne kjolen er en kjole dere ønsker å prøve og sy selv? Jeg sparer da eventuelt den andre til å ta bilder under fremgangen. :) 

I dag var det Otilie som veldig gjerne ville ha på seg "sjo", så da fikk jeg knipset noen bilder av den nydelige datteren min ♥Ønsker dere mønster og fremgang på denne kjolen, jeg kan garantere for at den har vanskelighetsgrad: LETT! :D 

En riktig god helg ønskes fra oss ^^, 

Tvillingmødre - 77% større risiko for depresjon

Har dere fått med dere overskriftene?  TVILLINGMØDRE HAR ØKT RISIKO FOR Å BLI DEPRIMERTE

Jeg fikk ett spørsmål i går om jeg hadde fått med meg saken, og hadde noen kommentarer til dette. Omtrent samtidig ringte Side2 og intervjuet meg om det samme. Så om noen ønsker å lese svarenede: 

Tvillingmamma Stine Skoli er ikke bekymret for å bli deprimert, selv om hun har tallene mot seg.

- "Skulle du ikke ønske at du bare hadde ett barn?" Selvfølgelig ikke, de er jo barna mine!


 Multitasking


 

I går hadde jeg store planer om det ene og det andre. Vel, ingen ting ble noe av. Jeg fikk besøk av Janne, hun var faktisk bedt til kl frokost, kl 10. Vi skulle være litt sammen på morgen da BT måtte avgårde og fikse et og annet. 
Etter det skulle jeg sette meg på kontoret og jobbe med det ene og det andre.. Så langt kom jeg ikke. Før vi viste ordet av det var det allerede blitt tid for middag, så da ba vi like godt Janne om å spise middag med oss. 

Og klokken var vel passer 23 på kvelden, før hun forsvant ut døren med samboeren sin. 

^^, Men andre ord fikk jeg kjenne på en dag der jeg ikke gjorde noen annet enn å være sosial med en bestevenninne fra morgen til kveld. Fantastisk avbrekkk i hverdagen. 


Nå nyter jeg første kopp med kaffe og er nødt til å få tatt igjen litt jobbing som uteble i går.

Så vi snakkes igjen om litt :D  

 

Fish & Chrisp

Annonse

Når man skal lage middag med to små i hus er det jammen meg flaks det finnes enkle middagsretter. 
Jeg prøver å få inn 1-2 fiskemiddager hver uke, i det siste har jeg vært skikkelig matlei. Ingenting av det jeg pleier å lage har fristet, for ja det blir slik at man får seg noen faste retter som man bytter i mellom. Travle dager gjør at man lett glemmer å prøve ut noe nytt.

Men i dag kjørte jeg på med en ny fiskerett ^^, Enkelt og godt for store og små. 

"Livet er urettferdig" noen tar seg en middagsstrekk før middagen mens andre må "slite" for å få den på bordet ^^, 

Jeg er veldig glad i å lage middag fra bunn av, men noen dager er det bare helt fantastisk å kjøpe noe som er ferdig og klart til å puttes rett inn i ovnen. Dagens middag ble, Fish & Chrisp fra Findus. 

 

Det jeg liker med så mange retter nå for tiden er at det står tilbredningstips på pakken. Til denne varianten var det anbefalt båtpoteter og en hjemmelaget ertestuing, men jeg fyset mer på oppskriften til Fich & Chrisp Spicy Paprika med Chilidipp. Derfor kjørte jeg en liten blanding av mine egne tilbehør og Findus sine. 

Jentene her ELSKER søtpotet, og siden de har et rikt næringsinnhold lager jeg alltid båtpoteter med potet og søtpotet blandet. Litt olivenolje over, havsalt og litt pepper før jeg setter det inn i ovnen. 

Chilidippen fant jeg oppskrift på hos Findus, HER. Otilie hjalp til med å røre inn alle ingrediensene. Veldig enkelt og utrolig god. Fisken satte jeg inn i ovnen slik som var anbefalt på pakken, etter 20 min, over potetene, og stekte i vidre 20 minutter til alt var klart til servering. Jeg satte også på litt gulrøtter, jentene spiser gulrøtter som godis, så det passer alltid godt til med fiskemiddager. Når gulrøttene er ferdigkokt, heller jeg av vannet og lar en liten skje smør smelte rundt dem. Det er såå digg! 

To små som koser seg med middagen :DHelt geiale produkter for å få barn til å elske fisk. Denne retten kan jo nytes som helgekos, nå som det helgen er rett rundt hjørnet. Forandring fryder !

Bon appetit. 

Fotoshoot

I går var vi som dere sikkert allerede har lest hos hovedkontoret til Miinto.no. Der skulle vi fotografere kleskolleksjonen min, Virre Vapp by Stine Skoli. Søsteren min med begge barna var også med, så Sol kunne vise frem den turkise kjolen i størrelse 3 år. 

Jentene sov hele veien inn til Oslo, 1 t og 15 minutters tur, noe jeg hadde håpet på slik at de ikke skulle være trøtte og sutrete da vi kom frem. Jentene er i den alderen nå at de er veldig sjenerte for fremmede så da vi kom opp til lokalene, klistret de seg på meg og gjemte ansiktene inn mot kroppen min. De har jo vært i fotostudiet mange ganger før, men denne gangen var det noe så skummelt som to menn bak kameraene! Haha. Heldigvis brukte de ikke mer en to minutter på å forstå at ingen var skumle. 
Og alle tre jentene var helt utrolige, vi satte på litt musikk og de hadde dansekokurranse foran kamera. De løp, hoppet og lo - ikke at jeg var noe bedre, for er det en ting som motiverer barna er det at en selv leker litt gal. Det viktigste for meg er at en fotoseanse skal være morsom og positiv.

Her er det bare noen bilder "behind the scenes" fra i går. Og jeg gleder meg STORT til å motta bildene fra shooten. Det er jo ikke bare bare å få tre ansikter til å ikke lage grimase eller blunke på samme tid. ^^, 

I dag ventet vi besøk fra kusinen min og sønnen, men da de var kommet halvveis ringte hun og sa hun ikke turte å kjøre lenger da noe galt skjedde med bilen på veien. Jentene og jeg var allerede i full sving med bollebakst, så her har det blitt en kosedag utenom det vanlige selv om vi ikke fikk besøk. ^^, Jeg har også sydd en ny kjole^^, Olivia insisterte på å få den på seg, så her kommer et lite snikbilde. Det er som dere sikkert forstår den blå kjolen med blomster på. Kjole og sovesveis, jentenes favoritt look ;) 
Ha en fin dag <3 

"Jeg sydde to fleecedresser for 50 kroner"

I går hadde jeg et hyggelig intervju med Helle Nilsen i Side2. Vi fikk skravlet litt over telefonen mens jentene hadde dagluren, og litt senere var allerede en fin spalte om min lille syhistorie ute på Side2.no 

Det at jeg skriver denne bloggen har blitt veldig naturlig for meg, men jeg har ikke vendt meg til å lese om meg selv på andre nettsteder! Haha.. Det kjennes virkelig helt fjernt. Jeg har vært fast leser av Side2.no siden 2008, jeg husker årstallet fordi jeg husker jeg ble introdusert for siden av en venninne i 1. klasse vgs. Men at jeg noen gang skulle komme til å lese om meg selv der inne ville jeg nok aldri trudd på! 

Men nå har jeg gjort det også ^^,

Om dere vil lese artikkelen er det bare å ta dere en titt HER 

(Litt jul i januar må være lov) 

Ha en strålende dag! Vi tar turen til Oslo og Miinto.no sitt hovedkontor i dag:)  

Prøving av kolleksjonen min

I dag måtte jeg prøve på Olivia-kjolen på jentene. I morgen reiser vi til Oslo for fotografering av kolleksjonen, så da måtte jeg jo se at alt var som det skulle ^^, Jeg fikk et innfall da vi plukket ut stoffet at jeg ville ha en gul kjole i kolleksjonen. Jeg trur egentlig ikke jeg har sydd noe i gult før, og Lise syntes jeg var tøff som ville satse på gult. Men SEE da!! Jeg skjønner at jeg skal begynne å lage gule klær til jentene, er ikke Olivia bare helt nydelig i denne frisk vår/sommerfargen? og Otilie like nydelig i sin rosa ♥

Jentene har også på seg bolero fra Virre Vapp, kjeden som står bak min kolleksjon, DENNE, om noen skulle lure ^^, 

Jeg smeltet helt da de begynte å danse rundt og rope "sjo, sjo" (kjole, kjole). Så jeg ble nødt til å ta frem kamera og gi dere første titt med kjolene på :)

Nå skal jeg stryke plagg og gjøre klart slik at vi slipper å stresse i morgen tidlig. 

Ha en nydelig kveld! 

