hits

juni 2014

Mest av alt; SÅ HIMLA FANTASTISK!

Hvor skal jeg begynne!?! Tja. Det er vel mange som vet det, men hvorfor ikke gjennfortelle litt.

Hei, jeg har hatt en tendens den siste tiden til å bli kalt speiltvillingene, vel det er altså ikke meg.
Jeg er jo Stine eller Tuss, Tussi, Tussi B(arnet) om du vil. Det er i hvertfall det familien min kaller meg og vennene mine. Men jeg er faktisk mer enn det. Jeg er også kjæresten, kjære eller kjerringa. Men best av alt liker jeg tittelen MAMMA eller Maaa-Maa-Maaa. 


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

Jeg bor med min fantastiske samboer på en nydelig gård med sol hele døgnet (i hvertfall så lenge solen har stått opp til den går ned og den ikke er dekket av skuffende skyer) Jeg har to barn, ikke bare hvilke som helst to barn, men mine to enestående speiltvillinger Otilie og Olivia. Jeg har hest, jeg har hund, jeg har to katter. Jeg har verdens beste venner, familie og svigerfamilie. Jeg er 23 år, selv om jeg stadig trur jeg er 21 år. Antakelig for det som har skjedd i mitt liv siden jeg var 21 har gått så fort, vært så spennende og givende at jeg helt har glemt tiden. 21 år gammel var jeg da to spirer vokste seg sterke i magen min. 

At jeg kunne ha bekymringsfulle tanker over hvordan jeg skulle takle to babyer på en og samme tid er nå forduftet. Hvordan skulle jeg ikke klart det, de er jo de flotteste jentene i verden. 


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

Å bli mamma er så mye mer enn en tittel. Det er omsorg, planlegging, våkennetter, vasking, skifting, matlaging, trøsting, penger. Mamma = det største ansvaret du noen gang vil påta deg. Det er til tider slitsomt, det er til tider krevende og frustrerende, men mest av alt er det så himla fantastisk. For blandt alt det som er slitsomt er det mer smil og latter enn du har opplevd tidligere. Å kjenne på sin kjærlighet til sine barn er så intens at den nesten gjør vondt, ja faktisk så gjør det litt vondt. For når man elsker noe så høyt man ikke trudde man var i stand til å elske så er den største bivirkningen at man hver dag vil kjenne på frykten over å miste dem, bare det å se sine barn slå seg til tårer stikker godt inn i hjerterota.


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas BilderOg på den andre siden, et smil gjør deg lykkligere enn en million kroner rett i håden, en ny milepæl gjør deg stoltere enn hanen som galer.
Hver eneste dag fyller to solståler meg opp til randen med energi til å takle alt. Det idiotiske spørsmålet "er det ikke slitsomt med tvillinger" kan dere spare meg for, synes du det er slitsomt med et barn av gangen? Eller klarer du å hente frem flere gleder enn negative hendelser i løpet av dagen? Det gjør i hvertfall jeg. Hva gjør et smil med deg? Et smil til meg gjør meg et hakk gladere, ikke rart jeg smiler så mye. 

Vi mennesker suger til oss det andre gir oss, kosentrer deg om de som gir deg glede i livet - du vil få det så godt med deg selv. 


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

You and me, babies! I love you to the moon and back again <3 

 

Følg oss på Facebook  og Instagram

#mamma #mammablogg 

Min Vår & Sommer kolleksjon

God siste dag i denne uken! I dag tenkte jeg at jeg kunne oppsummere litt på syfronten for dere. Og med det har jeg lyst til å vise dere min kolleksjon fra vår- og sommermoten. 

Denne mnd er det nøyaktig et år siden jeg for første gang satt meg foran en symaskin for å sy et klesplagg. Jeg hadde mamma ved min side og hun viste meg hvordan jeg skulle gå frem. Mamma er utrolig flink til  å sy, selv om det har blitt lite sying de sise årene. Heldigvis har hun tatt det opp litt etter å ha fått barnebarn. Jeg husker godt hvor gøy det var å kunne bestemme hvordan ballkjole jeg ønsket meg for så å se mamma sy den da jeg var yngre. 

Grunnen til at jeg startet å sy var fordi jeg ønsket å lage noe unikt til mine to små piker, akkurat slik mammaen min har gjort til meg. Man setter veldig mye større pris på noe som er laget av kjærlighet enn noe som man har betalt for i en butikk. I tillegg var det veldig mange penger å spare på dette. Folk trur at stoff er dyrt, og jeg kan si det slik at skal jeg sy noe til meg selv så det er nesten like billig å handle klær på en billingbutikk som for eks H&M, men å sy klær til de små er veldig mye rimligere enn å handle, nettopp fordi man trenger så utrolig lite stoff og hvis man ser i butikkene så er det nesten like dyrt å kjøpe barneklær som voksenklær. 

Sygleden vokste og utviklet seg. Og her er et resultat fra vår og sommerklærne jeg har sydd i år 

Buksekjolen sydde jeg etter mønster fra Stoff og Stil (dette

Jeg hadde igjen litt rester av stoffet så jeg sydde to matchende luer til buksekjolene. Slike luer som disse er favoritt luer på sommerdager, de er ikke varme men beskytter hode og øynene for det skarpe solen. Disse har jeg lært å tegne og sy av mamma, og jeg har delt oppskrift og fremgangsmåte HER

Det er alltid kjekt med noen skift til de små så jeg sydde også luer i det lekre bomullstoffet fra Tilda. 

I vår sydde jeg to shortser i velour, jeg synes jentene er veldig søte når de har shorts med strømpebukse under. Har man et buksemønster så kan man lage veldig mange varianter, disse shortsene er et eksempel, jeg har bare forkortet beinene. Jeg viser i video hvordan jeg syr denne type short bare i bukse i DETTE innlegget, men shortsen er litt forenklet da de ikke har lommer. 

En ny variant av shorts sydd i bomull. Disse har jeg laget fremgangsmåte til HER

Jeg lagde også matchende hårbånd til. Det er kanskje det søsteste jeg vet på de små med lite hår. Og oppskriften delte jeg HER 

Så prøvde jeg meg for første gang på en selskapskjole. Disse har jeg laget etter en oppskrift fra boken "sy klær til kidsa" Jeg måtte bare tegne mønsteret litt mindre da størrelsene begynte på to år, og så gjorde jeg om festingen bak fra glidelås til trykkapplås siden jeg ikke hadde glidelås

Det var så gøy å sy selskapskjolen at jeg måtte sy to til, de nye selskapskjolene ble jentenes bursdagskjole


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

Et skjørt var noe jeg ikke hadde prøvd meg på tidligere, noe som heller ikke var vanskelig å sy og oppskriften delte jeg HER

Bukse med matchende genser til hver av mine to O'er ble også ferdig. Genserene kjøpte jeg på H&M og sydde på en O, buksene har jeg delt oppskrift på HER

Og mitt siste plagg for denne gang, er de to nye jumpsuitene. Disse har jeg tegnet mønster til selv, så om jeg får tid en dag skal jeg dele oppskrift med dere, men akkurat nå lover jeg ingenting :)

Jeg håper dere liker mine innslagg av hjemmesydde plagg. Jeg blir så utrolig glad når jeg får meldinger om at dere har hentet ut inspirasjon til å sy og klart å sy deres egne plagg ut i fra mine oppskrifter. 

Ha en fin fin dag!

 

Hva skulle jeg gjort uten dere!

Det er ikke så rent sjeldent jeg dagdrømmer om å lever på 1800-tallet. Tenk dere å kunne gå rundt i de FANTASTISKE kjolene og med de sinnsyke hårfrisyrene, sette seg på hesteryggen eller i en lekker hestekjerre når man skulle av gårde og drikke te i de store grønne hagene. Haha, jeg har nok sett litt for mange av disse filmene. Jeg blir helt besatt i slike filmer fra gamledager, jeg synes bare alt er så lekkert. Det kan jo ikke akkurat sammenlignes med tightsen og den løse singletten jeg har hatt på meg i dag. 

 

Men midt på dagen i dag tenkte jeg meg litt bedre etter da jeg sto på kjøkkenet som var bombadert av rot og skitten oppvask. Oppvaskmaskinen vår har gått føyken, så jeg måtte ta all oppvask for hånd! Er  det  mulig,  noe  så  kjedelig! Jammen var jeg plutselig veldig glad for at jeg lever på 2000 tallet, hva hadde egentlig jeg å klage over? Jeg hadde da i hvertfall oppvaskbørste og Zalo fra butikken og rent varmt vann rennene rett fra kranen. I tillegg sto jeg å hørte på lyden til både vaskemaskinen og tørketrommelen som surret og gikk i bakgrunn. Tenk dere før alt dette flotte kom i hus. Er kanskje ikke så rart at kvinner var husmødre og ikke forretningskvinner før i tiden. Jeg synes jeg har brukt hele dagen bare på å vaske et rom fordi jeg måtte vaske alt for hånd. Og jentene synes jeg var verdens kjedeligste mamma der jeg sto med vann og såpe opp etter hendene. En kopp og en skje hver til å leke med holdt dem fornøyde en god stund, men det holdt ikke ut oppvasken for å si det slik. Pjuu! Takk og lov for mine tre beste elektriske husvenner OPPVASKMASKIN, VASKEMASKIN og TØRKETROMMEL. En småbarnsperiode uten dere ville ikke vært det samme! 

Speiltvillingenes outfit of the day!

God morgen alle sammen, ja her er det i alle fall en god morgen.

Siden BT var litt pjusk i går også fikk han velge film på TV, bilfilmer er ikke akkurat min greie så da benyttet jeg anledningen til å sy ferdig jumpsuit to. Jeg hadde jo allerede sydd jumpsuit til Otilie.

Noen synes det er kjempe dumt å kle tvillinger i samme klær, andre synes det er veldig fint. Selv respekterer jeg de som mener at barna skal gå med forskjellige klær slik at de ikke skal bli blandet med sin søster/bror. Jeg har tatt opp temaet noen ganger her på bloggen og ut i fra hva flere voksene tvillinger forteller om saken så trur jeg at det er veldig individuelt hvordan man "takler" tvillingsituasjonen. Noen er så glad for at foreldrene kledde de forskjellige og lot de være to forskjellige jenter, andre er sjeleglade for at de har vokst opp med sin kliss like tvillingsøster. For å si det slik så er tvillingpar like forskjellige som alle andre. Noen trives med det andre ikke, og slik er vi foreldre også.

Selv mener jeg at jeg har flere gode grunner til å kle mine barn i like klær frem til de kan velge klærne sine selv. Jeg synes det er vanskelig å finne to helt ulike antrekk med samme "verdi" om jeg kan kalle det det. Jeg klarer ikke å kle opp ei i kjole og ei i bukse for eksempel, det blir galt i mitt hode fordi jeg synes kjoler er søtere. Jeg kan også si at jeg omtrent ikke har kjøpt et plagg til jentene, de har fått så mye at det ikke har vært nødvendig og da er det veldig vanlig at vi får like klær. I tillegg jeg har sydd en del. Da de var mindre sydde jeg alltid like antrekk nettopp fordi jeg fikk to bukser ut av en stofflengde. Så økonomisk sett var det mye billigere enn å sy like plagg til dem, for da fikk jeg to bukser ut av stoff til bare 30-50,- (helt latterlig billig) Nå som de er har vokst seg så store får jeg som regel ikke to plagg ut av en lenge på stoffet så da må jeg kjøpe mer stoff, og da kan jeg gjøre slik som jeg har gjort på disse jumpsuitene. Kjøpe to like stoff i forskjellig farge. Det er nemlig min favoritt klesstil på mine små. Like klær i hver sin farge, men det er sannerlig ikke alltid like lett å finne det i butikkene. Nok en god grunn til å sy selv :) 

Til morgen i dag hadde vi en god og lang lekestund på jenterommet
HELE BARNEROMMET!

