hits

mai 2017

Strekk i sommersola

Jo nærmere jeg kom bryllupet, jo mindre fikk jeg trent, jeg startet med dårlig samvittighet, så følte jeg at  jeg burde og kunne prioritert treningen hvis jeg absolutt ønsket det. Til slutt sa jeg til meg selv: En pause fram til bryllupet er faktisk helt greit! Jeg trenger ikke å velge trening som prioritering når jeg heller ønsker og trenger å prioritere helt andre ting. 

Men fra å trene 3 - 4 dager i uken til å stoppe helt opp, det er en stor forandring, kanskje mest for hodet sin del. Nå har jeg falt helt til ro med at jeg venter med treningen til etter bryllupet, for det å prioritere 2 timer av dagen på trening med kjøre og dusj, det har jeg ikke tid til akkurat for øyeblikket.

I dag fikk jeg det for meg at selv om jeg ikke dro til CrossFit senteret jeg trener på, så måtte jeg bruke kroppen og hode på noe fysisk. Så jeg tok med musikk og teppe utendørs, og ja, hva drev jeg med - yoga?! Ikke vet jeg, jeg trener det ikke, men jeg følte for å tøye og bøye litt, samtidig som jeg hadde lyst til å trene litt styrke kombinert med balanse til en rolig musikk og fuglekvitter. 

AMEN! For en opplevelse, så mye at da jeg var ferdig løp jeg inn etter kamera for skrive dette innlegge som en anbefaling på hvor fantastisk det er med en god strekk i sommersola. 
 

Ha en nydelig onsdag! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Hårkatastrofe før bryllup!Sist uke hadde jeg time hos den flinkeste frisøren min, jeg har hatt balayage med veldig lyse tupper i en kald tone i lang tid, men nå før bryllupet ville jeg bli mørkere, og få en varmere tone. Jeg er jo brunette, så målet var å se litt mer naturlig ut, samtidig som en varm farge passer bedre enn en kald tone når jeg har en ivory farget brudekjole. 

Siden jeg har vært så kald blond i lang tid nå, måtte jeg få en del rødtoner i hårfargen for at ikke reultatet skulle bli grønt. Håret mitt som både er gammelt og svært langt fører med seg litt slitasje og tørrhet, dermed sugde det til seg alt av farge på et blunk og fargen ble både for mørk og veldig rød. Jeg skulle se hvor mye av fargen som ble vasket ut over helgen, i tillegg skulle jeg påføre en hårkur for å booste brunfargen. 

Det var under boostingen av brunfargen her hjemme at krisen satte inn, de lyseste og mest slitte tuppene mine spiste opp den brune kuren så til de grader at håret ble svart de 10 siste centimeterene av håret mitt - jeg vet ikke hvor mange ganger jeg dusjet håret etter det for å prøve å få bort fargen igjen. Så etter et iherdig forsøk på å roe litt på rødtonene, så endte jeg i stede opp med en fargespekter av rødt, brunt, grønt og grått hår. 

Jeg trodde faktisk ikke at det var mulig å redde håret mitt, men det var det altså. I dag tok Marthe Beate en rens på håret mitt, som fjernet alle fargeskadene jeg hadde påført meg, i tillegg gikk jeg tilbake til å bli en del lysere igjen, men nå etter at Marthe ble ferdig har jeg endelig fått bryllupshåret mitt i varme toner og litt mørkere enn jeg var sist uke! 

Så mitt tips til alle som skal gjøre en endring på hårfargen før bryllup, begynn i litt god tid i tilfellet håret bestemmer seg for noe helt annen enn hva du hadde tenkt deg!  


- Speiltvillingene på Facebook -  

Sommer i hagestuen

Mitt absolutte favorittsted! Så fort solen skinner, så er dette plassen jeg trekker meg til. Jeg drar med meg hjemmekontoret ut på dagtid, og på kveldene tilbringer vi timer her ute. Det virker som om huset blir dobbelt så stort når sommeren kommer, når døren står åpen slik at tobente og firbente kan gå ut og inn som det passer oss. I dag savnet jentene hengekøyen, så da fant jeg ut at det var på tide å koseliggjøre uteplassen vår. Vi reiste til hageland og kjøpte inn litt smått og stort.

Det største problemt med denne lune kroken er at blomstene synes det blir i overkant varmt. I dag gikk jeg derfor til innkjøp av en del urter, og jeg satte faktisk en liten urtehage under bordet, for med glass over seg blir det jo nærmest som et drivhus. Nå er jeg veldig spent på om tomatene faktisk rekker å bli skikkelig solmodne under bordet vårt, for av erfaring så har ikke tomatene rukket å bli knall røde, søte og gode i den store kjøkkenhagen min uten glasstak. 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Dobbelmigrene og migrene piercing

3 dager etter innsettelse av migrene piercingen, slo migrenen til, 4 dager etter innsettelse av migrene piercing slo en ny runde migrene til - Men det var en forskjell..

Når de spør meg, "har du prøvd den migrenemedisinen?" så er svaret mitt i 9 av 10 tilfeller, "ja, det har jeg, men den hjalp ikke meg." Hadde jeg hatt en medisin som virket, så ville ikke migrenen vært et problem. Jeg startet på betablokkere i vår, medisiner som senker blodtrykket og som for mange virker forebyggende mot migrene. Blodtrykket mitt senket seg, så mye at det begynte å gå rundt for meg. Blodtrykket mitt var på 90 over 60, da det ideelt sett burde ligge på 120 over 80. Konsentrasjonen forsvant, svimmelheten førte til at jeg ofte måtte holde meg fast, hukommelsen ble svekket og synet var uklart, med det var tross alt bedre enn migrene - i hvert fall for en tid, i hvert fall til etter bryllupet, i hvert fall inntil jeg kunne ønske migrenen velkommen til tross for medisiner. 

Hver nye medisin gir et lite håp, om at kanskje denne, kanskje nå skal jeg bli bedre. I 12 år har jeg blitt skuffet. Jeg satte daith piercing, også kalt migrene piercing i begge ørene for 6 dager siden. Enda et forsøk på å få kontroll over migrenen, den har virkelig hjulpet så mange, så et nytt lite håp skinte inni meg. 

