hits

mai 2014

Maling fornyer det meste!

God solskinnsdag til dere lesere :) 

Jeg ser det er færre lesere innom bloggen min om dagen, det ser jeg på som et godt tegn på at mange er ute og koser seg i det fantastske sommerværet. Selv er jeg ute dagen lang, for vi maler huset. Må si jeg begynner å få en morsom farge på kroppen nå. Brun som en stubbe på ryggen og blek foran! 

Jeg har også fått ferdig litt maling inne i de siste dagene.

Denne kommoden som også er et dukkehus og en kafé pusset jeg opp for en liten tid tilbake, jeg tenkte at den fikk være mørk brun, men etter at den kom opp lot jeg meg irritere mer enn nødvendig over hvor mørk den var. Så nå har den fått et strøk grunning og 4 strøk med hvitmaling :D (Jeg må gå over bunnen gang til da litt av maligen ble med pappen den sto på)Dere finner innlegget om hvordan jeg laget dette morsomme og praktiske møbelet ut av en IKEAhylle HER

Jeg ble mye mer fornøyd nå, så da må jeg bare kjøpe noen nye esker til å ha i hyllene og fylle opp med leker :) Hva synes dere? 

 

En helt vanlig hverdag

I dag er det egentlig ikke en helt vanlig hverdag her i hus, for Sophia er ikke her og vi har egentlig langhelg. Men jeg tenkte jeg alikevel kunne dele en helt vanlig hverdag i bilder med dere :) 

Dagen vår starter for alvor til frokosten, den starter som regel i halv 9 tiden. Da setter vi oss alle på kjøkkenet

Når frokosten er spist vasker jeg hender og ansikt før jeg finner frem tannpussen til jentene. De fleste har vel kanskje tannpussen på badet, men jeg synes det er litt lettere å gjøre det mens de enda sitter i stolene sine :)

Klærne de skal ha på for dagen skifter jeg alltid etter frokosten, for da gjør det ikke noe om det blir litt grising mens de spiser. 

Så er det tid for lek og moro, denne dagen jeg tok bilder gikk vi en tur opp på soverommet til jentene, og kosekroken jeg har laget er veldig populær. 

Jeg glemte vist å ta bilde av det lille mellommåltiden jentene spiser før daglurer. For da får de alltid litt youhurt med havregryn i. Og så er det ut å drømme og lade opp til en ny runde med aktivitet senere på dagen. 

Når jentene er lagt gjør jeg husmoroppgavene. Rydder, vasker, går med søppel osv. Før jeg gjerne setter meg ned med en kopp kaffe eller Te og blogger litt. Har jeg enda litt ekstra tid etter det koser jeg meg med et prosjekt jeg holder på meg. Jentene sover normalt 2 timer.

Tiden etter at alle jentene har våknet er nok min favorittid. Da er de så opplagte og fornøyde hele gjengen så hele huset fylles opp med høylytt pludring og barnelatter. Vi pleier å legge inn en fruktlunsj etter de har sovet. Et fint mellommåltid som ikke metter alt for mye før middagen. 

Denne dagen satte vi oss ned for å tegne litt. Jeg har prøvd det en gang tidligere, for ca 2 uker siden og da forsto de ikke hva de skulle gjøre med disse fargestiftene i hånden. Det var mye mer intressant og finne ut hvordan den smakte enn hvordan det fungerte mot arket. Så jeg ble veldig overrasket over at de denne gangen hadde fargene mer på arket enn noen andre sted. Så fort de lærer :D Tips: Fest arkene med litt teip til bordet. 

Plutselig er klokken blitt nærmene 16 og jeg finner frem middagen, som gjerne er laget en tidligere dag og tatt opp fra frysen, eller så har jeg laget middag i dagluren til jentene slik at det er klart når de alle tre er våkne. Da er det nemlig ikke alltid like lett å gjøre så alt for mye. 

Denne dagen var det torsk på menyen - Se oppskrift HER. Jentene mine deler enn litt større bolle med middag og får annen hver skje, Sophia for sin egen bolle - Derfor kun to boller med mat. Middagen er et evig gris om dagen, for det er ingenting som er mer gøy enn å ta ut maten fra munnen for å studere det litt og så putte det tilbake og spise. Etter middagen følger det noen nye timer med lek og moro, samt at Sophia blir hentet halv 5. Og vips er det tid for kveldstell. Jeg trur vel mine jenter burde vært i badet hver kveld, for det er ikke vanskelig å se at de har hatt det gøy når kvelden nærmer seg. Bading er noe av det beste jentene vet, de blir helt tullete når jeg sier vi skal bade og begynner å tappe vann. Men det er ikke like moro når de skal opp igjen og skifte til pyjamasen. For skifting er klær og bleier finner jentene mine  veldig unødvending. - Finnes det noe kjedeligere? - 

Heldigvis blir det fort glemt, og kveldsmaten slukes

Og tennene må på nytt pusses :)Før det er GOD NATT <3 
 

Mannens favorittmiddag!

Dagen i dag har vært travel og arbeidsom, vi har knapt tatt oss tid til å sette oss ned for å få i oss litt å drikk. Og da skal jeg si dere det var herlig å fyre grillen for å så lage en veldig rask og enkel rett som er veldig smakfull og god. Jeg føler at denne retten er en skikkelig mannerett. Kjøtt, poteter, saus og ikke for mye grønn dill og dal. Haha

Tenkte jeg kunne dele den med dere, nå som vi går inn i en tid med mye grilling :) 

Skjær opp poteter eller søtpotet (gjerne litt av hver), og lødløk - Legg en passe posjon til hver person på et stykke folie (er det fire personen lager du fire foliepakker, en foliepakke til hver med passe mengde potet i). Dryss over mais og godt med olivenolje samt ønskelig med salt og pepper. Krøll sammen folien slik at det blir en pakke. 

Legg foliepakkene og kjøttet du ønsker ved siden av på grillen. Vi hadde biff i dag, men denne retten passer godt til de fleste kjøttyper. La det stå å steke til potetene er bløte helt igjennom. Mens potet og kjøtt ligger på grillen kan du lage din favorittsaus. Jeg lagde en peppersaus med chili - veldig enkelt: Brun smør i en kjele, ha i en spiseskje mel, rør godt, spe på med vann, ha i en kjøtt-bulljongterning og smak til med salt, pepper og chili. DET TRENGER JO IKKE VÆRE SÅ KOMPLISERT :)

Og tada, du har en deilig middag. Jeg er et skikkelig ostemenneske så jeg MÅ ha litt fetaost til grillmat ^^, Ha en fin kveld og kos dere masse i solskinnsdagene fremover! 

Different days!

I går hadde jeg tiden til å skrive hele tre innlegg, og i dag har jeg ikke satt meg ned før nå. Ikke at jeg egentlig har tid til å sitte ned nå heller, men jeg tok meg friheten mens grillen blir klar. 
Jeg skal si dere at vi har begynt på noen omfattende prosjekter nå!

Til morgen i dag kjørte jeg med jentene til mamma for å spise frokost der, søsteren min med dateren var også der så det var en veldig hyggelig frokost. Så reiste jeg hjem uten barna, for nå har vi tatt fatt på husets utside! Det er nok 10 år siden det ble vasket sist og enda lengre siden det ble malt. Vi har vasket halve huset med høytrykkspyler og det var nesten som å male huset da vi fikk vekk alt smuss og skitt. Men siden det er enda lengere siden det ble malt så har også mye av maligen flasset av grunnet høytrykkspyleren. Det var også planen da de har hengt på i løse filler. I morgen begynner husmalingen. Jeg gleder meg så ufattelig mye til å få freshet opp husets utside, det ser virkelig så falleferdig ut slik det er nå.

På husets ene hjørne var plankene råtne, så jeg har lekt snekker i dag og beskjært + snekkret opp 5 nye bord. Da jeg sa til BT at jeg kunne prøve å gjøre det slik at han kunne stå i stigen å vaske (noe jeg ikke tørr) sa han: "ja, det kan du, jeg vet jo at du klarer det" - Slike ord synes jeg er så koselig å høre. Bare det å høre at han har trua ^^, Og skal jeg si det selv, så ble det meget så bra. Haha.

Denne døren får både BT og meg til å grøsse, skal bli godt å få inn nye glass og litt hvilmaling. Jeg har skrubbet, skapet og pusset den for gammel flassete olje i dag. 

Å male huset er bare et av prosjektene for utsiden vår, så gled dere til å følge fortsettelsen. Jeg skal holde dere oppdatert med bilder, jeg trur dette kommer til å bli sååå bra!! :D

 

 

ByMiLLa Vognposer

En liten minihelg! 

Jentene er lagt for natten, pappaen er på møte så mammaen har faktisk tid til å sette seg ned med en kaffekopp for å skrive det tredje innlegget på bloggen i dag! Halleluja - så deilig. Denne dagen har vært helt perfekt! Jentene koset seg som tre prinsesser frem til dagluren med lek, sang og dans. Og så flinke som de var i dag, Olivia sov 2 timer, Otilie 2,5 timer og Sophia litt over 3 timer. Så i dag fikk jeg gjort så mye i dagluren. Jeg fikk ryddet og vasket slik jeg alltid gjør når jentene er lagt, så fikk jeg malt det jeg skulle male (viser dere når det er helt ferdig) og jeg hadde tid til å jobbe meg ferdig på dataen med diverse mailer og fakturaer som skulle sendes. Pjuuu, så godt å få gjort så mye mens de tre drømte ute i vognene sine. 

Da alle våknet opp fikk vi et veldig hyggelig besøk av den ene oldemoren til jentene, så tiden bare fløy avgårde. Og jeg skal si dere at alle tre snuppelurene synes oldemor Solveig var tipp topp og få besøk av for hun hadde meg seg jordbær, og nydelige gule roser til meg ^^, 

Plutselig var det middagstid før Sophia ble hentet og BT og jeg fikk spist en deilig middag før han måtte på møte og det var tid for kveldsstellet på jentene. Det har knapt vært en eneste sutrete mine i dette hus i dag, og da er det nesten som jeg renner over av energi når kvelden kommer. Da jeg la jentene i seng smilte de til meg og lagde sin koselyd "mmmm" før jeg gikk ut av rommet og siden har det ikke vært en lyd. 

.                                                                                                              .

Sponset produkter

Så over til overskriften. Jeg er nødt til å vise dere de nydelige kose/vognposene jeg har fått tilsendt av ByMiLLa. Disse vognposene er håndsydd av Kamilla Sosna, hun er mamma til to og syntes utvalget av vognposer til nyfødte og større var for dårlig, spesielt til vår, sommer og høst halvåret. Derfor begynte hun like godt å sy selv. *Jeg klapper i hendene* Hun driver ikke stort slik som for eksempel RisaRosa gjør, og derfor synes jeg det er ekstra gøy å kunne vise frem hennes talent, for som jeg har sagt tidligere - det finnes så mange flotte og kreative personer i denne verden, men det er ikke alltid like enkelt å klare å stikke frem nesen.

Vogn/koseposene er sydd av nydelig kabelstrikkede stoff, og foret med deilig myk fleece som gjør den lun og god å ligge oppi. Disse to posene jeg viser frem er til nyfødt og jeg er så glad for at jeg har to personer jeg er veldig glad i som venter barn nå slik at jeg kan gi de en så fin gave. Hun lager også vognposer som passer til de litt større barna og i sportsdelen på vognen så ta dere gjerne en titt på hennes facebookside HER. Der finner dere flere bilder og mailadressen til Kamilla om dere ønsker å bestille en slik nydelig pose som passer perfekt til vår, sommer og høst. Eller i krybben inne kanskje :) Lik gjerne siden hennes så får dere enkelt med dere nyheter og oppdateringer. Følg også gjerne ByMiLLa på Instagram: MADEBYMILLA

¨

Jeg ønsker dere alle en deilig ekstra søndag i morgen, her skal vi til å vaske ned husetes utside før vi tar fatt på noen STORE uteprosjekter! Phuuu.. :D 


Inkluder barna!

I dag fikk jeg alenetid med Olivia da hun våknet en halvtime før de andre. Alenetid for meg betyr så utrolig mye da det høre med til sjeldenhetene. Det er også eneste tiden hvor jentene synes det er veldig gøy å være sammen med meg, for med en gang de alle er våkene synes de er mer gøy å leke med hverandre enn å være mammadalt. Jeg var nødt til å lage middag til jentene i dag, torsk på menyen. Og jeg trur kanskje at noe av det gøyeste jentene vet er når de får være en del i aktivitetene som skjer her i huset, om det er å vaske klær eller lage mat så elsker de å være med. 

I dag fikk Olivia være den heldige. Og når jeg lager mat sammen med jentene setter jeg de alltid opp på benken sammen med meg, siden de er litt klåfingrete og nysgjerrige lar jeg de få noe å leke med eller spise. Da sitter de pent og skravler og koser seg sammen med meg. I dag fikk Olivia et eggeglass med blåbær

Jeg elsker når bildene beskriver hvilke lykkelige barn jeg har. Gud så høyt jeg elsker dem. 

