hits

juli 2014

Til kjære Christine's datter.

Etter sist tegneinnlegg fikk jeg noen spørsmål om jeg kunne fortelle litt om hvilke blyanter jeg bruker, og litt om tegning generelt. Så derfor tenkte jeg at jeg kunne fortelle litt om det.

På tirsdagen begynte BT og spa opp kloakken for hånd her ved feriehuset. Jeg skulle gjerne hjulpet han, men det var rett og slett ikke mulig, jeg brakk meg to meter på avstand. Haha! Så jeg satte meg inn og startet på en tegning.

Jeg vet jeg har en fast leser om kommer til å bli sjeleglad når hun oppdager dette innlegget. For jeg har nemlig tegnet datteren hennes som snart fyller to år. Jeg ble litt rørt av hennes historie om datteren som har leddgikt og at hun veldig gjerne ønsket å få datteren tegnet.

 

Origanalbilde ved siden av originalbildet jeg har gjort svart-hvitt.Tegning igangsatt

Resultat av 6 timers arbeid

Først får jeg vel starte med å si at jeg egentlig ikke kan noe om tegning. Jeg har aldri gått noen kurs eller lært om teknikker og lignende. Jeg har tegnet fordi jeg synes det er gøy. Så jeg ser jo det at jeg har mange svakheter, men det er ikke det som er viktig. Det som betyr noe er at det faktisk blir lagt tid og kjærlighet i noe som er mer verdt enn et fotografi man printer ut.

Jeg kan bruke alt av blyanter egentlig, men jeg har en forkjærlighet for de myke, så jeg bruker desidert mest B2 til B4. Jeg synes disse er lett å jobbe med når jeg skal skyggelegge eller få frem tydelige mørke streker som ved øynene. Skal jeg ha noen mindre detaljer bruker jeg hardere blyanter H eller HB.

Hvis jeg skal komme med mine råd som kun stammer fra flere år med selvlæring så må det være:

 

 1. Skal du tegnet etter et fotografi, gjør du det lettere for deg selv om du gjør bilde du skal se på sort-hvitt, da er det lettere å definere skyggene i riktig tone siden du selv tegner i sort-hvitt.
   
 2. Tegn alltid en skisse før du begynner å fylle inn med blyanten. Start alltid slik at du kan tegne deg nedover/sidelengs uten at du må legge hånden din over det du allerede har tegnet. Da drar du bare ut strekene dine, og gir et dårlig resultat.
   
 3. Tenk aldri at et portrett består av streker. Det er kun tydelige streker ved øynene, neseborene, i mellom leppene og hår. Alt annet er skygger. Eks, leppene har ikke en tydelig strek i ytterkantene, huden er bare mørkere. Så pass på å ikke ramme inn ved å tegne harde streker.
   
 4. Tegn alltid svakt og legg på mer og mer farge når du er fornøyd med streken, da slipper du å viskle.
   
 5. Partier som skal være helt lyse kan du bruke viskelet til å fremheve lyset når tegningen er ferig. 

 

 

 

 

 
Velkommen inn

Nå har jeg sittet ved kjøkkenbordet i en og en halv time allerede. Tiden går så vanvittig fort når jeg faller inn i min lille verden med en blyant i hånden. Jeg fant ut at jeg fikk ta en liten pause og heller skrive litt her inne.

 

Jentene sovnet nesten før de traff hodeputen i går kl 19, og det er ikke til å legge skjul på at de har sovehjertet av gull. For de har enda ikke våknet, og nå er klokken halv 10. BT kjører samme stil ? ZzzzZzzz

 

Jeg tenkte jeg kunne vise dere en liten smakebit av sommerhusets innside for det er så koselig her. Selv om det moderne er fint og eksklusivt er det ingen ting som har mer sjarm enn gamle gjenstander. Og i dette sommerhuset finnes det kun det. Ting fra loppemarked og brukthandel.  

 

Vi må vaske opp for hånd, og har kun to stekeplater samt en liten komfyr til å lage mat i, men vet dere, det funker helt utmerket. Når man er på ferie så har man plutselig så mye ekstra tid, så det å stå og vaske opp tallerkener for hånd er egentlig bare koselig.
Ha en strålende dag :D 

 

En perfekt dag i bilder

Kanskje ikke vanskelig å se at vi koser oss. Dagen i dag har gått med til shopping, masse utekos og en bedre kalvemiddag :) Nå svinger jeg så vidt innom, jeg har tegnet for det meste i kveld etter at jentene ble lagt, mens BT har vært ute og gravd opp kloakken da avløpet plutselig tettet seg. Haha. Uff, stakkar mann. Men men, det er jo tydelig noe han er god på så nå kan vi både dusje og gå på do uten å risikere å få kloakken inn i huset :) 

Så Åge, du leser sikkert dette :) Jammen har du en flott nevø, og vi en flott onkel! 

God kveld til alle dere :)

 

Sommer IDYLL

Da starter første dagen her i feriehuset i Sverige. Feriehuset tilhører onkelen til BT, som hele familien er så heldig å få låne. Det er så fantastisk her. Et nydelig gammelt hus, med låve, stabbur, og uthus til. Det er 10 minutter gåavstand til en nydelig liten strand, og så stille at det eneste som høres er de tusen gresshopper og fuglene som synger.

 Vi hadde litt av en morsom velkomst i går, vi var ikke fremme før litt over 22. Vi planla det slik at jentene skulle sove søtt i bilen på vei frem og så skulle vi bare sette opp sengene og bære de over. Men som vanlig er det ikke alltid like enkelt å planlegge alt. Jentene sovner jo alltid i bilen,  noe de gjorde i går også, men de våknet etter en halv time da vi stoppet bilen i fergekøen. Og fra da av var de våkene helt til vi kom frem. Det siste kvarteret i bilen begynte de og bli veldig trøtte og passe lei av å sitte fastspent så jeg hoppet baki til dem og satt i midten for å holde de med selskap. Jeg sa til BT at det var flaks jeg er så liten for hadde jeg vært 5 cm bredere over stumpen trur jeg ikke jeg hadde fått plass til å sitte i mellom setene. 

Da vi kom frem trudde vi at vi ville være alene her, men bilen til jentenes oldemor sto parkert på utsiden og døren var låst med nøkkel fra innsiden, så vi kom oss ikke inn. Det var enda lyst på soverommet til oldemor, så vi ropte og tutet. Og en ting fant vi ut, når oldemor har tatt ut høreapparatet er det ikke stort hun hører.

Heldigvis sto det bittelille dovinduet på gløtt, så dere kan tru vi lo godt da jeg klarte og åle meg inn der.  Igjen var det godt jeg er ikke er større enn jeg er for hadde jeg hatt en cup større pupper hadde jeg ikke kommet meg inn. Haha 

Vi var litt redde for å vettskremme oldemor, men heldigvis gikk det veldig bra, og hun syntes det var stor stas å få litt kveldskos av Otilie og Olivia. Jentene fikk en flaske helmelk i sengen, og sovnet som stener til halv 10 i dag morges. Men 11 timers søvn på jentene er for lite, for de er vandt med å sove rundt 13-14 timer hver natt, så allerede halv 12 var de lagt for dagluren, og nå drømmer de søtt igjen. 

 

Det er ikke internett her, så jeg kobler meg på med mobilen for å holde bloggen oppe, derfor må dere beklage om jeg ikke rekker å svare på alle kommentarer mens vi er på tur. Jeg synes uansett det er veldig koselig å lese kommentarene deres, så det er veldig hyggelig om dere fortsetter med det J  

På tide å rømmer landet

Dagen i dag består av pakking og mer pakking, samt ryddig og vasking av hus og klær. 
I kveld kjører vi til sommerhuset i Sverige, ENDELIG! Vi hadde jo en plan om å reise sist uke, men vi måtte utsette grunnet varmen og aircondition som har gått i bilen.

