hits

mars 2017

Avrevet kaninpels i hele kaninhagen

For et mareritt å våkne opp til! Da klokken var 07:15 og jeg omsider klarte å krype meg ut av sengen etter 15 minutter med slumring, startet jeg som alltid dagen med å ta en titt ut av soveromsvinduet for å se til kaninene. I de tidlige morgentimene, ved mindre det regner kraftig, så kan jeg omtrent hver dag se de to små hoppe rundt i hagen. I dag var synet som møtte meg alt annet enn hyggelig. 

Biffen og Kløver sto midt ute på plassen i krigsposisjon omringet av pelsdotter, ved første lille bevegelse fløy de på hverandre og rev ut nye dotter med pels.

Det var bare å slenge på seg den grusomme rosa morgenkåpen, springe ned trappa, hoppe opp i gummistøvlene og løpe ut for å skille slosskampen. Det var pels over alt! Hele hagen, inni den lukkede utedelen og inne i varmehuset. 

En etter en fikk jeg hentet de med meg inn, og tok en grundig helsesjekk på de begge. Takk og lov så var det ikke større skader enn pelsmangel, for en slik slosskamp kan fort resultere i ganske grusomme sår og skader.

Biffen har vært hos oss i 5 mnd nå, og de to guttene har vært gode venner i like mange. Så at en slik slosskamp oppstår kom veldig uventet på. Antagelig så har Biffen som kom inn sist funnet ut at det var på tide å bytte sjefsplass med Kløver som tydelig har vært på rangtoppen fra vi hentet Biffen fra dyrebeskyttelsen. 

Når en slik slosskamp oppstår, så må man rett og slett gå tilbake til start og "bånde" kaninene på nytt. Så før klokken var 9 i dag tidlig var jeg ute på kjøretur med guttene stuet sammen i et reisebur. En litt skremmende biltur gjør at kaniner søker trygget hos hverandre, og hjelper til med å bygge opp vennskapet raskere. Etter bilturen plasserte jeg de sammen på "nøytralt område", en plass de ikke har tilhørlighet til. Det gjør at kaninene ikke trenger å krangle om sin plass, og forholder seg derfor roligere ovenfor hverandre. Et nytt sted gjør også at de søker i større grad trygghet hos hverandre. 

Når jeg nå ser de to guttene side om side som om ingen ting var skjedd, er det nesten uvirkelig at de kunne sloss så kraftig i dag tidlig. Nå må jeg bare la de to roe seg helt ned og bli to gode venner igjen, før de på ny får komme ut i hagen og forhåpentligvis forblir de vennene de vært i 5 måneder. 

Tross en slik kanintragedie, så må jeg le - av meg selv. Jeg blir jo så oppskaket at jeg snur verden på hode hver gang det skjer noe med de dyra våre. Så nå har vi plutselig en hund, to katter og SEKS kaniner inne i huset. Jeg priser meg lykkelig over at den mannen som fanget meg med lasso for 6 år siden, fremdeles godtar at jeg bruker huset vårt til dyrehotell og verksted om hverandre, og at han fremdeles bærer humor over det hele, og spøker med at det snart er på tide å begynne å samle på ukeblader og aviser - i stabler. Haha.
Jeg tenkter ofte på pappa i slike settinger, og ser for meg panikken i ansiktet hans om han var nødt til å dele hus med meg i dag, nå som jeg er huset sjef og ikke han - det var akvariefisk jeg fikk ha som husdyr da jeg var barn. ;) 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Snart gifteklare nå

I går var BT og jeg, sammen med en del andre gifteklare par på samling i kirken. Det var nok første skikkelige stikket i kroppen om at "dette skjer virkelig". Vi fikk pratet med den kvinnelige presten som skal vie oss, hørt på en del musikk som kan spilles, og lærte hvordan vi kan sette opp programmet for vielsen. 
I tillegg til det gikk vi igjennom en hel vielse der et par var brudeparet og et par forlovere, slik at vi virkelig fikk føle på og se hvordan alt skal gjøres. 

Vi fikk også satt opp et møte tre uker før dagen hvor BT og jeg skal gjennomgå alt en gang til alene sammen med presten vår. 

Tenke seg til, snart er vi mann og kone! 
- Speiltvillingene på Facebook - 

Forslag til påske DIY

I dag er det bare to uker til påsken starter, så da tenkte jeg det kunne passe med noen tips til hva du og dine barn kan finne på av påskesyssler. Juleverksted er jo en årlig tradisjon for mange, og i barnehager lages det ofte påskepynt. Men påskeverksted hjemme er det kanskje ikke like mange som driver med. Siden vi alle vet hvor utrolig koselig det er å ha juleverksted, så synes jeg det er på tide å innføre påskeverksted også. 

Jeg har noen forslag å komme meg, som passer for store og små. 


PÅSKEFAT

Å lage et påskefat er en koselig kveldsjobb, det er jo bare fantasien som setter en begrensing på hvordan fatet skal se ut. Jeg valgte å lage et sølvfat, med lys og blomster som jeg synes dekorerer veldig godt. 

Hvordan det er laget kan du se HER. 
PÅSKEBILDER

En morsom barneaktivitet (med litt hjelp av en voksen) er å lage bilder. Kaniner eller harer er jo typisk for påsken. Bildene kan males i påskefarger, eller i andre farger som disse, slik at de passer til barnas barneværelse og kan henge oppe hele året. Mine barn synes det å lage slike bilder er rent magisk. Det er nemlig veldig enkelt, og det er barna som maler hele bildet. 

Hvordan bildene er laget kan du se HER
BOK-BLOMSTERPOTTE

Denne kan så klart lages hele året, men tenk så fin den blir med noen små påskeliljer oppi? Boken er kjempe dekorativ, og siden bloster er til for å byttes, så kan man lage denne til påsken og pytte om til noen fine sommerblomster senere. 

Se hvordan den er laget HER


RETRO PÅSKEEGG

Dette er kanskje min påskefavoritt! 
Jeg regner med at det er flere enn meg som samlet på servietter en gang i tiden. Disse serviettene er faktisk fra min bestevenninnes farmor som også samlet på servietter i sin tid. Serviettene som jeg har så mange av, har vært bortgjemt i en boks i veldig mange år, så det å bruke de til noe nytt var en utrolig koselig ting å gjøre. 

Se hvordan jeg har laget de HER
HJEMMELAGET MODELLEIRE

Et siste tips er å lage hjemmelaget modellleire. Det er langt billigere enn å kjøpe, barna synes det er kjempegøy å få være med å lage den, og i tillegg har man en herlig aktivitet å bedrive med når man skal være hjemme fra jobb og barnehage i flere dager. 

Se hvordan det lages HER 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Jeg hvisker et stille: YES!Når dere våkner i morgen skal jeg kysse dere opp og ned og fortelle dere hvor flinke dere var, så dere kan kjenne hvor godt det føles etterpå når man gjør det som er rett. 


Jeg hadde lyst til å skrive et innlegg som oppfølger av mitt forrige - min frustrasjon, min kjærlighet - et innlegg om frustrert legging for liten og stor, trassende små, og en streng mamma.  

Det er jo slik, og slik har det alltid vært, at hvordan leggingen fungerer, går i perioder. Det kjedelige er at når man er i en god periode, så glemmer man litt hvor deilig det er, for behageligheter tar vi som en selvfølge litt for lett, og når da de dårligere periodene kommer, så har vi egentlig glemt at det var en periode som var veldig bra, og det er fordi vi like fort som vi vender oss til det behagelige, setter oss fast i det vanskelige. 

Vi har hatt en virkelig lang periode der legging har vært et "fritt for å ikke" blant pappaen til jentene og meg. Og vi voksene blir jo fort litt svette om halsen og lett frustrerte når vi ser at den lille egentiden som er igjen på kvelden, renner bort i krangler om at barna faktisk er nødt til å sove. 

I går gikk jeg "all in" som strengemamma - ingen lydbok, ingen stjernehimmel før dagen etter. Jeg sto i det, selv om jeg både følte meg som den dummeste mammaen, og helt tydelig var det for to ildsint små. 

Denne dagen har ikke vært av de beste, heldigvis ble vi reddet litt inn av turningen som er ukens høydepunkt, men i mellom slagene så har det vært krangling, sutring og gråt på høyt nivå. Jeg har prøvd å ta de stadie humørsvigningene med slående ro, for jeg var helt klar over at dagen kom til å bli nettopp slik. De to små sovnet ikke før halv 10 i går, og med 2 timer mindre søvn, så blir dagen ganske så tung å komme igjennom. 

Da vi omsider, og jeg sier omsider, for jeg var ganske så svett da jeg hadde fått pusset begge og stelt de for kvelden med en pappa på jobb, at da vi omsider kom opp i seng, så satte jeg meg ned og spurte: 

"Kan dere fortelle meg hva som skjedde da dere la dere i går?" 

Jeg kunne ikke bedt om en bedre samtale med mine små da de fortsatte:

Olivia: "Vi var tøysete!" Otilie: "Vi tulla" 

"Ja, og hva gjorde jeg da?" 

Olivia: "Du ble streng!" 

"Ja, det ble jeg, og hva gjorde jeg da jeg ble streng?" 

Olivia: "Du skrudde av lydbok og stjernehimmel"

"Det er helt riktig, så hva må dere gjøre i kveld for at dere skal få ha lydbok og stjernehimmel på?"

Otilie: "Da må vi legge oss" Olivia: " og ikke tøyse!" 

"Kjempe fint, god natta da jentene mine, jeg elsker dere!" 

og såå, og sååå... Ikke en lyd siden.. 