 

OLIVENOLJE I HÅRET

I går forsto jeg at håret mitt begynner å bli langt. Jeg holder på å male litt, og plutselig oppdager jeg at jeg er full av maling på klærne, klærne som selvfølgelig ikke var malingsklær for jeg trur jo med meg selv at jeg ikke griser når jeg maler. Jeg forsto ikke hvordan jeg hadde klart det, før jeg så håret mitt og tittet litt bedre etter. Håret var i hestehale og jeg hadde duppet over 5 cm av bunnen på hestehalen ned i malingsspannet! Åja da, jeg får til det meste. 

Pappa kom en tur på motorsykkelen før jentene la seg. Det tok ikke lang tid før han spurte om jeg drev å malte. Det var ikke så vanskelig å se slik jeg så ut, for håret mitt hadde jo malt hele meg. Jeg hadde enda ikke orket å ta stilling til hva jeg skulle gjøre med de malte tuppene som holdt hele håret mitt sammen i en klase. Og det er da jeg digger slike råd jeg får fra foreldrene mine, skjønner ikke hvor de får det fra, men det er vel kanskje det som kalles at man blir smartere med åra. Så av alle personer, sa pappa at jeg burde ta med olivenoljen i dusjen for å få løst opp oljemalingen. Jeg hørte på rådet hans og tok meg med oljen fra kjøkkenbenken inn i dusjen. Det funket fjell! Jeg fikk ut så å si all malingen på kort tid, i tillegg til at håret mitt ble så mykt som silke etterpå. 

Jeg måtte google litt på olivenolje i hår, og resultatene var jo fantastiske. Hvorfor har jeg aldri tenkt på dette før?!

Hos KK.no fant jeg en artikkel om 8 forskjellige punkter man kan bruke olivenolje til på badet, jeg nevner i fleng: INTIMPLEIE - BARBERINGSOLJE - SMINKEFJERNER - ANSIKTSPLEIE - HÅRKUR - LEPPESKRUBB - KROPPSKRUBB - KROPPSOLJE (Les gjerne artikkelen HER)

HÅRKUR:

Om man sliter med tørr hodehunn kan det være verdt å massere hode med en olivenolje. Sliter man med at håret blir fort fett unngår man å massere oljen inntill hodet, men holder oljen til tuppene. Jeg leste inne på et forum om flere som brukte olivenolje, og et tips som gikk igjenn var å påføre oljen i tørt hår. La det virke en halvtimes tid, gjerne lengre. Mens man venter kan man blande olivenolje med litt sukker/salt og ta en boddyskubb. Så skummer man inn shampoo før man går i dusjen og skyller. Dette var et råd fordi flere følte de ikke fikk ut oljen om de fikk vann i håret før de tok i shampoen. Ikke alle opplevde det slik, jeg selv sto i dusjen da jeg påførte oljen i vått hår. Jeg hadde i oljen gredde igjennom håret før jeg vasket det etterpå med shampoo og så balsam. Håret mitt ble ikke oljete i det hele tatt, men jeg vet ikke om det kan være fordi jeg har en god frisørshampo som fikk ut oljen igjen. 

Tenk å kunne pleie sitt eget hår så billig! Det er jo fantastisk!

Til slutt må jeg vise frem produktet jeg ikke kunne levd uten, i hvertfall ikke med så langt hår. Og det er MOROCCANOIL! Har dere prøvd den? Enestående, desverre litt dyrere enn olivenoljen. Ha en fin dag! Her stråler solen på en blå himmel, men det blåser hatter og høy, så blir nok ikke så mye utetid i dag. 

SOL & VANNMELON = LIVET

Hei du nydelige sol! 

Jeg vil bare takke deg for at du gjør dagen perfekt! HURRA <3Og til slutt våknet også Sophia, og da måtte jeg ta bilde av alle de søte tottene ^^,Håper dere har en like fantastisk dag som oss :) 


Landet! Det naturlige vakre.

Solen skinnen og temperaturen stiger. Det betyr UTEDAG! Jeg var opp rett etter halv 7, og ble nødt til å gjøre dagens nødvengheter så fort som mulig. Allerede før klokken slo 8 hadde jeg vasket alle gulv og ryddet klart til frokosten. Så fikk jeg en halvtime alenelek med Sophia før jentene mine våknet og dagen kunne for alvor begynne.
Frokosten er i magene og leking står høyest på listen til de tre små. For øyeblikket ligger de alle tre og pludrer og ruller på madrassen til Tyra. Den er jo så god og myk, så det å stelle seg på knærne for så å kaste seg fremover på magen etterlater seg jubelrop og latter som fyller hele huset.

Mens jeg slapp ut Tyra rasket jeg med meg noen nye syriner. Gud som jeg elsker å bo på landet med en STOR hage! Det er ingen tvil, jeg kunne ALDRI bodd i byen. For jeg kan ikke tenke meg noe som er bedre enn å kunne slenge seg ned ute uten at et menneske kan se meg. 

Så selv om vi ikke lever i et stilfullt designerhus så kan jeg i hvertfall nyte den fantastiske naturen som finnes rett på utsiden av døren min, og igjennom den varme årstiden kan jeg sanke blomster, epler, pærer, plommer, moreller, solbær og rips kun meter fra huset. For meg er det ren og skjær lykke!  

Jorden vår så langt øyet kan se ^^, Utsikten over til naboen. Passer meg perfekt. Morellene kommer Ene vakre pusen vår i gresset med blomsterblader fra epletreet.

Ha en FANTASTISK DAG!  

 

It's not shopping, it's therapy!

I går bestemte jeg meg for å ta en tur til byen etter å ha irritert meg over at jeg ikke egentlig hadde noe å ha på meg på den varme sommerdagen som var her i går. Jeg husker heller ikke sist jeg handlet noe til meg selv, så det var veldig deilig å få brukt noen kroner på bare meg. Alle sommerklærne mine er enten så utvasket at de ikke er fine eller så er de for store fra i fjord som var rett etter tvillinggraviditeten. Jeg kjøpte meg to nye bikiner i fjord, de er så fine - meg jeg lover dere - nå danser overdelene rundt puppene mine! Haha, jeg hadde vist ganske mye større pupper da det var 150 ml med melk ekstra i hver av dem. - Fillern -

Jeg ringte en av mine beste venninner, og ble så glad da hun sa hun hadde tid til å være med. Jeg måtte ha med jentene siden BT jobbet, og da er det litt enklere å ha med litt hjelp. I tillegg er hun litt mer oppdatert på motefronten enn det jeg er nå etter at jeg har blitt mamma og ikke er så mye i byen som jeg var tidliger. 

Så her er min lille nye sommergarderobe:Et lite knippe fra H&M----------------------------------------På New Yorker viste Kaja meg det deiligste skjørtet som måtte bli med hjem i tillegg til en ny bikini som faktisk passer :D ----------------------------------------På BikBok fant jeg favorittbuksa mi, det vil si jeg kjøpte en bukse med akkurat samme modell og stoff som denne for sikkert 5 år siden, og den er så slitt at jeg har måtte sy den sammen et par ganger, men den sitter så bra at jeg klarer ikke kvitte meg med den. Så JIPPI jeg fant en ny! Samt tre herlige sommertopper. (Bildet over og under)----------------------------------------

Vi var også innom pieces, en av mine favorittbutikker. Som legges ned i Tønsberg :( Men det var siste dagen i går, og se hva jeg fikk med meg til den nette summen av 40,-  En topp, to ringer og en neglelakkI dag er planen å reise til min søster og grille siden det var meldt så fint vær. For øyeblikket regner det, men det ser ut til at det letter litt nå, så jeg krysser fingrene for at solen titter frem. Hvis ikke blir det nok grilling uansett siden min søster ha tak over verandaen og temperaturen er fantastisk. :) 

Ha en fin siste dag i denne uken :) 

Mønster: bukse til voksne!
For at du skal få et mønster som passer til deg, så er det like greit at jeg viser deg hvordan du kan måle ut riktig størrelse, som at jeg sette opp et skjema for de ulike størrelsene. Det er lettere enn du tror, og jeg skal forklare grundig. 

Du trenger:

- matpapir på rull for å tegne mønster. Teip sammen noen remser, lengen bør være på litt over en meter. 

- målebånd 

- penn 

Start med å måle omkretsen rundt lårets bredeste punkt, altså nesten øverst. Omkretsen er lengen på den vannlettelinjen som er tegnet under. Jeg har brukt skjøten for å finne en midtlinje på arket mitt, om du ikke har en skjøt der det passer, bretter du arkene dobbelt slik at du får en midtlinje nedover på arket ditt. Tegn nå en vannrettstrekt av lårets mål på arket hvor midten av streken havner på midtlinjen. 

Mål så innside bein. Jeg gidder ikke å være sjenert på ord, så fra tiss til ankel. Dette er lengden på buksa, og du måler opp streken fra den vannrette lårlinjen. Så måler du omkrets på ankel og tegner opp lengen i bunn av "innside bein" målet ditt. Husk at både omkrets av lår og ankel bør være et par cm større om du ikke vil ha tights. :) 

Så kommer den vanskeligste delen, du skal måle lengen fra tiss og opp til der du ønsker at buksen skal havne på magen. Dette målet må være litt lavere enn der du normalt har buksa, siden det kommer en ribb på 5 cm over buksa igjen. På venstre side av "omkrets lår - streken" skal du merke av målet ditt oppover. Så skal du gjøre det samme bak, mål fra tiss (altså midt under der en hver bukse ender i sømmer), og over rompa. Her ser du at buksa må være høyere bak fordi rompa tar plass. Merk av målet til rompa på høyre side av "omkrets lår - streken". 

Ta så et mål rundt hoftene og del målet ditt på to. Hvis du er 90 cm rundt hoftene med litt luft, skal streken din være på 45 cm. Dette skal være lengen øverst på mønsterdelen av buksa.  Fra venstre punkt av "omkrets lår streken" skal du tegne en svak bue innover før den skrår rett opp og havner på høyde med punktet for lengen av tiss til mage. Det samme skal linjen fra tiss til over rompe gjøre, men denne skal ha en enda større bue innover. Her kan det hende du må prøve deg litt fram, for målet imellom mage og rygg skal være hoftemålet ditt delt på to.  

Til slutt tegner du strek ned fra ytterpunktene av "omkrets lår streken" og ned til ankelmålet. Klipp ut

Et tips før du klipper ut møsterdeler i stoff er å kvalitetssjekke litt. Når du bretter mønsteret i to langs brettekanten din, så beina være synkrone, mens fra tiss og opp skal møsteret vike i fra hverandre. Baksiden skal være høyere og smalere enn framsiden. 

Jeg delte mønsteret mitt i to før jeg klipte du stoffdeler, dette gjør du om du ønsker å ha lommer. Legg det ferdigvaska stoffet dobbelt og klipp ut delene. Jeg trengte en meter med stoff til buksa mi. 

LOMMER: 

Når du tenger en lomme så skal du ta for deg fremsidestykke av buksa, altså den delen som er lavest og bredest som vist over. Langs rettsiden, der du delte buksa i to skal du tegne opp til en lomme. Lomma skal følge buksa langs ytterkantene slik som bilde til venstre under viser, og tegnes bare som en bue ned. 

Klipp ut to lommer med stoffet liggende dobbelt, da får du fire deler. 

På fremsiden av møsteret må du klippe bort en trekant til lommene. Det samme gjør du på to av lommedelene. Det må da være to lommer som ligger med vrangen mot hverandre eller retten mot hverandre, slik at de blir speilvendt når du tar de i fra hverandre. 

Til slutt trenger du ribb til livet og ankelene. Til livet bruker du omkretsen av hoftene dine, men kutter av ca 5 cm. Dette er fordi det er mye strecht i ribb, slik at du må lage den litt midre enn din egen omkrets. 
På ankelene passer det å bruke målet anklene måler. 

Bredden velger du selv, mine ribber som vist under er 10-12 cm bred. Nå er du klar for å sy, trykk HER for å komme til syinnlegget. 

TIDENES BARNEROMS-PROSJEKT!

I går kveld satt jeg i gang med et nytt prosjekt til barnerommet. Jeg klarte bare ikke å vente og siden det var så utrolig deilig og varmt å være ute etter klokka 20 i går satte jeg i gang. Jeg fikk en gipsplate av min kjære som jeg tegnet et hus på. Det er ufattelig gøy å jobbe med gipsplater, for det er bare å skjære med en tapetkniv etter strekene, for så å brekke den mot en kant og på en-to-tre har kan kuttet opp et helt hus! Så satte jeg meg inn og tapetserte alle delene mine. Hadde vi hatt slette vegger på barerommet hadde jeg nok sikkert tapetsert rett på den, men siden vi har panel ble det litt vanskelig og derfor brukte jeg gipsplate. Det var egentlig ikke så dumt, for da har jeg mulighet til å ommøblere rommet om jeg ønsker det en gang. 

Jeg fant frem min gamle IKEA-hylle. Egentlig hadde jeg tenkt til å kjøpe en ny i hvit, men det er jo dumt å måtte kaste noe jeg har for å kjøpe maken i annen farge, så siden jeg hadde tapet til overs tapetserte jeg like godt ytterkantene på hyllene i stedet for å bytte den ut. Så får jeg se om jeg bytter den ut senere om jeg blir lei av å ha den mørke brun inni. Jeg bærte alt opp på rommet til jentene i dag morgens og nå skal jeg vise dere hvilken smart funksjon dette møbelet har. 