Vi har storkoset oss her hjemme også, men det blir noe annet å reise vekk, selv om det ikke er så langt. Da er det liksom ingen av de normale pliktene som kaller, man kan bare kose seg til det fulle, så dette skal bli en helt herlig avslutning på ferien.

Det er rart å se hvor mye jentene har vokst siden sist sommer ved feriehuset, det skal i hvertfall bli godt å slippe amming og koking av flasker, skjold og pumpeutstyr denne gangen.  Jeg får jo knapt pakket til jentene, for da vi fant frem koffertene deres ble de helt i ekstase over å trille rundt på koffertene eller gå med de tilhørende sekkene på ryggen ^^, Hihi Det tar ikke mer enn et par timer og kjøre over til sommerhuset, noe som er veldig deilig når vi skal ha med jentene. Vi reiser nok ved leggetid slik at de sover i bilen, siden det fremdeles er ganske varmt å kjøre når aircondition er ikke eksisterende. 

Nei, nå har jeg drukket opp glasset med cola her, så jeg får runde av og fortsette pakkingen. Herlighet og mye man må pakke når man skal ha med to små. Tyra skal feriere hos svigers, så da klarer vi oss i hvertfall med bare en bil :) 

Twin ART

Først og fremst, tusen takk for alle de hyggelige ordene og gode tipsene jeg fikk i forrige innlegg hvor jeg spurte om tips til hva jeg kunne tegne. Jeg tittet igjennom bildene mine på mr. Mac og ble inspirert av et bilde jeg tok av jentene da vi lå på sykehuset. 

Og derfor tegnet jeg et kunstnerisk tvillingbilde inspirert av mine vakre barn ^^, Jeg brukte ikke lengre tid enn en time på tegningen, så dette må være den raskeste tegningen jeg noen gang har tegnet. 

Nå er det tid for å køye, så god natt :D 

Tegnetrang..

En sjelden gang får jeg en sterk trang til å sette meg ned med en blyant i håden. Det skjer ikke ofte lenger, men akkurat nå kjenner jeg at jeg har nødt til å tegne litt. Men hva er jo en annen sak, for jeg er helt tom for ideer.

Så kanskje du kunne hjulpet meg litt? Forslag til hva jeg kan tegne? 

Hjemmelaget eggesalat

I dag hadde jeg lyst på en ekstra god frokost. Det er jo søndag så jeg tok en titt i hva jeg hadde i kjøleskapet. Og heldigvis hadde jeg ingredienser til å lage eggesalat. Jeg synes det er så godt, at jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften min med dere. 

Jeg koker 2-3 egg i 10 minutter

Jeg lar kjelen med egg stå et par minutter i rennende kaldt vann slik at de får kjølet seg litt ned. Så fjerner jeg skallet, og bruk en eggdeler til å dele eggene med. Jeg deler de på langs og tvers

Mens eggene kokte, finhakket jeg litt rødløk

Så har jeg eggene over i en bolle og tilsetter rødløken, majones, slat og pepper etter smak Ha en fin søndag :)

Forbanner Nettspill Reklamen

Da jeg var mindre var vi titt og ofte innom lokalbutikken vår Spar, i inngangen sto det en spilleautomat. Ved en sjeldenhet fikk vi en mynt vi kunne putte i hullet, for så å dra i spaken og se motivene foran oss snurre rask rundt før de stoppet. Det var her spenningsøyeblikket hørte til. Ble det tre like? Og en og annen gang så ble de det, og pengen vi hadde lagt på kom ut dobbelt så stor. 

Men for 8 år siden så forsvant disse spilleautomatene som sto i butikkene. Jeg husker mamma fortalte meg at noen mennesker ble så avhengig av å spille at de brukte opp alle pengenen sine, og det var derfor maskinene ikke kunne være tilgjengelige mer. Jeg tenkte ikke så mye mer over det, og årene gikk - faktisk så trur jeg nesten jeg hadde glemt at det fantes spilleautomater - helt til de siste årene.. For daglig blir jeg og alle dere andre bombandert med reklame om pengespill på nett. Jeg synes ikke det er uvanlig at de klarer å trykke to forskjellige reklamer om ulike spillnettsider på TV3 i en reklamepause. På internett bogner det at popups og sidereklame for de samme sidene. Og jeg, jeg lar meg irritere til det ytterste. Jeg synes faktisk det er så irriterende at jeg ble sittende hele går kveld å lese om pengespill historien. 

Jeg fatter ikke at det er lov å kunne reklamere om pengespill på norsktalende TVkanaler. Selv om jeg aldri har vært spillavhenging til noe annet enn Sims på barneskolen, så forstår jeg at nettspill må være flere ganger verre for de spillavhengige enn automatene som en gang sto i butikkene, for her er det virkelig lett å bruke et langt større pengebeløp på rask tid. Og, ja selsagt er det det. Så hvorfor er det da lov å sende slik reklame på norsktalende TVkanaler? Årsken er at nettspill som kommer fra utlandet anvender det såkalte senderlandsprinsippet. Denne typen reklame rammes ikke, fordi det ikke er norsk lov som anvendes, men senderlandets lov. (www.advokatenhjelperdeg.no)

Men er det lov da? Nei! Pengespill på nett er ulovlig, markedsføring er forbudt, og det skal ikke være mulig å spille med et norsk kredittkort på de utenlandske sidene. Men alikevel er det ikke straffbart for nordmenn å spille selv om nettspillet er arrangert ulovlig, og kortbetalingen skjer via en tredjepart som ikke registrerer at pengepeløpet havner hos spillesiden. Jeg kjenner frustasjonen stiger enda noen hakk når jeg nå skriver om dette. Spill på internett er ikke lovlig i Norge, men Norsk Tipping, Norsk Rikstoto og Norske Spill, som er en sammenslutning av ni humanitære og samfunnsnyttige organisasjoner, har fått tillatelse til å teste ut spill på internett. (http://snl.no/pengespill)

På de norske pengespill sidene er det med andre ord lovlig å spille, men det er begrensninger på hvor mye du kan spille for om dagen, i uken og i måneden. Dette skulle virke som en hjelpende hånd for de mange som slet med spillavhengighet da spilleautomatene forsvant fra butikkene. 

Men det hjelper fint lite at det er begrensninger hos Norsk Tipping når man kan svi av tusenlappene på andre utenlandske sider. Gevinstene som utdeles fra norske sider er skattefritt, men det kan være greit å bemerke seg at det ikke er det om man vinner en høy gevinst fra utenlandske spillsider.

Lottoritilsynet viser at i 2013 ble det spilt for fem milliarder kroner på lovlige norske pengespill på nett, og mellom 11 og 15 milliarder kroner på utenlandske nettspill.  (lottostift.no)

Vi kan ikke stoppe internett og det hjelper nok fint lite at jeg lar meg irritere over at norsktalende TVkanaler sender ut denne type reklame, for det vil ikke stoppe av den grunn. Men jeg kan alikevel mene at jeg synes dette er like motbydelig som om det skulle vært reklame for alkohol og tobakk på TV. 

Spillavhengige Remo Sjonfjell som spilte bort 280.00 kroner på fire timer, har gitt to råd til tv2.no

- Spill aldri for mer enn du har råd til å tape, og prøv aldri å vinne tilbake det du har tapt.  

 

- Del gjerne dette innlegget for å vise at du bryr deg om de mange som sliter med spillavhengighet. - 

Girlpower and the Hero!

Hvorfor reise til syden når det er enda bedre hjemme i hagen? For et par dager siden kjøpte jeg et badebasseng, med varmen som har kommet er det ikke levelig uten mulighet til å kunne kjøle seg ned. Jentene synes det blir litt for kaldt å bade når vi er på stranden, så strandlivet for dem er egentlig best med en balje med vann på land, og da er det veldig deilig å kunne nyte dagene hjemme også. Jentene legger seg for dagluren rundt 12, og nå er det så varmt ute at selv i skyggen klarer de ikke å sove mer enn en halvtime i vognen før de våkner. Så jeg kjenner det er deilig for alle oss 4 å være hjemme frem til dagluren er over, slik at jentene kan sove to timer i sengen og være opplagte og glade ut dagen. 

