hits

mai 2018

"Oh shitt!! Hva har vi GJORT!" 

Fem års aldersforskjell fra de store barna til minsten - Hva i alle dager tenkte jeg på... 

... Jo, det skal jeg fortelle deg nå. Jeg har nettopp funnet ut at når man ønsker seg noe stort, så er det veldig enkelt å dra fram de positive sidene ved saken, det kan til og med virke som de litt mer negative sidene ved saken ikke en gang eksisterer. 

Jeg hadde jo skikkelig lyst på dette tredje barnet, for jeg fikk litt panikk ved tanken på å være ferdig med baby, smårolling og hele den pakka der. I tillegg følte jeg meg snytt for en graviditet, og det skulle jeg ikke ha noe av. Fem års alderforskjell - bare positivt. Da er jo jentene så store at de har blitt to meget selvstendige frøkner som både går på do og kler på seg selv. Fem års alderforskjell - perfekt! Da er de jo så store at de forstår, og de kan jo hjelpe til når mini kommer til verden. For ikke å glemme om enda noen år, og de to store kan sitte barnevakt for minsten. 

... Men så plutselig i dette fantastiske været slår noe ned i meg som et lynnedslag fra klar himmel! 

"Oh shitt!! Hva har vi GJORT!" 

Det aller beste med at barna våre har blitt fem år, er jo nettopp det at de fungerer som mennesker. De kan fortelle når noe er galt, de kler på seg, de springer på do, de spør etter og ordner seg et mellommåltid om sulten melder seg på. De tøyer kanskje strikken ved legging enda, men de sover natten igjennom, og i helgene lar de oss sove en time ekstra, fordi de selv synes det er topp å kunne leke litt om morgen. På dagtid forsvinner de to frøknene inn i en fantasiverden, der det ikke er plass til mamma og pappa. Det er ikke vemodig, tvert i mot, for jeg kan sitte like i nærheten og høre på mens leken mellom de to går og går. Jeg kan faktisk ligge å sole meg igjen, eller jeg hadde kunnet ligge å sole meg om det ikke hadde vært for kulemagen som gjør solen helt uhåndterlig, og liggestillingene mer ubehagelig enn om jeg hadde måtte ligge på spikermatter

Jeg valgte like godt å starte helt på scratch, når livet endelig begynte å bli skikkelig behagelig igjen.. 

/ Livet med femåringer - en måned igjen så er det "morna" til det  😆


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Høygravid i varmen - uten filter

Jeg har presset meg inn i en hvit t-skjorte. Den er så stram at jeg hvert andre minutt må dra den ned for å skjule glippen som blir synlig på magen. På brystet står det "morning..", på ryggen står det: "MY KIDS ARE THE REASON I WAKE UP EVERY MORNING. really freakin early. every. single. morning." Teksten passer godt, t-skjorten gjør det ikke. 

Skjørtet jeg fant i skapet, et sort helt enkelt skjørt i stretch ser ikke bra ut på, men jeg fikk det på. 
På beina har jeg på meg sorte og hvite Nike-joggesko - jeg sitter inne i stua, og jeg svetter på føttene, akkurat som jeg svetter i mellom puppene som også har fått det alt for trangt i den siste BH'en jeg kjøpte, men skoene må være på for at føttene ikke skal oppnå trippel størrelse før lunsj. 

Jeg har traktet en halv kanne med kaffe, enda jeg vet at jeg bare kommer til å få i meg en halv kopp totalt igjennom hele dagen. Den smaker plutselig skikkelig dritt, men jeg tvinger i meg noen dråper fordi jeg tror på placeboeffekten. Derfor venter jeg nå på at øya skal sperre seg opp i fullt fokus, mens energien og entusiasmen skylder inn over meg.. 

I dag er det meldt 26 grader i skyggen, i morgen er det meldt 28 grader i skyggen - og jammen er det meldt dette været helt fram til 1.juni. 

"DET ER HELT FANTASTISK!" ville jeg sagt - om det ikke hadde vært for at jeg er høygravid, og allerede mamma til to. 

Pigmentflekkene i ansiktet tar helt fullstendig av til tross for sunblock, anklene hovner opp, svetten renner og jeg puster og peser som en strandet hval. 
Og når jeg prøver å kjøle meg ned med tre is på rad, da ler den vesla frøkna i magen, og starter opp en zumba-dans, der beina går som trommestikker, og rumpa slenger med i takta.
"Takk skal du ha vesla" sier jeg med sammenbitte tenner, mens jeg prøve å beskytte ribbeina mot de største sparka.

Ja visst er det koselig å gå gravid   


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Astrid Lindgrens Värld

En dag er tilbragt i en verdens hvor Pippi og Emil har stått i fokus her i Sverige. Solrike dager og sommertemperaturer gjør denne turen helt spektakulær. Jeg nyter hvert sekund; barna som springer rundt, alt det fine som er å se på, og de nye fregnene som popper fram på nesen min. 

Se på de koselige hyttene vi bor i <3  

 

 

Offisiet høygravid - fødebag med til Pippi Langstrømpe og Emil

Svangskapsuke: 34+5 - 40 dager til termin - jeg er offisielt høygravid 

Plutselig satt jeg her, i en hytte langt inn i en Svensk skog - 7 timer hjemmefra og offisielt høygravid. 