Det høres kanskje ikke så stort ut, men det å, for en gangs skyld, kunne gå ut av rommet til barna etter å ha sagt god natt én gang med et smil om munnen, det kan bety skrekkelig mye for en som ikke har opplevd en kranglefri kveld på veldig lenge! 

- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Min frustrasjon - Min kjærlighet

Det startet allerede på vei opp trappen til soverommet. Unnskyldniger på unnskyldninger for å drøye tiden til legging, om bare med noen få sekunder. Akkurat slik de har holdt på og holdt på i lange tider. Så oppgitt jeg har vært, så frustrert og irritert over to barn som finner på det utroligste for ikke å sove, og så ender med å fortelle meg at de ikke får sove, når de i sannhetens navn har mast siden hodet traff puten en halvtime før. Da er det ikke rart man ikke faller til søvn, for man må jo først prøve. Så frustrert har jeg vært at jeg har spurt min mamma etter råd, og ordene hennes føltes som et varmt pust av velbehag og trøst på samme tid, da hun fortalte at hun syntes det hørtes ut som om jeg hadde to snart fire år gamle jenter i hus. 

Kanskje er det bare en tid med mye prøvelser, men så slitsomt det kan være i øyeblikket. Jeg bestemte meg for å ta kampen, ikke true med det vante for så å la det være når de små tuter ulykkelig av ordene mine som truer med å ta fra de noen av godene. Jeg bestemte meg for å stå i det! Jeg sa god natt og gikk ned, da jeg gikk opp igjen sa jeg at det fikk være nok, at de nå var nødt til å legge seg ned til å sove. Da krangel startet der oppe på ny gikk jeg opp med harde steg og ga de advarselen jeg ofte kan gi uten å egentlig å gjør noe mer enn å gi advarselen opptil flere ganger. Jeg sa at om de tøyset og tullet mer, så kom jeg til å skru av lydboken, og stjernehimmelen på rommet deres. Det var bare det at da de startet igjen så holdt jeg mitt ord, jeg skrudde ikke av for så å høre de trygle meg om å skru det på igjen mot at de skulle legge seg til å sove. Det er jo slik det pleier å være, og det er vel også derfor de hver kveld skjønner hvor langt de kan tøye tolmodigheten? Før var det nemlig nok at vi truet, så måtte vi skru av for å skru på og det var nok. Men nå er ikke det heller nok, for vi har latt strikken få tøye seg, og barn vet akkurat hvordan å utnytte det. 

Jeg skrudde av og sto i gråten, hylene og skuffelsen over at stjernehimmel og lydbok var skrudd av. Fra klokken var 20 til klokken var 21:15 satt jeg i døråpning, og sto på mitt. Fortalte med rolig stemme at de fikk legge seg ned, fortalt med sint stemme at det fikk være nok, ropte med hylende stemme: STOPP! 

Jeg kjente der jeg satt og sa nei, et stikk av å være en slem, en urettferdig og ond mamma. Jeg vet at det å sette grenser bare er en god ting, jeg vet at jeg gjorde det rette ved å stå i deres sinne, men så ille det er når de hyler av frustrasjon, når jeg vet at jeg kunne fjernet det bare ved å gi etter. Jeg vet at de hadde likt meg bedre den kvelden om jeg bare kunne satt på stjernene i taket og boken om Hakkebakkeskogen. 

Jeg tok et valg, jeg tok et valg jeg må ta mange ganger som mamma, jeg tok et valg om å lære mine barn at et nei er et nei. Jeg tok et valg om å være "dumme mamma" fordi mammaer mange ganger må være skikkelige dumme. Men jeg vet at i dag vet de bedre, og jeg vet at den dagen de selv får barn så kommer de til skjønne at det å være "dumme mamma" faktisk er helt riktig. 

Da klokken var halv ti falt de om i søvn, ikke fordi de ønsket, men fordi utmattelsen tok over. Jeg følte meg trampet på av en elefant, med et dunkende vondt hodet. Men så glemte jeg alt med et jeg så de svakt opplyste ansiktene som endelig hadde falt til ro. All verdens frustasjon smeltet over i noe jeg tror er magisk, som et bånd som tvinnes igjennom luften og knyter meg sammen med det lille barnet, før båndet klemmer varmt om brystet, slik at pusten i lungene slippes ut i et sukk. 


Min frustrasjon - min kjærlighet  
 


- Speiltvillingene på Facebook -

Når de ønsker å være helt like

Hvordan kle tvillinger er et  diskusjonstema som veldig mange har sterke meninger om. Det å kle tvillinger likt betyr for mange at jeg som mamma gjør barna mine til en enhet og ikke til de to individene de er. Min erfaring som fire år gammel tvillingmamma er at det ikke finnes et svart-hvitt svar på hvordan å kle eneggende tvillinger. Som små var jeg avhenging av å kle de identisk for å lære meg å se forskjell på dem uavhengig av hvilke klær de hadde på seg, jeg måtte lære meg til å finne de små forskjellene i mimikk og uttrykk ikke i farge, og fasong på klærne. Som barnehagestartere ønsket jeg så klart å gjøre den jobben litt enklere for de rundt, og benyttet meg av fargekoder, like klær i hver sin farge. Fargekodene er enkle å lære, og gjør at voksene og barn kan vite forskjell fra første øyekast, og ikke måtte starte dagen med å spørre: Hvem er det som har bukse på og hvem er det som har kjole på i dag? 

Men i dag sendte jeg også barna mine i ført identiske klær i barnehagen, for noen ganger må de også få lov til å velge litt selv! 
De to morgenfuglene sto opp med pappaen sin før klokken 7 i dag, og kom opp og vekte meg en halvtime senere. Hun ene bært med seg to klementiner opp, hun andre to tallerkner. De satte seg i den gamle gyngestolen jeg har arvet etter oldemor, og side om side, ganske så trangt, satt de to i bare trusa og spiste klementinbåter mens de nynnet og trallet dagen i gang. 

Etter frokosten sa jeg at det var på tide å kle på seg, og siden tørkestativet med ullplagg hang i stuen, gikk de rett bort og dro ned ullsette de hadde fått av pappaen noen uker før. "Jeg vil ha på det jeg fikk av pappa!" sa hun ene og hun andre svarte "Ja, det vil vi!". Det var ingen poeng i å diskutere det, de skulle ha på seg nøyaktig det samme, selv sokkene skulle være like denne dagen. 

"Det er greit, men da er jeg nødt til å lage helt forskjellige frisyrer på dere, greit?" sa jeg. De vet like godt som meg hvor like de er av utseende, og selv om de kanskje ikke bryr seg så mye om at andre tar feil av dem, så er vi enige om at helt like klær gjør det enda vanskeligere for de i barnehagen. 

Det å kle de helt likt, og ha like frisyrer når jeg sender de i barnehagen, er en ting jeg rett og slett ikke gjør. Det er vanskelig nok som det er om hun ene går i bukse og hun andre i kjole. Dette vet jentene, og derfor er de veldig opptatt av fargekodene som er faste for dem, for fargekodene er det eneste hjelpemiddelet mange i barnehagen har på å klare å huske hvem av dem de er. 

I dag derimot skulle de være like, kliss like, men kun hvis jeg fikk lov til å lage forskjellig hårfrisyrer... 

...Noen minutter senere, da begge jentene hadde kledd seg selv, og jeg hadde laget en strikkeflette på hun ene og musefletter på hun andre, var vi klare for å ta på sko og komme oss avgårde. 

De skulle begge ha på gummistøvler, og Olivia trakk på seg sine gamle blomsterstøvler. "Mamma, hvor er mine blomsterstøvler?" Sa Otilie, "Det vet jeg faktisk ikke, om de ikke står i gangen så er de kanskje i barnehagen?" svarte jeg og fant fram pannebånd og vanter fra skapet. "Nei de er ikke det. Olivia, vil du ha på de hvite og svarte du også?" spurte hun og holdt to par like støvler opp i været. "Nei, jeg vil ha disse!" "Men Olivia, hvis du tar disse så får vi helt like støvler, vi kan ha helt like støvler, for vi er forskjellig på håret vet du" prøvde hun seg igjen. Så spurte hun meg "Mamma, kan du si at Olivia må ha like støvler som meg?" "Nei, jeg vil velge selv Otilie!" skøyt Olivia inn, og jeg svarte:"Det er helt riktig Otilie, Olivia må kunne velge selv". "Men da blir det jo urettferdig, kan vi finne blomsterstøvlene mine?" Så begynte hun å lete og Olivia hjalp til og sa: "Mamma, jeg tror støvlene til Otilie er i det skapet der" og der lå de. 

Ikke bare en men to jenter hoppet av lykke, begge kunne få på de blomstrete slitte gummistøvlene, og begge kunne de være identiske som de identiske tvillingene de er. 

Kanskje er det ikke ideelt, men når det er sagt, så valgte de det helt selv, og som mamma så synes jeg det får være greit. Hva vet vel jeg som ikke er tvilling selv? Kanskje er det noen ganger deilig å bare være lik som det mennesket som står en nærmest. Kanskje synes de noen ganger at det er best, så hvilken rett har jeg da til å nekte de det, om det er det de ønsket seg mest? I morgen skal de kanskje være helt forskjellige igjen, og da er det også greit.

Jeg vet, at Olivia er Olivia, at Otilie er Otilie, uansett hvilke klær de har, men jeg vet også at de er tvillinger, og står hverandre nære på en helt annen måte enn det et vanlig søskenpar gjør.  


