hits

november 2013

NY stue!

Denne helgen går det kun i oppussing. Vi malte hele stuen, vegger, tak og lister på tre kvelder etter at jentene ble lagt. Og nå legger vi gulv og nye gulvlister så støvet spruter.
Pappa var ledig denne helgen så sammen med kjæresten sin har de hatt jentene i dag slik at vi kunne vært mest mulig effektive. Nå er jentene hjemme og lagt i seng så da er det bare og fortsette når de sover. I morgen skal de ta en tur til morfar igjen, og leke der så vi forhåpentligvis klarer å bli ferdig.

Kjenner jeg er klar for å komme tilbake til normale leggetider etter 3. natten hvor klokken har bikket 2. I natt var Otilie veldig urolig også, så fra kl 4 var det lite søvn på meg. Heldigvis sto BT opp med jentene 8 og lot meg sove til 09:30 :-o husker ikke sist det skjedde så jeg trengt det nok.

Jeg lovet egentlig at del to på den hjemmelagde varmeputen skulle komme denne uken, men siden vi bråbestemte oss for å sette i gang med oppussing må det vente litt. Men skal legge ut det innlegget i starten av uken i hvertfall :)

Stua vår blir som ny med nytt gulv. Det sies at man kan pusse opp så mye man vil, så lenge gulvet er stygt blir du ikke fornøyd. Det er så sant, nå maler jeg stua for tredje gang på 2 år. Haha. Endelig blir det vakkert. Gulvet var så gammelt, falmet og flekkete at det så skittent ut om det var nyvasket. Så her har dere litt bilder fra oppussingen så langt

Kroppen min har aldri sett bedre ut !

 

Tenk at jeg kan stå her bare mnd etter en tvillingfødsel og si at kroppen min er vakrere enn noen gang. Disse tankene kom allerede uken etter jeg hadde født. Vi lever i en verden hvor "idealkroppen" flashes rundt på alle moteblader og shoppingsider. Kropper som er så retusjert at det ikke lengre ligner på utgangspunktet. Jeg blir så frustrert over alle bildene som viser hva som egentlig er blir gjort med modellen. Slanke modeller som gjør midjen sin enda smalere. Hvorfor? Hvem synes det er flott? De fleste!

Men hvorfor er de slanke kroppene idealkroppen? 
Det er ingen regel som sier at en radmager kropp er finere enn en med former. I enkelte land er det finere å være overvektig for det viser et liv med nok penger til mat og en god hverdag. 

Det er mennesker om har makt over moteverden og reklame som bestemmer dette, og vi henger oss på. Vi kjøper deres forvridde verden, og selv om vi vet at bildene er retusjert jobber vi hardt for å prøve å nå det måle slik at vi kan sammenligne oss selv med en modell. 

"Men modeller er jo vakre, klart jeg vil se slik ut" - kjennner du deg igjen? Det er det i hvertfall mange som gjør. Hadde moteverden og reklameverden vært lagt opp annerledes hadde det ikke vært et problem, ja jeg kaller det et problem og jeg skal komme tilbake til det. Hadde moteverden vist frem en verden av kvinner med former, og ingen radmagre, så hadde vi faktisk snudd idealet til et sunnere menneske. Vi liker det vi er vandt med å se. Det er bevist at det vi har sett flere ganger liker vi bedre og bedre. Det er derfor vi TRUR at slanke kropper er det vakreste. 
Under ser du et bilde av hvordan det ekte mennesket ville sett ut om det hadde vært en kopi av skissene til designeren.  


(foto: Star Models.  Hentet fra Side2.no) 

Moteverden er et problem
Det er ikke så fryktelig rart at dette blir et problem når modellene lever på slikk og ingen ting for å være så slanke som de er. De trener enormt mye og de LEVER av å se ut slik de gjør, de har persolige trenere og mateksperter som legger frem et kosthold for dem. Ingen andre mennesker som lever et normalt liv kan holde på på samme måte. Ofte ender det i katastrofe. Unge jenter unngår måltider, skipper lunsjen og frokosten med. Det er ikke uvist at man går ned i vekt om man ikke får nok mat. Problemet er at det følger med en hag andre problemer! Sultfølelse, konsentrasjonsvansker, sinne, depresjoner, uteblitt mensturasjon, hodepiner og jo lengre man går jo verre blir det. 

Grunnen til at jeg ønsker å ta opp dette er fordi jeg i flere år har hatt komplekser for kroppen min, en kropp som ligner på idealet, jeg har alltid vært slank, men jeg har aldri følt meg slank nok. Jeg har aldri hatt stort nok mellomrom i mellom låra... 
Jeg har sett opp til modellene og kjenisene med slanke og veltrente kropper. 

Endelig har jeg funnet kroppen min, kroppen som MAMMA! Jeg var gruelig bekymret under graviditeten og tenkte mye på at nå kom kroppen min til å bli ødelagt, jeg ville aldri like kroppen min igjen etter fødselen. Så feil kan man ta, for første gang i mitt liv elsker jeg kroppen min, om den ser bedre ut en før graviditeten er irrelevant! Jeg har oppdaget hva min kropp er i stand til. Min kropp har klart å LAGE TO PERFEKTE BARN! Hadde jeg bare hatt en anelse om hva det betydde før jeg ble mamma hadde jeg aldri lagt en pekefinger på kroppen min noen sinne. Jeg har sett hvilken enorm endring og påkjenning kroppen min har vært igjennom, jeg har kjent musklene trekke seg fra hverandre og komme tilbake, jeg har sett hvordan kroppen min ble i stand til å produsere melk slik at jeg kunne gi barna mine mat i 6 mnd. Jeg har sett hvordan kroppen jobber for å komme tilbake til seg selv til tross for at den var så stor. 

Ja, jeg har mer hud på magen, ja jeg har fått noen strekkmerker på magen, puppene og låra! Og ja, puppene mine har nå krympet seg tilbake til noe jeg føler var enda mindre enn før jeg ble gravid. Men jeg er så fornøyd. Hver gang jeg ser kroppen min ser jeg alle merkene som minner meg på det mest fantastiske i verden, mine to barn. Min største prestasjon, min lykke... 

Hele mitt perspektiv på kropp er endret. Jeg synes ikke lengre modellene ser fine ut fordi det er unaturlig. Det vakreste jeg ser nå er kvinnemager med ekstra hud og jo flere strekkmerker jo bedre. Det er en mage å være stolt av, en mage som har prestert LANGT bedre enn de fleste. 


(bilde fra google)

Jeg brenner for mammakroppen, jeg ønsker å vise Norge hvordan vi ser ut, hva som er normalen. Hvis du vil hjelpe meg med å vise Norge den egentlig kvinnens kropp, send meg et bilde av kroppen din til: tussi_skoli@hotmail.com 
Bildet blir med i et innlegg og en film om det blir mange nok bilder. Du velger om du vil være anonym eller ikke. Skriv det ned i mailen

Om du vil høre meg snakke om MAMMAKROPPEN kan du lytte på DENNE PODCASTEN , en podcast foreldre imellom, presentert av Philips Avent. Vertinnen for programmet er forfatteren og journalisten Susanne Kaluza, gjest i dette programmet er meg. 

Ha en fin dag! Elsk din kropp, den er helt unik! 

 

Oppussing og juleforbredelser

I dag er jeg Effektiv med stor E! Derfor blir det ikke et meningsfylt innlegg på bloggen akkurat nå, bare en liten oppdatering.

Jeg fikk nytt gulv av min elskede og vi bråbestemte oss for at vi ønsket å prøve å få alt ferdig før jul. Jeg malte stuen i fjord, desverre ble vi ikke helt fornøyd fordi det var en uønsket blå nyanse i malingen. Så i går kastet vi oss rundt etter at jentene var lagt, og begynte å male. Vi rakk to strøk over halve stua, og før jentene sto opp i dag tok jeg siste slik at jeg kunne få møblene tilbake på plass :)

Fikk kaffe og skolebrødbesøk av svigermor og hun var her til jentene skulle sove ute i vogna si, veldig koselig med dagbesøk og litt hjelp med jentene. Da de var lagt løp jeg rundt å ryddet litt og fant frem stoffa mine. Nå skal x-antall poser sys til pakkekalender , for 1.desember nærmer seg med stormskritt!!! :-D

Jeg fikk også adventslys av svigermor, perfekt. Desember kan snart ringe inn

Olivia tok en litt kortere lur i dag så da blir det litt alenekos med henne
Ha en strålende dag

Kle tvillinger likt eller ikke ?

Dette er et ønskeinnlegg fra leserene mine. Veldig bra at dere spør og ønsker innlegg om ting dere vil lese mer om:) 

Det å kle tvillinger likt eller ulikt havner nok i kategorien "enig om å være uenig". På tvillingforumet på fb har dette temaet vært opp flere ganger. Noen er sterkt i mot å kle tvillinger likt andre kler alltid tvillingene likt. Så det er store uenigheter og for og mot på begge. Jeg kan kun snakke for meg selv, men tar gjerne i mot kommentarer fra andre synspunkter. 

Årsaken til å kle tvillinger uliket er fordi det menes at tvillingene er to forskjellige individer, som også skal behandles deretter. Når man kler de likt er det lettere og ta feil av tvillingene, og tvillingene blir oftere sett på som en enhet i stedet for to individer. 
Jeg personlig liker svært godt å kle jentene likt som dere sikkert har skjønt, men samtidig er favorittene kanskje de antrekkene som er like men med forskjellig farge eller mønster.

Det jeg trur flere tvillingmammaer kjenner seg igjen i er at om man skal kle twinsa ulikt kan man få dårlig samvittighet for at den ene fikk et finere eller bedre antrekk enn den andre. Det er veldig vanskelig  å finne to helt forskjellige antrekk med "lik verdi". Det er i hvertall noe jeg kjenner på. Derfor er det gull med plagg som er like men i forskjellig farge. Problemet med det er at det er svært få plagg som kommer ut i butikken i rosa og lilla eller grønn og blå. Det finnes gjerne en jentefarge og en guttefarge, men jeg vil ikke kle jentene mine i blått^^, 

For alle oss som klær tvillinger likt så er det også så klart fordi vi mener de hører sammen på en annen måte enn et vanlig søskenpar, alles barnedrøm kommer opp i lyset, vi kan kle på "dukkene" våre og få de akkurat så fine vi vil. Jeg synes det er super søtt når twinsa går likt kledd eller matcher med hverandre. Men nei, jeg skifter ikke på begge om en gulper seg ned.

Jeg har også en liten historie som gjør at jeg mener det er fint å kle eneggede tvillinger likt i starten av livet:
En periode hadde vi neglelakk på Olivia for å se lettere forskjell på de. Perioden varte vel i ca 2 uker, og da den var borte innså jeg at jeg plutselig slet skikkelig med å se forskjell og BT hadde ikke sjans, han tok riktig 50 % av gangene og jeg måtte ha de ved siden av hverandre og se tre og fire ganger før jeg ble sikker.  Dette var rett og slett fordi vi hadde "jukset" oss unna med å se fargen på fingrene, og ikke konsentrert oss over de små ulikhetene som skiller de. Det var faktisk veldig ubehagelig. Derfor synes jeg det er fint når de er like slik at jeg kan lære meg forskjell på de uanhengig av fargen på klærne. 

Men jeg trur også det er viktig å kle tvillingene såpass ulikt at det blir lett å skille de for de som ikke kjenner de så godt. Så når de begynner i barnehager kommer jeg til lage forskjeller på de, alt fra forskjellige hårfrisyrer til klær. Når jeg leverer de hos besteforeldre pleier jeg også å kle de i forskjellige farger slik at det blir enklere for de.  Men nå som de bare er sammen med meg liker jeg at de går likt kledd :)

Jeg trur dette er noe man ikke kan sette seg inn i før man får tvillinger selv, og jeg trur heller ingen gjør noe galt om de velger det ene eller det andre. Jeg kjenner mange som klær søsken likt også. Noen ganger kan det rett og slett være økonomisk riktig og mest rettferdig ovenfor barna. 

Sammendraget av min mening: finn ut hva som er rett for deg og dine barn, vi kjenner barna våre best. Som babyer har de ingen stemme, men kanskje ønsker tvillingene å kle seg likt når de kan bestemme selv, kanskje synes de det er helt teit. Jeg trur det er viktlig å høre på deres stemme og la de utvikle seg slik de selv ønsker det, med rammer så klart :) 
(kjøpte nytt ullsett til jentene i dag, fra BarnasHus) Når kun sofaen og noe varmt å drikke duger!

