hits

september 2016

På tryneI dag føler jeg meg rett og slett helt knekjørt etter gårsdagens migreneanfall som satte i gang i det jeg skulle reise å hente jentene i barnehagen. Jeg trodde først den skarpe sola blendet meg, men så måtte jeg innse at det ikke var sola, men et migreneanfall som var i vente. Jeg synes det er så grusomt at jeg nesten får angst i det jeg oppdager at synsfeltene begynner å tulle med hodet mitt. Jeg har omtrent en halvtime på meg fra synsfeltene forsvinner til hodepinen starter, så jeg sprang opp i barnehagen og tok med jentene uten å ta med matbokser eller skift hjem. På vei tilbake i bilen ringte jeg BT for å få han til å komme hjem og stå for middagen. 

Jeg vet aldri om medisinene fungerer, eller hvordan de vil fungere for hver gang. Dere husker kanskje den gangen jeg mistet språket av medisinene? Og selv om ordene ikke fant veien ut av munnen min så funket medisinene i det minste, for hodepinen slapp jeg. I går hjalp ikke medisinene så mye som å lette litt på smertene. 

Så vondt som jeg hadde i går er det lenge siden jeg har hatt, jeg lå regelrett og vred meg i sengen i 5 timer og var kun ute to ganger for å kaste opp det lille som var igjen fra lunsjen.. For de som lurer på hvorfor jeg kaster opp, så er forklaringen at smerten ligger sentrert så nærme kvalmesenteret i hjernen at det derfor er vanlig med oppkast sammen med migrene. 

Som regel har jeg et flust med energi dagen etter et migreneanfall, så jeg vet ikke om det er fordi jeg fikk migrene så sent på dagen i går, for i dag føler jeg at hodet mitt veier 10 kilo og er en eneste stor grøt, i tillegg er fremdeles alle lyder for høye, og lyset så sterkt at jeg vurderer solbriller inne. 

Nå ligger jeg på sofaen, og selv om skriving ikke er det jeg burde gjøre akkurat nå for hodet sin del, så får jeg en bedre ro av det enn å ligge stille uten å gjøre noe i enda flere timer. 

Min plan om å komme ajour i går gikk ikke akkurat etter planen, så jeg håper at litt hvile nå får meg i litt bedre form.. Huset står på hodet (noe det gjør ganske ofte), men i morgen får jeg besøk så da vil jeg ha en rent og ryddig hjem ;) 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Ingen av klærne passet...

I dag er dagen hvor jeg håper at jeg klarer å få landet litt denne uka og få tatt igjen arbeid og oppgaver jeg henger etter med! Jeg har sagt det før, men jeg sier det igjen: jeg skjønner ikke hvor tiden blir av! Det er jo ikke annet enn mandager og fredager... 

På tirsdagen hadde jeg en hel dag med "egenpleie", jeg satt tre timer i frisørstolen på Klippotequet Trend i Tønsberg, hvor min fineste frisør Marthe frisket opp fargene ved å legge en mørk farge i hodebunn og friske opp resten av håret med en kur og en shining for fargen hun har jobbet med det siste året. Marthe er ekspert på farging av hår, og jeg er så fornøyd med hvordan hun tryller frem det beste i håret mitt ved hvert besøk. Siden jeg "bare" satt tre timer i frisørstolen denne dagen fikk jeg litt tid til å gå en runde på Farmanstredet og shoppe litt også. 

Jeg gikk nemlig på en liten "smell" sist fredag. Jeg skulle pakke baggen til Sverigeturen med hele familien, der jeg blant annet trengte pentøy og hverdagstøy som er litt finere enn det jeg normalt kler meg i. Jeg dro frem noen klær jeg liker, og når jeg skal pakke med meg ting, så må jeg alltid prøve antrekkene på for å se at det funker. Problemet denne fredagen var at jeg oppdaget til min store forskrekkelse at jeg ikke fikk på meg buksene mine, og at jeg ikke fikk beveget armene i en blazer jeg tenkte å ha på meg. Det er ikke tull, av de to buksene jeg tok ut av skapet så fikk jeg den ene halvveis over rumpa, mens den andre ikke kom forbi lårene. 

Jeg gikk rett i offerrollen, og syntes synd på meg selv som ikke hadde noen klær å ha på meg. Plutselig var alle de litt varmere klærne jeg ikke har brukt siden sist det var kaldt i luften, alt for lite... 
Så i stedet for å pakke la jeg meg på sofaen og så på alle moteprofiler jeg følger på Instagram og drømte om nye klær.. Haha. Patetisk, men helt sant. 

Jeg har gått opp 5 kg i vekt på ett år, noe jeg synes er veldig positivt for det er jo akkurat det jeg har jobbet for med all treningen, men fader så kjedelig å ikke passe i favorittklærne mer..

Jeg fikk lønning på mandagen, så da var jeg ikke sen å be på shopping! Nå føler jeg meg helt topp igjen i min nye sterkere kropp og klær som passer! Haha. 

Dette antrekket hadde jeg på meg i går, og siden så mange har spurt hvor det er i fra så har jeg kjøpt cardigan på Vero Moda, genseren på H&M og buksa på Bik Bok.  

I dag har jeg på meg et annet antrekk fra mitt siste innkjøp, og jeg lover dere, dette kommer til å bli en favoritt i klesskapet mitt så jeg må nok vise dere litt mer av innkjøpet en annen dag :) 


- Speiltvillingene på Facebook - 

System på et lite bad

Denne uken har jeg gjort noen små endringer på badet. Jeg ble nesten kvalt da jeg gikk inn ditt, jeg hadde plutselig fått nok av lillafargen på håndklær og kurver som befant seg der inne. I tilleg var alt et stort kaos. Flere kurver uten system, bare rot over alt. Jeg fikk skrudd stellebordet ned fra veggen ettersom det er lenge siden vi brukte det nå. Men da stellebordet forsvart måtte jeg bytte plasser på resten av hyllene for at det ikke skulle bli et unaturlig stort tomt rom der stellebordet var. 

Badet vårt er fryktelig lite, og vi har heller ikke vaskerom, derfor er plassen godt benyttet og lagt opp for å skape romfølelse uten å se rotete ut. Dusjen vår har for eksempel badekar i bunn for å være praktisk for småbarn, og vaskemaskinen bruker jeg til oppbevaring. 

Jeg trengte et bedre system på badet, og var rundt om kring i interiørbutikker og andre fiffige butikker etter et bokse/kurv-system som ville få rotet mitt tilbake i system. Det er nettopp dette jeg har lyst til å vise dere, for jeg fant ikke det jeg lette etter før jeg tildfeldigvis var på en Europris-butikk. Det synes jeg er ganske morsomt, og billlig ble det også.

Jeg kjøpte tre bokser med fire skuffer i seg! Latterlig enkel løsning, og så fantastisk genialt! 
Nå har jeg en boks til "første-hjelps-utstyr", en boks til neglelakker, en boks til hårspenner, en til strikker, en til kremer, osv.. Det finnes ingenting som gir mer ro til sjela mi enn når ting er på stell!! Engentlig helt merkelig, for jeg er kanskje tidenes største rotekopp. Så i og med at jeg har holdt på på badet all min ledige lille tid de siste tre dagene, så står resten av huset på hodet. Det blir lange do-besøk når jeg er litt stressa med andre ord! 
Helt nydelig å bytte ut lilla med litt sennepsfarge også. For selv om lilla er en helt nyydelig farge, så trengs det litt forandring fra tid til annen :D 


- Speiltvillingene på Facebook - 

I hesteparadisetDet er mange som har spurt etter oppdateringer på Dronningen vår, og de kommer litt for sjeldent. Nå er det slik at Dronning for det meste får lov til å være en "hest", og ikke så mye et bruksdyr for min del. Jeg kunne aldri i mitt 14 år gamle hesteliv trodd at jeg noen gang kom til å ha hest uten å ri hver eneste dag, men slik har det altså blitt. 

Dronninga er nærmest pensjonert, neida, joda. Det vil si, hun lever livet på grønne enger sammen med en stor flokk store og små hestevenner, så hun har det som plommen i egget. 

Selv fatter jeg ikke hvordan jeg hadde tid til å være 1-3 timer i stallen hver dag tidligere, men kanskje en dag når jentene blir litt eldre så blir det hele litt enklere. Jeg får til tider fryktelig dårlig samvittighet over at hun bare står og ikke blir brukt, men jeg tror vel at jeg egentlig  bare må puste ut, for hesten har det i hvert fall ikke vondt. 


Ser du henne? Med halvmånen i ansiktet, helt bakerst til høyre. Og litt komisk er det jo at den beste vennen er den som er så liten at hun kan søke ly under magen til Dronninga. 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

DIY med tape - til treningen

I dag gjør jeg noe nytt, jeg har nemlig laget et DIY-prosjekt til trening. 

Jeg ser på Snapchat at veldig mange tar screenshot av treningsprogrammene om jeg deler det, og jeg får mange inspirerende og motiverende treningsbilder av dere - noe jeg synes er dritkult! Derfor tenkte jeg å dele et lite tips til dere andre treningsentusiaster der ute. 

