hits

februar 2017

Hurra for kjærligheten!

Det er siste dagen i februar, hvilket minner meg på den siste dagen i februar for ett år siden. Datoen var ikke helt den samme, det var skuddeår og 29 dager i månenden. Det var dagen jeg hadde flere sommerfugler i magen enn jeg hadde hatt siden jeg oppdaget at jeg var gravid. Jeg gikk ned på kne, og fridde til min fineste mann - hvilket betyr at vi i dag/imorgen har vært forlovet i ett år! 

- Hurra for kjærligheten!

Det skulle de første ukene etter forlovelsen føles som en hel evighet til den store dagen skulle finne sted! I dag er det kun 3 måneder og 10 dager igjen! Ting begynner å falle på plass, og jeg har en liten følelse av at det er julaften hver dag. Ned i postkassa, eller på postkontoret begynner det å renne inn pakker dressert til denne frøkna. 

Jeg har nemlig gått bananas på ebay, og da mener jeg at jeg har shoppet helt vanvittig mye, og kun klart å havne på 2700,- 
Jeg er ikke en netthandler i det hele tatt, men til dette bryllupet har jeg virkelig fått ånden over meg. Det koster nok å feire et bryllup uansett hvor billige løsninger man går får, så da må jeg virkelig si jeg finner gleden i å handle der det er billigst. Kanskje må man være forberedt på å ikke få akkurat det man tenkte, og man må i alle fall beregne god tid, men så langt har jeg skutt blink på ebay-kjøp!

Jeg var nettopp på postkontoret og hentet en pakke med 120 meter perfekt tyll, til en meterpris på under 4 kroner! Sammenlignet med 25,- på stoff&stil. (Jeg slenger med linker, hvis det er av interesse for noen: link til tyll

Så har jeg kjøpt metervis med vintage bordløper av strie. (Link til bordløper). Bordene på lokalet er tømmerbord formet etter stammen på treet det er laget av, så duker er det bare å glemme. Derfor tror jeg det kommer til å bli fantastisk lekkert med denne brune løperen, samt at jeg venter på en smalere blonde som skal ligge oppå <3 Og til slutt i kveldens innlegg må jeg vise underskjørtet til bryllupskjolen som kom i posten i dag. Selv om jeg skal sy kjolen, valgte jeg å kjøpe underskjørt, ettersom jeg trenger et skjørt med disse ringene som får kjolen til å se stor og elegant ut. Dette tror jeg kommer til å bli helt perfekt! Jeg har måtte danse rundt i huset med skjørtet på 3 ganger - bare i dag!!! (Link til underskjørt)

Jeg kommer til å fortsette med å vise fram innkjøp hvis det er av interesse, så skrik ut! Jeg venter enda på mange godsaker i posten! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Planlegging av bryllupslokalet

Sist uke tok jeg et ekstra besøk til bryllupslokalet for å ta alle mål og memorere det hele for å starte planleggingen av dekorering. Jeg vet nemlig at de to dagene før festen kommer til å innbære en stor jobb med å pynte det opp. For at jeg skal få til alt, så må alle planer være klare. Jeg kommer til å henge opp tegninger og planer, slik at alle som hjelper til kan se på tegningen og begynne å flytte border og henge opp pynt, uten at jeg må få hundre spørsmål. 

Det er tross alt en stor jobb, og da nytter det ikke å finne ut hvordan det skal være samme dag som det skal pyntes. Jeg må jo også si at jeg synes det er veldig gøy med den delen av planleggingen. Ebay er min store venn om dagen, så det hamstres pynt til en rimelig penge. 

Lokalet vi har valg, er som dere vet en gammel mølle og ser ut som en låve inni. For meg er det det perfekte utgangspunktet, men samtidig så klever det kanskje litt ekstra for å gjøre stemningen magisk. 

Jeg har ikke bestemt meg for hvordan bordplasseringen skal være enda, men nå har jeg laget en tegning av lokalet, og bord og stoler i "rett størrelse", så nå kan jeg flytte rundt til jeg finner den beste løsningen. Dansegulvet vil bli der vi spiser, så da blir det litt omrokkering av border når kakene er spist. IIIK! Dette er så GØY! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Syoppskrift: Hettegenser

Da har jeg fått tegnet opp mønster til hettegenseren i størrelse 1-8 år. Anbefalt stoff til denne genseren er et stoff med stretch i. Hvis ikke blir det vanskelig å få den over hodet. Det finnes flere alternativer, med jerseystoffer er gode. 

OBS: Her må man sy med tvillingnål for å få elastiske sømmer, om man ikke har overlock maskin. 

Skriv ut mønster HER 

Klipp ut mønster på stoffet slik: 

OBS: Husk at tråretningen ligger riktig når du klipper. Stretchen skal alltid gå horisontalt på klærne, altså skal du kunne strekke stoffet/genseren til å bli bredere og ikke lengre. 

Mønsteret er ikke iberegnet klippekant, så klipp 0,5 cm på utsiden av mønsteret. 
Framstykket klippes en gang, brett stoffet slik at du legger "brettekant" (merket på mønster) mot brettekant, og klipp ut. Da får du et helt stykke. Det samme gjør du på bakstykket. 

Armene må også klippes på samme måte som fram- og bakstykke, du skal ha to armer (naturlig nok) 

Hetta klippes ut i fire stykker. Bruk gjerne det samme stoffet, eller to forskjellige. 

SØM: 

Sy sammen skuldrene på fram- og bakstykke, rette mot rette. 

Fest armen med midten mot skuldersømmen. Det er den buede siden som skal festes til genserdelene. Fest med nåler rette mot rette, og sy fast. Gjør det samme på andre siden

Vreng genseren slik at den ligger som en genser på vrangen, og sy en søm som fester arm og sidene av genseren : altså sy fra håndleddet og helt ned til der genseren ender på hoften. Det gjør du på begge sider. 

Sy to og to hettestykker sammen, rette mot rette. Da skal du kun sy sømmen som er bak og oppå hetta. 

Vreng stoffet du skal ha inni hetet, slik at den får rettsiden ut, tre så den andre hetten på, slik at de to hettene ligger rette mot rette. Sy en søm rundt hele fronten på de to hettene slik at de fester seg sammen. 

Vreng hetten slik at sømmene kommer inni, og press med varmt strykejern på sømmene. 

Sy sammen fronten av hetten, rette mot rette. 

Merk opp "midt foran" og "midt bak" på genseren med to nåler. 

Tre hetta inn i genseren og fest den til halshullet. Pass på at du har baksiden av heten mot midt bak på genseren, så du ikke syr fast hetten feil vei. 

Sy kanten rundt slik at du fester hetten til genseren. 

Brett opp armene 2-3 cm og sy rundt. Ha stoffet i symaskinen på samme måte som bildet under viser, det er lettest og gir penest resultat. 

Til slutt gjør du det samme rundt hele bunnen av genseren som du gjorde på armene. Se alle syoppskrifter til barn HER 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Barnefri helg

Da var det alt søndag, og snart venter gjennsyn med to små tuller! 

Bjørn Tore og jeg har hatt barnefri hele helgen, og hvor magisk er ikke det en sjelden gang. Jeg føler meg med ett noen år yngre, til den tiden hvor vi ikke hadde barn og kunne gjøre noe så spontant som å bare stikke en tur på butikken! Haha, for dere som har barn, så vet dere akkurat hva jeg snakker om. Det er nemlig helt merkelig å kunne dra en tur på butikken begge to, uten og først måtte kle på barn, sette de i bilseter, ta de ut av bilsetet og diskutere godteriforhandlinger igjennom hele butikken. Vi har snudd på døgnet og vært "unge" igjen for en helg, og jeg tror det er veldig viktig for alle og en hver.

Vi var bedt i bursdag både på fredag og lørdag, så jentene fikk en hel helg hos farmor og farfar. I går reiste BT og jeg og trente sammen, og er det noe jeg savner så er det kvalitetstid som det. Vi måtte en tur på butikken, og møtte jentene og besteforeldrene. Otilie var først ute med å få øye på oss og hun utbrøyt et begeistret: "MAMMA OG PAPPA!" "Heeei!" svarte vi i kor og gikk mot de. Så endret ansiktet seg fra glede til stor skuffelse, og hun gjentok med to fingre i været: "Men mamma, vi skulle sove TO netter! TO netter mamma! TO netter!" Vi hadde ingen planer om å hente de hjem, men nå skal de ble veldig godt å bli de "gamle foreldrene" igjen :) Det tar nemlig på å være unge og bekymringsløse, om det så bare er for en helg. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

På tide å beskjære øynebryna?Er det en ting jeg er helt sikker på, så er det at mine barn har arvet de lekreste øynene etter faren sin. Glitrende grønne øyne, med de lengste sorte øyevipper, og de karakteristiske øynebrynene som pappaen deres har, samt hans to søsken og deres mamma. 

