hits

februar 2014

Smokk eller ikke Smokk??

I dag tar jeg opp det store smokke spørsmålet. 

Jeg har skjønt etter at jeg fikk barn at spørsmålet om barnet bruker smokk eller ikke er veldig poppulært og det er morsomt å høre andres meninger om dette, jeg føler det er litt sånn svart-hvitt mening om barnet skal bruke smokk eller ikke. Den ene gruppen ser ikke noe i veien med å la barnet bruket smokk, mens den andre gruppen er veldig motstander av det. 

Jeg får vel med en gang si at: ja, mine barn bruker smokk. 

Igjen en veldig morsom greie for mitt inntrykk av egne erfaringer og etter hva jeg har hørt av andre, så anbefaler nyfødt-intensiv smokk, mens nyfødt har det nærmest på svartelista (ok, jeg setter det kanskje litt vel på spissen) 
Vi lå jo på nyfødt-intensiven i 3 uker, så der har dere en av grunnene til at jentene her i hus bruker smokk. Smokken ble puttet inn i de alt for små munnene helt fra starten av, det så virkelig ikke bra ut i det hele tatt. Haha, stor smokk eller liten unge? - smokken er i helt vanlig størrelse gitt, for ikke å snakke om at hun drukner i str 44. 

Grunnen til at nyfødt intensiv anbefaler smokk (i hvertfall til premature) er fordi de er veldig mye svakere enn en termingått baby og for at de skal lære seg til å klare og amme så fort som mulig så bruker de smokken til å styrke sugemuskulaturen. Dette er ganske viktig da det er lettere å få i gang en god melkeproduksjon ved amming enn ved pumping. 

Jeg er på mange måter veldig glad for at jentene tar smokken. Når smokken kommer i munnen deres er det et par sugetak før øynene blir vanskelig å holde oppe. Babyer har et stort sugebehov, og får de ikke en smokk å sutte på kan det være de vil bli ammet hele tiden eller kanskje verre, begynner å ta totten i stedet.
Det er mye lettere å avvende en smokk enn en tommeltott fordi smokken kan fjernes, det kan ikke totten. 

Smokken er jo også en lyddemper, og jeg må innrømme at en lyddemper er i noen tilfeller gull verdt. Eks: på et kjøpesenter, i andres selskap osv. Jeg synes riktig nok ikke smokk skal brukes annet enn ved sovetid, og jeg vet etter å ha jobbet i barnahage at veldig mange går med smokken i munn store deler av døgnet når de er hjemme. De små blir jo også fryktelig avhengige jo mer de bruker den og det er synd når det ofte går ut over språket de første leveårene.

Baksidene ved smokk fra startet av er at barnet kan bli kresen på hva det vil suge av og kan etter hva jeg har hørt ødelegge for ammingen, likt som med flasker. Mange ønsker kanskje å vente til de blir eldre, for noen funker det, men for andre funker det dårlig. Sugerefleksen er størst når de er nyfødte det er lett og se ved at de prøver å finne melk overalt, hud, nesen, haken, klær, hånda m.m. Blir de eldre prøver de ikke lengre å sutte på alt mulig og en smokk blir da plutselig veldig fremmed å ha i munn.

Smokken kan ødelegge for tannstillingen er også et av argumentene for å ikke begynne med smokk, men så sies det jo at det ikke har noe å si så lenge barnet har sluttet med smokk før de blivende tennene dukker frem. Og la meg gjette, det skjer vel normalt rundt 6 års alder, det er vel ikke så vanlig at så store barn bruker smokk fremdeles da.

Det fine med de som ikke vil ha smokken eller ikke får smokken er at man slipper å avvende den igjen. Det er nok en liten kamp hos de alle aller fleste, men samtidig virker det som det går veldig greit også, og hva er vel ikke bedre enn at man kan slenge med en familietur for å kaste smokkene i skattekisten til Kaptein Sabeltann, det er i hvertfall vår plan ^^, 

Her kommer i hvertfall smokken til å være vår lille bestevenn på kvelden og natten til de er 2-3 år. 

Hva mener du ? Bruker ditt barn smokk eller ikke? Hvorfor?  :) 

 

 

Radio!

I dag slang vi oss inn i vestfoldssendingen på P1. Temaet var kvinnekroppen og i kveld kommer det en debatt om nettopp dette temaet på NRK1 kl 21:30. 

Synes det er så viktig å fremme at en kvinnekropp ikke trenger å være perfekt fordi man er slank og fitt som er blitt den nye trenden. Og da er det litt ekstra moro å kunne dele sine meninger på radio - direktesending. Dette var jo i arbeidstiden for BT så jeg måtte ha med jentene, men med så mange hyggelige mennesker hadde de god underholdning mens jeg var inne å snakket. Veldig koselig når de to små klarer å sjarmere en hver som ser de, blir jo ganske stolt da ^^. 

Jeg blir så provosert av at motebransjen kan ha så stor innvirkning på hvordan en kropp skal se ut, har dere tenkt over at om vi hadde blitt møtt av normalvektige kvinner og kvinner med former på de sosiale mediene så hadde vi endret vårt syn angående hva vi tenker på som den "perfekte kroppen". Vi liker det vi er har sett flere ganger, og nettopp derfor trur vi at mennesker som grenser til undervekt på BMI og nå i tillegg kan vise frem muskler og blodårer er det som er det vakre vi må prøve å leve etter. 

I andre land blir man sett på som vakrest om man har noen kilo for mye som igjen viser til at familien har nok penger til god mat. 

Lik innlegget om du mener at det bør være mer realistiske forbilder i mediene. At en mammakropp SKAL bære sine preg av å ha vært igjennom den største påkjenningen en kropp kan gå igjennom. At strekkmerker er de vakreste tegningene bitt barn kommer til å gi deg. At hver og en kropp er den perfekte kropp.

Ikke sammenlign deg med de såkalte forbildene, sammenlign deg med deg selv og bli fornøyd med kroppen din !Les nyhetsoppslaget etter sendingen min - HER

 

Different scarf to different mood

//Annonse//

God dag alle sammen, tidlig på´n her i dag. Tannlegetime klokken 8! Haha, alt for tidlig for meg, NULL HULL! Er så stolt av de sterke tennene mine som tåler jucie, brus og kaffedrikking år etter år :) Nå nærmer helgen seg kraftig. Og i helgen skal vi på firmatur til Kiel med jobben til BT, jentene skal være hos Mormor og Bestelars sammen med kusine Solveig på 2 år - så der kan jeg tenke meg det blir liv i leieren! :D 


// Jeansblå // lys blå // lys grå //

Tidligere har jeg vist dere tre vakre skjerf fra BuyHelse i fargene camel, mørk grå og rosa, (SE HER). Jeg elsker de nye skjerfene og bruker de HELE tiden, haha. Ute og inne. Skjerfene fra BuyHelse er laget av 100% ull og de er altså bare så myke, nesten så jeg ikke skjønner at det ikke er 50% silke i de. Utseendemessig minner de om Acne sine skjerf, men koster under halve prisen. De har den perfekte lengde til å surre to ganger rundt halsen og er veldig lette å få til å henge pent. Skjerfene kommer i de lekreste farger, du kan se alle fargene HER. Jeg har vært så heldig å motta 3 nye farger i posten denne uken, og da kan jeg ikke la være å vise dere. 

Fargene går mot lysere tider og hva er vel ike bedre enn å ha mange forskjellige farger å bytte på etter humør og antrekk. Fargene jeg har fått denne gangen er jeansblå, lys grå og lys blå. 


Jeans blå ullskjerfet finner du HER

Skjerfet i fargen jeans blå har en kjempe fin blå farge som passer utrolig godt sammen med jeans - noe som kanskje sa seg selv. Fargen er rolig og passer derfor godt til de fleste antrekk. Selv legger jeg merke til hvor godt den mørkeblå fargen rammer inn ansiktet mitt og fremhever øynene. Absolutt et "MÅ HA" skjerf. 

 


Lys blått ullskjerf finner du HER

Skjerfet i fargen lys blå; Vanligvis kler jeg veldig sjeldent lyse blåfarger, så jeg var veldig spent på hvordan dette kom til å se ut på meg. Igjen ble jeg veldig positivt overrasket over skjerfet da jeg åpnet det fra esken. Det har ikke den lyse blåtonen som jeg ikke kler, sikkert fordi den er så dus. Og det morsomme med dette skjerfet er at det endrer seg fra dagslys til innelys og fra fargene på antretrekket.. Inne om kvelden ser det nesten ut som skjerfet er i fargen lys Aqua, det ser du på bildesamlingen i bunn, når jeg legger skjerfet på snøen som er helt lys blir den skikkelig lyseblå og det ser ikke ut som det er noe grønt i det i det hele tatt, på bildet over får den en slags mellomtone. Kjempe herlig farge! 

 


Lys grått ullskjerf finner du HER 

Skjerf i fargen lyse grå; Et grått skjerf er alltid en innertier, passer jo til alt. Selv om jeg synes det er veldig fint med farger som skiller seg litt ut, så blir det til at jeg bruker farger som grått, sort og hvitt mest, rett og slett fordi det passer til aller klær og til alle annledninger. Liker også at det grå matcher med vogna og vognposene til jentene. ^^, Nok et "MÅ HA" skjerf.

Et skjerf er ikke bare et skjerf, men et smykke som kan brukes på så mange forskjellige måter. Disse skjerfene er så store at de kan brukes som sjal over skuldrene sammen med en kjole også, og selv om det er ull så er det veldig tynt og mykt så det blir på ingen måte for grovt eller vanskelig å dandere. Følg ByeHelse på facbook (HER), om du ønsker å få med deg nyhetene deres. De har så mye fint 

Bøkene til jentene

God kveld  ^^,  

I dag har jeg hatt besøk av min fine venninne Kaja, vi har kost oss gløgg med pannekaker til middag og is til dessert. Det beste er å kose seg på en helt vanlig hverdag ^^, 

Etter at hun reiste hjem satte jeg meg ned med bøkene til jentene. Det er jo sååå mye jeg må få skrevet ned før det blir for sent å glemt bort. Må si det er ganske så kjedelig å skrive omtrent det samme i to bøker, men men. Jeg får bare tenke at det er verdt det den dagen jentene er så store at de kan sitte å blad og lese i bøkene om seg selv. 

I kveld har jeg blandt annet tegnet inn tenner i bøkene, har nemlig hatt datoene for når tennene oppsto på et ark - og kjenner jeg meg selv rett så får jeg på et tidspunkt rotet vekk eller kastet det arket. Nå har jeg heldigvis fått ført inn tennene, så nå kan de neste bare komme ^^, 

Trur ikke jeg skal skrive så veldig mye mer akkurat nå for jeg er rimelig trøtt og da blir det bare et hav av skriveleifer. 

Skriver du bok til barnet ditt? Del gjerne dine tips og trisk i kommentarfeltet :D

Apropo tenner, i morgen kl 8:00 skal jeg til tannlegen! Buhuu, kan ikke si jeg gleder meg, og det klokkeslettet var for meg hoppende galt, jentene har jo ikke en gang stått opp på den tiden. Godt jeg har verdens beste svigermor som kan komme å ta frokosten når jentene står opp i stedet for at jeg skal vekke og drasse med meg de til tannlegen. 

God natt <3BABYCALL

//ANNONSE-LENKER//

Flere enn meg som ELSKER babycall ? Hihi

Babycallen her i hus har vært en av de "kunne ikke vært foruten" tingene vi har til jentene, og derfor synes jeg den fortjener et innlegg på bloggen.

Vi kjøpte babycall da jentene var født, noe vi var nødt til å ha om jentene skulle sove i senga si i andre etasje, mens vi skulle sitte nede. Gråten til premature babyer skiller seg nemlig veldig fra et termingått barn med ferdigutviklede lunger. Lunger er det siste som klargjøres før barnet skal ut fra mammahula si. Jentene mine kom veldig fort, jeg ble lagt inn på sykehuset dagen før de var ute og da rakk ikke jentene å få full virkning av lungemodningssprøytene jeg fikk i forveien. Anbefalt tid for full virkning er nemlig 48 timer med to omganger lungemodningssprøyter, jeg gikk 24 timer fra første sprøyte ble satt til de var ute.
Og med litt svake lunger så blir det ikke mye hjerteskjerende skrik, det hørtes vel mer ut som to små mus som pep litt.  

Babycaller nå har jo alt av tenkologi, foreldrene våre blir jo så imponert over hvor enkelt det kan være når vi sitter nede i stuen å setter på musikken på babycallen på nytt.
Vi har babycall fra Philips Avent og vi kunne ikke vært mer fornøyd. Først hadde vi den tidligere versjonen som egentlig var mer enn nok, den spiller musikk og fungerer veldig fint ved at den skrur seg på og av ettersom babyene er stille eller våkene. Vi hadde uroer over sengene som de lå å tittet på mens de hørte på rolige nattasanger fra babycallen og roet seg alltid til musikken. Hvis jentene ikke hadde sovnet før musikken var over kunne vi som sagt over skru den på en gang til fra stuen og det ble stille igjen. 

