hits

september 2014

Positiv grensesetting - i praksis

Vi har mer enn hva foreldrene våre var blitt opptatt av å være padagogiske forbilder for barna vår. Jeg har jobbet et år i barnehage med pedagog på pedagog rundt ørene mine dag inn og dag ut. Pedagoger med flere års utdannelse og år med erfaring fra arbeidsplassen. En ting jeg ikke var klar over da jeg startet å jobbe med barn, var hvordan man skal snakke til et barn og gi positiv grensesetting. I teorien lyder det slik: 

Sett grenser uten å si "NEI", "IKKE" og "IKKE LOV"!  

Jeg skal love dere at jeg slet som et barn på sykkel for første gang i sitt liv.
- "NEI, ikke slå henne"
- "NEI, du får ikke lov til å helle vann på gulvet!"
- "Nei, ikke stjel leken han hadde"

"Hva kunne du sagt i stedet for den setningen, Stine?" Ble jeg ofte spurt. Og etter som tiden gikk ble det lettere.
- "Stopp" (jeg setter meg ned på huk til barnet som slår og fortsetter:, "hva skjer hvis du slår jenta?"
- "Drikke vannet, eller hell det ut i vasken om du er ferdig"
- "Leken var gutten sin, skal vi gi den tilbake og finne en ny?" 

Jeg observerte mine kollegaer godt, de er jo alle forskjellige, noen er flinkere til å være pedagogisk enn andre. Og til min glede så jeg godt hvorfor man skal kutte ut ordene, nei, ikke og ikke lov til barn. De som klarte dette med glans fikk alltid den resposen vi ønsker å få fra barna. Et tankespinn over hva man kan gjøre i stedet for å gjøre "noe dumt". De som derimot lot seg irritere selv og sa med en sint stemmme, nei, ikke og ikke lov - møtte barn som skrek tilbake, ble mer sint, eller fortsatte å gjøre "rampestreken"

Hvorfor skal vi ikke si, NEI, IKKE og IKKE LOV  

Barn hermer etter oss og lærer av alt vi gjør. Blir vi sinte og frustrete smittes det over på barna. 
Enkelte barn tåler ikke å få et nei, de kaster seg ut i et sinne eller i en frustrasjon fordi de ikke får lov til å gjøre det de ønsket.
Mye nei skaper en negativ hverdag med lite utviklede sosialt læringsmiljø. Hva forstår egentlig et barn av ordet nei eller ikke lov? De tenker ikke konsevenser slik vi voksene gjør, de skjønner ikke at om de går rundt med en glassgjenstand at den kan knuse om de mister den om vi bare sier: "nei, du har ikke lov til å leke med den".

I praksis med egne barn

Selv om teorien er enkel, er det noe annet i praktisk. Det er også forskjell på praksis i en barnehage og i et hjem med egne barn. Jeg trur og føler at jeg klarer å være pedagogisk ovenfor mine barn, men så tar jeg meg i det gang på gang hvor mange ganger jeg sier nei, ikke eller ikke lov i løpet av en dag. Jeg trur nesten det er de mest brukte ordene i hverdagen. 

"nei, det er mamma sin" - smiler jeg
"nei, du kan ikke ta boka til søsteren din, når hun sitter å leser i den" - sier jeg litt oppgitt etter å ha sagt det 10 ganger tidligere samme dag. 
"NEI! Stopp, ikke bli sur for at maten ikke kommer fort nok, ser dere ikke at jeg smører skivene deres nå?" Sier jeg med en krass tone 
"NEEEEI!! DET DER ER IKKE LOV!!!" Roper jeg ut mens jeg løper inn i stuen fra kjøkkenet som jeg holdt på å rydde av etter maten, da jeg plutselig oppdager at jentene har fått tak i rosebuketten på stuebordet, tømt ut vannet i vasen på gulvet og står og river av roseblad etter roseblad. Jeg tar tak i et barn og setter henne litt brutalt ned i sofaen før jeg hiver meg til og sett hun andre ved siden av. De ler av hoppeturen ned i sofaen og jeg kjenner frustrasjonen bygger seg opp enda noen hakk. 

Det føles rett og slett umulig å kutte ordene nei, ikke og ikke lov til barn som er så små at de ikke skjønner et ord av hva jeg sier om jeg ber de reflektere hva som skjer om de står på en stol på et bein og danser. Falle ned å slå seg? Hva er det egentlig??  

Det er ingen barn i en barnehage som klarer å få deg mer frustrert og sint enn dine egne barn. Og blir vi rammet av disse tilstanden skal man søren meg være god for å klare å sette seg ned med en rolig tone og gi positiv grensesetting for den hundrede gangen i løpet av dagen.

Jentene var trøtte og sultene, de gikk i beina mine og lategråt og hyla, tydelige misfornøyde. Jeg sto på kjøkkenet og laget klar middagen så fort jeg overhode kunne. Den intense serringen trengte seg sterkere og sterkere inn i skallen min, som også begynte å bli sliten og lav på energi:

"!!ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ!!" Hyler jeg ut, "HØRER DERE HVORDAN DETTE ER FOR ØRENE DERES??" - frustrasjonen fikk det til å renne over, jeg hylte tilbake. Vet dere hva jeg oppnådde? To jenter som hermet etter mammaen sin og økte støynivået med 10 desibel! - Kanskje ikke det lureste jeg har gjort. Potene var enda harde da vi spiste, men med nytt påskudd av energi fikk vi alle kommet tilbake til hektene igjen med smil om munnene. 

Jeg beundrer de få som klarer å holde seg rolige og pedagogiske til en hver tid for sine egne barn. Jeg blir så imponert, jeg prøver så hardt jeg kan, men "nei, "ikke" og "ikke lov" ramler ut av munnen min fortere enn jeg rekker å tenke...
Det er rett og slett en kunst, som krever en god dose trening. Takk og lov for at vi har en ny mulighet hver morgen til å si "nei" litt færre ganger. - Speiltvillingmammaen - 

 

Høstferie

Woho, nå begynner blåmandagen å gå over til nok en herlig mandag. Kusinen min på 12 er kommet for å ta litt høstferie med oss. Hun elsker barn og hest, og da er jo kusine Stine favoritt stedet og dra til i ferier. 

Bladene har begynt å forvandles i nydelige høstfarger, jakker og skjerf er funnet frem og epler og pærer henger modne på trærne. Selv om jeg alltid tenker at høsten er den verste årstiden fordi det da blir kaldt, regn og mørk dag inn og dag ut, kommer jeg også på hvor fantastisk høsten også er. Hvor koselig det er å tenne stearinlys og sitte under teppe når det er litt huskaldt. Og så fantastisk vakkert det er ute når solen skinner og trærne viser seg i rødt, gult og oransje.   

Jeg fikk akkurat noen herlige bilder som Kamilla tok i studioet sitt sist uke av høstjentene ^^, Utrolig koselige bilder. 

Også fikk jeg akkurat mail om at en artikkel jeg ble intervjuet til er lagt ut på mammanett.no, HER - for dere som vil lese :)

Ha en nydelig dag alle sammen :)

 
Blåmandag?

Klokken er 07:45 og allerede kan jeg påstå at denne dagen er en blå-mandag. Det er ikke kaldt her, men jeg fryser. Jeg er våken, men hjernen sover. Øynelokkene er hovene, halsen er tørr og klør, og nesen er ikke til å puste igjennom. Jeg var oppe kl 7, selv om tiden jeg sovnet i går ikke tilsier at jeg burde være våken enda... Jeg er så trøtt - nei, jeg har mye å gjøre.. Var tankene da vekkerklokken ringte. 

Når jeg ser meg rundt er det rot og hundehår overalt. Jeg får mark av synet. Helgen skulle være så effektiv, noe den også har vært som dere kan se ved fraværet her på bloggen. Jeg har sydd og jeg har malt dører i tillegg til at jeg har vært med venninne og i familieselskap.
Jeg støvsuget to ganger i går, men allikevel er gulvet i stuen dekket av et svart teppe med hår. Jeg fatter ikke at det kan være så mye hår på den hunden vår. Støvsugerpose på støvsugerpose blir full selv om jeg børster det jeg kan ute med et resultat av at det ser ut som jeg har flådd et dyr. Heldigvis er røytetiden snart over....

I går hadde jeg sysperre. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg måtte ta opp igjen en søm jeg hadde sydd. Åpenbart ikke konsentrent. Til slutt hadde jeg lyst til å kaste symaskinen ut vinduet og kaste de to kjolene jeg satt og sydde. Fornuften holdt meg igjen.  Og etter å ha sydd en kjole to ganger, kanskje tre med alle sømfeilene så er den ene endelig ferdig. Men passer den? Aner ikke! 

Prøvde å ta et bilde av meg selv med kjolen og rotet i bakgrunnen til dette innlegget - BATTERY AXHAUSTED 

Haha..! Drikker noen kopper kaffe mens jeg rydder og venter på at jentene skal våkne jeg, så snakkes vi igjen om litt ;) 

God høstferie til alle som har det :)

Strike a pose...

... at the horseback! 

Jeg har blitt etterlyst i dag, så det er vel på tide å komme med dagens innlegg :) 

BT er i Oslo denne helgen, så jeg er alene med jentene, og i dag var min beste venninne hjemme her på besøk så jentene og jeg har tilbragt mesteparten av tiden sammen med henne. Jentene har hatt en periode nå hvor de har tullet på kveldene og natten, det samme skjedde i går kveld, så i dag måtte jeg faktisk gå opp å vekke de 10:30. Haha. Stakkar, de var nok trøtte.

Vi rakk ikke mer enn å spise og skifte før vi tok turen til stallen hvor vi møtte venninna mi. Hun solgte hesten sin for litt siden da hun skulle flytte så hun var helt klart med på en stalldate.  


- Queen og Kaja - 

Jentene sov dagluren i vogna, mens vi fikk ridd litt. Helt perfekt
Og siden Queen titter innom bloggen i dag må jeg jo gi en liten tilbakemelding på innlegget hvor jeg spurte om dere ville lese min historie om Queen's Diamond. Jeg kommer helt klart til å dele historien med dere, for gud så mange som var positive til det. Det var virkelig hyggelig å høre :) 

Første innlegg kommer til uken :)  

Tidsangst

Et sug stikker meg i magen i det jeg oppfatter at det er fredag. Fredag igjen? Det kan ikke være mulig! -Tenker jeg, mens det bygger seg opp til en panikk i hodet mitt. Tankenene virrer fra det ene til det andre, som om jeg prøver å få på plass uken dag etter dag. Det blir et enda større kaos, og jeg griper hånden om mobilen - 26. septemper - leser jeg. -Var det ikke akkurat august? Er vi snart i oktober?! 

Jeg får ikke vondt i magen fordi det er fredag, fredag er min favorittdag i uken. Men jeg forstår ikke hvor det blir av dagenene i mellom. Og når fredagen ringer inn, vet jeg at enda en uke hjemme med mine to små som skulle være baby i en evighet er over. Enda en uke som jeg aldri vil få oppleve igjen har rent vekk som sand i mellom fingrene. Uansett hvor bitende trøtt jeg er på morgen står jeg opp kl 7 for at hver dag skal bli så lang som mulig, enda jentene ikke står opp før 8-9. 

Jeg ser for meg, meg selv i hodet mitt. Jeg løper en lang koridor, så fort jeg kan. I enden henger en stor klokke med visere som snurrer alt for fort rundt og rundt. Jeg når klokka og kjemper i panikk og sinne for å få viserene til å slutte å snurre så fort. - Dette er min indre tidsangs. Jeg tenker på hvordan det var før, den tiden jeg også syntes tiden gikk fort, men den tiden jeg også hadde dager hvor jeg kjedet meg, dager støvkornene sto stille i luften og hvert tikk fra minuttviseren virket som en evighet. Disse øyeblikkene er nesten glemt i nå. Jeg husker ikke hva god tid er, jeg husker ikke sist jeg kom for tidlig og jeg husker ikke sist jeg kjedet meg. 

De to små som ligger over meg og sover i dette øyeblikk har beriket hver dag med latter og glede. De tryller vekk dagene fordi de ikke gir rom for å kjede seg. Klokka i hodet mitt jeg kjemper en kamp med, forvandles til mine to små barn, jeg knekker sammen på kne, jeg griper de med armene mine og drar de inn til meg. Jeg kjenner hvordan morshjertet slår for dem og innser at tiden kan gå så fort den bare vil så lenge jeg kan gi mine barn en klem. 