3 dager etter, klokken 09:00 om morgen, på Kristi Himmelfartsdag slo skuffelsen over meg på ny. Synet forsvant, auraen var på plass, og da vet jeg med et hundre prosent sikkerhet at migrenen har meldt sin ankomst. Hvilket betyr at det jeg har i vente er omtrentlig den samme smerten som dere uten migrene opplever ved å få en real brain freeze, bare at den varer i 8 timer, og ikke 10 sekunder. Og legger du på ekstremkvalme og oppkast i tillegg, så blir det kanskje lettere å se for dere hvordan jeg har det under et migreneanfall. 

Jeg tok medisiner som normalt, en god banding av NSAIDs (smertestillende) og Triptaner (migrenemedisiner), i tillegg til det satte jeg laserakupunktur på meg selv, før smertene ble så uoverkommelig at jeg falt om i sengen. Da klokken var 11, våknet jeg. Hodepinen var borte.. 

Det at hodepinen forsvinner etter to timer, det er en ting som aldri skjer meg. Så jeg overbeviste meg selv om at denne dagen skulle ikke migrenen ta over livet mitt. Jeg reiste med mann og barn i barnebursdag klokken 13, og selv om jeg kaldsvettet og skalv så sa en stemme inni meg: hahaha! I dag var det jeg som vant! 

På kvelden leverte vi barn, og reiste over til hytta i Sverige med tre venner i baksetene. Tur retur, og selv om jeg følte meg som en rista milkshake, så var jeg oppegående, jeg fungerte. 

Dagen etter så forsto jeg vel at jeg kanskje overgikk meg selv en smule ved å fullføre alle mine planer dagen før. For da klokken var 05:30 våknet jeg av et nytt migreneanfall. To anfall på rad er ikke normalt for meg. Jeg pøste på med medisiner på ny, satte laserakupunktur og la meg på sofaen med øyemasken på. Da klokken var 09:00 hadde migrenen sluppet taket. Alt inni meg jublet, jeg hadde overvunnet migrenen på ny. 

Jeg reiste til mamma, der jentene hadde overnattet. Planen for dagen var å sy - en helt rolig aktivitet, min meditasjon om du vil. At jeg var sliten dagen i forkant var ingenting mot hva jeg var på dag nummer to. I følge mamma var jeg helt grå, og tårene var ikke til å stoppe. De bare fosset av ren utmattelse, men selv hvor elendig jeg følte meg, var det allikevel 100 ganger bedre enn å ligge med migrene resten av dagen. Mamma prøvde flere iherdige forsøk på å få meg i en seng, få meg til å hvile. Skulle hun fått meg til å gjøre det, måtte hun brukt makt. Jeg hadde overvunnet migrenen, så ikke søren om dens ettervirkning skulle få meg tilbake i sengeleie. 

Så hva kan jeg si, jeg fikk migreneanfall to dager på rad etter innsettelse av migrene piercingene, men jeg har heller aldri før klart å få kontroll over migrenen etter to timer. Om det er piercingen som har en virkning, om det er kombinasjonen av alt, det aner jeg ikke. Det jeg vet er at 2 timer med migrene er bedre enn 8! 


- Speiltvillingene på Facebook -  

Jeg kaller det revolusjon

/ I sammarbeid med Philips Lumea IPL /

Det er meg en glede å introdusere dere for noe jeg vil påstå å være en sann revulosjon! En lysbasert hårfjerner for hjemmebruk, som gir hårfri hud i opptil 8 uker, uten at det en gang gjør vondt. Altså, jeg sa bare: "HÆ!? Er det virkelig mulig?". Jeg skulle likt å vite det i fjor på denne tiden da jeg mannet meg opp til å vokse underlivet! Jeg kan fortelle dere at det ble med den ene gangen. Ikke søren om jeg selvpiner meg slik igjen: 1 uke med sparing av hår, noe som betydde at folk måtte tro jeg hadde fått flatlus, og bikinien måtte byttes ut med shorts under soling, for noen har såpass med hårvekster at det gjør narr av en litta bikinitruse. Så skulle dette av med en alt for varm voks, etterfulgt av en smerte verre enn rier.
Nei, jeg fikk heller gå tilbake til høvelen. Da rekker jeg i alle fall 2 timer på stranda før bartene skinner sin glans ved bikinitrusa, på leggende og i armhulene. Men som den mammaen jeg er, så blir det fort til at prioritering av tid ikke alltid havner på hårvekster, noe som alt for ofte resulterer i at mannen lurer på om det snart er på tide å dra over med høvelen, og barna stirrer og lurer på hvorfor det vokser sorte hår under armene mine.
-Hvem har tid til å barbere seg hver dag? 

Så, hvor var jeg? Jo til denne seneste innovasjonen innen hårfjerning - Philips Lumea IPL (Intense Pulsed Light)  - en lysbasert hårfjerner der lysteknologien er den samme som blir brukt i profesjonelle salonger, og motvirker ettervekst av ansikts- og kroppshår. Produktet er utviklet i samarbeid med hudleger og forskere og er helt ufarlig for hjemmebruk. Steg for steg til hårfri hud

Steg 1: Før du starter, fjern håret på området som skal behandlet slik du foretrekker det, barbere, epilere eller vokse.

Steg 2: Start lysbehandleren, trykk på Smart-Skin sensoren og sett behandleren mot huden. Sensoren anbefaler hvilke lysstyrke du skal bruke til din hudtone. 

Steg 3: Sett lampen mot huden, og dra langsomt langs huden samtidig som du holder ned knappen, unngå å behandle samme område flere ganger. 

- IPL (Intense Pulsed Light) reduserer hårveksten med opptil 92 prosent allerede etter 3 behandlinger.

