hits

mai 2015

20-70 % Avslag på BliVakker

Annonse 

BliVakker

20-70 % avslag på butikken fra og med Fredag 29 til og med Tirsdag 2. juni.  

I det eneorme markedet av skjønnhetsprodukter og velværeprodukter er det lett og bli forvirret! BliVakker har hele 8500 merkevarer, så da er det ikke rart det vil være vanskelig å velge i mellom produktene. 
BliVakker er kåret til Årets Nettfavoritt 2015 av netthandelskunder i hele Norge, butikken har over 500.000 registrerte kunder, og har goder som gratis frakt og rask levering. I tillegg finner du ofte produktene til en rimligere penge enn i butikk. 

BliVakker har gitt en skreddersydd produktanbefaling til Mor&Barn som jeg i dag skal dele med dere

BARNPaul Mitchell - Kids - Baby don't Cry Shampoo 

The Kids er spesielt utviklet for babyfint hår og supersart hodebunn. Shampoen inneholder Kamille, kornblomst og awapuhi som er beroligende og milde urter. Dermed kan du vaske håret til barnet uten svie i øynene og shampoen gjør i tillegg friseringen lettere samt at den er med på å beskytte mot solens skadlige stråler. Den har en mild og god lukt, og varer lenge da den inneholder 300ml. 

Lykkelig som Liten - Badeolje

Lykkelig som Liten sin filosofi er å tilby trygge og rene hudproduter, laget av de beste naturlige og økologiske råvarer. Produktene er 100% parabenfrie. Denne oljen gir en skånsom vask, uten skadlige tilsetningsstoffer og lukter behagelig av lavendel. 

Lykkelig som Liten - Barnehagekrem 

Barnehagekremer fungerer som en kuldekrem og beskytter små og store kinn i norsk vær. Den er fet og god, og gir beskyttelse der det trengs. 

Calypso Sun Lotion SPF50 Kids

Denne solkremen er hypoallergenisk og vann avstøtende, noe som er ideelt for barn og sensitiv hud. Solkremen skal alltid påføres 20-30 minutter før soleksponering. 

Tangle Teezer The Original - Pink Fizz 

Denne børste forguder jeg! Jeg er så hårsår at det er rart  jeg har så langt hår som jeg har. Denne børsten har gjort det mulig for meg, jeg kjøpte den allerede da den kom ut på markedet som begynner å bli noen år siden nå og jeg har elsket den fra dag én. Jeg har tre forskjellige børster, for håret mitt er litt spesielt, og det er uten tvil denne som er favoritten til jentene. De arvet uheldigvis hårsårheten fra meg, men denne børsten lugger ikke (helt mirakeløst for min del), den er liten og enkel å gre med. Mitt beste kjøp noen sinne. 

MAMMA 

REN - Guerande Salt Exfoliating Body Balm 

Den perfekte rens for huden. Body Balm'en inneholer salt som skrubber bort døde hudceller og gir en fris og ren følelse. Masseres på huden før bading eller dusj. 

REN Kroppspleie er en serie hudpleieprodukter som er formulert med den mest avanserte hudpleieteknologi med kun 100% naturlige og aktive ingredienser. Produktene er utviklet for å hjelpe huden til å oppnå en perfekt balanse. REN er fri for parabener, syntetiske dufter og farger samt propylenglykol. De hudvennlige produktene vil etterlate huden glødende, fresh og perfekt fuktet. 

Exuvianse Vespera Bionic Serum 

Et serum som er klinisk besvist å gjennopprette et ungdommelige utseende, samt miske synligheter av aldringstegn. Serumet er meget effektivt mot rynker, solskadet hud, store porer og ujevn pigmentering. I tilegg blir fine linjer mindre synlige. 

Exuviance Multi-Protective Day Crem SPF20 

En mild dagkrem som inneholder antialdrene ingredienser som pleier og beskytter huden. Den fukter og forbedrer strukturen i tillegg til at den inneholder solbeskyttelse 20. Kremen er helt uten olje og er i tillegg dermatologisk testet. 

Skin Logic Collagen Hydrogen under Eye Patch 

En maske som reduserer mørke ringer og poser under øynene. I tillegg blir linjer og rynker redusert. Pakken holder til tre behandlinger. Og hver behandling gir en følelse av å våkne litt opp av den kjølige gelen som påføres. 

Skin Logic Foot Repair 

En maske til hver av føttene. Masken lindrer grove, tørre føtter og sprukne hæler på kun 20 miutter. Rik på fuktighetsgivende ekstrakter som ginko biloba, grønn te, peppermynte, tang og Shea Butter. Hele serien finner dere HER 

God fornøyelse! 

 

 

KJENNER NOEN EN EKSORSIST???

Da må dere være så greie å fortelle meg, jeg tenger hjelp.. 
Hehehehhaaha, kniiiiiiis! Fy søren og gøy BT og jeg hadde det i går kveld da jentene var lagt. Vi burde nok ha flere kvelder uten internett, for da er det ikke stort annet å gjøre enn å lage litt underholdning selv. Neida, joda. 

Men ja, det er vel på tide å komme med avsløringen av bildet. Dette bildet delet jeg nemlig på snapchat til å begynne med, og da det viste seg at flere syntes bildet var mer enn creepy, måtte jeg bare dele det på Instagram også. Jeg måtte ha høytlesning for BT på sengekanten over de mange spekulasjonene over hva som var galt med bildet. Vi lo og lo. 

Historien til dette bildet lyder så her: 

Jeg sto på gulvet i stuen og strakk meg, jeg oppdaget meg selv i speilet over sofaen og sa
"når jeg strekker armene slik  så ser det egentlig ut som at armene er satt på feil vei!"

"Prøv å ta på deg alle klærne feil vei" lo BT til meg. 

"Trur du det funker da? Hva med puppene" svarte jeg. 

"Ta BH´n på ryggen" 

"HAha, ja, det funker! Jeg er jo ikke akkurat brystfager uansett" 

Og slik gikk det til, jeg dro av meg klærne, festet BH´n på feil vei og fikk på meg genseren igjen med utrigningen bak. Så sannheten er at det verken er et panoramabilde, at BT er med i bildet, eller at kroppen og hode er stilt i hver sin retning. Spekulasjonene på hva som er galt med bilde ble dermed veldig festlig, et bra eksempel må være denne: 

 •  BT Står bak deg, han er ansiktet i dette bildet og tar også bilde med mobilen. Det er din kropp, men snudd endre vei enn slik BT står. Du har tatt håret bak, forover slik at det skel se litt mer realistisk ut, og slik at ansiktet til BT skal synes og passe. Har jeg rett @speiltvillingene? 

(Resten av spekulasjonene kan dere lese under bilde på Instagram)

Så kommer vi til armene, det har seg nemlig slik at jeg har hypermobile ledd (ledd som er mer tøyelig enn normalt) Så derfor kan jeg bøye albuene forbi rett linje, slik at de bøyer seg feil vei. Med andre ord er det inntrekte punktet av armen min faktisk der hvor albuen er, og det som skal se ut som albuen min er innside arm. Haha. - Det er faktisk creepy. Og hånda som tar bilde har jeg bare snudd bak ryggen (det får alle til) ;) Latter forlenger livet, vi får det ikke mer moro enn vi lager det til selv!  

Sydentur

Slik som jeg GLEDER MEG!!! 
I går bestilte jeg og min venninne, Lena, hotell til sydenturen vår. Flybilletten var allerede bestilt, og hotellet var sett ut, men vi fant ut at det var rimeligere og bestille hver for seg enn igjennom et reisefirma. Lena var så drillet på bestillinger og sider å se på at jeg ble rent imponert. Så til slutt hadde vi bestilt direkte flybillett frem og tilbake - Tyrka - Norge. Hotellet kjøpte vi fra hotellets hjemmeside. 

Denne sydenturen skal nytes så til de grader. Nå er det hele to og et halvt år siden sist jeg var på sydenferie, så jeg føler denne turen er vel fortjent. I motsetning til tidligere ferieturer har hotellets krav stått høyest på listen. Med to småbarn er det viktig at det er et barnevennlig hotell med mange fasiliteter som dekker deres behov. Vi bestemte oss også for å skru opp standarden på rommet da vi kommer til å tilbringe mye tid der siden jentene legger seg i 19-tiden. Så vi skal ikke bo på det helt vanvittig store hotellet, men i villa suite som dere ser på bildene over! Gud bedre som jeg gleeeder meg! 

Dette hotellet har virkelig ALT! Badeland og lekeland, samtidig som det ligger på strandlinjen. Spa og treningsenter, pluss all inclusive som er veldig kjekt med to små. 

BT skal være hjemme og jobbe stakkar. Neida, eller joda, men det er hans eget ønske. Det er vist ikke alle som er like glad i sydens varme og late dager, må si jeg beundrer arbeidsinnsatsen hans. ♥

Nettopp derfor trur jeg dette blir tidenes jentetur. Lena, jentene og meg ♥

Og det beste med det hele, det er bare en måned til vi drar! Og det kommer til å gå fort :O :D 

Hvilke planer har dere for sommerferien? 

Vi må bare ta et passbilde.

Det var først svigermor som gjorde meg oppmerksom på at det å få pass til to smårollinger ikke var like enkelt som jeg hadde forestilt meg. I mitt hode skulle jeg dukke opp på den lokale politistasjonen med jentene, ta bildet og vips få to pass. Det var vist ett og annet jeg ikke hadde fått med meg. 

Lengere ned i innlegget kommer det noen tips om det er flere en meg som skal ut å reise med smårollinger for første gang, men først over til bildet. 

Barn under tre år skal ha med passbilde som man tar selv. Lett som en plett, tenkte jeg etter å ha lest de mange kriteriene for godkjent bilde. 

Det er viktig at

 • Fotoet er riktig eksponert og i fotokvalitet
 • Fotoet kan være i svart/hvitt eller i farger
 • Fotoet skal ikke være eldre enn 6 måneder
 • Fotoets størrelse skal være ca. 35 x 45 millimeter
 • Fotoet må tas rett forfra (fokuser på øynene), og mot en hvit bakgrunn
 • Fotoet skal vise hele hodet og toppen av skuldrene, ingen slagskygge
 • Ansiktet skal dekke 70-80 % av bildeflaten, dvs. at avstanden fra isse til hake skal være minst 30 millimeter
 • Øyne skal være åpne og klart synlige, øynene må ikke dekkes av hår
 • Begge ørene skal være helt synlige
 • Både hake, panne og begge kinn skal være synlige
 • Munnen må være lukket
 • Briller må tas av ved fotografering
 • Hodeplagg skal ikke benyttes på passbilder. (Capser, luer, hatter, hårbånd, skjerf etc.)

Jeg satte det hvite kjøkkenbordet på høykant og fant frem en boks de kunne sitte på. Da skulle bakgrunnen være i boks. 
Så fant jeg frem spenner og fikk bort panneluggen til jentene, og vi var klare for photoshoot.
"Kom så skal vi ta et bilde på kjøkkenet" beordret jeg jentene. Det er jo ikke slik at kamera er en fremmed greie for mine to små, så jeg gjorde meg klar da ei av jentene satt på plass.

"se i kamera" "nei, ned med hånda de" "ikke fingeren i nesa da lille" "lukk igjen munnen din" "hold hendene på beina dine du" "sitt rett er du grei" "se hit" "ikke lukke øynene" "lukke munnen" "nei, ikke knip munnen sammen" "tunga inn i munnen" "henda ned" "rett deg opp" "se hit" "se på mamma" "se i kamera" "se litt blid ut også da"

Haha! Er det mulig, når jeg tar bilder av mine små til det vanlige, innebærer ikke det en rekke kommandoer. Jeg er opptatt av at fotograferingen skal være gøy, de skal løpe og leke mens jeg knipser nå og da. Det å få to toåringer til å sitte rett og se inn i kamera uten å snakke, smile eller le bød på et par utfordringer og bestikkelser i form av kjeks om de klarte å sitte stille i to sekunder. 

Men det gikk til slutt, så da får jeg håpe de blir godkjent på politistasjonen. 

Skal du ut å fly for første gang med småbarn er det lurt å lese seg opp på hva du skal gjøre og ha med før du står på politistasjonen.
Les på politiets sider HER

Reiser du uten pappaen til politistasjonen, må du ha med fullmakt og legitimasjonen hans for å få pass. Fullmakt papiret får du skrevet ut fra politiets sider.

Du må også ha med legitimasjon på barnet, fødselsattest for småbarn som ikke har fått sitt første pass. 

Og sist men ikke minst, du må sjekke opp hvor du kan få laget pass. Jeg trudde jeg møtte opp på den lokale politistasjonen slik jeg gjorde før, men i Vestfold har all passbestilling blitt flyttet til Vestfold politidistrikt, og der er det timebestilling. Obs, obs, vær tidlig ute! 


Kollasj #ROMFAVORITTEN

Gårsdagens innlegg nummer to rakk jeg aldri å bli ferdig med, da mamma plutselig kom på kaffebesøk. Så da kommer det nå i stedet, og dette innlegget gleder jeg meg til å vise dere. 

