hits

oktober 2013

Baby som blir rørt av mammas sang <3

 

Min venninne måtte vise meg en film i kveld, herre min!! Jeg SMELTET totalt!! Har aldri sett noe så vakkert. Og jeg mååå bare dele den med dere.

Tenk å ha så vakker sangstemme at barnet ditt blir rørt til tårer <3 

 

 

Det er diskusjoner på hvor vidt babyen blir rørt eller om hun faktisk blir redd. Noen leger hevder at så små barn ikke har slike følelser utviklet, andre leger mener at det er mulig, men at det er uvanlig. Noen barn kan prate bare noen mnd gamle. At det er født en baby som blit rørt før normalen er vel heller ikke så unaturlig? Vi er alle forskjellige. Det ser i hvertfall ut som hun forguder sin mamma spør du meg :)

Hvilket mammahjerte ble vel ikke rørt av denne videoen? 

 

Har du også UGLEDILLA??

Hele norge har fått ugledilla og det er neimen ikke rart når man ser hvor søte ugleting er. Jeg er en liten uglefantom selv så i kveld har jeg gravd meg ned i ugleverden hos Lekmer og da fikk jeg lyst til å dele de tingene jeg falt pladask for med dere :) Her har dere 4 forskjellige sparebøsser ^^, De var så søte alle sammen at jeg vet ikke hvem som var finest en gang. 
Direkte link til 1 her, 2 her, 3 her, 4 her :)


Disse putebamsene her skal jeg bestille meg, to stykk i rosa ^^, haha. Har du sett noe så herlig? 
Direktelink til 1 her, 2 her og 3 her


Haha. Lindberg sine ugleluer er sykt tøffe! :) 
Direktelink til 1. sort her og 2. rosa her


Perfekte ugleleker til de små, min favoritt av disse ble nr 3, jeg har så sansen for treleker. Den er det faktisk 20% avslag på nå også :D
Direktelink til 1. her, 2. her, 3. her og 4.her 


Ugler til maten også ^^, Nr 1, den smekken er så utrolig smart når barna begynner å spise selv. Jeg trur ikke søstra min hadde overlevd uten slik smekke når snuppa hennes spiser og griser som bare det, maten lander i den lille oppsamleren så den kan spises på nytt eller kastes i søpla når barnet er ferdig, smekka skylles og er klar til bruk igjen. De er rett og slett geniale. Også koster den faktisk bare 59,-
Direktelink til 1. her, 2. her, 3. her og 4. her :)

Da fikk du kanskje noen fine tips til hva du kan legge i handlekurven til dine egen barn eller kjøpe i julegave til noen andre :) Masse fine ungle ting er det i hvertfall.

Ha en strålende kveld alle sammen :)

 

300 barn på førpremiere av "FLY" på flyet KLM

 

 

2. Oktober holdt KLM en unik opplevelse for 300 barn, ved å vise Disney filmen "FLY" ombord på flyet, det ble i tillegg servert poppkorn og drikke på denne unike førpremieren. KLM skapte et unikt miljø med effekter som gjenskapte en verden av "FLY" i en virkelig setting. 

Disneys film "Fly" er etterkommeren av "Biler", og tar deg med en spenningsfylt 3D animert eventykomedie med Dusty,  et propellfly som drømmer om å konkurrere som et jagerfly. Dusty er ikke laget for å konkurrere og i tillegg har han høydeskrekk. ^^, 

Disneys "Fly" kommer på kino i Norge 27. septemper

 Her kan du se videoen :)


 

 

 

CELLEFORANDRING I LIVMORHALSEN!

Først og fremst vil jeg takke for all støtte jeg har mottat det siste døgnet etter at jeg fortalte offentlig om at jeg har høygradige (CIN3) celleforandinger i livmorhalsen som er være et forstadium til kreft. Jeg må også si at jeg er utrolig glad for at jeg tok det valge å dele denne nyheten med dere. Jeg er ikke lenger like redd fordi jeg har fått mange kommentarer fra kvinner som har vært igjennom det samme som meg. Sammen er vi sterke !
En overlege med navn Sveinung Wergeland Sørbye, ved Universitetssykehuset i Nord-Norge kontaktet meg også via mail etter å ha lest blogginnlegget, og har gitt meg all den informasjonen jeg trengte å høre. Telefonsamtalen med legen da jeg fikk de dårlige nyhetene gikk alt for fort samtidig som jeg var i sjokk så jeg fikk nok ikke spurt om nok. Dette medførte bare til en veldig redd og uviten meg som søkte opp alt jeg kunne finne på nettet, og det er ikke alltid like heldig for der kan man komme over de tingene man helst ikke burde lest om. 

Nå ønsker jeg å snu min skrekkhistorie om til noe nyttig. Jeg har lyst til å dele informasjon til dere lesere, jeg vil være med på å forebygge for oss kvinner, jeg vil hjelpe til slik at du kan unngå å få den samme nyheten som meg. 

I sammarbeid med Sveinung Wergeland Sørbye skal jeg nå gi dere den rette informasjonen om celleforandringer og celleprøve. 

Celleforandringer i livmorhalsen skyldes viruset HPV (humant papillomavirus), som overføres seksuelt, jo flere seksualpartener du har hatt jo større er sannsynligheten for at du har blitt smittet av viruset. 80% av norske kvinner vil en eller annen gang i løpet av livet bli smittet at dette viruset,  i 90 % av disse tilfellene vil kroppen fjerne viruset selv. 10 % av norske kvinner får behandlingsverdig celleforandringer og 1 % får livmorhalskreft. 
Masseundersøkelse anbefales alle kvinner mellom 25-69 år å ta celleprøve hvert  tredje år. For kvinner under 25 år er det ganske mange som har unormal celleprøve pga HPV-infeksjoner. De fleste infeksjoner går imidlertid over av seg selv i løpet av 6-24 måneder. Når det gjelder celleforandringer går disse også ofte tilbake hos unge kvinner. Det anbefales derfor ikke rutinemessig celleprøve fra kvinner under 25 år. Hvis man allikevel tar celleprøve før man er 25 år, og får et unormalt prøvesvar, må dette følges opp. 

Det er viktig at så mange som mulig tar celleprøver som anbefalt slik at legene kan oppdage og behandle celleforandringer før kreft utvikles. Det er bare 60 % av alle kvinner i alderen 25-69 år som husker å ta celleprøver hvert tredje år. Dersom det går mer enn tre år siden forrige celleprøve, vil Kreftregisteret sende en påminnelse i posten. Etter fire år har 70 % tatt celleprøve og etter fem år har 80% tatt celleprøve. Hvert år utvikler 300 kvinner livmorhalskreft, og 150 av disse er blant de 20 % som ikke har tatt celleprøve de siste 5 årene! 

Celleforandingene i celleprøven som tas hos fastlegen deles grovt opp i tre grupper: normal, lavgradige forandringer (ASC-US/LSIS) og høygradige forandringer (ASC-H/HSIL). Dersom du får en lavgradig forandring anbefales ny celleprøve om 6-12 måneder. Dersom du får en høygradig forandring anbefales utredning hos gynekolog med koloskopi og biopsi (vevsprøve). Celleforandringene i biopsien som blir tatt hos gynekolog deles grovt sett i nye tre grupper: normal/lavgradlig (CIN0/CIN1), høygradlig (CIN2/CIN3) og kreft. 30-40 % vil ha høygradige forandringer som skal behandles med konisering, og bare 2-4 % vil ha kreft som må utredes ytterligere for å bestemme endelig behandling. 

Konisering er et lite men effektivt inngrep for å forebygge kreft. Ved konisering blir en liten del av livmorhalsen fjernet slik at de unormale cellene blir borte og stopper utvikling. Dette skjer under lokal bedøvelse og er et lite inngrep som er over på 15-20 minutter. De fleste merker ikke noe til dette senere, konisering kan gi økt risiko for å få fortidligfødte barn. 

 

Hentet ut fra Helsenett.no :
Hvert år får flere enn 25 000 kvinner konstatert celleforandringer i prøver fra livmorhalsen. Selv om celleforandring ikke er kreft, kan en slik beskjed være tung å bære.
? Det er helt vanlig med psykiske reaksjoner. De fleste blir veldig engstelige, forteller Grete Riis-Johannessen, spesialist i gynekologi.
Hun tror frykten bunner i at pasientene vet for lite om emnet. Undersøkelser viser at det er lite kunnskap om HPV og livmorhalskreft  i den generelle befolkningen. Og store, skremmende titler i tabloidavisene gjør ikke saken bedre. Riis-Johannessen råder derfor kvinner som er bekymret for celleforandringer og kreft, til å søke etter mer informasjon."

Det aller viktigste er å tenke forbyggende, hvis du gjør det er sannsynligheten mindre for at noe mer alvorlig skjer. Slik kan du forebygge smitte av HPV-virus og celleforandringer:

- bruk av kondom
- HPV-vaksine. Dette er en vaksine som det nå blir gitt til jenter i 7.klasse for å forhindre smitte av HPV-virus. Alle medikamenter og vaksiner har potensielle bivirkninger, så man må vurdere risiko/nytte. Det er tidligere sagt av vaksinen kun hjelper om den tas før seksuell debutering, men dette stemmer ikke. Alle kan ta vaksinen og den vil virke forebyggende. På verdensbasis er det blitt gitt over 100 millioner vaksinedoser. Det kan vises til at det er generelt lite bivirkninger av HPV-vaksinen. En studie gjort på en million jenter i Sverige og Danmark konkulderer med at det er en trygg vaksine. 

Hva med partneren din? 
Dersom du er smittet, er sannsynligvis din partner det også. Det finnes per i dag ingen behandling for HPV-infeksjonen i seg selv, bare celleforandringene som HPV-infeksjonen medfører. HPV-infeksjoner går over av seg selv i 90 % at tilfellene som nevnt tidligere, dette gjelder også hos menn. Celleforandringer er sjeldnere hos menn. Derfor utføres ikke rutinemessig sjekk. Det anbefales å unngå samleie i noen uker etter konisering, og viruset vil ofte forsvinne av seg selv ganske raskt. Men 10 % av kvinner som er behandlet med konisering får nye celleforandringer og må koniserer på nytt. Dette kan skyldes nysmitte fra partner. Dersom man er redd for smitte etter konisering er det mulig å bruke kondom i noen måneder eller ta HPV-vaksine, men det går som regel bra uansett. 

Man vil også bli fulgt opp nøye med celleprøve i noen år etter konisering. Dersom alle oppfølgingsprøver er normale, er det svært lav risiko for å få celleforandringene tilbake.  

Vi kan takke for det helsevesenet vi har i Norge, men det hjelper ikke at det er bra om du unnlater å benytte deg av det! 
Underlivsundersøkelser er viktig uansett om du er seksuelt aktiv! Er man under 25 år anbefaler jeg å ta en tur til legen da også, da kan du sjekke deg mot alle andre kjønnssykdommer du også kan bli rammet av og få behandling i rett tidspunkt. 

 

 

 

Forstadie til KREFT! Jeg er jo bare 22! Hvorfor??

Jeg spontanbestemte meg for å fortelle om det siste døgnet mitt nå fordi jeg har alt for mange tanker i hodet, jeg begynner å gråte når jeg tenker eller snakker med mine nærmeste om det. Jeg er REDD! Jeg skriver dette nå for å klare og samle tankene og få oversikt over virvarret i hodet mitt, det blir også lettere for de jeg kjenner å forstå.. Jeg klarer heller ikke å skjule en så stor del av min hverdag, og kanskje det er folk der ute som har vært igjennom det samme og som kan berolige meg, eller så håper jeg at jeg kommer igjennom dette med gode nyheter og kan hjelpe andre kvinner som havner i samme situasjon!  

Jeg hadde besøk av mine to fantastiske venner i går da telefonen ringte. Det var overlegen som skulle fortelle meg dårlige nyheter. 

Jeg må gå litt tilbake, til der det startet. For et år siden, da jeg hadde vært gravid i 12 uker var jeg på 12ukerskontrollen og tok alle forskjellige prøver for å se om jeg var frisk, en standarprosedyre for gravide kvinner. Det har egentlig aldri feilet meg noe annet enn det vanlige, forkjølelse osv. Fastlegen min ringte meg tilbake etter et par uker og fortalte at jeg hadde en celleforandring i livmorhalsen, men hun kunne berolige meg at det antagelig skyltes graviditeten. Jeg skulle slappe av med det hele og ta en ny test etter graviditeten for å kontrollere at alt var bra igjen. 6 uker etter graviditeten tok jeg en ny test. Nok en gang ble jeg ringt opp med beskjed om at jeg fremdeles hadde celleforandring så jeg ble henvist til gynekologi-obstetrikk, poliklinikk ved Sykehuset i Vestfold. Her skulle det bli tatt en mer omfattende prøve, en biopsi som er en vevsprøve. 

Overlegen fortale meg at det var veldig sjeldent det var noe problem hos jenter så unge som meg. 80 % av norske kvinner får HPV viruset som kan utvikle seg til celleforandringer i løpet av livet, i 90 prosent av tilfellene klarer kroppen å kvitte seg med viruset uten hjelp. 2 % av norske kvinner opplever å få celleforandring elller livmorhalskreft. Overlegen sa også at om man var under 25 år så kunne man ha viruset uten at det utviklet seg noe mer, dette er grunnen til at man ikke blir innkalt til livmorhalskreft undersøkelse før man er 25 år. 
Tanken på celleforandringen har hele tiden skremt meg, men jeg har klart å skyve det til siden fordi sannsyligheten for at det skulle være alvorlig hos meg var så liten. Man tenker også at slike ting hører man om, men det skjer ikke en selv.

Men i går ringte han. Jeg forlot venninnene mine smilende da jeg tok telefonen og kom tilbake gråtende. Celleforandringen var en grov celleforandring, grad tre som er den mest alvorlige, et forstadie til kreft.

Når det handler om ordet kreft er det utrolig hvor skummelt det blir. Jeg er livredd. Livredd for flere skuffende nyheter. Jeg prøver å tenke på hvor heldig jeg er som ble oppdaget nå og ikke om 3 år når jeg er 25. Jeg prøver å tenke at prognosen er god og at alt er fint igjen om en stund! Men når man prøver å sove så strømmer tankene på, tankene om det verste. Som at 1/3 med livmorhalskreft dør. Jeg vil ikke dø. Jeg har funnet gleden med livet, nemlig jentene mine, jeg knekker sammen om jeg tenker på å bli borte fra de. Jeg kan ikke.. Jeg vil ikke lengere legge meg i sengen, i natt har den vært min verste fiende. Tankene løper løpsk når man prøver å sove. Dagen i dag startet også med mye tårer etter at jeg våknet kl 7. Litt over 9, kom heldigvis min beste venninne. Det er godt å ha noen og snakke med både om det og om andre ting for å legge de vonde tankene på hylla. 

Jeg kan ikke la meg knekke nå, jeg må tenke at jeg er i de beste hender og at jeg kommer til å bli fulgt opp nøye. Jeg er sterk, bare litt redd! 

Neste nå blir et kirurgisk inngrep kalt konisering hvor de fjerner litt av livmorhalsen i håp om at det syke vevet blir borte. Da kan jeg fremdeles få flere barn om vi ønsker det, men med større sannsynlighet for fortidlig fødsel og mye oppfølging under svangerskapet! Heldigvis har jeg allerede fått to helt fantastiske jenter. Du kan tru jeg har tenkt tanken på om det var en meningen at jeg skulle få to stykk samtidig i en så ung alder. 

Jeg er også så glad for at jeg har verdens beste samboer og familie som støtter og sier gode ord til meg. Det var godt å kunne gråte litt på skuldrene til hverandre i går kveld! 

Jeg må til slutt bare dele mine tanker til alle dere som synes det er flaut å dra til legen for å ta en underlivssjekk! Gjør det! Det er kun du som synes det er ubehagelig, og du forstår ikke viktigheten med det før du havner i en situasjon som meg. Men da kan det allerede være for sent. Jeg er så takknemlig for at dette har blitt oppdaget og at det finnes mennesker som kommer til å gjøre det de er i stand til for at jeg skal bli helt frisk. Jeg har nemlig tenk til å se mine barn begynne på skoler, begynne å studere, og jeg skal bli bestemor om mine jenter ønsker seg barn!! Det SKAL jeg ...

Om du trenger å lese mer om celleforanding og livmorhalskreft kan du gjøre det her!

 

KLAR FOR HALLOWEEN? HalloweenTWINS

Nå er det ikke mange dagene til det kommer til å dukke opp skumle ansikter på dørene rundt om kring i hele Norge, ja faktisk store deler av verden, for å si "knask eller knep". Har du gjort noen forbredelser til denne skumle halloweendagen, har du barn som skal ut å sanke godis, eller har du malt gresskar med barna dine?
Snuppene mine skal ikke ut å gå, haha, så jeg får nok heller huske å kjøpe inn litt godis, ikke at vi trenger særlig mye med våre to naboer! Faktisk 6 barn til sammen om de er hjemme! ;)

Men twinsa har alikevell kjent på hvordan halloweendagen om noen år kommer til å bli, så nå ønsker jeg å minne dere på denne dagen som kommer allerede til torsdag og skremme dere litt med et HALLOWEENBILDE AV TWIIIINSA!!! BØØØØøøøøøø!! 
Dagen i dag :D

Dette ble morgenbilde av meg i dag, det ble litt lite søvn på meg i natt så dagen startet med et par kopper sterk kaffe ^^, Noen ganger lurer jeg på hva jeg skulle gjort uten den! Så fikk jeg besøk at to av mine besteste og vakreste venninner <3 Caroline (venstre) går på skole et stykke unna nå så det er så godt å møtes når hun er hjemmom hos familien sin! Janne Linneá (høyre) er nesten nabo, så hun ser jeg litt oftere, men uansett utrolig kos å få besøk av dette glansbildet også :D En hel dag med skravling, lakking av negler og baby med to så fantastiske jenter kan måle seg opp med noen av mine beste dager <3

Ikke bare jeg som syntes det er fint med besøk, O&O storkoser seg på hvert sitt fang, og Carro og Jænnis synes det er topp at de kan ha en hver :) 
Her har jeg prøvd meg på ting jeg ikke kan! Haha, vi lot oss inspirere av instagramprofiler med negledesign og da måtte jo jeg prøve meg. Stjernene ser hjemmelagde ut, og det er akkurat det de er :D ER TVILLINGER ARVELIG FOR DEG??

Det er veldig mange som spør om vi har mye tvillinger i familien og som lurer på om det var arvelig for oss å få tvillinger. Andre igjen lurer på om de er arvelig disponert for å få tvillinger. Derfor tenkte jeg å skrive litt om dette da jeg selv har lest veldig mye om det og i tillegg fått mange gode svar av fagfolk på sykehus. Allerede før jeg viste at det var to i magen hadde jeg god viten om jeg var arvlig disponert eller ikke. BT min kjære har nemlig veldig mange tvillinger i hans familie. Både bestefaren og farfaren hans er tvilling. Og bestefaren til BT er enegget tvilling og er en av 8 søsken, hvor tre par var tvillinger. Ganske utrolig! Farfaren hans var toegget tvilling. 
Det eneste jeg viste før jeg ble gravid og satt meg inn i tvillingverden var at tvillinger kunne gå i arv og at det gjerne skjedde hver 2. eller 3. generasjon. Derfor måtte jeg så klart finne ut av hvor stor sjansen var for at min graviditet kunne føre til to barn!