Date med "Makestyle"

Reklame

Noen som kjenner seg igjen i at det er litt ekstra gøy å fikse hår og sminke rett etter et frisørbesøk? 
Kl 7 i dag, da jeg sto opp gikk jeg rett inn på badet for å leke meg med håret mitt. En ting jeg likte veldig godt med den lyse ombreen jeg hadde var å lage oppsatser som viste effetene av det lyse mot det mørke. Samme kan jeg gjøre nå :D

Man kan på mange måter si jeg hadde en date med Makestyle til morgen i dag! Produktene deres har begynt å fylle seg opp, og snart har de tatt over alt det gamle.  Bølgene i håret har jeg laget med MAST vol.2

Jeg viste dere tidligere eco minerals pudder produktene mine, innlegget finner dere HER - jeg har tre pudder som jeg daglig bruker når jeg legger makeup. Et bronzingpudder, et high-lighter-pudder og et blush-pudder. Pudderene gjør det enkelt å forme ansiktet, i tillegg synes jeg det er et stort pluss at de er er laget av 100 % rene mineraler. Dette gir meg en renere hud med mindre akne og en tørrere t-sone.

I dag tenkte jeg at jeg kunne vise tre andre produkter fra Eco Minerals serien

Eco Mineral Mascara: er en maskara som er laget av rene naturprodukter. Dette gjør at den er veldig mild, jeg fikk hele maskaren inn på det ene øyet med et uhell, og selv ikke da lagde den svie. Så dette er en maskara som passer for alle, selv de med sensitive øyne. Maskaran gir et veldig naturlig resultat, men kan også legges slik at man får fyldigere vipper ved å la den tørke og påføre en gang til.  

Eco Mineral Concealer light: (kommer også i fargen medium) er også laget av 100% naturlige mineraler. En concealer er en av mine beste venner når det kommer til makeup. Denne påføres på mørkere områder, mørke ringer under øynene, en litt rød nese, eller på urenheter. Den inneholder blant annet jojobaolje og sheasmør som gir den en veldig myk og glatt konsistens. Det er nesten som den smelter inn i huden samtidig som den har en god dekkevne. 

Eco Minaral Hi Light Creme: en perfekt hi light krem som gir et lite løft ved å smøre på litt rett under øyebrynet, på kinnbeinet og over leppen. Hi lighten inneholder litt skimmer som gjør at man får fremhevet disse trekkene i ansiktet. 

Les gjerne mer om produktene under utvidet info. Der kan dere se hvor gode disse produktene er, at det ikke er noen skumle gjemte ingredienser, at de er dyrevennlige og inneholder solfaktor. 

Se alle Eco Minerals produktene HER

10% rabatt i en uke om du bruker rabattkoden Ecominerals 

Ha en fin dag, alle sammen. Her laver snøen ned, og det er så hvitt og pent ute :D

Lady in red!

Jeg bare trengte litt forandring! 

Første gang jeg farget ombre var sommeren 2013! Og siden da har jeg bare laget den tydligere, lysere, mørkere ettervekst osv.. Ja, egentlig bare små variasjoner fra gang til gang. Med andre ord var jeg nå blitt ganske så lei av frisyren. Så jeg bestemte meg for å gjøre noe veldig annerledes. Jeg drømte her om dagen at jeg klipte meg helt kort. Det er mange fantastisk kule korte frisyrer, men denne jeg fikk var rake motsetningen. Så det holdt å ta tuppene, men fargingen tok jeg i en litt annen skala denne gangen. 

Slik så jeg ut da jeg kom... 

Og to timer senere så jeg slik ut ^^, 

Jeg har i alle år hatt en tendens til å prøve ut diverse hårfrisyrer og farger, så at jeg pluselig bestemte meg for å farge håret rødt kom ikke som noen overraskelse på de rundt meg. Men nå var det virkelig lenge siden jeg har gjort noe "vågalt" med håret mitt, så søstra mi svatt litt da hun åpnet en snap fra meg som plutselig så helt annerledes ut. 

Det var nok en gang herlige Renate på Klippotequet Trend inne på Farmanstredet i Tønsberg som klippet og farget meg. Jeg kom med mitt røde ønske og hun fant den fineste fargen. 

Eller det er to forskjellige farger. En mørk brun ved hodebunn, og den røde i resten. Siden håret mitt gikk fra mørk til gradvis lysere er resultate av den røde fargen den samme, lo lengre ut mot tuppene den kommer jo lysere og mer intens rød blir den. 

Det er vanskelig å fange opp den riktige fargen med et kamera, for lys endrer fargespillet mye, men de to bildene under som jeg tok hjemme i dagslys er nok de som er likest fargen. 

Dette bildet er tatt inne etter det ble mørkt ute, og da ser man at det gule lyset fra lampene gir en annen rødtone ^^, 

KlippoTequet i Tønsberg har den beste servicen jeg har opplevd hos frisørersalonger. Jeg føler nesten at jeg er på spa hver gang jeg er der ^^, Deilig kaffe, alltid sjokolade, lang og deilig hodemassage, hyggelig mennesker og alltid et bra resultat av den nye hårfrisyren! Hva synes dere? 

 

Fagerfjompen

En liten voksenpause på fjellet! 

I går kom vi oss til Fagerfjell i Flesberg, samme gjengen som var sammen på nyttårsaften. Fargerfjell bringer frem mange minner for min del, vi var veldig mye da jeg var liten. Jeg lærte å stå på slalomski i barnebakken da jeg var fire, og senere snowboard. Stine som alltid har vært min beste venninne fikk campingvogn på fjellet her, så etter det var vi på tur støtt. Men jeg fant ut i går at det må være 10 år siden sist. 

Vi har fått låne hytta til tanta og onkelen til Stine, en nydelig hytte som ligger ved siden av barnebakken. Vi koste oss med BT's hjemmelagde pizza i går kveld og la alle fire barna nærmere 20. Det var ikke plass til to reisesenger på ett rom, så vi gjorde et forsøk på å legge jentene sammen, de var litt urolig, men sovnet til slutt i herlige stillinger^^, 

Natten var litt urolig, så det ble en del oppvåkninger og en trøtt og frustrert mamma, men vi kom oss igjennom med nok timers søvn til å nyte dagen i dag. Dagen startet halv 9, da våknet alle sammen. Vi spiste en deilig frokost og kledde på for å være ute. Vi ruslet bort til voksenbakken og laget en liten rasteplass hvor vi kunne ha en base med barna, grille pølser og ake. Så byttet vi voksene på å stå litt i bakken. 


Lue, skjerf og jakke fra Buyhelse.no

Etter to timer var de fire små "ferdig" med å være ute og våkene, så vi kom oss hjem igjen, Otilie og Olivia mest lei av alle. Haha. Olivia var den uroligste i natt så hun var langt forbi trøtt og frustrert da vi endelig kom tilbake til hytta. Hun brukte nøyaktig 3 sekunder på å sovne i armene mine etter vi hadde kledd av.

Nå nyten vi litt stillhet og voksentid. ♥

Flere som har kjennskap til Fagerfjell? ^^, 

Idé-inspo for nye plagg

En liten sniktitt på hvordan syprosjekter som er i sikte tiden fremover ^^, 

I går var jeg som jeg skrev innom stoff og stil. Der fikk jeg plukket ut litt stoffer. Dagen før satt jeg og tegnet noen skisser til ideer. Kanskje du ser noe du liker? 

Jeg skal i hvertfall forsøke meg på litt nye gutteplagg, siden gutteplaggene mine ikke kom med i kolleksjonen, kan jeg kanskje lage noen fremgangsmåter til dere slik at dere kan sy litt selv :) 

Jeg er bare akkurat innom, for nå skal jeg avgårde å handle mat med Stine (beste venninne), vi skal snart vende nesen mot fjellet.

Ha en nydelig fredag, og GOD HELG

Daniel Wellington

Weee, eeendelig har klokka mi kommet i posten, fortollingen fra Sverige til Norge tok alt for lang tid.. -_-

Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. 
Jeg ønsket meg denne klokken til jul, men den lå ikke under juletreet. Ikke at det hadde noen betydning, for det lå så mye annet fint under der at det ble helt glemt. Men så kom jeg på det igjen. Jentene er helt gal etter klokker, og det fikk meg til å minnes på hvor mye jeg savnet å ha en klokke på hånden. Jeg ville ha en enkel, men stilfull klokke, så valget var rett og slett ikke veldig vanskelig. Det ble den nye utgaven fra Daniel Wellington. Egentlig rimelig lite oppfinsomt da så mange har denne klokken, men den er så fantastisk fin.

Hihi, så en liten julegave til meg selv, eller preime på kleskolleksjon synes jeg er vel fortjent ♥

Dagen her har gått i ett kjør. Jeg var med søsteren min til Drammen for å hente den nye bilen de har kjøpt, så ble den en tur på stoff og stil, så i morgen skal jeg gi en liten smakebit på hva dere kan vente dere på syfronten fremover ^^, Etter det var jeg en tur hos svigers hvor jentene og BT var. Jeg fikk reist en tur alene på butikken og handlet inn litt ferske reker, og etter en deilig middag og legging av jentene har jeg vasket klær og stue, for i morgen skal vi på hyttetur :D:D:D 

Og sånn helt på tampen, jeg vil gjerne gi en stoor takk til alle dere som har sendt fantastiske tilbakemelding på bilde jeg publiserte av kolleksjonen min i går! Jeg trur og mener jeg har klart å svare alle sammen, noe som er veldig viktig for meg. For jeg er bare så ufattelig takknemlig for hver og en av kommentarene som har tikket inn ♥ 

You are so amazing!! 

