hits

juli 2016

Sommerflørten 2006

- Min første kjærlighetssorg.. 

Søster har solgt barndomshjemmet vårt, som hun kjøpte fra mamma for noen år siden, og med salget har de måtte rydde igjennom loftet som har inneholdt en rekke skatter som har blitt samlet siden 1989, den gang mamma og pappa bygde hjemmet vårt. Blant skattene befant dagbøkene mine seg, og da jeg fikk besøk av min fantastiske venninne Stine, som jeg bokstaveligtalt har vokst opp sammen med, ble jeg nødt til å finne fram bøkene. 

Vi lo så tårene trillet over bytte av guttenavn med hjerte rundt fra den ene uken til den andre. Frustrasjon og lykkelige stunder, utvikling av skriftspråk og mye mer. 

Men da vi kom til min siste dagbok toppet latterkulene seg. 

Under dagboken var jeg 14 og 15 år gammel, jeg fikk min første hest, hvilket var et sammensurie av følelsesladde skriblerier. Kjærlighetslivet var ikke bedre. 

15 år gammel forelsket jeg meg hodestups i en sommerflørt, drakk meg full for første gang og trodde hesten min var den eneste grunn til at jeg kunne holde meg oppe.  Hardt og brutalt, rett og slett 15 år. 


Sommeren 2006 skrev jeg

Hei dagboken min! 

I sommer var jeg på Omlidstranda. 
Jeg møtte en gutt der som het Sindre. 
Stine Sol fortalte han, rett etter at han hadde sagt: "jeg kan ikke noe for det, men jeg faller for brunnetter!", at: "Stine Sko har type hun!" (Forklaring: Stine Sol er blondine, jeg brunnette) 
Jeg fikk melding av han da jeg skulle legge meg: er du virkelig sammen med en fyr? 
Jeg kunne ikke noe for det, men jeg hadde falt pladask for han, så jeg løy og sa: Nei, jeg er ikke det, det er bare en fyr jeg har rotet med!
Og da var sommerflørten i gang!

Jeg hadde det helt fantastisk med han den ene dagen! Vi kyssa og klina hele dagen (dette var en tirsdag), men så kom onsdagen og vi begynte å drikke! Etter vi hadde ligget og kyssa en stund sa han: "Dette er ikke lurt, du vet det?", selvfølgelig svarte jeg ja, men jeg klarte ikke rive meg fra han! 
Det endte med at han dumpet meg! 

Han sa han ikke dumpet meg av annen grunn enn at det ikke var smart. Det var til og med han som spurte om han kunne få det siste kysset! 

Jeg gråt og gråt og gråt (drita full) og jeg fabla om at jeg ville drepe meg! 

Dagene etter ble det rimelig stille, jeg bare kikket lengselsfullt på han. Jeg kunne gjort hva som helst for å kjenne hendene hans rundt meg igjen. 
Jeg skrev en melding til han om hvor mye jeg savnet han, før jeg fant ut at han brukte meg! 

Dagen etter sa han: "jeg likte ikke den meldingen jeg fikk i går!" Så vi pratet litt om det da, og han sa: "Jeg ville ikke gå lengre med deg, for jeg begynte å få følelser for deg, og hvis jeg får mer følelser for deg vet jeg ikke hvordan jeg skal takle og gå fra deg når du må dra hjem!" 

Jeg klarte fremdeles ikke å slutte å tenke på han! Han satt fast i meg som en klegg! 

Noen dager etter, var vi og så på film hos en som heter Kim, Sindre var også der. Det var bare 5 stoler, og vi var 6, så jeg satt på fanget til ei jente som var der .. helt til hun ble død i beinene og da sa Sindre: "Du kan jo sitte her da"! Dum som jeg er satte jeg meg selvfølgelig på fanget hans! 

Det skjredde mye etter det også, som at jeg og Stine ble tatt for å ha drukket oss drita fulle. Jaja. Men uansett, jeg kommer ikke over verdens kjekkeste person, Sindre.

Tenker på han HVER DAG! 

- savner deg SINDRE <3


En hver ledig plass i den gamle dagboken har jeg fått plass til å skrive navnet hans, og selv om jeg hadde glemt denne dagen med romanse i mitt 15 år gamle liv, kom alt tilbake da jeg leste mine skrevne ord. 

Haha, uff! Livet var litt av en følelsesladd berg og dalbane på den tiden. 

Min kjærlighet ga dårlig stemning i heimen

Det var en av de helt vanlige hverdagene som det finnes så mange av. Vi våknet halv 8, og de to små hadde åpenbarn stått opp på feil bein denne morgen. Sutringen var dagens "god morgen", hvilket ikke gir den beste morgen. 
Lettere oppgitt kom vi oss ned i underetasjen, jeg marserte direkte til kjøkkenet for å sette på kaffe og de to små løp inn på badet for å tisse. 

Jeg hørte hvisking og tisking dem i mellom, og like etter kom de til meg med fule blikk og hendene bak på ryggen. 

- Mamma, kan vi få kjærlighet? 

- Pleier dere å få kjærlighet til frokost? spurte jeg. 

- Kan vi? 

- Nei, dere kan ikke det. Vi spiser mat til frokost, og det er heller ikke lørdag i dag. 

- Kan vi få kjærlighet? 

- Nei, jenter! 

- Jooooo! 

- Et nei er et nei! 

- Kan vi få KJÆRLIGHET? spurte de gjentatte ganger. Stadig med mer sutring i stemmen, stadig mindre fornøyde med svaret. 

- Jenter! Hva er dette her for noe tull. Dere kan ikke få godteri til frokost, og de som sutrer etter godteri får ikke godteri i det hele tatt, sa jeg bestemt og fortsatte meg dagens frokost. 

- Men vi vil ha kjærlighet! 

- Ja, det skjønner jeg at dere vil, men jeg sier nei, og dere må slutte å mase. 

- Kan vi få kjærlighet?? 

- Hva betyr egentlig et "nei"? 

- Kan vi få kjærlighet etterpå da? 

- Den eneste kjærligheten dere kan få i dag er min kjærlighet. 

- JAAA, vi kan få kjærligheten din!? 

- Jepp, det kan dere. 

- Nå? 

- Ja, kom hit da, sa jeg mens jeg satte meg på huk og rakte ut armene. Jeg omfavnet, klemte og kysset de begge to. 

- Kjærlighet nå? 

- Ja, det var det dere fikk. Kos og suss er min kjærlighet til dere. 

- NEI! Vi vil ha kjærlighet. 

- Det vet jeg, og det fikk dere. Kjærlighet betyr å være ekstra glad i noen. Det dere vil ha er kjærlighet på pinne, og det får dere ikke før om to dager og det er lørdag. 