I dag planla jentene og meg en stranddag, men så bestemte vi oss heller for å møtes hos oss til tvillingenes beste. Kan ikke klage akkurat. Jeg kunne stoppet tiden, for dagen har vært så uendelig koselig. 

En hel dag med familie og beste venninner kan bare ikke slå feil!Life is perfect <3

God kveld til dere.

Under åpen himmel !

I går kveld bærte vi rett og slett madrassen ut på plattingen, for natten før hadde vi knapt fått sove. Man skal jo ikke klage når det er 30 grader i Norge, det er jo ikke akkurat slik at det er normalt over en så lang periode som vi har fått i år. Så i stedet for å uffe seg over nok en søvnløs natt la vi oss i stede ut. 

Jeg postet et god natta bilde på IG :

Og for å svare på alle spørsmålene på IG så kan jeg si det slik: det var ikke litt skummelt, men romantisk og koselig. Vi døde ikke da solen tittet frem. For første natten siden sist onsdag har jeg sovet som et barn, og våknet uthvilt klokken 8 av at solen sa god morgen. Og hva med mygg og knott? Hehe, jeg er fra landet, var alltid på fisketurer i telt da jeg var liten, to myggestikk tåler jeg ganske fint. Tipset er å ikke klø på dem så er de borte før du aner det.

Ingenting er skummelt når frk PassOpp er med ^^, Jentene brukte litt tid på å sovne i går, så de ligger fremdeles i sengene sine og drømmer. Så her sitter jeg, ute i sofaen, hører på fuglene som kvitrer, drikker en kopp kaffe og trykker litt på mr. Mac. Kl 10 kommer tre av beste venninnene mine så  jeg vet nå at jeg kommer til å få en fantastisk dag. Ønsker dere det samme :*

Grillet Hummer

Beklager, eller kan jeg si det? Jeg er i hvertfall litt vell treg med bloggingen om dagen. Og jeg vet med meg selv at jeg blir litt skuffa (eller hva jeg kan kalle det) om jeg er innom en av bloggene jeg leser fast og det ikke har kommet inn noen oppdateringer. Så som blogger selv, føler jeg litt på det når jeg er så treg som jeg er nå. Men kjære vene, jeg vet ikke hvordan været er hos deg, men her er det så hinsides varmt! Jeg klarte ikke sovne før klokken passerte 2 i natt, klokken halv 4 våknet jeg og følte at jeg egentlig ikke hadde sovet noe, jeg hadde drømt diverse drømmer om hvor varm jeg var. Så jeg tok dynen under den ene armen og puta under den andre, marsjet ned trappen, ut på platting og la meg i hengekøyen. Haha. Der sovnet jeg som en stein til klokken var halv 8, da kom det en kråke som antageligvis var fra Bergen, han ropte og skravlet noe verre, til slutt måtte jeg bare ut av hengekøyen og jage han bort. Så sovnet jeg på ny og våknet halv 10 av at BT kom ut og lurte på hva jeg drev med. 

I natt trur jeg vi bærer senga ut og blir der, for kjære vene å varmt, og vi har vifte på rommet i tillegg. 

Men så da.. Dagen gikk med på å bare være varm varm varm. Haha, ikke ta det som klaging, for jeg ELSKER det. Vi tok turen på stranden alle 4 og badet og koset oss. Så avsluttet vi kvelden ute med grillet hummer da jentene var lagt. En fantastisk dag! Tenkte jeg bare skulle friste litt med den deilige middagen og tipse dere til å bytte ut reker en dag i denne fantastiske sommeren. 
Nå skal jeg lade opp til en ny varmedag med litt sofasliting før sengen (ute) :) 

Nyt dagene, plutselig er det minusgrader igjen. ^^, 

Badenymfene <3

Det aller beste med å levere barna på en liten ferie, er å komme tilbake å hente dem. Jentene sov 3 netter hos mormor og besteLars, mens BT og jeg fikk oppleve en minnerik festival med masse gode venner og hverandre. Men det å reise å hentene de to små i går var vel kanskje det som satte kronen på en fantastisk langhelg. Jeg synes jo jentene har blitt kjempe store på bare tre dager. 

I dag hadde vi egentlig planer om å ture til Sverige på ferie, men det er så HIMLA varmt og siden aircondition har gått i bilen, er vi nødt til å vente. Så enten kommer vi bare til å nyte denne uken med 30 grader på skyggesiden ved et vann hjemme, ellers så reiser vi til Sverige når kvelden kommer. 

I dag kommer det til å bli mange timer med bading, så da passer det jo bra og vise noen av de fantastiske badebildene av jentene som Kamilla Weiglin har tatt. Du kan besøke hjemmesiden hennes -> Barnas Bilder om du vil se de flotte bildene hun tar

Ha en fiin sommerdag! 

Festival antrekk dag 1.

Bildene ble tatt i går, så hår stemmer nok ikke med senere festivalbilder :) 

I dag BRAKER det løs på slottsfjellfestivalen! Jeg skal ture avgårde til Tønsberg allerede klokken 10, så det er så vidt jeg rekker å stikke innom bloggen nå. (jeg har jukset litt da, for jeg har laget antrekksinnleggene på forhånd) 


Sko, topp og skjorte er fra H&M. Shorts fra Urban, veske fra Buyhelse.no og smykke fra bijou birgitte. 

Jeg får ikke mulighet til å oppdatere noe mer i dag, så jeg håper jeg rekker å legge ut litt bilder i morgen. Om ikke kommer jeg til å være aktiv på IG @SPEILTVILLINGENE 

Ha en topp dag!

ISKAFFE FOR TO!

Også så trøtt som jeg har vært i dag tidlig. BT og jeg var ikke i seng før 1 i går, og jeg brukte litt tid på å sovne. Så våknet jeg og i det jeg var på vei til å sprette opp fra sengen fordi jeg så at hele himmelen var knallblå tok jeg heldigvis en titt på mobilen. Klokken var ikke mer enn 05:20. Haha, heldigvis sovnet jeg igjen og våknet ikke før 8. Da var det ingen vits å prøve og legge seg nedpå igjen. Jeg sto opp, fikk på meg bikinien og gikk ut med alle putene til sofaen. Kl 9 våknet BT og jentene og jeg stakk en tur på butikken for å handle inn lunsj siden jeg straks for besøk av min beste venninne Janne. (jeg har tenkt over at jeg omtaler veldig mange venninner som min beste venninne, og med det kom jeg på hvor heldig jeg er, for jeg har så mange venninner som er min beste venninne, de kan ikke rangeres, de er bare best på hver sin måte) 

Jeg ble nødt til å kjøpe inn ingredienser til iskaffe. Jeg elsker jo kaffe, men varm drikke er ikke det jeg fyser først på når det er 19 grader klokken 9 om morgen i skyggen. Så da tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften på iskaffe.

OPPSKRIFT

Trakt kaffen litt sterkere enn du pleier. Ha en kopp kaffe, en kopp helmelk og en kopp vaniljeis opp i blenderen. 

Sleng oppi et par never med isbiter og blend det hele sammen. Ha litt sjokoladesaus over i glassene (jeg brukte sjokoladesaus som man får kjøpt ferdig til is)

Hell over iskaffen og spray litt krem på toppen :) YUMMY!

Ha en NYDELIG dag alle sammen <3

Festival outfit

Nå er det ikke lenge før det braker løs på fjellet. Åh, som jeg gleder meg. Til torsdagen starter Slottsfjellfestivalen i Tønsberg. I fjord hadde jeg termin en mnd før slottsfjell så da kjøpte vi ikke billetter, jentene rakk jo å bli hele 3 mnd før festivalen satt i gang, men jeg er veldig glad for at vi heller reiste en tur til feriehuset i Sverige. Men i år! I år blir det FEST... Haha, jeg kjenner jeg er spent på hvordan vi skal overleve en tre-dagers med fyll og fanteri vi som aldri er ute lenger. 