1. EN HYLLE TIL OPPBEVARING
Jeg har tenkt til å bytte ut boksene, med noen lyse som passer bedre inn i rommet, men det er litt tiltak å få kommet seg på IKEA - så det får komme den dagen det skjer.  Boksene skal inneholde leker, slik at jentene lett kan finne frem til de lekene de ønsker. 2: DUKKEHUS
Når boksene dras ut forandrer hyllen seg plutselig til et dukkehus med forskjellige farger på veggene inni. Selsagt må en av boksene inneholde kun leker til dukkehuset slik at det blir enkelt å få brukt hyllen som dukkehus. Gi meg gjerne tips om du vet om fine møbler til et dukkehus :D

Hva synes dere, skal jeg tapetsere veggene inni hyllen også ? 

3: EN KIOSK
Når hyllen trekkes ut fra veggen har den på nytt forandret seg, og nå til en kiosk/kafeteria eller hva det måtte være. :D Jeg må si jeg gleder meg til jentene blir så store at de står her og selger meg kaker og saft ^^, 

Tommel opp for et møbel som er praktisk og lekbart :D 

Hva synes dere? 

10 ting du sier til en tvillingmamma som får henne til å grøsse!

Jeg var allerde 19 uker på vei da jeg var på min første ultralyd, med en sterk formening og at jeg bar på en liten gutt. Etter å ha ligget nede med kald gel på magen og en ultralyd ført frem og tilbake i noen minutter bryter det ut av jordmoren: "det er to her inne" Da forsto jeg plutselig hva de to runde avbildede gjenstandene på skjermen foran meg var. TO HODER! 

For å være ærlig, jeg hadde lyst til å løpe vekk og hylgrine. Jeg skulle ha en gutt og der inne lå det to jenter.  Tårene presset seg på, men jeg klarte å holde igjen de fleste til vi kom ut av sykehuset. Da jeg satt for meg selv i bilen på parkeringen famlet jeg opp mobilen og fikk slått mamma sitt nummer. I det hun svarte brast jeg ut i huklende gråt  "DET ER TO DER INNE!!" ...

Jeg kan ikke si annet enn at det var en sterk blanding av frykt og usikkerhet. Ville jeg klare å få to barn samtidig? Jeg viste så lite om tvillinger, jeg kjente ingen, jeg viste kun om noen som var yngre eller eldre enn meg. I min store fortvilelse måtte samboeren fortelle meg at dette kom til å gå bra. Gå bra, han vet ikke hva han snakker om.

På kvelden var jeg ute på en kjøretur og jeg husker akkurat hvilke strekning jeg var på da det hele slo over meg! JEG skal få tvillinger. Og fra den store fortvilelsen følte jeg meg som verdens heldigste. Og siden det øyeblikket har den følelsen vedvart. 

Men den skulle få seg noen brist på veien til lykken. Tenk deg det selv, du møter kjente og ukjente og med den stolteste stemmen du har hatt i ditt liv forteller dem at det er tvillinger i vente. Svarene var sjokkerende. Og det er her de 10 tingenen du sier til en tvillingmamma som får oss til å bli gale. 

 1. Stakkar lille deg!
  - så det virkelig ut som jeg var så lei meg da jeg fortalte at det var to i vente med et smil om munnen mens jeg så kjærlig ned og strøk meg over magen? Hva var det egentlig du trøstet meg for?
  *
 2. Oi, oi, dobbel trøbbel!
  - er det virkelig bare trøbbel å få barn slik at det å få to kun betyr dobbel trøbbel? Er det ikke en lykke og få barn slik at jeg som venter to burde få oppleve dobbel lykke?
 3. HerreGud, jeg hadde dødd hadde det vært meg, eller i hvertfall blitt deprimert / Jeg hadde grått enda om jeg var deg...
  - DØDD! Du hadde ikke dødd, eller kanskje hadde du ? Kanskje er jeg et mye sterkere menneske enn deg og det var nettopp derfor jeg ble valgt ut til tvillingmamma, for du hadde ikke klart det!? Eller er det kanskje slik at du burde tenke deg litt bedre etter før du snakker? Kanskje gikk det et menneske med en uhelbredelig sykdom fordi i det du sa det. Jeg tipper at både h*n og meg ville tenke den samme tanken - et slag i fleisen hadde passet deg best!
 4. Har dere mange tvillinger i familien da, det er jo arvelig
  Når du selv venter tvillinger blir du overrasket over hvor lite kunnskap det er om tvillinger der ute. Og jeg vet ikke hvor ofte jeg måtte repetere, "joda mannen har tvillinger i familien" - før jeg rekker å fortsette - "jaaa, se der, da ante du vel en mistanke" - så fortsetter jeg "nei, for det er kun toeggede tvillinger som går i arv og det må følge kvinnens side, og jeg har ingen tvillinger i familien. Så nei, for meg er ikke tvillinger arvelig." Og det var jo da vanligvis bare innledingen til tvillinghistorien jeg måtte ut med for at folk skulle få nok informasjon til at de følte seg mettet
 5. Er det ikke vanlig at det er noe galt med tvillinger?
  - Hva er det et spørsmål å stille? Skal jeg gå bort til en gravid dame på 40 og spørre henne om hun vet om barnet hennes er friskt eller ikke? For statistikken viser vel at barn født av eldre kvinner kan ha flere kompleksjoner enn barn av ynge mødre. Om barnet er friskt eller ikke vil jeg gjerne fortelle selv den dagen jeg kan svare på det, det er ingen som vil høre at barnet muligens ikke er det før noen i denne verden faktisk har sett det i virkeligheten. 

  Etter graviditeten 
  *
 6. De kom med keisersnitt ikke sant?
  Spørsmålet blir gjerne stilt samtidig som ansiktet rynkes sammen, som om de ser for seg hvordan det vil være å føde de naturlig, en baby etter den andre. En ting er når bekjente stiller dette spørsmålet, men fremmede synes svaret er like intressant, så de skjemmer seg ikke for å spørre de heller. Og spørsmålet blir da? Hva er det egentlig de ønsker svar på? Hvordan det ser ut der nede etter å ha født tvillinger, eller holder det bare med et: "nei, de kom ikke med keisersnitt." ? For det er faktisk over 50% av alle tvillingfødsler som skjer ut den rette veien i Norge.   
 7. Ammer du? Hva gjør du når begge babyene blir sultene?
  Hva trur dere? Hvor mange pupper har dere? Jeg og de fleste andre kvinner og menn for den sags skyld har to. Så ja, når begge babyene blir sultene, så gir man de mat. En pupp til hver eller en flaske i hver hånd for de som gir det. Jeg forsto fort at det ikke var noen poeng i å være sjenert ved amming når man har tvillinger, for da klarer faktisk ikke folk flest å holde blikkontakt. Nei det er heller den; utrolig, kan jeg ta et bilde. 
 8. Er det ikke fryktelig slitsomt?
  Jo, det er fryktelig slitsomt å bli stilt dette spørsmålet for hundrede gang!  
 9. Tvillinger er heldige som har hverandre, men det er nok verre for moren!
  Selsagt er de heldige, men det er jammen meg moren også. Jeg kjenner ingen andre barn som er like selvstendige som mine egne, kanskje nettopp fordi de er tvillinger. De er ikke alene og trenger derfor ikke hyle og skrike for å sitte på fanget. De finnes heller aldri så mye tid til å bli dullet med om man er tvilling slik som det førstefødte barnet til andre blir, så de vet hva venting og tålmodighet er før de er et halvt år gamle. 
 10. For moren med eneggede tvillinger kommer spørsmålet: Nei, gud så like, er det en av hver?
  1 - Du startet din setning med "gud så like", ville ikke det gitt deg svaret på om det er en av hvert kjønn. For det andre, de er begge kledd opp i rosa og  har begge lilla tepper i vognen sin, ville det vært natulig at den ene av dem da var en gutt? I så fall hvem av dem? Det er kanskje ikke alle som har hørt det, men det engelske ordet for eneggede tvillinger er nettopp identical twins, så ja om du synes de er så like/identical at du må spørre meg hvordan jeg klarer å se forskjell, da trenger du kanskje ikke spørre om jeg har en av hvert kjønn.
  *
  For moren med toeggede tvillinger kommer spørsmålet: Tvillinger? Er de eneggede?
  Kikk litt hardere før du stiller meg det spørsmålet, hvis det er en gutt og en jente som sitter i vogna er de ikke eneggede. Eller, hvis en har blondt hår og blå øyne, mens den andre har brunt hår og brune øyne - nei da er de helt klart ikke eneggede. "As the definition of Identical (eneggede) twins is well ... IDENTICAL!"  

  Og tro dere meg, det er ufattelig mange som stiller disse spørsmålene.  

Meeen det kommer også et dryss av de fantsiske tilbakemeldingene. Problemet ligger vel i at vi mennesker trenger 10 positive for å dekke en negativ. Men det er helt utrolig hvor høyt jeg setter pris på å møte det mennesket som sier: 

" har du fått tvillinger? For en fantastisk lykke, du er heldig! " - jeg setter så stor pris på det at jeg fikk tårer i øynene nå som jeg skrev det så for meg denne fremmede mannen som stoppet meg. 

- Speiltvillingmammaen - 

Del gjerne innlegget 

Rene fiaskoen!

Hahaha! Dagen i dag altså, dere skulle virkelig likt å vært en flue på veggen. 

Jeg var helt suuper effektiv, ryddet og vasket til det ble skinnende rent og pent i huset. Så våknet alle jentene etter dagluren og jeg laget middag til dem med 6 stykk hjelpende hender, for de skulle jo så klart ikke være på gulvet når jeg holdt på med så mye deilig mat på benken. Middagen ble til slutt spist og jeg tenkte: Endelig, nå skal jeg slappe av og sette meg ned i stuen mens jentene leker. Jeg fikk lyst til å nyte en deilig kopp te mens jeg spiste kjeks og lakket water marble på ringefingerene. 

Jeg rigget i stand alt jeg skulle ha og fant frem filmkameraet, det har vært så mange som sier de ikke får til å legge water marble selv om jeg har vist steg for steg i bilder HER, så derfor tenkte jeg å lage en liten kortfilm for å vise. 

Jeg fikk jo tatt en selfie til slutt, men det var etter det bildet under! Haha. Det stemmer ikke, men det ser faktisk ut som jeg løper! Haha. Travelt å være tvillingmamma ;)Jeg har jo ikke stativ til filmkamera så jeg teipet det fast til en eske. "PLAY" - minnekort er ikke satt i ....... Dere kan jo tenke dere. Hullet til å stappe minnekortet i var selvfølgelig plassert slik at jeg måtte ta av all teipen, putte i minnekortet og teipe det hele fast igjen. 

Og jo da, så begynner jeg å filme. Fader heller, jentene begynte å krangle om en leke. Så jeg går bort og retter opp i det slik at de alle blir fornøyde igjen. Tilbake til neglelakkroken. Fillern jeg hadde glemt et par ting på badet jeg måtte ha. Tilbake igjen. Jeg har kommet ganske så langt nå. PLING - batteriet er tomt for strøm .... 

Opp og lete etter laderen. Ikke til å finne. Jentene var ferdig med å leke for seg selv og den bitende sutringen fortalte meg ganske tydelig: nå får du komme ned på gulvet å leke sammen med oss. De fikk jo viljen sin de, så der satt jeg til Sophia ble hentet. 

Otilie og Olivia var på nytt i gang med en veldig spennende lek for seg selv på gulvet, jeg skal love dere, jeg nærmest løp til spisestuen. NÅ DA..! 

Og jo, jeg rakk å få lakket de to neglene som var planen fra starten. Gjett hvor lang tid jeg brukte på det - TO TIMER. Men noen filming ble det ikke, så dere får ta til takke med at så fort jeg finner laderen til kameraet så skal jeg vise dere :) 

Og et lite hopp tilbake, den deilige kopp med te var ikke mye varm da den omsider kom opp til munnen min ;P I dag var dagen jeg kjente jeg pustet lettet ut da jentene omsider traff hodeputen i sengen sin, og en deilig middag for to sto på tur!

Ha en fin fin kveld! Jeg tar turen til hesten min :D 

SHOUT-konkurranse

I dag er formen en helt annen enn i går! Juhuuu :D Meeen, er det noen som vet hvordan huset blir seendes ut når mammaen har vært syk? Det er ikke ett eneste rom i dette hus som er ryddig! Så i dag har jeg fått på skautet og etter en rask tur på macen må jeg grave hodet ned i vaskebøtta!

I går kveld bestemte jeg meg for å ha en SHOUT på instagram. Det er veldig mange av de store IGprofilene som deler hverandre, såkalt fremsnakking - noe jeg elsker. Men det finnes så utrolig mange fine instagramkontoer som ikke har like mange følgere og da kan det være vanskelig å bli oppdaget. Over 60 meldte seg på konkurransen og jeg plukket ut en verdig vinner. På noen timer gikk hun fra 1000 til 1800 følgere - for ikke å snakke om, det fortsetter å renne inn nye, noe hun virkelig fortjener. 