Min kjære og jeg hadde skuffet innsett at vi måtte bli hjemme denne helgen på grunn av det trøblete svangerskapet mitt. Turen til Astrid Lindgrens Verden er noe vi begge har gledet oss veldig til. Det er over 20 år siden jeg var her, og det er helt magisk å kunne ta med barna og vise de fram det vi vokste opp med. Både igjennom historiene og filmene, men nå også til selve plassen Emil og Ida, og Pippi, Annika og Tommy bor. 

Barna skulle uansett få reise, for vi er på tur med familien min, så de hadde nok ikke rukket å savne oss. 

"Friskemeldt" for tre uker siden
For nøyaktig 3 uker siden fikk jeg den beste beskjeden jeg har fått i hele dette svangerskapet. "Nå kommer alt til å gå bra!". Morkaken som har vært hovedproblemet under dette svangerskapet hadde ikke lengre noen risikoer knyttet til seg, og livmorhalsen som begynte å forkorte seg hadde stabilisert seg. Siden det da bare var igjen to uker til jeg var kommet så langt i svangerskapet av de ikke lengre ville forsøkt å stoppe en prematur fødsel - var jeg "good to go!"

Lettest når alt egentlig er tyngst 
Dette svangerskapet har på mange måter vært helt surrealistisk - nesten så fjernt at jeg ikke helt begriper at jeg har gått i mellom alt dette. Det har vært et tøft svangerskap, men nå som magen virkelig begynner å få en god vekt, nå som føttene og henda har hovnet opp og jeg halter rundt i kjipp-kjappere, ja NÅ er graviditeten min på topp! Dagene flyyr og jeg nyter det. 

Fødebagen er med til Sverige 
Det var for tre uker siden at vi bestemte oss for at om formen fremdeles var fin den uken vi skulle reise til Sverige, så skulle vi bli med. Jeg har jo nå en følelse av at lille gull i magen kommer til å bli værende til over terminen etter at vi har vært så redd for å miste henne så alt for tidlig. Meeen, jeg turte allikvel ikke å reise uten å pakke med noen store truser, og noen bitte små klær, samt graviditetspapirene. 

I helgen venter Villa Villekulla og Lønneberget på oss, og jeg GLEDER meg til å nyte en helg med familien min <3 

- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

 

Stolte tårer etter barnas dag

Gratulerer med dagen som var til det ganske land! 

Tårene presset seg på i det dette bilde over sto foran meg på skjermen. Rørt som bare en mor kan være. Følelsen av å være verdens heldigste, der jeg står med to helt unike, fanastiske jenter på hver min side, og med et tredje mirakel trygt plassert i magen. 

Otilie og Olivia har på seg sine nye, helt nydelige bunader, sydd av mormoren. De har blitt så store at de har fått like bunader som mammaen sin, tanta og mormoren og kusinen. Dette er en Vestfoldbundad med brokadeliv - og stammer fra indre Vestfold der vi har våre røtter plantet. 

Tre kusiner og verdens morsomste mamma/tante
Vi voksne har bunaden i sort modell, mens barna har fått den røde. Og hvis dere lurte på hvor morsom jeg er, så finner dere svaret i de tre helt vidunderlige jentene våre.  

Dagen vår startet med 17.mai-frokost hos mamma og mann sammen med min søster og hennes familie. Videre dro vi å gi i 17.tog, før vi spiste pølser og kaker hos jentene ene oldemor på mannen sin side. Videre etter det var det å reise til den lokale samlingsplassen for å leke, og være mer familie på min side. Så ble ettermiddagen og kvelden tilbragt hos et fantastisk vennepar og familien dems. 

Det overrasker meg alltid hvor mye man rekker på 17.mai, og det finnes ikke mange dager som er så koselig som denne 

Jeg håper du hadde en fantastisk feiring i går 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Siesta i varmen

Jeg håper ikke det bare er jeg som blir totalt slått ut av denne varmen - jeg måtte rett og slett ta meg en veldig lang siesta på to døgn. Jeg elsker det jo, men min gravide kropp er ikke heelt enig. Hendene er så hovne at ringene sitter fast, og føttene så hovne at ingen sko passer. Jeg puster som en lokkmaskin, og svetter som en gris.
Så er det jo også slik at når et slikt vært først treffer så har jeg ikke hjerte til å sette meg inn og skru opp aircondition på varmepumpa. Tvert i mot, her åpner vi vinduer i stedet, og trekker ut i den brennende sola - for alt vi vet, så er det dette vi får av skikkelig sydenvarme denne sommeren. Hagen! 
1. mai fyret vi i peisen, og snøen lå fremdeles i skyggesidene. Det grønne har eksplodert siden da, aldri før tror jeg det har vært en raskere vår. Hvitveisen rakk ikke stå mer enn en uke før løvetannen tok over, og hele landet har plutselig blitt helt grønt. Det er også da man skjønner hvor travelt man får det i egen hage - og vi har ganske mye av den. 