Uansett, så har jeg funnet frem antrekkene vi skal ha på oss i helgen. Jeg er i hvertfall helt ferdig med alt til meg selv. Det er ikke en lett jobb dette med klær. Haha. Skapene renner over av klær alikevel føler jeg aldri at jeg har noe å ha på meg. Så siden jeg er den personen som ofte må skifte 3 ganger før jeg blir fornøyd med antrekket fant jeg ut at det var greit å finne frem alt før selve festivalen starter. Da rekker jeg kanskje å komme tids nok til vorspiel også. 

Antrekk 1. 


Topp - H&M, skjorte - H&M, shorts - Urban, veske - buyhelse.no, smykke - Bijou Birgitte


Shorts - urban, t-skjorte - Moods of Norway

Antrekk 2


Genser - New Yorker, kjole - carlings, smykke og veske - Bijou Birgitte, sko - urban


Shorts - Moods of Norway, t-skjorte - urban

Antrekk 3.


Genser - Tommy Hilfiger, shorts - H&M, topp - Sorbet, smykker og ringer - H&M, veske - buyhelse.no 


Shorts - volcom, t-skjorte - Moods of Norway 

Jentene skal være på en liten ferie hos mormor og besteLars, så de kommer til å kose seg gløgg. Det er utrolig rart å tenke på at jeg skal gå 3 netter uten å se gulla mine. Herlighet, så lenge har jeg aldri vært borte fra dem. Men kanskje har vi godt av det alle mann :) 

Jeg skal prøve å holde dere oppdaterte underveis, men om det blir litt stille, haha, ja da vet dere hvordan det ligger ann med formen. Jeg kommer i hvertfall til å være aktiv på Instagram, så bare å følge oss der på @SPEILTVILLINGENE

Noen flere som skal på Slottsfjellfestivalen ?? 

 

Beach Waves hair - på 5 minutter

Da har jeg endelig fått somlet meg til å lage et innlegg om hvordan man lager den trendy frisyren med beach waves. Skal jeg krølle håret mitt må jeg beregne en time ekstra på badet, som tobarnsmamma er det naturlig nok ikke mulig å sette av seg tid til slikt selv om jeg synes det er rålekkert. Men for et par dager siden kom jeg over en metode for å lage beach waves. Jeg spratt opp av stolen og inn på badet for å teste. Hvis dette var så enkelt som det så ut til var jeg nødt til å gi det et forsøk. Og HEI! Det var det også. Bare se her


Hva synes dere?  :)

VÅR UTEPLASS !

JEEEEI! Nå sitter jeg i den fineste utesofaen med en parasoll over hodet, et glass iskald cola på bordet og mr. Mac foran meg, mens jentene tar seg en lur og BT kjører rundt på gresset med sin nye John Deere sitteklipper! Ikke bare høres det fantastisk ut, det ER fantastisk! I dag er det meldt helt overskyet på yr, men jammen har ikke solen lurt yr nok en gang, for her jeg sitter skinner solen som bare det og gradestokken viser 24 grader i skyggen. Det er en del vind i dag, men nå som vi har fått opp levegg kan jeg knapt merke det her jeg sitter <3

Så! Tenkte jeg kunne vise dere hvordan uteplassen har blitt med litt møbler :DRoligste utsikten over jordet vårt! 

Jeg må vist få ut fingeren så jeg får malt ferdig bjelkene, men men. I dag får vi besøk av min aller beste venninne med famile så det får vente litt. Jeg gleder meg til vi får laget tak også som vi kan trekke frem og tilbake etter ønske, men vi får se når det blir. Vi rekker det nok ikke før etter ferien. 

Om det er noe dere lurer på hvor er fra, så får dere spørre i kommentarfeltet :D 

Ha en strålende dag! 

 

Følg oss på Facebook og Instagram 

 

Følelsen av nyfrisert hår <3

Da har jeg kommet meg hjem etter en travel dag. Til morgen i dag reiste vi kjapt innom mamma og Lars med jentene, de skulle være der mens vi tittet på hagemøbler. Så reiste vi rundt i noen forskjellige butikker i Tønberg uten hell. Vi tok turen innom Gjennestadhagesenter, og der fant vi AKKURAT det vi lette etter. Vi kjørte land cruiser og hadde med stor henger, så vi fikk med oss alle møblene. Da vi kom hjem hadde vi litt tid så vi satt opp loungen før vi fartet vidre til mamma for å hentene tuppene. ( Jeg viser dere uteplassen vår i morgen ) Hos mamma ble vi servert deilig gulrotkake og hjemmeplukkede jordbær (som jeg måtte plukke, haha) Nydelig var det.


Så var det bare å skyndte seg vidre til frisøren min i Tønsberg. Frisøren er onkelen til BT, som eier klippotekene i farmanstredet. Etter jeg startet å bruke han er det ikke snakk om gå til noen andre. Jeg har aldri vært så fornøyd med hårklipp og farge som jeg er gang på gang hos Åge. 

Det eneste jeg ønsket jeg hadde da jeg kom til Åge i dag var å få håret litt lysere, og kaldere. Jeg lærte at håret vårt (til oss brunetter) har flest røde pigmenter, derfor blir det rødlig når det er en stund siden man har farget det lyst nettopp fordi våre pigmenter er sterkere enn fargepigmentene i hårfargene. Og solen gjør at rødfargen kommer frem raskere. 

Han stakk hodet sammen med to andre jenter som jobber for han og de ble enige om at de kjørte en farge som tonet ned håret mitt til et hakk lysere. For han vil ikke bleke håret mitt så mye mer da det for kan bli for slitt. Han klarte det igjen - JEG ELSKER RESULTATET! 

Og ble nødt til å leke litt med kameraet mitt. Haha! 

 

På bildet over ser dere hvor mørkhåret jeg egentlig er (innerst ved hodebunnen). På bildene under ser dere hvordan resultatet er nå, mye lysere på mitt mørkeste og tonet ned rødskjæret i ombreenHva synes dere? Forskjellen er jo ikke drastisk, men var så mange som mente jeg ikke burde gjør noe som helst, så da passet det kanskje å bare friske opp fargen litt og få den litt mer sommerlig. 

Moments of life!

Når solen står midt på himmelen, varmen er på sitt beste, ja da lages det minner for livet. I hverfall for meg. Det er nemlig disse dagene i året jeg elsker høyere enn høyest og dermen printer de seg inn i mitt sinn som et lykkeøyeblikk for livet. 

Dagen i dag har vært en av de dagene jeg kommer til å tenke tilbake på som en av min beste dager sommeren 2014. Min beste venninne Kaja sendte meg en snapp til morgen i dag om at hun var hjemme fra Oslo!! Juhuuu. Vi hadde ingen planer så hun kom bort til oss. Vi tilbringte et par timer med latter, skravling og lek. Varmen var ikke til å holde ut, og dere kan jo bare tenke dere hvor gøy vi hadde det da vi hoppet i vannsprederen slik vi gjorde som barn. Du vet du har en god venn når du kan gjøre de rareste tingene sammen og le av det til magen står i krampe. 


Så etter litt lek og en daglur for jentene tok vi turen opp til Langevann. Som igjen bærer mange minner helt fra vi var små jenter. Det er en liten innsjø som ligger i skogen - for meg er dette et idyllisk sted. Og jeg vet det er det samme for mange som bor i vårt nærområde. 

Litt styrketrening er det å trille frem en overlasset tvillingvogn til vannet, men belønningen er stor når man kommer frem :)Vi fikk badet alle sammen også, veldig fint å ha med en hjelper når man har tvillinger, for det er relativt tungt å ta en på hver arm om dagen. Olivia er den tøffe, mens Otilie er mye mer forsiktig av seg, så mens Olivia lo og plasket i vannen sammen med Kaja, klamret Otilie seg oppover magen min som en liten apekatt for å slippe det kalde vannet. Jeg hadde nok en gang med balja som jeg fylte opp med vann, noe som virkelig slår godt ann om dagen. Var til og med ei mamma som måtte komme bort å spørre hvor jeg hadde kjøpt den. 