//Jeg lagt ut den tidligere babycallen for salg nå på finn.no (HER) - Den fremstår som ny da den kun har vært i bruk i tre mnd, kviteringen følger med.//

Tre mnd etter vi hadde kjøpt oss babycallen fikk vi den nye versjonen som i tillegg til alt det flotte har stjernehimmel som lyser opp i taket. Det var så moro da jentene oppdaget disse stjernene som skifter nå og da, de ble liggende å bare stirre til de sovnet. Fremdeles bruker vi babycallen hver natt, vi trenger ikke lengre å bruke den får å høre de nå som de har fått sterke nok lunger til å si i fra skikkelig, men den er en del av leggerutinen da vi skrur på musikk og stjernehimmel før vi forlater rommet. På dagen bruker vi den om jentene sover i låven pga dårlig vær, og med den vinteren vi har hatt i år har den vært veldig god å ha ^^, 

Synes den er så fin også jeg da. Ellos.no selger denne babycallen med 10% av prisen nå, så den er faktisk billigere enn hva vi kjøpte den gamle versjonen til (1599,-) Du finner den HER


Budrunde (over)


Flere har savnet syinnlegg i det siste, og grunnen til at jeg nesten ikke var sydd noe som helst den siste tiden er fordi overlock-maskina mi er på tur, litt syk stakkar :( Er jo egentlig litt dårlig siden jeg har vanlig symaskin som jeg kunne brukt, men når man er blitt bortskjemt med en overlock er det plutselig veldig nedtur å bruke en symaskin fordi det tar så veldig mye lengre tid, og da har motivasjonen falt litt også. Jeg gleder meg veldig til overlocken er friskmeldt igjen, da skal jeg sy og sy og sy :D 

Jeg får veldig mange spørsmål om jeg tar i mot bestillinger, noe jeg ikke har tid til desverre. Gjorde det en liten periode før jeg begynte å blogge, jeg tenkte kanskje jeg kom til å få inn 3-4 bestillinger for den tid hadde jeg heller ikke så mange følgere på IG (speiltvillingene) og det var jo de som tok bestillinger av meg. Må si jeg ble helt overveldret av hvor mange bestillinger som strømmet inn, det ble så mange at jeg måtte slutte da jeg følte jeg fikk meg en fulltidsjobb når jeg egentlig skulle være hjemme å kose meg med de små ^^, 


Heldressene jeg syr har vært et av plaggene med mest popularitet blant følgere og senere lesere på bloggen. Det er ikke rart, et mer praktisk plagg trur jeg ikke finnes. Jentene har nærmest sagt bodd i dressene siden den første jeg lagde til dem. Vi bruker de HELE tiden. Haha. Når de er ute å sover i vogna trer jeg dressene på utsiden av klærne, da holder de en perfekt temperatur i vognen med dyne/vognpose rundt seg. Når vi skal ut på biltur holder dressen dem perfekt varme, trer den igjen på utsiden av klærne og rett i bilstolen, den er ikke så tykk at det blir utrygt som det fort kan bli med for tykke dresser og jakker under belte. Vi har til og med hatt en periode hvor jentene sov med heldressene utenpå pyjamasen om natten. Det var vår reddene engel for nattessøvnen. Som sikkert mange allerede vet har jentene vært veldig tullete på kveldene, de har sovnet når vi har lagt dem, men våknet en time etter å vært umulig å få til å fortsette å sove. Jeg fikk et tips om å bruke ullfrotté pyjamaser da det holdt dem varme selv om de snudde seg ut av dynene, syntes det ble for dyrt å kjøpe så tenkte jeg skulle sy det selv, men fikk aldri somlet meg til å kjøpe stoff før jeg prøvde å legge de med dressene på utsiden av pyjamasen. Vips så sov de fra 19-8:30. Så ja, de bor nærmest sagt i dressene sine, som passer perfekt til høst, vinter og vår ^^, 

De lilla dressene er blitt for små til snuppene, derfor selger jeg de om det er av interesse. Dressene er sydd i str 68. Jeg selger de separat eller sammen etter ønske fra dere. Og jeg tenkte å gjøre det litt morsomt med å lage en liten budrunde på dressene: Budrunden starter på 1,- dressen, budrunden skjer i kommentarfeltet om du vil være med. Sannsynligheten for at naboungen har en lik er vel omtrent lik null, så er du heldig kan du få kjøpt en eller to helt unike dresser til ditt/dine barn.

Skriv:
En dress   - (din pris)  /eller
To dresser - (din pris)

Budrunden er over kl 20 I KVELD! (BUDRUNDEN ER OVER!) 

GRATULERER Malin Tanita - skribenten av barnelatter.blogg.no - du vant budrunden ^^, 

 

Lykke til !

MirrorTwins/ SpeilTvillingerDette med speiltvillinger fascinerer meg mer enn noe annet om dagen. Det er så mye jeg lurer på og jeg har så lyst til å lære mer om dette, jeg er heldig med det at jeg lærer mye av å se på tvillingne mine vokse som er nettopp speiltvillinger. I Norge er det nesten umulig å finne noe informasjon om dette og det er så vidt jeg vet ingen som har forsket noe på dette i Norge. Igjennom kontakt med flere fagfolk som kan mye om tvillinger så har alle hørt om at speiltvillinger er et fenomen, men det er ingen som kan gi seg ut som en kilde da de ikke har studert det. I USA er det derimot litt mer informasjon, men i følge teoriene jeg har lest så stemmer ikke alt med mine speiltvillinger. 

Det sies nemlig at speilede tvillinger kan oppstå om det befruktede egget er blitt delt sent i svangerskapet (altså mellom dag 7-14 etter befrukting) og at alle siamesiske tvillinger (delingen av egget skjer etter dag 14) er speila av hverandre. 
Også sies det at om tvillingene i magen er eneggede og får hver sin morkake i stede for å dele på den samme så skjer delingen av det befruktede egget mellom dag 1 og 3.

Det er her teoriene ikke stemmer i følge O&O siden de hadde hver sin morkake og i tillegg er speiltvillinger. Men som med alle teorier og regler så finnes det så klart unntak, og antagelig er nok ikke dette fenomenet ferdig forsket.

I går fikk tvillingene nok en ny speiling, eller en fortsettelse på speilingen. De har fått sin tredje tann. Og det er spennende å følge med på hvordan tennene deres kommer frem. Otilie fikk sin første tann nede til venstre, Olivia fikk rett etter sin første tann nede til høyre. Andre tann kom naturlig nok nede til høyre hos Otilie og så nede til venstre hos Olivia. Nå er tredje tann på vei ned, og jeg oppdaget begge to i går. Olivia får sin første tann oppe på høyre siden og Otilie får sin første tann oppe til venstre.  Jeg lurer på om speilingen kommer til å gi noen form for utslag når de begynner å lære på skolen, blir den ene god i teorier og den andre i språk ? Spennende. 

Jeg klarer ikke å få tatt bilde av de små riskornene i munnen, de synes det er mer enn nok med at jeg stikker finneren inn for å kjenne. haha. 

Jeg lurer på om det finnes noen speiltvillinger der ute som leser bloggen min? Speiltvillinger må altså være eneggede, og typiske kjennetegn er at hårvirvlene går i motsatt retning, eller at virvelen er på hver side av hode. At den ene er høyrehendt og den andre venstrehendt. At tvillingene har et fødselsmerke på samme sted men hver side av kroppen osv.. I de mest ekstreme tilfellene kan organer også være speilet, det er nemlig veldig stor variasjon på speiltvillinger alt i fra bittesmå speilinger til veldig store. Hvis du er, har eller kjenner speiltvillinger må du gjerne sende meg en histore om dette, enten i kommentarfeltet eller på mail: tussi_skoli@hotmail.comHåper jeg hører i fra noen :D 

Mandag igjen

God mandag alle sammen, håper dere har en hatt en fin start på uken. 

Her i hus våknet vi ikke før halv 9, så kan ikke si det var en dålig start. Etter frokost  startet jeg dagen med litt rengjøring. Badet sto for tur, og det er så deilig å kunne sette seg ned med en liten kaffekopp etter at hele badet er skrubbet ned fra topp til tå :) 

Mens jeg sto i dusjen og skrubbet la jeg merke til hvor stille det plutselig ble i huset, så da jeg var ferdig gikk jeg ut i stuen for å se etter jentene, og der finnere jeg to små som har lagt seg nedpå litt, hånd i hånd. Er det rart jeg smelter? ^^, En halvtime etter hørte jeg de plutselig bryter ut i latter begge to, da hadde de tydeligvis våknet og funnet en leke som var fryktelig morsom. 


Hjelper mamma i vaske bad / krabbet ut i stuen og tok en lur

Fikk spørsmål om jeg kunne vise frem badet vårt på IG, så slenger med noen bilder. Vi har jo det bittelille badet da, som vi tok tak i før jentene ble født. Vi kjørte en billig løsning ved å kun tapetsere om med våtromstapet, og det gjorde at vi fikk et nytt bad. Så selv om det er lite og heller ikke veldig classy så gjør det nytten sin ;) Hurra for praktiske løsninger, vegghengt stellebord og badekar i dusjen. Nå skal vi ut i det ikke så koselige været store og små, så vi snakkes :D

Hjemmelaget vognpose!Jeg trur jeg tørr å påstå at jeg nå har VERDENS FINESTE vognposer til twinsa. Og endelig kunne vi bytte ut hardbaggene som det begynte å bli så trangt i til sportsdelene. Jeg har lenge vært hodestupsforelsket i vognposene til Risarosa, men jeg synes det ble litt i overkant å betale 6000,- for at jeg skulle få meg de. Jeg bestemte meg for at jeg skulle prøve å lage vognposer selv og jeg begynte den store letingen etter å få kjøpt ferdigstrikket stoff på rull. 

Jeg var hos mamma på middag og fortalte om drømmen min og at jeg ikke klarte å finne det stoffet jeg ønsket. Hun sa at det var ikke så rart for hadde man funnet strikketstoff på rull ville jo det rakne opp hvis man startet å klippe i det. Haha, at jeg ikke tenkte på det. Hun ga et forslag på at jeg kunne kjøpe strikket pledd og sy posene ut av det, men hun mentente at om jeg skulle bruke et pledd måtte jeg finne et som var i ull og ikke bruke et syntetisk stoff. Ullpleddene med fine strikkede mønster kostet såpass mye at jeg antagelig like gjerne kunne kjøpt risarosa sine vognposer.

Også da, som den snille mammaen jeg har sier hun at hun kan strikke for meg, og at det ikke er noe problem. :O Halleluja, er det mulig, skulle jeg begynt å strikke noe slikt hadde jeg brukt i hvertfall 30 år. Mamma har heldigvis stikkert ganske mye mer enn meg i sitt liv og i 20 årene hadde hun for hobby og strikke en genser i uken. Så da bestemte hun seg for at posene kom til å bli julegave til jentene. Det har tatt litt lengre tid enn hun hadde planlagt da hun i tillegg begynte å strikke to ol- herregensere og marius-gensere til jentene som også skulle være ferdige til jul. Men nå er de helt klare.

Jeg kan ikke hjelpe dere med hvordan hun har gjort det, mamma er utrolig dyktig innen strikking og sying. Jeg vet bare at posene er strikket av ull etter et mønster fra en pute, jeg valgte strikkemønsteret jeg syntes var fint og jeg syntes det var moro å kunne gjøre det den litt annerledes enn risarosa sin når mamma først skulle lage de til meg. Hun har sydd et grått bomullstoff bak på de strikkede delene for at den hvite dundynen inni ikke skulle skinne igjennom. Stoffet inni er laget av rosa babykordfløyel, det er et veldig mykt og slitesterkt stoff. Posene er fylt med dundyner, og jeg vet at mamma kjøpte en voksen dyndyne som hun sydde fyllet ut av. Det er glidelåser slik at jeg kan ta av trekket og vaske det i maskinen på ullvask. Hun har også heklet en kant rundt åpningene og heklet rundt en knapp som ender i en blomst som knapper på posene. De er bare SÅÅÅ LEKRE!! 

Virkelig håndarbeid på sitt beste. Som mamma sa, de her får du ikke lov til å selge. Og det er helt sikkert, det hadde jeg aldri gjort, disse skal med i skattekisten til jentene. Tenk hvor moro for dem å ha denne flotte vognposen den dagen de blir voksene og kanskje selv får et barn. Jeg skal heller få til å sy om det rosa i en annen farge om de får en gutt ^^, 


Faller i smak hos store og små ^^, 


Baksiden


Gjemt glidelås for å ta ta ut dynen slik at stoffet kan vaskes

Mamma sier alltid til meg, bra håndarbeid skal se like flott ut på vrangen. Så trur dere ikke at jeg kan vrenge posene om jeg ønsker å ha de rosa med grått inni <3

 
Midt på ser dere den andre glidlåsen som tar ut fyllet i den store delen.


Detalj, heklede knapper på utsiden av en hard knapp

Her ligger jentene ute i den "nye" vogna, i de nye dunposene for førstegang. I dag sover jentene i låven pga det voldsomme vindværet. Babycallen er da et must og for å skryte litt mer, dette må være verdens beste babycall, hihi. Vi er så fornøyd med den store og små, den spiller musikk og lager stjernehimmel i taket <3 Du finner den med 10% av prisen HEROPPUSSING BARNEROM :D

Juuhu!! ENDELIG er vi i gang med soverommet til jentene, nå skal de få et vakkert prinsesserom sammen. 

For ca et år siden la BT platepanel på veggende da en katt som bodde i huset tidligere hadde som sin størte hobby å skrape krørene sine på veggene i dette rommet. Det var virkelig helt forferdelig, gravd dype hull i veggene. Se på dette bilde under. Huff, er ikke alle som er like opptatt av å bo i en fint hjem. 