For når det kommer til treningsracket, så har jeg flere enn én gang revet av meg store blemmer inni henda, for ikke å glemme at trælene i håndflaten ikke er spesielt pene om man henger mye ett hendene. På CrossFit'en jeg trener på, så har "the natural grip" blitt veldig populære. "The natural grip" er en myk "plate" som beskytter hendene mot blemmer og som samtidig gir et godt grep. Jeg kjøpte mine for en liten tid tilbake, og jeg bruker de alltid når jeg gjør øvelser i racket, som pull up og toe to bar. 

Men da jeg fikk de ble jeg litt overrasket over at de var laget av sportstape, og at de er så enkle å lage! Jeg kommer nok ikke til å storhandle gripe-plater, men i stedet sportstape til en mye billigere penge. ;)

Så hvis såre håndflater er noe du kjenner deg igjen i etter trening, så MÅ du faktisk bare teste dette:

Fest gripe-platene rundt håndleddene med sportstape, og du er klar til henge etter hendene! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Lomper til lunsj!

Når man er ute på tur, blir det stadig litt pølsegrilling, og et kjent fenomen er at det ofte er igjen et par lomper etter turen. Det var slik jeg begynt å bruke lomper til mye annet enn bare pølser, noe jeg ikke er alene om. 

Igjen så er dette med variasjon nøkkelen til at jeg ikke blir matlei, men så er det også slik at i enkelte perioder så er det lett å komme på ulike forslag til matretter, mens i andre perioder kan det virke som en hel matbutikk ikke inneholder mat. 

Siden jeg nå er inne i den perioden hvor jeg føler alt smaker, og alt kan spises, så håper jeg at litt matinnlegg kan inspirere til noe nytt hos en hvilken som helst annen som sitter litt fast i brødskiva med det samme pålegget på. 


Jeg har fire påleggs-favoritter til lomperullen å dele med dere, alle like deilig! Jeg knasker slike ruller rett som det er, og et annet godt tips er å legge de i matboksen til ungene. 


#1 Lomperull

 • smør (kan droppes)
 • knasende sprø salat
 • spekeskinke
 • gulost

#2 Lomperull

 • Philadelphia
 • knasende sprø salat
 • løvtynn skinke 
 • gulost


#3 Lomperull

 • smør (kan droppes) 
 • knasende sprø salat
 • spekeskinke
 • smilende kokte egg 


#4 Lomperull 

Den perfekte dessert-lomperullen, og da mener jeg jo at den er perfekt som frokost-dessert eller lunsj-dessert. Eller så hjelper den fryktelig på om kvelden når hodet kun klarer å fantasere om sjokolade og smågodt.

 • smør
 • kanel
 • sukkerMat smaker aller best når du gjør litt ut av det, men det trenger ikke være så mye! 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Tyra i ny frakk #DIY

Neimen! Se på Tyra, hun har fått sin første frakk. Den har hun arvet av hesten vår Dronning på 600 kg. Hva er vel en uke uten litt hobbysyssel?

Siden jeg denne uka så at siste treningsdag i hundekurset er den 20. desember, så innså jeg ganske raskt at både hund og jeg trenger litt varmere klær framover. Selv om Tyra kanskje ser stor og skummel ut på grunn av rasen er hun en koseklump og pingle når det gjelder kulde. Hun er av de hundene som legger seg på gulvet der en strime sollys skinner inn gjennom vinduet, hun er av de som legger seg så nærme ovnen når den fyres i at hun til stadighet får et brannmerke på nesen når hun reiser seg opp. 

Så er det slik da, at når jeg først får en idé, da lar jeg rot være rot, klesvask være klesvask også setter jeg i gang. Siden jeg bestemte meg for dette prosjektet klokken 22:30 i går kveld, så var jeg litt i manko på åpne stoffbutikker. Jeg tok en rask gjennomgang av stoffhyllene uten hell, men kom på at jeg garantert måtte han noen hestedekken som var ødelagte. Det hadde jeg. Dette stallteppet var spist opp i bakenden, så hvorfor ikke gjøre litt gjennbruk fremfor å kaste det?! 

Penger spart, hyggelig for miljøet, og moro for matmoren ;) 

Jeg klippet litt her, og sprett opp noen sømmer der. Jeg brukte kantbåndet fra dekkenet til å fortsette det en del mindre dekkenet jeg hadde klippet ut. Og voila! Tyra er klar for kaldere tider, og nå gjennstår det bare å finne et gammelt regndekken jeg kan sy om til de våtere dagene. 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

"Mamma?, se da mamma!"

- Arrester meg når jeg stjeler av min tid til deg. 


Klokken var 18:30 en tirsdags kveld, begge foreldrene hadde satt seg godt til rette i sofaen mens de to barna satt med ark og farger der de lot fantasien slippe løs i form av klusseduller, opp-ned bokstaver og noe som helt klart begynte å ligne på ansikt og kattepuser. 
"Jeg har tegnet din bokstav, Pappa," sa datteren mens hun pekte på bokstaven som hun hadde øvd på i flere uker, og kikket opp på pappaen sin. Han fortsatte å stirre ned i fanget, for selv om han satt en halvmeter ved siden av så hørte han ikke hva hun sa. 

"Pappa?, Se da!" Sa jenta med en høyere og klarere tone. "Mhm", svarte han, fremdeles uten å se opp. "Hallo! Hun prøver å vise deg noe!" skøyt moren inn, streng i toneleiet. Han kikket opp med spørrende øyne, som om han ble litt overrasket over at noen prøvde å få kontakt. "Oi! Se, det er jo bokstaven min jo! Så flink du er!" sa han med stor stolthet i stemmen. 

Moren ble sittende irritert for at han ikke var tilstedet, selv om han bare satt noen cm unna, men hun glemte det bort i samme øyeblikk det plinget inn en snapchat-melding på mobilen så lå ved siden av henne. 
Hun slapp ut en kort latter da hun åpnet bildet som viste venninnen på mobilskjermen, hun tykket for å svare, byttet kamera til det som vendte mot seg selv og tok tre bilder av dobbelthaka før hun ble fornøyd med den morsomste vinkelen og sendte tilbake. Hun hørte så vidt bakgrunnstøyen av barn som koset seg med tegneaktivietene. 

"MAMMA!  Jeg snakker til deg!" sa datteren så hardt at moren skvatt. "Åh, jeg.." hun kikket ned på mobilen igjen, nå var hun ikke inne på Snapchat lengre, hun satt å kikket på Instagram hvor hun hadde bladd seg et titalls bilder nedover. "Jeg! Unnskyld vennen, jeg fulgte ikke med. Hva var det du sa?", fullførte hun setningen, full av ydmykelse etter å ha blitt arrestert på den samme feilen hun hadde blitt så irritert over at faren til barna gjorde. 


 


90 % av tiden gjør vi ting uten å tenke over det, vi gjør det på automatikk og gammel vane. Det til tross for at noen av vanene våre er så usunne at det er skammelig. 

Barn fra 1 år og helt opp til førskolealder anbefales en søvnlengde på 10-12 timer. Det betyr at barna bør legge seg i 19-20 tiden om de må opp klokken 07 dagen etter.
93 % av norske barn har en avtalt ukentlig oppholdstid i barnehagen på 41 timer eller mer, i 2009 hadde 85 % den samme avtalen. En arbeidsuke i Norge er maksimalt 40 timer etter loven, men nede i 37,5 timer gjennom tariffavtaler. Hvilket betyr at et barn har lov til å tilbringe mer til i en barnehage enn en voksen har på jobb uten å få overtidsbetalt eller avspasering. 
Det er ingen nyere statistikk på hvor lenge barn faktisk er i barnehage, men i 2009 var gjennomsnittstiden til barn i barnehage 35 timer i uka, og 1 av 5 barn var i barnehagen 41 timer eller mer. 

Så slik det ser ut: barn mellom 1 og 6 år som sover 12 timer om natten, og er gjennomsnittlig 7 timer i barnehagen hver dag, har igjen 5 timer av døgnet til noe annet. Det betyr at barnet har 5 timer av døgnet til å tilbringe tid med sin egen familie. Av de 5 timene spiser vi opp en hel del på alt stresset som må gjøres, handle, lage middag, rydde osv. På morgen er jeg kjent med at den en og en halv lange timen vår sammen går til stress, mat, påkleding, og det å komme seg av gårde.. Det er lite rom for tålmodighet og gode samtaler. 

Hvor lenge barn maksimalt bør være i en barnehage om dagen er en annen diskusjon enn den jeg tar opp i dag, men jeg vil at vi skal tenke over det minste lille vi kan gjøre for den lille tiden vi har igjen sammen med barna våre:

Legg vekk mobilen de alt for få timene vi har til rådighet sammen med våre barn før deres dag er over. Det er kanskje bare snakk om 3 timer av ettermiddagen, og de tre timene må vi være der, ikke bare som i en person, men vi må være tilstede i øyeblikket. For med en mobil til hånden, så har vi før vi selv vet ordet av det bladd oss i mellom Snapchat, Instagram, Facebook og VG, mens vi gikk glipp av det lille, men store, øyeblikket med stolthet da vårt barn tegnet den perfekte første bokstaven i navnet til pappaen sin. 

Historien over var tatt rett ut av en typisk dag her hjemme, så jeg har spurt meg selv -  hvorfor skal jeg ha mobilen fremme, når jeg er våken 4 timer etter at jeg ikke lengre kan være til stedet for mine barn som befinner seg i drømmeland?