#kjipeste.mammaen ;)


- Speiltvillingene på Facebook - 

Ferien til 150,- var den beste

Hele denne sommeren har vært magisk! Jeg har gjort og opplevd så mye fantastisk. Overskriften er derfor kanskje ikke helt korrekt, for jeg ville ikke vært foruten Sverigetur til sommerhuset, eller bytur til København. Men når det er sagt, så var denne siste lille turen like bra. Et bevis på at en ferie ikke trenger å koste mye penger for at det skal være en verdifull ferie. 

Vi bråbestemte oss for å dra på kanotur samme dag som vi dro, og det var på vei hjem i bilen at vi hørte på radioen om de som ikke hadde penger til å dra på ferie. Med fred i sjelen etter vår lille reise kunne jeg ikke være enig i det. Alle har råd til å dra på ferie, for en ferie trenger ikke vært lagt opp til Dyreparken eller Hellas. Ferie er og blir hva du gjør den til, bytt hus med en familie i en annen by, og du har ferie. For spør du meg er definisjonen på ferie: Tid med mennesker du er glad i, uten at andre forstyrrende elementer avbryter den tiden. Ferie er når man har tid til hverandre og kan slappe av. 

Vi tok turen til naturen. Det billigste reisemålet som er å finne, og som samtidig finnes overalt rundt oss. Utstyr til en tur kan koste skjorten, men som oftest finnes det alltid noen rundt som han låne bort det ene og det andre. Vi lånte blant annet telt av naboene og en ekstra fiskestang fra søster. Kanoen er vår gamle kano som jeg ble padlet rundt i fra spebarnsalder. 
 

Vi reiste opp til et vann jeg ikke har besøkt de siste 15 årene, men som jeg tilgjengjeld har vært så mye ved at jeg omtrent måtte felle en tåre da jeg endelig kom tilbake. Mamma og pappa tok oss alltid med opp til dette vannet, og flere ganger dro min søster og jeg med pappa alene. Alt var like vakkert, og helt likt som da jeg var der i barndommen. Jeg ble faktisk nødt til å sende pappa en takk for alle turene han har tatt oss med til dette paradiset, og bygd en barndom med uendelige mange gode minner. Langs vannet tok jeg meg i å fortelle mine barn og samboer de samme setningene min far en gang fortalte meg. 

Alle fire fant meningen med livet der vi kun hørte lyden av vann som så vidt skvulpet mot steinene til land, fossen som suste i det fjerne, og bjellene til kuene som antageligvis begant seg mange kilometer av gårde. 

Til hvilken pris? 150,- for fiskekort og en bom. 

Otilie fikk den første ørreten av oss alle, men størst av alt, sin aller første fisk. 
Og selv om 15 år er gått siden min siste tur, satt fiskeknuter og sløying av fisk som støpt fast i fingrene mine. 
- Litt skriving kom jeg ikke unna, men med penn på papir? En uvanlig koselig vri - 

Det er ingen tvil om at det kommer til å bli mange slike spontanturer fremover! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Bad Moms 29.juli


/ Skrevet i samarbeid med SF Studios Norge/ 
 

Hvem av oss kan rekke opp hånden over å ha følt seg som en dårlig mamma en gang eller tjue? Hvem av oss kan rekke opp en hånd over å ha tenkt en eller tjue ganger, at sønnen eller datteren vår er en liten bortskjemt, utakknemlig drittunge som ikke setter pris alt vi gjør for dem?

Spørsmålet er vel heller, hvem av oss kan det ikke? 

På mandagen så jeg, sammen med Pappahjerte, Konatil, VillaPaprika og CasaKaos, førpremieren på filmen Bad Moms, en komedie som har Norgespremiere på kino førstkommende fredag; 29.07.2016.

Tårene trillet da jeg lo, tårene trillet da morskjærligheten tok grep om hjertet mitt. Endelig kom filmen som spisset morsrolles umulig plikter, balansert med utbruddene og kjærligheten vi har for vår små. Alt satt litt på spissen, men så gjenkjennbart at det var til å ta og føle på. For ikke bare er det vi mødre som er opptatt av prefeksjon, livredde for å bli dømt i vår tro på oppdragelse. Barna våre blir dratt med i dragsuget i illusjonen om den perfekte verden!

Virkeligheten viser at det ikke er like lett å leve den perfekte teorien i praksis.

- Sitat fra datter- Enn så lenge har jeg bare fått slengt: DUMME MAMMA! og SLEMME MAMMA! fra mine tre år gamle barn, men en dag kommer vi vel alle til å oppleve noe som treffer litt dypere, og uttrykket i våre ansikter vil nok ligne mye på dette! 
 

Se hele traileren på 3 minutter på landingssiden her 

"Tatt på kornet"-sitater fra filmen

 

Det som funket for min datter, funket så og si aldri på min sønn, og så fort jeg skjønner meg på dem, er de blitt større og jeg er like langt. For når det gjelder å være en mamma, har jeg ikke en fuckings idé om hva jeg gjør, men det tror jeg ingen har. 

Vi er alle dårlige mødre, for å være en mamma i dag er helt umulig. La oss slutte å late som vi har kontroll og kritisere hverandre for én gang skyld. 


- Følgende giftige ingredienser er helt forbudt å bruke: - 

Mammaer gir aldri opp! 

Uansett hvor jævelig vi har det, må vi bare.. vi må fortsette. Vet du hvorfor?.. Det er fordi vi elsker barna våre. De dumme, egoistiske, utakklemlige drittungene..  Vi elsker de så mye, at vi ville gjort hva som helst. 
 


Jeg gjentar, filmen har premiere til fredag den 29.juli. Så er du klar for å se er komedie som får latteren til å rulle, blandet sammen med store doser familieproblemer, snarveier i mammapliktene, mye humor og en liten dose romantikk, eller kanskje du nettopp har kranglet med sønnen/datteren din? og trenger å få lettet på samvittigeten - Da vet du hvilken film du bør se. 

Avsluttning er fenomenal, og jeg garanterer at du går ut av kinosalen med ti bekymringer mindre. For selv om de "perfekte" mødrene kanskje ikke sier det, gjør alle mødre feil, og de feilene du får høre om på slutten av filmen får deg til å føle deg som den perfekt mamma for dine barn, med noen skjønnhetsfeil. Pytt sann, skjønnhetsfeilene er de som gjør deg unik og fanger dine særpreg som gjør nettopp deg til den mammaen du er. - Den beste for dine barn! 


- Følg med på SF Studios Norge via Facebook, for oppdateringer på nye filmer - 

Siste 24 timene

Nå har jeg kommet hjem i sofaen, og sitter som et slagt. Følelsen av å ha løpt maraton med vonde sko er å kjenne på kroppen, og de alt for mange vannblemmene Københavnsturen har gitt meg (og resten av jentene). Vi må ha lagt bak oss flere mil på de tre døgnene, spist for dobbelt så mange som vi var, og sovet halvparten av det vi burde. Men for en tur! 