Pjuuu!!! Nå trur jeg endelig at jeg kan si at jeg er så godt som ferdig med soverommet til tvillingene, jeg kommer nok til å fylle på litt her og der fremdeles, men nå er det i hvertfall så klart at jeg kan vise dere rommet i sin helhet.

Jeg blir glad når jeg går inn på det rommet, det gir en så god stemning og jentene blir i ekstase hver gang. Er de litt trøtte og lei går vi opp ditt og da er det full fart og spenning igjen. De elsker å være der inne. Vi har en trappegrind i bunn av trappen, men den er ikke festet skikkelig da det ikke er noe å feste den i. Det har fungert lenge men nå har de knekt koden på hvordan de skal få åpnet den, og sitter jeg på do da så er de oppe på rommet sitt fortere enn jeg rekker å tørke meg. Haha. Soverommet vårt og jentenes er soleklart mine favorittrom i huset. Hvor mange timer vi har brukt på dette rommet tilsammen hadde vært moro å vist. Jeg skal først vise dere et par bilder fra før oppussingen. 

Veggene på soverommet var favoritt kloreveggen til en katt som har bodd her før vi flyttet inn. Så veggene så slik ut! Det var ikke annet å gjøre enn å slå opp panelplater, noe som var veldig fort gjort for min elskede samboer.  (beklager dårlige bilder, mobil)

Veggene kom på plass og jeg malte tak og lister med Sens da det lå to små nurk i magen min. Resultet var så bra at jeg knapt kunne tru det kunne bli bedre. Men som alle sier, du kan male og fikse så mye du vil, så lenge gulvet er stygt blir du aldri helt fornøyd. Som dere ser på bildet under så var gulvet veldig slitt, det var så ille at vi til tider fikk flis i foten. Siden vi bestemte at dette soverommet skulle bli jentenes barnerom var vi nødt til å slipe ned gulvet. Så har vi oljet det lyst og lakket over.

Og nå ser rommet SLIK UT ! *jeg klapper i hendene*

Grunnen til at jeg nesten ikke tørr å tenke på hvor mange timer som er lagt i dette rommet er fordi det er gjort så ufattelig mye. Og for gøy, er jeg nesten nødt til å liste det opp:

 • vegger er satt opp
 • tak og lister er malt
 • gulv er slipt, oljet og lakket
 • nye gulvlister og alt av ledninger og stikkontakter er fornyet
 • gardinene har jeg lagt opp
 • de to gulvteppene har jeg klippet ut fra et fuskepelsstoff
 • lekehuset (en gammel IKEA hylle) har jeg malt hvit, jeg har skjært ut huset bak av gipsplater og tapetsert
 • tavlen har jeg laget ut av en gammel korktavle
 • vimpelene har jeg sydd
 • sengene har jeg totalforvandlet fra to enkle IKEA senger til prisessesenger ved å lage sengegavl, skjørtekant og sengekant
 • pom pomsa har jeg laget
 • kosekroken med gardinhimmel har jeg laget
 • lyslenkene inne i gardinhimmelen har jeg laget
 • hyllen med de tre boksene på i kjøkkenkroken har jeg snekret 
 • sengesett har jeg sydd - dog ikke dette sette som er på sengene nå for det er fra princess
 • de to gyngestolene har jeg trekt om og malt, de fant jeg på et loppemarked og er opprinnelig to gamle fotgavler

Du finner innlegg og fremgangsmetoder på at som er gjort i kategorien BARNEROMMET. Kanskje har det tatt litt ekstra tid siden vi har gjort alt selv, men det er vel også grunnen til at jeg liker det så godt. Jeg håper dere kan finne litt inspirasjon i vårt kreative barnerom om dere ønsker å lage et rom med sjel i til deres barn. :)

 

Del gjerne innlegget om du ønsker å spre litt inspisasjon sammen med meg :)

 

 

TønsbergBy

Kvart på ni våknet jeg i dag. Jeg følte meg trøttere enn trøttest, kanskje ikke så rart da klokken var 3 før jeg fikk lagt meg i går etter en kjempe hyggelig vinkveld med gode venninner. Jeg priset jentene høyt og lavt for meg selv for at de ikke hadde en av de dagene hvor de har våknet kl 7. For å klare å våkne litt listet jeg meg ned til badet og tok meg en oppfriskende dusj. Da klokken var 09:45 gikk jeg opp til jentenes soverom. Det hadde fremdeles ikke vært et pipp fra soverommet, og ikke før jeg åpnet døren og sa "god morgen" våknet de. Klokken 12 reiste vi inn til Tønsberg hvor vi møtte mine herlige venninner Synne og Stine med datteren.

Vi tok en shoppingrunde før vi gikk ned til brygga og spiste en deilig lunsj.

Dagen i dag i bilderMindre koselig ble det da BT kom hjem og løp inn på badet. Uff, han har pådratt seg den omgangssyken, så jeg ringte svigers og lurte på om jentene kunne ta natten der. Jeg har såå lite lyst til at jentene skal bli smittet. Kan ikke tenke meg noe som er verre i mammahjerte enn syke barn, og jeg har jo bare målt feber en gang og den var ikke høyere enn 38,5. Haha, kan si det slik at jeg gruer meg veldig til den dagen de også får omgangsyken og kaster opp all næringen de får i seg. Godt det er en stund til barnehagestart, for da blir det umulig å holde de unna smitten. 

Så her sitter jeg da, i andre enden av stuen fra BT. Jeg har akkurat kost meg med sushi sammen med bloggingen, mens han knasker ritz og drikker cola. Tenkte jeg skulle komme meg en tur opp på soverommet til jentene nå og få ferdig siste finish så jeg kan vise dere soverommet i sin helhet i morgen :) 

Ost, kjeks og vin - kveld

I går kveld samlet 5 gode venner seg på terrassen til beste Stine jenta mi. Vi tok alle med litt ost hver og satt og småspiste og skravlet hele kvelden. Det beste som er med ferier er at alle kommer hjem fra studier. Det blir lenge mellom hver gang når noen av oss bor i andre byer og det betyr MYE å snakke om. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er godt sliten i dag som et resultat av en utrolig hyggelig kveld. 

Jeg brakte med meg noen oster, en vin jeg fikk anbefalt fra vinmonopolet og jordbær med sjokolade på. Jordbær med sjokolade må være noe av det deiligste i denne verden. Så enkelt og alltid en vinner! 
Husker du å kjenne på kjæligheten?

Klokken var over 12 da vi kom oss i seng. Vi ble liggende å prate om alt og ingenting før vi til slutt var for trøtte til å si noe mer. Jeg hørte pusten hans ble tyngre da han sovnet. Filmer begynte å fly forbi mine lukkede øyne, jeg hadde nesten sovnet, barnegråt.. Blodet strømmet ut i kroppen. En ytterst merkelig følelse. Hvis du selv er mamma har du nok kjent på den. Hode blir klarere enn krystall, alle drømmene er borte og man lytter med ører som hører like godt som en elefant. Jo, Olivia gråter - tenkte jeg. 

Gråten fortsatte noen hulk, så jeg gikk inn til rommet deres. Der sto hun i sengen og strakte opp armene da jeg kom inn. At jeg for to minutter siden var godt på vei inn i drømmeland var nå helt glemt. Jeg løftet henne opp i armene mine, tok med smokken og bamsen og gikk tilbake til sengen vår. Hun fikk ligge i mellom oss. Klokken var nærmere 1 så hun hadde allerede rukket å sove i nesten 6 timer. Hun var trøtt, men samtidig våken. Den urolige kroppen brukte ikke lang tid på å vekke pappaen. Han strakte armen over henne da hun la seg på han, kinn mot kinn. Du vet når du blir så rørt at øynene fylles med en stor gledeståre, så vakert var det å se de to som holdt rundt hverandre. 

Hennes kropp var urolig, mens hennes sinn var søvnig. Hun laget ikke en lyd, men snudde seg og vendet seg. En kos til pappa, så en kos til mamma, kjenne, føle og ta. Vri, snu og krype. Det var som jeg kunne kjenne igjenn hennes indre uro. Som om jeg kunne se meg selv i mitt barn. Det var som en deja vu fra da jeg selv var liten, men stor nok til å huske det. Min søster og jeg var hos farmor og farfar, farmor var av typen litt vel overhysterisk og redd for at vi ikke skulle ha det bra. Hun insisterte på at min søster og meg måtte dele dobbeltsengen i andre etasje for at jeg som var så liten ikke skulle være alene. Min søster er 6 år eldre. Det tok ikke mange nettene før min søster var byttet ut med farmor, for jeg var akkurat lik min lille datter Olivia. Jeg vridde og vendte på meg, la hodet på min søster, snudde meg og la beina på henne, hode på puten, så beina på puten. En uro til tross for at jeg ikke selv var klar over det, i mitt hode slappet jeg av, men for min søster var jeg en mark det var umulig å sove ved siden av. Jeg spurte alltid min mamma om hun kunne "blappe" meg. Blappe betydde at hun skulle klappe meg lett på ryggen. Og en dag vet jeg at Olivia kommer til å spørre meg om det samme, for med det samme jeg stryker og blapper ryggen hennes vet jeg at det er noe av det beste hun vet. Hun ble helt apatisk, blir liggende helt still og stirre tomt ut i luften. 

I en time lå jeg å strøk og klappet henne, på ryggen og i ansiktet. Da var hun så trøtt at jeg bærte henne tilbake i sengen sin, for slik som min søster sa "jeg får ikke sove med Stine i sengen, hun er så urolig" Men på den timen jeg lå å koset, fikk jeg tid til å tenke over kjærligheten til mine barn og til min fantastiske samboer. Når dagene går i ett fra det ene til det andre så er det ikke så lett å huske på kjærligheten. Noen ganger trenger man å stoppe tiden, og leve i nuet. For meg var det viktig å ta meg tiden til å stryke over min datter, vise henne at vi er der for henne, vise at hun blir elsket høyere enn himmelen av sine foreldre, og det er akkurat det hun og sin kjære søster Otilie blir. Jeg blir lykkelig over å tenke på hvor godt mine barn har det og trist over de barnene som ikke får en god oppvekst. Tidligere på dagen ringte det i bjellen vår, en mann fra Uganda var kommet på sin moped, jeg tok meg i å tenke "åh, det der orker jeg ikke nå", men hans hjertelige smil snudde mine fordommer. Jeg ble stående å lytte til hans ord, han viste meg sine bøker han ønsket å selge. Han var på alle måter en fantastik mann. Jeg ble liggende å tenke på hvordan hans oppvekst var sammenlignet med mine barns, og jeg kjente at jeg var veldig glad for at jeg kjøpte en barnebok. 

Da jeg omsider la meg i sengen igjen for å sove, kjente jeg at hele verden var med meg, ren lykke over all kjærligheten jeg faktisk hadde tatt meg tid til akkurat den dagen! 

Husker du å kjenne på kjærligheten? - stopp alle fordommer, og kjenn på den. Den koster ingenting, men er verdt så mye! Jeg elsker dere <3  

Mer barnerom <3

God dag alle sammen. 

Mamma hadde vært en tur på Nille og handlet inn litt ting og tang til den nye lekestuen de har fått satt opp i hjemmet sitt til glede for de 4 barnebarna. Hun skulle vise meg det fine, og jeg falt pladask for en hylle og noen tilhørende bokser. Mamma så vel at det lyset en forkjærlighet for disse varene i øynene mine, så hun ba meg ta de med meg hjem til barnerommet. Jeeeeiii! Min mamma altså, verdens beste. Nok en gang er jeg så overrasket over alt det fine Nille har fått i sin butikk, og når det ikke koster mer enn det gjør er det jo bare helt fantastisk. 