- Speiltvillingene på Facebook - 

Hagestell

I dag klarte jeg ikke la det være lengre, hagen ropte på meg, så jeg kledde meg opp med utebukse, genser, ullgenser og jakke! Så gikk jeg ut og tok av meg jakka, så startet jeg å beskjære frukttrær før jeg kastet ullgenseren, og enda litt senere så gikk jeg inn og byttet til bikini! Hohahaha.. Det beste våren kan tilby er de få dagene hvor den minner om at sommeren kommer. 15 grader i skyggen, klar blå himmel og vindstille.. I dag har fregnene mine fått lov til å poppe, mens hagen har fått lov til å blomstre! Jeg skal si dere jeg ble lykkelig, da jeg under en masse død kvist fant de nye jordbærskuddene. Det kaller jeg en skikkelig første smak av sommer! 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

#3 eBaykjøp til bryllup

#1 eBaykjøp - innlegg ser du her
#2 eBaykjøp - innlegg ser du her

Det har kommet noen få ting til i posten den siste tiden, av ting jeg har bestilt på ebay. 

Først kan jeg jo vise dette stempelet, for det er jeg så himla fornøyd med. Jeg startet med å lete etter persolige trykk på servietter, men jeg klarte egentlig ikke å finne helt det jeg lette etter, og med litt mer leting kom jeg over personlige stempler.  Jeg har tenkt til å stemple alle serviettene i bryllupet med dette printet, noe jeg er helt sikker på kommer til å bli en nydelig dekor på bordene. 
Stempel finner dere her - Når man bestiller stempel av denne selgeren, så skriver du inn din personlige tekst i feltet "message to seller". Så sender han et ukast veldig kort tid etter, som du må bekrefte eller endre på. Han har mange forskjellige motiver, så stempelet trenger ikke se slik ut. 
Jeg ønsket brunt blekk, så jeg gikk for DENNE.  Det var ikke det billigste blekket jeg fant, men jeg følte en troverdighet til fargevalget :) 

Så til et litt spontant kjøp. Haha. Nemlig GIGANTISKE ballonger. Jeg kom over noen bilder der brudepar holder noen kjempe store ballonger og syntes det var så kult at jeg måtte legge de i handlekurven. Disse blir helt nesten gjennomsiktige når de blåses opp. Og jeg ser de for meg med helium og et lag tyll på utsiden! Det kommer til å bli helt nydelig. 

Så har jeg kjøpt enda mer stoff. 20 meter faktisk. Jeg tenker at stoff kommer jeg ikke til å få nok av. Det er tross alt en låve vi skal ha festen på, og da blir det straks litt lunere med stoff. Dette har jeg kjøpt for å lage et avlukke der det i lokalet står en del gjenstander til utstilling. Stoffet skal henge på usiden av en hvit fiberduk slik at det blir litt penere enn bare en fiberduk. 

Jeg har også fått de 50 LED lysene jeg har ventet på. Disse er jo helt geniale, ettersom de kan plasseres hvor som helst. Jeg har en plan om å ha de inni lanternene. Det er litt for hvitt lys egentlig, men jeg testet å tusje de gule med en markeringpen, og da blir lyset enkelt gult, så jeg får se hva jeg ender med. 

Og til slutt for denne gang, litt bordpynt - 100 små trehjerter med "Love" til den nette summen av 11 kroner. 


- Speiltvillingene på facebook - 

 

DIY Ringboks til bryllupet


PS: Dette er den føste ringen jeg fikk av BT og forlovelsesringen min - ikke gifteringene! 

Da kan jeg krysse av den fra listen min også :D 

Jeg startet tidligere denne uken med et forsøk på å dreie en ringboks, men så bestemte jeg meg for å lage den litt annerledes allikevel. Vi hadde gode planer for dreiingen, og BT viste meg hvordan vi kunne lage den, men da måtte boksen vår ende opp uten bark, og barken bærer jo mye av sjarmen. Så i går satte jeg meg ned i solveggen mens jentene lekte at hunden vår var hesten vår og striglet, børstet og fant mat til den ekstremt tålmodige Rottweiler-hesten. 

I løpet av kveldens timer, ble resultatet av ringboksen ferdig! Jeg elsker det! BT syntes også det ble råstilig, selv om han ristet på hode da han måtte holde lokket jeg skulle borre i, inne på stuegulvet. "Du vet vi har et oppvarmet verksted, ikke sant?", og jeg tenkte i mitt stille sinn: det er en av grunnene til at jeg elsker deg så høyt, du lar meg alltid holde på med alt det rare jeg finne på, selv om det betyr at vi noen ganger har pussestøv og sagflis over hele stua. 

Jeg tok en tørr stokk og saget av en ønsket lenge. Så saget jeg den i to igjen, der lokket er litt mindre enn bunnen. Jeg brukte en skarp "dingseboms", (som kan brukes ved dreiing av tre) til å grave ut to søkk til ringene. Jeg skar også ut plass til feste mellom boks og lokk. Jeg pusset boksen grundig, før jeg klippet til møbelknotter og limte de fast inni ringhullene - med den myke siden inn mot hverandre. Jeg borret ut et hull i lokket med et borr på 35 mm. Så pusset jeg grundig overflatene på lokket. Der nest festet jeg lokket til boksen, og stemplet på Stine & Bjørn Tore - stempelet. (Stempelet skal jeg skrive om i morgen tidlig) Før jeg til slutt limte litt sagflis på møbelknottene med superlim, og bandt på en snor. 

Dette var et utrolig morsomt prosjekt å lage! 
Bare 11 uker igjen nå ! 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Det beste vårtegnet

Jeg oppdaget de første gule blomster da jeg var på sykkeltur med hunden denne uken. Dagen etter var det bare å ta med jentene til det hemmelige blomstersted, gjemt godt bak en stor bygning stakk små gule hoder opp fra det brune og triste.
Hestehov - jeg kan ikke si at det er den peste blomsten jeg kjenner til, der er en litt glissen gul krans sitter plassert på en brunstilk, men allikevel er det antagelig ikke en eneste blomst jeg blir mer lykkelig av å se. For den lille gule, litt sørgmodige hestehoven blandt alt det brune rundt seg, gir at hav av gode minner og forventinger. Det er vår!  
- Speiltvillingene på Facebook - 

1. gang med gress under labben

Med 7 varmegrader i skyggen, og 14 i solen, syntes jeg det var på tide å la kaningjengen på 4 få lov til smake på livet med gress under labbene. En første gang for de tre små, og et ubeskrivelig gjensyn for mammaen. 

Jeg lukket inne de de to guttene som allerede bor i hagen, så de ikke skulle begynne å sloss med de fire inntrengerne. Kaniner må båndes for å kunne gå sammen, noe som innbærer at de må møtes på et nøytralt sted og bli venner der før de kan settes sammen på et territorielt område, de må i tillegg være kastrert, noe våre er. Men det var ganske så spennende å få hilse på pappaen sin. 

Jeg syntes jo det er veldig koselig og ikke minst morsomt å ha innekaniner som hopper rundt i huset, men når jeg ser hvordan kaninene oppfører seg så fort de får gress under labbene, så er det ganske lett å se hva en kanin foretrekker. Det var hurra-meg-rundt og hoppsansa for alt det var verdt. 

Haha, for en gjeng! Jeg kan ikke si at jeg angrer for at vi gikk for å skaffe oss kaniner i fjor. Mer trivelige og gøyale dyr skal man lete lenge etter. Nå gleder jeg meg veldig til været blir så stabilt varmt at innegjengen kan flytte ut med gutta våre. 

Liten og stor klare for øs pøs regnvær!

/ Annonse /

Har dere sett noe så herlig!? 
De to tuppene, og meg inkludert hoppet i ekstase da jeg på bursdagen min mottok den ventede pakken fra Ellos. Nytt regntøy til liten og stor, og som om ikke det var nok - så matcher vi også!! Det er liksom en glede vi mødre kan ha i noen få år, før de små håpefulle finner ut at det er skikkelig flaut å matche med mammaen sin. 

Jeg har lenge ønsket meg de råstilige gule regnanorakkene som er ute og går om dagen. Da jeg kom over at Ellos kjører en kampanje på regntøy av merket "Ellos" til liten og stor, så var det bare å klikke med seg litt varer hjem til veldig behagelige priser.

Jeg måtte jo da ta med til de små også, som trengte uforet regntøy nå som varmere men også våtere tider er i møte. Jeg ville at begge skulle få gult regntøy, det er jo bare så sykt kult. Men siden jeg har eneggede tvillinger som ligner hverandre på en prikk om de er kledd opp fra topp til tå i de samme klærne, så fant jeg ut at jeg kjøpte et sort, og et gult regnsett, også har de fått hver sin del.

Gummistøvlene fra i høst har også blitt litt trange med ekstra sokker i, så det ble det noen råstilige støvler også. 


/ Regnsett / Støvler - Annonselenker

Otilie og Olivia fikk virkelig satt regntøyet på prøve da vi gikk en tur ut på jordet og fikk luftet hund, tatt bilder, og lekt/badet på samme tid. Det var nemlig utrolig gøy å løpe i isvannet som har smeltet de siste dagene, men det var ikke like enkelt, og før de visste ordet av det lå de langflate i den lille innsjøen vi har fått oss - flere enn en gang. Når de da etter en snau time utendørs kun var blitt våte nederst på genserarmene, ettersom det der var full åpning uten votter på, så kan i alle fall jeg krysse av for: svært funksjonelt regntøy for aktive små som oppsøker vann. 

Regnjakka jeg kjøpte til meg selv, var akkurat som jeg drømte om at den skulle være. Rett og slett helt perfekt, og driiit kul! Nå skal jeg glede meg over hver regndag som kommer og lyse opp det grå været i min signalgule jakke! 