Oh, yeah! Det hender jeg også kan gå tom for energi! Natten til i dag gikk dårlig for å si det sånn for jeg gruet meg så til operasjonen i dag. Så jeg rakk vel ikke få mer enn 4 timer søvn, og sammen med stress og nerver har jeg nå punktert på sofaen. Etter sykehusbesøket fikk jeg "premie" av BT. NYTT GULV i stuen :D Whooop.. Det skal bli så fint. Men da stresset vi litt rundt for å kjøpe det, og i tillegg ble det litt bæring. For det ble jo noen plater med laminat ^^, 

Etter det reiste jeg til mamma og da var klokken blitt 13. Da jeg kom ditt var jentene lagt for dagluren sin ute, og da sover de gjerne tre timer. Derfor tok jeg turen til Stoff&Still siden jeg hadde mulighet til å dra uten jentene. Det er LITT enklere ^^, Jeg var nemlig på Kappahl i går fordi jentene vokser ut av garderoben sin nå. Og jeg fikk bokstaveligtalt bakoversveis. Var vist en stund siden sist jeg hadde handlet. Men for en bitteliten genser kostet det 200,- og for meg er det 400,- siden jeg må kjøpe dobbelt. For at jentene skulle fått en body hver måtte jeg også ut med nesten 400,- og Kappahl er en BILLIGKJEDE..  :P

Jaja, jeg handlet stoff og pynt til 1100,- i dag og det blir spennende å se hvor mye jeg får ut av det, for det ble ganske mange meter med stoff ^^, 

Jeg elsker å regne på hvor lite det faktisk koster å sy de små barneklærne selv. For kort tid siden kjøpte jeg uffstoff til baby fra Janusull.no, hele bestillingen min kom på 393,- og vet dere hvor mye jeg fikk ut av det? 

3 ullbodyer
6 ullbukser (har fremdeles nok til en til i den minste størrelsen)
og 2 smekker.

Altså en butikkverdi på i hvertfall 1600! Litt å spare eller??

Et sett av ullstoffet jeg sydde 

 

Da jeg var tilbake hos mamma igjen fikk jeg et nytt sykurs. Nå har jeg lært hvordan jeg skal sy olabukse med lommer og glidelås, tenk hvor kule klær jentene kommer til å få etterhvert som ferdighetene mine vokser, hihi.
Så var det hjem og i dag er jeg alenemamma fordi BT hjelper farmora si med flytting. Phuu, om man er sliten i utgangspunktet er det litt utmattende å være tvillingmamma til to babyer. Jeg sitter forresten ikke i sofaen mer fordi de våknet 15 min etter de hadde sovnet og hyler til med en gang jeg treffer soffa'n. Så nå sitter jeg på rommet og venter på at smertestillende skal slå til, for pillene jeg skulle ta i løpet av dagen har jo uteblitt og nå kjennes det ut som jeg har kraftige mensmerter, noe som var normalt. 

BT er på vei hjem så nå er det ikke lenge før jeg slukker lysa og lukker øynene for denne dagen. I morgen skal jeg til sykehuset igjen, denne gangen er det jentene som skal sjekke synet sitt :) Krysser fingre.  

 

 

 

 

Inngrepet tok bare 15 min.

Det virker som en 10 kg sekk er løftet av skuldrene mine for første gang på noen mnd. Jeg hadde gruet meg til koniseringsinngrepet siden jeg fikk vite at jeg hadde grove celleforadringer i livmorhalsen.

80 % blir smittet av HPV en eller flere ganger i løpet av livet, 30 % får unormale celleprøver og 10 % får behandlingskrevende celleforandringer. Celleforadringene kan føre til kreft om det ikke blir behandlet, derfor er det veldig viktig at man drar til legen å sjekker seg som anbefalt fra man fyller 25 år, hvert 3. år. Det er en raskt undersøkelse hvor legen tar en prøve i livmorhalsen som blir sendt inn og gir svar innen et par/tre uker.

Om det viser seg unormale celler på prøven vil man bli henvist til en ny undersøke på sykehus, hvor de tar en liten bit av vevet i livmorhalsen som blir sendt til undersøkelse. Viser svaret fremdeles større celleforadringer er konisering (et kirurgisk inngrep der de fjernet ytterste delen av livmorhalsen hvor celleforandringene sitter) neste behandling. Det er det inngrepet jeg har tatt i dag.

Nok en gang må jeg rose SIV (sentral sykehuset i Vestfold) for noen herlige mennesker. Så rolige, hyggelig og lette å snakke med. Jeg følte meg så godt tatt vare på.

Alt sammen gikk så fort! Jeg var inne på sykehuset kl 7 og reiste før 10. Først ble jeg ført inn på en felles stue hvor jeg fikk en dose tabletter for smerter. Da hadde jeg allerede skiftet til de lekre sykehusklærne og måtte vente der i tre kvarter. Jeg fikk på meg hette for håret og ble kjørt i senga bort til operasjonsrommet. Haha. Utrolig hvor syk man kan føle seg på er sykehus, samtidig som det er så godt å føle at alt er så på stell!

Jeg snakket litt med overlegen som skulle utføre inngrepet før jeg ble tatt hånd om av operasjonssykepleierene.

Jeg trudde at jeg skulle være våken under inngrepet, med kun lokalbedøvelse. Men jeg hadde vist en annen oppfatning av hva våken var enn sykehuset. Man får samme medisin som man får under narkose, men i en mye mindre dose, så man er våken i den forstand at man puster selv. Noen kunne vist være så beviste at de kunne snakke også. Men jeg trur det gikk nøyaktig 1 minutt fra medisinen rant inn i åra mi til jeg sovet. Rett før fikk jeg latterkrampe og følte meg rimelig full! ^^,

Plutselig var jeg våken igjen, bakfull som få og lå i den samme sengen jeg var blitt fraktet til operasjonsrommet i. Like sjokkert over hvor fort det hadde gått da jeg så på klokken 08:20 (ble kjørt inn på rommet, 08:00) som at jeg hadde sovnet. Bakfull som jeg var hadde jeg det fremdeles veldig morsomt og måtte spørre om jeg hadde snorket! Haha, hvem spør om slikt?

Så var det bare å vente en time i sengen hvor jeg ble servert den gode gamle sykehusfrokosten som jeg rakk å bli så alt for lei av etter å ha bodd tre uker på sykehuset da jentene ble født.

Alle dere kvinner! Sammen er vi sterke

På sykehuset klar til operasjon!

Jeg tenkte bare å gi en liten oppdatering. Jeg har bestemt meg for at jeg vil fortelle om min opplevelse med grove cellerandringer, grad 3, i livmorhalsen. Det innebærer også at jeg kommer til å fortelle om denne dagen! Koniseringsdagen. Et lite inngrep hvor de fjernet den ytterste delen av livmorhalsen.

Grunnen til at jeg velger å fortelle om det er fordi jeg håper at jeg kan hjelpe andre kvinner i samme situasjon. Jeg har fått en del mail fra redde kvinner som skal koniseres og hvis jeg kan hjelpe disse igjennom det ved å fortelle om min erfaring så er det verdt det.

I tillegg får jeg så enormt mye støtte av dere lesere, så igjennom å fortelle min historie hjelper dere meg.

Nå har jeg forlatt min elskede som har vært så snill å være med. Min sterkeste støttespiller <3 jeg ligger i en sykehussengen i de lekre sykehusklærne og venter på operasjon

Oppdaterer dere senere.

Klem

PODCAST med Susanne Kaluza og meg. MAMMAKROPPEN

 

Husker dere jeg var i Oslo på innspillig av podcast? Tidligere i høst ble jeg spurt om jeg ville bli med på en podcast-innspilling om foreldreskap. I vår ble samme type podcast lansert i Sverige, og podcasten havnet raskt på førsteplass under kategori Barn & Familie på iTunes. Podcasen kalt Joller havnet også på femteplass over Sveriges mest populære podcast i alle kategorier og fikk over 35 000 lyttere.

Derfor ville produsentene men Philips Avent som sponsorer spille inn en norsk versjon. Den norske versonen har fått navnet "Pludring", og podcasten er utformet slik at to personer prater om et tema. 

 

I dag ble del to av Pludring lanser, tema for denne episoden som jeg er med i handler om Mammakroppen, og du kan høre den ved å trykke på en av linkene under :) 

Soundclod: PLUDRING2
iTunes: PLUDRINGiTUNES 

Håper dere liker det, og kom gjerne med tilbakemelding ^^, 


 

Del 1 hjemmelagde varmeposer

Det er lenge siden jeg har hatt penn og papir foran meg nå, og når jeg endelig finner det frem kommer jeg på hvor glad jeg er i å tegne, og jeg elsker hvordan pennen får frem resultatet. Grunnen til at jeg tenget i kveld var ikke fordi jeg skulle lage en fin tegning, men designe en pute jeg skal sy, og ikke en hvilken som helst pute, men en varmepute. Åh, som jeg gleder meg til å se og teste resultatet ^^, Hva er vel ikke bedre enn en varmepute ved tærne på kalde vinterdager eller mot korsryggen når menssmertene er på sitt verste?

Jeg tenkte å dele med dere hvordan dere kan lage en slik varmepute. Noe alle hjem må ha spør du meg, og nå som det snart er jul er jo dette en perfekt gave til store og små!

Sett deg ned å tegn akkurat det motivet du vil. Om du vil gjøre det så enkelt som mulig lager du bare et rektangel eller en oval og kjøper inn et fint stoff.

Jeg har fremdeles dilla på ugler så jeg tegnet en ugle ^^, hele uglen er lagt på en oval. De andre delene må jeg klippe ut og sy på del for del.

Når designet er klart må du tegne alle delene i den riktige størrelse og klippe ut. Jeg tegner på matpapir på rull og klipper ut, etterpå legger jeg delene på stoffet, fester med et par knappenåler og klipper ut.

Vel del 1 handler bare om designet, så tenker jeg stopper her og viser noen bilder. Om kort tid kommer resten av fremgangsmåten og det ferdige resultatet

Otiliekos <3

Lille jenta mi Otilie er så tett i lille nesa si så hun var så trist i sengen sin. Mammahjertet måtte ta henne med ned å kose litt <3 Er så alt for sjeldent jeg har mulighet til å ha full kosetid med bare en av gangen, så da benyttet jeg sjansen nå som hun lå å gråt fordi hun ikke fikk puste med nesa si. Hadde heller ikke lyst til at hun skulle vekke Olivia.

For nesen løste jeg opp bittelitt havsalt i et eggeglass med lunket vann. Jeg fylte opp en 5ml sprøyte med blandingen og holdt Otilie fremoverbøyd med hode på skakken og sprøytet inn saltvannet i det ene nesebordet. Da renner det rett ut igjen igjennom det andre nesebordet og får med seg all gugget. Kjempetips til tette babyneser. Da salt er naturlig i slimhinnene og er med på å stabilisere balansen igjen. Ops: bruk naturlig salt, ikke salt som er tilsatt jod.

Er så stolt over den vakre datteren min som slapper så godt av hos mammaen sin i både hjemmelaget pyjamas og dynetrekk som hun koser seg i ??

SLIK LAGER DU PAKKEKALENDER

Om du har litt stoff til overs er det kjempe enkelt og lage en personlig pakkekalender fremfor å pakke inn pakkene i kjedelig aleminiumfolie eller pakkepapir. Denne kaleneren har du også år etter år om det er ønskelig. Du velger selv størrelse på posene, og har du en pakke som er for stor til posene kan du legge en lapp i posen med en gåte eller et skattekart som personen må løse for å finne gaven, det er moro. 

Min familie setter julen veldig høyt og vi synes pakker er veldig moro, det behøver ikke nødvendigvis å være dyre gaver, bare gaver og særlig hjemmelagde. I år fikk vi ikke lengre pakkekalender av mamma, haha. Kan du skjønne hvorfor? Ja, hun synes vist vi er blitt for gamle, min søster er 6 år eldre enn meg. Men derfor bestemte søster og jeg  at vi kunne gi pakkekalender til hverandre i stedet. Såå koselig. 

Derfor tenkte jeg å vise hvordan du super enkelt kan sy personlig pakkekalender. Det må ikke bli en pakkekalender, det kan også være supre poser til smykker, makeup ol. De er kjempesøte og praktiske. 

Vel, jeg har skrudd opp julestemningen noen hakk, med smultering, gløgg og julemusikk. Så da er det klart til å sette igang med juleverksted mitt

Det du trenger er:

 • Stoff (jeg har brukt bomull) Du kan for eks bruke et gamlet dynetrekk?
 • hyssing (jeg kjøpte den på matbutikken) 
 • et annet stoff til å klippe ut bokstaver
 • Lim 
 • Tusjer om du ønsker å tegne på posen 
 • Symaskin
 • strykejern

 1. klipp ut remser med stoff slik at du får den størrelsen på posene du ønsker 
 2. klipp ut tall
 3. i endene bretter du inn kantene to ganger slik at du sjuler skjøten og syr en søm som fester kanten. (tips: stryk lett over det du har brettet da slipper du å bruke nåler)
 4. legg remsen dobbelt med vrangen ut. Og legg en hyssingstump med løkka ut, slik du ser på bilde

sy begge sidene og vreng rundt

 

lim på tall eller tegn det du måtte ønske. Om du har barn er det jo kjempe hyggelig med noen barnetegninger på posene.

fyll i innholdet og knyt igjenPosene kan henges opp i en pyntegren eller i en gardinstang, eller så er det også veldig fint å legge alle pakkene i en kurv eller skål av et slag


 

God lørdag <3

BABYMAT LAKS og DILL

 

Igjen kjører jeg på med en ny urt. DILL denne gangen, alle vet vi at den gir god smak sammen med laks, men viste du at den også virker mot magesmerter og er søvndyssende for små barn? For ikke å glemme melkestimulerende for mor. 