Lyspulsene stimulerer hårsekken slik at den går inn i en hvilefase. Som en følge av det faller håret av naturlig, og gjenvekst hemmes. 
Ikke alle hårene vil falle av under første behandling, ettersom håret har en vekstsyklus og IPL- teknologien kun har effekt på hårene som er i vekstfase. Første gang du bruker Philips Lumea, må du derfor behandle 4 - 5 ganger, hver behandling med 2 ukers mellomrom, og deretter fortsetter du med etterbehandling som er behandling hver 4 - 8 uke. 

Hvem kan bruke Philips Lumea IPL:

Produktet kan brukes til rekke hår- og hudtyper, med det finnes unntak, hvitt, grått og rødt hår reagerer ikke på lysteknologien. I tillegg skal ikke de mørke og svært mørke hudtoner anvende produktet. 
Her kan du lese mer om dette på hjemmesiden til Philips.

Behandlingsområder:

Områder på kroppen: Armer - Ben - Mage

Ansiktsområder: Hake - Overleppe - Kjeveparti

Sensitive områder: Armhulene - Bikinilinje

Forhandlere av Philips Lumea IPL kan du finne her, den kan kjøpes blant annet hos Philips.no, Power og Elkjøp, ellers kan du sjekke prisjakt.no og skrive inn: Philips Lumea IPL. 

Philips Lumea leveres komplett, klar til bruk. Du trenger aldri å kjøpe inn behandlingsgel eller annet utstyr.
Philips Lumea Prestige kommer med tre forskjellige behandlingsvinduer som er tilpasset kropp, ansikt og bikinilinje. 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Et godt dyreliv

Et hvert dyr har krav på god nok plass til å bevege seg fritt, rene omgivelser, riktig mat og rent vann! Det burde ikke være så vanskelig å gi, og når de har det, så har man også lykkelige dyr. Først da kan mennesker og dyr leve sammen, side om side i skjønn harmoni. 

(klikk på bildet og snurr film)

<3

 

Migrene piercing

Min forlovede fikk et godt synelig hakeslepp da jeg fortalte han sist uke: "Jeg skal ta percing til uka, eller piercinger faktisk". Jeg er ikke helt typen til piercing, selv om jeg var veldig stolt da jeg endelig fylte 16 år og dro til byen på scooteren min for å stikke hull i navelen uten mine foreldres tillatelse. Da navelpiercingen en dag ble oppdaget av min mor, så mener jeg å huske hun sa noe slik som:"Den kommer ikke til å se ut etter du får barn, så det er bare å glede seg!" - Som ofte er, så hadde min mamma rett, men pytt sann! 

I går var jeg altså og besøkte Contrast Ink Tattoo i Sandefjord, og fikk satt Daith piercing i begge ørene av piercingartist Susanne Yvonn Pettersen. Jeg sammenlignet det med en tvillingfødsel, og som den gang jeg fødte, var jeg også i går 100% klar for å avslutte hele opplegget etter første penetrering. Fy banan, å tvinge en nål igjennom brusk var på ingen måte det samme som å skyte et hull i øreflippen. 

Daith piercingene jeg har tatt er ikke for smykket sin del, men for behandling av migrene. Det er ikke dokumentert vitenskapelig at det fungerer, slik det ofte er med alternativ medisin. Piercingen er satt i akupunkturpunkter som lindrer spenningshodepine og migrene, på den måten aktiveres punktene til en hver tid med piercingen, noe som i beste fall fører til at hodepinen uteblir helt, kommer sjeldnere eller med mindre smerter. I verstefall gjør den ingen ting. 

En ting som er viktig om man tenker å ta en migrene piercing selv er at man går et sted der de har akupunkturbakgrunn, og kompetanse til å finne akupukturpunktene og sette piercingen på rett sted. Der jeg var brukte de forskjellige apparater som pep og gjorde vondt, vondere, vondest, men at hun traff rette punkter er jeg ikke i tvil om. Jeg har selv akupunkturbakgrunn og selv om det er på dyr, så vet jeg godt hvordan kroppen responderer på akupunkturpunktene. 

Man kan få en del symptomer med en gang piercingen er tatt, og for min del så opplevde jeg å få symptomer jeg kan få i forbindelse med migrene, jeg fikk nummenhet i fingrene og en stikkende følelse i bihulene. På kvelden var det som om hele hode løsnet etter en stor forkjølelse, litt som den følelsen man får i det øyeblikke man får puste igjennom nesen etter å ha tatt nesespray. Det var bare det at jeg verken er forkjølet eller hadde tett nese før det skjedde. 

Det er leserne mine som fikk meg til å ta denne piercingen, så til alle som har erfaringer med daith piercing, er det bare fint om dere deler deres opplevelse i kommentarfeltet under. 

Jeg skal så klart holde dere oppdaterte på om piercingene har noen effekt på meg eller ikke.- Speiltvillingene på Facebook - 

19 dager igjen..

Innkjøp til bryllup, bursdag og konfirmasjon - denne helgen spiste rett og slett opp alt som heter ledig tid. Men med bare tre uker igjen til bryllup er det mye som må på plass. Jeg føler jeg henger etter med det meste, så da sikkert 15 mennesker fikk spurt meg om alt er klart til fest i helgen, så ristet jeg mer og mer panisk på hodet for hver gang. 19 dager gjenstår, 5 kjoler må sys ferdig, shoppingturer må tas, og det gjenstår en del på "to do" listen. 

Men ringer det har vi, og godkjenningspapirer for at vi kan gifte oss er på plass - Så gift det skal vi klare å bli ! 


Fra i morgen er jeg tilbake med mer å komme med, men nå er jeg rett og slett nødt til å kaste meg rundt, for å få sydd noen flere sømmer på de 5 kjolene! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

 

DIY bordkort - en stokk og litt papir

Bordkortene som passer PERFEKT til låve-, rustikt- og romantisk bryllup! 

For dere som etterhvert kjenner meg ganske godt her inne, så kommer det ikke som et sjokk at 1: jeg har laget bordkortene selv og ikke bestilt de ferdig, 2: at jeg har valgt en billig løsning, men som allikevel er helt prima førsteklasse.