/ Det handler om prioriteringer, og jeg skal prioritere bort mobilen, slik jeg prioriterte bort TV på ettermiddagene for ett halvt år siden. Jeg har ikke råd til at forstyrrelser skal stjele den lille tiden som er igjen til mine barn.. 

- Stine Skoli - 


- Speiltvillingene på Facebook / Instagram

Trykk gjerne:
↓             ↓

15 minutter egentid

God morgen! 

I dag våknet jeg altså til lukten av nytraktet kaffe, og ikke av barn eller vekkeklokke!? Hva er det som skjer? Alle mine bønner har blitt hørt. 
Jeg listet meg så stille som det er mulig å liste seg i et gammelt hus som knirker her og der, for neimen om jeg skulle vekke de to skjønnhetene. Da jeg var kommet forbi det kritiske vekkestedet til jentenes barnerom fortsatte jeg vidre ned trappen i full gallopp. Jeg sprang til kjøkkenet hvor min samboer hadde etterlatt nytraktet kaffe bare til meg. Jeg sjenket meg en full kopp, tok to sjokoladebiter fra skapet og skyndte meg til stuen der jeg satte meg ned å jublet et lite: "YEES! Jeg rakk det!" 

Jeg fikk 15 minutter egentid før barna våknet, så klart måtte det feires med sjokolade! 

Håper du får en fantastisk dag <3


- Speiltvillingene på Facebook - 

Tre sunne måltider

- Kjenner du deg igjen i dette ordet her: MATLEI! 


Det er lillelørdag, og jeg kan ikke huske sist jeg var så spekket med energi! 
Til motsetning fra i går morges hvor jeg hadde sovet dårlig hele natten og våknet opp til grettene barn som startet å mase før jeg fikk lukket opp øynene, så skulle jeg nesten ha trodd at mine barn tok en tur innom bloggen og leste innlegget jeg skrev i går. 

I dag våknet jeg først av at Otilie kom krabbende opp i sengen 5 minutter på 7, og med et stort smil om munnen sa hun faktisk "GOD MORGEN" og ga meg en bamseklem før hun la seg under dynen og slappet av sammen med meg. Klokken 7 presis kom Olivia inn med favnen full av bamser og hun også startet dagen med "GOD MORGEN" og et smil som fikk meg i så godt humør at all trøtthet forsvant som dugg for natten. Og da jeg kom ned på kjøkkenet sto det nytraktet kaffe på kannen til meg! Jeg skulle nesten tro jeg hadde bursdag med barn og mann som ga det lille ekstra for at min morgen skulle bli så perfekt. 

Rett før jeg leverte i barnehagen, ble jeg nødt til å stoppe opp, snu meg til jentene og si: "Takk, for en flott morgen vi har hatt. Kjenner dere hvor deilig og hyggelig det er når vi samarbeider så godt?"
For i dag var det ikke en eneste sur mine på morgenkvisten, og de to treåringene klarte til og med å kle på seg selv - noe de så klart får helt fint til om de bare vil det selv, men som oftest har de ikke har spesielt lyst til det om morgen og istedet legger de seg ned på gulvet og sutrer: Jeg klarer ikke.. 

På vei til trening satt jeg å smilte til meg selv mens jeg digget til den veldig høye musikken jeg satte på i bilen. 


Det er veldig mye som virker inn på om vi har overskudd eller ikke, i natt har jeg sovet uten å våkne en eneste gang og barna og mannen var ekstra omtenksomme på morgen - det er helt klart viktige faktorer for at jeg får et stort overskudd. Men trening og mat er også nøkkelen til hvordan jeg føler meg. 

Nå har jeg trent så lenge og så ofte at treningen har blitt en del av livsstilen min, og selv om jeg ikke tilfører noen tilskudd for å få mer ut av treningen så er mat en viktig del av hverdagen og treningen. Jeg har flere ganger vært så matlei at jeg har droppet å spise, og heller tatt meg en remse med melkesjokolade. Det er jo ikke en spesielt sunn vane og ha, men til tider kan jeg få følelsen av at det ikke finnes noe godt å spise utenom middagene. 

Nå derimot er jeg i en periode hvor jeg føler det ikke finnes grenser for gode måltider. Jeg spiser frokost, lunsj og kveldsmat med følelsen av at jeg spiser desserter dagen lang. Nettopp derfor har jeg lyst til å dele tre forslag med dere - for jeg er sikker på at det er flere enn meg som føler at mat ikke smaker noe særlig fra tid til annen. 

Det jeg spiser skal være godt, men samtidig sunt - og hva er vel ikke bedre enn det? 


- Kaldt, varmt, søtt og syrlig - 

Denne deilige frokosten spiste jeg i går og består av: 

 • 150 g mager vaniljekesam 
 • 100 g frossen skogsbærblanding
 • Topping på denne var: kornblanding, tørket frukt, og litt kokos

De frossene skogsbærene varmer jeg i en kjele til jeg får et tykt og varmt syltetøy som jeg heller over den kalde Kesamen. Det smaker som en nydelig dessert, gir god metthetsfølelse og er et måltid på under 250 kalorier. 

Jeg vil vise dere en liten sammenligning jeg har gjort. Mitt favoritt-kjøpebrød var lenge Aplebrødet til Jacobs Utvalgte, derfor bruker jeg det som sammenligning med en brødskive, selv om det så klart er store variasjoner på brød, så sjekk det gjerne ut på næringsinnholdet på det brødet du spiser. 

Til sammenligning: 100 gram alpebrød (tilsvarer 2 skiver) = 264 kalorier. 100 g mager Kesam = 88 kalorier. 
Med smør, ost og skinke kom brødskivene mine på 550 kalorier. 

Da er det er ikke så vanskelig å velge sunnere, eller kunne spise mer med god samvittighet. Jeg mener ikke at vi skal slutte å spise brød, men det er ganske lett å lage noen variasjoner.


Grøt med sjokolade

 • havregrøt
 • en halv proteinbar av sjokolade
 • en rute revet mørk sjokolade 
 • tørkede tranebær

Dette var gårsdagens kveldsmat, og selv om jeg spiser sunt, så vet jeg hvordan jeg skal klare å kose meg, og få puttet litt sjokolade inn i matkosten ;) 

Havregrøt lages etter anvisning på pakken, jeg skjærer opp baren i biter, river over litt mørk sjokolade og strør noen tørkede tranebær over. 
Resultatet er et mettende måltid på ca 300 kalorier, som inneholder mye protein og andre gode næringsstoffer. 


Cottage Cheese & Berries

Her er dagens lunsj, og den er så utrolig rask og smelle sammen, samtidig som det er så himla godt! 

 • 150 g cottage cheese 
 • to ss blåbærsyltetøy 
 • litt ekstra bær som topping
 • en neve usaltet nøtteblanding ved siden av

Lettere blir det ikke! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Ferdiggått hundekurs

Plutselig var lydighetskurset jeg har gått med Tyra over. Kurset har vart i 6 uker, med en trening i uken. Jeg hadde lenge tenkt på å begynne på kurs, men det var søsteren min som fikk sparket meg bak, da hun for 7 uker siden fikk en ett år gammel engelsk staff. 

Den største årsaken til at jeg ville begynne på hundekurs, var at jeg trengte trening rundt andre hunder. Etter at Tyra har blitt angrepet noen ganger av små hunder har hun med tiden utviklet en usikkerhet i møte med nye hunder. Hun har reist bust og vist dominans ved å løfte halen og stålsette blikket på møtende hunder. Det er ikke akkurat en utvikling jeg syntes var veldig hyggelig, så jeg tenke at et hundekurs måtte være den beste måten å trene tilbake den trygge hunden som ikke trengte å tøffe seg ovenfor andre. 

Jeg ser allerede nå at jeg har brukt feil metoder når jeg har prøvd å irettesette gal oppførsel, fordi jeg har snakket til en hund som ikke har hatt et snev av fokus på meg. Og der lå kilden til problemet. Tyra er lydig som dagen er lang, så lenge det ikke skjer noe av unormal interesse ett annet sted. Men når noen kommer på besøk, eller når hun ser noe annet av stor interesse som en annen hund så flytter hun fokuset og blir fiksert. Jeg har sagt: Hun blir så glad at hun mister seg selv. - men sannheten er at stressnivået skyter til himmels, og hun klarer ikke å lese signalene rundt seg fordi hun er så oppsatt på å hilse og snuse på mennesket/dyret vi møter. Når stressnivået blir for høyt, så klarer hun heller ikke å se signaler til en hund som ikke vil bli hilst på ved at hun buser seg på. 

Fokus - er nøkkelen til det gode samarbeidet. Til høyre for meg på bildet under, er det minimum ti hunder fra kurset før oss, men ved at jeg er tilstedet i øyeblikket og jobber med min hund så kan dere se hvor lite spennende det faktisk er at det er ti hunder bare noen meter i fra oss. 

 La meg bare demonstrere hvor kult det er. På bildet under ser dere at så fort jeg skifter fokuset bort fra Tyra, og til min søster som spør om noen kamerafunksjoner, så ser dere at Tyra også skifter fokus og lurer på hva som skjer. 
Det er så klart helt ok, for hun skal få lov til å kikke på fugler, mennesker, trær og andre hunder, men i det jeg gir en beskjed må hun være på det nivået jeg er og følge de signalene jeg fører. Bare slik kan hun beholde sin indre ro, og ikke la stress overta kropp og instinkt. Og i det sekund vi er på samme bølgelengde så er det ikke mange forstyrrelser som kan ta vekk fokuset vi har på hverandre. Det var først da jeg kjente hvor viktig kontakten mellom oss var, at jeg skjønte hvor gøy og lett det var å jobbe sammen. 