INGEN! Det var ingen ting som skulle øke sjansen for at vi kunne få tvillinger. 

Trur dere jeg fikk sjokk når det alikevell var to der inne? ^^,

 
"Hyss, mamma, Olivia sover" sa Otilie'n min <3

 

Det har seg nemlig slik at det er kun toegget tvillinger som går i arv, ikke enegget. Den arvelige fatoren går ut på at kvinnen slipper to egg ved hver eggløsning, i stedet for et som er normalt. Dermed er det kvinnen som må ha toegget tvillinger i sin familie for at det skal øke sjansen for at hun får tvillinger. Om BT har toegget tvillinger i familien kan ikke det øke sannsynligheten for at vi får tvillinger, men han kan føre genet vidre igjen til sine døtre. Derfor er i terorien våre døtre disponert for å få toegget tvillinger, selv om sannsynligheten her også er liten :)

På sykehuset fikk vi beskjed om at Enegget tvillinger egentlig bare er en missdannelse, den mest perfekte missdannelsen som finnes. Jeg trur jeg heller velger å kalle det et mirakel fremfor en missdannelse personlig. Men det er ingenting som tyder på at enegget tvillinger går i arv.

Det er også en rekke andre årsaker som gir økt sjanse for å få tvillinger:

 • økt alder på kvinnen, damer slipper ofte to og to egg når de blir over 30-35 år
 • p-pillebruk kort tid før  graviditeten
 • hormonbehandling (da slipper man også flere egg)
 • prøverør, taller på flerlingfødsler har gått ned fordi det nå settes inn et eller to egg i motsetning til før hvor det ble satt i flere. 
 • tvillinger fra før
 • høye og overvektige kvinner
 • at kvinnen har født før

Det er i gjennomsnitt litt over 1000 tvillingfødsler i året hvilket utgjør ca 2% av alle fødsler i Norge. Av de er ca 75 % toeggede tvillinger og 25% eneggede tvillinger

 

DU KAN KLARE DET !

Det er søndag, her både blåser og regner det, rett og slett skikkelig urst!! 
Hva er vel ikke bedre da enn å tilbringe tid inne og i tillegg være litt effektiv og nyskapende?

I går var mamma og jeg å kjøpte ny symaskin og overlock-maskin, så nå er jeg fit for fight for å begi meg ut på nye syprosjekter! Det er sååå gøy å sy klær til jentene mine, jeg kan få de til å se ut AKKURAT slik jeg vil og jeg kan bruke hvilke som helst farger og pynteting jeg vil :D Høres det ikke litt gøy ut å sy ?

Du kan sy, hvis jeg kan, så kan du!!! Jeg startet å sy i sommer, og allerede nå er jeg en skikkelig racer med syfoten ;) Jeg tenkte jeg kunne "brife" litt med syskillsa mine slik at jeg kan inspirere deg til å finne frem symaskinen 


Heldressen finner du MØNSTER og OPPSKRIFT (med HETTE) på, så da er det bare å sette i gang :D

Fortsatt fin høstdag :D

Hva er det "VERSTE" med å ha TVILLINGER?

Er det noe som heter det verste med å ha tvillinger egentlig? Jeg mener vel kanskje heller at det ikke er så verst ^^, 

Men siden jeg har poengtert de fantastiske tingene med å ha tvillinger i innlegget "et hjertesukk fra tvillingmammaen" og "fordeler med å få tvillinger", må jeg vel nesten fortelle om det som kanskje ikke er like rosa. 
Tja, jeg snakker så klart her om mine barn som har vært to små harmoniske samkjørte babyer fra de kom. Uten kollikk eller andre smerter. Jeg trur etter det jeg har skjønt på andre at tvillinger med kolikk i tre mnd er nesten uutholdelig. Det er jo helt utrolig tungt med en, så da kan man jo bare tenke seg. Heldigvis er jo det noe som går over!
Men her sliter jeg faktisk med å finne ulempene med å få tvillinger, det har kanskje noe med at jeg har valgt å legge vekt på de posivtive og ser derfor ikke like godt ulempene.

Foto: privat, fotograf Kamilla Weiglin

 

Men først og fremst vil det økonomiske komme på banen. Det å få to barn i stedet for et  samtidig blir dobbelt så dyrt hvis ikke mer. Får man et barn eller et barn av gangen kan man arve, med tvillinger blir ikke det like lett, det er ikke så stor sannsynlighet for at søsteren din med eldre barn har en tvillingvogn stående. Det kan hende jeg er litt forfengelig av meg, men jeg synes det er gøy at tvillingene har på seg det samme, jeg er også veldig redd for å gjøre forskjell på de, så da er det lettere å la de gå kledd likt, slik at de blir like fine den dagen! Vi arvet bilstol av søsteren min, og da var jeg også veldig nøye på at jeg måtte finne en som var helt lik. Grunnen til dette var fordi jeg tenkte på om vi skulle havnet i en bilulykke og hvis utfallet på mine barn hadde blitt forskjellig fordi jeg hadde hatt et sete som var bedre enn det andre så ville jeg ikke klart å leve med det. Samme med sengene, jeg vil jo ikke at den ene skal sove dårligere enn den andre fordi madrassen ikke er like god, så da ble de også like :) Vi er heldigvis ikke spesielt opptatt av mote eller at ting må være dyrt, og vi finner gjerne ting på finn, de små rekker jo ikke å slite ut ting før de vokser ut av det. 

Alenetid kommer vel på en nr to, jeg husker jeg for noen år tilbake tenke at jeg var glad jeg ikke kom til å få tvillinger, jeg har ingen tvillinger i familien, så sannsynligheten for at jeg skulle få tvillinger var egentlig så godt som ikke eksisterende. Grunnen til at jeg tenkte jeg var glad for å ikke få to var så klart uvitenheten om det å faktisk få to stykk samtidig, men jeg tenkte at det ikke kunne være mulig å få gitt barnet sitt nok oppmerksomhet og kjærlighet om man fikk tvillinger. Jeg føler faktisk at jeg strekker til og at jeg får gitt de mer enn nok kjærlighet, men jeg kan også kjenne på det de gangene en er våken, mens den andre sover at det er utrolig godt å kunne konsetrere seg fullt og helt om bare en. Og typisk da er jo at midt i alenetiden våkner den andre og vil kose hun også. Koselig er så klart det, men jeg tenker dere skjønner hva jeg mener :) Jeg kjenner nok ikke like mye på det som de som har fått et barn før tvillingene kom, rett og slett fordi jeg ikke "vet bedre", de som har eldre søsken før tvillingene synes de får alt for lite alenetid med tvillingene. 


Foto: privat, fotograf Kamilla Weiglin

Enkelte ting blir vanskeligere, som for eksempel amming - det å få til dobbeltamming er vanskeligere enn enkeltamming, det å klare å få nok melk til to er heller ikke en selvfølgelighet, det er vanskelig å kunne reise noen sted fordi ammingen hindrer, man er helt avhengig av å ha en ammepute for å klare å utføre tvillingamming, og det er ikke sånn at man tar med seg den på kafé! Reise på butikken - heller ingen enkel sak med tvillingbabyer. På handlevognene er det bare et babysete. (jeg vet at noen butikker faktisk har to, men ikke i min kommune) Setter man en baby i sete har man en baby igjen. Da ble mitt alternativ å løfte hele bilsete opp i selve handlekurven. Men da får man kanskje plass til ti matvarer. Haha. Et godt forslag er å bære nr 2 på magen, men jeg har ikke fått kjøpt meg babybjørn eller lignene så det det må jeg kanskje få kjøpt meg:) 

Flere steder er ikke tilrettelagt for tvillingvogn, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har satt med fast i mellom klesstativer eller ikke kommet inn på steder fordi dørene er for smale. På offentlige plasser er man jo egentlig pliktet til å ha store nok åpinger slik at rullestoler og vogner skal kunne passere uten problem, men det blir ikke alltid tatt hensyn til.

Når man lager noe så må man alltid lage ting TO ganger! Haha.. Det er kanskje en skikkelig fillesak, men om man bestemmer seg for å prøve og strikke et plagg så er jo det veldig gøy når man starter og suuuper gøy når plagget er ferdig, det er ikke like moro å begynne helt på nytt igjen og lage akkurat det samme en gang til :P Haha, jeg har tenkt mye på dette siden jeg syr klær til jentene. Det er jo så gøy å lage det første plaggen, men ganske kjedelig å lage plagg nr to helt likt :P 

Heldigvis er det å få tvillinger en så stor gave og det gir så mye glede at alt det "negative" blir tåkete i den rosa skyen...

Tja, det var vel det jeg kom på i farta, om det er noe du lurer på er det bare å fyre løs :)

Ha en strålende helg kjære lesere! <3


God lørdagskveld <3

🌸 Da var den etterlengtede lørdagen her igjen 🌸

Vi skal få besøk at et vennepar og skal kose oss med masse skravling og god mat!
Jeg løp rundt og ryddet litt for et øyeblikk siden og da ble jeg nødt til å ta noen bilder av blomstene mine i stuen. Jeg elsker blomster, de gjør meg faktisk utrolig glad! Noe så rent og nydelig å se på! Alle burde ha noen friske blomster i hjemme sitt til en hver tid mener nå jeg ^^,

Men uansett om du har blomster eller ikke så ønsker jeg deg en KJEMPE FIN LØRDAG :D <3 

Fortell meg gjerne hva du skal ^^, 

SAMLIV etter BARN

 

Statistikk viser at det er flest samlivsbrudd når man har små barn. Derfor tenke jeg å skrive litt om dette. 

Når man får barn forandrer hele verden seg, man kan ikke lengre bare tenke på seg selv eller ta med kjæresten på en spontandate. Alt må planlegges, og siden man er så opptatt med nye familiemedlemmer glemmer man hele planleggingen og da uteblir også kosetiden med hverandre som partnere. 
Det er veldig viktig å tenke på forholdet når man har fått barn og ikke minst jobbe med det. Det er også viktig å kunne snakke om forventinger igjennom graviditeten og forbrede hverandre på hvordan det kan komme til å bli. Har damen tatt opp med mannen før barna kommer at hun antagelig ikke kommer til å orke tanken på sex de første månedene babyen er født, har mannen fått bearbeidet dette i forkant og er bevist på hva han kan forvente seg i stedet for at han skal bli skuffet over at kjæresten hans ikke er intressert. Eller kanskje mannen må fortelle sin frue at sex er noe som han vil vente med så lenge hun ammer og er en matstasjon for babyen. Er man forbredt er det lettere å takle situasjonen. 

Privat bilde. Fotograf: Kamilla Weigling 


Man møter på daglige nye utfordringer når man har fått barn. Mange kvinner orker ikke tanken på for mye nærhet med sin mann fordi hun får nok nærhet av sin baby. Hos andre forhold er det omvendt, mannen orker ikke for mye nærhet av kvinnen fordi hun ikke lengre en den sexy konen, men et vandrene matfat for barnet dems. Det tar tid å tilvenne seg en ny situasjon og noen bruker lengre tid enn andre. Jeg trur også mødre kan ha en tendes til å glemme mannen litt fordi hun er så forelsket i sitt nyskapte barn. Mødre blir mamma før fedrene blir pappa sies det. Vi mødrene rekker å bli kjent med barnet allerede i magen, og det er damene som får oppleve de våkende øyeblikkene sammen med det nyfødte barnet fordi hun ammer det. Fedre bruker lengre tid på å få denne sterke tilknyttningen til barnet sitt.

Menn er også generelt mye dårligere på å snakke med de små som ikke kan snakke tilbake. Jeg leste et tips som var til mannfolk i et magasin at hvis man ikke finnner noe å snakke om til babyen så snakk om det som skjer akkurat der og da. "neimen, ligger du her du da", "kanskje du er litt sulten", "skal vi se om du har noe i bleia de da" Og gjerne gjenta det et par-tre ganger, haha.. Dette ligger mye mer naturlig hos mødrene.  

Oppdragelse er også viktig å snakke om før barnet blir født, hvis man har helt forskjellig syn på oppdragelsen av barnet vi det føre til uendelige krangler om rett eller galt og det vil tære på forholdet. To mennesker vil alltid ha forskjellig syn på ting, ta derfor opp de store temaene og bli enig om hvordan det skal løses. Bli for eksempel enig om å aldri krangle foran barna, eller bestem dere for at om en sier nei så må aldri den andre si ja selv om man kanskje mente at dette var greit. Snakk heller om det i etterkant og legg frem hvorfor du mente at svaret var galt. Da slipper man å føle seg tråkket på og man slipper at barna skal bli forvirret over foreldrenes uenigheter. 

Lite søvn fører også til mer krangling sier psykologene, men det vet vel alle. Har man sovet dårlig en natt er lunta 10 ganger kortere enn normalt. Derfor er det viktig å gi hverandre tid til å slappe av om en er sliten. Ikke forvent at kjæresten din klarer å holde seg våken igjennom en hel film slik som før dere ble foreldre. 

Privat bilde. Fotograf: Camilla Weiglin 

Man kan så klart aldri forutsi hvordan forholdet kommer til å ta sin endring på livets sti før man er i situasjonen, men man kan snakke om det og forbrede seg så godt man kan. Etter at man har fått barn blir enten forholdet sterkere eller så rakner det, de ferreste opplever at folholdet er helt likt som det var før. Man blir jo mye mer bindt til hverandre og for noen kan dette være skummelt. Jeg trur det viktigste er å jobbe forebyggende for forholdet hele veien:

Forebygg det gode kjærlighetslivet:

 • Snakk om oppdragelse, forventing og bekymringer før man får barn
 • Motto til min kjære: "jeg gidder ikke å krangle, for det kommer ikke noe godt ut av det" Vær tolmoding når dama renner over av hormoner, og fortell partneren din om at du som gravid kan bli veldig hormonell og tenne på de merkligste plugger
 • IKKE GLEM parteren din! Sett dere sammen når barna har lagt seg og vær nær hverandre. 
 • DE SMÅ GLEDENE! Det viktigste i verden. Mannens oppgave er jo enkel, gi frua roser, tenn opp i peisen for henne, eller lag en kopp kaffe. Dama: fortell pappaen hvor flink han er, IKKE pirk på at strømpebuksa ikke matcher med resten av klærne, eller at han må gjøre sånn og sånn i stede for slik han gjør det (haha, her snakker jeg om meg selv, men vet flere damer har det sånn, BT er jo verdens flinkeste pappa for våre barn, har er jo til og med alenepappa til to de helgene jeg er på skolen, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal bry meg om sokkene ikke matcher :P)
 • Om man ikke orker sex så gi partneren tegn på at du er forelsket ved å gi en god klem eller noen deilig kyss, de deilige kyssene kan jo fort føre til litt mer så da kommer man kanskje i gang i gjenn med det viktige sexlivet før man aner det :) 
 • BRUK DE RUNDT deg til å være i huset ditt noen timer en kveld i ny og ned for å dra ut å spise eller bare gå en tur hvor det bare er deg og din kjære, da kan dere snakke sammen uten at en må rugge eller fy avgårde for å putte inn en smokk. 
 • ikke stopp opp livet selv om du har fått barn, prøv å få til det du har lyst til selv om du må ha med deg barn, mitt motto: "man får til ALT om man bare vil"

Til slutt må jeg bare føye til at du er ikke slem mot dine barn om dere finner ut at forholdet rakner i stedet for å bli sterkere. Det er bedre for barna at dere bor hver for dere enn at de skal leve sammen med to som ikke har det bra sammen trur jeg! Har du det bra har barnet ditt det bra

Hvordan synes du at forholdet har utviklet seg etter barna deres kom til verden? Noe speselt som ble annerledes? :) 

PS: Det jeg uttaler meg om her er basert på mine erfaringer, andres erfaringer, samt ting jeg opp igjennom har lest. Noen reagerer på at jeg ikke henviser til kilder, derfor vil jeg si at  bloggen min er basert på mitt syn på livets gang, og jeg tar for meg det som opptar min interesse, håper ikke jeg tråkker noen på tærne for det :D 

TO PÅ 6 MND OG EN PÅ 2 ÅR - Slik løses det !

I dag har jeg kjent på tilværelsen som trebarnsmamma, jeg har nemlig passet min niese på snart to år :) Tja, og hva gjør man når man får tre trøtte barn samtidig ? Jo, da bygger man om tvillingvogna til en søskenvogn. Med to i vogna måtte jeg kle på og knyte på meg sistemann (hjemmelaget bæresjal). Solen var jo så sterk i dag, helt nydelig vær for øvrig, så da var det godt vi hadde solbriller til små og store :D Tipp topp tommel opp, synes jeg var en sikkelig luring. Også var jeg ferdig oppvarmet til jeg begynte å gå på tur, haha. Ble jo litt varm av det forbredende ;)


Har du vært løsningsorientert i det siste? 

 

GOD FREDAG MORGEN!!

Gjeeeeesp!! I dag sto jeg opp 06:30, litt tidligere enn normalt for meg det altså ^^, Grunnen til at jeg sto opp så tidlig var fordi jeg skulle få storfint besøk av verdens herligste niese kl 07:00! Det er planleggingsdag i barnhagen i dag så da passet det jo veldig fint å komme en tur til tante og babyene :)

BT kom inn på bade med kaffe til meg før han reiste på jobb, du vet "de små gledene" <3 
Solveig og jeg fikk to timer sammen med frokost og lek før snuppene våknet. Da fikk jeg en ivrig (snart) toåring som hjelper til å gi melk ^^, Hun er så flink og styrer og leker med snuppene. Er så utrolig moro å se hvordan hun imitrerer mammarollen og tørker babyene rundt munnen og brer teppe over dem. :)

Denne fredagen har jeg sett frem til en stund nå. Mamma lurte nemlig på om hun kunne komme å passe jentene slik at BT og jeg kunne reise en tur ut på resturant og kino :D<3 Jeg er litt for dårlig til å spørre om hjelp, så i kveld skal vi virkelig kose oss og være litt "gamle"kjærester igjen <3<3<3<3

Ha en STRÅLENDE FREDAG :)

BADE BABYER

Jeg har fått inntrykk av at det med bading av bayer er så forskjellig fra hjem til hjem, derfor vil jeg veldig gjerne høre hvordan du gjør/gjorde det med dine barn?! :) 

Jeg lærte å bade babyer som er premature, og har egntlig fortsatt på denne måten. Jeg vet at mange bruker en babestøtte, som man kan sette opp i badekaret og feste babyen fast i den så man har to hender fri. Jeg har aldri fått kjøpt en slik, men synes metoden "min" fungerer veldig bra. 

Det er også veldig mange forskjellige meninger om hvor ofte et barn skal bades. Noen bader hver dag, noen en gang i uken. 

Jeg spurte hvor ofte jeg måtte bade babyene mine på sykehuset og fikk beskjed om at to ganger i uken var passe, men at det ikke gjorde noe å bade hver dag om man syntes dette var en koselig og fin tid sammen med barnet. Jeg trur ikke at hyppigheten av badingen er det verste for barnet. Jeg trur det heller kommer ann på hva man bader babyen i. Hvis man ønsker å bade sitt barn hver dag trenger man ikke bruke såpe hver dag. Dette ødlegger kroppensfettbehov og gir tørr hud. Hvis man igjen da smører på olje vil huden redusere egen evne til å oppretthode fettbalansen. 