Vi liker jo at hagen er fin til 17.mai, så de siste to dagene har BT og jeg holdt på til solen har gått ned med planting, klipping, rydding og stell ute. En ting er i alle fall sikkert når man bor på gård - det er kav umulig å gå tom for oppgaver som må, bør og skal gjøres. 

Samtidig er hagen kanskje noe av det både jeg og mann setter mest pris på å ha. For enda så mye jobb det er, er det også helt fantastisk å kunne gå ut barbeint i gresset, og ingenting slår det å kunne gå utenfor døren og plukke bær, frukt og grønnsaker rett fra hagen.


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Bare å glemme bunaden i år

Det er ingenting som er mer skuffende enn når man prøvekjører bunaden og innser at den ikke passer. 

Jeg vet jo at jeg i år har en veldig gyldig grunn for ikke å passe inn i bunaden, men det er allikevel like ergerlig å la bunaden støve i skapet, når det er en kjole jeg normalt sett bærer med stor stolthet på en dag som 17.mai. 

I år blir det også første gang jentene mine skal ha på de nye bunadene sine som er like som min på den store dagen, og da føles det ekstra kjedelig å måtte gå for en annen kjole. 

Så i skuffelsens øyeblikk i en nattestime lå jeg i sengen og netthandlet. Haha. Antrekket fant jeg på Zalando


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Babyshower

Nok en gang fikk jeg beviset på at jeg har verdens beste venninner

I går overrasket ni av de flotteste damene jeg kjenner meg med suprise, enestående mat, kaker til magen omtrent sprakk og helt ville gaver.. Men det beste av alt var stemningen rundt bordet, jeg husker ikke sist jeg har ledd så mye som i går. Jeg tror faktisk jeg har ledd på meg en liten strekk, for jeg er altså så sliten i magen i dag. 

Nei, jeg har egentlig ikke ord som kan beskrive det jeg føler for venninnene mine. Hver og en av de er så unike og fantastiske, og det at de i tillegg ønsker minste jenta vår så velkommen til verden kan jo ikke gjøre meg annen enn rørt.


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Ny hjemmesydd kjole fikk navnet "Babykjolen"

Det er snart tid for å flashe titsa, så jeg er i gang med å designe og sy kjoler som egner seg til nettopp det. 

Da jeg spurte jentene på 5 år om hva denne kjolen skulle hete, sto valget mellom "prinsessekjolen", "dronningkjolen" og "babykjolen". Herlige forslag, ikke sant? :) 
 

For to dager siden delte jeg bilder av den første gravid- og ammekjolen jeg har sydd, i dag skal du få se min kjole nummer to. Som jeg nevnte i mitt tidligere innlegg så synes jeg det er fryktelig vanskelig å finne kjoler med modeller som passer både under graviditet og etterpå når magen blir mindre og barnet skal ammes. I butikkene er det ofte enten gravidklær eller ammeklær. 

Jeg har derfor lagt hodet mitt i bløt for å lage tre modeller som jeg mener kan brukes både under graviditet og etterpå ved amming. Denne modellen her har fått mange justeringer fra første utkast, men det ferdige resultatet synes jeg ble helt fantastisk. Kjolen er så deilig å ha på, så jeg gleder meg til å sy den igjen nå som modellen er ferdigstilt. 

Denne kjolen har en helt annen ammeløsning enn den første. Her er det åpning langs midten av brystet. For at det ikke skal bli glippe rett inn til huden i mellom åpningen har jeg sydd på et lite belegg på baksiden. Ved amming er det bare å dra stoffet på den siden man skal amme barnet til side. 

Kjolen har strikk i halsen og i livet, noe som gjør kjolen enkelt å ta av og på, i tillegg til at den gir god fleksibilitet i forhold til stor gravidekul og tiden etter. 

Jeg håper du liker modellen, for om du er gravid og liker å sy, vil jeg dele mønster og oppskrift så fort jeg får det til :) 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Veggdekor - Enkel hjemmelaget enhjørning

Jeg har fått en del spørsmål om hvor enhjørningen på barnerommet er i fra, men den er jo hjemmelaget som mye annet der inne. 

Jeg har ikke tatt steg for steg bilder av prosessen, men det er veldig enkelt å forklare hvordan den er laget. Jeg har rett og slett bare tegnet og klippet ut ører, horn og øyne.

- Til ørene har jeg altså et sort ark i bunnen, så hvitt, og så rosa. Delene er limt sammen.

- Hornet/kjeglen har jeg klipt ut på et hvitt ark, så har jeg klipt ut en kjegleform litt mindre i kontaktplast som er i fargen shimmer rose - har kan man bruke vanlig ark/glitterark om man ønsker det. Jeg har så tegnet svake buer i kontaktplasten som jeg har klippet bort før jeg har limt en og en del på den hvite kjeglen. På den måten skaper med denne spiralimitasjonen.

- Øynene er klippet ut i sort ark. 

Det er lurt å tegne en mal på rimlige kopiark før man tegner og klipper i arkene som skal på veggen. Da unngår du i alle fall tegnefeil. 

- De store blomstene som er plassert under enhjørningens ører har jeg tidligere delt film på hvordan jeg lager, men jeg deler filmen gjerne en gang til om du gikk glipp av det

Jeg har fastet alt til veggen med limpistol. 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

De får ikke se på Barne-TV

Etter at jeg skrev innlegget "De skulle få iPad til bursdag - men så..", var det flere som bet seg merke i at jeg skrev at barna våre på fem år heller ikke har TV-tid etter barnehagen i hverdagen. 

