hits

mars 2014

Bilsete Cybex Sirona

I dag har jeg overgått meg selv! Da jeg la jentene ut i vognen for dagluren sin fant jeg ut at jeg måtte være litt ute selv for å nyte den deilig vårsolen som varmer over oss. Så jeg fant frem bøtte med vann og svamp og tok en skikkelig vårrengjøring av bilens utside og innside. :) 

Og nå skinner bilen slik den burde skinne igjen. 

Vi har også fått inn de nye bilsetene vi bestilte. Cybex Sirona sine bilseter, vi har hatt i bruk i en ukes tid og er veldig veldig fornøyd. De er bare så utrolig lekre i denne fargen og jentene sitter så godt. Jeg er veldig glad for at vi tok dette valget, siden stolen kan vippes ned i liggende stilling slipper jentene å sovne med hode hengende mot brystet. Det som er synd er at alle sier de er for små til at de vil vare frem til barna er 4 år. Men men, vi kommer i hvertfall til å ha veldig gode stoler til jentene en godt stund fremover. 

Settet kan også snurres lett ut til åpningen slik at innsetting og ta barnet ut av stolen blir enkel og riktig for rygg. Vår i luften

I dag er det så fantastisk deilig vær. Vi hadde egentlig tenkt til å fortsette det store ojleprosjektet i andre etasje, men vi tok oss heller den friheten å være ute i det nyyydelige været. Men vi har i hvertfall fått begynt og jeg kan nesten ikke vente med å vise dere det ferdig resultatet :) 

Vi gikk for en helt lys olje, det er fordi rommene har lite med vinduer og vi ønsker å skape lyse og fine rom. Etter oljen skal vi lakke slik at det blir mer slitesterkt og lettere å rengjøre. 

Forandring blir det i alle fall, her er de tre stegene fra det gamle til det "nye" :)

under sliping. nyslipt under

 

Oljet under

MEEEN jeg har faktisk ikke tenkt til å bli sittende ved daten noe særlig lengre akkurat nå, så det eneste jeg ønsker å si er: HA EN STRÅLENDE HELG ALLE SAMMEN

RUTINER....

Det store ordet for harmoni og velstand i hjemme må være rutiner. Vi mennesker er vanedyr så rutiner gjør at vi får en trygghet i hverdagen, og det gjelder spesielt de minste i huset. Når man får barn så må man få inne det vi kaller gode rutiner for at vi skal klare det ekstra som hører et barn til eller to eller tre. Hverdagen etter man får barn ser totalt annerledes ut enn før man får barn, for uansett hvordan man prøver å legge opp dagen så er det til syvende og sist barnet som bestemmer. 

 

Siden dagen jeg fikk vite at det var to babyer i vente begynte jeg å fokusere på at jeg måtte jobbe inn gode rutiner helt fra starten. Dette var på oppfordring fra andre tvillingmammaer men også "enling" mammaer. Jeg var nødt til å jobbe for å få tvillingene synkrone med hverandre og da måtte dagen legges opp etter et "stramt" skjema. Mat hver 2. time (det var litt ofte pga prematuritet), ut i vogna etter 11 maten, i sengen da og da, bade da og da, legge opp til besøk da og da, osv..

Når rutinene er i boks føles hverdagen som en lek, har man gode rutiner kan man hele tiden ligge et hakk foran og da er det ingen tvil om at det blir mindre gråt, mindre sutring og mindre stess. MEN rutiner har den svarte baksiden.. 
For det å få inn en god rutine kan ta uker og måneder å få til, også skal det ikke mer enn en dag annerledes for at den gode rutinen er helt kjørt igjen.

Jeg merket dette godt da vi ENDELIG hadde fått inn god rutine på legging hvor jentene omsider sov fra sengetid kl 19 til kl 7 dagen etter, så kommer det forbi en liten forkjølelse og vips er alt som het gode leggerutiner forduftet som vanndammen en varm sommerdag.  

Plutselig har vi to som ikke sovner før klokka nærmer seg midnatt12, og som våkner igjen før klokken slår 4. "gjesp". Men er man tett i nesen så er man tett i nesen og for meg ville det vært galt å la de ligge å gråte seg inn i søvn igjen.
Jeg kjenner ofte på at jeg føler meg litt flau over å si at vi ikke har noen problemer med å ta opp en av jentene om hun våkner på kvelden/natten og kanskje til og med la de sovne i sengen vår. Det er så mange som mener dette er fy fy og at man kun gjør en stor bjørnetjeneste for seg selv. Men jeg klarer ikke å bli enig i det, og derfor sier jeg det høyt. For oss er det faktisk mye bedre å slippe gråten enn å kjøre "den harde veien" og høre på gråtingen til de sovner av utmattelse. Jeg får vondt inni meg av å høre barna mine gråte, og da mener jeg ikke sutre. Om det får gått noen minutter før jeg går inn til jenta som står opp etter sengen sin og hikstegråter med krokodilletårer kjenner jeg bare en bølge av dårlig samvittighet slår over meg. Men det jeg vet, uansett om jeg tar de opp når de gråter, så kommer den gode rutinen tilbake, om jeg må bruke to uker lengre tid på det så er det for meg helt greit, ja faktisk bedre enn greit. Ved at jeg henter det gråtende barnet og legger det i armkroken min i sengen slipper BT å våkne, jeg våkner alltid først når babycallen slår inn. Og i sengen sovner både jeg og Otilie/Olivia etter et par minutter. Prøver jeg å roe de i sin egen seng vil jeg bruke en halvtime til en time, og nattesøvnen blir fort ødelagt for mer enn meg i dette huset. Dagen etter kan vi våkne opp uthvilte alle sammen og starte på nytt med et forsøk på gode leggerutiner når kvelden atter en gang har kommet. 

 

Trolldeig-RESULTAT

Tenke jeg måtte vise dere det ferdige resultatet fra ukens trolldeiglaging (innlegget finner du her). Jeg ble overrasket fornøyd, og jeg gleder meg til vi er ferdig med gulvet på barnerommet slik at de kan få sin plass der, enn så lenge får de pynte opp litt på kjøkkenet. :) 

Etter at hjertet var ferdig tørket i ovnen, limte jeg på perler på blomstene og satt på noen sommerfugler samt et matchende bånd til å henge opp hjertene med :) Flere enn meg som kommer til å lage trolldeig med barna sine? :) 

Jeg ble også overrasket da jeg hentet posten i går, hadde fått en gave fra to jenter som står bak EasyTran. I pakken lå det medisinsprøyter og transprøyter samt et veldig koselig håndskrevet brev. Er så hyggelig å motta noe helt uventet. Alle pramaturfødte barn skal ha jern og multivitaminer som kosttilskudd det første leveåret så disse sprøtene passet jo veldig godt i dette hjemmet. Har frem til nå brukt de vanlige sprøytene fra apoteket, men disse er jo mye søtere ^^,Nå må jeg sette meg foran symaskinen og sy en rosa kjole til, for i ettermiddag skal vi ta bilder hos Kamilla Weiglin :)

Enkle MAT-TIPS!

Det med mat til barna er noe jeg er veldig opptatt av, og ingen ting er så gøy som å eksprimentere litt. Jeg tenkte å dele tre små tips med dere i dag, som jeg selv er veldig glad i å lage til jentene mine. 

Druesnacks 

Druesnacks er veldig enkelt å lage, det er bare å kuttte opp druer slik at barna ikke kan sette de i halsen og legge de i fryseren. Når de er ferdig fryst kan de serveres, kjempe godt for småtasser som holder på å få tenner, de kalde druene kjøler ned de såre gommene samtidig som det er sunt og godt. 
Man kan også legge de fryste druene i et fruktnett for de aller minste som ikke er vandt med biter. Da holder de fruktnettet og sutter på delen med druer inni.  

Bananpannekaker

Som et mellommåltid eller en liten dessert er det ikke noe som er så lett å diske sammen som babanpannekaker. Bruk en banan og ett egg. Misk det sammen med en stavmikser og stek det i en panne med smør. For å lage de mer spennede kan du bruke peppekakefigurer til å trykke ut morsomme ting. Serveres når de har blitt lunkene. Smoothie

Siste som må være med er så klart en smoothie. Det er jo så godt, i tillegg til at man får i seg mye godt for kroppen. Denne smoothien er laget av en boks kokosmelk (ikke lett versjon), en banan, frossene bringebær og bjørnebær. Men det finnes et hav av smoother man kan lage. 
Barna elsker det og vi voksene elsker det. Jeg serverer alltid smoothe i de geniale sugerørflaskene til Philips Avent, da blir det lite gris og enkelt for jentene og drikke. Men når man serverer smoothie med bær i en flaske med sugerør må man sile smoothien slik at ikke frøene blir med og tetter hele greine :)

Når barna er litt større kan man også lage ispinner med smoothien. Deilig deilig..

Noen som har noen andre gode tips til småretter ? :D

Trolldeig

I dag har jeg følt meg som et lite barn igjen. Vi har nemlig lekt oss med trolldeig. Trolldeig er en aktivitet som passer uansett alder. De aller minste slik som mine er for små til å lage noe selv, alt skal heller puttes i munn. Trolldeig er ikke akkurat veldig godt å sutte på så det kommer rett ut igjen ved første smak. Men det er gøy for de små å klemme og kjenne på konsistenser med hendene sine, og med litt hjelp fra en voksen kan man bruke trolldeig til å forevige minner. Det er akkurat det jeg har gjort i dag! 

Trolldeig er enkelt å lage:

1 del salt
2 deler mel
1 del vann
en ss matolje

Du kan også gjøre trolldeigen mer spennende ved å ha i konditorfarge (jeg hadde i rød). Når barna er eldre kan de heller male den ferdigstekte trolldeigen.

Deigen må knas godt før den kan jobbes med. 15-20 minutter. Den er klar når den har fått en jevn konsistens og er så fast at den ikke faller sammen. 

Tre spente jenter klare for å forevige minner sammen med mamma og dagmamma. Så klart i matchende hjemmesydde hobbysmekker!

Alle måtte få lov til å kjenne og ta litt på trolldeigen. 

Jeg tok meg av kjevlingen og hjalp til med å trykke ned håndflaten mot trolldeigen. 