For to uker siden vise jeg frem mitt favorittrom i huset, samtidig laget jeg en emneknagg på Intagram #romfavoritten, og spurte om dere ville dele favorittrommet sammen med meg. I dag har enmeknaggen blitt delt på 104 favorittrom, og i går satt jeg og drømte meg bort i mange fantastiske hjem. Det var mer inspirerende enn å sitte og blad i Vakre Hjem & Interiør. 

Jeg har derfor laget en kollasj med flere av de fantastiske bildene som er delt, og jeg kjenner inspirasjonen boble over! 
Jeg håper at enda flere vil dele sine favorittrom på Instagram med #romfavoritten. Det finnes så mange forskjellige stiler, og det gjør hele denne emneknaggen så unik. 

Hvis interessen for å dele rom fortsetter vil det komme flere inspirerende kollasj på bloggen :) Og så er det jo bare å ta en titt på #romfavoritten, for det er flere bilder som ikke ble vist frem her i dag. :) 

Ha en fin fin dag. 
Og siden det er Instagram-snakkis, må dere gjerne følge oss på SPEILTVILLINGENE 

Jeg har klutenallergi

Annonse


Nei, du leste ikke feil. Jeg kan jo takke høyere makter for at jeg verken får rennende øyne eller tett neste nå som bjørkpollen legger seg som et gult teppe over biler, verandaer og innimellom alle kriker og kroker, men klutenallergi har jeg hatt så lenge jeg kan huske. Er det noe som er verre enn en illeluktende kjøkkenklut?
Min lille hemmelighet er at jeg har hatt våtservietter på kjøkkenet siden jeg fikk barn. For alt som kan gjøre en hverdag litt lettere griper jeg fatt i med det samme. 
-
Med to små i hus, pluss en hund og to katter, vet jeg ikke hvor mange ganger daglig jeg tørker rask over med en våtserviett her og der, for våtservietter har vi overalt. Du vet, de samme vi bruker til barna våre. Nå har jeg oppgradert standarden noen hakk, for pakkene med våtservietter til barn er jo ikke akkurat en pen dekor. Jordan vaskerull derimot er så lekker at den sklir rett inn i interiøret. Det kommer i hvit, sort og rød slik at man kan style etter ønske. 

Som dere så i videoen, så forstår dere kanskje hvorfor jeg foretrekker våtservietter. Jentene synes det er veldig stas å hjelpe til med å vaske, og da blir resultatet at vi må ha tre kluter fremme hver gang.

-
Jordan Vaskerull inneholder bionedbrytbare og dermatologisk testede engangskluter som er fuktet med vaskemiddel - en frisk og deilig duft av grapefrukt. Beholderen porsjonerer enkelt ut en wipes av gangen og inneholder 100 wipes. Når beholderen er tom, kjøper man kun refill. Jordan Vaskerull er å finne i dagligvarebutikk og er plassert sammen med annen tørkerull.  

Min største kilde til søleflekker kommer fra kaffe, og kaffe setter fort merke. Engangsklutene er alltid klare for hånden når uhellet er ute. Min dispenser er plassert strategisk på kjøkkenet, slik at jeg også har tilgang til den fra stuen.


Jordan Vaskerull - Aldri mer sur og ekkel klut!  Til å bli glad i!

Mer om Jordan sine produkter finner dere på landingssiden 

KONKURRANSE - AVSLUTTET

Vinneren ble: HEGE ANITA NILSEN. 

GRATULERER!

Mitt alt

Hvor heldig er ikke jeg som har to sukkerklumper til døtre, hjerteknusere, kollegaer og sjefer. 
En verden uten dem er helt utenkelig, de er mitt alt

Sjefene bestemte at det var slutt på sofasitting klokken 12 i dag, da mente de det var tid for å gå ut. "Ta på djess?" spurte Olivia, men i dag var det verken behov for dress eller jakke. Det var så utrolig varmt, helt til skyene kom, riktignok. 

Jentene er oppslukt i blomster, snart bærer alle klærne de har flekker av løvetannsaft på seg. Det får bare være slik, for hvor glad blir ikke jeg av de mange blomsterbukettene de plukker. Og hver gang en bukett er plukket forteller de at jeg må finne en vase med vann. Jeg har vel aldri sett for meg at jeg skulle begynne å ha løvetann som bordpynt, men i dag er "ugress" den beste pynten i huset. For med den følger kjærligheten fra mine barn, mine solstråler. Shortsen til jentene er fra Virre Vapp, dere kan finne den HER, med rabattkoden: STINE får dere fremdeles fri frakt på det dere handler hos Virre Vapp, der i blant kolleksjonen min. 
Jakkene er fra Nameit, og skoene fra Kavat for de som lurer på det.  

Ha en fantastisk mandag skulle jeg til å si, men denne uken er kort. Så ha en fin tirsdag :D

 

Ferdig? For nå

Herregud!! Jeg er ferdig med eksamen for sommeren. Med andre ord, jeg har sommerferie. For en rar følelse å ikke ha oppgaveinnleveringer på hjernen til en hver tid, nå er det bare å gruglede seg til eksamesresultatet. 

I dag våknet jeg med skallebank og vond hals. Er det bare meg eller er det noe som heter eksamenssyken? Det er så typisk å bli dårlig når eksamen er over, som om man har overbelastet seg og svekket immunforsvaret, men så holder man det gående til det er over. 

Vond hals er heldigvis ikke det verste å ha, det gir bare en ekstra god anledning til å ha en lat dag på sofaen med varm te og pledd.  

I går kjente jeg at jeg trengte å ta en liten fridag. Det har vært en belastende uke på mange måter, heldigvis så avsluttet helgen veldig bra i bursdagsfest for min nest yngste kusine. Vi har blitt en veldig stor familie, og det er så fantastisk når vi samles hele gjengen som vi gjør i slike barnebursdager. 

Det jeg kjenner jeg trenger mest nå om dagen er mye tid med jentene mine. Eksamen har ført til en hel uke hvor jeg knapt har sett snuppene, men BT har vært helt fantastisk til å hjelpe til og støtte meg i den travle uka. 

Jeg er så stolt over jentene om dagen. Vi var på to års kontroll sist uke, og fikk høre at jentene var langt fremme i både språk og motorikk. Det jentene er mest opptatt av i disse dager er å lære seg farger og sanger. Ingenting er søtere enn når de spør hver andre "hvem faje ej det?", også svarer den andre kanskje feil og de blir stående å duskutere fargen i hånda. haha.

Denne språkutviklingen skjer så vanvittig fort, og det er en fryd å stå på siden og kunne følge med. Jeg føler meg litt ekstra priviligert som får så mye tid med barna mine, for jeg får stort sett være den første til å oppdage alle milepælene. 

Gleden med å ha barn er at hverdagen aldri er kjedelig ♥

Et liten glimt fra gårsdagens snapstory. :)

 

Når alt bare føles urettferdig

Eksamensoppgaven skal snart leveres og jeg reiste til kontoret for å se over et par ganger til.

Jeg sitter og ser på oppgaven min, men jeg skjønner at det er fint lite jeg får med meg av det som står skrevet. Tankene mine er alle andre steder, og plutselig blir jeg sittende med tanken på hvor feil alt sammen er. 

På fredag døde en av mine nærmeste kompiser fra folkehøgskolen, denne dagen var det minnestund for han, og selv om jeg ikke hadde mulighet til å være der, ble det lange samtaler med medstudenter, og det hele gikk bare så veldig inn over meg. 

På kontoret satt jeg også og snakket med min beste venninne, hun har ei lita prinsesse i magen, med komplikasjoner. Jeg bare vet at det kommer til å gå veldig fint for den lille jenta, noe annet er ikke akseptabelt. Men av de tingene jeg har lært etter å ha blitt mamma er at ingen frykt er større enn den frykten man kan få for sine barn, og det føles så urettferdig at noe så uskyldig som et ufødt barn skal måtte vente seg operasjon og smerte som det første møte med livet. 

Jeg ble til slutt nødt til å pakke sakene mine og reise hjem til BT, ensomheten på kontoret ble rett og slett for vanskelig. 

Dette kom oppå en del annet som har surret rundt i hodet de siste dagen, som en melding fra noen medstudenter ved veteropatstudiet om at 6 stykker som avsluttet skolen fikk en inkassogjeld i posten (nesten to år senere) på mellom 15 000 og 53 000 kroner. Ingen aner noe som helst om hvordan denne inkassogjelden har bygget seg opp, og ingen har mottatt purringer eller forvarsler på noen ubetalte regninger. Jeg har ikke fått inkassobrev, men er jeg den eneste som ikke har fått? Eller kommer den om et par dager? For jeg avsluttet jo også studiet. Det å sjekke postkassen de siste dagene har derfor vært lite hyggelig. 

Jeg ble også nødt til å bestille meg legetime i går, for det er noe som ikke stemmer i underlivet. Jeg har gått i flere dager med følelsen av å få kynnere, i tillegg til murringer, og smerter, noe som er veldig merkelig da jeg verken er gravid eller har menstruasjon/eggløsning. Jeg sitter med en konisering av livmorhalsen frisk i minnet, så tanken på at noe ikke er som det skal treffer meg i en større grad. 

Nå sitter jeg med minneboka fra folkehøgskolen foran meg, og med venner mimrer vi om en fantastisk gutt vi brakte timevis sammen med. Folkehøgskole gjør et vennskap sterkt, vi bodde jo sammen i nesten ett år. 

Hans hilsen til meg fikk det til å briste. 

Ord blir fattige, men jeg tenner et lys i kveld, og sender varme tanker til familie og venner. 

 

Livet kan være så ufattelig skjørt at det gjør vondt. 


 

 

Tid for å feire

HURRA!! I dag sovnet jentene 19:05. Juhuu. Riktignok så hadde vi verken matro eller en spesielt hyggelig tid fra halv seks til sju, da var det sutring og to motvillige jenter mesteparten av tiden. Akkurat denne perioden hos jentene er ganske krevende synes jeg. De er nå i det stadie hvor de begynner å bli for store for dagluren. Problemet er bare at de samtidig er litt for små, så enten blir det en liten daglur, men da blir det problemer ved legging. Andre alternativet er å droppe dagluren for å få de til å sovne når de burde, problemet er bare at tiden etter klokken fem kan til tider være et mareritt som foreldre. To stykk som sutrer i kor får det til å riste i trommehinnene. 

Akk ja, så det at jentene i dag sovnet rett etter de ble lagt var virkelig noe både BT og jeg trengte. ♥

 


 

Nå sitter vi i sofaen og momser deilig frukt og sjokolade. Kvelden skal nytes og feires. Jeg har hatt en helt utrolig dag. BT tok meg seg begge jentene til en kompis, slik at jeg kunne få litt alenetid. Eksamensoppgaven min er nå ferdig, jeg fikk tid til å rydde og friske opp huset og etter det tok jeg på meg ridebuksa og red tre kvarter på Dronninga. Altså hva mer kan jeg be om? Jeg er bare så vanvittig takknemlig for den beste og diggeste kjæresten jeg er så heldig og dele livet mitt med.Ha en fantastisk helg alle sammen. 

Jeg er helt klar for å se på Eurovision Song Contest ^^, Noe flere? 

Leggetid for to små.

En - to - tre, så starter vi. 

Buksa ned, bodyen opp, strømpebuksa av. Så er det bort med bleia og en liten pause på potta. "Tre små apekatter hoppet på en gren", regla blir gjentatt til alle apekattene er spist opp av krokodillen. Ny bleie kommer på, så følger pyjamasen og plutselig er det tid for tannpussen. 

Klokka 19:00 finner vi smokken og bamse. Like etter ligger det to små solstråler i sengene. En klem, et kyss på pannen, kinnet og munnen. "God natt skatt, jeg elsker deg" "God natt skatt, jeg elsker deg" med to påfølgende svar: "natta, iskejdæ", "natta, iskejdæ".

Lyset blir slukket, og søvnen faller på.

.....

Det hadde vært noe, eller hva dere? 

Det meste overstående var så nær sannheten som den kunne fått blitt, men noe skjedde da vi stilte klokken mot sommeren. Det var da knoll og tott fant ut at de var for store til å legge seg. Det var da de fant ut at det var mye mer spennende å leke, hoppe og hyle i sengene sine. I skrivende stund er klokken 21:09, latter er å høre fra rommet og fire bein som sparker i sengeenden. Det høres ut som at noen ommøblerer rommet der inne.

"Det er natta nå" minner jeg dem på for ente gang.  

I det øyeblikket jeg skriver disse linjer så kan jeg se de mange kommentarene på hva vi bør gjøre og ikke gjøre. Hvorfor ikke skille jentene fra hverandre? Hvorfor ikke være på rommet til de roer seg? Hvorfor ikke gjøre slik og sånn, eller gjør ditt og datt, for det er det som funker. Men jeg skriver ikke disse linjer for å høre hva vi skal gjøre, det er jo bare vi som vet nettopp dette, og jeg er sikker på at det ikke finnes en løsning vi ikke har prøvd. 

Så hva skal jeg frem til med dette innlegget? 