Det var ikke det at mødre lot seg provosere, tvert i mot. Jeg fikk flere meldinger, der jeg fikk inntrykk av at folk bare ble veldig nysgjerrige. "Betyr det at de ikke får se på "barneTV" om kvelden heller? 

Jeg innså at det faktisk allerede har gått over 2 år siden jeg bestemte at vi måtte kutte ned TV-bruken. Jeg hadde gått i fra å være ganske bestemt på at ungene ikke skulle se mye på TV, til å ha havnet i TV-fella, hvor TV sto på om morgen, ettermiddagen og kvelden. 

- Innlegget kan du lese her: TVBRUKEN TOK HELT AV 

Plutselig har det gått over to år altså, og vi har ikke havnet i det samme TV-fella igjen. Regelen vår er slik: Ingen TV etter barnehagen i hverdagene. Fredag er unntaket - da er det helgetid etter barnehagen, og da skeier vi helt ut med taco i sofaen, og en familiefilm på TV. I helgene har vi ingen spesielle regler, barna starter ofte helgemorgningene med en film, kanskje blir det enda en film om været er dårlig eller vi bare har lyst til det. 

Høres strengt ut
Når jeg sier at barna våre ikke får nettbrett, og at de heller ikke får lov til å se på TV etter barnehagetid i ukedagene - så skjønner jeg at det kan høres litt strengt og merkelig ut. I alle fall er det veldig uvanlig i norske hjem i dag.

Men sannheten er at når vi ikke legger opp til at det er barneTV-tid så vet heller ikke ungene at det er noe som heter det. Det går ikke an å savne noe man ikke kjenner til. 

Jeg står ikke med pekefingeren og nekter TV-bruk. 
Selv om jeg sier at barna ikke har TV-tid etter barnehagen i hverdagen, så betyr ikke det at ungene aldri får se på tv. Med min fleksible jobb, leveres de aldri i barnehagen før klokken 9. Spør jentene om å se på barneTV mens jeg står på badet om morgen, så får de det, men ofte velger de heller å leke, tegne eller perle. 
 

Om ettermiddagene og kveldene 
TV er ikke et savn, fordi vi bruker opp tiden på alt mulig annet. Jentene går på to fritidsaktiviteter i uken, så der forsvinner det to dager. De dagene vi bare er hjemme har jentene det alt for travelt med å leke med lekene sine, sette seg ned å tegne, skrive eller perle. De vil gjerne være ute og hoppe på trampolinen, grave i sandkassa, huske, skli eller sykle. I tillegg legger de stadig inn tid til å kose med de 6 kaninene vi har i kaninhagen, eller går en runde å plukke blomster nå om våren. De liker også å hjelpe til med å lage middag. Det er derfor ikke mer tid igjen til å se på TV, for innimellom må de også bade eller dusje før leggetid, og jeg skal love dere at det er kjedelig - for tenk hvor mye tid de mister i den morsomme leken de har påbegynt. Vi gjør det vi mener er best
Jeg mener at hver familie må gjøre det som er best for dem, men jeg vet også hvor lett TV og nettbrett stjeler mye mer tid enn det vi hadde tenkt, så jeg synes det er viktig å gjøre seg bevisst på TV- og nettbrettbruk, også for seg selv, men spesielt for barna. Har man satt en regel for tidsbruk per dag er det enklere å holde rammene. 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Første utkast - hjemmelaget gravid- og ammekjole

I dag gikk jeg på en aldri så liten smell og handlet stoffer for 2000 ,- kroner. 
- Jeg har visst troen på at jeg skal få laget en ny hjemmelaget garderobe ala gravid- og ammeklær de neste dagene. Haha

Vil lage klær som passer den gravide og tiden etterpå med amming
I går kveld satte jeg med ned med penn og papir for å tegne og regne mønster på min første gravid/ammekjole. Det er nemlig en ting som irriterer meg med mammaklær, og det er at det ofte er enten gravideklær, eller ammeklær. Med tanke på hvor kort tid man trenger klær som virkelig går over gravidekula savner jeg derfor antrekk som kan brukes under graviditeten, men også etterpå og som da egner seg til amming. 


Klokken 2 i natt (ja det har for vane å bli sent om jeg har i gang satt ett prosjekt) var jeg ferdig med første "utkast" (altså kjolen på bildene) av en sommerkjole jeg mener kommer til å fungere opptimalt for gravide og ammende. 

Kort om kjolen og tanken bak: 
Jeg har laget kjolen med god omkrets i skjørtet, men ved hjelp av strikk i livet vil kjolen passe fint over gravidekula, samtidig som den vil folde seg i pene rynker når babyen er ute. 
Kjolen har en krage/kappe (hva kaller man det egentlig?). Grunnen til det er fordi jeg ser at slike modeller er i vinden om dagen, men på samme tid fungerer denne delen av kjolen til ammingen. Foran er det et enkelt knappesystem, slik at man enkelt kan kneppe opp knappene for å amme barnet. Kragen vil på samme  tid fungere som skjerming ved ammingen, noe som kan være å foretrekke for mange.  