Øynebrynene jeg selv så gjerne skulle hatt!! Så jeg slapp å tegne på øynebryn hver morgen for å fylle på de 10 glissende hårstrående som stikker ut over øyebuen. Ikke er det noen form på brynene mine heller, så jeg beskjærer de under for å lage en form på dem.

- Det kan vel være at barna har fanget opp akkurat den rutinen der. 


Onsdagkveld tappet vi opp vann i badekaret for jentene. De kledde av seg og hoppet oppi. Normalt sett er det nesten helt umulig å få de to barna opp igjen, men denne kvelden hørte vi: "MAMMA!" hylende fra den ene jenta vår, etterfulgt av "MAMMA" hylende fra den andre jenta, så i kor: "MAMMA". "Jaja, hva er det nå da?" Sa jeg mens jeg gikk de få skrittende fra stua til badet. "Vi vil opp!! Vannet blir rødt! Det er bloood!" "Men i alle dager?!" Sa jeg å lette etter en forklaring, før en skyldig hånd kom opp fra det skumbelagte vannet. I håndet holdt hun barberhøvelen. "Nei, nei, jenter! Dere må jo ikke leke med den! Dere vet jo det!" Sa jeg og skyldte litt papir i kaldt vann som jeg la over den blødende leppa. 

Blod i seg selv er jo ganske så dramatisk for to 3 åringer. Blod fra leppe i vann, gjør ikke saken bedre. Opp fra badekaret var det med jentene, før det ble en god kosestund på pappas fang før leggetid. 

"Jeg sjekket at barberhøvelen lå godt plassert på hylla, så var dere å hentet den?" Spurte pappen, "Ja, hun henta den!" svarte en betuttet jente med en kald klut på leppa. "Også skulle dere barbere barten da eller?" spurte jeg meg et lite flir. En kald klut og litt leppomade var det som skulle til for å lege de små sår, før vi sa god natt. 

Det var ikke før morgen etter, hvor dagslyset var på plass at jeg stusset over hvor annerledes de to små snuppene så ut. Jeg oppdaget forskjellen og brøyt ut i krampelatter. "DERE HAR JO BARBERT BORT ØYNEBRYNA!!" 
Jeg klarte ikke å stoppe å le, selv ikke da de to snuppene fikk se seg i speilet selv og bevreleppa startet. "Det er ikke pent å le!" Sa Olivia strengt til meg. "Nei, det er ikke pent å le. Jeg beklager, men.. Haha. Nei, unnskyld. Det gjør ingenting, de vokser ut igjen." 

"Jeg vil ha tilbake øynebryna mine!" sa snuppelura trist og strøk fingrene over det lille som var igjen. "Du får det, men akkurat som med sår, så tar det litt tid å gro!" svarte jeg, fremdeles mens jeg slet med ikke å bryte ut i ny latter. "Men jeg er Olivia fordet!" "JA! Det er du, verdens fineste Olivia!" Svarte jeg og ga henne den største bamseklemmen. 

Jeg tror de to små kommer til å vente i ganske mange år, før de på ny finner ut at øynebryna skal beskjæres. Fine er de uansett! Med bryn eller uten.  


- Speiltvillingene på Facebook - 

En feriedag

For en FANTASTISK dag! Dette var akkurat hva som skulle til for å gi smaken av vinterferie, selv om vi egentlig ikke har tatt oss vinterferie i år. Men en dag borte fra mas og fjas var som balsam for sjela. Vi hadde valgt den perfekte dag og reise på, solen sto klart på himmelen og ga påskevarmen selv midt i februar. 
Nå er jeg så salig i kropp og øyne etter en hel dag ute at jeg ligger som et slagt på sofaen, og det er hva jeg har tenkt til og gjøre resten av denne nydelige vinterdagen. 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Fjols til fjellsBaggen (les: IKEApose) med vintertøy er pakket, en bursdagsgave fikk jeg laget bak symaskinen i går kveld, så nå trenger denne moren bare en kaffe og barna litt ull mot kroppen - så vender vi nesen til fjells. 

Er det noe jeg skulle ønske mamma eller pappa hadde, så er det en hytte, men samtidig så har jeg full forståelse for at de heller vil bruke tid og penger på å reise jorden rundt, som i hvert fall mamma og Lars er veldig flinke til. 

Da er det flask at jeg har et sett med reserveforeldre som har hytte. Tre sett med foreldre, det er det ikke mange som har :P Haha. Jeg og Stine (min beste venninne og forlover) ble kjent da mamma og hennes mamma møttes på barseltreff, og siden da har det vært som en spådom har holdt oss sammen. 
Jeg fikk jeg min egen reservefamilie, likt som Stine fikk det med min familie. Det var alltid de to Stinene.

Jentene gleder seg henrykt over å reise på hyttebesøk til tante Stine, deres beste venninne Ella, og så klart Mimmi, som de har adopert ettersom (Vigdis) er litt vanskligere å si. 

Derfor må jeg nok avslutte nå, og få på jentene noen filler (Les: ulltøy som koster mer enn ulltøyet til moren) 

- Tid for å nyte en dag med vinterferie - 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Låtlisten - Så mange å velge i mellom

Nå har jeg endelig kommet meg i mål med en låtliste hvor låtene egner seg til solosang i en vielse! 

Jeg må først og fremst få takke alle som har kommet med låtforslag. Denne listen er basert på svarene deres, så det er en kombinasjon mellom de låtene som er blitt nevnt oftes og låter jeg selv liker å høre på.


 

Jeg er litt sent på nett i dag, for da jeg fikk mulighet til å møte opp på festlokalet vi har valgt for bryllupet, så kastet jeg meg rundt med penn og papir! 
Min ene forlover var også hjemme, så jeg dro henne med meg, og fikk gått igjennom det ene og det andre i lokalet slik at jeg kan sette meg ned og tegne og planlegge pynting, bordsetting osv..! 

Jeg håper at låtlisten kan være til nytte for noen andre enn meg, så jeg har lyst til å dele den med dere. 

- Listen finner dere på Spotify HER - 

Og hvis dere føler dere mangler noe, så kan dere også ta en titt i kommentarfeltet der jeg spør om låtforslag - det har kommet inn ufattelig mange! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Blonde på blonde

Se på dette her!! Det er en fryyyd for øynene. Jeg blir helt mo i knærne! Blondene på blonde. Jeg får ikke nok, men på den andre siden så kan jeg forstå at det å lage en brudekjole med blonder koster sitt for den som skal kjøpe varen. For det er ikke slik at man får kjøpt blonder ferdig påsydd på stoffdeler til kjolen. Blondene kommer sydd på metervarer, og skal skjørtekanten i bunn være rund, så må blondene klippes av og sys på et nytt stoff som er klippet i sirkel. Skal blondene danere et bryststykke, så de klippes og formes etter kurvene våre. Det er litt jobb altså! 

Og det er den jobben jeg holder på meg nå. Jeg klipper opp blonder på blonder. Jeg klipper ut 3 blonder på timen.. Haha. Så jeg har klipt noen timer allerede. Og enda trengere går det når alle blondene skal monters på kjolen. Antagelig så kommer blondene til å stoppe seg selv når jeg er på vei til å spy av håndsøm. Men se så fantastisk det er å sette blonder sammen! Jeg gleder meg utrolig mye til å se hvordan kjolen kan bli når alle blondene skal på plass! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Strikkefrisyrer

Klokken var 07:02 da jeg kjente noen komme krypende opp i senga, jeg gløttet med øynene og fikk se hele tre skikkelser lande med et plask i sengen - strødd rundt meg. Det var Otilie, Olivia og rottweileren vår Tyra. "Det var litt av en god morgen" smilte jeg og strakte meg over dem alle tre, uten en gang å vurdere å jage den firbeinte ut av sengen igjen. 
Vi ble liggende i sengen, Tyra som midtpunktet, og kose til klokken var halv 8. 

Med frokost i hånden, satte jeg meg bak jentene og ordnet dagens frisyrer. Jo mer dill og dall - jo bedre, i følge jentene, så i dag pyntet vi opp håret med fargerike strikker.

Strikkefletter er enkle å lage, så man trenger ikke å kunne flette for å lage en stilig strikkeflette. Klarer du å lage en hestehale, så fikser man dette lett. Det er tross at bare mange hestehaler under hverandre. 

Det kan gjøres så enkelt som dette, at man lager en hestehale, deler den i to, lager to nye hestehaler under den første, samler de igjen osv. 

Eller man kan lage en som er litt mer avansert.

Den første seksjonen lages som en hestehale av håret på toppen av hodet. 
Så fester du halen opp slik at den ikke er i veien, før du lager en ny hestehale under den første. Når det er gjort løsner du den første halen, deler den i to og legger hver seksjon på hver side av halen under. Sånn fortsetter man til bunnen. Jeg valgte å lage en liten flette i den siste halen, 

Helt til slutt drar jeg forsiktig i løkkene for å gjøre fletten litt mer fyldig. 