Jeg har rett og slett spurt min søster om lån av deres vinkelsag. Jeg tok med en håndsag og gikk i skogen hvor jeg sagde ned et bittelite tre med en diameter på under 10 cm på stammen - spør meg ei om treslaget (Har du ikke et passende tre på tomta, så er det kanskje greit å spørre en bonde med litt skog om du kan rydde ned en liten kvist). Treet tok jeg med meg og delte det opp i ca 4 cm store treskiver. 

Jeg festet hver treskive til en klemme, og skar et spor som går ca en cm ned i alle treskivene. Klemmen er helt nødvendig for ikke å bli fingerløs!!  Jeg kjøpte noen litt tykkere ark på hobbybutikk, klipte de til i A4 størrelse, og skrev ut alle navnene som jeg laget i Word til skriveren. Så delte jeg opp arkene til lapper med kutteplate. Så stilrent, enkelt og nesten gratis! -  Se mer av bryllupsplanleggingen her


- Speiltvillingene på Facebook - 

DIY Wedding Frame

3 helger og det er duket for bryllupet vårt! Nå er det innspurt, og jeg skal si det var godt å ta en pause fra sying for å gå ut å snekre litt i stedet. 

Et av mine prosjekter til bryllupet var nemlig å få laget en gigantisk ramme, som man får plass til hele seg selv inni. Jeg har nemlig en plan om at alle gjestene skal få kommet seg en tur inn i rammen og bli avbildet. Jeg synes det er en veldig morsom måte å få bilder av alle gjestene, og i tillegg er det så mange gode ideer til å ta bilder med en ramme som denne. Gjester kan stå på hver side og "holde" rammen, mens brudeparet står et godt stykke bak og ser ut som de befinner seg i bildet. Vi har en photo booth pakke fra festfabrikken.no som også skal på plass og er med på å gjøre bildene livlige og morsomme når gjestene tar de i bruk. 

Å lage en slik ramme er relativt enkelt, men det krever jo at man har litt plass til å oppbevare den. En sag som kan kappe vinkler er også å anbefale. 


DIY: 

Jeg har kjøpt karmlister på montér, og kappet to deler på 2 meter, og to deler på 1 meter, alle med 45 graders vinkel. 

Så kappet jeg til en ramme jeg skrudde sammen, som passer inn i 2x1 meter rammen min. 

Karmlistene festet jeg med lim, og noen få spikere (spikerpistol). 

Bak laget jeg en støtte, slik at rammen står. Jeg kuttet plankene i en vinket på 55 grader for å få riktlig støtte til bildet mitt og skrudde det fast til baksiden av rammen. 

Enkelt og så morsomt at vi måtte ta noen 17.mai bilder i den nye rammen også! Jeg liker det ofte rent og enkelt, men det er også mulig å pynte en slik ramme med blomster og sløyfer om man ønsker det.  

Gratulerer med dagen!Og når fire skal avbildes på en og samme tid, så får man ta seg til takke med at ingen forsvant ut av bildet - bokstavelig talt ! 

Gratulerer med dagen alle sammen! 

 

Hjemmelaget 17.mai hårpynt

17. mai hos oss i år har havnet veldig i skyggen til bryllupsplanleggingen, så jeg kommer ikke til å styre med noe annet enn det som er høyest nødvendig. Det blir altså å heise flagget i flaggstangen i morgen og kle på oss bunader som mamma har strøket klare. Vi skal bort på 17.mai frokost og middag, så heldigvis er det lite jeg trenger å gjøre her hjemme. 

Men derfor tenkte jeg at litt hjemmelaget hårpynt gjort på 5 minutter, det skulle jeg klare å få til i løpet av denne dagen. Hårpynt til jentene er i alle fall noe jeg vet at de setter stor pris på. 

Så jeg flettet en stor og tvinnet en snor, til mine barns store beundring. 
Jålejentene stilte gladelig opp for å prøve ut hårpynten med det samme. I morgen kommer Otilie og Olivia til å være likt kledd i sine like bunader, så da blir planen å lage forskjellige frisyrer slik at hurven av folk vi skal være sammen med også kan se forskjell både fra avstand og bakfra.Jeg synes fletter i ulike frisyrer alltid er det som passer best sammen med bunad, så her har jeg laget to ulike flettefrisyrer på jentene, der jeg har brukt de hjemmelagde snorene på ulik måte. 

Otilie har fått det hun selv kaller for "Anna-flette", som er to utenpåliggende pariserfletter. I mellom flettene har jeg tredd snoren jeg har laget. Enkelt og veldig morsom måte å endre litt på en hverdagsfrisyre. Olivia har fått det hun selv kaller "Elsa-flette", og er en skråflette med bånd. Fletten er litt mer avansert, og flettes med fire seksjoner hår, men så fort man får den inn i hendene, er den ikke noe vanskeligere å lage enn pariserfletter. 
 

Så da er vi klare for 17. mai.

Ha en fantastisk feiring i morgen!


- Speiltvillingene på Facebook - 

Drømmen som hjemsøker meg

Drømmen jeg våknet av denne morgen, den samme drømmen som vekte meg for to dager siden, for en uke siden, for en måned siden og for ett år siden -Drømmen om bryllupet.. 

Jeg drømmer altså om det bryllupet vårt omtrent annen hver natt, og det er ingen magisk drøm, tvert imot, det er et skikkelig mareritt. Hver gang er det noe viktig og sentralt jeg har glemt. Jeg har glemt fotografen, pynting av lokalet, maten, brudekjolen, frisørtimen... Og så slår det meg hver gang i drømmen at dette var dagen jeg hadde gledet meg så til, en total katastrofe. 

Det er liksom ikke nok med at drømmen er grusom, den er også så virkelig at jeg må summe meg i flere sekunder når jeg våkner før jeg klarer i innse at katastrofebryllupet mitt kun var en drøm - Det har ikke skjedd enda! 

Jeg er jo ganske så sikker på at jeg verken glemmer å ta på meg kjole eller pynte lokalet, men likevel så er det nettopp den drømmen som hjemsøker meg. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde så mange vonde drømmer, men det er vel bare slik det er når jeg gleder meg så utrolig mye til denne dagen, og bruker all ledig tid på planlegging av den. 