Jeg tok meg av maling av lister og tak og vi fikk opp gardiner foran skapet som er bygd inn i veggen. Vi hadde trudd at babyen i magen skulle ligge på det mindre rommet rett over gangen siden vi selv har hatt hederssoverommet. Men da det viste seg å være to i magen fant vi ut at det var mye bedre og la jentene få det store sammen også kunne vi ta det lille. Vi trenger jo ikke akkurat mer enn en seng på soverommet.

Vi vet ikke hvor gammelt gulvet i annen etasje er bare at det er veldig gammelt. Det er som dere ser veldig slitt, så slitt at man kan risikere å få en flis i foten så det egner seg ikke akkurat på et barnerom. Derfor har vi tatt på oss den ganske store jobben å pusse det ned. Det enkleste hadde vært å lagt nytt gulv oppå, men jeg har ikke ord for hvor stor sjarm jeg synes de gamle tregulvene har så er det veldig moro å kunne bevare det gamle, samtidig som det koster oss litt mindre. 

I dag har vi byttet på å pusse og passe jenter, så nå har vi vel klart å pusse over 1/5deler. Pjuu, kan nesten ikke vente til denne pussejobben er over, for det er rimelig tungt. 
Neste blir å lakke/beise om og sette på nye lister.
Har dere noen forslag på hvilke farge gulvet kan få ?? :) 

Ønsker fra Ellos.no

REKLAME

I kveld ble jeg sittende å titte litt inne på Ellos.no, noe jeg faktisk ikke har gjort før. Haha, er så dårlig på nettshopping. Men gud så mye FINT :D Jeg trudde faktisk ikke de hadde klær til barn der, men det har de jo. Og det jeg liker ekstra godt er at om man kjøper på nett så risikerer du ikke at alle har det samme. Jeg synes ofte at det jeg kjøper på H&M og Kappahl har alle andre babyer også - Ikke at det gjør noe, men det er litt ekstra moro å finne noe fint som andre ikke har sett eller har fra før av. 

Deler mine favoritter med dere :D 

 


Her finner dere linker til plaggende: Brun lue, -40% Nå KUN 89,- // Brune votter, -50 % Nå KUN 74,50,- // Rosa lue, -40% Nå KUN 89,- // Rosa votter, -50% Nå KUN 74,50,-

Jeg kom over disse utrolig fine luene med votter til. Elsker fargene, og ingenting er så fint som strikk. Det går jo nå mot lysere og varmere tider, og det er nettopp derfor det lønner seg å kjøpe disse nå. Det kommer jo en vinter igjen om noen mnd og hva er vel ikke bedre enn å få hamstret med seg noe så lekkert til hele 40% og 50% . Det er nesten så jeg kan handle inn til begge jentene for prisen av en. Det liker jeg! 


Reima lua, 169 ,- // Lilla Solhatt, 99,- // Hvit Solhatt, 129,- // Hårbånd, 79,- 

Også over til det mer vårlige! Jeg synes små barn med slik luse som er øverst til venstre er så ufattelig søtt, er dere ikke enige? Og grunnen til at de to søte solhattene havnet med på min favorittliste var så klart fordi de var utrolige fine, men også fordi jeg i fjord lette Norge og Sverige rundt etter solhatter til jentene - det var ikke å finne fordi jeg var "for sent ute". Så i år får jeg heller være først ute slik at jeg slipper å løpe rundt etter jentene med parasoll i sommer for at de ikke skal bli solbrente i knollen. Haha. 
Og som sikkert mange her inne vet elsker jeg å pynte jentene med hårbånd, og dette hårbåndet fikk meg virkelig til å tenke på våren når blomstene begynner å springe ut. Vakreste årstiden.  


Kjole og hårbånd i sett, -30% Nå KUN 99,- // Hvit kjole og kortbukse, 249,- // Blomstrete rosa kjole, 249,- 

Nå er jentene mine endelig så store at det funker å bruke kjoler på de, det er så moro for jeg elsker kjoler. Ellos hadde veldig mange nyyydelige kjoler, men jeg plukket ut disse tre. Den beige er perfekt til hverdags og pannebåndet ved siden av kommer med på kjøpe, juhu. Den hvitekjolen med kortbukse til som er under kjolen falt jeg pladask for, og samme med den blomstrete rosa. ^^, GLEDER MEG TIL SOMMEREN !!! 


Lilla bukse, 89,- // Rosa mønstret leggings, -30% Nå KUN 55 // Rosa prikkete nameit bukse, 89,- // Skjørt, 149,- 

Og til slutt noen underdelsfavoritter ^^, Kan ikke noe for det, faller for rosa og lilla. Nyydelige! 

 

Lykken over å være tvilling

I dag har jeg lyst til å dele litt av hverdagen til det å være tvilling sett fra mors øyne. Jeg kjenner at jeg nesten blir litt misunnelig på dem. 

Da jeg gikk gravid snakket jeg med mange tvillingforeldre da jeg hadde uendelig mange spørsmål om det ene og det andre. En tvillingmammakollega av meg sa at starten var ganske tung, men når de ble 2-3 år kom de til å få så mye glede av hverandre og begynne å leke sammen. Men jeg kan ikke si at jeg er helt enig i dette, ihvertfall ikke her i hus - men det er nok like forskjellig fra hjem til hjem som at alle barn er forskjellige. Jeg er av den oppfatning at jentene har hatt enormt mye glede av hverandre helt fra dag 1. Da jentene var nyfødte fikk de ligge i samme åpne kuvøse, siden de var premature måtte de ligge til observasjon og vi fikk ikke lov til å holde de mer enn ved måltidsituasjoner. Så derfor lå de to timer i strekk helt alene i mellom hvert måltid hvor ingen skulle forstyrre de i sengen. Det var helt enestående å se hvordan de søkte trygghet hos hverandre der de lå så hjelpesløse. Uansett om man trur at de helt nyfødte ikke klarer å flytte på seg så klarte de alltid å flytte seg slik at de ble liggende helt inntil hverandre, de holdt hender og delte totten sin med søstra. Nesetippene vendte stort sett altid mot hverandre og de var så nære hverandre at pust og puls gikk i takt med hverandre. 

Det virker som at det å være tvilling gjør at livet rundt dem ikke er skummelt. De har aldri blitt redde for å ligge alene om jeg må ta meg en dusj eller lage mat, de har aldri vært redde for at fremmede kommer bort å hilser på dem, de har aldri vært redde for å prøve ut nye ting. For ved sin side har de en trygghet. Jeg husker jeg sa da jentene var spedbarn: " de har alle trygghetsmomentene hos hverandre, pusten, hjerterytmen og varmen som en baby vanligvis trenger fra sine foreldre. De blir ikke lei seg selv om jeg ikke holder de tett inntil brystet. "

Når de våkner på morgningen er det aldri noen klaging fordi de vil ut av sengene sine, våkner den ene først vekker hun den andre ved å begynne å skravle, og jeg sitter ofte og ler for meg selv mens jeg lytter til hvor mye de har å fortelle hverandre etter en lang natts søvn. I dag var jeg foreksempel nede og dusjet før jeg hentet jentene da de hadde mer enn nok å fortelle til jeg var ferdigdusjet. Jeg har både fått høre og tenkt flere ganger at den dagen de begynner å krabbe og gå så kommer hverdagen til å bli veldig hektisk fordi jeg må løpe etter den ene og den andre. Jeg har alltid sett for meg at de kom til å krabbe og løpe i hver sin rettning og jeg har alltid lurt på hva jeg skal gjøre da. Jeg pleier og fleipe med å si: "jeg får feste de fast i en strikk, når de løper langt nok fra hverandre vil strikken strammes og sprette de tilbake til hverandre". Nå krabber de rundt raskere enn jeg rekker å følge med, men enn så lenge har jeg tatt grundig feil angående min teori. De krabber aldri hver sin retning, de krabber sammen. De er som to dråper vann som bokstaveligtalt er uatskillige. 

Ta deg en titt på disse bildene under. Her har jeg vandret rundt etter dem med kamerat i hånden denne morningen. 

Barn begynner ikke å leke med hverandre før de nærmer seg tre års alder, men alikevel har de en form for å leke med hverandre. De konkurrerer og skal utforske de samme tingene. Hvis den ene har funnet en spennende leke må den andre se om den leken er så intressant som det ser ut til. Hvis den ene skal klatre på en stol, må den andre prøve det samme. Overalt hvor de ferdes er de i nærheten av hverandre og på et vis leker de sammen. De smiler og ler av hverandre, de skravler på sitt pludrende språk som en foss med hverandre, de klatrer på hverandre og tar på hverandre, de krangler om leker og finner frem suttreleppa om den andre fikk røsket leka ut av hendene på hun som hadde den først, men like etter har hun klart å nappe den tilbake og de er glade og fornøyde igjen. Det blir noen knall og fall, og da krabber de bort til meg for å få litt trøst. Men det er ikke lenge de har tid til å sitte på fanget før de skal ned å fortsette sin uendelig lek, utforske lekene opp og ned og reise på utflukt rundt i huset etter noe spennende. 

Etter en stund med mye utforskning og stimulering av sansene blir de trøtte og slitene, da kommer de krabbene til meg og strekker armende i været og ingenting er så bra som å kose på et teppe med en flaske melk i hånden. Før de seiler om inn til drømmeverden <3 - SpeiltvillingMammaen

Ønsker barn med lav fødselsvekt

Mye skriveinspirasjon i dag! 

Da jeg våknet oppdaget jeg på fb noen som hadde delt en lenke med overskriften: MØDRE KONKURRERER OM Å FÅ SMÅ BARN. Jeg rakk ikke lese, men fikk nyhetsoppslaget tilsendt av en venninne senere på dagen. Da ble jeg nesten nødt til å lese og jeg er RYSTET!!!! 

Er dette virkelig sant - tenker jeg. For meg er hele dette innlegget et nyhet som må være veldig rettet for denne damen Hanne som opplever at vennegjengen kjemper om å få så små babyer som mulig. Tenker virkelig ikke folk på konsekvenser??

Hva er din oppfatning? Har du følt presset på å ikke få en stor baby? Jeg kjenner meg heldigvis ikke igjenn i denne trenden som gikk gravid for et år siden med tvillinger. Jeg er helt enig at det er viktig å spise sunt, og å holde seg i form igjennom aktivitet mens man er gravid. Det den gravide moren spiser er byggeklossene for barnet som skal vokse. At man holder seg i form igjennom svangerskapet vil komme til stor hjelp den dagen barnet skal ut, en sterk kropp har normalt en kortere, lettere og mindre smertefull fødsel. Men jeg skjønner ikke at noen kan være så egoistiske at de tenker på å minimere sitt eget matinntak for å få en liten kul og en liten baby ved fødsel.. 

Og jeg snakker av erfaring da jeg har født to barn med en fødselesvekt på UNDER 2 kg!! Dere aner ikke hvor mye jeg prøvde å putte i munnen for at jentene mine skulle bli så store som mulige da jeg viste at sannsynligheten for prematuritet og lav vekt var stor. 
Kan folk mene at jeg var heldig som fikk så små barn?  Eller jeg fikk to da, så jeg var vel sikkert ikke så heldig alikevel. 

Hvorfor vil vi ikke folk ha normalvektige babyer (gjennomsnittet ligger på 3.5 kg)? Er det fordi de er redd for strekkmerker eller er det fordi det er "søtt" at de drukner i str 50 som det blir skrevet i nyhetsoppslaget. Kan ikke de mødrene som synes det er søtt å drukne babyen sin i klære kjøpe en størrelse for stort i stedet.

Igjen lurer jeg på om de som ønsker å følge denne trenden ikke tenker konsekvenser av å bevisst få en liten baby? Vel jeg kan fortelle dem om noen av de konsekvensene. Sett at barnet er frisk. 

Vi trenger alle næring for å vokse, og vokse betyr ikke bare vekt, det er ganske mye mer enn det som skal vokse og modnes, hjerne og lunger for å nevne det mest sentrale. Et barn med lav fødselsvekt er vanligvis mye slappere enn et barn som har vokst seg stor og sterk. Dette gjelder spesielt for premature men like mye dysmatur (barn født til terminen med lav fødselsvekt).
Barnet med lav fødselsvekt må ofte legges inn til kontroll på intensiven de første levedagene hvor de blir tatt prøver av og ikke får ligge på mors bryst mer enn ved måltidssituasjoner. Det er mange andre mennesker som kommer til å være i kontakt med det helt nyfødte barnet som ofte er veldig stressende. På intensiven ligger det vanligvis flere barn, alle har på seg målere som piper med en gang noe ikke er helt som det skal. Jeg lover dere det piper OFTE! Det er ikke uvanlig at de små skvetter til når alarmen til naboen går. 

Når du endelig kommer hjem med det lille barnet må du til kontroller hver uke for å se at de legger på seg slik de skal. Du kan heller ikke regne med å amme hver 3-4 time og sove hele natten igjennom. Barnet er nemlig for lite til å gå så lenge uten mat. Det er vanlig at de også er såpass svake at de ikke orker å spise seg mette før de sovner. Så det er bare å finne frem puppene hver andre time fra morgen til kveld (8-00) Er du heldig å har et barn som sover kan du la det sove i 4 timer på natten, men ikke lengre for da må det ha mat igjen. Rett og slett for at babyen skal klare å få i seg nok næring igjennom et døgn til at det vokser slik det skal. 

Fy skam alle dere som øsker seg små barn for sitt eget beste! 