Siden det var så stor suksess, kommer jeg til å shoute en ny instagramprofil i kveld - så hvis du føler du har en fin profil som du vil dele med andre så bli med i konkurransen hos SPEILTVILLINGENE :D 

Jeg lurte på å gjøre det samme med en blogg, ville det vært noe? Det finnes også veldig mange flotte blogger, men det er heller ikke så lett å bli sett om man ikke har rukket å få mange lesere. Jeg har tidligere nevt to blogger på min egen blogg noe som resulterte i topp 40 plassering hos ei og 1000 nye lesere hos den andre. Det gir meg så mye. 

Så hva sier dere? Vil dere ha en bloggshout hos speiltvillingene? 

Ha en strålende dag <3 

 

SYKDOMMEN

Dager kommer og dager går, noen dager føler vi at vi kan mestre alt, andre dagen føles alt umulig. Noen dager kan vi ta ut på en løpetur på 1 mil, mens andre dager skjelver beinene bare av å reise seg. Det er bare et helt vanlig menneske jeg beskriver. 

For alt avhenger av dagsformen. Det er så mye som kan påvirke den, og noen ganger blir vi skutt med en pil av en sykdom vi vandret forbi uten å registrere den. Jeg snakker i dag om de forbigående sykdommene som ikke ikke er mer alvorlig enn at man trur at ingen har det verre enn seg selv akkurat når sykdommen pågår i egen kropp. 

Man har ikke tid til å være syk, og når sykdom tar over kroppen føler vi oss så forferdelig. Det er rett og slett vondt å være syk, men alikevel så trur jeg de fleste av oss sitter igjen med gode minner fra da vi stadig var syke i barndommen. Og er ikke det rart? 
Nei det er jo egentlig ikke det. For dagene som et lite barn renner bort på barnehager og skoler. De fleste barn er på "jobb" lengre enn sine voksne foreldre, og da det endelig er tid for hjemturen tar det ikke lange tiden før sengen og natten melder sin ankomst.
Nettopp derfor trur jeg sykedagene fra barndommmen sitter igjen som mange gode minner hos meg selv. Det var de få dagene i året hvor jeg fikk være med en av mine foreldre helt alene, en hel dag. Det var ingenting annet som var viktig for dem å få gjort, de maset ikke på meg om å rydde rommet eller finne på noe å gjøre. Det var de dagene jeg kunne ligge på sofen med hodet i fanget på mamma eller pappa, det var de dagene jeg ble strøket på hele dagen og kunne drikke cola og spise kjeks selv om det ikke var lørdag. Det var de dagene jeg kunne velge akkurat hvilken film jeg ville se. Det var de dagene jeg følte meg elsket av verdens beste foreldre. Ingen krangling, ikke en gang med søster. Bare kjærlighet, gode ord og omsorg. 

Og det er akkurat slik det skal være for et barn når det er sykt. Kanskje er det nettopp derfor vi trenger å være litt syke. For at vi ikke skal glemme den viktige omsorgen ovenfor hverandre. Det er så fort gjort å glemme å gi det lille ekstra til de vi er glad i når vi lever i en så hektisk hverdag, vi er slitene og når vi legger hodet på puten for natten blir vi liggende å tenke på all den unødvendige kjeftingen vi sto for den dagen. De dagene med sykdom er det som hele verden bare stopper opp for et øyeblikk, og det trengre vi, alle som en. Bare det å legge vekk jobb og skole, la kroppene våre hente seg inn igjen slik at vi skal kunne makte en ny runde med livet før vi igjen blir truffet av en sykdom og må legge oss ned igjen. 

I dag har jeg for første gang siden jeg ble mamma kjent på hvordan det er å være forelderen som er syk, å sitte ved frokostbordet med mine to små å gråte fordi jeg viste at jeg ikke kunne klare å være mamma i dag, mens kaldsvetten spredte seg og synet begynte å forsvinne. Da kjenner jeg at jeg savner å være et barn, for når man er den voksene er det ingen som lager maten eller holder håret når man ligger med hodet ned i doskålen. Jeg husker godt jeg sendte en melding til mamma da jeg kastet opp hver dag i 9 svangersakapsuker og fortalte at jeg savnet å ha mamma som kunne holde håret og tørke opp etter meg da jeg ikke nådde frem til toalettet før hele frokosten kom opp igjen. 

Takk og lov har jeg alikevel et godt støtteaparat i familien, og da svigermor kom å hentet jentene våre kjente jeg tårene på nytt presset seg på i ren takknemlighet. 
Jeg viste at jeg kom til å få et sterkt migreneanfall da synet forsvant siden jeg har hatt denne sykdommen i mange år. Jeg viste også at når jeg får et anfall så blir jeg et apatisk menneske så må ligge i en seng uten lyder og lys til jeg begynner å kaste opp og bli bra igjen. Smerten er enorm, men siden jeg vet at den går over etter noen timer plager det meg egentlig ikke stort. Litt sykdom må vi jo igjennom, og så lite syk jeg er føler jeg meg veldig heldig.

Så grip dagene med sykdom, husk at det blir dager du kommer til å huske bedre enn mange av dine andre dager. 

Da jeg endelig kom meg opp av sengen laget jeg meg en himmelsk frokost, bare fordi jeg syntes jeg fortjente det. Og mens jeg spiste så jeg ferdig filmen "The Help" / "barnepiken" som jeg startet på i går. Den finnes på netfix for dere som har det og ikke har sett den. Fantastisk fin, jeg gråt meg igjennom hele! Haha. 

Ha en fin dag :)

SONY A5000 Kamera

Sponset produkt

Til tross for rennende neser og nysing har vi hatt en veldig fin dag. Og det takket være det fine været som har kommet. Etter dagluren til jentene var vi ute i hagen og koset oss. Og siden jeg ELSKER å ta bilder ble jeg nødt til å vise frem det nye kameraet mitt. I et sammarbeid med Sony, har jeg fått prøve Sony A5000 slik at jeg kan vise det frem til dere. Så god fornøyelse sier bare jeg :D

Jeg har fremme kamera daglig så det er viktig at jeg har et som tar gode bilder og som fungerer slik det skal til en hver tid. Jeg bruker for det meste speilreflekskameraet når jeg er hjemme,  men jeg har virkelig savnet et mindre et når vi er ute på tur. Blir ofte til at jeg heller har droppet å ta med kamera på tur fordi speilrefleksen rett og slett blir for stor og tung å bære med seg. Ikke nå lengre! Det flotte kompaktkamera Sony A5000 er akkurat hva jeg hadde ønsket meg.

Designet er nydelig, og det har en rekke "i tiden funksjoner" som selfie-funksjon og Wi-Fi slik at man kan sende over bildene direkte til mobilen og sosiale medier. I følge min fotografutdannede søster så er kompaktkamera det nye speilreflekskamera, for hobbybruk er et kompaktkamera like bra som et speilrefleks, bare mye mer praktisk. Jeg har ikke tenkt til å ramse opp alle funksjonene, så hvis dere vil vite mer kan dere se denne videosnutten fra Sony, den presenterer Sony A5000 veldig godt :) 

Dere finner dettte lekre kamerat HER
.
Ha en fortsatt fin kveld! 

Lazy day!

Skal jeg fortelle dere noe av det verste jeg vet? Det er å høre på folk klage. Hehe, noen mennesker går innunder en kategori "klagere" og de finnes ikke i min venneliste, men det er lov å kunne synes litt synd på seg selv en gang i blandt. Og akkurat i dag synes jeg litt synd på meg selv. 

Otilie og jeg har blitt forkjølet. Svigermor lurte på om jeg hadde blitt allergisk da vi var på besøk i går, men jeg håper ikke jeg har blitt allergisk over natten. Men tett i knollen har jeg blitt, skikkelig også. Hode dukner og eneste mulighet for å få pustet er å gå rundt med munnen åpen, for ikke å snakke om at jeg trur jeg nyser 2 ganger i minuttet. Hihi. Så kjedelig, jeg har så mye å gjøre, men når man blir anpusten av å lage en kopp kaffe er det kanskje ikke dagen for å gjøre så veldig mye. Heldigvis har jeg en masse datajobb jeg skulle gjort, så jeg får se om jeg får unna det i dag :) 

Vi har i hvertfall hatt en veldig rolig start på dagen, med en lang frokost og lek i stuen. Jentene mine er nok ikke helt i form så de har vært litt sofasyke og skulle kose litt ekstra. Sophia er heldigvis i kjempehumør og krabber hele stuen rundt etter leker. Så får håpe vi ikke er smittsomme.  

HIPP HURRA FOR NORGE!

God 18.mai

Min 17.mai gikk i et fra jeg våknet til jeg la meg, så da ble det ikke noen oppdateringer på bloggen i går :)
Vi hadde en så utrolig koselig dag. 17.mai toget hos oss går ikke før 13:30. Så dagen startet med at jeg gjorde i stand en god 17.mai frokost mens jeg hørte de tre jeg bor med leke og le i stuen. Beste i verden. Jeg kunne forstatt med å si at vi så spiste en harmosisk og fredfull frokost, men det stemmer ikke helt. Trur dere jentene hadde lyst på brødskive når de så egg, jordbær og blåbær rett foran dem på bordet? Haha, nei. Så det ble nok mer godsaker enn brød de fikk i seg, men det får da være lov på en slik dag. Jeg elsker hvordan alle i Norges land pynter hus og hage, henger opp flagg og kler på seg de fineste klær for så å møtes ute alle som en på 17.mai. Det er så utrolig koselig, og så perfekt at nasjonaldagen har havnet på denne fine årstiden. Vi var ekstra heldige med været i år. Hadde 18 grader i skyggen og sol, nesten så vi klaget litt over at det var for varmt med bunader på. 

Jentene var såå fine i sine nye bunader min mamma har sydd til dem. Ingenting er så gøy å ha hjemmelaget - det trur jeg ikke jeg får sagt nok. Bunadskjortene er fra nameit, hun skulle dy de også, men så kom hun over disse i Oslo, og tok det like godt med seg i stedet for å sy. Og det var vel fortjent for hun har jo sydd bunader, med forkle og lue + strikket jakke og sokker. 

Mamma har jo også sydd bunaden min, det er jo noen år siden nå da jeg fikk den til min konfirmasjon. Bunaden min er Vestfoldbunad med brokadeliv. Deler av den er hentet fra andebu/kodal hvor mine foreldre har vokst opp. Jentene rakk å få dagluren før vi reiste opp og så på toget, så heldigvis hadde vi to glade jenter hele tiden. De sovnet fort i bilen igjen da vi reiste, så de ble nok ganske slitne av så mange inntrykk. Verdens fineste MAMMA <3 Kredit for antrekket til alle oss 4! 

Så avsluttet vi kvelden med jentene hos mamma og samboeren med flere familiemedlemmer, god mat og drikke før vi la snuppene der og jeg reiste til byen og møtte gode venninner :D 

Ha en fin dag ! 

17.mai negler

Nok en fantastisk kveld med min beste Janne, og da er alltid neglelakk eller gellacken på bordet. Denne gangen ble det gellack, og det er nok favoritten. Det sitter så bra og holder seg like fint til det må av igjen, 2-3 uker etter det er lakket på. 

Janne skal ha en nydelig kjole på i morgen, så hun kunne leke seg med flotte farger, mens jeg skal ha på min vakre bunad og da trur jeg mamma hadde "drept meg" (haha, der tok jeg i sterkt) om jeg hadde kommet med en knall farge på neglene. Så hvorfor ikke kjøre det mest elegante av alt! FRENCH. Passer til alt og går aldri av mote. 

De vakre neglene til Janne matchet jo så godt med rosene jeg fikk av kjæresten min i går :)

Og slik ble neglene mine :)

Og til slutt så må jeg bare minne dere på at Xlash-tilbudet går ut 18.mai, så nå gjelder det å kjappe seg om dere vil få øyevippe vekstserumet til en billigere penge. Jeg legger ved et bilde med to selfie'er, bildet til venstre tok jeg for 6 uker siden, før jeg startet med Xlash, og bilde til høyre tok jeg i dag! SE PÅ DEN FORSKJELLEN! Det er over all min forventning. Og nei, jeg har ikke sminket meg mindre på bilde til venstre. Det bildet tok jeg den dagen jeg skulle på Henrik Thodesen show i Oslo, og da sparte jeg ikke på sminken :) 

Dere finner Xlash med rabattkoden HER. Dere kan også lese hele innlegget om mitt resultat med Xlash HER

GOD 17. MAI :D 

KAVAT barnesko <3

I går jublet jeg høyt da det lå hentemelding i postkassen. Endelig kom de lekreste sommerskolene fra KAVAT! BT lo godt av meg da jeg pakket dem opp og lurte på hvorfor alle jenter ble så rare av barnesko. Hallo, er det så rart. SE PÅ DE DA!! ÅÅÅÅH <3 Hihi


Denne bamsen dere ser på bildet over er min PlingelingelingSnehvit, og dette har vært min favorittbamse siden min første jul. Hun har vært med meg OVERALT. Jeg kunne ikke reise et sted uten henne, så gud vet hvor mange utenlandsturer og teltturer hun har vært med på. Jeg husker spesielt en gang vi var i Sverige, og i det vi skulle kjøre fra et sted vi hadde vært kom en mann løpende etter bilen vår. Jeg hadde mistet PlingelingelingSnehvit ut av dører i det vi skulle dra. Dere aner ikke hvor glad jeg ble da han leverte henne til meg. ^^, At hun nå kan sitte i teltet sammen med barna mine gjør meg nesten litt rørt. 