I går var vi på Beyoncé kosert, dronningen leverte som alltid, og flere ganger tok jeg meg i å stå og gape av begeistring! For en stemme, for en kropp, for noen dansemoves, for ei dame, for et show!

Vi kom oss ikke i seng før halv 2, og 05:20 ringte alarmen min for at jeg skulle komme meg til flyet hjem kl 8. Jeg trur jeg aldri har opplevd å måtte ta sats med øynelokkene for å få åpnet de, så det ble en "første gang" i dag.

Om det var verdt min slitene kropp? HELT KLART! 

Stine reiser alene - gikk bra helt til jeg kom til Gardemoen. Der la jeg i fra meg lommebok på flyet, noe jeg kom på rett etter jeg hadde gått av. Jeg rasket i vei til hjelpeskranken, og kjente verdens største lettelse da damen fikk sporet opp lommeboka som hadde havnet på gulvet under føttene mine. Men å få lommeboka tilbake var ikke like enkelt som å finne den.. Da ble jeg nemlig nødt til å vente til den havnet på hittegodsskranken FEM TIMER SENERE!!! Jeg fikk bokstaveligtalt panikk, siden jeg skulle være i Oslo halvannen time senere på jobb. Snakk om å bli hjelpesløs alene på en flyplass uten penger. 

Damen bak skranken kunne jeg fem minutter senere tilbe! Etter en lang forklaring med panikk i stemmen, tok hun beina fatt og hentet lommeboka mi. Jeg kunne kysset henne opp og ned, og jeg håper virkelig karmaen slår tilbake på henne. 

Vel fremme i Oslo møtte jeg fire andre herlige bloggere, Villapaprika, Pappahjerte, Konatil og CasaCaos som nå alle er klare for å anmelde en filmpremiere som kommer til fredagen. (les: GLED DERE!)


Siste 24 timer fra snapchat: Stinetuss


Dette har vært den mest magiske, morsomme og slitsomme (på den gode måten) helgen jeg har hatt på lenge. Så, for ikke å glemme; lykken av å se igjen mine fine to små toppet hver celle av kroppen min. 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

København

Skal jeg forklare denne helgen i en setning så er alt jeg har å si: 

Vi ler masse, spiser helt fantasisk mat, drikker gode drinker, og nyter livet til det fulle! 

Nå er vi klare for Beyoncé !!!!! 

Queen's Trip til Køben

- Dette er første gangen jeg skal sove borte fra jentene 3 netter på rad, sa jeg til min venninne.

- Oi! Er du klar for det da? Spurte hun.

- Jeg er klar, jeg er SÅ klar! Svarte jeg.


Og jeg er klar.. En jentetur helt uten mann og barn føles helt nødvendig akkurat nå. Jeg skal ikke lyve, jeg elsker å være mamma, men én gang på de tre årene jeg har vært en mamma, så føler jeg en befrielse av å kunne være bare meg for tre døgn. Jeg tok meg selv i å le i går da jeg pakket kofferten, for ikke husket jeg hvor raskt det gikk an å pakke ned når det bare var meg selv å pakke til.

Tanken som kanskje gleder meg mest over at jeg drar bort, er at barn og mann blir tvunget til alenetid. Pappaen kan ikke reise på jobb, bare fordi han må fikse opp i noe, og barna kan ikke komme til meg når det er noe. For som sant er, så finner mine barn det lettere å spørre mamma om ditt og datt selv om vi begge er hjemme. Kanskje ikke så rart, siden det stort sett er jeg som alltid er der, med den flinke arbeidshesten av en mann vi har i hus. Jeg trur både jentene og BT har godt av litt tid sammen uten sjefsmammaen i hus. 


Og la meg bare si det sånn! Denne jentengjengen vet hva livet kan by på, for så å nyte hert øyeblikk av det. 

Så hvorfor ikke være barn igjen og dra på tivoli!


- Speiltvillingene på Facebook - 
 
 

Bryllupsdrømmen

Hadde jeg sett meg seg utenfor min egen kropp den natten er jeg sikker på at jeg ville sett meg selv liggende i sengen, urolig, med svette piplende fra pannen. Øyenbrynene ville nok vært dratt nedover slik at den dype bekymringsrynken lagde skygge over nesebeinet. Haken ville bevret og munnen vært dratt i forferdelse.

For der jeg lå i sengen drømte jeg om mitt eget bryllup, et bryllup som endte i katastrofe.

Jeg gikk opp kirkegulvet, i ført en hvit kjole, men tiden hadde vært knapp, så frisørbesøket hadde jeg hoppet over. Håret var en ren fiasko, etter et forsøk på å sette det opp selv.

Som i en drøm, befant jeg meg plutselig på selve bryllupsfesten, og til min forferdelse så jeg at lokalet ikke var pyntet med så mye som en eneste liten rose.

Så kom det enda større sjokket, jeg hadde glemt å bestille en fotograf for dagen, så ingen brudepar- bilder hadde blitt tatt før jeg hadde drukket for mye vin i et forsøk på å drukne mine egne sorger i et totalt mislykket bryllup.

Under middagen toppet jeg det hele med at jeg ikke hadde bestilt noen hovedrett. Så de mange sultne gjestene fikk kun servert en ussel forrett, og en slapp dessert.

 

- Hvordan kunne jeg la dette skje? Dette skulle være min største dag, hvor alt skulle være så perfekt! Tiden fløy bare i fra meg, jeg rakk jo ikke?

Tenkte jeg i det jeg våknet med et rykk mens magen vrengte seg.

 

Denne drømmen var vel bare den første av mange dette året, neste handler vel om at jeg møter opp naken i altergangen.  


- Speiltvillingene på Facebook - 

Nordens ArkI Sverige fikk vi besøk av et vennepar og datteren deres Sophia, som jeg var dagmamma til da alle tre jentene var ett år gamle. De kom til oss på søndagen og ble over til hjemreisen i går. På mandagen dro vi på tur hele gjengen med dyreparken Nordens Ark som mål. 
Nordens Ark er en fantastisk dyrepark som ligger en time unna den svenske grensen fra Norge. Tvillingene ble fort til trillinger på turen. Tre jenter som er så glade i hverandre, at en liten biltur var nok til å gi hverandre en gjensynsklem hver gang. 

Tusen takk for besøket Charlotte, Sophia og Andreas. Turen ble toppet med dere på besøk! 