Om bare noen dager fyller Tyra 6 år, hvilket betyr at det aldri er for sent å starte og trene hunden sin. Vi ser frem til et nytt kurs som starter allerede til neste uke, så nå går vi fra kursgruppe 1 med hverdagslydighet, til kursgruppe 2 med aktivitetskurs! 
Tirsdager er uten tvil blitt Tyra sin favorittdag i uken. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Søvn? Hva er det?

Det var faktisk en gang, da jeg våknet av vekkerklokken og gikk ned for å drikke en kopp kaffe før ungene sto opp... Det er så klart historie i dag. Den "rolige" morgenen starter gjerne i stedet på denne måten: Før klokken har slått slaget 07:00, står det ett eller to barn ved siden av sengen og sier: "MAMMA! Kan vi gå ned!". Hver gang får jeg lyst til å snu meg rundt og late som jeg ikke hører et kløyva ord, men i stedet mumler jeg: "Det heter: God morgen". 

Det er et mas uten like, hyl og skrik om jeg ikke spretter opp, og når tre jenter blir morragrettene på samme tid, er det ikke akkurat noen god stemning i hus. 
"KAN VI GÅ NED!" "MAMMA! KAN VI GÅ NED, DET ER MORGEN!" "MAAAAMMAAA!" "DU MÅ STÅ OPP!" 
"GÅR DET IKKE AN Å SLAPPE AV LITT? JEG REKKER IKKE ÅPNE ØYNENE FØR DERE MASER! VEKKEKLOKKA HAR IKKE EN GANG RINGT OG DERE KLARER Å GÅ NED TRAPPA PÅ EGENHÅND!"

Jeg tror jo så klart at det er et engangstillfellet at jentene står opp så tidlig som 6 og halv 7 - det til tross for at de har gjort det i et halvt år. Hvilket betyr at jeg ikke har endret min egen vane med å legge meg litt for sent, og alt for sent til å stå opp kl 6.. 

Men søvn, hva er vel det igjen? Denne natta våknet datteren min klokken 00:30, selv hadde jeg ikke mer enn så vidt rukket å sovne. Hun ville ikke sove videre hos seg selv, og snek seg under dynen min. Jeg var for trøtt til å gjøre noe som helst med det, selv om jeg allerede da visste at jeg ville få en helvetesnatt. Tre mennesker i en 150 seng, er og blir alt for trangt. Denne natta lå jeg i tillegg i midten. 

Klokken 3 våknet jeg panisk fordi jeg satt fast. Det alt for lange håret mitt lå under hodene til samboeren min og barn mitt, slik at det ikke var mulig å rikke hodet en cm til siden uten at det rev i skallen på meg. Jeg lå på ryggen, og datteren min brukte meg som en koseklut med hode på den høyre skulderen min, og en arm over brystet mitt. Samboeren min brukte meg som en pølsepute for gravide, der han lå på siden med et bein krøllet over underkroppen min og en arm som holdt godt fast om overkroppen min. 

I en våken tilstand hadde jeg elsket å få så mye oppmerksomhet fra to mennesker jeg er så glad i, men i drømmeland føltes det mer ut som en kveleslange hadde kveilet seg om kroppen min, klar for å sluke sitt bytte etter å ha kvalt meg... 

Jeg ble allikevel liggende der i klaustrofobien min, uten å dytte vekk de to som brukte meg for selv å ligge behagelig. Bedre med en sliten mamma enn ett våkent barn og en trøtt kjæreste i tillegg, tenkte jeg og begynte klokken halv 4 om natten å dagdrømme om kongefrokosten jeg skulle lage til meg selv for å snu en uperfekt start på dagen til en ganske mye bedre!
 

Jeg gleder meg til jentene tenåringer. Da skal jeg stå opp klokken 6 om morgen, gå inn på rommet deres, og rope: STÅ OPP! DET ER MORGEN! JEG ER SULTEN!! 

/Hevnen er søt ;) 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Hva den har å tilby!

 

Er det ikke rart, at det som ligger rett foran oss, til tider kan være så vanskelig å se?
Den koster ikke en krone, og den tilbyr muligheter fra helt nord i Norge, til så langt sør i Norge man kommer. Langs hele det lange landet vårt så ligger den, med ulike muligheter og utseende. Jeg snakker om naturen, og hva den har å tilby.    


- Ut på tur, aldri sur -

... Tvert i mot: Det er et ansikt, det er en kropp - som viser ren skjær lykke, med et smil så ekte at det skinner igjennom skjermen, og et hopp bare fordi tyngdekraften ser ut til å slippe taket når vi har det som best. 

Også er det slik da, at hver gang, av de alt for få gangene man kommer seg ut med hele familien, så klarer vi ikke forstå at vi ikke bare gjør dette så mye oftere. 

Ungene elsker livet utendørs og alle oppdagelsene som medfølger. De finner småkryp på stien, og grener til å svinge med. De trenger ikke leker for å leke, de er barn med en fantasi livligere enn Walt Disney. 

Så er det kanskje litt stimete å få pakket seg av gårde, men når man treffer målet for turen der ute blant en elv som renner, et vann som skvulper, med en bakgrunnsstøy av barn som leker, og lukten av at kaffen er klar - da er det umulig å ikke trekke inn pusten slik vi har sett våre besteforeldre gjør - og bare nyte øyeblikket som gir fred til sjelen! / Så kommer jeg hjem og tenker, dette må vi gjøre igjen.. 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Uken som gikk

Hvorfor ikke starte en ny spalte tenkte jeg, og siden nok en uke på ny var over så jeg at en liten oppsummering kunne være tingen! Så hvorfor ikke, litt repetisjon, men også litt mere innside innformasjon kan da ikke skade for noen :) 

 

Ukens høydepunkt

Når det er vanskelig å tenke ut hva som var ukens høydepunkt, da forstår jeg at det har vært en fantastisk bra uke. Men det skjedde jo noe som ikke akkurat skjer hver dag, så jeg tror vel at det kanskje toppet lykkeendorfiner som strømmet ut i kroppen. Nemlig at vi fikk oss ny sofa! Den nye sofaen har vi ventet på i over to måneder, så da den endelig kom tok det ikke lang tid før jeg satte i gang med å få ut den gamle. 


 

Ukens opptur

Jeg tror nok at onsdagen hvor min venninne og forlover kom på besøk og skravlet bryllup med meg var ukens opptur. For det er ingen tvil om at bryllupet tar mye tid, og jeg tenker ofte at jeg ikke forstår hvordan jeg skal rekke alt sammen. Så det å ha en å lufte og planlegge sammen med føltes veldig lettende ut, at vi i tillegg fikk reist og sett på lokalet vi har booket var virkelig en opptur for uka som gikk. 

Nå kjenner jeg at det er lettere å se helheten til bryllupet, og de flere listene vi fikk skrevet gjør at jeg føler meg litt mer i forkant enn hva jeg gjorde tidligere. Jeg kommer så klart tilbake med innlegg om planleggingen. 

Ukens gullkorn for barnemunn

Nå føler jeg at jentene er i en alder der gullkorn kommer som perler på en snor, og i går var det to setninger som fikk oss til humre litt ekstra. Vi var på skogstur ved et vann med en annen barnefamilie. Med en hov fanget barna noen småfisker i en bøtte, og disse fiskene skulle studeres til den minste detalj. Dessverre ble en liten fisk studert litt mer enn den burde, så da den fikk komme ned i bøtta igjen for å puste litt, hang den som et slakt med buken opp. Som det mest naturlige i verden sier min ene datter: "Hmm, den bare slapper av litt den der!"  Litt senere da leking med fisker ikke var temaet mer, fikk de tre jentene hver sin smoothie i hånden. De hadde lekt noen meter bort fra oss i en gapahuk og det hadde de tydeligvis tenkt til å fortsette med da de tre jentene snudde ryggen til oss, mens vi hørte: "Kom da jenter, så går vi hjem til huset vårt med smoothien!" - De er jo tross alt tre år gamle ;) 

Ukens tanke

Har vært fryktelig vond denne uken. Mye av min tenketid har gått til dødsulykken på den 11 år gamle jenta på Brattås denne uken. Det er slike ulykker som bare ikke skal finne sted, og som graver seg under huden og gir meg lysten til å gråte med alle pårørte. Mine tanker hjelper lite for de som er berørt, men en slik hendelse setter spor og får oss til å tenke på hvor skjørt livet kan være. 

Ukens DIY

Jeg var ikke mest kreativ i uken som gikk, men noe har jeg faktisk klart å gjøre. Jeg laget printbart mønster til Rose-kjolen. Og det som dere ikke så var at jeg satt flere kvelder å hentet opp inspirasjon til ting som vil komme framover av DIY innlegg, og syinnlegg. Jeg er bare ikke helt sikker på når alt kommer ut, for jeg er enda litt usikker på om jeg skal gjøre en stor innsats for å lage en kanonbra DIY-julekalender, eller om jeg skal begynne å få ut DIY-innlegg nå, men som da blir i en enklere utgave. 
Hva tenker du ? 
Ukens treningsøkt

I uken som gikk fikk jeg inn fire (fem?) treningsøkter, jeg trente CrossFit tre dager, var på hundetrening en dag, og helt på tampen i går kveld ble jeg med søster og trente intervaller og litt styrke på idrettsarenaen vi har her i Re. Den beste av alle øktene var nok den økta i går, fordi jeg fikk tilbragt tid med søster og jeg fikk trent på samme tid. Det blir ikke stort bedre enn det egentlig, vi har noen mål å jobbe fram i mot, så da er det ekstra gøy å kunne jobbe sammen og pushe hverandre. 