Oppsummeringen av uken faller på plass, den ble ikke bare borte, den ga nye minner for livet. 

 • Damen fra Stavanger som nesten gikk i stå av hvor nydelige jentene var på butikken, og sa med en grøtete stemme: "du har jo to, så heldig du er"
 • Den lage skogsturen med familien sist søndag som beviste hvor sterke vi alle er, og hvor hyggelig vi har det på tur sammen.
 • De nye bæremeisene vi kjøpte og fikk denne uken som blir starten på mange fine turer sammen som en familie
 • Olivia som plutselig sa ordrett "natta" til gjestene våre for første gang da hun skulle legge seg
 • Stua som endelig ble ferdig
 • Jentene som ikke klarte å legge fra seg pelsputene i jeg hadde sydd fordi de var så myke og gode å kose med. 

Uansett hvor store barna mine blir, kommer jeg nok aldri til å bli klar for å gi slipp på dem, selv om jeg vet jeg må...- Speiltvillingmammaen - 

 
Sy trekk til IKEA barnestol

God kveld alle :) 

I dag har jeg fått sydd ferdig ett trekk til den ene stolen til jentene. Det var flere som nevnte at de hadde like stoler fra IKEA til sine barn da jeg la ut første bilde av våre. De koster ikke mer enn 150,- og barna elsker dem, så stolen er virkelig fin å ha i alle småbarnshjem. Men det er en aldri så stor feil (spør du meg) på disse stolene, og det er at trekket er kremhvitt. Kremhvitt og barn? Det funker ikke i dette hus i alle fall, og flere spurte meg om jeg kunne dele fremgangmåte om jeg fikk sydd nytt trekk til stolene.

Jeg har tenkt meg frem til min løsning, den er super simpel å sy selv for en helt nygebynner bak symaskinen. Kun rette sømmer, og ingen ting innviklet. Så her kommer den: 

Til en stol trenger du:

 • 160 cm stoff.  (bruk et stoff uten stretch)
 • (trykk-knapper) 

Det første du skal gjøre etter at stoffet du har kjøpt er vasket og tørket (grunnen til det bør vaskes først er fordi stoffer kryper litt ved første vask, og da kan trekket bli for lite om det ikke er vasket før du setter i gang å sy), er å klippe ut to rektangler i målene på bildet over. 

1. Klipp ut stoffbitene. 

2. Brett alle kortsidene to ganger inn for å sjule klippesømmen. Strøy over bretten din så den holder seg slik. 

3. Viser hvordan kortsidene av begge stoffstykkene blir når du har brettet

4. Sy langs kortsidene for å feste bretten. Sy alltid med fremsiden av stoffet opp mot deg for best resultat, og bruk strekene på symaskinen til å sikte inn stoffet så du syr så rett du kan.

5. Viser søm fra fremsiden

6. Viser søm fra baksiden

7. Finn frem den lange delen og legg den på gulvet med fremsiden av stoffet opp mot deg. Brett så den ene kortsiden 6 cm tilbake over stoffet og fest med nåler i hver side. Den andre skortsiden bretter du 34 cm tilbake over stoffet og fester nåler langs kantene (tre på hver side holder ;) ) 

8. Finn frem det minste rektangelet og legg det rett mot rette over stykket av stoffet på det store rektangelet som synes. Det skal passe ganske godt i mellom der. Fest med nåler.

9. Sy langs hele langsidene på begge sider. 

10. Viser en god søm. Først en rett så en sikksakk på utsiden. 

11. Du er faktisk ferdig med å sy og kan vrenge stoffet og tre inn puten fra IKEA stolen. 


Hvis puta blir stående for mye ut når du setter den på plass i stolen kan du feste på et par trykk-knapper på hver side - slik:1. Brett hodeputa tilbake slik den skal være

2. Merk av to punkter i hvert hjørne av puta

3. Ta ut puten inni trekket ditt og fest trykk-knappene til stoffet der du har merket av (obs: ikke igjennom begge stoffene, du må tre hånden inn i trekket slik at du fester knappen i bare den ene delen.)

4. Viser de fire trykk-knappene om du ser GODT etter ;)

Tre inn puten igjen og fest knappene i hverandre. Verre var det ikke :)  


P * E * F * E * K * T * E - k r ø l l e r

REKLAME

Sist uke la jeg ut et bilde på IG hvor jeg hadde krøllet håret og fikk noen spørsmål om hvordan jeg lagde krøllene mine. Svaret er enkelt: MAST 
Og det er faktisk en revolusjon for min del etter at jeg startet å bruke MAST sin krølltang.Tidligere har jeg hatt den gode gamle krølltangen med en slik klips på som man fester håret med før man beynner å rulle. Den er det LENGE siden jeg ga opp, jeg har alt for mye hår så slike blir alt for små, i tillegg legger de ofte fra seg et merke i håret ved klipsen på tangen - ikke pent! Så hva gjorde jeg da siden jeg elsker å ha krøller, jo jeg brukte rettetangen til å lage krøllene. Det blir store fine krøller, men det tar enormt med tid å bruke en rettetang for å lage krøller sammenlignet med å bruke en krølltang. Det er også vanskelig å få krøllene jevne ved bruk av rettetang.  

Dette er heldigvis historie, så nå kan jeg vise dere hvordan jeg lager krøllene mine i dag. Det er super enkelt, det tar kort tid og det gir et perfekt resultat. 

Krøllstaven til MAST har en liten sort støtte helt i enden av varmedelen som man setter krøllstaven på når den er varm slik at varmedelen ikke går ned i materialene, denne lille støtten kan også brukes til en ting til, nettopp å holde fast håret som skal krølles. Det er super enkelt - du tar en sesksjon hår på 2-5 cm legger den på den lilla siden av den sorte støttet og snurrer resten rundt varme delen av krøllstaven, holder i ca 5 sekunder før du slipper og får nydelige krøller. 

For meg er det viktig med produkter som tar vare på håret, det er ingen hemmelighet at hår blir slitt, og med den lengden jeg har, må jeg være ekstra flink til å passe på det. Derfor bruker jeg et varmebeskyttende produkt før jeg starter krøllingen - noe alle burde gjøre uansett lengde. GORGEOUS KRØLLSPRAY - CURL ENCHANCE er VIRKELIG å anbefale. Dette er et varmebeskyttende produkt som også gir shine og hold samtidig som den lukter himmelsk. 

Et veldig nytting produkt som hjelper deg med å få krøllet håret seksjon etter seksjon for best resultat er delingsklemmene til MAST. Det er så mye lettere å bruke slike enn å sette opp håret som ikke skal krølles i en strikk. Ja, takk til alt som forenkler ting! :)

Og slik  blir resultatet når hele håret er krøllet med MAST VOL.1. Se på de nydelige korketrekkerene da^^, Jeg avslutter det hele med å gre igjennom håret for å separere krøllene litt før jeg avslutter med hårsprayen STYLING SPRAY SOFT 220ml Art By Henrik Steen. En veldig fin hårspray som gir god hold uten å gjøre håret helt stivt.

At MAST krøllstav er Norges mest omtalte krøllstav er heller ingen hemmelighet. Jeg har ønsket meg den lenge nå, fordi alle snakker om den. Kanskje ikke rart, for den oppfyller alle de gode tilbakemeldingene med glans. Den er rett og slett helt fantastisk! Til og med Rihanna har en ^^, 

Krøllene faller heller ikke ut av håret etter kort tid, bilde under er tatt av håret etter en hel dag på farten samt en god natts søvn. Krøllene blir litt tonet ut og får en naturlig look. 

En liten repitisjon på produktene til perfekte krøller: 

1. GORGEOUS KRØLLSPRAY - CURL ENCHANCE

2. Delingsklemmene til MAST

3. MAST Vol.1 KRØLLTANG (den jeg har) eller MAST Vol.2 KRØLLTANG - for større krøller 

4. STYLING SPRAY SOFT 220ml Art By Henrik Steen

Dette er virkelig produkter jeg anbefaler på det varmeste, og jeg kan love med hånden på hjertet at du kommer til å bli like fornøyd som meg med produktene. 

 
Stua vår

Nå kan jeg vel endelig si at stuen er så godt som ferdig - for denne gang. ^^,

Jeg har bodd her i tre år nå og det har skjedd en del siden den gang! Haha. En ting som er helt sikkert, BT skal få slippe å bry som om innredning av vårt hus. De to øverste bildene viser hvordan det så ut her da jeg flyttet inn, med unntak av blomstene på bilde nr to, de hadde jeg kjøpt. Og hvis dere ser den planta som står på gulvet til venstre for vinduet i bilde to så finner du den igjen på bilde fra stuen tatt i dag. Jeg kaller det kjærlighetsplanta vår, den kjøpte jeg da jeg flyttet inn og lever enda - helt utrolig med tanken på hvor god jeg er til å ta livet av planter!  

Vi malte og jeg byttet ut det ene møbelet etter den andre. Jeg ble alikevell aldri fornøyd før vi tok tak i det grusomme gulvbelegget. Det sies at man kan pusse opp så mye man vil, hvis man ikke er fornøyd med gulvet vil du aldri bli 100 % fornøyd med rommet. Dette er nok det rommet jeg har gjort mest på til minst penge. Sofaen er det eneste møbelet som vi kjøpte ny for tre år siden. På det første bilde ser dere en liten titt av sofaen som sto i huset. Hjelpes - ikke var den god å sitte i heller.
Spisestuebordet vårt sto her da jeg flyttet inn og det er vel egentlig etter dette bordet hele stilen min fikk sin begynnelse. Jeg elsket det. Jeg brukte nesten to år på å finne stoler som matchet, til slutt var det mamma som fant de vi har i dag på finn til en billig penge. De var riktig nok i gal farge, men det fikset jeg med et strøk hvit voks og nye trekk. 
TV-hyllen gjorde jeg om fra den gamle sorte som vi hadde fått av mamma da hun og samboeren kjøpte hus sammen og hadde en til overs. Jeg har funnet materialer i låven og skapt min egen stil ved å bruke disse plankene flere steder: Bordet (også fått av mamma ved husskifte) byttet jeg ut glassplaten med planker. Kommode (sto på gården fra tidligere eiere) ble malt og fikk nytt topplokk i samme plankene, speilet over kommoden. IKEA bord med trelampen og blomsten fikk samme stilen og hyllene i spisestuen.  

Jeg har basert hele stilen min på rolige og tidløse farger slik at jeg kan freshe opp med fargede detaljer når jeg føler behovet for forandring. På den måten blir det veldig enkel for ikke å snakke om billig og gjøre om. Kun ved å skifte putetrekk, blomster og lys får jeg en ny effekt av stuen. Nå har jeg innredet med høstens farger. 

(Alle møblene jeg har laget/fikset ligger i kategorien DIY, puter med fremgangsmåte ligger i kategorien syoppskrifter)

Jeg trur at grunnen til at jeg har blitt så fornøyd med stua mi er på bakgrunn av all jobben som er lagt bak. For ved hver kvadratmeter av stua er det noe jeg og BT har gjort på egenhånd. Dette er min og bare min stil fordi jeg faktisk har laget nesten alt sammen selv. Det er faktisk litt kult og kunne si, og noe jeg anbefaler dere alle til å prøve ut. Om det ikke er å snekre sammen møbler så kan man i hvert fall lage mye fint av pyntegjenstander selv. Det er så mye tøffere å kunne si at du har laget det enn å fortelle hvor du har kjøpt det. 

Håper dere liker stuen, like godt som meg. Og at den kan inspirere dere til å finne skrot og rot, her og der og gjøre det om til noe du vil sette pris på :)

Disse bildene ble tatt tidlig i dag, hehe. Jeg kan vel ikke skryte på meg å si at dette er et normalt syn av stua vår. Jentene har akkurat lagt seg for dagluren sin, og nå ser det slik ut:

 


 

 

Vixen blog awards

God morgen alle sammen :) 

I går tikket det inn en kommentar fra Tonje Helen hvor det sto: "Hei, ville bare legge inn en kommentar å fortelle at jeg har stemt på deg som årets livsstilblogg og årets interiørblogg på vixen blog awards :) Håper alle de andre leserene dine stemmer på deg også" 

Jeg kan jo ikke si annet enn at jeg blir varm i hele hjerte av at noen tar seg tid til å stemme på bloggen min. Det ville vært veldig stort, ja faktisk en ære å kunne få en bloggtittel for all jobben lagt i bloggen 2014. 