Hos meg er ikke badetiden en spesielt kosetid. Det er kos for babyen som bader, men siden jeg har en som sitter å venter i mellomtiden føler jeg nok at badingen er noe jeg heller må få fort unnagjort slik at jeg slipper triste barn. 

Badeutinene er ikke faste her, men jeg pleier å bade de etter frokosten før de får på seg klærne ca hver tredje dag. Da er begge mette og jeg kan legge de under babygymmen å bade en av gangen mens den andre stort sett er opptatt av å leke. Hvis jeg bader de før mat når de er litt sultene, blir den som er ferdig badet og klar for mat lett irritert når jeg må bade nr to. Hihi. Når jeg bader holder jeg jentene slik at de ligger på armen min, mens jeg holder et grep rundt armen dems, da har jeg et fast grep slik at jeg kan bruke den andre hånden til å vaske de med :) Pramature barn blir holdt på denne måten og får i tillegg et tynt håndkle over kroppen så det ikke ska føle seg så nakene, på denne måten kjennes det mer ut som det gjør i den trygge magehulen og de beholder roen. 

Dagens badebilder ^^, sjekk denne divaen da, som vasker håret selv ^^, Sweet Otilie 


"What does THE FOX SAY" FoxTwins


Revene mine Otilie og Olivia 


Hvem går vel ikke rundt å synger på merkelige melkelig lyder som Joff-tchoff-tchoff-tchoff! Tchoff-tchoff-tchoffo-tchoff! A-hee-ahee ha.hee! om dagen? Haha. Ylvis gutta er fantastiske, multitalent har de! Ha dere fått med dere at de skal skrive en barne bok også ? "Hva sier reven"

 
Bildeboka "Hva sier reve" er skrevet av Ylvis-brødrene.
"Det er en bok som kan syngeleses mange ganger, som det er gøy å lese høyt fra og tulle med. Jeg håper den kan glede, forundre og inspirere til sang og dans og tull og tøys" sier Nyhus som har vært med og illustrert boka. 

Boken lanseres 14.november, og denne boken håper jeg ligger under juletreet 24.Desember :D Ønsker du deg denne boka til ditt barn?

"WHAT DOES THE FOX SAY???" 

 

 

 

FOTOGRAFERING - Alltid babyenes behov først!

I dag er vi hos Kamilla Weiglin som er fotograf! 

Det er så gøy å få tatt noen skikkelig bilder av jentene i studio med rett lys og herlige bakgrunner. Kamilla er også en veldig hyggelig og flink fotograf som alltid tenker på barnas beste. Jeg føler meg alltid velkommen her hos Kamilla i Åsgårdstrand fordi det ikke er noe hastverk. Vi følger jentenes behov, er de sultene så tar vi pause og gir snuppene mat, og er de trøtte får de lov til å ta seg en dupp. I duppen ble jeg servert pizza og kaffe, fint med litt pause for alle sammen :D Jeg kan nesten ikke vente med å få resultatene :D 

 

 

 

SY HETTE PÅ HELDRESSEN

Jeg har tidligere lagt ut møster og oppskrift slik at DU, ja faktisk du uten syerfaringer kan sy en heldress til barn, denne var uten hette, og veldig mange har spurt om jeg kan vise hvordan hetten sys på også! Nå er innlegget her :D 

Gå inn på MØNSTER for å finne mal til hetten !

1: legg stoffet dobbelt og klipp ut. Da får du to deler. Gjør det samme med stoff nr 2. På denne heldressen jeg har sydd til jentene har jeg fleece på utsiden og den samme ribben/strech-stoffet jeg har på armer og bein inni hetten og til den "blonden". I tillegg må du klippe ut en remse som er ca 5 cm bred og ca 40-50 cm lang. 


Her er alle delene til hetten 


Når du har kommet så lang skal hetten moteres sammen og sys på. Dette er før punkt 16 i OPPSKRIFTEN 

2: Sy sammen hettene rett mot rett! 

3: Brett det lange stykket dobbelt med retten ut, sett maskinen på vanlig rett søm, gjerne 3 i sømlegde og sy langs uten å sy frem og tilbake i starten og på slutten for å feste tråden. Dette er en tråkletråd som vi skal bruke for å snurpe den slik at vi får frem rynkene. 

4: dra i en av trådene fra  det lange stykket og snurp stoffet innover. Snurp til du er fornøyd med hvor rynkete du vil ha den, og fordel slik at rynkene blir javne. 
5: vreng ytterstoffet, (lilla hos meg) slik at det retten kommer ut. Legg rynkene oppå slik at sømkanten ligger lik med kanten på hetten. Legg så innerstoffen (som fremdels er vrangt) oppå der igjen. Prøv å få sømmen midt oppå hode på innerstoffet og ytterstoffet til å treffes. Fest gjerne det hele med nåler. På endene (bunn av heten) lager du en avslutning på rynken ved å la den "skli" ut av stoffet. Se bilde under. Etter du har festen alt med nåler må du gjerne prøve å vrenge for å se at du har gjort det riktig før du begynner å sy. Når du har sydd langs hele kanten med to sømmer slik at det blir sterkt og solid, kan du klippe kanten slik at du får en penere søm og vrenge om. 


Vips ble det en hette. Nå kan den moteres på dressen. Legg midtsøm mot midtsøm og rette mot rette. Fest med nåler og sy (rettsøm og så en sikksakk) klipp kanten slik at den blir fin. 

Så gjør du dressen ferdig ved å følge resten av OPPSKRIFTEN ! :)

Jeg har også fått spørsmål om hvor lang tid det tar og sy en slik dress. I dag brukte jeg en og en halt time (delene var ferdig klipt)! 

LYKKE TIL :D   

Så LIKE er TVILLINGENE <3 og så NYDELIGE!

Jeg får daglig spørsmål om hvordan vi klarer å se forskjell på tvillingene. Noen ganger føler jeg at de er veldig ulike på mange måter, men så må jeg plutselig ta meg i det at de er så like at jeg selv tar feil! Jeg som hadde hørt at foreldrene til eneggettvillinger så forskjell på barna sine selv bakfra, hmmrf!! Jeg tar feil forfra også jeg^^, Men jeg tar bare feil om jeg tar opp kun en, ser jeg de ved siden av hverandre seg jeg forskjell, heldigvis :) Haha.. Jeg må bare le, når jeg skriver om dette så minnes jeg alle gangen jeg tar feil av de. Sist var på toget hjem fra Oslo, togturen tar ca en time, og Otilie var våken, mens Olivia lå å sov i vogna, så derfor hadde jeg Otilie'n min på fanget hele veien. Da vi var fremme i Holmestrand og skulle gå av togen, la jeg Otilie ned i vogna igjen og tittet inn til Olivia. NEEEI!!! Der ligger jo OTILIE!! Jeg hadde sitti med OLIVIA i en time, og vært skrå sikker på at det var Otilie! For noen luringer ^^, 

Olivia & Otilie

Otilie & Oliva

Mange lurer også på om vi ikke har byttet de, slik at Oliva egentlig er Otilie og omvendt, men det kan jeg forsikre dere at vi ikke har :) De var mye mer ulike i starten fordi det var litt vektforskjell på de og Otilie hadde mye mer hår (som hun desverre nå har mistet, med håret var det ikke like lett å ta feil ved mindre de hadde på seg lue) I tillegg har Oliva et svakt fødselsmerke ala en lys pigmentflekk i hode som ikke Otilie har. 

Otilie & Olivia 


LEGGERUTINER!

Jeg har fått spørsmål om hvordan leggerutinene våre er og hvordan vi kom inn i rutinene og sovemønster. 

My little angels <3


Vi hadde en litt annerledes start enn de fleste siden tvillingene ble prematurfødt. Når babyer blir født prematurt er de veldig trøtte og orker lite, derfor måtte de spise veldig ofte for at de skulle få i seg nok mat, de sovnet før de rakk å bli mette. Og i og med at de var så små så var det veldig viktig at de fikk mye næring. Siden premature babyer er så trøtte, måtte de vekkes hver andre time for å få pupp. Så i starten la vi ikke jentene i sengen før 23-00 tiden. Dette var fordi de skulle spise siste måltid da, men de sov nede sammen med oss i mellom alle måltidene. De føstre tre mnd (de er født to mnd før termin, så når de er tre månder regnes det som at de er en måned korrigert) sov de omtrent HELE tiden, de var kun våkene ved stell og mating, og ofte måtte de vekkes til mat, i hvertfall en av de (de har alltid fått mat samtidig, da jeg har dobbeltammet og for at jeg skulle få litt tid til annet enn kun amming).  Dette var i sammråd med sykehuset. Når de fremdeles var små, måtte jeg vekke de etter 4 timer på natten om de ikke hadde våknet selv for å amme de. også fikk de på ny lov å sove i 4 timer før det var dagen og amming hver andre time sto på lista. Pjuu, mye amming en periode altså ^^, 

Jeg har hatt litt lite melk til de hele veien, så jeg måtte pumpe på natten og morgen da det var litt ekstra melk (melkeproduksjonen er størst på natta) for å kunne spe på litt med flaske på dagen i tillegg til puppen. Jeg fant etterhver ut at det var veldig lurt å gi de ekstra morsmelk på flaske til siste kveldsmåltid før legging. For på kvelden er det minst melk, og selv om melken er mettende da, så orket de ca 50 ml til fra flaske etter puppen. Når de da fikk denne ekstra påfyllen holdt de seg mette lenge og har siden da sovet veldig godt.

Etterhvert som jentene ble litt eldre prøvde vi å legge de opp i sengen i 21 tiden. Da ble de skikkelig fornærmet og gråt og gråt. Jeg vet ikke hvor mange ganger vi løp opp og ned de trappene, og til slutt fant vi ut at det var bedre å la de være nede med oss, for i lekegrinden (som de bruker som dagseng) sovnet de etter kvelds og så tok vi de med opp i sengen når vi la oss ca 23, da var det ofte de ville ha litt mer mat. 
Noen mener kanskje at vi ikke skulle tatt de med ned igjen, men jeg synes ikke det er noe gøy når babyene mine gråter, flyingen i trappen ble etterhvert et irritasjonsmoment, og de var så små at de ikke kunne forstå noe som helst om jeg prøvde å forklare de at det var natta og at mamma og pappa var rett under dem og passer på.

Heldigvis så har alt kommet så naturlig her. Da de ble 4-5 mnd begynte vi å prøve å legge de opp igjen, fordi nå hadde de blitt litt mer våkene om kvelden så de var gode og trøtte etter kveldsmaten. De første dagene la jeg meg i sengen vår ved siden av og ventet til de sovnet, for så lenge vi er i nærheten roer de seg med en gang. De har aldri hatt behov for å ligge på brystet eller bli bysset i søvn, bare det å vite at vi er i nærheten har vært nok.  Nå er de 6 mnd (4 mnd korrigert) og vi legger de mellom 20 og 21.

Ingenting er så vakert som å se dere sove med nese mot nese <3


Slik er leggerutinene våre nå:

kl 20: Skifting av bleie og inn i pysjen, så får de vitamier + jern, grøt og melk nede i vippestolene. Når de er mette og ferdige med å spise tar vi de med opp og legger de i sengene sine. Setter på musikk og stjernehimmel på babycall, de har smokk og koseklut med seg i sengen, og etter 5 minutter sover de som tornerose. Helt uten gråt <3 Og så våkner de rundt 8-9 dagen etter :D Stjerne i boka for snille twins :)

Sovemønsteret dems har utviklet seg fra å sove 4 timer i strekk på natten til 5, så 6, så 7 osv. veldig gradvis. Og nå sover de mellom 10 og 12 timer hver natt :) Og har ca 4 dupper på dagen.  Målet er å få de i seng kl 19, og det er nok ikke så lenge før det blir rutinene. Det har gått gradivis fra legging kl 00 på sykehuset til 20-21 nå :) 

Jeg trur at uansett hvordan man tenker seg at rutiner og legging skal foregå så vil det bare falle inn naturlig og ikke etter boka. Man finner løsninger som passer for seg selv og babyen, og da må man bare ta det der i fra. I hvertfall erfarer jeg det slik. Hver gang jeg finner noe som jeg synes funger for mine barn så fortsetter jeg slik :D 

Hvordan er leggerutinene av ditt/dine barn? 

Mamma'n er på skolen!

Jeg startet mitt studie innen naturmedisn sommeren 2011. Dette er en privat studie via NAN (Norsks Akademi for Naturmedisin), linjen min heter Veteropati, og kan tolket som naturmedisinsk behandlig av dyr. Skolen er lagt opp som et deltidsstudie over 5 år, som tilsvarer 4 år fulltid. Et kjempe spennende studie hvor vi lærer å ta i bruk naturen for å fremme helse i stedet for gang på gang spise antibiotikakurer som svekker våres immunforsvar og gjør oss resistente mot forskjellige bakterielidelser. 

Skolen er lagt opp til enkelte helger i året, derfor bestemte vi oss da jeg var gravid at jeg skulle prøve å fortsette skolen siden BT kunne være hjemme å passe snuppene våre. 
Det er ikke moro for mammahjertet å reise fra jentene mine, men når jeg først får kommet meg på skolen er det greit, under forelesingene er jeg så opptatt med det at jeg klarer å tenke på litt annet. Dessuten trur jeg det er veldig godt de tre hjemme også. Jeg trur det er veldig viktig at jentene kan være litt uten mammaen sin, de er jo veldig mammadalter siden det er jeg som er sammen med de hele døgnet ellers. Pappaen får virkelig kjent på papparollen og må hive seg ut i alle oppgavene med bleieskift og mating ganger to! Jeg trur han føler seg veldig stolt når han er alenepappa, og han er jo bare så flink at jeg føler meg helt trygg på at han fikser den jobben med glans :) 

Så har sitter jeg og suger til meg lærdom ;) 


Ha en fin helg folket <3

 

Hjemmesydd HELDRESS <3

Lenge siden jeg har oppdatert noe på syfronten ^^, men nå er jeg tilbake igjen. 

Jentene vokser såå fort, så nå var jeg nødt til å sy nye heldresser.. Jeg har brukt de første heldressene nesten hver dag, de er så geniale og bare tre på utsiden av en strømpis og body når de skal ut og sove vogna! Jeg får i tillegg veldig mye skryt og folk lurer på hvor jeg har kjøpt de, super gøy og kunne svare at jeg har sydd dem selv. Jeg er som sakt ingen sydame, men jeg begynte å sy til tvillingene mine da de ble født for å spare noen kroner :D En hedress koster rund 50 kroner å lage :)
Olivia ble modellen denne gangen, jeg har bare rukket å sy en enda :) Når heldress nr to er klar, skal jeg legge ut noen tvillingbilder :D

Jeg syntes ikke jeg kunne lage de helt like, så denne gangen ble de lilla, hva synes dere? :D

For deg som fikk lyst til å prøve og sy heldress til ditt barn eller kanskje i gave til et annet barn så har jeg faktsik vært så snill og lagt ut mønster og oppskrift for dere. Flere som har prøvd seg, og fått supre dresser :D (den er uten hette) 

MØNSTER

OPPSKRIFT

Tanker og følelser rundt GRAVIDITETEN

Jeg har tidligere skrevet om graviditeten, men kanskje ikke så mye om tankene og følelsene mine rundt det hele. Jeg har fått tips fra lesere om å skrive dette innlegget, og jeg kjente at det var egentlig var et godt forslag fordi det er viktig å få frem det som kanskje var litt skummelt og trist, ikke bare alt det som er så fantstisk! 

BT og jeg hadde snakket om at vi en dag ville ha barn sammen, men vi trudde ikke det kom til å skje så fort som det gjorde, vi hadde bare vært sammen i overkant av et år, og hadde egentlig på forhånd bestemt oss for at vi i hvertfall skulle ha vært sammen i to år. Men men, gravid ble jeg, og vi tok det absolutt ikke som et nederlag. Jeg har i mange år drømt om den dagen jeg fikk vite at jeg var gravid, og trudde vel egentlig at når man hadde sitt barn som vokste inni seg så ville man bare føle det og vite det. Slik er det jo ikke. Jeg fikk ikke mensen til normal tid, men gikk med mensmurring i en uke. Det kjentes akkurat ut som rett før jeg får mens, så hver dag tenkte jeg, ja i dag kommer den i hvertfall så vondt som jeg har i korsryggen. Men den kom ikke og etter en uke reiste jeg på apoteket og kjøpte graviditetstest. Jeg syntes det var skikkelig skummelt å kjøpe denne testen, så jeg reise til en annen kommune så jeg ikke skulle risikere å møte noen jeg kjente. Det kan faktsisk anbefales, for det er litt dumt å møte noen du kanskje ikke vil møte om du ikke er sikker på om du er gravid. De som jobber på apoteket har jo taushetsplikt, men de har jo også mange langhørte kunder :) 


Da jeg kom hjem trurte jeg egentlig ikke å ta frem testen så den ble liggende gjemt i posen til dagen etter, man skal tisse på den om morningen. Morgen etter tok jeg motet til meg og gjorde som bruksanvisningen fortalte meg. Jeg turte nesten ikke å se på den igjen når den var ferdig. Jeg viste ikke om jeg skulle bli glad eller lei meg, jeg viste ikke om jeg var klar for dette eller ikke. "GRAVID" sto det! Å beskrive denne følelsen er nesten umulig, for selv om det sto gravid så skjønte jeg ikke helt hva det betydde, men jeg fikk en reaksjon og jeg gråt og lo samtidig. 

Jeg roet meg ganske fort ned med at jeg var gravid, men jeg kjente veldig på den at jeg ikke kunne føle noeting som helst slik som jeg hadde forestilt meg, det var ikke slik at jeg holdt meg til magen og drømte meg bort i den lille der inne. Jeg holdt meg på magen og følte meg egentlig akkurat som før jeg ble gravid. Ingenting..

Jeg fant ut at jeg var gravid i uke 5 og i uke 8 kunne jeg virkelig forstå at mye skjedde inni meg, jeg var utslitt, jeg tålte ikke lukten av noe som helst og jeg kastet opp hver eneste dag, mens jeg spiste som en hest. Jeg eide ikke matlyst, men om magen rakk å bli litt sulten ble jeg spysyk så deg gjalt å holde den full til alle døgnets tider. Dette varte i 9 hele uker og jeg var så sliten og lei på slutten atte fyy.. Jeg var rett og slett veldig skuffet over hele graviditeten som jeg hadde sett for meg kom til å bli så fantastisk og meningsfull. 


I uke 12 allerede begynte jeg å få en litten kul på magen, og det var først da det hele ble litt mer virkelig, 12 uker høres kanskje ikke så lenge ut, men det er jo faktsik nesten tre mnd, og det var først når kulen kom at jeg kunne legge hånden på å forstå litt mer av det som kom til å være i vente.

