hits

juli 2015

Urettferdig å være tvilling.

Litt tom på innsiden setter jeg meg ned. Et familiemedlem sovnet stille inn i nettenes timer. Vel passert 90 år, er det allikevel godt at han fikk slippe, det var ikke mye igjen av han nå. Jeg begynner å synge, noe jeg gjør veldig ofte når jeg er alene og den første strofen som faller til leppene mine er 

"When you try your best but you don't succeed"
"When you get what you want but not what you need"

- Coldplay, fix you

Tankene spinner over til mine barn, og jeg minnes en tekst jeg leste i går på sengekanten om tvillingers rett til like mye tid med foreldrene som andre barn. Diskrimineringen over at barn nummer to kun får fem eller syv uker permisjonstid med sine foreldre, ettersom foreldrene velger 100- eller 80% permisjon. Tvillingdebatter som går om dagen handler om nettopp dette, at selv om du blir født tvilling skal du ha samme rettigheter som et barn født alene. 
Det var ikke før jeg begynte å lese om dette at jeg har tenkt på det som diskriminering, de får jo tross alt de resterende ukene med sine foreldre. Forskjellen er at de må dele sin mamma og dele sin pappa. 

For bare dager siden var vi en tur ute å handlet alle fire, tvillingene på to år, pappen og jeg. Jeg hjalp min førstefødte tvilling ut av bilen, og hun spurte: "mamma, bæje meg?" Jeg løftet henne opp til hoften min, la armene rundt henne. Vi kunne snakke sammen nå, vi kunne kysse nese og le. Min andrefødte tvilling ble hjulpet ut av bilen fra pappen sin, hun så på meg og sin tvillingsøster, strakte armene opp til pappen sin og spurte "pappa, bæje meg?". Det ville ikke vært nødvendig å bære, de er raske tilbeins. Pappaen spurte derfor om jeg kunne sette ned datteren vår, for hvis en blir båret skal så klart den andre bli det også. Jeg svarte: 

"men jeg ønsker å bære henne"

Det høres kanskje rart ut, kanskje dumt ovenfor pappaen, men jeg trur jeg kan telle på mine bare fingre hvor mange ganger vi har vært på butikken alle fire samtidig. Denne dagen hadde jeg to ekstra armer med meg, pappen sine. For en gang skyld kunne jeg si ja til å bære mitt barn.. Det sier seg kanskje selv at det å skulle handle mens jeg bærer begge to er en helt umulig sak, jeg har bare to armer. Det er alltid to eller ingen, bærer jeg en er det urettferdig, veldig urettferdig for et lite barn på to år som må gå selv. 

Sent på kvelden i går våknet jentene, annen hver gang løp pappen og jeg opp trappene for å trøste og synge for våre barn. Jeg satte meg på en stol ved siden av sengen til min ene tvilling, hun var mest lei seg, og kun kastet armene rundt meg over sprinkeltsengen. Jeg koset, kysset og sang. "ma-ma, koos" hører jeg sårt fra mitt andre barn som ikke får noe oppmerksomhet i dette øyeblikk. "Ja, jenta mi, jeg kommer å koser meg deg nå", og jeg flyttet meg til hennes seng. Jeg gir en like lang kos, mens gråtingen blir sterkere fra sengen jeg nettopp hadde forlatt. 

Dette var eksempler på hvorfor det stakk i meg da jeg begynte å synge: 

"When you try your best but you don't succeed"
"When you get what you want but not what you need"

Det er slik det føles for meg som tvillingmamma. Jeg prøver mitt beste, men det føles ikke alltid som om jeg klarer å lykkes -  jeg mangler et fang, jeg mangler to armer. 
Og mine barn; de får det de vil ha, men ikke det de trenger - ALENETID, tid til å bli sett. 

Husk at dere er heldige, selv om det til tider er urettferdig å være tvilling! 

- Følg speiltvillingene på facebook

 

Tøff dag!

Det siste jeg gjorde før BT reiste på trening var å rydde stuen, fri for rot, fri for barneleker over hele gulvet. På butikken kjøpte jeg inn friske blomster, og jeg tente noen lys på stuebordet, mens regnet pisket mot rutene. Så satte jeg meg ned her jeg sitter nå med en nytraktet kaffekopp. I det sekund kjente jeg energinivået steg ti hakk. Stillhet! Kun lyden av regnet på utsiden. 

Wow, denne dagen har vært tøff.  

I det nitriste flomværet som har vært i dag, prøvde vi å finne på noe hyggelig sammen som familie, vi reiste på restaurant for å kose oss rundt halv fire og det var da trassen slo inn for fullt. Det å sitte pent og ha manerer ved matbordet ble lagt igjen på en hylle for de to toåringene ved siden av oss. Tvillinger har også en sterk tendens til å ape etter hverandre, så alle rampestreker kom i dobbel dose, og det samme med trassen. 

Den gode biffmiddagen husker jeg ikke så mye av, koselig var det i hvert fall ikke, og det hele endte med hjemreise før maten var spist opp og magene mette. 

Raseriutbruddet i bilen på vei hjem var ikke noe mer hyggelig, dere må da forstå at i det vi landet i bilsetene så angret de to trassige jentene på at de ikke ville spise maten sin og oppføre seg ved matbordet. 

Ei ble så sint at hun klarte å åle seg halvveis ut av beltet sitt, og vi ble nødt til å stoppe. Hun hadde ingen planer om å sitte i det dumme bilsetet, og BT løftet henne ut slik hun ville. Sekunder etter var hun forsynt av regnværet på utsiden av bilen og satte seg mutt tilbake i setet sitt. 

Så kom vi hjem og sutringen vedvarte. 

At noen dager er slik vet jeg er å regne med, vi har selv vært trass en gang eller 1000 i løpet av oppveksten. Jeg kan selv huske tilbake til tennårene hvor trassen kanskje var på det verste, hvor mamma ofret og oftet for at jeg skulle komme i humør. Milde himmel, nå vet jeg selv hvor tøft det er å ha barn i trass. 