Ukens matrett

Sist uke så spiste jeg så mye godt!! Det var jo sommertemperaturer her, så to av dagene grillet vi faktisk. Men når alt kommer til alt så er den første biten jeg tok, av min nye runde nybakte brød, det jeg husker aller best akkurat nå. Det saftige sunne brødet, med sprø skorper! Phu, det er ikke mye som slår hjembakst, og lukten som fyller huset når baksten står i ovnen. 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

"Mamma" med en setning

Hvordan vil du beskrive følelsen av å være en mamma? 

Jeg ble sittende i lotus-stilling mens jeg grublet over spørsmålet, som om det skulle hjelpe meg i å tenke klarere, renere. Da jeg fikk spørsmålet, var det som en lyspære tente i meg, men i det jeg åpnet munnen for å forklare følelsen av å være mamma, så manglet ordene. Jeg lurte på om jeg kunne få ned svaret på maskin, svart på hvitt, men i stedet for en setning, rant en ordsky ut fra fingrene. 

Følelsen av å være mamma er fantastisk - var det første jeg ønsket å si, men følelsen av å være mamma er som en berg og dalbane full av følelser, med opp- og nedturer, svinger og luper. Spør du meg føler jeg så mye som mamma, at det blir overfladisk og forklarere spørsmålet med: følelsen av å være mamma er fantastisk. 

Elsket, lykkelig, stolt - Tre ord som kan beskrive kjernen av hvordan det er å være en mamma. Før vi ble foreldre trodde vi en forelskelse var ekte kjærlighet, når vi blir foreldre, oppdager vi at det vi trodde var kjærlighet, bare var en liten smakebit. Vi hadde antagelig ikke valgt døden for å redde en kjæreste, men det hadde vi gjort for å redde barna våre. Den inteste kjærligheten er så brennende sterk at den til tider gjør vondt, men det å elske noen så høyt, og å bli elsket like høyt i retur, er som en daglig rus av lykke. Ordet "stolt"  får også en ny betydning, for hvem skulle tro at man kunne bli stolt av absolutt alt barna våre gjør av gode gjerninger og framskritt? 

Men la meg ikke glemme å dra fram den "brutale" og ærlige siden av hvordan det er å være en mamma: 

De lange torturerende våkennettene kommer alltid når det passer minst, at vi var trøtte i de festlige ungdomsårende kan ikke sammenlignes med de trøtte dagene som kommer av at vi er mødre. Svaret på hvorfor man begynner å drikke kaffe som voksen, er ganske enkelt å besvare; det er foreldres dop for å holde det gående med 3 timer søvn og en hverdag som går slag i slag. 
Jeg førte til og med opp møkkete, for jeg tror ikke det går en dag uten at klærne mine er møkkete, og det er ikke jeg som lekte i sandkassen, eller snøyt meg på skulderen. Enda verre var det jo med babyer i hus, da gikk jeg ikke et sted uten gulp et eller annet sted på kroppen.

Som mamma føler jeg meg glad, morsom, oppmerksom, flink og tålmodig, men jeg føler meg også frustrert, sint og irritert. Jeg er gavmild og deler av meg selv hver dag, men til gjengjeld er jeg så gjerrig på den lille egentiden som er i igjen, at ingen får forstyrre den uten at jeg har bestemt det. Jeg kan føle meg som en dårlig mamma, og jeg kan føle usikkerhet i en hel masse. 


Barn gjør oss til ærligere mennesker, de drar frem det beste i oss, de drar frem det verste i oss.  

Å beskrive morsfølelsen er nesten umulig, allikevel vet vi med 100% sikkerhet, at den følelesen som setter seg i brystet ved tanken på sine egne barn, den følelesen som sprer seg ut i kroppen som et varmt kjærtegn, det er det som er følelsen av å være en mamma. 

Som mennesker trenger vi 10 komplimenter for å dekke over en negativ tilbakemelding - sies det og jeg tror mange kan kjenne seg igjen i det. Når det kommer til våre barn, så er verden en helt annen: Uansett hvor vanskelig dagen har vært, uansett hvor mange prøvelser, diskusjoner og krangler man har hatt med barna, uansett om barnet har fortalt deg hvor dum du er, uansett hva - så når de faller inn i drømmeland om kvelden, og vi ser inn i det fredelige fjeset, så slipper all frustrasjon fra kroppen, og tomrommet blir erstattet med en varme som brenner for det barnet vi elsker så høyt. 

 

Er det mulig å kunne beskrive rollen som mor med kun én setning? Kanskje ikke, men jeg skal prøve: 

- Følelsen av å være en mamma er så kraftfull at vi vil tilgi alt fordi kjærligheten er betingelseløs, ulikt alt annet man har kjent på før man fikk oppleve å være en - mamma.  


- Speiltvillingene på Facebook - Instagram - Snapchat: Stinetuss - 

Insta Speiltvillingene


Instagram er nok min favorittplattform, hvor jeg lett hviler øynene om jeg har 5 minutter til rådighet. Og selv om Instagram er en usann utgave av en perfekt verden, så må jeg persolig si det er ganske deilig å bare kunne falle inn i en verden med masse inspirasjon og hyggelige øyeblikk. 

Selv liker jeg at profilen min inneholder hverdagsøyeblikkene, og at bildene forteller, i kortversjon, historien om mitt liv. Jeg har ikke klart å slette bilder fra da jeg først fikk IG for over tre år siden, for det finnes ingen bedre sted å mimre tilbake på de beste øyeblikkene de siste tre årene <3

På Instagram er de beste bildene samlet i en herlig blanding.  

Følger du oss ikke, så heter vi så klart: Speiltvillingene
MY LAST INSTAMOMENTS


Hva liker du best å se på når du tar en hverdagspause på Instagram? 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Det er FREDAG!!!Barn er ærlige, de legger ikke skjul på noe! De legger heller ikke skjul på at det er fredag og HELG! Det feires med prinsessekjoler og en dans som om ingen andre kunne sett dem!
Hvor skjønt er det ikke å være et barn, som kan leve ut alle følelsene sine igjennom kroppens bevegelser.   God helg ! 


- Speiltvillingene på Facebook -

Barn Wedding

- Valg av bryllupslokaler - 


Det å velge et lokale for den store bryllupsdagen er langt i fra enkelt! Det kan på en måte føles som om det er alt for mange valg, samtidig som det ikke finnes noen. 
Det første vi måtte bli enige om når det kom til valg av lokale var om vi ønsket å få alt servert på stedet, eller om vi ønsket et lokale uten servering. Det tok egentlig ikke så lang tid før vi fant ut at vi ønsker å stå for serveringen selv, og det var flere grunner til det:

 •  Jeg har foreldre som er langt over snittet opptatt og interessert i mat, som med stor glede hjelper til med de ulike rettene vi kommer til å servere i bryllupet. 
 • Prisen blir halvert per person ved å stå for mat og drikke selv, fremfor å betale kuvertpris der mat og drikke er med som en pakke av bryllupslokalene. 
 • På plasser med servering er det ofte stengetider for når festen må være over. Tiden fra middag til stengetid har en tendens til å virke veldig kort siden en bryllupsmiddag gjerne varer noen timer. Så et skjermet lokalet til privat leie gir oss bedre fleksibilitet for stengetider, men også tid til dekorasjoner og pynt i forkant av den store dagen. 

Så er det videre, hvilken stil, hvilket lokalet og hvor på kartet? 

Altså! Det er vanskelig. Her i området finnes det nok av bygninger som kan leies for en slik festelighet, men noen er et eneste "nei-nei" fordi farger og stil krasjer totalt med min, noen lokaler er for små, og andre lokaler blir for store igjen. I tillegg til det, så skal vi jo være enige om det samme lokalet også. 

Valget falt til slutt på en historisk mølle, og selv om det er litt vanskelig å se for seg hvordan det kommer til å bli når det står tomt og upyntet, så merker jeg at vi har tatt det rette valget. 

Mølla ligger så nærme kirken vi skal gifte oss i, at det er muligheter for transport med hest (som så klart er drømmen jeg har hatt fra jeg visste hva et bryllup var). Det er et nydelig uteområde langs bekken som renner forbi mølla, som er et stort pluss da vi skal ha et sommerbryllup og håper på godt vær. Inne ser lokalet ut som en låve, hvilket er perfekt! Vi bor selv på gård, så et låvebryllup er rett og slett det som kler BT og meg best. 

Her er en liten titt på lokalet vi har valgt for den store dagen Gjett om det kommer til å bli pyntet fra gulv til tak med drøssevis av nydeligheter! 


- Speiltvillingene på facebook - 
 

Oppskrift på Rose-KjoleJeg har tidligere delt oppskrift på Rose-Bluse, og i dag er det tid for å dele oppskriften på Rose-Kjole. I prinsippet så skal disse to modellene sys helt likt, da den eneste forskjellene er formen på bluse/kjole- lengden. 