BT og jeg bestemte oss for å ikke snakke om at barnet kunne være sykt eller på noen måte annerledes enn normalt, dette er en veldig stor bekymring man har som gravid og jeg tur det er viktig å prøve og ikke tenke så mye på det før man får se hvordan den lille har det (dette får man som regel greie på under ultralyden rundt uke 18) Vi bestemte oss heller for at vi ble nødt til å ta det der og da om det ble virkeligheten enn å gå å bekymre oss over det i forkant. 

Jeg trudde også at tiden ville "fortelle" meg om jeg ventet en gutt eller en jente. Og jeg hadde flere drømmer der jeg så den lille gutten min løpe rundt på gården. Jeg var så sikker på at denne gutten skulle komme, samme var BT, og når vi snakket om navn, var det bare guttenavn som ble tatt opp. Jeg ville så gjerne oppkalle min sønn Anton Emíl, BT ville gjerne at han skulle hete William, og vi var inne på William Emíl :D 

Så kom ultralyden, og jeg vet ikke hvor mange tanker som spant rundt i hodet turen inn til sykehuset. Jeg gledet meg som en gal samtidig som jeg var livredd for at noe kunne være galt.

TOOOOOOoooooo!! 
Det var ikke noen Anton Emíl eller William der inne, det var TO jenter! Kjære vene.

Tankene og bekymringene ble ikke noe mindre etter dette. Alt så fint ut med de små, men tvillingsvangerskap regnes som et risikosvangerskap, og selv om jeg var glad jeg kunne se jentene mine på ultralydtime hver andre uke etter dette så var det også skummelt å tenke på at grunnen til at jeg nå måtte på så mange kontroller var rett og slett fordi det var større sjanse for at noe kunne gå galt. Tidligere hadde jeg vært bekymret for den lille, nå skjønte jeg at det også kunne gå ut over meg i en større grad enn hvis det var en. Og det hadde liksom ikke slått meg at jeg kunne få noen problemer med en graviditet. Risikoen for for tidlig fødsel, svangerskapsforgiftning og andre plager som bekken og rygg blir langt større for en kvinne som bærer flere barn, i tillegg til at jeg skulle bekymre meg for de to som var der inne, om begge vokste slik de skulle, om begge fikk næringen de skulle ha, om begge hadde nok fostervann osv osv. Tvilling 1, Otilie, fikk vi heller aldri sett ansiktet på fordi hun fra 1.ul-time lå med hode ned i bekkenbunnen. Og det er hode, magetversnitt og femur (lårbeinet) som blir målt for å regne ut hvor stort fosteret er, og på henne kunne de da ikke få dette nøyaktig da de ikke fikk tatt mål av hodet.

Bekymringene stoppet ikke opp ved redselen for om noe skulle gå galt. De forvirret seg inn i et hav at tanker om hvordan jeg skulle klarer å håndtere to på en gang, alt i fra hvordan jeg skulle få bært de meg meg til det økonomiske. Hadde jeg nok kjærlighet til to? kom jeg til å klare å gi de nok oppmerksomhet og pleie? kom jeg til å bli mer glad i den ene? kom jeg til å syntes den ene var penere enn den andre? kom jeg til å forskjellsbehandle de? Dette var nok de største redslene jeg hadde som fremtidig tvillingmamma. I tillegg til dette kom folk rundt meg og fortalte meg at jeg måtte grue meg til nattevåk og utmattethet fordi jeg fikk dobbelt opp, eller at de var glad det ikke var dem det gjalt. Dette syntes jeg var FRYKTELIG tungt og jeg har skrevet et innlegg med god respons om dette her !For å lage en liten avslutting på dette innlegget, så vil jeg bare fortelle alle at det er helt greit å være redd, det er helt greit å være bekymret, det er helt greit å føle at graviditeten er noe dritt, det er helt greit å føle at man ikke har noen følelser for barnet i magen - dette er så fjernt og det tar faktisk 9 mnd å bearbeide dette på. Noen bruker også lengre tid, noen går inn i en fødselsdeprisjon etter at barnet er født og må bruke flere uker på å like barnet sitt! DETTE ER HELT GREIT!! Og det er ikke tabu, det er normalt, og det finnes folk man kan snakke med å få hjelp fra. Uansett hvor redd og følelsesløs man kan føle seg så vil mammainstinktet dukke opp, om det er fra første dag man er gravid, når barnet er født eller 3 mnd etter så spiller det ingen rolle! DU er og blir den beste mammaen for ditt barn <3 

 

 #graviditet #tvillinggravid #gravid  

PHILIPS AVENT BABYCALL

Hverdagen blir lettere og "tryggere" med babycall :D 

Da jentene var 2 mnd gammle kjøpte vi babycallen til Philips Avent etter å ha søkt på nettet etter hvilke babycall som var anbefalt og best i test. Søsteren min hadde babycallen til Philips Avent og hun kunne dokumentere med det vi hadde lest på nettet at denne babycallen var veldig bra, hun kunne virkelig anbefale oss den og skrøt av de forskjellige funksjonene den hadde. 

Vi kjøpte den som var på markedet da, og har brukt den ganske nøyaktig 3 mnd. Da ble jeg sponset med det nyeste versjonen av babycallen til Philips Avent fordi jeg var med i en podcastinnspillin sponset av Philips Avent. Vi har vært super fornøyd med den "gamle"! Den spiller behagelig musikk, med flere forskjellige låter, den viser temperatur, luftfuktighet, den har et behagelig svakt lys som har vært ypperlig for å kunne skimte babyene uten å måtte sku på noe lys om natten. Den skrur seg på når jenten gir fra seg lyder og da lyser den og gir en veldig klar lyd. Man kan også trykke på en knapp og snakke med jentene som ligger på rommet selv om man sitter i stuen, dette er kanskje mer effektivt til barn som er større. Jentene våre lært seg fort at musikken var beroligende og betydde at det nå var natta. De elsker rett og slett og ligge å lytte til musikken. Nå har jeg tenkt til å selge babycallen fordi vi ikke har bruk for to :) Om du vil gjøre et kupp og kjøpe en nesten helt ny babycall til en rimligere penge er det bare å gi et pip. Ny pris er 1599,- og nå selger vi den for 1000,-  Kvitering følger med og alt i orginalpakken er med. Den er rett og slett så god som ny :DNå har vi tatt i bruk den nye babycallen fra Philips Avent, det er jo så gøy med alt som er nytt. Den nye babycallen har blitt ny favoritt her i huset. Den har oppgradert seg med stjernehimmel i tillegg til alt den forrige hadde, og snuppene synes det er superstas og ligge å titte på himmelen mens de hører på musikk før de sovner, de bruker rundt 3-5 minutter før de sover ^^, Hihi. Så det er tydelig at den virker søvndyssende og beroligende. 


Jeg har fått flere spørsmål om hvor man får kjøpt denne babycallen, den skal finnes i blandt annet alle babyshop butikker, men den er helt ny, så det er ikke sikkert den har rukket å komme ut i alle butikker enda, men ettersom du ikke finner den så er den på vei :)
God natt :D
 

Philips Avent

FIRLINGER + TVILLINGER !!

Baby, baby, baby, baby, baby, baby!! 
Jess i dag har jeg vært i mitt ESS.. Vi er så heldige at vi har blitt kjent med en begavet familie. 10 uker etter at twinsa ble født kom tidenes herligste fireduo med keisersnitt. To gutter og to jenter. Snuppene mine og firlingene kommer til å gå sammen i barnehage og på skole, så vi synes det er veldig moro at de får bli kjent med hverandre så tidlig. Vi kommer også til å være hjemme i permisjon lengre enn normalt, så vi gleder oss til vi skal ta med "barnehagen" vår ut i skogen når de blir over året. 

Det er en travel hverdag hos firlingfamilien som i tillegg har en støresøster som snart fyller 3. Men med gode rutiner og noen hjelpende hender får de hverdagen til å gå opp med glans. De er utrolig flinke, og jeg kjenner jeg nesten blir litt misunnelig når de fire nydelige babyene ligger og smiler i mot oss ^^, 

Kokka er i gang med matlaging til barna sine :)Ikke et dagligdagssyn kanskje? Tre tvillingvogner, to mammaer ^^, 

12 nusselige tottelitter som sprellet i vilden sky :D 6 NYDELIGE BARN <3 

Denne fantastiske FIRLINGmammaen skriver blogg om den travle og veldig spennende hverdagen, om du vil ta en titt, klikk her :D

Venter du tvillinger/baby? Dette trenger du..

Det har vært noen tvillinggradive kvinner som har ønsket seg en liten oversikt over hva de må ha nor tvillingene ankommer den store verden utenformammahula. Så nå kommer endelig innlegget, og jeg ser at selv om du venter et barn så er de det mike mye av disse tingene som kanskje bør stå på listen over ting som bør handles inn. 

Nr 1 vil jeg anbefale alle som vet at tvillinger er i anmars å starte forbredelser tidelig. Blås i hva andre mener om at det er for tidlig å gjøre klart barnerom, eller at det betyr ulykke å kjøpe vogn før barna er født. Et tvillingsvangerskap regnes som et risikosvangerskap, og før du aner det er du kanskje sengeliggene og immobil, da får du ikke gjort noe og du blir liggende å bekymre deg for det som burde vært gjort og synes synd på han du bor med som må fikse resten. Dessuten er det litt vanskelig for oss kvinner å overlate shoppingen til mannfolk, vi liker å ha en finger med i spillet ^^, 

Dette må du ha! 

1: seng, en til hver av de, med madrass, tisselaken, laken, dyne, (pute) og trekk til. (her kan du se hvordan jeg rer opp sengen)
 Jeg anbefaler å legge de nyfødte tvillingbabyene sammen de første nettene for å se hvordan de er sammen, de har delt mammahuset hele sitt startende liv, og ofte roer tvillinger seg best og de kan fortsette å ha denne nærheten fra hverandre. Andre igjen vekker hverandre og da er det langt bedre at de havner i hver sin seng, evt på hvert sitt rom, dette må man se ann fra tvillingpar til tvillingpar.

2: noe å sove i på dagen om du har plass. For de som får et barn ser jeg at det er veldig vanlig med en vugge. Det finnes tvillingvugger, men det er ikke så veldig lett å få tak i, kjøper man den ny koster de skjorta. Vi valgte denne løsningen: en lekegrind. Hvis jentene er vandt med det fremfor en vugge roer de seg lett også her uten å måtte bli vugget i søvn.
Lekegrinen er også ypperlig om man har dyr og ønsker å få barna litt opp i høyden, bort fra hår og smuss, og den er veldig fin å legge de i om man skal ta seg en rask tur i dusjen.3. Vogn. Finn en vogn du føler passer deg, vi valgte TFK Twinner Twist Duo og er strålende fornøyd, den er lett å trille, svinge og har håndbrems, vi har ikke rukket å skifte til sportsdelen enda så kan ikke si så mye om den, vet det er en del som ikke har vært helt fornøyd med løsningen på sportsdelen. Til vognen trengs det jo også dyne/voksipose og det du måtte ønske. Vi har saueskinn i bunn og dyndyne + vogntepper som oldemora til twinsa har strikket :) + litt lek4: Om du har bil, bilstol med isofixbase, isofixbasen er så klart ikke livsnødvendig, men det gjør hverdagen litt lettere når man slipper å feste bilsente med beltene hver gang de skal ut og inn. 5: Vippestol, virkelig en investering jeg anbefaler alle, når de begynner med grøt må de sitte et sted hvor du ikke åler seg avgårde eller krisser til alt med grøten de absolutt må kline med :) Vippestoler skal ikke brukes annet enn ved måltidene etter legers og fysioterapeuters anbefalinger, det er viktig å følge dette slik at man ikke hemmer barnets motoriske utvikning. Jeg setter de i stolene når jeg går å lager mat, og setter de forran peisen eller et barneprogram med masse farger. Da sitter de der så blide som to solen og kikker og spreller og skravler mens jeg lager i stand maten, i stedet for at de skal ligge på gulet og bli super sinte fordi de er sultene og i tillegg at jeg blir borte. :)
6: Stellebord, med de nødvendige tingene, kluter, håndkler, kremer, såper, bleier, termometer osv

7: en babygym, babyene trenger et sted de kan utfolde seg og øve opp motorikken for å gripe, rulle, kryte og krabbe. Mine babyer er noen skikkelig gulpebabyer så vi har en matte som det er lett å tørke av, med en annen babygym som vi har satt ned på matten da vi kan pusle ut noen biter :) Dette var de store tingene, resten tar jeg på rams ^^, 

8: Babycall, man må kanskje ikke ha det om man bor i et lite hus eller en liten leilighet, men det den er veldig fin fordi den kan spille musikk og den vi har nå lager også stjernehimmel. Jentene elsker å ligge og lytte og titt til de sovner, de svoner veldig fort med den på og det er lite gråt. Jeg er helt avhengig. 


 

9: flasker, (smokker) 
10: dobbel-ammepute om du venter tvillinger
11: vannkoker (anbefalt med en som kan stoppe på 40 grader)
12: ved flaskebarn kan du spare tid med flaskesterilisator, da er det også nødvendig med mikrobølgeovn
13: uroer, over seng, krybbe, stellebor for eks, da har barna noe å se på, og det liker de svært godt :)
14: tørketrommel, (det blir myye vask)
15: gulpekluter, ihvertfall om du får like gulpete babyer som meg :)
16: nesesug om de blir tette i nesa
17: dobbel elektrisk brystpumpe, kan anbefale medela sin.
18: balje eller noe som babyen kan bade i om man ikke har badekar
19: stellebag, dette kan være en hvilken som helst bag, er ikke vist å kjøpe en som heter stellebagg til 1000,- når man kan få en like fin til 300,- 
20: klær og slik så klart, men husk at om du har mange gode mennesker rundt det, så får man masse i de minsste størrelsene som gaver ved fødsel, så ikke hand for mye av dette før de vet hva du trenger

Om det er noe du føler manger, legg igjen en kommentar så fører jeg det på :D  

 

Gellack med Janne :D

Hva er ikke bedre en en kveld med jentesnakk og lakking av negler? Ikke vet jeg, og jeg bare forguder gellack.. Jeg er som mange vet ei hestejente og du finner meg i stallen hver eneste dag, derfor er manekyr en hååpløs greie for min del! Neglene mine brekker hver gang jeg strammer salen eller gjør noe annet hesterlig. Og hvis jeg er så heldig at neglene ikke brekker så er i hvertfall neglelakken helt herpet og risset opp etter 10 minutter i stallen. Har gitt opp hele det neglelakk-tullet. Men så kom gellack til bruk for oss vanlig dødelig.  Og jeg bare elsker det, for det første er den for en amatør som meg mye enklere å legge enn vanlig neglelakk, også blir den ikke ripente og flassete, den varer og varer i en uke eller mer om man tar vare på neglene. Og en uke med vakre negler for meg er luksus :) Hihi. 
Så klart blir det ikke like bra som når negledesignerene gjør det, men altså har man ikke 800,- å bruke på negler hver mnd så er dette et meget godt alterativ for min del. :D 

 

Selvgjort er velgjort!

Jippi de gamle stolene jeg fant på loppis som egentlig er to fotgavler har jeg nå pusset opp til å bli supersøte lekegyngestoler til jentene! Er så fornøyd, de er så nusselige! Jeg mangler en pyntekant over spikerene som fester stoffet, men de hadde ikke slike pyntenagler til å feste båndet med der jeg kikket etter det, så får bestille de over nettet :) 


Førbilde

Først var det å ribbe av det gamle stoffet, og pusse ned stolene, de var lakket og da fester malingen seg dårlig om man ikke får slipt det ned litt. 

Her var det gjort, med mine slappe hunder som tilskuere! 

Fire strøk maling senere, kaffe og påsnekkring av stoff ^^, Jeg har fått lilla hammer av kjæresten min <3Tadaa!! :D Fiks ferdig stoler ! 


 

Pes for mitt forrige innlegg!

Nå er det noen timer siden jeg skrev et innlegg om det å la barna vente i bilen mens jeg tok et lite æren i en butikk (du kan lese innlegger her)! På bloggen har jeg fått mer positive tilbakemeldinger enn negative, men jeg postet innlegget med spørsmål om dette var greit på tvillingsiden på fb. Der ble jeg rett og slett slaktet av de fleste. Det fristet å bare slette innlegget og la det bli glemt, men i stedet vil jeg ha bein i nesa! Gjort er jo gjort. 

Selv om flere skriver at de gjør det samme selv og forstår så godt hvorfor jeg gjorde det så klarer jeg ikke komme unna alle kommentarene som fortalte meg at jeg utsatte mine barn for brann, bilulukke, biltyver, kidnapperer og det som verre er! Jeg ville aldri forlatt mine barn om jeg hadde følt noen fare ved å gjøre det!

Grunnen til at jeg valgte å la jentene sove i bilen mens jeg løp inn i butikken var fordi jeg hadde disse forutsetningene: bilen står rett utenfor butikken med vinduer som gir meg tilsyn til bilen, jeg hadde med babycallen, satt på musikk i den delen som var hos jentene, på den måten kunne jeg hele tiden høre at det var signal inne i butikken. Jeg viste at jeg kunne løpe ut til bilen på 10 sekunder om en hadde begynt å gråte eller jeg hadde hørt en lyd. Værmessig ville ikke bilen blitt for varm eller for kald de minuttene jeg var inne i butikken. Men hovedgrunnen til at jeg valgte å gjøre det på denne måten er ikke for min egen del, ikke for at det skal enkliggjøre min hverdag. Jeg bærer gjerne med meg snuppene og gjør alt for mine to små som krever sitt. Jeg valgte og heller la de sove fordi jeg følte det var det beste for dem i og med at de akkurat hadde rukktet å sovne og jeg vet jo da at de blir fryktelig frustrerte og lei seg om de blir vekt, senere vil de igjen slite med å sove fordi de er overtrøtte. 

Men jeg har tatt de 57 kommentarene hvor 80-90 prosent har gått i mot meg, inn over meg, ja kanskje til og med litt vel, for jeg ble virkelig lei meg over at jeg hadde "forlatt" barna mine, til tross for at jeg hadde babycall, og synstillgang til bilen. Men dette var vist rett og slett ikke greit, og jeg kommer ikke til å gjøre det igjen selv om kanskje det beste for mine barn hadde vært å få sove!

Jeg kommer aldri til å anklage noen andre for å gjøre det samme om de selv føler de gjør dette under trygge omstendigheter og gjør det fordi de mener det er det beste for seg og sine barn. Da er det gjerne det. Og jeg må si at sannsynligheten for at noe skulle skjedd der de satt i bilen er så minimal at sannsynligheten for at noe skulle skjedd om jeg tok de med inn i butikken er like stor. Uansett kan jeg være enig med dere at om noe hadde skjedd, ville jeg heller aldri tilgitt meg selv for det! 

Jeg vil takke for de ærlige svarene, både positive og de negative! Jeg setter så klart litt mer pris på de som klarer å formulerer de negative kommentarene på en saklig måte, men har også forståelse for at man kan bli provosert og skrive uten helt å tenke seg om! 

Det var et risikotema jeg tok opp på bloggen i dag, det viste jeg, og jeg har virkelig fått høre det, noe jeg kanskje trengte :) Vi lærer av være feil. Om du føler for å la ditt barn vente i bilen, mens du flyr inn etter bleier bør du ikke snakke så høyt om det ^^, 

Vi prøver alle å være den "perfekte" mammaen for våre barn selv om det innbærer at vi gjør noen feil på livet vei! God kveld lesere :) 

Uforskammet ??