Innlegget tar seg nemlig en ny retning i dette sekund. Det å være foreldre er neimen ikke enkelt, vi lager oss meninger og regler, ja allerede før vi til og med har fått barn. Vi gjør alle så godt vi kan, men noen ganger går det ikke helt etter planen. 
Noen ganger trenger vi å lufte litt frustrasjon med andre, men da det smeller tilbake et svar om hvor enkel man kan gjøre det, angrer vi plutselig på at vi nevnte noe som helst i det hele tatt.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har opplevd dette, og i og med at det har vært et gjentagende samtaleemne med mine venninner vet jeg hvor mange flere som kjenner seg igjen i disse bedreviterne som trur du kjenner barnet bedre enn sine egne foreldre.

Tips og råd kommer alltid godt med, men jeg trur vi også kan si oss enige i at noen ganger så hjelper verken det ene eller andre av de fantastiske løsningene som andre har på lager. Det eneste vi trenger er å lette på trykket av frustrasjonen som opp igjennom tiden blir litt for påtrengende, og det beste svaret vi kan få er: "Jeg føler med deg, vi må alle gå igjennom faser som er litt trøblete, men så retter det seg plutselig" 

 

For hvis en frustrert mamma har behov for å lufte sine tanker, men ikke stiller spørsmålet - hva skal jeg gjøre? 
Så trengs det heller intet svar på det, det trengs kun medfølelse.  Det er en stund siden jeg startet dette innlegget, kanskje lurer du på hvorfor jeg sitter og skriver når jeg heller burde lagt barn, men det er nettopp det jeg har gjort. Det å skrive var passene da jeg satt på utsiden av døren deres etter atter en gang å ha lagt de ned i sengene sine. Nå har det vært musestille i en halvtime, og jeg sitter utslitt i godstolen ved siden av rommet deres. 


Skriveprosessen

Gjett hva det går i her om dagen.. 

Skrive, skrive, tenkte, fjerne, skrive, skrive, fjerne, fjerne! 

Eksamen er virkelig så nervepirrende, jeg som er vandt med å skrive mye burde jo ikke slite med å klare å få ord på papiret. Eksamensnervene får meg derimot til å bli usikker! Hjeeelp! Haha.. 

Uff, men dere kjenner jo alle til tanken om å gjøre det bra på eksamen. Hovedoppgaven min er å skrive en nyhetsartikkel, det kan sammenlignes med norskstilene på skolen, for man kan egentlig ikke vite hvordan det går før man får tilbakemelding. En kan gjøre alt riktig med tanke på oppbygging og tekst, men vil det bli en god story?? 

Heldigvis har jeg nå en sak jeg mener er bra, jeg har et intervju igjen for å få inn en kompetent kilde til. I går hadde jeg intervju med ordføreren i kommunen, så jeg må si at det er spennende og lærerikt å ha eksamen, eller å jobbe som "journalist" ^^, 

Men nå er jeg nødt til å snu nesen min inn i oppgaven igjen. 

Tusen takk for alle hilsener, det er veldig koselig :)

En fin, fin helg ønskes fra kontoret :)


Når jeg bare blir nødt til å klaske meg selv i panna! 

Er det en ting som irriterer meg er det skrivefeil i magasiner og nyhetsmedier. En ting som irriterer meg enda mer er det mine egne skrivefeil, for det første må jeg klaske meg i hodet for at dere må la dere irritere over mine skrivefeil, og for det andre blir jeg irritert på meg selv av den enkle grunn at jeg burde klare å unngå skrivefeil som er mer enn opplagte, spesielt her jeg sitter å skriver en eksamensoppgave i journalistikk. Jeg mener, jobben min er vel å kunne klare og skrive !!  

Sorry peps! Jeg MÅ skjerpe meg.. 

Og takk for korrigeringer ^^, Det er vel slik man lærer, i hvert fall raskest. 

Hvorfor journalistutdanning?

Da jeg var ti år skulle jeg bli veterinær, da jeg var 15 år hadde jeg ikke peiling på hva jeg skulle bli, da jeg var 19 år bestemte jeg meg for å starte på et naturmedisinsk studie for dyr, et 5 åringen deltidstudie. Det var mye spennende, men etter å ha fullført nesten 4 år avsluttet jeg skolen. Idiotisk tenker du kanskje? Men det var det riktige for meg, skolen var på vei til konkurs, vi opplevde å ikke få lærere eller å få innsendt en ny lærer som ikke var forberedt eller kvalifisert til å utføre jobben. Skolen kostet over 4000 kroner i mnd, og da jeg kun satt igjen med følelsen av mangel på lærdom avsluttet jeg kapittelet. 

Derfor ble jeg aldri en veteropat, men hva gjør vel det når veteropat ikke er en gang er en godkjent yrkestittel? Allikevel fikk jeg med meg mange gode erfaringer og mye ny lærdom innenfor sykdom, ernæring og behandling av dyr som jeg tar i bruk i eget hjem. 

Før jeg avsluttet veteropatstudiet startet jeg å skrive en blogg, denne bloggen. Uten noen ambisjoner, det var mest for å oppnå mål i hverdagen da jeg var hjemme i permisjon med to små som stort sett lå og sov. 

Igjen var jeg like forvirret over mine fremtidsplaner som da jeg var 15 år? - Hva skal jeg bli!? 

Spør du meg er det tidenes vanskeligste spørsmål, for hvordan vet man hva man skal bli før man faktisk har prøvd å være det man skal bli? 

Bloggen åpnet øyene mine, den ga meg innsyn i mange jobber jeg aldri har tenkt på som aktuelle tidligere. Igjennom samarbeid har jeg fått se hvor mange jobber som ligger bak de vi allerede kjenner til. Og bloggen fant også skrivegleden i meg. Lyden av fingrene mot tastaturet har blitt avhengighetsskapende, og det var slik journaliststudiet fant veien til meg. Målet vet man aldri, for vi er i bevegelse hver dag, meninger endres etter hvert som tiden går, så hva jeg skal bli vet jeg ikke. Men nå er jeg på vei til å bli journalist, samtidig som jeg er en blogger. Og nettopp derfor vil jeg bli journalist, jeg har lyst til å ha muligheten til å skrive spennende nyhetsartikler som er relevante for småbarnsforeldre som en naturlig del av bloggen. Jeg ønsker å kunne skive med mening, jeg ønsker å skrive om det som treffer oss i hjertet, og det skal ikke bare være mine tanker og påfunn. Det skal være med troverdige kilder som leger med spesialfelt innenfor barn, jordmødre, sykepleiere, pedagoger og forskningsrapporter. 

Jeg har lyst til å utvikle bloggen til noe mer enn bare en blogg om en liten familie, jeg vil gjøre den aktuell og lærerik for familier - uten at den mister den personlige bloggbiten. 

Så skal det også sies at blogging ikke er en stabil jobb, en dag havner jeg i skyggen av nye friske bloggere, og den dagen er det fint å ha muligheten til å gjøre noe nytt. En journalistjobb i et foreldremagasin ser jeg på som en drømmejobb i dag. ♥Derfor journalistikk.. 

 

- følg speiltvillingene på facebook - 

I dag starter det!! :O

Mye grubling, dårlig søvn, sug i magen, hjertebank. 

Den velkjente følelsen når en eksamen er rett rundt hjørnet. 20. mai, psst, det er jo lenge til! No stress. Og så var plutselig dagen her, onsdag 20. mai. Dagen min første journalistikk-eksamen starter. :S Jeg er så spent på oppgavene at jeg nesten ikke tørr å begynne, men jeg har da ingen valg om jeg skal sanke inn studiepoengene jeg har betalt for. 

Eksamen varer i seks dager, og er en hjemme eksamen. Jeg føler jeg er godt forbredt, samtidig som jeg aldri klarer å føle meg helt trygg før jeg får se oppgavene. 

Hovedoppgaven er å skrive en nyhetsvekkende artikkel, og til det trenger man litt mer enn fem timer en normal eksamen har. Jeg bekymrer meg litt for at lørdag, søndag OG MANDAG er fridager hvor det kan bli vanskelig å få tak i gode kilder. Altså hele tre av seks dager. Hjelp!! 

Akk ja, nå får jeg reise til kontoret og starte. 

Ønsk meg lykke til da dere ♥

DO IT YOURSELF - Søpplekassestativ

Det å tørre å prøve på nye ting, det å ha troen på seg selv er en magisk formel for å lykkes. Det er mye rart jeg har laget etter jeg flyttet inn på gården med min samboer. Jeg vet ikke hvor det stammer fra, i mitt barndomshjem fantes det ikke hjemmelagde møbler. Men jeg har en mamma som er vanvittig flink med hendene sine, hun strikker bedre enn strikkemaskiner, hun maler like herlig og tar hun i noen stoffer klarer hun å trylle frem det utroligste sammen med symaskinen. Pappa er teoretisk smart, jeg vet ikke hvor mange timer han har hjulpet meg med matte, matte har alltid vært et av mine favoittfag og jeg har vært god i faget, men det er nok takket være en dyktig pappa. Pappa er elektroingeniør, så mattermatikk blir på en måte faget hans. Jeg vet ikke hvor mange ganger han har klødd seg i hodet fordi jeg ikke har sett det logiske. Men så knekker jeg koden og mattematikk blir som en lek. Det handler om logisk tankegang. 

Livet kan sammenlignes litt med det samme. Jeg arvet en dose kreative hender av min mamma, og dose logisk tankegang fra min pappa. Og da trenger man egentlig ikke å kunne noe før man gyver løs på et prosjekt. Det handler bare om å tørre å prøve og tenke logisk underveis. 

Og slik gikk det til at et søppelkassestativ ble skapt. Det er egentlig en god stund siden jeg startet. Etter en vindfull dag da alle søpplebøttene lå nede gikk jeg i låven for å se om vi hadde igjen noen planker fra vi lagde plattingen i fjord sommer. Det hadde vi, men så gikk jeg også fort tom og glemte prosjektet litt. 
Rett før helgen var BT å hentet flere planker til meg, så da kunne jeg gjøre ferdig søpplekassestativet. 

Som dere kan se på bildene er det veldig åpent rundt gården vår, det positive med dette er at vi har sol så lenge solen er oppe, den negative siden er at det sjeldent er vindstille. Eller negativt og negativt, levegger er det minste problem å få satt opp, men det er på grunn av vinden jeg laget søpplekassestativet. Jeg vet ikke hvor ofte søpplekassende her går over ende av vinden. 

Trur dere jeg ble litt lei av å skjære slike trekanter på toppen av de 28 plankene som står på høykant?? Det ble jeg, angret halvveis. 

Nå gleder jeg meg til å få satt den på plass, men til det trenger jeg litt hjelp, for jeg er sikker på at stativet veier 200 kg. Neida, men joda, jeg klarer i hvert fall ikke å flytte det alene. :)

Med beina høyt

// Inneholder annonse //

I dag har jentene og jeg vært ute i hele 7 timer i strekk, snuppene tok seg en liten daglur i hengekøya, så alt vi har gjort inne fra 11 til 18 i dag var å hente ut litt mat. Jeg har jobbet med å lage søplekassestativ, og jentene har kost seg med tegning, sandkasselek, ballkasting, sykling og blomsterplukking hele dagen. 

Dagen har vært utrolig bra, og da vi gikk inn klokken 18 var søplekassestativet ferdig. På samme tid kom BT hjem. Han grillet litt mens vi fikk oss en time out inne. Jentene slappet av et kvarter foran tv og jeg trengte en kaffekopp i godstolen sammen med litt hyggelig lesestoff.  

Finnes det egentlig noe som er bedre enn å sette seg med beina høyt etter en travel dag? ^^,

Lesestoffet er naturlig nok, foreldre & barn. Jeg er veldig kjær i det bladet, og har vært det helt siden jentene ble født. Vi har jo faktisk vært med i bladet selv for en liten tid tilbake.
Bladet er blitt 40 år, og er rettet mot småbarnsforeldre med barn i alderen 0-6 år. Redaktør, Mari Midtstigen forteller at Foreldre & Barn kommer til å skrive mer om mat, friluftsliv og aktiviteter for hele familien fremover. Det vil komme flere spennende eksperter og fokus på ny forskning innenfor helse, kosthold, søvn og oppdragelse.  

Jeg har tidligere kjøpt bladene i butikken etter som de kommer ut, jeg har egentlig ikke tenkt på at jeg kanskje heller burde kjøpt blandene på abonnement. Jeg liker ikke å binde meg til forskjellige avtaler, men da jeg ble oppmerksom på hvor mye jeg sparer på å faktisk abonnere på bladene fikk jeg en litt annen innstilling. 

I løssalg koster bladet 75 kroner, for seks måneder blir det da en kostnad på 450,- Som abonnementskunde får du seks utgaver for kun 299,- og du kan i tillegg velge en valgfri gave som du får med på kjøpet. 