Da alle håndavtrykkene var satt fikk jentene leke litt på gulvet, mens jeg tok meg av resten av pyntingen Nå stekes de i ovnen på 80 grader, så da er det bare å vente til de er ferdige :D 

NEW DRESS (made by me)

God morgen godtfolk! I dag tar jeg frokosten i sofaen foran dataen, Olivia og Sophia leker på gulvet ved siden av meg, og Otilie sover i vogna alt. Hun er ikke helt i form så hun har har vært våken mye i natt. Så lille jenta seilet om da hun fikk slappe seg litt i vogna.

Jeg sydde også en ny kjole i går, tenkte jeg skulle lage to kjoler til bursdagen til jentene, så da blir det enten denne eller den forrige blå og beige jeg sydde som blir bursdagskjolen :)Kjolen er sydd med stoff fra Panduro

Hvilke kjole synes dere jentene skal ha på seg på bursdagen, denne eller den blå (HER) ??

Sy en praktisk SMEKKE SELV!

Da var det pluselig "megtid" igjen, og det alle beste jeg vet er å sette meg foran macen med en STOR kopp kaffe latte med caramell og litt kanelstrø på toppen. I dag har jeg startet min første dag som dagmamma og tenkte noen ville høre hvordan det har gått. Jeg har tenkt til å vise frem en smekke jeg har rukket å sy i dag morges så det sier vel kanskje sitt om hvordan det har gått. Vi startet dagen med litt frokost på kjøkkenet og turet inn i stuen og fyret i peisen så det ble skulle bli et godt og varmt krabb-langs-gulvet-føre ;) Otilie og Olivia hadde veldig masse de måtte vise til Sophia, så de holdt det gående med pludring og latter i to timer. Frem og tilbake i mellom beina mine, utrolig koselig. Så satt vi på et teppe og sang litt sanger før alle tre fikk litt mat igjen og halv tolv sloknet de alle tre ute i vognene mens jeg pakket de inn. 

Så tilbake til overskriften. Jeg har tidligere spurt dere om tips til aktiviteter sammen med barna, jeg er som dere skjønner veldig glad i hobbyer som er krative. Men til det trengs det noen skikkelig smekker slik at klærne ikke blir ødelagte når vi etterhvert skal finne frem farger og maling. Derfor bestemte jeg meg for å sy tre smekker til alle jentene mine, ja Sophia blir jo også litt min når hun er sammen med oss for det skal ikke være noen forskjellsbehandling :)

Her har dere den ferdige smekken:

Og den er enkel å lage for dere som vil prøve dere. 
For å lage en slik smekke trenger du litt bomullstoff til armer og bakdel, selve smekkestoffet er laget av voksduk, det er vanntett og veldig lett å vaske griserier av. Litt strikk til armene, kantbånd og litt borrelås eller trykkapper til å feste smekken med bak på ryggen. 

Så skal jeg vise dere hvordan delene skal klippes ut. Først klipper du ut en smekke, i den størrelse og form du ønsker. Armene ser ut som stoffbiten til venstre, det er viktig å få med den lille buen for å få et fint snitt. Den må være så bred at det blir god plass til armen, om du er usikker på hvor bred den må være ta utgangspunkt i en genser etter boddy og gjør den gjerne litt større slik at den er litt romslig på. 

Bakdelene tegner du ved at du følger ytterkantene av smekken og tegner er bue rundt slik du ser under, den må være lengre enn til midten av smekken for at den skal kunne overlappes til feste. Den må også være litt lengre ned enn det armen rekker om du legger armen inntil slik du ser på bildet over. Lille Sophia lurte på hva jeg drev med. Når disse delene er klipt er det bare å sy i vei. Sy sammen skuldrene på fremdelen og bakdelene rette mot rette og sy på kantbåndet. 

Jeg har brukt en tvillingnål til å sy fast kantbåndet. Da får man to parallelle sømmer som blir veldig pent. Det er ikke nødvendig om man ikke har en slik. (kan brukes på alle symaskiner)

Armene sys enkelt ved å brette inn bunn (den tynne delen hvor hånden skal ut) to ganger og sy to sømmer med plass til en strikk i mellom. Da blir enden på stoffet gjemt slik at stoffet ikke rakner. 
Tre inn strikket med en sikkerhetsnål og stram strikket til ønsket lengde, legg stoffet dobbelt rette mot lette og sy sammen slik at du får ermet.

Så kommer den vanskeligste biten. Legg ermet mot smekkedelen akkurat slik ermet er lagt på det øverste stoffbildet. Merk av i bunn (under armen) og sy fast bakdelen med smekka fra merket og ned til bakdelen slutter (rette mot rette). Ermet tres inn fra retten slik du ser på bildet under. Ermet er da med retten ut, også trer du den inn i armhullet, legg sømmen på ermet mot sømmen i bunn på smekka, altså det som blir under armen. Sy delene fast med hverandre ved at du syr på innsiden slik jeg gjør. Tilpass arm med smekke hele veien rundt. 

Til slutt syr du på en brettekant rundt smekkedelen og fester på en borrelås eller trykkapper bak. 


PUSSE opp!!!

Gud BEDRE!!! Jeg har plutselig oppdaget hvilket prosjekt vi har begitt oss ut på! 
Det er en del som har etterlyst hvordan barnerommet blir siden jeg for noen uker siden la ut bilder fra gulvpussingen. Vi startet med liten håndpussemaskin, og skjønte fort at det ville bli et endeløst prosjekt. Det er MYE gulv som skal slipes, faktisk hele andre etasje og et soverom i første etasje!

Vi har ventet på en helg med fri slik at vi kunne leie en stor maskin til å hjelpe oss med jobben. Siden tregulvene er såpass gamle holder det ikke å gå over en til to ganger slik som bruksanvisningen antydet. Gulvet er så ujevne at vi må over gud vet hvor mange ganger selv med den gedigene pussemaskinen..

Derfor har vi ikke kommet så mye lenge med barnerommet enn bildene under viser.

Vi har heldigvis barnepass til jentene slik at vi får vært litt mer effektive. BT går med pussemaskinen og jeg pusser alle kanter og hjørner med håndpussemaskinen. 

Det kommer til å bli så sinnsykt bra når vi er ferdige selv om jeg ikke ser lyset i tunnelen helt enda! 
Føler meg så sykt handy i dag! Haha, har på meg BT arbeidsbukse og drikker cola fra boksen ;)  The perfect FRIDAY!

Denne morgen har vært den perfekte morgen! I dag er siste dag på en liten stund hvor jeg er alene med jentene på dagen siden jeg starter som dagmamma fra mandag av. Derfor tenke jeg å ha en skikkelig kosemose deilig fredagmorgen. 

Vi startet dagen halv 8 med lek i senga til mamma. Kl 8 var vi klare for frokost og etter to brødskiver hver på jentene fikk de leke på gulvet mens jeg begynte å bake litt. Kjøpte en bakepakke på panduro i går og tenkte det var greit å øve litt før bursdagen deres om 3 uker. 

Mens kakene ble stekt var det noen som hadde veldig lyst på det de så der inneDet ble også tid til litt mammakos og moro ^^, 
Sofakos med kaker, saft, kaffe og tegnefilmSlik ble de ferdigpyntede kakene, rosa og hvit glassur så klart! Jentene fikk servert lunket solbærsaft. Første gang de får saft, er ikke akkurat noe jeg synes er greit å gi hver dag, men en gang i blandt for kos må være lov. Saften er faktisk også min hjemmelagde solbærsaft som jeg lagde på sensommeren i fjord med bær fra hagen. Det er nemlig det beste BT vet, han fikk alltid hjemmelaget sobærsaft da besteforeldrene hans bodde her, så da må jo jeg vidreføre tradisjonen med saftdampingen når vi har to store solbærbusker rett utenfor huset. Kaffe på meg i de nye koppene fra Søstrene Grene. En lilla ullgjeng satt seg godt til rette i sofaen med tegnefilm på TV og STORKOSTE seg ^^,  

GOD HELG til dere :D 

Resultat av SHOPPINGrunde

Tenkte å vise frem det jeg og jentene fikk handlet på shopperunden vår på farmanstredet i Tønsberg i dag, og jeg sitter her og ler litt. Jeg ser jo på det jeg har kjøpt at jeg har blitt mamma med stor M! Jeg reiste til byen med bursdagspengene mine og det eneste jeg har kjøpt til meg selv er 8 kaffekopper fra Søstrene Grene til hele 104,- totalt. Haha.. Jaja, det er vist viktigere for meg å sette barna mine først så for ta det som en positiv egenskap. 

Planen med dagens handlerunde var kaffekopper, stoff og noe hobbysaker slik at jeg er rustet når jeg fra mandag av skal begynne som dagmamma og det å ta en tur til byen må bli lagt til helgene. Må jo si jeg holdt meg godt innenfor planen min ^^, 

Først litt til kjøkkenetDet ble litt bakesaker, jentene har jo snart bursdag så da tenkte jeg å prøve meg på litt morsome fargeglade kaker, i tillegg kan kakeformen brukes til mer. Jeg har nemlig en hobbyplan til mandagen, så det er bare å glede seg :D Bakesakene er kjøpt på panduro
I bursdagen min oppdaget jeg at jeg trengte nye kaffekopper da jeg måtte dra frem julekoppene for å ha nok til alle. Og jeg kjente jeg ble rimelig fornøyd med meg selv når jeg fant kopper til 12 kroner stykk. Helt latterlig billig! Synes den duse rosafargen var så nydelig også så det blir nok ny favorittkopp for meg. 

Så litt hobby

Farger, maling, pynt og fingermaling måtte også være med hjem. Så blir det spennende å se hva jeg får ut av dette etterhvert :) Alt er fra panduro 

Nye deilige stoff

Fant frem noen nyyydelig stoffer på panduro, de blomstrete er Tilda-design som jeg bare forguder. Ser dere hvordan stoff det rosa med hvite prikker på er? Det er en voksduk, og jeg gleder meg veldig til å prøve å sy det jeg har i tankene, en liten hemmelighet enn så lenge. Tar vel ikke lang tid før resultetet titter opp på bloggen, for det KLØR i fingrene etter å få begynt! 