Men hva gjør man, jo vårt aller beste, kanskje er det ikke alltid bra nok, men vi prøver! Så får vi håpe at morgendagen blir litt enklere. - Følg speiltvillingene på facebook -  

Høsten Otilie buksedress

/Inneholder linker til kolleksjonen min/ 

Det er ikke mye som minner om sommer i Vestold i dag, heldigvis var vi ute i solen i går og fikk tatt noen nye bilder fra høstkolleksjonen min. Jeg har lyst til å vise frem to av buksedressene i dette innlegget, også kommer det flere godsaker i et nytt innlegg litt senere. 

Denne buksedressen har blitt stemt frem fra dere, og er en etterkommer av den tidligere modellen dere fremdeles finner til salgs hos VirreVapp (dog i noe utplukkede størrelser). Buksedressene er blant mine favorittantrekk til jentene, de må være tidenes mest behagelig plagg og ha på, og de er enkle å kle på og dresse opp etter ønsket anledning. Romsligheten gir barna fri bevegelse, glidelås i ryggen gjør den enkel å få av og på, og til de miste barna kommer den med trykk-knapper i mellom beina for å enkelgjøre bleiskift. 

Den gamle modellen ligger ute til kun 199 NOK i disse dager, så "løp" og kjøp om du vil gjøre et kupp. RABATTKODEN: STINE, gir også fraktrabatt på alt fra VirreVapp!Buksedressen kommer også i en helt nydelig blåfarge, så den kommer det bilder av senere. 

Håper dere er like fornøyde med resultatet som jeg er, det er jo tross alt dere som har vært med på å lage denne modellen, med de fargene resultatet viser. Så bra jobba alle sammen :) 

 

- Følg Speiltvillingene på facebook

Trykk gjerne på likerknappen i bunn av innlegget om du synes det er spennende å følge med på kleskolleksjonene. 

Det er lov å le :)

Det er mandag, ferien er over for mange og hverdagen er tilbake. Selv har vi en uke igjen av ferien, og den skal nytes til det fulle. I dag har solen tittet frem, men i ettermiddag kom vinden som fjernet det lille snev av sommer som var å ta og føle på litt tidligere i dag. 

Gården vår ligger så åpent, at vi ofte sier som Ludvig i Flåklypa: "Nå blåser det nordavind fra alle kanter", men det er ikke bare kjedelig med vind, for litt dragekjøring kan løfte humøret flere hakk. Spesielt i dag da BT lurte meg med at vinden ikke var så sterk. Vel, den var langt sterkere enn meg, noe BT ble nødt til å få på film.. 

Håper jeg kan løfte på noen smilebånd i kveld. God fornøyelse.. 

God mandag til dere :D 

 

Barnehage issue

Klask meg i pannen! Nå går det skremmende fort til barnehagestart for de to små, det har hele tiden vært som en fjern fremtidig tanke, men nå er den virkelig rett rundt hjørnet. 

Jentene har fått plass i en barnehage som er så ny at de ikke har klart å få den ferdig enda. Først fikk vi beskjed om at barnehagen skulle stå ferdig i september med midlertidig barnehageplass i en annen barnehage. Jeg bestemte meg da for å beholde jentene hjemme slik at de kunne begynne rett i den rette barnehagen uten å måtte bytte barnehage med en gang de har rukket å falle til ro i den midlertidige. Nå er den nye datoen for ferdigstilt barnehage utsatt til 1.oktober... 

Det skal sies at jeg synes det er tøft å starte denne nye fasen i livet, jeg synes det er tøft å skulle la andre ta så mye ansvar for mine tuller. Jeg vet at de har veldig godt av det, og jeg vet at de er klare for en mer krevende og utfordrene hverdag, men mammahjertet knyter seg nå som barnehagen ikke vil stå ferdig før to måneder etter oppstart. 

Skal jeg vente? Skal de begynne i den midlertidige barnehagen? Jeg trenger de to månedene til skole og jobb, men jeg liker ikke at de skal starte på denne måten. Hvordan takler en toåring overgangen fra en barnehage til en annen? Kommer de til å bry seg om det i det hele tatt?

Alt jeg ønsker er en trygg og stabil hverdag for mine barn, og nå kverner det i hodet mitt. 

Hva mener dere som har barnehagebarn? 

NYGIFT

GRATULERER MED DAGEN, EMILIE & FREDRIK 

Amor siktet, traff sitt mål
Brud og Brudgom, Deres skål!
Gid den pil som traff så hvasst,
alltid måtte sitte fast.

I hvert fall ti tårer måtte renne nedover mitt kinn, da du vakre, Emilie, gikk girkegulvet inn. Måtte dagen deres være bli helt fantastisk. Til lykke med dagen, og livet i ekteskap. 

God klem 

Details HøstKolleksjon

Noen av dere fikk kanskje med dere at jeg fikk høstkolleksjonen i posten i går. Det er desverre slik at ikke alt ble helt som vi hadde håpet. Guttemodellen uteblir antagelig, for stoffene vi hadde valgt var utgått, og reservene ga et helt feil inntrykk. Jumpsuiten er som tidligere min favoritt, og med høstens lille vri er de helt magiske. Fargene som ble stemt frem av dere er helt fantastisk lekre, og jeg kan nesten ikke vente med å få prøvd de på jentene for å se hvordan de er på. 

I dag var planen å få gjort det ene og det andre, men BT har ligget med omgangssyken, så jeg rømte huset med jentene så han skulle få slappe av og vi prøvde å unngå og bli smittet. 

Nå har jeg strøket plagg etter plagg og her er en liten smakebit for i morgen, hvor jeg får tatt bilder i et bedre lys enn jeg hadde nå i kveld. 

Noen som gleder seg til de kommer i butikk? Det er ikke så lenge til det nå!! 

Hjemreise og Bjørneparken

I går var det tid for hjemreisen vår, trist å forlate den nydelige hytta, men samtidig er det godt å komme seg hjem. Nå er jeg helt nødt til å starte hverdagen igjen, for jeg har ti tusen ting jeg henger etter på nå etter ferien. Så jeg gleder meg til å få jobbet normalt og få rutinene inn i hverdagen. 