Sjekk abonnomentstilbudene HER, en slik hoppeku er et av valgene du kan få med hjem i posten sammen med Foreldre & Barn magasinene. Jentene her elsker hoppekuene sine, de hopper på dem hver dag, de leker med dem uten å hoppe og de lar andre bamser få sitte på ryggen dems mens de tydelig har rollespill-lek. Nå skal jeg en liten tur bort i stallen før jeg skal få lest ferdig siste utgave av Foreldre & Barn, før jeg fortsetter på eksamenslesingen. ^^, Jeg vet hva jeg gleder meg mest til :D 

Følg gjerne Foreldre & Barn på deres facebook side

God kveld 

Hvordan få en god blogg?

I alt en foretar seg finnes det positive og negetive sider ved en hver sak. 

Det å kunne leve av en blogg har vært mye omtalt i mediene den siste tiden, og selv om det kan virke fantastisk å ha den muligheten følger det også med begge sidene av saken. 

Jeg får stadig spørsmål om hvordan enkelte kan få en bedre blogg og hva de må gjøre for å få flere lesere. 


Tips: Picmonkey er en gratis side der du kan redigere og sette sammen dine bilder til en ny header for eksempel. 

Det kan virke som om blogging er en enkel vei å gå til suksess om en tørr å dele sitt private liv med andre, så enkelt er det ikke. For å lykkes i bloggverden er man nødt til å gi av seg selv 100%.
Det holder ikke å blogge to ganger i uken, det holder ikke for leserene om man gang på gang starter et blogginnlegg med: Heeii, lesere, beklager såå mye at det er en stund siden sist, men dagene her har vært så travle.

For leseren skal jo underholdes, og de ønsker å lese om noe som treffer dem på en eller annet måte. Vi kan si at vi er nødt til å rette innleggene mot en målgruppe, og målgruppen er leserene. Alle bloggere har forskjellige målgrupper, noen lesere ser etter treningtips, noen etter mattips, noen etter mote, noen etter interiør, noen ønsker å lese om en hverdag de selv kjenner seg igjen i  og andre liker å lese blogger som får dem til å humre litt for seg selv.  

Det du altså må gjøre om du har lyst til å få til bloggingen er å bestemme deg for hvilken målgruppe du vil treffe, for så å tenke ut innlegg som treffer disse. Ikke en gang i måneden, men hver dag. 

De negative sidene ved blogging er kanskje nettopp dette. Man må konstant være i et tankespinn om nye innlegg som vil treffe leserene, og det er ikke lett. Det er ofte jeg trur at jeg har skrevet et innlegg som vil slå ann hos leserene, men som ikke faller i smak i det hele tatt. Da er det bare å sette i gang å tenke ut noe bedre. 
For det å være blogger er litt avhengighetskapende på feil primisser. Vi blir opphengt i lesertall, likes og kommentarer. Og disse kan avgjøre om vi får en god dag eller ikke. 

Så det første steg til en god blogg er å poste regelmessige innlegg, et om dagen, helst to. 

Bilder er kanskje det nest viktigste hos en blogg. Dårlige bilder trekker ned standaren på hele bloggen, det samme gjør få bilder. En blogg skal være lettlest, om den skal treffe et vidt omfang av mennesker. Derfor er det viktigere med kortere gode tekster enn side på side med ren tekst. Lange tekster får leserene ofte til å falle av. 

Bilder tatt med mobilen kan godt fungere en gang i ny og ned, men du bør lære deg å mestre et kamera som tar bedre bilder. Når du deler bilder bør de også være store slik at de dekker hele bloggmalen din, ikke publiser et bilde på 400 px om bloggen din er på 800 px. 

Når det kommer til bloggdesign er det også veldig mange som spør meg om hvordan de kan endre den til det bedre. Jeg har, som dere sikkert forstår, ikke mulighet til å hjelpe andre med sine stilsett og maler, for det tar veldig mye tid. Det finnes en rekke gratis design om man søker litt rundt på nettet, og alt av koder er å finne om man tar seg tid til å google og sett seg litt inn kodene. 

Men selv om bloggmalen kan virke viktig er det innholdet som holder på lesere. Skriv innlegg som engasjerer og som mange kjenner seg igjen i, bruk bilder til å utfylle teksten og promoter bloggen din der du har mulighet slik at nye lesere oppdager den. Blogshout, facebook og Instagram er gode kanaler for å spre din blogg. 

Hvis du ikke har tid til å gå 100% inn for å skrive en blogg som holder på leserene, må du gjerne forsette slik du gjør fra før. For en blogg må ikke være en inntektskilde, en blogg er langt mer enn det. En blogg kan være en dagbok og en blogg er en fin minnebok for alle. 


Nå spør jentene om vi kan gå ut her, så da får vi kle på oss. 

Ha en nydelig mandag 

 

Aller mest gøy, og litt slitsomt :D

Noen som føler med meg i dette sekund? 

Helt utkjørt etter en helt fantastisk dag. 

Vi var og så på 17.toget klokken 11, og med to små pluss seg selv er det litt pes å gjøre seg klar til en slik festdag.  Men klare ble vi alle fire, og helt fra vi våknet har dagen gått slag i slag. 

Vi var sammen med min familie da vi så på toget, så gikk vi opp til den ene oldemora til jentene og var med BT sin familie hvor vi hadde utsikten over hele 17.mai feiringen under oss. 
Etter det reiste vi hjem, fikk stelt i stand litt her hjemme før vi fikk besøk av 5 fine folk til middag og enda litt mere kake. 
Jeg er så stappet som en kalkun og ingen ting slår følelsen jeg har akkurat nå, for her ligger jeg rett ut på sofaen og tenker på den fine dagen vi har hatt ♥

GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN! 

Håper den har vært fantastisk! 

Dagen før dagen

Har dere tatt dere en kjøretur rett før 17.mai? Eller har du gått forbi en frisørsalang rett før 17.mai? 

Jeg filosoferer ofte over hvordan vi mennesker er. Hvilke vanedyr vi er og hvordan ritualer vi har til forskjellige anledninger. Kjører man en tur i disse dager og kikker inn i hagene til folk, er omtrent alle plener nyklipte eller så blir de klipt i sekundet du kjører fordi, og i frisørsalongene er det ikke en stol ledig. Vi fikser både hus, hage og oss selv før feiringen av den store dagen i Norges land. 

Ingen unntak her. I går var jeg hos min herlige frisør, Renate, på Klippotequet Trend. Jeg forstår at jeg har mye hår, når det nesten tok 4 timer å få håret sommerklart ^^, Nå er det røde borte for denne gang, jeg har fått av alle slitte tupper og føler jeg nå har mitt livs friskeste hår. En helt fantastisk følelse. 

BT klipte plenen i går, og i dag er han ute å vasker plattingen. Jeg kjenner jeg er litt glad for at jeg ikke må hjelpe til, for ute blir jorda vannet fra himmelen. 
Jeg får stå for innsiden av huset, så i dag er det koseantrekket på, vafler blir det til lunsj og vaskebøtta står klar.

Det er ikke slik at vi tar helt av når det kommer til 17.mai pynting, tross alt pynter vi bare for en dag, men allikevel er det litt ekstra hyggelig å ha en anledning til å rydde, vaske og kjøpe inn litt ekstra med blomster. 

Det er ikke så mye som skal til. Her har jeg dekorert to syltetøyglass med noen blomster og 17.mai bånd rundt. Kjempekoselig bordpynt! Har man ikke syltetøyglass, kan man være kreativ og bruke noe annet, to drikkeglass er like pent. 

Jeg elsker disse blomsterpottene/lyslyktene jeg laget i desember. Ønsker du å se hvordan jeg laget de, finner du fremgangsmåten HERSom dere ser, er det ikke et overpyntet hjem her, og det kommer det heller ikke til å bli, men få detaljer som pynter opp til dagen er akkurat hva jeg liker best :) 

I morgen er det nok få som får tid til å stikke innom bloggen, så jeg ønsker dere alle;

EN FANTASTISK DAG I MORGEN ♥

Tvillingmamma-tilværelse

"Kom, kom, kom", lo jeg til min datter, Otilie, og strakte armene mot henne. Hun løp så fort hun kunne, vi har vel alle sett de små barna som får en slik fart at beina til slutt ikke klarer å følge tempoet. Vips så la hun langflat på stien. Refleksene var det ingen ting i veien med for i det hun stupte fremover kom armene i forkjøpet og tok i mot for støtet. Men du kjenner til følelsen av å ta deg i mot med håndflatene mot den skarpe grusen i det du faller i litt for stor fart. 

Jeg bøyde meg ned og løftet henne opp, ga en god klem mens jeg trøstet med noen sympatiske ord før jeg blåste lett mot de såre hendene som ble strekt opp mot ansiktet mitt. Vi fortsatte videre på stien, hun på armen. 

Olivia var noen meter foran oss, men hun snudde seg da hun sa fallet til sin søster. Hun satte fart, løp fem steg før hun la seg ned i grusen, først ned på knærne, så slo hun hendene i grusen, ikke så veldig hardt, men litt. Hun kikket opp på meg, strakte armene i været.

"Mamma, aauu!"

Jeg smilte ned til henne og sa: "jenta mi, mamma ser forskjell på et fall og et "på-lat-fall" 

Hun blunket og svarte: "mamma, bæje meg!"

"Du er da en liten luring, men du har to sterke og friske bein som kan bære deg." 

Jeg satte ned Otilie og sammen løp de bortover stien. Tvillingmamma-tilværelse. Dobbelt opp, likt skal være likt ♥

 

Kjøkkenhage

For en fantastisk fridag det var i går! 
En perfekt dag for litt hagearbeid, og hagearbeid ble det. Vi var ute fra morgen og helt til klokken nesten var 19. Jentene var da skitten fra topp til tå og vi foreldrene hadde fått gjort mye ute. 

Jeg satte i gang med å skru sammen to kasser til kjøkkenhagen min, med god hjelp fra de to små ^^, 

Og da de var klare fikk jeg hjelp av min handymann og hans gravemaskin til å plassere, gruse og fylle kassene med jord. Det er ikke feil å ha en samboer som kjører gravemaskin, faktisk er det helt topp, både for meg og jentene som gjerne vil være med! 

Jentene og jeg tok også turen til plantasjen. Vi var ikke de eneste! Jeg trur røde dager er de beste omsetnings-dagene for hagesentere. Det er dager hvor folk har tid til å friske opp i hage og hjem. Jentene sjarmerte en rekke damer på handleturen som vanlig, godt er det at de synes det er fint med litt ekstra oppmerksomhet. Og nå er kjøkkenhagen klar for sommeren. Jeg håper bare det ikke kommer noe frost, for jeg er vel litt tidlig ute ^^, Jeg har drømt om kjøkkenhage i to år nå, og endelig er den på plass! BT laget ny og større plen til oss i går også, så når alt gror seg til kommer det til å bli lekkert :D 

Flere med kjøkkenhage ? :) Tar i mot tips og triks med åpne armer!

Hvilket rom er ditt favorittrom?

Jeg fikk ryddet og vasket rundt om i huset i dag, og mens jeg holdt på fikk jeg en fin idè til et nytt innlegg. Jeg har lyst til å vise dere mitt favorittrom i hele huset, og så håper jeg at dere vil gjøre det samme. 

Jeg elsker å få inspisrasjon, og det vet jeg at dere gjør også, så la oss dele inspirasjon med hverandre.


Min favorittrom, er Spisestuen

Det er mange grunner til det: 

Spisestuen er det lyseste rommet i hele huset som kommer av de to vinduene hvor av det ene viduet er veldig stort. Jeg er en slik person som skrur på alt av lys lenge før det har blitt mørkt, bare fordi jeg trives best når det er lyst rundt meg.

For meg er det helt åpenbart at det er dette rommet i huset jeg trives best i, for hvor mange timer jeg dedikerer til stolen helt i høyret i bildet under skulle vært moro å vist. Nesten all jobb fra dataen skjer i spisestuen, all syjobbing skjer på dette bordet, og alt annet av hobbypussling. I tillegg til mange hyggelige matsituasjoner der familie og venner samles rundt bordet blir dette rommet fylt opp med gode minner.

Soloppgangen kommer også inn gjennom det store vinduet, og spesielt på vinteren er det et helt fantastisk syn. 

Den siste grunnen til at jeg trives så godt i dette rommet er fordi jeg har lagt mange timer og arbeid i å få det nettopp slik. Vi har jo lagt nytt gulv og malt vegger og tak, men jeg har også brukt veldig langt tid på å finne stoler som matchet med det gamle bordet som sto på gården da BT tok over. Da jeg til slutt fant stolene måtte de males for å få samme fargeeffekt som bordet. Siden ble det mer omfattende prosjekter. Kommoden var en mindre pen trekommode som sto på gården, i stedet for å kjøpe en ny malte jeg den, byttet om topplaten til gamle treplanker fra låven, byttet håndtakene og satte på en gulvlist langs bunnen. Jeg gjorde den altså om fra en kommode jeg aldri ville kikket to ganger på til å bli en kommode jeg elsker. (skulle fått rydde litt i den øvre, lengste skuffen, for den er litt for tung som dere ser) ^^, 

Prosjektene stoppet ikke der, for jeg liker når ting blir gjennomført. Derfor kjøpte jeg et speil på IKEA som jeg ribbet av rammen, og laget mitt eget speil i samme stil som toppen på kommoden.  