Kjenner jeg blir stolt når jeg ser hvor vakre Otilie og Olivia er. De er som to engler, som fyller hele sjela mi med glede og varme. Se på det bilde hvor Olivia sitter alene i teltet, der spurte jeg: "koser du?" også trakk hun opp teppet og ga det en kos ^^, Jentene koset seg veldig i det nye teltet sitt  ^^, Det måtte jo prøves ut. 

Disse skoene kommer i fra Gillmor - skobutikken på St.Hanshaugen i Oslo som også har nettside ->www.gillmor.no <- De har utrolig mange lekre sko - til store og små, gutt og jente.  Kavat er et Svensk merke som er spesialtist innen barnesko og lager mange av skoene i økologisk skinn. 

Akkurat disse fantastike, nydelige og søte skoene finner du HER. De kommer også i HVITE og BLÅ

 

BARNEROM - GJØR DET SELV

Ååååh, jeg klarer bare ikke å vente med å vise dere det nye prosjektet :D Jeg ble sååååååå fornøyd! 
Dere så kanskje innlegget jeg la ut i går kveld om at jeg hadde kjøpt inn en grillrist og noen gardiner. Det var mange som klarte å gjette seg til hva som ville komme ut av det, og nå er det altså fix ferdig :D 

Det skulle bli et prinsessetelt til prinsesserommet. Et telt for hygge og kosestunder. Og siden jeg synes dette ble helt genialt så deler jeg fremgangsmåten med dere. 

FREMGANGSMÅTE:

Først startet jeg det hele med å male grillristen i omtrent samme grønnfarget som båndet har, sikkert ikke nødvendig, men synes den fargen er langt mer koselig enn sølv. 

Så sydde jeg på silkebånd langs de tre gardinene. En rett søm langs begge kantene av båndet. Dette er bånd fra Søstrene Grene og de koster virkelig slikk og ingenting, kommer i mange farger. Når båndene var sydd på tredde jeg en strikk (også fra Søstrene Grene), tre strikken på en sikkerheltsnål og tre den igjennom. 

Så sydde jeg de tre gardinene sammen med hverandre. Jeg delte omkretsen på grillristen i tre siden jeg hadde tre gardiner, og strammet inn hver gardin til det målet jeg fikk med strikken. Slik at omkretsen langs strikken ble omtrent lik som omkretsen på grillristen. På fremsiden, sydde jeg sammen bare den øverste delen, altså delen fra toppen av gardinene og ned til silkebåndet. 

Jeg knøt fast to hyssingtråder i grillristen, slik at den fikk feste på 4 punkter, så knøyt jeg de sammen i toppen slik at det ble en fast løkke til å henge i taket. Jeg tredde så "teltet" på utsiden og festet det langs hele kanten med litt sytråd og rosa silkebånd. Jeg tredde sytråden på en nål og tredde tråden igjennom teltet over og under den grønne silketråden, med sirkelen på grillristen i mellom og knøt fast. Gjorde det for ca hver 10. cm rundt hele. De rosa sløyfene er festet på samme måte, tredde slufa inn stoffet over silketråden, rundt stangen på grillristen og ut igjen under silketråden før jeg knøt en slufse og brant endene. Så samlet jeg stoffet øverst og knøt et bånd rundt. 

 

Så var det bare å henge opp teltet på en krok jeg skudde fast i taket, og legge inn en dyne, et pledd, noen puter og bamser. I taket på teltet festet jeg den hjemmelagde lyslenken jeg laget for en stund siden (du finner det innlegget HER)Rommet begynner å ta form, men det er enda langt fra ferdig! 

Jeg lager en egen kategori nå når dette innlegget er ferdig slik at alt fra barnerommet blir samlet. Jeg har jo laget alt tilbehøret til sengene, vimpelene og skinnet i mellom sengene selv, så hvis noen under på hvordan blir det nok lettere om jeg samler alt i en kategori "BARNEROMMET"

Del gjerne innlegget på din fb om du liker hjemmelaget interiør og ønsker å hjelpe til med å sende inspirasjonen videre :D 

FÅ LENGERE ØYEVIPPER MED XLASH

God morgen! For en start på dagen. Charlotte, moren til Sophia lurte på om det var greit at moren hennes passet S i dag. Det er det jo så klart, blir nok en kjempe hyggelig dag for både Sophia og bestemoren, og med det bestestemte jeg meg for å legge hodet ned på puten igjen da BT vekte meg før kl 7. Jeg skulle sove til jentene mine våknet tenkte jeg. Er det egentlig noe som er deiligere enn å kunne legge seg igjen med god samvittighet etter å ha blitt vekt på morgen? 
Halv ni våknet jeg, jentene hadde ikke stått opp enda så jeg tok meg en dusj og hørte at de hadde begynt å skravle sammen om natten. Så vi var ikke i gang med frokosten før halv 10 og nå tar jeg meg en kaffe mens jentene fremdeles leker rundt i pyjamasen. <3

Dagen min kommer nok til å bli tilbrakt store deler på barnerommet eller  spisestuen foran symaskinen, hva skal dere i dag?  

Tenkte også å minne dere på at dere får kjøpt vekstserumet til Xlash med 100,- avslag frem til søndag 18.mai, så da gjelder det å kjappe seg om du vil prøve - Produktet med rabattkode finner du HER :) Hvis du gikk glipp av innlegget mitt om Xlash sitt resultat hos meg så finner du det HER 

Ha en fin dag! 

Nytt prosjekt

I dag forsto jeg for alvor at jeg er ei blodekte tvillingmamma. Jeg var helt nødt til å reise inn til byen (Tønsberg) for å handle noen "dingser" (vet så klart ikke hva det heter) til å henge opp hyllene på barnerommet med. 
Jeg har også hatt et prosjekt i hodet de siste dagene, men jeg har ikke helt vist hvordan jeg skal få utført prosjektet. Så langt jeg har kommet i tenkingen er at jeg trenger en stor sirkel og stoff. Og innen 20 minutter har jeg klart og vært farmanstredet rundt (og det er ikke et lite kjøpesenter) og plukket med meg diverse til prosjektet. Noe stort rundt fant jeg på ClasOhlson, og det ble en grillrist! Haha. Perfekt ;) Tenkte jeg skulle ta turen til stoff og stil i morgen, men da jeg kom over 40% på alle gardiner hos Kid, ble det mye billigere å handle stoffet jeg trengte der. Så fikk jeg jo med meg litt annet pjus hos princess, og for ikke å glemme, jeg var også innom Meny og handlet mat, samt en del andre butikker jeg ikke handlet i - Ja, på 20 minutter!

Det er slik man blir av å være mamma til tvillinger - steike effektiv! Så hvis noen lurer på hvordan jeg rekker alt så er svaret: Jeg er tvillingmamma!  Jeg håper noen er spente på hva neste prosjekt på planen er, for det er i hvertfall jeg :D 

Noen som tørr å gjette? 

 

Hvor lenge kan man skylde på ammetåka?

I går fikk jeg melding fra helestasjonen om påminnelse på time i dag kl 10 med jentene. Oh, shitt - var det allerede i morgen! 
Jeg hadde ikke hjerte til å be foreldrene til Sophia finne et annet pass når jeg hadde vært så glemsk, så jeg tenkte først at jeg fikk ringe og avlyse timen, men så sendte jeg en melding til svigermor i stedet. Jeg kan ikke få sagt hvor glad jeg er for å ha en svigermor som bor 10 minutter unna og som har hjemmekontor slik at hun kan jobbe fleksitid. Jeg hørte om hun ville hjelpe meg med jentene, og vi fant ut at vi like gjerne kunne ta turen ned til senteret alle sammen. 

For en idé, jeg er alt for mye hjemme kjenner jeg når jeg har tre stykk. Jeg har rett og slett ikke mulighet til å komme meg avgårde med tre alene.  

Dagen har vært så bra! Det var så deilig å komme seg litt ut både for meg og jeg trur også jentene synes det er veldig spennende å se litt annet enn det de kjenner så godt her i hjemmet. 

Så her er dagen vår i bilder :DHa en fortsatt fin dag :) 

SNIKTITT PÅ BARNEROMMET

God kveld, god kveld :) 

Jeg jobber og jobber med barnerommet om dagen, trudde jeg skulle kommet lengre enn jeg har gjort i dag, men så fikk jeg et uventet besøk av min høygravide søster, så da ble det mye skavling og melonspising i stedet. Kan ikke akkurat klage! 

Men selv om jeg ikke er helt ferdig så kan jeg jo gi dere en liten sniktitt og et tips til Diy som jeg kom på i går. 

Jeg kjøpte et fuskepelsstoff på stoff og stil i vinter. Jeg kjøpte ganske mye for jeg tenke jeg skulle bruke det til putetrekk, jeg fikk brukt stoffet til en pelskant på de rosa heldressene til jentene som dere sikkert har sett.

Men jeg fikk aldri somlet meg til å sy putetrekk og plutselig begynte det å bli lysere, og da syntes jeg ikke mørke pelsputer ville passe så godt i sofaen alikevell. Men så fikk jeg en lysende ide, jeg kunne jo lage gulv"skinn" av stoffet til jenterommet, og jeg ble faktisk veldig fornøyd med den ideen. 

Jeg la et saueskinn som mal og tegnet rundt med en lilla fettfarge. 

Når man klipper i pels må man klippe fra baksiden og kun i stofflaget pelsen er festet i, hvis ikke er det mye vanskligere å klippe og man får er klippekant i pelsen som ikke blir veldig pent. 

Slik ble mitt utklipte stoffstykke

Og det har fått plass i mellom sengene til jentene

Jeg gleder meg til rommet står helt ferdig, det er et par ting jeg må kjøpe inn før det er helt 100 %, men allerede begynner det å bli veldig koselig :) 

Ha en fortsatt fin kveld :)

ENEGGEDE TVILLINGER - IKKE NOK!

I går ettermiddag fikk jeg en link av min søster om et nyhetsoppslag, og hun kommenterte følgene til meg: "NEI NEI NEI NEI, får håpe jentene har litt mer mellom øra!" - og jeg måtte selsagt se hva dette var. Et nyhetsoppslag hos tv2.no hvor to identiske tvillingdamer på 28 år lyser i mot meg.

Med munnen på vidt gap og oppsperrede øyne leste jeg meg igjennom innlegget og måtte avslutte det hele med å svare min søster: "HJEEEELP!"

For, for Lucy og Anna DeCinque holdt det ikke å være eneggede-tvilling-like. De har brukt i overkant av én million kroner på plastisk kirurgi for å bli så like som overhode mulig, brystinplantat, fyll i lepper og like tatoverte øyebryn for å nevne noe. Ikke nok med det, de deler hva jeg vil kalle ET liv. De har én jobb som de bytter på å ta vaktene, de har én facebook-profil, de deler én seng. Og siden de mener de er så like og har samme smak i alt deler de også derfor kjæreste, ja alle tre sover i samme seng, og når de har sex så er alle med, og bare for å sette kronen på verket så bor de hos sin mamma på 71 år, for hver og en krone de tjener på sin felles lønningsslipp går til klær og kirurgi. "Vi bruker aldri samme antrekk på byen to ganger. Alt må være nytt - sier Lucy

Les gjerne hele nyheten HERSannsynligheten for at tvillingjentene mine vil gå i samme fotspor som disse damene er vel heldigvis omtrent lik null. Men det som faktisk bekymrer meg er om disse operasjonen gjør et menneske penere eller ikke? Personlig synes jeg er grusomt, ved et lite googlesøk finner man bilder av hvor naturlig pene jentene var før kirurgiavhengigheten startet. 

Og siden jeg er inne på akkurat dette temaet, plastisk kirurgi, så klarer jeg ikke å legge den død helt enda.
Er det bare meg eller har denne trenden med silikon, restylane, botox og sikkert en drøss andre ting jeg ikke kan navnet på, på vei til å gå helt av skaftet? Kommer hele den neste generasjonen til å se ut ammeklare småjenter som har gått på tryne og fått verandaleppe? Beklager hvis noen føler seg veldig truffet. 

Mitt syn på jenter som endrer sitt utseende igjennom kirurgi for oppmerksomhet har nok alltid fått meg til å heve et øyebryn, men etter jeg ble mamma er det faktisk slik at jeg lar meg irritere litt også. Ta en titt på bloggtoppen. Har du tenkt over hvor mange som har silikon, fylte lepper, operert nese, løsvipper, hairextensions og påsatte negler av profesjonelle? Hva de gjør angår ikke meg, og det er heller ikke det som plager meg, det som derimot plager meg er at de fremstår som forbilder for veldig mange unge, en dag er det plutselig mine egne jenter som sitter å leser disse bloggene. Og man er ganske voksen før man faktisk finner ut av hvem man er, og kanskje blir glad i den man selv er, slik man faktisk er skapt. Ungdomsårene er tøffe å komme igjennom, og det å føle seg sett og det å føle seg fin sammenlignet med andre er viktig for mange. Jeg synes det er sykt nok at presset med å gå med de riktige merkeklærne er så stort som det er, så jeg tørr nesten ikke tenke på hvordan det blir om mine 16 år gamle jenter i tillegg begynner å mase om løshår til den nette summen av 5-10 000,-, som ikke varer lengre en TRE MND, og silikon til 30 000,- "fordi alle andre har det"

Og er det virkelig så pent? Hvem synes i såfall det er pent? Eller er det bare enda en ny trend for å vise frem overklasse og mye penger? 
Min mening er at på bilder med de rette vinklene i riktig lys så kan både silikon og overfylte lepper se steike bra ut, det varer helt til vedkommende begynner å snakke. Da knekker jeg sammen over hvordan noen kan ønske å gjøre seg selv til latter på denne måten. Litt ved sterk missnøye - ok! Men overdrevent for oppmerksomhet - du lurer deg selv!