Mønster: 

Print ut begge mønstrene i fullt format, og bytt ut frontstykke og bakstykke fra Rose-Bluse til frontstykke og bakstykket fra Rose-Kjole. 

 For å sy Rose-Kjolen følger du den samme oppskriften som ved å sy Rose-Bluse Lykke til med syingen, og del gjerne deres versjon på Instagram med taggen: #skolissykrok


- Speiltvillingene på Facebook - 

Ny sofa !WWWWIIIIIII!!! For en FORSKJELL! ENDELIG kom sofaen vi bestilte rett før sommerferien, og forskjellen er til å ta og føle på. Jeg har i lang tid ønsket å bytte sofaen vi har hatt, fordi den har stått i for sterk kontrast til resten av stilen jeg fører i stua og egentlig resten av huset. Samtidig som at jeg har hatt lyst på ny sofa i et par år nå, har jeg sett fordelen med å ha mørk sofa med småbarn i hus. Nå som jentenes straks er 3 og ett halvt så føler jeg at det er litt lettere å holde kontroll og at det faktisk er mulig å fortelle at man ikke skal tørke sjokoladefingre i ny sofa. 

Da vi før sommeren bestemte at tiden var inne for å fornye sofaen tok jeg med all sofareklame som kom i posten, og lette etter den perfekte sofaen med et deilig tilbud. Den kom til slutt, noe som betyr at litt venting er verdt "premien". Denne sofaen er fra Møbelringen (kjøpt og betalt) og er en Passion modulsofa.

Stua fikk en helt ny atmosfære, og jeg kjenner jeg puster stress ut av kroppen med en gang jeg ser meg rundt nå som farger (50 shades of grey) og stil er i takt med hva mitt syn liker å hvile øynene på. - Når barnehender plukker blomster, er selv en liten kløver like vakker som en rose - 

#lykke #interiør


- Speiltvillingene på Facebook - 

Høstens glederJeg har lett for å tenke på høsten som enten nitrist, eller helt fantastisk. Det er liksom ikke noen mellomting, men det er kanskje litt sant i det. Denne september-måneden har ikke vært annet enn fantastisk. Det kan jo ha noe med at dagene faktisk har hatt sommertemperatur, samtidig som kveldene har blitt mørke og stearinlysene tent. 

En av høstens gleder er høstingen av frukten fra trærne. For selv om det er der frukten kommer i fra, så er det noe helt spesielt med å plukke de selv ned fra stammen, enn å plukke de i en pose på butikken. - H Ø S T - I dag har jeg bakt eplekake med hagens epler, i mellom trening og avisjobb. Jentene er hentet fra barnehagen, og vi er klare for å reise på besøk til jentenes ene oldefar som fyller 84 år i dag! Hipp hurra  :) 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Duften av nybakt grovbrødI dag har jeg sanket husmorpoeng !
- og la meg bare si det slik; det er jeg nødt til å dokumentere, for jeg er ikke av de beste til å sanke så mange av de poengene. 

Jeg har i flere år tenk at jeg skal bake mitt første brød, men det har visst latt seg vente på - siden dette er det første brødet jeg har bakt! haha. 

På fredagen satte BT og jeg oss ned og sjekket økonomien vår. La meg bare si det slik, vi fikk oss et ganske stort sjokk da vi oppdaget at vi bruker opptil 15 000 kroner på dagligvarebutikker i måneden. 15 000,- !! Vi har visst at vi har et høyt forbruk på mat, og jeg kommer nok aldri til å bli av dem som bruker minst. Jeg er en ekstremt matglad person som er helt avhengig av å ha gode råvarer til alle måltider, om det er jentenes matpakke eller middag for alle fire. Jeg er også svært opptatt av å spise sunt, og sunn mat er langt i fra det billigste, men vi kan helt klart spare mye penger på matbudsjettet bare ved å planlegge litt bedre. 

Vi satte oss derfor ned og skrev  en 10 dagers matmeny og handleliste. Noe som jeg var ekstremt god på de første månendene av dette året, men som sakte, men sikkert skled ut igjen. 

Denne planleggingen ga meg også gnisten til å få satt i gang med brødbaksten som jeg har hatt bak i tankene så alt for lenge. Siden jeg heller ikke kjøper av de billigste brødene på butikken, kan jeg like gjerne lage brødene selv, og jeg har flere grunner til hvorfor: 

- de blir billigere
- de smaker bedre
- de er ikke tilsatt fargestoffer for å se grovere ut, jeg vet jo hvor grovt brødet faktisk er
- de blir ikke tilsatt tilsetningstoffer for å holde lengre, noe som ikke er like bra for kroppen 

Og når det er sagt, så var det jo kjempegøy både for jentene og meg. 


Alt er så mye enklere bare man bestemmer seg! 

Jeg må jo også legge til at jeg vasket ned kjøkkenet og gangen i dag, og da mener jeg vasket ned som i at alle flater fikk en real omgang med vaskefilla! Steike, jeg tror jeg må sette et lite kryss i taket for denne dagen. ;) 

/ Det fine med å være dårlig i noe, er at man bare kan bli bedre! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

 

Den verste barnehageleveringen

- Det er ikke så greit når alle følelsene ligger rett under huden, klare for sin opptreden, til  en  hver  tid!

- Om jeg noen gang har klart å skjule følelsene mine? Aldri.. 

        Det var fredag morgen og vi hadde god tid til en rolig start på dagen. Barna trengte jeg ikke levere før halv 10, for å rekke toget som skulle føre meg til et møte i Oslo klokken 12.  Barna gledet seg over at det skulle være turdag i barnehagen, og enda bedre, pappa skulle komme å hente de og ikke mamma. 

Men under forsøket på å levere barna kom det til et punkt der min datters gråt gjennomboret hver pore av huden min til det traff meg rett i hjerte som igjen begynte å pumpe ut alt av følelser i meg. Min andre datter kikket på meg, så sa hun; "Mamma, du gråter." 

Enn hvor hardt jeg jobbet for at tårene ikke skulle forlate sin produksjonsplass, hadde jeg som alltid, ikke sjans til å skjule kroppens reaksjon på det følelsesladde mennesket jeg er. Jeg kjørte av gårde med tårer som strirant fra øynene og nedover kinnene, og enn så mye jeg prøve å skifte fokus så fortsatte jeg å hikste de ti minuttene til jeg kom til svingermor for å skifte bil. - Ta deg sammen, sa jeg til meg selv i det jeg åpnet døren til svigers og tørket øynene. 

- Hvilket tog skal du ta da? spurte svigermor i det jeg kom inn inngangspartiet. Klokken var alt for mye til at jeg kunne rekke toget som skulle få meg til Oslo i tide. I det jeg gjorde et forsøk på å svare - Jeg hadde tidenes verste barnehagelevering. Så veltet tårer og snørr fram igjen som en etterdønning av en tsunami. 

For selv om jeg visste at årsaken til den verste barnehageleveringen hadde en veldig enkel og tullete forklaring, så var det eneste jeg tenkte: Jeg dro fra to barn som gråt, hun ene måtte bli holdt igjen mens hun hylet og vred seg. Jeg bare gikk som en kaldblodig mamma, bare gikk da de skrek etter meg..  


Hele forklaringen lå i en bamse.. En  bamse  som  ble  glemt. 

En halvtime før vi reiste hjemmefra til barnehagen spurte de to jentene med det strålende fredagshumøret om de kunne ta med hver sin bamse i bilen til barnehagen. De valgte begge ut MiniMus bamsene sine, men da vi en halvtime senere satte oss i bilen hadde jeg glemt bort bamsene. Halvveis til barnehagen oppdaget hun ene at hun hadde glemt bamsen hjemme. 

Jeg viste all min forståelse over hvor lei seg hun ble for å ha glemt bamsen hjemme, men det var for sent å snu for en bamse som bare skulle være med på bilturen. I ettertid vet jeg at jeg hadde spart mye tid på å kjøre hjem igjen, men det hjelper lite å være etterpåklok. Hun låste seg fullstendig i den glemte bamsen. Panisk og hysterisk hylgråt hun og nektet å la seg levere, hun ville bare hjem, hun skulle bare hjem. Hun løp til bilen, dro i døren for hun måtte hjem. Ikke en avledning i verden kunne få henne bort fra den fastlåste tanken om at hun måtte dra hjem, og jeg sier det fordi vi hadde et flust av avledninger den halvtimen jeg prøvde å få henne til å puste med magen og komme ut at sinnstilstanden. 

Jeg satte meg på kne på asfalten mens jeg prøve iherdig å få henne til å puste, til å lytte. Hun kunne få låne den identiske bamsen til sin søster, men det var så klart ikke bra nok. Den ene av jentenes oldemor kom tilfeldigvis kjørende, og gikk bort til oss. Å få oppmerksomhet virket i alle fall mot sin hensikt, og selv kjente jeg meg frekk da jeg ikke kunne reise meg og være høffelig mot mine barns oldemor. Etter et lite kort smil, var jeg nødt til å fokusere på datteren min igjen og overse alt annet.