Så laget jeg to hyller med de samme plankene, byttet ut de originale gardinstengene med små trær uten kvist, og pyntet det hele med detaljer i matchende farger, noe hjemmelaget og noe kjøpt. 

Spisestuen er rett og slett personlig fra ende til annen og derfor elsker jeg den ♥Nå har jeg veldig lyst til at du skal dele ditt favorittrom. Jeg tenkte det ville vært superkult om jeg lagde en hashtag på IG der alle kan dele favorittrommet sitt. Jeg vedder på at det er mange som har noen fantastiske rom å vise meg og de andre leserene, og slik kan vi dele inspirasjon til hverandre :D 

Gøy, ikke sant? 

Jeg starter, og håper dere følger. Del da ditt favorittrom på Instagram med hashtag #Romfavoritten.

Når det kommer inn flere fine bilder skal jeg plukke ut noen og dele her på bloggen som et inspirasjonsinnlegg til hvordan man kan ha det i hjemmet :) Jeg krediterer så klart navnet/profilen til hvert bilde jeg velger ut :)

Nyt fridagen i morgen ♥

 

Følg speiltvillingene på Instagram / Facebook 

Syoppdag - Barnehagefane

På en eller annen måte endte jeg opp med å sy fane til barnehagen jeg gikk i som barn. Jeg ble spurt da noen tipset om at jeg sydde, da jeg fikk forespørselen svarte jeg egentlig nei. Jeg ønsket ikke å påta meg ansvaret for en fane da jeg aldri hadde sydd en før. 

Men plutselig hadde jeg handlet inn stoff og trestenger og var i gang med det hele. Jeg fikk noen gode råd fra mamma som har sydd fane til skolekorpset vårt tidligere.

Den gamle fana har nok vært i bruk i mange år, for den begynte å synge på siste verset. Barnehagen syntes også den var litt liten så de ønsket en større, derfor endte jeg opp med å ikke bare sy ny fane men også lage ny fanestang.  

Etter jeg hadde kjøpt stoffer og klippet ut mal, sende jeg fana til ei som hadde fått utlevert oppgaven i å male den. Da jeg fikk den tilbake var det bare å sette i gang med montering. Og grubling for å lage en mer solid fanestang enn den gamle.

Jeg jobbet til alt for sent i går kveld for å få ferdig det siste, i dag har barnehagen og skolen vært ute å gått i tog. 17. mai - øving kan man vel kalle det. Og da var det jo litt gøy at fana kunne bli med. Jentene synes det var både skummelt og gøy å være med opp i barnehagen. Dette er en stor barnehage med vel 100 barn, så de følte seg litt små da ti av dem kom løpene samtidig og skulle klappe og leie dem, da de fikk øye på sin kusine Sol lysnet de opp. Jeg møtte også tre ansatte som jobbet der da jeg gikk der som barn, så det er jo litt morsomt. At jeg kjenner igjen de synes jeg ikke er så rart, men at de husker meg er imponerende. ^^, 

Jentene lurte veldig på hvorfor en av de ansatte gikk avgårde med fana, for i deres øyne var den "mamma sin". Haha, ikke rart de trudde det, så mye den har vært fremme her i hus under produksjonen. 

Da toget marsjet av sted fulgt vi med noen hundre meter tilbake til bilen, og fikk jentene en liten forsmak på folkehavet som er å vente om bare fire dager. 


Nå må jeg kaste meg rundt her, det har vært mange hektiske dager den siste tiden, og jeg kan love dere, når mor i hus ikke har tid til å rydde, tar det ikke mer enn to dager før det ser slik ut Ønske meg lykke til med ryddejobben ;) 

Ha en nydelig dag <3

Konkurranse: Miss Veet 2015

Annonse

I går bestilte jeg fly til syden land! IIIk!! Nå har jeg ikke vært ute å reist siden jeg gikk gravid, tanken på å ha med tvillinger på en slik langtur har ikke fristet før nå. Jeg vet at nå er de så store at jeg ikke trenger å ha med tvillingvogna, og de kommer til å få en fantastisk opplevelse fordi de forstår så mye! 

Bare tanken på å legge fra seg tjukke gensere, og kle på seg bikinien er til å bli lykkelig av.
Det kunne egentlig ikke passet bedre at jeg har blitt valgt ut til å dele Miss Veet konkurransen med dere, delvis fordi leggene mine virkelig trengte en "stuss", haha, men også fordi det er på tide å komme seg ut av vinterleggene og gjøre dem klare til sommer, sol og sydentur.  


Ida Wulff skal kåre vinneren av Norges Miss Veet 2015 i august. Vinneren får masse fine og nyttige produkter fra Veet, i tillegg til tittelen som Miss Veet 2015. 

WHAT BEAUTY FEELS LIKE TO ME, er linjen som beskriver hele konkurransen. Det er ofte de små tingene som gjør at man trives bedre i egen kropp, om det er et fint antrekk, litt sminke, nybarbarte legger eller hva det måtte være. 
Jeg elsker Veet fordi det er en skånsom og effektiv måte å fjerne hårvekst på. De har ulike varianter av hårfjerningskremer, slik at det finnes et produkt for alle.
Mine vintertørre legger var meget begeistret for en runde med Hair Removal Cream for tørr hud ^^,

Hjemmespa er ikke feil, det gir deg rett og slett et pust i bakken, samtidig som du får følelsen av å ta var på deg selv. Jeg vet i hvert fall at jeg begynte å glemme meg selv den dagen jeg fikk barn.  Miss Veet 2015 konkurransen foregår på instagram, og går ut på at du skal vise fram "what beauty feels like to me". Du skal altså lage en video om hva skjønnhet er for deg, dette kan være alt mellom himmel og jord siden vi alle er så forskjellige. Skjønnhet for meg er for eksempel, mine to barn som smiler, soloppgang og solnedgang, blomster, ny lakkede negler, bare føtter i sanden, strender.... Jeg kunne fortsatt en side til, men jeg trur dere skjønner poenget.

Din video skal så postes på Instagram med #Missveet2015NO og #Whatbeautyfeelsliketome


Lik Veet på Facbook, om du ønsker å få med deg nyheter og herlige quotes for oss kvinner ♥

Lykke til! 

"mamma?"

"mamma?", etterfulgt av en trist gråt var å høre fra jentene soverom. Klokken var 05:45, og med smale øyne sto jeg opp og gikk inn til jentenes soverom. 

"mamma, gisa senga" snufset hun i mellom tårer og snørr. "Er det litt gris der, ja, men det går nok bra. Hvor er smokken din? Vi må sove litt til" 
"nei, mamma, gisa" snufset hun en gang til. "Det går nok bra" svarte jeg halvt i koma, mens jeg begynte å lete etter smokken, i det jeg skulle løfte på dyna skjønte jeg at "gisa" var litt mer en hva jeg hadde sett for meg. Bleia var helt tørr, men halvt på hold, og lille snuppa var kliss våt.

"Åh, nei, har du tissa?" "Tissa, mamma" "unnskyld jenta mi, jeg skjønte ikke hva som var grisa, kom så går vi ned å vasker oss"

Hun så på meg med sine store øyne på stellebordet. Hun smilte bredt mens hun sa: "kaao", det er hennes ord for kald. Og hun skalv litt. "kom så finner vi en ren pysj" sa jeg og løftet henne opp mot min egen bare overkropp. Hun krammet seg rundt meg og la hodet ned på skulderen min. "mamma, vajm" (varm). 

Til tross for en tidlig start på morgen, er det kanskje også den beste morgen på lenge. Vi krøyp tilbake i sengen min, og lille venn var overlykkelig for å se at pappa fremdeles var hjemme. I en halv time lå vi i sengen og koset, men da pappa måtte opp på jobb var tiden inne for å finne på noe annet enn å kose i senga. 

Jeg skulle virkelig ønske det var mer tid til alenetid med barna mine, en morgen med bare et barn er noe helt spesielt.  

 

Favoritt-tvillingen!?

Liker du Olivia bedre enn Otilie?

Hvilke av jentene er favoritten din?

Du legger ut flere bilder av Olivia enn av Otilie, er det fordi henne er favoritten din? 

Når du syr, hvorfor får egentlig hun ene alltid finere farger enn hun andre?

Det er ofte litt flere bilder av Otilie enn av Olivia. I begynnelsen, da jeg la merke til dette må jeg innrømme at jeg trodde det var fordi du favoriserte henne. Kanskje du likte henne bedre eller syntes at hun var penere.


Disse linjene over er typiske eksempler på kommentarer jeg aldri godkjenner her på bloggen. De som er tøffe nok til å legge igjen mailadressen sin kontakter jeg per mail og forteller hvor listen ligger. Mens de andre legges til sletting. 

Å få en kommentar der noen hevder at jeg favoriserer en av jentene mine stikker så dypt at jeg blir fysisk kvalm. Jeg sletter ofte kommentaren så fort jeg kan, da trur jeg at jeg glemmer hele greia og kan fortsette dagen som normalt. 

Det er ikke slik, disse kommentaren setter seg fast. En time senere blar jeg side opp og side ned, jeg gransker bloggen og instagram. Jeg må se om jeg har delt flere bilder av hun ene enn den andre. Jeg trur ikke det er slik, men allikevel så må jeg bare sjekke. 

Det er heller ingen sammenheng med hvem av jentene som er favoritten blandt disse meldingene, den ene mener jeg favoritiserer Otilie og den andre mener jeg favoriserer Olivia. 

At noen mener den ene datteren min alltid får finere farger enn hun andre på klærne, må de gjerne få mener, men det handler vel om hvilke farger man selv foretrekker og synes er fine. Ikke at jeg kler opp ei finere enn den andre.  Mitt svar til ei som lurte på om Otilie var min favoritt: 

Hei, 
Jeg velger å svare deg på mail, for jeg kommer ikke til å godkjenne din kommentar på bloggen. Noe av det verste jeg kan høre er spørmålet om jeg favoriserer ei av jentene mine. Jeg kan nesten ikke fatte hvordan det er mulig å kunne si noe så frekt!

Jeg har fått høre dette av flere, noen mener jeg favoriserer Otilie, andre mener jeg legger ut flere blider av Olivia og har hun som favoritt. Jeg har av den grunn gått igjennom både blogg og instagram for å sjekke om det stemmer at det ligger flere bilder av hun ene enn hun andre. Og nei, det er i hvert fall en så liten forskjell at det ikke skal være merkbart. 

Min teori er vel at dere lesere ikke alltid vet hvem som er hvem, eller så tenker du over det hver gang det er bilder av Otilie. Det er i hvert fall ikke slik at jeg synes ei er mer fotogen enn den andre. For guds skyld, de er ENEGGEDE og like pene i mine øyne. For meg er de helt forskjellige, men de er HELT PERFEKTE BEGGE TO!!!!

Grunnen til at Otilie var på bildene denne gangen var fordi jeg spurte om de ville ha på kjole, Olivia svarte nei og Otilie svarte ja. Neste gang er det antagelig omvendt.

Maken!!!

..... 

Jeg lurer på hva som får disse menneskene til å tru at jeg liker den ene datteren min bedre enn den andre?
At jeg publiserer flere bilder av hun ene er bare vås, men jeg stiller meg spørsmål ved hvordan de kan mene at jeg deler flere bilder av ei,
når  så  mange  sliter  med  å  skille  jentene  i  fra  hverandre.
Selv de som faktisk er gode på å se forskjell tar feil om bildet bare viser ei av jentene.
Er de på jakt etter å finne noe å kritisere meg for? Eller henger de seg bare opp i det ene navnet av en eller annen grunn og legger ekstra godt merke til jenta hver gang hun blir nevnt? Jeg vet at jentene kommer til å vente seg en oppvekst der sammenligningen med den andre er langt større enn hva som er normalt for oss som ikke er tvillinger, men at noen skal sammenligne og finne ut hvilket barn jeg liker best er bare trist! 

Min første tanke til disse som lurer på om jeg er mer glad i den ene datteren min, som lurer på om jeg synes den ene datteren min er penere enn den andre, eller lurer på om jeg synes den ene datteren min er snillere enn den andre, - ER; Du kan ikke ha barn, om du tenker noe slikt! 

Jeg husker selv da jeg var liten, jeg var mammajente, og søsteren min pappajente. Derav lurte jeg veldig på om mamma var mest glad i meg, og om pappa var mest glad i Line. Jeg fikk til svar, at det ikke var mulig å like en mindre eller mer, enn den andre, for som foreldre så elsker man barna sine like høyt uansett hva.

Kanskje er det ikke slik i alle hjem, men det er slik det burde være! 

♥ Jeg elsker dere, jentene mine ♥ - like høyt. 

 

- Følg speiltvillingene på facebook

 

Hvilken mamma er du?

- En gjennfortalt historie fra en nær relasjon.