Men jeg manglet en hylle til å ha boksene på, så siden været er helt utrolig i dag, tok jeg med meg jentene ut og fant frem litt mer resteplank som jeg kunne lage min egen hylle av. Hvorfor kjøpe når man kan lage selv sier bare jeg. 

Jeg kappet to smalere bord i lengden hyllen min skulle være. Og to bredere bord som var like lang som de smalere bordene til sammen. 

Jeg tegnet på et mønster jeg ønsket å ha på holderene til hyllen og brukte en elektrisk sag som vi kaller "rotterumpen" til å sage langs tegnestrekene mine. Jeg pusset lett over for å få de fine. 

Og da var det bare å skru sammen hyllen. 

Mens jeg malte over et strøk til og lot den tørke tok jentene seg litt lunsj på plattingen

Og vips så har hyllen kommet opp på veggen med de nydelige boksene fra Nille som matcher med den mindre hyllen (også fra Nille) som jeg plasserte over komfyren fra Micki som du finner HER (annonselenke)

Ha en fin dag :D

 

Sankthans-hygge!

I går var vi ikke ute å så på et digert sankthans bål. Jentene er nok litt for små til å forstå noe ut av det, og når tenningen av bålet skulle foregå i 20 tiden ville det blitt for sent for snuppene som normalt sett er i seng kl 19. Men det betyr ikke at man ikke kan ha en hygelig kveld fordet, og da var det veldig koselig at mamma og samboeren ville ta turen til oss og spise her. Det blir fort litt enklere når det er hverdag dagen etter med tanke på jentene. Jentene fikk en dose mormor og besteLars kos før de var i seng 19:30, og da kunne vi nyte en bedre middag. Hjemmedaget smoothieIS

Sist fredag var jeg i byen og shoppet litt, jeg har innom Traktøren for å kjøpe litt mer Rice servise til jentene da jeg kom over de søteste isbeholderene. Slike finnes jo overalt, jeg så blandt annet at de hadde slike på søstrene grene til en veldig billig penge.

Og hva er vel bedre enn is på sommeren. Jentene her velger frukt og bær fremfor kake og søtsaker, så hvorfor skal jeg da gi de usunn is når de heller hadde valgt å spise sunne bær og deilig frukt? Derfor synes jeg det er veldig fint å kunne lage is til de må selv. De har fått smake kjøpeis, vi er ikke veldig strenge på at barna våre ikke får smake på det som er usunt, men som BT sier: "De kan jo heller få frukt og bær, for dem synes et jordbær er det beste i verden, så da trenger vi ikke trykke i de sjokolade bare fordi vi liker det" Og jeg er veldig enig. 

Når man lager hjemmelaget is, kan man lage akkurat hvilken smak man ønsker, man kan blande saft og fryse ned det eller man kan lage smoothie eller en type milkshake og fryse ned til en deilig is. Denne gangen laget jeg en smoothie av litt bær, en banan og juice. Jeg har alt over i en blender 

Blender det hele sammen

Har smoothien over i isbeholderene og legger de i fryseboksen

Når de er ferdig frosset er de klare til å spises, det kan være lurt å la litt varmt vann renne over beholderen før du tar opp isen slik at isen ikke blir sittende fast.

Og to jenter var veldig fornøyde med dagens frokostdessert! 
Hjemmesydd Jumpsuit

I går avsluttet vi utejobbingen 19:30 for å gå inn å lage middag. Middagen var enkel, taco. BT stekte kjøttdeig, mens jeg skærte opp grønnsager, så da hadde vi middagen på kort tid. Jeg måtte en tur i stallen, så jeg fortet meg av gårde etter maten, da jeg kom hjem var det en fornøyd sjel i sofaen som hadde begynt å se på Star Wars som gikk på TV. Jeg smilte til BT og sa noe slik som: "da kan jo jeg sy litt da" "hva enn som gjør det glad, Stine" 

Jeg liker veldig godt å sitte å sy, mens BT ser på TV. Jeg sitter alltid i spisestuen og spisestuen og tvstuen er jo i samme rom. Så da har jeg litt selskap samtidig som jeg kan følge på med på TV med et halvt øye. Det er nok litt mer irriterende for BT som må høre symaskinen som en ekstra filmeffekt hele tiden, haha!

Jeg har lenge sett for meg et plagg i hodet jeg har lyst til å sy. Og endelig i går fikk jeg realisert fantasien. Jeg rakk ikke bli ferdig med mer enn en jumpsuit da det tok litt tid å tegne og tenke ut hvordan jeg skulle få det til å bli slik jeg hadde sett for meg i hodet mitt. Men jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Et slikt antrekk er noe av det herligste jeg finner på små barn. 

Jeg hadde ikke tid til å ta så mange bilder av antrekket på, jeg måtte bare se om jumpsuiten passet og da knipset jeg dette bilde av Otilie. 

Så skal jeg heller få tatt noen flere bilder når jeg har fått sydd to stykk. 

Nyt site dagen i helgen :)

Nytt hjemmesydd SETT TIL TWINSA

I går kveld regnet det veldig, så da ble det innekveld på oss i stedet for å jobbe vidre ute. Det er litt mye fotball på TV om dagen for min del, så da var det veldig deilig at stoffene jeg kjøpte tidligere på dagen var ferdig vasket og tørket. Jeg satt en stund å tenkte hva jeg skulle bruke de forskjellige stoffene til, og fikk startet på et sett hver til jentene. Jeg kjøpte to off-white gensere på H&M som jeg hadde planer om å bruke sammen med to av stoffene. Og slik ble resultatet 

To like antrekk i forskjellige farger - det er akkurat hva jeg liker best å kle jentene mine i. Genserene fikk hver sin O på seg for Otilie og Olivia. De strøk jeg på med vliselin før jeg sydde en sikksakksøm langs kantene. 

Jeg har tidligere delt mønster HER, og fremgangsmåte HER på slike bukser. Disse buksene er de perfekte sommerbuksene laget av lett bomull. De er veldig gode å ha på for de små da de har stikk oppe og nede slik at buksen henger der den skal. Resten av buksen er veldig romslig og behagelig, noe som passer fint til de små som er over alle huger i alle vinkler og fasonger.

Hvordan man lager slufser slik som disse finner dere i DETTE innlegget

Hjemmelagde Pom Poms til barnerommet

Dagen i dag har vært fantastisk. Søsteren til BT hadde så lyst til å passe jentene i dag så jeg kjørte de til sin tante halv 11 i dag tidlig. Min venninne lurte på om jeg var hjemme og ville ha besøk, men siden jeg hadde barnefri hadde jeg bestemt meg for å ta en shoppingrunde, så hun ble i stedet med på den. Enda en venninne spurte om å komme på en kopp kaffe og en tredje venninne spurte tidligere denne uken om å komme på besøk til jentene og meg i dag, som vi heller utsatte til en dag hvor jentene også er hjemme. Så jeg føler at i dag var dagen jeg kunne hatt en liten fest i hjemmet med gode venninner. Men i stedet ble det bytur med en av dem. 

Siden jeg er sammen med barna mine mer enn de fleste andre mødre er når barna er over året, er det helt utrolig deilig å ha litt tid for seg selv, eller enda bedre, litt tid med bare en annen jevnaldrene venninne. Vi trasket rundt i Tønsberg by i flere timer, kjøpte litt dill og dall og spiste en bedre lunsj på Havariet. 

Det har vært utrolig mange husprosjekter den siste tiden, og vi er ikke ferdige, men jeg kjente at jeg trengte å ha noen nye inneprosjekter også. Det er meldt kaldere fremover, og da er det ikke like spennende for de små å være like mye ute som vi er når varmen og solen gir oss energi. Jeg oppdaget også en stoffbutikk jeg ikke viste om i Tønsberg for noen uker siden, så jeg trur jeg klarte å bli dagens beste kunde der i dag. Fornøyd som jeg ble trasket jeg ut igjen med en bærepose full av stoff.

Jeg var også oppom Panduro og kjøpte silkepapir, jeg har lenge drømt om lage pom poms til jentenes soverom etter å ha sett mange på IG som har vist frem sine. Det tok vel ikke mer enn 1 minutt fra jeg kom inn døren til jeg satt og brettet silkepapir. Jeg gikk rett forbi alt rot og skrot jeg kanskje heller burde fokusert på, men en ting har jeg lært og det er at rotet forsvinner ikke, så det kan jeg ta igjen senere i kveld. 

Jeg tenkte jeg kunne vise dere hvordan man lager pom poms, for det er utrolig enkelt. 

Det du trenger er noen pakker med silkepapir, litt ståltråd, en snor til å henge opp den ferdige pom pomen og en saks. 

Det bør være ca 10 silkeark til hver pom pom for å få den fyldig nok. Brett de ti lagene med silkepapir fra kortsiden slik du bretter en vifte. 

Når du er ferdig med å brette finner du midten og "låser" arkene sammen med en bit ståltråd. Fest en snor til den ene siden slik at du har noe å henge den opp med. 

Klipp til endene, enten i bue eller i spiss. 

Så begynner du FORSIKTIG å dra ut et og et ark. 5 ark på hver side, så snur du den rundt og gjør det samme på den andre siden. Hvis dere trenger hjelp til å se hvordan dette gjøres søker du opp pom poms på youtube, der ligger det mange filmer som viser deg.Enkelt er det og en kjempe herlig pynt til barnerommet. 

God helg alle sammen, på tide å hente mine to skatter <3

Jenter eller Gutter?

Jeg har ofte lurt på hva jeg gjør galt når jeg er ute blandt folk med mine vakre piker. Vi skulle ta en snarttur innom en butikk. Jeg satte jentene ved siden av hverandre i handlevognen og freset inn i butikken, det tok ikke så kort tid som jeg hadde planlagt, for det var hele 7 personer som måtte stoppe oss for å beundre det kanskje litt fascinerende synet av tvillingjentene side om side, Otilie lå med hode på skulderen til Olivia så at synet var herlig var det ingen tvil om. Alle jeg møtte smilte som om det var det søteste de hadde sett og den ene ungen mannen måtte si "har du sett" i hvertfall tre ganger. 


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

En eldre dame stoppet oss og fortalte meg hvor nydelig barn jeg hadde. Hun tittet litt til og spurte: "er de samme kjønn?" - Jentene satt helt likt kledd, begge hadde de på seg en hvit strømpebukse, kjole med rosa, røde, lilla og gule blomster, rosa bolero og rosa sandaler, det eneste som egentlig skilte de var at Otilie hadde håret i strikk på toppen av hodet. Ja, de hadde på seg den samme kjolen de har på seg på disse nydlige sommerbildene


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

"ja, de er eneggede jenter" svarte jeg. "Åh, jeg trudde det var to gutter jeg" ...

Og det var ikke første gang noen har trudd at jeg har gutter. Jeg nevnte det på bloggen tidligere en gang, og da skjønte jeg heldigvis at jeg ikke gjør noe galt, for dette var noe mange fikk høre. Om man har gutt trur andre det er ei jente og har man jente så trur andre det er en gutt. 
Og jeg undres på hvorfor så mange enten trur jeg har en av hvert kjønn eller gutter når de stort sett alltid er kledd likt og i rosa og lilla farger. Og teppene i vogna er heller ingen unntak fra fargene.