Det beste er ikke at flettene er enkel å lage, men at flettene holder seg en hel dag i barnehagen :D 
 


- Speiltvillingene på Facebook -

Solosanger i vielsen

- Tips til fine sanger? 


Nå merkes det på kroppen at det er under 4 måneder igjen til bryllupet, for nå er det ikke så mye annet som står i hode på meg. Jeg føler ingen stress for øyeblikket, men dagene går med til planlegging, for ikke å glemme brudekjolen som jeg så vidt har begynt på. 

Dere vil også merke at det stadig nærmer seg bryllup, for det er jo slik at når jeg skal publisere mine tanker her inne, og de tankene inneholder 97 % bryllup, så bli det naturlig nok en del av bryllup her også. 

Det er en del som begynner å falle på plass nå, selv om det er mye igjen. Jeg kan nesten ikke vente med å begynne og sage opp x-antall trær! Jeg har fått helt hang ups på dekor av trestubber - store og små. Så siden vi kjører låvebryllup, og har vår egen skog så må jeg jo bare rydde litt i skogen for å lage litt billig dekor. Men, og nå må dere hjelpe meg. Kan dere hjelpe meg med forslag til låter? Jeg trenger den fineste sangen som kan synges solo i kirken, men jeg skulle gjerne hatt noen låttips. De kan være engelske eller norske. Jeg drømmer om å finne drømmelåten, og i tillegg samle opp flere sanger til en låtliste til andre som synes det er vanskelig å finne ut hvilke sanger de vil ha under vielsen.  

Jeg sier på forhånd tusen takk til dere som har en låt og dele <3 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Sjekklister for bryllup

- Her har dere alle sjekklistene dere trenger til bryllupet! - Siden det har vært så mange som også gjerne skulle hatt en mamma som min til bryllupsveiledning, så tenkte jeg å dele en liten bit av mamma med dere. Jeg har gjort om listene hennes slik at de er litt mer generelle, men allikevel like herlige og utfylte! Så til dere der ute som har hatt hjerte litt i halsen for all planleggingen av bryllupet, nå kan dere bare laste ned deres egen sjekkliste, og begynne å fylle ut excel-arkene med deres navn, mat og dill og dall. 

- LAST NED DIN SJEKKLISTE -

Det dere finne er oversikt over i sjekklistene er :

  • sjekkpunkter 
  • budsjett
  • gjesteliste
  • hjelp
  • pynt og dekketøy
  • mat og drikke
  • logistikk for dagen før og bryllupsdagen

Sjekkpunkter: 
Her kan dere fylle ut ting som ikke er med, eller fjerne det som ikke er nødvendig for deres bryllup, og huke av alt som er gjort.

Budsjett: 
Denne listen er satt opp med en formel, slik at du kan føre opp priser, før og underveis for å sjekke opp mot budsjettet ditt og se summen av hva du har brukt hele veien. 

Gjesteliste:
Har en formel, slik at når du fører opp navnene og antall som svarer at de kommer, så får du et fin oversikt over hvor mange dere blir i bunnen av siden. 

Hjelp: 
Denne siden er kanskje mest ment til dere som skal ha bryllupet et sted det ikke er servering. Da trenger man en del hjelpere, og listen viser hvordan det kan gjøres oversiktlig. 

Pynt og dekketøy: 
Her er det også greit å vite at du har nok av alt til festen, og starter man litt tidlig er det antagelig mye ting man kan låne av andre. 

Mat og drikke: 
Denne siden tilhører vår meny, men den er oversiktlig og jeg tror den kan være til god hjelp selv om man endrer på menyen. 

Logistikk for fredagen og lørdagen: 
Selv om en slik dag kanskje ikke vil gå på klokkeslettene, er det greit å tegne seg opp en liten plan for dagen. Her er et eksempel på det. Du fyller selv inn hvem som kan hjelpe til med hva, og når. 


Jeg håper dere blir like lykkelige som jeg ble da mamma kom med disse listene til meg. De er til ufattelig stor hjelp, og hjalp meg veldig til å se ting litt overfra slik at jeg fikk oversikt. 

En takk til den fineste mamma <3 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Stoffene til brudekjolen

IIIK!!! Her er stoffene. Himmel og hav. Jeg har stirret på de i timer i dag, og er blitt helt forelsket. Siden jeg fikk migrene i går, så var det ikke mer enn så vidt jeg klarte å få sett på stoffene, før jeg ble nødt til å stå ute å trekke luft mens mamma handlet metervis med stoff. 

Jeg var heldigvis frisk den første timen av shoppingen vår, så jeg hadde bestemt meg for stoffene, men jeg skulle jo gjerne sett og tatt i stoffene i hele går framfor å ende i fosterstilling under dyna. 

Jeg var med andre ord ikke sen med å sende en melding til mamma i dag morges for å spørre om de skulle være hjemme i dag. 

Og jeg har tatt, studert og danset i de mirakuløse stoffene - kjøpt på Rainbow og Saab Tekstil i Oslo. 

Som dere kan se, så er det blonder som gjelder for meg. Jeg elsker blonder, og synes det passer helt perfekt til et rustikk bonderomatisk bryllup. 

Nå har jeg en vanvittig jobb foran meg med å klippe ut alle blondene, slik at jeg kan bygge blondene etter eget ønske når vi starter med å sy kjolen. Dette kommer til å bli mitt største syprosjekt noen gang, men det skal også bli den største dagen i mitt liv, så det skulle vel bare mangle. 


Det skulle jo ikke så mye til å slå gårsdagen, men denne dagen har vært fortryllende fantastisk. 
BesteLars og mamma rigget opp med pannekaker på grillen, og med 8 grader og solskinn lot jeg fregnene sprette opp på nesen i solveggen. 

Jeg håper dere har hatt en fantastisk helg! Nå skal jeg sette på boka mi og begynne å klippe i blondene :D 

Stoffhandel til brudekjolenI går kjørte mamma og jeg inn til Oslo på let etter de lekreste stoffer. Mamma har jobbet i Oslo i flere år enn jeg kan huske, og siden jeg har en mamma som også har sansen for å sy, vet hun også hvor de fineste stoffbutikkene ligger. Jeg hadde gledet meg veldig til dagen, ikke så rart kanskje, men når jeg gleder meg mye til noe, så blir jeg også vedig redd for å få migrene. 

Ikke vet jeg om jeg klarte å framprovosere det selv eller ikke, jeg har på de 14 årene jeg har hatt migrene enda ikke klart å finne det egetlige svaret på når jeg får et anfall. Men dessverre for meg så mistet jeg synsfelter i butikk nummer to, og da vet jeg at det bare går nedover til jeg ender i liggende stilling. 

Allikevel så var jeg så fast bestemt på å få med noen stoffer hjem, og heldigvis hadde vi allerede funnet de perfekte kombinasjonene av stoffer i de to første butikkene, så vi bestemte oss for å kjøpe de viktigste stoffene før vi reiste hjem. Jeg hang på slep etter mamma, og på et toalett måtte hun guide meg ut, siden jeg ikke klarte å finne utgangen i forvirringen av speil på vegger og manglende synsfelter. 

Jeg var helt knekt resten av dagen, og da hodepinen slapp føltes det som om hodet hadde vært med noen runder i kjøkkenmaskinen. Men hallo!! Jeg FANT STOFFENE til brudekjolen!!!! 

Da jeg våknet i dag kl 06:50, etter å ha sovet mer eller mindre siden kl 15 dagen før, så spratt jeg opp og begynte å tegne opp den fremtidige kjolen.

Jeg fikk aldri knipset bilder av stoffene, siden migrenen kom og tok meg litt for tidlig, men dere skal nok tidsnok få se :D  


- Speiltvillingene på Facebook - 

Hipp hipp hurra...

... for den fineste mannen som har bursdag i dag! 28 år har han blitt, kanskje enda ung, men eldre enn i går. Han fortalte sist helg om den gangen da jeg var 16 år og kom på scooter til en hjemmefest. "Hva? Neimen, det kan jeg ikke huske!" sa jeg. "Husker du ikke at jeg måtte forklare deg veien, fordi du ikke fant fram?" sa han, og akkurat da fikk jeg et glimt av krysset jeg ble usikker på hvilken retning jeg skulle kjøre. "Men hvorfor i alle dager kjørte jeg til den festen?" spurte jeg, "Husker du ikke at det var da jeg var forelsket i deg? Det var jo jeg som fikk deg til å komme."

Tenke seg til, da jeg var 16 år, var han 18, men han skulle rekke å fylle sine 22 år før jeg skjønte hvor bra en fyr han var.

Snart 6 år har gått siden jeg i følge BT - "flyttet inn før vi ble kjærester". 6 år fylt av minner for livet. Ikke bare har vi pusset opp et helt hus sammen, vi har fått dyr sammen, og to barn. Vi har blitt forlovet, og til sommeren står bryllupet. 

Jeg elsker deg med i dag, enn i går, og mer i morgen enn i dag! 