Denne kjolen sydde jeg egentlig bare som en test, med noen restestoffer jeg hadde liggende, men jeg er allerede sikker på at jeg kommer til å bruke den mye framover. Jeg gleder meg allerede til å sy en lik i ett annet stoff som vil gi kjolen et helt annet preg. 
Jeg har også flere modeller som ligger klare i hodet, så nå kribler jeg etter å tegne modeller og komme i gang! 

Kom gjerne med din mening? Eller del gode erfaringer om ulike modeller :D 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

De skulle få iPad til bursdag - men så..

Reklame | Inneholder annonselenke for Jollyroom

Når skal barna få nettbrett? 
Det var på bursdagen til tvillingjentene i fjor, da de fylte fire år, at vi hadde temaet oppe til diskusjon. Skulle de få nettbrett i bursdagsgave? På en måte føles det som om vi var fryktelig tregt ute, jeg begynte allerede da å stresse med at barna ville komme til å henge etter i den teknologiske verden. De andre jevngamle barna kunna jo allerede sette på filmer på youtube, eller legge kompliserte puslespill, mens våre ikke en gang skjønte hvordan sveipefunksjonen i bildearkivet virket. 

Til slutt kom vi fram til den konklusjonen at vi kunne vente et år til med å la barna få nettbrett. 

Siden da har det ligget i underbevisstheten at den dagen barna skulle fylle sin fem årsdag skulle de få nettbrett. Eller som jentene selv sier; "iPad". 

Påvirket av hverandre
Jentene har ønsket seg nettbrett en god stund, de ser jo at alle vennene deres har det. De synes det er helt utrolig fascinerende at venninnene kan sette på en film på en skjerm de kan ha rett foran seg, eller spille et spill der figurer beveger seg, snakker og synger. Så klart synes de det virkelig stilig. Det blir snakket om i barnehagen, og de har også fått nettbrett i barnehagen. De lever i en verden der det er mer normalt å ha nettbrett enn å ikke ha det, så det er klart de ønsker seg det "alle andre har". 

Vi som foreldre blir ikke noe mindre påvirket. Vi ser også at barna til vennene våre styrer disse flate skjermene bedre enn vi klarer det selv. Vi blir påvirket av å høre om de fine pedagogiske spillene som er å få tak i og hvor mye barn lærer av å bruke nettbrett. Vi ser jo også hvor flinke barna deres blir. 

De fylte 5 år i april 
I år var bursdagsgaven aldri egentlig oppe til diskusjon, for vi hadde jo for ett år siden bestemt at barna skulle få iPad i år. Det eneste vi faktisk hadde oppe til diskusjon var om de skulle få et nettbrett hver eller et på deling. Med et nettbrett til hver ville vi slippe unna timesvis med krangling om hvem sin tur det er, men vi endte opp med at ett på deling var mer fornuftig - rett og slett fordi de da må dele, lære å vente og vise tålmodighet. 

Påsken var på hell to uker før bursdagen deres, og vi satt alle sammen i bilen på vei over til hytta i Sverige, etter å ha tilbragt flere dager som en hel familie hjemme. Mannen kjørte, jeg satt i passasjersetet, og barna satt baki å så på den lille havfruen på dvd-skjermene foran seg. 

Vondt i magen av tanken 
 "Du.." sa jeg etter en lang tenkepause, og rettet blikket mot mannen min, før jeg fortsatte med lav stemme: "Jeg får egentlig litt vondt i magen med tanke på å kjøpe iPad i bursdagsgave til jentene. Jeg vet jo at det er mange pedagogiske fine spill og sånt, men jeg blir så redd for at de skal miste den genuine gleden de har når de sitter med fargestifter i henda". 

I det jeg åpnet opp for denne tanken, viste det seg at pappaen deres bar på akkurat de samme tankene som jeg. Frykten for at de skulle miste eller bli dårligere på de fantastiske egenskapene de har - den enestående fantasien kun barn som dyrker den kan ha, den genuine gleden de har når de sitter i time etter time og tegner tegninger eller skriver.

Mannen min spurte: "Men hva skal de få av oss til bursdagen sin nå da da?" 

Jeg smilte til han og sa:"Jeg har tenkt en del på det, hva sier du til å kjøpe skrivepulter de kan ha på rommet sitt i stedet for iPad?" 

"DET ER PERFEKT!" 

- De nydelige skrivepultene med stol er fra Jollyroom - nå med 55 % rabatt (Reklamelenke til nettsiden) 

Jentene våre hadde to bursdagsønsker: enhjørningtema og iPad - i stedet fikk de: enhjørningtema og skrivepult
Kontrast ja, men gleden desto større. Ikke én gang har de spurt etter iPad etter at pultene kom på rommet. Jeg vet ikke hvor mange timer de har brukt bak pultene sine siden de hadde bursdag 13.april. Men vi har har fått uendelige mange fantastiske tegninger, og brev skrevet av den vakreste barnehånd.

Ingenting kan gjøre meg stoltere enn når jeg får en vakker tegning, der det står skrevet: "til sjære mamma, jæi er gla i dæi". 