På vei hjem fra Geilo kjørte vi innom Bjørneparken i Flå. Jeg syntes egentlig det var litt skuffende bygd opp, men barna koste seg veldig. Geitene var nok dyra som fenget mest for jentene, siden vi kunne gå helt bort og kose med de. 

Buksene jentene har på seg er fra VirreVapp, den blomstrete HER og den lilla HER. Rabattkoden stine gir som alltid fri frakt på alt fra VirreVapp (adlink).

Vi var ikke hjemme før klokken var over sju på kvelden og da forsvant de siste timene på mat, butikkbesøk, en tur til hesten og hente hund. Jeg har fått høst kolleksjonen i posten nå, på snaphistorien (stinetuss) min kan dere få noen sniktitt. Jeg gleder med sååå til å vise dere med ordentlige bilder her på bloggen! 

Nå skal vi rømme huset for ikke å bli smittet av en syk pappa. 

Så vi snakkes vi igjen senere.

Livet!

Jeg våknet av barnelatter i dag tidlig, ikke den velkjente latteren fra mine barn, men en guttelatter og en pikelatter til de vi er på fjellet med. Jeg lå å tenkte på hvor nydelig den lyden var før jeg turslet ut på badet og stelte meg. Klokken var 9 så det var på tide å stå opp. 

Jeg traktet kaffe til oss alle og ventet, ikke bare ventet jeg, jeg gledet meg til de første lydene fra barnerommet til jentene startet. Og kvart på ti begynte skravlingen fra rommet. Jeg løp opp trappen og inn døren, to smil så store som såå møtte meg og vi var alle klare for å starte dagen. 

Det er så mye man kan gjøre, mye man kan oppleve i livet. Alikevel føler jeg at den best opplevelsen skjer hver dag jeg ser mine barn lykkelige. De er hva som gir meg meningen med livet, det er de som vise hvor mye kjærlighet som finnes på jorden. Jeg elsker deg og deg! 

 

IDYLLISK ferie!

Selv om en uke i Tyrkia var helt fantastisk på alle områder, kan jeg ikke si annet enn at en ferie i en norsk tømmerhytte på Geilo er noe dårligere. Norsk natur, gress på taket og en hytte som får det til å gå frysninger nedover ryggen! MAGISK. 

Vi har vært så heldige å bli bedt med av et vennepar på denne nydeligheten av en hytte, og sammen med det venneparet har vi et felles vennepar. Så her er vi tre familier på tur med fire små lykkelige barn på to år med oss. Hyttelivet er kanskje litt annerledes enn hva jeg gjerne forbinder en hytte med, for her er standaren ti ganger bedre enn i egent hjem, og det kan ikke annet enn å nytes. 

Nå har vi "voksene" plasket oss i jacuzzien dere ser i enden av stien på bildet over, og roen har lagt seg på hele tomten. De andre har funnet køya og det eneste som er å høre er lyden av en klokke som tikker og tastene fra macen jeg har i fanget. Stillhet er kanskje noe av det beste jeg vet, det gir en indre ro etter en bråkete og veldig morsom dag. Som dere kanskje ser på tiden jeg poster dette innlegget, så er det på tide å krype under dynen for meg også. 

God natt, vakre vakre mennesker <3 

Uovervinnerlig

Den beste følelsen i verden er å se igjen hjerteknuserene etter noen dager uten. Det er kun da det er mulig å hente opp energien til å hoppe, tulle og le til tross for kleinheten og den ekstremt slitene følelsen etter tre dager på festival og lite søvn. 

Ingenting i verden varmer mer enn det første "MAMMA", igjen ting i verden smelter hjerter mer enn en lang klem og stort kyss. 

For det å være mamma er uovervinnerlig, det å være mamma er den beste følelsen på denne jord! 

På tide å pakke for å komme oss avgårde på ferie! Snakkes senere i dag <3 

Gråte litt på innsiden..

I går forsvant kamareaet mitt på slottsfjellfestivalen.. Buhuhu.. Og siden jeg var klein på morgen i går så orket jeg ikke laste over bildene fra fredagen, så nå mangeler jeg stemningbilder fra to dager på fjellet. Det er så trist!

For uten om det så er jeg støl i smilemuskler, magemuskler og bein, så har helgen allikevel vært sykt bra. I går blåste det hatter og høy der oppe og hele toppen ble stengt av på grunn av vind, det føltes ikke ut som vi var midtsommers lengre da, men pingvineffekten da alle samlet seg om scenene ga varme utenpå og inni. 

Nå gleder jeg meg helt utrolig mye til å se igjen jentene <3 


Slottsfjellfestivalen #1

Lyden av musikk er festet i hodet. Festivaldagene er i gang. Latter og smil fra tusener på tusener. Livet føles bare så bra! 
- Love of my life - 

Nå er vi på farten til å reise på vorse. Jeg har allerede vært opp i en evighet føles det som, klokken åtte var jeg lys våken og veldig tørst. Jeg nøt frokosten ute i hagen med Tyra, og formen er heldigvis helt tipp topp ! 

God helg til alle dere <3 Følg med på snap om du vil få noen øyeblikk fra festivaldagene: Stinetuss heter jeg der :) 

FestivalStemning

Den følelsen rett før Slottsfjell som er vår sommertradisjon er bare magisk. Jeg virkelig elsker å være mamma og alt det som høre med til den rollen, men det å vite at jentene skal på ferie til besteforeldre med mye omsorg og glede er deilig. Og det at BT og jeg kan ta en hel helg på festival med så mange fantastiske venner er bare så rart, gøy og deilig som det får blitt. 

Det føles som om jeg har tenkt til å være ung igjen for en liten helg. Ikke at jeg er gammel, men det er ikke så mange 91 modeller som er bosatt på gård med samboer og to barn, så ja, da føler man seg fort litt mere voksen en vennegjengen som er på byen annen hver helg eller oftere. 