Jeg vet ikke hvor mange timer, dager, døgn og uker jeg har brukt på å bekymre meg for at jentene mine legger på seg nok, endelig har jeg klart å slippe disse tankene da de har fått noen herlige bollekinn og smilehull på kneet. - SpeiltvillingMammaen 

Allergier og eksemer

Det var ikke til å unngå å overhøre en samtale fra et nybakt foreldrepar foran meg på apoteket. De hadde fått tips om en veldig god krem til såre barneromper. "Den het noe med Tiger.. Tiger.. Tigerbalsam var det" Takk og lov for at de snakket med en oppegående farmasøyt som rolig kunne fortelle de at det nok ikke var tigerbalsam de skulle smøre på en sår barnerompe, men at de kanskje mente Løveapotekets barnekrem. 

Jeg synes stadig jeg hører foreldre som sier de må bruke så mye olje og lotion på barna sine fordi de får så tørr hud, og disse to eksemplene over gjør at jeg i dag ble inspirert til å skrive dette innleget med bakgrunn av mitt studie innen naturmedisin kontra vestligmedisin (skolemedisinen vi alle bruker). 
Jeg undres nemlig på hva som er årsaken til alle disse barna sine tørre hud problemer for ikke å glemme all eksemen som går rundt på barn. Er de født med dårlig hud eller er det kanskje nettopp fordi foreldrene smører de inn med oljer og lotion som gjør nettopp problemet verre?


Bilde er hentet fra Google

Jeg skal dra inn et eksempel på hest i dette innlegget da hest er mitt fag. Det ble gjort et studie i Sverige hvor de tok for seg en gruppe føll som skulle vokse opp med å kun spise grovfor - altså gress og høy. Den andre gruppen føll skulle vokse opp med de vitenskaplige beste beregningene for krafor, vitaminer og mineraler i tillegg til grovtforet. Altså det anbefalte til hest for at de skal kunne yte best mulig innen konkurranse. 

For meg var det ikke overraskende at resultatet ble slik: Føllene uten tillegg kom best ut av det med minst skader og beste prestasjoner under konkurranser senere i livet. Føllene som hadde fått det perfekte tilleggfôret hadde langt flere skader, fordi blandt annet skjelletet deres vokste for fort.
Hester er mer enn 50 millioner år gamle, hvorfor trur vi mennesker at vi kan klare å lage bedre mat til dem enn den maten de har overlevd på og er utviklet seg etter i så mange år?

Med avsnittet om hestene over vil jeg så klart frem til: det som er naturlig må da være det beste!
Også kommer det til mennesker da, trur dere at man smørte inn vikingbarna i oljer og lotion? Så klart ikke.

Aldri har det vært mer allergier, intoleranser og astma blandt menneskene. Innen kinesisk medisin som er av eldst medisinsk historie er læren om at eksem som blir behandlet med prepatrater som kortison vil virke nedtrykkende på immunforsvaret vårt. Kortisonen fjerner ikke årsaken til eksemet det får eksemet til å blekne bort, men som mange har opplevd, det kommer igjen. Og kinesisk medisin mener kortisonen vil undertrykke eksemet og i stedet for å lege det vil plagene trekke inn i kroppen og utvikle seg til allergi og så astma. 

Vi vet jo for eksempel at parfyme i tidlig alder kan føre til allergier, det er derfor det meste av barneprodukter er -parfymefrie-. 
De fleste er veldig uvitende på hva som er årsaken til at kroppen reagerer slik den gjør. Tar et eksempel: hvor mange kjenner du ikke som har intoleranse for melk? Vet du hvorfor? - Melk blir pasturisert, det vil si at melka blir varmet opp til 70 grader for at bakterier som e-coli skal dø. Men det er ikke bare e-coli som dør, i kumelka er det ensymer som er med på å bryte ned melka. Disse dør også under denne varmebehandlingen, og dermed blir melka for vanskelig å fordøye for mange mennesker som gjør at vi får en intoleranse mot den.

Har du tenkt over hva du bruker av produkter på barnet ditt? 
Selv vet jeg det at om jeg har fått en ny hudkrem eller lypsyl som jeg bruker mye får jeg virkelig problemer med å slutte med det igjen. Når jeg slutter blir jeg i hvertfall tørr og så har man det gående hvis man fortsetter. Det er derfor jeg trur at det samme skjer med barn. Vi bruker olje i vannet fordi vi vil ha myk barnehud. Jeg har aldri brukt oljer i vannet og kan med hånden på hjertet si at mine barn har hud som silke. De har heller ikke blitt smurt med lotion. De hadde tørr hud rett etter fødselen noe som er veldig normalt, husker mamma fortale at jeg måtte smøre de fordi de flasset. Da flasset forsvart (les: av seg selv) har de ikke fått tørr hud igjen.

Med dette innlegget mener jeg ikke å tråkke på noens føtter som det lett kan bli tolket til. Jeg mener ingen gjør noe galt med å smøre inn barna sine, vi gjør det jo i beste mening. Men kanskje du skal se hva som skjer om du slutter? Eller finne produkter som er natulige og ikke fremstilt kunstig som det meste er. Helsekosten har det du trenger. 
Selv var jeg totalt uviten på denne tankegangen før skolestart, men om man bruker en smule sunn fornuft og prøver å tenke: "hva er naturlig?" så er dette ganske så logisk.  

Jeg sier ikke at du aldri skal vaske barna dine eller smøre de, vi er kommet lengre enn som så. Men om du bruker produkter som er basert på natulige ingredienser så kommer du langt. Det er nemlig produkter som kroppene våre har vært i kontakt med fra menneskenes opprinnelse. Planter og urter har mange medisinske virkeskaper, og skolemedisinen bruker mange av dem - eksempel - morfin - et rent planteprodukt. 

Hvorfor begynne å påføre produkter før et eventuelt problem er oppstått? Det er nemlig mange som har oljer i vannet og smører inn kroppene lenge før første tegn på tørr hud har oppstått. Og som flere lesere her inne fortalte meg i et gammelt innlegg: barnet vårt tåler ikke parfymer, så etter at vi begynte å bade hun/han i kun rent vann har det blitt helt bra. - Igjen Naturlig nok . 

Hva er dine favoritt produkter? 

Disse er mine! Alt jeg trenger. Weleda sine bade produkter og Organic rumpekrem, lukter himmelsk av de naturlig blomsterproduktene. Jentene har aldri hatt bleieutslett kun et par tilfeller av sår rumpe på morningen om de har bæsjet på natten. Etter en dag med denne bleiekremet har de like fine og lyserosa rumpestumper igjen. 

Tenk naturlig! 

......................................................................

Del gjerne dette innlegget på din facebook, det er mange som er uvitene om dette temaet som kanskje kan få hjelp med kløen om du deler  :)

Åh, NEI! Nå går det rett vest med meg ...

God dag alle mine vakre, snille og hyggelige lesere:)

I dag fikk jeg besøk tidlig på dagen av min fantastiske søster og datra hennes, verdens vakreste Solveig ^^, De kom rett etter frokosten vår til et litt bombet hus. Haha, var så trøtt og sliten i går etter litt tullete natt at da jentene var lagt for natten og jeg hadde vært i stallen og trent hesten falt jeg om på sofaen sammen med min kjære og så en film. Rot fikk vente til morgendagen. Kan ikke si det er noe bedre nå etter at to på 10 mnd og ei på 2 og et halvt har lekt rundt i hele huset. 

Søster Line hadde med seg lunsj til oss og jeg sto for kaker, har såå mye igjen etter bursdagen til BT på mandagen. Trur vel jeg har spist på meg to kilo bare i dag. Haha. 

Haha, noen som ser meg på bildet over? OG så kommer det lurt fra min søster: "vet du hva jeg har sett hos deg i dag?" - var som jeg leste tankene hennes og brøyt ut i et forskrekket: "GRÅTT HÅR????", hun trakk hardt på smilebåndet. Og trur dere ikke at mitt første grå hår sto rett ut fra knollen min. Line kunne jo ikke dy seg så vi ble sittende som aper som peller lus fra hodene på hverandre, og fant til sammen TRE GRÅ HÅR i hodet mitt. BUUUUHUUUUuuuuuu.... Det kaller jeg dårlige gener. Følte meg plutselig VELDIG mye gamlere enn det jeg er (22). Jeg som har vært så happy for at jeg endelig etter så mange år har klart å vokse ut min egne hårfage (- ombreen i bunn). Så lenge for den gleden, nå må jeg vel om ikke lenge begynne å helfage igjen. :(((( 

Ingen vei tilbake nå, jeg blir vist gammel.. 

 

TVILLINGVOGN

Hei alle sammen <3 

Jeg har fått mange spørsmål opp igjennom om jeg kan fortelle litt om hvilke vogn vi har, hva som er bra med den og hvorfor vi valgte den vogna vi valgte. Nå er det straks på tide å bytte ut hardbaggene til sportsdelen, så derfor lager jeg et innlegg nå over vognen så langt. 


Twinner Twist Dou x 2 

(Babystore.no har sluttsalg på enkelte varer, nå er TFK Twinner Twist Dou en av dem -> Se her )

Da vi fikk vite at vi skulle få tvillinger nyttet det ikke å arve min søsters dypvogn. Derfor søkte vi opp på nettet for å se på ulike modeller og priser. Jeg trur det tok ca 5 minutter før vi begge var enige i at vi syntes TFK TWINNER TWIST DUO var den vakreste av de alle. Vi leste på forum for å finne folk sine meninger om vognen, og stort sett var alle veldig fornøyde, med et og annet å plukke på som det alltid er. En vogn er dyrt, og en tvillingvogn er dyrere. Derfor bestemte vi oss for at vi skulle kjøpe den brukt på finn.no for at vi skulle spare noen kroner. 

Vognene var jammen meg populære, med en gang det kom inn en vogn som var aktuell ble den snappet foran ansiktene våres. Det skjedde sikker 4 ganger før det kom inn en ny vogn som jeg sendte mail på og sa: "jeg kommer I DAG! " - Vognen vi fant brukt var kjøpt som en søskenvogn da man kan velge å ha en hardbag og en sprotsdel eller to av hver. Den herlige jenta som hadde kjøpt vognen fant ut etter et par prøveturer at det ikke var nødvendig for henne med den vogna da eldste datra ikke var så opptatt av å sitte i den. Og da skjønner jeg godt at man heller velger en singelvogn enn en bred søskenvogn. 

Vi fikk da med vogn (som inkluderer sportsdelene) + en hardbag. Også kjøpte vi en hardbag utenom.

Nå har vi brukt vogna i snart 1 år, før jentene kom måtte BT trille den litt rundt i stua hver dag den første uken mens han smilte å sa: "jeg gleder meg så til vi kan tville den langs veien" ^^, Jeg kan ikke si annet enn at jeg har ELSKET den - og jeg trur vi bruker den HVER dag. Ikke bare er vogna pen å se på, den er faktisk så smal at den kommer igjennom alle standardører. Jeg vet ikke hvor ofte jeg har tenkt - nei, her kommer jeg meg ikke igjennom - men sannerlig så gjør jeg det. Vogna har store hjul noe som gjør at jeg kan trille den på en en humpete grusvei/skogsvei uten problemer, den har fire hjul som gjør den stødig og de to hjulene foran kan låses enkelt ved å vri på to kuler over hjulene slik at de står rett frem eller ha de "løse" slik at vogna blir veldig enkel å svinge. Det er ingen problem å kjøre den rundt med en hånd, på vogner med faste hjul må man jo løfte opp fronten for å få svingt. Også har vogna SKIVEBREMSER! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har takket for den bremsen, for kommer du til en bratt nedoverbakke så blir det fryktelig tungt å skulle holde igjen en stor vogn med to barn i. 

Når man pakker sammen TFK blir den også overraskende liten, og siden hardbaggene også enkelt kan klappes flate er det faktisk ikke mye plass den tar. Vi kjøpte stasjonsvogn før jentene kom, men hadde bilen på service et par dager og da brukte jeg min gamle golf 4. Hadde aldri trudd jeg skulle få plass til vogna i den, men det gikk selv ute å klappe sammen hardbaggene ;)

For å ta minusenen så har ikke det vært mange, det ene er kanskje at hardbaggene er små sammenlignet med en singelvogn. Men rart er ikke det, vogna hadde jo blitt himmelstor om den skulle hatt like store hardbagger som en singelvogn. Vi fant faktisk ut at TFK var blandt de to med størst hardbag av tvillingvognene. Her er jentene ti mnd og nå må vi bytte de ut, men igjen er twinsa prematurfødt noe som gjore at vi kunne bruke baggene litt lengre. Jeg trur vel gjennomsnittet man får brukt baggene er 8 mnd, noen enda kortere. Det andre som irriterte meg litt i sommer var at hjulene begynte å pipe, men det var vist bare å fylle litt luft så var det slutt på det ;) Dette er en vogn jeg kan anbefale på det sterkeste både til fremtidige tvillingforeldre og foreldre med to tette. Den har alt den trenger. Kjøper du vogna følger det med sprtsdelene, hardbaggene kjøpes utenom, og det spiller ingen rolle om vogna er sort og hardbaggene brune, da får du en brun vogn i nyfødttiden og sort etterpå for skjelettet til vogna har samme farge uansett fargekjøp (sort og sølv). Med hardbaggenede følger det med madrass og fluenetting med uv-lys. Både hardbaggene og sportsdelen har en ekstra solskjem man kan klappe ut. Hardbaggene har en lufteluke med fluenetting på persiennen, og sportsdelenen har titteluke fra persiennen som gjør at du enkelt kan se barna selv om de sitter fremovervendt. 