Vi har aldri hatt nettbrett, de får ikke en gang se på tv etter barnehagen i ukedagene (Les innlegget: TVbruken tok helt av). Men de savner det ikke, fordi de glemmer at det eksisterer, verden har alt for mye spennende å by på.

Er det en ting jeg er sikker på, så er det det at det er vanskeligere å hente fram og trene et barn til lek, fantasi og finmotoriske bevegelser, enn det er å trene et barn til å ta igjen og forstå den teknologiske verden litt senere enn normalt. 

Jeg sier ikke at andre gjør feil i å ha nettbrett, men det skremte meg at jeg var så påvirket av hva alle andre gjør at jeg trodde vi måtte kjøpe nettbrett, enda det faktisk føltes helt feil inni meg. 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Personlig svangerskapsrekord

Jeg har aldri gått gravid så lenge som jeg har i dag.. 

Klokken fire i natt våknet jeg av kraftige korsryggsmerter, jeg visste nesten ikke hvordan jeg skulle verken komme meg opp av sengen eller få en slutt på smertene. Er det liksom nå det skjer?  tenkte jeg, med en visshet om hvilken dag det var da jeg la meg noen timer før. Jeg slo tanken i fra meg, for selv om jeg gikk gravid 230 av 283 dager ved sist graviditet, så betyr jo ikke det at det er så lenge jeg går gravid. Jeg har mange uker igjen. 

Smertene roet seg heldigvis etter et toalettbesøk og litt bevegelse.  

Historien fem år tilbake i tid 
229/230 dager inn i svangerskapet:

Jeg møtte opp på utralydundersøkelsen på sykehuset, de siste seks ukene hadde livmorhalsen min kortet seg litt og litt for hver uke, så jeg hadde ukentlige kontroller. Jeg møtte opp like ubekymret som de andre gangene, det var en fredag, og dagen etter skulle vi bort i et bursdagsselskap vi hadde gledet oss til. Det ble ikke slik, livmorhalsen min hadde åpnet seg og jeg ble innlagt enda så mye jeg prøvde å argumentere for at jeg ville slappe bedre av hjemme, og at jeg kunne love å holde sengeleie der. 

Det nyttet ikke, men til slutt fikk jeg lov til å reise hjem for å pakke en bag med litt klær, skolebøker og dataen. Min mann kjørte meg inn igjen til sykehuset, han reiste å kjøpte et brettspill, og hele kvelden ut spilte vi med latterkramper opp til flere ganger. Det føltes så unødvendig å plassere meg der i sykehussengen som om det var noe galt med meg - jeg følte meg helt strålende. 

Etter at mørket hadde lagt seg reiste min mann hjem og det ble helt stille på rommet jeg lå på. Der inne skulle jeg bo i flere uker var beskjeden fra legene, jeg var nødt til å bli liggende der til fødselen startet, men det skulle ikke skje før om mange uker, tross alt var det nesten 8 uker til termin.

Jeg sovnet til slutt i sykehussengen mens en film rullet på dataen foran meg, klokken var godt passert midnatt.

02:45 våknet jeg - jeg måtte som vanlig tisse, men i tillegg hadde jeg kraftige korsryggsmerter, som mensturasjonssmerter bare mye sterkere. Etter toalettbesøket startet kynnerne - det vil si hva jeg trudde var kynnere, men som viste seg å være rier. Fødselen var i gang, og med mislykket forsøk på å stoppe fødselen kom begge jentene til verden 230 av 283 dager inn i svangerskapet. 

I går var derfor en merkedag for meg - enda jeg ikke hadde trodd at det samme ville skje denne gangen med halve vekten inni magen. Det føles allikevel som en barriere etter et veldig tøft svangerskap, at jeg har passert den dagen våre førstefødte kom til verden. Vi vet hvor fantastisk bra det gikk med dem, og da føles det plutselig som vi er på den trygge siden av denne graviditeten

Nå som vi er kommet hit, er jeg blitt sikker på at vesla i magen kommer til å klore seg fast til jeg blir satt i gang to uker over termin - bare for å holde mammaen og pappaen sin for narr en aller siste gang før hun kommer ut 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Ny bil - plass til hele familien

Reklame | Jollyroom

Tyra var ikke sen med å smette inn i i bagasjerommet, da jeg åpnet bakdøren. Heldigvis ble den nye bilen godkjent av den firbente også.

Fra Toyota til Toyota
Valget var for oss enkelt - vi har vært strålende fornøyd med vår Toyota Avensis, og hoppet derfor over til Toyota Prius+ Seven
Dette er en 7 seter hybridbil til en svært fornuftig penge, med god plass. 

Umulig å få tre bilstoler bak i bilen 
Det er mange som har vært engasjert i bilbytte etter at jeg skrev innlegget 3 bilseter i 1 bil. Vi hadde i utgangspunktet en bil som er kjent for å være en familiebil - nemlig en Toyota Avensis, men uansett hvor mye vi ønsket å få til å ha tre barneseter baki, var det fysisk umulig.
Vi var å testet med ulike seter og kombinasjoner av bilstoler, men på grunn av at de fleste nyere biler i dag samt avensisen har "bøtteformede" seter på sidene også bak, så er det i teorien bare to og et halvt sete baki. Det er umulig å skyve bilstolene på siden helt ut for å få plass til et sete til i midten, da vil bilstolene på sidene bli stående skjevt.

