hits

april 2014

For mye TV-bruk hos de minste!

Trudde da virkelig ikke at jeg kom til å måtte skrive dette, men det må jeg altså! Jeg har alltid tenkt at mine barn ikke skal få se på tv mer enn til kos en liten halvtime om kvelden eller en film i helgen - akkurat slik jeg selv har hatt det i oppveksten. Det var jo kun barneTV fra 18:00 til 18:30 som var spennende å se på, og i helgene var det tegnefilmer på morgen. Men utenom det var det ikke mye å se på for en 4 åring, noe som gjorde at det var langt mer spennende å gå ut å leke. 

Og slik vil jeg ha det for mine barn. Jeg synes ikke noe om at barn i dag bruker så mye tid foran tv og dataskjermer, de kommer til å få slukt nok timer bak de skjermene senere i livet uansett. Barn skal leke, de skal lære seg til å bruke fantasien, og de skal faktisk få lov til å kjede seg litt slik at de lærer å bruke hodet til å finne på noe å gjøre fremfor å klage over kjedingen. 

Men så da. Her har noe nemlig gått galt! Jeg har tre små på 1 år i hus mandag til fredag fra halv 8 til halv 5. Alle tre begynner å bli stuptrøtte kl 10, men jeg må holde de oppe frem til 11 i hvertfall før de får ta dagluren i vogna, hvis ikke blir dagluren for kort noe som resulterer i enda mer sutring senere på dagen. Vel den første halvtimen får jeg det til å funke veldig bra ved at jeg blir sittende på gulvet å leke med jentene, men så må jeg opp for å finne frem litt mat før duppen. Og i følge de tre små, spesielt mine egne synes IKKE det er ok at jeg da går vekk fra gulvet. Og nå har jeg tatt meg selv i at jeg setter på disney junior før jeg løper inn på kjøkkenet å finner frem mat, får i de mat og skifter og kler på før jeg legger de ut i vogna. Det er jo så lett, trykke på et par knapper, og vips er det ikke noe sutring og klaging til jeg er tilbake igjen. 

Jeg har tatt i bruk TV'n til det jeg absolutt ikke vil bruke den som, en barnevakt! Jaja, det er ok en gang i blandt, om vi skal bort, og jeg må ta en dusj for eksempel, men nå har den liksom blitt en rutine i dagen og det liker jeg svært dårlig. Haha. Det er så alt for lett å gå i feller for å unngå sutrete barn, og siden jeg er såpass streng på å la jentene ha smokken på dagen har det liksom heller blitt TV. 

Og det er ikke nok med det. For når tv har kommet på glemmer jeg å skru den av igjen, fatter ikke det egentlig for mens jentene sover daglurer er jeg inne og irriterer meg grønn over de forskjellige sangene jeg har begynt å kunne utenatt. Og plutselig har den teite TV'n stått på i mage timer før jeg husker at jeg ikke vil ha den på å får skrudd den av igjen. 

Jeg har også merket at jentene har begynt å overse den, nettopp fordi den er på mer enn den burde vært. TV er ikke like spennende nå som den var før jeg satte den på så ofte som jeg gjør nå. Så egntlig ødelegger jeg bare for oss selv ved å skru den på når jeg egentlig kunne latt den være av. 

Så her er det skjerpings! I dag har ikke TV vært på et sekund og det kommer den heller ikke til å bli før i kveld. I stedet satt jeg på musikk noe jentene liker veldig godt. De sitter alltid å danser med på gulvet med lekene, det er faktisk helt hysterisk morsomt, laaangt mer gøyalt enn å se på TV. 

Hva mener dere om TVbruk? 

Sukkersøtt eller partyklar

ANNONSELENKER

Når våren sniker seg inn på meg er det som om hele kroppen min begynner å skjelve av lykke. Jeg tar meg i å danse rundt i huset til en hver tid. Vår og sommer betyr lykketid! Lange lyse kvelder, mindre klær, venner, vin, reker og så mye mye mer. 

Jeg bare elsker det så sterkt! 

Nå er morelltrærne våre i full bloms, så vakkert, og jeg fikk så lyst til å ta litt bilder ut i dag i det herlige været for å vise frem mine to nye vesker som jeg bare ELSKER! 
-It's all about the details- Detaljene man putter inn i et antrekk utgjør store forskjeller på helhetsinntrykket. Det gjør at man kan bruke de samme antrekkene flere ganger uten å bli lei, rett og slett fordi antrekket alikevell blir så forandret om man veksler med farger på detaljene.  

Denne Rosa nydeligheten finner dere HER // Det rosa skjerfet er også fra BuyHelse og det finner dere HER

Disse veskene er de perfekte "partyveskene" eller "ut å spise middag-veskene". De har en perfekt størrelse for å ha med det nødvendige, mobil, lommebok og en lipgloss ;) I tillegg synes jeg de er såå fine. Jeg fikk brukt den sorte da jeg var med noen venner ut på byen sist lørdag og jeg fikk så mange komplimenter for den. Når man skal ut å danse er det akkurat en slik veske man må ha, en som er så liten at man kan danse med den i tillegg til at den måå ha skulderreim slik man slipper å holde på vesken. Det følger med både kort og lang avtagbar reim. En sort veske MÅ jeg bare ha! Passer jo alltid til ALT! Hihi, denne finner dere HER

Disse herlighetene er fra BuyHelse.no, og de kommer i de lekreste farger, pastell er virkelig på moten så ta dere en titt på utvalget HER
Og følg gjerne BuyHelse på facebook HER for å få med oppdateringer og nyheter. :)

 

Sengesett (hjemmelaget)

Sist uke fikk jeg vært en tur på stoff og stil med snuppene mine, er så moro å komme dit, for de ansatte kjenner oss så godt igjen, og for hver gang vi tar turen synes de "dukkene" som de blir kalt har blitt så store. Og det kan jeg være enig i med tanken på hvor små de var med første gang. Sist sto de i vognene og skulle tulle med de ansatte, da skjønte jeg det var på tide å finne frem selene. Målet for turen var å kjøpe stoff jeg kunne sy sengetøy av. Dere husker kanskje bildet under, hvor jentene la seg på stoffene ^^, 

Nå er sengetøyet ferdig sydd og klare for bruk. Se forskjell på størrelsen da. Huff, jeg må nok bare innse at jeg ikke har babyer mer. Nå er det juior størrelser 100x140cm dyner og 40x60 cm puter. 

Fikk spørsmål om jeg kunne vise hvordan man sydde dette. Dyne- og putetrekk er for dere som ikke har sydd så mye det aller letteste å prøve på. For det er jo bare lange rette sømmer. 

Så her er en liten fremgangsmåte i hvordan sy sengetøy. Finn målene på dyne/pute, målene for trekket skal være det samme, men legg på en cm til sømrom. Jeg har som dere ser på ferdigbildene over to stoff på dynene. Det kan man jo gjøre som man vil med, men jeg synes det er litt koselig. Så den øvre delen min er 50 cm og den nedre delen er 90 cm = 140 cm.  pluss en cm til søm lang alle kantene. OBS OBS: Den siden du ønsker å ha åpning til å tre inn og ut dynen legger du på yttligere 2 cm. Jeg har åpningen i bunn og har da lagt på cm 3cm "sømrom" der. 

Om du velger å sy dynetrekke i likhet med mitt med to stoff, må du først sy sammen forsiden og baksiden alene før du kan sy forside og bakside sammen. Det gjøres enkelt ved å legge rett mot rette og sy sammen. Da blir sømmen på vrangsiden, slik som bildet under viser. 

Jeg synes det gjør seg å pynte opp litt med en liten blonde eller lignende. Så på disse dynetrekkene sydde jeg bare fast et blåndebånd langs skillet på de to stoffene. 

Så syr du sammen framside og bakside langs de tre sidene som skal være lukket og lar siden som med åpnigen stå urørt. Når det er gjort begynner du på siden med åpningen (bunn hos meg). Brett inn enden to ganger slik at du sjuler enden av stoffet og unngår at det rakner. Bruk et strykegjern så holder brettene seg til du får sydd. 

Sy en søm slik at bretten du brettet blir værende. Sy alltid fra fremsiden sier mamma, da blir det penest, og bruk strekene på symaskinenbunnen til å sikte mot slik at sømmen blir lik hele veien. 

Til slutt vrenger du stoffet slik at vrangen kommer ut, og syr sammen hjørene, start i kanten og sy et stykke inn mot midten, og så en liten søm som går ned der bretten starter. Gjør dette på begge sider, og du er ferdig, med en åpning i bunn av dynen. Fest på trykknapper om ønskelig, jeg har ikke hatt behov for å ha det. 

Sweet Dreams <3

Påvirket?

Solen stråler, det er 16 grader på skyggesiden av huset, jeg har fri og er jentene ligger i vogna. Selv satt jeg i solen en stund, før jeg kjente at jeg var nødt til å skrive. Det er en stund siden skriveinspirasjonen min har vært til stede. Og grunnen til at jeg ble nødt til å sette med meg foran macen nå skyldes at jeg satt og leste igjennom kommentarer og mail som jeg har fått av dere lesere. Jeg ble sittende å tenke på hvor skummelt det egentlig kan være å lese en ung mammablogg for unge jenter. 

Jeg er redd at mammabloggene som skrives av jenter som er unge, inkludert meg selv, kan være med på å skape et veldig feil bildet av det å bli mamma. Jeg kjenner det skremmer meg om jeg får en kommentar fra en 15 år gammel jente som sier hun får så fryktelig lyst på barn når hun leser bloggen min. Eller andre som lar seg misunne og tenke at jeg har det perfekte liv fordi jeg har barn. Jeg vet at jeg har flest lesere mellom 18 og 25 år. Men jeg vet godt om andre mammabloggere som ble mamma mye tidligere enn meg har jenter ned i tidlig tenårene som faste følgere. 