Vixen Blog Awards 2014 åpnet 22. september og trenger din hjelp til å kåre de beste bloggene i 15 ulike kategorier. Du kan nominere så mange bloggere du vil i så mange kategorier du vil. Les om alle kategoriene HER

Det finnes ingen mammablogg kategori, så kanskje jeg kan passe inn i de nevnte kategoriene under i stedet:

Årets blogger er bloggeren som i løpet av det siste året har utmerket seg med sitt unike innhold og sterke personlighet, og som hver dag inspirerer, imponerer og engasjerer sine lesere ? med en aldri så liten dose one of a kind. Det legges vekt på hyppige blogginnlegg.

Årets interiørblogg har et hjerte for interiør og et øye for detalje, og full oversikt over moter, trender og tendenser på interiørfronten. Bloggen bobler over av inspirasjon, originalitet og kreativitet og skaper engasjement hos sine lesere.

NY KATEGORI! Årets livsstilsblogg er hverdagsbloggen som lar leseren komme tett på livet. Bloggen har en personlig og uformell tone, og deler på en inspirerende og engasjerende måte små og store øyeblikk. Hyppige blogginnlegg vektlegges.

Jeg setter stor pris på hver og en stemme, og det er med på å inspirere meg til å komme med nye innlegg fra interiørtips, til sying og personlige innlegg. 
Om du stemmer på meg må du gjerne komme tilbake hit og fortelle meg hvilken kategori du synes jeg passer inn i.  

 
 

 

Madammen

Når kvelden ringer inn - flytter jeg meg over til min egen verdens beste egentid. 

Nettopp til med datter nr 3, min mest trofaste venn, min psykolog og min treningsinstruktør. Kjære Dronninga mi. Høres det ikke rart ut for alle dere som ikke er hestejenter å høre meg si at hesten min faktisk er alt dette? Men så vet jeg at alle hestejenter der ute vet nøyaktig hva jeg mener. Kanksje blir det lettere å forstå for dere som har hund eller et annet dyr man er sterkt knyttet til.

Hver kveld når jentene er lagt, reiser jeg i stallen, det er tiden i døgnet jeg kan koble helt av. Fokusere kun på meg selv og hesten min. Jeg får en stor dose frisk luft, jeg får stillhet og jeg får trent, samtidig som jeg får glede av båndet hesten min og meg imellom. - Det kan vel ikke bli stort bedre?

Jeg har gått mange ganger rundt i mitt lille hode de siste to årene (fra jeg ble gravid) for å finne ut om jeg skulle selge hesten min grunnet tid og penger. Jeg har skrevet salgsannonse på finn, men da jeg skulle poste den klikket hele internett og siden ble det ikke gjenntatt.  
Jeg satt henne på för rett før fødselen, men fikk henne sendt tilbake fortere enn forventet fordi hun viste dem at hun skulle hjem igjen.

Jeg har tenkt en stund på at jeg har lyst til å fortelle hesten min sin histore igjennom mine øyne med dere, det faller jo veldig utenom bloggens essens - så derfor tenkte jeg å høre om dere ville lese den? Litt hest i hverdagen kan vel ikke skade?
Selv føler jeg at jeg sitter på en rørende historie om en hest som skulle bli avlivet, og kanskje er det greit å lese for dere som ikke er glad i hester også? 

Kjører en liten avstemning jeg, skriv "JA" eller "NEI" i kommentarfeltet ettersom du ønsker eller ikke ønsker å høre historen til Queens Diamond igjennom mine øyne. 

Mini DIY - bøker

Jeg hadde lyst til å ha noen bøker i hyllene jeg har laget, uten at det skal se rotete ut. Vi har ikke veldig mange bøker, men Harry Potter bøkene har jeg, så de fikk duge. Men ikke helt slik de ser ut. 

Så jeg var å kjøpte litt innpakningspapir i stad samt noen bokstaver på en hobbybutikk. 

Så la jeg bokbinnet på innpakningpapiret og klippet ut samme størrelse, brettet innpakningspapiret samme sted som bokbinnet og la bokbinn med innpakningspapiret rundt boka igjen før jeg limte på bokstaver. 

Så enkelt å få bøkene til å gli rett inn i stua. ^^, Flyvrak

Rumpa er støl! 
I går var vi på tur med søsteren min med mann og barn, mamma og samboeren, Lars + mamma sin hund, Sinny og vår Tyra. En helg gjeng på tur med andre ord. Vi hadde som mål å gå en turløype til et gamelt flyvrak i Sande. Det var en middels til hard løype på 1 mil og ufremkommelig med vogn. Mamma og Lars fikk lånt to bæremeiser til jentene våre, så da var vi klare for langtur i skogen. 

Det skulle vise seg at beskrivelsen i boka var feil så vi gikk langt over 1 mil og klatret i noen bakker jeg ikke hadde trudd at alle skulle kom opp. Et punkt hvor det sto at vi skulle ta til venstre skulle vi egentlig gått til høyre, dette fant vi ut da vi tilslutt klarte å klatre oss opp til en fjelltopp hvor vi fikk i signaler på mobilen og brukte gps til å lokalisere hvor vi var. Vi fant nøyatig stedet flyvraket skulle ligge i følge kartet, men et flyvrak var ikke å se, så spør du meg forundrer det meg ikke at flyet er flyttet til et museum. Haha. 

Det var uansett en veldig fin tur, og vi koset oss alle. Helt til vi hadde 5 km og gå hjem igjen. Da begynte det å tordne, lyne og regne. Vi søkte ly under treene når det regnet som verst og heldigvis var det bare noen kraftige skurer med  delvis opphold i mellom. Men vi var alle våte og kalde da vi kom frem til bilen, så jentene syntes det var godt med litt mammakos inni jakka, med tepper rundt før vi skiftet litt og kjørte hjem igjen. 

6 timer i fjellet var i hvertfall nok til å gi alle fire i dette hus en veldig god natts søvn, jentene har fremdeles ikke våknet, så de får bare sove seg uthvilte. 

Også har jeg et spørsmål til dere kloke lesere:

HVILKEN BÆREMEIS ANBEFALER DERE??

Vi skal kjøpe oss nye nå, men vi fant ingen "best i test" - tester på nettet som var nyere enn 2009. BT landet på at Osprey Poco måtte være den beste til oss, så lurer på hva deres erfaringer er? Siden vi har to barn er vi avhegig av å ha bæremeiser med god lagringskapasitet, siden vi ikke har en ekstra rygg til ryggsekk. Osprey har en sekk som er festet til bæremeisen.  

Hjemmesydde kåper til tvillingene

Allerede dags for dagluren, BT er i hagen og graver så i stedet for å ta fatt på alt rotet mitt setter jeg meg heller ned i sofaen med en kaffekopp for å vise dere mitt siste syprosjekt, det er jo tross alt søndag er det ikke? ^^, 

Jeg har lenge tenkt på at jeg har hatt lyst til å sy kåper til jentene, og da jeg var på stoff & stil denne uken kom jeg over et stoff som rett og slett var helt nydelig til min fantasikåpe. Jeg tenkte egentlig at jeg skulle kjøpe et mønster til en jakke siden jeg aldri har sydd det før, men det glemte jeg og siden jeg ikke klarer å vente, satt jeg i gang ved å kun bruke fantasien. Jeg vet hvordan man syr en genser så da tok jeg utgangspunkt i det og tegnet mønster til en jakke. Jeg har aldri sydd et plagg med glidelås før, så det var en del grubling og tenking, samt titting på en annen jakke for å forstå hvordan jeg skulle gjøre det. Jakke nr 1, tok LAANG tid å lage, mens jakke nr 2 følte jeg gikk unna i en feil (dog 3 timer). Dette er definitivt det mest avanserte jeg har sydd før. Mye detaljer og mange sømmer, så det kommer nok ikke fremgangsmåte på denne riktig enda. Jeg har en liten drøm om å lage en egen blogg med syoppskrifter, men alt er så tidkrevende, og som mange kanskje skjønner via bloggen min så har jeg noen jern i ilden fra før av. 

Kåpene er sydd i polyester, med ull som for slik at den både er vindtett og varm til vinterdagene. Jeg lette Stoff & Stil rundt etter det rosa stoffet i dus lilla også siden det fantes i mange farger, men dus lilla var ikke der, så da fikk de få rosa begge to. 

På torsdagen var jeg innom postkassa på vei til stallen og der lå det en uventet pakke til meg. Jeg ble så nysgjerrig på hva det var at jeg måtte åpne den i bilen. Og der ble jeg sittende å tørke tårer for meg selv. Ei mormor med navn Kari Lise Svensrud hadde strikket luer til jentene og sendt gave til meg i posten med et nydelige håndskrevet brev til. Hun leser bloggen og syntes slike luer som hun strikker kunne passe til mine flotte jenter. Hun traff prikken over i'en på fargevalg, og detaljer. De er bare HELT nydelige <3

(Kari Lise Svensrud deler mønster og tar i mot bestillinger på luene - ta kontakt per mail: lsvensru@online.no)

Jentene og jeg lot arbeidsmannen i hus få sove lenge i dag, så vi gikk en tur ut for å prøve de nye kåpene og luene i dag tidlig. Jeg tok med såpebobler ut, noe som er kjempegøy ^^, Så ble det skift til dresser før vi lekte i sanden :) 

Det er så utrolig gøy å bli fornøyd med noe man lager selv, jeg synes kåpene ble helt NYDELIGE og BT er så flink til å skryte av hvor flink jeg er så denne syingen gir meg virkelig en boost i hverdagen, for ikke å glemme ALLE de fine tilbakemeldingene dere kommer med. 

Ingenting er umulig, bare man tørr å prøve 

- speiltvillingmammaen - 

Tvillinger vs Tvillinger

God søndag morgen, siste dag i uka allerede. 

I går var vi hos bestemora og bestefaren til BT, altså to av oldeforeldrene til jentene. De hadde samlet inn familien til mat og kaker.
Og for første gang fikk jeg hilse på broren til oldefar. Broren som jeg har hørt så mye om.
Han var der allerede da vi kom og jeg gikk bort for å hilse på han. "Hei, jeg har ikke hilst på deg enda, men jeg ser jo godt hvem du er" sa jeg. For det er ikke veldig vanskelig da han er oldefars eneggede tvillingbror.  

Kan dere tenke dere noe så fint som å se disse eneggede tvillingbrødrene på snart 86 år ved siden av våre eneggede tvillingjenter på halvannet. Det jeg kanskje legger merke til som ekstra spesielt er hvordan ordefar og tvillingbroren ser på jentene. De fleste som tar en god titt på våre to små ser på dem med et blikk som tydelig viser fascinasjon og undring over hvordan det er å være tvilling før de ser opp på meg med det samme blikket og spør hvordan det er å være mor til tvillinger. Men blikket til disse tvillingbrødrene er helt annerledes, det er et blikk som viser forståelse, et smil som viser at de kjenner seg igjen. Det er helt underlig og kanskje vanskelig å forklare, de ler der andre ikke ler fordi det antagelig tilhører tvillinghumoren.

Tvillingbrødrene har som jentene er, vært som to dråper vann hele sitt lange liv. De har lurt mange og en hver med sitt utseende, og har mange gode tvillinghistorier. Tvillingbrødrene er bare et sett av morens 3 tvillingpar som ble født - er ikke det speiselt. Det var kun to av parene som levde opp, og det andre paret var toeggere. 

Det er også disse oldeforeldrene som kjøpte gården vår på 60 tallet og BT kjøpte den av dem da ingen av barna deres ville overta gården. Det er så utrolig spennende å høre historie om gården og fortellingene rundt plassen vår, rart å tenke på hvordan "hele" familien til BT har bodd her. Så utrolig moro. 

Vi fikk også et bilde fra gården som er tatt rundt 1970 tallet

Det er blitt noen endriger her siden den tid, men huset er så godt som likt enda. Låven har blitt større og hønsehuset som er bygningen helt i høyre i bildet er borte. 

