hits

november 2016

Årets julekjole

Iiik! I morgen er desember her.. Hvilket betyr at jeg har stresset som en katt i bur for å få ting klart til i morgen! 
Jeg blir sikkert ikke helt klart før en gang sent i kveld, men nå trengte jeg en liten sittepause før jeg skal opp i barnehagen og bake peppekaker. 

Jeg har tatt noen bilder av Olivia som viser fram årets julekjole som kommer med mønster og oppskrift i julekalenderen. Her er en liten sniktitt, og om ikke kjolen er søt nok i seg selv, så ble den i hvertfall ikke verre av å se Olivia fortapt i kjærligheten til pusen vår: Hvem, Mille, eller Minni - alt ettersom - Kjært barn har mange navn. 

Bare en dag igjen til desember!! 

 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Nisseprinsesse?

Flere enn meg som har barn som skifter seg ut av klærne sine så fort de kommer hjem fra barnehagen? 

For selv om klærne er sydd med morens største kjærlighet til sine små, så er det lite som slår en syntetisk prinsessekjole, med en glitterbolero, ballerinasko og ja for ikke å glemme nisselue

Tipp tipp outfit der altså! 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

DIY pakkekalender av dorullnisserProduksjonen av blogginnlegg er ikke noe jeg skal skryte på meg nå rett før desember starter, men - ja, for det er alltid et men - når det kommer til produksjon generelt, så er jeg over gjennomsnittet effektiv i disse dager. Så jeg håper dere bærer over med meg, for det bli bedre, og det allerede om tre dager. 

Hvis jeg skal diagnostisere meg selv, så har jeg fått en liten besettelse, men det er ikke første gang. Når sant skal sies, så går jeg stort sett inn med alt jeg har når jeg først begynner på et prosjekt, noe som innebærer at jeg gjerne sitter oppe en lørsdagsnatt, med hammer i stedet for vinglasset i hånden.  - Jeg skapte meg selv et bilde av det, meg med hammeren i hånden en sen lørdagsnatt, og det kunne virkelig se veldig galt ut, men heldigvis er det bare hodet på spikeren jeg slår på. ;) 

I dag fant jeg fram pakkekalenderen av doruller jeg laget i fjor, noen av dere husker den kanskje, men jeg deler et bildet: Jeg bevarte den i en plastikkboks da jeg pakket ned julen, og allerede da gledet jeg meg til å finne den fram igjen. Men hvorfor ikke gjøre en ny vri i år? 
I stedet for å henge de opp igjen slik jeg gjorde i fjor, fant jeg fram et restestoff jeg hadde liggende og klippet ut 24 nisseluer. 

Med hjelp av en limpistol limte jeg trekantene sammen til luer. 

Så laget jeg nisseneser ved å lage litt hjemmelaget leire.

Oppskriften er enkel, og ingrediensene har du kanskje allerede i hus:

1 kopp salt
1/2 kopp maizena eller maisstivelse 
1 kopp vann

Bland alt i en kjele før du koker opp under omrøring til du får en fast geléaktig masse. 

Jeg har trillet kuler i hånden og festet de på hempene jeg allerede hadde på dorullene. Men har man doruller uten en hempe fra før av, så hadde jeg latt kulene tørke og så festet de med limpistol etterpå. Så er det bare å legge noen småpakker i alle dorullnissene og tre på de luer. 

Til slutt laget jeg nummerskilt til hver nisse av et ark og litt hyssing. 

Dorullnisser er definitivt undervurdert! 

Når desember starter, får jentene lov til å ta luen av en og en nisse fram til julaften. 
 


- Følg Speiltvillingene på Facebook, og få med deg alle kreative juleprosjekter fram mot jul - 

Første søndag i adventDa vi skulle gå ned til nabohuset og bake peppekaker i går, var det to snupper i dette huset som fikk den lysende ideen om at de måtte ha på seg nissejente klærne sine. Og da jeg sto opp i dag, en time etter de tre andre i huset kom ei av snuppene stolt opp i sengen min og sa: "Se, jeg har kledd på meg selv". 

Hva kan man si, det er vel lite som passer bedre inn i hjemmet enn to nissejenter den første søndagen i advent. 