Jeg kan ikke si jeg har begynt å roe meg og nyte helgen helt enda. Det er MYE som skal styres med når to barn skal på ferie. I går var jeg på en mislykket shoppingtur, som endte med oppkast på offentlig toalett og vidre oppkast hjemme på grunn av et migreneanfall. Jeg skulle på shopping med venninnen min Kaja, og fikk migrene allerede før vi fikk kjørt, så vi ble hjemme litt lengre mens jeg testet ut nye migrenemedisiner. Utrolig nok ga medisinene virkelig gode resultater så det var derfor vi reiste, men vi måtte stoppe opp å le litt i etterkant da Kaja leste bivirkningene. Det tok nemlig ikke så lang tid før vi ble nødt til å sette oss i bilen og kjøre hjem igjen, og jeg hadde streifet igjennom de fleste bivirkningene før jeg ble bedre. Det ble heldigvis en ny runde shopping med friskt hode og kropp på kvelden. Så nå nærmer jeg meg klar for dagene og tenkte jeg kunne vise tre av mine midlertidige antrekk for en tredagers festivalfeiring. 

Det er jo litt ekstra stas og ta på noe som er selvlaget, så da kjører jeg på med playsuiten en av dagene. Med en gammel genser fra skapet så holder jeg meg varm også om en regnskur skulle skylt forbi. 

En av de andre dagene så blir det vel den casual festivallooken, og dere vet jo hvordan det kommer til å bli?! - som på bilde under i høyre! Haha. Girls just wanna have fun! Safer nok en dag med en rolig festival look. Fremdeles usikker på om det er dette som blir det endelige resultatet, for i dag har det vært meldt sol og litt skyer, men det har vel kommet 30 mm regn og hagel!!! Bha! Da blir det vel regnjakke og gummistøvler i stedet :) Flere som skal på Slottsfjellfestivalen? 

Jeg var blakk med trengte klær til barna mine!

Jeg har mange ganger fortalt at det å sy er langt billigere enn å handle i butikk. Det er allikevel flere som ikke tror meg, og det er klart at om en ikke har symaskin og må kjøpe inn det så må du også sy en god del før du kommer på pluss-siden. 
Men har du en symaskin eller tilgang på å låne en så er det utrolig hvor mye penger du kan spare. 

Ikke bare er det penger å spare, men du får helt unike plagg som i seg selv sier alt!

Grunnen til at jeg begynte å sy var nettopp prisen, på den tiden var jeg privatstudent som kostet skjorten, jeg hadde deltidsjobb hvor jeg fikk tjent inn nok til at hverdagen gikk rundt, men da vi fikk to små piker i hus ble det trangt om pengene. BT hadde en langt bedre betalt jobb enn meg på den tiden, så han sto for det sentrale, et hjem og bo i osv. Ved å sy klær fremfor å kjøpe tøy til jentene fant jeg en post jeg kunne spare en god del penger på, symaskin hadde jeg fått av mamma en tidligere jul. 

KVITTERING:

Jeg har laget en liten handleliste over stoffer jeg har kjøpt den siste tiden. Til sammen har disse stoffene kostet meg litt over 600 kroner som dere kan se. Virket det billig? Vel, det er hva som kommer ut av disse stoffene som forteller om det ble billig eller ikke. Du blir kanskje overrasket om jeg sier at ut av de nevnte stoffene på kvitteringen så har jeg sydd 15 plagg, det blir en gjennomsnittspris på 41,7 kroner per plagg. Noen plagg har kostet mer, andre mindre. Siden jeg er selvstendig næringsdrivende får jeg i tillegg trekkt fra momsen og med det havner gjennomsnittsprisen på 31,3 kroner per plagg.  

Dere ser at på to av kjøpene står det restepris, Stoff&Stil har gjerne en restehaug du kan finne ekstremt billig tekstiler i. Disse er ikke der i fra, men det første stoffet skulle jeg egentlig ha 1,50 M av, men det var slutten på rullen og kun 1,30 M igjen, derfor fikk jeg restepris på den. Den andre resteprisen fikk jeg fordi det var litt møkk på stoffet, derfor ser dere at jeg har kjøpt 1,50 M stoff til rett pris, og 0,50 M på restepris. Dette er noe Stoff&Stil er nøye på. 

RESULTATET AV STOFFENE 

Bomull lys grå m mønster - 104,93 ,- for to sett topper og shortser til finværet


Mørk bomull kaki med lyse flekker - 58,46 ,- = to sommerkjoler
tyll brude natur - 87,80 ,- = to tyllskjørt


Jersey strech offwite med blomster - 224,92,- = to strandkjoler og tre playsuiter i størrelse 92
Blonde natur med blomster - 49,95 ,- En playsuit til meg. Det skal nevnet at jeg i tillegg har brukt litt brunt restestoff jeg hadde liggende inne i shortsdelen så den ikke skulle være gjennomsiktig. 


 

Single jersey blå/hvit stripete - 99,95 ,- En sommerkjole til meg. Det skal også nevnes at jeg har brukt litt annet enn bare stoff til noen av plaggene, som strikk, blonder, trykknapper, snorer og glidelås. Men siden jeg hadde det liggende kom det ikke med i kvitteringer fra handelen. Så kanskje vi skal plusse på 5 kr til hvert plagg i gjennomsnitt så er vi der :D 

SØM ER GØY!!! #skolissykrok

- Følg Speiltvillingene på facebook - 

 

The best time....

... are always found when   Friends & Family   gather round.. 