Jeg beklager at jeg har vært litt fraværende de siste dagene, men jeg håper dere kan vise forståelse, det er mange ting som bare må på plass til bryllupet, og noen ganger så stjeler det litt mer tid enn det jeg planlegger. 

I morgen er det 17. mai, og hadde det ikke vært for at mamma allerede har gjort klar bunadene våre, så tror jeg at jeg hadde stilt opp uten sminke og i joggebuksa i morgen. Det er min daglige stil for tiden, for å bruke tid på sminke det får jeg ta igjen litt senere. Haha. Men herregud, jeg elsker dette, alt "stresset" med bryllupet. Det er bare så ufattlig moro! 

Nå skal jeg ut og starte på en nytt snekkerprosjekt til bryllupet, så da kommer det flere hjemmelagde inspirasjonsinnlegg her etter feringen i morgen :) 


- Speiltvillingene på Facebook - 

 

Brudekjolen snart ferdig!

Intensiv syhelg! Denne helgen har jeg egentlig ikke gjort annet enn å sy, fram til jeg fant ut at jeg kastet inn håndkle i går kveld, og dro ut med en gjeng gode venner og kjæresten på bytur med middag og spill til nattens sene timer. 

Planen min var å bli ferdig med sying av kjoler til 1. mai, jeg ble pent nødt til å utsette min deadline til 1.juni, for enda er jeg ikke i mål med de 5 kjolene jeg syr til bryllupet. 

Jeg fant derfor ut at prioriteringen min måtte bli søm i helgen! Fredag satt jeg 10 timer å sydde på brudekjolen min, og jeg fortsatte i 6 timer dagen etter. Da var jeg så lei av nål og tråd at jeg måtte ta en pause og lufte hodet litt. Nå er det bare noen få timers jobb igjen, og kjolen er prøvd i sin helhet! 

Her under motering av blonder på overstykket, men enda er det nok 4 helge til sensuren forsvinner :D 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Pimp opp billige brudesko

Les aprils mest leste innlegg: Mine brudesko koster 99 kroner

Her er de altså, de berømte skoene som kostet 99 kroner på salg. Flate, og helt enkle ballerinas - det blir mine bryllupssko. Jeg er bare 3 cm lavere enn mannen jeg gifter meg med, og jeg er rimelig sikker på at føttene mine kommer til å takke meg stort for valget av lave sko den dagen. 

Planen min var å pimpe skoene opp litt, så totalprisen på skoene ble jo faktisk noen kroner mer - 15 kroner for noen blonder på ebay faktisk. Jeg fant rester av superlim jeg hadde kjøpt til et annet bruk, og noen perler jeg en gang kjøpte for å pynte opp et bursdagskort. Det er utrolig hva man finner hvis man leter i noen skuffer. Blondene jeg kjøpte var egentlig heller ikke ment til å havne på skoene, men når blonder har vist seg å bli den røde tråden igjennom hele bryllupet, så hvorfor ikke?! 

De matcher godt med stoffet til brudekjolen i alle fall! 

Så med noe så enkelt som blonder, lim og perler er skoene mine ulik noen andres, helt unike og, viktigst av alt: med et persolig touch
 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Dager til bryllup telles ned!


Om nøyaktig en måned, er vi to mann og kone (!) som side og side sitter og nyter bryllupsmiddagen.. 

Det er så sykt, for dagen som vi har ventet på i noe som har virket som en halv evighet, er nå bare en måned unna, kun 31 korte dager. Jeg forstår liksom ikke hva i alle dager jeg skal finne på når dette bryllupet er over, hva skal jeg da la tankene drive ut om, hva skal jeg da pusle med når ledig tid melder sin ankomst. Jeg føler at jeg mer eller mindre har planlagt bryllup fra februar 2016, og at det har blitt en del av rutinene mine. 

Men det er nok en rå for at noen nye prosjekter settes igang, så kjedelig det kommer det ikke til å bli. 

Nedtellingen av dager er i gang! Så det slår meg at jeg ikke har tid til å sitte her! Haha. Symaskinen venter fra tidligere i dag, brudepikekjole nummer to er igangsatt! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

 

Migrene er mer enn bare vondt i hodeHvor fantastisk hadde det ikke vært å ha en fjernkontroll på sitt eget liv? En knapp til å sette verden i slow mo' når man får følelsen av at det renner bort som sand mellom fingrene. En pauseklapp til å stoppe opp på de mest fantastiske øyeblikkene. En volumbryter så man kunne skrudd ned lyden på barna når de bråker på sitt verste. 

I dag skulle jeg ønske det fantes en spoleklapp så dagen kunne ta slutt, og morgendagen komme. 

Jeg våknet før klokken var slått 06:00 av et lys fra vinduet så blendene sterkt at det slo meg hardt i hodet. Det er ikke en gang morgensol i nordviduet, og ute var det overskyet. Minutter senere var jeg på desperat leting etter medisiner.. Så desperat, til så liten nytte! Dette er så jævelig dårlig gjort, skrek jeg. Jeg visste at det allerede var for sent med medisiner, de medisinene som ikke virker selv når jeg tar de i tide. 

Bare et migreneanfall, ikke noe alvorlig, ikke noe farlig. Migrene, et negativt ladet ord, et ord jeg føler er brukt opp, en sykdom der man ikke kan finne noe fysisk galt ved en undersøkelse. En sykdom som heller ikke gir utslag på blodprøver eller bildediagnostikk - er det ikke bare vondt i hodet?
Det er en sykdom som for meg er min daglige angst og min hverdagsfrykt. 

Jeg må passe på så jeg får nok søvn, men hva når migrenen setter i gang mens jeg enda sover? Jeg må ta medisinene så fort jeg får aura (synsforstyrrelsene før hodepinen), men hva når migrenen setter i gang før jeg har åpnet øyene for dagen? Jeg ungår mine triggere. Medisiner: Betablokkere, NSAIDs, Triptaner - jeg bruker alt, det er ikke medisinene jeg mangler, de lar seg bare ikke virke!  