I dag måtte jeg en tur på Stoff&Stil, jentene ble så klart med da jeg var hjemme alene med de! 
Kjøreturen inn til Stoff&Stil tar rett under halvtimen, hvilket betyr at jentene sovner hver gang jeg kjører ditt, men de sovner gjerne ikke før det er noen få minutters kjøretur igjen! Vanligvis har jeg med vogna og løfter over jentene fra bilsetet til den og går inn i butikken for å handle. Siden jentene har rukket og sovne blir de vekt når jeg løfter de over til vogna, og da er det ikke slik at de sovner igjen, neida da har de jo fått powernappen sin og blir i stede bare kjempe grinete. Det er neimen ikke så veldig hyggelig eller moro å prøve og handle om man har to grinete babyer med seg. 

Så i dag!! Tok jeg med babycallen... 
Jentene sovnet 2 minutter før vi var fremme, jeg plasserte babycallen i mellom dem og satt på musikken, så gikk jeg ut og låste! Bilen står parkert rett utenfor butikken så det tar meg ca 30 sekunder å løpe ut til bilen igjen om en skulle våknet. Jeg gikk inn og gjorde mine ærender som tok mellom 10-15 minutter, hele tiden hørte jeg musikken spille lavt fra babycallmottakeren som lå i vesken min!

Da jeg kom tilbake til bilen satt fremdeles jentene og sov søtt i hvert sitt sete! Men hvorfor hadde jeg en følelse av at jeg hadde gjort en forbrytelse? At det er helt galt å forlate barna sine i bilen helt alene. Det kan vel ikke være noe mer galt det enn at de ligger ute å sover i vognen, mens jeg er inne! For det er helt greit, det er jo anbefalt at barn sover ute i vogen om man har mulighet til det.  Men hvorfor blir det da så annerledes om de sitter i en bil? En ting hadde vært om det var sommervarmt, 25 grader i skyggen og jeg parkerte i solsteiken, det ville jo vært brutalt. Men i dag, en overskyet dag med 8 grader, jentene hadde på seg fleece på utsiden av inneklærne og bilen var 22 grader da jeg parkerte så jeg viste at de verken kom til å fryse eller bli for varme. 

Døm eller berøm meg, jeg syntes faktisk at denne metoden var langt bedre for alle partner, jeg hadde like god kontroll på jentene i bilen med babycallen som når de ligger og sover ute eller for natten på soverommet. Jentene slapp å få forstyrret søvnen sin som igjen gjør de stresset og etterhvert overtrøtte! Om jentene blir overtrøtte fordi de har blitt vekt  så ender jeg plutselig opp med to overtrøtte snupper som nesten er umilig å få roet! Handleturen tok knappe kvarteret i motsetning til en halvtime (i hvertfall) det haddet tatt om jentene skulle vært med. Og jentene merket ikke at mamma var borte fra de så mye som et sekund ^^, Shoppet fikk jeg :)

Hva tenker du om dette? 

 

Dagens prosjekt ^^,

I dag blir disse fotgavlene mitt lille prosjekt! Jeg fant de på et loppemarked, og nå skal de pusses opp slik at de blir søte gyngestoler på rommet til jentene ^^,
Gjør det selv er en billig løsning ^^,

Ha en fin dag !  

MAMMAKROPPEN!

Mammakroppen er unik, noen faller fort tilbake i de gamle jeansene, mens de fleste må strebe lengre og kanskje aldri komme inn i de gamle jeansa igjen! Hva er vel galt i det? Det er alt for mye press på at damene skal se ut som før de bar frem sine barn bare uker etter at barnet ble født! Det er ikke alle som har en Heidi Klum kropp og kan rusle rundt på catwalken i undertøy kort tid etter en fødsel! 
Nei, det er nemlig de aller aller ferreste som faktisk blir som de en gang var! 

Noen går ned i vekt, andre legger på seg etter et svangerskap! Begge deler er like naturlig, og det er kropp til kropp som hersker over denne tiden! Om man ammer eller ikke ammer, om man er frisk etter fødsel eller ikke! 
Uansett så har kroppen brukt NI måneder på å vokse ut en mage som er så stor som en ballong, huden er virkelig tøyd til det ytterste, og kroppen har kanskje laget et ekstra fettlag på magen for å holde babyen god og varm! Når babyen plutselig er borte er det mange som opplever at det som er igjen er en deigete klump som henger over buksa med røde striper på! Bikinisesongen får vente tenker mange!

Hvorfor blir vi egentlig flau over dette? Det hadde vært moro og vist hvor mange prosent som faktisk spretter inn i sine gamle klær en månede etter fødsel uten å bære preg av at det har vært et barn som har blitt skapt inne i kroppen hennes! Men det er jo så klart disse få prosentene som blir flashet frem i mediene og det er liksom de som skal være idealene våre og menneskene vi strekker oss etter å være!  

Jeg kan innrømme at jeg var en av de som kom tilbake i mine gamle jeans, og jeg får veldig ofte høre hvor urettferdig og "kvalmt" det er! Hvorfor det? Kroppene våre er forskjellige, jeg var akkurat fylt 22 år da tvillingene kom, og huden er faktisk litt flinkere til å fornye seg og komme tilbake i en stram form jo yngre man er. Selv om jeg er slank igjen så bærer kroppen min preg av at jeg har gått med barn, noe jeg er fryktelig stolt over! Jeg synes mammakropper er flotte, og jo mer de bærer preg av barna de har bært frem jo mer fascinert og beundringsverdig synes jeg de er! 

Kroppen min en uke før tvillingene ble født, og 3 mnd etter! Jeg har alltid vært slank pluss min unge alder gjorde at jeg raskt kom tilbake til gammel størrelse, men huden er klart slappere. Jeg begynte å trene igjen etter 6 uker som anbefalt! 


Strekkmerker! Kvinners største frykt! Se heller på det slik: Et hvert strekkmerke som kommer under din graviditet er ditt barns merke og tegning som du for resten av ditt liv kommer til å bære med deg! Hver gang du ser på strekkmerkene du har vil du minnes tilbake til graviditeten. Du vil minnes den tiden DITT UNIKE barn ble laget, du ville jo aldri vært foruten! 
Strekkmerker er heller ikke noe du får gjort noe med så du kan like gjerne innfinne deg med de før som siden!
Det er et hav av kremer og oljer på markedet som skal hindre deg å få strekkmerker, dette er så klart noe som blir laget for å tjene penger! Det er en enorm pengesluker siden vi mennesker gjør alt for å se "perfekte" ut!  Jeg sier ikke at du ikke skal smøre deg, for huden strekkes veldig og det både klør og blir tørt, så en fuktighetskrem kan være på sin plass de siste ukene av svangerskapet, men da trenger du kanskje ikke å kjøpe den til 1500,- som tryller huden din til å bli så elastisk at du ikke får strekkmerker.
Mange mener jo så klart at en rekke produkter fungerer, men forskningen sier at det er arvegenet som bestemmer om du kommer til å få strekkmerker eller ikke! Er du disponert for å få det, hjelper ikke den dyre kremen! Strekkmerkene blekner også med tiden og blir mindre synlige, så selv om de er røde og markerte de første månedene så ikke gå i kjelleren for det


(bilde fra google)

Hva annet er tabu med kroppen etter en graviditet! Jo, puppene! Først blir de så fine som de aldri har vært før! Jeg husker godt jeg måtte se meg to ganger i speilet da jeg gikk fordi om morningen! De "silikonpuppene" , så store som bare det og så faste og sprettene! Ulempen med de var at de ikke lengre var en del av det sexy og intime, men var nå heller blitt utdelt som et matfat som ofte lakk og var til bry! haha. Nå har jeg for en og en halv uke siden sluttet og amme, og nå er det snart ikke en dråpe melk igjen i brystene mine! Hva skjedde med de flotte silikonpuppene?? Vrengte tennissokker har jeg hørt et utrykk for kvinnepuppene etter amming. Vet du, puppene mine er ganske annerledes enn de var, jeg hadde mer melk i det ene brystet som også er veldig normalt, dette har ført til at det brystet har blitt noe større enn det andre, og ja de strutter ikke like mye som før, men jeg er selv fornøyd med forandringen, jeg føler meg moden, mer kvinnelig !

(bilde fra google) Jeg ønsker å si at om du bekymrer deg for mammakroppen så la det i allefall gå ni måndeder etter fødselen før du begynner å bekymre deg for mye, mye skjer på disse ni måneden. Du må regn like lang tid på å komme "tilbake" som det tok å få denne nye kroppen. Du vil aldri bli helt lik, hoftene er bredere, puppene slapperen, huden på magen sitter ikke like godt fast i det som er under! Men vær stolt over kroppen min! Se hva den har gjort! Den har skapt et barn og det er heller ikke et hvilket som helst barn, det er ditt barn, det mest fantastiske barnet i hele verden! Er det ikke helt ufattelig å tenke på.. Selv klarer jeg ikke å forstå at kroppen min har vært sååå flink at den har klart å LAGE mine barn! 
En graviditet og en fødsel er den største naturlige påkjenningen for en menneskekropp! Det er klart at man skal ha synlige tegn på at noe slikt!

Mitt råd til deg som ikke er tilfreds med kroppen din uansett hvor mye du skulle ønsket det, bruk tid eller få hjelp til å finne klær som vil passe akkurat din figur. Om man kler seg rett spiller det ingen rolle om man er kort, lang, tynn eller kraftig, alle kan se like vakre ut på sin individuelle måte. Fresh opp makeup og hår, og du vil føle at du sprudler der du går som verdens stolteste mamma for verdens fineste barn! 

TWINSA fyller HALVTÅRSDAG ^^,

Hipp hipp hurra for Otilie og Olivia som er 6 mnd gammle i dag!! 

For 6 mnd siden kom jentene våre til verden igjennom vanlig fødsel, med 2 minutters mellomrom. 
Otilie ble født 11:54 med sine 42 cm og 1775 gram & Olivia ble født 11:56 med sine 44 cm og 1870 gram! 7 uker og 5 dager før termindatoen..

Så små, men alikevel så vakre. Så små, men alikevel helt ferdige!
Det sies at tiden går fort når man er i godt lag, de 6 månedene jentene har vært sammen med oss har flydd fordi! Er det en ting i verden jeg ønsker meg så er det en "slowmotion" knapp! Tiden går så alt for fort, men det er ikke rart, for jeg har ikke en gang 5 minutter om dagen hvor jeg rekker å kjede meg!

Tvillingjentene lyser opp hvert minutt og hvert sekund av min hverdag! Jeg har prøvd å finne en måte å beskrive hvilke følelse det er å ha barn! Det nærmeste jeg har kommet for å kunne beskrive denne enorme lykkefølelsen er at man kan tenke seg hvordan det er å være skikkelig forelsket, også ganger du det med 100! Så mye følelser har man for barnet sitt! Jeg vet ikke hvor mange øyeblikk sammen med mine jenter der jeg bare har måtte stoppe opp og felle en tåre over hvor lykkelig jeg er og hvor lykkelig de gjør meg! Trudde virkelig ikke det fantes så mye kjærlighet i meg! Trudde virkelig ikke en blikk og et smil kunne smelte hele meg og ta meg til tårene! <3 

Nå blir jentene mine så store og jeg har lyst til å stoppe tiden, samtidig som jeg nesten ikke kan vente på den dagen de sier mamma, eller tar sitt første skritt! Hver dag skjer det utvikling, noe som er så unikt og spennende å følge med på!Det er ikke like lett å sitte med begge mot brystet lenger ^^, 

Two little blessing, sent from above! Twice the smile, twice the love <3 

 

 

Svar på spørsmålsrunden :D

 

 

Lurer veldig på om du ser noen forskjeller i personlighetene til O og O? Er den ene mer utålmodig, eller er en rolig og behagelig, mens den andre har dårligere tid og vil fortere fremover? Eller er de helt identiske også i personlighet, væremåte og oppførsel? 

 •  Hmm, jeg føler de er forskjellige, men det er vankselig å sette fingeren på akkurat hva som gjør de forskjellig. Otilie har vært tidligst ute med å holde hodet selv, og begynne å rulle. Olivia har vært raskest med å smile og prate. Tempereamenten er nok ganske likt :)  Jeg føler også at de har litt forskjellig mimikk i ansiktet når de smiler og prater, men det klarer jeg ikke sette helt fingeren på! Og i går for.eks satt jeg en time på toget og trudde jeg hadde Otilie på fanget, mens Olivia sov i vogna, men da jeg skulle legge henne ned i vogna igjen tittet jeg inn til hun andre og oppdaget at jeg hadde jo tatt feil hele turen! Jeg som noen ganger mener de er så forskjellige! haha.. De er nok likere enn jeg trur! 

Får jeg spørre hvor høy du er og ca hvor mye du veier? Du ser fantastisk ut!

 •  Jeg rekker 171 over bakken og har ikke vekt, men den vipper mellom 55-60 kg

Hvilke andre navn vurderte dere til tvillingene, og hva hadde dere kalt dem hvis de hadd blitt gutter?

 •     Vi diskuterte aldri to guttenavn, men hadde det kommet en gutt ville jeg at han skulle hete Johan Emíl, BT ville ha William. Vi har innom mange jentenavn etter at vi fikk vite hva som var i magen, min favoritt etter Otilie & Oliva var Mie & Rose :)

Hvorfor valgte du Otilie og Olivia? Kan det ikke bli litt forvirrende med to "o" navn? Hvilken andre navn har du vurdert?

 •   Tja si det, jeg syntes det er to veldig fine navn, også ville jeg at de skulle matche sammen men ikke ha lik ending! Otilie & Olivia synes jeg passer sammen, de har like mange bokstaver og de er like fine ^^, 

Er du sammen med barnefaren?

 •   samboer og lykkelig forelsket i barnefaren BT 

Synes du det å få barn tærer på forholdet, eller har det styrket forholdet?

 •  Man møter helt klart nye utfordringer, men det har styrket forholdet helt klart! 

Hvordan synes du det er å være i permisjon? Synes det ser så koselig ut! 

 •    Jeg synes det er magisk, det å kunne være sammen med mine barn og se deres utvikling! Det er nok litt mer jobb en man kanskje tenker seg i forkant, men jeg ville ikka hatt det på noen annen måte!

Er det vanskelig å ha barn som ung, økonomisk?

 •  Det kommer helt klart ann på økonomien til det unge paret! Vi har ikke en dårlig økonomi, BT jobber mye og tjener godt 

Hva er det beste med å gå gravid?

 •   Åh, så mye ^^, Det beste må vel være tanken på hva som er i vente,  eller sparkene som gir deg beskjed om at alt er bra der inne.

Hvordan kom jentene dine til verden? Fødsel eller k.snitt?

 •   Fødselshistorien min kan du her. Jeg fødte begge på den normale måten 

Hadde du et tungt svangerskap?

 •     Der og da følte jeg det var tungt, ser jeg tilbake på det tenker jeg at jeg har hatt veldig lett og problemfritt svangerskap! Jeg slet med en del kvalme fra 8-16 uka. Så ble det fort tungt siden det var to, og jeg slet en del med bekkenet og ryggen, ellers har jeg nok vært heldig utenom at jeg kanskje bekymret meg en del siden jeg hadde et risiko svangerskap grunnet to der inne! Selv om jeg kjente liv kunne jeg ikke alltid si om jeg viste at det var bra med begge eller om det bare var en som sprellet rundt.  

Har dere noen faste rutiner?

 •   Hele dagen er rutiner egentlig! Det trur jeg nesten jeg får skrive om en annen gang for det blir så mye ! 

Hvordan møttes du og samboeren?

 •    Jeg har egentlig "kjent" han hele livet, han hadde vært litt småforelsket i meg i noen år før vi ble kjærester, og plutselig en dag fikk jeg øynene opp for hvilke fantastisk fyr han var ^^, 

Var graviditeten planlagt?

 • Vi hadde snakket om å få barn, men det skjedde litt fortere enn vi hadde ventet :) Hihi!

var det tilfeldig hvem som ble Otilie og Olivia?

 • Nei, det var ikke tilfeldig, Otilie skulle være tvilling 1, og Oliva skulle være tvilling 2. Så allerede i magen viste jeg hvem som var hvem :) 

Hvordan ser du forskjell på dem?

 •  Det kan du lese om her :)

Har du strekkmerker etter graviditeten ?

 •    minimalt, jeg har to, pluss at navelen min er blitt litt "ødelagt" etter piercing

Ligger det i genene det med å få tvillinger ?

 •   Toegget tvillinger kan gå i arv, men disse er enegget så det er ikke arvelig ^^, men BT har mye tvillinger i familien, uten at det skulle ha noen effekt for vår del!

Har du tenkt å få flere barn ?

 •   Hvis vi er så heldige at vi kan få flere barn så ønsker jeg å gå gravid en gang til :) Jeg kan jo krysse fingrene for tvillinggutter, men spørs om jeg er så heldig, flaksen min er nok kanskje brukt opp ^^, 

Kan du vise sminkerutinen din ?

 •   hihi, ja det kan jeg prøve å få til en gang

Hvilken rase hest har du? :) får du tid til å ri og trene hesten med to små? 

 •  Hesten min er en Norsk Varmblod Dressurhoppe etter Zalmiak Firfod. Jeg har langt mindre tid nå enn før jeg fikk barn så klart, men jeg er i stallen hverdag selv om jeg ikke får ridd hver dag :)

Hvilken utdannelse har du startet på? :)

 •   Veteropati studie, et studie som omhandler naturmedisinsk behandling av dyr

Hva drømmer du om å bli? :)

 •     Tja, si det! Jeg er faktisk ikke helt sikker

Er du ferdig utdannet?

 •   Nei, jeg har 1 og et halt år igjen!

Får man mye ekstra penger og permisjon med tvillinger?

 •  Man får 5 eller 7 uker ekstra permisjonstid. Ikke noe annen pengestøtte enn for de som får et barn

Hvordan ble forholdet endra etter dere fikk to barn?

 •  sterkere ! 

Hvordan reagerte familie og venner?

 • Blandet, men mest positive reaksjoner

Eier dere huset dere bor i?

 •   BT kjøpte gården da han var 19, så ja vi eier ! 

Hvordan vil du beskrive deg selv som person?

 •     Tja, utadvent, bestemt og kreativ

Hva skal du jobbe som når tvillingene begynner i barnehagen?

 •    Litt usikker på fremtidsplanene for øyeblikket

Kunne du føde med keisersnitt hvis du ville?

 •  Det var aldri et ønske fra min side, så det spurte jeg aldri om  

Tjener du noe på bloggen nå som du ligger så langt oppe på blogg.no?

 •   Blogg.no betaler de som ligger frar 1- 20. plass :) 

 Har di flere venner med barn/tvillinger?

 •    Min beste venninne har ei datter som er 7 uker eldre enn mine, jeg er også i barsel med ei som har tvillinger, og har blitt kjent med ei som fikk firlinger 10 uker etter mine kom til verden 

Jobber BT?

 •  han jobber ja, litt for mye ;) 

 Hvordan liker du blogg livet? Er dette noe du kommer til å holde på med lenge?