"å få barn smitter" sies det, og det er ikke så uvanlig at venner og familie også får lyst på barn om en av "gjengen" har fått. Men hva ser de utenforstående? Jo, de ser det nydelige barnet med et fredfullt blikk og et smil som tar pusten av en hver. Det er ikke rart man forelsker seg i tanken på å oppleve det samme, og kunne si: "dette er mitt barn". 
Men er dette bra for en 14 år gammel jente å si? Missforstå meg rett, det finnes 14 år gamle jenter som får barn og som tar morsrollen like bra som en 30 år gammel etablert kvinne. Men jeg trur vel heller ikke det er tilfellet hos de aller fleste.

Da jeg var 16 år fikk jeg utrolig lyst på barn av lignende grunner som over, en nær meg fikk barn og jeg var sikker på at det hadde passet meg like bra. Den dag i dag takker jeg høyere makter for at en stemme inni meg alikevel fortalte meg at det antagelig ikke ville være så lurt. Jeg ble mamma 22 år gammel, og i dagens samfunn er jeg veldig ung til å ha barn. En av mine nærmeste venninner fikk også barn samme tid som meg, men det er også eneste i min vennegjeng. De andre venninnen mine vet ikke hva de skulle gjort om de hadde blitt gravide i dag, i en alder av 23. 

Jeg husker hvordan angsten slo over meg da jeg fant ut av graviditeten. Det var flest dager hvor jeg gledet meg over det som skulle komme, mens andre dager fikk jeg panikk over tanken på hvor forandret livet ville bli. Og dere, det blir det også. 

For det å bli mamma er ikke alltid like rosenrødt som det kan se ut som fra utsiden. Å være mamma er en fulltids"jobb", du er mamma 24 timer i døgnet, du kan ikke bestemme deg for å ta en lunsjpause om du er sliten. 
Barn trenger stabilitet og rutiner for å ha det bra, og er man ung som har man behov for å gjøre andre ting enn å ha et fullt ansvar for et barn som trenger deg til en hver tid.
Da jeg var i tenårene var jeg igjennom en tid hvor jeg måtte finne ut hvem jeg var, skape min identitet, ta valg, prøve og feile. Jeg feilet mye, jeg hadde perioder hvor jeg overhode ikke syntes det var gøy å være meg. For når man skal bli voksen må man igjennom en tid med mye usikkerhet og prøving for å finne den rette veien. Kanskje må man igjennom 4-5 forhold bare for å finne ut hva man egentlig søker, man vet jo ikke før man har prøvd. Det jeg vet er at jeg hadde mer enn nok meg å klare å ta vare på meg selv i den perioden som gikk fra å være ung til å skulle bli selstendig. Og jeg vet at mine venninner har hatt på akkurat samme måten, så jeg trur dette er noe de aller fleste av oss må igjennom.

Det er derfor jeg blir skremt over jenter som er yngre enn 18 år og som planlagt blir gravide. Så klart vil man elske barnet sitt og få et meningsfylt liv med et barn. Men HEI! Det er så utrolig mye man også vil gå glipp av! Så mye man ikke får mulighet til å oppleve om man blir mamma i en så ung alder. Og det vil komme over deg en dag. Du vil møte den dagen hvor du skjønner at du mistet ungdomstiden og opplevelsene de andre rundt deg var igjennom. De fleste slutter skolegangen og venner blåser bort som tørt løv i et vindkast. 

Vær ung, lev livet, utforsk, feil og lær av det. En dag vil du kjenne at tiden er inne for å få et barn, men den tiden er ikke inne så lenge du fremdeles er et barn selv. Forstå at en blogg ikke er et liv, det er kun en bit av et liv. 

"dagens visdomsord"


Ung og gal ;)

Luksus i hverdagen

Oihoi! I går hadde jeg ikke fremme mac'en et eneste sekund. Det er ganske bra ulikt meg. Jeg var på et års kontroll med snuppene så Sophia var ikke hos oss i går. Besøket på helsestasjonen gikk veldig bra, jentene fikk såå mye skryt, og det gjorde vel egentlig jeg også, utrolig hvor mye litt skryt i hverdagen gjør med humøret. Er ikke så ofte jeg er ute blandt folk med twinsa mer siden jeg er dagmamma full uke fra halv 8 til halv 5, jeg har ikke sjans til å reise noen sted da. Før jeg ble dagmamma tok jeg stadig med meg jentene på kjøpesenteret i nærheten og ble egentlig litt lei av all oppmerksomheten vi fikk fordi jeg gikk med tvillinger. Det er helt utrolig hvor mange som er nødt til å stoppe meg opp bare for å få en titt på tvillingene, og alle må påpeke at de er SÅÅ like. Det er spesielt litt slitsomt hvis man har litt dårlig tid eller vet at jentene snart kommer til å bli lei fordi de er trøtte eller sultne. 

Men i går var det bare så koselig å snakke med de fremmede som stoppet meg. På helsestasjonen møtte jeg en nybakt pappa som sa " wow, også to stykker" da han møtte meg med ei jente i hver arm, han ga oss også det smilet som ikke kunne bety annet enn at han var imponert og at jeg var heldig på samme tid. 
På butikken ble jeg stoppet av et eldre par hvor frua måtte rope på mannen sin for at han skulle komme å se. De var også utrolig koselige og måtte takke for at de fikk hilse på jentene. Så var det en dame som kom løpende etter meg og lurte på om jeg hadde tvilinger der jeg trillet på tvillingvogna. Hun ventet tvillinger til barnebarn og måtte selsagt slå av en prat.

Jeg benyttet sjansen til å reise på stoff og stil også når jeg først kunne ut på kjøre på dagtid. Jentene fikk nye dyner og puter til bursdagen sin i større størrelse, så jeg har planer om å sy nytt sengetrekk, synes det er så mye mer koselig enn de kjøpte.

Nå er stoffene jeg kjøpte vasket og tørket og det var jo ganske morsomt at jentene krabbet bort og la seg ned på stoffene, trur de ble godkjent som sengetøystoff ^^, 

(snekkerbuksene til O2 er fra Zara)

I dag har vi ikke gjort så mye annet enn å sove lenge, for Sophia blir passet av tanten sin i dag. Vi har også spist frokost og jentene har fått badet i badekar, de ELSKER det :D

Otilie over og Olivia under Hjemmelaget tavle til barnerommet

Da var dagens lille prosjekt ferdig! 

Da jentene var lagt i vognene for dagluren tok jeg med meg diverse utsyr ut og satte meg i solen. Jeg satt opp en liten levegg for vinden og akkurat nå ligger jeg å steker i solen med tre jenter lekende i gresset ved siden av meg, mens jeg skriver innlegg. Herlighet, dette er LIVET!! Ja, sporet av jeg. 

På kontoret har vi hatt en gammel korktavle, jeg synes den er så stygg. Haha, så i dag bestemte jeg meg for å gjøre den fin, og det hele er veldig enkelt. 

Først malte jeg rammen med en rosa hobbymaling, den tørket omtrent like fort som jeg malte ute i solen. Så dro jeg rammen fra hverandre slik at jeg hadde korkplaten løs. Den kledde jeg med et Tilda-stoff jeg hadde liggende (bomull). Og så trakk jeg over noen silketråder som jeg festet med en stiftemaskin langs kantene. 

Så var det bare og montere på rammen igjen og vips har jeg fått en kjempesøt tavle som matcher med sengenes underkappe. Sengene jeg har oppgradert finner dere HER

God solskinnsdag til dere :)

Slik blir dagen topp!

En dag blir ikke bedre enn du lager den til selv. I dag har jeg bestemt meg for at jeg skal ha en topp dag, det er sol i dag også og det gir så mye energi og overskudd. Her i huset startet vi dagen med en seen frokost, halv 10 dekket jeg på bordet i spisestuen, og jeg byttet ut tørt brød med varme rundstykker. 

Nå er jeg egentlig innom bloggen bare for å lese over litt kommentarer, har ikke hatt tid til å svare så mye i påsken desverre, men jeg setter veldig stor pris på hver og en av kommentarene, så tusen takk alle sammen :D 

Nå skal jentene ut i vognene sine og jeg har tenkt til å begynne på et lite prosjekt i solveggen, så ses vi igjen senere i dag :) 
Noen dager skal bare nytes

I dag har vært dagen jeg bare har kjent på det å nyte en dag akkurat som en dag kan være. Det er siste dag i påsken, og her har det vært 16 grader i skyggen, og godt over 30 i solveggen. Kroppen min har fått energi igjennom solen, jeg har fått mitt første solskille etter bikini og jeg har fått en masse fregner på nesen. 

Denne dagen har jeg rett og slett forgudet, og jeg har ikke gjort annet enn å nyte den sammen med mine to vakre piker. Og ikke bare det, jeg tok frokosten hos min fantastiske søster med mann og barn og så krasjet vi hos min aller beste venninne. Det var så varmt på verandaen deres at vi omtrent kunne leke at vi var i syden. Vår tre vakre snupper fikk til og med lov til å plaske i vannet for å kjøle seg ned. Tvillingsøskenkjærlighet!

Det å kunne følge med på samspillet mellom tvillinger er veldig unikt. Man forbinner kanskje tvillinger med å få et veldig sterkt bånd som ingen andre søsken oppnår på samme måte. At en tvilling alltid har sin bestevenn i sin søster eller bror. Det er jo ikke rart at tvillinger får et sterkt søskenbånd da de har vært sammmen fra dagens unnfangelse, og vokser opp side om side i gode og dårlige dager. 

Jeg har mange ganger fått tårer i øynene over vakkerheten av tvillingene, som da vi lå på sykehuset og jentene var så små som to drikkeflaskere, de lå ofte og holdt hender eller suttet på hverandres tommel, de lå alltid med hodene vendt mot hverandre og helst med nesetipp mot nesetipp. Et utrolig vakkert syn å se hvordan de søkte trygghet hos hverandre når de måtte ligge i den åpne kuvøsen uten å være sammen med mamma eller pappa. 


Nyfødt fotografering av Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

I mange mnd ble de liggende på denne måten, i lekegrinden og i sengen om natten. De delte en sprinkeltseng og de svømte av plass fordi de var så små. Den første ekte latteren kom da de satt og så på hverandre.