- Er det ikke bare vondt i hodet? Da jeg var 14 år og fikk mitt første migreneanfall så lå jeg med hodet i fanget til mamma, jeg skrek i panikk: "Jeg dør!" igjen og igjen. Jeg tror ikke jeg dør når jeg har hodepine, jeg vet i dag at jeg ikke dør når jeg har migrene, men smertene er de samme. I dag gråter jeg kun stille, men jeg gråter hver eneste gang. 

Før barna rakk å stå opp hadde jeg tilbragt halvannen time i fosterstilling på sofaen med sovemaske over de lysømfintlige øyene, med untak av da jeg hang over doskålen og kastet opp til det ikke var mer igjen å hente. Migrene er mer enn bare vondt i hodet. 

Da barna sto opp fikk jeg meg ikke til å lage frokost, jeg bare lå der i sofaen ved siden av dem med tårer som rant nedover kinnene. Jeg klarte å sette på en film, men de måtte skru ned lyden, og da de kranglet gråt jeg mer, da gråt de med. De holdt hendene mine, det er ikke første gang de har sett mammaen sin ute av stand til å fungere. Migrene er mer enn bare vondt i hodet. 

Jeg ringte til pappaen, jeg sendte melding om hjelp - men han var på jobb uten å se det. Halv 10 ble barna hentet, jeg hadde fått tak i deres farmor som reiste så fort hun fikk min melding om hjelp. "De har ikke fått mat!" var mitt siste ord, og jeg hørte de forklare:"Mamma er ikke i form, så hun gråt, og vi gråt!" 

- migrene er mer enn bare vondt i hode

Da klokken var 15 våknet jeg igjen til liv, men enda ligger jeg her, under dynen på sofaen. Jeg fikk gleden av å si god natt til mine barn, men da de var uenige om at det var natt så sa jeg:"I dag klarer jeg ikke å diskutere med dere, når mamma er syk så må dere være snille og høre. Jeg orker ikke krangle for hodet mitt tåler det ikke!" og er det ikke da rart at mitt barn på fire år svarer: "Men i morgen mamma, da kan vi vel krangle igjen?" 

"Ja, i morgen er jeg frisk, da kan vi krangle igjen" og så lo vi, lavt men ekte, for jeg forsto at de heller vil ha en mamma som kan bli streng, enn en mamma som er syk. 


- Speiltvillingene på Facebook -

Jeg drikkes ut!

På lørdagen kom de to forloverne mine mens jeg enda gikk rundt i undertøyet og var på vei til å sette på morgenkaffe! Med bind for øynene og en iskald breezer i hånden startet den fantastiske dagen med champagnefrokost, poledance og lunsj på brygga, før vi reiste tilbake til forloveren min og nøt årest fineste solskinnsdag, med så mye latter at magen enda står i kramper, mye bobler, og morsomme leker. Den ble en sen middag, og så dro vi på byen! 

19 timer med et stort glis, og jeg lover dere, jeg er sliten enda.. Men fy f. så gøy vi hadde det! 

SNURR FILM! (trykk på bildet under)

Tusen takk for en fantastisk dag mine fine <3 


- Speiltvillingene på Facebook -
 

0 av 5 kjoler er ferdige, 1 mnd til bryllup !

Livet mitt har blitt en stor blonde! Eller er det kanskje boble det kalles, det spiller ingen rolle, for jeg lever både i en boble og inntullet i en gigansisk blonde alle ledige øyeblikk av min tid. 

Jeg hadde et mål, og det var å sy de fem kjolene (brudekjolen, 2 brudepikekjoler, 2 forloverkjoler) før 1. mai. Nå er det 5 mai, og så mange som ingen av kjolene er ferdige. Jeg får rødt utslett og hyppige åndedrag, men mamma mener jeg ikke trenger å stresse. Det er bare det at jeg og mamma er lagt av det samme materialet, to "siste-liten" personer. Så jeg vet jo at det kommer til å bli noen intense sytimer framover. Mamma som jeg trodde jeg skulle sy alt dette sammen med, hun syr bunader på høygir om dagen, så det er flere trøstene ord om at "detta klarer du Stine!" enn hender i arbeid på bryllupsprosjektene. 

Jeg ber de som er rundt meg ta bølgen hver gang jeg når meg et lite delmål, og de er alle så snille og løfter armene i været for meg. Jeg innser at jeg har begynt å bli tullerusk når det kommer til disse blondene. Noen ganger får jeg lyst til å kjefte på de, andre ganger tror jeg vi skal være sammen for evig og alltid, så da jeg førte opp sytid i kalenderen min, skrev jeg ned at jeg skulle sy blonder den 17. juni - altså uken etter bryllupet. Forhåpentligvis så er jeg ferdig med blondejobben litt før den tid. 

Denne uken har sola vært min beste venn, og jeg har jobbet hardt med brunfargen sammen med blondene. Det tar jo ikke noe raskere tid å få litt farge til bryllupet og den hvite kjolen, så dette været har passet helt fantastisk bra! 

Men den største trøst i frustrete sytimer for hånd, er at resultatet blir 100 % magisk! Jeg er glad jeg ikke visste hvor mye jobb jeg hadde foran meg, men aldri om jeg kommer til å fjerne så mye som en liten blonde, for å gjøre jobben litt raskere. 


 

Det var ikke en slik mamma jeg skulle bli

- Hun som bare kjefter og sier nei og atter nei! 

Da jeg våknet denne fredelige morgen, med lyseblå himmel så langt øye kunne se, og fuglekvitter igjennom vinduet, så smilte jeg. Et par minutter etter kom ei nyoppvåknet liten frøken og krøp opp i pappas tomme side av sengen. Vi lå 10 minutter og snakket før en til liten nyoppvåknet frøken krabbet opp i mellom oss to som allerede lå i den litt for smale dobbeltsengen. 

12 minutter med fredelighet, og så var det stopp! 

"AAU, hun dunket hånda si i panna mi!" 

"Åh, hun tar plassen min!" 

"Wræææ!! Jeg vil også ligge heeeer!" 