Dama sto i kø på butikken, Rema 1000. Bak henne sto det en gutt med moren sin, hun kjente et slag mot leggen og flyttet seg litt. Hun kjente på nytt en slag mot leggen, så hun flyttet seg en gang til. Et slag mot leggen traff igjen og hun snudde seg rundt. "Unnskyld, men sønnen din står å sparker meg i beinet!" fortalte hun opplysende til moren. 
"Ja, men vi har fri barneoppdragelse" svarte moren, hun sa ikke noe mer, verken til dama eller sønnen sin. Dama ble sjokkert, hun skrudde opp korken til colaflaska hun nettopp hadde kjøpt og helte over sønnen; "Beklager, det hadde vist jeg også" svarte hun før hun gikk.

Forhåpentligvis kommer ikke gutten til å sparke fremmede fremover, kanskje han må lære at det ikke er greit å slå ved neste tilfelle, for kan han vite om det er lov eller ikke om foreldrene ikke korrigerer feil oppførsel? 


FRI BARNEOPPDRAGELSE 

Barneoppdragelsen er i bevegelse hele tiden, det er ikke mange år siden at fysiske avstaffelser var normalt i hjem og på skoler. På 70-tallet vokste det frem et frihetsideal, denne nye frie tankegangen fikk også betydning for barn og barneoppdragelse. Tilhengere av "fri barneoppdragelse" syntes å mene at barn kunne ta ansvar for seg selv og ha frihet til selv å finne ut hvordan de ville oppføre seg - skriver familieverden.

Vi kan vel si at det finnes like mange typer oppdragelse som det finnes mennesker, men jevnt over skilles det mellom fire foreldreroller: 
Den autoritære, den myndige, den ettergivende og den uengasjerte. 

 

 1. Autoritære foreldre stiller strenge krav til oppførsel, bruker straff og er lite flinke til å svare på barnets henvendelser.
 2. De myndige foreldrene setter tydelige grenser og sørger for at barna overholder dem, og de er opptatt av å ha dialog med barna og begrunne de reglene de setter.
 3. Ettergivende foreldre er opptatt av og engasjerte i barna sine. De legger ikke vekt på å håndheve grenser, og de kan ofte gi seg når det blir diskusjoner om hva som er lov og ikke lov.
 4. Uengasjerte foreldre er ikke så flinke til å snakke med og lytte til barna, og de er heller ikke opptatt av å veilede barna når det gjelder hva som er riktig og galt.

-

75% prosent setter seg selv som den myndige foreldre, og det er ingen tvil om at det er den kategorien som er moten i dagens barneoppdragelse.

Det er nok i alle fall den foreldren du ønsker å være, og den du jobber for å bli hver dag, men sannheten er kanskje at de fleste som er foreldre må innom alle kategoriene. For det oppstår situasjoner der det ikke passer seg å holde en lang dialog og begrunne de reglene du gir. Det kommer også dager hvor du er så sliten at du ikke orker å snakke med og lytte til barna slik du normalt gjør. Enda flere episoder oppstår der du gir deg når en diskusjon starter, for du ønsker ikke dårlig stemning eller får dårlig samvittighet midt i krangelen. Det står at:

6 prosent mener de er den autoritære forelderen
75 prosent mener de er den myndige forelderen
17,5 prosent mener de er den ettergivende forelderen
1,5 prosent mener de er den uengasjerte forelderen

Jeg mener jeg er 75% myndig forelder, 17,5 % ettergivende, 6% autoritær forelder og 1,5 % uengasjert forelder i løpet av dagen. Med det klapper jeg meg selv på skulderen og mener jeg er en god mamma for mine barn. Jeg er en mamma som elsker mine barn, en mamma som vil lære de mellom rett og galt, jeg er en mamma som vil gi barna mine trygghet og latter, men jeg er også et mennske som kan bli frustrert og sliten, oppgitt og lei. 

- Følg speiltvillingene på facebook

Hvem har det bra?! :D

/ Inneholder reklame, sponset innlegg

God søndag til dere ^^, 

Siden det var så mange som viste omsorg og medlidenhet til pusjenta vår som ble påkjørt for fem uker siden, så synes jeg det er på tide med en liten oppdatering. 

Lille pusen vår har leget seg veldig bra, det merkes at hun er seg selv igjen, for nå synger hun inn huset til stadigheten. Hvem er en pus som er veldig glad i å snakke, og det spesielt når det er noe hun vil, som å få mat, vann eller komme seg ut eller inn. 
Selv med bekkenbrudd, tok det ikke lang tid før hun selv følte seg klar for å komme seg ut, pusene her får gå ut og inn så mye de vil, og halvåret med gode temperaturer er de langt mer ute enn inne. Men vi holdt henne inne til hun klarte å løpe og hoppe, de første dagene kunne hun ikke gå i det hele tatt for bakbina ble bare hengende som gele etter henne. Etter en uke var hun på beina og gikk rolig rundt, og allerede etter to uker var hun frisk nok til å løpe og hoppe. Ikke rart vi sier at en katt har ni liv!

Jeg kan fremdeles se at hun ikke er som hun var før møtet med bilen, men hun viser ingen tegn på smerte, og ser ut til å trives godt. Hun er riktignok mer inne om dagen, enn hva som var normalt. Det trur jeg skyldes at hun fortere blir sliten av å bruke bakparten sin, eller så handler det vel bare om at hun har blitt litt bortskjemt her inne. Den siste tiden har hun også  blitt veldig tynn, ikke vet jeg hvorfor for appetitten har hun aldri mistet og markkur har hun fått. Antagelig fanger hun mindre mus og andre kryp som er viktig for kattenes kost. 

Hvem har nok blitt husets nye sjef, i hvert fall trur hun det selv. Og det er ikke så rart, for man blir jo litt tussete for disse dyrene man har, og når de i tillegg blir skadet så er det helt innafor å skjemme de bort litt synes jeg. 
Derfor har Hvem sin nye favorittmat blitt pussi sensations fra Purina Nestlé. Dette er et våtfor du får kjøpt på dagligvaren, vi bruker våtfor ved siden av Royal Canin tørrfor, og ser på våtforet som helgekosen. Ingen forskjell her i hus, så er det helg må alle få kose seg litt ekstra :) 

Til tross for at vi har "veldresserte" katter som ikke hopper på border eller benker, klarer de ikke motstå fristelsen om jeg åpner en pakke Pussi Sensations ved kjøkkenbenken. Da vet de veldig godt hva som er i vente og klarer rett og slett ikke å gjøre nettopp det - å vente ^^, Det er ikke for reklamens grunn at jeg viser frem akkurat dette produktet, for vi hadde allerede foret med Pussi Sensations lenge før kunden kontaktet meg om å dele kampanjen de har i disse dager. Jeg synes denne pakken er veldig fin, den inneholder 12 posjoner, og har 4 forskjellige smaker i pakken. Oksekjøtt med tomat/ Kylling med gulrøtter / And med spinat / Lam med vilt.

I tillegg er kampanjen helt fabelaktig. Ved å bli med i konkurransen som for øvrig er veldig enkelt er du med i trekningen av et reisegavekort fra Ving til verdien, 10 000 kr!
Hvor fantastisk hadde ikke det vært! Selv sitter jeg å ser på sydenturer om dagen, så et slikt gavekort hadde kommet godt med ^^, 

Hos → SMARTEKATTER ← kar du delta i konkurransen om et reisegavekortet ved å fortelle hvilken by Pussy er i. 

Nyt siste helgedag :)

Ommøblering av barnerommet

Denne dagen startet som vanlig klokken 7, for min del. Jeg hadde bedt BT om å vekke meg da han skulle dra på jobbtur. For som jeg nevnte i går så har jeg litt mye å gjøre om dagen, så da gjelder det å stå opp om morgen så jeg får maks timer ut av døgnet ^^, 

Etter frokost hadde jeg en rydderunde i huset, og da jeg ryddet rommet til jentene fant jeg ut at jeg ville gjøre noen forandringer der ^^, Jentene var helt i ekstase hver gang jeg flyttet rundt på møbler, som om alt ble nytt ved å flytte litt på saker og ting.  

Nå er det også lenge siden prinsesserommet har vist seg på bloggen. Så her er noen nye bilder fra hvordan rommet ser ut nå :) Om noen legger merke til det, så har ikke Olivia på seg pyjamasen på vrangen fordi jeg er så trøtt at jeg ikke ser forskjell på rette og vrang, det er hun selv som tok av seg pysjen og kledde den på igjen i senga si da hun la seg i går ^^, Små raringer. 

Nå er det vel kanskje på tide å komme seg ut av pysjen for oss tre. Jeg ble ferdig med å sy en fane for en barnehage i dag morges, men må ut etter litt tilbehør til fanestangen. Det blir også en tur innom stoff og stil, og jeg har noen gode ideer til litt barnesøm som ikke er klær. Det blir spennende. Får riktlig nok se når jeg får tid til å sy ^^, 

Ses senere i dag, med en liten konkurranse fra kleskolleksjonen min, det håper jeg dere setter pris på :D

Tar du på deg for mye?

I dag sitter jeg på kontoret, jeg føler det eneste kroppen min tenker på er en seng og jeg gjesper like mye som jeg tenker på den myke puta og den varme dyna. 
Jeg liker godt å ha mange jern i ilden, det gjør at jeg blir mer effektiv og produktiv, men til tider er jeg er litt for dårlig på å si nei. Det funker jo helt fint så lenge man klarer å sjonglere alt sammen, men akkurat nå har det blitt litt mye, selv for denne frøkna.

Det er mye jobb med bloggen denne måneden, mye å gjøre som gjestedesigner hos Virre Vapp, jeg har siste oppgaveinnlevering jeg burde få sendt til godkjenning i dag, og det er jammen meg eksamen om 12 dager! I tillegg til det vanlige, som mammapermisjon, husmorpliktene for ikke å glemme hesten og bikkja som trenger stell og tur. Om jeg setter meg ned i sofaen i det hele tatt i løpet av en dag så er det fra halv ti om kvelden, og mellom 23-00 er det tid for senga. Jeg føler meg halvt i koma når jeg treffer puta, men allikevel så får jeg ikke sove før jeg har snudd meg rundt i senga i en time eller to. Passe misunnelig på samboeren som begynner å puste tungt etter tre minutter ^^, 

Det er i senga får jeg tid til å tenke. Det er virkelig der jeg kan forstå om jeg har travle dager eller dager jeg er ajour med gjøremålene. Planlegging, oppgaver og nye blogginnlegg blir skrevet før jeg faller inn i drømmeland, og nå som det er litt ekstremt mye, tar det tid å komme seg igjennom alt. 

I dag hørte jeg ikke én av de fem vekkeklokkene mine, så jeg bråvåknet halv ni av at min kjære kom hjem fra en liten jobbsjekk. Også jeg som hater å forsove meg!! 

Akk ja. Det var dagens lille selvmedlidenhet. Nå får jeg sette i gang med siste oppgave som snart er ferdig! Jess! Det handler om å se lyset i tunnelen, mai er jo en typisk hektisk måned, spesielt som student.  

Og takk, kjære kaffe, du sorte! I dag har jeg tenkt til å drikke en liter av deg :DHåper denne fredagen blir magisk for mange ♥

Grått og hjemmesydd

Iiih, jeg har gjort det igjen! Sydd til meg selv altså ^^, 

Jeg har fått litt press på meg siden jeg låner symaskin om dagen, jeg tenker vel at jeg meg forte meg med å sy så mye jeg klarer mens jeg har den, og jeg skal ikke legge skjul på at det er litt ekstra gøy å sy med mamma sin symaskin som er noen hakk mer avansert og fancy enn min egen. 

Jeg ble kikkende i noen blader mamma hadde med syoppskrifter og mønster, hun skulle egentlig vise meg en kåpe hun hadde tenkt til å sy til seg selv, og det var der jeg kom over mønster til den nye toppen min. Syntes den var så morsom og annerledes at jeg fikk lyst til å prøve. 

Og når det er sagt, så kan jeg også legge til at det å være selvopplært i noe kan by på problemer, for jeg skjønte ikke halvparten av fremgangsmåten. Fagspråk og rare sømmer, i tillegg var teksten på svensk (jeg forstår godt svensk altså, men jeg sliter med sy-fagspråket selv på norsk). Akk ja, så jeg skjønner de mange som blir frustrert når de skal prøve å sy for første gang. Jeg slang vekk hele fremgangsmåten og sydde den etter hvordan det var logisk for meg, jeg trur vel ikke jeg var så langt unna oppskriften :)  

Toppen kan også knytes bak for å få en annen look ^^, 

Morsom topp ?? ^^, 

Plaskende Moro!

// Reklame - innlegg skrevet i sammarbeid med BR leker //

Noen som kjenner igjen slike skrukkete tær? ^^, Det er tærne til en av mine to badegale jenter. Responsen vi får tilbake når vi spør om jentene vil bade slår det meste, den er ganske lik som når vi spør om jentene vil ha melon eller jordbær, som er favittmaten. Det blir hopp og sprett, to hender som strekkes i været mens de hyler lyst og gledelig "jaa, jaaa, baaade" før de kaster seg rundt, løper mot baderommet og drar i klærne.
Denne badegleden startet tidlig. 