Retten i dag (fra 7 mnd):

4 mellomstore gulrøtter
2 poteter
130 gram laks av beste kvalitet
ca en ts frisk dill
Evt en-to ts olivenolje Hvis du har Philips Avent sin dampenhet og hurtigmikser (du finner den her om ønskelig) er det så enkelt at du skjærer opp grønnsakene og fisken i biter, samt skjære opp/klipper opp dill og ha det hele i beholderen. Retten dampes i ca 15 minutter til fisken er gjennomkokt og grønnsakene møre. Da snur du beholderen og hurtigmikser det hele sammen til ønskelig kosistens.

Hvis du ikke har dampenhet/ hurtigmikser i ett. Kan du koke grønnsakene, og la fisken trekke i kokt vann til den er gjennomkokt (lyserosa hele veien igjennom), legg det sammen med urtene og mos det sammen. 

Server en posjon og frys ned resten oppdelt i posjoner.

 

HVORFOR BRUKE DILL?

Det er veldig lurt å bruke urter allerde fra barn er små, dette gjør at de lettere vender seg til den samme maten vi spiser og blir mindre kresene opp igjennom årene. Alle smaker må vi lære oss til å like, og det gjør vi kun ved å få de servert. 
I tillegg er urter kjempefine for immunforsvaret og de har mange helsefremmede virkestoffer.

Dill er en veldig mild og barnevennlig urt.

Dill virker:

 • appetittstimulerende, magestrykende, forføyelsesfremmende, tarmgassdempende, demper sultfølelsen
 • antibakteriell, betennelseshemmende
 • beroligende, avslappende, søvndøssende, 
 • krampeløsende, hikkedempende
 • smertelindrende
 • stimulerer morsmelkproduksjonen. 
 • Dill er i tillegg en antioksidant

 

Det ble så klart laksemiddag på BT og meg også. Fiskepakke med ris. Nam nam
 


  

 

TWINSA med hjemmelagde UGLELUER! Elsk

JIIIIPIIiiii.. !! 

Twinsa har verdens besteste, flinkeste mormor! ^^, 

Jeg har lenge ønsket meg disse luene, også fant tanta mi oppskrift på de i et blad. Jeg var så frekk at jeg spurte om mammsen kunne hjelpe meg, tihi. Hun bruker typ et par dager på å lage slike ting, jeg hadde brukt uker. Hekling er ikke min sterkeste side, tar alt for lang tiid. Dog har faktisk heklet noen rader på den ene av disse! Haha. 

Mamma er helt sinnsykt god med helklenåla og strikkepinnende noe jeg er sjeleglad for :) Dere ser kanskje hvor jeg har min kreative side som ønsker å lage produkter til jentene mine fra. 

Otilie til v. og Olivia til v.Olivia over og Otilie under 

Elsk på de luene! 

Ha en fiin dag ^^, 

OPPUSSING

BT og jeg holder på å male det ene soverommet som frem til nå bare har vært et skroterom. Men nå som jentene trenger et soverom må dette bli det nye gjesterommet. Fargen var som du kan se gul! Gult er sikkert kult det, men jeg fortrekker en annen farge. ;)


Og siden jeg er i oppussingsfasen tenkte jeg å vise før og etter bilder fra spisestua vår.
Da jeg flyttet inn med BT tenkte jeg vel, gud hjelpe meg. Det så rett og slett ikke ut her, og det meste av møbler og ting som var her var ødelagt og gruelig å se på. Haha. Han var en liten festløve og hele huset bar preg av en skikkelig ungkarsbule med festligheter hver helg.  

Planen en gang i fremtiden er å rive hele huset og bygge nytt, det er i dårlig stand så om vi skal renovere det må ALT tas. Men til vi har råd til å ta opp to millioner til i lån så for vi gjøre det beste ut av det. Vi har ikke lagt mye penger i oppussing, men det er utrolig hvor mye et strøk maling gjøre. 

FØR!

 

Plantene og lysestakene i vinduet har jeg nylig kjøpt inn på dette bilde.  Og i alt skrotet fant jeg en skatt som jeg lite fra første stund. Bordet. 

Bordet manglet så klart stoler, så jeg brukte nesten to år på å finne disse stolene her. I mellomtiden sto det noen vanlig kjøkkenstoler med mindre sjarm. Stolene passer perfekt til bordet, men de gjorde ikke det da jeg kjøpte de. Stolene lå til salgs på finn, og det var mamma som kom over de, 1000,- for 6 stoler.  Jeg må nesten vise et bilde av hvordan de så ut. Bilde er av dårlig kvalitet, men jeg vil vise at om man bruker fantasien kan man få gamle mindre fine ting til å skinne igjen. 


Stolene fikk et strøk med hvit voks, og nytt trekk. Fargen ble bortimot perfekt sammen med borde som jeg ikke har gjort noe med. 

Bokhyllen fikk jeg av støster som ikke trengte den etter flytting. Det var trefarget så den fikk en omgang maling den også. Jeg har ikke tenkt til å ha den der evig for jeg drømmer om en fin sjenk med en langt speil over. Men enn så lenge er den topp å ha. 

I løpet av ganske kort tid nå skal vi legge nytt gulv også, og da blir stua vår så fin! 

Det blir vel aldri nok bilder så jeg slenger på noen til. Elsker denne detalen. Kvist med pynt. Kan henge hele året og bare bytte pynten til jul, påske, sommer eller hva det måtte være. Nå henger det hvite hjerter og ugler i den, fra plantasjen. 

Sist men ikke minst et vinke fra Otilie og Olivia som er gale i lekegrinden sin. Lekegrind hos oss ble en erstatning for vugge siden vi fikk to, og de elser å plaske rundt i den. 

 

Juleforbredelser!

Åh, huttemeg tu så kaldt det er! Jeg er sikker på at vi burde vinne prisen for Norges kaldeste hus. Har jeg sagt at vi finner historie tilbake på huset mer enn 100 år, vi vet desverre ikke byggeåret, men at huset er vernet fordi det er så gammelt. Desverre er det helrenovert i hvertfall to ganger som gjør at huset ikke eier sjarmen av old fashion. Men man kjenner godt at det er isolert med søle og aviser ja! I år har vi fått oss varmepumpe *lykkelig* men alikevel kjenner jeg den bitende kuden sniiiker seg inn med EN gang det har slukket i peisen. Og det har fremdeles ikke vært under 5 minus enda. Heldigvis er det veldig koselig med vedfyring som fyller hele stuen med knitende lyder. Så ja, jeg kommer meg nok igjennom vinteren i år også. 
Haha, kom til å tenke på en historie BT fortalte meg. Han har bodd i huset en vinter før vi ble kjærester, da skal jeg love deg dette huset så rimelig annerledes ut. Og på vinteren satt like godt BT inne å leste til eksamen i bobledress!!  

Har du begynt juleforbredelsene? 

I går hørte jeg på julemusikk nesten hele dagen, og det er jeg nødt til i dag også. De gode gamle julelåtene er like fine hvert år. Det gir så god stemning. Tenk at det er desember om litt over en uke!! Jeg pleier ikke å være den raskeste til å komme i gang med juleforbredelsene, og det kommer jeg nok ikke til å være denne gangen heller fordi vi har tenkt til å pusse opp litt før jula ringer inn og da blir det dumt å fylle huset med pynt som bare må flyttes rundt.

Men alikevel må jeg forbrede litt for søtra mi og jeg har bestemt av vi skal gi pakkekalender til hverandre i år, så nå var jeg nødt til å sette i gang om jeg skal bli klar til 1.desember. Jeg tenker også at jeg skal lage litt hjemmelagde julegaver i år. 

Derfor lurer jeg på om du kan komme med inspirasjon til både julegave og små pakker til pakkekalendern ??  Hvis jeg får inn noen gode ideer skal jeg legge ut fremgangsmåte her på bloggen.

 Ha en FIIIN dag fra mine nydelige peppekakebarn i hjemmesydde bukser ^^, (Otilie & Olivia)

Et pust i bakken!

 

Ahh, da kjente jeg det var på tide med en liten pause med litt mat, kaffe og blogging. Spør du meg har jeg fortjent ti minutter nå.

Jeg passer den søteste lille Ella til min bestevennine fordi hun måtte en tur til tannlegen, nå er alle babyene lagt og sover trygt side om side ute. I tillegg har jeg vært en ryddemester siden kl 10, så nå meldte en sulten mage sin ankomst. Dagens lunsj om du lurer på hva det er, er yoghurt naturell med honning, en gresk rett. Jeg virkelig elsker det! Nom nom.Jeg vet ikke om jeg tørr å si dette, haha , jeg burde ikke, men altså min dårlige side folket! Jeg er tidenes rotehue, og jeg hater å rydde. Synes det er såå kjedelig at jeg ofte går fordi rotet uten å ta det med meg, og da hoper det seg fort opp gitt! Nå har jeg latt klesvaska vente i en uke. Så ja, ehm. Her er resultatet. Jeg har vel sikkert 6 maskiner foran meg og jeg takker lykkelig for tørketrommelen vår ^^, Men ikke missforstå meg, jeg lar ikke huset gro igjen av skitt altså, for jeg ELSKER når det er ryddig og rent. Jeg bare utsetter det en dag for mye så jeg må ta litt skippertak i ny og ned i stedet for å bare tatt litt hver dag. 


Jada, skittentøyet er feridig sortert og venter på sin tur i vaskemaskinen. 
Har du noen tips til hvordan jeg kan få finere gulv uten å måtte legge nytt? Missliker det sterkt.. 

Klem fra vaskedama, om du lurte på hvordan jeg så ut uten sminke så fikk du svaret her.

 

Tenk hvor enkelt det hadde vært med ÈN!

 
På kveldene når BT er kommet hjem fra jobb reiser jeg en tur i stallen, og han blir litt svett i panna i det jeg skal dra. 
"Jeg lover deg, de lukter at du er ute av huset" pleier han å si når jeg reiser.

Jeg er veldig stolt over hvor flink BT er med tvillingene, han som omtrent aldri hadde tatt i et barn, han var førstemann til å skifte bleie. Og selv om jentene veide knappe 2 kg løftet, stelte og matet (de spiste igjennom sonde de første to ukene) BT de som om han ikke hadde gjort annet fra dag en. Han var veldig flink til å spørre om hjelp når han kom til nye situasjoner, og lærte veldig mye på sykehuset.
Men det hender han er litt stresset når jeg kommer tilbake etter å ha vært ute. 

"de har vært umuli, starta å grine i kor med en gang du låkka døra!" sier han. Jeg skjønner frustrasjonen. Det hender det ikke er mulig å strekke godt nok til når man har to som freser på en og samme tid. 
Og i det man har roet den ene hyler den andre, når man da legger ned hun som har roet seg våkner hun igjen, da har man plutselig har to urolige jenter og to armer for lite.  

Da vi hadde fått roet jentene igjen sier han:

"Tenk hvor enkelt det hadde vært med bare en"

Og i noen settinger så har han så alt for rett. Selv om jeg finner flere settinger hvor det er bedre å ha tvillinger enn en av gangen (fordi jeg leter de frem og legger vekt på dem) så kommer man til situasjoner hvor oppgaven nesten føles umulig fordi man har to. To som må bæres. To som ikke klarer å gjøre noe selv. 
Jeg skal love at stresshormonet setter i fyr og flammer når to stykk babyer hyler og vil ha full oppmerksomhet, og du vet at det ikke går! To overtrøtte babyer for eksempel. Hvor intet annet nytter enn å bysse de til de roer seg.  

Verre er det nok for han en for meg, for som de fleste babyer, roer de seg lettest og raskest når jeg løfter de. Og de gangene jeg sliter med å få roet de så blir jeg nesten helt dårlig, og da er det vel slik det må føles ut for han. 

Men jeg skal ikke si at det er enklere å ha en, eller en av gangen. Uansett så møter vi på problemer samme hvilken situasjon man er i, så det gjelder å finne løsningene. Alt lar seg ordne. 

Nå er det tid for husrydding og husvask! 

 

 

 

 

HOMEMABY BY ME! Sengesett ^^,

Jeg kom over det søteste stoffet på stoff og stil, men jeg syntes det ble for mønstrete til å lage små barneklær av, derfor tenke jeg at jeg heller kunne kjøpe det med meg for å sy sengetrekk til jentene. Selv har jeg fremdels mitt første sengetrekk som jeg brukte da jeg var liten, og hva er vel ikke mer gøy enn å ha med seg et hjemmesydd sengetrekk i skattekisten sin den dagen man selv for barn. Så nå har de fått hvert sitt pute- og dynetrekk som de kan ha med seg til sine barn igjen. Haha, litt rart å tenke på at den dagen kan komme. Jaja.

Jeg må igjen poengtere hvorfor jeg syr. Jeg satt meg for føste gang foran symaskinen nå i sommer fordi det blir veldig dyrt å handle to ting av alt, barneting er dyrt! Derfor kan jeg spare en GOD del vel å sy selv. Det er mange som trur det omtrent ikke lønner seg, men det skal jeg love deg det gjør. Barneklær er mer lønnsomt en klær til voksene fordi det går så lite stoff. Dyne + putetrekk er vel ikke det som vinner prisen for mest sparsomme syprosjekt, men det ble alikevel billigere enn om jeg skulle kjøpt to sett. 