Nok en dag er over, og tvillingene har igjen klart å sjarmere en rekke fremmede mennesker. Jeg håper at vår generasjon blir like fantastiske som de vi i dag kaller godt eldre. En eldre kvinne som var på Langevann i dag smilte fra hun kom til hun dro og tok seg tid til å stoppe innom hos oss for å snakke litt med jentene. Kaja og jeg kommenterte på at akkurat slik som denne gamle kvinnen ville vi også bli. Rett og slett lykkelig over livet.  

 

Hvordan beskytter du barnet mot solen?

I dag sitter jeg ute på plattingen i det nydelige været. Jeg har funnet meg en liten skyggekrok, slik at jeg kunne jobbe litt på dataen. Det har nok en natt vært tropevarmt, og dagen i dag melder hele 29 grader i skyggen. Jentene smørte jeg fra topp til tå med solkrem da vi gikk ut, og jeg fant ut at jeg skulle gjøre en liten reseach på solkrem og beskyttelse av de små. Jeg må ærlig innrømme at det var mye jeg ikke viste. 

Jeg fikk tidligere et spørsmål om hvilke faktor jeg brukte på de små, jeg svarte at jeg smurte de inn i faktor 50, og jeg vet ikke hvor mange som fortalt meg at jeg ikke måtte bruke en så høy faktor. Dette var vist fordi solkremer med så høy faktor ble så tett at huden kunne bli overopphetet under solkremen og forårsake forbrenninger. Jeg har lest side opp og side ned uten å finne igjen denne skrekksenarioen, men det er tydelig at det en gang har vært oppe i mediene da mange fortalte meg det samme. 

Uansett så fant jeg ut litt av hvert. Flere steder blir det skrev at faktoren ikke spiller så stor rolle, om man bruker 30 - 40 eller 50 så er det så liten forskjell at det ikke er det som er av betydning. Men det som virkelig er viktig er hvor mye solkrem som brukes og hvor ofte man smører barnet. Et barn skal smøres med dobbelt så mye solkrem som en ville valgt til seg selv. Det er viktig at laget er tykt nok, hvis ikke kan man risikere at en faktor reduserer betraktelig ved et tynt lag. Barn som bader mye eller svetter mye må smøres enda hyppigere. 

Skygge er ikke nok, tynne lyse klær er heller ikke nok. Skal man ut i solen og tenker at man beskytter barnet for solstrålene ved å kle på dem langarmede tynn skjorte så gjør du det alikevel lurt å smøre de med faktor først, for UVA - strålene trenger seg i mellom klærne. Tykkere klær med farger beskytter bedre, men det vil jo også være langt varmere for de små å gå med. 

Etter å ha lest flere siden om å beskytte barna for solen kommer jeg i hvertfall til å smøre de mye hyggigere enn jeg har gjort tidligere, jeg bruker nå faktor 30. I tillegg prøver jeg å legge opp aktiviterer i skyggen. Men som mange med små barn vet, så er det ikke veldig lett å holde de på en plass. Så derfor har jeg også fremme balja med vann slik at de kan kjøle seg ned når de trenger det og jeg har alltid vannflaskene slik at de kan drikke hele dagen, samt at jeg skjærer opp MYE frukt de kan spise for å få i seg nok væske. 
I tillegg legger jeg jentene for dagluren i 12 tiden slik at de får en pause fra solen når den er på sitt sterkeste.  

Mitt tips til dere er å else dere opp på ulike sider, og finne ut hva som er best for dere, eventuelt høre med et apotek for anbefalinger. 

Fortell gjerne hvordan dere beskytter barna for solen :)

Ha en fin solskinnsdag!

Juicy days - Fail!

Da var det på tide med dagens oppdatering av detox kur dag 2 av 7! 

Jeg startet dagen perfekt. Jeg dakk morgendagens jus med godt humør og mot. Den smakte nydelige ute på plattingen ved siden av mine to små som spise brødskive med smøreost. Jeg fant ut at dagen i dag var så varm at vi tok turen til stranden hvor vi kampet med 4 andre familier. Jeg hadde laget med meg neste jus (eller smoothie) og hadde med meg. Jeg takket nei til pøler og potetgull som ble servert pga kuren og synes dette gikk helt smertefritt. 

Helt til .... 

Ja, broren til BT og forloveden kom på besøk i halv 6 tiden. De hadde med seg grillmat til den store gullmedalje. Da gikk det rett og slett ikke mer. Haha, går det ann å ha så dårlig viljestyrke. Men herlighet, det er jo helt dust å sitte å drikke en smoothie mens vi har middagsgjester som i tillegg har tatt med seg så mye godt. Så ja, da gikk den kuren i dunken. Jeg rekker ikke starte opp igjen nå, for neste uke starter BT på ferien sin så da skal jeg kose kose mose meg. 

Så sorry til alle som gledet seg til resultatet. Jeg får prøve igjen etter ferien. :) 
Fotball på skjermen i dag også, så tenkte jeg skulle snoke litt på nett. Skal til frisøren på lørdag, noen som har tips til hva jeg kan gjøre med håret, det blir nok ikke kort nei, tenker mer fargetips? :)  

 

Årets første bad!

Du vet når du våkner opp og det er 25 grader i skyggesiden av huset, så er det bare en ting å gjøre. Pakken baggen og reise på stranden. I dag var nettopp denne dagen. Fy fillern så varmt og deilig det er. 

Jeg fikk tatt mitt første bad i det åpene hav i dag. Haha, ikke akkurat mye å skryte av med tanken på at vi er langt ut i juli. Til jentene tok jeg med balja og fylte opp med sjøvann. De elsker jo å bade, så da kunne de plaske litt når det passet dem. En ting er i hvertfall helt sikkert og det er at jentene koset seg like mye som mammaen på stranda. 

Sand i mellom tærne, litt plagsomt, men mest av alt herlig <3Olivia ville veldig gjerne spille ball med de store guttene. Blir travelt nå som begge er oppe på to ^^, 

Flere som har vært på stranden i dag?? 

HUS - Ekstrem Forandring på 5 UKER!!

Muskelene verker, ryggen er vond, allikevel er jeg så forbaska fornøyd! Så sinnsykt stolt! Over hvem? Min samboer og meg selv! For 5 uker siden så huset vårt slik ut. Et hus jeg kaller løent og dårlig tatt vare på, slitent og gammelt. 

Ønsket om å slå huset til bakken og sette opp et nytt var mer enn fristende. Men vi er 25 og 23 år gamle. Vi har en stor gård, to barn, hest, hund og katter. Nei vi er ikke født med millioner i banken, så derfor bråbestemte vi oss for å gjøre om det vi har til noe bedre. Jeg elsker sitatet til BT "om jeg vasker, blir det i alle fall ikke verre". Og jeg trur vi kan bruke det samme sitatet om vårt hjem. For det er ikke så mye som skal til for å gjøre en enorm forskjell. 

Jeg skal ta dere med på husets lille reise de siste fem ukene. Fra det over til det under. 

Huset fikk 3 strøk med maling, det samme gjorde benken dere ser under vinduet på bildet under. 

Døren ble skrapet, grunnet og malt 3 strøk, så skiftet vår glassmestervenn ut de gule glassene med blanke.

BT gravde opp plenen, så støpte vi fester til ny platting

Vi la platting og jeg snekret et hus til varmepumpa som siden ble malt

Vi fikk snekret leveggen og satt opp bærebjelkene. 