Da jentene var ett år skulle jeg ta de med meg til Drammesbadet, jeg viste jo at dette ville glede dem så jeg fortalte hva vi skulle med et smil om munnen da jeg hadde funnet frem jakker og sko. Det var da jeg skjønte at de forsto hva ordet "badet" var, men ikke ordet "dra". Og med et hadde jeg to små som hylet i sinnet fordi jeg kledde på dem. Jeg hadde jo sagt at vi skulle dra å bade. Så det å kle på var jo heeelt galt. Heldigvis kom humøret tilbake da vi landet i barnebassenget. 

Nye BR Badeleker
Gleden ble ikke noe mindre da vi mottok de nye badelekene fra BR Leker. Det har rett og slett blitt så gøy å bade at jeg kan rekke å sminke meg og vaske badet innen de synes det er på tide å komme opp, antagelig fordi vannet begynner å bli litt for kaldt. 

Og ingen ting er bedre enn å høre barna sine hyle av glede og leke sammen med latter og god stemning. 

"Hvor gøy er det å bade sa du? Så gøy ja" Haha. 

Jeg må virkelig si at disse nye badelekene til BR er helt fantastiske, jentene bare digger dem, og det er jo selvsagt slik de blir godkjent og godt likt av foreldrene også.

Dere kan se alle de forskjellige pakkene man kan velge i mellom HER

Pakkene jentene har er:

BR aktivitetestang til badekaret - denne liker jentene veldig godt, også er det praktisk at den kan festes på veggen med sugekopper. 

BR klistremerker av skumgummi - disse kan festes på fliser eller glass når de bli våte. Kjempe gøy for de små og ingen jobb for de voksene når leken er ferdig.

BR fiskemoro - hvem liker vel ikke å fiske? Med denne pakken får man med fire fisker som flyter i vannet som man fiske opp med fiskestangen og en beholder til å henge opp fangsten på. 

BR baderangler - Disse er det flaks det er to av, for det er som regel en kamp om disse fine sjødyrene som flyter på vannflaten og har kuler inni seg. 


KONKURRANSEN ER AVSLUTTET

BR feirer sin nye serie med morsomme og utviklende badeleker, og med det har jeg fått æren av å dele en konkurranse med dere.
Premien er en pakke bestående av de overnevnte lekene som jentene også har. Jeg trekker en vinner her på bloggen til søndagen, og alt dere trenger å gjøre for å delta i konkurransen er: 

1. fortell en morsom badehistorie om barnet ditt, eller om hvor glad barnet ditt er i å bade. 
2. skriv mailadressen din i feltet for mailadresse, slik at jeg kan kontakte den heldige vinneren.  

Gøyere blir det ikke, i hvert fall ikke for de minste!  

Med så mange fine kommentarer og badehistorier skulle jeg virkelig ønske jeg kunne delt ut leker til alle sammen, men den tilfeldig valgte vinneren ble:

Cecilie, som sende sin kommentar kl:22:02. Gratulerer :) 

 

Gravide diskrimineres på arbeidsplassen

Halvparten av kvinnene og en av fem menn oppgir at de har blitt diskriminert på arbeidsplassen knyttet til graviditet eller foreldrepermisjon. 

- viser en undersøkelse gjennomført av TNS Gallup på oppdrag fra Likestillings- og diskrimineringsombundet. 
Diskriminering på grunn av graviditet og permisjon ved fødsel eller adopsjon regnes som diskriminering på grunn av kjønn, noe som i følge likestillingsloven er forbudt.

Kvinner mer diskriminert enn menn
Gjennomgående i undersøkelsen ser man at kvinner i betydelig større grad blir utsatt for diskriminering, knyttet til graviditet og foreldrepermisjon, enn menn.
Til tross for at det er ulovlig å diskriminere, viser undersøkelsen allikevel at én av ti har fått spørsmål fra arbeidsgiver om graviditet eller planer om å få barn på jobbintervjuet.  

En ung dame på 24 år ender sitt lærerstudiet denne våren, hun har akkurat vært gjennom andregangsintervju til en lærerjobb fra høsten. 

- Arbeidsgiver var svært positiv til meg. Hun fortalte at hun fikk gåsehud av svarende jeg ga. Jeg ble lovet et tilbud fra arbeidsplassen, og en telefon i løpet av kvelden eller morgendagen. Dette var før jeg fortalte om graviditeten, forteller hun. 

Én av fem kvinner oppgir at de har latt være å søke ny jobb mens de var gravide. Begrunnelsen var at de regnet med å ikke få jobben, eller tenkte at det ville være en belastning for arbeidsgiver.

- Jeg var i tvil på om jeg skulle søke, men bestemte meg for at jeg ikke hadde noe å tape. Planen var å unngå å fortelle om graviditeten, men etter andregangsintervju bestemte jeg meg for å fortelle om den lille i magen, sier lærerstudenten.

Fikk ikke jobben 
14 Prosent av kvinnene som var med i undersøkelsen oppgir at de ikke fikk jobben som følge av foreldrepermisjon. 

- Til tross for at arbeidsgiver var positiv og hyggelig da jeg fortalte om graviditeten, hørte jeg verken fra henne som lovet den dagen eller dagen etter. Fire dager senere fikk jeg telefon med avslag på jobben. Arbeidsgiver la til "jeg håper du søker på nytt om ett år!", forteller lærerstudenten. 

Undersøkelsen viser at svært mange (21 prosent) som har vært ansatt i midlertidige stillinger, oppgir at de ikke har fått forlengelse som en følge av graviditet eller planlagt foreldrepermisjon. Samtidig sier 16 prosent av kvinnene som har søkt midlertidige stillinger, at de ikke har fått jobben.
Omfanget av selvopplevd diskriminering øker også med antall barnefødsler.

I tillegg oppgir hele 37 prosent av kvinnene at de ikke har fått tilstrekkelig informasjon om viktige saker på arbeidsplassen, som omorganiseringer og lønnsforhandlinger, mens de var i fødselspermisjon.


Denne teksten over har jeg skrevet som en del av en oppgave i studiet. Engasjementet mitt var i full fyr da jeg gjorde research på dette temaet og den tok meg tilbake i tid. Jeg ble gravid i det jeg gikk ut av en permisjonstilling. Det passet seg med andre ord ganske dårlig, for jeg var nødt til å få meg en ny jobb relativt raskt om jeg skulle ha noen håp om permisjonpenger etter fødselen. Jeg søkte på en rekke jobber, og visste at jeg lovlig kunne holde graviditeten skjult til jeg hadde fått meg en jobb. 

Jobb fikk jeg, heldigvis. I motsetning til lærerstudenten over nevnte jeg ikke et ord om graviditeten. Da arbeidsgiver spurte om jeg hadde barn, svarte jeg kort: "nei". Det er virkelig ikke gøy å holde en så viktig detalj for en selv, men så skal ikke en graviditet være ødeleggende for mulighet til foreldrene, så jeg mener regelen som forbyr diskriminering på dette grunnlaget er til å rope hurra av. 

Verre ble det den dagen jeg måtte fortelle om graviditeten til sjefen. Jeg kan krysse av for at jeg også følte meg diskriminert da jeg ventet mine to små. Jeg ble ikke møtt med et "nei, så hyggelig" svar, jeg ble møtt med hån. 

Like uventet som for arbeidsgiver hadde jeg forlatt arbeidsplassen tre måneder etter jeg startet. Da jeg var i svangerskapsuke 22 fortalte legen ved sykehuset  at jeg skulle ut av jobb. Jeg hadde ikke lengre noe å gjøre stående på et gulv time etter time hver dag. Legen min skrev en helsemelding som jeg leverte til arbeidsgiver og som svar ble jeg nok en gang diskriminert på grunnlag av min graviditet. Jeg ble ledd av fordi jeg trudde jeg måtte ut av jobben, jeg forklarte at det ikke var jeg selv som ønsket dette, men en anbefaling fra legene. Jeg fikk tilbud om å få en stol slik at jeg kunne sette meg ned når jeg følte behovet. 
Hormonell og krenket som jeg følte jeg ringte jeg legen min og fortalte om situasjonen jeg var i. En ny helsemelding ble skrevet og endelig ba arbeidsgiver om unnskyldning. Hun kunne ikke tilrettelegge for meg, for tilretteleggelse innebar en liggende stilling for å unngå å belaste bekkenet. Det holdt ikke at jeg bærte tvillinger som er regnet som et risikosvangerskap. 

Så hva gjør man, den dagen man er gravid og trenger en jobb? Det skulle jo ikke vært et problem slik loven er satt, men undersøkelsen viser det motsatte. 

En artikkel fra Likestillings- og Diskrimineringsombudet svarer følgende:

Hold kjeft og trekk inn magen, du har alt for mye å tape på å fortelle at du er gravid. 

- Det er vanskelig å gi gode råd. Skal du være ærlig og imøtekommende? Tja. Da er sjansen stor for at du ikke får jobben. Skal du reagere og opplyse om at det ikke er lov? Kanskje. Men hvem ønsker det i en situasjon du skal fremstå samarbeidsvillige og attraktive for en ny potensiell arbeidsgiver? Skal du svare; nei, jeg har ingen planer om å få barn? Dessverre er det kanskje det sikreste kortet. 

 

- Følg speiltvillingene på facebook

Tid for forandring?

Det har kanskje noe med at jeg ser hjemmets innside langt mer enn de fleste, at jeg til stadigheten føler for forandring. Jeg blir rett og slett lei, og drømmer meg i vei på de mange interiørprofilene. Kanskje jeg skulle kjøpt meg Quadro hyllen fra Bolia? Den er jo grisetøff, eller sette sammen min egen ved å kjøpe Bloomingville sine hyller? Kanskje jeg skulle kjørt på med et maleri eller, eller ?

Jeg kjenner hvordan interiørprofilene påvirker meg med sine designermøbler, de er rå på å sette sammen stiler og farger sammen med de dyre designervarene, klart man blir påvirket. Det er jo egentlig det samme som at vi blir påvirket av kostholdstips og treningsmotivasjoer som går viralt alle steder.

Men hvorfor skal jeg egentlig ha en hylle til 5000,- ? Ville den gjort meg mer glad? Eller handler det i grunn og bunn og status? For sannheten er at jeg egentlig ikke bryr meg om hvem som har laget hva, så hvorfor trur jeg at det dyre vil gjøre mitt hjem finere? 

Nei, det er bare ikke meg!! Det som virkelig gjør meg glad er å motta en kommentar som min navnsøster sendte meg sist uke:

"Jeg er så glad for at bordet er fra Bohus, lampa fra Skeidar, og stolene fra Finn! Noe jeg vikrelig elsker ved bloggen din, er hvor "hverdagslig" du virker, og hvor flink du er til å gjøre ting fint og hjemmekoselig på budsjett. Du har en innmari bra blogg, som er populær, og som du dermed sikkert tjener en del penger på. Jeg er så glad du ikke har blitt fashonista, med kjempedyre designermøbler og interiør - det finnes allerede tusen sånne blogger, og er så vanskelig å relatere seg til for oss andre :p"

Og jeg har tenkt til å fortsette med å være meg, for jeg vil mye heller dra på ferier, eller legge penger inn i huslån fremfor å bli en "fashonista". Jeg skal hente inspirasjon fra interiørelskerene, og med det skape noe eget. 

For veggen bak sofaen trenger virkelig en piff ^^, 

Ikke rart man får lyst på litt forandring når man lar blikket falle over interiørbilder på pinterest :D


Lurer på hva jeg skal komme opp med, noen som har tips til hva jeg kan lage med mine to hender? 

 

- Følg speiltvillingene på facebook -

1-2-3

"Opp i senga med dere, jeg skal vaske gulvet."

Godt er det at vi har en rottis som synes det er helt ok og dele. 


Nå har jeg landet i sofaen med kaffe og sjokokolade, eller sjokoladen er allerede godt plassert i magen på dette tidpunktet. Men bildet kommer litt lengre ned i innlegget, så det er bare å la seg friste, jeg kommer til å angre selv på at jeg tok dette bildet, for jeg skulle gjerne spist noen flere. Synd(godt) det var den siste :) 

For dere som har vært innom bloggen tidligere i dag så fortalte jeg at jeg skulle ha en vaskedag på grunn av regnværet, eller de tre hundene på bildet over som røyter og tråkker inn søle flere ganger om dagen. Nå har Mimi, den brune vorstehhunden reist hjem til familien sin, mens Sinny, den tibetanske spanielen til mamma blir en natt til.

Jeg føler at jeg ikke gjør annet enn å rydde og vaske, jeg skjønner at jeg er litt mer gal på det enn min samboer som stadig blir oppgitt når jeg sier "vi må rydde før vi kan se på tv, eller så klarer jeg ikke følge med"
Men på den andre siden, så trur jeg aldri det er ryddig her. Og alle som kommer på besøk trur nok at jeg har gitt opp alt som heter rydding. Derfor måtte jeg i dag dra frem kamera.