Alternativet vårt var å bytte bil, eller ha ett barn foran og to bak. Det å ha ett barn foran og to bak fungerer veldig fint. Men det ville også si at de gangene vi alle fem er ute på kjøretur så måtte en av oss voksne presset oss ned i midten av barnesetene bak - og det i ganske mange år til. 

Vi begynte altså leitingen etter en ny bil. En bil med tre separerte seter bak, med plass til tre barneseter på rekke. Vi ønsket oss en driftsikker bil, til en rimelig penge som tåler et liv med tre barns grising og slitasje. En ekstra bonus vi vektla i den nye bilen var om den hadde flere enn fem seter, slik at det faktisk er mulig å ha med en eller to ekstra hvis vi er hele familien på tur. 

Bilens bakseter består av tre helt separerte seter, og alle setene kan stilles uavhenging av hverandre fram og tilbake etter behov. Dette gjør setene veldig fleksible med tanke på montering av tre barneseter. 

Fra fem til syvseter
Ved behov kan vi dra opp seteryggene i bagasjerommet og omgjøre bilen til en syvseter. 

Men best av alt: Se på denne plassen! OBS: jeg har ikke montert babysetet, bildet under er kun for å vise plassen i mellom setene. Jeg har heller ikke puttet inn basen som setet skal stå i. 

Valget av babystol kan jeg også si litt om. Vi har valgt sete Maxi-Cosi Carbiofix fra Jollyroom, med basen Maxi-Cosi Easyfix fra Jollyroom (reklamelenker). Grunnen til at valget vårt havnet på nettopp denne stolen, er fordi det er en av veldig få babystoler som har en base som kan festes med Isofix eller bilens sikkerhetsbelte. Hvis vi ender opp med å ha mini i midten bak, eller foran når det passer seg best, så må vi ha en bilstol der basen kan festes med bilens sikkerhetsele da det ikke er Isofix i midtsetet eller i passasjersetet. Så veldig fornuftig, og et helt nydelig sete, som vi også var utrolig fornøyd med til begge jentene da de var babyer.

Nå faller en etter en brikke på plass, og snart er vi helt klare for å bli en familie på fem + 9 firbente da (de må jo ikke glemmes). 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Sy sengesett til babyen

For en liten tid tilbake sydde jeg babynest til vesla i magen (se gjerne innlegget med mine tips til å sy babynest her). Jeg hadde allerede beregnet så mye stoff at jeg i tillegg kunne sy et matchende sengesett. 

I dag tenkte jeg derfor å vise hvordan dette enkelt kan lages.

Del gjerne din versjon på Instagram med taggen #spresyglede om du syr dette sengesettet 

- Babyranglen finner du syoppskrift på her 

MØNSTER:
Jeg har laget et gratis mønsterark som forteller deg målene som er brukt til dette sengesettet. 

VIKTIGE TIPS: 

- I tillegg til stoff og eventuelt blonde trenger du trykknapper til åpning og lukking av dynetrekk
- Rynkekant på putetrekket: Om du ikke har en symaskin som kan lage rynker for deg (som i filmen) - følger du i stedet DENNE veiledningen for å lage en rynkesøm
- Stofftips: 100 % vevet/fast bomull
- vask alltid stoffet før du klipper i de, på grunn av krympeprosenten som skjer under første vask

SNURR FILM FOR TUTORIAL 

 

Del gjerne din versjon på Instagram med taggen #spresyglede om du syr dette sengesettet 


- Se flere syoppskrifter her 

- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Middagstips på Snapchat

Nesten 400 av dere lagret i går mitt middagstips på Snapchat 
(Du kan legge meg til med brukernavnet: stinetuss)

Middager som omtrent lager seg selv, og det på veldig kort tid er virkelig et must på travle hverdager.
Jentene her i hus går på to aktiviteter i uken. Begge dagene starter aktivitetet på en tid vi normalt sett pleier å spise middag, så det er et salig stress med å få hentet barn tidlig nok og få i de mat før trening uten at svetten renner og kjeftingen spruter. 

Det er ofte det da blir pølser, eller pannekaker som raskt varmes opp, men å spise pølse og pannekaker to dager i uken hver uke, det funker ikke for meg. Hvis jeg tenker slik, tenker jeg det er likt for mange andre, og derfor delte denne retten her på Snapchat i går. Rett og slett fordi ingenting er så digg som å få et middagstips servert som både er barnevennlig, raskt og godt for kroppen.  

Siden så mange har lagret tipset, slenger jeg det ut her også i tilfelle enda flere skulle bli glad for et middagstips til den travle hverdagen. 

Vel bekomme! Og nyt dagen


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

80 % fullført

- Svangerskapsoppdatering uke 33 - 

Termindato: 27. juni 2018 ♥  KUN 56 DAGER IGJEN !! 