NÅ KAN DU SE KOLLEKSJONEN

Jaja, så er det bare et lite snikbilde på 6 av plaggene, det er faktisk litt til, men det kan være en liten dessert til senere. Den triste nyheten som jeg ikke har delt enda er at gutteantrekket ikke kom med i produksjonen. Beklager, men det var ikke stort jeg kunne få gjort med det. Jeg får bare krysse fingre for at jeg kan lage en kolleksjon til senere. 

Disse plaggene mottokk jeg i går kveld for litt prøving før vi skal inn å ta bilder til neste uke. Jentene ble kledd opp i går kveld, og som jeg sa "det er som jeg skulle sydd det selv, bare enda bedre!!" - litt ironisk, for det er jo klærne mine, de er bare sydd av profesjonelle. Det er vanskelig å sette ord på hvor stolt jeg er av at dette er min lille vår- og sommerkolleksjon. 1.Mars er altså datoen plaggene kommer for salg, og før den tid skal jeg love dere at det kommer til å komme langt flere og mye bedre bilder av plaggene. Det er noe annet å se de på jentene enn på en henger. 

Kolleksjonen min har virkelig fått meg i det kreative hjørnet på syfronten igjen. Jeg har lyst til å designe noen nye unike klesplagg til jentene, men også til dere igjennom fremgangsmåter eller kanskje en senere kolleksjon om jeg hadde vært så heldig! 
Så i dag har jeg plantet meg på kjøkkenet for litt kveldsjobbing. 

Med musikk, kaffe og sjokolade er kvelden helt klart reddet!  Tidens fresheste radio, Pinell GO - Frosty White. BEST I TEST i følge expert, fra Pinell.no (sponset)Kolleksjonen min igjennom Virre Vapp er basert på et nytt designersamarbeid. 
Vi ønsker å ha en nær kontakt med leserne gjennom produksjonsfasen, målet med dette er å kunne lage en kolleksjon som kundene ønsker fremfor den enorme masseproduksjonen av klær som eksisterer i dag. En "moderne skredder" på mange måter. Jeg ønsker å lage klær basert på deres innspill og inspirasjon. Jeg starter med nye prosjekter i dag, og jeg trenger din hjelp.

Hvilke plagg savner du i butikkene, hva gjør et plagg spesielt? 
I dag skal jeg sitte å søke opp klær som ble brukt av oldeforeldrene våre, finne frem det gamle og vakre designet. Så skal jeg sette inspirasjonen sammen til et nymoderne antrekk. Høres det spennende ut? Plagget skal være spesielt, samtidig som det skal være anvenlig til alle anledninger.

Gi meg ønsker i kommentarfelt, på mail: speiltvillingene@gmail.com eller på facebook. Forslag, bilder, tegninger - jeg tar i mot alt med stor takknemlighet. 

God klem til alle dere som gratulert og snakket meg frem igjennom syprosjektene mine som startet sommeren 2013. ♥

Verden gjennom barns øyne

Etterhvert som vi vokser opp, gror vi ut av klær, vi gror ut av senger og bilseter. Vi gror til og med ut av leker, lego og dukker blir barnselig, nye hobbyer fanger oss. Mens alt dette skjer vokser vi oss ut av barnesynet vi en gang hadde. Det blir liggende igjen på en hylle og støve ned helt til vi opplever å selv få barn. Vi glemmer hvordan det var, hvordan verden så ut før vi viste så mye bedre. 

Verden er ikke bare annerledes gjennom barns øyne, den er svarthvitt fra vår.

Tror du meg ikke, ta en titt på bildet under.  


Jeg spør deg så, hva ser du?? Et sensuelt bilde av en kvinne og en mann i dyp omfavnelse - høres kanskje riktig ut.
Men hvilket svar får du om du spør barnet ditt om det samme? ... Definer - ja, kikker du bedre etter, er det bare å begynne å telle dem. 

Da er det kanskje ikke så rart barn ikke alltid forstår oss voksene. 

Mor: "nei, nei, nei, den er fy fy å kaste i gulvet. Den skal stå her den, lille venn, den er laget av porselen!"
Barnet: Hvorfor har vi leker, vi ikke kan leke med? 


Hele huset er faktisk stuet inn med dette, leker vi ikke han leke med. La dere ikke merke til hvor mange baller som hang på treet vi hadde inne i stuene våre for litt siden? For ikke å snakke om at huset plutselig var fullt at dukker med rød lue og skjegg, men disse kunne vi ikke ta med i senga. 

Far: "HOI HOI, STOPP! Ikke på VEGGEN!!"
Barnet: Hvorfor lå det en tusj på bordet, om jeg ikke kan tegne med den?

Pleier jeg ikke få skryt når jeg bruken denne lange tynne saken? Veggen er jo like kjedelig og hvit som arkene jeg får... 

Barnet: "au, au, mamma?"
Barnet titter opp på moren sin som pluselig er tårevåt og snufser til, .
Barnet: Har hun slått seg? Kanskje en klem hjelper? Nei, blåse da? "Mamma, au?"
Mor tørker vekk tårer, hun smiler og ler samtidig. "nei, barnet mitt, mamma er lykkelig, jeg gråter av glede?"
Barnet: Hæ? Hvorfor gråte, om man ikke har vondt? 

I den beste mening, eller bare for gøy utforsker barnet verden gjennom sitt barnesyn. Ingenting er tilsynelatende dumt eller farlig. Det å åpne er skuff for å tømme ut alt innholdet kunne jo være av nysgjerrighet på hva som fantes i bunn. 
Dobørsten fikk de en gang se mamma bruke i do da hun vasket, hun gjorde slik og slik og slik - tenkte barnet og vasket litt i do, litt på veggen og litt på gulvet med frem- og tilbakebevegelser. Det var før mamma kom ulende inn døren med noe slik som "ÆÆÆSJ, æsj, æsj, æsj, æsj. Opp i badet med deg!" Før hun på nytt begynte å vaske over jobben som allerde var gjort. 

Foreldrene mine har heller ikke skjønt at man bare burde spise det som ligger oppå det de kaller brødskive. Det oppå smaker mye bedre, i stedet for å gjøre det samme selv, blir de sur i stemmen og sier at jeg ikke får mer - hva var det de kalte det igjen.. Pålegg, om jeg ikke spiser opp brødskiva mi

Noen ting kaller de voksene for farlig, danse på bordet for eksempel, eller løpe ut på veien. Jeg vet ikke hva farlig er, men de sier jeg kan få "au" og det liker jeg ikke. 

Andre ting er dumt gjort sier de, det får jeg høre om jeg blir sint og slår. De sier det også når jeg ødelegger noe, men skjønner de ikke at jeg bare glapp tingen, eller lurte på hvordan det så ut inni?? 

Det er mye som ikke er lov, de voksene er ganske kjedelige. Noen ganger er de også veldig morsomme og da ler jeg. Men når de blir strenge i stemmen går jeg til lekene mine, for de er bare morsomme, ikke strenge. Jeg pleier å leke med Plutt også, mamma og pappa kan ikke se han. Kanskje de trenger briller? For noen ganger er det han sin skyld når jeg får kjeft. For eksempel da vi ble enige om å leke litt med vann inne på stuegulvet.

Mor: "så flink du er, har du bygd tårn helt alene"
Barnet: "Jaa! Jeg er glad i deg mamma"
Mor: "Åh, vennen min, jeg er veldig glad i deg"

Nå kom det tårer i mammas øyne igjen? Har hun vondt denne gangen? Nei, hun smiler, da gråter hun vel av glede ...  

Ut på tur

Sent innlegg her i dag.

Olivia våknet allerede 07:15, dette hører heldigvis til sjeldenhetene, men siden dagen hennes startet så tidlig ble det ikke noen arbeidsrom på morgen. Det er svært sjeldent det er plass til noen alenetid når man har synkroniserte tvillinger, så jeg passet på å nyte øyeblikket, hun hang på meg som en klegg så valget ville uansett ikke vært noe annet. Vi var både på dossen sammen, fyret opp i peisen sammen og lade frokost sammen, så krasjet vi i sofaen med mat og kaffe under ett pledd. Det å kunne for eksempel smøre mat mens man bærer barnet sitt er for meg en liten luksus i hverdagen. Det sier seg selv at det ikke lar seg gjøre å bære to stykk samtidig som man skal klare å smøre brødskiver og bære mat etterpå. Det å bære på en mens den andre er på gulvet er heller ikke mulig da gulvjenta garantert begynner å mase om å bli bært hun også. 