Nå er vi tilbake hjemme, og vi voksene har fått tatt igjen litt tapt søvn etter alt for godt selskap om kveldene i Sverige. Nå går vaskemaskinen for fullt, mens vi koser oss ute i sommerværet. Om to dager reiser jeg på jentetur til Danmark! :D 

Sommer er uten tvil årets høydepunkt i mitt liv. Tid for lykkelige stunder. 

Jeg kan være hvem du vil...

... så lenge jeg får være vennen din. 

De er tvillinger, og jenter, med andre ord; søstre. De kan krangle, hyle og klinke til hverandre. Tårene kan trille, og de kan komme på tur med store hulk for å fortelle hvor de har vondt for så å legge skylden på sin søster.

Men mesteparten av tiden, er de venner. Bestevenner og sjelevenner, og la meg ikke glemme, "mor og barn", "tante og onkel", "kusine og tante", "kusine og kusine", "søster og baby", "Elsa og Anna", "Rapunsel og Sophia Den Første" eller "pus og pus".

De roper på "mamma", og jeg roper et "ja" tilbake. Jeg får til svar med en oppgitt tone "ikke du da, det er hun som er mamma!"

Jeg legger de i sengen og hvisker "natta Olivia", men til svar får jeg: "Jeg er ikke Olivia, jeg er Solveig. Så si; natta Solveig!". Jeg prøver på ny og sier som befalt: "god natt Solveig!" til svar sier hun med fnisete stemmen "God natt, tante!"

Jeg går videre til  min andre datter, og forteller "natta Otilie", men jeg må begynne på nytt. For i sengen finnes ingen Otilie, der er det bare en Solveig som skal si god natt til sin tante.

Rundt svingen kom hun løpende, "mor" ropte hun, jeg snudde meg for å se hvem hun ropte på, men ingen var der. "MOR!" sa hun igjen med bestemt stemme. "Meg?" spurte jeg og pekte meg selv på bryste. "Ja, du er jo min mor!". Jeg er hennes mor, men så fremmed et ord. "Er jeg ikke lengre din Mamma?" spurte jeg. "Jo, du er det, men mor er jo det samme!" sa hun som om jeg aldri hadde hørt om det. "Ja, du har jo rett i det. Jeg kan godt være din mor."

- Jeg kan være hvem du vil, så lenge jeg  får være vennen din - 

Stine Skoli 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Hvem er du i din lille kropp?

Jeg hadde ikke rukket å sovne før jeg hørte tre snufs, etterfulgt av tramping langs tregulvet.  Skrittene fomlet i mørket fra soverommet ved siden av og ut i den lange gangen.

- Jeg er her, lød min stemme igjennom døren til barnet i mørket.

Døren åpnet seg, lyset fra måneskinnet reflektere inn igjennom vinduet og lyste svakt opp åpningen til gangen der et 94 cm høyt menneske med bustete hår stoppet et lite sekund.

- Mamma! Sa hun med en stemme myk og lengtende før to gråtkvalte sukk presset seg igjennom leppene.

Hun krabbet opp fotenden av sengen i det jeg åpnet dynen for å slippe henne inn i varmen. Tett inntil min kropp la hun seg med hodet på brystet mitt og en arm rundt midjen min. Jeg trakk henne enda nærmere, så nært at jeg kunne kjenne hennes hjerteslag smelte sammen med mine, så nært at jeg kunne puste inn lukten av det bustete håret. Jeg plantet et lett kyss i pannen da øynene hennes falt igjen.


Hvem er du i din lille kropp, mitt barn?

Det var en gang da hun og jeg var ett. En gang da jeg kunne kjenne hver bevegelse hun gjorde, en gang jeg kunne lytte til min egen magen for å høre hennes hjerteslag. Så kom tiden etterpå, hvor hun og jeg skilte lag. Allikevel hørte vi sammen  slik som en positiv og nagativ ladning trenger hverandre for å skape energi. Alene ville de bare vært et håpløst tilfelle, men sammen kan de gi lys og varme.

Der jeg lå i sengen innså jeg at alt det var lenge siden, at vi ikke lengre var én organisme som var avhengig i hverandre.  Kun da mørket hadde tatt over dagens lys, kun da en ond drøm vekte min datter, kunne vi igjen være ett.

La deg for alltid søke denne tryggheten hos meg, hvisket jeg ut i mørket, til mitt sovende barn.

For da solen igjen traff bakken på vårt land, visste jeg at hun og jeg ikke lengre var vi, men hun   og   jeg. Om morgen var hun ikke lengre bare mitt barn,  men et selvstendig lite menneske på tre år som kunne ta på sine sko selv, og som for hver dag utviklet sin helt egen personlighet.

Kanskje var det de stadige nye personlighetsøyer som fikk øyeblikkene til å virke så annerledes, så fremmede. Og hver dag stilte jeg meg spørsmålene, når lærte du, hvor og hvordan?

 

Jeg spør igjen,  hvem er du i din lille kropp? Jeg trur jeg kjenner deg bedre enn deg selv, men jeg innser stadig at du tar makt over egne tanker og meninger. Jeg kan få øyeblikk hvor jeg føler avstand til deg nesten som en fremmed, og jeg forstår at du bare så vidt har begynt den evige ferden med å bli et menneske med en helt egen personlighet. Jeg kan bare henge på som best jeg kan, for er det ett menneske jeg vil kjenne, så er det deg.

La meg for alltid være din trygghet, venn og mamma!

- Stine Skoli - 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Når barna tar bildene!

I går måtte BT ta en kjøretur etter noen rørdeler til kloakksystemet på hytta. Her hadde det nemlig grodd så mye røtter i rørene at det hele ble potte tett, så da er det jo fint for onkel Åge å ha en nevø som ikke er redd for å ta tak i en spade for så å rive opp rør som i hvert fall ikke jeg har vedig lyst til å røre! 

I stedet for å sitte på hytta og vente, tok jentene og jeg turen til stranden i det fantastiske sommerværet (som var i går, for i dag er det mer høstvær). Etter at jeg hadde tatt noen bilder spurte jentene om de kunne prøve - og hvorfor ikke?! 

Bildene blir jo veldig festlige, og ganske så imponert ble jeg også. De traff i hvert fall på noen av bildene. 


- litt til siden, så treffer du oss. 


- litt til.


- kanskje ta kameraet litt oppover også. 


- Se der ja!! Du traff, da får det bare være at søster har en litt morsom grimase. 


- Vel, ja. Prøv en gang til.  


- Juhu! Nå treffer du oss! 


- Haha, jeg synes du er flink jeg, men nå tenker jeg at du har tatt nok bilder av oss, la oss se på de i stedet. Så kan dere gå ut å leke i vannet etterpå. 

Om alle dager var som gårsdagen! - men det er de ikke. I dag blir det innekos til solen kanskje titter frem litt senere i dag. 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

110 år gammel symaskin

Det var en gang da alt ble laget for å vare... 