SE HER! - Jeg tittet innom Babystore.no og til min store overraskelse så jeg at de har sluttsalg på enkelte varer. TFK vogna er en av dem - Du kan faktisk få vogna til KUN 6150 NOK akkurat nå! Lover dere, det er billig da den opprinnelig koseter 8199 NOK, så kan du finne hardbaggene på finn.no til halve prisen som nesten ikke ser brukt ut en gang fordi de kun blir brukt i så få mnd. Da har du MYE vogn for pengene. 

Veggpynt til BARNEROMMET

God kveld alle sammen. I dag har vært en travel, men VELDIG koselig dag. Lise-Sophie har vært på besøk med de nyyydelie tvillingene Celine og Selma som jeg bare har blitt helt forelsket i. <3 Rart hvor fort tiden egentlig har gått, jentene hennes nærmer seg 5 kg og det er nesten så jeg tenke at sååå små har aldri mine vært, også har Olivia vært 1600 gram på det minste og Otilie så lite som 1500 gram :O Helt sykt, jeg turte jo nesten ikke ta i de små tullene i går, det kom seg heldigvis fort. 

I 17 tiden kjørte jeg alle tre til toget for deres hjemreise før jeg freset innom stallen for å sette inn Queen, så var det hjem til BT som har blitt hele 25 år i dag. På tur ventet selskap hvor farmora hans kom, foreldrene hans og mamma + kjæresten. Ingen var bedt og jeg fant ut i dag at det var en lur ting. For siden de ikke hadde regnet med at vi hadde gjort i stand stort hadde farmora med vaffelkaker, svigermor snurreboller og mamma is. Så alt jeg trengte å stå i med var litt kaffe. Haha, fint det for en travel tvillingmamma :D

Men over på det jeg tenkte jeg skulle vise dere. Jeg kjøpte for en tid tilbake litt veggpynt som jeg skal ha på barnerommet, men som har fått henge litt i stuen i mens. Noen veldig søte sommerfugler som jeg bestilte hos -> Lindasimport <- Jeg var veldig i tvil om jeg skulle ha de i rosa eller lys lilla og endte opp med lilla siden jeg har lilla gardiner på soverommet deres. Men tonen ble litt feil, jeg synes det var for mye blått i fargen så ble liksom aldri helt fornøyd. (burde tatt rosa) 

Derfor har jeg i dag malt de om ^^, 

Jeg har kjøpt maling i fagen gammelrosa på panduro, og brukte en svamp til å trykke på malingen, effekten ble kjempefin med den ruglete svampeoverflaten. 
Mens jeg holdt på å lage disse slo det meg at det er jo like greit å lage de selv, tegn en form og klipp den ut så du kan bruke den som mal. Legg malen din på litt tynn stiv papp (for eks: pappen til en frokostblanding eller lignende), tegn rundt, klipp ut og mal i ønsket farge. Lag to små bretter så de får en 3D effekt og fest de til veggen. Billig løsning på like fin veggpynt som disse kjøpte hvis ikke enda finere siden det blir mer personlig.  

Her er noen av sommerfuglene på veggen sammen med de fire vakre, ble det ikke fint? 

Kjenner dere igjenn buksene til Celine og Selma? Har vel lovet Lise disse buksene for en stund siden så da var det perfekt at de kom på besøk nå som de passer perfekt til jentene hennes ^^, 
Under er et par bilder fra tidligere hvor O&O har på seg de samme buksene som jeg har sydd. Mine mest populære hjemmesydde bukser: uglebuksene ^^, 

God kveld ^^, 

GladMandag

Kjenner jeg bobler av energi i dag, første dagen på jeg vet ikke hvor lenge hvor det faktisk er blå himmel og antydning til sol. Har vært en lang periode nå med dårlig vær og jeg har tenkt hver dag at jeg gleder meg så til soldagen kommer for da skal jeg ut å gå en tur med jentene, har ikke vært like fristende i slaps, snø og regn. 

Vi har som dere kanskje fikk med dere besøk av herlige Tvillingmammaen med sine vakre jentener Celine og Selma. Jeg var vel nesten like spent som Lise-Sophie på hvordan natten skulle gå for de to små på tre mnd. Jeg vet at mine egene har tullet mye når de ikke har vært i sine kjente omgivelser på natten. Snuppene var våknene i timesvis i går på dagen og kvelden, og da klokka var blitt 20 seilet de om i reisesengene jeg hadde slått opp på rommet deres, og jammer har de ikke sovet i sengene sine til klokken 9 i dag morges med kun et par melkemåltider. Det er flinke jenter det. 


Fikk et travelt fang i går, men ingenting er vel bedre en dette:) 

Selv må jeg i dag få lov til å skryte skikkelig av mine egene tuller. Otilie var i seng kl 19 og sov HELT til kl 8 uten å våkne en eneste gang. *Klapper i hendene* Olivia var også eksemplarisk, hun sovnet også klokken 19, men våknet igjen kl 21, fikk litt melk og sov også HELT til kl 8 uten å våkne mer. Hurra. Så utrolig deilig. Vi fikk oss dog en god latter da vi hadde snakket om at vi aldri turte å si "jøss, så flinke jentene er til å sove nå" - For hver gang vi har gjort det har de våknet rett etter. Så her sier verken BT eller jeg noe som helst før dager etter selv om vi tenker på det hele kvelden om jentene er flinke til å sove. Men da klokka var passert 23 klarte jeg ikke dy meg: "gud så bra jentene har sovet nå". "Det burde du ikke sagt" sier Lise og trur dere ikke at nøyaktig et minutt senere kom det gråt fra barnerommet. Heldigvis var det nok bare et forbigående mageknip eller et lite mareritt for det ga seg av seg selv med en gang ^^,

Vi fikk i hvertfall flere timer babykos før jentene tok kvelden og vi "voksene" kunne drikke cola og spise godis i freden og roden ;)4 helt utrolig vakre jenter <3 

 

Nytt gjesterom og besøk

Hei og hå ! 

 

Travle dager her i gården ^^, Men stikker innom en liten tur for å si at jeg lever. Hihi

I går hadde jeg tidens mest effektive dag, jentene var noen timer hos farmor og farfar så da fikk jeg vært i stallen og trent hesten min, så var jeg på handletur før jeg kom hjem og satt i gang med laging av middager til jentene samtidig som jeg begynte å male gjesterommet vårt. 
Gjesterommet har siden jeg flyttet inn vært et gult roterom siden vi har brukt et annet til gjesterom, men nå har jentene begynt å sove på det gamle gjesterommet så da måtte roterommet komme i orden. I dag får vi nemlig besøk av ei tvillingmamma og blogger (Bloggen finner du HER) med sine to helt fantastisk nydelige jentener.
Veldig praktisk for ei tvillingmamma og komme på besøk til en annen tvillingmamma, da det meste er klart. Jeg skal hentene henne på toget og har to stykk bilstoler klart i bilen samt plass til vogna baki, og nå har jeg innredet soverommet med to reisesenger til twinsa ^^,
Gleder meg bare såå til å endelig hilse på, men nå må jeg svinge meg rundt igjen for jeg er ikke ferdig med dagens gjøremål riktig enda. Dere la kanskje merke til at det fremdeles mangler en seng til mor på rommet, den er på vei ned fra 2.etasje.  ;)

Snakkes :D 

LUCIAVEN

REKLAME

Endelig har jeg kommet meg inn i en liten god stim igjen, 3. treningøkt denne uke :D Øktene er ikke så lange, men nok til at jeg blir svett og føler meg fornøyd når jeg fortsetter resten av dagen. Jeg fikk inn noen kommentarer på at jeg var så slank og "good loking" at jeg ikke trengte å trene ved mitt forrige treningsinnlegg. Først må jeg jo si takk for komplimentene, men at jeg ikke trenger å trene er jo veldig galt. Jeg trener ikke for å bli slankene noe dere sikkert skjønner, jeg vil gå opp i vekt i form av styrke. Etter 12 år som aktiv rytter har jeg hatt noen harde møter med bakken naturlig nok, og det gjør at ryggproblemene kommer med en gang om jeg ikke trener. Svangerskapet var pain, jeg hadde så vondt i ryggen at jeg ikke viste hvordan jeg skulle makte helt ut. Hadde ikke sjans til å trene eller gå turer fra uke 17 da jeg fikk smertefulle kynnere som gjorde at jeg måtte lytte til kroppen og ta det med ro. Fant ut i uke 20 at det ikke var så rart siden det ventet to små der inne. 
Da jeg satt i gang treningen etter sangerskapet (6 uker etter fødselen) var jeg så svak som jeg aldri hadde trudd. Så selv om jeg var slank har kjernemuskulaturen blitt svekket og for meg er det viktig at den er sterk nok til at jeg slipper å gå med unødige smerter.  

 

Dette treningsettet her er det fineste treningsettet jeg noen gang har eid. Det er min barndomsvenninne som har startet en fantastisk kolleksjon som er noe utenom det vanlige. Endelig ei jente som tørr å gå litt utenfor og har designet en kolleksjon med masse spreke og nydelig farger. Jeg digger hvert treningsbilde hun legger ut på sin IG-profil ->LUCIAVEN<- hvor hun har hele 34 K følgere. 

Det andre som skiller seg veldig fra de vanlige treningsklærne vi kjøper er stoffet. Jeg stusset raskt over "one size fits all" (XS - L), føler at hver gang det er slik så blir det for stort for meg eller feil passfasong. Det måtte jeg så klart spørre Lucia om, og det er ikke noe tull, stoffet er utrolig mykt å ta på og det har en kjempe god strech som gjør at "one size fits all" faktisk stemmer. På hjemmesiden LUCIAVEN.COM har hun skrevet følgene: Treningstøyet er laget av høyeste kvalitet og spesielle teknikker som kombinerer nylon, spandex og lycra. Disse teknikker sikrer perfekt tykkelse og form som føyer seg til kroppen. I tillegg er treningstøyet lett, det puster godt, krymper ikke, falmer ikke, og sist men ikke minst, det tørker hurtig

Buksa har et påsydd stykke øverst som man man velge å ha opp til en higwaist eller ned med et kort liv. Elsker det. 


HER finner du dette nydelige settet (Double strap - Alizarin Crimson Set)

Treningtøyet til Luciaven er svært populært og du har kanskje sett tøyet hos proteinfabrikken.no.
Under er et bilde fra nettsiden til LuciAven over nåtidens kolleksjon, se så utrolig mye kule antrekk. Virkelig treningsklær som gir motivasjon og som fremmer selvtilitten over å føle seg fresh. Legg også merke til prisene, ingen tvil om at det er rimelig å betale 799 for treningsbukse og sportbh.  Klikk på bilde så tar jeg deg med til siden :) 

 

Speiltwinsa er 10 mnd gamle i dag :D

Rimelig sen bloggoppdatering i dag, jeg satt meg ned til morgen i dag klar for å skrive dette innlegget. Så gikk strømmen i bygda. Så da fikk jeg gjøre mine ærender først siden macen var nærmest sagt tom for strøm og jeg hadde planer for dagen. 

Pakket med meg jentene og reiste til Tønsberg, hadde noen ærender i byen så da fikk vi shoppet litt. Jeg planla tiden slik at jentene skulle ta formiddagsluren sin i byen, men siden de fikk sovet 15 min i bilen på vei til Farmanstredet, var ikke de trøtte da de var lempet over til vognen. Noe som resulterte i at de ville sitte i hardbaggene og se på alt som skjedde rundt seg. 
Jammen tar det tid å komme seg frem blandt så mange mennesker når man har to små som danser til musikken i hver butikk og slenger ut et smil til fremmende. Trur vel vi ble stoppet hver 5 meter for at en og annen kvinne skulle betrakte de bedårende i vogna :) Veldig koselig, jeg blir jo fryktelig stolt selv om jeg ikke fikk gjort halvparten av det jeg skulle :) 

Så ringte venninna mi som trengte kjøre etter en nesten ulykke med sin egen bil, så da bar det av gårde for å hente en skjelven jente og ta ettermiddagen sammen med henne.

.................................................................

Nå er jentene lagt og jeg sitter godt til rett i sofaen! Vi har i hvertfall hatt en fin og innholdsrik dag, jentene fikk også litt gaver på 10 måneders dagen sin siden vi var i byen ^^,  
Jeg blir nesten litt trist for hver gang de blir en mnd større. HVOR ER BABYENE MINE BLITT AV!! Snufs. Samtidig som det er så gøy for hvert lille fremskritt de tar. Nå er jentene 10 mnd, veier snart 8 kg, var 60 gram som skilte de ved sist vektkontroll og en cm forskjell i høyde. Jentene er akkurat der de skal være i forhold til høyde, men sammenlignet med barselgruppa er de enda ganske mye minde. Siden jentene er født 8 uker før tiden vil de også være 8 uker etter barn født på samme tid til terminen, og to mnd det første leveåret er utrolig nok ganske mye. 
Men igjen ser jeg på det som en fin liten ting for da har jeg babyer litt lengre. Hihi.

Som eneggere er det utrolig moro å se hvordan de utvikler seg så forskjellig selv om det på mange måter er så likt. Begge har de fått begge tennene nede. Men de har forskjellige kvaliteter.

Olivia lille skatt er den mest kosete, hun legger kinnet mot våres og kan kose lenge og gjerne susse litt ved at hun gaper og smaker litt på kinna våre samtidig som hun synger litt. Olivia er den store danseløven, hører hun to toner er det mer en nok til å vugge kroppen side til side. Olivia er veldig glad i brød med makrell i tomat på, det går ned på høykant, hun er nok minst kresen og gaper høyt og herlig for alt som kan puttes i munn. Olivia er den som er mest urolig om natten og vanskeligst å roe, men denne uken har de begge vært eksemplariske:) Lille prinsessa er har vært førstemann ute til å krabbe og øver seg nå på å reise seg der det er mulig. 