 
Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

Jeg har bemerket meg at det ofte er eldre som trur det motsatte kjønnet på jentene, og for å få et slags svar til meg selv på hvorfor de trur jeg har gutter har jeg kommet frem til to konklusjoner

 1. De eldre ser meget dårlig
 2. Det var ikke normalt med "fargekoder" på kjønn for 70 år siden, så at et barn har på seg rosa, lilla, blått eller grønt ikke har noe å si for kjønnet. 

Har dere noen gøyale historier på folk som trur feil kjønn på deres barn? 

Ekte kjærlighet!

I dag tok jentene og jeg turen til herlige Charlotte og Sophia jeg var dagmamma for. Det er helt tydelig at det er kjedligere i hjemmet nå som Sophia ikke er hos oss mer. Så det var et veldig gledelig gjennsyn for alle tre. Charlotte og jeg lo høyt da de tre begnyte å leke, klemme og skrattle for seg selv i lekekassen - noe søtere finnes ikke for to mammahjerter. 

Charlotte og jeg er på mange måter veldig like, og har funnet tonen for å si det slik. Hun er en super herlig jente som alltid stråler når vi møtes. Og siden vi har en del felles interesser har vi begynt et prosjekt sammen. Krevende, men så ufattelig spennende! Jeg gleder meg veldig til den dagen vi kan vise dere timesvis med arbeid, men enn så lenge er det helt hemmelig, og det gjør det kanskje litt ekstra gøy. 

Vi koset oss hos de to vakrene jentene i hele 6 timer, og jeg kan ikke huske sist jeg var så mett som jeg var da jeg kjørte hjem igjen. Jeg klarte rett og slett ikke stoppe å spise alt det deilig Charlotte serverte oss. Det er helt tydelig at jentene synes maten var like bra. 

Jeg fikk lov til å stjele noen bilder av Charlotte. Hun fikk også tatt noen bilder av en litt mammasyk Olivia som ikke ville sove i vognen sin da de to andre la seg <3 Og som en av mine venninner sa " et bilde sier mer enn tusen ord "  
 

Mitt kjære skitten-fjes barn!

I går kom jeg over et nydelig dikt, jeg fikk faktisk en liten tåre i øyet over hvor vakkert og sant det var. 
-
 

DIRTY FACE - by Shel Silverstein
.
Where did you get such a dirty face,
My darling dirty-faced child?
 
I got it from crawling along in the dirt
And biting two buttons off Jeremy's shirt.
I got it from chewing the roots of a rose
And digging for clams in the yard with my nose.
I got it from peeking into a dark cave
And painting myself like a Navajo brave.
I got it from playing with coal in the bin
And signing my name in cement with my chin.
I got if from rolling around on the rug
And giving the horrible dog a big hug.
I got it from finding a lost silver mine
And eating sweet blackberries right off the vine.
I got it from ice cream and wrestling and tears
And from having more fun than you've had in years.

HUS TIL VARMEPUMPE

Her skjer det mye om dagen! Vi jobber og jobber og jobber med uteplassen vår for å få den ferdig slik at vi rekker å bruke den i sommer! Det blir lekrere enn jeg hadde forestilt meg, og jeg er så utrolig stolt av samboer og meg selv over alt vi får til uten hjelp, og hvor raske vi faktisk er til at vi jobber alene, med unntak av en dag hvor vi fikk hjelp av verdens beste svigerforeldre. 

Og nå føler jeg at jeg har overgått meg selv i stor grad. Vi har å plassert varmepumpen ute på fremsiden av huset, den måtte nesten stå der for at vi skulle få best utbytte av varmepumpen inne. Men jeg kan vel nesten ikke tenke meg noe som er styggere enn utedelen av en varmepumpe, så derfor bestemte jeg meg for å snekre sammen et hus til den. Jeg satte meg ned å tegnet opp hvordan jeg skulle gå frem, målte litt og satte i gang. Og nå er den endelig ferdig. Det tok ikke mer enn 3 dager, og jeg har ikke holdt på mer enn ca 3 timer dagen.

Først kan dere se hvordan det så ut da vi bare hadde startet å male huset: 

Og silk ble det etter å ha fått ferdig døren:Og slik er det nå. Dere legger kanskje også merke til en til forandring? Betongklossen foran huset vårt har vi begynt å kle med panel. FOR EN FORANDRING! 

Jeg er skikkelig stolt og fornøyd med resultatet. Jeg brukte også bare rester av plank vi hadde fra før av så det ble jo skrekkelig billig :) Nå gjennstår det kun litt hvitmaling slik at den går i ett med veggen. Hva synes dere? 

En hel dag uten bloggen!

Hva skjedde egentlig i går?! Jeg var ikke innom macen en eneste gang, nei da jeg er ikke lei av å blogge. Men jeg trur faktisk ikke jeg satt på rompa en gang i går, i hvertfall ikke for å hvile meg. Dagen vår startet halv 8, da ble jeg vekt av at jentene var våkne. Vi spiste frokosten som vanlig, forskjellen var at Olivia ikke var i humør i det hele tatt. Jeg fant ikke ut hva som egentlig plaget henne, det virket som om hun hadde stått opp med skikkelig feil bein. Det dårlige humøret fortsatte da vi var ferdig med frokosten. Eneste som fikk opp humøret var om jeg bærte henne og gikk rundt, da peket hun på alt hun så og sa "se, se" og smilte og var fornøyd. Heldigvis var Otilie i veldig godt humør så hun trengte ikke like mye av meg, men det var ikke veldig lett når jeg måtte få skiftet bleie og klær på Otilie, for da falt verden til grus for Olivia.

Jeg trengte rett og slett et sett til med armer, men siden det ikke er så lett å skaffe seg på et blunk, brukte jeg heller bilen til å hjelpe meg. Så jeg satt begge jentene i bilen og kjørte til et lite kjøpesenter i nærheten. Og heldigvis var det ikke en sur mine fra jentene var satt i bilen til de la seg på kvelden igjen.

Vi ble på kjøpesenteret i en og en halv time, kjøpte nesten ikke noe, mest mat egentlig, men jeg har ei god venninne som eier en nydelig barneklær-butikk som heter Helt Perfekt, så da blir det alltid litt skravling. 

Da vi kom hjem igjen var det sovetid for jentene. Og mens de tok en lur i vognen, fikk jeg freshet meg litt opp til fotografering. 

Kl 14 var jentene og jeg hos vår fotografvenn Kamilla Weiglin. Jeg må si jeg gleder meg utrolig mye til å se bildene, for jentene hadde det så gøy i går. De smilte, lo og tullet og da veit jeg at det ble mange fine bilder. Vi tok også noen bilder av meg alene og meg med jentene, så det blir spennende å se hvordan bildene er.

Da jeg var hjemme igjen, kl 16, var BT også akkurat kommet opp i gårsdaplassen. Jeg fikk ryddet raskt over kjøkkenet og gått med søpla, mens BT lekte med jentene, og så reiste jeg på butikken etter en enkel middag.

Da vi var ferdig å spise hadde klokken rukket å blir 18. Vi tok med jentene ut og fortsatte på noen uteprosjekter, mens jentene lekte.  Kl 19 gikk jeg inn, ga jentene kveldsmat og la to trøtte prinsesser som sovnet uten et pipp. Jeg fortsatte å jobbe til klokken var 20. Da reiste jeg til stallen for å trene hesten min. Jeg hadde en så god økt på hesteryggen at jeg er støl i kroppen i dag. 21:45 var jeg hjemme igjen. Og med fotball på TV rømte jeg hustet. Ikke så veldig langt, bare rett utenfor døren egentlig. Haha. Jeg holder på å lage hus til varmepumpa. Varmepumper er jo så ufattelig stygge, og vi hadde egentlig bare et sted vi kunne plassere varmepumpen for at den skulle ha best effekt inne, men det er ikke vedig pent å ha utsiden av varmepumpen midt på husets fremside!

Her stråler solen slik den har strålet i lange tiden nå, så da runder jeg av innlegget mitt nå, og tar med jentene ut. Huset til varmepumpen er ikke helt ferdig så det er målet for i dag! :)

Ha en fin dag, så titter jeg innom senere i dag og viser resultatet av varmepumpehuset mitt :) 

Blomsteflette fordi det er sommer ^^,

Reklame

I går var BT i låven for å lete etter noe han skulle ha, han fant ikke det, men kom i stedet ut med en gammel kjelke! Jeg ble så glad. Kjelken er så nydelig at jeg ikke klarte å vente med å la jentene prøvesitte den før vinteren, og nå er det nesten jeg gleder meg til vinteren bare for å teste den ut på snøen. 
Jeg sto opp nesten to timer før jentene våknet i dag, så jeg tok meg en lang dusj og fikk på meg litt makeup. Vi har jo holdt på med husets fasade i 3 uker nå, så da har det ikke vært mange dagene jeg har tatt meg tid til å se fresh ut. Helgen var intens, vi har jobbet fra 9 om morgen til 10 om kvelden. I går var moren og faren til BT her også slik at svigerfar, BT og jeg kunne jobbe, mens svigermor hjalp til med jentene og fikset i stand matpauser til oss. Det blir utrolig fint nå, så jeg gleder meg til å vise dere. 

Jeg har fått to ponchoer fra BuyHelse som jeg har lyst til å vise dere. De er så utrolig gode å ha på seg, i tillegg til at de er så fine. Poncho er godt på vei tilbake i motverden. Og hva passer vel bedre på en norsk sommerdag det er litt kald luft i vinden, så man trenger noe lett å ha over skuldrene? 

Den nydelig ponchoen jeg har på meg på bildene over er i off-whit og dere finner den HER

Ponchoene er laget av chasmere, merinoull og viskose - noe som gjør de gode og varme selv om de er veldig tynne og myke. Perfekte og ha med i vesken og man skal ut på grilling en kveld og er litt usikker på om singlet blir for kaldt når kvelden melder sin ankomst. 

Den nydelig pochoen jeg har på meg på bildene under i rosa finner dere HER

Ponchene kommer i mange flere farger så ta dere en titt hos BuyHelse for å se på hele utvalget HER

 

 

En liten gutt er kommet til verden.

Nå sitter jeg for meg selv i stuen. Solen titter inn vinduet og varmer meg. Hunden ligger å vasker labbene sine, og foruten om lyden fra tastaturet jeg skriver på er det kun fuglekvitter å høre. Jeg sitter å drikker en stor kopp CaffeLatte og spiser sjokolade, grunnen til at jeg sitter for meg selv er nettopp fordi mine to barn og samboer ikke har våknet enda. - ja, det er en fantastisk morgen. 

Jeg fikk melding av min svoger rett før 7 i dag tidlig, det var en melding jeg hadde ventet lenge på, så jeg ble så glad at jeg måtte hoppe ut av sengen, selv om det egentlig var litt for tidlig for meg. Det fulgte med et bilde av lille Anton som endelig har kommet ut av mammahulen til min søster, 6 dager over terminen. GRATULERER VERDENS BESTE SØSTER, SVOGER OG TIL DERES PLUTSELIG STORE SOL SOM HAR BLITT STORESØSTER <3 Jeg føler meg som verdens heldigste tante ^^,

 

HJEMMELAGET HYLLE!

Som jeg så i innlegget om soverommet vårt sa jeg at jeg manglet en hylle til å ha kurvene mine i. De sto jo bare plasert på gulvet:

Så i går fant jeg frem litt mere plank fra låven. De gråeste og gamleste jeg fant selsagt. Og etter noen timer, noen styggere ord over noen dustet spikere og litt kløing i hode fikk jeg laget hyllen min! 

Jeg var også så skrekkelig lei av fargen på stråkurvene fra IKEA som jeg kjøpte for 5 år siden, så de lakket jeg hvite med spray! Så enkelt og fort gjort. 