Nå skal jeg ut en tur ut med snuppene, så ønsker dere en fin morgen så kommer jeg tilbake med et syinnlegg senere i dag ^^, 

Sennepsgul - høstens farge

I går ble vi sittende oppe helt til BT sa i sofaen: "oh shitt!" Vi må legge oss" ;P Da var klokka allerede blitt halv 2, begge hadde helt glemt tiden for jeg satt foran symaskinen i min egen verden og BT spilte playstation 4 som han nylig har kjøpt. Man kan si det slik at jeg er litt trøtt i dag da jeg var oppe med begge jentene klokka 4 i natt også, men men, kaffe gjør dagen 10 hakk mer opplagt :) 

Jeg fikk unna en del syjobb i går, og tenkte jeg kunne starte med å vise dere putene. Da jeg kom over det sennepsgule stoffet på Stoff & Stil i går kom hjertet i øynene mine. Stua er så godt som ferdig nå, bare noen små detaljer igjen. Jeg har fokusert på å ha alle møbler og "dyrere" ting i en dus og stilløs farge, på den måten kan jeg heller lage putetrekk i knalle farger og pynte opp med blomster og stearinlys som matcher. Da er det lett å bytte ut etter årstider og når man føler behovet for en forandring. Nå som høsten akkurat har startet trengte jeg å bytte ut det rosa og lilla til en ny frisk farge og det ble da denne sennepsgule. Synes den er nydelig, og den passer med så mye, både varme og kalde farger. Jentenes favoritt ble "pels"puta ^^, De har holdt på hver sin pute hele morgen i dag og koset. Jeg har fått spørsmål om jeg skal sy putetrekk og om jeg kunne dele fremgangsmåte om jeg gjorde det. Og det kan jeg selvsagt, pute er jo noe av det enkleste man kan sy, så det er en god start for mange som vil prøve å lage noe eget. Jeg kjøper puter uten trekk på IKEA - det er latterlig billig!! 

Det andre du trenger er da: 

 • stoff
 • glidelås (må være en størrelse som er litt mindre enn størrelsen på puta)

Bruk det samme målet på puta som på stoffet du skal klippe ut. Klipp ut to deler. 

1. Bruk det samme målet på puta som på stoffet du skal klippe ut. Klipp ut to deler. 

2. Legg glidelåsen langs den ene kanten, rettside mot rett side og sy. 

3. Gjør det samme med den andre delen. (Løft foten på symaskinen når du kommer bort til "den du drar i på glidelåsen" og dra den ned så du kan sette nålen i samme spor igjen og sy resten av sømmen - du skjønner hva jeg mener når du syr)

4. Åpne glidelåsen litt. Legg stoffet dobbelt med vrangsiden ut og sy hele veien rundt, også endene ved glidelåsen. 

5. Visen sømmen jeg alltid bruker når overlocken står hos mamma og jeg må sy med vanlig symaskin, først en rett, så en sikksakk på utsiden for at ikke stoffet skal rakne. 

6. Klipp et lite hakk i alle hjørnene, det er for at du skal får brettet ut hjørnene når du vrenger stoffet. Vreng og du er ferdig :) 

PUTE MED KNAPP

En annen variant som du kan lage eller som du kan bruke for å piffe opp en pute du allerede har er å sy på en knapp. Du trenger da to knapper til hver pute - en til hver side. 

1. Mitt ferdigsydde putetrekk i ull, med pute inni. 

2. Trekk to tråder fra hørne til hjørne slik at du finner midtpunktet på puten, merk av. Gjør det samme på motsatt side. 

3. Sy fast knappen igjennom puten og stram godt til slik at du får den inntrykk-effekten 

4. Ferdig 

Håper det ga inspirasjon til å lage noen nydelige høstputer :) 

Ha en fin helg

 

 

Stoff-himmel

I dag har jentene vært noen timer hos farmora si, så jeg kunne ta en handletur på stoff og stil og IKEA. 
Jeg var hele to timer på stoff og stil i dag. Haha, helt i min egen verden vandret jeg rundt og kikket og kikket, mens jeg ser på stoffene popper det opp ideer til nye syprosjekter og i dag endte jeg opp meg å kjøpe stoff til over 2K. *kniiis*
Men men, jeg kan trøste meg med at det ville kostet veldig mye mer om jeg skulle kjøpt alt jeg skal sy, i tillegg hadde jeg jo ikke fått det akkurat slik jeg ønsker det.

Nå er jeg virkelig i stoff-rus her (den kjente jeg kunne høres veldig feil ut, haha). Jeg kjenner bare at det KLØR i fingrene etter å få startet :D Ønsker dere alle en strålende helg, så er det nok en stor fare for at det kan dukke opp noen syinnlegg i løpet av helgen ^^, 

God klem til dere mange som har vært så støttende og gode de siste dagene <3 

DIY Hyller

Gikk ut med Tyra for å få litt frisk luft da jentene la seg for daglurer, og etter å ha kasta ball noen ganger fant jeg ut at jeg skulle sette i gang mitt siste (?) DIY møbel til stua. Vi har hatt en stor bokhylle i det ene hjørnet i spisestuen, men jeg klarer ikke like det. Vi er ikke akkurat lesehester noen av oss, så hylla har vært til pyntegjenstander, og ymse svada. De to nedeste hyllen flommer stort sett ut over hele gulvet i stedet for å stå pent og pyntelig der det skal, siden jentene når disse hyllene. Så hylla har egnelig bare vært en kilde til unødvendig rot i stuen siden jentene begynte å krabbe. Nå skal den ut, eller i hvertfall flyttes til et annet rom i huset hvor den gjør bedre nytte for seg :)

Bilde på hyllenene dannet seg mens jeg lette etter brukende planker, jeg var nemlig ikke helt sikker på hvordan jeg skulle lage dem. Men plutselig så jeg det for meg og da var det bare og kappe opp planker. 

Skru sammen rammen

Skru fast noen skruer til å legge planken på

Olje i samme farge som resten av møblene jeg har laget. 

Skru rammen opp på veggen

Og legge i plankene. Nå må hyllene stå å tørke seg ferdig før jeg kan pynte de opp, og så får jeg prøve å rydde bort alt som sto i hylla med jentene som nettopp våknet. :)

Ha en fin dag 

Permisjon med eldre barn

Jeg vet ikke hvor mange som har fortalt meg at det første året hjemme i permisjon er lett som en lek sammenlignet med å gå hjemme med barna etter de er fylt året fordi de rett og slett blir for aktive. Jeg kan være veldig enig i at det krever langt mer av meg å være hjemme nå enn for et halvt år siden da jentene for det meste var på samme plassen eller krabbet en liten runde rundt. Men egentlig handler det bare om meg selv. Hvis jeg tenker at jentene skal være inne en hel dag og leke for seg selv fordi jeg har planer om å sy noen plagg og ta husvaska på samme dag da har jeg missforstått. Når jentene er så store som de er nå, nesten halvannet år så skal det skje ting - hele tiden. Setter jeg meg ned eller begynner med noe som ikke handler om dem da kommer sutringen, kranglingen og klagingen med EN gang. Jeg kan ikke lenger leke permisjon med kos og avslapping på sofaen, nå må jeg heller leke barnehage. Etter frokosten har vi "samlingstund" - det vil si, vi setter oss ned i stuen og da har faktisk ikke jentene lov til å gå å leke med noe annet, vi sitter i en trekant og synger sanger, så bruker vi duploklosser til å lære om telling og farger. Når de blir lei forteller jeg at vi skal telle en gang til før vi kan leke, og da er det greit.

Så er det "frilek", da kan de rote rundt i lekekassene og gjøre som de vil, noe som er veldig stas for en kort periode, her gjelder det å svinge seg rundt om man skal sette på en klesvask eller lignende. Barn på ett år har ikke tålmodighet til å sitte en halvtime med samme boka (i hvertfall ikke mine), så etter et karter kommer de til meg for å finne på noe nytt. 

I dag er det et nydelig høstvær her, så vi tok på støvlene og jakka og gikk ut for å plukke blomster og dra ned til hestene. Dette er en gåtur som er så kort at vi slipper å ta med vogn, så det er helt perfekt. Jentene har lært å si blomst, så det å finne blomster er veldig gøy. Og ingenting opptar de mer enn dyr. 

 Og det er dette som er det sentrale om man skal være hjemme ekstra lenge med barn, de er nødt til å bli aktivisert og få utfordringer. På den måten slipper man krangling, det er faktisk det man blir mest sliten av. 
Da vi kom tilbake fra gåturen vår spiste jentene litt lunsj før vi fant sengene for dagluren og uten å si ett ord lukket de øynene med et smil om munnen, ingen krangling bare utmattet av dagens morgenaktiviteter. 

Så konkulsjonen på hvordan det er å være hjemme 100 % med barn over ett år er ganske enkel, det er ikke mer slitsomt enn du gjør det til selv, men man er nødt til å legge opp til forskjellige aktiviteter ute og inne for å klare å komme igjennom dagen uten å bli utmattet av sutring og klaging. Det å finne på ting med de små er langt gøyere enn man skulle trudd. Jeg ville ikke vært det foruten og setter enormt stor pris på at jeg får være med jentene mine 100 % til de er nesten to år gamle. 

Selv fikk jeg pyntet stuebordet med litt høstfarger vi fant ute.  

Så liten, men det STØRSTE på jord

En tidlig start på dagen, jentene sto opp samtidig med meg, som var kl 7. Vi brukte morgentimene til frokost og litt hobby. Jeg fant frem fingermalingen og laget noen nye fotavtrykk av jentene. 

Jeg satte meg ned og laget en liten ramme med fotavtrykkene i bøkene til jentene, og jeg fant frem to fotavtrykk fra jentene som jeg tok da de var 8 uker gamle. Jeg kan ikke forstå at tottelittene deres har vært så små. 

Og når man sitter slik å mimrer tilbake i tid, får jeg gang på gang tårer i øynene. Jeg husker jeg syntes tiden før jeg fikk barn gikk fort, men tiden kan ikke sammenlignes med tiden etter man har fått barn. Jeg klarer ikke henge med i svingene, før jeg har rukket å blunke er jentene snart ett og ett halv år. For en uke siden var det ett år siden jentene ble døpt, det er når man kan se seg tilbake og si "det er ett år siden" at man virkelig forstår hvor fort tiden har gått og man sitter igjen med et halvkvalt spørsmål "hvor ble tiden av?Noen ganger får jeg lyst til å rope, HØYT - "STOOOOOPP" 
Jeg får nesten angst av at tiden flyr forbi meg. Det føles ut som jentene ble født i går, samtidig som jeg ikke kan forstå at de har vært så små. Det er gøy, utviklingen er spennende, men la meg få oppleve hver tid litt lenger før den flyr vidre til neste steg på denne fantastiske reisen. Flere som føler tiden flyr alt for fort? 

Lek sammen

Når solen skinner og varmen kan gi oss siste hint av sommer før den kalde tiden tar over, er det nesten obligatorisk å komme seg ut. Kl 10 i dag var jentene og jeg utendørs for å grave i sanda og søle oss til. Sandkassa er enda ikke på plass, men sanda har vi i alle fall så det er fullt mulig å grave litt for det. Det vekker mange minner å sette seg ned i en sandkasse, jeg vet ikke hvor mange timer jeg har tilbringt i en sandkasse som liten, men jeg vet at det er mange, svært mange. 

Det å sette seg ned i sanden sammen med de små motiverer dem, det setter også ideene i gang. Jeg synes det er viktig at barn skal få leke selvstendig for at de skal lære seg til å bruke kreativiteten sin. Men før barna er blitt så store at de kan bruke fantasien og kreativieten sin må vi veilede de inn i lek. Hvordan bruke spade, hvordan bygge det ene og det andre, klappe på sanda osv. Ved å sitte sammen med barna lærer de i tillegg til at de koser seg. 
Vi har lurt på hvor vi skal plassere den fremtidige sandkassa vår og da kom noen gode ord fra den eldre generasjonen frem, både mine foreldre og BT sine foreldre fortalte oss at sandkassen måtte være i nærheten av der vi var, det holdt ikke at vi kunne se bort på den om den var for langt unna, da kommer ikke jentene til å ville være der alene, ikke før de blir noen år eldre i hvert fall.