Otilie lille engel har det ikke like travelt som søstra, hun kan ligge lenge på gulvet og underholdes av en leke hun holder foran seg. Hun har ikke begynt å krabbe, for hun har funnet ut at hun kan krype i stedet og når det går fortere enn Olivia sin krabbing synes hun det fungerer som bare det. Otilie synes prim er mye bedre enn fisk. Hun har lengst hår og har akkurat fått nok hår til å feste en liten spenne. Otilie var først ute med tenner og var sterkest til å løfte hode som baby. Nå er hun blitt ei lita nysgjerrig jente som kryper etter meg i en voldsom fart om jeg blir ute av synet. Hun har også funnet ut at hun kan hyle veldig høyt og synes det er så gøy at hun blir liggende på ryggen og hyle og sprelle med armer og bein i ren entusiame. Når Otilie danser vugger hun frem og tilbake og slenger litt med hode. Hihi
Det er jammen meg moro å være mamma og se hvordan personlighetene deres vokser. Det er så fantastisk å se samspillet mellom de, de er som søsken flest - ler av hverandre, leker sammen, og krangler. De skal alltid ha den samme leken og den som blir sittende igjen uten fordi søstra rappet leken kikker opp på oss og kommer med verdens største sutreleppe. 

Akk ja, livet som mamma er verdifult. 

<3

På tide med en rydde og vaskedag.

Svinger så vidt innom for å lese litt kommentarer og legge igjen et lite spor selv. 

Først vil jeg bare si tusen takk til alle dere som legger igjen en kommentar, lesertallet på flere tusen om dagen blir ufattelig uvirkelig. Det blir bare et tall som er der, rart med det, men jeg klarer ikke å gjøre det om til folk. Slik som i dag så har jeg nesten 8000 lesere, noe som er ganske normalt på min blogg en hverdag. Når jeg tenker etter og ser for meg 8000 mennesker så er det sykt mange :O Skjønner ikke at det er mulig at så mange tar seg tid til å klikke seg inn på min blogg for å se om jeg har postet et nytt innlegg.  Jeg trur ikke at det er sant, så det er derfor jeg blir så takknemlig for kommentarene. De vet jeg jo at noen faktisk har skrevet, og da får jeg en mer forståelse for at du faktisk er innom bloggen min. 

Leserene er helt klart drivkraften til hele bloggingen, jeg synes det er utrolig moro at jeg kan skrive noe som fanger en annen ^^, 

I dag topper verdens vakreste tvillinger forsiden av Side2-FORELDRE, blir jo ganske stolt da ^^, Side2-Foreldre har masse fin lesning, så om du kjeder deg litt får du ta deg en titt --> KLIKK HER ..........................................................................................................

Men over til overskriften. Jeg har ikke tenkt til å bli sittene foran mac'en i dag dog jeg har veldig mye jeg skulle jobbet med her. Men med to barn i hus står huset på hodet før jeg vet ordet av det, og gulvene må vaskes all the time pga pulp og annet søl. Nå som de krabber rundt i hele huset skjønner jeg at jeg må være flinkere med støvsugeren hver dag også, spesielt fordi vi må igjennom gangen for å komme til bad, kjøkken og soverom. Og dere vet, gang = søle, stein, snø og skitt! Fant Otilie slik til morgen i dag etter jeg hadde satt på oppvaskmaskinen. Hun hadde nemlig funnet en søleklump i gangen. Så her skal det ryddes og vasket for jeg har enda tre rom som må pusses opp, og det skulle også vært gjort i går ^^, 

Hade så lenge ...

Tilståelsen

REKLAME


God dag alle sammen. 

Jeg har fått mange spørsmål om hvordan det går med treningsprogrammet 30 days shred med Jillian Michaels som jeg startet på i januar. Og det er vel bare å komme med tilståelsen. Jeg klarte ikke å gjennomføre! FILLERN.... - Har dere en passende straff til meg så kom med den! 

At det skal være så vanskelig å finne motivasjon til å trene noen dager. Skjønner ikke det. Jeg synes det er veldig gøy å trene når jeg er i gang, men jeg trur det blir litt for ensformig for meg å trene samme økt så mange dager på rad. Jeg vet at grunnen ene og alene er min skyld, hadde jeg hatt viljestyrke nok hadde jeg gjennomført det lett, men neida. Nok en gang tok hodet over og sa til meg, "den sofaen der er mye bedre enn å bli svett i dette øyeblikk... "

Så går det et par dager hvor jeg er skuffet over meg selv og så er treningslysten tilbake igjen.

I går mottok jeg pakke fra -> BUYHELSE <- Rett og slett motivasjon i eske. Jeg fikk en treningstights med matchende overdel til og en to kg rockering, så til morgen i dag var det nesten jeg hoppet opp av sengen for å løpe ned å ta en treningsøkt. Burde fått litt nytt hver dag kanskje? Haha, nei da hadde vel ikke det vært så spennende heller. 

Sjekk ut BuyHelse sine treningsklær HER

Heldig som jeg er hadde jeg fire hjelpende hender da jeg moterte sammen rockringen, og et flott publikum da jeg begynte å rocke med den. 

Rockering er godt egnet for oss mødre som trenger å stykre og stramme opp mage og rygg eller den viktige kjernemuskelaturen som har vært igjennom en så stor påkjenning etter å ha bært frem et/flere barn. Rockering er med på å variere treningen, og det er en morsom form for trening som, i hvertfall hos meg, drar frem minner fra barndommen hvor jeg sto på gresset i hagen time etter time og trente inn mine egene danseprogram med rockeringene mine. ^^, 

Hvis man er flink til å bruke rockeringen er den med på:

  • å forbrenne kalorier og redusere vekt
  • styrke kjernemuskulaturen  
  • styrke korsryggen
  • slanke midje, hofter, rumpe og lår
  • forbedre koordinering

Rockeringene fra BuyHelse finnes i 2 KG HER og i 1,5 KG HER 

Treningstightsen er den super populære Röhnisch shape, anti-shake, hold-in buksene som former, holder på plasss og gir et slankende utsende. Buksen er utrolig god å ha på seg med maksimal bevegelighet. Jeg liker også veldig godt at buksa har et påsydd stykke øverst i livet som gjør treningsbuksa til en highwaist-bukse. Spør du meg er det helt nødvendig på en treningsbukse for at den skal henge der den skal og ikke skli ned ved enkelte øvelser. Siden stykket er sydd på for seg selv og ikke laget som en stykke sammen med rompe og front unngår man at det ser ut som man får en lang og formløs rompe - noe guttene ikke synes er veldig flatterende. 

Treningstoppen er kjempe lekker i sin watermelon-farge som matcher med detaljene i buksa som også er i fargen watermelon. BuyHelse har også dette settet i fargen Oxygen som er en nydelig blåfarge. 
.
BuyHelse kan du så klart også følge på facebook for lettere å få med deg nyheter og tilbud - Facebooksiden finner du HER NYTT bloggdesign - Love It!


Hurra hurra, I dag er jeg som et lite barn på bursdagen.

Rikke bedre kjent som -> Webdesigneren RRH <- har laget et nytt bloggdesign til meg. Jeg fant henne for en liten tid tilbake da jeg lenge har hatt lyst til å endre på designet mitt, men siden jeg er totalt håpløs på forståelsen av html koder, ble jeg nødt til å finne noen som kunne hjelpe meg. Det var ikke så vanskelig å finne Rikke da hun har designet flere av toppbloggerene sine blogger, TCMN, RannveigHeitmann og AndreaBandendyck for å nevne tre. Rart er ikke det. Hun er utrolig flink, kan vise til mange forskjellige design, og kan lage bloggen akkurat slik du selv ønsker den. - det meste er mulig !

Jeg sendte en mail til Rikke igjennon bestillingssiden hennes (HER) og jeg fikk svar samme kveld. RHH er kjempe hyggelig å sammarbeide med, selv for slike som meg som hun sikkert slår seg til pannen av over dårlige forklaringer på hvordan jeg ønsket designet. Jeg synes alle designene jeg har sett fra RRH er utrolig delikate, derfor måtte jeg bare høre om hun kunne hjelpe meg. 

BT har ledd av meg de siste dagene fordi jeg har vært så oppspilt over å skulle få nytt design, designet gjør jo hele bloggen. Er man fornøyd med det er det så mye lettere å finne motivasjon til å skrive en blogg. Husker da jeg var i oppstartingsfasen av bloggverden hvor jeg ga opp flere ganger fordi jeg ikke var fornøyd med designet. Jeg ville jo ikke skrive en blogg om jeg selv syntes bloggen var mindre fin å se på. Hvordan bloggen ser ut har utrolig mye å si for at du skal få lesere, en blogg som ser profesjonell ut trekker langt flere enn en blogg som er kastet sammen og bruker feil fargesammensetninger. 

 

 

Jeg håper at dere liker designet like godt som meg, nå er det mer oversiktlig og jeg håper dere synes det blir lettere å navigere dere rundt i  de ulike kategoriene på bloggen. Den har fått en ny piff selv om fargene er i samme gata. Jentene er ikke lengre nyfødte så det var på sin plass å få en ny header av snuppene som kjører rundt i den rosa bilen (er for øvrig Kamilla Weiglin - Barnas Bilder som har tatt bildet). RRH har brukt bildet og laget en Headeren for meg, perfekt! 

Rikke har også ordnet slik at jeg har fått en mobilvennlig utgave av bloggen noe som gjør det lettere å lese til tross for liten skjerm. Som dere ser på bildet under er ikke sidemenyen med på mobilutgaven og gjør dermed innleggene større.

 Hvis du ønsker å se flere av RRH sine bloggdesign kan du ta en titt på hjemmesiden hennes HER 

- Rikke har også RRH-facebook-side HER - Der deler hun med sine følgere nye skreddersydde design og for ikke å glemme konkurranser hvor du blandt annet kan vinne ditt eget design. Lik siden så får du med deg alle oppdateringene hennes. 

Hva synes dere? Blir lykkelig for tilbakemeldinger. 

 #bloggdesign #design #RRH

Hemsedaltur 2014 FILM

Hei alle sammen, lenge siden sist nå.
Internett og blogg ble nedprioritert på kjærestetur. Tenkte en liten video over turen vår var vel så bra som at jeg skulle skrive om den. Håper dere liker den. 

Tusen takk for en herlig tur, kjære :)

.

.
Ses igjen på bloggen senere i dag, nå kommer det nytt bloggdesign :D
Kjærestekos <3

Det føles så rart å plutselig bare være oss to igjen, uten snakk om hvem som skal vaske flasker, eller skifte bleier. Det praktiske når man har tvillinger er at det ofte at vi tar et barn hver ^^, Men nå er vi altså bare oss igjen. Ute på tur, kan jo ikke si annet enn at det er fantastisk deilig innimellom det også og godt for et hvert forhold, småbarnsperioden kan jo være rimelig intens til tider. Men det føles jo også helt merkelig, som om jeg har glemt igjen noe veldig vesentlig, det er også akkurat som at jeg hører jentene begynner å gråte selv om det ikke er en lyd til stede. Rart hva man er vandt med. 
I går jublet jeg for første gang på tre år over at det snødde, eneste grunnen til det var fordi jeg viste at BT hadde fri fra brøytingen siden vi skulle avgårde i dag.  L Y K K E !
Turen opp startet med iver og sommerfugler i magen, men etter 4 timer i bilen begynte jeg å kjede meg, godt det ikke var mer enn en halvtime igjen da.
Vel fremme på hotellet spiste vi en bedre middag og tok en prøverunde i bakken.
Jeg var såå spent på hvordan det skulle gå, for etter å ha tenkt meg om er det faktisk 2 sesonger jeg ikke har fått stått på snowboard nå. Skolen stjal alle helgene mine for to år siden og sist sesong var jeg stor som ei tønne med twinsa.

Heldigvis er det som å sykle, det tok ikke mange sekundene før jeg suste nedover bakkene igjen, og jeg turte til og med å komme meg over noen små hopp! Jeg var sikkert ikke mer enn 10 cm over bakken. Haha

Hotellrommet vårt på Fossheim hotell er så koselig, minner om ei trehytte med to etasjer, stue og bad i første og hems med stor dobbeltseng oppe. Som vi koser oss.  ^^, 

 

Og om noen lurer, Alpintføret i Hemsedal er FANTASTISK! 


Kaos til tur

(Mobilupdate)

Endelig kan jeg puste lettet ut! Nå sitter vi i bilen og er på vei til Hemsedal. Men guri. Det å skulle reise vekk en helg og plassere to små hos besteforeldre er ikke det samme som å pakke kofferten til seg selv.

Og forskjellene er mange:

Ung og alene:
Sminke, klær, mye klær, litt mer sminke, hvor mange par sko? Hårføner, penger, mobil, lader ...

Mamma:
Skrive to sider lang huskeliste. Hva skal pakkes ned? Reisesenger, dyner, puter, laken, babycall, klær til ute og inne pluss litt ekstra, gulpekluter, smekker, toalettmappe, bleier, kluter, leker, smokker, vogn, melk, grøt, frukt, middager som i tillegg må være ferdig laget, flasker, babyer!