Og siden kidsa fikk nye støvler, måtte jeg bare ta med et par lave gummistøvler til meg selv også. Dette er noe jeg har lengtet etter en god stund, kanskje spesielt mye denne vinteren - jeg føler jeg har vært mer våt enn tørr på beina. 
Det morsomme er at siden jeg fikk pakken i posten den 9. mars, så har jeg ikke hatt på meg noe annet på beina. De er så sykt gode å ha på, også er de jo like fine som bootsa mine, bare at jeg slipper å bry meg om vann og søle! 


/ Regnjakke / Gummistøvler / - Annonselinker
Få 40 % på den dyreste varen når du hander på Ellos* (gjelder Ellos egen kolleksjon, ikke andre brands)!
Registrerer du deg som ny bruker får du 50% på den dyreste varen. 
Vilkår for rabatten kan du lese om på Ellos hjemmeside.

Til tross for at jeg var så klar på at jeg skulle ha gult regntøy neste gang jeg kjøpte regntøy til jentene og meg, så ble jeg faktisk veldig usikker da jeg så hvor mye fint regntøy Ellos har fått i Ellos-kolleksjonen sin. Sjekk ut Ellos sin Kid-kolleksjon på regntøy, og gjør noen herlige kupp, kanskje du også må ta meg noe til deg selv? Du finner like mye fint i Ellos-regnkolleksjon for dame, og ikke glem gummistøvler fra Ellos-kolleksjonen til liten og stor

- Speiltvillingene på Facebook - 

 

Hva driver hu med nå da!?

La meg bare si: jeg startet på et nytt bryllupsprosjekt i dag. Haha. Og det gikk akkurat så bra, at jeg får vente til min kjære mann kommer hjem fra jobb. Jeg er nok mer venn med symaskina enn med dreiebenken, men man kan jo ikke være god i alt.  Jeg fikk dreiebenk av BT i bursdagsgave for to år siden, og selv hvor sykt kult jeg syntes det var, så har jeg ikke fått brukt den så mye som jeg burde hatt gjort. Da jeg dreide den i gang igjen i dag, så ble jeg egentlig litt redd for den store bråkete maskinene som snurret i superfart. Haha. 
Jeg prøvde og feilet, så jeg må nok få BT til å vise meg litt igjen. Inntil da kan du jo prøve å gjette hva dette prosjektet skal bli til 


- Speiltvillingene på facebook  -

Beauties in yellow

En ting er helt sikkert: Mine barn SKAL få flere plagg i sennepsgult og grønt! Snakk om å kle fargene godt. I dag fikk de prøve ut sine nye hjemmesydde antrekk, og de nærmest ba om å få lov til å beholde klære på hele kvelden, og i barnehagen i morgen - musikk i mine ører! 

Jeg har tidligere sydd bukse og genser med oppskrift her inne, men jeg tenker nå at det er på tide å tegne om mønsteret og lage printbart mønster i disse to basic-plaggene. Genseren og buksa er jo unisex og fantastiske barnehageplagg. Jeg synes også det blir vanskeligere å finne myke bomullsbukser til barn over 4 år, så da er det godt å ha muligheten til å sy litt. 

Fun fact: En slik bomullsbukse var det aller første plagget jeg sydde! Til sommeren er det 4 år siden jeg for første gang satt bak symaskinen med en plan om å sy mitt første barneplagg. Den er like fin i størrelse 104 år som i størrelse 50 jeg da sydde den i.  


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Brudekjolen tar form

Her sitter jeg på kjøkkengulvet hos mamma og tegner opp skjørtene til brudekjolen. 
Lørdag og søndag var jeg hos mamma fra formiddagen til sene kvelden. Jeg hadde fått tegnet og sydd om bryststykket til brudekjolen hjemme, så i helgen var alt klart til å begynne på nytt igjen. Denne gangen gikk det som på skinner, det jeg sydde var som skapt for kroppen min (takk gud for det, for det har gått med noen timer bare til tilpassing). Og endelig er vi så godt i gang, at jeg ser at det faktisk kommer til å bli en kjole ut av dette, og ikke bare det, det kommer til å bli den fineste kjolen - det kommer til å bli min drømmekjole. 

Mat og stoffer om hverandre, det er kanskje ikke helt gunstig å ha med barna når man skal sy, men sånn er vi. Barna er alltid velkommene, og så lenge det kun er tremat som blander seg med stoffene så går det greit. I går fikk jentene derimot en hel dag sammen med pappaen sin, det er jo ikke så ofte de tre er helt alene sammen en hel dag. Da gikk det også unna bak symaskinene. Haha. Neida. Skal jeg være ærlig så er det ingenting som går unna når man syr en brudekjole. Men det går framover for hver time vi jobber. Arbeidsfordelingen mellom mamma og meg er ganske så bra, hun er hjernen og lærer meg "finessene" ved søm, så sitter hun og gjør det kjedelige men nødvendige arbeidet som å tråkle sammen stoffer, pelle av perler på blondene og stryke og presse. Jeg får alle syoppgavene, for som mamma sier:"Det er jo du som skal sy brudekjolen din!" 

Jeg hadde ikke klart dette uten mamma, faktisk må man være to på enkelte områder, som når kjolen må tilpasses mens jeg har det på kroppen. Jeg hadde jo aldri fått dette så fint uten henne heller, men det var som jeg måtte si til mamma i går under siste prøving:"HERREGUD MAMMA! Den blir så fin, at det ikke ser ut som den er håndlagd!", hvor hun da svarer:" Hva tror du kjøpekjolene er da?", "Jeg mener hjemmesydd, av en amatør!" hvor hun svarer med en blunk "Vi er proffe, Stine!". Hvor jeg bare ble stående med en glis som reflekterte skinnet i stofffet.

Det er ingen tilfeldigheter, spiler er på plass, og jeg måtte til og med ofre en bh. Festet har vi montert inn i foret på kjolen, for med en så tung kjole er det greit at den har et godt feste og blir båret rundt livet og ikke på skuldrene. Jeg kan nesten ikke vente med å fortsette arbeidet, for nå som kjolen begynner å tre fram er det så gøy at jeg blir skjelven.


- Speiltvillingene på Facebook -  

Addicted to DW

/Annonse/

 

"DW kommer med ny kolleksjon i mars!" 
"hmm??" 
"Daniel Wellington kommer med ny kolleksjon i mars!"
"HÆÆ!! DU TULLER!!" 

Det var omtrent akkurat slik min første reaksjon var da jeg fikk høre at Daniel Wellington var like ved å slippe sin nyeste kolleskjon. Enda verre, jeg klarte ikke slippe tanken ut av hodet i flere uker! Så mange bilder jeg lagde meg på hvordan de nye klokkene skulle se ut. Og da nyheten omsider kom ble jeg så overrasket at jeg omtrent falt sammen i sofaen "Nei, du tuller!! SEE!" sa jeg med så mye entusiasme i stemmen at den sprakk i en alt for høy oktav. 

Daniel Wellington Classic Petite - og jeg bare: "Dette er de fineste klokkene jeg noen gang har sett!" 


CLASSIC PETITE - STERLING ← også kalt sølvjuvelen! 

Jeg får ikke nok! Den lille klokken tar all oppmerksomheten. 

Den nye MESH - reimen gir et moderne og sofistikert utseende, sammen med det tidløse og klassike klokkeuret til Daniel Wellington er denne 32 mm store klokken et must-have! 

MESH-REIMEN
Dette er DW sin første klokkekolleksjon noen sinne som har "mesh" reim i sølv og rosé gull. Reimen er laget av rustfritt stål, og konstruksjonen er både myk og lett, noe som sikrer at klokken sitter komfortabelt på håndleddet. 

Denne Classic Petite i sølv finnes også med eggehvit urskiveJeg trodde at klokkesamlingen min, med 4 forskjellige modeller fra DW, var komplett. Med to nyheter til i samlingen, så må jeg bare innse at jeg antagelig aldri kommer til å få en komplett samling. I allefall ikke så lenge DW fortsetter med å lage den ene klokken penere enn den andre. 
Noen har skodilla, jeg har klokkedilla

For jeg mener! Bare se på disse klokkene med de nye reimene: Jeg får gåsehud, og blir overrasket over hvor forelsket jeg kan bli i materielle ting, men spør du meg, er det sjel i disse klokkene. 

Dette må da være DW sin peneste Classic noen sinne? 

CLASSIC PETIT - MELROSE ← det ultimate stiltilbehøret

RABATT PÅ ALLE PRODUKTER HOS DANIELWELLINGTON.COM

Med rabattkoden "SPEILTVILLINGENE" får du 15% avslag på alt i nettbutikken, om du ønsker deg en klokke fra den helt nye kolleksjonen, eller om du bare trenger en ny reim til en gammel DW klokke! 

- Gratis frakt verden over. MVA og Toll kommer i tillegg

MVA og Toll: 
Når du handler på DW, trekkes mva. fra prisen når du betaler i nettbutikken. Dvs. kjøper du en klokke til 1499,- så betaler du 1199,- for klokken. Mva. kostaden betaler du når klokken kommer til Norge + et lite tollgebyr.- Speiltvillingene på Facebook - 

Grønt og gult i symaskinen

God søndag! 

Jeg spurte dere om syinspirasjon for noen dager siden, og det kom så mange herlige forslag. Jeg bestemte meg for å sy en blanding av gamle modeller og noe nytt. 
Så da jeg satte meg bak symaskinene sydde jeg først hverdagskjolen, men denne gangen i bomullstoff og med flere strikk i halsen og rundt håndleddene. 
Da ser man godt hvor annerledes en lik kjole kan bli, kun ved å vege et annet type stoff. 