Jeg synes det ble kjempestilig, spesielt siden det tar opp fargen til nattbordene og hyllen som jeg også hentet frem fra låvens historie. Slik får du et vakkert hår.

Jeg får veldig mange spørsmål om håret mitt både her på bloggen og instagram, og et ønske fra flere lesere tenkte jeg å skrive et innlegg for å svare litt på spørsmålene om håret mitt. Et spørsmål som går igjen er hvordan jeg klarer å få så langt hår som i tillegg ser sunt ut. 
Min hårhistorie er veldig lang. Jeg har hatt alle farger og hårfrisyrer opp igjennom, jeg har desverre ikke så mange bilder fra fortiden på macen da den bare er 3 år gammel, men her har dere en liten smakebit på noen av mine frisyrer.

Som dere ser har det vært kort og langt om hverandre, det har gått fra mørkt til lyst og noen uheldige hårfarger som guloransje etter forsøk på å bleike selv. Jeg hadde min tid der jeg både klippet og farget håret mitt selv, noe frisørene omtrent rev av meg håret for. Ikke så rart. Det endte med at jeg reiste til frisøren med langt hjemmebleiket platina hår. Det var så slitt og ødelagt at jeg måtte klippe av halvparten bare for å få gredd ut dreadsene som hadde dannet seg i nakken. Og det var vel kanskje da jeg skjønte at det er best å overlate håret til frisørene. 

Og forskjellen er enorm. Det koster jo selsagt en del mer å gi håret pleie fra frisører enn å kjøpe hårfarge og produkter på butikken, men jeg hadde ikke kunnet ha så langt hår som jeg har nå uten frisørproduktene. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde så mykt hår som i tillegg er så lett å gre igjennom, og jeg har heller aldri hatt så langt hår som jeg har nå. Så ønsker man langt hår må man også bruke litt penger på gode produkter, i hvertfall om man ønsker å ha farge i håret. 

Og her er produktene jeg bruker:

Shampo og balsam fra Bed Head. Jeg er veldig glad i Bed Head produktene fordi de lukter HIMMELSK! Jeg har disse store flaskene stående i dusjen, produktene kommer ut ved å trykke på tuten, noe som er helt genialt. Jeg vet ikke om man får kjøpt de store flaskene, men kanskje er det mulig å spørre om å få et par tomme flasker når man er hos frisøren. Vi har fått de av onkelen til BT som er frisør.

Når flaskene over blir tomme fyller jeg de opp med ny shampo og balsam som kommer i de flaskene man får kjøpt hos frisøren, som bildet under viser. Jeg har også en blåshampo som jeg bruker innimellom siden jeg har bleket ombre. Den unngår missfarging av det lyse håret. 

Jeg har en hårkur som jeg påfører i tuppene av håret på kvelden, den lar jeg virke hele natten og dusjer den ut morgen etter. Jeg bruker den ca 1 gang i mnd, men jeg burde vel kanskje husket på å bruke den en gang i uken, for håret blir så utrolig mykt og fint etter bruk av Wonderful Tonight.Mine daglige stylingprodukter er disse: 

Bed Head Suger Dust er et pulver som jeg drysser på ved hodebunn når håret er nyvasket, dette er eneste måten jeg klarer å lage volum i håret på uten å måtte tupere som ikke finnes godt for mitt hår. Siden jeg har så langt hår blir det også veldig tungt og da blir det veldig flatt om jeg ikke har i et produkt som kan gi volum. Dette produktet er jo supert for de med litt tynt hår også. 
Dry Shampo har jeg nettopp begynt å bruke, det er ikke bra og dusje håret hver dag så da er det veldig fint å kunne bruke dry shampo for en liten quick fix om håret begynner å bli litt fett. 

Bed Head styling cream og en hårspray er alltid nødvendig! 

Og til slutt! Mitt favorittprodukt! Moroccan Oil - helt nødvendig for mitt hår. Jeg påfører oljen i tuppene, oljen trekker raskt inn så det etterlater seg ikke et oljete resultat. Håret blir mykt og blankt samtidig som man slipper at det buster seg til og står til alle kanter etter et par timer. 

Velkommen til vårt soverom!

Nå har det blitt mange husinnlegg de siste dagene, jeg håper ikke det gjør noe. Jeg er jo så ivrig med de mange prosjektene, så da gjenspeiler det seg i bloggen også :) Jeg var på låven i går og fant flere skatter, en gammel kasse til og en stor tømmerstokk. Mange lurer på hvor jeg henter inspirasjon fra og det er flere steder. På instagram følger jeg mange som er flinke med interiør og design så der får jeg mye inspirasjon, men akkurat inspirasjonen til dette prosjektet datt ned i hodet mitt da jeg tenkte på at jeg skulle fått kjøpt meg noen nye nattbord. Jeg hadde tidligere den dagen sett de store bærebjelkene som ikke var i bruk i låven og da var det som 1 + 1 ble til to! Jeg måtte jo lage nattbord av den gamle bærebjelken! Og slik ble resultatet. 

Det er mye som har blitt gjort på dette rommet, og det er deilig at det omsider er ferdig. Nye vegger har det fått, det gamle tregulvet har vi pusset ned, beiset lyst og lakket over, tak er malt og nye lister, ledninger og stikkontakter har kommet på plass. Bak gardinene er det klesskap, gardiner er en billig erstatning for skapdører, i tillegg synes jeg det gir en veldig koselig romfølelse. De gamle skoene i trekassa er mine første sko. Nå mangler jeg bare en hylle til å ha kurvene som står på gulvet i, jeg tenkte jeg skulle finne litt flere materialer i låven og snekre sammen min egen slik at den tar opp stilen til den gamle kassen som nå har blitt en hylle på veggen og nattbordene. Jeg har også tenkt til å bytte ut rosebildet med en hjemmelaget sengegavel, men det har jeg ikke fått laget enda, så det kommer senere. 

ENKEL OPPUSSING - fra tragisk til magisk !!

Tenke seg til! I 3 år har jeg latt meg irritere over fasaden av huset vårt, det er eldgammelt, og det er mange mange år siden noen hadde interesse av å holde det vedlike. Det var ikke noe særlig bedre inne da jeg flyttet inn, så vi har prioritert å få det koselig inne før vi tok oss bryet med å tenke på hvordan det så ut ute! Men nå som snart alle rom inne er pusset opp bråbestemte vi oss for å transformere utsiden av huset også. 

Jeg trur sannerlig jeg har gitt utgangsdøren vår en ny sjel! 

Det trenger ikke koste all verden for å skape en stor forskjell. Egentlig er det ofte veldig lite som skal til for å gjøre en enorm forandring til det bedre. Jeg kunne ikke blitt mer fornøyd med døren vår enn det jeg er nå. Å kjøpe ny ville kostet dyrt, i tillegg hadde vi mistet en del av sjarmen til vårt gamle hus. Alt som trengtes å gjøres var å skrape av gammel lakk, grunne og male døren noen strøk, så fikk vi en kompis som er glassmester til å bytte ut de gule glassene med blanke - og nå har jeg plutselig fått drømmedøren. Både BT og jeg trur hele tiden at døren står oppe når vi er inne, for plutselig er gangen vår blitt lys og fin, som er en stor kontrast fra det gule mørke skinnet de gule vinduene ga.

Neste regnværsdag får jeg vel også ta dørens innside som fremdeles er deilig og brun! Haha..

En ting som måtte tilbake på sin plass var "ringeklokken" vår! Jeg ga den et par strøk med maling og flettet en ny snor slik at de besøkende kan slå i bjellen vår når de kommer. Faktisk synes jeg det er en mye kosligere låt enn den normale ringekrokken som er i så mange hjem. Og nå er det bare å glede seg til neste prosjekt, for vi er langt i fra ferdig. Kan noen gjette hva det neste blir? 

Noen kaller det dritt, jeg kaller det skatt!

Beklager at jeg er litt treng med bloggingen i dag. Det har seg nemlig slik at jeg har 110 prosjekter på gang. Ok, så tok jeg nok litt i, men det er ganske mange prosjekter og jeg blir så fantastisk ivrig. De siste to ukene har rompa mi knapt hatt nærkontakt med sofaen, og det er så gøy. Jeg sover jo som et lite barn når jeg kommer meg i seng, for det tar virkelig på å jobbe fra morgen til kveld. I dag ble jeg nødt til å drikke en STOR kopp kaffe latte før kroppen klarte å kvikne seg til. Kaffe er magi altså, siden den koppen ble inntatt var jeg i fyr og flamme igjen. Først masse lek med de to små, før det var mat og sovetid for dem. Her er det MYE vind i dag så jeg tok fatt på noen inneprosjekter, selv om jeg måtte ut å male utgangsdøren en gang til. Nå er den helt klar så jeg viser dere senere i dag :) 

Jeg har jobbet med soverrommet til BT og meg i dag, i et par uker har vi bare hatt seng på rommet, ikke en gang gardiner. Litt sturslig, men det er ikke det vi har prioritert for øyeblikket. Men nå kommer det seg, og jeg tok meg en ny runde i låven. Jeg  elsker  gamle  låver! Det er så mye historie der, noen kaller det kanskje dritt, men jeg kaller det skatter. 

Jeg måtte le av meg selv da jeg fant ut at jeg skulle ha en tømmerstokk fra taket i låven. Gud vet hvor mange meter lang den er, men en ting vet jeg, den veide MYE mer enn jeg klarte å løfte, derfor ble jeg nødt til å ta med meg saga og sage tømmerstokken i to, mens jeg balanserte meg på en annen tømmerstokk for å ikke dette ned en etasje. 

Da den store tømmerstokken var saget i to, klarte jeg å få den ned til en litt bedre sag enn meg med håndsaga, slik at jeg kunne kappe bitene jeg skulle ha.

 

Jeg trur nesten ikke jeg klarer å kose meg mer enn når jeg finner på et sprøtt prosjekt jeg skal gjennomføre, enda bedre når det ikke koster meg en krone. Jeg gleder meg virkelig til å vise dere resultatet, kanskje kommer det allerede i morgen :) 
 

BLOMSTER I GAMLE KASSER

Jeg klarte bare ikke å vente!! 
Jeg ble nødt til å reise av gårde å kjøpe inn blomster i går kveld. Jeg fant ut som alle dere andre at jeg ville beholde kassene i den fargen de var i, men jeg lakket de så de ikke skal råtne ute i fuktig vær. I de to høye kassene snekkret jeg sammen et gulv som jeg plasserte midt i kassene, dette gjorde jeg for å unngå å fylle de helt fulle med jord. Nå som bare halve kassene har jord i seg er det litt lettere å flytte på de siden de ikke er så tunge.

Jeg ble i hvertfall veldig fornøyd! Hva synes dere? :) 

En ny fasade!

Etter utfattelig mange timer med malekosten, har BT og jeg kommet i mål med å male huset. Dette var bare første del av våre mange prosjekter ute. Jeg er helt overrasket over hvor bra det ble å male om huset, jeg føler nesten at vi har fått et nytt hus, og jeg skvetter når jeg ser det, så fint har det blitt.

Inngangspartiet er ikke ferdig enda, men se hvor stor forandring det ble bare ved å male døren hvit. Nå venter vi bare på glassmesteren som skal komme å bytte ut de gule glassene! Haha, tenk at det har vært populært en gang! 

Jeg malte også den gamle benken etter jentenes oldefar, jeg var så ivrig at jeg glemte å ta førbilde før jeg hadde skrudd den i fra hverandre, men på det øverste husbildet ser dere hvordan den så ut tidligere. Gul og godt brukt. 