Og i dag ser vårt hjem slik ut. Det er enda ikke ferdig, men vi har kommet så langt. Og at det bare har tatt 5 uker er jeg imponert over, for vi er ikke snekker noen av oss. Det har vært 5 tøffe uker, BT jobber godt over 100 % og vi er foreldre til to døgnet rundt. I ukedagene har vi startet jobbingen etter kl19 (når jentene er lagt) og holdt på til 22-23. I helgene har vi jobbet fra morgen til kveld. Men når dette er resultatet er det ingenting som kunne kjennes bedre ut enn at vi kan bruke ferien på å ligge og være late akkurat på denne plattingen, vi har jo tross alt sol fra den står opp til den går ned. 

Nå gjennstår det litt maling på bærebjelkene før vi skal lage tak til å ta av og på som det passer oss. Sette opp spotter rundt huset, spottene er kjøpt og plankene er snart ferdigmalte, så da er det bare å få satt det opp. Til slutt står det igjenn nye møbler og dekorering :D


HURRA!! 

 

#hus #hjem 

 

Your little twin story

Som jeg skrev tidligere i dag fikk jeg begynt å jobbe litt med bøkene til jentene igjen. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville lage en litt mer persomlig "boka om meg" bok til jentene enn de man får kjøpt. Jeg har vært alt for dårlig til å prioritere tid på disse bøkene for det er veldig mye jobb, og litt nedtur når alt må skrives to ganger ^^, Meeeen, jeg vet at jentene kommer til å sette utrolig stor pris på det den dagen de blir voksene, så da er det bare å kjøre på! 

Jeg har som jeg sa vært litt for dårlig til å oppdatere, så takk gud for denne bloggen, instagram og alle bildene på mobilen. Jeg har jo dokumentert alt med bildene mine, så heldigvis klarte jeg å finne ut av alle milepæler opp igjennom ved hjelp av teknologien, for det var vist noen punkter jeg helt hadde glemt å skrive opp. 

Det var ikke akkurat mye jeg rakk og få til i dag, for plutselig sto besteforeldrene mine på døren. Det skjer typ aldri, for de bor langt unna og de begynner å bli godt gamle, så det er ikke mye de tar ut om det ikke er for en bursdag eller lignende. Jeg ble så glad, jeg har jo verdens beste besteforeldre så det er så godt å se dem. Jentene synes også det var veldig stas med besøk av oldemor og oldefar.  Norges kontraster

I dag våknet jeg opp til at det trommet på soveromsvinduet. I dag har himmelen åpnet seg. Regn, regn og atter regn. Jeg blir like skuffet hver gang, selv om det er helt nødvendig, og for å finne en positiv side med regn i dag er det nettopp at plattingen vår får vasket seg litt. Jeg hadde såå lyst til å vise dere bilder av uteprosjektene i dag siden vi har kommet så langt, men det får vente til været blir litt bedre. Jeg kjenner kroppen bærer preg av intensiv jobbing i 5 uker nå, så det skal bli deilig med en innedag. Tenkte jeg skulle jobbe litt med bøkene til jentene, jeg har vært alt for dårlig til det, så det er alt for mange blanke ark som burde vært fylt ut. 

Og mens jeg sitter her med boka til Otilie på den ene siden og mr. Mac på den andre oppdager jeg plutselig at Otilie er oppe og GÅR! I går klarte hun å reise seg opp alene ute i grusen og i dag fant hun ut at hun skulle være like god som søsteren sin, så da var det bare å sette den ene foten foran den andre. Jeg la ut en liten film på Instagram

Jeg får ønske alle en riktig god mandag :) Så titter jeg nok innom bloggen senere i dag, håper du gjør det samme. 

CUP OF CHERRIES

Jeg føler nesten at hjemmet vårt er idyllisk når trærene i hagen bogner med frukt og bær. Ingen ting er bedre enn å gå rett ut i hagen å plukke med seg deilige råvarer. Jeg gleder meg til jentene blir litt eldre, da kommer vi nok til å lage grønnsakshage også. Veldig lærerikt og spennende, jeg husker selv hvor gøy det selv var da jeg var med farmor og farfar ut i hagen deres og plukket alt fra rips og bringebær til å grave opp poteter og gulrøtter, eller da vi sanket inn bøtter med epler så vi kunne lage syltetøy og gode desserter. 

Akkurat nå er morellene modene, og det smaker så himla deilig. I dag ble jeg nødt til å plukke en kopp da magen ropte om litt godt. 

Nå skal jeg til å forbrede en lettvindt middag (bakt potet), så da runder jeg av og ønsker dere en god søndag kveld :)

Sykehusene trenger oppdatering på tvillingfronten

Gang på gang hører jeg tvillinggravide som forteller at de venter toeggede tvillinger. Det er sykehusene som forteller de at det nettopp er toeggede de har i vente med en begrunnelse av at det er to morkaker og at tvillingene ligger i hver sin fostersekk på ultralydundersøkelsen. Dette er i følge jordmødre og leger et svar på om den gravide venter toeggede eller eneggede. Jeg var til flere ultralydundersøkelser enn jeg kan huske da jeg bærte frem mine tvillinger. Noe som er helt normalt når tvillinger er i vente da dette regnes som et risikosvangerskap i seg selv. 

Jeg hadde forskjellige jordmødre og leger omtrent hver gang jeg var til undersøkelse og jeg forsto raskt at de som var eldre en 40 har fått undervisning som tilsier at om den tvillinggravide har to morkaker og to fostersekker så må tvillingene være toegget. Jeg ble litt forvirret da jeg den ene uken fikk beskjed om at dette var toeggede tvillinger og i neste uke fikk jeg høre: "vi kan ikke si om tvillingene er en- eller toeggede før de er kommet ut. Dette gjorde at jeg startet min egen lille research. Jeg ante jo selsagt ikke om tvillingene i magen var eneggede eller toeggede, det eneste jeg viste var at sannsynligheten for at de var toeggede var langt større enn sannsynligheten for at de var eneggede. Da jentene ble født ble morkakene tatt til undersøkelse, og kort tid etter fikk jeg beskjed "morkaken var helt separete", ok? Hva skulle det bety, at de var toeggede? "ja!" fikk jeg til svar. Vi tok til oss ordene og hørte på sykehuset, jentene var jo tross alt veldig ulike der de lå helt nyfødte. Men alikevel var det en liten tvil innerst inne selv om jeg selv ikke ville inrømme det. Jeg syntes de var veldig ulike, men det var jo bare jeg som syntes det da jentene vokste seg ut av sitt premature preg og ble likere og likere. Da jentene var 4 mnd gamle tok vi en DNA- test. Svaret var klart, 99,9 % sikkert eneggede tvillinger. 

Så etterforskningen jeg hadde lest om på nettet så ut til å stemme. Eneggede tvillinger kan faktisk ha hver sin fostersekk og hver sin morkake igjennom svangerskapet. Grunnen til at jeg sa at sannsynligheten var større for at de to nurkene i magen var toeggede er fordi i Norge er 70 % av alle tvillinger toegget, og av de 30 % tvillinger som er enegget så kan de ha flere variasjoner av hvordan de ligger i magen:

 1. De kan ha felles morkake og ligge i samme fostersekk (slik kan man med sikkerhet vite at man venter enegget tvillinger)
 2. De kan ha felles morkake, men ligge i hver sin forstersekk (ser man dette på ul, er sannsynligheten stor for at det er eneggede tvillinger, men det kan også være toeggede tvillinger med hver sin morkake som har vokst seg sammen)
 3. De kan ha hver sin morkake og hver sin forstersekk (dette er noe alle toeggere har, men også flere eneggere - derfor er det ingen sikkerhet i å si hva som er i vente med dette resultatet)

Er fosteren i magen hver sitt kjønn er det garantert toeggede tvillinger (finnes unntak)

Det er sikkert mange som mener at det ikke er viktig å vite om tvillinger er eneggede eller toeggede, for meg var det det. Det å ikke vite er noe som plager oss mennesker. Spørsmål om de var en- eller toeggede var noe jeg daglig ble utsatt for, og da føles det rart å ikke kunne gi det rette svaret. Medisinsk sett kan det også være viktig og vite om man har eneggere om noe skulle skjedd. Eneggere kan være donorer for hverandre og blodgivere, og har en av dem fått en arvelig sykdom er det viktig at den andre blir sjekket for det samme da sannsynlighten er stor for at sykdommen kan komme der også. Jeg håper jo selsagt vi alle slipper sykdom og ulykker, men dette var grunnlaget som gjorde at vi valgte å ta en harmøls DNA test (spyttprøve).