Så ja det er øyeblikk som er så rørende av det ikke går å holde en tåre tilbake, men jeg tipper at alle foreldre opplever rørende øyeblikk hvor barna deres er gode mot hverandre selv hvor stor aldersforskjell det er i mellom dem. 

Jeg kan i hvertfall bekrefte en ting, tvillinger er ikke bare bestevennner, nei, de er nok som søsken flest: 

Krabbe krabbe krabbe, den leken som søster har må jeg ha, en arm strekken ut og leken røskes ut av hendene på et blunk. "vræææææææ" - hun tok leken miiin! Og siden det ikke funker å gråte for å få tilbake leken vifter de heller med armene i sinne og dasker til søster, prøver å rive leken tilbake, kaster seg i mot gulvet, ruller over på ryggen, sparker med beina, opp igjen, prøver på nytt i håp om et bedre forsøk på å få tilbake leken av søster som krabber fort avgårde for at den ikke skal bli tatt, og kommer de nærme nok ja så er det ingenting som er mer effektivt enn å ta tak i håret på søster og rivet litt i det så hun også blir lei seg. 

Baah! Haha, er det rart det blir krig i verden når mennesker begynner å krange allerede før de fyller året og "sloss" fra de er blitt et år ? 

Hvorfor er det egentlig slik at alle små vil ha akkurat den leken et annet barn har? Vi har vel ikke kjøpt en eneste leke, men har fått masse til fødsel, dåp og bursdag, og mye har vi to like leker av. Trur dere det hjelper å gi de en helt lik leke hver? Neida, det kan jo faktisk være at leken til søster er mer spennende alikevell. 

Heldigvis er det flere stunder med et fantastisk samspill og latter enn krangler, men må si jeg ble overrasket over hvor tidlig sjalusi og klangler faktisk starter. 

 

Vår påske

Det er flere som har spurt hva vi skal i påsken. Jeg skulle gjerne fortalt at jeg lå på spa med et glass vin i håndet, men det stemmer jo ikke. Vi bor nemlig i et gammelt kaldt hus, så vi trenger ved til vinteren. Derfor går nok påsken vår med på å å være ute og bære tømmer og kløyve ved til vinteren :) 
Om dere lurte så passer dette faktisk langt bedre til vår livsstil enn spaopphold. Vi koser oss veldig med å bare kunne være hjemme og jobbe på gården, det er alltid mye som må gjøres når man bor for seg selv på en stor gård, så hvilehjem driver vi sjeldent med.


Huset og låven vår i bakgrunn Hvis noen var i tvil; det er faktisk jeg som kjører gravemaskin ;)
Haha... meeen for å være helt ærlig er det drit vanskelig, så godt er det at BT kan kunsten og kunne ta jobben selv etter min lille trening. Og da kunne jeg svirre rundt i det fantastiske påskeværet og leke hobbyfotograf

Da jentene våknet var alle stokkene kjørt opp bak låven, så jeg fant frem et hestedekken som vi campet på med lunsj i låvenåpningenHa en fortsatt strålende påske <3

I hvilken verden lever vi i ?

Da jeg vokste opp, noe som ikke er så veldig lenge siden i og med at jeg er 23 år gammel, ja, da var vi ute i gatene og skogen til det begynte å bli mørkt og det var tid for sengen. Vi var alltid i nærheten, men utenfor foreldrenes synsfelt. Pappa plystret hver gang det var tid for middag eller kvelds, og da var det bare å springe tilbake til hjemmet, for vi var aldri lengre unna enn at vi kunne høre hans høye plystrelyd. Vi klatret i trærne og bygge trehytter meter over bakken. Vi reiste alene til salamanderdammen for å fange rompetroll eller vi dro ned til jordenene for å ake på vinterene. 

Jeg husker spesielt godt en dag jeg var ute alene i regnværet. Det var så mange snegler ute på vandring og jeg syntes det virket som en glimrende idé og plukke med meg snegle etter snegle, lite viste jeg om hvor vanskelig det er å få av snegleslim fra fingrene - noe som resulterte i hylskrik og blodrøde hender etter skrubbing med de sterkeste såpene vi hadde i skapet. PS: jeg har aldri rørt en snegle med fingrene siden. 

Jeg vet ikke hvorfor jeg husker akkurat dette, men det er også et sterkt minne jeg har, da jeg gikk i barnehagen hadde jeg for hobby og gå rundt på leting etter maur jeg kunne spise, nettopp fordi jeg digget smaken. På barneskolen hadde vi turdag en dag i uken og på tur spikket vi  (ja, vi spikket faktisk med ekte kniver) pinner som vi la på maurtua for at de skulle tisse på pinnene, når den var tisset på og fin stappet vi alle barna med læreren som frontperson pinnene i munn for å slikke i oss det deilige maurtisset. Haha, lurer på om det i det hele tatt er lov den dag i dag. (?)

Og da må jeg spørre! Hva har skjedd de siste 15-20 årene ? 

Jeg har i flere annledninger møtt på et hysteri jeg selv begynner å le av, helt til jeg faktisk begynner å tenker over hva som blir sagt og om de mener det de sier. Verden (takk og lov ikke alle) har endt opp som et samfunn basert på et hysteri uten like!

Jeg har tidligere pusset opp to gamle fotgaveler til gyngestoler for jentene mine, disse:

En anonym person valgte og legge igjen denne kommentaren: "GRUUUUSOMT frustrerende å se at du ikke har seler eller belter etc.. "

 Er det virkelig sant? Setet på stolen rekker hele 20 cm ned til bakken, om mine jenter klatrer opp og faller ned igjen den dagen de faktisk klarer å komme seg opp på stolene selv, ja da kommer jeg til å si: "oisann, det gikk bra lille venn, opp igjen" - For det er vel ingen som dør av å falle 20cm? Om så hadde vært ville mine jenter dødd opptil flere ganger allerede ved forsøk på å stå selv eller ta sine første skritt, det er ikke slik at de minste har reflekser som sier "ARMENE FØRST NÅR DU FALLER", nei, de smeller i bakken med et sang, og det er nettopp slik de lærer. 

Mamma og pappa var tydelig veldig dårlige forsørgere de også som lot meg sitte på sparken uten seler eller belter etc... Tenk om jeg hadde falt av.. 

For kort tid siden fortalte jeg at jeg hadde vært i Drammens Bad med mine herlige små.. De ELSKER å bade 

Og jeg mottar denne kommentaren: "Jeg vasker gulvet hver dag hjemme pga. bakterier fra dyra. Hehe. Tror jeg hadde fått helt mark hvis gutten min hadde krabbet rundt i svømmehallen/garderoben :p "

Personlig synes jeg synd på barn som må vokse opp med foreldre som er hysteriske for bakterier. Det er studier som viser at barn som vokser opp med dyr har et sterkere immunforsvar nettopp fordi de daglig blir disponert for flere bakterier som gjør dem mer immune enn barn som ikke er vandt med en dose bakterier om dagen. Jeg tenker at barn med foreldre som er livredde bakterier vil bli hindret i å gjøre ting barn skal gjøre - spise jord, leke i sandkassa på lekeplassen selv om faren for at en katt har gjort fra seg der er stor, være på offentlige steder og møte andre barn osv osv.. - 

Det siste som faktisk fikk meg til å le høyt for meg selv skjedde i dag. Jeg delte et bilde av min hånd sammen med min ene datters hånd på et år. Jeg hadde lakket mine neglene og hun hadde fått på et bittelitte negleklistremerke:

Hva trur dere jeg fikk høre? Joda, jeg siterer: "Ka om ho tygge på fingrane sine og får i seg ditta? Ned i lungene feks. Livsfarlig!! " 

STOP KIDDING ME!! Hvordan skal dette på noen måte være livsfarlig? Klistremerket har en diameter på 2x2 millimeter, jeg håper virkelig spiserør/luftrøret til mine et år gamle barn er litt større enn det. Og hva med den steinen hun ene hadde i munn i sted, eller eplebiten hun spiste som var litt for stor så hun måtte hoste den opp igjen og tygge den to ganger til?

Igjen var vist mine foreldre gale som lot meg sitte med et fruktklistremerke på nesa!

Noen ganger lurer jeg på hvordan det er i hjemmet til disse foreldrene som viser til et hysteri uten like. Har de lagt skumgummigulv og dekket vegger og hjørner med det samme, eller sitter barna kun i en lekegrind med nyvaskede tepper? Hvordan vil det gå med disse små når de skal ut og utforske gresset og singelen i gårdsplassen? Eier de ikke hybelkaniner eller en brødskope fra dagen før på gulvet? I så fall ville de nok fått sjokk over å være hos oss en dag, for her får jentene lov til å leke der de finner ut at de vil leke, ja krabber de i gangen og rister på en sko så flyr jeg ikke hysterisk opp av sofaen og vasker hender på de små, jeg fikk heller ikke hjerteinfarkt da jeg fant min vakre Otilie slik etter å ha funnet en søleklump i gangen.

Jeg tenker på hvordan livet mitt ville vært om jeg fryktet dødsfall av et klistremerke eller bakterier, hvordan kunne jeg da kjørt bil? Hvordan kunne jeg hatt med barna på et kjøpesenter? Hvordan kunne jeg fått sove om nettene - tenk om det begynner å brenne, tenk om jentene får dyna over hodet? Jeg kunne i hvertfall ikke hatt vår fantastiske trofaste rottweiler, for hun er jo et dyr så hun kan jo faktisk angripe sine to gode venner som hun er så glad i..... 

Mine tre eksempler over er kun et lite utvalg av hysterien. Barna mine har blandt annet håndlagde rangler med perler på - dette var også livsfarlig å la de små leke med for den kunne jo ryke slik at jentene fikk satt en perle i halsen. Eller: vi har lekegrinden fremdeles oppe fordi jentene elsker å krabbe fra sofaen og opp i lekegrinden for så å sitte å tulle med oss i den - det er også helt uforsvarlig av oss siden de kan jo falle ut. 

Ta alltid forhåndsregler, men la barn være barn! 