Og litt til jentene Måtte bare innom H&M en liten tur for jeg trengte noen nye strømpebukser. Fant også en nydelig bolero i fargen gammelrosa og sandaler på salg. Sklisokkene måtte også være med, det er jo ikke lite lett å skulle gå rundt med glatte sokker når man i tillegg er litt ustø på beina :) 

DAGMAMMA

Det å få et barn i barnehage er ikke alltid like lett som man skulle trudd. Det sies at det er en fordel og være født de første seks mnd i året for at man skal ha fordel når det kommer til barnehageplass, om barnet er født i det første halvåret skal skal man være garantert barnehage plass fra høsten av. Er man født i siste halvår så er det ikke sikkert man får barnehageplass før høsten to sommere etter barnet er født. Siden det i Norge fremdeles kun er hovedopptak på høsten. Men alikevell så strekker ikke permisjonstiden til om man er født tidlig på året eller sent. Si et barn er født i februar, da kan man klare å strekke ut permisjonen i 59 uker om man velger 80 % lønnet permisjon. Velger man 100% blir tiden kortere, 49 uker (Kilde: NAV). Når permisjonen er over må naturlig nok mange ut i jobb igjen hvis økonomien skal strekke til. Men det er fremdeles noen mnd til august, verre blir det jo da om barnet er født i oktober. 

Hva skjer da med barnet om det ikke er plass i noen barnehage før i august igjen? Jo man blir nødt til å finne noen som kan passe barnet, familie eller skaffe seg en dagmamma om man ikke har råd til å gå hjemme selv.

Da jeg var liten var dagmamma veldig vanlig, mamma passet nabogutten da jeg var baby, og jeg var hos dagmamma fra jeg var 1 til 3 år og begynte i barnehage. Jeg har alltid tenkt at dagmamma som en start på å være borte fra mamma eller pappa en hel dag er en veldig myk overgang til det å skulle begynne i en barnehage hvor alt blir mye mer upersonlig og veldig mange mennesker å forholde seg til. I dag har jeg forstått at det er vanskelig å finne en dagmamma, og mange er skeptiske til det. 

God grunn til skepsisen, jeg vet ikke om jeg hadde sendt barna mine til en dagmamma jeg ikke kjente fra før. Man vet aldri hva som skjer bak lukkede dører og tanken på at det kun er en voksen der er skremmende om man ikke kjenner personen, for h*n kan jo faktisk gjøre det h*n vil uten at noen ville registrert det annet enn barna som kanskje ikke har begynt å snakke. Det er vel dette som kanskje er den store forskjellen fra tidligere, før var det langt flere som valgt å være hjemme og passe et eller flere barn i tillegg til sine egne for å spe på litt økonomisk. Det var alltid en eller annen bekjent som gjorde dette. I dag er det så få at man må sitte på nettet å lete etter dagmammaer.

Jeg har tidlig tenkt at jeg skal prøve meg som dagmamma, det blir lettere økonomisk, jeg trur også jentene har godt av å være en til for de er som to dråper vann. Jeg er veldig glad i barn og har jobbet et år i barnehage slik at jeg føler meg trygg i å skulle passet et barn som ikke er mitt.

Min beste venninne lurte på om jeg kunne passe datteren deres da det ikke så ut til at hun fikk plass før sømmeren, men plutselig i februar ble det ledig. For en mnd siden ringer en annen av mine beste venninner og lurer på om jeg fremdeles skulle være dagmammma som jeg hadde snakket om tidligere. Venninnen hennes som jeg vet hvem er igjennom bursdager ol. var helt desperat etter å finne en dagmamma da hun allerede er ute i jobb og faren til barnet ikke har lenge igjen av permisjonen.

Så jeg sa meg villig til å bli dagmamma, og til mandagen blir første dag med tre jevnaldrende i heimen. Mor og datteren som skal være her var på besøk hos oss for å bli litt bedre kjent og de tre jentene hadde det veldig spennende med å hilse på hverandre. Hun var litt redd for hunden vår, noe som i og for seg ikke er så veldig rart da Tyra er 4 ganger så stor som henne, men jeg tenker hun venner seg fort til rottisen også.

Jeg synes det er en veldig god ting at jeg kan hjelpe en annen familie, og jeg er veldig spent på hvordan det blir. Det sies jo at 1 er som ingen og to er som 10, så det å få en til når man allerede har to er en mindre overgang enn å gå fra en til to. Jeg er jo vandt med å være effektiv og jeg har vel tenkt tanken at jeg "jobber på et samlebånd" når jeg har badet, skiftet og kledd på en for å sette barnet på gulvet og starte på nytt. Haha.

Den gode siden for andre som har et barn og som synes permisjonstiden går alt for fort er jo nettopp å velge og være hjemme litt ekstra og passe et eller to barn til slik at man økonomisk sett har råd til å være hjemme "ulønnet". En god måte å få tilbringe mer tid sammen med sitt barn i tillegg til at det ikke blir kjedelig for barnet om det skal være hjemme lengre enn et år med bare mamma eller pappa.

SELSKAPSKJOLE made by me!

Nå har jeg fått skikkelig syhekta igjen! Haha, klarer ikke stoppe... Har ikke vært på en stoffbutikk siden før jul, men jeg har to esker med restestoff så i går fant jeg litt til jeg kunne sy noe ut av. Et blåprikkete stoff som jeg har sydd gutte-uglebukser av og samme stoff i beige som jeg brukte da jeg skulle sy et antrekk til babyen i magen til søster. Sydde en sparkebukse før vi viste kjønnet så da valgte jeg en nøytral farge. I tillegg hadde jeg litt ensvarget hvitt bomullstoff som jeg kunne bruke. 

Spurte i sist innlegg om det var noen ønsker til hva jeg kunne sy, mange ønsket seg kjole, så da måtte jeg selsagt prøve på det. Jeg tok utgangspunkt i et kjolemønster jeg har, men måtte endre det litt siden det var i større størrelse også endret jeg ryggen slik at jeg kunne få på trykknapper i stedet for glidelås som jeg ikke hadde. Kjolen er sydd i bomullstoff og er foret i bryststykket:) Har bare blitt ferdig med en så langt, så må nok tilbake til symaskinen å sy en til senere i dag ^^, 

KjoledetaljerJeg får masse god tilbakemelding på at jeg sender ut inspirasjon når jeg syr klær selv, og det er spesielt moro å se at folk som aldri har sydd før prøver seg på et av plaggene jeg har delt med dere. Det er nemlig slik at alle kan sy bare man vil. Jeg hadde aldri sydd et plagg før jeg fikk tvillinger. Sydde min første bukse sammen med mamma sommeren som var. Og for hvert plagg som er blitt sydd har jeg blitt flinkerer og flinkere. Så det er ikke for sent for noen av dere. Øvelse gjør mester ;)

Det er så mange gode grunner for å sy litt til barna dine. Det er billigere, det er gøy å kle på barna i egensydde klær og barnet ditt vil ha et godt minne å ta med seg til sitt barn om du pakker ned plaggene i "skattekista" til barnet ditt. - For å nevne noen 

Hva synes dere om kjolen? 

Hjemmesydd VÅROUTFIT

Rotet rundt i stoffrestene mine i går igjen, og fant frem noen biter av litt forskjellige farger jeg kunne lage noe ut av. 

Det ble nok en shorts med hårbånd til. Synes det er så utrolig søtt med short på utsiden av strømpebukse og body på de små. Også er det så vårlig og det er deilig. Stoffet i shortsen er sydd i velour som er litt godt og varmt og veldig mykt . Hårbåndene er de enkelste hårbåndene som kan lages, jeg har bare sydd sammen en strikk og festet en hjemmelaget slufsa på sømmen til skjøten :) Detaljer er viktig og det er detaljene som gjør plaggene, så her fant jeg frem noen biter fra et blomstrete stoff og lagde liksom-lommer på stumpen og slufser til shorts og hårbånd. Det ser ut til at Prinsessene er fornøyde med sine nye outfit's :D

Hva synes dere? 

Er det kanskje noen som har et ønske til hva neste syprosjekt kan bli ?

 

Første SKRITT

Da var tirsdagen allerede godt på vei for vår del, slutt på sovelivet hvor jentene sov til halv 10 og jeg kunne stå opp og ta en kopp kaffe før jentene våknet. Nå har de i en uke våknet på slaget 7. Men det er egentlig helt greit, de tuller mindre på kvelden så som regel sover de fra 19-7. Det er jeg veldig fornøyd med.

I går kveld da jeg kom hjem fra stallen sier BT: "Olivia har jo blitt kjempe flink til å gå" også dro han frem en av lekekassene og stelte Olivia ved siden av, og der dyttet hun på kassen mens hun trasket av sted i stor entusiasme. Jeg ble sååå stolt, BT så henne ta noen skritt dagen før også, men da ville hun ikke på "komando" så jeg fikk ikke sett det. BT måtte en tur på kontoret så jeg tok kveldsstellet og så måtte jeg se hva Otilie gjorde om hun fikk prøve å stå mot kassen. Trur dere ikke hun gikk sine første skritt hun også. Åh.. Jeg ble bare så dobbelt stolt av de flinke jentene mine. 

Jeg har prøvd flere ganger å holde de mens vi øver på å gå, men det har egentlig ikke funket stort bedre, beina har stått mer stille enn å beveget seg fremover også har de prøvd å sette seg ned i stedet, derfor ble jeg veldig overrasket over hvor flinke til var til å gå med kasse. 