Vi kom oss ikke en gang ut fra parkeringen, men vi fikk kontakt med den ene barnehageansatte på jentenes avdelen. Det var også hun som reddet oss ut av situasjonen ved at vi til slutt kom til det skillet hvor hun måtte ta barna og jeg måtte dra. Selv var jeg som en suppe av følelser fordi det var så tydelig hvor panisk min datter var for at jeg skulle dra. Det som antagelig fikk det hele til å føles ti ganger verre i mitt hodet var at jeg skulle bort den dagen. En hvilken som helst annen dag kunne jeg reist, med viten om at jeg kunne dra tilbake på fem minutter om barna mine ikke roet seg i barnehagen. 


Jeg rakk ikke toget til hovedstaten, men jeg hadde heldigvis nok tid til å kjøre inn. Med et hodet som dunket, og øyne som var hovende fikk jeg vært på det viktige møtet, og da jeg ringte barnehagen en halvtime etter jeg dro var begge jentene ute på let etter blomster å plukke. 
- Det er også forklaringen på null innlegg her inne de siste to døgene, planen om å jobbe på toget forsvant, og siden jeg var sent hjemme på fredagskvelden med et hodet som nesten sprengte ble jeg nødt til å ta en tidlig kveld for så å være 100% tilstedet for mine barn dagen etter - 

<3 

 - Foreldrelivet på godt og vondt !
 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Det var min setning!

Jeg husker jeg måtte le stille for meg selv de første gangene da jentene begynte med rollelek. Som regel foregikk rolleleken med dukkene eller bamsene deres, og i lange tider kunne de, og fremdeles kan de, leke med dukkene som de mater, triller, legger, synger for osv, akkurat som om det var deres helt ekte baby. 

Den morsomme biten er så klart at ordene de fortelle dukkene sine, ofte er som å høre på et opptak fra jeg selv legger, synger eller prater med jentene. Jeg forstår at det er en helt naturlig prosess at de kopierer de handlingene jeg gjør i den gitte situasjonen. Noen ganger blir jeg oppriktig stolt over de gode sidene mine som de fører videre, andre ganger må jeg klaske meg lett til pannen, mens jeg tar meg i å gjennkjenn, igjennom mine barns ord, at jeg i gitte situasjoner kan ha en litt upedagoisk måte å fremtone meg på. 

I går var det første turndag etter sommerferieavsluttningen og jentene var i fyr og flamme helt fra morgen av. Det var det første de fortalte til barn og ansatte da vi kom i barnehagen om morgen, og det første de spurte om da jeg kom og hentet de igjen senere på dagen. Ikke bare gledet de seg til å springe rundt, leke og turne, men også til å se den gode venninnen de selv mener er den tredje søster, en bestevenninne fra den gamle barnehagen. 

Da vi etter en time med lek og utfoldelse i idrettshallen kom tilbake til bilen spurte Olivia meg, mens jeg festet setebeltet hennes: 

- Mamma, er det leggetid nå? 
- Ja, vennen. Når vi kommer hjem nå..  sa jeg, men ble avbrutt av at Olivia gjorde ferdig setningen for meg: 
- Så er det rett i seng! 
Jeg brøt ut i latter mens jeg svarte: "ja, det har du helt rett i". Og med et smil på lur,  kom hun med en kjapp replikk tilbake. 
- Feil, vi må pusse tenna først! - Gullkorn fra Olivia-munn <3 
 - Speiltvillingene på Facebook - 

Fra Rose-Bluse til Rose-Kjole

Rose-Blusen som jeg sydde til jentene, og som jeg har delt sy-tutorial på, har jeg i dag utviklet til en ny modell. Jeg syntes blusen ble så pen med det øverste partiet, så hvorfor ikke gjøre om blusen til en kjole. 

Dette er grunnen til at dagens innlegg kommer litt sent, jeg har tegnet om mønster, klippet og sydd en ny modell i dag. 

Noe av det som er veldig gøy når man har et mønster man trives med, er at det er veldig enkelt å gjøre små justeringer for å skape noe nytt og eget. Det er det jeg har lyst til å vise dere i dag, for med små justeringer kan et plagg forvandles til noe helt annet. 


- Rose-Bluse -   
 


- Blir til Rose-Kjole -

Å lage om Rose-Bluse til Rose-Kjole er veldig enkelt, alt som må gjøres er å tegne om "frontstykke" og "bakstykke" slik at de blir lengre og bredere i bunn. 
Jeg skal legge ut kjolen med mønster for de som føler de trenger det - det kommer så fort jeg får tid. Jeg håper dere liker den nye modellen, og ser hvor lett det er å gjøre om et plagg til noe annet, men små justeringer. 

Jeg blir lykkerlig om dere deler syprosjekter som er inspirert av meg på Instagram med taggen: #skolissykrok 
Der kan jeg gå innom å se det fine dere lager. :)


- Speiltvillingene på Facebook - 

To frisyrer for langt hårJeg tar meg selv i å gå med litt kjedelig frisyrer med tanken på hvor mye gøy jeg egentlig kan gjøre med alt håret jeg har spart på i en årrekke. I de siste dagene så har jeg tittet litt på frisyrer jeg kan tenke meg til bryllupet, og jeg er ganske sikker på at jeg ønsker å ha håret ned, men allikevel samlet. 

Selv om jeg på bryllupsdagen skal ha frisør som kan fikse meg opp, hadde jeg lyst til å teste ut to frisyrer i dag.

Dette er to frisyrer som er enkle å lage selv på egenhånd, og resultatet er nydelige, elegant og rufsete på samme tid.
 


Til begge frisyrene er det lurt å krølle håret raskt før du setter i gang med danderingen. Krøllene gjør håret fyldigere og lettere å jobbe med. 
Frisyre nummer 1: Big Messy Braid For å lage denne frisyren, starter jeg med å lage en flette som starter på toppen av hodet bak. Jeg fletter hele veien ned mens jeg tar med litt hår av gangen, fletten fletter jeg veldig løst slik at den blir stor og fyldig. Til forskjell fra når jeg normalt fletter håret mitt, så tar jeg i denne frisyren ikke med alt håret. La en del henge løst igjen på siden. Her ser dere fletten og alt håret som fremdeles henger løst på siden. Om du ønsker å gjøre fletten enda større drar du forsiktig i løkkene hele veien fra tuppen til toppen. Så tar du det løse håret, samler en liten seksjon med hår og tvinner det. Dra litt forsiktig her og der på den tvinnede seksjonen slik at den blir løs og bustete. Så trer du den inn i fletten, uten at det skal være noe system for hver tvinnede seksjon du trer inn i fletten. La det det se litt rotete ut. Spray godt med hårspray så frisyren holder godt. 
Frisyre nummer 2: strikke-flette med twist. Her starter jeg med å samle panneluggen og håret bakover, jeg tvinner seksjonen sammen en runde og festen den i bakhodet med to hårnåler. Dette gir litt høyde på håret akkurat der hodet begynnes sin kurve nedover. Så er hele hemmeligheten og lage små hestehaler. Begynn fra toppen, og samle litt av håret til en hestehale som ikke sitter helt inntil hodet, men noen cm i fra. Når du har en hestehale, stikker du fingrene igjennom håret rett over strikken og trer hele hestehalen igjennom hullet - ovenifra og ned. Så er det bare å fortsette og feste hestehaler og tre de igjennom seg selv - helt til det ikke går mer. For hver hestehale jeg har tredd igjennom seg selv, drar jeg forsiktig i håret for å lage mer volum og få en mer "messy- look". 

Jeg trur jeg skal gjøre stas på håret mitt litt oftere :D For når sant skal sier så er det ikke så vanskelig som det kan se ut til. 

- Se flere hår-relaterte innlegg


- Speiltvillingene på Facebook - 

Kløver til kastreringI går reiste Kløver en på en visitt til veterinærene. Kanskje ikke det stedet han selv hadde mest lyst til å besøke, men så er det nå en gang slik at vi mennesker tar avgjørelsene for dyra våre. I den tro at vi gjør det beste for dem. 

Kløver mistet sine edle stener i går, altså ble han kastrert på dyrlegeklinikken. Ved å kastrere en kanin vil man fjerne sexdriften som gjør at kaninen slutter å markere, som gjerne går ut på at de legger fra seg avføring og urin på de merkeligste plasser. I tillegg vil man få en roligere kanin som så klart ikke kan få avkom. 

Når det gjelder Miffi, så skal hun også kastreres av de samme grunnene, men en annen viktig faktor som gjelder hun-kaninener er at veldig mange får kreft i livmoren. Ved å kastrere en hun-kanin, fjernes livmoren og sjansen for å få kreft i den. 

Da jeg ringte til klinikken, så var reaksjonen jeg fikk på kastringen av kanin at det ikke var spesielt mange som gjorde det, til tross for at dyrlegene anbefaler det på det sterkeste. Kaniner er et problem fordi det fødes for mange av dem, og det finnes for få gode hjem. 
Det er en kostnad jeg føler hører hjemme ved å anskaffe seg dyr, men selv om det kostet 1500,- å få Kløver kastrert, så er det en engangs-utgift. Jeg vet at det er mulig å få det langt billigere, men her er vi så fornøyde med den dyrlegeklinikken vi bruker på alle smådyrene våre, at å lete etter billigere alternativer er utelukket. 