Jeg jaget de surt ut av sengen, fant fram dagens klær og ga de hver sin bunke:" Se her, i dag har jeg funnet fram sommerklær til dere for i dag skal det bli glovarmt ute" og de bare: 

"ÅÅh, mamma, jeg klaaarer ikke!" 

"UUUh, hun var nærat meg!" 

Med strømpebuksa på knærne kastet hun seg bakover og satte i gang med den uutholdelige sutrete sytestemmen. Jeg kjente det boblet i meg, ikke klar for å tolerere sytete kranglefanter så tidlig om morgen, "DET ER NOK! Tror du at den strømpebuksa tryller seg på jo sintere du blir? Eller kunne du kanskje spurt om litt hjelp uten å bruke den stemmen her - UUUWÆÆÆ, JEG KLAAARER IIIKKEEE!!" Svaret var: "Jeg vil ikke i barnehagen!" Jeg satte meg ned ved siden av henne, telte til ti, tok et stort magadrag og sa:"Nei, jeg forstår at du ikke har lyst til det, men du vet det at jeg er nødt til å jobbe, og dere har turdag i dag!" - Det var så klart ikke det jeg sa i det stille mens jeg telte til ti, for det var nok mer som dette, og her har jeg kanskje pyntet litt på sannheten - Haha, jah dere kan tro at jeg har lyst til å ha dere hjemme - møkkaunger - i dag blir frokosten i barnehagen! 

Men det var ikke en slik mamma jeg skulle bli. Jeg elsker jo tiden med barna, jeg har de mer enn gjerne hjemme en dag om de har lyst til det. Det er jo nettopp den ekstra tiden med barna som gjør at jeg elsker den fleksible arbeidstiden min. Men før jeg rakk å tenke mer på den saken så hev jeg meg til igjen og ropte ut i ren frustrasjon:" STOOOOPP! Kan dere vær så snill å stoppe!!" For der foran meg sto de å kjeftet på hverandre, hun ene sa:" Det heter ikke meelon, det heter melon!" Og den andre svarte: "UUh, JEG SIER DET! MELON!" "Ne'ei, du sier meelon, ikke melon!" 

Jeg sverger, jeg kunne filleristet de, men i stedet jaget jeg de ut i bilen. Tok en ny runde med krangling over hvem jeg skulle ta på setebelte først. Før jeg satte av gårde med et mål for øyet - barnehagen! 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Vår bryllupsfotograf er


Foto: Elisabeth Figenschou Jølstad

Viktigere enn blomster, viktigere enn kjolen, dressen og kanskje til og med maten, er for meg en bryllupsfotograf. For når alt kommer til alt, så spiller det ingen rolle om kjolen kostet mye eller lite, i etterkant spiller det ikke en gang noen rolle om maten var kald ved servering, det er uansett ting som blir glemt. Men det man aldri glemmer er øyeblikkene når de er fanget i et bilde som vi kan se tilbake på. Minner sløres bort, og forandres, men et bilde forblir det samme, og det helt spesielle med bilder er at de vekker fram lukter, lyder og følelser fra de øyeblikkene de ble tatt. 

Er det en ting folk angrer på etter et bryllup så er det at man føler man har for lite og eller for dårlige bilder av den fantastiske dagen i livet! 


Foto: Elisabeth Figenschou Jølstad

I vårt bryllup den 10 juni, skal Elisabeth Figenschou Jølstad være vår fotograf igjennom hele dagen. 

Jeg startet letingen etter vår fotograf på internett, og søkte opp fotografer i nærområdet. En fotograf er ikke bare en fotograf, de har forskjellige stiler de som vi. Da jeg fant Elisabeth Figenschou Jølstad på nett, så krysser jeg hvert lille bein i kroppen for at hun hadde ledig den 10. juni og ønsket å stille for oss. Jeg kjente at jeg ble glad i hele henne igjennom hjemmesiden, og jeg elsket bildestilen som er romantisk og følelsesmessig.

Dere må nesten bare ta en titt på hjemmesiden til Elisabeth Figenschou Jølstad, for å se de fantastiske bildene hun tar!

Sist uke var vi på ekspidisjon av fotograferingssted. Jentene fikk møte Elisabeth, noe jeg tror er veldig fint så de blir litt kjent til vi skal ta bilder på bryllupsdagen.
Jeg har nå kommet fram til fire fotograferingssteder, og det har mest med været å gjøre. Er det strålende sol, må bildene tas der det finnes noen trær å søke skygge i, slik at vi slipper å få de harde skyggene og mysingen på bildene. Blir det regn må vi under tak, og blir det sånn passe så har vi to andre fine passer. 

God dialog med fotografen er helt fantastisk, og enda bedre er det når tankegangen vår er tilnærmet lik. Dette kan ikke bli annet enn bra!! 

Det hviler ingen tvil på mine skuldre om at hun kommer til å få det beste ut av vårt bryllup igjennom en kameralinse, og jeg gleder meg allerede nå til å se tilbake på bryllupet igjennom bildene som jeg kan ha for evig og alltid. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Mindre enn 2 kg's melpakkerDagens 4 års minne på facebook, og jeg bare "WHAT!? Du tuller?" 

Jeg vet jo at vi fikk to barn født i uke 32 + 5, noe som tilsvarte at de var godt under gjennomsnittet små. I og for seg store til å være født så tidlig, og som tvillinger, men allikevel, så innmari små! 

Dette bildet tok jeg da jentene var tre uker gamle, og hvor vi etter x antall ledninger, sonder og apparater, kunne ta med lykketrollene våre hjem.

Så klart husker jeg at de var små, men at de var mindre enn en 2 kilos melpakke, det er ikke helt til å forstå!  


- Speiltvillingene på Facebook - 

Det er like mye, like mange!

Jeg hadde forutsett og planlagt den ene krangelen allerede før de var født, helt uten å vite det til tross. 