Jeg har handlet hos Stoff&Stil:

Til to sett gikk det med:
Blomstrete stoff (bomull): 2 m. = 129,90,-
Rutete stoff (bomull): 1 m. = 64,95,-
Silkebånd: ca 40,- (finner ikke kvitteringen på den for det er en stund siden jeg kjøpte den)

Totalt: 235,- for to sengesett ^^,

PS: jentene sover ikke med puta på denne måten pga faren for krybbedød. Det er kun for å vise hvordan settet ble. Om du lurer på hvordan jeg rer opp sengen, uten sengekant fordi jeg ønsker å ha tilsyn til jentene og med sjult pute slik at de ligger bedre med hode og minimerer risikoen for forflatininger og favorittstillinger,  kan du se det HER!

Det er så enkelt å sy sengesett at alle kan klare det, jeg fant et kjøpt sett fra jentene som jeg tok mål av og så hvordan det hele skulle sys sammen. Jeg elsker de små detaljene, det som setter en prikk over i'en, denne gangen ble det slufsen. Det må være praktisk og jeg må kunne vaske settet i maskinen og da kom jeg til å tenke på at slufsa ville bli stygg. Derfor er den ikke sydd på, men festet med en liten borrelås. Da kan den enkelt tas av når dynetrekket må vaskes.

Til slutt vil jeg vise dere hvordan man lager en dobbel sløyfe. De kan brukes på så mangt, det er jo snart jul, og da er det kjempefint å pynte pakker eller kort med en fin slufse. TIMIAN i BABYMATEN

 

I dag har jeg tilført en ny urt i maten til tvillingene. Flere enn meg som MÅ ha uter i kjøkkenvinduet? Hvis ikke du er en av dem anbefaler jeg deg til å begynne. I starten kjøpte jeg urter kanskje mest som fin pynt til kjøkkenet, men nå bruker jeg urtene hele tiden, og glemmer jeg å vanne urtene så de dør for meg vet jeg plutselig ikke hvordan jeg skal få laget deilig mat før jeg får kjøpt nye ^^, Jo lengre man har hatt urter tilgjenglig jo oftere bruker man de, jeg finner stadig nye sauser og retter som får det lille ekstra med en frisk urt eller to oppi :) 
Urter er som tidligere nevnt veldig godt for de små skrottene også, urter er brukt medisinsk i flere tusen år, og de har alle forskjellige egenskaper og virkemidler. Men husk, det er ikke alle urter små barn skal ha, så om du ikke er usikker kan du sjekke det på ROLV.NO, søk på urten så får du opp alt den er god for pluss kontraindikasjoner, bivirkninger og advarsler. På den måten kan du være helt trygg på at det du gir barnet ditt er trygt å spise :) 

Dagens rett:

2 poteter
4 passlige gulrøtter
Litt frisk TIMIAN
(ha også i litt avokado om du vil ha retten mer fettrik)

Damp eller kok grønnsakene og blend det hele med en stavmikser for å få den deilig purrékonsistensen til de minste, eller med en gaffel til de litt større. Retten passer også godt ved siden av kjøtt.


 Hvorfor TIMIAN?

Timian som urt virker:

 • antisepisk
 • bakterie- , sopp- og virushemmende
 • betennelseshemmende 
 • slimløsende
 • krampeløsende
 • kostedempende
 • styrkende
 • muskelavslappende
 • immunstyrkende
 • appetittstimulerende
 • fordøyelsesfremmende
 • febersenkende

Kan derfor brukes som en helsefremmende/forebyggende urt mot:

 • hoste, sår hals, halsinfeksjoner, forkjølelse og influensa
 • fordøyelsesplager, dårlig appetitt, diaré, tarmgass, magekramper og forstoppelse
 • svakt immunforsvar, etter sykdom for eksempel.

 

#babymat

Salongbord fra tre til SHABBY CHIC <3

 

Salongbordet er endelig ferdig. Jeg var så suuper lei av det gamle bordet vårt som går igjenn i så mange hjem at jeg ble overlykkelig da mamma lurte på om vi ville ha det gamle bordet hennes da hun og kjæresten kjøpte nytt. Selve bordet synes jeg er veldig fint, enkelt og stilrent, men fargen var i tre noe jeg ikke er spesielt begesitret for. Heldigvis er det ingen sak å gjøre noe med det. 

Først pusset jeg over bordet slik at malingen skulle festes bedre. Etter det malte jeg først et lag grunning før 3 lag halvblank maling over. 
Jeg ønsket å lage et shabby chic preg på bordet, så da det var ferdig malt og tørket fant jeg frem pussepapiret igjen og pusset alle kantene slik at det ser slitt ut. 
Jeg ønsker å vise at det går ann å få et fint hjem uten å bruke mye penger på det. Reis på loppemarked eller kikk på finn.no og bruk fantasien. Man blir mye mer stolt av ting man har laget sitt egent selvpreg på. Og de færreste av oss bader i penger. Jeg er 22 år, under utdanning og tobarnsmamma, det er klart at jeg ikke er rik, men jeg er ikke noe mindre fornøyd med hjemmet mitt selv om interiøret ikke er av dyrt design :)Så på plass med pynten på.Hva synes dere, Jey eller Nej?

Matglad dag!

Det er så moro å utforske nye smaker og retter til jentene! Vi har ikke begynt på kjøtt og fisk enda, men grønnsaker, frukt og bær sklir nedpå og de synes det er så godt. Jeg synes det er utrolig gøy å lage maten fra bunnen, jeg har rett og slett fått litt dilla på å teste ut nye smaker. 

Nå har jentene fått seg ny favoritt her. Smoothie på den nye flaska fra Philips Avent. 

Flere lurer på hvor flasken kan kjøpes, derfor legger jeg ved en link, fant den dessverre bare i rosa og den koster 79,- Du finner den her

Her drikker Olivia en smoothie laget av coccosmelk, banan, bringebær og blåbær. De elsker denne smoothien

Middag for jentene i dag ble en bandig av potet, squash og avokado.  

Med deilig pæremost til dessert. :) Jeg hadde pærebitene også i philips avent sin dampenhet og hurtigmikser som er jeg så glad i slik at det ble en deilig mosé for de små uten tenner ^^, 

Siste, men ikke minst, pinnekjøttet står klart i kjelen, så i morgen blir det god mat på min kjære og meg ^^, Ha en fin lørdag alle sammen :) 

 

DEN FØLELSEN

 - Jenta mi var trist og fikk ikke sove, jeg stakk hodet ned i senga for å gi henne en klem, et kyss og noen beroligende ord! Hun tar tak i fingeren min med den lille vakre hånden sin. Sammer blir vi liggende å puste, hennes pust blir dyp og jeg vet hun har roet seg ned og er på vei inn i drømmeland. Jeg reiser meg forsiktig opp og i det jeg skal slippe hånden hennes som er blitt helt slapp, griper hun et nytt tak "bare litt til mammaen min" var det som Olivia sa til meg - 

<3

 

Da skal jeg snart under kniven :(

 

Jeg har fortalt her på bloggen at under graviditeten ble det funnet unormale celler i livmorhalsen min. Lengene mente dette skyldtes selve graviditeten, men ga meg likevel beskjed om å ta ny celleprøve etter at jentene var født. Den nye celleprøven viste fremdeles til at jeg hadde unormale celler og etter ny time på sykehus hvor det ble tatt vevsprøve fikk jeg beskjed om at jeg hadde den sterkeste graden av celleforandring. Jeg skrev et innlegg om reddselen etter beskjeden fra legen her.

Slike saker er høyt prioritert, og det er veldig bra, for selv om utviklingen til kreft tar lang tid, vil en hver kvinne som får beskjeden om sterk celleforandring tenke på kreft ganske ofte. I hvertfall har jeg gjort det. Jeg har fått veldig god informasjon fra fagpersoner og mange gode tilbakemeldinger fra kvinner som har vært igjennom det samme, det er jeg så takknemlig for fordi det har hjulpet meg i en stor grad til å forstå at oddsene for at alt går bra er så utrolig store.  
Årsaken til at jeg har fått så mye tilbakemelding er fordi jeg skriver denne bloggen og jeg tenker da på alle andre kvinner som får beskjed om at de har sterk celleforandring, og må inn for å fjerne en del av livmorhalsen i håp om å få bort alle de unormale cellene som over tid kan utvikle seg til kreft. Jeg tenker på hvor mange av disse kvinnene som blir like redde som meg selv da jeg fikk beskjeden, men som ikke har alle disse støttespillerene rundt seg som jeg fikk da jeg delte dette med dere. 
Så det er jammen meg godt at cellefroandring blir tatt tak i fort, for det kan virkelig gå på psyken.

 

Koniseringen -> inngrepet er enkelt, og det gjøres som oftest bare med lokalbedøvese, en kjegleformet tapp av livmorhalsen blir skåret av og det hele er gjort på 15-20 minutter. Men uansett hvor mye jeg vet og hvor mange som har vært igjennom det samme uten problemer så kommer jeg til å grue meg til denne dagen som kommer om ikke mange dager. Det er rett og slett ikke en hyggelig ting å reise til sykehuset for:( Og jeg klarer ikke helt å slippe tanken på de 2% som viser seg å ha kreft når biten fra koniseringen blir sendt inn til undersøkelse

Det skal bli godt å få dette overstått!

Jeg anbefaler alle kvinner til å lese innlegget jeg har skrevet i sammarbeid med overlege "celleforandring i livmorhalsen" Mye viktig informasjon som gjelder alle oss kvinner, og som kan forebygge for at du får den samme skremmende celleforandringsbeskjeden som blandt annet jeg fikk

NÅR skal barnet begynne i banehage?

Nå er det bare tre mnd igjen til permisjonstiden min er over, og tankene begynte naturlig nok å svirre rundt barnhehagestart

Har du tenkt på når du vil at barnet ditt skal starte i barnehagen? I dag kan barn begynne i barnehage fra de er så små som 10 måneder gamle. Jeg trur de færreste ønsker å sende barnet sitt i barnehage allerede så tidlig, men jeg forstår godt at det i mange tilfeller er foreldrenes eneste valg. Jeg leste et innlegg hvor ei mente at alle kunne være hjemme et år ekstra med barnet sitt om de ønsket det, det handlet bare om prioriteringer. 
- man trengte ikke å kjøpe drømmehuset før man fikk barn, og man trengte ikke å pusse opp alle rommene i huset i permisjonstiden som så mange gjorde, de pengene kunne man heller spare slik at man kunne leve av de når permisjonspengene tok slutt,  mente hun.
Det var kanskje litt tynne påstander mener nå jeg. For det er jo faktsik en del som har kjøpt seg drømmehuset sitt før graviditeten ble et tema, og det er kanskje ikke så naturlig å selge det igjen da. Andre har rett og slett ikke mulighet til å være borte lengre enn den lovpålagte permisjonstiden om de vil ha en jobb å komme tilbake til, kanskje driver de for seg selv, og da funker det også dårlig om man ikke begynner å jobbe igjen.

foto: privat, barnehagegutt og meg

Men selv om man har nødt til å starte i jobb igjen, du faktisk ikke sende barnet i barnehagen. Det finnes alternativer. 

Da jeg jobbet hadde jeg en kollega som fortalte meg om kontantstøtten man kan får om man velger å ikke ha barnet i barnehage fra det er 1 til 2 år. Jeg hadde aldri hørt om dette så jeg ble veldig glad da jeg fant ut av det, pga kontantstøtten kan jeg være lengre hjemme sammen med barna mine, jeg er såpass sjalu av meg at jeg ikke orker tanken på at noen andre enn meg skal se barna mine gå for første gang, eller si sitt første ord. ^^, Men tilbake til poenget. For et barn mellom 12 og 18 mnd får man utbetalt 5000,- kroner per barn, fra barnet er mellom 18 og 24 mnd får man utbetalt i overkant av 3000. Dette er ikke så mye å leve på om man har et barn, derfor har jeg en litt større fordel fordi jeg fikk to i slengen.
Det jeg ikke hadde enset tanken før jeg fikk satt meg inn i dette er at som foreldre til et barn kan det være mer sparsomt å ha barnet hos dagmamma kontra barnehage det første halve året. Jeg vet ikke hva dere tenker om det, men jeg trur jeg hadde følt meg mer konfortabel med å ha barna mine hos dagmamma en stund før de begynte i barnehagen. Det har kanskje noe med at jeg selv gikk hos dagmamma til jeg var tre. Og jeg trur det er en mer glidene start på barnehagelivet?

Jeg har søkt litt på nettet og fant ut at det koster mellom 5-7000 kr å ha barnet hos dagmamma 100 %, det var inkludert et til to måltider om dagen. Så med en kontanstøtte som dekker 5000,- vil det koste mindre å ha barnet hos dagmamma enn i barnehage. 
Den andre muligheten om du ikke må tilbake til jobb er å selv bli dagmamma, som det i dag er så alt for få av. Da har du også muligheten til å kunne være hjemme med barnet ditt lengre og få med deg mer av oppveksten som går så alt for fort, samtidig som dere kan klare det økonomisk. 