Mens jeg satt og jobbet med et innlegg senere på dagen kom søstra mi, hun lurte på om vi ville være med å gå tur. Så vi pakket inn jentene og Anton til Line i vognene og tok med bikkjene på trilletur. Olivia sovnet etter veldig kort tid, ikke rart så tidlig som hun var våken. Otilie derimot skulle sitte og se hele veien. Hun sov til Olivia gikk opp og vekte henne klokken 9. 
Her ser man hvorfor det er, og har vært så viktig for meg å synkronisere jentene. Klarer man å samkjøre legging og mat, så får man et pusterom i mellom slagene. I dag har jeg derimot hatt to frokoster, og ei våken jentene hele dagen = full kjør fra morgen til kveld! 

BT skal jobbe overtid i dag også, så her er det nok å henge fingrene i! På en positiv måte selsagt :) 

 
Et par bilder fra turen vår :) 

Etter turen, koste vi oss alle inne til Line måtte reise vidre til barnehagen og hente Sol. 

Nå får jeg avslutte her. Jentene sitter foran dataen min, oppå bordet så det er vel på tide å begynne på middagen ^^, 

Ha en nydelig kveld. ♥

Gode nyheter og dårlige nyheter!

Rett og slett en skikkelig mandag på meg i dag, med vanvittig mye jobb! Herlighet. Jeg har ordnet mer med skolen, er litt som må på plass når man blir student igjen. Så har det vært ett drøss med mail og lese igjennom samt svare på. Jeg har også syra litt med regnskapskontoret for å få ting på rett kjør. Er ikke bare bare og sette seg inn i skatt og MVA helt alene, så jeg er veldig glad for at jeg valgte å bruke autorisert regnskapsførerselskap.

Kl 13 i dag kom det kjiiipe nyheten.

For 4. gang kom en reperatør på oppvaskmaskinen vår. Den har vel ikke vært opp å gå på over 2 måneder så jeg er for lengst passert dritt lei av å vaske opp for hånd!!! Med et sterkt håp om at maskinen endelig skulle bli friskemeldt i dag, viste det seg at det har vært musefest under maskinen. De feiret festmåltidet sitt med et dusin ledninger.. Kanskje ikke så rart det har kommet opp forskjellige feilkoder, og fire opperatører som har klødd seg passe greit i hodet. Oppvaskmaskinen kjøpte vi i sommer, og siden det er mus som er årsaken til problemene dekker ikke garantien det.. Gule banan!!!! 

Over på den gode nyheten :D 

I dag har jeg hatt møte med Miinto og Virre Vapp angående klesproduksjonen min! Klærne skal komme hjem i posten i løpet av denne uken og jeg kan nesten ikke vente. Jeg er som et lite barn på julaften.. Til neste uke blir det fotografering i nye klær, det betyr bare en ting - det er ikke lenge før kolleksjonen kommer for salg :D 


Håper dere har hatt en fin start på uken. Jeg elsker i hvertfall å kjenne at det er mandag etter en deilig helg! Det ble alt for sent i går kveld, så jeg var veldig takknemlig for at BT vekte meg 06:30 i dag, ellers trur jeg at jeg hadde sover over vekkeklokka mi og våkne til jentene kl 09:30 ;) 

Selv Fotballfrue gjør feil, akkurat som deg og meg!

 

Caroline Berg Eriksen og mannen Lars-Kristian er tatt for fusking, bilderedigering i desember og forfalsking av kommentarer med beskyttet yrkestitler som underskrift denne helgen. Jeg startet å følge saken tidlig da "reklamering" om saken kom i kommentarfeltet for å spre ryktet. 

Jeg leste meg sjokkert igjennom denne "skandalen". At Caroline redigerer bildene sine synes jeg ikke hun fortjente så mye pepper for, hun driver i reklamebransjen. Og etter hvordan jeg oppfatter alt av reklame, så har jeg vel aldri sett en reklame som viser den verdige sannheten. Jeg har i alle fall ikke fått hvite tenner på to uker av å bytte tannkrem, jeg får heller ikke frisørhår av butikkprodukter, eller vipper som i en disneyfilm av diverse maskaraer. Redigering og forfalsking er en stor del av reklamemarkedet - og sist jeg sjekket er ikke det en overraskende nyhet. At hun lyver om redigering og legger skylden på leserene er dog en annen sak. 

Dagens oppslag i VG

Skrev kommentarer med falske navn 

Grunnen til at jeg fulgte med på denne saken i løpet av helgen, var nok måten Eriksen håndterte dette på. En massiv slettejobb på bloggen, endring av kildekoder og blokkering av av stort antall personer som sendte spørsmål eller anklagelser. 
Siden skjuling av spor ble så viktig ble nok leserene mer engasjert enn noen gang. Har man behov for å slette og fjerne diverse spor, er sannsynligheten mer enn stor for at dette var en sannhet og ikke noen mulig hacking som LKE først foreslo. 

Argumentet for at noen muligens hadde hacket seg inn på bloggen for å etterlate støttende kommentarer med en kildekode "admin" som utga seg for å være lege, fysioterapeut og personligtrener i stedet for CBE eller LKE selv, ble nok litt for svakt for leserene, og lite troverdig. 

Desverre har de nok tråkket seg selv dypere inn i salaten ved måten de har reagert på, og i går kveld kom innrømmelsen. 

Det er synd at de har følt et behov for å skrive disse kommentarene, så jeg forstår de mange som freser mot Norges toppblogger. 

Men uansett hvor dumt det har vært, kan jeg ikke annet enn å synes synd på dem i dette øyeblikket. For all den kritikken de har mottatt i helgen og som kommer til å komme de neste dagene kommer til å bli beintøft psykisk. Jeg mener også at det er veldig galt å skrive forfalskede kommentarer underskrevet med beskyttede yrkestitler for å ende en diskusjon, eller fremme sin egen sak. Eller andre spydige kommentarer med fremmede navn. De burde vist bedre enn dette, så jeg er også skuffet. 

Men de er mennesker, akkurat som deg og meg. Disse kommentarene har nok vært skrevet i beste mening for å støtte seg selv. Man kan mene at man skal tåle negativ kritikk om man velger å være offentlig, men det betyr ikke at det er noe lettere å takle dette for det. 

Vi følger bloggen til Carolie Berg Eriksen fordi hun er steike god på det hun driver med, hun er en sann inspirasjon. Jeg tørr å påstå at hun ikke ville hatt like mange lesere hver dag om hun ikke hadde laget bloggen med en illusjon om det "perfekte liv" som mange liker å kalle den. Vi mennesker er slik, vi ønsker å hente inspirasjon fra det som er bedre slik at vi kan strekke oss etter det. 

Allerede ser jeg at mange ufine kommentarer har begynt å tikke inn deres vei, personangrep som på ingen måte er konstruktiv kritikk. Og da er vel ikke leserene noe bedre enn feilene som er begått av CBE og LKE selv! 

 

Utekos i nye dresser

I starten av denne uken var jeg Tønsberg rundt etter nye vinterdresser til jentene, desverre kom jeg hjem igjen uten å ha brukt en krone. Joda, jeg fant dresser, mange dresser, og noen var veldig fine. Problemet var at det ikke var å oppdrive to i riktig størrelse. Jeg synes alltid at det er slik, finner jeg noe fint så kan jeg banne på at det kun er en igjen i den rette størrelsen. 

Til neste helg skal vi på fjelltur, så dress var noe jeg måtte finne. 
Siden jeg ikke fant i butikk, gikk jeg inn på nett hjemme. På Miinto fant jeg ALLE dressene jeg hadde sett på i butikkene, bare at der var det salg på omtrent alt! Og jeg kunne få så mange dresser jeg ville ha. Litt nervøs for at jeg skulle få dressene i tide satte jeg opp en bestilling og betalte. Bare 3 dager senere var varene levert på posten! Hurra!!  

I dag måtte vi ut og prøvekjøre de nye uteklærne, jeg måtte ha med to nye luer også ^^, Er de ikke bare helskjønne!?Om noen skulle lure så ble det Reima dresser og maximo luer. Dette er ikke reklame, men informasjon :)

Jeg håper ingen blåste helt bort i går, her som egentlig ikke Nina har satt sine sterkeste spor blåste det mer enn jeg noen gang har opplevd. Da jeg sa til BT at det var meldt vind på 19 m/s med vindkast opp mot 30 m/s trudde han ikke på meg. Helt vanvittig for oss som ikke er vandt med den vindstyrken og som bor så åpent at vi alltid har nordavind fra alle kanter ;)

Ha en fantastisk søndag ♥ Selv skal vi til mamma og feire bursdagen hennes. 

Drøm på villspor!

I natt drømte jeg at jeg var gravid igjen! Det verste med drømmen var at den var utformet som et mareritt. Ingenting gikk som det skulle, jeg våknet opp svett og helt fra meg. 

I går var jentene og jeg på barseltreff. Sidene alle barna har blitt så store nå og flere av mødrene har begynt å jobbe, er det ikke så ofte lenger. Men i går klarte tre av oss mødre og samles igjen. Og i en barselgjeng så blir det veldig naturlig å snakke om barn og det som hører til. De to andre mødrene jeg var sammen med føler seg veldig ferdig med å få barn, hun ene har to og hun andre har fire, da sistemann viste seg og være en gutt og ei jente ^^,
Da spørsmålet falt på meg ble jeg egentlig mest usikker. Ferdig med å få barn? Jeg har jo alltid sett for meg at jeg ville ha to barn, det jeg derimot ikke hadde sett for meg var at de to barna skulle komme med to minutters mellomrom.  