Vintertid

I går regnet det så det sprutet i minusgradene. Da er det ikke lett å bli riktig klok på denne vinteren, men resultatet av regn og minusgrader, det er et ganske enestående syn. I dag er det i motsetning til gårsdagen stålende sol, og jeg ble nødt til å ta meg en liten tur ut for å lufte hund og mate to utekaninene. 

Kløver og Biffen er de to kaninene våre som bor utendørs. Det kommer også gjengen på fire som bor inne til å gjøre når våren og varmen er på plass. Det er så tydelig å se hvor godt kaninene trives ute, tross flere minusgrader og snø. Kaniner hører ikke hjemme i kalde Norge, så om vinteren skal ikke kaniner stå ute om de ikke har muligheten til å oppsøke varme et sted. Det betyr ikke at de ikke kan være ute i det hele tatt. Kløver som egentlig er omtrent like stor som Miffi som bor inne er nå dobbelt så stor på grunn av det tykke vinterpelsen. 

De to guttene er veldig mye ute, de hopper rundt, spiser høy på høystasjonen ute, og så går de på do ute - de er tross at ganske fine på det. Jeg ser de hver dag fra huset hoppende rundt i hagen sin, men de har også muligheten til å hoppe inn og legge seg flate på et ullpledd med varmelampe over seg. 

Det er kun på dager som i går, at de forblir inne i sitt isolerte hus og venter på bedre dager. 

Det var veldig spennende å bånde de to kaninene. Et rykte er jo nettopp av to guttekaniner ikke kan settes sammen fordi de vil sloss til den ene dør. Kaniner er ikke flokkdyr, men kolonidyr. Hvilket betyr at i naturen bor flere kaniner på det samme området, og er sosiale, men at de har hver sin hule de kan trekke inn i. De er rett og slett ikke skapt for å bo i ensomheten, for sammen leker de, og steller hverandre, som er tydelige tegn på hvor viktig den sosiale biten er for dem. 

Jeg kjenner at det var et veldig rett valg å skaffe en kaninvenn til Kløver fra dyrebeskyttelsen. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

BrudekjolenNervene begynner å dirre, i frykt, men også i begeistring. 

Det er snart 4 år siden jeg satte meg bak symaskinen, og sydde mitt første klesplagg. En liten bomullsbukse i størrelse 44. Jeg følte mestring i et nytt felt, og før jeg visste ordet av det var jeg hektet. Syingen ga ikke bare mestringsfølelse, men også en ro i tiden som nybakt tobarnsmamma. 

Siden den gang, har det blitt utallige plagg, noen har gått i søpledunken, men de fleste har barna slitt ut eller vokst i fra. 

Det er ikke så mye jeg har sydd til meg selv, men litt har det blitt. Jeg er definitivt en amatør bak symaskinene, en selvlært hobbyskredder. Det stopper meg ikke fra å elske de mange timene jeg har hatt bak symaskinen. Så derfor bestemte jeg meg ganske tidlig i forlovelsen at brudekjolen, ja den skulle jeg sy selv, men en smule hjelp av min kjæreste mamma. 

Til lørdagen starter det - jakten på de perfekte stoffer til den perfekte hjemmesydde brudekjolen! 

Mamma og jeg tar turen til Oslo om to dager, med ett mål: stoffbutikker!

JEG GLEDER MEG! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Personlig bryllupsplanlegger

At mamma er god på logistikk og litser, det er noe jeg alltid har visst. At mamma er glad i å planlegge har jeg også visst. Men at mamma kan si opp jobben sin på Oslo Universitetssykehus for å bli bryllupsplanlegger - det visste jeg ikke! - Ikke at hun kommer til å gjøre akkurat det, men jeg er i alle fall sjeleglad for at hun har påtatt seg et frivillig arbeid med å bli min personlige bryllupsplanlegger på fritiden. 

Jeg har nevnt tidligere at hun antagelig er like ivrig som meg selv, når det kommer til mitt bryllup. Og jeg kunne ikke vært mer takknemlig, faktisk tror jeg ikke jeg hadde klart dette uten hennes hjelp. Hun er helt rå! Ikke maser hun, eller stresser rundt, hun bare skyter inn noen geniale tips i ny og ned. 

På mandagen kom hun innom bare for å vise et forslag til sjekkliste hun hadde laget for bryllupet. Det er detaljert ned til fingerspissen, så hvis noe går galt i det bryllupt vårt nå, så er det i allefall ikke mamma eller min skyld. 

Her snakker vi detaljer, og jeg kjenner at jeg kommer til å leve etter disse listene de neste fire månendene. Alt står her under de 7 listene: Sjekkliste - Budsjett - Gjesteliste - Hjelp - Pynt og Dekketøy - Mat - Logistikk fredag og lørdag. 

Jeg har lyst til å vise dere noen små utklipp fra listene: 
Først har vi sjekklisten: 

Maten:Og la meg bare si, at logistikk for dagen er noe jeg hadde gruet meg svært mye til, men hva har man vel ikke mødre for? 


 

Jeg må si at mitt hode og min mage roet seg betraktelig ned med de utfylte listene. En følelse av full kontroll ramlet over meg takket være mamma! Så jeg har senket skuldrene, og begynt på den virkelige morsomme delen, SHOPPING - til den store dagen! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

*plystre plystre*

Iherdig har to små i lange tider øvd på den store kunsten det er å kunne plystre. Luftstrøm på luftstrøm har blitt blåst ut igjennom en o-formet munn. Uten annen lyd enn en svak hvisling som følger av luften - til stor frustrasjon så klart. 

De har studert mitt ansikt og stått i speilet for å øve. "Hullet i leppene må nok bli enda mindre om det skal komme ut lyd" har jeg tipset dem.  

Endelig var dagen kommet, den første tone strømmet ut igjennom leppene, så den neste, og så en hel haug.. Ti minutter senere oppdaget mammaen at det kunne vært en idé og latt være å komme med tips og trisk for å lære kunsten av å plystre. 

Men så sa den lille plutselig: 

"Nå er det ikke noe mer strøm i leppene mine, de må nok lade litt" og alt som kom ut var lyden av luft som strømmet. 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Valentin og kjærlighet

Det er en av de dagene hvor alt føles godt, du vet når du smiler uten at noen sa noe morsomt, og når det kiler svakt i magen, nesten som en liten forelskelse. Det er vel kanskje også svaret. Det var valentinsdag i går, og jeg hadde muligens min beste valentinsdagen, selv om den var langt i fra den klassiske valentinsfeiringen med kjærestemiddag og tid sammen. 

Det ble en hjemmedag på jentene på grunn av sykdom, og det var pappaen som tok en sykedag, slik at jeg kunne komme meg litt ut av huset. Jeg hadde en veldig hyggelig avtale på dagen, hvor jeg skulle gå igjennom 1 årsbildene av den lille engelen jeg tok bilder av for en liten tid siden. Det var en sann glede å kunne gi bort alle bildene, for de er så innmari fornøyde. 

Jeg rakk også en tur innom i Tønberg, og kjøpte en valentinsgave til mannen før jeg reiste hjem til mine tre favoritter. Klokken var 14 så BT reiste på et lite jobbærend mens jeg startet på dagens middag, som var en riktig god middag bestående av okse indrefilet, fløtepoter, soppstuing, aparges og ovnsbakte tomater. 

På tallerken til BT serverte jeg først pakken, som var en treningsbukse, og da han kom hjem fra jobb, kom han med røde roser <3 Etter den nydelige middagen, skulle BT tilbake på jobb, og vi jentene dro på show: Flying Superkids. Jeg hadde bedt med meg to venninner og jentene deres, så for alle sammen var det en opplevele større enn de fleste. De små jentene fikk sitte helt foran mot scenen og var trollbundet. I pausene hadde de danseopptreden selv, svært inspirert av alle barna og ungdommene som hadde turnet og danset foran dem. 

Det var en magisk opplevelse, og når man da topper dagen med å komme tilbake til Bjørn Tores armer, med film og is i sofaen - kunne ikke dagen blitt mer perfekt! 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Gullkorn fra barnemunn

Vi satt i sofaen alle sammen, og spørsmål om død og liv er et populært samtaleemne hos våre to snart fireåringer. 

- Er dere døde når vi blir store og begynner på skolen? startet det. 

- Neida, det får vi ikke håpe. Kanskje vi ikke dør før dere er blitt to gamle damer, så det er lenge lenge til. 

- Dør dere når vi får barn da? 

- Nei, men kanskje når barna deres får barn. 

En lang tenkestund ble til, og så vandret spørsmålet videre: 

- Når vi får barn, blir du morfar da pappa? 

- Ja, da blir jeg morfar eller bestefar.

Så kikket de på med et tankefullt blikk og hun ene sa: 

- også blir du Mariann? 


Mariann og Morfar 

Det er ikke bare bare å forstå disse generasjonene og hvem som blir hva når man har dobbelt sett med besteforeldre: Morfar & Mariann og Mormor og BesteLars. 


- Speiltvillingene på Facebook - 


 

Hvem ville de vært hvis de var en?