I går reiste vi fire til Buggegården som bare ligge noen minutter i fra oss, en åpen gård med dyr, aktiviteter og teater. På gården skulle vi møte min beste venninne Stine med hennes samboer og datter. Store og små koste seg så mye som det var mulig å kose seg. Det er ingen tvil om at jentene her er begeistret for dyr, så det er vel på tide å fylle opp den store bondegården vår med liv og røre slik det var her før i tiden. Etter gårdsbesøket prøvde vi å snike til oss litt vafler med rørt markejordbær-syltetøy hos søster og familien, vi var akkurat for sene, for da vi kom inn i gata kjørte de ut, og da ble vi like godt med på stranda i stedet <3 

Søster og Sol bada, lille Anton var en tøffing i vannet han også, mens denne familien holdt seg på land, altså jentene og jeg har nettopp hvert i Tyrkia med 28 grader i vannet! :) 


I dag er det mandag! Altså er det klart  for en ny uke, og denne uken skal bli sååå vanvittig bra!!! BT med ferie, og Slottsfjellfestival :D 

What Beauty Feels Like To Me

//  Innlegg skrevet i sammarbeid med Veet // 

Det å skulle fortelle med ord eller vise med bilder hva skjønnet er for meg er ikke enkelt, det er rett og slett så utrolig mye som kan røre meg i form av livets skjønnhet. Øverst på listen står så klart mine fantastiske barn som jeg elsker så høyt at det gjør vondt, men også deres pappa og min elskede samboer kommer svært høyt på listen. Det første bildet der BT går hånd i hånd med våre barn treffer blink på What Beauty Feels Like To Me

Men det er også så vanvittig mye mer, venner, latter, historiene bak et bilde med venner, vakre steder, blomster... Det er så mye! Selv bilder av meg selv med barna mine er vakkert for meg, og det er ikke fordi jeg er glad i å se bilder av meg selv, men jeg ser hvor glade mine barn gjør meg, jeg ser at den kjærligheten jeg har til dem lyser ut av øynene mine når de er i nærheten. Når jeg ser igjennom bildene mine over innser jeg hvor velsignet jeg er med livet! The Life Is What Beauty Feels Like To Me! 
Og det er ikke bare det fine i livet som er skjønnheten, for selv om vi går igjennom tøffere tider i ny og ned, så er det også disse nedturene som får oss til å se det vakre enda sterkere. 

What Beauty Feels Like To Me

- Er temaet til Miss Veet 2015 konkurransen. Dere har kanskje fått med dere at jeg har skrevet om denne konkurransen tidligere? 

Om ikke, så kjører Veet nå en konkurranse der alle kan delta ved å dele en liten filmsnutt av "What Beauty Feels Like To Me" på Instagram, med taggene #missveet2015NO og #whatbeautyfeelsliketome

Hva skjønnhet er for deg kan være så mangt, så tenk på det som gjør deg glad og lag en liten film. Skjønnhet finnes på innsiden og utsiden - og bare ved å tenke igjennom hva skjønnhet er for deg, og så lage en bildefilm eller film vil gi deg en bedre dag! Jeg lover. For i den travle hverdagen trenger vi å stoppe opp og minne oss på det vakre i livet er.

Konkurransen er over første august, så nå gjelder det å bli med om du ønsker å være en deltager til Miss Veet 2015. 
Vinneren blir ikke bare Miss Veet 2015, men hun får også 5 vax og 5 kremer fra Veets produkter hjem i posten. IdaWulff vil trekke vinneren :) 

Lykke til, og drøm deg inn i livets vakre! 

Inni meg skrikes det...

Når jeg begynner å tenke på hvor store mine to små hjertegull har blitt får jeg en indre trang til å skrike ut så høyt jeg klarer. Jeg gjør det ikke, ikke så andre hører det, men inni meg skrikes det mens jeg sitter på knærne og tar meg til hodet. Jeg gleder meg til hver nye dag, jeg gleder meg til hvert år vi skal feire på nytt og på nytt, men jeg klarer ikke enes med hvor rask tiden går. 

Det føles som i går at jeg fikk vite at det var tvillinger i magehuset. Jeg føler det var i går at jeg hadde to bittesmå babyer jeg satt og ammet. Men det var ikke i går, for i dag tok de på seg skoene sine selv rett etter frokost, fremdeles iført pyjamas og løp ut for å leke i hagen. Fra vinduet kunne jeg se på de to som lekte i sandkassen. Det var ikke i går jeg gikk gravid, det er godt over to år siden jeg kunne kjenne de siste spark fra magen. 

Men hvor ble det av alle dagene, hvor ble det av årene?! Kunne ikke tiden vært litt mer som da jeg var barn! Jeg husker en dag jeg hadde bursdag, jeg ventet hele familien til selskap, og hadde nok stått opp alt for tidlig. Jeg ble sittende å kikke ut verandadøren fra kjøkkenet, jeg så ut mot veien og ventet, ventet og ventet på første besøk som skulle komme. Det var som om tiden sto stille, så sakte gikk den! Og slik var det, ett år til neste bursdag var så fjernt langt frem i tid at det ikke var mulig å forholde seg til. Selv en uke kunne virke som en evighet... 

Jeg satte ikke pris på å kjede meg, men i dag skulle jeg ønske jeg gjorde det mer - bare for at tiden skulle gått litt saktere. Jeg har funnet ut at hver dag, hver uke er jeg i det beste selskap, og i godt lag går tiden fort. - Følg Speiltvillinene på facebook -

BlomsterMAGI

Viste dere at jeg ELSKER planter? Ja, det trur jeg nok at dere gjør.
Min fantastiske samboer hadde virkelig ryddet og vasket hele huset så det var skinnende rent da vi kom hjem fra ferie, jeg kunne ikke vært mer takknemlig. Noe så fantastisk, jeg stresspakket til de grader før ferien og forlot huset med dårlig samvittighet, det så rett og slett bomba ut! Det han riktignok ikke hadde husket var å gi blomstene litt vann, herlighet, bagateller :D Passet egentlig veldig fint, for jeg hadde lyst på noe nytt, så nå fikk jeg en god nok grunn til å bytte ut de gamle. I dag tok jeg turen til plantasjen så BT og jeg har hatt hagedag, jeg pleier ofte og si: "de som kjører fordi her uten å vite hvem vi er, trur nok det bor et pensjonistpar på gården", BT er svært opptatt av å ha en nyklipt og velstelt hage, litt som at jeg ikke helt klarer å se forskjell fra før han har klipt plenen til etter. Neida, men nesten! Jeg vet egentlig ikke om det er fordi han er så nøye eller om det bare er fordi han synes det er litt for gøy å kjøre rundt med John Deere sitteklipperen sin !! :D 


Litt nytt inne

 


Og den deilige HAGE
Til og med nyklipt hekk i dag! 