(Del gjerne innlegget) 

Negledag!

I går fikk jeg låne gallacken til min venninne Janne, så til morgen i dag satt jeg og koset meg veldig med en STOR kopp kaffe og gellack, mens jentene satt på gulvet ved siden av og rotet alle lekene rundt i hele stuen - akkurat slik det skal være :)

Må si jeg forguder gellack, selv om det ikke er så veldig sunt for neglene å gjøre det selv^^, Pytt pytt, jeg har ikke råd til å gå til negledesigner. Gellack i motsetning til neglelakk er MYE lettere å legge, nettopp fordi den ikke tørker før du tar neglene i UV-lys, så du kan rette og korrigere selv på strøk nr 3. I tillegg tørker gellack på 30 sekunder i UV-lys og det er like blankt til det faller av, noe neglelakken min ikke gjør. Neglelakk blir ripetete og slites av på tuppene, så neglelakk er egentlig bare pent på dag nr 1 og 2 hos mine negler, mens gellacken sitter like fint i opp til 2 uker (hos meg) :) 

Og når mamma ble neglefin måtte jentene bli litt neglefine også, så de fikk et lite hjerteklistremerke som er neglepynt jeg har kjøpt på panudro. 

Haha, jeg skjønner at jeg ikke skal bli noen håndmodell, en brekt lillefinger og grov hud etter eks antall timer ute med hesten ^^, 

Denne gellacken er fra HM og er veldig rimelig sammenlignet med andre merker. 

MAKEUP på en annerledes måte!

Jeg bare ELSKER FERIER!! Det beste jeg vet med ferier er at mine studentvenninner kommer hjem på feirie. Det er noen jeg ser alt for sjeldent, men da blir det så ekstra kos når vi møtes igjen. Standar er det at Jænis (Janne) kommer om Renate er titter innen fra Bergen. Janne bor heldigvis bare 10 min unna så hu ser jeg litt mer. 

I går koste jeg meg så mye med disse herlighetene, og det er jo såå mye å snakke om når Renate (H) ikke har vært hjemme siden jul. Skravla går. Jeg aner egentlig ikke hvordan vi kom inn på sminke, men når jeg tenker meg om er kanskje ikke det så rart med tre jenter i sofaen. Janne viste oss en IG-profil hvor en mann er helt rå på makeup - samerkhouzami - om dere vi kikke :) Vi lot oss ispirere og hadde det moro med sminkekosten!

Og slik ble resultatet fra å legge en mørk og en lys foundation. Ganske moro + litt bryn! Hihi 


Det er alltid moro med litt ny sminkeinspirasjon :)

Gave(bilde)dryss..

Jentene fikk så utrolig mye fint i går, og vi er så takknemlige for alt! Det å ha en familie som bryr seg og støtter på den måten både BT sin familie og min gjør, gjør meg helt rørt. Jentene er omringet av de beste besteforeldrene, tantene og onklene, enn så lenge har de ei kusine og en fetter fremdeles i magehuset. Vi var over 20 stykk i vårt lille hus, men heldigvis var det sitterplasser til alle, og mat og kaker ble det også til overs av, men heldigvis ikke så mye at vi trenger å kaste mye mat. Så i dag byttet jeg ut den orginale frokosten med kaker ^^, 

Tenkte jeg kunne vise dere gavene jentene fikk i går, kanskje er det til inspirasjon om noen snart skal i en barnebursdag og ikke vet hva de skal kjøpe :) 

Jentene fikk et drøss med nye klær, og godt er det, for de siste mnd har de vokst ut av så og si alt de har. Husker jeg fikk beskjed om å ikke kjøpe små mye klær i str 50 fordi de kom til å vokse sååå fort ut av det. Tja, vi brukte str 44 i nesten 3 mnd! Haha.. og str 50 like lenge, men sååå skjedde det noe for str 62 og 68 vokste de ut av før vi fikk brukt alt vi hadde og nå bruker de 74/80 og har blitt STORE jenter ^^, Alle klærne var HELT etter min smak, og BT synes nok dette første antrekket var det fineste. Det har jo traktorer på genseren, helt perfekt til våre snupper som vokser opp på gård med to traktorer i låven og prøvekjørte traktor allerede før de ble født sammen med meg :)

Jentene fikk også et drøss med nye leker/aktiviteter. Det var også veldig bra, for de begynner å bli veldig lei av alle lekene de har sett ørten ganger før. Så det var ganske deilig å ha en dag hvor leker faktisk var mer spennende en fjernkontroller og ledninger ^^,

Av min søster sa jeg at vi ønsket oss servise i plastikk, "i de fargene jeg liker vet du", og hun trakk prikken over i'en der ^^, 

Jentene fikk også oppgradert størrelse på dyner og puter, noe vi virkelig trengte for de gamle 80x100 cm dynene ble alt for små, de falt jo av om de snudde seg en kvart gang. Så nå gleder jeg meg til å sy dyne og putetrekk :D

Så fikk de verdens kuleste barnekofferter med matchende ryggsekk til! Kusinen deres fikk maken da hun ble et og de er såå fine. Klare for sommerferie nå :D

Og sist men ikke minst fikk de hver sin barnestol, jeg fikk nesten tårer i øynene da vi fikk av innpakningspapiret på disse. Det er de lekreste stolene jeg har sett i mitt liv. De er håndmalte, er malt i fargene til Otilie og Olivia og med navnet deres på ryggen og en hilsen under. <3

Igjen, tusen takk kjære familie! <3

Just a little gift!

Reklamelenker

Yeeij! Soooool! 
I dag var det bare EN ting å gjøre da jentene var lagt ute i vognene, og det var å finne frem et teppe og nyte solen en halvtimestid. Herlighet, jeg var bare nødt til å ta på shortsen og gå barbeint, ikke fordi det var sommervarmt, men bare fordi jeg tengte å kjenne gresset mot tærne og solen på huden!

Sist uke fikk jeg en liten gave fra BuyHelse, to solbriller. Og det var akkurat hva jeg trengte da jeg har klart å sette meg på mine gamle og miste et par til. Hihi, så typisk meg! Jeg synes solbrillene er så lekre, pilotbrillene blir garantert med på festival til sommeren, og de andre passer ypperlig til litt finere antrekk. Da jeg prøvde de i stuen var det omtrent akkurat slik: " Se BT, yolooo - FESTIVAAAL!" mens jeg kjørte en dansepose med pilotbrillene på. Haha. Og så skiftet jeg til de andre brillene og slang ut "Diva-mee, var de ikke fiine?" mens jeg kjørte en skikkelig trutemunn. BT lo godt av et av mine mange rare utsagn, men syntes brillene var veldig fine og kunne egentlig tenkt seg å stjele pilotbrillene ^^,  

Har fått lille gullet mitt på besøk også, dette er min lille Sinny som er en Tibetansk Spanniel som mamma og jeg kjøpte for 6 år siden. Hun bor sammen med mamma, men de skal 15 dager til Argentina så da får hun være sammen med oss. 


Pilotbrillene finner du HER, de finnes også med andre glass, Se Utvalget

Frøken dyreglad, mens jeg satt ute kom min lille haleløse pus innom også ^^, Hun heter Ingen. Hihi, vi har to puser, og pga litt intern humor har de navnene Hvem og Ingen, det er faktisk ganske så morsomt å ha venner på besøk om vi snakker om pusene vår, eks: "Hvem lå i senge vår, nei, forresten det var Ingen!" Alle blir sittende som et spørsmålstegn. ;P Humoren sin altså, men de går nok mest under navnet pus begge to, det er litt lettere å rope "puuus, puuus, puuus" enn, "Hveeem, hveem, hveem"
Disse lekre solbrillene finner dere HER, eller i flere farger HER

BuyHelse har også andre utvalg av solbriller så ta dere gjerne en titt på alle solbrillene HER
Følg gjerne BuyHelse på Facebook for å få med oppdateringer og nyheter HER

Ha en strålende dag, håper solen skinner hos dere også <3

En fantastisk feiring <3

Tusen hjertelig takk for alle gratulasjoner her og på IG! Dere er fantastiske. Dagen har vært utrolig koselig, jentene smilte fra øre til øre fra folk kom til folk dro. "dere har virkelig så snille jenter" sier de alle, det er veldig koselig å høre. Da vi fikk lagt de i seng halv 8 traff de puta med et smil om munnen bak sutten og en kaninbamse mot kinnet før de sovnet uten en lyd. 


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

Kakebordet ^^, 

Mine bakeverk: Sunn og veldig god sjokoladekake + bringebærsorbé fra Linda Stuhaug 

Og bløtekake så klart, det må alltid med i en bursdag :) Stresset bare litt til morgen i dag når disse kakene skulle lages, hihi, men det gikk heldigvis bra i dag også, med god hjelp fra BT til å bade og stelle barna :) Jeg bruker vaniljekrem og bringebærkrem som fyll i bløtekake, det er bare det beste :DFikk heldigvis litt hjelp av mamma og søster til å lage kringle og vannbakkels :)

Kaketallerknene til Otilie og Olivia, slik som de koset seg når de fikk spise og grise så mye de ville!

Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

Jentene fikk så utrolig mye fint i dag, så jeg tenkte jeg kunne dele det med dere i et innlegg i morgen :) 

God søndag kveld <3

SPEILTVILLINGENE 1 ÅR

Hurra for dere som fyller deres år... 

Gud for et fantastisk spennende og lærerikt år dette har vært. Det er så rart å tenke på at jeg for nøyaktig et år siden lå på føden med sterke rier. Tiden etter jentene ble født har vært helt magisk, og det virker som det aldri skal stoppe.

Otilie og Olivia, dere er blodet som renner i årene mine og luften jeg puster inn, dere er mitt alt. Jeg gleder meg til å stå opp hver dag for å møte deres vakre smil og latter. Det å se dere vokse gjør meg så stolt, dere var så små, men det nydeligste jeg hadde sett, jeg hadde ikke trudd at man kunne bli vakrere enn det dere var 13.04.13, men da var dere som knoppen på den vakreste blomst for, for hver dag har dere blomstret til å bli vakrere og vakrer. 

Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten dere, dere er min verden og jeg ofrer alt jeg har for deres glede og lykke - nettopp fordi det er det dere gir meg. Jeg har lært å elske på en måte jeg ikke trudde eksisterte og jeg tar til tårer fortere enn dere til tider, bare fordi jeg blir så stolt og rørt over hvor flinke, kloke og gode dere er til en hver tid. 

Tenk at jeg har fått to av dere, det er helt ubeskrivelig unikt, noe som skulle blitt et barn ble til to. Og jeg hadde ikke passet til noe annet. Jeg har hele mitt liv vært høyt og lavt så at jeg får en litt travel hverdag med to stykk passer meg perfekt. Dere har også verdens beste pappa som elsker dere og ser på dere med DET BLIKKET! Ingen andre vil få de blikkene han gir til dere, det er som hele min innside smelter når jeg ser hvordan han er med dere. Verdens beste pappa ! 


Nyfødt fotografering                                                                    Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas BilderOtilie (v) og Olivia (h)                                            Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder


Olivia (v) og Otilie (h) Elsker hvoradan Otilie sitter og tenker ^^,                            Fotograf Kamilla Weiglin / Barnas Bilder


Olivia (v) og Otilie (h) HIPP HIPP HURRA!!!                                                                     Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder 


Olivia SKATT!                                              Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder


Otilie GULL!                                                Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder 

HIPP HIPP HURRRRAAAA!!! 

Lørdagskos!

Tenkte egentlig jeg skulle stikke innom bloggen i går kveld, men tiden fløy vist forbi :) I går hadde jeg en lørdag etter boka, helt perfekt. Jeg brukte morgen og dagen på å rydde og vaske enda mer i huset og handle inn til kaker og hygge til dagens bursdag :D Jaaa, jentene har bursdag i dag og er blitt 1 år! Hurra, men jeg kommer tilbake til det snart, først skal jeg dele gårsdagen med dere. 

Klokken 17 var vi bedt på påskemiddag til mamma og samboeren, de skal til Argentina i påsken så derfor var påskemiddagen litt tidlig i år. Alle vennnene mine sier alltid at de elsket å spise middag hos meg da jeg bodde hjemme med mamma og pappa, og mamma med sin nye samboer gjør det ikke akkurat noe dårligere på kjøkkenet, dette er to personer som virkelig har lidenskap og kunnskap om mat, og jeg har rett og slett en STOR matfest i munnen min hver gang jeg spiser der! NAM

Forskjelllen på en lettvindt middag hos mamma og Lars fra oss er, rosastekt biff med en salat og saus til mot vår gradiosa ! 

I går ble vi servert en 4 retters middag av de deiligste smaker ! 

Håper dere hadde en like bra dag som meg i går, og i dag er SOLEN fremme, hos dere også ?

Forbreder 1 ÅRS DAG!

I går var dagen jeg virkelig kunne tenkt meg og vært litt ute i det fine været, men huset her står på hode pga oppussing, så jeg ble nødt til å være inne å rydde og vaske hele dagen. Til søndag skal vi ha barnebursdag så da er det greit at ting står litt på stell :) 

Jeg har begynt å forbrede meg litt allerede, er så mye bedre og ha litt god tid, for jeg vet at jeg kommer til å stresse på søndag uansett. 

Jeg har fått ryddet, ommøblert og vasket stue + spisestue i dag og fått opp litt pynt til søndagen, det vil si ikke noe voldsomme greier, men jeg fikk handlet inn noen nye lys og roser i dag og da blir jo alt så fint og flott med en gang 

Spisestuen ble kledd i litt deilige rosa farger til jentenes ære, eller litt min ^^, Når man skal feire bursdag er det en ting man ikke kan glemme! Og hva er det? Jo, KAKE så klart! Jeg har veldig lyst til at Otilie og Olivia skal få lov til å kose seg helt alene med hver sin lille kake, men jeg synes ikke det er helt ok å putte i de små alt for mye sukker. Derfor lot jeg meg inspirere av min venninne som hadde laget noen deilige trøfler, og da mener jeg sunne trøfler igjennom en blogg hun leser. Jeg fikk linket meg inn til denne bloggen, og jeg vet ikke hvor lenge jeg ble sittende og bla ned side etter side, innlegg etter innlegg mens magen begynte og rumle og vannet begynnet å renne i munn. HERLIGHET FOR EI DAME - Om dere vil ta en siklende titt dere også må dere gjerne besøke bloggen til Linda Stuhaug HER 

Jeg fant meg frem til en saftig sjokoladekake som i tillegg er sukkerfri, glutenfri og melkefri! Den har jeg bestemt meg for å lage til snuppene, og oss andre så klart. Og i kveld ble jeg bare nødt til å prøvelage den for å se om jeg i det hele tatt kom til å få det til og om det var god etter min smak. Sjekk den ut *litt stolt ser dere, har vel ikke bakt mer enn 3 kaker i mitt liv* (nå blir det flere)


Kakeoppskriften finner dere HER

Kaka var helt nydelig! Jeg tenkte jeg skal få laget is til den også og da blir det DENNE herligheten - Den MÅ jo bare være god!
Velger å svare med en gang på et spørsmål jeg tipper kommer til å dukke opp: Kan man bruke søtningsmiddel til små barn? - Det er et tema som er veldig omdiskutert, noen er helt motstandere av det, andre mener det er en god erstatning til sukker - dette gjelder også blandt ernæringsfysiologer. Ernæringsfysiolog Helene Aure hevder til foreldre og barn at sukrin og bjørkesøt er trygge alternativer å gi som en alternativ sukkererstatning.
Derfor ser jeg på det som en bedre ingrediens enn hvit sukker, nettopp fordi vi slipper at blodsukkeret skyter til værs for så å falle til bunn rett etterpå - det er ikke veldig hyggelg for noen. Men som med alt annet, alt med måte, selv om jentene kommer til å få sukrin i bursdagskaken sin så betyr ikke det at de kommer til å spise sukrin daglig. Så en gang i "skuddåret" tenker jeg går veldig bra :)  

I TVstuen fikk jeg litt påskefarger på bordet ^^, Så koselig! 

Fatet er fra Nille, lysene fra Spar - Billing og enkelt :D

Ha en god lørdag <3

DAGMAMMA in real life

I dag er det siste dag i den tredje uke jeg er dagmamma, så da tenker jeg det er noen som kanskje ønsker å høre hvordan jeg synes det er å ha ei lita snuppe ekstra i uka og hvordan dagene er med tre jenter på 1 år i stua. 

De første dagene vil alltid være de mest krevende og slitsomme, og det kan jeg innrømme at det var, første uken gikk med på å bli kjent, jeg skulle lære Sophia og kjenne, Sophia skulle bli trygg på at jeg passet henne uten de trygge hun kjenner fra før, og jentene skulle bli kjent med hverandre. De første dagene var ikke slitsomme fordi Sophia var vanskelig å ha med å gjøre, tvert om, hun er en skikkelig godjente som er glad i kos og sjeldent trist og lei. Men det er noe annerledes med å passe andre sine barn, sine egne kjenner man så godt at man til en hver tid vet hva man skal gjøre i de forskjellige situasjoner, med andre sine barn er man så mye mer forsiktig og på vakt for at noe ikke er som det skal. Som for eksempel måtte jeg ut å sjekke vogna sikkert 20 ganger de første dagene for å se at hun sov og hadde det bra, eller om hun var for varm eller for kald. Hvis hun gråt så stormet jeg til for å se hva som var galt i motsetning til mine egne som jeg kjenner så godt at jeg vet hva de forskjellig gråtelydene betyr og handler der etter. Sangstund med banan i munn :)

Men, så blir man kjent, og da kan man endelig slappe av på samme måte som man gjør med sine egne barn og da er det egentlig ikke noe mer slitsomt med 3 enn med 2. Alt tar jo så klart litt lengre tid, Sophia i motsetning til jentene mine har for eksempel veldig god tid når hun skal spise. Så mens jentene har knekt ned på 2 skiver hver sitter Sophia med sin første halvskive. Det løser jeg gjerne med at jentene mine får gnage på litt eple når de er ferdige med å spise for å holde motivasjonen oppe til å bli sittende ved kjøkkenbordet til Sophia også er ferdig.


Et av favorittbildene. Otilie og Sophia er ikke vanskelig å be for å få et skikkelig flørtesmil!

Stell og legging i vogner tar også lengre tid, naturlig nok fordi det er en til. Men jeg trur jeg er rimelig effektiv når det kommer til akkurat det, siden jeg er vandt med å ha to fra før. 
Jeg tar alltid den trøtteste først, eller den som er først ferdig med melken, ut på badet, skifte bleie, kle på og legge i vognen før jeg starter med neste og så siste. Det hele tar vel toppen 5 minutter og så sover de søtt i vognene sine. Og for dere som lurte på hvordan jeg får gitt tre små melk med bare mine to armer og et fang, så fungerer det slik:

Et ord som er VELDIG viktig når man har flere enn et barn å passe er SAMKJØRING! Så alle måltider og formiddagsluren skjer på samme tid. Hvis ikke hadde jeg blitt utslitt, for litt tid for seg selv trenger man. Med en gang jentene er lagt i vognene sine i 11-12 tiden vet jeg at jeg har ca to timer på meg til å rydde, vaske, lage middag og blogge om jeg skal det. Så går det i et? Ja, men jeg trives med det. Jentene sover alltid ute, der sover de best og lengst, noe jeg trur alle små gjør. Om det regner er vi så heldige å ha så mye plass med både garasje og en stor låve at de får ligge der med dørene oppe og babycallen ved siden av. 

Når jentene våkner fra dagluren som gjerne er i 13-14 tiden spiser vi en skive brød og går i stuen å leker, da er de alle tre som regel i strålende humør, og det er såå gøy å høre de alle skravle, krype, krabbe og klatre rundt. Så spiser jentene middag i halv fire - firetiden og da er vi som regel ferdig omtrent når Charlotte (mammaen til Sophia) kommer for å hente i halv fem tiden. 