I løpet av dette fremdeles tidlige året, har vi hatt flere sykedager med jentene enn de har hatt deres første 3 leveår tilsammen. Det har ikke vært alvorlig, bare lette virus som har strøket forbi igjen og igjen. En runde med oppkast og 48 timer hjemme, så den andre neste uke, så et nytt virus uken etter, og slik har det fortsatt. 

Det betyr også at jeg har sett jentene spesielt mye dette året, verdifull tid, men i dag tenkte jeg: "hva er det som skjer!?" Da vi nok en uke måtte starte dagen hjemme med sykedager. Jeg henger etter i det jeg skal gjøre, og jentene begynner å kjede seg på sykedagene. Jeg velger å holde de begge hjemme selv om det bare er ei som er syk av gangen, det er rett og slett fordi de har så godt selskap i hverandre, at sykedagene går litt raskere når de er to. 

I dag, da vi startet dagen med en disneyfilm i sofaen, ble jeg liggende å kikke på de to skjønnhetene som står meg så nært til hjerte og tenke på dette rare fenomentet med tvillinger. Jeg gjør ofte det, og det er vel like naturlig som at jeg kan gruble lenge om det faktum at barna foran meg er skapt av pappaen deres og meg. Det er så mye fascinerende rundt de mange spørsmål som følger. 

Når jeg ser på de to jentene foran meg, så er det nettopp det jeg ser: to jenter, to individuelle mennesker, to personligheter. Jeg vet de ligner på hverandre, men senest i går sa jeg, for den endte gang:"For meg er de helt forskjellig", så måtte pappa skyte inn: "Helt forskjellig er de ikke!" Men så la han til; "men når pingviner kan fine igjen ungene sine så..." 

Så uansett hvor like de er for det blotte øye, så vil de for alltid være helt forskjellige i mine øyne, og da kommer det store spørsmålet: Hvem ville de vært hvis de to var én, slik de i teorien skulle vært skapt? 

For 4 og et halvt år siden kolliderte sædcellen med egget, som skulle utvikle seg til å bli et barn - vårt barn - men så skjer det en feil i celledelingen. En misdannelse heter det, et avvik fra den ordinære utvikligen. Det som skulle vokse til å bli et barn, delte seg til å bli to barn - skapt fra den samme cellen og det samme egget - to barn med tilnærmet identisk DNA. To barn som var nødt til å få lik hårfarge, lik øynefarge, og like trekk - identiske tvillinger.

Det er et så ubegripelig spørsmål, og jeg må innse at min store frykt for at barnet i magen ville få en misdannelse, ville vise seg å bli min største stolthet.

Det ikke mulig å tenke seg til at de to skulle vært én. For de er helt fullverdig hver for seg, uten magler, to helt perfekte forskjellige jenter på snart 4 år. Så takknemlig jeg er for at jeg har dem! 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Helgerent på barnerommetDet er så deilig når jeg kan ta helgen med et rent og ryddig hjem. Jeg var nødt til å ta et røsk på barnerommet, for det står jo ikke på å få det rotete. Jentene elsker når rommet deres er helt ryddig, da kan de være på rommet sitt i timesvis å leke. Så fort det blir litt for rotete så mister de interessen av å leke der også, så det er tydelig hvor viktig det er for dem å ha et system og plass rundt seg. 

Nå tror jeg rommet til jentene kommer til å holde seg ryddig rekordlenge, for pappa kom i dag etter jobb og tok med jentene som skal overnatte hos sin morfar hele helgen. De var i fyr og flamme allerede fra morgen av, og det er ingenting som er bedre å se på en barn som gleder seg. Det er ikke som hos oss voksne som kanskje smiler litt ekstra den dagen vi går å gleder oss til noe, hos barn vises gleder i celle i kroppen. De hopper og sprettballer, hyler, skriker og alt er bare helt fantastisk å se på. Nå skal Bjørn Tore og jeg få i oss en god middag, før vi reiser til et vennepar for å hjelpe til med innfytting av nytt hus! 

GOD HELG! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

50' talls inspirasjon

I dag er det en måned til jeg har bursdag, jeg har sluttet å telle år, men bursdag skal jeg feire. I fjor ba jeg jentegjengen på sleepover party, og laget en stor seng som spisebord, alle var iført pyjamas, og stemningen var så bra at vi ikke fikk lagt oss før solen sto opp igjen, og det er ganske sent i mars :P Siden temafest slo an så godt i fjor, bestemte jeg meg for å gjøre det samme i år. Dette året har jeg valgt 50'tallet som tema for festen! Og det er bare fordi jeg trenger en grunn til å kle meg i 50'talls kjole! Gud som jeg elsker den stilen, både kjoler og frisyrer. 
Det ble knall god stemning da jeg publiserte temaet, så nå starter planleggingen av feiringen, og pinterest er min store venn nok en gang! Jeg elsker å styre og stelle til slik, og dette tror jeg kommer til å bli så stilig! Flere som liker å gjøre litt ut av bursdager? 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Folie på benkplatene

- Svar på spørsmålene angående kontaktplast 

Det kom inn en del spørsmål i går, om hvordan det er å legge kontaktplast, så i stedet for å svare en og en gjentatte ganger, så lager jeg et innlegg på de spørsmålene som har kommet. 

- Var det vanskelig å legge på folie? 

Å legge folie på kjøkkenbenken var lett som en lek, selv om jeg brukte litt tid på å være nøye for å et fint resultat. Siden benkplatene har litt struktur så virket det som om luftboblene slapp mye lettere ut enn på det lakkerte og glatte spisebordet. På spisebordet så fikk jeg litt hjelp av at Bjørn Tore holde kontaktplasten, mens jeg la det på med bankkortet mitt (man tager hvad man haver). Når man legger på folie så var tipset fra min samboer og gå fra midten og utover, slik at når jeg la kontakplasten på bordet så startet jeg på kortsiden og dro bankkortet fra midten og ut til den ene siden, før jeg dro den fra midten og ut til den andre siden., igjen og igjen helt til jeg nådde den andre kortsiden.  


- Hvordan gjorde du det i hjørnene? 

Jeg er ikke helt sikker på om det er ment hjørnene på bordet, eller vegghjørnene, så jeg skal prøve å forklare begge deler. 

Hjørnene på bordet: For å få så pene hjørner som mulig på bordet, så er det klipp og brett som gjelder. Jeg har festet den ene siden rundt kanten, og når jeg kom til hjørnet så klippet jeg en rett kant inn mot hjørnet, så brettet jeg den ene kanten rundt hjørnet før jeg la den andre kanten over innbretten. På runde bord så bruker man hårføner til å legge plasten rundt kanten.  

Vegghjørner: Når jeg har lagt kontaktplasten så har jeg vært nøye på at den havner prallelt og helt inntil veggen i bakkant. Langs kortsidene har jeg hatt folien en-to cm for lang, og når alt er festet, fjernet jeg det overflødige ved å kutte med en tapetkniv langs kanten av kortsidene. 
Når det var gjort, la jeg en fugekant, for første gang i mitt liv, rundt kantenene inn mot veggen. 

- Hvordan gjorde du det rundt vasken?

Rundt vasken var så klart det mest krevende, hadde jeg hatt mulighet til å fjerne vasken så hadde jeg gjort det. Men det var ikke mulig i vårt til tilfelle. Så jeg la rundt.

Da jeg kom til vasken så dyttet jeg kontaktplasten så tett inntil kanten på vasken som mulig. Så skar jeg med tapetkniven langs kortsiden av vasken. Så gikk jeg sakte men sikkert videre på samme måte, dytter folien helt inntil kanten av vasken og skar, litt etter litt. Jeg åpnet opp folien for å få den over krana og fortsatte. Det gikk helt fint, men det var så klart mer knotete enn på de slette benkplatene. 

Jeg har også fuget rundt kanten på vasken, noe som er helt nødvendig siden det vil komme en del vanngris som kan løsne på folien. 

Det beste er om du har muliget til å løfte opp vasken. 

- Hvordan gjorde du det i skjøtene der benkeplatene møtes i hjørnet?

Jeg valgte å følge den gamle skjøten på benkplatene, så jeg kuttet med tapetkniv langs den samme streken mellom kjøkkenplatene. Dermed ligger ikke kontaktplasten og overlapper hverandre, men de ligger helt inntil hverandre. Jeg håper det ble litt klarer for dere som lurte :) 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Quick fix av kjøkkenbenk og bord

La oss aldri glemme utgangspunktet! 

- OMG! Jeg har fått meg et nytt kjøkken! 

Nå sitter jeg på kjøkkenet og skriver, fordi det brått ble husets koseligste rom! Dette innlegget blir langt (i form av bilder), for denne frøkna er så fornøyd med egeninnsats og nyinnkjøp. 

Det er ikke så lang tid siden jeg malte om gulvet på kjøkkenet, da jeg var usigelig lei av det brune slitte gulvbelegget. Jeg sa da at neste prosjekt ville bli benkplatene, siden jeg ikke følte at de lengre passet til kjøkkenets stil. 