De små kaninbabyene våre er ikke like små lengre, hele 8 uker har de blitt, og så loddene og gode å kose med, at det er svært lite som slår en kosestund med hver sin kanin på fanget.Første lyst i adventsstaken er tent, og julepynt har funnet sin plass i hjemmet. Jeg bare elsker det! 

Ha en strålende søndag! Her blir det snart julegrantenning og juleshow <3 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Fotoseanse av min vakre venninneNår jeg tenker over det, så startet interessen for å ta bilder tidlig i tennårene. Det var stort sett Kaja og jeg, vi elsket å jåle oss opp for så å ha en fotoseanse i skogen, på hesteryggen eller hjemme. Vi hadde digitalkamera som tok litt kornete og uskarpe bilder, men jeg aner ikke hvor mange timer med latter og glede vi har hatt av å knipse bilder av hverandre, for så å titte på de på dataen og redigere litt. 

Det begynner å bli ganske mange år siden sist fotoseanse, men i går fikk jeg altså ta noen nye bilder av Kaja, min fantastiske vakre venninne og forlover. Vi lo høyt da jeg med et konsentrert ansikt glemte at Kaja faktisk var et menneske med ører og gikk bort og dyttet litt på haken for å få den rette vinkelen. Heldigvis kjenner vi hverandre bedre enn mange etter 19 års vennskap og 1 års samboerskap, så min tause korrigering var ikke til stor skade. 

Det å ta slike bilder er bortimot noe av det gøyeste jeg gjør, og det at jeg på langt nær er en fotograf betyr vel at alle faktisk kan klare å ta noen ekslusive bilder. Jeg bruker et kompaktkamera, Sony A6000, så det er ikke noe sinnsykt utstyr heller. Man kommer langt med et menneske å ta bilde av, litt god tid, godt dagslys og mange bilder. Jaja, mange bilder. Jeg tok over 400 på den lille halvtimen, men i mellom de 400 så dukker det alltid opp fantastiske blinkskudd. 

Da vi hadde plukket ut de beste bildene, satte jeg Kaja til å redigere bildene etter en kort innføring på www.picmonkey.com. Hun har aldri redigert bilder der før, som er nok et bevis på at alle kan leke seg med bilder og få bildene til å skille seg litt mer ut enn en selfie med snapchatfilter. 

Nå som det snart er jul, vil jeg anbefale dere alle til å ha en liten fotoseanse, enten om du får en venninne til å ta bilder av deg, eller familien din, eller om du tar bilder av barna. Noen fine bilder er jo virkelig den perfekte julegave til foreldre og besteforeldre, og man trenger ikke å dra til en fotograf for å få gode bilder. - b e a u t i f u l -


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Isbar Stæsj

/ annonse /
Det er ganske enkelt å bli verdens beste mamma, du trenger faktisk bare å rope: "Er det noen som har lyst på is?"
Så klart ikke hver dag, da blir det jo ikke noe spennende, men en gang i blant, for hvem klarer egentlig å si:
"Nei takk, jeg har ikke så lyst på is i dag." 

Visste du forresten at vi kjøper mest is på senhøsten? I alle fall boksis. Det stemmer i mitt tilfelle, jeg kan ikke tenke meg noe som er så fantastisk som å krype opp i sofaen med et stort teppe, mens flammene danser i ovnen, for så å spise is, masse is, gjerne rett fra boksen, en helt vanlig hverdag og med litt for mye saus over. Det beste er å spise så masse is at det er blir vanskelig å snakke fordi leppene er blå og tungen nummen. 

Diplom-Is har utviklet er serie med isbar "stæsj" som heter "Favoritter fra Isbaren". Det er en rekke sauser, strø, kjeks og beger som gjør det enkelt og gøy å lage isbar hjemme. Perfekt for alle som liker å gjøre det lille ekstra for å lage god stemning i barnebursdager og andre sosiale anledninger, eller bare gjøre hverdagen til en fest. 

Etter mine barns ærlige og kritiske vurdering, har jeg kommet fram til at isbar er nettopp hva jeg skal rigge opp på fireårsdagen deres. Det var rene julaften for de små da de pyntet opp isen med det de selv måtte ønske. Jeg kan jo ikke si at jeg var det minste bedre. For hvem drømmer vel ikke om å få flere forskjellige strø på den samme isen? For ikke å glemme; hvem drømmer vel ikke om å dobbeltdippe når det første lag med strø er slikket bort? 