Bruk en brøkdel av pengene på litt god smike og noen nye klær i løpet av året og unn deg heller en opplevelsesrik og minnerik reise, eller spar til drømmehjemmet. Du blir langt mer lykkelig av det enn silikon og løshår! 

Phu, dagens utblåsing! 

. Ha en FIN dag . 

 

(Del gjerne innlegget) 


 

Litt sent i gang..

God mandag alle sammen! 

Da jentene var spedbarn, trudde jeg virkelig at den tiden måtte være den mest fantastiske tiden med å ha barn, det var nok fordi jeg koset meg så med de yndige små. En helt ny opplevelse, første følelsen av det å være mamma var enestående. Hele veien har jeg gruet meg til at jentente skulle bli eldre. Men jeg må bare si det, det blir jo bare bedre og bedre! Alderen jentene er i nå, 13 mnd i morgen, er så utrolig morsom, lærerik og givende. De lærer så fort, de hermer dagen lang etter hverandre og oss og det er utvikling for hver dag.
I går kveld våknet Otilie kl 22 i senga si, jeg fikk det tilfeldigvis med meg fordi jeg gikk forbi døren til rommet da hun var våken. Jeg ble stående å lytte til døren og ropte lavt til BT om at han måtte komme. Vi ble så nysgjerrige på hva hun drev med at vi tok på oss skoene og gikk ut for å titte igjennom vinduet. Og der ligger lille gull i sengenen sin og har en dyp samtale med kaninbamsen sin. En rolig pludring igjennom døren i noen minutter før hun igjen sovnet uten en klage. Jeg kan ikke noe for det, men jeg blir bare så rørt av disse finurlige ideene deres.
I dag løp jeg etter kamera da jeg fant Olivia i sofaen sammen med pus, de har blitt så glad i å gi fra seg koser, de gir kos til alt og alle, og mens de legger kinnet til sier de "mmmmm" for det gjør jo alltid mamma når hun får en kos, Olivia sier også alltid "takk" etter en kos. Igjen såå rørt da gitt ^^,

Takk og lov for at jeg alltid har et kamera i nærheten

 

Tilbake til overskriften, i dag sitter jeg med en følelse av at jeg er litt sent i gang. Og da jeg tenkte etter er jeg over hode ikke det, det er bare at jeg blogger litt senere enn normalt som gjør at det føles slik ut. Normalt sitter jeg å skriver rett etter jentene er lagt for dagluren, men i dag ble det ikke slik. 

Jeg sto opp 06:45 og tok meg en dusj, jentene sto opp tidlig i dag så jeg hentet de ut fra rommet 7:15, vi koset oss i stuen alle fire da Sophia var på plass, etter frokosten vasket jeg over gulvet i stuen, og fortsatte på et påbegynt prosjekt til barnerommet. Da jentene var lagt smatt jeg opp i andre etasje og endelig begynner barnerommet å ta form! Jeg har i dag fått montert opp taklampe der inne og jeg kan nesten ikke vente med å få inn alle møblene og gjøre det helt klart! Jeg tenkte å lage en liten film når jentene får komme inn på rommet sitt for første gang. Det er mange av dere som har etterlengtet en film av O2! 

Det er utrolig mange som spør meg hvordan jeg får tid til alt jeg får gjort. Og jeg trur ikke dere helt vet hva dere snakker om når dere spør om akkurat det, haha. Jeg får ikke gjort noe føler jeg, ikke mens jentene er våkene i hvertfall, da går tiden til lek, matlaging og spising, for ja jeg synes de spiser HELE tiden. Når man skal få inn 5 måltider fra 8-9 om morgen til 7 om kvelden så føler jeg egentlig at jeg ikke gjør annet enn å enten lage mat eller sitte ved bordet og spise mat med jentene. I dag ble Sophia hentet tidlig, så jentene og jeg tok en rask og enkel lunsj nr 2 i spisestuen. Virkelig å anbefale alle mødre der ute. 

1 stor banan, to egg og to håndfulle med havregryn, bland det sammen med en stavmikser og stek lapper i pannen med litt smør. 
Det er så godt, og samtidig rask og sunt.
For å prøve å være litt effektiv i dag så er symaskinen fremme mens jentene koser seg med maten sin :) 

Hjemmesydd KJOLE til ei lita prinsesse

I går kveld satt jeg meg ned i stuen og tegnet opp kjolemønster i de minste størrelsene. Vi hadde så klart på melodigrandprix i bakgrunnen, det må man jo få med seg uansett hvor fantastisk dårlige sanger som er med. Jeg fant frem litt stoff og klarte ikke la syingen vente for å lage kjoler må være det gøyeste jeg syr.

Denne kjolen med hårbånd til skal være en gave til ei nydelig lita jente :) Stoffene er fra panduro, og det blomstrete stoffet er fra Tilda serien, jeg ELSKER Tidla-stoffene, de er så ufattelig lekkre og i tillegg er de Norskdesignet fra ei dame i Vestfold, her jeg bor. 

Hva synes dere om kjolen? 

 

OPPSKRIFT SKJØRT

OBS: langt innlegg ;)


MØNSTER SKJØRT:

Start med å måle omkretsen rundt livet til barnet ditt, eller deg selv om du heller ønsker å sy et skjørt i din størrelse. Del målet ditt opp i 4, for du skal bare tegne en 1/4 av skjørtet av gangen. Eks, er omkretsen rundt livet 60 cm så tar du 60/4 = 15 cm.

Fremside:
Merk av to streker med 15 cm (eller så klart ditt mål) på et ark, pluss på 8 cm (7 cm skal gå til foldebretter, og 1 cm til sømrom). Tegn opp en litt buet strek i mellom det nye målet ditt (mitt ville vært 15+8= 23 cm.) Den ene streken du tegner som lengden på skjører skal gå rett ned, som en tilnærmen 90 graders vinkel, det vil blir midt foran på skjøret, den andre siden skrår du litt utover slik at skjørtet får sving. Du velger selv lengen på skjørtet. Teng så en tilnærmet paralell bue i bunn som den oppe. (ikke overdriv buen, det ser rart ut når skjørtet blir ferdig). Et lite stykke inn fra miden øverst på ønsteret setter du av to merker med 3 cm i mellom. Se bildet under. Når du skal klippe ut dette mønsteret, legger du stoffet dobbelt slik at du får brettekanten mot midtsiden av fremdelen, slik at det ferdig klipte fremstykket blir helt, og ikke delt på midten slik mønsteret er - se bildet under. 

Baksiden tegnes nesten likt. Bruk smørpapir, da kan du legge mønsteret til fremdelen under og du ser strekene igjennom. Tegn bakdelen to cm smalere enn fremdelen, altså: når fremdelen ligge under så tegner du to cm på innsiden langs den den skrå siden hvor du vil få sømmen (høyre side på bildet under). Tegn så på det ekstra stykket som vil havne midt bak på rompa, det er stykket vi bruker til å feste trykkapper/knapper på. Du kan selv velge hvor langt dette stykke skal være, det kan gå helt ned om du ønsker knapper hele veien. Tykkelsen skal være ca 2 cm + 2 cm.  Merk av to streker med 3 cm i mellom øverst ved livet hvor du ønsker å ha en fold - se bildet under. 

Denne delen skal du ha to deler av når du klipper ut stoffdelene. Legg stoffet dobbelt og klipp rundt hele, da får du en høyre del og en venstredel. Den ene av sidene klipper du vekk halvparten av stykket til knappefeste.  

Klipp noen små hakk der hvor du har merket av til foldene. FREMGANGSMÅTE:

Alle 3 stoffdelene har merket opp folderom. Lag foldene slik jeg har laget en under. Hakkene etter markeringen ser du på den rette delen av bretten som vil havne på vrangsiden av stoffet. 

Sy en søm øvert slik at folden holder seg. 

På fremdelen: legg til en folde til slik du ser jeg har gjort på bildet under, sy den fast slik du sydde fast foldene over. På baksiden holder det med den folden som er over, man kan også justere dette når du har sydd sammen alle delene, ser du at skjørtet blir veldig stort kan du legge på en fold til på hver side. 

Sy sammen fremstykke med bakstykkene, rette mot rette slik at sømmen kommer på vrangsiden 

Sy sammen bakdelene, kun den delen som er før knappestykket. 
Og nå gjelder det å prøve det på, for når man tegner mønster selv må man gjerne gjøre noen justeringer. Blir skjørtet for lite kan du ta opp folder, er skjørtet alt for vidt i livet kan du sy sømmene i siden av skjørtet litt lenger inn, og klippe vekk det som blir til overs etterpå. 

Kanten i livet

Når jeg laget skjørt til de små brukte jeg ribb/strech stoff i livet, det er nok mer behagelig for de små som åler kroppen i alle vinkler til en hver tid i tillegg til at de kan vokse med strechen slik at plagget varer lenger enn om man bruker bomull uten stretch som jeg brukte i skjørtet jeg lagde til meg selv DETTE
Bruk målet rundt livet, og trekk i fra 8-10 cm om du bruker et strechstoff. 

Klipp ut en remse i din lenge som er ca 6 cm bred. 

Legg den dobbelt og sy sammen endene. Vreng tilbake slik at sømene blir på vrangsiden

Sy fast ribben på skjørtet. Ribben er kortere enn skjørtet, derfor må du dra i ribben slik at det strekker seg hele veien til enden av skjørtet. Jeg begynner alltid fra midten når jeg fester på ribben, det er lettere å få strekt den likt hele veien da. 

Se hvordan jeg strekker ut ribben. Jeg strekker den helt ut til enden på det korte knappestykket, men stopper ribben halveis inn på det lange knappestykket. Det er fordi disse enden skal brettes inn etter på og da slipper det å bli flere lag med stoff enn nødvendig bak. 

Jeg er veldig glad i å sette på detaljer som gjør klærne jeg syr litt mer enestående, denne gangen ble det en blondekant som jeg sydde fast akkurat i overgangen fra ribb til skjørt. Den har også oppgaven i å festen sømmen fra ribb til skjørt nedover. 

Knappestykket:

Brett det minste stykket inn slik at det går en rett linje fra sømmen og opp til toppen av skjørtet. Fest gjerne et par nåler for å holde det slik. 

Sy et knappehull i ribben, du kan også forenkle det ved å bare bruke trykkapper. 

Fest på en knapp på den andre enden av ribben. Samme ende som knappen er festet bretter du inn stoffet fra enden på ribben. Fest på et par trykkapper på bomullsdelene. Da slipper du å sy fast denfliken som skal brettes inn siden den holdes på plass av knappene.

Til slutt bruker du et strykejern til å hjelpe deg med å brette inn kanten i bunn av skjørtet to ganger slik at enden på stoffet blir gjemt. 

Sy en søm langs kanten hele veien som holder bretten fast, sy alltid på rettsiden når du syr en søm som vil synes, det blir mye penere. 

Og du er ferdig. 
Hjemmesydd BarneSKJØRT

GOD FREDAG! Nå er det helg igjen, ukene går så fort! 
I dag fant jeg frem symaskinen min, fikk så lyst til å sy et skjørt til O2, det er noe de ikke har. Jeg har rukket å sy et, og da syntes jeg at jeg fortjente en liten kaffepause med litt blogging. Det er jo tross alt fredag. Jeg tenkte at jeg skulle være så grei å dele oppskrift med dere denne gangen, jeg har veldig lyst til å gjøre det for hvert plagg jeg syr, men det tar så syykt lang tid, og med tre 1 åringer i hus har jeg ikke så mye tid til overs lenger.

Dette skjørtet er enkelt å klare å tegne et mønster til selv, om man vet sånn ca hvordan det skal se ut. I mellomtiden kan jeg friste med bilder av det ene ferdige skjørte. Jeg har fått lov av moren til Sophia å vise et par bilder av S på bloggen i dag. For Sophia og jeg har hatt skikkelig alenetid. S tok en liten tjuvstart på dagluren da hun sovnet ved matbordet i halv 11-tiden, jeg hadde ikke hjerte til annet enn å løfte henne over til lekegrinden og legge et pledd over henne, så da jeg la O2 kl 12, våknet S og siden har vi kost oss inne med musikk, leker og sying. Jeg måtte jo se om skjøret passet underveis siden jeg syr fra hodet og egen tegning. Så da fikk S være min lille prøvekanin. Om dere vil se mer til denne vakre jenta så skriver moren, Charlotte en fantastisk søt blogg HER

Dette skjørtet er ganske likt som det skjørtet jeg har sydd til meg selv som så veldig mange ønsker seg fremgangsmåte på. Med fremgangmåte på dette skjørtet burde dere klare og gjøre om størrelsen til en voksensize :D Kommer tilbake til det i innlegget med fremgangmetoden. 