Og sååå vanvittig mye moreller! Ikke rart jeg elsker sommeren!! 

- Følg Speiltvillingene på facebook - 

Bare en liten tur..

Kan fint ende opp med en hel dag i sommerferien. 
Klokken halv ni i dag tidlig spurte mamma om vi var våkene og hadde lyst på frokost, jeg var på tiden våken, så frokost var midt i blinken. Jentene og jeg var på plass litt over 9 og frokosten ble til en lunsj og en middag også ^^, 

Ikke før leggetid for jentene kom vi oss hjem, og slike dager er litt magiske. Ingen planer, bare god mat, soling i utesofaen og lek og latter fra to små tuller. Det er hva jeg elsker! 

Ønsker dere alle en GOD HELG <3 !! 

Farvel for nå!

Kontrasten var stor fra å reise fra en skyfri himmel med 31 grader i skyggen til å komme hjem til Norges regntunge dag og 12 grader! Allikevel er det alltid godt å komme hjem etter å ha vært på ferie, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg gjerne kunne vært i noen dager til. 
Reisedagen gikk utrolig bra, vi pustet lettet ut da vi satte oss i bilen på vei hjem fra gardemoen, for selv om jentene var snille som lam hele turen er det ganske stressende å reise med fire kofferter, fire håndbagasjer, to vogner og to barn, når man bare er to voksene til å bære og frakte alt sammen. 

Siden flere har lurt på litt bilder fra rommet kommer det her. Jeg tok lite bilder av hotellet, for der var vi kun to ganger, og det var ved innskjekking og utskjekking. Vi bodde i Villaene dere ser bilder av under. Vi hadde rom i første etasje, jeg trur nok topprommene er hakket lekrere med høyden under taket og de fine vinduene som slipper inn mye lys, men med to toåringer og vogner var jeg veldig glad for at vi hadde rom nede. 

Bildet over viser bassengen som lå tre meter på uten av inngangen til rommet vårt. 

Her er Villaene vi bodde i. Kjempe behagelig plass, så stille og rolig, og alltid ledige plasser å ligge på selv om vi la oss ned kl 11 på formiddagen. Fra baksiden av rommen vårt hadde vi en liten veranda med utsikt ut mot hotellet og Villaene som lå mot hotellet. 

Det første rommet vi kom inn i var dette soverommet med to enkeltsenger, bilde under vises fra dørinngangen, og viser gangen med veldig god skapplass og til venstre i gangen ligger badet. 

Badet var ikke veldig stort, men det holdt i massevis. Kjempe god dusj og med badekar i tillegg var det lettvindt å få vasket både jentene og meg selv samtidig. På innsiden av treveggen med glassdøren var det en privat sauna, men den fikk vi aldri testet ut :D 

Vidre innover i rommet, kom vi til soverommet med dobbeltseng, og veranda ut mot hotellets side. Jentene og jeg sov her, vi hadde fått en reiseseng til jentene, så jeg la ei jente i den og sov med hun andre i senga. Det var veldig behagelig å ha rommet på denne måten, for jentene la seg rundt 21 hver kveld, og da kunne vi sitte i rommet med enkeltsenger, eller ute. Baren til Villaene lå rett over svømmebassenget slik at vi hadde innsyn til rommet, og med babycall kunne vi ta oss et glass vin med god samvittighet! Helt fantastisk! 

Hotellet ligger rett ved stranden, men har en motorvei i mellom hotell og strand, denne er så godt skjermet at man knapt merker noe til det, og denne fine undergangen fører alle trygt til stranda. 

Opplevelsen av plassen var veldig veldig bra! Alle var utrolig imøtekommende og hyggelige, super god service, bra mat og et veldig renslig sted. Hvis jeg skal finne noe negativt å si, så var det ganske støyfullt fra stranden om kveldene, det var store strandfester, og musikken bar rett inn til hotellet og rommene. Vi hadde også en litt ekkel opplevelse nede ved stranden en formiddag vi spiste lunsj. Da ble det slosskamp mellom to menn, som endte med vakter og sykepleiere, men der var vi nok på rett plass til feil tid. 

Vi sparte MANGE tusen kroner på å bestille rom fra Hotellets hjemmeside.

Long Beach

Et bilde (eller åtte) får virkelig frem idyllen ved et strandbesøk. <3 Og ingen ting er vel bedre enn fine bilder å se tilbake på. 


Men det er ikke alltid at idyllen på bildet er den virkelige sannheten. Eller jo, turen på stranden var kjempe koselig. Men grunnen til at jeg ikke har fått oppdatert på en stund er at det har vært litt tøft å være mamma de siste halvannet døgnet. De første dagene av turen skulle jeg tru jentene ikke hadde gjort annet enn å reise i sitt liv, de tok alt helt supert, spiste fint, sovnet om kvelden og sov til 8 om morgen, badet, lo og laget vel så og si ikke en sur mine i det hele tatt. Men på fjerde dagen ville ikke Otilie spise noe annet enn frukt, hun drakk riktignok veldig mye, og klaget ingen ting over vondt'er, men hun ble veldig tom for energi og veldig lei seg. Derfor har det vært halvannet døgn med mye sutring, veldig stressende matsituasjoner, og en del oppvåkning på natten. 