Det er ganske utrolig å være den som lærer et annet menneske om det ene og det andre, det å være mamma er unikt. Det å se hvordan barna hermer etter bevegelser og ord med munnen og plutselig får de til både og grave og si "spade"

Etter en god og lang økt i sanden tok vi lusjen i den lune sofakroken vår. Vestlands lefser og epler og pærer fra egen hage 

 

Tyllskjørt - hvordan sy

Den største gleden ved å sy er kanskje nettopp det at jeg kan være en inspirasjon til andre mødre der ute som gjerne ønsker å sy, men som ikke har noen erfaring med det. Selv var jeg der for bare litt over ett år siden, jeg hadde ikke sydd et plagg før i mitt liv, og i dag har jeg designet en barnekolleksjon som kommer for salg til våren. Det jeg mener å si er at ingenting er umulig, det vanskeligste med å sy et barneplagg er å finne frem symaskinen. Jeg håper derfor at jeg kan få mange til å forstå hvor gøy og lett det er å sy om man bare tørr og prøve. 

I dag skal jeg vise dere hvordan man kan sy et tyllskjørt, det finnes mange metoder, det finnes til og med metoder hvor du slipper å bruke en eneste nål eller tråd, det er bare å søke opp på youtube. 
Jeg har laget meg min egen versjon, jeg kan love at dette er noe dere klarer alle sammen om dere tørr og prøve.

Dette trenger du:

 • en stripe med stoff (hvis lengden på stoffet er over en meter trenger du ikke kjøpe mer enn 30 cm). Enten bomull som jeg har brukt eller sateng er veldig fint sammen med tyll
 • tyll. Jeg kjøpte en pakke med to gardinhøyder av tyll på IKEA til 29,- Hvis tyllen skal kjøpet på for eks: stoff og stil og lengden på stoffet er 140cm trenger du 1m til 1,5 m etter som hvilke størrelse barnet har. Jeg brukte ca 1 meter til mine ett åringer og jentene kan vokse lenge i skjørtene
 • silkebånd
 • strik - sikkerhetsnål

Let's start:

  

1. Det aller første du gjør er å klippe opp stoffet som skal være øverst på skjørtet. Mål gjerne omkretsen på barnets liv og gang lengden med 2, trenger ikke fullt så mye, men pass i hvertfall på et lengen blir lengre enn omkretsen av livet på barnet. Høyen bestemmer du selv, vil du ha 10 cm med stoff i livet før tyllen starter ganger du 10 cm med 2, dette er fordi du skal legge stoffet dobbelt slik at det blir 10 cm på hver side. Min stoffbil på bilde nr 1. er 80 cm x 20 cm

2. Bilde nr 2. viser hvordan stoffdelen blir når den er brettet slik den skal, men først hopper vi til nr 3. 

3. Legg stoffdelen rettmot rett slik at de to kortsidene treffer hverandre og sy de sammen (da blir sømmen på vrangsiden av stoffet). En rett søm og en sikksakksøm på utsiden slik at stoffet ikke rakner om du ikke har overlock-maskin. 

4. Vreng stoffet slik at retten kommer ut og brett langsiden midt på hele veien rundt slik at du ikke ser vrangsiden av stoffet. Stryk over slik at stoffet holder seg slik du har brettet det.

5. merk stoffet på midten av fremsiden, enten ved å lage en strykestrek eller ved å sette på en nål. Midten av fremsiden er da på motsatt side av der sømmen er. Du finner den fort vet å legget stoffet flatt med sømmen til den ene kanten, da blir midten på fremsiden den andre kanten. Legg siklebåndet en halv cm ned fra kanten av stoffet fra midten foran, men la det henge en 30 cm med bånd som skal brukes til slufsen senere. Start med å sy langs kanten av silkebåndet, men hopp over den første cm fra midten og sy til du er en cm fra midten igjen slik at det står ca to cm åpent ved miden (se bilde nr 6).

6. Bilde her viser hvordan silkebåndet er sydd på langs begge kanter av båndet med en åpning på et par cm ved midten foran. 

7. Legg stoffdelen som på bildet og mål hvor lang den er. Min er 40 cm. Noter ned dette om du ikke husker det. 

8. Fest en sikkerhetsnål på strikken din og tre strikken inn i stoffet mellom de to sømmene du har sydd fast siklebåndet med. Stram til ønsket livstørrelse og knyt eller sy fast strikken så den holder seg i den ønskede størrelsen.

9. Jeg knøt strikken som dere ser på bildet, og klippet så av endene.

10. Viser det ferdige resultatet av stoffdelen i livet 

Tylldelen:

11. Brett ned stoffet over stoffet igjen den lengden du ønsker på skjørtet. Eks, om du ønsker at tylldelen skal være 30 cm, bretter du enden 30 cm ned på stoffet slik at stoffet ligger dobbelt og klipper langs kanten.

12. Neste del gjør du det samme, men lager en litt smalere remse. 

13. Tid for å lage rynkekant. Ta en av stoffdelene og brett den slik at den ene siden blir ca 3 cm lengre enn den andre. Sett symaskinen på rettsøm med sømlengde 4. Sy en cm inn fra brettekanten RETT frem uten å festet tråden ved å sy frem og tilbake ved endene. 

14. dra i den ene tråden fra sømmen på hver side for å rynke stoffet. 

15. Nå får du bruk for målet du tok på punkt 7. Gang målet med to, så får du omkretsen og lengden på tylldelen. Eks mitt mål på nr 7 var 40 cm, da skal jeg rynke tyllremsene til 40 x 2 = 80 cm. 

16. Knyt trådene fra rynkesømmen i endene når du har målt opp riktig lengde - dette er for at stoffet ikke skal rynke seg opp igjen

17. Legg tylldelen rette mot rette (rettsiden er den siden som har kortest tyll del) og sy sammen, gjerne to sømmer så du er sikker på at sømmen holder (husk å still sømlengden tilbake på 2, når du er ferdig med rynkesømmen)

18. Bildet viser at den korteste tylldelen ligger under. Da får vi sømmen på vrangsiden

19. finklipp sømmen langs kanten slik at du slipper unødvendig med stoff i sømmen. 

20. Når du har gjort dette med begge remsene skal hver tylldel se ut som på bilde nr 20.

21. Nå gjelder det å holde tunga rett i munnen så tyllskjørtet blir monter riktig. Den første remsen du skal legge over beina dine er den smaleste av tyllremsene du klippet opp, du skal legge den slik at den korteste tyllsiden peker ned mot gulvet og sømmen opp mot taket. Legg så den bredeste tyllremsen oppå på samme måte - sømmet opp mot taket, og sømmen på begge tylldele skal ligge over hverandre. 

22. Legg stoffdelen til livet opp i sirkelen på tylldelene med slikebåndet mot gulvet og vrangsiden mot deg/taket. Legg sømmen på livdelen mot sømmen på tylldelene, fest stoff og tyll sammen med en nål ved sømmen, gå til motsatt side (midt foran) og fest en nål her, fest så en nål på hver side eller bruk så mange nåler du føler du trenger for å feste tylldelene med livdelen. Pass på at tyllremsene ligger godt over kanten på livdelen slik at du får sydd fast uten "hull".

23. Start med å sy langs stoffdelen slik at tylldelen festes med stoffet. Tilpass og sy hele veien rundt først rett søm så en sikksakk-søm på utsiden for best hold. 

24. finklipp sømkanten

Vreng skjørtet og tada du er ferdig, det eneste som gjennstår er å knyte en slufse på silkebåndet og klippe snorende som henger ned, gjerne skrått og ta en lighter så vidt bort på endene for å smelte kanten så de ikke rakner. 


Tyll-Prinsesser

Da jeg var på IKEA denne uka kom jeg over en gardinpakke med tyllgardiner til den nette summen av 29,- Jeg tenkte at denne måtte jeg ta med hjem for å prøve meg på et tyllskjørt til jentene. Det har jo virkelig tatt helt av dette med tyll-skjørt om dagen, noe som ikke er rart så søtt som det er!! Jentene og jeg skal i bursdag etterpå så da passer det fint med et nytt antrekk :)

Jeg aner jo ikke hvordan man egentlig lager et tyllskjørt, så jeg lagde rett og slett min egen versjon. Denne: 

Hvis dere likte skjørtene så kan jeg legge ut fremgangsmåten senere i dag eller i morgen, si i fra om det er ønskelig :) 

Jeg fikk i hvertfall to skjørt ut av en gardinhøyde, så 15,- for et nytt skjørt må jeg vel si er innenfor. :D

Gry tidlig morgen

Nå var jeg nødt til å få i meg litt kaffe og sjokolade her jeg sitter. Jeg var oppe alt for sent i går til å stå opp før 7 i dag, men i dag skal søsteren til min beste venninne gifte seg, og de satte meg på kakejobb ;) Jeg laget selve kaken i går, ostekake med brownie-bunn og bringebærkrem, så alt jeg trengte å gjøre i dag var å piske krem med bringebær i og pynte litt :) 

Denne kaken er virkelig himmelsk, vi pleier å få den servert hos mamma, så om du skal ha en selskap og lurer på hva du skal servere kan jeg trygt anbefale denne. Den bør helst lages kvelden i forveien for å ta på kremen rett før servering :) Du finner oppskrift HER

Jeg håper på å komme med et syinnlegg senere i dag :)

FREEDAG!!!

Min FAVORITT dag i uken! Jeg startet dagen i dag med å sy og sy og sy litt mer, må ha ferdig noen ting til og kan glede dere med at kjolen og muligens også haremsbuksa kommer med i kolleksjonen min, så derfor måtte jeg sy noen prototyper til ^^, 
Etter dagluren tok jentene og jeg turen til et kjøpesenter for å handle inn gaver til trippel bursdag som vi skal til i morgen.

Akkurat nå lurte jeg på hva i alle dager jeg skulle finne på, for det er fredag så BT lager pizza - ikke bare er det hjemmelaget pizza med både bunn, pizzasaus og kjøttkaker som er laget fra bunnen av, det er pizza'en til min samboer som slår en hver pizza i denne verden. Den er bare såååå god, og kanskje ekstra god fordi jeg slipper å lage mat selv. Nyte nyte! 

Så hva gjør jeg, jo jeg tar meg en timeout i sofaen med mr. mac og www.speiltvillingene.blogg.no 

Jeg har bare lyst til å ønske alle en riktig god helg, og takke for all den fantastiske tilbakemeldingen jeg har fått den siste tiden. Jeg skjønner ikke hvordan jeg kan få gitt noe tilbake til alle dere herlige!
 

DIY Speil

På tirsdagen var jeg på IKEA og der handlet jeg blandt annet et nytt speil. STAVE-speilet på 70cm x 160 cm til 449,-  


I går pakket jeg det ut av plasten og gikk løs på rammen med en hammer. Haha, er det mulig, ikke ofte jeg kjøper noe for å gå løs på det, men jaja, jeg skulle lage mitt eget speil, men trengte altså speilet uten rammen. 

Så fant jeg frem plank i låven og satt i gang med å kutte opp deler og lage speilet mitt. Jeg vet ikke om dere skjønner så mye av hvordan jeg har laget det, men for å forklare kort så var det slik:

Jeg laget en ramme som var akkurat like stort som speilet, slik at speilet akkurat fikk plass inni rammen. Så laget jeg en ny ramme med bredere planker som jeg satt på utsiden, altså selve rammen som synes fra fremsiden av speilet, siden den er bredere enn den øverste rammen på bildene under sørger den for at glasset ikke forsvinner ut av rammen som er akkurat like stor som speilet. Jeg festet de to rammene fast i hverandre og plasserte speilet oppi. Festet speilet fra baksiden også med noen klosser i hjørnet og de stålfestene dere kan se som fulgte med speilet fra IKEA. Til slutt la jeg et lag lim i kanten så speilet ikke skal klirre mot rammen og festet hempene til oppheng som sto på IKEA speilet. 

Det var nok ikke den beste forklaringen så om noen lurer på noe så spør heller i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan.

Speilet kom opp på veggen 

Og så malte jeg et støk med fjære olje for å få riktig fargenyanse ^^,

Jeg fikk også opp nye gardiner i går på det ene vinduet, og for å gjennomføre trestilen min enda mer var jeg ute bak låven og saget en kvist som jeg byttet ut med den gamle gardinstangen ^^, Så lettvindt og helt gratis! Yin & Yang

De aller fleste av dere har vel hørt om dette begrepet, eller skal jeg kalle det et symbol. Men jeg vet ikke om det er like mange som vet hva Yin og Yang egentlig står for. 