BT sitt firma har kontor hjemme hos moren og faren siden det er faren som driver firmaet. Da han kom hjem igjen hadde han med en gave til jentene. Det er hun farmora til jentene som er så snill snill snill. Hvis hun finner noe fint kjøper henne det med seg, og det er ikke første gang hun har handlet noe som skal være en jul eller bursdagsgave som ender opp med å bli en hverdagsgave fordi hun trur de trenger det før julen eller bursdagen. Så denne nydelige gårtrilla var ment til bursdagen, men siden BT hadde fortalt hvor flinke jentene hadde blitt måtte han ta med seg gaven hjem i går ^^,

Gliset fikk sto å skinne i stuen til i dag med herr Bamse oppi, etter frokost krabbet vi inn i stuen og da tok det vel ikke et sekund en gang før de hadde fått øye på den nye leka si. Senere i dag skal jeg vise dere et nytt hjemmesydd antrekk som jeg startet på i går kveld. Er så gøy å oppgradere vårgarderoben til jentene. Dette vakre portretet av Otilie viser en liten smakebit med det matchende hårbåndet :)Ha en fin tirsdag :)

OUTFIT BLUE

God mandag :)

Det er ikke så rent sjeldent jentene og jeg havner med matchende klær. Jeg er egentlig ikke helt sikker på om det er besvist eller om jeg bare har dager hvor jeg tenker veldig en farge og kler jentene og meg selv opp i samme farge. For gjerne tenker jeg over det når alle er ferdig påkledd ^^, 

Vi startet dagen med å ta et bad for jentene etter frokost, jeg synes faktisk det er mer praktisk å bade de om morgen enn på kvelden, for mens de bader kan jeg sminke meg. Og i dag er vi blå alle sammen, blått er rått. ;) Før leggetid i vogna tok vi litt bilder for gøy
Kosemose :D 

Deminskjorte fra H&M // Antrekket til jentene har jeg sydd med stoffer fra stoff&stilFlere enn meg som synes det er gøy å matche klær med barna sine? 

 

MorsFølelsenJeg skal prøve å gjøre om tanker til ord når jeg nå skal fortelle om morsfølelsen 

Jeg trudde at den dagen jeg ble gravid ville morsfølelsen komme over meg som et lyn slår ned i et tre. Sannheten var at jeg ikke følte meg noe annerledes enn jeg følte meg 5 minutter før pinnen viste to streker. Dager ble til uker og uker ble til måneder. Jeg skulle så gjerne ønske jeg kjente de sterke følesene over å skulle bli mor. Magen voskte seg større og det faktum at  noe voskte inni meg ble mer virkelig.

På kino i svangerskapsuke 16 kjentes det ut som det boblet i magen min, helt nede i magen min. Jeg husker ikke mer av filmen etter det. Det var akkurat slik min eldre søster hadde beskrevet hvordan de første sparkene ville kjennes ut. Jeg fikk en varm følelse inni meg.

Etter den dagen fikk jeg en trang til å stryke meg over magen flere ganger daglig. Allikevel følte jeg at det var små fisker som svømte rundt, for uvirkeligheten over at det var mine barn var alt for stor .. 

Jentene ble født, 32 svangerskapuker på vei, noe som betydde at jentene var premature og trengte hjelp til klare seg. Der foran meg lå det to små piker i åpen kuvøse. Ledningene som var festet til kroppene deres ga meg en trang til å gråte, som om jeg kjente den største smerten i mitt liv uten å ha vondt et sted. Det er morsfølelsen.. Følelsene som kommer av å se ditt barn lykkelig eller lide. 

Morsfølelsen er trangen til å gråte når barnet får et stikk av en sprøyte som utløser et smerteskrik. Trangen til å gråte når barnet fryser. Trangen til å gråte når barnet slå seg. Trangen til å gråte når barnet våkner i sengen sin og gråter og du føler du burde vært i det rommet lenge før barnet våknet og ble redd fordi du ikke var der. 

Det å skulle beskrive morsfølelsen er nesten umulig, men det kjennes nesten ut som at alle følelser til barnet fordobles i egen kropp. 

Du vil kjenne en redsel du ikke har kjent på før. Hjertet begynner å dunke og du kjenner frykten sprer seg i kroppen din i det du titter opp i sengen til barnet på morgen for å se at det fremdeles puster. Du fylles med skrekkslagne tankene over alt som kan gå galt - hva om jeg ramler i trappen med barnet i armene, hva om jeg kolliderer på vei til butikken, hva om noen kidnapper barna mine .... Du oppdager at du er i stand til å gjøre hva som helst for barnet ditt om det så hadde vært å løpt inn i et brennende hus eller krype blandt eddekopper om det hadde vært reddningen. 

Morsfølelsen er også trangen til å gråte når barnet gir deg sitt første smil. Trangen til å gråte når barnet laget prompelyd med munnen sin. Trangen til å gråte når barnet tar sitt første krabbetak, skritt, ord..... Sammen med tåren og klumpen i halsen klarer du ikke la være å smile, det bredeste smilet du har hatt på din munn. 

En dag prøvde jeg å fortelle min venninne hvordan morsfølelsen kjennes ut - tenk deg følelsen over å være nyforelsket, hvor du flyr på en rosa sky og du tenker at du ikke kan ha det mer fantastisk enn du har det akkurat nå også ganger du den følelsen med 1000

Morsfølelsen sett fra utsiden er latterlig, tenk å kunne bli så stolt over noe så "lite", som at barnet ditt griper tak i en leke for første gang, sier "ma-ma" eller reiser seg på egenhånd. Tenk å kunne bli så selvektiv - det finnes ikke et barn ute i hele verden som er vakrere enn ditt. Det er akkurat dette som beskriver morsfølelsen.

Jeg klarer ikke forstå at mamma har de samme følesene for min søster og meg som jeg har for mine barn, men det kjennes så godt å bare vite det. 

Ditt barn blir din drømmeverden. Ditt barn får deg til å smile i det sekundet du holder på å gi opp. Ditt barn får deg til å se en side av deg selv du bare kunne drømme om at du hadde. Ydmykheten  og  kjærigheten... 

Følelsen over at barnet ditt søker trygghet hos deg, at barnet kommer bort til deg når det gråter og gir fra seg et par hikst og et tungt pustedrag i det du løfter barnet inntil kroppen din - jeg har bare to ord å si til det:

#DENFØLELSEN

Jeg elsker dere Otilie og Olivia 

- SpeiltvillingMammaen 

 

Vinneren av gavekort hos GullKorn DesignI dag har jeg trukket en tilfeldig vinner av konkurransen som har vært pågående siden mandagen. Nemlig et gavekort til verdi 500,- hos GullKorn Design. En fantastisk mulighet til å få med noen ekstra plagg i den unike barnekolleksjonen Rebekka Widerøe designer. 

Vinneren falt på ... AGNETHA, og du har fått mail av meg :) 

Til alle dere som ikke vant denne gangen anbefaler jeg dere å følge GullKorn Design på Instagram (HER), lik facebooksiden hennes (HER) så får dere med dere oppdateringer og nyheter. Eller titt innom bloggen hennes -> www.gullkorndesign.blogspot.no <-

Også må dere gjerne bestille klær fra den eksklusive 17.mai kolleksjonen på nettbutikken -> www.gullkorndesign.com <- Dette er bare starten, selv kan jeg nesten ikke vente til sommeren når sommerkolleksjonen kommer for salg! :D

Gullkorn Design er virkelig klær som skiller seg ut fra butikklærne. De er så fantstisk lekre, så derfor har jeg lyst til å vise dere noen av mine favoritter :)  

Pynte hårbånd (hjemmelaget)

Hei lesere. 
Fikk så utrolig mye hyggelig respons på shortsene jeg har sydd til jentene i dag, tusen hjertelig takk for alle de varmende kommentarene. Jeg tenkte jeg ville lage en liten detalj til slik at jeg fikk et komplet sett, så derfor sydde jeg et håtbånn og lurte på om dere ønsket fremgangsmåtet på dette også. Det var flere som ønsker det så da kommer det et syinnlegg til i dag. :)

Det du trenger er litt bomullstoff, en strikk, en sikkerhetsnål og litt bånd/evt bruke samme stoff som resten av slufsa. 

Klipp ut en remse som er 6 cm bred og ca ti cm lengre en barnets hodeomkrets. Og et rektangel i ønsket størrelse til slufsen (forklaring på slufsen finner du under innlegget for shortsen HER)

Brett den lange stoffdelen dobbelt med retten inn, og sy sammen langs den åpne langsiden. Slik du ser på bildet under. Fest en sikkerhetsnål i hjørnet på "pølsa" og tre den inn i stoffet og igjennom til andre siden slik at du får vrengt stoffet til retten igjen.

Styrk over stykket slik at du får sømmen midt på bak. Så syr du en renne til strikken ved å sy langs begge kantene, 2-3 mm fra kanten. (pass på at det blir plass til strikket i mellom)

Fest strikket på en sikkerhetsnål og tre det igjennom hele båndet. Ta av sikkerhetsnålen og dra stikker ut igjen så langt du ønsker. Sy en rett søm over strikket der du vil at den skal begynne. Stram til enden av båndet til du får ønsket strikklengde, fest en nål så strikket ikke forvsinner inn i stoffet igjen og legg endene mot hverandre - rette mot rette. Sy endene sammen, brett skøten inntil båndet og sy den fast slik at den ikke står ut. 


Lag slufsen slik jeg har beskrivet i innlegget "shorts" (her). Endene på båndet klipper du av og syr de fast i selve slufsen slik at de ikke løsner. Sy slufsen for hånd fast til hårbåndet der du ønsker å ha den :D Lykke til, dere som vil prøve dere :D  

Hjemmesydd VÅRSHORTS

De siste dagene har solen steket over oss, og i går hadde jentene og jeg picknik ute, det har vært så utrolig deilig. Og med våren kommer inspirasjonen til å fornye garderoben. Så i går kveld kikket jeg igjennom litt av stoffene mine for å finne ut om jeg hadde nok til å lage to plagg. Jeg hadde igjen en del Tilda-stoff som jeg har brukt på sengene til jentene. Tilda-stoff får man kjøpt på Panduro og jeg synes det er litt moro med dette stoffet for det er Norsk-designet av ei dame fra Vestfold hvor jeg bor, også er det tidenes lekreste stoffkolleksjon. 

Jeg hadde ikke nok stoff til å sy en kjole som jeg tenkte jeg skulle begynne på, så da fikk jeg plutselig den lyse ideen om at jeg kunne sy en shorts. Og det fine er at denne kan dere alle lage ved hjelp av mønter og fremgangsmåten på bukse som jeg allerede har delt på bloggen. Det er ikke verre enn å klippe av beina på mønsteret slik at du får den lengden du ønsker. Prinsippet er akkurat det samme som buksene, men jeg har lagt på to detaljer som ikke er på buksene. 1: rynkekant i bunn. 2 slufse på toppen. 