Jeg sydde også en jakke, for ofte kan det være greit å ha noe over en kjole, men samtidig er det jo fint når kjolen synes bak jakka. Derfor laget jeg denne jakken med bare en knapp, og som har buede linjer i bunn slik at kjolen blir mer synlig. Så bestemte jeg meg for å lage et antrekk til, og siden jeg ofte får spørsmål om å lage unisex-modeller så valgte jeg å lage en nå. Jeg har sydd den gamle ballongbuksa - en bukse jeg sydde ekstremt mye av før, men som jeg hadde glemt litt - og en basic genser, som jeg også har laget tidligere -  men denne gangen med hals til en forskjell. Det var veldig deilig å sy med litt nye farger til en forskjell, og da Olivia fikk prøve antrekket med bukse og genser ble jeg helt overrasket over hvor fantastisk godt hun kledde de fargene. Med sine klare grønne øyne var det kanskje ikke uventet, men allikvel veldig gøy å se. 

Nå er det over til brudekjolesøm! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Bursdagsgave og kakebaking

Til bursdagen min fikk jeg den fineste KitchenAid maskinen av de tre fine jeg deler hus med. I går måtte jeg få testet den ut, og siden det var fredag bestemte jeg meg for å lagen noen cupcakes. De ble laget i en fei før jeg hentet i barnehagen, men for en glede barna fikk da de kom hjem. Vi fikk midddagbesøk i går av et vennepar, og hva kan jeg si, de tok med og laget middag til alle. Jeg fikk verken lov til å dekke på eller rydde av bordet! For noen fantastisk mennenesker! 

Så da ble det reker til middag, og cupcakes til dessert! For en deilig matfredag. I dag våknet jeg med migrene, men er heldigvis på bedringens vei, så nå går turen til mamma for å sy brudekjole :) Kan det være selve brudekjolen som er utløseren av migrenen? Haha.. Uff.  


Ha en nydelig dag! 

Kaninjakt kl 07:00

"STINE! KANINENE ER LØSE!" var ordrett min vekkerklokke i dag morges, og om det ikke var den beste meldingen å få klokken 7 om morgen, så dugde den i alle fall godt som vekkerklokke. Jeg hoppet omtrent ut av sengen mens jeg stunnet et "Åneeii!", så grabbet jeg tak i den uberstygge rosa morgenkåpen min fra 2009 (!), før jeg sprang ned trappen, tredde de nakne tærne rett i gummistøvlene og sprang ut. 

Dere kan jo bare tenke dere hvilket syn det var å se meg luske rundt i mellom trærne og på hestebeite så tidlig om morgen iført rosa morgenkåpe og gummistøvler. Jeg bør ha gitt mange bilister en humoristisk start på dagen, for veien ligger like ved siden av og antagelig var kaninene for små til å ses fra veien, så ja..  

Biffen og Kløver er heldigvis i god behold, og innfor gjerdene igjen. Kaniner er dyr som ikke stikker langt unna hjemmet sitt, så de gresset bare litt på plenen ved siden av. De hadde klart å rømme ut da porten til kaningården hadde blåst opp i natt, antagelig sikret jeg den ikke godt nok i går etter mating. Så de to guttene fikk sjekket nærmiljøet, og er i trygge tilværelser igjen, uten større fare for nye rømmesituasjoner. 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

"Hvor kommer babyen ut?"

 


 

Det er fortryllende å ha dype samtaler med to snart fire år gamle barn. De har nådd en alder der de er genuint interesserte i det som skjer, ikke bare med dem selv, men også livet og verden utenfor. Store spørsmål skal besvares, den siste uken har jeg fått spørsmål som: "Hvorfor er han brun i huden?", "Hva er egentlig stjerner?" og "hva betyr et liv?"

Noen spørsmål er enklere enn andre, og noen ganger hviler det utfordringer i å skulle forklare hvorfor og hvordan; som da jeg skulle forklare hva et liv er. Jeg fortalte: "alt som lever har et liv, mennesker, dyr og planter, og den tiden fra vi er født og til vi dør, kaller vi et liv". Datteren min kikket forundret på meg, så sa hun mens hun grep begge hendene sine rundt livet sitt og sa: "men er ikke dette et liv?". 

Med to veldig sultne mager før middagen, ble mage et sentralt tema denne kvelden, og er det en ting mine barn kan snakke lenge om, så er det nettopp mager. De vet av bak huden finnes tarmer, og magesekk. De vet at når man blir sulten så får man vondt i magen, og at den dessuten kan rumle, eller "rope på mat" som de sier. Og midt på magen finnes det nok et spennende samtaleemne, der finner man nemlig navlen: 

De vet at alle mennesker og alle dyr har en navel, vi har lett den fram på hunden, kattene og kaninene, og de vet at mamma sin navel ble "litt stygg" da de to lå inni den, for da de to lå inni magen til mammaen sin, så ble magen sååå stor av navlen sprakk litt. Da har vi plutselig gått over til enda et langvarig samtaleemne, nemlig barn i magen: 

Barn i magen og navelstreng henger også sammen, for da de ble født klipte jo pappa av navelstrengen. De kan riktignok ikke huske om det var vondt, men de tror det gjore litt vondt. 

Samtalene er uendelige, og da de i dag spurte om babyer kommer ut av navelen, så fant jeg ut at jeg like gjerne kunne fortelle de den brutale sannheten. Jeg forsatte derfor samtalen: "Nei, babyer kommer ikke ut av navelen. Dere vet jo at babyene vokser seg store inni magen, så hvor tror dere at de kommer ut?". Det var like før leggetid, så da jeg spurte vandret vi opp trappen til soverommet, og forslagene kom løpende: "ut magen?", det virker naturlig nok, og stemmer jo i mange tilfeller. "Ut her?" var neste forsøk, hun spurte mens hun holdt seg over puppene. Også en god gjetning tenkte jeg, for de vet at pupper er sentralt sammen med babyer, det er der de får maten sin i fra. "Ut halsen?" var neste forsøk, da fant jeg ut at jeg fikk fortelle det hele:

Jeg startet med å fortelle at noen faktisk får babyene ut av magen, men at det da er når mammaen ikke kan få babyen på vanlig vis; ".. så da må doktoren hjelpe til, skjære opp magen og løfte babyen ut" sa jeg og brettet dyna rundt kroppen på den ene datteren min da jeg fortsatte: "men egentlig som kommer babyene ut av tissen"...

... Ansiktsuttrykket endret seg fra ivrig lyttende, til total forvirring i brøkdelen av et sekund, øynene fikk en automatisk dragning ned til underlivet mitt før det fløy like fort tilbake til øyne mine mens hun sa: "Meg?" "Ja" svarte jeg, og så brøyt hun ut i en krampelatter som smittet like over på meg. En stemme i andre enda av rommet lo med da hun sa: "fortell det til meg også!" Jeg flyttet meg til andre siden av rommet, og gjentok mine ord. 

Vi lo så tårene trillet: Jentene - fordi de nettopp hadde fått vite den brutale sannheten av hvordan et barn blir født. Jeg - fordi deres respons, deres uttrykk da dette sank inn, et er uttrykk jeg kommer til å ta med meg i grava. 

- Det hadde de ikke trodd nei! 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

2015 / 2017

"Sjekk ut detta a BT!" sa jeg i går da jeg bladde meg igjennom syinnleggene mine for å finne litt syinspirasjon og kom over en topp jeg sydde til meg selv i mai 2015. "Jeg var jo bare skinn og bein!" 
Og siden jeg sjeldent kaster noe fra klesskapet ble jeg jo nesten nødt til å sjekke ut forskjellen.. 


- Når skulderen plytselig fyller ut armen

Forskjell er det.. jeg har jo fått et mye bedre kamera! Haha. 

Det var ikke bare bare å gjennskape de samme positurene, men jeg tror det ble passe bra og jeg skjønner hvorfor jeg har måtte bytte ut alle buksene mine de siste to åra. Mehehe! 
Bildene fra 2015 tok jeg 3 måneder før jeg begynt å trene som en del av hverdagen, jeg var tynn som jeg alltid har vært, og det var vel egentlig det, skinn og bein. Jeg husker at jeg ofte ble oppgitt om folk ga komplimenter om kroppen min, for som jeg da svarte dem:"Jeg er egentlig bare tynn, det er ikke akkurat en kropp jeg har jobber for!" Jeg syntes med andre ord den ikke trengte noen komplimenter for å være som den var. Folk ble så klart overrasket over hvor liten jeg var etter å ha båret fram tvillinger, men jeg hadde ikke lagt inn en tanke for å få tilbake kroppen min etter svangerskapet. Jeg ammet av meg det jeg gikk opp, og sånn var det. 

Jeg føler at kroppen min i dag ser friskere ut, selv om jeg var lykkelig og frisk i 2015 også. Nå har jeg i tillegg en kropp jeg har svettet noen liten for, og det føles så mye bedre. Det som allikvel betyr mest for meg i dag, er styrken som gjør hverdagen lettere, det er ingen myte bak det. Jeg kjenner at jeg er sterkere, at det er enklere å løfte tyngre ting, at jeg ikke synes det er tungt å bære barna osv osv. Jeg sier hurra for mine + 5 kg siden 2015! Og gleder meg til ukens tredje treningsøkt i morgen. 

What to sew?

Man skulle kanskje tro jeg hadde nok å sy på (les:brudekjolen), for ikke å snakke om, nok å styre med nå som det er under tre måneder igjen til bryllupet, men jeg trenger altså litt hjelp til et til prosjekt. Faktum er at når jeg syr så får jeg litt pause fra alt annet, et pust i bakken rett og slett. Derfor trenger jeg et syprosjekt utenfor bryllupsplanleggingen. Jeg tenkte først at jeg skulle sy fra noen gamle modeller, ettersom jeg har begynt å få en del i samlingen min, men så slo det meg at jeg like gjerne kunne høre med dere fantastiske mødre, lesere og flotte kvinner der ute. 