 

 

 

Yin & Yang symbolet stammer fra det gamle kina, kinesisk medisin er den eldste medisinen vi har og Yin & Yang er hyppig brukt i den kinesiske medisin, men ikke bare i medisin for Yin & Yang symboliserer alt. To elementer som utfyller hverandre til en høyere enhet. Symbolet er tegnet som to dråper satt sammen i en sirkel med to mindre sirkler i hver dråpe. Den sorte dråpen er Yin og den hvite er Yang. Yin og Yang har forskjellige kvaliteter, man kan si det slik at vi kan sette alle egenskaper som finnes inn i en av dråpene, Yin ses på som den feminine, den bærer og med seg alt det rolige og kjølige: natten, kulden, vinteren, jorden, månen, vannet, passiv, lite sinne, moderjord, amming osv. Yang på den andre siden ses på som den maskuline og består av elementer som: varme, ild, dagen, aktiv, utadvendt, urolig, sinne, sex osv. 
Det finnes ikke grenser på hva som kan puttes inn i Yin og Yang symbolet, temperament, organer, dyr, kjønn, naturen, medisin. Symbolet omfavner alt og sammen utfyller de hverandre. De to små sirklene som finnes i hver dråpe symboliserer at det også vil finnes små Yin elementer i et Yang-element og omvendt. 

Dere lurer kanskje på hvorfor jeg sitter her og rabler ned en masse om Yin og Yang. 
Og det er det jeg kommer til nå og det er derfor jeg først måtte la dere forstå litt om Yin og Yang.

Dette symbolet handler i dag om mine barn, men også om eneggede tvillinger generelt. Jeg har fått en del spørsmål om jentenes utvikling og personlighet. Siden de er eneggede og for mange svært like av utseende er det mange som lurer på om de er like på innsiden også. Og svaret er stort sett, nei. Personligheten er svært forskjellig, personligheten til eneggede tvillinger er stort sett som Yin og Yang. 

Den ene tvillingen er den forsiktige, den rolige, den som kan sitte og slappe av eller pusle med noe i evigheter, god tålmodighet og sjenert. Alt dette er Yin elementer og alle disse elementene kan jeg plassere på min datter Otilie. På den andre siden har vi min andre datter, Olivia, hun er utadvendt, ikke redd for fremmede, hun er tøffere enn toget, hun blir sint, hun har ikke tid til å sitte stille for det skal skje noe til en hver tid. 
Her ser dere hvor forskjellige de er, men allikevel finner jeg det motsatte elementet i dem begge. For eksempel så kan Otilie også bli sint, kanskje til og med sintere enn Olivia, men det tar lengre tid før hun kommer ditt. Olivia på den andre siden er veldig redd for høyder og da er det plutselig Otilie som blir den tøffe.
Så med andre ord finnes det ingenting som er kun Yin eller kun Yang, men man kan se en overvekt av elementene i alt.

Ved å forstå Yin og Yang kan man også forstå personligheten til mine eneggede barn, hvor forskjellige de er. Dette er også synlig i utviklingen. Det gikk 6 uker fra den ene tvillingen startet å gå til den andre gjorde det, dere skjønner kanskje nå hvem som var først ute?
Det var så klart Olivia, mitt lille Yang-element, hun skal opp og frem, hun har det travelt og vil ut og utforske, på den måten var hun tidlig ute. Otilie derimot har tid, hun er ikke redd for å gå glipp av noe, i tillegg er hun langt mer forsiktig av natur enn det Olivia er så hun ville ikke slippe seg for å gå alene før hun var helt sikker på at hun ville klare det. 

Det som gjør eneggede tvillinger så sammensveiset er kanskje nettopp dette Yin og Yang elementet, de er forskjellige, kanskje rake motsetningene av hverandre, men se hvor godt de passer sammen. De har hver sine positive og negative egenskaper, og på den måten utfyller de hverandre til det fulle. På denne måten er de aller best sammen. Eksempel: Olivia drar meg seg Otilie til å bli tøffere enn hun egentlig er selv, hun får henne frem ved å vise og lære. Otilie igjen lærer Olivia om tålmodighet og ro, hvordan det går ann å sitte stille og bygge lego eller legge puslespil. Så svaret mitt på om tvillingens er like, er: "de er som natt og dag, men vi trenger begge deler og sammen fungerer de optimalt." 

 - speiltvillingmammaen - 

Barnedrøm i oppfyllelse

Man skal søren ikke kimse av barnedrømmer, før man vet ordet av det oppfylles de en etter en. Jeg har hele mitt liv hatt en kjærlighet for tegning. Jeg har tegnet tegning på tegning, og noe av det mest verdifulle jeg har den dag i dag er den store bunken med tegningene jeg har spart på. 

Ta en liten titt på bildet under. Dette er noen tegninger fra min barnedrøm, tegninger fra jeg gikk på barneskolen. "Når jeg blir stor skal jeg bli klesdesigner" - dette var jeg helt bestemt på. Jeg skulle tegne og mamma skulle sy. 

Og plutselig 15 år senere sitter jeg her, hjemme i sofaen og tenker over hva jeg egentlig har gjort i dag. Jeg klarer ikke å forstå det helt, men jeg vet jo fakta så jeg kan jo si det høyt så mange ganger at jeg kanskje skjønner det selv til slutt. Jeg  har  faktisk  designet  min  egen  barnekolleksjon - ikke bare for meg selv på min lille symaskin. Nei, jeg har designet en kolleksjon som skal til produksjon slik at klærne mine går ut til hele Norge. JEEEEEZZZ. Det er faktisk ganske sinnsykt - rått!

Kontrakten er tegnet og hovedjobben er allerede unnagjort, så da er det vel på tide å fortelle hvem jeg har fått den store ærend av å få lov til å være gjestedesigner for. Lise som er gründeren bak det norske barnemerket VirreVapp har kjørt i gang et samarbeid med miinto.no om å få med kundene i prosessen på klærne som skal lages og det er her jeg kommer inn, jeg har mødrene med meg, jeg har muligheten til å spørre dere hvordan klær som skal bli produsert. 
Dette er virkelig nytenking bak design. En måte å gi kunden akkurat hva de er ute etter, ta en del i klærne som blir produsert og se og lære om prosessen det er å lage klær. 

Som dere allerede vet har jeg designet klærne på forhånd og dere har fått være med på å bestemme hvilke modeller dere ønsker. I dag har Lise og jeg satt oss ned med en haug av stoffer, bånd og knapper for å finne de perfekte kombinasjonene. Jeg klarer nesten ikke vente med å få de ferdigsydde prototypene i hendene så jeg kan se resultatet av plaggene mine som selvsagt har fått navn etter mine perfekte to små frøkner som er hele årsaken til at jeg startet å sy. 

Jeg er dødssliten nå, etter 5 timer intensiv jobbing med klærne, 2 timer på IKEA og 4 timer i bil. Så jeg runder av for i dag med noen bilder fra dagen. Vi har en vinner

Til min store glede ble mine favorittantrekk vinnerene ^^, Jeg talte opp stemmene og det er helt klart et overtall på hva som faller best i smak.

første plass havnet:

Og på andre plass havnet

Det var spesielt en kommentar som jeg satt ekstra stor pris på, fra Vanja:

Gå for buksekjolen og buksen + vest til gutten.

Føler buksekjolen er signaturen på DEG. At det er de som viser at det er Stine som er designeren, ikke noe som alle andre og designer.

Buksen og vesten, for der får du med buksene du alltid lager, og det er jo ekstra gøy når du har fått skryt på egenskapene dems. Var litt usikker på selene, men gå for de :)

Lykke til med valget, alt er fint  :) 

Jeg likte så godt denne kommentaren fordi den treffer så bra. Jeg har ikke sett noen som lager lignene buksekjoler så jeg føler helt klar at den er signaturen på mitt design, og som hun sier - buksene er det første plagget jeg sydde og jeg lager de hyppig enda, rett og slett fordi de er så behagelige og samtidig nydelige på. Dermed håper jeg virkelig at det er disse antrekkene som jeg får igjennom i morgen, jeg gleder meg så til å kikke på stoffer og finne kombinasjoner som setter krona på verket. 

Av kysene til jenter var det et klart overtall som ønsket kyse med rynkekant

Og siden det var ganske mange som ønsket kyse til gutt også, har jeg sydd en ny en nå nettopp som matcher med vesten. 

Gamle bamse ble nødt til å være prøvekanin^^, Synes denne varianten ble stilig, man kan velge å brette opp bremmen og få et gammeldags preg eller ha bremmen ut for å skjerme for solen. 

Responsen har vært strålende, så jeg vil bare si TUUUSEN takk. Jeg fatter ikke hvordan jeg fortjener å få så utrolig mange gode ord - dere er fantastiske og dere INSPIRERER!

  

Stem frem ditt favorittplagg!

God mandag alle sammen! 

I dag må dere hjelpe meg litt, for i morgen skal jeg reise avgårde for å starte den virkelige designerdrømmen. Jeg skal sette med ned med gründeren og tegne og finne stoffer. Jeg har fått lov til å designe 2 antrekk til vårkolleksjonen 2015, og har nå sydd 4 forskjellige modeller, slik at dere kan hjelpe meg til å velge hva som faller best i smak. Jeg skal også fortelle litt om hvert plagg så heng med. 

PS: GLEM ALT AV FARGER OG MØNSTER PÅ STOFF. Dette er kun modeller, stoffer skal jeg se på i morgen. :) 


 GUTT: BUKSE & VEST

På mitt tidligere innlegg hvor jeg spurte om hva som falt best i smak av klærne jeg har sydd, var det veldig mange som skrev at de likte ballongbuksene veldig godt. Det jeg liker så godt med disse buksene er egentlig alt, men det starter der at en slik bukse var det aller første barneplagget jeg sydde. Jeg hadde mamma ved min side og hun viste meg steg for steg, både hvordan jeg tegnet opp mønster og hvordan jeg skulle sy den sammen. Disse buksene er kanskje noe av det mest behagelige smårollingene kan ha på seg. Selv fysioterapautene som kikket på jentene da de var små skrøyt av hvor gode klærne var fordi de har maksimal bevegelighet, samtidig som strikken i livet og ved anklene hindrer at buksa sklir opp eller ned. 

Buksene er avangsert litt ved at de har fått lommer, og jeg har sydd en modell med seler. Seler er mega stilig på, men jeg lurer på om dere synes buksa er bedre uten? Vil selene være irriterende hvis de sklir av? For å lage selene så funksjonelle som mulig har jeg sydd inn en del med strikk, på denne måten vil selene sitte bedre på enn om de ikke hadde hatt det og krysset bak på ryggen vil også hindre at de sklir av hele tiden. Så hva synes dere? 

Som tilbehør til buksa sydde jeg en vest. Jeg fant ut da jeg satt og sydde vesten at om jeg hadde hatt gutter trur jeg de hadde bodd i vest. Jeg synes bare det er mega stilig på. Samtidig er det et tilbehør som verken hindrer barnets bevegelse eller blir i veien på noen vis. Jeg kommer også til å finne et stoff som gjør den passende til hverdag men også til et litt mer pyntet selskap. Jeg er veldig opptatt av at klærne jeg syr skal være behagelige for barna samtidig som de kan brukes til alle anledninger. 

Verdens fineste Anton til min søster <3 


 JENTE: KJOLE

Veldig mange skrev også at de ønsket seg kjolen jeg har sydd til jentene. Jeg elsker disse kjolene. De sitter veldig godt på og har en veldig fin fasong til barn. Jeg tenker også at kjole er et plagg som veldig mange ønsker å kjøpe uten om H&M, Kapphal, Kubus osv, rett og slett for å få et litt unikt plagg, kanskje til et bursdagselskap eller kanskje en fotografering. En slik kjole som dette kommer ikke til å bli brukt som hverdagsplagget, men er absolutt en veldig fin kjole å ha til selskaper i tillegg til at de pryder klesskapet eller soverommet som mange innreder slik at finklærne henger fremme som pynt. Disse kjolene som jeg har sydd til jentene er definitivt noen av plaggene som jeg kommer til å ta vare på til dem blir store - rett og slett fordi det er et nydelig plagg som også skaper minner - denne kjolen hadde dere på dere da dere fylte 1 år

Ved å ha enten en kyse eller et hårbånd til føler jeg er med på å sette kronen på verket. Det skaper en helhet og gir et veldig pent inntrykk av antrekket, så det må nesten være med ^^, 
GUTT: HAREMSBUKSE OG LUE

Dette er også en buksetype jeg elsker på smårollingene. Den skiller seg kanskje litt ut fra resten av klærne mine fordi den er litt mer nymoderne mens de andre plaggene bærer med seg en retro-stil. Buksen er sydd i bomull, men har jersey i livet og ved anklene. Jersey er samme stoff som laken kan ha, delig og mykt med god stretch. Jeg har også sydd på et ekstra stykke i mellom beina slik at passfasongen blir bedre og gir god plass til blæierumpe og sprellende bein.