MØNSTER PÅ BUKSA HER // FREMGANGSMÅTE PÅ BUKSA HER

1: rynkekant:
Rynkekanten lages på samme måte som den lages på luene jeg har sydd (HER), når du er ferdig med å rynke remsa, festes den på baksiden av bretten i bunn av shortsen, sømmen som fester fast rynke med short blir den nedeste sømmen på buksa i fremgangsmåten over. Så gjør man det samme som på bukse med å sy løperen og tre i strikk før du syr sømmen som lager "beinet".

2: slufse:
For å lage slufsa klipper du et et rektangel i den størrelsen du ønsker at slufsa skal være. Brett rektangelet i to med  retten inn og sy langs de åpne sømmene. Jeg har lagt litt tynn vatt inni for å få den litt mer fyldig. Klipp et hull bak på slufta og vreng den ut igjennom hullet, slik at retten kommer ut og sømmene blir borte. Ønsker du slufsa fyldig trer du inn en vattbit før du tar et bånd og knyter rundt midten.

Slufsa sys på for hånd når shortsen er ferdig. Hva synes dere? 

Bilsete nr 2. Opptil 4 år.

Sist lørdag var vi på BarnasHus for å se på nye bilstoler til jentene, det begynner å bli litt trangt i nyfødt setene, så da må de  oppgraderes litt. 
Når det kommer til sikkerhet er BT og jeg veldig nøye på å ha kavlitet og vi syntes det var greit å kjøpe nytt da vi er sikre på at setene ikke har vært igjennom en kollisjon. Vi fant ut at det var to som var aktuelle for oss. Det var IZI Combi X3 Isofix eller Cybex Sirona. Jeg syntes IZI sin var penest som første inntrykk, BT syntes Cybex så best ut.
Vi fikk masse gode råd på BarnasHus om de forskjellige bilstolene, vi fikk også med oss en brosjyre hjem slik at vi kunne kikke litt mer.

Jeg er veldig glad for at BT alltid skal lese masse om et produkt sammenlignet med andre før han kjøper. Vi satt og så på filmer på youtube og BT leste høyt side etter side med forum og blogger som hadde kommentert disse stolene opp i mot hverandre.

I går var vi inne og fikk prøve setene i bilen. Og da ble det egentlig soleklart hvem vi skulle ha. 

Litt om stolene: 


IZI Combi X3 med isofix


Izi bilstolene er godt kjente stoler av høy kvalitet og sikkerhet. De er veldig pene i designet og barnet sitter godt i stolen. Barnet sitter høyt i setet, fordi basen på stolen er ganske stor, ryggen er lengre enn hos de fleste andre bilseter og det har ganske god beinplass til barnet. Det er kun isofix ved setet vendt bakover, hvis man må snu setet som ikke er så uvanlig innen barnet nærmer seg 4 år, så må setet festes med sikkerhetsbeltet i bilen - noe som gjør festingen 70 % mer utrygg enn ved feste av isofix. Ikke fordi belte er dårligere, men fordi det er lett å feste belte feil for at barnesete skal sitte trygt ved en kollisjon. IZI setet er godkjent bakovervendt til barn fra 0 til 18 kg.

 

Cybex Sirona

Litt nettere enn IZI setet og har litt kortere rygg, isofix bakovervendt og fremovervendt. Ny forskning viser at 5 punkts sele fremovervendt er mindre heldig enn anslått da det gir et voldsomt trykk mot skuldre og nakke ved en kollisjon. Derfor har Cybex Sirona 5 punkts sele når barnet sitter bakovervendt og ryggen vil ta på seg støtet ved en kollisjon og pute i stedet for 5 punktssele når barnet blir vendt fremover. Puten kan se litt voldsom ut, men etter erfaring fra kunder begynner barnet å sove på puten eller bruke puten som et bord for å tegne/lese bok på. Ved en kollisjon vil barnet støtes mot puten med store deler av fremkroppen som minsker risikoen for skader på nakken og skuldre. Se video HER om du ønsker å se hvordan puten fungerer ved en kollisjon. IZI setet kan vendes ut 90 grader slik at at insetting og fjerning av barnet blir enkel og ergonomisk. Den kan også endre stilling fra sittende til en bakovervendt hvileposisjon, veldig fint som overgang fra babysetet til stort sete, da de kan sitte i den mer liggende stillingen til de er så store at de ønsker å sitte å se. Stolen bygger ikke noe mer ut selv om den er i hvilestilling fordi den vippes samtidig nærmere baksetet. Godkjent fra 0-18 kg (opptil 4 år)Da vi hadde satt setene inn i bilen ble svaret ganske klart. Det blir Cybex Sirona på oss! Den har som sagt de veldig gode funksjonen med at man kan vende setet ut til åpningen og vippes til hvilestilling. Men hovedgrunnen var nok at det setet er en del mindre. Barnet sitter lavere fordi basen er mindre enn på IZI setet, også er ryggen litt kortere. Dermed treffer den senere på setene foran i bilen. Med IZI setet blir beinplassen foran umenskelig for mennesker over 170 cm. Det var nærmere 15cm bedre beinplass med Cybex setet og selv for BT og meg som ikke har spesielt lange bein ble det ikke mye behagelig å skulle sitte å kjøre med IZI sete bak. Når jentene blir passet hos andre er det like greit å bytte bil med de som passer da bilen vår som regel er større enn de andre sine, har seter ferdig motert og det er plass til tvillingvogna baki (vi har en mazda 6, stasjonsvogn, 2008 modell om noen lurte). Skal mamma og typen ha jentene så kommer det til å bli skrekkelig trangt selv med Cybex setet i fordi de har så lange bein. 

Siden BT fikk setet han ønsket seg fikk jeg lov til å velge farge ^^, Hihi. Det blir lilla og rosa Lykkerus

For en dag! 

Jeg kan ikke få sagt det nok! Den sola... I Love You! I dag møtte jentene og jeg BT på barnashus i lunsjen hans. Vi er nødt til å oppgradere til større bilseter for jentene nå, og vi har stått mellom to stykk. I dag fikk vi prøve begge setene i bilen, og det ble soleklart for oss hvilket vi måtte velge. Kommer til å skrive litt om bilstolvalget vårt på bloggen i morgen. :) 

Jeg fikk så lite lyst til å reise hjem igjen etter å ha vært en tur i byen så vi kjørte heller innom et lokal kjøpesenter (Revetal så klart). Først tok vi oss en liten shoppingrunde, det er 30 % av hos Kappahl for alle som er medlem, noe så klart jeg er. Har gått og siklet på en jakke til jentene der, også fant jeg en nydelig kjole. Elsker newbie serien! Vi måtte også en tur innom Kine på Helt Perfekt så der gikk det litt tid til snakk og mer klestitting, trengte en helt enkel hvit body så da fikk vi med oss det også. 

Slenger med noen bilder av innkjøpene. Tenk at jeg tar bilder av plaggene UTE på GRESSET :D Tyra synes det er like godt som meg å kjenne solen steke mot kroppen, hun ligger langflat på plattingen og er varm som en glo

Jakken koster 249,- før salget :D

Kjolen koster 179,- før salg

Strømpebuksene er foresten fra BarnasHus

Etter vår lille shopperunde satt vi oss med på Resturanten og tok lunsjen der. Har alltid følt at det er fryktelig dumt å sette seg på en kafé alene, men nå har jeg jo alltid to gode venner å snakke med. Jentene koste seg minst like mye som meg, så det er nok ikke siste gang vi setter oss på kafé alene :D På nabobordet satt det en voksen tvilling, så da fikk vi skravlet litt også.
"Smake Mamma?"

 

(minner om at du kan være med i trenkingen av et gavekort på 500,- hos GullKorn Design. Trekningen skjer til søndagen - SE HER )

Aktiviteter sammen med barnet

Hei alle sammen. 
Om ikke lenge skal jeg være dagmamma for ei pike som er like gammel som tvillingene, jeg kommer tilbake til det senere.

Jeg synes det er viktig å bruke tid sammen med de små, og gjøre forskjellige aktiviteter, alt i fra forksjellige leker, sangstunder, men også kreative hobbyer. Ved at jeg er med på å sette inspirasjon til barna trur jeg de blir mye mer kreative med de små hodene deres.

Jeg trur det er veldig mange som kjenner seg igjen i at de gjerne skulle hatt litt forskjellige aktiviteter å drive med, men så står man litt fast på hva? hvilke aktiviteter? hvordan utføre enkelte aktiviteter? osv...

Derfor har jeg lyst til å komme med noen innlegg fremover som viser til flere aktiviteter man kan bedrive sammen med sine barn fra 0 - 6 års alder, det blir en egen "barneaktivitet" kategori på bloggen slik at man kan hente frem inspirasjon om man står litt fast. 

Og jeg trenger som alle aldre hjelp fra dere. Jo flere vi er jo flere aktiviteter kommer frem som tips og inspirasjon til andre. 

I starten er kanskje det enkle det beste, som to lekekasser å leke med .....Men etter hvert trenger vi å bruke stimulien på litt mer avanserte ting, barna trenger å utfolde motorikk og finmotorikk. 

Hvis du har en aktivitet du liker å gjøre sammen med ditt barn fortell meg gjerne om dette i kommentarfeltet så lager vi en hobby/aktivitet inspirasjon sammen. Aktiviteten kan være alt fra å leke sisten til å forme trolldeig. Skriv gjerne alder som du synes passer til aktiviteten. 

Sutring

Sutring trur jeg kan få en hver til å gå på nervene. Haha, jeg vet ikke om noe jeg blir mer sliten av enn to babyer som sutrer over lengre tid. Jeg har lurt på hva som er vitsen med denne sutringen, det er jo ingen dyr som har behov for å sutre på samme måte. Ja, en liten valp piper jo litt, men jeg er sikker på at babysutring er verre for moren enn valpepipene for en nykommen hundemamma. 

Jeg mener jo ikke at sutring ikke skulle eksistert, for det er så klart bra de gir utrykk for sult, trøtthet og smerter. Jeg snakker om den sutringen som kommer for å få oppmerksomhet. Som at et barn krabber mot deg, strekker hennene i været og begynner å sutre i stedet for å lage en litt gladere lyd. 