Her ser dere et par bilder av hvordan kjøkkenet så ut før jeg i går kveld begynte på prosjekt: benkplater og bord. 
Igjen og som alltid så er billige og enkle løsninger det vi velger siden framtidsplanen er et nytt hus. Jeg ser jo for meg at det er mange andre som også kan få inspirasjon fra dette. Jeg kjenner i alle fall til flere som har kjøpt hus hvor kjøkkenet ikke er helt som ønsket, men har man nylig kjøpt hus så kan det være greit å spare litt før kjøkken og bad pusses opp. Da kan dette være en god midlertidig løsning, og som bare koster noen hundrelapper. 

Nemlig dekorfolie. Jeg kjøpte denne perlegrå kontaktplasten hos Lindasdekorogdesign.no. Jeg var jo litt usikker på om det kom til å bli bra, men det ble faktisk helt sinnsykt bra! Mye bedre enn forventet. 

Jeg trakk både benker og bordet med foliet. Benkene for å bytte farge, og bordet fordi det var blitt stygt etter bruk. Her er resultatet av mitt "nye" kjøkken etter folering og fuging som har tatt meg omtrent 6 timer tilsammen - til den nette summen av 616 NOK + frakt. 

Nå er kjøkkenet endelig slik jeg ønsker å ha det ! :D Det føles så fantastisk! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Shopping på vei hjem

/ Reise i samarbeid med Visit Sweden /

Det var kommet til vår tredje og siste dag på langhelgen vår i Sverige. Etter en god frokost, og vannsprut i bassenget på Strömstad Spa kjørte vi videre med nesen hjemover. Men på veien stoppet vi der vi alltid stopper på vei hjem fra Sverige, nemlig på Nordby Shoppingcenter! Det er et must når man kjører forbi. 

Nordby er et av Skandinavias største kjøpesenter - med sine 80.000 kvadratmeter og 110 butikker! Det er ikke ofte vi er ute på shopping, så stort sett gjør vi unna en god del når vi er innom på Nordby. Der finner vi alt, og mer til, i tillegg er det ganske mange penger å spare. Det er regnet ut at man sparer 60 % på å handle dagligvarer der, og opp til 30 % på andre varer. Jeg synes i tillegg det alltid er supre tilbud på de litt dyrere forbruksvarene som sko, dresser og mer. 

En oversikt over hvilke varer du sparer mye på, aktuelle tilbud og "ukas ekstra gode deal" kan du sjekke ut på hjemmesiden til Nordby ShoppingcenterVi var nødt til å fornye regntøyet til jentene, og med det sinnsyke utvalget kan selv denne mammaen finne likt regntøy i forskjellige farger. Jeg kan lete meg grønn etter uteklær i forskjellig farge, men så må de ha ulike farger om barnehagen skal se forskjell på dem, så det er alltid en glede når jeg finner det. 

Jentene fant også dressene sine som vi kjøpte før jul på Nordby Shoppingcenter. Olivia sin lilla og Otilie sin rosa. Etter en liten runde var det to som var veldig sultne, senteret har mange spisesteder, som byr på alt fra burger og kebab til kafeer og À la carte- restauranter. Men da jentene fikk bestemme menyen ble det så klart Sushi! Det er ingenting de liker bedre, selv pannekaker blir slått ned i støvlene. Det ble storhandel på oss denne turen, alt i fra deilig kalv indrefilet (som man måå ta med), til interiør til barnerommet, og en hel del klær til store og små. Etter noen timer med shopping begynte jentene å få maur i føttene, da måtte vi ta turen innom Djungelland, et helt nytt lekeparadis som ligger inne på Nordby Shoppingcenter. Dette hadde jentene gledet seg til fra vi sto opp den morgen, og de hoppet av glede ved gjennsyn av lekeland. Ikke uten grunn heller, vi måtte jo bli med vi voksene også, og for en plass. Jeg lo så jeg tisset litt på meg, og hylte så høyt i en sklie at hele Djungleland stoppet opp i noen sekunder. Barna er i allefall en hel del tøffere enn mammaen sin. 

Helt til slutt, og fem timer etter vi hadde ankommet Nordby Shoppingcenter måtte vi ha med de matvarene vi skulle ha med hjem. Jeg har aldri opplevd så fornøyde barn på et shoppingsenter noen gang, men da vi trillet oss igjennom matvarene ble et par øyelokk veldig tunge. Vi takket hverandre for tidens tur da bilen var fullastet, og kjørte hjem glade for at turen hjem ikke var for lang. 

- Sjekk ut reisepakkene "Handle på vei hjem" hos Visit Sweden! Det er der denne turen vår er lagt opp, og den kunne ikke vært bedre! 

Følg også Visit Sweden på Facebook - om du vil få nyheter om reiser og det som skjer i Sverige. 

1 års fotografering

I dag har jeg fått lov til å gjøre en av de tingene jeg synes er helt fantastisk gøy. Menlig å ta bilder av ei lita jente, ei lita engel av ei jente. Jeg er jo ingen fotograf, og aner egentlig ikke hva jeg driver med, men steike så gøy det er med bilder! Og da venninnen min spurte om jeg kunne ta noen 1 årsbilder av gullet deres, så var svaret et klart ja!

Jeg trur foreldrene kommer til å få et stort problem i å velge ut hvilket bilde som skal havne på veggen, for å plukke ut fire stykker til et innlegg var nærmest umulig. Ei lita fotogen jentene skapte magi i mangfoldige bilder. 

Hipp hurra for 1 årsdagen om en liten stund!


 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Familieeventyret!


- Øyeblikket vil aldri kommer til å glemme - 

/ Reise i samarbeid med Visit Sweden /

Vi har kommet oss til dag nummer to av tre på vår reise med Visit Sweden, til vest-Sverige. (Les om den første dagen her). Etter en fantastisk dag i fiskbäckskil, våknet vi opp etter en god natts søvn og spiste en av de bedre frokostene på hotellet. Så gikk turen med nesen vendt hjemover til Nordens Ark. Dette var vårt tredje besøk til dyreparken, men vårt første besøk på vinterstid.  

Nordens Ark må bare oppleves, det er en dyrepark som er helt fantastisk flott, og den ligger bare en time unna grensen til Sverige, og to timer unna Oslo. Det er dyr fra store til små, og fra ville til tamme, i alt 100 dyrearter, hvorav 50 er truede. Dyrene har fantastiske områder og god plass, og siden dyreparken er så stor, virker det aldri for overfylt av mennesker selv på høysesongen. Det er flere fine spisesteder, veldig tilrettelagt for rullestorbrukere og oss med vogn, selv om det finnes noen litt bratte bakker ettersom dyreparken følger terrenget. 

- Les mer om Nordens Ark, på hjemmesiden deres. Dere vet alle hvor overgira vi som familie er til dyr. Vi bor og omgås ganske mange dyr, og vi er veldig opptatt av at dyr skal ha det godt. Jeg tror ikke jeg kunne levd et liv uten dyr i livet mitt, så da vi overraskende fikk være med på mating av rød panda fikk jeg tårer i øyne og verdens størte smil. Jeg tror det eneste jeg fikk fram var "Det er helt fantastisk!" 

Siden det var lørdag fikk pandaene litt lørdagsgodteri i form av pære i tillegg til bambus som de må spise 5 kg blader av hver dag. Jeg tror vi alle hadde lyst til å ta med disse pelsballene hjem, de sjarmerte oss i senk! Vi gikk litt videre, og guiden vår spurte jentene om hvilket dyr de så ville se, svaret var samstemt: TIGER! Da vi fikk være med inn og mate disse også holdt jeg det nesten ikke ut, det var en så vanvittig stor gave til oss alle. Så fantastisk å se disse gigantiske kattedyrene på nært hold. Jentene er så vandt med dyr fra små kaninbabyer til 600 kg hest, at en tiger ikke var mer skummel enn et stort kosedyr. 

Jeg har vært i dyreparker i andre land enn norden, med klump i halsen og med kvalme i magen. Det skal nevnes at ikke alle dyr har det like godt, men det er også derfor dyreparkene her i norden er en glede å besøke. Noen vil antagelig fremdeles tenke: "Men ville dyr har det ikke godt uansett i en dyrepark!" Turen denne gangen fikk meg til å forstå hvor godt disse dyrene egentlig har det. I Nordens Ark har de i dag 4 tigere, en tiger er hentet fra det ville liv, en tiger er oppfostret i dyreparken og de to siste tigerne er hentet fra sirkus. Den tigeren som er fra det ville liv, kom inn fordi den nybakte moren hennes døde. Siden rasen er utrydningstruet så gjør de det de kan for å redde de som er igjen, og fostrer opp nye slik at rasen ikke skal dø ut. 

Tigeren på bildene er en stor hann og far til den ene tigeren som er i parken. Han har det bedre i Nordens Ark hvor han kan løpe og klatre i en gedigen luftegård, enn på en henger til og fra plasser for å opptre på et sirkus. 