Jeg satt også å tenke over alle barn som er prematurfødte. Selv om mine jenter er 7 mnd gamle nå, er de faktisk ikke lengre utviklet enn 5 mnd fordi de ble født nesten 8 uker før tiden. Olivia begynte å rulle denne uken over på magen. Hvis mine barn skulle begynt i barnehagen som 10 mnd gamle hadde de i teorien vært bare 8 mnd gamle i følge utviklingen. Jeg trur at så små barn trenger nærheten fra sine foreldre når de er så unge. Uff, jeg skulle ønske jeg levde i gamledager hvor det var normalt å være hjemme å passe og oppdra sine egene barn helt selv, skjønner ikke hvordan jeg skal klare å gi slipp på de. Samtidig som jeg trur at barnehage er veldig bra når de blir litt eldre. 

Jeg kjenner at jeg blir litt trist inni meg av å tenke på at barn ofte har lengre arbeidsdager enn foreldrene. De blir kanskje levert kl 07:30 og hentet igjen 16:30. Det er en LANG dag, og hva blir igjen av kvalitetstiden med barnet når man kanskje skal handle og lage middag før det er seng kl 19 ? 

Hvordan har du tenkt til å gjøre dette/gjorde dette med ditt barn? Og hvordan synes du barnehagelivet fungerer, hva er opptimalt? 

foto: privat. En perfekt liten barnehagegutt og meg

 

Klemmer fra grubleren ^^,  

Så enkelt syr du en BARNEBUKSE

 
Steg for steg hvordan sy en barnebukse med strikk i livet og i beina

Dette trenger du:

 • stoff (bomull er det enkleste stoffet å sy disse av). 
 • strikk + en sikkerhetsnål til å tre strikken med
 • evt blonde om det er ønskelig
 • strykebrett og strykejern
 1. gå inn på MØNSTERET for å tegnet mønster i den størrelsen som måtte passe ditt barn. Mønsteret er en standar buksemal, siden denne buksen lages med strikk må du plusse på litt lengde oppe og nede til brettekanten. Ca 2cm ekstra i bunn og ca 3 cm på toppen. 
 2. Når mønsteret er tegnet, klipp det ut og legg det på stoffet som er brettet dobbelt. Når du klipper ut delene får du to deler. En til hver halvside av buksa. 
 3. finn beinet på buksedelene (den smaleste siden og gjør som øverste bilde til høyre -> legg stoffet med vrangen opp på strykebrettet, brett en kant ned ca 1cm stryk over og brett over en gang til ca 2 cm. Stryk over slik at det holder seg.
 4. så festes blonden på om det er ønskelig, hvis ikke gjøres det på samme måte uten blonde. Legg stoffet med retten opp på symaskinen og blonden oppå. Blonden plasseres nærme kanten, sy en rett søm på blonden hele veien 
 5. snu slik ar vrangen kommer opp, og sy en søm nærme kanten på bretten du lagde. Pass på at det blir så bredt i mellom disse to sømmene at det er plass til strikken i mellom. 
 6. fest en sikkerhetsnål på strikken og tre den igjennom denne løperen vi har sydd. 
 7.  Gjør det samme på begge beina, tilpass strikken slik at den blir passe stram til barnets fot og fest den med kappenåler slik at den ikke forsvinner inn i stoffet. Legg beina dobbelt med vrangen ut og sy beinet sammen. PS: IKKE SY HELT OPP, la det stå igjen ca 5 cm. Se bilde under.
 8. Når begge beina er sydd, finn framsiden av stykkene. Det finner du ved å legge stoffene flat  på bakken slik som bilde nederst til venstre viser. Da ser du at baksiden er høyere og litt smalere, mens framsidene er kortere og bredere. Legg fremsidene sammen, rette mot rett og sy sammen, hele veien. 
 9. Gjør det samme med livet som med beina, men lag kanten så bred at det blir plass til to strikk. Brett og fest med nåler før du stryker lett over. Om det er ønskelig med blonde, festes den på samme måte som på beina (legg stoffet med retten opp, legg blondet på og sy over) Sy føste søm nærmest kanten, andre søm nærmest brettekansten og den siste sømmen i midten, da er det lettest å få mellomrommene mellom sømmene like brede.
   
 10. Gjør det samme som på beina med å tre inn strikk i livet. Når strikken er strammet til ønskelig størrelse legges baksidene sammen, rette mot rett, og sys igjen. Da vil du få et hull i bunn, slik du ser på bilde under til høre. Dra beina fra hverandre som en spagat så ser du hvor du skal sy den siste sømmen.
 11. Tadaaa! Din bukse er FERDIG LYKKE TIL :D 

Håper virkelig dere setter pris på slike innlegg, for det er bra med jobb :P 

 

MØNSTER BARNEBUKSE

Phuu.. Da er det klart! 

Dette er mønsteret på bukse, ut i fra denne kan du lage forskjellige modeller ved å: gjøre den smalere, bredere, høyere på livet, kortere på beina, med ribb eller uten ribb. 

Her her dere noen eksempler på bukser jeg har sydd ut i fra denne malen:

Det du trenger:

 • matpapir på rull
 • penn
 • saks
 • målebånd/linjal
   

Her har dere alle målene du trenger for å tegne av et mønster i den størrelsen du ønsker, eller om du vil tegne av hele denne så du har i alle størrelser. 

Hvis du vil tegne bare en størrelse, gjør du følgene. Jeg valgte en tilfeldig størrelse --> 74 :

 1. Ta utgangspunt i den miste størrelsen. Str 56, sett opp noen kryss med de fire størte målene. Strek opp slik at du får en "firkant" 
 2. mål deg nedover for å få den riktige lengden på beina, og før på den riktige lengden som er i bunn (74 = 25.5 cm). Mål ut spissene fra 56 størrelsen. PS: den skal gå litt lengre ut bak en foran, slik at det blir god plass til stumpen.
 3.  + på 0.5 cm per ekstra størrelse fra spissene. fra 56 til 74 er det 3 str altså 0.5 x 3 = 1,5 cm 
 4. tegn en strek fra bunnen og opp til spissen på hver side
 5. oppe er det også + 0,5 cm større for hver størrelse. Pluss på dette og tegn rundt. 


 

Babymat med HVITLØK

Effektiv morgen, våknet før jentene idag, så mens jeg ryddet kjøkkenet begynte jeg å lage i stand middagen deres. I dag slang jeg på en liten vri, og jeg skal fortelle dere hvorfor. 

I går natt var Otilie veldig urolig fordi hun var så tett i nesen. Hun våknet i tid og utid, så hele den natten er bare "blure" for jeg var så trøtt. Hun ble en del bedre da hun sto opp, men da vi skulle legge henne igjen i går var hun potte tett igjen, og jeg måtte ta henne med ned for å ikke forstyrre søsteren. Jeg gravde meg ned i fryseboksen og fant frem morsmelken som jeg har jobbet så iherdisk med å samle opp ved siden av å fullamme tvillinger. Jeg måtte desverre gi opp melkekampen da jentene fylte 6 mnd, jeg hadde virkelig jobbet hardt for melka i en lang stund da, med amming hver andretime hele dagen/hvelden og punping 3-4 ganger i løpet av dagen + en gang om natten bare for å ha resere utoverdagen da det ikke var nok melk hos meg til to. Jeg savner ammingen veldig, men jeg er stolt av meg selv som klarte å amme to så lenge. Tilbake til der jeg falt ut, grunnen til at jeg fant frem morsmeken var så jeg skulle ha noe å spraye i nesen på lille gullet mitt. Var ei som mente at fryst mm ikke hjalp for tette neser, men det funket i hvertfall i dette hus så mer bevis trenger ikke jeg.  

Morsmelk er: 

 • antiflammatorisk
 • betennelseshemmende
 • virker smørende i slimhinner

Kan derfor brukes ved:

 • tettnese (drypes i nesen)
 • ørebetennelse (vaske ørene med)
 • øyebetennelse (dryppe i øynene)
 • og på små sår, rasker legningstiden. (legge på såret)

Så til selve retten: Gulrot, potet og hvitløk!Hvitløk er kanskje ikke det første alle tenker å ha i retten til babyen sin. Hvitøk er helt ufarlig å gi til små barn, og ofte elsker de denne spesielle smaken. Dette er også gjerne en urt man har liggene eller lett å få tak i. Enn annen årsak til at det er lurt å gi uter og krydder er for å vende barna til de samme smakene som vi spiser. Jo tidligere jo enklere er det å lære de til å like det. Grunnen til at jeg valgte å ha i hvitløk i dag er fordi hvitløk er en urt som har vært brukt medisinsk i mange tusen år. 

Hvitløk:
har over 400 forskjellige bindinger, hvor av 30 har en medisinsk virkning.
Urten virker:

 • antiseptisk
 • bakteriehemmende
 • appetittvekkende
 • fordøyelsesfremmende
 • krampeløsende
 • slimløsende
 • hostedempende
 • febernedsettende

Derfor er middagen til jentene i dag en skikkelig "bli frisk" kur :) Mosen kan også blandes med morsmelk for å sette kronen på verket. Jeg skal gi morsmelk i dag, men om de får den som drikke eller sammen med mosen vet jeg ikke helt.  Det spiller ikke det noen rolle, de får i seg antistoffene alikevel :)

 

#babymat

 


7 måneder gamle i dag!

Hipp hipp hurra for 7 måneders dagen jentene mine <3

Jeg husker så godt hvor lang tid alt tok da jeg gikk gravid, jeg har aldri følt at en uke kunne være så treg. Nå sliter jeg virkelig med å holde tritt med tiden. Dagene går så alt for fort, så fort at jeg nesten kan begynne å gråte om jeg tenker på det. Allerede nå savner jeg den koselig babytiden, selv om jeg gleder meg for hvert lille fremskritt de gjør. Det å være mamma er så unikt, tenk å kunne bli så stolt over at den lille babyen klarer å rulle over på magen for første gang. Eller så stolt over at barnet strekker seg etter noe og griper i det. 
Det å være mamma er så fantasitisk samtidig som det følger med så ufattelig mange bekymringer. Det går ikke en dag, en natt uten at jeg har noe å bekymre meg over. I natt våknet Otilie og var så tett i nesen, jeg var ikke sikker på om jeg turte å sovne igjen i tilfelle hun skulle slutte å puste. Den er ingenting som kan sammenlignes reddselen ovenfor sitt barn og ingen ting som kan måle seg med kjærligheten.

Det er ikke rart at tiden egentlig går så fort, det går aldri et minutt hvor jeg trenger å kjede meg lengre ^^, Tiden går fort i godt lag <3


Olivia er til venstre og Otilie til høyre på alle bildene :)

Det er mange grunner til at jeg elsker å være tvillingmamma, bilde over viser en av den <3 Krype inntil og sove sammen <3

 

Snakk om julestemning

I dag kom julen over meg! Virkelig! 

Dagen startet med en melding fra fotografen som lurte på om vi kunne komme i dag, måtte avlyse timen i går pga sykdom. Hun lurte på om jeg kunne reise å kjøpe noen brune strømpebukser til den ene fotoseansen. Men som tvillingmamma er det ikke bare å slenge ungen på armen og springe innom en butikk. Nei, skal jeg ut med dem må det planlegges ^^, Men siden de sov lang-luren sin før vi skulle dra så fant jeg frem det brune ullstoffet jeg hadde kjøpt og sydde to bukser i stedet ^^, 

Jeg husket ikke på å ta bilder hos fotografen i dag, så ingen snikpik derifra, men jeg kan si så mye at det kommer til å blir noen nydelige julekort i år. :) For jul var nemlig tema for fotoshooten i dag. 

BT ringte meg halv 3 og fortalte at han hadde reist hjem fra jobb fordi har var blitt så forkjølet. Jeg spurte hva han villa ha til middag og det eneste han kunne tenke seg var grøt. Så ja, nå står nissegrøten til kok, og peppekakkene er allerede smakt på til forrett!  

Barnelue til 1400,- ??

 

Wow, jeg kan ikke annet enn å skrive et innlegg om den populære barneluen fra Zebastian i Drammen, med en prislapp på hele 1400,-  som topper Side2.no om dagen. 

Jeg personlig kjenner jeg får bakoversveis av denne prisen. Luen er da vakker, men å bruke 1400,- på en lue som varer en sesong om man er heldig synes jeg er ganske ekstremt. Barn som har søle fra topp til tå er noe av det herligste jeg ser, et sikkert tegn på at barnet har hatt det moro. Jeg tviler på at de som kjøpe så dyre luer til sine barn hadde blitt veldig begeistret for å møte barnet sitt om h*n hadde brukt lua som bolle for å lage sølekake? 

Hensikten med en barnelue er at den skal være varm og beskytte ørene mot vind og kulde. Denne luen infrier nok disse kravene, men jeg trur alikevel ikke den er noe bedre enn en Reimalue til 299,- som har perfekt passform og vindtette ørelapper.

En annen årsak til at jeg stopper opp og måper over en barnelue til 1400,- er med tanken på hvor mye mobbing det er allerede på barneskoler. Skal de barna med foreldre som ikke har råd til merkeklær til barna sine i 3.klasse bli mobbet? Jeg trur vi som foreldre må være mer bevist på våre handlinger. Selv om vi synes denne luen hadde passet perfekt på et instagram-bilde, så kan denne luen være med på å lage mer bråk en "likes", det er jeg sikker på. Jeg husker selv hvor tidlig jeg ønsket meg merkeklær og mobil for å passe inn med de kule, tja jeg tenker jeg gikk i 6.klasse da. Hvordan er det da nå? Rekker ikke barna våre å begynne på skolen en gang før mote er et tema?