Det skal dokumeteres, hvis ikke har det ikke skjedd  - er det ikke slik det har blitt ^^,  

Jepp, huset er så rent og pent nå. Langt i fra alle rom, men  i alle fall fire av dem! Haha, jeg har tømt det ene roterommet slik at det nå både er gulv og plass der inne igjen. Det sitter alltid langt inne å rydde de rommene man ikke bruker. Men så godt det er å få det gjort. 

Nei, nå skribler jeg litt vel mye om rydding. Dere skjønner kanskje at jeg ikke har fått snakket fra meg i dag. BT har reist på trening så nå går det ut over dere :) 

Kanskje jeg kan dele litt motivasjon til å rydde litt denne kvelden, eller kjøpe noen nye blomster i morgen, for plutselig har jeg så mange blomster hjemme og alle lever! :O Selv rosene som jeg så ofte tar livet av. 
Blomster gjør i hvert fall meg glad.  Jo, også dette bilde da! Skyene brøyt opp og solen traff jordet som var dekket av duggdråper. Herlighet, så VAKKERT!! Det ser ut som det lyser. #nofilter 

Og der var sjokoladen ja *Min favoritt* ^^, 

Ha en forteffelig aften ;)

Regnværsdag

"MAMMA, GIIISA!!" Sa Otilie helt forskrekket og pekte på vinduet da vi spiste frokost. Regnet trommet mot vinduet og det var ikke mulig å se noe mer enn konturene av landskapet på usiden. "Ja, lille venn, regnet har grisa på vinduet". 

Det er lenge siden vi har hatt slikt regnvær, så det var på tide for planter og trær, men nå som solen har vekket oss i flere dager var det rimelig grøssent i dag. Jeg pleier å si at huset vårt er som et drivhus, når det er kaldt ute synker gradene i huset med det samme, men når solen står på varmes huset opp som et drivhus. I dag var det rett og slett så himla kaldt her inne.

BT kom hjem rett etter frokost og spurte etter stilongs, og han var allerede på andre par sko. Og snill som han er hentet han ved til jentene sine før han dro. De små tingene ♥

Nå er det godt og varmt, og jeg har tenkt til å ha en vaskedag i dag. Eller jeg er nødt til å ha en vaskedag i dag. Med tre hunder i hus blir det straks litt mer skittent her og der. Dere skulle sett gulvet etter at de tre hadde vært ute til morgen. Sølespor i hele stua!

Regndråper på rosene! Noe så vakkert. 

Rabatt på kolleksjonen min :D HIPP HIPP HURRA!!

// Inneholder reklame //

Det å kunne nyte dager ute med mindre og mindre klær er helt fantastisk. Favorittplagget til begge mine to små, er kjole. De bli helt tussete om jeg finner frem kjoler, de hopper rundt og synger "sjoli, sjoli, sjoli" 
Så det er ikke rent sjelden jentene i dette hus har på seg kjole selv om det bare er en helt vanlig hverdag, og nå som vi ikke trenger å pakke inn jentene i ytterdresser kan de også ha på seg "sjoli" ute ^^,  Dere kjenner vel igjen kjolene, de er fra kolleksjonen min, og en av grunnene til at jeg elsker denne kjolen er at den kan brukes til så mange anledninger. Jeg synes de passer like godt til fest som til hverdag. Man kan enkelt endre på tilbehøret rundt for å få den til å passe anledningen :) Kjolen er også utrolig behagelig å ha på ^^, 

Nå kommer vi til en tid hvor jentene kommer til å bo i kjolene sine, det er jeg sikker på. Varmere dager og mye sol har i hvert fall jeg ført opp på planen, og jeg gleder meg til jentene kan fly rundt ute, kun iført denne lette og behagelige sommerkjolen. 

Og vet dere, jeg har et KANONTILBUD til dere: 

FRA I DAG OG TIL OG MED ONSDAG KAN DERE FÅ KJOLENE FOR KUN 299,- OG SLENGER DU MED RABATTKODEN: STINE - FÅR DERE OGSÅ GRATIS FRAKT!! 

Trykk HER for å komme rett inn til godbitene mine. Det er også avslag på hårbåndene og kysene, den hvite kysen er jo perfekt til 17.mai om barnet skal gå i bunad eller et annet antrekk :) 

♥ Se på denne fantastiske blomsterbuketten da ♥Det er jo snart 17. Mai, kanskje er det flere som skulle hatt en ny kjole til prisessa si eller et nytt antrekk til prinsen sin. Rabattkoden: STINE - gir fri frakt på hele butikken til Virre Vapp, så nå er det bre å granske siden og plukke ut favoritter :) 

Kanskje har dere et søskenpar, bror og jentene. Da kan jeg friste dere med at Virre Vapp har en matchende skjorte til min klassiske linkjole i marineblått. Skjørtet er sydd i samme stoff som denne råfine skjorten, som nå også er på tilbud til 299,-


Ha en fantastisk dag <3

OVERSIZE GENSER! HJEMMESYDD - GJØR DET SELV

Vet dere hva som er ganske kult? Det er å ha lyst på et nytt plagg, og i stedet for å lete etter akkurat det du har i tankene i butikk etter butikk, så bare syr man det selv ! Haha. Jeg har jo nesten ikke sydd til meg selv før, men jeg kjenner etter bare noen få plagg at jeg er bitt av basillen. For det er bare så syykt kult. For et par helger siden fant jeg ut at jeg ville ha en ny partytopp, og i dag fant jeg ut at jeg ville ha en DIGG genser. 

Og nå skal jeg fortelle enda en gladnyhet; Jeg har aldri sydd noe enklere! Så jeg kan GARANTERE at ALLE som har lyst til å sy seg en ny genser får det til! 

Så er du som meg og elsker oversize gensere, ikke tenk på det det en gang: LAG DEG EN SELV :D 


MØNSTER

Jeg har gjort mønsteret så enkelt som man kan lage et mønster. Jeg har rett og slett tatt utgangspunktet etter en genser jeg elsker. Og tegnet etter den. 


 

1. Om du også har en genser du elsker, kan du gjøre det samme, hvis ikke kan du ta utgangspunkte i formen på denne med det grunnlaget av at genseren min er 65 cm bred, og 75 cm lang fra høyeste punkt (der halsen starter og ned til bunnen). Jeg bruker small/34, men siden dette er en oversize genser så passer den like fint til en medium i hvert fall :) Fremdelen er omtrent rektangulær, den har bare en svak bue i bunn på hver side og en halvsirkel til hals. 

2. Her ser dere at det er merket med rødt der genseren lå, bare halve siden, dette gjør jeg for å være sikker på at jeg får mønsteret symetrisk

3 - 4. Ved å brette stoffet dobbelt for så å klippe ut får du da det ferdige mønsteret som er symetrisk :) 

Når du da skal tegne baksiden av genseren, er dette enda enklere. Har du et stoff som er mønstret som dette gjør det seg om du er litt nøye med å plassere mønsterene slik at de treffer hverandre. 
Legg fremdelen på stoffet, merk av en bue ved halsen som er litt mindre. Og i bunn kan du la den være litt lenger. Så er det bare å klippe ut :)

Jeg brukte samme metode på armen, ved å tegne rundt, det er bare viktig å huske å legge til cm 3 cm til sømrom på lengten og ca 1 cm på hver siden av bredden. Eller du kan gå ut i fra målene som vist på bildet over. Så er det bare å klippe ut to slike :) 


FREMGANGSMÅTE

Denne genseren er sydd på en halvtime :D 

Legg fremdelen og bakdelen mot hverandre, rette mot rette. Sy sammen skuldrene. Brett halsringen en gang ned (om du syr i jersey) to ganger ned, så du skjuler klippekanten om du syr i et stoff som rakner (bomull og lin for eksempel), fest brettekanten med knappenåler, og sy fast bretten. Sy alltid med rettsiden opp for penest resultat. 

 

Finn frem en av armene, og finn midten på den bredeste delen. Legg midten mot skuldersømmen og fest med nåler ut over hver side. Rette mot rette!! Sy armene fast i genseren. Legger du ut stoffene blir resultatet slik som det siste bildet over viser. 

Så kommer det en morsom søm. Legg ermet dobbelt, og start med å sy fra der hånden kommer ut og fortsett HELE veien ned til bunn av gensere. Gjør dette på begge sider og plutselig har du en genser. 
Til slutt, må du brette inn ermet en gang og sy på samme måte som ved halsen. Og det samme i bunn av genseren.

OG VIPS!!! Ja, det var litt vips, var det ikke :D 

Jeg utfordrer dere til å prøve :D Jeg kjøpte 160 cm med stoff til denne genseren, en pris som havnet på 160,- Stoffet er fra Stoff&Stil 

Og dere som tar utfordringen, del bildet av din genser på IG med #skolissykrok :D For jeg vil så gjerne se deres versjoner, og på den taggen får jeg med meg hva som deles. Noe som er en fantastisk inspirasjon og motivasjon for meg :D

- Følg speiltvillingene på Facebook - og Instagram - 

Morgenfugl og syvsovere

Klokken 7 i dag tidlig, var jeg lys våken, jeg prøvde å sovne igjen, men kart over 7 fant jeg ut at jeg fikk stå opp. Jeg tenkte i mitt stille sinn at jeg kunne reise på butikken og handle frokost, og ikke før jeg var på butikken slo det meg at den ikke åpner før 8. I stedet for å vente kjørte jeg til Meny litt lengre unna. 08:05 var jeg i bilen på vei hjem med deilig frokost til min fine familie :) 

Og kvart på 9 gikk jeg opp og vekte tre syvsovere. For en herlig morgen med alle fire samlet ♥

Ikke at det varte så lenge, for BT er allerede ute og jobber.
Jeg har tenkt til å være lat i dag trur jeg, bare kose meg med jentene, og kanskje sy litt. Har et stoff som venter på å bli sydd litt i. Jeg skal lage en oversize genser til meg selv, og det trur jeg er veldig enkelt å dele oppskrift på :D

Nå har vi landet i sofaen med pledd og film på TV. Ikke feil det :)

Ha en fantastisk dag alle sammen!  

Nytt til kjøkken

Aaah! Endelig!! 

Da mamma flyttet fikk vi arve kjøkkenbordet og stolene. Dette var i langt bedre stand enn det vi hadde fra før av, så vi takket høffelig ja. Jeg hadde store planer om å pusse det opp. Endre det grønnmalte til hvitt og pusse ned platene og olje på nytt. Problemet var bare at jeg ikke ble helt fornøyd med spisemøblene. Bordet ble for stort, og stolene gikk ikke inntil bordet på grunn av hvordan beina til bordet var. Med andre ord tok dette alt for stor plass på det lille kjøkkenet vårt. 

Jeg har i lang tid nå vist hvordan jeg ønsket å ha kjøkkenet, og i går fikk jeg endelig inn siste rest, og klart ikke annet enn å begynne å skru sammen møbler til tross for at jeg egentlig ikke hadde tid til det. 

Jeg er ikke helt ferdig enda. Det kommer til å komme noen flere endringer, ny gardin er på vei, men siden alt i dette huset er fra "før i tiden", må vi bestille siden vinduet ikke har standar størrelse. 

Den beste følelsen er å kjøpe noe man har ønsket seg lenge :D

Og hvis dere lurte på hvordan det så ut før, så var det slik: 

Stolene fikk jeg malt, men bordet ble aldri tatt :P 

Arbeiderenes dag

HALLO!! Jeg lever enda ^^, Haha.

En dag borte fra bloggen er helt merkelig. Men gårsdagen var hektisk, jeg startet dagen med studier på kontoret til BT, jeg holder på med siste innlevering nå før eksamen. Studiene er veldig spennende, og jeg er veldig fornøyd med at jeg er ferdig med 5 innleveringer, hvor alle har blitt godkjent på først forsøk. *En liten klapp på skulderen til meg selv* 

Da jeg hadde jobbet intenst i noen timer, reiste jeg til Tønsberg for å ha handle litt møbler til kjøkkenet. Jeg skal snart vise dere, men jeg må hente kameraet mitt først. 

Klokken 18 var jeg på plass hos ei god venninne. Hun feiret bursdagen sin, jentene er på overnatting hos søsteren til BT, og etter et bursdagsvorse reiste vi til vårt lokale utested hvor det var fullt liv og røre. Kamara lot jeg ligge igjen hos min venninne. 

Herlighet, som vi koset oss i går. Da vi kom ned til utestedet ble vi også gjenforent med mennene våre, og en masser av gode venner. Vi var hjemme allerede kl 2, så noe sier meg at vi har blitt foreldre :) Og formen i dag er helt topp hos begge to, allerede klokken ni var vi begge våkene, og satt ute i solen med bikkjene. Vi har hundebesøk denne helgen, så nå har vi to hunder, og senere i dag skal jeg hente mamma sin hund også, så da blir det en stor, men merkelig hundefamilie her ^^, 

Jeg kan ikke si at det er gunstig å ha tre hunder i røytetiden !!! Men men, Tyra koser seg veldig, og det er super stas for jentene. Så får jeg heller støvsuge et par gangen ;)

Sniktitt fra kjøkkkenet ^^, Og flagget er så klart på plass i flaggstangen. 

Ha en fantastisk fridag! Ses igjen om litt <3