Så til lua. Jeg vet ikke hvor mange som har spurt om jeg syr kysene jeg lager til jentene på bestilling, og veldig mange har også spurt om det går ann å lage slike luer i en guttemodell. Jeg gjorde et forsøk, og ja, det synes jeg helt klart at det gjør. Kysen er egentlig veldig lik den jeg har sydd til jentene, men jeg har sydd på en liten brem for å få den til å passe gutter litt bedre enn de jeg har sydd tidligere med blonder og bånd på.  
 JENTE: BUKSEKJOLE med tilbehør

Hvor henter du inspirasjonen fra? - er det mange som spør. Tja, si det? Det må nok være mine egne barn i stor grad. Hvis dere ser etter så ser dere at denne buksekjolen egentlig er veldig lik kjolen over. Kjolen ble altså produsert før denne buksa. Som jeg skrev over så elsker jeg kjolene, de er super nydelige og de sitter veldig pent på. Derfor ville jeg vidreutvikle den til et antrekk som passer bedre til hverdag slik at jeg kunne bruke plagget oftere. I tillegg ønsket jeg igjen å gjøre den så funksjonell som mulig for de små. Selv om kjole er utrolig nydelig, så er det ikke et veldig praktisk plagg, i hvertfall ikke før de kommer seg opp på to bein. Det å krabbe i en kjole er ikke lett, kjolen setter seg fast under klærne og barnet kommer seg ikke fremover. Kjolen på de enda mindre barna som for det meste ligger på ryggen, spreller kjolen så den ligger som en haug på magen, og når man har barn som må løftes til en hver tid drar man kjolen med seg opp under armene på barna. Derav ble denne buksen til. Den strammer heller ingen steder og gir maksimal bevegelighet. Man kan krabbe og herje så mye man vil uten at klesplagget havner på feil kjør. 

Denne buksenekjolen som jeg har tegnet mønster til for en liten tid tilbake er definitivt mitt favoritt plagg til jentene. DEFINITIVT - og derfor måtte jeg ta den med. Den er akkurat nok pyntet til å gå med i et selskap som til hverdags, og det er ikke et plagg jeg får mer skryt av enn når jentene stabber rundt i disse ^^, 

Så et lite spørsmål angående kysene til jenter. Jeg har veldig lyst til å ha med disse i kolleksjonen min av tre grunner. Jeg får veldig mye skryt av dem. Det er vanskelig å finne lignende i butikk. Og, jeg klarer ikke bruke andre luer på jentene etter jeg startet med disse for ett år siden, det er ingen luer som sitter bedre på hodet. De sklir aldri ned i øynene etter havner på skeiven - de sitter akkurat der de skal fordi de har en veldig god passfasong. Det var igjen mamma som lærte meg å tenge og sy slike kyser, og da jeg var liten brukte jeg det hver eneste dag jeg var utenfor døren. Det var nemlig et krav pappa hadde for han syntes vi var så søte med slike kyser på. 

Ja, spørsmålet ja:

Hva liker dere best: Kyse med rynkekant eller uten?? 


Phu, det var det hele. 
Jeg håper dere likte hva jeg hadde å vise frem til tross for at heldressen ikke ble med denne gangen. Jeg lover å ta den med om jeg en gang får designe en høstkolleksjon ^^,

Så kommer det store spørsmålet.

HVA ER DIN FAVORITT???  

Jeg blir veldig glad om du trykker på "liker-knappen" i bunn av dette innlegget om du liker klærne jeg syr som en liten tilbakemelding :)

Dåp vel overstått

Da er sofaen godt inntatt og jentene har allerede drømt i en time. Vi har kost oss i en veldig fin dåp. Tenkte jeg kunne visen noen bilder, først og fremst av gaven fra oss. Vi er bare jenter i familien fra før, så jeg må si jeg ble nødt til å vri hodet mitt noen ganger for å finne ut en fin dåpsgave til en gutt. Jeg endte opp med å kjøpe en stor retro koffert fra søstrene grene. Jeg har siklet på disse veldig lenge til jentene. Jeg synes de er døds fine, og jeg tenker en slik koffert kan passe perfekt til å oppbevare minner fra barnedommet til det voksene liv. Man kan jo så klart bruke den til hva som helst, men dette var min baktanke - en koffert som inneholder barneminnene. 

Siden en tom koffert er litt kjedelig å åpne, satte jeg meg ned i går kveld å sydde et antrekk også. Jeg har brukt lille vakre Anton som modell for designerjobben jeg har fått. Så derfor syntes jeg han fortjente det aller første settet. Hva synes dere egentlig om klærne? Stoffene er fra Tilda-serien som panduro selger. Jeg bare ELSKER det gammeldagse preget disse stoffene har. (Bodyen er fra newbie - byttet knapper) 

Ingenting er søtere enn dere to i bunadene som mormora deres har sydd og strikket jakker til <3

Til lykke med dåpsdagen

Kjære, Anton (min søsters sønn)

I dag er det din dag, varkre lille skapning ^^,

Siste forbredende er gjort, så nå skal vi alle sammen hoppe inn i bunader og dress. BT og jeg er i hvertfall veldig stolt over å være fadder til en så nydelig gutt og jentene gleder seg nok til å kose på de deilige kinnene, mens de sier "be-by" "be-by"

En titt inn i mitt arbeid

Jeg jobber ganske intenst med designer prosjektet om dagen. Og tenkte jeg kunne gi dere et lite innblikk i noen av mine ideer. Ingenting er sikkert av det jeg vise nå, men siden jeg vil ha dere med i prosjektet, synes jeg det er riktig å dele noen snik titter mens jeg jobber. Jeg skal snart vise frem 4 antrekk som jeg vil at dere skal stemme over. Men inntil da, får dere se litt hva jeg har jobbet med for tiden. 

Det er jo ikke så mye dere får se akkurat i dag, og husk at stoffene ikke kommer til å bli de samme som jeg syr modeller av. 

Jeg håper det er noe dere liker? 

IKEA gjenbruk

I mellom syslagene har jeg skrudd litt og malt litt. ^^, BT jobber fra 7 til 21 om dagen, så jeg må ha litt å finne på. TV er ikke helt min greie så den er stort sett av, eller nei, ikke akkurat nå om dagen som VM i heste sport går på TV. Da er den egentlig på hele dagen i bakgrunn, men det betyr ikke at jeg sitter stille og kikker fordet. Jeg jobber litt og har et øye på skjermen i ny og ned. 

Jeg holder jo fremdeles på med å gjøre om stuen, og i går sto det gamle LACK bordet fra IKEA for tur. I dag tidlig før jentene sto opp fikk jeg malt siste strøk.

Så bordet har gått fra dette: 

Til DETTE:

Det er virkelig så moro å kunne gjøre om noe gammelt til noe nytt. Det er så lite som skal til for å løfte et møbel man er lei av til nye høyder. Det er fremdeles en del ting som mangler enda, men jeg må si jeg er veldig fornøyd med alt som er gjort hittil. Jeg føler at hele stuen har blitt lysere og varmere på samme tid. 


Celleprøve

Det er lett å tenkte at det er en mening med alt som skjer i livet. Jeg husker spesielt godt en episode av livet mitt da jeg følte at det plutselig var en grunn for alt. Jeg hadde blitt mamma, jeg var bare 22 år gammel, og selv om jeg var førstegangsmamma var jeg allerede blitt tobarnsmamma. Jeg har alltid sett for meg at jeg skal få to barn. To er passe har jeg tenkt - at de to skulle komme på samme dagen, det hadde jeg ikke sett for meg. 

Tilbake til hendelsen. Sykehuset ringte. Jeg hadde besøk av to av mine nærmeste venninner. Jeg gikk fra stuen og inn på kjøkkenet da jeg snakket med overlegen som var samme lege som tok i mot min lille Olivia. 

"Du har den groveste formen for celleforandring i livmorhalsen, det betyr at du må inn til operasjon ...... " Det er rart hvordan noen ord kan få verden til å rase på sekunder, jeg husker tankespinnet, hadde jeg kreft? Ville jeg dø? 
Da jeg la på og gikk inn i stuen igjen ble jeg klemt inn i armene på venninnene mine, og jeg var så glad for at de var der og kunne gi meg bedre tanker å tenke på.
Da samboeren min kom hjem satt vi å gråt i hverandres armer. Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg var livredd. Jeg hadde fått beskjed om at det mest sannsynlig ikke ville være kreft, men å vite at jeg lå på det nærmeste forstadiet til kreft var nok til å få tankene over på det verste.

Jeg satt og leste på nett, lesingen gjorde alt ti ganger verre, det var som om jeg kun klarte å få med meg hvor mange prosent som døde av livmorhalskreft i stedet for de mange flere prosentene som overlever uten varige men. Og dette var de med kreft, de med grove celleforandringer har igjen enda bedre prognose.

Og det var da jeg tenkte at alt som skjer i livet har en mening. Hvorfor ble akkurat jeg mamma så tidlig i livet, og hvorfor i all verden kom det to på en gang? Var det fordi livmoren min var så syk at hvis ikke jeg fikk barn med en gang ville jeg kanskje aldri fått barn? Grunnen til at celleforandringen ble oppdaget var nettopp graviditeten. Hadde jeg ikke blitt gravid hadde det i hver fall gått tre år før jeg hadde blitt innkalt til celleprøve av livmorhalsen og kanskje enda et par år før jeg ville tatt motet til meg og sjekket det opp hos legen, med en tanke som - det skjer jo ikke meg.I november 2013 var jeg til koniseringen, et kirurgisk inngrep hvor de fjerne ytterste delen av livmorhalsen (den syke delen). Jeg ble overrasket over hvor ufarlig det hele var, og jeg kan fremdeles få barn om jeg ønsker det. Jeg fikk beskjed om å bestille en ny time for celleprøve av livmorhalsen 6 måneder etter koniseringen. 

Og her sitter jeg 9 måneder etter inngrepet. Endelig har jeg fått tatt motet til meg og skal til legen i dag for ny prøve. 3 måneder etter jeg burde. Og hvorfor det? Hvorfor er jeg så dum at jeg venter på noe som bare er med på å hjelpe meg og som forhåpentligvis bare vil bekrefte at jeg er frisk? Jo, fordi det har vært så mye lettere å la være å tenke på det. Jeg har bevisst unngått det hele, det har vært så mye lettere å late som ingenting og la telefonsamtalen til legekontoret ligge.

Jeg kjenner jeg gruer meg til å få vite svaret, selv om jeg samtidig gleder meg om den viser at jeg er frisk. Jeg er redd for å gå igjennom det samme igjen, at telefonen begynner å ringe og at det er legen i den andre enden. Når legen ringer er det aldri et godt tegn. Første gang jeg ble oppring, da var jeg 13 uker inn i svangerskapet. Legen fortalte meg at jeg hadde celleforandringer, men at det kunne være et resultat av graviditeten, hun ba meg slappe av med det og helle ta en ny test etter fødselen. 
Den andre celleprøven foregikk omtrent på samme måte, men var et mye større nederlag siden jeg ikke var gravid mer og hadde regnet med at jeg ville være frisk.
Jeg fikk time på sykehuset som prioritert, jeg trur ikke det tok mer enn 3 uker. Der skulle legen ta en vevsprøve for analyse, og det var da den siste og aller mest skuffende nyheten kom.

Jeg har sammen med en lege som er spesialist på celleforandringer og kreft i livmorhalsen skrevet ett innlegg tidligere, så hvis dere ønsker å lese om dette finner dere det HER.

Så får dere ønske meg lykke til med celleprøven i dag :)  

 

Barnas favoritt middag

Det må det jo bare være! 