Foran


Detaljer foran


Passet perfekt til Otilie også, som er veldig opptatt av å kose med bamsene sine om dagen ^^,


Bak


Detaljer bak


Og til slutt enda et nydelg bilde av Sophia

 God HELG!

Lengre ØYEVIPPER - Naturlig!

REKLAME

Husker dere jeg la ut et innlegg om Xlash? Et produkt som gir vekstnæring til øyevippene slik at de vokser seg lengre og blir kraftigere noe som også får vippene til å se mørkere ut. Vel nå har jeg testet Xlash i en mnd, så det er på tide med en liten oppdatering. 

Men først litt informasjon om Xlash. Xlash er en vekstnæring til øyevipper som er laget  på 100 % naturlige planteekstrakter, dette er ingredienser som jobber sammen med kroppens egne cellefornyelser og prosesser. Vekstnæringen gjør at vippene blir lengre enn de normalt blir før de faller av i sin syklus, de blir også kraftigere og etter hva jeg kan se har jeg fått langt flere vipper. Jeg trur nok kanskje det er fordi jeg ikke mister vipper like mye nå etter at jeg startet med Xlash som gjør at jeg "rekker" å ha flere vipper av gangen. 
Xlash er heller ikke testet på dyr og er det mest solgte produktet for vekst av øyevipper blant mange lignende merker på markedet. I tillegg ligger de langt under pris sammenlignet med lignende varer. Det er så bra at de har 100 % fornøydhetsgaranti, ja, du får pengene tilbake om du ikke er fornøyd. Les gjerne mer og produktet på hjemmesiden til Xlash HER.

Hva har man å tape sier bare jeg. Plutselig føler jeg at jeg har fått de disneyprinsesse-vippene. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har hatt så lange og så fyldige øyevipper i mitt liv. Flere har fortalt meg at jeg må holde ut lengre med Xlash om jeg ikke ser forskjell etter en mnd, for mange har brukt Xlash i to mnd før de fikk synlig resultat. Da må jeg bare si at jeg gleder meg til fortsettelsen, for her er det forandring allerede etter 30 dager. 


Før (uten maskara)


Etter 30 dagers bruk av Xlash (uten maskara)

Det er veldig greit å bruke Xlash, det skal påføres en gang om dagen, gjerne på kvelden slik at de får virke i 5 timer uten å blir forstyrret av sminke ol. Og om kvelden tar man jo uansett av sminken for å sove, så da er det bare å tegne på vekstserumet slik du ville tegnet en strek med eyeliner og gå til sengs. 
Man merker ingenting til produktet, jeg har heller ikke fått antydning til irritert hud eller rødhet.  

Nei takk, til vippe-extensions som koster en formue og som faller av en etter en til det står igjen noen få og ser rare ut!  

Jeg har også en gledelig nyhet til alle dere som leser bloggen min, for jeg gir dere en rabattkode hos Xlash. Rabattkoden gir dere produktet til 399,- i stedet for 499,- fra i dag og frem til søndag 18. mai!! Produktet holder i 4-5 mnd ved daglig bruk! Som jeg nevnte over, dere har ingenting å tape på å prøve, for er du ikke fornøyd får du pengene tilbake. Men jeg kan garantere dere at dette virkelig fungerer. Jeg er helt målløs, og venninnene mine med. "syykt lange øyevipper du har" har jeg fått høre flere enn en gang den siste uken! I LOVE IT ...

Det spiller ingen rolle om antrekket du har på deg koster en formue, det første et menneske vil møte på er dine øyne, la de være det vakreste du bærer! 

Dere finner Xlash med rabattkoden HER !! "Fordi du fortjener det!"

Gjør som meg og 150.000 andre fornøyde kunder ved å kjøpe Xlash og få lange flotte vipper som er helt naturlige ^^, 

Ha en strålende dag! 

Barnemat med TORSK

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/10690815/?claim=at3d53rmkan">Follow my blog with Bloglovin</a>

 

Hei alle sammen, da jeg hadde spørsmålsrunde fikk jeg inntrykk av at mange ønsket seg flere barnemat innlegg, så i dag kommer det et. 

Når jeg lager middager til jentene, så improviserer jeg stort sett alltid, også er det er noen av rettene som blir favoritter som jeg lager om igjen og om igjen. Det jeg tenker på som er viktig når jeg lager en middag er å ha med kjøtt/fisk/fugl, grønnsaker, fett og litt stivelse. Og innenfor hver av de sjangerene varierer jeg veldig. Ofte bruker jeg det jeg har i kjøleskapet fra sist rett over i en ny rett for å ikke kaste råvarer. I dag har jeg laget en torskerett som er veldig enkel å lage. 

Ingrediensene er:

 • 2-3 ren torskefileter (ikke bruk lettsaltet, for små barn skal ikke ha salt)
 • en stor søtpotet
 • 3 store gulrøtter
 • 1 stangselleri (kan også byttes ut med vårløk, purre om du har det i kjøreskapet. Jeg har alltid stangselleri i kjøleskapet for jeg bruker også stangselleri i pastabolognaise- retten HER)
 • 1/2 løk
 • kruspersille
 • ekte smør 

Jeg har sluttet å bruke Philips Avent sin damenhet og hurtigmikser når jeg lager middager til jentene, det er fordi jeg nå lager middag til tre og de har i tillegg blitt så store at de spiser mye. Så matlageren jeg har vært så utrolig glad i blir for liten nå som jeg lager større posjoner og jeg lager gjerne så store posjoner at jeg kan fryse ned litt slik at jeg slipper å lage mat hver dag.

Skjær opp alle grønnsakene i biter og ha de over i en kjele med vann. Skjær opp torsken i biter, men la den ligge å vente litt, sammen med kruspersille du plukker av urten din. La grønnsakene stå å koke i ca 15 minutter, til grønnsakene begynner å bli myke.

Etter 15 min har du i torsk og persille. Da det stå å trekke i 10-15 minutter til fisken er ferdig, det ser du ved at den lett deler seg. 

Mens jeg lager mat er jentene i stua og leker, se som de roter, og Sophia har vist funnet en smokk. Hihi,  slik som de koser seg når de får holde på. 

Når maten er ferdig kokt, heller du av vannet, putter i et par skjeer med smør og moser med en potetmoser eller en stavmikser alt ettersom hvor store biter barnet ditt er klar for å spise. O2 har blitt veldig flinke til å tygge biter, så da bruker jeg potetmoseren først til å mose litt, også bruker jeg stavmikseren etterpå når jeg har tatt vekk litt av det med større biter i, for S som jeg er dagmamma for spiser mye bedre om det ikke er like mye klumper, så der må man bare se ann barnet hva de foretrekker og er klar for. 

Jeg opplever noen ganger at jeg synes mat som har vært fryst blir litt tørr, da kan man ha i litt vann så klart, eller man kan bruke melk i denne retten. Er barnet under tilvending av kumelk bruker man det, hvis ikke kan man bruke mm eller mme, men ved mme er det viktig at maten blir spist med en gang og at man ikke tar vare på restene da mme blir dårlig om den blir stående. Håper det smaker :) 

Svar på spørsømålsrunde

Takk for alle flotte spørsmål! Det har kommet inn veldig mange, så jeg blir nok nødt til å plukke ut noen, og i stedet for å gjennfortelle alle spørsmålene, svarer jeg felles så godt jeg kan :) OTILIE OG OLIVIA 
- Var ønsket da vi først fant ut av graviditeten, men ble til litt fortere enn ventet. Jeg fant ut av graviditeten 5 uker på vei, da mensturasjonen uteble. Jeg hadde ingen anelse om at det var to før ordinær UL i uke 19. Så det kom som et stort sjokk, med tårer og latter om hverandre, og ja, jeg var mye kvalm i svangerskapet, kastet opp hver dag i over 2 mnd. 
- Vi fikk beksjed om at jentene var toegget i svangerskapet og etter fødsel på sykehuset, da jentene var 4 mnd syntes vi de vokste seg mer og mer like, så vi bestemte oss for å ta en DNA-test som viste til at de er 99,99 % sikkert eneggede.  Vi som kjenner O2 godt ser flere ulikheter enn likheter, Otilie har blandt annet en del mer hår som gjør de forskjellige selv bakfra, de har også veldig forskjellig personlighet, lyder og kropsspårk som gjør at de blir veldig forskjellige. Jeg har tatt feil av de ja, det var en periode de var nesten HELT like, og jeg må se lenge på bilder fra den tiden for å se hvem som er hvem - men jeg har aldri byttet de om som mange lurer på. De har flere kjennemerker som gjør at jeg ikke kunne blandet dem, eks: de har hårvirvelen på hver sin side av hodet. Speilingene fortsetter å komme, begge jentene har fått 6 tenner nå og alle har kommet opp likt på motsatt side av hverandre, de sover også med hode til hver sin retning.
- Jentene skal i barnehage, men vi har søkt barnehageplass fra januar 2015, vi håper på å få inn jentene 50 % frem til sommeren, da BT skal ta ut pappaperm fordelt på en 50 % stilling fra nyåret til sommeren, om de ikke får plass starter de i barnehage fra høsten 2015 - 2,5 år gamle
- Flere lurer også på navnene, jeg syntes Rose og Mie ville vært veldig fine navn til jentene, vi snakket aldri om to gutte navn, men mitt guttenavn hadde det vært en gutt ville vært Anton Emíl (Anton etter min farfar) Og hvis de tok feil på første ul om at det var to jenter og en av hver i stedet hadde det nok blitt Mie og Max :)  RUTINER HOS JENTENE 
- Morningen for jentene starter rundt kl 8. Da våkner de og kommer opp, hverdagen elsker de for når de våkner ser de Sophia som jeg er dagmamma for. De har blitt så gode venner og det er så gøy å se. Vi setter oss i spisestuen alle fire og spiser en god frokost. Så er det lek og moro på gulvet til klokken er 11-12, da spiser jentene litt før jeg legger alle ut i vogna, de sover alltid ute, regner det sover de i garasjen med åpen dør slik at de får frisk luft. De sover alt fra 1 time til 3 timer. Så leker vi igjen før jentene spiser middag i halv 4 tiden. Kanskje spiser de et lite mellommåltid etter vognluren om de våkner tidlig. I 6 tiden pleier BT og jeg og spise middag og da får jentene også lov til å spise de til vil ha av den maten vi spiser, hvis ikke spiser de brødskiver til kvelds, før vi pusser tenner og tar på pysjamasen. Kl 19 er de i seng. Leggerutinene har blitt veldig bra, de sovner stort sett alltid uten noen protester kl 19, men våkner fremdeles ofte i 21 tiden, da har de nesten alltid bæsjet, så da er det opp og bytte bleie så får de litt melk og blir lagt igjen og da sover de til morgen etter. MAT TIL JENTENE
- Frokost - brødskiver med forskjellig pålegg: leverpostei, smøreost, makrell i tomat, egg. 
- lunsj før vogna: yoghurt med harvregryn  
- måltid før middag: noe godt: banan og avokado blanding. Stekte lapper laget av egg, banan og harvregryn, med syltetøy på. Brødskive med omelett. Frukt. 
- middag: alltid hjemmelagde middager, gjerne med dessert til, frukt eller bær.
- kveldsmat: maten vi spiser til middag, eller brødskiver.
- jentene har fått ferdig grøt fra de var 4 mnd, men de ble fort lei av smaken selv om jeg alltid har hatt på hjemmelagde frukt- eller bærsmoothier. Vi har fremdeles mme i skapet, men blir nesten ikke brukt lengre. Jeg kjøper IKKE babymat på glass, jeg synes det er helt unødvening å betale for vann og stivelse som er tilsatt i all barnemat. Det eneste jeg gir av ferdig produkter er smoothiene på "tuber" - de er av 100 % økologiske produkter, og er veldig fine å ta med på tur, jentene suger rett av beholderen så det blir minimalt med gris også.  OSS 
- BT og meg har vist hvem hverandre har vært i mange år, vi er fra samme kommunen og gikk på samme ungdomsskole, han i 10. og jeg i 8.  Jeg var fisken BT skulle ha, og han fisket i 4 år før jeg en dag bet på kroken av hans fansastiske personlighet sammen med det kjekke utseende. 
- Vi har ikke lagt noen gifteplan, det er egentlig ikke noe vi snakker så mye om, for vi vet begge at det vil koste mer penger enn vi har råd til å bruke akkurat nå. Men så klart drømmer jeg om å få bære en hvit fortryllende kjole nedover kirkegulvet en dag. Om vi er kristene? - en av oss er, så da for dere gjette på hvem ;)
- Vi blir nok boene på gården til en av jentene vil overta den, men vi er ikke bønder, vi leier bort jordene, og har ikke andre dyr enn hund og katter på gården den dag i dag. Antall dyr vil nok stige betraktlig den dagen jentene er litt større og får gleden av å være med ut å kose, mate og stelle. Hesten min står på en gård 5 min unna, jeg er dressurrytter og er derfor avhengig av en god ridebane, noe som ikke er på denne gården. (enda ;) )
- flere barn er ikke noe vi planlegger nå. To er helt perfekt som det er.  MEG
- Studiene har jeg avsluttet desverre, det var ikke fordi det ble for mye for meg, det var rett ogs slett fordi skolen er på vei til å gå konkurs og de ga oss ikke lengre den læringen vi burde fått. Veldig trist for jeg elsket studiet. Jeg vet ikke helt hva det blir til fremover, jeg har fått tilbud om jobb på bakgrunn av utdannelsen min (naturmedisin på dyr), så håper det går i bokst. Hvis ikke kommer jeg til å begynne å studere igjen, og da blir det nok journalistikk som står øverst på planen. 
- jeg var 21 år da jeg ble gravid, og 22 år da jentene ble født.  
- Jeg får ikke tid til alt jeg gjerne skulle gjort, men jeg sitter ikke mye på rompa om det ikke er fordi jeg sitter å skriver et blogginnlegg, TV og serier er omtrent ikke eksisterende i min hverdag, jeg ser ikke på serier fordi jeg mener selv jeg ikke har tid til det. Haha, så det er et valg jeg har tatt. Da jeg var gravid hadde jeg fått legebeskjed om å være liggende i sofaen så mye som mulig, og da startet jeg å se en serie, jeg som alle andre ble helt hekta, og derfor er det den første og siste serien jeg kommer til å se på. Det tar alt for mye av min dyrbare tid. 
- Jeg har fremdeles hesten min, har vel egentlig ikke tid eller råd, men forguder jo madammen min og ELSKER å ri så jeg sliter veldig med å klare å selge henne. Mulige jeg setter henne bort på för slik at jeg kan spare penger til å bygge stallbokser i låven for så å få henne hjem igjen om noen år. 
- mamma fikk meg til å begynne å sy, hun er har studert søm så er veldig flink, selv om hun ikke jobber med noe i nærheten av å sy da hun sitter å styrer IT på Riksospitalet. Jeg begynte å sy sommeren 2013, og jeg elsker det, har blitt mindre nå i det siste, rett og slett fordi jeg har mye mindre tid nå som jentene ikke sover hele dagen ;)
- om ti år, ja det er egentlig veldig vanskelig å si. Da håper jeg at jeg bor i et nytt og fint hus med isolasjon i veggene. BT har mulighens tatt over farens firma, og jeg har en god jobb i journalistverden. 