Nå er Kløver tilbake til sitt sanne jeg, og selv om vi har hatt kaninene inne nå for å følge med og passe litt ekstra godt på, så hviler det ingen tvil på at de gleder seg til å komme ut i hjemme sitt igjen og nyte det friske gresset under potene, og grave tunneler så jorden spruter. 


- Sjekk der a Miffi! Der bor vi! Skjønner ikke hvorfor vi må være her inne når det er så fint der ute! ;) 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Bryllupsmesse med Kathrine SørlandI går reiste mamma og jeg til Havna hotell på Tjøme. Det var arrangert gratis bryllupsmesse, hvor 16 forskjellige utstillere sto stand, samlingen av utstillere dekket så og si det meste man trenger til et bryllup. Kathrine Sørland var konfransier for dagen, og brudeshowet viste fram drøssevis av forskjellige kjolermodeller til brud og gjester. 

Jeg kan virkelig anbefale alle kommende bruder til gå på slike bryllupsmesser om det arrangeres i ditt nærmiljø, noe du kan sjekke ut på Mitt-Bryllup

For det er noe med å kunne se, føle og ta på "planene", og så deilig å få et helhetsinntrykk hvor alt i fra kjolen til ringer, hår, sminke, blomster og annet blir vist i samme setting. 

På slutten av bryllupsmessen var det premietrekking for alle som deltok på konkurranse med spørsmål man skulle besvare fra å gå rundt til de forskjellige utstillerne. Premiene var helt prima, og det var ikke rent få av dem. Selv var jeg så heldig å vinne Hardanger Bestikk Ramona til en verdi av 3999,- .. ! 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

I KlompelompeHvor heldige er ikke vi som har en så fin mamma og mormor som kan kunsten med å strikke! 

Jeg tror kanskje aldri at jeg kommer til å begynne å strikke, men så skal jeg heller aldri si aldri, for det er nok bare litt over tre år siden jeg kunne sagt: Jeg kommer aldri til å begynne å sy noe annet enn gardiner. 
Men slik det er nå, så vil strikking ta for langt tid for mine rastløse fingre, som gjerne vil ha et resultat med det samme jeg starter. 

Nettopp av den grunn får jeg så respekt for strikkeklær, og all jobben som ligger bak. Å se mamma strikke er noe jeg har vokst opp meg, og det er ikke få gangene jeg har latt meg hypnotisere av pinnene som går som trommestikker mens noe nydelige blir skapt. 

Denne gangen har mamma strikket etter mønster fra Klompelompe, som er et norsk strikkedesign av Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland. Serien er absolutt helt nydelig! 

Tusen takk mamma for de fantastiske kjolene med matchende hårbøyle du har laget til jentene <3


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Fuglekasse - Morsom barne-DIYTo passe stolte jenter etter å ha laget sine egne fuglekasser! 

- Vi lage hus til fuglene. Vi gjorde det, men gutten (les:mann i 70 årene) hjalp oss til å banke på plankene med hammer. Vi banka litt på utsiden, og litt på den skrua der. Jeg var så flink, sa Olivia da hun hadde snekret fuglekassen. 

I går var vi på en sensommerfestival som tar gjestene med til gamledager, en av aktivitetene for barn var å lage sin egen fuglekasse for 30 ,- Det må jeg jo si det var verdt. 

I dag fant jeg frem pussepapir, så jentene kunne pusse litt over kassa. Det var vel ikke slik at kassen ble spesielt glattere, men da lærer de i hvert fall prosessen :) 

Etter litt skrubb og rubb kom den morsomme jobben! Nemlig å få male selv. Jentene kledde seg opp i noen gamle pyjamaser mens jeg la ut litt gråpapir på plenen. Da kunne de grise og male som de ville, noe som virkelig var en høydare! .. Med en del gris! Fuglekassene er klare til å henges opp!  Dette var et morsomt lite prosjekt, som jeg trur et hvert barn vil glede seg over å få være med på. 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Trening og mat

 

Kroppen og mat

I sommer så trente jeg toppen 4 moderate økter på 6 uker. Jeg spiste meg sprekkeferdig ved hvert måltid, om det så var frokost, lunsj, middag eller kvelds. I tillegg til alle mellommåtidene! Alle mellommåltidene... Jeg lurer på om jeg gikk 15 minutter uten mat i munn denne sommeren, eller la meg gjøre en rettelse på mat: is, sjokolade, og annet snop ved siden av maten. 
Ikke at jeg mener det var noe galt med det, jeg nøt hver bit av velvære jeg puttet i munnen, men... Ja, det er vel alltid ett men!  Jeg skjønte også denne sommeren at det har skjedd noe med kroppen, jeg kan ikke lengre spise hva jeg vil, når jeg vil, uten at det faktisk legger seg på hoftene og magen.
Jeg er visst ikke 14 år og aktiv fra morgen til kveld lengre. For den gang da kunne jeg stengt tatt spise hva det måtte være uten å ha en bekymring i verden for noen ekstra gram her eller der, men så skjer det noe...

Samboeren min begynte å merke endringen på kroppen da jeg gikk gravid, sympati-mage, er det ikke det det heter når pappan voksen sammen med mammaen?  Og det er så fort gjort å spise mer enn det kroppen trenger, eller fyse på noe usunt når kvelden sniker seg på. Det er så alt for lett og så alt for hardt å gi slipp på de usunne vanene. 

Men jeg har funnet ut en ting, og den ene tingen har gått igjen hos alle jeg kjenner. Den ene tingen er: 

Hvis man kommer i gang med fysisk aktivitet, så "skjer" det noe med kostholdet:Er det ikke rart? Vi hører jo oftes om på det på denne måten: Du må spise sunt når du trener, hvis ikke kommer ikke resultatene, for mat er 70 % av treningen... bla bla bla.. Jeg orket ikke det maset der da jeg startet å trene. Jeg ristet på hodet da våre spreke naboer byttet ut sjokolade med cottage cheese og innførte godtestopp, gud vet hvor lenge.

Men så.. denne dagen.. I dag, laget jeg meg denne lunsjen.. En helt vanlig lunsj  for mitt vedkommende (så klart uten så mye fin dandering som på denne dagen da;)
Jeg putter i meg, frukt, bær, cottage cheece og en håndfull nøtteblanding som så klart er usaltet.. For når man er i gang med regelmessig fysisk aktivitet så endrer tankene seg, det gjør de i hvert fall hos meg, og den første jeg så det hos var min samboer. Han bestemte seg for å trene slik at han kunne fortsette å spise hva han ville, ikke for å oppnå vaskebrett og boblearmer. Neida, det brydde han seg fint lite om, bare kiloene ikke forstatte til magen ble større enn gravidemagen min. 

Men da han hadde trent en liten stund, så skjedde det noe. Resultatene begynte å komme, noe som ga en selvtilfredset over det harde arbeidet og plutselig kom han hjem med en pakke druer i hånden fremfor en pakke med kjeks. 

Og det er slik, at de dagene jeg trener, som jeg prøver å få til 4 dager i uken, så velger jeg å spise sunnere fordi treningen gir meg det ekstra overskuddet som jeg ikke vil ødelegge med mat som legger seg som sement i magen. De dagene jeg trener har jeg lyst til å spise sunt! Det er stor forskjell fra tidligere, hvor det jeg egentlig hadde lyst til, var å spise alt som ikke er sunt, - så klart uten å ikke legge på meg.. Men  det  funker  ikke ;) 
 

Image and video hosting by TinyPic

Det fine i dag er at det finnes så mange treningsblogger og matblogger, at det å finne inspirasjon til ny og sunn mat er veldig enkelt. 
Og det gjør en forskjell.. 

Men nå er helgen her! - så nå har jeg tre dager på meg til å fortære minimum 2 sjokoladeplater (Freia 200 gram's plater så klart), en pose potetgull, eplekake og lakris! - For i helgen har jeg treningsfri ;) God helg - eller hælj som jeg sier da!  :D
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

På tide med litt tilbakemeldinger

Jeg sitter med boken med det rare i foran meg, det vil si planleggingsboka mi. 
Det begynner å bli fullt av avtaler i almanakken min, så da er jeg helt avhegig av å ha noen planer å forholde meg til, slik at jeg får gjort det som må gjøres. 

Jeg har rablet ned noen forsklag til blogginnlegg i planleggingsboka mi også, og kom til å tenke på at det er lenge siden jeg har hørt med dere, så jeg spør: 

- Hvilke innlegg liker du best å lese her inne? 

- Hvilke innlegg savner du, og hva mangler? 

- Har du sett noen proskjekter som du kunne tenke deg et fremgangsmetode-innlegg på?

- Er det noen nye temaer som du synes passer inn her på bloggen?  

Jeg spør deg rett og slett, hva ønsker du å lese om når du tar turen innom? På forhånd tusen takk for svar! Og husk, jeg setter pris på alle som tar seg tid til å gi ei lita tilbakemelding :) 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Første høstdag1. septemer! Jeg har startet høsten med å plante om alle blomsterpottene ute. Det vil si, jeg ble nødt til å kaste sommerens avdøde gjenværende rester mot noe nytt. 

I år gikk jeg for grønt og hvitt, en ny høstkombinasjon ettersom jeg egentlig er veldig glad i farger på blomster. Men jeg var visst i et grønt-hvitt humør (ikke spør meg hva det betyr) i går, så da ble det det. 

Faktisk synes jeg det ble veldig friskt og delikat.
 


- Høst - 


- Speiltvillingene på Facebook -