Hvem er det egentlig som handler disse luene, eller jakkene fra samme barnebutikk til 5000,- ? Det er vel ikke bare millionærer? Jeg tipper de aller fleste er mennesker med middels inntekt som kjøper seg status ved å hande dyre merkeklær. Hadde jeg hatt så mye penger at ikke hadde trengt å ense hva beløpet på kontoen var noen gang så kunne jeg nok handlet slike lukseriøse ting, men de ferreste har det slik. Jeg klarer i hvertfall ikke så finne en annen årsak til å køpe så dyre plagg hvis det ikke handler om status i samfunnet. 

Ved mindre vi gjør barna bevist på hva som er mote spiller det ingen rolle hva luen kostet for barnet, og jeg er sikker på at om de får velge akkurat den luen de selv vil ha en butikk med billigere luer så blir det like fornøyd hvis ikke mer fornødt med denne luen enn den til 1400,- Jeg tørr nesten ikke å tenke på hvor barna etter hvert legger lista om de er vandt med å få en lue til nesten to dagers inntekt. Trur ikke luksusfellen på TV3 går av moten med det første. 

Sorry, jentene mine, her får dere hjemmesydd. Da kan dere heller få en lue i rosa, lilla, hvit og grønn. Jeg håper rett og slett jeg aldri får så mye penger at jeg synes det er greit å kjøpe så dyre klær til barna mine. 


Hjemmesydd: boddyer, luer og min genser ^^, 

Ha en strålende dag <3

EN HALV MILLION sidehenvisninger, snart 2.mnd gammel blogg!Shit, folkens! Jeg kan nesten ikke tru det.I dag bikket sidehenvisningstallet for denne bloggen 500 000, en HALV MILLION.
Jeg startet å skrive denne bloggen 16.09.13. Om 5 dager fyller den med andre ord to måneder. Grunnen til at jeg begynte å blogge var fordi jeg daglig møtte så mange spørsmål om hvordan livet som ung og ikke mist tvillingmamma var. Kanskje ikke så rart, vi er 2 % som får tvillinger, så selv om de fleste kjenner til noen tvillingfamiler så kjenner man kanskje ingen nært. Jeg registrerte også at det generelt var svært lite kunnskap der ute, de som kom med påstander om ting de hadde hørt stemte gjerne ikke. Derfor slo jeg til, opprettet en blogg og tenkte det kunne være en fin måte å fortelle de rundt meg hvordan hverdagen fungerer, jeg hadde ikke i min villeste fantasi trudd at jeg skulle havne på topplisten til blogg.no etter 8 dager. 

Bloggen har nå blitt en stor del av livet mitt, og det er fordi jeg får så utrolig mye fin tilbakemelding, tips og andres erfaringer. Jeg føler at mammarollen min vokser sammen med bloggen fordi jeg lærer så mye nyttig av dere lesere hver dag. I tillegg er jeg en person som må ha noe å gjøre, og da passer det fint å få inn litt "jobb" i hverdagen + at når jeg går hjemme hele dagen så er det veldig hyggelig å ha noen og "snakke" med utenom de to små som bare snakker "babyspråk"  :) 

Jeg vil bare takke alle sammen for at dere finner denne bloggen verdt å ta en titt på. 

Jeg får feire med litt klesbretting, før biff som min kjære kom hjem med :D 

Vinner av rangla, + det jeg driver med i dag.

 

Da var giveawayen over for denne gang, og det heldige vinneren ble ...


IDA KRISTINE BJØRGAN
Send meg en mail: tussi_skoli@hotmail.com

Gratulerer så mye ^^, 
Om du ikke ble den heldige, men ønsker en slik rangle allikevel kan du gå inn på bloggen til SMOKKELINE 

...........................................................................................................................................................................................................................................................................

I dag er det kanskje en blåmandag for min del. Jeg har egentlig hatt en super dag så langt med humøret på topp, men jeg har vært tidenes vimsehue. Haha. I går da jeg laget den hjemmelagde maten til jentene som jeg skrev om her, så satt de på kjøkkenet sammen med deg i hver sin stol, og som de synkroniserte tvillingene de er så bæsjet de samtidig, og begge to klarte å bæsje seg ut av blæia!! Jippi, begge stolene var fulle av bæsj. Så i dag fikk jeg montert fra hverandre stolene, slik at jeg kunne vaske det underste trekket også. Det er en stang som jeg ikke får av på de, utrolig teit, så derfor kan jeg ikke slenge de i vaskemaskinen. Derfor puttet jeg de i badekaret, helte på såpe og gikk ut med jentene i vogna. Ja, jeg kom vel tilbake etter en halvtimes lek med Tyra og lurte på hva lyden fra badet var. Shiiiitt. Vann overalt.... Heldigvis tok jo gulvsluket unna, men jeg holdt på å sortere klær etter farger som skulle på vask, så det lå på gulvet, og er nå kliss klass vått :P 

Egentlig skulle jeg tatt en tur og rydda litt på kjøkkenet, meeen jeg fant et prosjekt som avledet det hele. Det er på tide å bytte ut det utbrukte salongbordet vårt, og jeg var så heldig at jeg fikk mamma sitt da hun har kjøpt nytt. Jeg synes selve bordet er veldig lekkert, men jeg er ikke så begeistret for furufargen, så derfor holder jeg nå på med å pusse det ned før jeg skal male det hvitt ^^, Gleeeder meg til å vise dere det ferdige resultatet. Ha en forsatt fin mandag, plutselig er det fredag igjen :)

 

Så enkelt kan du lage hjemmelaget babymat

Denne helgen har vi hatt ernæring på skolen, og jeg er såå inspirert! Jeg har lært så utrolig mye, og jeg er virkelig klar for å gi barna mine er god start med hjemmelaget mat :)

Det beste med det hele er at det er super lettvindt og fort gjort. 
Jeg bruker Philips Avent sin dampenhet og hurtigmikser, som først damper råvarene slik at de blir møre og "kokt" før de blendes i samme maskin. Kan virkelig anbefales. Jeg er av den typen som trenger at ting går kjapt og er enkelt å bruke, ellers mister jeg motet. Noen som kjenner seg igjen ? 

Se hvor enkelt det er :)Først av alt må jeg vise dere hvordan en tvillingmamma får tid til det hun må ta seg tid til. Olivia og Otilie er fint plassert på kjøkkenet sammen med meg, og mens jeg lager middag til BT og meg lager jeg også mat til jentene :) 

Skjer opp råvarene du skal ha i retten og putt de opp i beholderen.  (denne rette består av gulrot, søtpotet og litt avokado -> en god blanding for å få mange næringstoffer, karbohydrater og fett i retten)På baksiden fyller man på vann, det blir da brukt når maten skal dampes. Sett på lokket til beholderen og sett den på hode i blender/damhenheten. Vri om hjulet foran til venste. Det var det. Da dampes maten slik at den blir mør. Det følger med en bruksanvisning og et hefte med oppskrifter som forteller deg hvor lenge råvarene skal dampes. Poteter trenger lengre tid enn for eksempel epler fordi de er hardere. Om man er usikker på om maten har dampet lenge nok kan man stikke en kniv i en av bitene og se om den er blitt myk. Om damenheten går tom for vann stopper den automatisk og piper. Mens rett én dampes (med poteter tar det ca 15 min) kan du gjøre klar neste rett. (Hos meg ble det en dessertrett av eple, mango og en skje coccosmel for å få litt fiber inn i desserten)Når råvarene er dampet ferdig, snur man bare beholderen riktig vei og vrir til høyre, da blendes maten til en deilig og klumpefri babyrett. SÅ ENKELT ^^, 

Når maten er ferdig heller jeg de over i disse geniale beholderene, som også er fra Philips Avent. De kan fryses og varmes. Har skrukork og kan i tillegg kobles til brystpumpe og få på tåteflasketupp som babyen kan drikke melken rett fra beholderen. 

Jepp, så da vet dere hvordan jeg lager hjemmelaget mat til snuppene. De vil ikka ha noe annet enn hjemmelaget mat så jeg er virkelig glad for at jeg har denne maskinen. 
Et lite tips: en rett som for eksempel potet og gulot, eller potet og brokkoli som er den siste retten jeg lagde i dag kan blandes sammen med litt mormelk eller morsmelkserstatning før servering om man ønsker å endre på konsistensen. Da får man en veldig god babystappe til barnet.  

Her finner du Philips Avent dampenhet og hurtigmikser  

Her finner du Philips Avent beholdere

 

Ull er GULL

 

Jeg handler for det meste alt stoff på Stoff&Stil fordi de har så utrolig godt utvalg og rimelig priser. Men akkurat ullstoffer til de minste har de ikke. Jeg satt å lette en stund på nette før jeg plutselig kom over Janusull.  De selger ull på rull som er perfekt til å sy myke barneklær. Jeg bestilte noen stoffer og de kom i posten to dager etter. 

Nå er et resultat ferdig, første gang jeg syr body i mitt liv, uten mønster, tegnet bare av en annen body, klipte ut stoff og sydde i vei :) 

Topp til tå i matchende hjemmelaget-ullsett. Olivia viser frem første ferdig sett:Hva synes dere? 

Til uken lover jeg å legge ut mønster og oppskrift på bukse her på bloggen. 

Tyra - Vår rottweiler

 Jeg tenkte å presentere Tyra for dere.
Tyra er en ren rottweiler, men hun er liten til rasen å være, hun veier 35 kg. Tyra fylte akkurat 3 år, og er den perfekte gårdshund. På gården får hun gå fritt rundt, og det hender hun er en tur og hilser på naboen^^, 
Hennes personlighet er barnslig men utrolig fortrolig og snill. Hun elsker alt og alle, hennes bestevenner foruten om oss er den ene katten vår og hesten min, samt naboens hund. Hun blir så lykkelig om det kommer noen på besøk som hun kan stjele litt koser av. Det beste Tyra vet er kos, gå på turer og løpe etter baller, eller ATV'en til BT når han kjører rundt på jordet. Jeg trur ikke den hunden her kan bli sliten.

Etter at jeg begynte å være såpass mye hjemme har hun virkelig funnet sin flokk, og er blitt tidenes mammadalt. BT synes dette er litt dårlig gjort og har begynt å si at han trenger en ny hund fordi "Tyra virker ikke!" haha. Tyra har meg som sjefen og BT som bestevenn, så hun er mye mer leken med han, men mye mer kosete med meg. 

Vi stilte aldri et spørsmål om vi skulle omplassere Tyra fordi vi skulle få barn, vi ville se hvordan det fungerte. Det har gått veldig bra, til tross for at rasen har hatt en rykte på seg til å kunne bli sjalu. Hun virket litt deprimert med en gang jentene kom. Vi fikk henne ikke til å leke inne, og hun så på en måte lei seg ut. Som om hun hadde mistet 1.plassen sin. Det var kun når jeg tok henne med ut på tur hun kom tilbake til sitt gamle lekende jeg. Dette varte i et par uker, men nå er hun seg selv igjen. Hun synes jentene er topp og hun følger med på alt som skjer. Gråter de må hun bort å se til at de har det bra. 

Denne rasen har på seg et dårlig rykte, personlig mener jeg at hundene blir som eierene vil ha dem! Så det er ikke rasen det er noe i veien med, det er menneskene som eier dem. 

En liten historie om det dårlig ryktet:

"en varm sommerdag kom det to damer på døren, jeg holdt på med klesvask og siden døren sto åpen kom Tyra meg i forkjøpet. Hun løp ut om møtte de to eldre damene med stor entusiasme. Da jeg rakk å komme meg til døren sto hun i mellom damene overlykkelig fordi hun hadde 4 hender som klappet på henne. Damene syntes hun var så nydelig og spurte hvordan hund det var. "Det er en rottweiler" svarte jeg. Da brøt det ut av det ene damen "nei, gud, hadde jeg vist det hadde jeg blitt livredd"

Redd for hva? Denne koseklumpen her? ^^,  Tvillingfakta

 

Siden jeg er i situasjonen så vet jeg kanskje litt mer om tvillinger enn gjennomsnittet, derfor ønsker jeg å dele litt av denne fascinerende verden med dere :)

Det finnes eneggede og toeggede tvillinger:
- eneggede tvillinger kommer fra et egg som er befruktet med en sædselle, men som ved en tilfeldighet deler seg til å bli to embryoer (foster i tidlig stadie) Disse tvillingene kalles også monozygote (identiske). 
- toeggede tvillinger kommer når kvinnen har sluppet to egg ved eggløsning og begge eggene er blitt befruktet av hver sin sædcelle. (med unntak at prøverørsbefruktning) Disse tvillingene kalles da dizygote (ikke identiske)
- av alle fødsler i Norge er ca 2 % tvillingfødsler  

Toeggede tvillinger:
- utgjør ca 75 % av alle tvillingpar i Norge
- kan være: gutt & gutt, jente & jente, men ca 50 % er kombinasjonen gutt & jente
- kan vær like ulike som et vanlig søskenpar  
- kan være arvelig
- forekommer oftere ved økt alder (35-39 år) eller overvekt hos kvinnen, ved hormonbehandlig og prøverørsbefruktning. 
- toeggede tvillinger i magen: ligger i hver sin fostersekk og har hver sin morkake, i noen tilfeller kan det se ut som de deler morkake, men det skyldes da at morkaken har grodd sammen. 