I dag har de begge spist bittelitt bedre, de har i hvertfall fått i seg litt is og smoothie på babyglass. Så humøret er litt bedre, og nå leker de fint i bassenget mens Lena nyter siste solstråler i strandsenga og jeg oppdatere litt. Vi har det i alle fall veldig bra, til tross for litt dårlig apetitt og til tider en stresset, og varm mamma :D 

Ha en super uke! I morgen reiser vi tilbake til Norge alt, så plutselig er vi hjemme :)

Reparer huden fra innsiden

// Annonse  // 

Jeg er en av de mange som ikke har en hud glatt som silke, faktisk så har jeg slitt med akne fra jeg var 13 år og gjør det den dag i dag. Derfor har jeg alltid brukt mye sminke, prøvd utallige forskjellige rensemidler og kremer for huden min, både reseptbelagt og ikke. Nå er jeg 24 år og føler på ingen måte at huden min har blitt noe bedre. Jeg har store porer og akne i ansikt og på rygg. Jeg er såå leei! 

Derfor har jeg nå begynt med noe nytt, og med en ny tro på at dette kanskje kan bidra til å gi med en bedre hud. Grunnen til at jeg har fått tilbake troen er kanskje fordi denne serien jobber på en måte jeg har stor tro på. Altså innen i fra og ut. 

Jeg trur at kremer og salver kan hjelpe til en viss grad, med jeg ser det litt på denne måten: du kan legge en kald klut i pannen om du har vondt i hodet, den lindrer litt, men det er ikke før du får smertestillende inn i kroppen at hodepinen blir borte. Jeg ser jo mønsteret i min hud også, har jeg spist mye godis en helg eller drukket alkohol så blir huden min ti ganger verre i etter kant. Altså er det kanskje innen i fra vi må jobbe for å klare å løse et hvilket som helst problem. 

 

Så med meg på tur har jeg Skin Repair. Skin Repair er basert på en unik sammensetnig av ingredienser som bidrar til å opprettholde normal hud. Blant annet kollagen som er et protein som utgjør den primære støttestrukturen i huden. I tillegg er det blant annet  C-vitamin, A-vitamin, Zink, granateple med mer. 
Skin Repair er fremstilt av Lab Pharma, Norge, Oslo. 

Jeg har startet på min første pakke, hver pakke holder til en måned, med 60 tabletter hvor du skal ta to om dagen. Skin Repair skal brukes over tid, og resultatet skal være synlig etter tre måneder, og jo lengre du benytter produktet, jo bedre vil det fungere. Dette er et produkt som fungerer, lover forskerene på området. Så jeg gleder meg til veien videre og jeg kommer så klart til å holde dere oppdatert! :D 

Ønsker du å teste ut Skin Repair som et kosttilskudd finner du det HER 

Ha en nydelig kveld! 

Tvillinger på tur til Tyrkia

Siden dette er første skikkelige utenlandsturen min med tvillinger, kan jeg ikke si at grunnlaget for å fortelle hvordan det er å reise med tvillinger er veldig stor, men jeg kan jo alikevel fortelle litt om mine opplevelser av å ha med tvillinger på denne turen.

Jeg kan jo begynne med at jeg er veldig glad for at jeg har med min venninne, Lena. For jeg vet virkelig ikke om det hadde blitt en hyggelig opplevelse uten henne. Jentene har vært eksemplariske på tur, men det er veldig godt med et ekstra sett med hender og øyne til hjelp. Alt blir så ufattelig mye enklere når man er to voksene, bare det å kunne gå på do mens jentene leker i bassenget kontra å være alene, måtte dra to badelakser opp av et basseng for så å ta de med seg til et toalett for selv å tisse. Ja, dere skjønner hvorfor alt blir veldig mye enklere ved å være to. 

Er det en ting ting jeg er veldig glad for at vi tok med oss, er det trillevogner, jeg fikk låne en av min venninne hjemme slik at vi kunne ta to lette triller i stedet for den veldig store og tunge tvillingvogna. Trillene var et "must have" under reisen, og på ferien bruker vi den hver dag til lunsj. 

 

Rutinene endres

Selv så strukturerte rutiner vi har hjemme så endret de seg av seg selv her i Tyrkia. Mamma fortalt meg at jentene antagelig måtte ha en daglur på tur, noe jeg ikke trudde helt på siden de da har vært så utrolig vanskelig å legge om kvelden, men varmen og timesvis med lek i bassengen slår de helt ut, så første dagen sovnet Olivia med mat i munn ved lunsjbordet, og etter det har vi gått med de i vogna til lunsj slik at de kan sove en lur etter vi er ferdig med å spise. 

Dette passer egentlig veldig greit, siden middagen på hotellet starter klokken 19, da jentene normaltsett legger seg for kvelden. Så her er de i seng til 21, og får en liten time ekstra på dagen. 

Ande "must haves" for oss på denne reisen har vært, kjeks, nettbrett, solhatt og tegnesaker. Kjeksen har reddet oss i mange situasjoner der jentene har spist en dårlig lunsj fordi de har vært for trøtte. Litt kjeks mellom lunsj og middag har da vært helt nødvendig, de har også gjerne fått litt kjeks om morgen sammen med litt filmtitting på nettbrettet. Da har jeg fått muligheten til å jobbe litt og pakke oss klare for dagen. 

Solhatten bruker de veldig mye når vi er ute og går, og den skygger behagelig for ansiktet, noe både jentene og jeg har vært veldig glad for.

Tegnesaker har de ikke hatt tid til ved bassenget for når vi er der bader de konstant med unntak av når vi henter oss frukt eller en is. Men når de er ferdig med å spise (som alltid er før Lena og meg) så kan de tegne i stedet for å kjede seg i stolene. En rolig middag er virkelig nødvendig. 

Så klart er det mye annet  som er et "must have" til en slik tur, men jeg trur de er opplagte nok til å ikke utdype, som solkrem, badetøy og annet. Hvis det er noe dere lurer på må dere gjerne stille spørsmål i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan :) 

- Følg speiltvillingene på facebook

 

Oppgrader en kjole med tyll

Jeg så for meg den lekre 60-tallskjolen til jentene da jeg kikket meg igjennom stoffene på Stoff&Stil. Jeg plukket med meg tyll og et bomullstoff. Før jeg fikk startet å sy endret jeg tanken på hvordan kjolen skulle se ut. Jeg hadde kommet på en måte å lage tyllskjørt på som jeg hadde sett for en tid tilbake på youtube. 