Mange lurer på hvordan jentene mine synes det er å ha ei til å dele meg med. Og jo, de synes nok det er litt urettferdig til tider så jeg merker at de er mer mammaklengete og klager litt mer om jeg forsvinner i et annet rom, men det går overraskende bra. Så lenge de ikke er trøtte eller sultene freser de rundt sammen som tidligere, og litt ekstra mammakos gjør ingen ting for meg akkurat ^^, 

HJEMMESYDD SKJØRT til meg !

Jeg er en av de 100 000 som leser bloggen til Fotballfrue daglig, og for en liten stund siden la hun ut et antrekkinnlegg hvor jeg falt PLADASK for skjørtet.  Må bare låne et bilde og vise:

Se gjerne hele antrekksinnlegget til Fotballfrue HER

Jeg synes bare at det er så lekkert og stilfullt, så i går kveld bestemte jeg meg for å prøve å sy et skjørt med inspirasjon fra dette skjørtet i et Tildastoff jeg hadde ligende. Jeg har aldri i mitt liv sydd et skjørt, så jeg var rimelig spent på hvordan dette skulle ta i vei, men jeg tegnet opp mønster og prøvde meg frem. Rynkene i skjørtet mitt ble ikke like store, men jeg kan si at jeg gleder meg til å bruke dette til sommeren og aller først i bursdagen til jentene som er nå på søndag :)

Ps: her får dere en liten snikpik på hvordan soverommet til jentene ser ut for øyeblikket, har ikke gulvet blitt lekkert? Det mangler et par strøk lakk og så klart lister :)Hva synes dere? Om mange nok ønsker kan jeg vise hvordan dere kan sy dette selv, men det veldig mye jobb å lage mønster og fremgangsmåte, så da må det være litt fler enn et titalls av dere :)

Ha en fin dag! 

NYTT HÅR


I går fikk jeg endelig vært hos frisøren! Det var viirkelig på tide, jeg trudde egentlig jeg skulle fått bestilt meg time før jul, haha, så da kan dere tenke dere. Var jo en del som sa de gledet seg til å se resultatet, så da kan jeg jo vise det :)

Dette bildet tok jeg før jeg reiste.

 

 

Ikke akkurat den største forandringen, jeg elsker å ha håret langt, er så praktisk å kunne sette opp håret på et minutt når man har to små. Derfor har jeg bare klipt tuppene og farget. Jeg har jo hatt ombre i snart et år, så jeg var veldig usikker på om jeg skulle stripe meg lysere, eller gjøre ombreen enda tydligere. Vi endte opp med å gjøre ingen av delene. Hihi. I stedet la vi en HØY ombre, den går faktisk nesten helt opp til hodet, slik at jeg bare har en litt mørkere "ettervekst" av min naturlige hårfarge. I tillegg til at håret ble lysere og fikk en mer karamellfarge ble ombreen kaldere enn den har vært tidligere og det er en veldig fin gli over fra mørkt til lyst. Jeg elsker forandringen. :) 

Hvis noen lurer på hvor jeg klipper meg så er det på Klippoteket inne på farmanstredet i Tønsberg. Jeg har vært der i snart 3 år, og jeg har aldri vært mer fornøyd noen sted. Før gruet jeg meg alltid til et frisørbesøk fordi jeg syntes jeg sjeldent ble slik jeg ønsket det. Nå gleder jeg meg alltid til å bli stelt på den beste måten hos klippoteket. ^^, 

I dag måtte jeg stå opp en og en halv time før jentene. Haha, flere som kjenner seg igjen i hvor gøy det er å style håret når det er nyfrisert? 

EQologi ANSIKTSPLEIE

Reklamelenker

Snakk om kjedelig vær ute! Grått og trist, jeg føler at hele huset blir mørkt og kjedelig av de tunge skyene ute. Så i dag måtte jeg rett og slett ha en full spa-dag for meg selv ^^, Det er så deilig, og nå føler jeg meg freesh! 

Jeg har fått en ny hudpleieserie som jeg har brukt en ukes tid nå. Elsker å få litt nye produkter på badet. 
Denne serien er fra EQology, Jeg vet om mange som bruker disse produktene, og da er det litt moro å prøve selv. Vi er jo så forskjellige, så det gjelder å finne de produktene som passer for seg selv.

Eqology selger disse produktene som et hudpleier kit til tørr til normal hud eller normal-fet til overaktiv hud. Og det følger med en rensegel, peeling pads, ansiktsolje og en ansiktskrem, samt en prøve på øyekrem. 

Produktene er laget av naturlige ingredienser som jobber sammen med hudens egen cellebygging og fornyelse, i tillegg er Qu-serien norskt ig prudurert i Norge. Med nummerering på produktene vet du i hvilke rekkefølge du skal jobbe for et godt resultat. 

Rensen er 1. steg i hudpleien. Den er mild, renser huden i dyben og gir en myk resultat. 

Disse peelingpaddene elsket jeg, så enkelt og ikke noe søl. Peelingpadden brukes hver andre dag etter rensen for å fjerne døde hudceller. 

Steg 3: Jeg hadde ikke trudd at jeg noe gang skulle tilsette olje til ansiktet mitt da jeg har litt fet hud fra før, men oljen fører enten til optimal fuktighet hos mennesker med tørr hud eller er med på å balansere og normaliserer hudens talgproduksjon hos de med fetere hud. Oljen trekker raskt inn så man blir ikke oljete, den gir bare huden en silkemyk overflate som jobber sammen med ansiktskremen som trekker dypere inn, og foundation blir mye lettere å legge på huden etter bruk av denne oljen. 

Til slutt tilføres den pleiende og fuktighetsgivende ansiktskremen som gir fukt i opptil 24 timer og som blandt annet inneholder aloe vera som roer ned og fukter huden på naturlig måte. EQ skin facial kit til tørr, sensitiv og normal hud finner du HER, og til normal-fet til overaktiv hud HER 

For å få handlet i nettbutikken må du lage bruker og benytte sponsor ID 1192627 :)

Billig INTERIØR

Som en ung tobarnsmamma hjemme i mammapermisjon kan jeg godt drømme om designinteriør igjennom instagramkontoer og andre blogger, men det er virkelig ikke noe jeg har råd til å prioritere pengene mine på. Alikevel elsker jeg å ha det fint i hjemmet, derfor handler jeg på billingbutikker og lager mitt personlige preg på resten. 

Om man er litt kreativ kan man lage det mest utrolige, og resultatet blir enestående fordi ingen har makent. Dere husker kanskje at jeg tidligere har laget en lyslenke som skal få henge på barnerommet? (Innlegget finner dere HER). Jeg lette i butikk etter butikk etter en lyslenke som var lys av farge og som hadde leddlys uten for mange lys. Det var vist ikke så lett å få tak i på denne tiden av året. Derfor gikk jeg like gjerne inn på ebay og bestilte der i fra. Så greit, billig og akkurat hva jeg lette etter. 

Men ebaybestillinger tar litt tid å få i posten, så enn så lenge har jeg brukt de hjemmelagde kulene som skal være til lyslenken som pynt på spisebordet vårt i et fat fra Nille, jeg fikk også med meg tre blomstervaser og jeg elsker de. Haha, trudde ikke Nille var butikken å gå til for å handle ting til hus, men der tok jeg feil. Mine gamle minner om at nille var en butikk med billig godis har vist endret seg til en billig butikk for litt intreriør til heimen. 

Rosene trenger jeg vist å skifte ut, men det får nok vente til fredagen, slik at jeg har vakre roser til søndagen når jentene har bursdag! :D 

Siden dagen i dag er preget av striregn på utsiden av viduet kom jeg i det hjørne at jeg må kose meg ekstra inne, så jeg fant frem en ramme jeg kjøpte tidligere på Clas Olson. Lignende rammer i fotobutikk koster en formue, spør du meg er denne akkurat like fin og kostet 199,- Til jul fikk jeg fotoprinter av papsen min, så i dag fikk den gått litt varm også da jeg printet ut lekre bilder av mine herlige små som min fotografvenninne har tatt i studio. (Kamilla Weiglin / Barnas BilderKan nesten ikke vente med å få vist dere barnerommet nå, problemet er bare at oljen på gulvet må stå og tørke i tre uker før vi kan lakke og bli ferdige! Ting tar tid, men vi blir nok ferdig til slutt :D 

Ha en fin dag ! 

 

BAK FASADEN

Jeg får ofte høre at livet mitt virker som dans på roser, at folk ikke forstår hvor jeg henter energien fra og at jeg rosemaler livet som en ung tvillingmamma. Noen lar seg også irritere over at jeg har overskudd til å være kreativ, lage hjemmelaget mat, blogge, ha hest, hund i tillegg til tvillinger, samboer og dagmamma full uke. 
Jeg kan garantere dere at jeg er akkurat som alle andre. Mitt liv er ikke noe mer perfekt enn deres.

Jeg er sikker på at dette til og med gjelder Fotballfrue. Husker venninnen min og jeg satt og snakket om hvordan livet hennes er for det virker jo virkelig helt perfekt. Hun bor i et strøkent hjem med en flott mann og ei nydelig datter. Hun tjener godt og har et walkincloset vi alle bare kan drømme om. Men det er da ingen mennesker som går igjennom livet uten å ha dager hvor det kjennes ut som at alt går i mot en, dager man går men en vond klump i magen for et eller annet.

Men hvem ville lest den bloggen som skriver om et sutrete liv? Det ville ikke jeg i hvertfall. Det er en grunn til at fotballfrue skriver Norges største blogg, og det er ingen norske blogger som er i nærheten av like store. Vi leser ikke fotballfrue.no fordi vi vil høre på klaging, vi leser den fordi vi kan hente inspirasjon til å leve "det perfekte liv".  

En ting jeg mener er veldig viktig når man skiver en mammablogg slik jeg gjør er å ikke henge ut barna på noen måte, derfor skriver jeg ikke innlegg om hvor søte jentene er når de er syke eller lei seg. Så klart jeg kan fotelle at jentene har vært det, men som dere kanskje så i innlegget jeg skrev her om dagen da Otilie hadde feber for første gang så lar jeg være å vise ansiktet hennes når hun er slapp og sliten. Hvem får glede av det?  