Kofferten til meg derimot vet jeg ikke hva inneholder og om jeg har med det nødvendige er jeg ikke sikkert på. Sminken ble slengt sammen i en toalettmappe og påført i bilen. Hvilket definerer godt hvem jeg prioriterer mest sammenlignet med baggen til jentene med brettekanter og antrekk bundet sammen med pyntesmekker. ^^,

Jeg startet å pakke i går og på et tidspunkt var hele stuen et hav av kleskaos, men to bagger, to kofferter og masse løst ved siden av var vi ferdige pakket og klare for avreise i dag kl 12. Olivia syntes hun kunne bli med i kofferten, men de får det nok bedre hos morfar :-)

Nå skal vi koooose oss ^^,

GOOD HELG!

Lam med mos


 

I kveld har jeg vært kokkedame og pakkesjef, i morgen skal BT og jeg reise på kjærestetur til Hemsedal for å tilbringe helgen på hotell, stå i bakken og bare være kjærester. Det å reise av gårde er vel kanskje en av de største forandringene fra og være alene til å bli mor. DET ER SÅ MYE SOM MÅ PLANLEGGES ! 
Så i dag har jeg da laget mat til helgen pluss litt ekstra, og vasket maskin etter maskin med klær jeg kom på at jentene kanskje kunne komme til å trenge i løpet av helgen.  Jentene skal til pappa og kjæresten, så det kommer nok til å bli stas for både store og små, får håpe de er snille på natten ^^, 

Dagens retter ble: til venstre eple og gulrot- puré (dessert), grønn; Laks og avokado (oppskrift HER), bakerst; søtpotet/gulrot-puré med lam-indrefilet ved siden, høyre; den utrolig gode pasta bolgnaise som passer til store og små (oppskrift HER)


Beholderene er fra Philips Avent, de kan fryses og varmes i mikroen (du finner de HER)

Men mens jeg sto og kokkelerte kom jeg på at det er lenge siden jeg har kommet med en matoppskrift på bloggen nå, så derfor tenkte jeg at jeg kunne dele lammeretten med dere i dag siden jeg ikke har hatt lam på bloggen enda.

Grunnen til at jeg har kjøttet ved siden av er rett og slett fordi jeg mener det er veldig viktig at barna lærer å like de forskjellige smakene og konsistensene, hvis alt alltid blandes til den samme grøten så vil de tregere lære seg til de forskjellige smakene og konsistensene.
Jeg jobber for at jentene ikke skal bli kresene, derfor får de hver dag forskjellige retter med masse smak og store variasjoner i konsistens. Enn så lenge har jeg lykkes veldig godt, jeg kan vel omtrent si at de liker alt. De rynker alltid på nesa første gang de smaker noe nytt, men etter et par dager med retten servert synes de det er veldig godt.
ikke så rart, vi må lære oss til å like alle smaker. Det kommer ikke bare av seg selv, vær flink til å variere :D

Ingredienser:

1 søtpotet
3-4 gulrøtter
1 fedd hvitløk
frisk timian

Lam indrefilet (lam er en sesongvare så ikke alle butikker har dette inne hele tiden, men store butikker som Meny skal ha det)
Fremgangsmåte:

Med Philips Avent sin dampenhet/hurtigmikser kuttes grønnsakene opp og puttes i beholderen sammen med urtene, la det dampe til gulrøttene og søtpoteten er møre. Snu beholderen og miks det sammen til en puré. Kjøttet kan også dames sammen med grønnsakene om det er ønskelig eller gjøre som jeg gjorde i dag å dampe de for seg selv etterpå til kjøttet har fått en grå farge helt igjennom, snu beholderen og miks til du får en kjøttdeig som blir lett for de små å spise. 

Ps: når du damper kan du få med mye vann i beholderen, hell gjerne av en del så du ikke ender opp med suppe. Hell det i en skål så kan du tilsette litt igjen om du synes retten blir for tørr.


Uten dampenhet/hurtigmikseren deler du opp alt i biter og koker ingrediensene, ikke bruk så mye vann, spe heller på litt om det begynner å bli tørt. Det er for at du ikke skal miste mye av kraften og smaken om du må helle av mye vann når retten er ferdig kokt. 
Når kjøttet er grått igjennom og grønnsakene møre bruker du en stavmikser/blender/gaffel til å mose retten til ønskelig kosistens. Kjøl ned og server mosen med kjøttet til. Ha resten over i beholdere og frys ned, eller oppbevar i kjøleskap (ikke lengre enn to døgn)

PS: til baby fra 5 mnd som introduseres for middager er en mos med kun gulrot og søtpotet (50/50) en perfekt rett. Den er kjempesøt og god, noe spedbarn setter pris på.  

Sengekant - barnerom


 
Flere enn meg som har kjøpt sengekanten til princess som er behagelig hvit med nusselige bamser på? - Som etter å ha prøvd den i sengen oppdager at det var et av de teiteste kjøpene til barnerommet? Bhaaa! Jeg har disse sengekantene, de er fine og se på og man kan jo ikke lukte hvordan de er i bruk før man har prøvd dem og det er to ting som gjør at jeg ikke liker de. To ting som er veldig relevante årsakene til å like en sengekant. 

  1. Snorene til å knyte fast sengekanten til sprinklene passer ikke med sengen jeg har fra IKEA, knyter jeg den opp blir det den løs der den ikke skal være det og alt for stram de andre plassene. 
  2. Den er så bløt at i stedet for å fungere som en sengekant hvor barnet ikke skal kunne slå seg mot sprinklene eller tre armer og bein ut av sengen faller den bare sammen og blir liggende som en krøll mot madrassen. Haha. Skjønner dere hvorfor jeg ikke er så veldig fornøyd? 
Men i stedet for å løpe ut å kjøpe nye har jeg heller gjort de om til det beste for meg.

Sengene vi har fra IKEA (link her)  har ikke sprinkler langs kortsidene, derfor trenger jeg heller ikke sengekant der, så jeg lagde om sengekanten til korte sengekanter som dekker langsidene. 

Jeg har så klart lyst til å vise dere hvordan jeg gjorde dette. BILLIG, ENKELT og PERSONLIG

Dette er veldig lett, hvis du ikke har en sengekant du ikke er fornøyd med, men ønsker å lade din egen så kjøper du bare litt vatt på rull, da får du en billig sengekant. Mål lengden på sengen og sy en søm tvers over sengekanten etter målet før du deler den med en saks. 

Om du ikke har papp hjemme, spør du om å få det på butikken. Klipp opp en remsme som er like lang som sengekanten. (jeg hadde ikke lang nok papp så det er to deler, det gjør ikke noe om du kan bøye på den lange delen så lenge høyden på sengekanten ikke bretter seg ned)
Klin på litt lim på pappen og fest sengekanten/vatten oppå.
Da vil du få en stiv og fin kant hvor pappen går ut måt sprinklene i sengen og den myke vatten inn mot barnet.  Å være mamma er ingen hindring for å være kreativ og bruke hendene, du må kanskje ta deg noen pauser i ny og ned for å finne ut hva barnet/barna driver med  ^^, Her er the double O's på oppdagelsesferd, ut igjennom gangen og på vei til kjøkkenet :)

 

Siden denne sengekanten skal være i sengen til et barn er det helt nødvendig at det kan være lett å få av trekket slik at man kan få vasket det, derfor lager jeg et løst trekk til sengekanten. Klipp ut ditt ønskede stoff (Bomull er best) ca en cm større enn pappen/sengekanten. Sett noen merker der du ønsker at knytebåndene skal være. 

Legg stoffet rette mot rette, legg de oppklipte båndene inn mellom stoffene med skjøten ut som vist på bildet under. Fest de med noen knappenåler. Når du da syr langs kanten festes båndene i sengekanttrekket. 

FØR du syr langs kantene: I den enden som skal være ved fotenden på sengen bretter du opp kanten to ganger og stryker over. Her fester jeg trykknappene når jeg er ferdig med å sy rundt.  

Når det er gjort syr du begge langsiden sammen og kortsiden uten oppbrett. Sy over to ganger så du får en sterk og fin søm. Rett først og sikksakk på utsiden mot klippekanten. 
Vreng trekket slik at du får retten ut. Fest trykknappene på kanten som er brettet inn på kortsiden, når du da fester knappene slik blir de nesten ikke synlige siden de kommer på innsiden av trekket.  

Tre pappen med sengekanten/vatten inn i trekket og knepp igjen knappene. Klar til å festes på sengen. VIPS: så er den enkle IKEA-sengen blitt en prinsesseseng 
Som dere ser har jeg bare laget en side da bildene ble tatt, skal så klart være lik på andre siden :D Hjemmelaget SENGEGAVEL HER / Hjemmelaget SKJØRTEKANT HER/ hjemmelaget SENGETREKK HER


Følg SPEILTVILLINGENE på facebook HER

 

Abortere en av to


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder - nyfødtfotografering av speiltvillingene

Jeg er kanskje litt sent ute med dette innlegget. Det er allerede flere som har skrevet om nyhetsoppslaget som sto i nrk.no med overskriften : 

Drar til utlandet for tvillingabort<- Link til nyhetsoppslaget

Men av en eller annen grunn kommer dette innlegget under huden på meg hele tiden, antagelig fordi jeg selv har tvillinger og derfor deler folk det med meg eller tar meg med i sitt blogginnlegg. Om du ikke har fått med deg nyheten så handler det om at kvinner som blir gravide med tvillinger reiser til utlandet, Spania, England eller Danmark for å sprøyte saltvann inn i hjerte på det ene fosteret slik at det dør. Det er kvinner som ikke orker tanken på å få to barn samtidig som da tar livet av det ene fosteret før svangerskapsuke 14 slik at de bare får et barn ved fødselen.

Det er vanskelig å kunne stille seg etisk riktig til denne saken, da vi ikke vet årsakene til hvorfor kvinnene velger å gjøre det de gjør, er det fordi de ikke har lyst på to barn samtidig eller er det fordi de ikke ville klart å få to barn samtidig av ulike årsaker? 

Det som skremmer meg og som ble grunnen til at jeg hang meg opp i dette innlegget var kvinnen som har skrevet i et forum.

" Jeg hører aldri noe positivt med å ha tvillinger, her inne er det bare syting og klaging over hvor tøft det er, så jeg lurer på om det er mulig å ta abort med bare en av tvillingene. Jeg orker ikke 2 på en gang. Jeg har en på 1.5 som også skal tas vare på "

Jeg skjønner ikke hva som får folk til å tru at det er så horribelt å få tvillinger? Selv opplever jeg stort sett daglig, i hvertfall de dagene jeg er utenfor husets fire vegger folk som komme bort til meg. De fleste er veldig fascinert over at det er tvillinger, men det er et spørsmål som alle må stille: Er det ikke slitsomt? 
Slitsomt i forhold til hva da? Sitsomt i forhold til å få et barn av gangen? - Nei, jeg trur ikke det. Det er annerledes! Hva som er slitsomt med to kan være enkelt med en, men hva som er slitsomt med en kan være enkelt med to.
Jeg kan gi et eksempel: å reise på butikken, og få to skrikende babyer samtidig er mer slitsomt for en tvillingmamma en en enlingmamma fordi hun har et sett armer for lite. Å stimulerer en 1-3 åring er mer slitsomt for en enlingmamma enn en tvillingmamma da alt fokuset går direkte på moren som ikke har i nærheten av samme energikapasitet som sin sønn/datter, mens tvillingmammaen kan sette seg på sofen og ta seg en kaffe, mens barnet hennes leker med sin bestevenn, hennes andre barn på gulvet. Et tvillingpar vil alltid ha en trygget med seg når de skal prøve noe nytt, når de skal begynne i barnehage og på skole. Tvillinger er jevnaldrende og er like i utviklingsstadie noe som gjør det lettere for en tvillingmamma å finne passende aktiviteret for dem enn for en mor med to barn med to års aldersforskjell. Det er som mine jenters helsesøster sa: " det er mye mer slitsom med et kolikkbarn enn to uten " - hva man får vet man ikke, men at det er mer slitsomt med to mener jeg er feil. Det er ANNERLEDES.... 

LES mitt innlegg "et hjertesukk fra tvillingmammaen" HER

Jeg må komme med min mening om å fjerne et av to barn kontra en vanlig abort. Jeg kan ikke på noen måte være enig i at det er det samme. Når man tar valget om abort gjør kvinnen dette fordi hun ikke kan få barn, hva som er årsaken hennes til det spiller ingen rolle, ingen blir gravide fordi de synes det virker spennende å ta en abort. De som tar en abort går igjennom noe vi andre ikke kan forså både psykisk og fysisk. Men det å gå inn å ta livet av en av to tvillinger hvor atpåtil begge er to friske og sunne babyer, det synes jeg er forkastelig, nettopp fordi det er kvinner som er klare for å bli mor. Hvordan kan en mor være i stand til å velge bort det ene. Hvem skal man velge bort? 

Jeg kommer aldri til å glemme følelsen av da jeg fikk spørsmålet : "skulle du ikke ønske du bare hadde fått en?" ble slengt i fleisen på meg, ikke en gang, ikke to ganger, heller ikke bare tre ganger...  I det noen spør om dette switcher hjernen over på -hvem skulle jeg ønske jeg ikke hadde- Det grøsser inni meg, jeg forstår ikke hvordan noen kan spørre. Jeg fikk to, man velger ikke bort en da.

Men som nevt over, det er dumt å dømme om man ikke kjenner til situasjonen.  