Jeg lager en ny kategori om hjemmet så det blir lettere å finne tilbake til husinnlegg :) 

 

Gamle Skatter

I går var BT og jeg en tur i låven vår på let etter planker, vi fant ikke det vi trengte av planker, men jeg fant alikevel noen små skatter som vi fikk frem i lyset. Woho, hvor gøy er det ikke å kunne gå på skattejakt i sin egen låve. 

Jeg fant tre gamle trekasser, jeg synes de er super sjarmerende, selv om de er litt falleferdige. Jeg har tenkt til å bruke de gamle kassene til blomsterkasser, gården vår har jo historie helt tilbake til 1800-tallet og da synes jeg det er veldig koselig å kunne pynte opp med gamle gjenstander. 

Men jeg trenger litt hjelp fra dere lesere. Jeg lurer på om jeg skal beholde de akkurat som de er i farge eller om jeg burde male de? Med en gang tenkte jeg at jeg skulle male de hvite, men så ble jeg brått litt usikker, for da ser man jo ikke at de er så gamle som de er. Kanskje jeg heller skulle malt på noen visdomsord i stedet og latt kassen bevare sitt gamle preg? Hva trur dere blir fines?

 Ha en strålende dag! 

Detaljene blåses bort!

Jeg kikket ned i øynene på en fire måneder gammel baby, han var så liten og så fredfull. Jeg tok meg i å tenke at jeg ikke hadde turt å løfte han opp, den bitte lille kroppen, tenk om jeg ville gjort skader på han. Antagelig var han dobblet så stor som mine premature jenter var på hans alder, men det blir glemt. Jeg husker at de  var små, mindre enn alle andre sine barn, de veide jo ikke to kg en gang da de kom til denne verden. Men selv om jeg husker at de var små kan jeg ikke forstå at de har passet inn i klærne jeg pakket bort, eller for å være mer pressis -  at  de  svømte  i  str  44  i  to  mnd. 
Jeg hadde heller ikke to hender til å løfte hver kropp, de var jo to, så de ble nødt til å ta seg til takke med en hånd til hver. Jeg husker hvordan jeg løftet og sjonglerte på de to små som om det var den letteste ting i denne verden. Jeg husker hvordan jeg måtte bruke føttene til å hjelpe meg med å hente diverse saker, lukke opp dører eller skru på lys, men alikevel trur jeg ikke at de har vært så små som denne 4 måneder gamle terminfødte gutten.Jeg husker godt hvor enorme de nye klærne i en størrelse større var da jentene var mindre, og hvor utrolig små de gamle klærne plutselig ble da de hadde gått opp en størrelse. Noen ting ender bare opp i å føles helt uvirkelig. Som at mine så store og sjarmerende jenter har vært to bittesmå babyber. For ikke å glemme graviditeten ... 


uke 31. 

Når jeg tenker tilbake på gravidtiden er det som om jeg ser for meg at jeg selv er en annen person. Jeg klarer på en måte ikke å forstå at det var meg som hadde så stor og flott mage. Jeg husker hvordan alt var, kvalmen, gleden, hormonene, sparkene, smertene, men alt følels plutselig som en fjern drøm. Som om detaljene har blitt tatt i vinden og blåst bort. Kanskje er det ikke så rart, for det å tenke at kroppen min har næret og laget to små barn, og ikke hvilke som helst to små barn - mine to små barn, er helt uvirkelig å forstå. Hvordan fikk jeg det til ? 

Det er rart å tenke på hvordan vi glemmer. Jeg var å hilset på et firligsett da de var 3 mnd og mine 5 mnd. De veide rundt 3 kg og jentene rundt 5. Jeg synes firlingene var så små så små, jentene mine var jo nesten dobbelt så store, men sannheten var jo at jentene hadde vært enda mindre enn det firlingene var da. Nei, det er faktisk ikke mulig å forstå, for når man ser sine barn vokser for hver dag legger man ikke merke til at de vokser før man plutselig tenker - jøss, når var det de rakk å bli så lange?

 

Hvordan hadde det vært med bare en?

Jeg har landet på sofaen etter noe som føles som uendelig mange timer med malingskosten! Vi har malt hele helgen og hele sist helg, så i morgen håper jeg vi nærmer oss ferdig. Hele kroppen verker, så jeg kan nesten ikke klare å beskrive hvilken god følelse det er å ligge meg beina i sofaen med et glass vin ved siden av og dykke inn i min lille verden "bloggen". 

Hele denne helgen har jeg lurt på hvordan vi skulle klare å være så effektive som vi har vært om vi bare hadde fått et barn og ikke to i slengen. Vi pleier aldri å ha noen problem med å få litt hjelp med jentene om vi har noen store prosjekter på gang slik at vi begge to kan jobbe for å bli ferdig, men akkurat denne helgen var alle borte. Jeg så vel for meg at vi ikke kom til å få gjort stort, eller at vi måtte jobbe annen hver gang, siden en av oss måtte være med jentene. Men nå sitter jeg her og er så overrasket over hvor snille og flinke små jenter vi har. Vi har så og si jobbet i ett kjør fra morgen til kveld, og jentene har lekt så selvstendig sammen. De har jo hele tiden vært rett i nærheten av oss slik at vi både kunne snakke med dem og se dem, men jeg hadde ikke trudd at de hadde tålmodighet til å leke så lenge uten å skulle klenge på oss eller dyppe hendene i malingspannet hele dagen.

Jeg har jo sagt det tidligere, men i bilen med mammaen til Sophia fikk jeg på nytt høre: "det må jo være mer slitsomt med tvillinger selsagt" og nei, sannelig så trur jeg ikke det. Vel jeg har jo aldri prøvd å ha bare et barn, så jeg kan jo ikke si at det er fakta heller, men da jeg fortalte Charlotte at jeg ikke trudde det var mer slitsomt, men heller slitsomt på hver sin måte var hun veldig enig med meg. For det er helt utrolig hvor mye avlastning man får som foreldre ved at jentene faktisk er to. De leker så godt sammen, de sitter side om side, skravler, bytter leker, rapper leker, krangler litt, ler, krabber etter hverandre og utforsker alle kriker og kroker sammen. Og når BT og jeg hamret opp nye vindskier på huset satt jentene på bakken og danset etter takten, de jentene altså, de får meg til å le og smile så mye! 

Vi måtte ha en liten bollepause midt på dagen i dag og da måtte vi ta noen selfier. Haha! Jeg dør, jeg skal i hvertfall ikke ha på meg at jeg er ei dolle. For her er meg uten sminke, bustete hår og maling overalt. Kan dere gjette hva pappa kaller meg?? 

"Freckle Face" kaller han meg, og legger til "det er det søteste jeg vet" 

Selv med jord i fjeset og møkk fra topp til tå er dere det vakreste jeg vet <3

Jeg liker å synge og under dette bildet synger jeg en sang. Kan dere gjette hvilken? 

Det var ikke "hode, skulder, kne og tå", men "lille Petter-edderkopp" som klatret på sin hatt. De er bare såå søte når jeg synger denne sangen og de viser hatten, regnet og solen som skinte med hendene sine ^^, INSTAMOMENTS

Mens middagen til jentene koker på kjelen er jeg turen innom macen og tar en kopp kaffe som får kroppen til å kvikke seg opp noen hakk. Det er ikke lenge før jeg skal ut å finne frem malekosten, det er heldigvis helt greit i det deilig været som er her i dag. I går var det meldt like fint vært, men må si vi ble litt skuffet da det begynte å striregne, lyne, tordne og hagle.

Jeg tenkte jeg kunne vise dere noen av instabildene mine på bloggen i dag. Jeg deler mange bilder der som aldri havner her, så om du vi følge med på hverdagsøyeblikkene er du hjertelig velkommen til å følge oss SPEILTVILLINGENE på instagram. 


Ha en strålende dag! 

Hver tid har sin sjarm!

Follow my blog with Bloglovin

 Klokken er ca 23, jeg har pusset tennene og fått av meg sminken, jeg tursler opp trappen og går inn på rommet til jentene. Jeg setter på lyset på mobilen og legger den fra meg i inngangen, det svake lyset skinner over to små kropper. Beinene ligger på hodeputen og resten av jentene ligger oppå dynen. Jeg blir stående et par minutter ved hver seng å beundre de vakre foran meg, lure på når de rakk og bli så lange, og tenker over hvordan det er mulig og se så vakker ut når man sover. Så løfter jeg de opp, snur de rette veien og bretter over de dynen før jeg til slutt gir de en kyss og går ut av rommet med en følelse av å være verdens heldigste. Rommet vårt er tvers over gangen, og jeg går å legger meg.

I sengen blir jeg liggende å tenke og lytte. -et host? våknet hun? Nei. -  

Slik som jeg hadde gledet meg til den dagen vi kunne legge jentene klokken 19, ha hele kvelden alene for så å legge seg og våkne opp dagen etter til at jentene våknet. Kanskje ikke så rart vi tenkte at dette ville bli så deilig, vi hadde jo tross alt prøvd på å få inn de rutinene i 9 mnd før det endelig gikk. At begge barna våre nå sover fra 19- 8:30 er vel noe de fleste kan missunne - det er jo helt fantastisk.

Men alikevel så er det noe inni meg som hver kveld håper på at en av dem vil våkne, at hun er lei seg slik at jeg kan hentene henne og la henne ligge i armkroken min. Det er jo ingenting som er bedre enn å kjenne sine barne bli helt rolige fordi de har nærhet med seg selv eller pappaen. Det aller beste er kanskje at man faktisk får lov til å gi så mange koser og kyss man vil når barnet sovner i armene sine. Men jeg må nok bare innse at jentene ikke er babyer mer, de er så store, så flinke og så smarte. De har ikke tid til å være liten mer, de har ikke tid til å ligge i armkroken, det er alt for mye annet som skal utforskes og læres. Etter en dag med så mye aktivitet og stimulig seiler de om i sengene nesten før jeg rekker å komme meg ut døren, og godt er det da at kroppene faller i en så dyp søvn at de ikke har noen forstyrrelser før de våkner morgen etter.  

I dag våknet vi opp til to jenter som høylytt snakket sammen på sitt tvillingspråk. Ord er det jo ikke, men det høres ut som de forstår hverandre selv om ingen andre gjør det. Og når morgen er kommet er jeg veldig glad for at vi alle 4 har hatt en rolig natt og kan våkne blide og opplagte alle sammen, for når en ny dag er kommet følger det med mange nye opplevelser og prøvelser - og det koster mye energi.

Det som er så godt å tenke på nå er at uansett hvor slitene vi kunne være av å fly i trappen hele kvelden for så å måtte legge de små over i vår seng for å selv få oss litt søvn så kommer det noe godt ut av det siden. Et savn over hvor kjærlig og koselig denne tiden var. Jeg gruer meg alltid til at jentene skal bli eldre, jeg er så redd for fremtiden, men så lærer jeg for hver dag at det ikke er noe å være redd for. Dagene blir bare mer spennende og mer givende, og vi sitter igjen med fler og flere gode minner fra de forskjellige stadiene av livene deres. Vi blir rikere for hver dag barna våre vokser og blir eldre. 

<3

Ha en fin dag! 

Bloggevent med Loppi (del 2)

REKLAME OG ANNONSELENKER I INNLEGGET

Hei alle sammen :) 

Jeg ble nesten nødt til å skrive et innlegg til om bloggeventet vi var på denne onsdagen. Jeg lovet jo å vise dere alt det flotte vi fikk og siden det var fotograf til stede vil jeg dele noen av bildene hans med dere også. 