Her i Sverige er det litt dårlige internettforbindelser, så dere får bære over meg om det blir litt få innlegg. Det tar rett og slett veldig lang tid, samtidig som jeg må sitte på utvalgte plasser for å få inn signaler. 

I går fikk vi shoppet til store og små på Nordbyen, det var regn på værmeldingen, så da fant vi det bedre å gjøre unna litt handling. Regnet kom ikke og solen tittet frem da vi kom hjem, så vi klager ikke på det. 

Feriehuset vi bor i denne uken, tilhører Bjørn Tore sin onkel, en onkel som vi tre jentene også har tatt til oss som onkelen av alle onkler. Det ligger mye historie til det lille småbruket, og innendørs er det møblert og dekorert med alt tenkelig fra det siste århundre. 

Det er kanskje ikke vanskelig å forstå at min favoritt blant det antikke er symaskinen som står i finstuen. 

Jeg klarte ikke dy meg, jeg var nødt til å studere den nærmere, og tenk .. det er helt mulig å sy med den, og selv om den må tråkkes for å sy, og ikke har en elektrisk kobling, er den utrolig nok ikke så ulik symaskinen som er i dag. Jeg klarte ikke la være å søke opp litt historie, og finne ut når symaskinen ble laget. 

Isaac Merrit Singer grunnla Singer Manufacturing Company i 1851, da han var 40 år gammel. Firmaet skulle produsere og selge et revolusjonerede produkt, og senere ville han bli verdensførende i fremstillingen og distribusjon av syrelaterte produkter. Singer varemerket ble kjent over hele verden, og er fremdeles et kjent symerkenavn. 

Nettopp denne symaskinen ble produsert en gang mellom januar og juni i 1906. Med andre ord er symaskinen 110 år gammel, og den fungerer ikke i dag fordi den har stått til pynt siden den gang den ble laget. Symaskinen viser sine mange sytimer i slitasje her og der, men spesielt der stoffet har slidd over maskinen under sømmene. 

Tenk å kunne vært med på reisen den har hatt.. Tenkt å få se alle klærne den har sydd... 

Det var en gang da alt ble laget for å vare, da alt ble laget med sjel, og hvor hver datalj var tilpasset til fingerspissen. Det var klasse det! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Se hele Kaninparadiset ferdig!

Da er vi på vei til Sverige for å besøke perleplassen som vi er så glad i. Jeg ble nødt til å sette inn støtet i går, noe som betydde at jeg måtte ut og inn i mellom regnfulle byger, og tordenskrall. Jeg hadde litt igjen på kaninhjemmet som jeg ønsker å få ferdig før vi dro, og selv om det mangler litt maling i den lukka utedelen, er alt i hvert fall brukende for de to små sjefene som bor der. 

Kl 22 i går kveld ble jeg ferdig med det som skulle gjøres, og da ble jeg nødt til å knipse noen bilder av kaninparadiset i skumringen. Nå er det ferdig (minus litt maling) !!!  


Velkommen inn i Miffi og Kløver sitt paradis! 

De to små vennene har 60 kvadratmater med område å løpe, hoppe, sprette og sove på. På dagtid når vi er hjemme hopper kaninene fritt på hele området, hvor de har flere skjulesteder i kaninhuset, men også i tunneler under gresshaugene i hagen. Bunnen er sikret hele veien, med en betongplatting etter et gammelt hønsehus, og netting mellom betong og gjerde. Gjerdene er laget av revenetting fordi det har bedre holdbarhet og er sikrere mot nattes rovdyr enn hønsenetting. 

Om natten og når vi er avgårde har kaninene muligheten til å hoppe ut og inn som de vil i en helt lukket del, som ingen råvdyr kan komme seg inn i, eller kaniner kan komme seg ut av. Den lukkede utedelen har også netting under jorden vi har lagt oppå. I utedelen fikk jeg snekret ferdig en trapp ned fra vinduet til kaninhuset i går. Jeg la også til et ekstra krypinn i uteområdet. 1/4 av taket i den lukka utedelen er tettet med planker slik at de alltid har muligheten til å finne skygge og ly. Vindusplassen er favorittplassen for de to små, her har de god oversikt, og frisk luft selv når det er grått og regn utendørs. 

Jeg har også fått ferdig kaninhusets innside. Nå har jeg fått laget kanindo og lagt tepper på gulvet i stedet for flis, det langt mer renslig og mindre å rengjøre. Jeg har også fått laget en hylle til å sette høy og kraftfôr på, så nå slipper jeg å bære med meg dette hver gang jeg skal fylle opp matstasjonene. Pet Food beholderen fant jeg på Nille. Oppå stubben har kaninene et krypinn med varmelampe for kaldere tider. 

Selvgjort er velgjort! - for dere husker vel hvordan det første bilde jeg tok av prosjektet så ut? Det er mange timers arbeid siden.  Nå skal de få kose seg med en vertsfamilie i en ukes tid, og jeg er ikke redd for at kaninene trives i sitt ferdigstilte hjem. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Sommerkos & ferieklare

Gårsdagen var en av de dagene hvor tiden fløy i fra meg. Jeg brukte mesteparten av dagen på å rydde, handle, forberede matretter, rydde litt mer, sortere klesskapet og vaske. Med to barn hjemme, litt dårlig vær og mye som skulle gjøres, ble det litt kaos til tider, med da klokken var 19 var BT kommet hjem fra jobb, og vi var klare til å ta i mot gjester, til tross for at jeg ikke rakk turen innom dusjen. 

Jeg gikk for en ny middagsrett, og en god gammel favoritt dessert. Siden jeg koste meg så i selskapet til min samboer, og to vennepar glemte jeg bort alt som ikke fantes i øyeblikket. Ikke så mye som et Snapchat-bilde fikk jeg tatt i løpet av kvelden med god mat og spill. Det kjennes egentlig litt godt det også, selv om jeg alltid er glad for å ha bilder av koselige stunder i etterkant. 

Siden jeg ikke hadde framme verken mobil eller kamara tok jeg heller aldri bilder av maten, men jeg måå få anbefale disse to rettene! Himmel og hav - nytelse i hver bit! Hovedretten: Helstekt mørbradbiff, servert med sesampoteter, sukkererter, cerrytomater & soppsaus. (Grutenfri rett). Jeg langtidsstekte mørbrad biffen (etter oppskriften: 125 grader i ca en time, til kjernetemperaturen var 61 grader), og lot den hvile i 20 minutter, det ga et vanvittig godt og mørt resultat. 

Dessert: Panna Cotta med limemarinerte jordbær. (Glutenfri rett) Denne sammensetningen av det søte med det friske er helt magisk! og MÅ prøves. Jeg fant ut at dette måtte være den beste desserten jeg hadde smakt for snart to år siden, og jeg har ikke funnet noe som slår den enda. 