Svangerskapsstatus: Graviditetsuke 33 (32 + 3), 80,2 % av graviditeten er passert

EN HELT SPESIELL UKE 
Det er så vanvittig sprøtt, for i denne spesielle uken klarer jeg å se for meg de tynne fingrene, de små neglene, de små hårene som dekker ansikt og skuldre. Jeg kan se for meg størrelsen, og hvor helt ferdig hun ser ut til tross for at hun fremdeles veier under to kilo. 
I denne uken sies det at babyen veier rundt 1800 - 2000 gram, og at de har nådd en lengde på ca 40 cm. Jeg kan høre lydene hun ville laget om hun kom ut i denne uken - for jeg har nådd den uken jeg fødte mine to hjerteknusere Otilie og Olivia i. De var 42 og 44 cm lange og hadde en fødselsvekt på 1800 gram og 1900 gram. Helt perfekt store for sin uke, og akkurat så store som lillesøster i magen er akkurat nå.

Liv i magen: Jeg har et svangerskap å sammenligne dette med, men den gang da var det to babyer og ikke en. Alt er så utrolig forskjellig denne gangen. Når det kommer til liv i magen så er det kanskje den største forskjellen jeg føler på. Det var mer liv og røre med to babyer naturlig nok, men jeg tørr påstå at det er vondere med én. Dere kan jo selv tenke dere hvor vanvittig trangt det var i denne uken sist jeg gikk gravid. Ikke bare var det baby på til sammen 3,7 kg inni der, jeg hadde også to morkaker, to fostersekker, og dobbelt med fostervann. Det ble fort veldig trangt i magen med to, og fordi det var så trangt ble bevegelsene mer runde og ålete. Vesla i magen har enda greit nok med plass til tross for at det begynner å bli trangere for hun også, men hun kan virkelig få kraft i et spark nå som hun er blitt såpass stor og enda har plass nok der inne. Sparkene treffer meg så det omtrent smeller i ribbeina. 
 

Kjønn på baby: Pike nummer tre <3 

Ukens must have: Fuktighetskrem!!! Huden har begynt å klø i takt med at den strekkes, og skinnet har begynt å sprekke opp - så jeg sauser meg inn med fuktighetskremer etter en fast lang dusj om kvelden. 

Ukens cravings: Ja, det går mye i søtt og usunt om dagen - det vil si utenfor måltidene :P 

Nattesøvnen: Jeg er ikke helt sikker på hva det er mer??! Neida, men joda. Det er lite med søvn, men men og pytt pytt. Det er søren meg verdt det 

Graviditetshumør: Nå har jeg det altså så bra. Kroppen spiller helt på lag, jeg har masse energi - i alle fall fram til 19 om kvelden. Jeg føler meg virkelig der jeg liker å være. Jeg jobber minimum 8 timer om dagen, i tillegg til at jeg har kommet godt inn i "redebyggingen" hvor jeg klargjør til babyen kommer. 

Vektøkning: 11 kg 

Neste kontroll: Nå har jeg ingen flere oppfølginger på sykehuset og det føles heeelt magisk! Nå kan hun liksom komme når hun måtte komme uten at det er noen stor risiko, så ironisk nok kommer henne nok ikke før jeg har gått 2 uker over tiden ! Haha. 
Neste kontroll er derfor den faste svangerskapskontrollen hos legen min i uke 34  :) 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss - 

Når mannen fersker deg i å ta det perfekte bloggbildet

Idyllen ved det forrige innlegget har fått sole seg i glansen lenge nok, på tide å komme med sannheten bak bildene... 

Jeg skal vel innrømme at det ikke er alle bilder som stemmer helt med virkeligheten, i dag var min kjære mann så elskverdig å dokumentere det 😆

Nyyt kvelden! 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss -

Ingen fyller 6 år

En liten bursdagshilsen skal hun få. Ingen fyller 6 år. 

Rare rare pusen vår. Hun var en av de tusener av katter som ikke skulle vært født. Det som kanskje var litt ekstra spesielt med denne pusen her var at hun ikke sto først på listen da gode gener ble utdelt. Vi tok henne til oss da hun var katteunge, hun var født uten hale, og alternativet hennes var avliving. 
Det finnes jo de katteraser som ikke har hale, og en liten stund tenkte vi at en slik hann hadde funnet veien til "morens hjerte". Men det skulle fort vise seg at hun verken kan mjaue eller liste seg stilt på tå. Da hun ble kastrert ved 6 måneders alder fikk vi også høre at sannsynligheten for at hun hadde trengt den operasjonen var svært liten, ettersom veterinæren aldri hadde sett så rare indre organer på en katt noen gang. 

Ingen, Pus, Kitty - kjært barn har mange navn. Opprinnelig het hun Ingen, det lå en god humorhistorie bak, for vår andre pus het Hvem, men det har vel blitt navnet Pus vi bruker, fram til barna ble så store at de navnga henne Kitty. 

Med hale eller ei, full av personlighet er hun for det. Snill som dagen er lang, og en rev på å fange mus - Så at hun bråker mer en hunden vår på 35 kg i det hun hopper ned et plattå, det stopper ikke vår pus i å være en (pus).  Sier i fra gjør hun også, på hennes vis lager hun et pip når hun er klar for en liten tur ut. 

Hipp hurra for fine 6 år! 


- Følg meg på Facebook HER - Instagram HER - Snapchat: stinetuss -