Selv lå jeg på intensiven med to mødre som hadde et barn i hendene. Men begge var de tvillingmødre som hadde mistet det ene fosteret under graviditeten. Det gjorde så vondt å høre om disse jentene som ikke klarte seg til å se dagens lys der jeg satt med mine to perfekte små jenter i armene. 
Tårene over jenta som ikke klarte seg og smilet over jenta og gutten som var kommet. Lykken over å ha fått et barn og sorgen over å velge ut en gravstein til den andre. 

Jeg trur at de som blir gravide med tvillinger, trillinger eller firlinger er mennesker som er ment for denne oppgaven. Spørsmålet blir ikke om det kommer til å bli tøft, men: Er du for feig til å ta denne unike muligheten ? LES mitt innlegg "Fordeler med å få tvillinger" HER

- Speiltvillingmammaen


Del gjerne mitt innlegg, det er tydelig at folket trenger å høre at det er fantastisk å få tvillinger :) 

Følg SPEILTVILLINGENE på facebook HER 

Søvnen - en medisin uten bivirkninger


 Viste du at man dør raskere av å ikke få søvn enn å ikke få mat? Viste du at det å holde en person våken over flere døgn er en av de verste formene for tortur? 

Søvn er kanskje noe du ikke tenker særlig over annet enn at det er deilig å legge hode på puta og våkne opp neste morgen uthvilt. For de uten søvnproblemer/ avbrutt søvn igjennom natten føles søvn like enkelt som det å puste. En nødvendighet for at vi skal komme oss igjennom dagen, men vi legger ikke noen tanker over hvorfor det er slik. Vi mennesker er bare bygd på denne måten, vi trenger å sove likt som vi puster og blunker uten å anstrege oss for det. 

Eller? 

Søvn er noe man tar forgitt til man plutselig står der den dagen med 3 timer sammenlagt søvn i løpet av en natt som er stykket opp ala 20 minutter av gangen. Det er da du skjønner hvor sterkt vi trenger å sove, at søvn er like viktig som at vi klarer å puste. At søvn er som en rus vi ikke klarer oss uten. Ja, jeg snakker om det å bli foreldre. 

Når man har blitt mamma og pappa er det ikke lengre vi som har kontroll over når det er leggetid, ei heller hvor lenge vi kan sove. Det er det lille barnet som har tatt over kontrollen. Og hva betyr dette for foreldrene ? 

ALT! 

 

Den ene familien danser seg igjennom sin nye rolle som foreldre som om det var en lek, de forstår ikke hvorfor noen kan klage over at det er tungt og slitsomt å ha barn. Alt virker som fryd og gammen. 

Den andre familien er grinete, mor og far har begynt å krangle om de merkeligste ting, huset står på hodet, og den miste motstand føles som et slag i trynet. 

Forskjellen mellom de to familiene over er søvnkvaliteten. Så lenge man får sove nok, så lenge man selv rekker å bli uthvilt kan man bestige et fjell dagen etter, selv om barnet fikk feber og gråt kontinuerlig i 4 timer i strekk, ville denne moren eller faren vært løsningsorientert, beholdt roen og funnet en metode å roe det gråtene barne på en perfekt måte. Uten søvnen derimot vil vi oppleve den minste lille motstand som en kamp. Frustrasjon og fortvilelse vil være de første reaksjonene når noe ikke går som planlagt, sinne og gråt kommer som en følelsesladd konon rett i hodet vårt uten at det er mulig å styre det. Dagens gjøremål ser mørke ut og lager en sirkel av skyldfølese over å ikke stille til forventningene. Forventningene som verden har til deg som forelder. Søvn betyr alt .. 

Alikevel er det helt utrolig å se hvor lite søvn vi faktisk kan klare oss på, at det reduserer yteevnen vår er helt klart, men når man er blitt foreldre klarer man alikevel å yte det lille ekstra selv etter mnd uten sammenhengene søvn. Desverre er det ikke bare humøret som tukles med når søvnkvaliteten er dårlig, vi blir i tillegg utsatt for sykdom da kroppen ikke får tid til å danne stoffer som holder immunforsvaret vårt motstansdyktig ovenfor virus og bakterier som kommer snikende fordi. 

Det jeg vil frem til med dette innlegget er ... Never mind! - Jeg aner ikke, hode mitt tenker ikke klart, jeg har nemlig vært personen nevnt ovenfor med 3 timers sammenlagt søvn i løpet av natten, stykket opp ala 20 minutter av gangen. ... 
Men kanskje er det, hvis du snakker med din venninne som er på kaffekopp nr 10 allerede klokken 12 på formidaggen så kanskje du kan tilby deg å hjelpe til en natt, slik at to stykk slitene foreldre kan hente inn søvnen, styrke immunforsvartet og komme tilbake på skinnene igjen. :) 

Jeg klager ikke, jeg smiler enda, men jeg håper så klart at jenta mi skal bli frisk slik at jeg kan sove litt snart ^^, Også kan jeg ikke annet enn å slenge med et bilde, en usminket meg, med bustete hår og bryn, kviser i ansiktet etter at jeg tok potetgull i stedet for mat. Og jeg har ikke tenkt til å gjøre noe for at jeg skal se freshere ut i dag. Jeg skal sitte akkurat her og slappe av sammen med jentene mine som forøyeblikket sover, en kaffe eller to pluss en film. 

Lik og del om du kjenner deg igjen :)


Følg SPEILTVILLINGENE på facebook HER 

Se min kjole, den er søt som sukker


 

Hei igjen :) 

Da er det klart for å vise frem kjolen jeg har sydd. Var litt treg med å få tatt bilder, så lyset ble ikke tipp topp, men var veldig deilig å ha en venninne til å hjelpe meg med litt bilder til en forskjell fra og skulle styre med selvutløseren alene ^^, Har hatt en koselig dag med venninne, babykos og hundekos. Kan det bli bedre? Olivia har skikkelig øyebetennelse stakkar, heldigvis virker det ikke som det plager henne noe særlig, men jeg synes jo litt synd på henne. Får inn en del kommentarer på litt oppdateringer om det ene og det andre, blandt annet trening, jentenes søvn og jentenes scrapbook. Tenkte jeg kunne skrive et oppdaterende innlegg  her i morgen. 

Jeg er brøyteenke i kveld igjen, såå kjedelig, men jeg får i hvertfall tid til å være litt produktiv når BT jobber, og kanskje er jeg så heldig at han ringer i kveld også bare for å snakke litt. Det er det beste jeg vet <3 

Tilbake til kjolen, vi lo godt av bildene som ble tatt, jeg skjønner hvorfor jeg ikke er model, men men. Jeg får frem poenget, var jo kjolen jeg skulle vise så da får dere bare overleve en hverdagslig meg uten så mye dill og dall !Nå, liker dere fremdeles kjolen min? Kanskje jeg skal sy makne til jentene ^^, 


Følg SPEILTVILLINGENE på facebook HER

 

Hjemmesydd kjole til meg


 

I går kveld var jeg brøyteenke igjen, det har sluttet å snø, men nå er det mye snø som ligger på trange plasser så i går halv 8 dro BT ut for å kjøre vekk snø. Jeg var ikke i TV-humør så jeg lot den være av og
dro frem stoffene mine i stedet. Jeg tenkte egentlig jeg skulle lage noe til jentene, men viste ikke hva. Plutselig ombestemte jeg meg og begynte på en kjole til meg selv i stedet. Jaja, jeg hadde jo bare stoffer som egentlig skal være til snuppene. Hihi, så jeg blir nok veldig sukkersøt i denne kjolen. 

Planen min var å legge frem steg for steg hvordan jeg sydde kjolen, se så bra det startet:

Jeg tok malen til overdelen fra en topp jeg har. 

Så skulle jeg vise hvordan jeg skulle få til skjøret på kjolen 


Men plutselig så begynte jeg å plundre litt og før jeg viste ordet av det viste jeg ikke selv hva jeg hadde gjort så da ble vanskelig å vise frem. Var min første kjole og jeg har laget den på frihånd så når jeg får litt mer trening skal jeg heller vise dere hvordan jeg gjør det. 

Så neste bilde ser slik ut, kanskje et lite hopp fra malen ^^, 


 

Så til det ferdige resultatet, hva synes dere ?  

jeg skal se om jeg får lagt ut bilder hvor jeg har på meg kjolen senere i dag, men nå skal jeg i dusjen før jeg skal hente venninnen min for litt skravletid og hundekos da hun skal ha med valpen sin. 

Ses senere:)


Følg SPEILTVILLINGENE på facebook HER 

 

35 000 lesere i går


 

Hei dere :)

For et par dager siden skrev jeg et innlegg som skulle vise seg å blir spredd på facebook som ild i tørt gress. Jeg hadde irritert meg lenge over alle som klager på dårlig brøyting, og siden jeg ser "innsiden" av det de klager over klarte jeg ikke la være å dele min frustrasjon.  

HER FINNER DU INNLEGGET 
Lite viste jeg da jeg postet innlegget at lesertaller skulle bikke 22 K den ene dagen og 35 K den andre. Det er helt fantastisk at budskapet mitt nådde så langt. Variasjonen fra de som har tolket innlegget er ganske stor, de som er i nogelunde samme båt, som kjenner en som brøyter eller brøyter selv forstår nøyaktig hva jeg snakker om og takker meg for at jeg tar opp dette temaet.
Andre igjen er fremdeles redd for å bli våte på beina om det ligger 5 cm snø og lar seg irritere over innlegget mitt. De mener så klart at det å brøyte er valgfritt for alle, og at de som gjør det får lønn så det er ikke noe synd på dem. Har kommet inn noen usakelige kommentarer på at jeg skal slutte å syte, fordi det ikke er synd på oss og da er det nesten så jeg må trekke litt på smilebåndet. Jeg lurer på hvordan de kan tolke innlegget til at jeg ønsker at folk skal synes synd på meg og min samboer. 

Jeg synes ikke synd på noen av oss, og det står heller ingenting om dette i innlegget.

Innlegget er basert på alle som klager over noe de ikke har et innsyn i. Selv irriterte jeg meg grønn over at gata vår alltid var den siste som ble brøytet da jeg bodde hjemme. Når jeg tenker etter nå er det ganske logisk da gata vår var den innerste i byggefeltet med minst biler som skulle komme seg frem.


"where it's lovers there's haters" - noen trur jeg er født til å klage, og disse menneskene lar seg ikke stoppe. Klagerene som er helt usakelig og har et stort behov for å slenge ut litt dritt tørr heller ikke å la seg kjenne. Som anonym kan man bli meget så tøff. 

Beklager til dere som følte dere tråkket på i overskriften min "alenemamma" - her var det heller ikke alle som tolke det slik det var ment. Når venner og familie lurer på hva jeg driver med så svarer jeg med et smil om munnen: "jeg er alenemamma vettu, BT brøyter". For sannheten er jo at jeg er alene og en mamma, selv om jeg ikke er det permanent. 

Nå har jeg lagt litt for mye vekt på det jeg egentlig ikke skal bry meg noe om, klagerene. Så jeg avslutter innlegget med å takke fantaskiske lesere og personer der ute som likte innlegget, la igjen en like, kommentar eller delte på fb. Tusen takk, alle dere, utrolig moro å se at så mange bryr seg. 35 K er rett og slett et tall jeg ikke klarer å gjøre om til personer, for det så mange at jeg ikke kan fatte det. 

Takk! 


Tights fra Nike ;)

 

 

 

Alpintklar


 

I dag fikk BT og jeg vært på xxl-sport og svidd av noen tusenlapper, faktisk 2 tusenlapper mer enn det vi kjøpte klær for da dama bak kassen har slått inn jakka BT kjøpte to ganger. Æsj, det er passe irriterende å ikke oppdage det før vi kom hjem, jeg stusset over at det ble dyrt så jeg spurte om hun hadde fått slått av en vare for det var 3 for 2 på ullundertøy, hun sjekket og det hadde hun. Så da er det inn igjen til mandag. "tommel ned"

Til neste helg skal vi på kjærestetur til Hemsedal og så oss støle på brett og ski, denne turen var gaven min til BT til jul. Jeg gleder meg så.  Det er noe med at når man bor med en mann som jobber i farens firma og i tillegg brøyter så må man faktisk reise bort for at han skal få helt fri og ikke bare ta seg en tur på jobben for å ordne noe ;) Jeg har heller ikke stått på to sesonger nå, helt krise. Vinteren for to år siden ble bare borte for meg, den gikk alt for fort, og jeg studerer i helger så fikk det aldri til å passe. I fjord var jeg tjukt som ei øltønne over magen så ville ikke utsette de to som kranglet om plassen ovenfor et eventuelt fall. Så endelig skal jeg få spent brettet på beina igjen og jeg gleder meg ^^, 

Vi trengte begge en del nytt utstyr så tenkte jeg kunne vise dere litt av min bunke fra dagens kjøp :) 

Jeg kjøpte ny allværsjakke fra Stormberg i høst på salg, tenkte den blir fin i bakken, så da måtte jo dagen kjøp matche i fargene ^^, 


Helly Hansen fleesgenser


Helly Hansen fleecegenser / Hestra alpintvotter / Kari Traa pannebånd


Helly Hansen ullundertøy 


.

I skrivende stund står jeg og lager mat, vi prøver en ny rett i dag. Cremet pasta med svinestrimler og peperoni fra matprat . Håper den smaker, det er i hvertfall deilig å ha min kjære BT våken i kveld etter 14 timers søvn i natt, vel fortjent etter 5 døgn med brøyting og ekstremt lange dager :)
.
Ha en like fin kveld som meg alle sammen !