Åh, for en moro dag dette var! Det ble tatt mange bilder, så ønsker du å se alle ta deg en titt HER

Og over til alle gavenene, det var fire forskjellige sponsorer med som presenterte sine produkter til oss: Lundby, Micki Leksaker, LekMer og Philips Avent. Herlighet. Jeg var jo helt stum over hvor mye flott vi fikk. Alle fikk med seg Loppipåsan - og i den var det så mye snack til store og små! LoppiPåsan kan også kjøpes HER

Det var ikke nok med det vi fikk nemlig også med oss Carena Buggy Light trillevogn. Jeg har flere ganger trengt en liten enkeltvogn, for det er veldig deilig å ta med bare en av jentene innimellom og da blir det veldig tungvindt å drasse meg seg hele tvillingvognen. 

Jentene er høyt og lavt om dagen og det å klatre har blitt en favoritthobby, så her viser Olivia tydelig at hun er fornøyd med den nye vognen som hun har klatret oppi helt selv ^^

Vognen finnes i grønn HER og i sort HER med hele 50% akkurat nå! Så den koster deg ikke mer enn 250,- ! En kjempefin trille som er lett å pakke sammen og ta med seg på tur. 

Jeg vant jo også kjøkkenet fra Micki Leksaker, og både i går og i dag har jentene lekt lenge med det nye kjøkkenet sitt

En ting er helt sikkert, her blir det mye kokkelering fremover! 

Det flotte kjøkkenet finnere dere HER og du sparer 300,- på å kjøpe det mens det enda har 33% salg. Og HER finner dere alt av produkter som hører til, kasseroller, matvarer og cupcakes.

Jeg må si jeg unnet vinneren som vant dette LundyHuset. Har dere sett noe så lekkert? 

Alle vi andre fikk med oss litt innreding til Lundbyhuset i loppipåsan, og det passet jo perfekt for meg som har laget mitt eget lille dukkehus, nå får vi bare ønske oss mer fra lundby fremover slik av vi kan fylle ut alle rommene. Hvis dere ønsker å se Lundby produkter, ta dere gjerne en titt HER - Så mye fint

 

Hils på Dronningen (FILM)

Etter mye krangling med en overfull mac, har jeg endelig fått sammen en liten filmsnutt av Dronninga som var et ønske fra flere. Bildene og filmenigen ble gjort av venninnen min Kaja på tirsdag :)
Madammen har vært satt i gang i 3 mnd nå, og har før det hatt lite fast trening i hele to år grunnet mitt risikosvangerskap og så tvillinger som har tatt min tid i etterkant. Nå som jentene endelig legger seg og sovner kl 19 har det blitt langt lettere å være mer i stallen, i tillegg har jeg fått en forrytter på henne som rir 1-2 dager i uken.

Hun er fremdeles lite muskelsatt og ikke stabil i alle øvelser, men for å ha blitt trent regelmessig i kun 3 mnd må jeg si at denne damen er fantastisk.  


Det er skummelt, men samtidig gøy å se seg selv ri på film. Jeg husker ikke sist jeg red for trener, og det straffer seg når det kommer til sitsen. Og derfor er det jo også veldig fint å se seg selv på film en gang i blandt slik at jeg kan rette opp mine skjeve håndledd og opptrekte bein. Haha, slik som jeg irriterer meg over sitsfeilene mine når jeg ser de. Og om noen skulle påpeke skobruken, så må jeg bare beklage det. Ridestøvlene mine gikk i glidlåsen og jeg har ikke rukket å kjøpe meg nye. Vinterridestøvlene ble litt for varme å bruke denne dagen :)

Det er lov å kommer med meninger :) 

LoppiEVENT med Sigrid Bonde Tusvik!

For en fantastisk dag dette har vært. Jeg har trekt så mye på smilebåndene at jeg er sliten i hele kroppen. Haha. 
Jeg elsker over alt i verden å være hjemme med mine to små dagen lang, men jeg må innrømme at det å kunne levere jentene hos verdens beste svigerforeldre dagen i forveien for så å gjør noe HELT annet en dag - kjennes utrolig godt. Snakke med andre voksene en hel dag er jo bare så annerledes fra min hverdag. Og ikke bare andre voksene, men en hel haug av andre mammabloggere, for ikke å glemme pappahjerte.

For i dag hadde Loppi mammabloggevent i Oslo, Sigrid Bonde Tusvik var koneransier - fy søren for ei dame!

Virkelig utrolig moro å hilse på de kjente fjesene.

Micki Leksaker, Lundby, Philips Avent og LekMer var med som venner på eventet ^^, Til høstet kjører jeg i gang et sammerbeid med Philips Avent, og slike "jobber" synes jeg er veldig moro. Kanskje blir det noen fine sammarbeid med de andre produsentene også. Spennende tider i vente. 

Vi fikk med oss en rekke gaver, og tenke jeg kunne vise dere alt sammen i morgen i et eget innlegg. 

Og gøy som det var kjørte Micki Leksaker og Lundby i gang en liten instagramkonkurranse. See hvor glad jeg ble da jeg vant kjøkkenet til snuppene. Åh, halleluja! Det var akkurat hva jeg har ønsket meg til jenterommet. 

En liten selfie! Charlotte, mammaen til Sophia som jeg er dagmamma for ble med meg på eventet og var min lille private fotograf for dagen. At hun ble med gjorde dagen perfekt. Hun skriver jo også mammablogg, så det kunne jo ikke passet bedre at hun ble med. Bloggen hennes heter SophiasVerden for dere som ikke har fått det med dere :)Håper dere har hatt en fin dag :) 

Ferdigprodusert barnemat VS hjemmelaget barnemat!


I dag var jeg på butikken og handlet inn et glass ferdigprodusert barnemat. Jeg handlet det ikke inn for å servere det til jentene mine. Jeg handlet det inn for å vise dere hva jeg synes om ferdigproduserte middagsglass til våre små. Min mening er at det kun finnes en positiv side ved denne maten og det er at vi kan bruke de som inspirasjon til å lage den samme retten på en langt sunnere måte. 

Dagens middagsglass ble Nestle Kyllingrisotto. 

Så la oss ta en titt på ingrediensene:

Viste dere at man kan finne ut hvor mye det finnes av hver ingrediens ved å lese på ingrediensene? Det som står først er det mest av og det som står sist er det minst av. Så ved å lese ingrediensene til dette middagsglasset kan jeg fortelle dere at retten er basert på - VANN! Regner jeg sammen litt så finner jeg ut av at 33,5% av innholdet i dette glasset er en blanding av ris, grønnsaker og kyllingkjøttdeig. Det er faktisk ikke mer enn en tredjedel. Dere forstår sikkert at med så mye væske ville denne retten vært en rennende suppe, derfor har Nestle slengt opp i litt rismel og stivelse for å få middagen til å få den faste konsistensen. De har også hatt oppi litt salt for å gi vannbadet litt smak. 

Jeg ser kun penger i en slik barnematproduksjon. Ferske råvarer byttes ut med en suppe av vann og stivelse. Og på dette sparer de milliarder. Da hjelper det svært lite hvor gode deres 33% råvarers kvalitetet er i mine øyne. 
Jeg mener at dette IKKE er mat, dette er etter min mening fyll! Magesekken blir full og barnet blir mett, men hvor blir det av de livsnødvendige byggeklossene som skal nære hver og en celle i kroppen? Vil du at hjernen til barnet ditt skal bygges opp på stivelse?

Jeg trur ingen grunn er god nok for å ikke lage barnemat selv. At barnet ikke spiser den hjemmelagde middagen handler om introduksjon og øvelse på å lære å like maten. Vi må alle lære oss til å like nye smaker. Og det gjelder stort sett alle smaker med unntak av det søte. Det søte liker vi fra naturens side og det stammer tilbake fra lenge før vi handlet på butikker. Det som var søtt var ikke giftig og derfor ligger dette i instinktet våres - vi liker det. Hvor mange av oss har ikke brukt flere år på å lære å like vin, oliven og øl? Her er bitterheten en stor del av smaken og bitterhet må vi lære oss til å like, for fra naturens side betyr bittre smaker - giftig. 
At noen barn fortrekker ferdigmaten fremfor hjemmelaget mat er nettopp fordi den smaker mer vann enn den hjemmelagde maten. Men en dag må barnet lære seg til å spise den samme maten som foreldrene gjør, og uansett om barnet er 4 mnd eller 1 1/2 år før det blir introdusert for maten må barnet lære seg til å like de ulike smakene. Men et barn på 4 mnd har ikke like sterke meninger som barnet på 1 1/2.  Så i stede for å måtte ta en stor matkamp med en et åring, kan du lære barnet fra starten av hva mat egentlig er - det gir deg så mange belønninger. 

VS HJEMMELAGET BARNEMAT

Med inspirasjon fra ferdigglasset har jeg laget den samme retten, men jeg droppet å ha i 66 % vann og stivelse. Jeg har heller ikke hatt i salt, da det er helt unødvendig i denne retten. Og det er så enkelt så enkelt! 

1 paprika
1 boks mais
litt basillikum fra kjøkkenurten
1 pakke kyllingkjøttdeig
3 dl ris
en klype pepper
Olivenolje
1 boks tomatpuré Sett på risen til koking og stek kyllingkjøttdeigen i olivenolje på mellomsvak varme til den er gjennomstekt.Ha grønnsakene over i kjøttdeigen, hell over 1 dl vann og la det koke under lokk til paprikaen er blitt myk. Rør inn tomatpure og pepper. Ha over den ferdigkokte risen og blend det sammen med en stavmikser - eller server retten som den er for litt større barn. 

Det som blir til overs fryses ned i posjoner, og du har middag for flere enn en dag. Ta deg en matdag og lag 3-4 retter så har du middager for mange dager fremover med god variasjon. Se gjerne flere av mine matoppskrifter under kategori: Babymat 

Lukt og smak kan ikke sammenlignes - selv om jeg tilsynelatende lager den samme retten med de samme råverene. Den hjemmelagde versjonen smaker middag, den ferdigproduserte versjonen smaker vann med smak og har en meget vassen konsisten. Man kan tydelig se at det kun er 33,5 % råvarer som ligger å flyter rundt i laken av vann og stivelse. 
Hvilken rett foretrekker du ?  

 

Del gjerne innlegget. Det er mange som har lite kunnskap om mat til de små, og inspirasjon trenger å bli spredt. Det er jo så lett å lage maten sunn og velsmakende på kort tid :)

Mønster KJOLE

DEL 1 / MØNSTER

Da var det kjolen sin tur til å entre bloggen. Men før vi kan starte med å sy, må vi først ha ett mønster. Og den eneste måten jeg får delt det med dere er å finne en måte jeg kan vise dere hvordan man kan tegne selv. Jeg prøvde å finne mønster på en kjole som kunne ligne, men det var uten hell, så derfor må dere som vil lage kjole tegne opp mønster så godt dere klarer. Jeg trur det skal gå ganske greit. 

Finn frem matpapir på rull, en body i den størrelsen du skal sy kjolen i, penn og saks. 

BRYSTSTYKKE:

 1. Klipp av en bit matpapir-bit som dekker hele bredden på bodyen din. Strek opp en midtlinje som du legger bodyens midt over.
 2. Litt på utsiden av bodyen lager du en strek hvor skulderen er, og en strek som er 4-6 cm lang fra armhulen og ned. 
 3. Fjern bodyen og lag buede linjer fra skulderen, og en rett linje i bunn slik som bilde nr 3 over viser. 
  Brett langs midtlinjen og klipp ut.  