Kvelder som dette er noe av det jeg verdsetter mer enn det meste, kanskje ikke så rart når en kveld med gode venner innebærer så mye latter, og gode historier. Alle timer med intes rydding i ett hus som sto på hodet ble totalt glemt da maten sto på bordet. Og nå skal skuldrene fortsette og være i hvilemodus, for i morgen drar vi til Sommerhuset i Sverige.


- De lykkeligste stunder - 

Nå er det allerede gått to år siden vi tok turen til sommerhuset i Sverige, og på ny slår det meg som et klask i pannen, at tiden flyr litt fortere enn jeg ønsker det. Men nå er vi endelig klare for en ferieuke på tunet, der livet kan stoppe litt opp, der tiden går saktere og hvor hver time kan nytes. 
- Speiltvillingene på Facebook - 


 

På ett år..

Blant mine favorittbilder, er bilde fra i fjor sommer der jeg tok bilde av Bjørn Tore som gikk hånd i hånd med jentene våre definitivt ett av dem. Jeg tok bilde av de tre fine da vi var på vei inn til Buggegården; en åpen gård like ved oss. I dag var vi på plass på Buggegården igjen for dyrekos og teater sammen med en til familie på fire. Da begge jentene sprang bort og tok hånda til pappaen sin, kom jeg til å tenke på bilde jeg tok for ganske nøyaktig ett år siden, på samme gården. Jeg ble nødt til å ta et oppdatert bilde, og jeg måtte sjekke om det forrige bilde virkelig ble tatt for bare ett år siden. 

Når og hvordan klarte de to små på bildet til venstre å bli så store som på bilde til høyre?! 

Mye har skjedd på ett år, men dyregleden har ikke endret seg, og gleden med å være på åpen gård var like spennende i dag som for ett år siden. 
Dere kan tro jentene til denne kjekkasen var fornøyde med en dag full av kvalitetstid, etter at han har jobbet over 80 timer denne uka.! Gjett om vi ser frem til at ferien hans starter om 3 dager :) 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Mindre vellykket strandtur

- Et bilde kan beskrive mer enn tusen ord - 

Det kan det så visst gjøre, men i dette tilfellet er det en stor løgn bak kamera. For en litt kortere beskrivelse enn tusen ord til dette bilde kunne vært: En fantastisk dag på stranden, en solrik dag med blå himmel, en nydelig varm sommerdag og deilige badetemperaturer på en strand uten andre mennesker? 

Det var andre mennesker på stranden, men heller ikke veldig mange, det var kanskje fordi det blå været i horisonten ikke var så flott som bilde skulle tilsi. Bak fotografen (ja, bak min rygg) veltet det frem de mørkeste skyer, med torden som runget i det fjerne. Så det var vel ikke alle som var like optimistiske som oss, og pakken strandbaggen denne dagen. Etter en time var det bare å pakke sakene sammen, da regn og sur vind fikk gåsehuden til å reise seg. 

Men en nydelig dag ble det uansett, for litt lengre inn i landet sto solen høyt på himmelen. Og så lenge man er i godt selskap, med solstoler, basseng og god mat trenger vi ikke en strand for å nyte sommerens lykkelige og late dager. 

Mindre vellykket strandtur, men en helt fullkommen dag! 

 

DIY: tak over utestuen

ENDELIG! ENDELIG! ENDELIG! 
Sommeren for to år siden laget vi en platting slik at vi lettere kunne bruke uteområdet vårt. Det var sommeren som var så ekstrem varm, så vi fant fort ut at vi ble nødt til å finne en løsning for å lage et tak slik at vi kunne trekke inn i skyggen på de varmeste dagene, men også at vi kunne sitte ute til tross for duskregn på sommerdager. Vi satt lenge og googlet ulike tak, og da vi fant det perfekte taket kostet det 250 000,- ! Haha!! Det var ikke prisen vi hadde planer om å bruke på dette, men taket ga oss ideen til å lage et tak selv. 

Det viktigste for oss, var at vi kunne få et tak med muligheten for å ha lukket tak eller åpen himmel over utesofaen vår. Så vi reiste til en som spesialsydde båtkalesjer, og fikk han til å sy taket vårt på våre mål, med 5 lommer til å tre stenger inn i. Materialet er det samme som blir brukt til båtkalesjer, noe som betyr at stoffet er solid og vanntett. Vi fikk ikke duken til taket før på sensommeren, så derfor ble takprosjektet utsatt. Fjoråret savnet vi egentlig ikke tak, da det ikke var i nærheten av den flotte sommeren vi hadde for to år siden, og igjen ble prosjektet utsatt. 

Men nå er det altså oppe og går! Wiiihu.! Vi har kjøpt skinner til å dra taket frem og tilbake på, og spesialbestilt aluminiumstenger fra en som har tilgang på dette. BT har fått alt opp og gå, og jeg er så SINNSYKT fornøyd med resultatet. 

Nå kan vi ha strålende sol, halvskygge, eller helt overskygget i utestuen. Og prisen den havnet på ca 13 000 ,- og ikke 250 000 ,-   ;D 

Nå er vi klare for mange kosestunder i utestuen, og dagens DIY tips til å pynte opp før et besøk, er å pynte med ting du allerede har. På bordet har jeg tatt ned det ene nattbordspeilet vårt, og plassert to av blomstervasene jeg har på veggen i stuen, og noen lys for å gjøre stemningen magisk. God helg! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Hyttetrimmen

Det er flere som har spurt meg om hva Crossfit er, og selv om kanskje "google" har et bedre svar, vil jeg fortelle litt kort til dere som ikke har hørt så mye om Crossfit. Crossfit er en treningsform som bygger på styrke og kondisjon med høy intensitet. Treningslokalet er ofte i åpne store rom, og utstyret enkelt: rack, vektstenger, kettlebells, bokser, hoppetau. Med dette utføres øvelser som olympisk vektløfting, spenst trening, styrkeløft, turn og kettebell trening. Treningen er lagt opp til timer med trener, og hver dag inneholder nye og varierte øvelser. Mitt første inntrykk var at treningen var svært effektiv, men også at den passet til alle fordi det er så enkelt å tilpasse vekt og øvelser etter egen styrke og utholdenhet.  

Etter å ha trent i snart ett år, har jeg forelsket med i denne treningsformen. Dette har også ført til at jeg nå kan legge opp litt trening på hyttetur, eller hvor jeg skulle vært. Siden treningsformen bygger på mye bruk av egen kroppsvekt, er det lett å finne øvelser som passer uten et treningssenter å dra til. Med litt fantasi er alt mulig, og vi sitter tre veldig fornøyde jenter etter andre dagen med en treningsøkt her på hytta! Støle er vi også. 
- Kjempegøy at så mange har tatt screenshoot av treningsbildene jeg har delt på Snapchat - jeg håper dere alle har tatt en liten økt!  