 •    jeg trives så ja !

SPØRSMÅLSRUNDE!

Nå kjører jeg i gang  med en liten spørsmålsrunde ! Så om det er noe du lurer på om mammalivet, tvillingmammalivet, ung-mammaliv, mammakropp, graviditet, fødsel mm så er det bare å fyre løs! Jeg skal svare så godt jeg kan på alle spørsmålenen så lenge de er seriøse og ikke alt for personlige :)

Spørsmålene legger dere igjenn under kommentarer ! 

 
 

Nydelig lørdag til dere <3

IDENTITETSTYVERI!

I går kveld ble jeg fortalt at det var en på facebook som har stålet bildene mine og opprettet en falsk profil ved navn Daniella Simonsen! Hun/han hadde stålet omtrentlig ALLE bildene mine på som ligger på fb, og hadde laget egene mapper med hesten min, graviditeten, "meg", tvillingene osv! Jeg har aldri kunnet se "Daniella Simonsen" sin profil fordi hun så klart har blokkert meg. Men heldigvis var jeg sammen med min venninne som fikk søkt henne opp, og der var jeg, bildene mine og bildene til min kjære! 


Profilen ble opprette for ca 4 mnd siden, og hun har "levd mitt liv" siden! 
Personen bak profilen er dansk, og grunnen til at hun ble oppdaget var da hun la ut bilde av the double O´s med Tyra (rottisen vår), på tvillingsiden til Danmark som er på facebook! Jeg er selv medlem av den gruppen, og en av de andre medlemmene, fikk øye på dette bilde som ikke stemte med navnet siden hun leser bloggen min og vet at de samme bildene kommer fra meg Stine Skoli og ikke en Daniella Simonsen!

Den fantastiske danske tvillinggruppen, har virkelig stått på og støttet og hjulpet meg til å få denne profilen rapportert! Det kan desverre virke som dette syke mennesket har mange fb-profiler som er falske! 

Jeg klarte nemlig å linke denne "Daniella Simonsen" med en Christina Jacobsen som la til BT og meg som venn ganske kort tid etter at jentene ble født! Jeg skjønner ikke hvorfor jeg gjorde det, da jeg ikke kjente henne, men jeg godtok, og jeg husker godt jeg trudde at hun skulle få tvillinger selv, så derfor syntes jeg det var spennende å kunne følge henne. Hun var nemlig gravid på bildene, og på den tiden ble jeg "venn" med mange tvillingmammaer på fb, ganske naturlig fordi jeg akuatt var blitt tvillingmamma selv og vi liker å bli "venner" slik at vi kan få tips og råd fra hverandre!! 

Jeg syntes denne profilen var merkelig lik den som var laget av meg, så da gjorde jeg en liten research på bildene hennes, og jammen var ikke den danske Christina Jabocsen egentlig en svensk jente med navnet Angelica! 

Det er synd at det finnes slike mennesker, og jeg finner ikke poenget med å utgi seg for å være en annen? Hva har hun/han og tjene på det? 

Igjen må jeg legge litt skyld i meg selv, som ble venn med en jeg ikke kjenner, jeg kunne i det minste sjekket profilen hennes litt ordentlig så hadde jeg jo sett at hun ikke hadde noen venner, og at kontoen var opprettet for kun kort tid siden! Det ville jo gitt en misstanke. 

 

Noen vil nok tenke at det er rart jeg reagerer når noen stjeler identiteten min siden jeg åpenlyst deler livet mitt som blogger. Jeg kan jo være ærlig å si at da jeg startet denne bloggen for under en mnd siden, trudde jeg at noen av mine kjente kanskje kom til å ta en titt på den i ny og ned! Jeg hadde aldri gjettet at jeg skulle havne på topplisten til blogg.no etter 8 dager! 
Alikevel føler jeg bare glede med å kunne dele et tvillingmammas liv med dere vakre og snille lesere! Men jeg kommer nok til å sikre bildene mine bedre fra nå av!

Pass på hvem du legger til som venn på facebook og ha profilen din lukket for andre enn dine bekjente!  

 

Nytt partnerskap ?!? haha

Denne dagen har jeg tilbringt sammen med min venninne Kaja og tvillingene. Da vi satt og spise middag på peppes pizza slo det oss plutselig hvor mange som må ha trudd at vi er i et partnerskap og at tvillingene er barna våre! haha!! Jeg synes nemlig det var rart hvor mange som hadde spurt oss om de var tvillinger der vi gikk med de i tvillingvogna. Hjemme er det kun barn som har lurt på det samme, da det gjerne er en selvfølge at babyene i vognen er tvillinger. Haha. Og de søte damene som kom bort for å beundre synet at tvillingene kikket på oss og fortalte oss at vi måtte nyte tiden! hah!! Kaja hadde tenkt tanken tidligere på dagen, men under middagen var det ikke til å ta feil av!! Vi snudde oss mot hverandre og lo, haha, hun trudde at vi var partnere! 
Hjemme er nok ikke dette like vanlig som i Oslo, så det ble ganske morsomt da vi plutselig etter flere spørsmål og kommentarer oppdaget at folk egentlig hadde snakket med oss som partnere hele dagen!! ^^, Jaja, Kaja er ingen dum partner hun, og nå skal vi straks finne det store sengen og snorke side om side, med tvillingene i babysengen ved siden av oss!


Hva synes dere? Hadde vi ikke vært en fin familie på 4? ;) 

 

INSPILLING PODCAST, Oslotur! :D

I natt rakk jeg kanskje å sove i 4 timer, ikke fordi jentene var umulig, men fordi jeg var litt sent i gang med å pakke og så måtte jeg i tillegg stå opp kl 05:30! Jeg vil påstå at jeg var en meget effektiv mamma, da jeg klarte å vekke, bade, mate, skifte bæsjebleie og få to babyer ut i bilen på en halv time ;) 

Pakket og klar reiste vi med toget inn til Oslo, og møtte opp på First hotels like utenfor Karl Johans gate. 

Jeg ble spurt om å være med i et podcast om foreldreskap igjennom Philips Avent! Som i høst skal spille inn en norsk versjon av podcasten som først ble lansert i Sverige. Podcasten ble godt tatt i mot i Sverige, med 35 000 lyttere, 1. plass under kategorien barn og familie, og på 5.plass under Sveriges mest populære podcast i alle kategorier! 


Jippi, ny babycall med stjernehimmel, hihi! (sponset)

Hvis du ønsker kan du høre den svenske versjonen av "Joller" her !

09:30 - 10:30 var jeg med på innspilling sammen med Susanne om temaet "mammakroppen"

11:00 - 12:00 var jeg med på innspilling sammen med Malindus om temaet "å bli mamma for første gang, og søsken" 


Linn (Malindus) og meg etter innspillingen :) 

Podcasten kommer til å sendes via iTunes og SoundCloud, samt på Philips Avents facebookside! 

Veldig moro var det! 

Heldig som jeg er ble min gode venninne Kaja med, så hun lekte seg med twinsa under innspillingen. Og nå har vi lunsjet med sushi og shoppet litt ^^, Kos kos ! 

Jentene er også storfornøyde med bytilværelsen! 

Et lite innblikk i dagen vår! 

Kingsizebed ^^, Jentene har det gøy med Kaja 


The room!


Prematur / For tidlig født !

Tvillingjentene min er prematurfødt, de kom 7 uker og 5 dager før den anslåtte termindatoen! Pga dette lærte jeg mye om premature barn og ønsker å dele litt av mine erfaringer med dere! 

 

Babyer som blir født før den 37.svangerskapuke regnes som premature barn! (et svangerskap ligger normalt på 40 uker + - ) 
Men det er forskjell på hvor prematur babyen er, ettersom hvilke uke babyen blir født i! Babyer som blir født helt ned til uke 23 blir forsøkt reddet om foreldrene ønsker dette! Jeg synes oppriktigtalt det er galt og gi det slikt ansvar til foreldrene, legene burde vurdert ut i fra barnets tilstand om det faktisk var i stand til å overleve.  Hvilke mamma og pappa vil vel ikke prøve å redde sitt barn? Jeg hadde helt klart bedt legene gjøre alt for at barnet mitt skulle overlevd om det hadde blitt født så tidlig! Men det vi glemmer er hvilken enorm påkjenning som må til for at disse barna skal overleve! Det er langt verre enn vi kan forstå, en engelsk studie viste at 9 av 100 babyer født i 23. svangerskapsuke overlever, av de er det et barn som vokser opp men en frisk helse. De 8 andre får forskjellige lidelser de må leve med hele livet (celebral parese, er en av de vanligste). Er det slik at vi går for langt? at den egentlige grensen for å faktisk kunne klare å redde et barn burde vært fra uke 24? Mange land redder ikke babyer som blir født før den 24.uken. Det er et vanskelig tema, men om vi hadde vist hvor mye smerte som blir påført disse babyene som er så små så ville vi kanskje latt være! Naturens grense er virkelig nådd! 

Barn som blir født fra svangerskapsuke 24, blir uansett forsøkt reddet fordi det er en langt større sannsynlighet for at de overlever! Men her også er det mange lidelser som kan følge barnet, dårlig syn, hørsel, celebran parese, ADHD, konsentrasjonsproblemer, vektproblemer, fordøyelsesproblemer mm. Jeg synes det er fantastisk at vi i dagens samfunn kan redde små fortidligfødte barn, men vi kommer nok aldri til å få til 100% feilfrie resultater. Hadde det vært opp til naturen, ville ikke disse babyene overlevd. Selv ikke mine to små babyer født i uke 32 ville overlevd om det ikke hadde vært for det fantastiske legesamfunnet vi i dag lever i! 

For hvert år blir legene enda mer dyktig, og nye forskinger og apparater kommer, dette har ført til at langt flere premature barn vokser opp uten noen større påkjenninger og risikoer for lidelser enn terminfødte barn!

Jeg spurte på sykehuset om de viste hva som var årsaken til disse "bivirkingene" av fortidlig fødsel. Funksjonsemmninger og celebral parese oppstår ofte av at babyen får for lite surstoff til hjernen som nyfødt, eller at det oppstår væske/blødnings-ansamliger i hjernen. Slike plager som dårlig syn, dårlig hørsel, og konsentrasjonspromlemer har de funnet ut at skyldes stress, for mye lys og for mye støy under de risikofylte ukene som barna skal vokse seg så store at de vil klare "seg selv". Derfor har sykehusene blitt mye flinkere til å ha dempet lys og ikke ha for mange babyer for tett opp i hverandre. For det er nemlig slik at alle premature babyer ligger med apparater som måler puls og oksygenopptak, om en baby glemmer å puste, går alarmene, så om det er mange barn, kan det være mye uling og støy rundt dem, som fører til stress. 

De sa på sykehuset at den magiske grensen for at pramaturbabyer vil klare seg uten ettervirkninger er om man klarer i passere 30 svangerskapsuker, og at babyen veier mer enn 1 kilo. Da er det stort sett bare spise- og pustehjelp de trenger i noen uker før de er blitt såpass sterke at de overlever uten sykehushjelp. Jentene mine ble født 32 uker og 5 dager inn i svangerskapet. De veide 1775gram  og 1870gram da de kom til verden! Jeg viste at mange tvillingsvangerskap ender med fortidlige fødsler, men jeg hadde sett for meg at jentene skulle komme i uke 37. Det hadde jeg bare på følelsen av. Jeg trudde ikke på at de ville komme så tidlig som de kom, de holdt på å komme ut i uke 26, men heldigvis stoppet det opp! Da var jeg veldig bekymret og leste mye om premature barn. Da jeg hadde passert uke 30 var bekymringne mine borte, og to uker senere satt jeg med de to vidunderene som skulle vært i magehusen i armene mine! Det var ikke før de allerede var kommet jeg innså at jeg måtte bo på sykehuset fordi jeg hadde fått barn som aldri hadde overlevd om jeg hadde tatt de med hjem!
Det å bo på sykehus er speiselt, du får masse tid til å tenke og bekymre deg, samtidig som du er blandt de flinkeste i Norge, ja kanskje verden som passer på babyen/e deres! Selv om det var helt fantastisk å se de hadde jeg også lyst til å gråte fordi de ikke skulle vært født. De var så små, de var så hjelpesløse, og det føltes ut som det var ledninger over hele dem! Vi fikk ikke lov til å kose med de hele døgnet fordi de måtte hvile og være i fred uten ytre påvirkninger. Der kunne jeg bare stå å se på de små som lå helt inntil hverandre og sov! Plutselig stoppet de å puste, og vi måtte "vekke de til liv" igjen ved å kile de litt på magen. Da kom de på sin livsoppgave igjen, nemlig å la lungene fylles med luft! Jeg lurer på hvor mange ganger dette skjedde, men la meg si at det var rundt 10-20 ganger i døgnet de første dagene.
Pramature babyer klarer/orker heller ikke å spise, de ville sultet om det ikke hadde vært for sonden som ga de melk rett ned i magesekken. Det var ikke noe gøy å bytte denne sonden annen hver dag, teip som luget i de veldig hårete ansiktene og ubehaget av å få slangen ned igjennom nesen igjen! Jeg kommer ikke til å glemme de små lave skrikene, som knapt kan kalles gråt, men som var det.
Jeg vet ikke hvor mange ganger de ble stukket i foten for blodprøver, så lei seg :( Heldigvis har noen funnet ut at sukkervann virker smertestillende, så de gråt ikke lenge!
En dag kom kegen inn og skulle ta ultralyd av hodene deres, "det er ikke uvanlig at pramaturfødte babyer har blødninger i hjernen", jeg svettet og svettet, ikke bare et barn, men to barn skulle sjekkes. Så lang tid det tok, jeg hadde lyst til å gråte, antagelig mest fordi jeg bare var så hormonell og sliten og redd av uvitenheten! Helt normalt var det! Ingen væskeansamlinger hos noen av de!

Andre ganger hadde jeg lyst til å begynne og gråte om de ansatte hadde tatt stell før tiden stellet egentlig skulle foregå, jeg ville jo være med å ta stellet hver eneste gang på babyene mine! 
Verst var det da jeg kom inn og jentene var lagt i lysbehandlig med bind rundt hodet, og uten noe annet en en bleie på deg, de likte definitivt ikke å ligge så nakene, så de gråt med sine ykelige stemmer og klamret seg til hverandre!

I etterkant har jeg forstått viktigheten med det som var på sykehust, og jeg kjenner at jeg bare er veldig takknemlig for at vi fikk de ukene der inne (3 uker bodde vi på sykehuset)! Hadde det ikke vært for dem hadde vi ikke hatt to så nydelige jenter som vi har i dag! Hadde det ikke vært for dem hadde vi ikke kommet hjem som førstegangsforeldre til to stykk samtidig så modige og så trygge i foreldrerollen! Takket være dem hadde vi fått inn de gode rutinene og synkroniseringen av jentene før vi kom hjem! Ja, takk, SIV, for all den støtten dere ga oss! 
<3 Mye på hjertet denne gangen <3

Morgenfugl!

Mange jeg kjenner skjønner ikke bæret av at jeg  står opp kl 7, når jenten sover til rundt 8! 

Men jeg synes det er så utrolig deilig, sette seg ned med en kaffe mens soloppgangen fyller hele stuen med rødt lys! Det er jo veldig vakkert! I tillegg får jeg jobbet litt på bloggen også slik at det er gjort før snuppene våkner og da kan jeg koose meg fullt ut med de og legge bort mac'en! 

I dag skal jeg på barseltreff med 4 andre mammaer, ei av de er også tvillingmamma, så vi er 7 babyer ^^, Det er veldig koselig!! Og i kveld må jeg pakke pakke pakke for i morgen TIDLIG reiser vi til Oslo fordi jeg skal være med i et podcast om foreldreskap! :) Jeg må også planlegge det litt i dag fordi jeg skal være intervjuer i en time ^^, Pjoo! Grugleder meg litt nå :) 


Ha en fin dag! 

Fotograf på besøk i dag ! :)

Nå skal jeg dele litt med dere fine lesere! 

I dag har jeg hatt besøk av fotograf Kamilla Weiglin som jeg kom i kontakt med da tvillingene bare var noen dager gamle, hun var ivrig etter å følge et tvillingpar litt tett oppover i tid fra de var nyfødt! Jeg hadde planlagt å ta nyfødtbilder lenge før jentene kom. Så etter dette bestemte jeg meg for at det var henne jeg ville dra til med jenter mine, så klart etter og ha sett hjemmesiden og bildene hennes (ta en titt da vel)
Hun skriver i tillegg litt artikler i avis/magasin, og fant meg intressant før jeg startet denne bloggen! Hun hadde nemlig kommet over innlegget mitt "et hjertesukk fra tvillingmammaen" som jeg først publiserte på facebook, med en veldig stor respons.

Heldig som jeg er så finner hun min hverdag så intressant at hun ønsker å lage en reportasje om meg og mitt liv som ung tvillingmamma, blogger og sydame! :) Så i dag har hun tatt litt bilder her hjemme, og intervjuet meg. Så nå blir det spennende å se om reportasjen kommer i trykk en plass! 

Det neste spennende som skjer nå er at jeg skal til Oslo til Torsdagen for å være med i et podcast om foreldeskap! Jeg ska ha med twinsa og Kaja (min nydelige venninne) som skal passe jentene under opptakene som tar to timer, og så skal vi sjekke ut Oslo's shoppingsgater og gode resturanter før vi skal sove over på hotell (dette er sponset) ^^, Jeg gleder meg såå! 
 

Vårt hjem <3

Noen har lurt på om jeg kan vise litt bilder fra hjemmet vårt! Og da må jeg jo nesten fortelle litt også :) 

Vi finner ikke ut akkurat når huset ble bygd, men vi vet at det er over 100 år gamelt ut i fra kommunehistorien! Dermed blir huset automatisk fredet. Vi har en fremtidsplan om å rive huset og bygge nytt, da det er i dårlig stand! Lite eller ingen isolasjon igjen i vegger, og mye mus og kryp som befinner seg i vegger og tak! Blææ!! Alt må gjøres, så da kan vi like gjerne bygge et nytt og mer praktisk hus! Men samtidig så har vi jo ikke lyst til å ha 2 millioner til i lån! Og vi må i tillegg søke om å få huset rivd siden det er så gammelt! Så for nå får vi bare kose oss i dette litt gamle, men koselige huset :) 

Da jeg flyttet inn så det rett og slett ut som en skikkelig ungkarsbule, så jeg har vært nødt til å pusse opp litt selv om planen en gang er å rive, men derfor har jeg funnet billige løsninger på å få et gammelt litt mindre pent hjem til å bli et koselig sted bo! Vi har tatt litt etter litt og er enda ikke ferdig, men på den måten har vi ikke merket på den økonomiske siden at vi faktisk har pusset opp! 

Jeg har alltid nye prosjekter på gang, men slik som det er nå er jeg mer en fornøyd med vårt lille hjem! Jeg pratet med naboen min om interiør og boligdesign, og vi fant ut at vi egentlig hadde en veldig god stil, men at lommeboka ikke matchet til! ^^,


Dette er spisestuen vår, hvor et av møblene som sto i huset da jeg kom inn i bildet faktisk har fått lov til å stå! Nemlig bordet! Jeg synes dette bordet er så nusselig, og etter to år klarte jeg omsider (det vil egentlig si, mamma) å finne stoler som passet til! De var mørke brune, men et trekk som ikke falt i smak hos meg, men etter en runde med en slags hvit voks og nye trekk ble jeg så fornøyd som aldri før! Elsker min søte spisestue! 