Derfor bestemte jeg meg for å ikke sy fast tyllen til kjolene men heller lage den ved siden av, på den måten kan kjolen bære to helt forskjellige preg med og uten tyllskjørtet under. Jeg tenkte dette kunne være et genialt tips, for et tyllskjørt kan pynte opp mange kjoler, slik at de går fra å være litt herdagslig til å bli en skikkelig festkjole. Og gjett hva, du trenger ikke en gang symaskin! 

Jeg kjøpte to meter med tyll til ett skjørt, tyll koset 20 kroner meteren, så da gjør det ikke så mye om du kjøper litt for mye. Jeg har brettet stoffet og klipt ut remser, remsene skal være dobbelt så lange som ønsket legde på skjøret. I tillegg til tyll trenger du strikk. Under viser jeg en bildetutorial på fremgangsmåten. 

1: ferdig oppklipte remser
2: Brett hver tyllremse bobbelt slik at endene blir like lange
3: Knyt tyllen fast til strikken ved å lage en løkke og tre endene inn i den. 
4: Stram til
5: Fortsett til du har nok remser til å dekke omkretsen rundt livet til den som skal bruke skjøret. 
6: Jeg har endene løse slik at jeg enkelt knyter på skjøret med endene av strikken


Kjolene har akkurat det samme utgangspunktet som DENNE KJOLEN, men for å lage en super sving i skjøret har jeg byttet ut skjørtet med et HELVOLANG SKJØRT. Allikevel er det et par endringer. Jeg har bare enkelt stoff ved bryst og ryggdel. Så der har jeg overlocket rundt arm og hals, brettet sykanten inn og sydd en rettsøm langs kantene for å feste brettekanten. I ryggen har jeg i stedet for å legge til ekstra stoff slik som julekjolen for å få plass til trykk-knappene, har jeg sydd i glidelås. For å sy i glidelås må altså helvolang skjørtet klippes opp bak. 


 

Hvis dere likte dette tipset, trykk gjerne på likerknappen i bunn av innlegget. 

- Følg speiltvillingene på facebook

 

Snik titt :)

God kveld der hjemme! 

I dag har vi kost oss verre en verst, nok en dag :D Jeg skal fortelle litt mer om det å ha med tvillinger på tur i morgen, og nå skal jeg gi dere en liten smakebit på en liten lekestund med kameraet vi hadde i kveld før middagen. Jeg har nemlig hatt en lite samarbeidsvillig mac i dag, så nå har jeg holdt på å fikse data i en time og kjenner jeg er nødt til å bruke tiden på noe litt annen enn å være asosial foran skjermen. 

Se på disse to divaene over da :D Søte som sukker i nye hjemmesydde kjoler. 

Fineste Lena, kunne ikke klart meg på tur uten deg! Prøver å starte dagen tidlig i morgen, så jeg får jobbet litt før frokost :D 

Ses da! Ha en fin fin kveld. <3

Ferielivet

Se på det flotte stedet vi bor <3 Vi valgte oss bort fra det gigastore hotellet, og bestilte et Villa Suite rom i stedet. Grunnen til det var flere, rommene var perfekte med tanken på at vi kunne legge jentene i et rom og være i resten av rommet uten å forstyrre de, vi fant også ut at ved å bestille fra hotellets hjemmeside, havnet vi på samme prisen med Villa Suite som vi gjorde ved å bestille et vanlig hotellrom igjennom et norsk reisefirma. Og nå som vi har vært her i en dag har vi funnet langt flere positiviteter ved valget av rommet. Villa Suitene har egene bassengområder rett utenfor rommene, "stor bade" og "lille bade" som jentene kaller det, altså dypbasseng og barnebasseng. I dag har vi for det meste vært ved barnebassenget og vi har omtrent vært alene hele dagen! Hvor fantastisk er ikke det på et så stort hotellområde som dette! I tillegg har vi eget restaurantområde som er helt utrolig koselig. 

Jentene har snart sjarmert hele bemanningen av hotellet her trur jeg, så de har fått seg mange nye venner på turen allerede, både store og små. Kulturforskjellene bryr de seg fint lite om, og smiler hjertelig til de som kysser de på kinnet eller snakker til de på et fremmed språk. 

Ser det er sydenvarme i Norge om dagen også, så da er det bare og nyte, nyte, nyte for alle og en hver :D

10 timer på reise

Klokken 03:30 ble de to små frøknene på to år dratt opp av sengene sine og en reise på 10 timer var oss i vente. Ti timer med sutring, jenter som var lei av venting, urolige føtter og sinneutbrudd, lite søvn og dårlig apetitt - det var i hvert fall hva jeg fryktet. Slik ble det ikke, det ble faktisk ikke i nærheten av slik og jeg er nesten stum av begistring over mine to nydligheter. 

Jentene var ikke ute av flysetet sitt en eneste gang, de laget ikke en sur mine og ikke merket de noe i ørene ved letting og landing, begge to fikk en halvtimes lur i setet, og for uten om det spiste de en god matpakke jeg hadde pakket med, så på film og tegnet. Vi fikk ha med trillevognene helt frem til flyet og fikk de levert da vi gikk av flyet, så under venting på flyplassene satt de fint i vognene sine. 

Under passkontrollen i Tyrkia, fikk vi beskjed om at passene til jentene var "It´s the same passport"! Haha, jeg kjente pulsen gikk litt opp da vi måtte forklare at det ikke var det, men at grunnen til at passene var ganske så like var fordi jentene er tvillinger, født samme dag, ganske like navn og at passene er skrevet ut samtidig. Vi viste også til passnummeret og da var det greit. 

Vi tok en taxi til hotellet, en reise på ca en time, og heller ikke da var det klaging fra jentene. 

Vi holdt ut til halv 9 Norsk tid, halv 10 Tyrkisk tid i går kveld før vi alle sovnet utmattet inn. Nå er vi super klare for en ny dag!