 

Eneggede tvillinger:
- utgjør 25 % av tvillingpar i Norge
- er alltid av samme kjønn (med unntak av noen svært få tilfeller)
- har likt DNA
- man kan i noen tilfeller se allerede i magen om man venter eneggede tvillinger, men det behøver ikke være tilfelle: 
- hvis delingen av egget skjer innen de 3 første dagene etter befrukting vil tvillingene få hver sin morkake og ligge i hver sin fostersekk. Skjer delingen av egget mellom dag 3 og dag 8 deler gjerne tvillingene morkake, men ligger i hver sin fostersekk. Skjer delingen av egget mellom dag 8 og dag 14 etter befrukting deler de morkake og havner i samme fostersekk. I noen få tilfeller skjer delingen senere enn dag 14, og det er da det blir skapt siamesiske tvillinger (tvillinger som er grodd fast i hverandre)
- det er kun hvis tvillingene deler både morkake og ligger i samme fostersekk at man kan vite at tvillingene er eneggede med sikkerhet før de blir født. 
-  25 % av eneggede tvillinger er speiltvillinger

speiltvillinger:
- er alltid enegget
- finnes i store variasjoner, de miste speilingene gir utslag i at hårveren går hver sin retning, fødselsmerker på hver sin side og at tenner kommer først på motsatt side av den andre tvillingen
- større speilinger kan være at den ene blir venstrehendt, mens den andre blir høyrehendt.
- de aller største speilingene som tilhører sjeldenhetene er hvor den ene tvillingen får organer som enten er speilet (står feil vei) eller på feil side av kroppen. 

Til slutt en liten "funfact" til alle dere der ute som venter tvillinger:

"det er ikke uvanlig å legge på seg 30 kilo under et tvillingsvangerskap. Det skyldes to babyer, to morkaker og dobbelt fostervann. Men ikke fortvil. Ved tvillingamming, brennes over 1800 kalorier i døgnet, en god del mer enn ved kun et barn. Så ingen grunn til panikk" 

;) 

 

blogglisten_3ec10dece761dab457c0dce9f341e7dc 

 

ØDELAGT AV BABYMAT PÅ GLASS

 

Det var kanskje en sterk overskrift, men det føles faktisk ut som jeg har ødelagt Otilien min etter at jeg prøvde å gi middag på gass fra butikken. Begge jentene mine har alltid vært kjempe matglad og de har elsket grøt i forskjellige varianter og alt av frukt i noen mnd nå. De gaper og vifter med armer og bein under mattid. Frem til sist uke. Jeg har begynt så vidt begynt med middager, og jeg tenkte det var lettvindt å kjøpe middagsglass fra butikken de første gangene. Nå angrer jeg veldig på at jeg gjorde det. For det har resultert i at Otilie nekter å åpne munn når jeg kommer med skje. Jentene brakk seg som bare det av middagsglassene, og jeg har jo lest at det tar litt tid før de lærer seg å like smakene. Men ærligtalt, hvordan får de vanlige middagsretter til å smake kattemat? 

Jeg synes det er kjempe leit at Otilie ikke lengre vil ha mat med skje. Selv grøt som hun bøttet ned på før vil hun ikke lengre spise. Hun blir bare frustrert og gråter samtidig som hun prøver å knipe igjen munn. Hun til og med smiler med knipende munn hvis jeg prøver å få henne til å le med skjeen foran ansiktet hennes! 

Så i dag har jeg kokkelert med min mye dampkoker og blender fra Philips Avent. Så lettvind. Så sunt og så  mye bedre. 

Jeg har alltid hatt en plan om å lage mat selv, men bare testet litt med ferdigglass. Grunnen til at jeg ønsker å gi barna mine hjemmelaget mat er mange.

Det er langt sunnere, jeg vet akkurat hva maten inneholder og jeg utelokker fargestoffer og stivelse, sukker og salt som det blir tilsatt i ferdigprodukter. Jeg kan la de lære seg til å like hver ingrediens hver for seg selv, i stedet for å alltid få 3-4 ingredienser brandet i en grøt slik at alt smaker likt. Det er BILLIGERE, selv om et glass ikke koster allverden er det laaangt billigere å lage mat selv. Det lønner seg da å lage større posjoner og fryse ned, da har man alltid mat liggende klar til bruk. Hvis man lager maten selv er det også lettere å bevare de gode mineralene og vitaminene i grønnsaker, fruk og kjøtt. 

Når jeg lager mat i blenderen fra Philips Avent så damper jeg først ingrediensene, så blendes det til babygrøt. Dette holder mye bedre på de gode ingrediensene enn hvis man for eksempel koker opp grønnsakene. Jeg ble også så glad da det fulgte med et hefte sammen med blenderen/dampenheten som gir masse informasjon om mat til småtroll og i tillegg 10 oppskrifter fra små til litt eldre.

Jeg fikk den nye kjøkkenfavoritten i går, og jeg skal si jeg gledet meg til å lage mat i dag. Måtte prøve ut litt forskjellig. Og det var så lettvindt å bruke den, kan virkelig anbefales. Om det er ønskelig kan jeg skrive et innlegg om hvordan den fungerer, men jeg tar det ikke med her da det blir for langt innlegg.

Jeg har også testet å gi tvillingene to av rettene jeg laget i dag. Potet og gulrot + eplemost til dessert. Det tok litt tid før jeg fikk Otilie til å tørre og smake, men hurra, jeg fikk faktisk i henne noen skjeer!! Nå håper jeg at matgleden hennes etterhvert kommer tilbake. Olivia synes også denne maten var supergod :D Blir litt stolt når de liker hjemmelaget sunn mat bedre enn ferdigmat, men spør du meg er det jammen ikke rart...

Et resultat av dagens matlaging:

potet, brokkoli og courgette

potet og gulrot

eplemost

banan og mangomost

Hvordan tenker du når det kommer til mat til små barn?  

TWINSA i hjemmelagde PYJAMASER =D

 

Jeg har så mye stoff og så mange syplaner om dagen at jeg skjønner ikke helt hvordan jeg ska få til alt sammen ^^, I går fikk jeg en ny posjon stoff i posten - nydelig babyullstoffer :D Så her går symaskinen/overlocken varm om dagen ^^, 
Håper ikke dere går lei av syprosjektene mine. Er litt (les: veldig) stolt av meg selv som har lært å sy, så da må jeg vise det frem. Hihi  

Det er ikke ukjent at det å få barn koster mye penger, så jeg prøver å spare der jeg kan spare uten at det skal påvirke barna mine. Derfor er det helt perfekt å sy klær selv. De vokser ut av klærne fortere enn jeg rekker å ta meg en dusj. Haha. 
I dag har jeg sydd ferdig to pysjamaser til gulla mine, rosa med blonder akkurat slik jeg liker det. Det er jo det aller beste med å sy klær selv. Du får det akkurat slik du vil og det er ingen som har maken :D

Etter å ha regnet ca pris på hva jeg måtte ut med på disse så kom det totalt på 60,- = 30,- per pysjamas. Lommeboka mi roper: TOMMEL OPP  !! 

"jeg har funnet lykken i livet, meningen og verdien" <3

I morgen kommer det en giveaway på bloggen, så da er det bare å glede seg og vente i spening på hva det er ^^,  

PS: det er mange som lurer på hvordan jeg lager disse og ønsker å prøve selv. Denne pysjamasen kan du faktisk lage. Jeg har lagt ut MØNSTER og FREMGANGSMÅTE, bare brukt et annet stoff -> jersey økologisk bomull, og ribb til armer- og beinendene

Hvis du liker det nye plagget trykk på "likerknappen" under :D

 

HJEMMELAGET GENSER med NOV-BART

 

I går var jeg på Stoff & Stil og handlet inn nye stoffer. Jeg har fått meg overlock maskin, så da kløødde det i fingrene etter å få satt seg ned med et nytt prosjekt. 

Jeg har aldri sydd noe til meg selv før, jo forresten, en kjole på ungdomskolen som ble regne fiaskoen. Haha. Men foruten om det aldri. Men så ble jeg fristet til å prøve, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med resultatet av min november-barte-gensener ^^, så det blir nok ikke siste plagget jeg skal sy til meg selv. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva synes dere? 
Genseren er laget av Isoli ruet, farge sant. Det er som et tynt jobbebukse/genser stoff, med pusete innside. På armer,  i hals og bunn er det ribb stretch, farge sort + bløt sort blonde på skuldrene. 
Om du ønsker å prøve og sy en slik genser selv finner du oppskriften til Stoff&Stil her . Jeg laget en blanding av de. Ribb i bunn, men lengre enn genseren og med blonder :) Hvilket stoff du bruker er så klart valgfritt. 
Ps: jeg lagde også rynke oppe i halsen, det er ikke i oppskriften.  

Håper dere finner inspirasjon i det jeg lager :)

<3 Ha en fin dag godtfolk <3 

SJOKKET over at det var TVILLINGER!

 Det å sette seg inn i den opplevelsen av å få vite at den ene babyen man venter er to er rett og slett ikke mulig før man selv opplever det. BT og jeg hadde snakket veldig mye om det å få tvillinger, og vi hadde tøyset en del med det til andre. Grunnen til dette var fordi BT har tvillinger i familien, men selv om han har det så skal ikke det gi oss noen større sannsynlighet for å få tvillinger enn et hvilket som helst annet par. (hvis du lurer på hvorfor kan du lese om tvillinger og arv her)  
Dagene før ul la jeg ut et bilde av magen min på fb, og da fikk jeg kommentarer:

"Kult bilde! Lykke til i morgen, gleder oss til å høre hvor mange som er der inne  hi hi Klem fra tante "

"Jeg tipper 2, hehe "
"j
a enten to el så har du regna feil på termin  blir spennende i morra da " 
"He he ja det der er nok tvillinger kanskje trillinger 

Selv tenkte jeg at jeg hadde tatt bilde i en vinkel som gjorde at magen kanskje så litt større ut enn den egentlig var, og var helt sikker på at det lå en aktiv liten gutt inne i magehuset. 

Beskjeden om at det var to der inne ga meg et sjokk. Jeg begynte å gråte, samtidig som jeg viste at jeg måtte være glad så jeg lo imellom gråtehiksta. Der og da hadde jeg bare lyst til å være helt alene og hylgrine, men det gikk jo ikke det siden jeg lå der med jordmor og min kjære, kjenner du til følelsen? 
Den første tiden var preget av uendelige bekymringstanker. 
Nå i etterkant lar jeg meg irritere av alle som sier at de er glad de ikke har fått tvillinger. Det er nemlig ufattelig mange som sier dette rett i fjeset mitt.. Det er faktisk like dumt og slemt som at jeg skulle sagt til dem, "jeg er så glad jeg ikke har fått DITT barn, det trur jeg ikke jeg hadde orket." - Tenk på den du!

Men tvillinger er vist ikke ønskelig av alle, og jeg var jo redd selv. 
Det var det dette sjokket handlet om, reddselen, uvitenheten, hvordan i alle dager skulle lille unge meg klarer å ha ansvar for to stykk på en gang. Dette var fryktelig skummelt og HELT uvirkelig. Jeg synes også det var vanskelig å forstille meg at det var to stykk baby inni magen min. 

Selv den dag i dag med tvillinger på snart 7 mnd, synes jeg det hele er helt uvirkelig. Noen ganger skjønner jeg ikke at jeg kan ha to barn. At kroppen min har klart å lage de to helt perfekte klumpene med armer og bein som ligger å spreller foran meg.

Jeg skal fortelle dere hvordan det er å få tvillinger: Jeg vet kun om en mamma som er mer stolt enn meg, og hun klarte fillern meg å få firlinger ^^, Det å få et barn er fantastisk, ingen tvil om det, tenk da på hvordan det er å få to ? Trur du det blir slitsomt? Tvert i mot, det blir enda mer fantastisk. Øynene mine fyller seg med tårer opptil flere ganger om dagen når de tar tak i hverandres hender, snur seg i mot hverandre og legger håndflatene sammen. Når den ene legger hånden på kinnet til sin søster når hun gråter eller når de deler tommeltotten med hverandre. Så klart møter man på hindringer når man har to, men det gjør man også med en, hindringene er bare litt forskjellige. 
Barnebursdag til Solveig på 2 :D

I dag har vi vært i bursdag til datteren til min søster. 
Hun er såå glad i O & O, og det er så moro å se henne kose og stelle med snuppene.

Jeg hadde så klart med meg hjemmelaget gave, tre hjemmesydde plagg som jeg endelig kan vise dere : 

Den søte uglebuksa som sikkert mange av dere har sett før, siden jeg har sydd denne til tvillingene

 Fleecebukse til kaldere tider :D

Se på de jentene her da. Verdens fineste jenter spør du meg :D 

BT og Sol leker ^^, Tilslutt et bilde av Sol iført det siste plagget jeg har sydd til henne: apepysjamasen. Hun var så fornøyd og hoppet rundt som en liten apekatt da hun fikk den på seg! 