Walking lunges / utfall med vanndunk


Thrusters med vanndunk


Deadlift / markløft med vanndunker 


Og hvorfor ikke lage en vektstang av et kosteskaft med noen vannduker på?! Helt genialt for å trene barbell row... 


... og biceps curl


Det trenger ikke å være så vanskelig å få trent, her har fire barn lekt og trent sammen med oss voksne, og klappet og heiet oss frem. 

.. og følelsen etterpå - jeg sier ikke mer. 


- Speiltvillingene på facebook - 

Sy-tutorial Mie-Skjørt

Da er barna ute og leker i solskinn med regn på hytta, noe som betyr den gyldne arbeidstid for min del. Jeg har forhåndsgjort litt arbeid på mønster og steg for steg gjennom syingen av Mie-skjørtet, så jeg håper det er mange som er klare med symaskinene. Dette skjørtet har jeg satt til en vanskelighetsgrad: lett. Så selv om du er ny bak symaksinen, er dette et skjørt som er enkelt å starte med. 

Stofftips

Jeg har sydd skjørtet av 100 % bomull / vevd bomull som ikke har stretch. Annet alternativ: lin


Mønster

Skriv ut mønster Mie-Skjørt

- Husk at når du skal skrive ut møster, må du skrive ut arkene i full størrelse. 

Mønsteret på skjørtedelen viser halve mønsteret. Så når du skal klippe ut mønster, bretter du stoffet dobbelt, så legger du "brettekanten" av mønsteret langs med brettekanten av stoffet. Når du klipper ut da får du et helt stykke. Du skal ha fire slike skjørtestykker. Og to deler av mønsteret til "pyntespenne". 

Jeg har sydd skjørtet av 100 % bomull / vevd bomull som ikke har stretch. Annet alternativ: lin


Steg for steg søm

Legg pyntespenne-stykkene rette mot rette, og sy langs kanten hele veien. Klipp så et snitt i det ene stoffstykke slik at du får et hull du kan vrenge alt igjennom. 

Vreng, stikk ut hjørnene og press stykket med strykejernet. 

Legg skjørtestykkene rette mot rett og sy langsidene. Fortsett til alle de fire stykkene er sydd sammen til et "skjørt" Brett ned kanten til vrangsiden og bruk et strykejern til å presse ned kanten så du slipper å nåle. Første runden bretter du ned ca 1 cm. 

Brett en runde til, nå better du ned ca tre cm, eller så langt at du får plass til en bred stikk inni løpegangen du har brettet. 

Fest brettekanten med en søm. Tips: Ha skjørtet med vrangen ut og legg skjørtet inn slik at du syr fra rettsiden, det gir penest søm. Sy rundt, men la det stå igjen ca 3 cm til å tre inn strikken. 

Tre inn strikken, stram til ønsket livvidde, fest strikken ved å sy den fast i hverandre. Plasser den inn i løpegangen, og sy igjen hullet som du lot stå åpent. 

Brett kanten av skjørtes bunn opp og sy langs kanten. Siden jeg har overlock, overlocker jeg bunnen og bretter den en gang opp. Om du ikke har det, kan du brette to ganger opp for å skjule klippekanten og unngå rakning. Brett da 1 cm opp to ganger. 

Til slutt fester du pyntespennen ved å sy fast to knapper igjennom pyntespenne og skjørt. - Gratulerer du har sydd ferdig et Mie-skjørt! 
- Neste sy-tutorial blir blusen som jentene har på seg sammen med Mie-skjørtet. 

- Se flere syoppskrifter til barn


- Få med deg syoppdateringer gjennom Facebook - 

Men først, buksa må av!Endelig har vi landet på hytta, og utført den viktigste starten på hyttelivet: få revet av den torturistiske olabuksa! Gjemt den i bunn av baggen, og hoppet i en myk, varm, behagelig og mindre lekker joggebukse! For under beskriver hyttereglene, hva vi skal leve etter de neste dagene. 

Vi har allerede funnet oss godt til rette! 6 jenter på tur kan bare bli bedre ved at enda en venninne kommer opp i morgen.
Otilie, Olivia og jeg, møtte min fantastiske navnsøster/ nesten søster/ forlover/ solstråle (kjær venn med mange navn); Stine, og hennes to døtre i dag litt over ti. Så har vi kjørt opp til hytta deres for å nyte late dager, med aller mest kos i den siste arbeidsuka før mennene våre starter ferie. I morgen kommer også vår gode venninne Lena opp til oss, fremdeles uten barn, men uten tvil kvinnen med flest husmorpoeng krysset av i taket. - Vi klarer nesten ikke vente på hjemmebakt surdeigs(bjarne)brød, Lena <3 

Kanskje var det ikke rart det ble knapt med søvn på meg i natt, med to jenter som gledet seg så mye til hyttetur og jentetur, at de var klare til å dra fra kl 01:35 i natt! Da er det godt vi har all verdens med mulighet for å slappe av uten stress og mas som skulle og burde vært gjort. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

DIY bryllupsinvitasjoner

Nå som både kirke og festlokalet er bestilt til bryllupet vårt, kunne jeg sette meg ned å lage noen prøver på bryllupsinvitasjoner. Herlighet, så sykt moro. Jeg har lyst til å lage så mye som mulig selv, og da er invitasjoner en del av det. Å gjøre kreativiteten om til virkelighet er noe jeg ånder for, samtidig håper jeg det vil være med på å inspirere andre til og sette seg ned med bryllupsforberedelser, og gjøre/lage masse selv. 

Siden invitasjoner er noe som bør komme ut om ikke så alt for lang tid, var det det første jeg kunne sette meg ned med. Og jeg har laget to utkast, så får jeg se om det blir noen alá dette, eller om jeg faller på noe helt annet. Hjemmelaget blir det uansett.


Jeg ble nødt til å teste ut min nye kuttemaskin, Silhouette Cameo til invitasjonskortene. Jeg kjøpte en mal som kutter ut kortet som bildet under viser. Det første bildet viser fremsiden av kortet, hvor åpningen er omtrent på midten. Jeg syntes kortet var så stilig da jeg så det, men da jeg hadde laget det syntes jeg faktisk det ble litt for enkelt, og litt for svart-hvitt. Jeg er nok ikke en veldig minimalistisk person av meg, og trives bedre med preg av vintage og shabby. ... Så derfor gjorde jeg om litt på klippemalene, og laget en prøve nr to.Jeg ser for meg at når jeg har bestemt meg for hvordan invitasjonen endelig skal se ut, så skal min kjære kuttemaskin gjøre en stor jobb, før jeg ber inn til vinkveld med jentegjengen, og lar de hjelpe meg med å lime alt sammen til en stor bukett ferske og hjemmelage invitasjonskort. - Få med deg brudeferden gjennom Facebook - 


 

Forandring i stuen

Jentene og jeg har startet første dag av ferien. Jeg fikk den perfekte morgen da jeg våknet en halvtime før jentene og rakk å drikke en varm kopp kaffe før de kom trippende ned trappen. Nå er det ferie, så da er alt lov, med hver sin rosinboks sitter jentene og koser seg i sofaen med oppdrag Nemo på tv. 