I dag føler jeg meg ikke klar for å bli gravid igjen, andre dager føler jeg at jeg har et sterkt ønske om å oppleve det hele en gang til. Alt fra de første gravidtegnene, de første merkbare sparkene til fødselen og opplevelsen av å se sitt barn utvikle seg til små mennesker. 

Det var nok det at det ble så mye snakk om graviditet og barn i går at jeg fantasien min gikk løpsk i drømmene i natt. Jeg føler jeg har vært så heldig. Jeg har fått to så perfekte jenter. Jeg har fått gleden av å oppleve det sterke tvillingbåndet. Begge jentene har fra dag én vært sterke og friske, selv som premature. Ingen kollikk eller nattevåk. Jeg trur vel kanskje at det jeg er aller mest redd for er tanken: går det an å være så heldig en gang til? Burde jeg ikke være fornøyd med den fantastiske gaven jeg allerede har fått? For hva har jeg gjort for å fortjene dette?

Samtidig kommer de praktiske tankene over meg. Det er mer praktisk med to barn. De fleste turer, opplevelser og hotellrom er lagt opp for en familie på fire - to barn og to voksene. Hvordan skal vi få plass til tre barneseter i bilen?? Og når de blir eldre så kan vi ikke ha med oss noen andre om vi hadde fått en til for da er bilen full bare med oss. Med to kan vi som foreldre ha alenetid med en hver. Men tre er det plutselig en til "overs". Jeg så i tillegg en tvillingmamma spørre på fb-siden vår hva andre mødre betalte for barnehageplass da hun betalte 9000,- i mnd for sine tre barn.. Jeg fikk nesten hakeslep. Heldigvis viste det seg at hun hadde barna sine i en skrekkelig dyr barnehage for det var ingen andre mødre som betalte like mye. Men 7-8 tusen i mnd var normalt. 

Det å få barn har ikke vært vanskelig for oss, men det er ikke bare bare å få barn selv om jeg mange ganger savner nærheten med en nyfødt baby. Det er mye som følger med. Så klart er det verdt det, men for nå er familien komplett med 4 tobeine og 4 firbeinte å ta hånd om ♥ Jeg er så takknemlig 

Og for å lette min skrekkelige drøm fant jeg frem to av gravidbilden mine som jeg ler av hver gang jeg ser dem. Stor og rund med to prinsesser på innsiden ♥♥Dette bildet tok jeg den dagen jeg ble lagt inn på sykehuset. I uke 32 +1, en dag før jentene fikk se lys for første gang ^^, Helt sprøtt at det snart er to år siden. 

Jenter og bil...

Herlighet for en dag! Jeg var ferdig litt tidlig på kontoret, så i to-tiden var jeg i stallen, en liten tur innom før jeg skulle hjem og få i meg noe mat til en veldig sulten mage. Jeg hadde møkket, og longert Dronninga da ei i stallen lurte på om jeg hadde glemt å skru av lysa på bilen. Jeg kjørte BT sin bil i dag, og ja, jeg hadde glemt å skru av lysa. Da jeg vred om nøkkelen kom det bare et svakt stønn, først fra bilen, og så som ekko fra min munn! 

Med lite hjelp å få fra gubben, og ingen huseiere hjemme fra stallen, tok jeg beina fatt og gikk til min søster. Hun bor heldigvis ikke lang unna stallen, hun er heldigvis hjemme i permisjon med minsten og hun var heldigvis hjemme ! Jeg fikk slukket den verste sulteten med et hjemmelaget rundstykke før vi tok med Anton og dro tilbake til stallen med billader. Smarte som vi var tok vi også med skjøteledning. Problemet var bare at den ikke var lang nok. Etter å ha lett en stund ropte Line fra bilen, "Stine, det ligger en på lasteplanet." 

Wee, ett problem løst. Gleden skulle ikke vare så lenge, for panseret var ikke til å få opp. Joda vi fant spaken, men vaieren som skulle henge fast i spaken var løs. Etter mange forsøk på å prøve å feste den på plass igjen og dra i den for hånd fant Line en tang? ja, et verktøy i hvertall som hun fikk dratt med så panseret åpnet seg. 

Siden bilen måtte stå å lade litt ble jeg med til barnehagen for å hente Sol, og så hjem til dem igjen. 
Og mens jeg sitter å underholder favoritt niese og nevø hører jeg plutselig min fantastiske (les: helt grusomme) sangstemme som et ekko. "høøøy!" Søster hadde sneket seg innpå og filmet! Haha.. 

Og noen ganger er det bare herlig å drite seg litt ut, så her er filmen 

3 timer senere kom jeg meg omsider hjem ^^, 

Kastet ut og inn i noe nytt!

UUhæææ!!

Nå skjer det.. Jeg er kastet ut av mitt eget hjem, og på den måten har jeg også kastet meg inn i noe helt nytt. 

BT har pappaperm. Og jeg skjønner godt at han vil være alene med jentene, uten å ha en meg masende over seg som forteller at han må gjøre ditt og datt. Jeg har skjønt at det er slik vi mødre er. Mannfolka gjør så godt de kan, allikevel må vi nevne at rosa og rødt ikke passer sammen, eller at ting skal gjøres anneredes. Men spiller det egentlig noen rolle? Barna er vel like "happy" med en body på vranga eller med rosa strømper og rød kjole. Jentene elsker han jo, skikkelig pappadalter, så det føles godt å kunne la de tre være "de tre musketerer" for en periode. 

Hva jeg skulle begynne med nå som BT har startet sin pappaperm har jeg holdt hemmelig helt til i dag. Ikke for annen grunn enn at jeg ikke var klar for å innrømmme det ovenfor meg selv. Jeg har tross alt vært hjemme i nesten to år, så det å kaste seg ut i noe nytt gjør en litt sjelven. 

Mange har spurt meg hva jeg jobber med og hva jeg skal når permisjonstiden er over. Vel permisjonstiden min var over i februar 2014, så det er jo en liten stund siden. Jobben min er utrolig nok denne bloggen. Rart egentlig, det var jo ikke akkurat det jeg hadde forventet da jeg i september 2013 skrev mitt første blogginnlegg. 

Så hva skulle jeg da finne på nå som BT begynte i sin perm med jentene? Jeg kunne begynt å jobbe, tjene enda mer penger, eller jeg kunne bli student igjen og åpne opp for flere muligheter og få en jobb senere i livet som jeg forguder langt mer enn å stå i en klesbutikk som har vært min tidligere jobb. 

Etter at jeg startet på denne bloggreisen, har jeg åpnet øynene for helt nye stier i livet mitt. Jeg har sett så mange jobber jeg drømmer om å en dag ha en stilling i. Skrive for magasiner, jobbe med reklame, jobbe med andre blogger, fordype meg inn i nyhetssaker, skjønnhet og mote. Og i dag, tar jeg det første skrittet..

Jeg er student igjen!Med mitt eget kontor til og med. Jeg valgte å studere på nett for å få fleksibiliteten i studiet, samtidig som jeg kunne slippe en lang reisevei til og fra skolen. Jeg har tatt grunnmedisin på nett tidligere, så jeg er kjent med dette. Men jeg vet at det krever disiplin og strenge rutiner. Det at jeg kan reise vekk og sette meg på kontoret til BT som uansett er hjemme med twinsa gjør det lettere å gjøre dette skikkelig. For jeg har ingen planer om å bare komme meg igjennom det. Jeg skal kunne faget når jeg er ferdig! 

Ønsk meg lykke til ^^,

Bloggen skal fremdeles fortsette akkurat som før, så ikke fortvil :)  

Stillhet..

Når du er alene hjemme, hva liker du aller best å gjøre da? Det naturlige svaret ville kanskje vært noe slikt som, sette meg ned med en skikkelig jente-klisse-film med brus og sjokolade. 

Men jeg tar meg i det gang på gang, det er så vist ikke det jeg gjør. Når barna er lagt og gubben avgårde så skifter jeg over til vaskedamemodus så fort jeg har mulighet. Merkelig er det ikke? Jeg trur med meg selv at jeg hater å rydde og vaske, og det er noe huset stort sett alltid bære breg av. Men når jeg plutselig er alene på kvelden, noe som ikke er så alt for ofte så elsker jeg å rydde! 

Jeg trur det er fordi jeg nyter stillhet, og når jentene omsider er i seng og BT er bort så blir det så stille at jeg kan høre mine egne tanker. Ingen barnestemmer og ingen TV som surrer og går i bakgrunnen. Bare stillhet.. Det er som om hele hode tar en pause og starter med rehabilitering. Kanskje er nettopp dette behovet for stillhet også grunnen til at jeg startet å blogge i stede for å se på serier da jentene var 6 mnd gamle. Det å gjøre noe i total stillhet, AMEN!  

Og med et ryddig hus, belønnet jeg meg selv ved å gå rundt å knipse bildene over, for så å sette meg ned i sofaen med iskald Solo og mr.Mac på fanget. Håper dere liker å få litt husbilder å se på, for jeg synes det er alt for gøy å knipse.. 