Bare se på den størrelsen! 

Da vi hadde takket og sagt farvel til guiden vår gikk vi rundt og utforsket parken på egenhånd. Selv om vi alle fire har vært der 2 ganger fra før av, så er det virkelig like spennende og gøy. Snøen begynte å falle da vi gikk rundt, og alt ble bare helt magisk! 

Da vi etter 5 timer i dyreparken satte oss i bilen, kjørte vi fremdels i retning hjem, men stoppet på Strömstad Spa for overnatting. Strömstad Spa vet å levere! Hotellet er helt fantastisk, og ble nyoppusset i 2016. Det er egentlig bare å nyte god mat, hyggelig atmosfære, stilfullt innredet rom, nydelig utsikt og fantastiske spa og badeopplevelser. Hotellet ligger bare noen få minutter unna sentrum av Strömstad, en koselig by med flere butikker, brosteinsbelagte gater og naturskjøn beliggenhet som man også kan ta seg en tur innom. 

Da vi gikk trøtte og fornøyde til sengs denne lørdagskvelden, hadde vi en følelse av at hele dagen var uvirkelig, at det hele var en drøm eller fantasi. 
Vi syntes jentene fortjente hver sin bamse fra Nordens Ark og det ble så klart en tiger og en rød panda slik at de kan minnes tilbake til opplevelsen.


Har du fremdeles ikke sjekket ut pakketilbudene hos Visit Sweden, så bør du virkelig gjøre det nå. Jeg kan ikke huske sist vi hadde en så minnerik tur! 

Følg også Visit Sweden på Facebook - om du vil få nyheter om reiser og det som skjer i Sverige. 

 

ENDELIG SNØ!!Nå har vi ventet på snøen siden før jul, og ønsket om snø ble ikke noe serlig mindre etter at jentene fikk ski til jul! plussgrader, solskinn og regn er det vinteren har gitt oss i år, så nå var det høyst på tide med noen minusgrader så ikke trærne slår knopper. 

Jeg ble nødt til å holde jentene hjemme i dag, på grunn av sykdom nok en natt. Og vi hadde ikke en gang rukket å spise frokost før de to tuppene begynte å hige etter å komme seg ut i snøen. 

Å få to treåringer til å lære seg hvordan man går på ski, ga i alle fall meg svetteperler i pannen der jeg løp fram og tilbake mellom de to og heiset de opp fra bakken, igjen og igjen. Vi fikk i alle fall testet skiene, og når pappa kommer hjem fra jobb blir det en nyrunde med litt bedre oppfølging. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Flying Superkids tilbake til Norge

HURRA! Nå er det snart gjennsyn med denne utrolige gjengen! 
10. februar starter Flying Superkids sin turné i Norge. Hvor og når de stopper for å ha show kan du se på bilettutsaget deres her! 

Det har alt gått et år siden vi var å så på showet, og det utrolige er hvor godt jentene husker det hele. De kan enda fortelle om alle rockeringene barna rocket med, og stadig lager de sitt eget turnshow inspirert av Flying Superkids. 
Jeg hadde aldri før sett jentene så trollbundet til noe før, som det de ble under sist show. Nå gelder de seg henrykt over å kunne få se de igjen. 

Hvis du ikke har hørt om Flying Superkids tidligere så er de en eksplosiv cocktail bestående av turn, akrobatikk, hopp, dans og sang utført av barn og ungdom i alderen 7-18 år. Barnas livsglede kombinert med deres unike kunster og et fantastisk lyd- og lysshow, gjør arrangementet til en ren festforestilling for hele familien.

De flyvende superbarna fra Danmark, har gjennom årtier underholdt mange millioner tilskuere i hele 35 ulike land og er den eneste «amatørforestillingen» i verden som noen gang har mottatt en Sirkus-Oscar, og showet har dessuten mottatt Fyrst Reiners personlige pris ved sirkusfestivalen i Monte Carlo.For en gjeng! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Havutsikt, moro og sjelefred!

- Det er de små øyeblikkene, der du virkelig kjenner at du lever, som du for alltid bevarer i minnene  - 

/ Reise i samarbeid med Visit Sweden /

Fiskbäckskil, en perle av den svenske vestkysten, er stedet hvor dette eventyret begynner.
Denne helgen har vi vært på tur lagt opp av Visit Sweden. De skreddersyr opplevelser som passer for en hver. For oss som er en småbarnsfamile så er det helt fantastisk når reisen ikke er for langt unna, i tillegg er det jo viktig at det er lagt opp aktiviteter som er tilpasser alderen på barna og oss som foreldre. Jeg skal ta dere med på helgen vår, for vi har hatt en uforglemmelig en! 

Turen hjemmefra til Gullmarsstrand Hotell og Konferens tok oss tre timer, det ligger ikke lengre unna enn 2 timer og 40 minutter med bil fra Oslo. Gullmarsstrand Hotell og Konferens ligger så nære vannet som det er mulig å komme, og inneholder flere bygninger langs bryggen med utsikt over Gullmarsfjordenes øyer og bukter. 

Vi sjekket inn på hotellet og nærmest kastet av oss klærne, klare for å teste ut Sinnenas havsbad som hører hotellet til. To badstuer med fantastisk utsikt og utendørsbasseng som står på påler i vannet, med 38 grader. Bjørn Tore og jeg kan også skryte av å ha badet i sjøen for første gang i år! Iskaldt, men helt fantastisk etterpå. 

Etter å virkelig ha fått feriestemning i kroppen etter et langt og behagelig bad, kledde vi oss godt og gikk til fergen som går rett utenfor hotellet. Fergen tok oss til byen Lysekil på 12 minutter, hvor vi hadde gangavstand til Havets hus. Lysekil er en sjarmerende by, med unik sjærgård, friluftstilbud, flere besøksmål og mange resturanter som serverer fersk sjømat. 
Byen er stille og rolig på vinterstid, men jeg må si at gleden ved å reise på vinteren er nettopp stillheten som følger. Alle har tid til å stoppe litt opp, slå av en prat, og da vi entret Havets Hus kunne vi gå rundt i eget tempo nesten helt alene. 

Vi hadde en fantastisk opplevelse på Havets Hus, hvor vi fikk studere alt i fra torsken med skjegg til sjøpølser. Jentene syntes det var superstas å finne et lekerom hvor de kunne få ut litt energi, noe som ga oss voksene anledningen til å se nærmere på fisk og planter. 

Da vi ruslet tilbake til fergen, gikk vi hånd i hånd. Etter en liten stille stund sier datteren vår: "Det var såå gøy å se på alle fiskene!". Det rører to foreldrehjerter å høre, for det er fantastisk å vite at man skaper gode minner for barna. 

- Fiskbäckskil sett fra fergen, og utsikten vår fra familerommet på hotellet i skumringen -

Etter besøket vårt i Lysekil, fikk vi tid til å slappe av på hotellet før middag. Jentene fant ut at de ønsket seg nye elektriske senger, og det kunne jeg vel være enige med dem i, til meg så klart og ikke til dem. 

Kvelden kunne ikke vært avsluttet bedre enn med middagen på hotellet, restauranten serverte helt himmelsk mat, og de har sin spesialitet innen fisk og skaldyr. Middagen nøt vi til total havutsikt, i en atmosfære av ro og hygge! 
Bjørn Tore og jeg konkluderte med at vi er nødt til å bruke vinterene bedre. Det er lett å tenke at man reiser på ferier om sommeren, eller drar til varmere strøk om vinteren. Da går man egentlig glipp av noe. Denne første dagen vår i Sverige var helt magisk! Jeg anbefaler dere alle å sjekke ut landingssiden til Visit Sweden 

Der kan dere se hvor mange fantastiske opplevelser som ligger like over landegrensen til nabolandet vårt. Man trenger ikke reise langt for å få den perfekte familieferien. Prisene er lavere enn i Norge, så det er bare å nyte det som ligger foran dere! 

Følg også Visit Sweden på Facebook - om du vil få nyheter om reiser og det som skjer i Sverige. 


I morgen følger vår dag to fra Sverigehelgen! Jeg gleder meg til å gjennoppleve dagen igjennom bildene som kommer. 

Lytt til opplevelsen- Jeg elsker bøker, men la meg lytte i steden for å lese! 

/ Annonse / 
 

Jeg havnet i en samtale med to andre mødre, om hvor viktig det er å få barn til å like bøker. De følte de hadde oppnådd dette med barna sine fordi de hadde brukt mye tid på å lese for dem. De brukte viktige argumenter som skolegang og pensumbøker, og at ved å gi barna gleden av å lese så ville de lettere gjøre det bra på skolen. Jeg er ikke uenig i det siste der, men jeg vet ikke om det er mulig å påtvinge/lære noen gleden ved å lese? 