Rosene jeg har fått av min kjære <3


Sofakroken vår! Denne sofen er bare så alt for digg! ^^, Bordet skal byttes, jeg har bord men skal male det hvitt :) Gleder meg såå til å få byttet det ut for dette bordet er liksom litt oppbrukt!! Vi skal også legge nytt gulv i stuen, og da kommer hele stuen til å bli som ny !! 


Sofakroken sett fra spisestuen. Vi har fått oss VARMEPUMPE så nå kan vinteren baaare komme ^^, Den grønne "palma" er kjærlighetsplanta til BT og meg, den kjøpte jeg med en gang vi ble sammen så den har bodd hos oss i over to år! At den lever er HELT utrolig!! Jeg måtte nesten vise hvordan badet så ut ! Hjelpes :P Bad er jo fryktelig dyrt å pusse opp, men ikke slik vi gjorde det! Vi kjøpte våtromstapet som i tillegg var på salg til veggene, og malte flisgulvet med en egen flismalig, så handlet vi litt på Ikea og vips, et langt bedre bad! Det er som dere ser rimelig lite, så vi valgte å kjøpe et stellebord man kan klappe opp til veggen! Veldig praktisk ! :) Dusjen ble også byttet ut med en dusj med badekar da vi ikke har plass til badekar! Også veldig lurt ^^,  
Ble det ikke ganske bra, med tanken på utgangspunkt og en billig løsning? :) 


Køkkenet er i furu som ikke er min favoritt, men det er så mye jobb å male om at jeg har rett og slett ikke orket det! Jeg holder på å male stolene og bordet hvite fra den mørkegrønne fargen! Jeg har også malt lister og vindu hvitt og tapetsert helt alene (er litt stolt over det, haha) BT har satt opp "flisene" som er over benkeplatene :) 


Nytt veggdekor som jeg elsker! Kjenner jeg blir litt rørt hver gang jeg leser dette! 


Hovedsoverommet ^^, Love it! Min kjære har satt opp plater på veggene, mens jeg malte et meget gult tak hvitt igjen, og da ble rommet helt nytt! Vi har en plan om å pusse ned det gamle slitte men utrolig fine gulvet og lakke det på nytt! Det er veldig stort og deilig så vi har plass til å ha to babysenger til jentene sammen med oss! Snart er planen å gjøre dette rommet om til et dobbelt prinsesserom og så må vi flytte over gangen til et mindre soverom :) 


I venstre side av bilde ser du masse lilla gardiner, dette er nok en billig, lettvindt og fin løsning på skapdører som ikke var i dette rommet! Men det er 5 meter med skapplass så føler meg litt bortskjemt der! :D 


Tilslutt en liten detalj, Love rammen min  ^^, <3

MILLAVILLA design ! Love it !

I dag har jeg fått buksene til jentene som jeg har gledet meg såå til å få! De er bare så utrolig søte og tøffe på samme tid! Designeren bak plaggene er Maja Sophie Hofsøy med klæsmerket VILLAMILLA! Hvis du vil se mer av hennes nyydelig kolleksjon gå inn på hennes --> facebookside eller ta deg en titt på Instagram under @MIILLAVIILLA! (husk at det er to i'er og to L'er) Virkelig verdt å følge MIILLAVIILA på instagram for å se alt det fine hun syr! 

Her er de nydelige buksene med matchende smekker til!!! <3 <3 <3


Sprellende glade! 
Machende dyriske mamma og døtre :D Kosestund! Ser på mamma som synger "når trollmor har lagt sine 11 små troll" 


De små detaljene <3 


ZZzzZzzzz! Er man speiltvillinger så er man speiltvilinger <3 

Kjenner jeg har fått et nytt favorittplagg ja! Synes de kledde de veldig godt! Og ikke nok med at de er fine, men det er så deilig og myke stoffer, og de kan jo virkelig sprelle så mye de kan i disse haremsbuksene som ikke strammer noen steder, men som alikevell holdes oppe med en ribb/strech i livet og rundt anklene! 

Til mandagen (14.10) kan kanskje du være så heldig å få en heldress fra MillaVilla heelt gratis, som er designet i akkurat de fargene du måtte ønske!! Virkelig verdt å være med denne giveaway'en om du har barn, eller kjenner noen som har barn. Det er snart jul, og hva er vel ikke mer gøy enn å kunne gi bort et unikt hjemmesydd klesplagg til en verdi av 450-550,- ? 

For å bli med på giveawayen gå til min link  her og delta  :*

 

Nytt bloggdesign !!

Jippi, endelig nytt bloggdesign! Må si jeg er heeelt grønn på html og css koder! Så jeg er så LYKKELIG for at det finnes folk som er gode og deler sine gratis-design! :D 

Jeg har jobbet med endringen siden i går kveld, og har drømt om bloggdesign i natt, nå begynner alt å falle på plass igjen, og jeg må si at jeg er veldig fornødy med innsatsen min ^^, Nå ble bloggen litt mer oversiktlig, og det er lettere å finne innlegg om det du vil lese om fordi jeg har fått litt meny under headeren! :)

Bloggen har også blitt mye bredere, så bilder og tekst er blitt mer synlig! Fargene måtte jo så klart være i lyse og rosa toner! ^^, Ja, jeg er veldig fornøyd med det meste, er noen ting jeg gjerne skulle hatt annerledes, men det vet jeg ikke hvordan jeg gjør ^^, haha!! Sånn er det! 

Hva synes du om designet på bloggen nå? Er det bra, er det noe som burde vært annerledes?? Blir veldig glad for tilbakemeldiger, slik at jeg kan prøve å gjøre den så oversiktlig og fin som mulig :)


Slik så den ut før, likte den også, men syntes delen med selve innleggene ble alt for smale, og da ble bildene mindre også! 

I dag må jeg virkelig rydde og vaske hele huset, og jeg kjenner at det er litt tungt å komme i gang! Men i morgen skjer det noe veldig spennende her, så da er det greit at huset ser litt på stell ut :) Jeg får også haremsbuksene fra MILLAVILLA i dag til jentene, og det gleder jeg med såå til, for de er såå utrooolig nydelig!! Kan nesten ikke vente med å få vist de frem når jentene har de på seg! 
Så nå er det bare å glede seg til nye innlegg, for dette trur jeg blir bra ;) ;)

Ha en fin mandag <3

 

Prematurtvillinger -> tre uker på sykehus

Siden jentene ble født 7 uker før terminen, måtte vi bli noen uker på nyfødtintensiven. Selv så utrolig ferdige og vellskapte de var nesten to mnd før tiden så er det noen ting som ikke er helt ferdig og klart for den store verden utenfor mammahula. Bare for å gjøre alt klart så regnes babyer født før 37. svangerskapsuke som premature, jentene våre ble født i uke 32 + 5 og veide 1775gram og 1870gram.

Lungene er noe av det siste som modnes før en fødsel, og hos prematurfødte barn er  gjerne ikke lunge helt ferdig utviklet, det er derfor jeg fikk lungemodningssprøyter to ganger det siste døgnet før de kom! Oliva som ble født sist kom ut med hel fostersekk, med andre ord så rakk ikke vannet hennes å gå. Forstersekken ble åpent da hun ble lagt på magen min, og legene mente at hun fikk pustet inn forstervann da dette skjedde. Så da jeg fikk komme bort til intensiven 2 timer etter de var født hørte man at hun syntes det var tungt å puste. Det hveste liksom i lungene hennes for hvert åndedrag. Derfor ble hun lagt på Cpap, Cpap er oksygen som blir blåst ned i lungene gjennom nesen, da blir det lettere for de små lungene og fylles med oksygen etter utpusten. I to døgn lå lille Olivia med Cpap og det var så godt den dagen hun kunne få av seg den dumme tingen som strammet så hun fikk flat neste og hovende øyne. Det aller beste med å få den vekk var at da kunne matsonden legges ned i nesen i stedet for i munnen. Da hun hadde den i munnen var hun ikke særlig fornøyd og hun svelget masse luft fordi hun lå og spiste på den 

Olivia og Otilie

Det andre som er når babyer er prematurfødte er at de plutselig kan glemme å puste, om de foreksempel faller i litt dyp søvn så hender det at de stopper og puste. Heldigvis ligger de med en liten måler på foten som sier i fra når det ikke er nok metning av oksygen i blodet, så da var det bare å gå bort og kile de litt så kom de på hva som var lurt og gjøre for å overleve på egehånd. I starten var det ikke rent sjeldent denne alarmen gikk, men den sier jo i fra i god tid og lenge før jentene ble blå, så det var skumlere for bestemødrene som var på besøk og skulle se på de bittesmå som lå der og sluttet å puste. 
Etter noen dager begynte de å gi litt koffein på morgen, dette gjorde at de pustet bedre. Så vi hadde det jo litt moro med at snuppene måtte ha seg morgenkaffen :)BT og jeg fikk et kjempefint rom på intensiven, med både dobbelseng, tv og do. Så vi følte nesten av vi bodde på hotell, måtte bort i gangen for å dusje, men det gjorde oss ingenting. Jentene lå på overvåkingsrom i samme gang som oss. 

Dagene gikk slik, stell og mating hver 3. time, da var vi inne hos dem i ca en time havannen, også sov de og da skulle de ha ro, så da var det  å kvele tiden med å spise litt sjukehusmat, ta seg en dusj eller slappe av på senga. Så startet det hele på nytt. 

Matingen var heller ikke akkurat som du kanskje tenker! Det er nemlig den andre årsaken til at prematurfødte må være en liten stund på intensiven hvor de kan få hjelp, de klarer nemlig ikke å spise så mye selv. De er for svake og for trøtte, så de sovner lenge før de egentlig er mette. Derfor får de morsmelk gjennom en sonde. Jeg må ærlig inrømme at vi var rimelig lei av å sitte å holde de små sprøytene med melk i over en halvtime for hvert måltid. :) Slik så det ut:


De fikk mellom 30 og 40 ml melk til hvert måltid, og da var de stappmette ^^,

Siden snuppene ikke klarte å sette igang melkeproduskjonen min måtte jeg pumpe meg, og jeg pumpet og pumpet og pumpet. Jeg ville prøve å få til amming selv om jeg hadde to. Melken kom og hver dag la jeg til jentene litt for å trene dem opp til å begynne å amme. Jeg husker hvor gøy det var da de klarte å drikke 5 ml melk av meg.. Hihi. Det er jo ingenting, men det var veldig stort der og da. 

Det var mye følelser som ble satt på prøve i en så sårbar periode som vi var i, det er faktisk ganske tungt for mammahjerte å overlate ansvaret for sine barn til fremmede mennesker, selv om alle var helt utrolig flinke og snille. Jeg husker godt jeg kom inn til jentene en dag og de var blir lagt i lysbehandlig  for gulsott. Der lå de uten teppe og med bind for øynene som egentlig dekket hele hode. Jeg syntes så synd på de bittesmå jentene mine som lå der og gråt. Gråten hørtes ut som en liten flaggemus som pep. Jeg er så glad de hadde hverandre for hver eneste gang de sovnet hadde de klart og krype inntil hverandre og søkte trygghet der når de ikke kunne ligge sammen med mammaen eller pappaen sin

Her ser du et eksempel på hvordan vi gjerne fant de selv om de ble lagt med godt mellomrom i mellom dem. Litt dårlig bilde siden jeg ikke kunne bruke blitz på de :)

Jeg var også rimelig svett da legen kom inn og skulle ta ultralyd av hodene dems, det er en standarprosedyre for prematurfødte, da det hender de har blødninger i hode. Det var noen laaaange minutter, men heldigvis var det ingen væskeansamlinger i hodene dems og jeg kunne puste lettet ut. 

For hver eneste dag ble de sterkere og sterker og mer og mer våkende. De orket å suge lengre før de sovnet og etter 2 uker begynte jeg å dobbeltamme de. Da var de blitt så sterke at vi fikk lov til å ta de med ut fra overvåkningsrommet og vi kunne ha de på rommet sammen med oss. Dette var så koselig. Endelig følte jeg at de var skikkelig mine, jeg hadde liksom delt de med så mange, så det var godt å få de inn på et rom hvor det bare var oss. Plutselig ble de noen små racere på å suge så mye melk de skulle ha (vi veide de før og etter amming for å se hvor mye melk de hadde klart å drikke) og da kunne jeg ha de sammen med meg 24/7! Etter to døgn veide vi de og så at de hadde lagt på seg akkurat så mye som de skulle, og da var vi plutselig klare for å reise hjem! Vi som hadde forbredt oss på å være der i 7 uker, også kunne vi plutselig reise hjem etter 3!

Sykehustiden var en helt fantastisk tid for oss siden jentene var så små. De tre ukene vi hadde der med så vanvittig FLINKE fagpersoner gjorde at jeg kunne føle meg helt trygg i mammarollen da jeg skulle reise hjem igjen. De var så flinke til å gi oss ros for alt vi gjorde, og vi kunne spørre og få hjelp til alt! Selv da det ene brystet mitt var så smertefult fordi jeg hadde tette melkeganger kom det en fantastisk sykepleier og akupunkturbehandlet meg. Vi hadde alt vi trengte og fikk så mye god hjelp! Jeg kan faktisk ikke få takket nok til alle som jobber på nyfødtintensiven ved Sentralsykehuset i Vestfold (Siv)! Takk for alt dere gjorde for oss. Takk for alt dere gjorde for våre barn!


#pramatur #tvillinger #sykehus #sykehushistorie

Deres & Mine, Hender & Føtter ^^,

God søndagkveld lesere ! I dag har dagen gått bort i stallen og så på bursdag hos "besteLars" som er kjæresten til mamma! Nå sitter jeg i senga og venter på at jentene skal sovne, det er like greit å belage seg på å være her i 15-20 minutter i stedet for å bli irritert av å løpe opp og ned trappen fordi de mister smokken ^^, Så da ble jeg sittende å kikke igjennom albumet mitt, og fikk lyst til å vise noen hender & føtter bilder, synes selv det er ganske vakre bilder :) Hva synes du? 

 
Ha en riktig god søndagkveld! Og en god start på den nye uken som begynner i morgen!! 

Lykkehelg <3

Jeg håper alle dere som leser boggen min har en strålende helg så langt!

Det har nemlig jeg, noen ganger føler jeg meg bare så utrolig heldig! I dag startet vi dagen på sofaen jentene og jeg, slappet av i det gråtriste været. BT reiste avgårde for å kjøpe hostesaft til seg selv kl 9 i dag tidlig, og så skulle han innom Biltema! Trur du jeg ble glad når han da kom hjem med de nydligste rosene til meg, uten så mye som en liten grunn^^, og attpåtil så står fremdeles rosene jeg fikk av han for en uke siden på salongbordet!! JEG ER HELDIG !! <3 (er ikke ofte han husker på å kjøpe blomster, så nå har han virkelig sanket inn mange poeng)

Utpå dagen kom solen og hele 16 varmegrader, så da måtte jentene ut i vonga til pappaen som holdt på i verkstedet og jeg dra i stallen :) 

Jeg har hatt litt fotograferingsdilla i dag (kanskje ikke så ulikt meg) så jeg har jo dokumentert min hverdag ^^, 

Nå sitter jeg her å skriver litt, mens Otilie snorker i vogna, Olivia koser seg i sofaen, og BT lager hjemmelaget pizza til oss! Og jeg sverger, han lager verdens beste pizza!! Nok en gang lucky me!! :D

som dere ser er yndlingsfargen min LILLA <3

De fantastisk vakre rosene jeg fikk av min kjære, som passet perfekt i spisestuen <3

En liten longeringsrunde på Queen, min vakre hest. Det slår meg stadig hvor nydelig og fantastiske skapninger hest er! Så sterke, men alikevel din beste venn <3 Love it! 

 

Også har jeg forresten limt opp veggdekoren jeg bestilte hos Linda's Import ! Dette er på kjøkkenet vårt, som jeg forøvrig har tapetsert helt selv ^^, Ble det ikke vakkert?? 

Fortsatt god helg ! :D


 

JENTENE mine blir STORE!!

Hjelpes! I går kveld ble plutselig jentene mine store!! 

Jeg la jentene i sengen sin kl 21 og de sovnet som to torneroser! Ah, nydelig, jeg kunne sette meg foran TV med et lite glass rødt ^^, 
22 våknet Otilie, så det var den soffasittingen! Jeg gikk opp og prøvde å roe henne, men det uten hell, så jeg tok henne med ned og ga henne litt morsmelk på flaske, da ble jo så klart Olivia litt urolig, men hun sovnet med en gang vi kom opp igjen! Jeg la Otilie ned sammen med Olivia (for de som ikke vet det så har tvillingene delt seng siden de kom ut fra magehuset, det er slik de fleste tvillinger roer seg lettest, og føler seg trygge). Men hun var så urolig og lå der og spreller og sparket. Dette vekker utrolig nok ikke søstra som blir utsatt for all dultingen, men dette gjorde Otilie enda varmere, hvilket førte til enda mer sinne! Så da fant jeg frem seng nr 2, og redde opp! Så la jeg henne der, og hun sovnet som en sten!!

Jeg har gruet meg til den dagen jeg skulle skille de til to senger, men så ble det bare så naturlig å gjøre det i natt! OG gjett a!? Olivia sov fra 21 til 9, Otilie sov fra da hun sovnet 22:30 til 9  :D Og da var det faktisk jeg som gikk opp og vekte de ^^, Tenk om alle var så blide hver gang de ble vekt! :D Da trur jeg ikke det hadde vært krig i verden <3 

Store flinke jentene mine som har sovet sin første natt uten hverandre <3 Stolt mamma ^^, 

Ha en fin dag alle sammen <3 

NYFØDTfotografering! Så verdt det!!

Har du lurt på å ta nyfødtbilder av barna dine? Du tenker kanskje at det er litt dyrt? For da er jeg enig med deg! Det koster litt penger! Men hva setter man ikke mere pris på senere i livet? Bestem deg i god tid og sett av litt penger hver mnd eller gjør som meg, ønsk penger til bursdag/jul som du kan bruke på fotograferingen! Jeg klarte å dra med meg pappaen også og det er jeg sååå fornøyd med, tving han med selv om han ikke synes det er det kulste i verden å være med på, han smiler når han først er der ^^, <3Det er kun en ting som er vakrere enn en baby, to babyer <3 


Familien min <3
 
Jeg bare elsker dette bilde hvor det ser ut som Otilie og Olivia prater med oss! 

Bildene er  tatt av Kamilla Weiglin ! :)

#nyfødtfotografering 

SHOPPING til TWINSA & litt til meg ^^,

I dag måtte jeg dra en tur til tønsbergby fordi jentene vokser såå fort om dagen, nå har de snart ingen pyjamaser som passer, sa da var det på tide med litt shopping  :) 

Det blir jo gjerne slik at når man først et på et kjøpesenter så får man med seg litt mer av det man dro for, men det er jo bare gøy ^^, Her ble resultatet av to timer i byen 

Nydelig pysj fra Kappahl sin Newbie-serie (sett: 179,-)

Enda to nydelige pysjer fra Kappahl sin Newbie-serie (sett: 179,-)

Gensere fra Kappahl sin Newbie-serie (179,- per genser)

Sko fra H&M ( 80,- per)

Var ikke disse bare heeelt nydelige?? 