Jeg klarer ikke helt å rydde ut julen enda. Noen flere som fremdeles har juletreet oppe?

Ha en fantastisk kveld ♥

Toppen av morgenlykke!

Wiiihuu!! 
I går kom endelig kaffemaskinen min. Delvis julegave kan jeg vel kalle den. Jeg fikk nemlig to kaffemaskiner til jul, dolce gusto begge to, men det hjalp jo ikke det for det var akkurat denne modellen jeg ønsket meg ^^, Og den fikk jeg jo ikke. Det praktiske var at jeg kunne bytte inn de to andre og få drømme maskinen min. Jeg var litt i tvil på om jeg skulle bry meg noe om at det ikke var akkurat den ønska, men jeg er så glad for at jeg byttet. 

Denne er perfekt!

Jeg fikk hentet den på post i butikk i går kveld, noe som kanskje ikke var så lurt da jeg drakk masse kaffe i går før jeg skulle legge meg. Jeg var jo ikke trøtt da jeg traff hodeputa! I dag sto jeg opp kl 7 også, noe BT mente at jeg ikke kom til å klare. Haha, men helt seriøst. Jeg gledet meg så til å komme ned til kaffemaskinen min at det ikke var noe problem i det hele tatt! ;) Små barn, store gleder? 

Men slik er det nå bare! Kaffe gjør meg glad!! 

Jeg ønsker dere en stålende dag, og sender over litt glede fra tvillingjentene <3Virre Vapp og gjestedesigner

Nå nærmer det seg med stormskritt! Min lille produksjon nærmer seg sluttfasen.
Den startet som en blyant i min hånd mot ett ark. Et lite design ble skapt. Det lille designet måtte jeg gjøre om til et mønster, møsteret kunne jeg legge på et stoff og klippe ut. Så kunne jeg sy stoffene sammen til et lite klesplagg. Resultatet kunne vært et antrekk klart til bruk, men ikke denne gangen. Denne gangen fikk plaggene ikke annen hensikt enn å forbi en prototyp. En mal som skulle sendes til andre siden av verden, ja helt ned til Kina. Men før de kunne sendes ditt, måtte jeg med god hjelp velge ut stoffer, farger og mønster. Etter en stund kom måleskjemaene for alle størrelser tilbake. Med måling og regning, grubling og tenking ble måleskjema sendt tilbake til Kina med de presise centimeterene på hvert sted. Og på en kinesisk fabrikk, helt uten barnearbeidere, og med et godt arbeidsmiljø har mine klær blitt sydd ! Nå har prøvene kommet til Norge, og jeg kan nesten ikke vente med å se, føle og ta på kolleksjonen. Min lille kolleksjon.. 

Og alt dette takket være Lise, gründeren bak Virre Vapp! 

Jeg gleder meg til å se jentene mine i kolleksjonen min, men i dag er de pyntet med denne herlige kjolen fra Virre Vapp og er å finne på den flonk nye nettsiden VIRREVAPP.NO som dere alle burde inn å se påLise Arvesen bak Virre Vapp søker om dagen forhandlere over hele landet! 

Kanskje det nettopp er du som er den heldige av å kunne jobbe med salg av nydelige og enestående barnekær? Er du interessert bør du lese teksten under.  

Bli med i virrevapp.no teamet du også?

Samle venner til klesfest og i tillegg tjene litt ekstra? Vi søker deg som elsker barneklær?

For å bli med i team virrevapp.no trenger du;

  • «Passion» for barneklær og design.
  • «Guts» og vilje til å sette deg mål og nå de.
  • Bra nettverk av andre mammaer både på nett og der du bor.
  • Tilgang til bærbar Pc/nettbrett.

Vi kan tilby deg;

·         Fleksibel arbeidstid. Jobb når det passer deg. Perfekt for deg med små barn som er tidlig i seng. Utnytt kvelden med gøy jobb!

·         Provisjonsbasert lønn

·         Gode bonusplaner.

·         God opplæring og oppfølging

Din investering er kun 1500,-

Les mer på vår Facebook side virrevapp eller ta kontakt med gründer Lise Arvesen på mobil 95 75 38 68.

Vi søker forhandlere over hele landet!

Bli med da vel?

Shape your face with Eco Minerals

Reklame

God dag alle flotte og herlige mennesker. 

Til morgen i dag hadde jeg på vekkeklokken 07:00 ! Det var en stund siden sist gitt. Jeg klarte å komme meg ut av sengen og etter en halv kanne kaffe med hode begravd i regnskapet mitt klarte jeg til slutt og føle meg opplagt. Jentene tok et langt og deilig bad til morgen i dag, så jeg fant ut at jeg like gjerne kunne sminke meg for å få morgenfjeset til å se litt mer opplagt ut. 

Jeg har i julen lagt til meg en ny sminkevane. Og jeg tenke jeg kunne vise den til dere. Tidligere har jeg brukt to foundationer, en lys og en mørkere. De har jeg lagt på etter hvor jeg har ønsket å fremheve konturene av ansiktet. Nå gjør jeg det lettere for meg selv. 

De to bildene under viser før og etter bruk av mine nye favoritt produkter, eco minerals fra makestyle

Det første bildet har jeg kun en grunnfoundation på. Denne har du helt sikkert allerede på badet ditt. En foundation som passer med hudtonen din. Og kun ved å leke seg litt med farger skaper man et mye mer levende ansikt. Mørke farger smalner inn og lyse farger fremhever.

Jeg har disse tre pudderene:

ECO MINERALS WHITE LIGHT ILLUMINATE - det hvite pudderet

ECO MINERALS BLUSH DREAMTIME - Det rosa pudderet

ECO MINERALS BRONZER EXOTIC - det brune pudderet

Og Eco Minerals sminkekoset kan dere finne HER

Eco minerals produktene er kanskje mest kjent for å brukes i kinn og rundt i ansiktet. Men i dag har jeg også brukt produktene til øyeskygge. Og ved hjelp av bildene under ser dere hvordan jeg legger de, i rekkefølge og farge. Sett på en teip ved øyets ytterkant i en skrå linje mot øyebrynet. Da får du et renere og penere resultat av å legge på øyeskyggen.


Så over til ansiktet. De samme fargene brukes her. Den lyse legges under øye, på kjevebeinet og pannen, lyst fremhever. Bronzing pudderet legger du samme sted som åpningen til tenne dine er, sug kinnene inn i munn så ser du hvor. Et mørkere parti her får deg til å se smalere ut i denne dele av ansiket og fremhever ditt vakre jeg. Bruk også litt mørkt pudder ved tinningen og pannen. Til slutt litt rosa blush til kinnbeinene. Er det ikke gøy å se hvor stor forskjell det blir med litt farger i ansiktet? :) 

Makestyle har mange flere eco minerals produkter enn disse jeg har vist dere nå, så ta dere gjerne en titt inn på siden deres HER og se hele utvalget :D 

Få 10 % rabatt på mineralproduktene ved å bruke rabattkoden  Ecominerals  Rabattkoden varer frem til 12. januar


Det er helt sikkert mange som har første jobbedag i dag etter ferien eller skoledag, så jeg vil bare ønske dere alle lykke til inn i det nye året :) Grip mulighetene! 

Brøyteinnlegget florerer nettet

30.januar 2014 satt jeg fortvilet i sofaen en onsdagkveld. Jeg var lei av klagerene, klagerene som uffet seg over mye snø i gatene, som om det skulle være brøyterene sin skyld. Jeg satt alene for ente kveld, med mine to små barn på 9 måneder. 

Samboeren min så jeg et par timer i løpet av døgnet, og det i komastilling på sofaen. Ute lavet det ned snø uten stopp.

Jeg skrev innlegget ALENEMAMMA. 

Innlegget begynte å florere på facebook, som ild i tørt gress delte den ene etter den andre innlegget og lesertaller skøyt til himmels. 

Jeg fikk veldig mye positiv respons, brøytere som takket meg for at jeg skrev et innlegg til dem og de berørte som satt igjen mens mannen jobbet. Jeg fikk også de negative på nakken, noe jeg har lært er livets realiteter. Så klart hadde jeg vondt av samboeren min som så ut som en zombi hver gang han kom hjem etter å ha jobbet 20 timer i strekk på 4. døgnet, jeg var også sliten av å ha alt ansvartet for tvillingjentene alene. Men det var ikke sympati jeg søkte, jeg ville få frem budskapet om at vi må slutte å klage. Mennesket generelt er så alt for gode på denne klagingen, og vi gir skylden på brøyterene når det ligger snø på veien vår.  Alt de gjør er å jobbe døgnet rundt mens snøen daler, nettopp for at din gate - om en time eller to - skal bli snøfri igjen.

Det er ikke brøyterene sin feil at det snør, de gjør bare så godt de kan for å fjerne den igjen. Men en rode tar noen timer å kjøre, kanskje var din gate den første som ble brøytet, men når snøen daler på sitt verste trenger det ikke ta så lange tiden før det er lagt seg et nytt lag. 