Jeg vil bare fortelle dere at jeg ikke er noe annerledes enn dere. Jeg synes det er viktig å være positiv i bloggen rett og slett fordi det drar frem mer positivitet i min hverdag. Men ja jeg har dager der jeg ønsker å ligge på sofaen uten å gjøre noe, jeg har dager jeg har dårlig samvittighet for hest og hund som får for lite mosjon av meg. Jeg har dager der jeg bekymrer meg for fremtiden. 

Jeg danser meg på ingen måte igjennom livet, jeg jobber for alt jeg gjør. Det å skrive blogg gjør meg faktisk til en enda mer kreativ og flitting person. Jeg hadde aldri sydd så mye eller funnet på så mye å lage hadde det ikke vært fordi det er så gøy og kunne vise frem noe man får skryt av. Å få skryt og ros gjør en hver tung dag langt bedre, og da sitter man igjen med mer overskudd enn man hadde hatt uten å jobbe for å lage det man lagde. 

For å slenge med en siste "liver er ikke alltid så perfekt" avsnitt: I dag morges våknet BT og jeg rett etter 6, vi hadde begge utrolig vondt i magen og lå å vred oss i smerter begge to. Jeg tok et par smertestillende og la meg i sengen med varmeflaske til magen, før jeg viste ordet av det hører jeg en stemme: "hallo?" Da hadde jeg sovnet igjen og våknet kvart på 9 av at Sophia var kommet. Ikke nok med at jeg ikke hadde våknet, de ble mødt av verdens mest rotete gang etter at jentene i går lekte med en bunke post som lå i trappen. Haha, det var sånn passe flaut! Var ganske så kaos også siden jeg ikke hadde rukket å gjøre klart noe, så mens jeg løp rundt satte jeg jentene i sofaen med brødskive i hånden. Ikke akkurat det beste kanskje, men det funket! Ha en nydelig mandag kjære lesere! 

SOMMERKROPPEN

REKLAME

En ting som er veldig vittig er når våren kommer, solen begynner å varme og kveldene blir lyse så blir det så mye snakk om sommerkroppen. Jeg føler "alle" begynner å trene for å se best ut til bikinisesongen starter. Bilder på Instagram byttes ut med deilige kosekveld-bilder, med godis og pledd i sofaen til sunne matretter og treningsklær. Jeg skal ikke si at jeg er et unntak. Det er jo på en måte veldig bra at det er slik tenker jeg, for det gir jo bare den alt for late menneskeheten en motivasjon til å trene. Selv er jeg ikke opptatt av at folk må være tynne for å se bra ut, men jeg er opptatt av et sunt forhold til kropp og livsstil. Derfor er det viktig at man kommer seg i bevegelse, om det er en gåtur eller en løpetur er ikke viktigheten. - Vi er alle forskjellige og må finne ut av det som passer oss. 

Mosjon er med på å gjøre hverdagen lettere, gi mer energi, god selvfølelse og en sterk kjernemuskulatur som er helt nødvendig for å slippe unna ryggsmerter og andre problemer. 
Det er heller ingen tvil om at nye treningsklær med freshe farger gir en ekstra motivasjon til å komme seg opp fra sofaen.  

Jeg har fått litt nytt og hadde det så utrolig gøy ved salamanderdammen i går med min herlige venninne. En liten fotoshoot gir mange latterkuler samtidig som vi fikk vært ute i den flotte naturen. 

Tok i bruk litt gamle "turn"kunstner også, haha, begynner vel å bli litt rusten men. 
Nok en gang må jeg rose BuyHelse for alt det fine de selger på hjemmesiden sin hvor alle treningsklærne er fra. Føler jeg har funnet den perfekte nettbutikk og begynner å få så mye fint der i fra. Eksempel min yndlings anorakk fra Barfota (her er innlegget om jakken om dere vil se)

Detaljer:Treningsjakken fra Röhnisch er vinn- og vannavstøtende og bærer et veldig feminint preg til løpeturen. Blonder på ryggen, reflekstrykk, mobillomme, tommelhull og en liten fløyte om du skulle vært så uheldig å falt ned en skråning eller bare bruke den som en innkaller om du er på tur med hunden. Det kommer til å bli min favorittdetalj da jeg ofte har med Tyra i skogen. 
Jakken finner du HER 

Denne treningstightsen, også fra Röhnisch, er helt utrolig myk og behagelig samtidig som den holder alt på plass med den høye midjen. Man kan også brette ned mijen om man ønsker den laver. Jeg bare elsker fargen. 
Du finner treningstightsen HER 

Et lite scenebytte med ny treningstights. 

Denne treningstightsen har jeg maken til med rødt der det er blått. Det er også Röhnisch fra BuyHelse. Rett og slett veldig gode treningstightser med et flott design. Treningstopper er noe man ikke får nok av, denne t-skjorten er også fra BuyHelse og du finner den HER

Detaljer:Denne nydelige treningstightsen finner du HER

DU VET DU ER MAMMA NÅR...

Hvor ofte tar jeg ikke meg selv i å tenke: jeg vet jeg er mamma når ... Og hvorfor ikke rable ned alle når'ene da 

Du vet du er mamma når du:

 • rugger på handlevogna i butikken uten barn i
 • går strake veien til heisen for å komme deg opp og ned i etasjer selv om du er alene og frisk til beins
 • oppdager at du til en hver tid har bleier og våtservietter i vesken
 • slutter å legge merke til gupelukten som oser av hele deg, noe din venninnen påpeker ved møteklemmen 
 • reiser ut av huset og tenker at bare den ene gulpeflekken på låret ikke gjør noen ting, det kunne jo vært MYE verre
 • inser at puppene ikke lengre er et sexsymbol, men et matfat
 • har sluttet å amme og oppdager at puppene ikke lengre er runde og faste når du bøyer deg fremover, men i stede henger som tomme filler 
 • plutselig finner dine første grå har
 • går med en følelse av å ha glemt noe om du er en tur uten barna
 • finner på de utroligste løsninger for å redde en situasjon 
 • har fått "lille Petter-edderkopp" og "bjørnen sover" på hjernen og gjerne går å synger på dem litt halvhøyt i butikken 
 • ikke tenker over at du får bæsj på hånden eller tørker vekk elvertallet under nesa på barnet ditt med fingrene - det er jo bare å vakse det av igjen...
 • plutselig begynner å smile til alle mødre du møter 
 • tråkker på en legokloss for 10. gang den dagen
 • må vaske gulv, vegger og vinduer flere ganger i uken fordi det konstant er fingermerker på alt
 • ikke lengre har pyntegjenstander eller blomster nærmere enn en meter over bakken 
 • er veldig fornøyd med å våkne klokken 8 på en lørdag
 • setter på minst en oppvaskmaskin og en vaskemaskin om dagen
 • setter på vaskemaskinen en gang til fordi du glemte å ta ut de våte klærne som ble vasket for to dager siden 
 • tørker alt i tørketrommelen i stedet for å henge det opp
 • heller vil ta en tur på kino enn å dra på fest ved barnefri
 • reiser på shopping med bursdagspengene dine og kommer hjem uten en ting til deg selv
 • putter smokken i munn for å rengjøre den 
 • legger merke til at barnet ditt kikker rart på deg om du har tatt på deg sminke
 • synes snørr og mat i hele fjeste på de små er søtt i stedet for ekkelt
 • setter barna dine foran ALT!

Denne listen er faktisk uendelig.. Og i stedet for å fullføre den sender jeg ballen over til dere og spør hva er ditt utimate

"du vet du er mamma når ... " ??

 - Speiltvillingmammaen 

39,3 i feber

Usj og huff! I dag hadde jeg tre megatrøtte og slitene barn kl 10. Synes det var fryktelig tidlig å måtte sove når alle tre våket rundt halv 9. Men det var ikke annet å gjøre enn å legge de tre små i vognene rett etter 10 da de alle lå rett ned der de var inn. Alle tre er ganske forkjøla og det tar på for små kropper. Da de våknet opp igen 2 timer senere var heldigvis 2/3 i langt bedre form. Olivia og Sophia leker på gulvet og skravler om alle lekene de bader i. Otilie stakkar fantes ikke noe bedre da hun våknet opp. Tok tempen før hun la seg, da var den 37,3, men nå har den steget 2 grader og hun ser virkelig så pjusk ut.

Stakkar lita, stygg hoste, rennende nese og knallrøde feberroser i kinnene. Helt slapp ligger hun på magen min og lager koselyder, heldigvis har hun appetitt og drikker masse. Er ikke noe godt å se henne slik, men jeg burde vel ikke klage da det er første gang i livet hun har feber og er syk, nesten 1 år gammel. 

Blir nok en mindre effektiv dag i dag, men jeg har i hvertfall fått oljet litt gulv mens jentene sov og laget middag til jentene. Så nå skal jeg bare kose masse med de tre små oppmerksomhetesyke jentene <3 

Ha en strålende fredag! Nå er helgen her.. :D

FØR HANEN GALER

GOD MORGEN :)

I skrivende stund har jeg allerede vært våken i en time. Jeg liker å tru jeg er et A-menneske, men i følge min samboer er jeg ikke det - Jeg prøver vist bare å være det! Haha. Jeg har ikke sjans til å høre vekkeklokker om morningen derfor liker jeg at BT vekker meg før han reiser på jobb. De siste dagene trur jeg at jeg har vært helt stuptrøtt for jeg har så klart våknet når han sier det er morgen, men sovnet igjen innen han har reist. Jentene har en periode sovet til kl 9 om morgen også så da har ikke jeg klart å komme meg opp før i 8, halv 9 tiden, og halv 9 kommer Sophia som jeg er dagmamma til og da synes jeg det er litt greit å i hvertfall ha kledd meg til de kommer. 