Grunnen til at dette opptar meg, er fordi jeg har pratet med flere tvillingmødre med eksakt samme historie som meg. De er skråsikre på at barna deres er eneggede selv om ingen andre enn de nærmeste ser forskjell på dem. Da DNA-testen er utført kom svaret; legene (ikke alle) tok feil. Tvillingene var eneggede til tross for at man kunne se to morkaker og to forstersekker i magen.

 

Del gjerne innlegget slik at flere kan lese det :)

Work hard!

Og da satt jeg meg ned i sofaen. Klokken er 22:59 i skrivende stund så det kjenner jeg var på tide. Dagen vår startet kl 9. Vi fikk ikke jentene i seng før 20 i går så det var nok derfor de sov en time lengre enn de pleier til morgen i dag. Perfekt for en lørdags morgen. 

Vi var inne og koset og tullet alle fire frem til klokken var 12, da var det tid for jentenes daglur og vi startet på uteprosjektene. Og i morgen trur jeg faktisk vi klarer å bli så godt som ferdig med jobbingen. Det er meldt en del regn så jeg håper det er lokale byger som stryker forbi for jeg har så lyst til å kunne nyte uteplassen snart i stedet for å jobbe med den. 

Jentene er bare helt utrolige, de leker og leker og leker når vi er ute. I timesvis holder de på uten andre avbrytelser enn litt mat- og drikkepauser. Det er så fantastisk deilig, for hadde de maset på oss hadde vi ikke fått gjort særlig mye. 

Jeg har ikke hatt fremme kameraet eller tenkt blogg i dag i det hele tatt, for som sagt, vi startet å jobbe kl 12 og avslutten 22:30, så en dusj og nå sofaen. Jeg tok noen bilder av de deilige gulla vår tidligere på dagen i dag, varmen var nesten ikke til å holde ut under jobbingen - kjære vene, jeg følte jeg var i syden i dag. Bildet av meg er jo ganske misvisende etter min beskrivelse av varmen, men det bilde tok BT av meg kl 22, så da var det tid for litt mer klær. 

Jeg gleder meg til å vise frem timevis med arbeid utført av min bedre halvdel og meg selv. Kanskje blir det allerede i morgen, hvem vet :) 

Ha en fortryllende helg <3

GjensynsGlede

I dag er jeg så heldig å få passe Sophia igjen. Er rart hvor glad man blir i et lite barn så fort, men så har hun jo hatt mange timer sammen med oss også. Da moren ble sykemeldt valgte hun selvsagt å ha Sophia hjemme. Det skjønner jeg godt, for hva er vel bedre enn å tilbringe tid med barna sine. Men i dag skulle hun avgårde, og jeg ble skikkelig glad da hun lurte på om Sophia kunne være med oss. Bare det å se hvor glade jentene blir av å se igjen Sophia er helt utrolig. 

Dagen i dag har liksom bare gått på skinner, jentene har ikke rukket å være grinete og lei for de har hatt det så moro sammen. Eller det vil si, de har det så moro sammen. Sophia er på skikkelig langbesøk i dag, og nå leker de alle tre ved siden av meg, mens jeg tar meg en liten "pause" med et glass brus, for det er vel helg - er det ikke? :D Og med det vil jeg bare ønske alle en riktig god helg :D

STILLHET er et dårlig tegn!

Jeg sitter i sofaen med søster, vi er bestevenner og praten går i det tempoet mannfolkene kaller skravling. Jeg har min ferske nevø i armene, så deilig med babykos igjen. Rart hvor fort man glemmer hvor små og hjelpeløse de nyfødte er. Tanken på at mine har vært så små er helt uvirkelig, i hvertfall når jeg titter tilbake i helseboka og ser at jentene mine var hele 4 mnd gamle da de var like store som sin fetter på 3 uker. Plutselig slår det meg at mine egne to har vært veldig stille en liten stund. Jeg ser meg over skulderen og ser de to små hodene ved siden av hverandre rett bak sofakanten. - Så fint de leker - tenkte jeg. Eller, det er vel kanskje litt for stille. Jeg reiser meg litt opp slik at jeg ser hele dem. 


Rampefjes: Olivia v. og Otilie h.                                                                                             Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder


"Åh, neeei! Det var litt for stille" bryter jeg ut. Der sitter de to små luringer tildekket av jord fra topp til tå. Olivia snur seg mot meg i det jeg braste ut i Åh, neeei. Hun smiler og dytter en neve jord ut fra munnen sin med tungen, etterfulgt av en deilig latter som forteller at rampestreker må være det gøyeste i verden. Den store potteplanten som står på gulvet var rett og slett for fin til å ikke leke litt med.

Jeg kunne ikke annet enn å le, børste de små og koste opp alt griset. Min søster og jeg ble sittende å snakke om stillhet som alltid er et dårlig tegn når man har små barn. Er det ikke rart, hver eneste gang en rampestrek blir utført blir det heeelt musestille. Og jeg som ikke kunne forstå hvordan mamma og pappa alltid klarte å ferske meg når jeg prøvde meg på et hyss som liten. - Jeg var jo så stille, så hvordan kunne de merke det? - Haha. Så fantastisk. Men at dette starter allerede lenge før et barn har fylt året, det overrasket meg. 

Søster fortalte en god historie fra dagen før der hun satt. Hennes snart 3 år gamle datter satt pent i sandkassen og lekte mens søster ammet sin tre uker gamle sønn. Det begynte å regne og datteren kom løpende opp på terrassen under tak. Søster ba henne løpe å hente skoene sine som hun hadde glemt. Noe hun ikke ville. Regnet gikk fort over og søster ble med ned til sandkassen. Da forsto hun hvorfor datteren hadde sittet så stille og pent i sandkassen og så nektet å hente skoene sine. Bøttene som var der var allerede fylt med vann fra tidligere regnskurer og lille Sol hadde bare vasket skoene sine litt, med en søleblanding hun hadde laget av vann og sand heeelt selv.

 
Olivia                                                                                                                                           Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

 
Otilie                                                                                                                                       Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder 

Så uansett hvor søte og snille barn du har, glem aldri at unormal stillhet gjerne er for godt til å være sant ^^, 

 

Følg oss på Facebook og Instagram

Matinspirasjon til de minste

Denne gangen er det ingen oppskrit jeg har å dele. Men en ny bok jeg vil vise. 
Jeg er veldig opptatt av å gi barna mine hjemmelaget mat av friske råvarer og det er en av tingene jeg synes er viktig å prioritere og legge fokus på. Jeg har alltid laget middager fra bunnen av og jeg er sikker på at det har resultert i at jeg har veldig matglade barn den dag i dag. De har fått smake veldig mange forskjellige smaker og de spiser alt. I hvertfall alt jeg har gitt de og det er mye, alt fra jorbær til oliven, fisk og kjøtt. I tillvenningsfasen til fast føde introduserte jeg de for søte smaker som samtidig var sunne og næringsfulle. Morsmelken/mme er veldig søt, så for å få en god start på den nye maten trur jeg det er lurt å starte med søte retter. Eksempler på råvarer med mye søthet er: Søtpotet, gulrøtter, pastinakk, epler, meloner, pærer, banan, avocado. 

Jeg lot rettene være enkle i starten. Ren eplemost, ren pæremost. Så brukte jeg flere ingredienser sammen: gulrot med eple. Eller gulrot, pastikakk og eple. Søtpotet og brokkoli. 
Etter hvert som de likte de forskjellige smakene tilsatte jeg ingredienser som ga de en ny vri. eks: gulrot, søtpotet og hvitløk. Jeg varierte ofte rettenes smak med å tilsette forskjellige urter: timian, persille, dill og etter hvert basillicum. På denne måten ble de vandt med mange smaker og konsistenser.