Jeg husker jeg ble sittende å snakke med venninnen min om at vi gledet oss til den dagen det ble slutt på sutringen, men da kommer vel sikkert klagingen i stedet. 
Jeg kan ikke si at jentene her sutrer veldig mye, men litt er det så klart og noen ganger virker det ikke som at noe hjelper. De sutrer for å komme opp på fanget, så kommer de opp på fanget med et stort smil også går det et halvt minutt så begynner de å sutre der også. Så er det å se om det er mat eller søvn de trenger. Sutringen kommer som regel mest når kvelden nærmer seg og da er plutselig alt galt. Så sutres det så klart om den ene klarer å rappe leka den andre hadde i hånden. Det er så klart fryktelig trist, og selv om de sitter i et hav av leker må de ha akkurat den ene leken så klart.

Det jeg synes er så vanskelig med sutringen er om jeg skal overhøre det eller stoppe det ved å gi oppmerksomhet. Jeg er redd for at om jeg løfter opp den sutrende hver gang vil sutringen bare utvikle seg til å bli et problem.  

"å gi barnet oppmerksomhet - også negativ oppmerksomhet som irritasjon og kjefting - er omtrent det verste du kan gjøre. Barnet konstaterer at det har fått respons, og det er det viktigste for han eller hun. Slik kan sutring bli en vane som er vond å vende" sier en Rose Stien i et innlegg jeg leste om sutring (her om du vil se)

I samme innlegg legger de frem 5 grep for å få slutt på sutringen. Jeg synes de var ganske gode 

1. Forklar barnet at du vil høre den STORE stemmen hans hvis det er noe han vil.

2. Ignorer all sutring så langt du klarer.

3. Gi barnet positiv oppmerksomhet med en gang han slutter å sutre og eventuelt snakker til deg med ?sin store stemme?.

4. Husk at all oppmerksomhet er oppmerksomhet - så å svare barnet med kjefting når det sutrer, hjelper ikke på å få det til å slutte.

5. Positive tilbakemeldinger avler positiv adferd generelt. Prøv å rose barnet ditt 5 ganger per positive ting det gjør/ sier/ gir uttrykk for.

Men alt er jo så enkelt og greit i teorien. Det er ikke alltid like enkelt når man er i situasjonen. Jeg vet at det blir slutt på sutringen om jeg gir de en smokk og setter på tv, men hvis jeg tyr til det skal jeg være på randen av sliten selv. For jeg vet så godt at det ikke er slik jeg vil ha det og at i neste situasjon så blir de sikkert sutrete fordi de ønsker å se på tv og ha tutten i munn. Jeg har funnet ut at det er veldig enkelt å gå i fellene med egne barn, som eneste fornuftige det gjør er å lage en bjørnetjeneste for seg selv. Det virker jo mye mer hyggelig i det øyeblikke man gir de viljen sin og de begynner å smile og le, men alt i alt så trur jeg vel de enkle løsningene er med på å skape flere problemer enn goder. 

Jeg har også lagt merke til at om de ikke ser meg så sutrer de ikke på samme måten. Selv om den ene stjeler leka til den andre så stopper sutringen etter et par hulk og hun tar heller "ansvar" for sin egen lille tragedie ved å krabbe bort å naske leken tilbake. Er jeg i samme rom setter de seg bare på rompa, kikker bort på meg og kommer med verdens største sutreleppe, om jeg later som jeg ikke hører det blir sutringen høyere og de kommer krabbende bort for å klage litt ekstra. Haha, er det mulig. Kanskje jeg har gitt de for mye oppmerksomhet ved sutring? 

Håper det er noen som kjenner seg igjen. Kom gjerne med tips til sutringen.  
 

 

Hipp Hurra for MEG !

Så var dagen min kommet også! I dag ble jeg hele 23 år, og jeg kjenner at det er på tide å stoppe opp nå. Trur jeg slutter å telle åra fra nå, "det går ikke" - kommer det fra BT som ligger ved siden av meg og plager:P

I år var jeg så flink, ba familien på besøk og disket opp med kaker, kaffe og brus. Kan ikke akkurat si at min sterkeste side er å bake. Eneste jeg har bakt er til jul sammen med mamma og da har det stort sett bare vært å hjelpe til med å forme og steke deigen som hun har laget i forkant, haha. Jeg dekorerte dåpsbløtekakene til jentene, men det var mamma som hadde laget selve kaken selv om jeg satt den sammen. Så i går/i dag har jeg laget min første bløtekake fra bunn av og ostekake fra bunn av. Ostekake er desidert min favorittkake, så den måtte så klart med, bløtekake er jeg ikke like hard på, men hva er vel en bursdag uten? Også synes jeg det er veldig moro å dekorere og pynte, så da måtte jeg lage en bløtekake også.

Var rimelig spent på hvordan de kom til å bli. Og vet dere, de ble såå gode. Haha. Heldigvis ikke bare jeg som sa det, to store kaker ble nesten slukt ned av 10 mager. Jeg som trudde det ble aaalt for mye kake. Dagen min har virkelig gått i ett fra kl 7 i dag morges. Da fikk jeg ikke sove mer, så jeg spratt opp og begynte å lage ferdig kakene, sammen med frokost og barn som svirret rundt. Kl 11 var jentene på plass i vognen sin for dagluren så da var det bare å spinne rundt med støvsuger og vaskefilla før gjestene kom kl 14. Det har vært skikkelig koselig, og det er vel ikke lenge til neste selskap, for nå er det jo bare litt over en mnd til jentene blir 1 år!! Wæææ, tiden går så fort.... 

Håper dere har hatt en fin søndag. Og tusen takk for alle gratulasjoner jeg har fått på instagram. Det varmer så godt :D

 

Lek og moro utendørs

REKLAME

Endelig er det opphold fra det eviglange regnværet som har vart i 2 mnd i strekk. Kan ikke si at været er akkuat helt som ønsket siden regnet er byttet ut med kraftig vind, men gud hvor deilig det er så se litt blå himmel og sol igjen :) 

I går var vi en tur ute og lekte oss med Tyra, mens jentene sov. Favorittleken til Tyra er å hente tennisballer, jeg trur hun kan holde på evig. Like entusiastisk hver gang ballen flyr av gårde. ^^, 

Jeg har foresten fått tatt i bruk min nye anorakk fra Barfota, tilsendt fra BUYHELSE. Buyhelse har så utrolig mye fint, og denne anorakken er bare så nydelig for ikke å glemme populær. Jeg husker jeg så Barfota anorakken første gang på bloggen til Fotballfrue (her), det var vintermodellen hun viste frem og nå har vårmodellen kommet like fin. Den kjempe lett og tynn så den er perfekt nå fremover med vår og sommer i siktet. 

Se hvor fin anorakken er. Helt forelsket jeg. I den og rottisen vår som er så nydelig. 

Barfota ble startet opp i 2011 av designeren Pia Tveraaen, anorakken er som jeg nevnte over veldig lett og tynn - perfekt til vår og sommer. Den er laget av vindtett materiale og det kan jeg skrive under på etter å ha vært ute i blåsten i går :) Jakka har mange fine detaljer, en stor lomme i front med glidelås og to mer sjulte lommer på sidene til hendene eller annet som skal være lett å dra frem. Anorakken har snøring i bunn slik at du kan snurpe den sammen om ønskelig og den bære stolt det norske flagget på ryggen. Fargene er så delikate og kommer i KREM-HVITROSA og GRÅ.

Jeg har den lyse rosa og er bare så førnøyd med fargen. Synes det er deilig å kunne gå med noe som skiller seg litt ut samtidig som den ikke blir for intens, og da er lyserosa tipp topp. 

Den Lyse Rosa Barfota Anorakken finner du HER 

Den Krem-Hvite Barfota Anorakken finner du HER                     //                      Den Grå Barfota Anorakken finner du HER

BuyHelse har også facebook-side du kan følge for å få med deg oppdateringer og nyheter HER 

De har også Instagram-konto som heter buyhelse_no

 

Mirror Image Twins

Ble sittende å søke litt rundt på nettet i dag om speiltvillinger, og da kom jeg over disse mennene her. Kan ikke annet enn å vise dere. Synes det er så fascinerende og spennende. 
Tvillingmammaen kokkelerer

I går gikk siste boksen med ferdig laget middag fra frysen til jentene, så da er det bare å begynne å kokkelere på nytt slik at jeg får et nytt lager. Det finnes perioder der jeg er litt lat med middagslagingen og da blir det til at jeg må lage mat annen hver dag. Resultatet av det er jo at det er mye mer kjedelig å lage middager hele tiden enn når jeg bare bestemmer meg for å stå på kjøkkenet i litt lengre tid den ene dagen og lager mange posjoner som kan fryses ned. Da blir det nesten som for de som kjøper ferdig glassene på butikken, bare å gå i fryseboksen og plukke ut dagens middag. 

Alle middagene til jentene består av ferske sunne råvarer i store variasjoner. Det finnes ikke salt eller sukker i maten jeg lager til de. Og de spiser alt fra vegetar til fisk- og kjøttretter. Middag er desidert favoritt måltidet deres her i hus, de spiser alltid til skåla er helt tom. Jeg har vært opptatt av å la de smake mange smaker og mye smaker for å få de så lite kresne som mulig. Så langt går det veldig bra, de gaper for retter med hvitløk og urter, ja det er faktisk blandt favorittene. 

Blir spennende å se hvordan de blir når de kommer i trassalder. 


Kjekt med luke fra kjøkkenet og inn i stuen så jeg kan følge med på jentene samtidig som jeg lager mat :)

Jentene fikk være litt bortskjemte i går da de ble litt lei av meg som bare sto på kjøkkenet å lagde mat til dem, så da satt jeg på disney junior og lot de se litt på TV mens de fikk et fruktnett med mango i. Haha, er ikke mye jentene får lov til å se på TV, så de synes det er så gøy med farger om lyder. 

Et kjempe tips til deg som ønsker å gi barna frukt og i tillegg bli vandt med andre kosistenser enn grøten er å gi myke frukter i fruktnett som dette med en gang de klarer å gripe og holde ting selv. 