Hva skal jeg sy som mitt neste prosjekt til jentene? Jeg ønsker at det skal være hverdagsklær med det lille ekstra, som jeg så ofte liker å sy, nettopp fordi jeg ønsker at klærne skal kunne brukes så mye som mulig. 

Først litt inspirasjon fra tidligere syprosjekter: 

Så til stoffene: 

Jeg har plukket ut farger jeg normalt sett ikke plukker først ut av hyllene, men man blir lei selv av de lekreste pasteller. Nå trengte jeg litt farger på jentene, og de gleder seg veldig over både rødt, gult og grønt - ettersom de har fått se stoffene allerede. 

Så, hva tenker dere? Er det noe som mangler i sysamlingen? Eller bør jeg gå for en tidligere modell? 

- På forhånd, takk for alle tilbakemeldinger :) 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Strikkenes gjemmested

Det er nok den eneste mannen i hus som til stadighet kommenterer på at det befinner seg hårstrikk og spenner huset rundt. "De er over alt! Jeg er sikker på at om jeg åper en hermetikkboks så finner jeg en av spennene der også" sier han, og om han støvsuger, så mener han at de spennene som ligger på gulvet er bøss som kan støvsuges på lik linje som hybelkaninene som bor i hus. 

"Ikke rart jeg aldri finner strikk eller spenner, om det er du som støvsuger opp alle!" Ler jeg, med to nye pakker i hånda. For med tre damer i hus, som alle har langt hår, så må det finnes nok av strikk og spenner til alle sammen. "Forbruksvare altså!" mumler jeg hver gang jeg tar med en ny pakke fra butikken, og det er ikke så rent sjeldent. 

Det er som om spenner og hårstrikk fungerer som en engangsvare, de bare forsvinner i løse lufta, eller som Bjørn Tore hevder: "på gulvet, i mellom sofaputene, i hans boxerskuff osv..!" Men det ser ut til at de ikke liker å befinne seg i de to boksene for strikk og spenner. 

"Hvor blir det av alle strikkene?" spurte jeg jentene denne morgen. "Hmm, vet ikke?" fikk jeg til svar, men det visste de nok, for jeg fant det perfekte gjemmested.

18 strikk er nå observert og funnet i god behold. 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Bursdagens 3 rettersDe 9 fine venninnene mine kom i de fineste antrekk og de stiligste frisyrer på lørdagen. Jeg hadde en helt fantastisk koselig kveld, og er så takknemlig for at jeg har så mange venninner som står meg så nært til hjertet!

Menyen i år var fantasisk. Jeg er ekstremt glad i å lage mat i selskap, for det er ikke så ofte at jeg gjør det lille ekstra i hverdagen. Et selskap gir meg derfor muligheten til å finne nye retter, og stå på kjøkkenet i lang tid. Venninne mine vet å komme sultne når de kommer til meg i en slik anledning, og det gleder jo mitt mathjerte stort. Vi diskuterte dette med mat litt, og selv om mange er glad i å lage mat, så var de fleste enige om at det var annerledes å lage flere retter til så mange, rett og slett fordi det kan være litt vanskelig å få alt til å bli ferdig til passende tid. 

Jeg tenkte derfor å dele rettene med dere, denne kombinasjonen var helt fantastisk god. Planlegging er nøkkelen for å få rettene til å bli ferdig slik man ønsker det, så jeg deler min framgang. Jeg håper det kan gjøre det litt mer avslappende å lage en tre-retter om man skal ha et selskap en gang. 


Treretters bestående av: 
Forrett: ost i dadler og grilltomat med squash og mozzarella
Hovedrett: Kalv indrefilet, med båtpoteter av søtpotet og potet, asparges, stekte grønnsaker (paprika, rødløk, og squash) servert med rødvinsaus
DessertPanna cotta med limemarinerte jordbær 

En tre-retters uten stress: 

Start dagen før med desserten. Panna Cottaen lages kvelden før den skal serveres, men vent med å kutte opp jordbærene før et par timer før desserten skal spises. Legg opp panna cotta i små glass, og sett til kjøling. Da er de klare til servering så fort du har lagt litt jordbær over dem. 

Dagen før, eller på morgen før middagens skal serveres lager du klar forretten:
"Ost i dadler" trenger ingen annen tilbredning enn å sette de sammen. Det kan derfor gjøres i god tid før festen. Du kan også sette sammen "Grilltomat med squash og mozzarella" lenge før de skal serveres, men vent med å steke de, slik at de serveres varme. Gjør tomatene klare, sett de i en ildfast form, trekk folie over, og sett de i kjøleskapet. 

Lenge før festen starter er allerede forrett og dessert så godt som ferdig. Du kan også forberede middagen i god tid:
En saus kan lages i forkant og varmes opp før den skal serveres. Oppskrift rødvinsaus (til 10) 
3 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 stykk laurbærblad
et par kvist timian
5 dl rødvin
2 ss balsamicoeddik

5 dl vann med kalvefond eller kjøtt buljong
2-3 ts maizena
2 ss smør 

Honning/sukker, salt og pepper. 

Hakk løk og hvitløk og ha det i en kjele sammen med rødvin, kraft og balsamico, laurbærblad og timian.
La sausen koke inn til omtrent det halve.
Sil fra løk, og urter og pisk inn smør.
Rør inn maizena blandet med litt kaldt vann til ønsket konsistens. 
Smak til med salt og pepper og honning/sukker. 


Før festen gjør du også klart til hovedretten: Kutt opp poteter og søtpoteter i båter, legg de over en langpanne med bakepapir. Spe godt med olivenolje over potetene, og krydre de med flaksalt og nykvernet pepper. Dette kan stå på benken om det det ikke er for lenge til de skal tilbredes i ovnen. 
Gjør klar asparges ved å brekke av det nederste leddet. 
Kutt opp paprika, squash, og rødløk i store biter, legg alt i en bolle slik at det er klart til de skal stekes. 


Over til tilbredeles av hele middagen: 

Sett av et tidspunkt for når maten skal serveres. Hvis du tenker at forretten skal serveres klokken 19, er det greit av hovedretten er klart 30 - 45 minutter senere, og desserten etter det. 

Servering kl 19 - med klokkeslett for hvordan få maten ferdig: 

18:35 - sett stekeovnen på 180 grader. Så kutter du opp jordbærene til desserten og rører inn limeskall, sukker og sitronmelisse. 
18:45 - sett inn tomatene som står i en ildfast form på en rist midt i ovnen (de skal ut igjen etter 12 minutter, sett gjerne på klokken), sett samtidig inn potetene under. 
18:46 - Brun smør i en stekepanne, og brun indrefileten ved å steke den så vidt slik at den får en stekeskorpe. Legg den så over i en ildfast form, med litt salt og pepper. 
18:57 - ta ut tomatene, og sett inn indrefileten med et steketermometer inni. Okse og kalv skal nå 60-65 grader for å være perfekt medium stekt - dette tar ca 20 - 30 minutter. 
19:00 - dander tomatene og dadlene på tallerkner, og server. 

Nyt forretten sammen med gjestene dine. 

ca 19: 25: Når kjøttet er 60-65 grader varmt! Ta det ut av ovnen, skru samtidig opp gradene på ovnen til 225 grader slik at potenene får stekt seg godt mot slutten. Legg fileten over i aluminiumsfoliet, og pakk det igjen inn i et håndkle. Hviletiden for kjøttet er nøkkelen for å få det møreste kjøtt! 

Hell grønnsakene (paprika, løk, squash) over i en stekepanne, og stek de med en god klunk olivenolje, salt og pepper. 
Varm samtidig opp sausen og sett på en kjele med vann salt og en spiseskje sukker til aspargesen. Aspargesen skal bare koke i noen få minutter, så vent med å putte de i det kokende vanne til like før du skal servere. 

Rør om i grønnsakene, til de har blitt aldente, og pass på sausen!

Potetene skal ha litt stekte skorper og være myke inni når de er klare.

Ca 19:40 legger du over all maten på skåler/fat, så skjærer du opp kjøttet og serverer. 

NYYYYT! Dette er så velsmakende. 

Når dere da er klare for desserten, legger du de limemarinerte jordbærene over panna cottaen og serverer.

Med litt planlegging, blir det bare gøy å lage en helt fantastisk middag! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Den perfekte helgetur!

"Mamma?!" Olivia kikket plutselig opp etter en lang tenkepause på stuegulvet. "Ja?", øynene hennes glitret da hun fortsatte; "kan vi dra på tur igjen?" "hvordan tur da?" spurte jeg, og tørket over stuebordet med en våt klut. "Å se på fisker, og sove på hotell, og mate tiger og panda, også skli på den sklien, og bade, og og og jungelland, vet du.! Kan vi det igjen, mamma?" spurte hun med en ivrig stemme. "Åh, du mener å dra på tur til Sverige igjen? Det er klart vi kan det!" svarte jeg, og i neste sekund sprakk hun opp i et gigantisk glis, hoppet opp på sine to føtter og spurte; "Nå med en gang?", jeg hadde stoppet opp og sto med kluten i hånda, mens jeg smilte ned til ansiktet så tydlig fylt med glede, men måtte allikvel svare; "Ikke nå med en gang, men kanskje til sommeren?". Skuffelse fantes ikke i ansiktete hennes, hun brøyt ut i et stort "Jaa.."  - Så mange opplevelser på en helg - 

/ Reise i samarbeid med VisitSweden /

Turen vår til Sverige var en av pakkereisene VisitSweden byr på. Pakken heter: "Handle på vei hjem" og tilbyr flere reisealternativer. Det er virkelig verdt å sjekke det ut på landingssiden deres - VisitSweden - 

Ruten og turen vår så slik ut, om man reiser fra Oslo:Fredag morgen: Den første reisen gikk ned til Gullmarsstrand Hotell og konferens i Fiskebäckskil. Der landet vi på det flotte hotellet og badet litt før vi samme dagen tok ferjen som går like utenfor hotellet og til Lysekil på 10 minutter. Der gikk vi fra havnen og til Havets Hus, hvor vi så på livet under vann. Vi tok ferjen tilbake til hotellet, og spiste en fantastisk middag på hotellet. 