I går hadde BT og jeg en skikkelig rydderunde i huset. Da jeg holdt på å rydde bort syrester fra gulvet i stuen, og få ting tilbake på plass, ble jeg bitt av "forandring-fryder" i armen. Så etter å ha skrellet plassen for rot, begynte jeg å flytte rundt på det ene og det andre. Stuen vår begrenser jo ommøblering i en stor grad, men det er rart hvor annerledes det blir bare ved å flytte en lampe, eller bytte ut litt pyntegjenstander. 

For øyeblikket er det gardinløst her, for gardinene trengte rett og slett en tur i vaska. Så får jeg se om de gamle kommer tilbake på plass, eller om jeg rett og slett skal få litt nytt inn. Vi har bestilt ny sofa, og jeg kan ikke vente til vi får den! Det skal bli så vanvittig godt å få byttet ut den mørke jeg er så lei av. I går gjore jeg en ny vri på lyktene/blomstervasene jeg har laget til veggen. De har byttet på å ha telys og blomster i seg tidligere. I går var jeg en tur på plantasjen og kjøpe noen små grønne planter som jeg plantet i lyktene/blomstervasene, men litt pyntesand oppi. Dette ble så koselig, dog jeg mangler litt sand til den øverste. 

Her skal vi nyte en dag hjemme, før vi reiser på hyttetur i morgen. 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Scrapping eller skravling?

 

I går kveld var samboeren til min gode venninne Charlotte på pokerkveld, og her hjemme var det fotball på TV. Så da var det bedre at vi fruene tok en scrapbook-kveld sammen. Og selv om vi satt fra 20 til 01, ble det ikke den mest produktive kvelden vår, men snakkeapperatet fikk i hvertfall brukt seg. Charlotte jobbet med scrapbook- album av datteren Sophia, som dere kanskje husker jeg var dagmamma for. Jeg fikk laget en proto på bryllupsinvitasjoner. 

Siden sist bryllupsoppdateringer: Så har vi faktisk flyttet datoen for den store dagen, og lokaler er booket. Det var lokalet som gjorde at vi måtte flytte datoen for vielsen, men det er bare snakk om en uke :) Jeg gleder meg til å ta dere med videre i bryllupsplanleggingen! Litt rot, men aller mest kos! 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Skjedde dette på ekte?

Svigermor ringte, det var på formiddagen i går. Selvsagt skulle hun få lov til å stjele barna på en overnatting før ferien deres. Med en samboer som "aldri" har fri, og som så klart skulle jobbe litt ekstra i dag, bestemte jeg meg for å gjøre noe jeg ikke har gjort siden ... aldri i mitt liv! 

Jeg kunne sove lenge, og sto opp 08:10! Det er i hvertfall lengre enn 05:10 eller 06:10. Kl 9 dro jeg på meg morgenkåpen og laget meg en frokost som ikke kan sammenlignes med en frokost med småbarn, som gjerne består i at brødskiven med gulost lukter makrell i tomat, og kaffen som er kald før den treffer leppende.  

Med mr. Mac og lovely Pinell har jeg hatt godt selvskap i å se en film på sengekanten med en frokost bestående av polarbrød med honning, og spekeskine med egg, grønnsaksjuice, nytraktet kaffe, norske jordbær, sjokoladekuler, yoghurtnøtter, og sjokoladepuddig med vaniljesaus. 

Det er bare en ting å si: AMEN!! 

Jeg unner ALLE mødre der ute, en morgen som dette. 

/Balsam for sjelen! 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Rose-bluse og Mie-skjørtSiden jeg er ferdig med å sy bluse og skjørt til begge jentene, er det vel på tide og vise det ferdige resultatet.

Jeg satt nettopp og skulle velge ut navn til de to modellene. Det er ikke alltid like enkelt, men da jeg skulle ha to navn samtidig, dukket Rose og Mie opp i underbevisstheten min. Rose og Mie var de to navnene jeg hadde lyst til at Otilie og Olivia skulle hete, da vi fant ut at det befant seg to jenter i magen. Det var i følge pappaen deres alt for spesielle navn, så da måtte vi diskutere videre på det store valget om navn til våre barn. Men vi ble enige om en ting, skulle det vise seg at en av de to babyene allikevel var en gutt, ville de komme til å hete Mie og Max. Det ble jo ikke helt i nærheten av det, så hvorfor ikke legge litt historie i det nye antrekket: Rose-bluse og Mie-skjørt ! Jeg liker det! 

Her har dere altså de to modellene som kommer i digitale mønster med "steg for steg" veiledning igjennom syingen. Jeg er så fornøyd med at de to plaggene har en vanskelighetsgrad der skjørtet er lett som en plett, og blusen - hakket vanskligere, men helt gjennomførbart! På den måten føler jeg at jeg treffer mange lesere som henter inspirasjon til å sy her inne. 

Jeg trur også denne modellen passer godt til barn fra 1 år til kanskje 10 år? (ønsk dere gjerne størrelse til mønster).  


- Detaljer - 


Jeg husker jeg tenkte den gangen jeg begynte å sy, at hjemmesydde klær kunne passe seg fint som billige barnehageklær. Jeg må innrømme at barnehageklær er kjøpeklær. For når jeg syr elsker jeg å gjøre det lille ekstra ut av det, denne modellen blir perfekt i sommerværet, men også ellers i året til bursdager og andre selskap. Et behagelig antrekk med den lille prikken over i'en. 

Jeg har på denne modellen, også hentet inspirasjon fra Pinterest, slik jeg gjorde med Daisy Dress. 

Så fort jeg får ferdig det digitale mønsteret, kommer oppskriften ut på bloggen. Hvis noen hadde tenkt seg på en stoffbutikk før jeg får delt mønster, kan jeg ramse opp det som trengs til disse to modellene. 

  • Stoff - Bomull, uten stretch til overdel og underdel
  • Bred strikk til livet på skjørtet
  • 2 knapper
  • En oppspretter til å ta bort sømmer er også viktig for deg som skal sy blusen

- Se mer av mine syinnlegg? - 

- Speiltvillingene på Facebook -