Når jeg lager middager til jentene synes jeg det er så gøy å eksprimentere med litt nye retter og smaker i rettene. Men når det kommer til middager til BT og meg er jeg så fantasiløs og umotivert. Så viktig det er for meg at jentene spiser sunn og riktig mat også gir jeg så blanke i hva jeg selv putter i munn. Jeg kan godt finne på å spørre om BT gidder å ta meg en grandis hjem fra jobb fordi jeg er ikke orker å finne på noe annet. Huff, skjønner nesten ikke hvordan jeg tørr å si det en gang. 
Men den dagen jentene begynner å spise det samme som oss, så må jeg bare sette meg inn i gode matvaner for oss alle 4! Det smaker jo så mye bedre, og jeg synes det er gøy å lage, jeg gidder rett og slett bare ikke å annstrenge meg for å finne nye sunne retter.
(motto: si det høyt og det er lettere å gjøre noe med det) 

Gårsdagens retter ble:

Søtpotet/gulrot-stappe: gulrot, søtpotet, hvitløk, timian og basillikum

Pasta bolognese: tomater, stangseleri, gulrot, løk, timian, basillikum, karbonadedeig, tomatpurré og fulkorns macaroni (oppskrift HER)

Brokkoli og mango- rett: potet, squash, brokkoli og mango

Ørret og avokado-rett: søtpotet/potet, avokado, ørret/lask, kruspersille og litt sitronsaft (oppskrift HER)

Pærepuré til dessert: dampet og most pæreNå ligger middag for to dager i kjøleskapet og resten i frysen. *klapper meg selv på skulderen*
 

 

DEN perfekte kroppen!

Takk mine tøffe lesere som tørr i stå frem til tross for et totalforvrengte kroppsbilde dagens samfunn karakterer som idealkroppen. Jeg kjenner det brenner av iver når jeg nå skal skrive om kvinnekroppen. 
Med en gang man velger å gå ut offentlig med noe finnes det alltid de som er uenige og sier i mot. Bra er så klart det, ellers ville verden blitt ganske kjedelig. Sist jeg hadde oppe kvinnekroppen her på bloggen var i forbindelse med at jeg hadde vært på radioen og snakket om nettopp dette og da fikk jeg blandt annet høre at det ikke var noe galt med å være tynn og ikke bære merker på kroppen etter en graviditet. Jeg lurer på når i alle dager jeg har sagt at det er galt og være tynn og ikke ha merker på kroppen? Men ja, altså poenget mitt handler ikke om at jeg vil at noen skal se ut som en "norm" for vi er alle forskjellig!

Jeg synes riktig nok at kroppsbildet nå om dagen ikke står frem som et godt eksempel. Kroppsidealet er sykelig, kroppsidealet fører til spiseforstyrrelser og dårlig selvtillitt. Hvordan vil utstillingsdukkene i klesbutikken at vi skal se ut? Synes du klære disse damene har på seg blir like pene på deg selv, eller ender du opp med å kikke nedverdigende på deg seg i speilet i prøverommet? Disse dukkene er mest sannsynlig 10-20 cm høyere enn deg og veier 10-20 kg minde. 

Føler du deg fresh etter å ha sett Victoria Secret Show på TV? Eller blir du nok en gang rimelig skuffet over deg selv når du møter din egen nakne kropp i speilet? 

"La være å se på slik da vel", sier mange. Hvordan i alle dager skal man klare det spør jeg om da? Jo, du må utelukke alt som heter TV, nettverk, byer og butikker. Veldig 2014 er det ikke? 

Synes jeg det er feil at modeller er slanke og veltrente? Så klart ikke. Det som mangler er en større variasjon, kropper som kommer i flere størreler en size 0, som gjør at en hver slipper å sammenligne seg med mennesker de ikke ville passet til å være. 

Det er ikke rart at synet på den perfekte kroppen blir sykelig når vi allerede fra barnehage alder blir møtt av barbiedukker som er så slanke at om de var et menneske verken kunne stått oppreist eller hatt mensturasjon. Jeg har vist bildet under tidligere, men jeg tar meg friheten til å vise det igjen. Hvis vi skulle sett ut som damene designerene tegner ville vi sett slik ut:Vi vet at det er farlig å være overvektig, at overvekt kan føre til en rekke sykdommer. Det legges ikke like mye fokus på hvor syk man kan bli om man utvikler en spiseforstyrrelse. En sykdom som vil vare ved resten av livet, som gjør at mat blir ens verste fiende, som ikke fører med seg annet enn dårlig selvbilde, depresjoner, hodepiner, konsentrasjonsvansker og likt med fedme - død i verste stadie. 

Kropp har og vil alltid være noe som vil ha et stort fokus hos mennesker. Det vil alltid være en trendy kropp vi skulle ønske vi kunne vært like som. Nylig var denne kroppen høy og slank, med lange bein. Nå er den høy, slank og fit. Blodårer og muskler skal være synlig sammen med ribbeina. En kropp man må ofre tid for å skape, en kropp som i utgangs punktet er ganske unaturlig for en kvinne. En kropp som ikke lengre anses som en sunt forbilde for mange.

At noen har en slank-fit kropp er også helt greit, og jeg blir drit imponert og kvinner som bruker så mye tid på trening og riktig ernæring til å skape disse kroppene, men jeg blir like imponert over kvinner som tørr å vise hvem de er selv om de har en veldig annen figur. Det gjør dem ikke noe mindre flotte å se på.
Jeg gikk modell på et moteshow en gang, en av undertøysmodellene var 50 år og hadde født tre barn. Rett før hun skulle ut å gå ble hun rå usikker og ville trekke seg. Hun så fantstisk ut, hun så ut som en mamma som var tøff nok til å vise hvor flott hun var. Ut gikk henne og kom tilbake med det størte smilet av oss alle.  

Se på alle disse kvinnene under. Dette er mødre til et barn, til flere barn og til tvillinger. Dette er kvinner som har sendt meg bilder av deres kropp for å vise at vi alle er forskjellige. Kvinner som vil være med på få andre til å kunne føle seg vel i sin egen kropp uansett om de er slanke, større, ute merker eller med. 

Jeg kjenner jeg blir glad inni meg når jeg ser disse bildene. Kanskje er det fordi jeg vet at de har bært frem det vakreste på denne jord. 

Vi trenger et sunnere bilde på menneskekroppen, og det vil si en større variasjon. Et kroppsbilde som lar det være greit å være tynn, men som også gjør det greit å ha former og merker. Kroppene våre er like forskjellige som ansiktene våre. 

Tenker du over at venninna de er styggere enn deg selv om hun har mer merker og former enn deg? Jeg ble liggende å tenke på mine venninner og selv om ingen er like i fasongen, har jeg aldri tenkt over at de ikke ser bra ut fordi de ikke ser ut som Heidi Klum. Det blir nesten som med kviser. Jeg vet ikke hvor mye jeg kan irritere meg over en kvise som titter frem midt i pannen. For meg føles det da ut som et vulkanutbrudd av gugge, men det er ingen som egentlig legger merke til den før jeg selv har kommentert det. Jeg har ører i forskjellig størrelse, faktisk er det ene 1 cm større enn det andre. Ingen hadde merket det hadde jeg ikke sagt det, men selv har jeg irritert meg over dette. 

Det er du som finner feilene ved din kropp, det er du som føler at låra skulle vært slanker. Det er ikke venninna de, det er heller ikke mannen din eller barna dine. Men jeg trur mye skyldes mediene og modellene vi sammenligner oss med. Tenk en verden hvor vi slapp å alltid sammenligne oss med kroppen de færreste av oss har. At vi i stedet kunne sammenligne oss med kropper i alle fasonger. 

"Man får uansett ikke gjort noe med det" sier alle. Neivel, jeg gir det en start og jeg sender kasteballen vidre, noen som tar utfordringen:

"SKAP ET SUNNERE KROPPSIDEAL!"

Jeg shouter det beste innlegget her på bloggen om noen tørr om å skrive om dette temaet. 

(del innlegget og spre et sunnere kroppsideal)

Vår og Sommer LUE (mønster og fremgangsmåte)
MØNSTER

Finn frem smørpapir, en blyan/penn og en saks. Først skal du tegne delen som skal dekke bakhodet til babyen (se bilde 2). For å få riktig mål kan du trekke et målebånd fra nakken på babyen og opp til bakhodet stopper - legg på en cm til sømkant. Sett to kryss etter lengden du målte og brett smørpapiret dobbelt. Tegn en bue som blir litt smalere mot bunn og en rett strekk ut fra det nederste krysset slik du ser på bildet under. 

Klipp og brett ut igjen smørpapiret så ser du at du får bakdelen som er symertisk rund og fin

Bruk målebåndet til å måle hvor langt det er rundt delen som du nettopp klippet ut. Bare den buede delen, ikke den rette. Dette er målet på hvor lang neste mønsterdel skal være. Neste del er en rektangel som er så lang som målet rundt bakdelen og mellom 10-15 cm bred. Får å få et nøyaktig mål kan de legge målebåndet på toppen av hodet til babyen og måle hvor langt det er fra toppen av hodets bakkant (der hvor bakdelen vi har tegnet skal stoppe) og frem til der du ønsker at luen skal stoppe ved pannen. Legg på en cm til sømrom. 


Klipp ut to deler av hver av mønstrene du har tegnet, et ytterstoff og et innerstoff. Jeg har bomull ytterts og en gammel gulpeklut eller gassklut som for. 
Den siste delen du ser på bildet under skal bli rynkekanten foran på luen. Den må være 6 cm bred, og lengre enn rektangelet du har tegnet. Jo lengre den er jo mer rynkete kan du få kanten. 

FREMGANGSMÅTE

Finn midten på bakdelen og rektangelet ved å lage en liten brett, start med å feste delene fast med hverandre fra toppen og nedover til bunn, rettsiden mot rettsiden. Sy rundt. Sømmen skal da bli på vrangsiden.

Tre de to luene (for og yttersiden) i hverandre, RETTE MOT RETTE! - altså skal det ikke være noen sømmer i mellom luene. Eks: Vreng ytterforet slik at retten kommer ut og tre innerforet som fremdeles er på vrangen over. Fest med et par nåler i bunn av luen, og sy en søm som fester de med hverandre. 

Når du vrenger luen fra hverandre vil den se slik ut som på bildet under. 

Finn frem den lange tynne delen som skal være rynkestykket foran på luen. Brett den dobbelt med retten ut og stryk over så den holder seg i denne formen. For å lage rynkene setter du symaskinen på rett søm og gjerne 3 i stinglengde (jeg syr med stinglengde 2 til vanlig). Ikke sy frem og tilbake for å feste tråden slik du pleier, bare sy en søm langs endekanten. Når du har laget denne sømmen kan du trekke i en av trådene på enden og snurpe stoffet sammen. Snurp til du får ønsket rynke. 