- Se mer fra den første dagen vår på Gullmarsstrand og Havets Hus - Lørdag: Vi reiste fra Gullmarsstrand Hotell og Konferens til Nordens Ark lørdag morgen, en reise på under en time, som fører mot Oslo igjen. Vi hadde en helt fantastisk dag på Nordens Ark som ga minner for livet. 

- Se mer fra dagen vår på Nordens Ark og Strömstad Spa - 

Fra Nordens Ark kjørte vi til Strömstad Spa hvor vi spiste en fantastisk middag, hevet beina og fikk en god natts søvn før vi stupte i badebassengene morgen etter. Søndag: og siste dag på miniferien! Etter at huden var skrukkete av bading på Strömstad Spa kjørte vi de 20 minuttene til Nordby Shoppingcenter - der vi handlet utetøy til store og små, klær, og masse godt kjøtt blant anne. Til slutt avsluttet vi dagen med å leke på lekelandet som ligger på Nordby Shoppingcenter.

- Se mer fra den siste dagen vår og på Nordby Shoppingcenter - 

Da vi reiste hjem, bare etter 58 timer sider vi reiste hjemme i fra, føltes det ut som vi hadde vært borte i en hel uke. Vi hadde opplevd så fantastisk mye på kun en helg, og vi gjorde ikke noe annet enn å smile og nyte hvert eneste sekund! Helgen gikk utrolig fort, og selv om det var litt kjøring, så føltes det ikke slik siden fra vi var framme på første stopp, så kjørte vi hjemmover igjen med stopp langs veien.

Det var virkelig den perfekte helgetur, og vi kommer til å ta flere slike turer - uten tvil!! 


Ta en titt på VisitSweden for å sjekke ut de fantastiske stedene som er verdt å sjekke ut i vårt fine naboland ! 

Burdagstema 2017

Duken er på, og tallerknene satt. Desserten er ferdig, og kjøttet ligger klart. I dag feirer jeg bursdagen min! 

Jeg bare elsker bursdager, og det at jeg kan gjøre litt ut av den. Mat er et sentralt element i min verden, jeg elsker å lage mat, og en slik anledning gir meg muligheten til å lage noe nytt og spennende. Det er heller ikke så mange tilfeldigheter når det kommer til tema og pynting. For er det noe jeg liker så er det å sette en kreativ touch på det jeg driver med. 

Nå skal jentene om litt reiste til tante, onkel, kusine og fetter, slik at jeg kan vaske over gulver og sette igang med det morsomste jobben, menlig matlaging, og pynting av meg selv i stilen 50'tall! I fjor var temaet "sleep over" - du kan se bilder av det her. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Ikke rote da, mamma!

"Så fint det er her!" sa de to små snuppene da de våknet den morgen, og fant stuen fri for smuss og selv sofaputene i vater. "Ja, er det ikke! Pappa ryddet her i går etter at dere var i seng og mamma var hos mormor." sa jeg og så utover den uvanlig ryddige stuen. 
De to hoppet opp i sofaen, og trakk pledd over de halvnakne kroppene som en del av morgens rutiner. I det jeg var på vei til kjøkkenet for å smøre sammen en frokost ropte hun etter meg; "Men mamma! Nå må du ikke rote da!" 

Og jeg bare "Neida!", også bare.. noen timer senere -  Hva skjedde?- Jeg hadde jo bare sittet på den ene stolen og sydd bryststykke til en kjole!? 

Jeg prøvde samme taktikk til barna, da jeg hadde ryddet og møysommelig plassert alle lekene på barnas soverom: "Men, jenter! Nå må dere ikke rote da?" 

Og de bare: "neida!", og så bare "Hva skjedde?", og de bare: "Vi bare leka litt!" - Noen ting går visst i arv, sier de. 

GOD FREDDA!


- Speiltvillingene på Facebook - 

Hurra for mine 26 år!Da jeg våknet denne morgen, fant jeg ut at det ikke var så ille å fylle 26 år allikevel. Jeg våknet da BT og jentene sto opp, som var kl 06:30. Jeg ble liggende å smile i sengen, og da de returnerte 10 minutter senere, prøvde jeg å late som jeg sov, men klarte ikke å holde tilbake et stort glis der jeg lå med øynene igjen og hørte de synge "hurra for deg som fyller ditt år" oppover trappen. 

Sjokoladepudding, pakke, sang, kaffe og mine tre favorittmennesker + favoritthund befant seg plutselig i sengen. For en fantastisk morgen! 

Da jeg hadde levert barna i barnehagen klokken halv ti, reiste jeg på en liten shoppingrunde, for nå skal huset gjøres klart til bursdagsfeiring med de beste jentene til lørdagen! BT har dratt på guttetur, så han har jobbet hardt denne uken for å kompensere for at han reiste bort på bursdagen min. Haha. Fineste mannen! Så takknemlig jeg er for at jeg har han, som virkelig stiller opp og gjør både store og små ting for at min verden skal være helt fantastisk. 

Jeg må egentlig bare kaste meg rundt her nå, for huset står fremdeles litt på hodet, og det ventes visst gjester om litt, men blomstene, de er i alle fall på plass! 
- Speiltvillingene på Facebook - 

God natt

Klokken var igjen blitt for mye, da jeg somlet meg i seng. Resten av huset var stille, med untak av litt knitring fra peisen, og 4 kaniner som ivrige knasket i seg kveldsmaten sin. Overtrøtt var ordet da jeg snudde meg for endte gang i håp om å finne en behagelig stilling i sengen, og ventet på at søvnen skulle komme snikende. 

Fra barnas soverom tvers over gangen, hørte jeg en grøtete stemme fylt av søvn rope: "MAAAMMA!"
Jeg satte meg opp i sengen, med ørene på vakt, jeg ventet på det neste ropet, men det kom ikke - Hun bare drømte. 

Jeg la meg ned, og ble lullet inn i søvnen med tankene på mine barn:

Jeg lurer på hva hun drømte? Så spennende det hadde vært å vite! For en merkelig følelse det egentlig er, hun ropte på meg. Det er jo ikke egentlig rart, men allikevel utrolig, så utrolig godt, det å høre at de roper på nettopp meg selv når de drømmer. Jeg liker å tenke at jeg er verden for dem, slik de er verden for meg, og er ikke et slik søvnrop en slags bekreftelse på det? Jo, jeg liker å tro det. Kanskje var henne redd i drømmen, også ropte henne på meg. Det kan jo så klart være at hun drømte hun var ferdig på do, nei, hun trengte nok mamma for noe mer viktig. Jo, jeg liker å tro det. Jeg liker å tro at hun ropte på sin største trygghet. Meg!
Det må være meningen med livet. Det å få barn mener jeg, det å kunne bety så mye for noen, og det å ha noen som betyr så mye for.. en.. selv.. Zzzzz

 

/Meningen med livet 


- Speiltvillingene på Facebook  -

50' talls kjolene på

Nå er jeg klar for å feire mine 26 år med 50'talls tema til helgen! Siden jeg bestemte meg for å sy kjole/r, spanderte jeg på meg et skikkelig underskjørt fra kjoledamen.no.

I dag måtte jeg prøve det sammen med kjolene, og jeg elsker det! 

Jeg har bestemt meg for at jeg kommer til å gå for den blomstrete kjolen i bursdagen, for jeg synes den er så utrolig søt. Men jeg er ikke redd for at jeg ikke skal få en anledning til å gå med den røde, for jeg må si at jeg synes den er utrolig fin den også.  

Her er de i alle fall, på kroppen i stedet for på hengeren. Og den røde skjønnheten: 
- Speiltvillingene på Facebook - 

Going nuts


 

Om 4 dager, er det igjen 3 måneder til bryllupet! Så når moren min forslår at vi gjennopptar syingen av brudekjolen om to helger siden vi da begge har god tid, så får jeg stressutslett på halsen og tårer i øynene. Jeg derimot må få kontroll over den brudekjolen så jeg kan sove om nettene igjen.. 

Jeg tok derfor med meg mønster hjem i går kveld, etter at panikk hadde fylt meg fra topp til tå. Bryst-stykket vi hadde tilpasset og sydd på både lørdag og søndag var ikke i nærheten av min forestilling.. Jeg var nødt til å tegne om mønster og starte helt på nytt.

Nå har jeg tegnet om mønsteret 4 (!) ganger. Noe som betyr at jeg satt oppe halve natten, og startet da jentene spiste frokost i dag tidlig. Jeg vet at det er utrolig mye jobb og veldig mange timer som skal til for at jeg skal få drømmekjolen min, og jeg nekter å måtte gå for et "ok" resultat fordi jeg ikke brukte tiden riktig. Mamma er nok ikke helt enig med meg der, og mener fremdeles vi har god tid, men er det en ting jeg trenger å være sikker på, så er det at kjolen jeg gifter meg i, er kjolen jeg ønsker å gifte meg i - og det kan jeg ikke finne ut av to uker før bryllupet. 