Om det var noe du ikke fikk svar på kan du sende spørsmålet på nytt i kommentarfeltet her, så skal jeg svare så fort jeg har mulighet :) 

SPØRSMÅLSRUNDE!

Hei hei :) 

I mangel på skriveinspirasjon tenkte jeg at jeg kunne kjøre i gang en spørsmålsrunde igjen. Det er lenge siden sist, så kanskje er det noen som har noen spørsmål å stille, eller ønsker til blogginnlegg ? 

I såfall skriv ned spørsmålene dine i kommentarfeltet under :) 

Ha en strålende dag! 

 

FletteVIDEO

Hei alle sammen. 
Tenkte jeg kunne legge ut en video om hvordan jeg fletter håret mitt selv. Jeg får stort sett alltid spørsmål om fletting om jeg viser at bilde på IG hvor jeg har håret flettet. Jeg bestemte meg for å vise dere frisyren hvor jeg fletter hele håret til en blomst. Synes det er en veldig søt frisyre, og gleder meg veldig til jentene mine får så langt hår at jeg kan flette litt på dem også ^^, Er noen dager siden jeg lagde videoen, men så har jeg hatt litt problemer med MR Mac, så det har tatt litt tid. 

Det er egentlig ikke så vanskelig å lage denne frisyren på seg selv, men det krever at man klarer å flette seg selv. Vet det er mage som sliter litt med å finne teknikken på det - kun øvelse gjør mester. For å lage denne fletten, fletter jeg en vanlig fiskeflette, hvor du tar med litt hår hele veien, fra undersiden - det vil si for hver hårremse du skal flette inn legger du den under i stedet for over som kanskje er mer vanlig - det er sikkert lettere å forstå om du ser på videoen enn leser min forklaring. Resultatet av en slik flette er at det ser ut som at fletten ligger utenpå håret. 

.
Håper dere liker videoer, gi meg gjerne en tilbakemelding :D 

Water Marble Negler! Fantastiske negler

Et tips til superkoselig jentekveld er å møtes over litt manikyr. Min ene beste venninne og meg, møtes ca anne hver uke for å skravle om alt og ingenting samtidig som vi får lakker neglene. Hihi. Det er super koselig og kjempe moro, vi tok oss i å være litt over kanten fnisete og barnslige i går da vi prøvde ut Wather Marble for første gang. Vi ble like imponert over hver ferdige finger, skulle nesten tru vi vant i lotto for hvert nye mønster som dukket opp.
Resultatet ble jo fortryllende.

Water Marble er ikke noe du gjør om du har det litt travelt for det tar litt tid, i hvertfall de første gangene, men har du lyst til å ha en skikkelig "plei deg selv"-dag er water Marble genialt. Det er ikke så veldig vaskelig, det krever bare litt mer enn en halvtime og en haug med Q-tips ;)

Det du trenger:

 • De neglelakkene du har i skapet eller noen nye fra for eks. H&M som er billige.
 • Neglelakkfjerner
 • q-tips
 • et eggeglass
 • en nål/tannpirker

Start med å fylle eggeglasset med vann, så høyt at det blir lett å dyppe neglen ned.
Påfør et strøk neglelakk med en lys base på fingrene og la det tørke.
Velg ut de fargene du ønsker på fingeren, gjerne med litt kontraster, en lys og en mørk, eller to helt forskjellige farger. Du kan også bruke tre farger om ønskelig. Drypp så en dråpe med neglelakk i vannet før du bytter farge og drypper den dråpen i miden av ringen som er dannet i vannet, gjenta dette til du har dryppen 5-6 dråper, og du vil få et lignende mønster som bildene under viser.

Bruk nålen eller tannpirkeren til å dra forsiktig fargene i hverandre slik at det danner seg et fint mønster. Når du har et mønster du er fornøyd med finner du frem en Q-tips, så dypper du den ene neglen ned i  eggeglasset og snurrer q-tipsen rundt fingeren for å fjerne neglelakken som blir til overs før du løfter opp fingeren igjen.

Når du tar fingeren opp fra eggeglasset har fingeren fått et nydelig mønster. Du kan teipe rundt neglen før du dupper fingeren i neglelakk, det blir nok mindre gris, men tar jo også litt tid, så vi droppet det og fjernet neglelakken som var på utsiden av neglen med q-tips med neglelakkfjerner.Hver finger fått et unikt mønster.

Til slutt tegnet vi på noen prikker for det lille ekstra, og la på et lag med top coat.

Det finnes også mange videoer på YouTube.com - søk opp Water Marble så finner dere videoer som viser dere steg for steg :)

Ha en fin dag

Til tvillingmammaene

Siden dagen jeg fikk vite at to små skatter lå i magen og vokste har jeg levd etter min lille regel: Vis dem at det ikke er noe verre å få to barn samtidig!

Jeg møtte motgang, en motgang jeg ikke viste om. Jeg viste ikke at da jeg fortalte menneskene rundt meg om at vi ventet tvillinger så ville vi få til svar: "stakkars dere".  Jeg viste ikke at noen skulle fortelle meg at de hadde gravd sin egen grav om de fikk høre at det var tvillinger i vente. Jeg viste heller ikke at bekjente ville si: "haha, så glad jeg er for at det ikke er meg"

Hadde vi gjort noe galt? Var det noe galt med barna våre? Var det så forferdelig å få barn at det å få to ville være en umulig oppgave?

Dette er grunnen til at jeg ble nødt til å bevise, bevise at det å få tvillinger ikke er noe verre, kanskje er det bedre? Det kommer an på øyet som ser. Og jeg har klart det, jeg har klart å endre synet til mine kjente, men også mange ukjente rundt i hele Norges land. Jeg startet i det små, jeg viste familie og venner hvordan jeg klarte å få gitt to babyer mat samtidig. Jeg jobbet beinhardt psykisk og fysisk for å få til dobbeltamming, og ikke bare var det dobbelt amming, det var i tillegg dobbeltamming av premature babyer. Jeg fikk det til fordi jeg hadde bestemt meg for å klare det, fordi jeg ofret alt for å få det til. I etterkant kan jeg se meg tilbake og tenke gud for en jobb jeg gjorde, jeg kan nesten ikke fatte at jeg holdt ut i 6 mnd. - men jeg er stolt!

Så var det å vise alle de kjente hvordan jeg kunne gå igjennom en hverdag hvor jeg har vært alene hjemme med barna fra 7 om morgningen til 17-19 om kvelden fra dagen vi kom hjem fra sykehuset - som var i min svangerskapsuke 35, selv om jentene var allerede blitt 3 uker gamle. Det var en stor tilfredstillelse og se de beundringsverdige øynene når jeg "sjonglerte" jentene rundt. 

Jeg hadde fått de nærmeste til å endre synet fra hvor forferdelig det måtte være å få to samtidig til "du er den perfekte tvillingmamma, det virker jo som det er lettere for deg med to enn for andre jeg kjenner med en, alikevell trur jeg ikke jeg ville taklet det like lett"

Jeg startet bloggskriving fordi jeg var lei av å svare på det samme spørsmålet til alle jeg møtte: "er det ikke fryktelig slitsomt, det må jo være det?" 
Her i fra kunne jeg være tøffere i trynet, jeg kunne svare tilbake alle som hadde slengt kommentarer om hvor lite heldige vi var, som jeg ikke klarte på butikken. Jeg trengte ikke lengre å forsvare meg, jeg kunne fronte det.

Jeg har fått mail av flere tvillingmammaer enn jeg har tall på. Jeg har fått takknemlighet fra folk jeg ikke kjenner. Og jeg har fått spørsmål som kun en tvillingmamma kan svare på.

Derfor er det et par ting jeg ønsker å si til dere tvillingmammaer:

Det er tøft å få tvillinger, det er beintøft til tider og det er lett å tenk hvor enkelt ting hadde vært med en. Jeg er ikke veldig glad i å skryte av meg selv, men i dag har jeg tenkt til å skryte av alle tvillingmammaer. For selv om jeg har valgt å se på det å ha tvillinger som en like enkel jobb som å få et barn, så vet jeg at det ikke stemmer, jeg finner selvsagt også mange sider som jeg selv velger å se på som en større fordel med å få tvillinger enn å få et barn av gangen, nettopp fordi jeg har valgt å finne dem og har lagt vekt på dem.
Er dere flinke til å la andre passe barna deres vet dere hvor flinke dere selv er. Det er nemlig ikke mange andre enn oss tvillingmammaer som ikke kjenner svetten piple frem i pannen og stresset komme når to stykk babyer krever sitt på en og samme tid. Det er ikke mange andre mammaer som klarer å løfte opp baby nr to mens du fremdeles vugger nr 1 i armen. Det er ikke mange andre enn oss tvillingmammaer som klarer å finne de kreative løsningen som gjør oss til multitaskende mammaer på høyt nivå.

Kanskje er det faktisk en grunn til at nettopp du ble valgt ut til tvillingmamma, de andre hadde kanskje ikke klart det du klarer.
Vær stolt over deg selv og ta til deg alle de hyggelige kommentarene, le av de som mener det må være fryktelig å få tvillinger. De vet ikke hvordan blodet vårt strømmer i årene og tårene presser seg på når de to vi elsker sitter på gulvet å ler av hverandre på en måte ingen andre får dem til å le.

Keep up the good work!

 

 

Diy Prosjekt

I dag våknet jeg opp med migreneanfall! OOOfff. Nå er det så lenge siden sist anfall at jeg nesten ikke kan huske det en gang, så egentlig klager jeg ikke over det da jeg som tennåring hadde anfall opp til to ganger i mnd. Det kjedelige med å våkne til et anfall er at jeg da ikke rekker å ta medisinene tidlig nok til at de skal fungere, heldigvis var det et mindre anfall som bedret seg etter 3 timer ekstra i senga. Takk gud for fridag slik at BT kunne ta jentene. Men hodet er fremdeles tungt og da var det godt å kunne sitte i ro og pusle litt med et nytt diy-prosjekt.

Det er så deilig når man kan lage forandring uten at det koster noen ting. Vasene hadde jeg, og jeg fant bare frem litt garnrester og lim, så satte jeg i gang. Det hele er veldig enkelt.  

Har du en gammel vase eller lysestake du er lei av? Ja, da finner du frem det garnet du ønsker, eller hyssing fra butikken og surrer rundt og rundt. Det er veldig enkelt, jeg brukte litt lim innimellom slik at trådene sitter litt bedre om jeg skal løfte på vasen. I bunn og på toppen limte jeg fast en blondesnor som jeg hadde liggende. Og nå har jeg fått en helt ny vase. 

Jeg fant også frem to hvite kubbelys jeg hadde i stuen, og gjore det samme med disse. Da får jeg ikke brent lyset like langt ned, men lysene ble så mye hyggeligere, så det går nok bra. 

Og slik ble resultatet :)Ha en fin fridag :D