Jeg vokste opp i en familie på fire; det var mamma, pappa, storesøsteren min og meg. Tre leseløver, også var det meg. Jeg som heller ville leke litt stille i sengen med bamsene i stedet for å bli lest for på sengekanten. Jeg som sto på hodet i sofaen da noen hadde høytlesning. Det var ikke det at jeg ikke lyttet, jeg hadde hørt hele historien og kunne gjenfortelle det som var sagt, men jeg hadde aldri evnen til å sitte helt stille mens jeg lyttet eller leste. 

Først da jeg var 11 år fikk jeg gleden av min første bok, Harry Potter og De vises stein. Det var også første gang jeg ble pressentert for lydbok. Det utrolige er at jeg lyttet så mange ganger til den boken, at jeg i dag kan gjennfortelle de første sidene ordrett fra hukommelsen. Det skal sies at jeg har lest alle bøkene om Harry Potter i bokformat også, men fram til jeg var over 20 år så var de 7 bøkene også blandt de eneste jeg hadde lest utenom pensumbøker. 

Det er mulig jeg overdriver om jeg sier jeg har lest tilsammen 15 bøker (med unntak av barnebøker) i mitt liv. Til sammenligning har min søster, mamma og pappa bokhyller fullstappet med leste bøker. Allikevel så kan jeg ha lange samtaler med dem om gode bøker, og uløste gåter. 

For ganske nøyaktig 2 år og to måneder siden lastet jeg ned appen Storytel, som er bøkenes Spotify. Det var på samme tidspunkt som jeg malte om kjøkkeninnredningen, og bøker ble for alvor en stor del av min hverdag. Siden da har jeg lastet ned i overkant av 100 bøker, til meg selv og barna.

Jeg er meg selv lik, og har fremdeles ikke tid til å sette meg ned å lese, men det betyr ikke at jeg ikke har gleden av bøker. Jeg lytter til bøker hver eneste dag, jeg hører på bok om morgen når jeg sminker meg, jeg hører på bok når jeg kjører bil, jeg hører på bok når jeg syr eller jobber med et DIYprosjekt, jeg hører på bok når jeg pusser opp, jeg hører på bok når jeg må rydde og vaske. Noen ganger finner jeg ut at jeg kan vaske bare fordi boka er litt for spennende.
I tillegg til det så lytter jentene ofte til lydbøker fra Storytel, som når vi har rolige stunder med tegning og perling, eller om de ikke får sove om kveldene. Da fungerer lydbok som det beste sovemiddel, de bare elsker å sovne til lyden av en bok. 

Jeg vet ikke hvor mange venninner jeg har fått til å laste ned appen Storytel, for jeg synes den er så fantastisk. Bøkene får rydding til å bli gøy, og lange bilturer til å virke korte, det er bare så genialt!
Med Storytel har du tilgang til tusenvis av lydbøker og e-bøker på norsk, svensk og engelsk. Jeg lytter til engelsk like mye som til norsk, og elsker det. Bøkene kan du lytte til direkte fra mobilen eller nettbrettet, og du kan enkelt veksle mellom å lytte og lese. Bøkene kan også lastes ned offline, slik at du ikke trenger nettdekning for å lytte. 

Prøv Storytel gratis i 30 dager HER. Du har alt å vinne. 
Tjenesten koster utover de 30 dagene 199,- i måneden, og gir ubegrenset tilgang til hele biblioteket og du kan lytte så mye du vil, når du vil!
Storytel har ingen bindingstid. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Road tripDenne helgen har jeg virkelig sett fram til. Endelig litt kvalitetstid med mine tre favorittpersoner i verden! 
Vi dro oss opp av sengene tidlig i dag morges og gjore det siste som måtte gjøres før reise. Vi skal ikke lengre enn til Sverige, men både BT og jeg er veldig glad i nabolandet vårt, og jeg er klar for å vise dere noen perler i løpet av helgen. 

Nå har vi nettopp ankommet Fiskebäckskil, og er klare for å bade litt! 

Ha en fantastisk helg! 
 

Hettegenser med kaniner

Jeg la stoffet utover hele stuegulvet, klar for å klippe ut mønsterdelene jeg hadde tegnet. Mann i hus lå på sofaen ved siden av og så på tv. "Jeg tenker kaninene kommer til å elske dette stoffet" Sa jeg fornøyd mens jeg rettet ut noen av foldene. Vi lo så tårene trillet, for det jeg mente å si var at barna kom til å elske stoffet, ikke kaninene. Humoren rundt meg og kaniner har blitt en gjenganger i huset. BT tror at jeg er en smule (kanin)gal, og det er jeg nok. Derfor fikk vi begge et bilde i hode på at jeg sydde klær og puter i kaninstoff til kaninene. Så gal er jeg ikke, kaninstoffet var ment til jentene, og de elsker det.

Jeg hadde lyst til å sy noen komfortable barnehagklær til jentene, og fant ut etter en lang tenketid og noen tegninger at jeg ville sy en lang hettegenser. 
Da mønster var ferdig tegnet og stoffet klippet ut, satte jeg i gang med å kaste dele sammen, for det er nesten slik det føles. Å sy en slik genser tar utrolig kort tid, og er veldig enkelt. Jeg kommer garantert til å sy noen flere av disse, så da kommer jeg med mønster og framgansmetode om det er stemning for det! 

Nå må jeg hive meg rundt med både arbeid og pakking, for i morgen tidlig tar vi oss en mini ferie til Svergie! Jeg kan nesten ikke vente! 

Min lille filosof

Verden passerer deg dag etter dag. Du fanger opp glimt med øynene dine, du snapper opp ting med ørene dine, du kjenner luktene med nesen din. Du føler med hendene, men også med kroppen, du smaker på livet med munnen og hodet. Du har forstått at verden er større enn det du kan se, du har forstått fordi du lurte, og fordi du fulgte med. 

Så godt det må være å ikke vite tenker jeg, men i neste sekund forteller jeg at mennesker dreper, og at barn mangler mat og hjem. Du skal få vite, fordi du spør, du spør om alle mennesker er snille, men noen er slemme, og det må du vite. 

Du er ikke en gang 4 år, men du vet hvorfor hjertet slår, du vet at hjerte slår sakte når du sover, og raskt når du løper. Det vet du fordi du spurte, og jeg ga deg svaret da du lyttet til lyden av ditt dunkene hjerte. Du vet at hjerte slår så lenge du lever, og at det stopper den dagen du er død. Du vet at vi puster, og du vet at vi må puste for at hjerte skal slå, det kan du fortelle meg mens du kjenner lungene fylle seg med luft og tømme seg igjen. Du sier: "Faktisk, så må alle blunke, hvis ikke blir øynene tørre" Du vet det fordi du prøvde å la det være. 

Du tar til deg alt jeg sier, du både husker det og forstår, for du gjenforteller alt med dine egne ord. Du forteller i barnehagen at de fleste mennesker er snille, men at det er noen som stjeler og dreper. Du forteller at ingen barn er slemme, men at barn noen ganger gjør dumme ting de må si unnskyld for. 

Du spør og graver hver eneste dag, så genuint interessert i hvordan verden fungerer. Du lurer ikke lengre på hva øyevipper og øyebryn er, du ønsker å vite at øynene har iris og pupiller. Du lar fingrene skli over kroppens deler, og forteller om ribbein og dine to kneskåler. 

Dine spørsmål stanser ikke, og jeg svarer så godt det lar seg gjøre. Jeg prøver å lage bilder med ordene jeg bruker, og du fullfører bildene ved å stille noen spørsmål til. Du vet at du ble født med en navelstreng som pappa klippet av, mine forklarende ord gjør det forståelig for deg, men så spør du meg om hvilken farge den har. 

I stille stunder som i bilen flyter tankene, og det er min sanne glede at du deler dem med meg. Det du lurte på forteller du meg uken etter, du sier; "ser du de rosa høyballene mamma? De er faktisk rosa for å hjelpe damer som blir syke i puppen, sånn at de får penger til å bli friske igjen." 

Du spør sjeldent "hvorfor det?" "hvorfor det?". Du gjorde det en gang, men i dag vil du vite mer, du vil vite hva som faktisk skjer. 

"Jeg kan hele altabetet mamma" sa du, og jeg rettet "Ja, du kan hele alFabetetet!". Så sint som du ble, det ga jo ingen mening, det måtte jo hete alTabet for det var alt i altabetet. "Du tenker så rett, men det heter alfabet". Så grublet du lenge før du svarte: "Det heter alfabet, men jeg vil kalle det altabet. Det er alle boksavene i betet!"

Jeg lytter og smiler, jeg nikker når du har rett, og hjelper til når du ikke forstår. Mitt hode har uten tvil fått mye å bryne seg på, for jeg overveier mine ord slik at du med dine snart fire års livserfaring skal forstå. 

Det er ingenting jeg digger mer, enn når du setter igang med dine filosofiske tanker. Det iler nedover ryggen, hårene reiser seg på armene, øynene prikker, og stolthetsfølelsen bruser ut i årene.

Så lite du vet, men så mye du forstår.. 


- Speiltvillingene på Facebook -