Jeg skulle helst hatt kjolen ut av tankene allerede, det vil si, jeg skulle bare hatt en tanke om kjolen og det skulle vært: "Jeg kan ikke vente med å bære den fantastiske kjolen min i bryllupet" I stedet for:" Tenk om den ikke blir bra, hva om, hvis atte, rekker jeg, hvordan blir det?!" 

Jeg la meg halv 2 i natt etter å ha tegnet og sydd andre modell av bryststykket. Da jeg la meg, fikk jeg ikke sove fordi jeg regnet ut hvor jeg måtte gjøre endringer for å få den til å sitte enda bedre. Jeg blir helt gal av dette!! Så ikke før jeg har fått ferdig den første delen av kjolen kan jeg klare å puste litt ut, før neste steg venter (antagelig med like mange utfordringer!) 

Hva trøster jeg meg med? - At kjolen kommer til å koste meg 12-15 000 ,- mindre enn en tilsvarende kjole på en brudesalong.  :)- Speiltvillingene på Facebook -  

Prosjekt brudekjole

Da var vi i gang! Herregud, dette er såå spennende!!!!!! 

I går reiste mamma og jeg på Stoff&Stil for å få tak i de siste stoffene, jeg ble så dårlig av migrene da vi var i Oslo for å kjøpe stoff at vi måtte reise hjem etter at de viktigste stoffene var kjøpt. Vi ble med andre ord ikke helt ferdige, og måtte kjøpe resten i går. Heldigvis fant vi det siste vi trengte på Stoff&Stil slik at vi slapp å ta turen videre til Oslo. 

Jeg er ti hakk mer ivrig enn mamma, så når jeg er gassen må hun være bremsen. "Du må være litt nøye!" Som hun sier. Og jeg tror mine venninner finner det interessant at det finnes et menneske som er mer nøye enn det jeg er. Men det skal sies at jeg ikke er like opptatt av hvordan alt ser ut på vrangen, som det kanskje mamma er.

Vi er virkelig to hoder om denne kjolen, og bare i går brukte vi mange timer på å planlegge og snakke om løsninger, hvordan klippe stoff, og hvordan sy. Det er mamma som er den virkelige hjernen bak, men så kan jeg skyte inn med litt fornuftige løsninger etter å ha sett utallige filmer på youtube om det å sy en brudekjole - Hva var vel livet uten internett! 

Så selv om mamma kan og vet best dette med å sy en så ordentlig kjole, så er det jeg som må sitte bak symaskinene, "det er jo du som skal sy denne kjolen" sier mamma, men der er hun min svært gode assistent som tråkler sammen stoffene for meg, slik at min syjobb blir en god del enklere. Selv om vi reiste til Stoff&Stil før 11 i går formiddag, og jeg ikke var hjemme igjen før halv 12 på natten, så har vi ikke kommet lengre enn til å tilpasse bryststykket. Det er ikke akkurat gjort på en helg dette her, så det er egentlig godt at kjolen skal sys hos mamma som kan sende meg hjem, for hvis ikke tror jeg ikke jeg hadde klart å sove før den var ferdig sydd. Nå er det barnebursdag, før en ny runde med søm starter :D 


- Speiltvillingene på Facebook - 

ebay innkjøp til bryllup

Det var stor interesse for å se flere av ebay innkjøpene jeg har gjort til bryllupet (det første innkjøps-innlegget finner dere her). Det har ramlet ned mange pakker i posten siden da, så jeg hadde lyst til å vise dere de nyeste tingene - for som dere kanskje kan forstå, så er jeg i EKSTASE! 

Jeg bestilte tre ulike bånd i hamp og blonder. Jeg elsker jo den rustikke stilen, så det kommer til å bli så lekkert å feste disse båndene rundt Norgesglass og andre glass som kommer til å bli lykter og blomsterkrukker. (Link til båndene

Jeg fortalte dere i det forrige innlegget om hampen jeg har kjøpt som jeg skal ha som løper på bordene, nå har jeg også fått blonden som skal ligge oppå !! Det er så gøy når det man bestiller faktisk blir akkurat slik man ser det for seg. Dette ble bare helt perfekt! (Link til blondenSå har jeg kjøpt 6 pakker med 3 x 3 meter med 300 LEDlys. Siden lokalet er ganske mørkt i og med at det ser ut som en låve, så trengs det litt lys for å lage stemning. Jeg tenker å ha de i kombinasjon med tyllen (som jeg linket til i det første innkjøpsinnlegget. Venninna mi var på besøk da jeg mottok lysene i posten, og da vi skulle sjekke ut om de fungerte lo vi oss skakke, de har 8 forskjellige funksjoner som man styrer med en kontroll, så da kan vi ut over kvelden få disco om vi vil. Haha. Det var en funksjon jeg ikke hadde fått med meg at de hadde, men kall det en bonus for de som liker litt blinkende lys, ellers var de akkurat som beskrevet. (link til lyslenkene)

Så har jeg fått de tre pakkene med lanterner som jeg har kjøpt. Jeg synes de lager så rolig og hyggelig stemning, så jeg kjøpte tre pakker med tre forskjellige størrelser som bare venter på å bli hengt opp i lokalet.. :D (Link til lanternene
Det var dagens innkjøpsinnlegg. Problemet med å få alt nå, er at det er fryktelig kjedelig å la det ligge i esker i hele tre måneder til!! 


God helg til dere! 

- Speiltvillingene på Facebook - 


 

"Når blir jeg voksen?"

Det lekes med dukker, barbier og bamser. Det gjentar seg at rolleleken handler om familierelasjoner; mor og barn - mor, far og barn - bestemor og barnebarn. De fyller snart 4 år, ikke så uvanlig å leke mor og barn på den alderen, men det stopper selvsagt ikke der. 

Igjen og igjen spør de hvordan dette familietreet henger sammen. Hvem er mamman til hvem, hvem er pappaen til hvem, hvorfor blir man tante til noen, hvorfor kusiner og fettere. Oldeforeldrene, er de virkelig mammaer og pappaer til besteforeldre? Så vanskelig å forstå, men så veldig spennende. 

"Når jeg blir mamma, hva blir du da?" Spør de. "Da blir jeg vel mormor eller bestemor" svarer jeg. "Du dør ikke da?", "Nei, det håper jeg da ikke. Deres besteforeldre lever jo, og dere har til og med 5 oldeforeldre, så jeg håper jo at vi ikke dør før vi er så gamle som oldemor Liv og oldefar Erling, og oldemor Grete og oldefar Arne og oldemor Solveig." "Så, så, såå gamle!" spør de og viser hendene så langt ut de rekker, som en livslinje som er strekt ut så langt det lar seg gjøre. "Ja, helt riktig. Så så såå lenge at kanskje dere også har blitt to gamle damer og bestemødre" 

"Jeg gleeeder meg så til jeg kan få barn!" hører jeg de si, nærmest daglig. "En dag så kan dere nok det!" Svarer jeg. "Men når da??!" "Først må dere bli voksne!" "Er det i morgen, eller neste år?" spør de med forventning i stemmen. "Oi, det er kanskje om 20 år!"

Så kikker de opp på meg med store øyne, og en oppgitt undertone følger da hun spør: "Men hvor lenge er det til da?" "Det er veldig lenge enda" svarer jeg. 

"Hvor lenge er det i morgen da?" spør de. "Da må det vel bli 19 år og 364 dager" Smiler jeg til de to som høyere enn alt ønsker å bli voksne, for så å få sine egne barn, og bli tanter til hverandres. De har allerede lagt opp en navnplan for de fremtidige barnebarna mine. Jeg kjenner jeg bare må henge på som best jeg kan, for før jeg aner ordet av det er de to små tuppene store, og jeg en bestemor. 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Hjemmesydde 50'tallskjoler

God kveld!
Jeg har hatt litt plunder med interett og data, så jeg bestemte meg for å gå "all in" bak symaskina. Om en uke fyller jeg år, og om 9 dager skal bursdagen feires. Jeg har valgt 50´talls tema, mest for gøy, men også for å få anledning til å gå med noe annet enn det "samme gamle" på fest. 

Jeg trodde hele tiden at jeg skulle kjøpe meg en fin kjole, men så bråbestemte jeg meg på tirsdagen for at jeg i stedet skulle sy den. Jeg kastet meg i bilen som jeg var og dro en tur på Stoff&Stil. Jeg hadde sett for meg at kjolen skulle være rød, og gikk for et rødt bomullsstoff med elastitet. 

Jeg sydde kjolen, og ble veldig usikker på om jeg ville ha stretch i kjolen. Så jeg gravde litt i stoffskapet og til min glede så fant jeg et gammelt bomullstoff som svigermor en gang kjøpte billig for å lage noen gardiner som aldri bli til. Da ble jeg bare nødt til å prøve å sy en kjole i fast stoff også. 

Så slik endte jeg plutselig med to kjoler, og nå aner jeg ikke hvem av de jeg skal ha på meg på bursdagen. Haha! For selv om de er like i fasongen så er de også veldig forskjellig, både fordi den blomstrete er i fast stoff, og den røde i stretch, men også fordi inntrykket av farge og mønster gjør de to kjolene så utrolig forskjellig. 

På en måte kjenner jeg det var godt å få litt damesøm i fingrene igjen, nå som det ikke er lenge til brudekjolen skal startes på. Jeg gleder meg til å ta noen bilder med disse på, men det får bli en dag jeg ikke har sitte to døgn i strekk bak symaskinene! 


- Speiltvillingene på Facebook -