Ha en fortsatt fin kveld, og en god ny uke i morgen :D


 

RETT ELLER GALT??

Hjelp!! 

Som førstegangsmamma skal man møte på mange spørsmål om oppdragelse, jeg innrømmer gjerne at alt ikke er like enkelt. Det følger tross alt ikke med en bruksanvisning når vi får barn. 

Nå står jeg ovenfor spørsmålet om bruk av TV eller ikke. Og jeg ønsker at alle som leser dette innlegget sier sin mening om dette, både de som kun har erfaring hjemmefra og de som er utdannet innen pedagogikk som kan fortelle meg hva som er pedagogisk rett.

Jeg vil ikke at mine barn skal sitte å se på tv, de skal heller ikke sitte inne å spille data eller tv-spill i mer enn avtalte tider! Mine barn skal ut og leke, slik BT og jeg har vokst opp. Jeg husker godt jeg synes mamma og pappa var strenge da jeg kun fikk lov til å spille data i 30 minutter om dagen, men i dag er jeg glad for at de satt slike grenser. Jeg satt aldri stille som liten og var veldig kreativ når det gjaldt å leke og finne på ting.
"Man går aldri tom for kreativitet, det er når den dyrkes den vokser! "Grunnen til at jeg må spørre om dette spørsmålet er fordi jeg i et par anledinger ha satt de i vippestolen og satt på disney junior, mens jeg springer på kjøkkenet for å lage mat til de. Dette er de gangene hvor de er sultene og det ikke hjelper å si, "mat kommer om 3 minutter", for når de blir sultene er de sultene NÅ og blir rasende. De skjønner jo ikke hvorfor jeg går, de merker bare at magen fremdels skriker etter mat. Som regel klarer jeg å ligge dem i forkjøpet slik at de ikke rekker å bli så sultene, men det er ikke alltid det passer seg slik. Et eksempel er på morningen når de våkner og det er 12 timer siden de spiste sist. 

Jeg kunne så klart latt de gråte, men jeg orker ikke det, det skjærer i mammahjertet mitt når de gråter. Jeg synes ikke det er riktig at de skal bli så lei seg når de ikke kan forstå at jeg bare går for å lage mat til de. 
Jeg har det nok kanskje litt vanskeligere fordi de er to også. Hvis en blir lei seg, mens den andre er fornøyd tar jeg henne på armen med meg inn på kjøkkenet og lager mat, men med to er det rett og slett umulig for jeg er ikke skapt med flere hender. 

Når jeg da setter de i vippestolen og setter på TV blir det umiddelbart helt stilt. De kikker, spreller og prater i begestring til alle fargene, bevegelsene og musikken på TV. Når jeg kommer tilbake med maten skrur jeg av TV igjen. 
Jeg vet ikke helt hva jeg selv synes om denne metoden. Jeg synes det er mye bedre at de blir distrahert enn at de gråter, men så synes jeg det er "galt" å sette de foran TV. Jeg er redd for at det kan bli for enkelt å sette de der, og det vil jeg ikke. Jeg trur også at det ikke tar lange tiden før de skjønner at om de gråter så får de se på TV. Og da mener jeg det er het galt å bruke TV. 

De har kanskje blitt satt foran TV 5-6 ganger, så det er ikke slik at dette har blitt en dagligdags vane. Det er vel også derfor jeg lurer på hva dere mener, om det er rett eller galt. 

En annen ting jeg har tenkt på er: om det er fyr i peisen kan jeg sette de i vippestolen foran den og det er like spennende å se på flammene som å se på TV, det rare er at dette tenker jeg er veldig pedagogisk rett.. Haha. For å se på flammene, det må være lov, men TV er litt fyfy. Prinsippet går jo egentlig ut på det samme, om at jeg avleder oppmerksomheten til maten er klar. Hjelp meg å finne svaret på mitt lille dilemma, eller kom med andre gode forslag til hva jeg kan gjøre i stedet :D

Ha en fin søndag i høstværet! 


 

HELGEKOOS :D

 

Et lite innblikk i min helg så langt! Deilige deilige helg <3 

I går var vi hjemme hos mamma og Lars (samboer). Der fikk vi servert det vi kaller Larspizza som er tidenes pizza, og siden det var halloween på torsdag var det kjøpt inn mye rart halloweengodt^^, Blandt annet en blå kjærlighet :P Dette var en koselig kveld med oss 4, min søster med kjæreste og datter pluss mamma og Lars :D SEEEE HVA JEG HAR FÅTT MEG :D OVERLOCK maskin, nå skal syingen tas til nye høyder, jeg klarte nesten ikke å få lagt meg i går kveld, tiihii :)

Til morgen i dag fant jeg ut at jeg ville prøve å sy en lue, så da heklet jeg sammen noen snorer og satt meg foran GLISET (overlock maskinen) Dette ble resultatet, Fin? En liten flaggermus lue ^^, Til middag ble det skikkelig helgekos, hjemmelaget burger ^^, Nam nam, mye bedre og litt sunnere ! Tommel opp.. BT har fyra i kveld da! Pjuuuu, ikke noe særlig varmt ^^, 30,9 grader resulterte i bare bleiekos på jentene før legging

Nå drømmer jentene søtt, så da er det nok tid for filmkveld for far og mor. 
I morgen skal vi i barnebursdag til vår lille niese som fylte 2 år på halloween :)

Ha en fortsatt fin helg alle sammen  

Nesten 100 ÅR GAMMEL DÅPSKJOLE

8.September døpte vi jentene våre i samme kirke som min kjære og jeg er døpt og konfirmert i. 
Vi hadde en strålenede dag, solen skinte og det var rene sommeren. Jeg skal ikke trøtte dere så mye med selv familieselskapet, men jeg har så lyst til å vise dere dåsprinsessene <3 Vi har nemlig vært å tatt bilder av jentene hos Kamilla Weiglin i kjolene sine. Jeg er veldig fornøyd med å ha slike bilder, for bildene fra selve dåpen med alle familiemedlemmene sammen med jentene så synes jo ikke kjolene så godt. 
Jeg er også veldig stolt av kjolene våre, så da synes jeg det er moro å ha noen vakre bilder av kun de i de vakre plaggene :)

Litt kjolehistorie må med.

Otilie, førstefødt, fikk bære den eldste kjolen. Kjolen er om ikke lenge 100 år gammel. Det var min oldemor som først hadde sydd den til sin konfirmasjon. Da hun fikk barn sydde hun den om til en dåpskjole. Det er utrolig gøy å vite at 5 generasjoner har brukt den kjolen. Gud vet hvor mange som er døpt i den da både tanter, tremeninger, kusiner, bestemor, mamma, jeg osv er døpt i nettopp den kjolen. Det er verdifult <3 

Desverre hadde ikke BT sin slekt en familiekjole. Så derfor tok mamma på seg oppdraget og sydde en ny til deres familie. Derfor fikk Olivia på seg en splitter ny kjole som jeg håper kommer til å bli like mange år gammel. Jeg var så klart veldig stolt av denne kjolen også siden mamma hadde sydd den. Hun er så flink ^^, 


Otilie til venstre med den gamle og lange kjolen, Olivia til høyre :D

Sydd JULEKJOLE til twinsa :D

Jeg begynte å sy denne sommeren. Grunnen til dette var fordi jeg syntes det var stas å kle jentene i klær som ikke alle andre hadde. Jeg har ikke tatt noe sykurs eller lignende, men jeg har en mamma jeg kan spørre om jeg lurer på noe, ellers lærer man masse av å føle seg frem :D

I går så jeg plutselig for meg en liten julekjole jeg hadde lyst til å sy, så jeg satt meg ned med papir og penn og tegnet ut mønster til kjolen. 

I dag var jeg klar for å sy, og på dagslurer til snuppene rakk jeg å bli ferdig med en :D Det er mange som sier til meg at de skulle ønske de også kunne sy. Jeg trur at alle kan om de bare vil, jeg kunne ikke sy for 6 mnd siden jeg heller, men nå syr jeg det jeg har lyst til å sy ^^, Håper jeg kan inspirere andre til å sy unike klær :D 


Otilie viser frem kjolen ^^, 

DET DU IKKE VISTE OM GRAVIDITETEN

Er du en som meg som trudde at det å bli gravid skulle være som en rosa sky? Hahahaha.. Jeg husker så utrolig godt mine forventninger om det å gå gravid, som viste seg å ikke være helt slik jeg hadde fantasert om!
Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg møtte på situasjoner jeg aldri hadde hørt om før, men om jeg søkte det opp på nettet skjønte jeg at det var helt normalt for gravide kvinner.
Jeg fant ut at det er mye som ikke blir snakket om!


foto: privat. Tatt av magen min i uke 31 :)

Du vil garantert ikke oppleve alt jeg nevner under her  da jeg har prøvd å få med det meste av uventede situasjoner, men jeg kan garantere deg at du kan krysse av for flere. Noe er hentet fra min egen graviditet og restenen er hentet fra nettsider og folk rundt meg

Du oppdager antagelig ikke at du er gravid fordi du føler det på deg. Du tar en test fordi mensen uteblir

Du blir så trøtt at du føler du kan sovne stående

Du begynner å svette mer, og puste tyngre

Du vil oppleve å bli nummen i armer og bein, du vil våkne om natten fordi armen har sovnet. 

Du vil oppleve å få masse kramper i leggene, som er så vonde at du spretter opp av senga midt på natten og prøver å få tråkket foten ned slik at krampen forsvinner

Du oppdager at du ikke kan sove verken på mage eller rygg, det virker kanskje ok for noen, men når du gjør dette i så mange uker skal jeg love deg at hoftebeina begynner å svi litt etterhver. 

Du får tett nese uten å være forkjølet, og begynner å snorke

Brystvorta utvider seg og blir mørkere

Forbredende melkeproduksjon begynner å komme i gang lenge før du får babyen, det er ikke uvanlig å måtte bruke innlegg i bh for å unngå lekkasje mange uker før terminen, denne væsken som kommer ut ligner ikke på melk men heller som et blankt klissent sekret.

I takt med at magen vokser, får du kløabstinenser på magen. Det er helt utrolig hvor mye det klør når huden strekkes 

Mat smaker mye mer, og noen ting smaker ikke i nærheten av hva det gjorde før

Enkelte lukter kan få deg til å kaste opp

Du får sure oppstøt, det vil si du begynner å gulpe slik at du får den herlige spysmaken i munn mange ganger om dagen

Andre lukter får du hekta på og kan gå å sniffe på dagen lang

Du TISSER PÅ DEG! Haha. Jeg husker så godt da jeg gjorde dette første gang. Så glad jeg var for at jeg var hjemme i det øyeblikket. Jeg nøys og i samme øyeblikk kjente jeg at jeg ble våt nedentid, jeg trudde nesten ikke mine egene øyne da jeg oppdaget at jeg hadde tisset på meg. 

Du trur du holder på å tisse på deg og løper på do, når du sitter på ramma kommer det 10 dråper

Du våkner flere ganger i løpet av natten for å tisse, ja til og med i starten av svangerskapet da det er hormonbetinget 

Kjønnsleppene blir fylt med blod som gjør de mørkere og hovende

Du produserer mye mer utflod enn normalt, så mye at det faktisk er lurt å bruke et truseinnlegg

Du får pigmentflekker, synlige blodårer, åreknuter og strekkmerker på de mekligste steder. Strekkmerkene trenger ikke komme først på magen eller puppene som en tenker er det som vokser, neida de tegner deg gjerne først på låra.

Du kan få hårvekster på mekelige steder, veiviser, skinnskjegg og bart for eksempel. 

Håret på hodet kan også endre seg, dette kan skje før og etter fødselen. Du kan få krøller, eller miste så mye har at du faktisk får måne.  Jeg foreksempel opplevde å få så fett hår at jeg nesten ikke turte å gå ut av døren fordi jeg ikke klarte å vaske det normalt igjen. Hah, jeg ble nesten hysterisk og vasket håret med zalo og milo for ull og silke, frisøren min begynte vel nesten å grine! Trikset var babyshampoen til jentene, den mildeste av de milde såpegjenstandene som fantes i dette huset. I tillegg har jeg fått bølger, og det er ikke slike vakre bølger som noen har, neida det er litt bølger akkurat bare i bakhodet, frisøren min sa det slik: "oi, har du fått sånn du ja" haha :P 

Alt blir tungt. Gå opp en trapp, knyte skoene osv. 

Du får vondt i ryggen og i bekkenet

På et tidspunkt sa jeg at jeg ikke skjønte hvordan folk orket å gå gravide omigjen etter å ha opplevd hvordan det faktisk er å være gravid! Jeg var så lei, og så sliten av tyngde og "plager"! Men så trur jeg det gikk nøyaktig 2 timer fra jeg hadde født til jeg skulle ønske jeg var gravid igjen! HAhaha.. Det er jammen meg godt vi mennesker er laget slik at vi glemmer det negative og husker det positive. Når jeg ser tilbake på svangerskapet mitt nå synes jeg alt var en rosa sky.


Jeg er helt sikker på at det også er mer som jeg ikke kommer på i farta, om du kommer på noe er det bare å rable det ned :D