Jentene her i hus er så store nå at de verken vil ha hjelp til å spise eller spise babymat mer. Selv om jeg likte å lage hjemmelaget sunn babymat til snuppene, må jeg si jeg DIGGER at de har blitt så store at de kan spise den samme middagen som meg, spesielt når BT jobber til det er kveldsmat-tid for voksene. Det er koselig å ha to vakre jenter og dele middagen med og så fint når vi alle tre kan spise samtidig fordi de ikke trenger noen hjelp av meg mer. De roper "miiir" når det er tomt for vann eller de vil ha mer mat, og under måltidet skavler vi om alle dyrene, om biler og mye annet rart. Det er for meg helt klart en viktig del av hverdagen, det å sette seg ned ved bordet på kjøkkenet uten tv og andre forstyrrende momenter - familietid <3 

Og så tenkte jeg å dele gårsdagens middagsrett med dere. 

Pølse og spagetti! Haha - den var klassisk. 

Og ja den er det, for hvem barn elsker vel ikke pølser?? Men så vet vi jo at en middag som består av kun pølser, spagetti og ketchup er en middagen uten veldig mye næring. Dette er middag som går en gang i blant, men jeg håper ikke det er en rett som står på menyen hver uke. 

Jeg hadde lyst på pølse og spagetti - ja, for vi voksene liker jo pølser like godt som barna. Og derfor tenkte jeg at jeg kunne lage en tomatsaus til som er sunn og myye bedre enn ketchup. På den måten får middagen mer næring og plutselig kan den nytes oftere med god samvittighet. 

For å lage retten enda litt mer barnevennlig og morsom kan du starte med å dele opp pølsene i biter for så å tre fullkorns-spagetti inn i pølsebitene. Pøse-spagettien trenger litt kortere tid på å bli ferdig enn tomatsausen, så legg i pølse-spagettien i en kjele med vann når grønnsakene til sausen har kokt i ca. 5 min.

Tomatsausen: 

 • en stor tomat (eller to små)
 • en gulrot
 • ca 10 cm av en purre eller stangselleri
 • en halv stor løk (eller en hel liten løk)

Kutt opp i biter, og legg grønnsakene i en kjele, fyll på med litt vann (trenger ikke være så mye at det dekker over grønnsakene). La dette stå å koke/dampe til gulrøttene er møre.

Når grønnsakene er møre heller du av overflødig væske og tilsetter en neve fersk basilikum og 3-4 spiseskjeer med tomatpuré. Bruk en stavmikser og blend det sammen til en deilig tomatsaus. Smak til med pepper og chili om du ønsker mer smak. Bon appétit !

 

... Lykke ...

Tusen takk alle dere fantastiske vakre. Responsen på mitt forrige innlegg har vært overveldende. Det har vært så mange flotte kommentarer at jeg ikke har hatt tid til å svare alle, men dere skal vite at jeg leser de en etter en og setter enorm pris på hver enkelt.

Det er veldig mange som har forelsket seg i heldressen min, denne elsker jeg selv, så praktisk plagg. Jentene bor i heldressene sine fra høsten trer inn til varmen kommer igjen på våren. Siden jeg denne gang skal designe til vårkolleksjonen kommer nok ikke heldressen med, jeg prøver å tenke praktisk og da må jeg lage klær som passer til vår, men også sommer, for vi får jo håpe at barna rekker å bruke plaggene litt lengre enn bare vårmånedene. Men jeg har i hvert fall fått en god pekepinn på hva dere liker - stort sett det meste jeg syr. ^^, og det er veldig rørende. Jeg kommer nok til å sy noen plagg og ha en avstemning på hva som faller best i smak hos dere i løpet av kort tid :)

Igjen, tusen takk. Dere har fått dagen til å smile


Jeg har også hatt et veldig koselig besøk av min gamle kollega og hennes 4 måneder gamle sønn i dag. "be-by" "be-by" "be-by" har jentene sagt i hele dag. Så stas. Jeg løp ut i hagen etter noen epler og bakte sammen en eplekake til besøket. Husmor-poeng til husmora. 
Gjestedesigner

Gooood kveld alle sammen.. 

Jeg klarer ikke holde meg, jeg mååå fortelle. Fordi jeg er så stolt og overveldet.
Jeg fikk en helt uventet mail for en liten tid tilbake hvor det blant annet sto:

Vi har fått en gylden mulighet til å engasjere en gjestedesigner for ett av våre største norske barne-merker. Blant en rekke kandidater har valget falt på deg. 

Du får en unik mulighet til å sette deg ned med gründeren bak merket, der du kan få erfaring innenfor designprosess og produksjon av plagg ved at du kan designe 1-2/3 egne antrekk som blir en del av vårkolleksjonen. Disse vil bli solgt på en av Norges største nettbutikker innenfor mote og barneklær, på samme måte som Jenny Skavlan for Porto Brazil. 

-----------------------------------------------------------------

Jeg holder barnemerket og butikkene hemmelige litt til. 

Men det er nemlig en ting jeg har fått lov til og som jeg har veldig lyst til, og det er å få med dere lesere på mitt design. Jeg får så mange spørsmål om jeg syr på bestilling, noe jeg dessverre ikke har kapasitet til. Men til våren får dere faktisk muligheten til å kjøpe klær av meg. Wihu, det synes jeg er gøy. Og siden dere er så fantastiske, så utrolig snille i tilbakemeldingene på klærne jeg har sydd til jentene mine ønsker jeg at dere skal være med på designet. Jeg lurer derfor på hva dere liker, hva dere kunne tenkt dere at jeg designer. Det blir selvsagt barneklær, men hva er deres favoritter? 

Jeg viser noen bilder av det jeg har sydd og håper på mange fine tilbakemeldinger på hva dere skulle ønske kom for salg. 
Jeg beklager at det er veldig lite gutteplagg i samlingen min, jeg har dessverre litt for få gutter å sy til, men jeg har planer om å lage et design til gutt også, så bare kom med ønsker til begge kjønn. Hvorfor dere ønsker akkurat det plagget og andre ting dere synes er viktig å få med - tilbehør til en komplett antrekk for eksempel. :) 

"gleden" ved et gammelt hus

"Vet du hva den dammen på kjøkkenet er?" 

"Nei, jeg aner ikke, kan pus ha tissa på gulvet?"

"Aner ikke, men det lukter ingenting" 

 

"Det er vått på gulvet i dag også?" 

"jøss, hva er det som skjer a?" 

 

Og etter den tredje dagen med vann midt på kjøkkengulvet oppdaget jeg hvor vannet kom fra. Det var heldigvis verken pus eller hund som hadde begynt å tisse midt på gulvet. Nei, vannet kom hver gang oppvaskmaskinen gikk.
Oppvaskmaskinen er jo bare noen måneder gammel! Hva skjer med at den er lekk!!! 

Trur dere den var lekk?? Nei da. Oppvaskmaskinen er akkurat slik den skal være. Men vi har hatt besøk av noen små rakkerfanter som regelrett har gått inn for å ødelegge litt.. Åhhhhh!!!! Jeg liker ikke MUSDette forklarer jo saken! Det er jo ikke akkurat et lite hull dette her. 

Og slik er det å bo i et gammelt hus, vi er ikke alene. Hver sensommer hører vi de små krypa flytter inn i husets vegger igjen. Ofte er jeg sikker på at det må være store rotter slik det bråker, men vi har heldigvis ikke sett så mange sporene av at det er det, det er bare helt utrolig hvor mye lyd en liten mus klarer i lage når de setter i gang med å bruke tennene sine. Jeg ser for meg at hele husets innside er et paradis for disse ekle gnagerne, stier hit og stier dit, reder og mat. Blæ, jeg blir litt kvalm av å tenke på det. 

Hvorfor de har spist opp denne ledningen er ikke rart. Under kjøkkenet finnes krypkjelleren, bakken til krypkjelleren er fjell, så her er det fritt frem for en hver å komme seg inn. I dette rommet som bildet med slangen er i, er skapet under vasken, og hva pleier man ofte og ha under vasken? Jo, søppel. Vi har rett og slett en inngang til matfatet rett fra utsiden. Bare se her. 

For ja, to ganger har jeg tatt mus i matavfallet på bare en uke. Denne lille rakkeren slapp jeg ut i det fri igjen. Haha, jeg synes de er så ekle, men når jeg ser på de er de også så søte, så jeg klarte ikke ta livet av den. Men så ble jeg nødt til å sette opp en musefelle ved søpla og dagen etter var en tatt, igjen hørte jeg lokket på matavfallsbøtta slå igjen. Uff, jeg tok med bøtta i den ene armen og pus i den andre, på den måten kunne jeg late som naturen gikk sin gang. Pus ble i hvert fall veldig fornøyd over å få levende mat servert. 

Jeg synes helt klart mus er kjempesøte om jeg ser de ute i det fri, jeg er den som bråbremser eller tar en skarp sving med bilen om det piler en mus på veien for å ikke kjøre på den. Men når de kommer inn i huset er de bare ikke søte mer. Da er de rett og slett bare skadedyr som skaper problemer. Og hva skal man gjøre for å forhindre dette problemet; Alle hull større enn 6 mm i diameter må sikres. Haha, fantastisk, hvordan i alle dager skal det overhode være mulig i et hus som ble bygd på 1820-tallet?? Jeg synes mus/rottegift er en så brutal måte å ta livet av dyr på at det egentlig er noe jeg virkelig hater. Slike pipebokser som skal skremme bort mus er heller ikke funksjonelt hos oss. Så da blir det musefeller da. Men liker jeg de? nei, jeg hater de. Jeg kan ikke tenke meg noe verre enn om musa ikke blir drept med en gang.. Åh, jeg er alt for glad i dyr, men jeg vil jo ikke at vi skal ha huset fullt av mus heller. 

Noen tips? 

Selvbruning som varer

Reklame

Da var allerede første høstmåneden her. Vi kan ikke si annet enn at sommeren har vært fantastisk i går. Så varmt og så nydelig vær. Jeg tipper de aller fleste har opparbeidet seg en nydelig sommerfarge. Det triste er jo at den forsvinner like fort som den kommer. 

Jeg har fått gleden av å teste ut markedets første selvbruning som varer i 2-3 uker. Hvor fantastisk er ikke det. Jeg husker en sommer jeg hadde smurt meg inn med selvbruning for å få litt ekstra gyllen og fin farge til en ute fest. Det kom en liten regnskur, og dere kan jo tenke dere resten. Haha, det er ikke så pent å ha selvbruning når den begynner å renne av. 

Vita Liberata tilbyr selvbruningsprodukter til hjemmebruk. Produktene er basert på nærende og økologiske ingredienser i tillegg til at de er fri for parabener, parfyme og alkohol. Ved påføring av selvbruningen tre ganger oppnår man et resultat som kan var opp til hele 3 uker hvor den kun falmer naturlig med tiden. 

Det står at selvbruningen lukter minimalt, jeg synes det lukter litt (kanskje jeg har sensitiv nese), men det gjør faktisk ingenting, for siden dette er en selvbruning som varer forsvinner lukten etter en tur i dusjen, mens fargen sitter like pent. 

Jeg har en serie som jeg vil vise frem til dere. 

Først har vi Vita Liberata peeling, denne kremen påføres som første steg i selvbruningen, den fjerner døde hudceller og gjør huden klar for et optimalt resultat. Pleelingen skylles av i dusjen.

Steg to er denne fuktighetssprayen, Skin Plumping peptide mist,  Den tilfører fuktighet samtidig som den balanserer pH'en i huden som er grunnlaget for et optimalt resultat for selvbruningens påføring og vare av resultat. 

Jeg har fått prøve pHenomenal Mousse dark selvbruning som også finnes i en medium nyanse til de med lysere hudtone, her. Moussen er veldig enkel og behagelig å smøre på huden, jeg synes det har vært vanskelig å legge selvbruner uten å få skjolder ved hendene og føttene, men ved hjelp av påføringshansken har jeg ikke opplevd noen skjolder. Bade et strålende resultat.  

Som tobarnsmamma er det helt umulig å reise å ta solarium for å beholde den sommerlige gløden i huden, jeg har heller ingen ønske om å ende opp som et skrukketroll før jeg blir 40 som et resultat av for mye soling. Selvbruning er med på å ta vare på huden i tillegg til å gi den samme gløden solen og solarium gir. Perfekt. 

Dere får  20 % på alle produktene til Vita Liberata frem til 7. september om dere bruker rabattkoden stine20 ved kjøpet. 

Dette er en selvbruner jeg virkelig kan anbefale, jeg er strålende fornøyd :)