Grunnen til at jeg nevner dette innlegget igjen akkurat i dag er fordi det nok en gang har begynt å spre seg over det store internett. Det varmer mitt hjerte nok en gang. Budskapet sprer seg, og de hardtarbeidene brøyterene får nok en gang sin hyllest som de fortjener.

Ikke en gang har jeg vært snødd inne, det har vært et par ganger i mitt liv hvor vi har kommet for sent til skole og jobb, men det er heller ikke mange. Så takk til alle dere der ute som år etter år sier ja til å brøyte. Det betyr at familie og fritid både settes på vent og på prøver, men vi hadde ikke fått gjort stort uten dere! 

Takk! 

 

2014 I REPRISE Del 3/4

JUNI 

For en fantastisk månede dette var. Den beste av de alle, men så elsker jeg sommeren. Jeg blir rett og slett lykkelig inni meg når jeg mimrer tilbake til den fantastiske sommeren. 

BT og jeg hadde som mål å få ferdig utsiden slik at vi kunne legges oss ned og bare nyte sommeren når den inntraff. Og på 5 uker klarte vi å få huset vårt fra første bildes tilstand til de siste, nymalet med ny platting. Og til slutt nye utemøbler. 

Jentene var også på sin første sommerferie sist sommer da BT og jeg tok igjen tid med venner på slottsfjellfestivalen. Været denne helgen var rett og slett ubeskrivelig. Så varmt og nydelig. Jeg trur jeg smilte fra torsdagen startet til søndagen kom. Dette var uten tvil min beste festival hittil i livet. Kanskje fordi jeg setter mer pris på tiden med venner nå som jeg er så opptatt som mamma, kanskje fordi vi ikke var på festival året før, eller bare fordi jeg har så fantastiske mennesker rundt meg som får hver celle i meg til å smile. 

I juni var vi også i Sverige på ferie. Onkelen til BT har det kosligste feriehuset, og det er bare helt perfekt å reise ditt med småbarn.  Sommeren 2014, må ha vært den varmeste sommeren jeg kan huske. Og varme skaper helt klart mage gode minner. Jentene ble badenymfer. BT og jeg måtte bære sengen ut etter to søvnløse netter på rad inne av varmen. Og vi ble helt nødt til å kjøpe oss et basseng slik at vi kunne ha mulighet til å kjøle oss ned i løpet av dagen. Måtte juli 2015 bli like bra! ♥


AUGUST 

Måneden som åpnet opp for nye muligheter. Jeg kom inn i varmen som en side2/foreldre blogger. En stor drøm jeg hadde hatt lenge gikk i oppfyllelse. Det skal sies at jeg hadde jobbet hardt i nesten ett år for å få denne muligheten, og da jeg fikk mailen hoppet jeg ut av sofaen og begynte å danse rundt i stuen ^^, 


Foto: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

August var også måneden jeg gikk amokk i låven etter gamle planker, og på kort tid gjorde jeg om hele stuen ved å ta i bruk de gamle plankene og restaurere møbler

Jeg byttet bort glassplaten i stuebordet med de gamle plankene, se innlegget HERJeg gjorde om hele tvbenken fra den kjedelige sorte til denne retro tvbenken med gamle planker, se HER

Jeg pusset også opp en gammel komode vi hadde stående, se innlegget HER

Og til soverommet vårt, laget jeg sengegavelen vår som jeg senere fikk mye positiv pr. for. Se innlegget HER 

Symaskinen var også fremme i august.

Jeg sydde en jumpsuit til jentene - HER

 

Og bluser til jentene - HER

Mitt meste populære innlegg i august var oppfølger-innlegget om hysteriske mødre. Les det gjerne HER


SEPTEMBER

Nok en månede som åpnet opp nye muligheter i mitt liv. Jeg blir faktisk rørt til tårer her jeg sitter å mimrer tilbake til året som har gått. Så mange muligheter og sjanser jeg har fått det året her overgår alt! Og jeg er SÅ TAKKNEMLIG! 

Jeg var hos Virre Vapp og designet min første kleskolleksjon for barn!!!! HERREGUD - hvor kult er ikke det. Jeg skriver første i håp om at det ikke er den siste^^,  For dette har vært en fanastisk spennende opplevelse. Og om litt er klærne i salg :D Jeg sydde jo litt i september også, og mest fornøyd ble jeg vel med de nye kåpene til jentene. Jeg elsker de, og om jeg får mulighet til å designe et uteplagg en gang skal jeg ha med en slik kåpe, for responsen jeg fikk på jakkene løftet meg opp til skyene. Tusen takk ♥

Vi var også i barnedåpen til min søsters lille gutt, Anton. Jeg sydde et antrekk i gave ...

Og tok favorittbildet mitt av jentene denne dagen! ♥ HOLY - jeg har VAKRE BARN ^^, Fortsettelse følger.. 

 

For jeg og du har blitt til VI!
"Neida lille venn, jeg klør ikke på foten, armen du ligger på er ikke nummen og ikke blir jeg varm heller, bare slapp av og sov du" ♥

For jeg og du har blitt til vi

Jaja, så klør det litt da, og varm blir jeg også når du, mitt lille vesen med en kropp på nærmere 40 grader klistrer deg fast som kvae fra et tre til brystet mitt. Men jeg er mer en gjerne din madrass og vugge, du skal få holde min hånd så lenge du trenger den og jeg skal stryke deg i pannen til du sovner og våkner igjen. Dine såre tårefylte ferberøyne fikk meg til å glemme foten som nettopp klødde, armen har vært nummen så lenge at jeg ikke merker den mer, så bare sov du lille engel! 

"Så klart skal du få potetgull til middag om det er det du har lyst på, og saft i sengen er helt lov"  - i hvert fall for i dag. 

Jeg skal huske dette som en verdifull stund, beklager å si det jenta mi, jeg ønsker deg bare vel, og jeg skulle gjerne båret feberen for deg, men din lille hånd i min og din andre lille hånd mot min hals som forsiktig stryker meg frem og tilbake skal jeg huske når du om litt er deg selv igjen og roper "nei-nei-nei" når jeg spør om en liten kos. Jeg skal huske den såre stemmen din si "ma-ma" som om jeg er din reddende engel, jeg skal huske hvordan du krøller deg sammen og sovner i fanget mitt den dagen vi krangler om leggetiden, og jeg skal huske hvordan din omsorgsfulle søster kommer til deg med smokk og potetgull, fortvilet over at du ikke vil være med å leke alle de gangene dere kommer til å sloss om den samme boka, bamsen eller dukka.

Så lenge du trenger meg skal jeg være akkurat her, hos jenta mi, og holde deg tett inntil meg.  

Mamma'n er best når det virkelig gjelder! 

Jeg elsker deg jenta mi, god bedring ♥ 

- den følelsen av å være mamma til sitt syke barn 

 

2014 I REPRISE Del 2/4

APRIL 

Aprilmåneden i fjord var en betydingsfull måned. Jeg husker hvordan jeg kjente på den med frykt samtidig som jeg var begeistret. Jentenes 1 års dag var rett rundt hjørnet. 13.4.13 kom jentene til denne verden, og 13.4.14 var de allerede blitt ett år gamle. Jeg syntes tiden hadde gått så alt for fort, og det at jeg skulle si at jentene var 1 år i stedet for uker eller måneder som jeg hadde gjort i 12 måneder var litt for mye for denne stakkars mammaen. 

Men dagen ble feiret med stor glede, og hele familien på besøk. 


Foto: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

April var også en måned for kreative innspill.
Jeg sydde meg et skjørt - se hele innlegget HER

Jentene fikk stor dyne og pute til bursdagen sin, og til det sydde jeg ett nytt sengesett med fremgangsmåte - HER

Jeg lagde lyskuler til barnerommet av tråd, lim og vannballonger, se hvordan HER

Og jeg gjorde om en gammel korktavle til en søt kortholder til jentenes soverom - fremgangsmåte finner dere i innlegget HERHusker dere forresten varmebølgen som slo til i april i fjord? Det hadde jeg glemt, helt til jeg kikket igjennom innleggene for denne måneden. Det var så varmt som sommeren og vi koste oss ute med lite klær i "sommer"varmen da jeg tok dette herlige bilde av Olivia og Otilie. 

I april var jeg også dagmamma 100% for herlige Sophia. En fantastisk trio ♥ ♥ ♥

Og mitt mest likte innlegg denne måneden var innlegget jeg skrev om hysteriske mødre ^^, Jeg må le litt når jeg leser det igjen, du må gjerne kose deg med det du også, for du finner det HERMAI

Nasjonaldagen er jo helt klart et høydepunkt i mai, dette var jentenes andre 17.mai, men den første var de så små at de ikke egentlig skulle vært født beregnet etter min termindato som var 6.juni. Så alt de gjorde sin første 17.mai var å sove igjennom det hele i vognen sin. Men fjordårets 17.mai var stor stas. De hadde hvert sitt flagg som de viftet med og de fikk smake is for første gang av kusinen sin på 2 og et halvt år. 