Jeg forsto tidlig i mitt liv som tvillingmamma, at det å være tvilling innebærer en del konkurranse. Jeg husker all konkurransen jeg hadde med min 6 år eldre søster. Det var førstemann til bilen for å sitte foran, ellers så var det om å gjøre å være tidligst oppe om morgen for å få fatt på fjernkontrollen, det til tross for at jeg egentlig ikke hadde tid til å se på tv. Det handlet bare om det å "vinne"! Mine ods var meget dårlig, ettersom søster ble bilsyk fikk hun sitte foran, og hun var både tyngre og strekere enn meg i kamp. Mitt ess var så klart å begynne å hylskrike, for da var det storesøster som hadde det med å få skylden, hun var jo tross alt størst, og burde vite best.  

Det jeg ikke visste om livet som tvilling, var at hver minste lille ting i livet skulle utartet seg til å bli en konkurranse. Det er ikke bare førstemann til bilen, og selv det er en tragisk konkurranse ettersom de har fast plass i baksetene. To glass med saft måles opp, for å se hvem som fikk mest. To bananer blir sammenlignet for å se hvem som fikk størst. Barna mine har sluttet å gå, fordi de alltid konkurrerer om å være først. Det er livsfarlig å sette de på hver sin sykkel ved siden av hverandre, for de tråkker på som om det sto om livet, helt uten å ha balanse og vett til å se i retningen de sykler. Den ene hyler når den andre pusses tenner på, de skal jammen være ført selv til senga! Spiser de is, så er den smeltet før de har fått den i seg, og de er bare fordi de er livredde for å spise den opp før den andre, for da smeller det hver gang: "Du har ikke i' is, det ha'ar je'eeg!" 

Jeg er på nippet til å bli gal! Så da vi satt i bilen på vei hvem fra barnehagen, og kranget om hvem som var eldst, hvem som var størt, hvem som hadde lukket sin dør og så over til hvem som hadde lengst navn, så smalt det fra denne mammaen:

"Otilie du har 6 bokstaver i ditt navn, Olivia du har 6 bokstaver i ditt navn, DET ER LIKE MANGE BOKSTAVER, LIKE MANGE VOKALER, LIKE MANGE KLAPP - SÅ LIKE LANGT! Jeg er ikke helt dum heller, så KUTT DET UT!" 

- det var den ene krangelen jeg fikk de til å avbryte uten at en av de måtte hviske en siste gang så jeg "ikke hører" det: "Min banan er større enn din banan!" 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Tid for fest

/ I samarbeid med Ellos /

16 dager igjen til datoen er 17. mai! "Det er da Norge har bursdag!" roper jentene ut når jeg spør de hva som skjer den 17. mai. For meg er 17.mai barnas festdag, det er virkelig en dag som handler om dem, der de kledd til fest går i lange tog og synger og roper "hurra hurra hurra". Selv gikk jeg i nesten et tiår med en saxofon i armene og spilte 17. mai inn foran rekkene med klasser og barnehager bak oss. 

Nå som jeg er mamma, har 17.mai blitt en helt ny opplevelse, men om mulig også enda bedre! Det er fantastisk og samles med så mange om en felles fest - man blir glad av det! 

 
- For det er Norge i rødt, hvit og blått ! -

Det slår allikevel aldri feil at jeg 16. mai står i klesskapet på desperat let etter hva jeg skal ha på ungene og meg dagen etter. Jentene og jeg har bunad, og derfor glemmer jeg rett og slett at når klokken er 16, og vi skal videre fra fest i gatene til en middag hos familie eller venner, så finnes det ingenting som er mer behagelig enn å komme seg ut av bunaden og inn i et annet festantrekk. 

I år blir det første gang siden jeg ble mamma, at jeg faktisk er klar med antrekket før den 16. mai! Jeg har nemlig plukket hjem noen nydeligheter fra Ellos! Jeg har fått en liten elsk på Ellos kolleksjonene til Ellos: 
Klærne er lekre, prisene lave, snittet perfekt, leveringen rask og jeg finner hele antrekk på samme sted 

 / Kjole Heda blå // Tyllkjole // Ballerinasko / - annonselenker 

På Ellos, finner du nå en samling av vårens "TID FOR FEST" antrekk, i dameavdelingen kan du finne din favorittkjole, blant en rekke lekre kjoler med myke silhuetter og et romatisk design - Blomster, blonder og volanger  i alle fasonger. I tillegg selger Ellos antrekk fra en rekke kjente merkevarer, som Zizzi, Gant, Adidas, sprit og mange flere. 

I barneavdelingen finner du også en stor samling under: TID FOR FEST - Kids. Kanskje det er flere småprinsesser der ute som ønsker seg en nydelig tyllkole til 229 kroner? 

- Vær tidlig ute, for varene forsvinner raskt! Jeg kan snakke på vegne av både jentene og meg at vi har fått oss nye favoritter i klesskapet! Rosa, tyll, gull og glitter - for jentene er det ingenting som er mer perfekt enn det! Og ballerinaskoene skulle de gjerne ha slitt ut alt om det ikke var for at jeg er streng og sparer de fra utelek fram til 17.mai, og også bryllup 3 uker etter! 

Selv har jeg allerede fått brukt denne rålekre kjolen flere ganger alt, og jeg husker ikke sist jeg fikk så mye komplimenter for en kjole. Jeg kunne helst gått i kjoler hver eneste dag, for det finnes ikke noe som er mer behagelig. Dessuten elsker jeg når jeg kan gjøre variasjoner i et plagg bare ved å for eksempel knyte på et belte som jeg har gjort på bildet over.  


- Klar for fest - 

- God 1. mai til alle dere! 


- Speiltvillingene på Facebook -

Ren silke og blomster i forlovelseskjolene

Da er vi på andre dagen med søm til forloverne mine, og forhåpentligvis blir vi ferdig med to kjoler i dag. Stoffene til kjolene deres er helt fortryllende lekre. Det ene stoffet med utstående blomster snublet mamma og jeg over da vi var på saab tekstil i Oslo, vi grep tak i det på likt og ble helt nødt til å ta med en meter hjem. Kjolene blir like, men i forskjellig fargenyanse, så nå må jeg legge fra meg dataen og fortsette syingen :D 

 


- Speiltvillingene på Facebook -