Og da kjøtt, fisk og fulg ble blandet inn i rettene var det ingen sure miner eller store endringer fra rettene de allerede var vandt med. 

Når matlaging har blitt en del av det å ha barn er det veldig enkelt og veldig fort gjort, jeg kunne faktisk aldri tenkt meg å tatt en snarvei med å kjøpe ferdigglassene. Jeg lager heller opp en stror posjon hver gang jeg lager mat slik at jeg kan fryse ned noen glass og da er det like enkelt som å kjøpe ferdigglass. 

Men det som kan være vanskelig er å finne på hva man skal lage, hvor man skal finne gode oppskrifter. Jeg har delt noen av mine, men etter hvert blir man selv lei av å lage de samme rettene, og barna blir lei av for lite variasjon. Og derfor tenkte jeg at jeg kunne tipse dere om min nye bok Hjemmelaget BARNEMAT - For barn fra fire måneder til fem år. Av Mikael Forselius. I dag har jeg laget en av hans retter

Denne boken inneholder hele 60 retter som er enkle å lage, og både smaker godt og ser innbydende ut, samtidig som den er tilrettelagt for en travel småbarnsfamiliehverdag. Dette er ikke en bok med mange fiks-faks-oppskrifter som krever spesialinnkjøpte ingredienser, men inneholder ting man finner i de fleste kjøkken i det norske hjem. Rettene kan også likeså spises av voksen som barn. 

Så hvis du sliter med inspirasjonen til å lage hjemmelaget mat til barna dine, er denne boken en veldig god start :D 

Ha en fin kveld!
 

Babykos

Til lunsj i dag kom min vakre, herlige, snille søster på besøk med sin alt for deilige lille Anton <3 

Hun ønsket å stripe håret sitt uten å betale en frisør for jobben så da måtte jeg leke litt frisør. Vi lo godt da vi tenkte på hva frisøren min hadde sagt om han så meg stå å hjemmebleke håret på søsteren min. Hihi, hva er vel verre for en frisør? 

Jentene fikk akkurat hilst på tante og fetter før de måtte ta dagluren i vognen, og mens lille sov inne satte vi i gang. Da vi var kommet et stykke på vei tittet jeg ut for å se om jentene fremdeles sov. Det gjorde de ikke, og i det siste har jeg oppdaget en liten ulempe med tvillingvogn. Olivia våkner stort sett alltid først, men i stede for å bli liggende å gi fra seg litt lyd slik at jeg kan komme å hentene henne klarer hun å vri seg ut av selen og hva er vel mer moro enn å vekke storesøstra si? I dag da jeg tittet ut hadde hun krabbet over i Otilie sin side av vogna og satt oppå henne. Hun hadde tatt smokken hennes som sikkert var langt bedre enn sin egen og der satt hun og skrattlo. Haha, for et syn. 

Min søster er utdannet fotograf så i dag fikk jeg lurt henne til å vise meg det ene og det andre på speilrefleksen. Jeg synes det er såå gøy å ta bilder, men jeg kan jo egentlig ingen verdens ting om kamera så jeg kjenner at jeg må lære meg litt. Resultatet ble jo at jeg måtte knipse litt, så i stedet for å fortsette med endeløs tekst viser jeg noen bilder fra dagen vår. Som dere kanskje ser på en del av bildene så har jeg lært noen tips og triks om å sette fokus der jeg ønsker det manuelt. Jeg fikk også litt tips om hvordan man egentlig skal holde et kamera. Haha, tenk at det egentlig er så mye man skal tenke på når man tar bilder. Det funker jo fint å sette kamera på auto og trykke på knappen, men da er det jo synd å kjøpe et kamera til mange tusen, for ved å gjøre det tar jeg jo omtrent like gode bilder med mobilen. 

Senere i dag kommer det et nytt matinnlegg på bloggen, for nå skal jeg sette igang å lage en ny oppskrift til jentene.

 

Flowers

Endelig er himmelen blå igjen! Været er jammen meg ustabilt de siste dagene/ukene, så nå var det på tide med litt sommervær igjen synes jeg. I dag er jeg i så godt humør. Jeg hadde barnefri hele dagen i går så da fikk jeg unna en hel del rydding og huset er så rent og pent. Var vist et lite sekund til morgen i dag jeg hadde glemt alt jeg gjorde i går, så jeg ble nesten overrasket da jeg gikk inn i stuen som var helt strøken. Allerede nå er det jo leker over hele stuegulvet, men som en av leserene sa til meg i går "husk at leker er ikke rot" og det er jo veldig sant. Jentene må jo kunne leke og kose seg så mye de ønsker, og det står jo ikke på å samle sammen lekene når de er lagt for kvelden. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg er den beste til å ta meg av blomstene mine og nå var det plutselig ingen fine blomster igjen inne. Men i stedet for å reise å kjøpe nye gikk jeg ut i hagen og plukket med meg litt. Blomster gjør meg så glad, så det var veldig deilig å få pyntet opp med noen friske. Så kom jeg over en oppskrift på noen nydelige roser som lages av kaffefilter. Vi gikk inn fra jobbingen med uteplassen nærmere halv 11 i går kveld, og mens vi roet ned i sofaen måtte jeg bare prøve meg. Det var ikke vanskelig heller, faktisk veldig gøy. Så jeg gleder meg til å lage flere. De er jo perfekte pyntegjenstander. Tok meg ikke tid til å male de slik som damen på filmen viser, så det får bli neste gang :) 

I hvertall så finner dere filmen om hvordan de lages HER og mønster på rosebladene HERNå er det på tide å nyte solen, med mine to små :) 

Ha en fin dag! 

Barnefri = vaskedag!

Er det en ting jeg ikke skjønner, så er det hvordan noen mødre alltid klarer å holde hjemmet sitt ryddig og rent til en hver tid. Vel der har dere altså ikke meg. Jeg føler det er slik -> mens jeg ryddet og vasker et rom av huset blir et annet rom rotete og møkkete. Og med det er liksom aldri hele huset strøket samtidig. Det irriterer meg, for jeg blir i så dårlig humør av rotet og ikke minst flau om det kommer et uventet besøk når huset står på hode! Og uventede besøk er jo egentlig noe av det koseligste som finnes. 

Akkurat nå er det helt kriserotete her. Så rotete at jeg ikke tørr og vise det på bloggen. Eller jo, det skal jeg, for det er kanskje greit å vise dere at jeg ikke er flink til alt som så mange trur. Det handler jo om prioriteringer, og jeg har en tendens til å prioritere et prosjekt fremfor å rydde en halvtimes tid. I det siste har det vært mye. I går gikk vi inn etter klokken var blitt 23, vi jobber hver dag med uteprosjektene og selv om en skulle tru at når man er mer ute enn inne så roter man ikke like mye, men det stemmer ikke. Ikke her i alle fall. Inne blir ikke prioritert. Klesvasken vokser og har for lengst rent over skittentøysbeholderen. Oppvaskmaskinen vår har gått føyken, så siden det ikke blir prioritert tid til å vaske opp for hånd når vi har så mye annet vi skulle gjort så hoper det seg fort opp med skittet servise på benkenen, for mat må vi jo ha. Jentene synes det gøyeste i verden er å dra ALLE lekene sine ut over hele stuen, og gjerne gå i noen skuffer og dra ut det de finner der også. Og med to små blir det fingermerker OVERALT! Gulvene, bordet, speil, vegger, tvbord. Den ene tanten til jentene hadde så lyst til å passe snuppene i dag, så hun var å hentet de i 10 tiden. Så nå skal jeg legge vekk mr. Mac og ha en skikkelig vaskedag. Og med det henter jeg litt inspirasjon fra mine nydelige jenter i skittentøyskurven. 


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas bilder

IT'S TIME TO DO THE LAUNDRY!