Jeg med Otilie på armen og mamma med Olivia. Alle iført de fineste bunadene. Bunadene til mamma og meg er vestfoldsbunad med brokadeliv. Den har historie fra områder rundt mammas barndomshjem. Siden mamma lagde seg denne bunaden ville både min søster og jeg ha den samme. Vi er jo også fra vestfold, så det ble naturlig å ha denne i tillegg synes jeg den er veldig fin. Mamma har sydd bunadene selv etter kurs fra husfliden. Dette gjør kanskje denne festdrakten enda mer verdifull for meg. Jentene har også hjemmelagde bunader som mamma har sydd. Jeg bare elsker de små bunadene som er skreddersydd til jentene. ♥

Mai var også en månede vi holdt på med noen store husprosjekter som tok veldig mye av tiden. Gulvet på jentenes soverom ble ferdig, og jeg brukte formiddager på å lage interiør til rommet. Jeg lagde blandt annet denne "himmelen" til rommet, en kosekrok til lek og rolige stunder som lesing. Innlegget med fremgangsmetode på finnes HER

Og denne lille morsomheten, en gammel IKEA hylle som jeg har malt, og en gipsplate jeg har skjært ut og tapetsert slik at det til sammen ble et lite hus, en kiosk eller en hylle til oppbevaring av leker. Innlegget finner dere HER

Og det enda større prosjektet vi startet på i mai var utside HUS!! Herlighet, jeg hadde helt glemt at de så så falleferdig ut :O 


JUNI

Endelig falt alle brikkene på plass i barnerommet, og jeg kunne krysse et stort prosjekt av lista mi. Barnerommet var omsider ferdig. Hele innlegget med flere bilder kan dere se HER


På samme tid ble rommet vårt ferdigOg den ekstreme husforvandlingen ute begynte å gjøre seg merkbarAlle husinnleggene finner dere under kategorien vår lille bondegård!


Fortsettelse følger.. 

2014 I REPRISE Del 1/4

Takket være denne bloggen har jeg en mer detaljert dagbok fra året som har gått enn jeg noen gang ville hatt om jeg ikke hadde lagt ned timesvis av arbeid i å blogge. Ofte blir jeg rørt av deres kommentarer som takker meg for at jeg deler min hverdag med dere, og i dag kjenner jeg hvor takknemlig jeg er selv som kan gå tilbake i arkivet og spole meg igjennom årets høydepunkter en gang til.  

JANUAR 2014 

I Januar var jeg i full sving med å transformere barnerommet til ett prinsesserom. I lang tid delte vi rom sammen med jentene, rommet er veldig stort så to sprinkeltsenger og en dobbeltseng var ikke nok til å fylle rommet vårt. Jeg begynte å søke etter inspirasjon på internett for å lage min egen stil, pynte opp på eget vis. Og i januar lagde jeg en rekke tibehør til jentenes enkle sprinkeltsenger fra IKEA 

Sengene fikk hjemmelaget sengegavel og kappe i bunn. Innlegget med fremgangsmåte finner dere HER

Jeg fortsatte så med å lage matchende vimpler til jentene. Se HER

I Januar kom også tegneinspirasjonen over meg. Desverre skjer det ALT for sjeldent. Tegningene mine er kanskje de fineste minnene jeg har har. Jeg har en stoor samling av dem og jeg elsker å sitte å titte igjennom tegningene mine helt fra jeg gikk på barneskolen og til nå. Utviklingen og minnene ved tegningene er en fryd og bla seg igjennom. Tegneinspirasjonen min kommer nemlig sammen med en overflod av følelser. Derfor betyr hver og en tegning så mye, enten om det er de triste tegningene mine av ansikter som gråter, eller de lykkelige tegningene av hester og denne tegningen av mine jenter. Alle betyr så mye og tar meg tilbake til tidene opp igjennom livet. 

Helt i slutten av januar skrev jeg ett innlegg om brøyting som kanskje var mitt gjennombrudd her i bloggverden, på to dager hadde jeg nærmere 60 000 norske individuelle lesere. Noe som var over alle forventninger. Jeg var rett og slett så lei av å overhøre samtaler på butikken om alle som klaget på dårlig brøyting. Jeg var for feig til å snakke til dem, så i stedet uttykte jeg meg igjennom bloggen. Jeg bodde sammen med en av brøyterene, og hadde noen sett min samboer under de to ukene det snødde som verst i janur hadde ingen turt å klage igjen. For maken til arbeidsinnsats skal man lete lenge etter. Brøyterene gjør en enorm jobb for alle oss andre som aldri hadde holdt ut et slik kjør - meg blandt annet. De kjører så lenge det snør, om det er på natten eller dagen, på lørdag eller søndag. Og snør det i 24 timer i strekk, så kjører de i 24 timer i strekk, og når det har stoppet, ja så må de jobbe i en rekke timer til for å rydde vekk snøen som har samlet seg i store hauger på områder det ikke er plass til å ha snøen. 

Innlegget rører meg når jeg leser det igjen i dag, og spesielt rørende er alle de støttende kommentarene. Ta dere gjerne en titt på innlegget HER, og del det på dager det snør som verst. FEBRUAR

I februar skrev jeg nok et innlegg som ga meg frysning når jeg leste det om igjen i dag. Innlegget mitt "Abortere en av to". Nyhetsoppslages som gikk rundt på denne tiden hadde en overskift: Drar til utlandet for tvillingabort
Aborten foregikk slik at det ene forsteret fikk spøytet saltvann inn i hjertet og døde, fordi mødrene ikke orket tanken på å få to barn samtidig.

Sengene til jentene fikk også sin siste finish i februar, nemlig sengekanten - HERBT og jeg var også på vår første tur uten barn i februar. Han fikk tur til Hemsedal av meg i julepressang, så vi hadde en rolig og deilig helg på hotell og med brett på beina i alpintbakken på formiddagene.Vi startet også på gulvene i andre etasje. De veldig slitte tregulvene trengte en oppussing. Man risikerte å få flis i foten, så sidene jentene skulle få sitt eget barnerom der var vi nødt til å slipe det ned og behandle det på nytt. 

Og i februar var mamma ferdig med å lage vognposer til jentene! Fy flate for en jobb hun tok på seg. Posene er håndstrikket og hjemmesydd. Det er mange som har spurt om oppskrift, noe jeg desverre ikke kan gi da det ikke finnes noen. Her er det bare mammas talent som har skapt verdens fineste vognposer ♥ Se innlegget HER


MARS

Mars var helt klart en skikkelig kosemånede. 9. Mars er min bursdag så den ble feiret her hjemme med famileselskap, jeg tok vist ingen bilder av meg selv denne dagen, slik blir det når det stort sett er jeg som står bak kamera, men jeg tok et bilde av kakene jeg lagde ;) 

Jeg hadde vist ånder over meg når det gjaldt sying i mars og mange plagg ble laget denne måneden. Jeg ble også dagmamma for vakre Sophia i mars. Noe som var en minnerik opplevelse for meg og en veldig hyggelig stund for barna. En liten jobb som også ga meg en ny og herlig venninne, Charlotte - Sophias mamma.

Og størst av alt, Otilie og Olivia tok sine første skritt i mars 2014, med støtte, men fremdeles, sine første skritt ^^, 


Fortsettelse følger.. 

GODT NYTT ÅR

For en fantastisk feiring inn i det nye året vi hadde i går. Vi var sammen med et gammelt vennepar og et nytt vennepar. Alle med barn på samme alder, så vi var 6 voksene og 4 barn født i 2013, februar, mars og april. Vi startet kvelden litt tidlig for barnas del, slik at de kunne leke og spise middag sammen før kvelden. Støynivået var akkurat der det skulle være på en slik dag med latter og hyling fra barna, Otilie og Olivia var riktignok litt unormal rolige på grunn av forkjølelsen, men de koste seg veldig allikevel. Etter barnas middag kikket vi ut av stuevinduet mens mannfolkene var ute og tente noen raketter for de miste. Det var veldig deilig å slippe å kle på og gå ut med halvsyke jenter, og mens rakettene skøyt i luften ropte barna "bang, bang". 

Olivia koser på fanget til BT før legging.

Dan og Anette som vi var hos hadde virkelig jobbet for en perfekt kveld. Stine, Atle, BT og jeg hadde med reisesenger til barna våre. Så halv 8 la vi alle sammen for kvelden. Og da var det tid for å nyte voksentid og en fantastisk middag. Dan og Anette serverte oss den deiligste kalkunmiddagen og en hjemmelaget sjokolademousse som smeltet hver celle i kroppen av ren nytelse til dessert! Love is in the air! ♥Da alle mager var sprekk-mette fant vi frem spill og champagne, fri for alkohol, og hadde spillkveld til alarmen gikk 23:50. 

Det nye året tok vi i mot med en himmel av raketter, gode klemmer og kjærlighetkyss ♥Og ikke før 2 vendte vi snuten hjemover etter at jentene tapte over guttene i siste spillrunde. 

Jeg håper alle andre har hatt en fantastisk feiring. Og at alle barn har gått inn i det nye året uten fulle foreldre på denne festaften. 

GODT NYTT ÅR!!