Nå skal rynken sys på luen. Start på toppen igjen med å feste den fast med ytterstoffet på luen. legg kanten mot kanten. Når du nærmer deg bunn av luen lar du rynken "skli" ut av stoffet. Slik at den sklir ut rett før innerstoffet begynner.

Sy den fast og klipp til kanten slik at resultetet blir som på bildet under

Tre luen på kneet ditt med ytter foret inn mot beinet og tre innerforet over lua. Brett inn kanten hele veien rundt og fest med nåler slik at den akkurat dekker sømmen fra rynkekanten. Fest knappenålene ut og inn slik jeg har gjort. 

Sy innerstoffet fast for hånd på innsiden (da blir sømmen helt gjemt og veldig pen) eller vær litt lat som meg og sy den med maskinen. Sy ALLTID fra retten for å få en pen søm. Bruk hodet på symaninen til å få en så rett søm som mulig. Dere kan se at jeg har enden på hoden langs kanten til rynkene. Når knappenålene står rett ut og inn gjør det ikke noe om du syr over de, det er også enkelt å dra ut nålene om du ønsker det rett før du syr over dem. OBS OBS!! La det stå åpent 1,5 cm i bunn på hver side. Der skal snoren til luen ut så dumt å sy igjen der ;) 

Siste sømmen er i bunn langs luen. En rett søm som går ca 1,5 cm over bunnen. Da får du et rom hvor snoren skal trekkes igjennom. Når det er gjort fester du snoren til en sikkerhetsnål og trer den igjennom og luen er ferdig ! Fornøyd frøken i hjemmesydde klær ^^, Playtime

Ingenting er mer moro en leketid med rottweileren vår Tyra. Tyra skal alltid være med der det skjer og sitter vi på gulvet med jentene må hun være en del av det. Lille vofsen vår er så utrolig snill og påpasselig med de to små som ikke helt skjønner forskjell på kose og klype. Og når man bare er 10 mnd gamle babyer så må alt sjekkes ut, nesebord, øyne, øre, hale, poter og brystvortene til Tyra er fine å dra litt i. Haha, tålmodig som hun er lar hun de gjøre alt ute å løfte på hodet. 

Favorittaktiviteten etter å ha dratt og kjent på det som er å kjenne på på en hund er å klatre over, ramle ned på andre siden og begynne på nytt. ^^, 

Tyra er vår lille trofast, til morgen i dag slapp jeg henne ut. Vi bor veldig landlig til på en gård så hun slippes ut fri. Jeg fikk det litt opptatt med de to små og frokost, etter frokosten satt jeg meg ned ved spisestuen for å sy ferdig den siste luen som er i innlegget under. Og da ser jeg Tyra komme oppover gårdsveien vår. Lille rare hunden, hun er nemlig ute å går tur med seg selv på morgen før hun kommer inn og tar seg en lang strekk i senga si ^^, 

 

Hjemmesydd vårlue

Flere enn meg som blir deprimert av været om dagen? Her har det regnet i 2 mnd i strekk når og det er så vidt vi har fått sett snurten av solen. Har ikke vært helt i form de siste dagene, så derfor fant jeg frem symaskinen så jeg kunne gjøre noe uten og egentlig gjøre noe. Fant ut at jeg ville bruke litt restestoff til noe fornufting og i tillegg få litt vårinspirasjon. Derfor sydde jeg nye luer til jentene som de kan bruke når solen titter frem.

 

Lignende luer brukte jeg i hele fjord og jeg var så glad i dem, de sitter så godt på hodet uten at de ramler ned i øynene eller havner helt på skeiven. Og igjen, det er jo så moro med det som er hjemmelaget. Jeg har tegnet mønster selv og sydd så klart, så om dere ønsker deler jeg gjerne med dere både mønster og fremgangsmåte. Jeg lurer bare på om dere vil ha det i et bildeinnlegg eller en film ??

Det er virkelig ikke vanskelig å sy disse, så det får alle til. Utenfor har jeg brukt bumullstoff og foret inni har jeg klipt ut fra en kose/gulpeklut. Vi har hatt skikkelig gulpebabyer så vi har sikkert 100 gulpekluter, nå har vi ikke lengre bruk for så mange, så i stedet for å kaste de bruker jeg de til noe fornuftig. Gulpeklutene er jo også så utrolig gode å myke etter x-antall omganger i vaskemaskinen og tørketrommel, derfor er de veldig fine å bruke mot huden som för.Bomullstoff koster rundt 70,- (+ / -) meteren, for å sy en slik lue trenger du ikke mer enn 25 cm med stoff fra en rull og da kommer det på under 20,-
Bruk en gulpeklut om du har det til för ellers kan du bruke samme eller et ensfarget bomullstoff inni. Ensfargede bomullstoff er veldig billig.
I tillegg trenger man en snor og en sikkerhetsnål til å tre snoren med og det er det. (uten om tråd og en symaskin) 
Si i fra om du ønsker deg oppskrift på en slik lue og om du ønsker det i et bildeinnlegg eller i en film :) 

Ha en fin dag <3Bad med babyen din

Hvis jeg kan anbefale en aktivitet til alle mødre som er hjemme i permisjon med sitt lille barn så må det definitivt være å ta med babyen/barnet i bad med oppvarmet vann. Jeg har alltid hatt en drøm om å begynne på babysvømming den dagen jeg fikk barn. Problemet kom desverre for oss når det viste seg å være to. Babysvømming er nokså dyr og man må betale per barn man har med, det er søskenrabatt, men alikevell vil det koste flere tusen. Og så er jeg helt avhengig av å ha med en til voksen som kan holde en av jentene, og siden BT jobber overtid nå og da og ikke kan helt bestemme når det skal skje så ble det for stor risk til at vi meldte oss inn i et kurs. 

I dag reiste jeg og jentene til Drammens Bad sammen med venninna mi, samboeren hennes og datra deres på 1 år. Pappaen har permisjon og venninna mi studerer så det er ikke alle dager hun er på skolebenken. De har også gått på babysvømming med lille Ella, så da var det veldig fint for meg og være med de og få litt opplæring og i tillegg ha to ekstra hender til jentene mine :) 

Det var bare såå gøy. Jentene elsker å bade, og i de varme bassengene var det like behagelig for hu mor ;) Jeg har alltid elsket å bade selv, jeg er født i fiskene og har levd litt etter at jeg selv har trudd jeg har vært en liten fisk i vannet. Mamma pleide å si at så lenge hun så to føtter stikke opp av vannet et sted viste hun hvor jeg var, for det å dykke og svømme har vært en av mine største gleder som liten. Jeg svømte fra jeg var 4 og gikk på svømmekurs, hoppet desverre av ganske fort da jeg er verdens mest hårsåre jente så det å skulle ha på den badehetta ble etterhvert et nulltema da det endte i hyl og skrik. Haha. Heldigvis var vi mye på stranden og på tok med teltet til innsjøer slik at jeg fikk buktet meg rundt som den lille havfruen jeg ønsket å være. 
Jeg ble alltid med på de lange svømmeturene sammen med pappa og min søster som er 6 år eldre, senere med årene har jeg alltid vært blandt toppen av de raskeste svømmerene i klassen og jeg skal si dere jeg var meget sur om mensen traff med svømmetimene da den kom. Haha.Min bikini er fra fjordårets sesong på H&M, jentene sine badedrakter er fra Accessorize 

Jeg trur det er veldig viktig å la barna være mye i vann fra de er små, da lærer de seg til å bli gode svømmere og ikke minst slipper de å bli redde for vann. Mamma har en god historie fra jeg var liten og gikk på svømmetrening. Vi skulle lære oss å få vann i ansiktet så da satt hele gruppa på kanten og plasket med beina mens en og en måtte svømme igjennom. Jeg har aldri likt å bli sprutet i ansiktet så jeg dykket under og svømte under vann forbi rekka med plaskende bein. Svømmetreneren konkluderte med at det ikke var noen fare for at jeg skulle være redd for å få vann over hodet.

Tur til Kiel

Vi har hatt en fantastisk tur til Kiel med firmaet til BT. Jentene har vært hos mormor og besteLars sammen med kusina si på 2. De tre har holdt det høyt og lavt og koset seg veldig. Det aller morsomste var vist å bade sammen alle tre i badekaret, og skrik når de måtte opp, mormor måtte vel forstå at de skulle bade ENDA lenger. Hihi. Mamma påsto at hun var antagelig like våt som de tre i badekaret da plask og sprut er veldig morsomt. 

Helt merkelig å være uten de små, kjenner jeg lengter etter de når jeg ser andre barn, speielt når det var to omtrent like gamle tvillinggutter med på båten. Samtidig er det veldig deilig å kun ha seg selv å tenke på en gang i blandt. Muligheten til å drikke et par glass rødvin og spise en deilig middag uten forstyrrelser er ikke dumt det heller. 

Det aller beste er kanskje det å kunne glede seg til å komme hjem igjen for å kosemose de nydelige små <3

Orket ikke blogge i går, var gans

ke sliten også er det så utfattelig guffent å ha sjøhangover, selv om det nesten ikke bølget på turen så kjennes det ut som at hele verden bølger døgnet etter man har vært på en båt. Det sier kanskje sitt om at jeg ikke er oppvokst på sjøen ^^, Sjøsyk blir jeg aldri, men med en gang jeg reiste meg opp fra sofaen i går kveld gynget hele stuen. Nå går turen til helsestasjonen for å se hvor store jentene har blitt og etterpå skal vi prøve å få tatt turen til Drammensbad :D 

Snakkes !

InstaMoments

Hurra! Nå nærmer jeg meg 10 000 følgere på Instagram - SPEILTVILLINGENE heter jeg der. 

Og det vil jeg feire litt her på bloggen ved å vise noen av mine instafavoritter fra de siste månedene. 

Tusen takk til alle dere som følger meg på instragram og for ikke å glemme her på bloggen, dere er så herlige og jeg setter så stor pris på den gode responsen og tilbakemeldingene jeg får. Tusen takk ^^, 

Ha en strålende lørdag !