I dag roper BT inn på rommet før han reiser på jobb: "Stine, du må stå opp, klokka er snart halv 9" - og jeg spretter opp som om jeg hadde forsovet meg til et møte, gnir meg i øynene og tar en rask titt på mobilen. "tulling..." roper jeg etter han i det han forsvinner ut til bilen. Klokken var jo ikke halv 9, den var 06:45. 

Men jeg hadde allerede våknet skikkelig så jeg bestemte meg for å ta en rolig morgen i sengen med kaffe og mac! 

Ey, dere! Det er HELT UTMERKET :D Dette er virkelig en av grunnene til at jeg liker å komme meg opp om morgen, det er ingenting som er så deilig som å starte dagen helt rolig, uten bleier å skifte eller et evig lite kaos for å få maten fort nok på bordet. Nå sitter jeg her, det er helt stille i huset, jeg hører så vidt fuglene kvittrer utenfor i bakgrunnen til musikken jeg hører på fra mac'en og lar kaffen rulle på tungen. Om noen minutter er jeg klar for å være supermom, opplagt og glad :)

Spillelisten min om dagen. Forguder hver og en av sangene :)

I går var jeg og min beste venninne som også heter Stine på Edderkoppen i Oslo og så på "hjemme hos Henrik Thodesen". For et par uker siden ble jeg invitert til showet av produsenten til Henrik Thodesen, og jeg følte meg veldig priviligert da vi gikk inn på premiæren sammen med kjendisene. Er det ikke rart hvordan kjendiser blir så vanlige mennesker når man ser de i virkeligheten. :) Trur jeg har fått litt strammere pack også etter i går så gøy var det. :)Ha en strålende dag så ses vi senere <3

Oslo neste!

Nå er det ikke lenge før jeg starter bilen, henter min beste venninne og setter nesen mot Oslo. Er ikke hver dag jeg beveger meg så langt unna hjemme så da er det moro å dolle seg opp litt. Jeg er jo dagmamma til ei pluss mine to så da måtte dollingen tas i stuen sammen med jentene. Jeg fant rett og slett frem all sminke og satt på anlegget med DEILIG musikk. Med jentene rett ved siden av digget vi musikk og koste oss sammen selv om jeg drev med mitt og de med sitt :)

Noen som vil gjette hva jeg skal i Oslo i kveld? 

Nå venter jeg bare på at klokken skal nærme seg før jeg kjører. Er helt utrolig at jeg har god tid! Det er ikke akkurat hver dag! 

Skerf fra BuyHelse, kjole fra Byong, jakke fra H&M

Ha en strålende kveld alle sammen :D 

Hjemmelagde LYSLENKER

For en stund siden kom jeg over en blogg hvor ei dame hadde laget hjemmelagde lyslenker, jeg skummet meg igjennom og skjønte at det var langt lettere å lage enn jeg hadde trudd, og resultatet ble like fint som de man får kjøpt. 

Jeg har lett land og strand rundt etter en enkel lyslenke som er hvit, vi hadde en, men den virket så klart ikke, og resten av lenkene vi har er jo til juletreet og har derfor valgt de i farge mørk grønn. Men jeg klarte ikke la være å starte på prosjektet, så derfor viser jeg frem med de grønne lyslenkene til juletreet vårt så får jeg håpe jeg får bestilt hvite på nettet til barnerommet er ferdig. 

Disse lyslenkene har jo bare blitt såå populære, jeg synes snart jeg ser de i alle hjem. Derfor tenkte jeg å dele med dere hvordan de lages, det er veldig enkelt, men ganske klissete ;)

Det du trenger:

 • vannballonger
 • garn i ønsket farge
 • tapetlim/trelim
 • matolje

Bland limet sammen med litt vann i en bolle for få lime tynnet ut (eks: 2/3 lim og 1/3 vann)
Blås opp vannballongene til ønsket størrelse.
Klipp opp noen snorer (jeg brukte ca 1 meter lange snorer, syntes det var greit å jobbe med), bruker du et litt tykt garn kan du gjerne dele opp hver tråd slik at tråden blir tynnere :

Legg trådene opp i limblandingen, ikke for mange av gangen da de fort kan tulle seg inn i hverandre. Sørg for at alle trådene får trekt limet over alt.

Smør en vannballong inn i matoljen med hendene, oljen hindrer trådene å lime seg fast i selve ballongen, trekk opp en tråd fra limbadet og dra av det overflødige limet med fingrene, så surrer du trådene rundt og rundt på ballongene i de retningene du ønsker. Fortsett å surre til du er fornøyd med tettheten og legg/heng de til tørk. La ballongene få tørke i ca et døgn. 

Stikk så hull på ballongen med en nål og dra ballongen ut. Rett ut kulen om den deformeres litt når ballongen fjernes ved å stikke inn en penn eller noe annet tynt og dytt ut til rund kule igjen. Så trer du de på en lysrekke og fester de ved å tre en sytrå imellom kulen og knyter den over ledingen til lysene.  

Så er de klare til å henges opp der du ønsker det. :)Hva synes dere om disse hjemmelagde lyslenkene ? 

Xlash - vekstnæring til øyevippene

SPONSET INNLEGGNå har jeg mottat et produkt i posten som jeg kjenner jeg er veldig spent på å se resultater av. Jeg er veldig skeptisk til alle slike vidunderkurer som skal gjøre det ene og det andre for å fremme skjønnheten, men samtidig har jeg bestemt meg for at jeg ikke skal trekke noen konklusjon før jeg fakstisk har prøvd det ut selv. Det trur jeg kan være et godt forslag for mange. Xlash får veldig god tilbakemelding fra kunder og hudpleiere hvilket har medført at Xlash har blitt kåret til det beste vippeforlengende middelet.  Derfor gleder jeg meg veldig til å prøve ut produktet Xlash som er en naturlig vekstnæring som skal gi lengre og fyldigere øyevipper. 

For meg er det veldig tommel opp at produktet er laget av 100% naturlige planteekstrakter og ikke er testet på dyr. XLASH er også det mest solgte produktet for vekst av øyevipper blandt mange merker på markedet, Xlash har tusenvis av fornøyde kunder i hele Europa og har 100% fornøydhetsgaranti - altså kan du få pengene tilbake om du ikke er fornøyd.  

Jeg vet ikke helt hva jeg synes om vippeextensions, det er gjerne veldig fint de første dagene, men så forfaller det og da synes jeg faktisk det er penere med naturlige kortere vipper. Hva synes dere? Derfor ville det vært helt fantastisk om mine egne vippene blir lengre og fyldigere helt naturlig. 

For å se om Xlash vil hjelpe mine vipper til å bli enda lengre får vi se om 30 dager, så da er det bare å få lagt ut noen bilder av hvordan de ser ut før jeg tar i bruk Xlash. 

Uten mascara:

Med mascara:

Fordeler med Xlash:

 • Dine øyevipper blir naturlig flotte og lange
 • Kan erstatte mascara og gjøre hverdagen enklere
 • Dine egne øyevipper blir sterkere, mørkere og vokser raskere
 • Du kan ha lange, mørke og fyldige vipper allerede etter 30 dager 

Xlash er enkel å påføre, det er lurt å legge den på om kvelden slik at den får virke best mulig over natten. Når man har fjernet makeup tegner man på Xlash som en eyeliner.  Les gjerne mer om Xlash på hjemmesiden deres HERHvis du ønsker å prøve ut Xlash sammen med meg kan du få kjøpt produktet med et gavekort jeg deler ut til alle mine lesere. En unik sjanse til å få produktet til 399,- i stedet for 499,- i tillegg til gratis frakt. Det hadde vært veldig moro om dere ville testet og sendt meg før og etterbilder som jeg kan dele på bloggen :) 

For å kjøpe Xlash med gavekort TRYKKER DU HER så tar jeg deg rett til rabattsiden! (Gavekortet gjelder til og med 23.april) 

Les gjerne en hudpleiers uttalese om Xlash testet mot andre vippeforlengende produkter HER

Et annet tips er å følge/like Xlash på -> facebook <- , da får du med deg oppdateringer og nyheter helt enkelt 

 

Bursdagskrone

Kjære vene! I dag er det 1.april, og det betyr at om bare 12 dager er jentene 1 år! Hjelpes, HVOR har tiden blitt av. Det er ingen tvil om at tiden aldri har gått fortere enn når man får barn. Ikke så rart kanskje, for man rekker ikke kjede seg et sekund. Og siden bursdagen nærmer seg måtte jeg handle inn litt papir og pynt i går slik at jeg kunne lage bursdagskroner. Det hører en bursdag til og bursdagskroner er så herlig som pynt siden. 

Jeg ble sittene med dette etter jeg kom hjem fra en deilig rideøkt på hesten min i 21:30 tiden, og fikk ikke lagt meg før 00. Haha, det er sikkert ikke sent for mange, men jeg liker å være i seng til 23. ;) Alikevel er jeg vel mer opplagt enn på lenge da jeg sov uten en oppvåkning fra 00 - 8 i dag morges, jentene sto faktisk ikke opp før halv 9! Klappe i hendene, selv om det det skal sies at de holdt det gående litt i går kveld. 

Sporet vist litt av jeg, tilbake til bursdagskronene: HER ER DE :D 


Jeg vet ikke om jeg trenger å si så mye om hvordan man lager en krone?! Jeg har jo bare tegnet en mal, klippet ut og limt på diverse pynt. Bokstavene og tallet har jeg klippet ut i et annet papir og festet med slike små puter med dobbeltsidig teip for å få de til å stå litt ut. I bunn limte jeg på en stoffblonde. 

Vi var hos fotografvennen vår, Kamilla Weiglin, sist uke, men Otilie var litt for forkjølet så selv om hun var fornøyd syntes hun ikke at hun behøvet å følge med i kamera og smile til oss, så i dag tar vi en liten tur til for å ta noen flere bilder. Og dette blir bursdags-outfiten, hjemmelaget kroner, hjemmesydde kjoler og kjeder som jentene fikk i dåpen sin ^^, 

Slik blir det gamle tregulvet vi har pusset forresten, er det ikke VAKKERT ? :D