Måtte plukke med meg noe til meg selv også da ^^, Bukse fra urban og genser fra H&M

(bildene er tatt med IPhone 5) 

Ha en fin fredagskveld :-*

Tvillingbaby-bilder! Hva er vel søtere?

Jeg har jammen i meg snille jenter, i dag rakk jeg å sy en heldress til snuppene mens de lå ute og sov i vogna. Så nå har de fått hver sin! I motsatte farger, så de speiler hverandre, akkurat som de selv gjør :D 

De sov så lenge at jeg litt slutt gikk ut for å vekke de, men da nå jeg tittet inn til de kikket de på meg og smilte! 

Jeg skitfet av utetøyet på sofaen mest vi sang en liten sang som giraffen danset etter! Det er nemlig tipptipp ^^, Så var det tid for mat, og da kan dere jo se hvordan det foregår om jeg er alene hjemme. Jeg får da god hjelp av teddy 1 og teddy 2 ^^, Det er nemlig ikke like lett å sitte med begge i armkroken og i tillegg klare å holde flaskene :) 

Og så et par skrytebilder av de nye heldressene jeg har sydd ^^,  


Hverdagen som TVILLINGMAMMA 22 år

Hvordan fungerer egentlig hverdagen og de dagligdagse gjøremålene - får jeg mange spørsmål om, så derfor tenkte jeg å dele litt her på bloggen! 

Jeg husker så godt jeg tenkte og bekymret meg for hvordan jeg skulle få bært barna mine siden de var to! Jeg har jo holdt andre babyer, og når de er nyfødte så føler jeg at man MÅ holde de med to hender, helst tre! De er så skjøre og hode klarer de ikke styre så det kastes jo hit og dit om man ikke passer på! Vi har soverom i andre etasje, men alt annet er på 1.plan. Derfor tenkte jeg såå mye på hvordan jeg skulle gjøre det på mornigen når jeg skulle ta med begge jetene ned til frokost! Hahaha.. Tenk og være bekymret over en så liten ting! Jeg kom til den konklusjonen at da måtte jeg ta den ene først og så løpe opp etter den andre! 
Jeg trur vel nesten ikke jeg kan huske at jeg har gjort det på den måten jeg beskrev over! Det er vist noe annet med sine egene, man håndterer de jo hele tiden, og blir trygg på bæremåter og seg selv. Så jeg tar en under hver arm som jeg sier og tursler ned med de :) Jeg trur jeg begynner å bli rimelig god på å "sjonglere" jentene rundt! Det hender BT sitter å kikker på meg med store øyne, mens har rister på hodet og sier: "du er jammen meg god!" Og andre som ikke ser meg så ofte skjønner jo ikke at det er mulig å gjøre ting slik jeg gjør det. Den største utfordringen er når jeg kommer til lukkede dører, og har bokstaveligtalt henda fulle! Gudskjelov for at man har bein sier bare jeg! De funker til det meste de også så lenge man er myk nok til å klare å løfte de opp til dørklinka, eller lysbryterene. Jeg har til og med jentene i hver arm når jeg skal ut til bilen! I tillegg har jeg jo alltid med meg stellebag som ikke så liten og nett da det må være to av alt i den også ! Låser døren og klarer å sette jentene i bilstolene uten å legge de fra meg. Alt går om man er i situsjonen og tørr og prøve! 

For uten om det så føler jeg vel kanskje at ting ikke er så anneleder. Jeg klarer jo ikke skifte på to samtidig, så jeg har et stellebord og tar de etter tur. 

Det eneste er vel kanskje den handligen! Det er nesten helt håpløst så jeg prøver å handle når BT er hjemme. Men de gangene jeg faktisk handler så er det jo litt av en syn! Spesielt om jeg ikke har med vogna noe jeg sjeldent gidder om jeg bare skal på den lokale butikken! Jeg tar de med meg mens de fremdeles sittter i bilsetet da de er for små til å klarer å sitte i handlevognen. Plasserer det ene setet i handlevognen og da er det FULT! Den andre må jeg ta på armen, og det er faktisk litt tungt å bære rundt på 5,5 kg pluss bilsete som er ganske tungt i det kvarteret det tar å handle. Siden en hånd er opptatt må jeg trille og styre handlevogna med den andre. Har du prøvd det? Gå igjennom en hel butikk og bare bruke en hånd til å svinge og trille! Kan ikke si de handlevognene er særlig enkle og kjøre, de lever virkelig sin egen verden og svinger dit den svinger vil! :P Jeg må jo også stoppe opp og dandere matvarene ned i mellom de små sprekkene som er mellom bilsetet til jentene og veggene på vogna. Så ja, det er ikke allverden man får meg seg, men to handleposer fulle har jeg klart å få stablet oppi! Problemet kommer da på nytt på vei ut av butikken, for med matvarene i poser er det ikke plass til i handlevogna mer! Da er det å ta et bilsete i hver armkrok og en handlepose i hver hånd, holde armen i 90 grader slik at bilstolene ikke sklir ned, og gå til bilden! haha.. Det er en grunn til at jeg ikke drar på treningssenter! Innen det året her er omme har jeg bi- og triceps som en veltrent mann! 
Jeg vet noen bruker bading av babyen sin som en kosestund, det får ikke jeg til. For når jeg har badet den ene, så tar jeg den andre, og da synes den første som er klar for mat at det er kjedelig å vente! Så under badetid prøver jeg å kose meg med de og la de "svømme" litt rundt mens jeg synger et par sanger, men i teorien så kjapper jeg meg nok kanskje litt mye! Ordtaket sier: den første bader du, den andre dusjer du og det tredje vansker du med klut! Ja, da kan jeg vel unnskylde meg litt der,  at det ikke blir det lange deilige badet, men heller et bad for å bli rein i kroker og kriker ^^,

Det var i hvertfall litt om hvordan hverdagen til en tvillingmamma ser ut :) 

Det hendler jo også at jeg blir litt sliten og da kan dette fort skjer:


SNOORK!! 

Mammaperm nytes

I dag har jeg hatt en perfekt dag! Det var en rolig morgen, jentene sovnet etter frokosten + litt lek og sov fra 9-11, da pakket vi baggen og reste til min BFF ^^, Jeg er så heldig å ha en super god venninne som fikk ei nyydelig datter 7 uker før mine kom til verden! Det er LITT størrelsesforskjell selv om det bare skiller 7 uker, hihi. Men Ellasnuppa er født en uke etter termin og mine er 7 uker før termin, så det skulle egentlig vært nesten 4 mnd i mellom de :) 

Vi hadde bestemt oss for å triller bort til byen som hun bor i utkanten av og spise sushi, men den var sengt så da ble det lunsj på en annen kafé, hvilket ikke skuffet i det hele tatt.


Det er ikke mye som slår noen timer med god mat, deilig kaffe og en tipptopp person å skravle med om alt mulig fra bæsjeblæier til utdanning. 
Enda bedre ble det da de nydelige jentene våre våknet fra lunsj-luren sin :D <3Nå skal jeg sette i gang med middagen som blir laksetaco ;) 

 

SYNKRONISERTE Tvillinger!!

"Vi har synkroniserte tvillinger" pleier vi ofte å si, når noen lurer på hvordan vi får til det å ha to på en gang!
Hva betyr det at man har synkroniserte tvillinger ? Det ligger i ordene, de er synkrone, de gjør de samme tingene samtidig. Eks: de får alltid mat samtidig
Mens jeg gjorde min "research" på tvillinger da jeg gikk gravid, gikk rådet om å få tvillingene synkroniserte igjen og igjen! Dette skulle vist være viktig å få til om man ville ha en god opplevelse med det å få to i slengen, sa folk til meg.
Det var veldig greit å få vite dette i forkant slik at vi var innstilt på hvordan vi skulle planlegge dagene når jentene kom ut fra mammahula.
Grunnen til at det skulle være så viktig å få tvillinger synkroniserte var at dette var den eneste måten å få tid til å kunne slappe av, ta seg en dusj, få spise i ro, og ta seg av alle husmoroppgavene når barna sov. Hvis man har barn som mine tvillinger som spiste hver 2. time de første 3 månedene og jeg skulle gitt de mat annen hver gang, så hadde jeg bokstaveligtalt sittet med puppene ute hele døgnet, og jeg kunne ikke fått gjort noen annet enn å kanskje flydd på do i mellom slaga.  


(ta treningen samtidig også. haha. Så slitene at de sovnet midt i trimmen)

Men hvordan få tvillingene til å bli synkrone?

Kortene ligger i matingen, siden babyer gjerne sovner mens eller rett etter de har spist seg gode og mette. Så jeg hadde bestemt meg lenge før jentene ble født at jeg skulle prøve å få til dobbeltamming (det kan du lese mer om her) For siden jeg ville amme de om jeg fikk nok melk måtte jeg jo også dobbeltamme for at de skulle få mat samtidig. Dobbeltamming ble det. Jeg fikk muligheten til å fullamme de i 3 mnd, etter det har de fått morsmelkserstatning i tillegg til morsmelk. 

Jeg vet at mange tenker at de ønsker å amme et og et barn fordi de ønsker alenetid med barne sitt! For meg er dette tull, jeg trur faktisk ikke babyen tenker over at du gir mat til søsteren eller broren på den andre puppen. Jentene koser seg like mye i tvillingstillingen som i den vanlige ammestillingen over brystet. Dette er jo en vanesak for babyen og er det det den er vandt med er det dette som er kos. Jentene ligger fremdeles inntill kroppen min og de sovner til puppen stadig. For min del føler jeg heller ikke at jeg "misser" alenetid ved å dobbeltamme. Jeg ser på det slik. Jeg passer på begge barna mine, så de har det trygt og godt, de elsker å ligge inntil meg, jeg slipper å la den ene ligge alene. Når jeg fester blikket på det ene barnet mitt så faller alle tanker som ikke omhandler AKKURAT henne bort. Det er kun denne fantastiske jenta som er synet mitt jeg tenker på. Jeg drømmer meg helt bort i hvor heldig jeg er som har henne, og hvor unik og verdens vakreste akkurat hun må være. I neste øyeblikk har jeg flyttet blikket over til min andre datter, og da er det kun hun som er i mine tanker, og jeg tenker hvilke heldig menneske jeg er som får lov til å være mamma til det mest perfekte skapte mennesket på denne jord. Så ja, om man først har to så klarer man å fokusere og nyte hvert enkelt barn selv om den andre også er i nærheten. Dette skjønner jeg er vanskelig å forstå for de som ikke har opplevd dette selv, og jeg hadde heller ikke skjønt dette før jeg fikk oppleve det selv.  


(gode og mette etter mat, ser det ikke koselig ut) 

Om man får til å gi tvillingene mat samtidig om det er fra pupp eller flaske vil de gjerne også sovne samtidig. Når de våkner er litt uavheng av hverandre her i huset. Men vokner den ene og det er tid for mat så stryker jeg lett på kinnet til nr to så hun også våkner for å få i seg måltidet sitt.. Om bare den ene våkner etter en veldig kort napp er det som regel bare en drøm og hun sovner fort igjen, hvis ikke tar jeg henne med opp og får den omtalte alenetiden med henne! Dette er så klart veldig kos!! 

Det morsomme er at flere ting følger på når tvillinger blir synkrone. Av en eller annen grunn så får de også ofte avføringen på AKKURAT samme tidspunk! Er ikke dette rart?! Som oftest skiller det jo noen få minutter, men opptil flere ganger sitter de og trykker det de kan helt på likt. Hver gang ler jeg meg skakk og de ler like herlig de også fordi de sitter der og seg på meg! Ja, jeg har faktisk tatt bilde av det


Det går ikke ann og ikke le av dette synet. Det er nesten jeg trur at de kommuniserer på et usynlig språk og teller: en - to - tre - PRESS! 

Enda rarere er det at de gangene de gjerne bæsjer seg ut av bleien, skjer dette på begge to også samtidig! 
Så min konklusjon på å ha synkroniserte tvillinger er: "det er nesten som å ha en baby, bare at jeg må skifte på to, og ha dobbelt opp av alt, det er i hvertfall ikke dobbelt så slitsomt som å ha en baby som mange tror" :)

Jeg rekker å dusje og sminke meg hver dag, og som dere kanskje har sett så rekker jeg faktisk å sy klær til jentene mine samt blogge i tillegg.. Men det skal sies at jentene er flinke til å sove, og de har opptil 4 lange lurer i løpet av dagen selv om de snart blir 6 mnd gamle :D

Ha en fin dag!  

 

Vi har en vinner på uglebuksa !!
Den heldige vinneren av de 330 som ble med i konkurransen av UGLEBUKSA er LINN - som ønsker seg en bukse til snuppa som fremdels bor i magehuset i str 56-60 GRATULERER ! (mail sendes)

Var nesten like spent som dere på hvem vinneren kom til å bli^^, Lastet ned "nubmler generator" -app og fikk den til å velge et tilfeldig nummer for meg og så var det bare å telle seg frem til vinneren ^^,

Håper ikke dere andre ble alt for skuffet, plutselig kjører jeg en ny GIVEAWAY, og da er det kanskje du som blir den heldige?! 

BABY VS ROTTWEILER


Under graviditeten var det mange som lurte hvor vi skulle gjøre av bikkja vår når vi skulle få barn. Vi skjønte ikke helt sprøsmålet, hun skulle være sammen med oss så klart! Dette var jo skrekken for noen ! Rottweiler sammen med babyer, er det forsvarlig? 

Tyra er jo vår kjære hund og for oss har det ikke vært et spørsmål om vi skulle adoptere henne bort. Vi snakket om at vi måtte omplassere henne om hun kom til å bli veldig sjalu eller lignende, men SÅ KLART skulle vi gi henne en sjanse. Vi har jo tatt til oss to katter etter at hun ble voksen (hun er 3 år) Og hun er super snill med de, den ene katten har faktisk Tyra som sin beste venn!
Da jentene kom var hun så klart veldig nysgjerring på hva dette var, men hun skjønte fra 1 sekund at hun måtte være forsiktig med disse små tullene. 
I starten måtte hun bort og se på de hver gang de gråt, for da lurte hun på hva som var på fære.Det tok ikke lang tid før hun skjøte at de små klumpene som sprellet og laget lyd innimellom var to verdifulle skapninger. Når hun er borte og hilser på de gir hun dem en lett kos på kinnet før hun tursler vidre. Denne sommeren har vært så utrolig varm, og Tyra fant fort ut hvor det var fint å ligge. Under parasollen sammen med søstrene sine!

Tyra er en fantastisk familiehund. Vår nærmeste nabo har tre små barn, og når de er oppom oss eller vi nede med Tyra hos dem, henger de over henne og drar henne i halen. De er nemlig veldig opptatt av at den rare hunden vår har såå lang hale, selv har de en hund, to katter, og nettopp to gjeiter, og ingen av dem har hale som det faktisk går ann å dra i, virkelig glad i haleløse dyr den familien^^,  Tyra lar de små henge på henne og synes det er veldig fint å få litt oppmerksomhet. Det beste er om de i tillegg sparker litt ball med henne. 

Men så skal de sies at det ikke er alle hunder som er spesielt glad i barn, men dette gjelder alle raser! Rottweileren har bare fått et utrolig dårlig rykte! Og synd er det, for maken til fin familiehund skal du lete lenge etter spør du meg :) 

Som i alle tilfeller med dyr skal man aldri stole blindt, det kan oppstå situasjoner der hunder får skadet mennesker uten og egentlig mene det. Men det er like dumt å være bekymret for det som at man skal være bekymret for å kræsje i bil den dagen. Vi får heller ta noen forhåndsregler, vi bruker belte når vi kjører bil, jeg legger heller jentene i lekegrinden om jeg skal fly utenfor synsvidden enn på gulvet i tilfelle Tyra i et litt engasjert øyeblikk skulle fått tråkket på de.  Så lenge jeg er ved siden av lar jeg godt Tyra ligge inntil jentene, jeg ser jo at hun er veldig forsiktig helt bevist, men hun liker å passe på de. Hun er jo et flokkdyr og hun ELSKER flokken sin.. Det er ikke snakk om at hun går ut hvis vi er inne selv om døren her som regel alltid står åpen! (Vi bor på gård, så hun flyr løs ute som inne det hun vil) 

Det er jo også veldig mange som er redd for at hunden skal smitte barna med en rekke sykdommer fordi de bærer med seg masse bakterier. Men det virker jo også andre veien. Forskning viser at barn med dyr i hjemmet er friskere enn barn uten fordi de daglig utsettes for litt bakterier som gjør kroppen motstandsdyktig.
Barn med hund eller andre dyr i hjemmet lærer også tidlig om ansvar og respekt.

For oss er det helt utenkelig å ikke ha hund!

Bare husk å få stilmulert hunden din godt nok, da er de rolige og balanserte inne!

Har du hund? Hvilke rase og hvordan synes du det fungerer med små i hus? 

Blir ikke bedre morgenstund enn dette !

Det er godt man kan hente inn en dårlig natt med en nydelig morgen! Jeg begynte og bli litt dårlig i går kveld, og kl 1 i natt våknet jeg med sterke magesmerter. Jeg har hatt det samme flere ganger og selv om jeg var innlagt på sykehus de første tre gangene jeg hadde det har de ikke klart å finne ut av hva det er. Eneste de finner er at verdiene på at jeg har en infeksjon i kroppen er høye, men de vet ikke hvor infeksjonen sitter (så dignosene jeg har fått er: blindtarm, kollikk, galleproblemer og herniabrokk) .


Jeg har hatt dette i noen år nå og det fine er at uansett hvor vondt det er akkurat der og da så vet jeg at det er over dagen etter! Helt smertefri. Jeg er jo litt sliten i dag siden jeg var våken mellom 1 og 5 i natt, men alt blir glemt når de to solstrålene mine lyser mot meg! De fungerer som en datalader, med en gang man plugger i stømmer blir skjermen lysere/ med en gang de ser på meg og smiler fylles jeg opp med ny energi ^^,

Kvar over 7 våknet snuppene, og jeg gikk på kjøkkenet og lagde klar maten dems før jeg gikk og hentet de :)

Dagens frokost for de små, 6 ml vitaiminer og jern, en skål grøt på delings, 100 ml morsmelk som ble pumpet du kvelden før. Nam nam
Frokosten glei ned og like etter satt de i vippestolen sin og lagde grimaser. De satt så klart og bæsjet! Må si jeg synes det er snodig å se hvor synkroniserte de er, og ikke nok med at de bæsjer samtidig! Her er resultatet


 Ja, begge bæsjet seg ut på akkurat samme sted!

Etter litt skifting fyrte jeg opp i peisen, det var så koselig å høre knitrelyden i den ellers ganske rolige morgen, det er det jeg liker aller best med vinteren trur jeg. Solen kom opp og hele stuen ble rød, så var det til for mammakos. Dyna lå i sofan etter at jeg omsider sovnet der i natt, så da kunne vi virkelig ligge og slappe oss ^^,

Ha en fin tirsdag !