RYGGSTYKKE

 1. Legg en ny bit matpapir over bryststykket du akkurat er ferdig med. Du kan lett se strekene dine igjennom matpapiret, så tegn over strekene slik som det første bildet over viser. 
 2. Der du streket opp midtlinjen på bryststykket lager du nå en strek, og siden vi ønsker en mindre utringning i nakken enn i halsen, følger du buen bare i starten ved skulderen og drar den rett ut til den treffer midtlinjen.
 3. Siden vi skal ha på trykk-knapper må vi ha litt ekstra stoff. Den ene siden skal være en cm lengre enn midten på kjolen bak og den andre siden skal være to cm lengre enn midten. Dette tegner du opp slik som bildet nr 3 viser. Når du klipper ut stoff etterpå kan du bare brette inn den ene cm slik at den ene siden av ryggen får ett litt smalere ryggstykke enn den andre. 

BAKSIDE SKJØRT

 1. Finn frem nytt matpapir, her må du nok legge over hverandre for å få bredde i skjørtet. Finn frem ryggstykket ditt igjen. Marker to kryss i endene på ryggstykket (altså helt på siden, og ved midtlinjen - ikke ta med det ekstra stykket vi har teget på for trykk-knapper. 
 2. Lag en svak bue i mellom kryssene dine, så skrår du ut to linjer fra hvert kryss nedover, jo mer de skrår jo videre blir skjørtet. Lengden kan du velge selv, men husk at det går vekk 3-4 cm på lengden til søm.
 3. På skjørtet skal du også tegne på ett ekstra stykke til trykk-knappefeste. Den ene delen tegner du to cm lengre, og den andre skal være 4cm lengre. Hvor langt ned på skjørtet du tegner den er ikke veldig viktig, men du bør få plass til ett par trykk-knapper  med litt mellomrom. Så alt fra 10-15 cm er passe. 
  Denne skjørtedelen er 1/4 av skørtet.  

FREMSIDE SKJØRT

 1.  Finn frem siste del med bakepapir. Denne delen må dekke over bakside skjørt og ha litt ekstra plass ved midtsiden (der hvor den ekstra biten er tegnet på). Først tegner du etter hele baksiden (uten stykket til trykk-knapper). Venstre side skal bli midt på skjørtet foran og høyre side blir sømmen på siden av skjørtet.
 2. Siden vi skal ha folder foran på skjørtet må vi legge til litt stoff. Gå derfor til hjørnet øverst til venstre, marker det hjørnet med en annen farge gjerne (du skal klippe hakk i stoffet på det punktet). Tenk deg at du fortsetter den buede linjen i toppen av skjørtet på venstre side, og marker en strek 2,5 cm ut fra skjørtet i samme farge som du akkurat markerte hjørtet (her skal det også et hakk i stoffet). Så måler du deg enda 2,5 cm ut. 
 3. Gjør det samme i bunn - 5 cm ut fra venstre hjørnet i bunn, følg buen din. Og strek opp slik at frontstykket blir 5 cm bredere enn bakstykket.

KLIPP UT STOFF  (bilde i bunn til høyre over) 

 • Brett stoffet ditt dobbelt, når du skal klippe ut frontstykket ditt legger du frontstykket med midtsiden mot brettekantet. Når du klipper ut stoffet som da ligger brettet får du hele stykket i ett (altså blir det dobbelt så stort som det du tegnet.) På den måten ungår vi å få en søm foran på kjolen. Husk å lage hakk på de to punktene beskrevet over som gjerne hadde en annen farge. Bare klipp to hakk ned i stoffet (ikke mer enn 0,5cm) Når du åpner skjørtet skal du ha 4 hakk mot midten. 
 • Bakstykket skjørt gjør du på samme måten, legger stoffet og klipper, men her klipper du hele veien rundt slik at det blir to separerte deler. 
 • Bryststykket samme som bakstykke skjørt. Legg stoffet dobbelt og klipp ut, slik at du får to deler. 
 • Ryggstykket legger du først på det doble stoffet ditt og klipper som det er, da får du to like deler som passer på hverandre slik at du får rettet på stoffet ut på begge sider) Den andre siden bretter du inn den ene cm på mønsteret til trykk-knapper, legger stykker på dobbelt stoff og klipper ut slik at du nå får to deler som passer på hverandre, men som er litt smalere enn det andre ryggstykket du klipte ut. 

STOFFTIPS:

 • Til denne kjolen anbefaler jeg dere til å bruke 100% bomull første gang. Det er det letteste å sy med. 
 • Hvor mye avhenger litt av hvor stort skjørtet blir, men for å gi en ca pinn så trenger jeg 1 m stoff (som er 120 bredt) til en kjole i størrelse 86. 
 • Jeg handler stoff på stoff&stil, panduro og quiltefryd
 • Dette stoffet er fra Quiltefryd - en butikk med det største utvalget av bomullsstoffer

Lykke til ! 

 

"JEG SER FORSKJELL - MEN JEG HUSKER IKKE HVEM SOM ER HVEM"

Jeg ble stående i døråpningen sammen med oldemoren til tvillingene i det jeg fulgte henne ut etter et hyggelig besøk. Jentene satt i sofaen, side om side. "det er så spesielt at dere har to små som er helt like" sa oldemor som giftet seg med en tvilling. Jentene fikk et helt makent utrykk da de så på oss og antagelig lurte på hvorfor vi plutselig sto noen meter unna og studerte de. Og det stemte nok som hun sa, de var veldig like i det øyeblikket, som om de forskjellige klærne var det eneste som egentlig skilte dem i fra hverandre. 

Normalt er det ikke slik jeg ser på tvillingjentene mine. Og det er vel noe med mammaens øyne som klarer å plukke frem de små forskjellene som gjør at helheten til hver av jentene blir veldig ulik den andre. Ved en sjeldenhet tenker jeg - oi, så like de var nå! Som om det skulle vært veldig merkelig. De som ikke kjenner jentene synes jo de er like til en hver tid.
Spørsmålene som "hvordan ser du forskjell?" "tar du feil av og til?" eller "er du sikker på at du ikke har byttet de om, at Otilie egentlig er Olivia og omvendt?" er en del av min hverdag. Det er rart med det, lukker jeg øynene og ser for meg Otilie ser jeg for meg mitt nydelig barn, uten å tenke over det ser jeg for meg hennes væremåte og lure blikk. Lukker jeg øynene og ser for meg Olivia er hun er helt annen jente, like nydelig, men så forskjellig fra sin søster, jeg ser for meg det stolte smile hennes når hun stabber bortover gulvet og sier takk når hun gir meg en klem. For meg er de like ulike som min egen mamma og pappa. Det har jo hendt jeg har fått sagt pappa når jeg skal si mamma, men det betyr jo ikke at jeg blander de. Og slik er det med barna mine også.


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

Fra første ultralyd har jeg kunne vite hvem som var hvem, siden jeg viste hvordan de lå og var på ul så ofte at jeg hele tiden kunne følge med viste jeg hvem som ga meg et spark i ribbeinene eller ned mot lysken. Da de så dagens lys ble det enda lettere. Olivia var Olivia og Otilie var Otilie, de hadde ikke passet til å bytte navn. Men jeg glemmer aldri da pappaen sa en dag vi lå på familierommet vårt med jentene i sengen. "Jeg ser forskjell, men jeg husker ikke hvem som er hvem!" i en litt fortvilet tone.

Fra den dagen har mange levd etter min lille huskeregel som jeg måtte lage til pappen. "Olivia ligner ordet oliven, og en oliven har ikke hår"  - Olivia har alltid har mindre hår enn Otilie, og siden den huskeregelen ble laget har han ikke blandet, det tok selsagt ikke lang tid før han klarte å skilne de like lett som meg uansett huskeregel, men jeg trur det er noe med mammaen sine øyne som klarer å se barnet dypere enn andre. 

Her herlige kommentaren "Jeg ser forskjell, men jeg husker ikke hvem som er hvem!" hører jeg ofte den dag i dag. Det er gjerne venner av oss som ikke ser de så ofte som familien. Så de lever fremdels etter den lille oliven huskeregelen da Olivia fremdeles har mindre hår enn Otilie. 

 

Speiltvilling - Tennene

Selv om jeg nå vet at tvillingene mine er speiltvillinger, lar jeg meg fascinere like mye hver gang det dukker opp en ny speiling. 

Hvis det er noen nye lesere på bloggen her så repeterer jeg gjerne hva speiltvillinger er:

Når det forekommer eneggede tvillinger, så deler det befruktede egget seg i to før det fortsetter og utvikle seg. Resultatet blir to babyer med de samme byggeklossene/DNA fordi de kommer fra det samme egget og sædcellen som ved "en feil" delte seg i to - jeg foretrekker nok heller å kalle det ved et mirakel deler seg i to. Men teoretisk sett er det egentlig en feil. Delingen av egget kan skje fra dag 1 etter befrukting til dag 14 etter befrukting. Det forekommer deling av egget etter dag 14 også, og det er da siamesiske tvillinger blir til. 
Jo tidligere egget deles jo større fordeler har fosterene i magen, da havner de i hver sin fostersekk med hver sin morkake siden det er i et så tidlig stadie at dette ikke er blitt utviklet enda. Skjer delingen av egget senere havner de i samme fostersekk og kan dele morkake. Disse svangerskapene er langt mer risikable da navelstrengene kan surre seg inn i hverandre eller rundt en av babyene. Det er heller ikke uvanlig at om babyene deler morkake så vil den ene få mer næring og blod igjennom navelstrengen enn den andre, og i flere tilfeller må man da gå inn å dele morkaken i to for å gi en sjanse til at i hvertfall en av babyene skal overleve. Dette kalles TTTS - som er den mest risikable graviditeten for eneggede tvillinger. Jeg lå selv på nyfødt intensiv med et foreldrepar som hadde opplevd dette, de hadde fått separert morkaken i Tyskland og klarte å redde en av to. En stor sorg i den største gleden på jord.

Speiltvillinger er for dårlig forsket på da teorien som ligger ute ikke stemmer med min graviditet, mens det sies at om tvillingene deler seg sent, altså mellom dag 8-14 etter befrukting så kan det forekomme speiltvillinger, eller Mirror Image Twins. Det er dette som ikke stemmer med min graviditet, da jentene lå i hver sin fostersekk med hver sin morkake, som betyr at delingen har skjedd veldig tidlig - mellom dag 1-4 ca. Men alikevel er de speiltvillinger.

Speiltvillinger er som navnet sier, det er eneggede tvillinger som speiler hverandre. I teorien skal de være født med det samme utseende og vi vet at eneggede tvillinger er veldig like hverandre selv om det alltid vil være små forskjeller. Hos mine jenter er hodefasongen så forskjellig at de lett kan skilles i fra hverandre, og grunnen til det er nok hvordan de lå i magen, en lå meg hode ned i bekkenet mitt hele veien, så hun lå dypt og trangt med hode, mens hun andre lå med hode ved ribbeina mine stort sett igjennom hele svangerskapet.  

Speilingene av speiltvillinger varierer fra store til små. De største speilingene viser seg i at organer er speilet, mindre speilinger viser seg i fødselsmerker som da er helt like, men på hver side av kroppen, hårvirvler som går hver sin retning eller ligger på hver side av hode. Tenner som dukker opp speilvendt osv. 

Jeg skal vise dere håret til jentene mine nå som de har fått litt mer. Ser dere at hårvirvelene er plasert på hver side av hode og at hårretningen går hver sin vei?

Så ta dere enn titt på de to bildene under. De er hentet fra bøkene jeg har laget til jentene. "Mine første melketenner"

Nå har den 7. tannen tittet frem på begge to, og det har ikke vært unntak, hver og en tann de har fått har kommet opp speilvendt. Legg også merke til at oddetall og partall har havnet på hver side av munnen, men igjen speilvendt hos jentene. 

Det er ikke mye lett å ta bilder av små riskorn, men jeg har gjort et forsøk, og ser dere godt etter kan dere se tann nr 7 komme opp på hver sin side av fortennene nede. Flere enn meg som synes dette er fascinerende?