Med isbar stæsj er dette fullt mulig å gjøre, i tillegg kan sauser og strø brukes til kaker og andre desserter, så la deg inspirereVi kunne ikke la være å le da vår ene datter trakk dagens mest fornuftige iskonklusjon: 

"Kan vi få brus?" Spurte hun, "Nei, vennen, vi drikker ikke brus på en mandag" svarte jeg med et smil tilbake. Hun ble sittende å tenke litt før hun sa: "Nei, men på lørdager er det lov å drikke brus, og på mandager er det lov å spise is!" 

Hva kan man si, vi spiste jo is på en helt vanlig mandag, men neste gang blir det kanskje på en helt vanlig torsdag, eller som dessert en lørsdagskveld foran en tegnefilm på tv. Otilie fikk som favoritt jordbæris med strøsselet: Perler med bringebær smak. Og som den treåringen hun er begrunnet hun det slik: "Det er fordi jeg elsker rosa og det smaker godt!" 

Olivia syntes Lollipop strøssel var toppen, og da så klart med en lignende begrunnelse på hvorfor: "Fordi jeg elsker lilla, er det lilla mamma?" "Tja, kanskje litt rosa-lilla?" "Ja, fordi jeg elsker rosa-lilla, og orange og gul!" Jeg gikk all in, med lakris og bringebær til magen sa stopp! NAM!!Det er lov å kose seg, faktisk så skal man kose seg! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Litt om årets DIY - julekalenderI dag klarte jeg ikke å vente lengre, jeg ble nødt til å henge opp julestjerna i vinduet! Jeg skulle jo holde meg fram til søndagen og den første søndag i advent, men med to hus like ved som har pyntet hus både utenpå og inni allerede, så hang jeg meg på. Jeg har tross alt hatt juleverksted i to uker allerede, så jeg synes jeg har holdt meg lenge nok! 

Jeg er litt fraværende på bloggen i disse dager, og juleverkstedet er grunnen til det. Jeg har lagt ned ekstra med arbeid i årets DIY- julekalender som jeg skal dele med dere, det krever mye tid fra min side, men når desember endelig er her, så håper jeg at jeg kan inspirere mange av dere til å lage det ene og det andre selv. 

Litt om årets julekalender: 

Det blir en stor blanding av aktiviteter i kalenderen, alt i fra forming, nekring, liming, sying og maling er med. Det er for at jeg ønsker å skape en så stor variasjon at alle kan finne noe de har lyst til å lage til jul. 

I starten av desember vil de litt større prosjektene komme, de som tar litt tid, slik at alle som ønsker å henge seg på å lage det jeg lager - skal rekke å bli ferdig til jul sammen med alt annet som skal gjøres. Etter hvert som julen nærmer seg så blir prosjektene lettere og raskere å utføre.

Jeg håper dere kommer til å like den, for selv er jeg veldig fornøyd med årets liste over Do It Yourself - juleprosjekter! Kanskje ikke så rart, siden det er jeg som har plukket den ut ;) Nå skal jeg ut i låven og kutte til noen planker - et prosjekt jeg virkelig ser fram til å utføre! 

Ha en fin fin kveld. 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Levende bilderEt bilde handler om å fange øyeblikket. Men hva er øyeblikket? Når begge øynene er åpne og et stort smil brer seg utover leppene? Det kan det jo så klart være. Men å fange øyeblikket handler om å ta et bilde som rører noe i deg, et bilde som virker levende og ekte. 

Jeg bladde meg igjennom en bildeserie jeg tok av jentene for flere uker siden, og til min store gledet så jeg at bildene som ikke var blitt helt slik jeg hadde sett det for meg, faktisk beskrev mine barn helt perfekt. Bildene beskrev sannheten, og nettopp derfor er de vakre. Mer enn vakre, de er fortryllende. Bildene får meg til å smile, mens jeg i bevisstheten kan høre de både sutre, og le, tøyse og tulle. 

Vi vet jo alle hvor vanskelig det kan være å få to eller flere barn til å smile og se fine ut på det samme bildet. For det er dette som er sannheten, er det ikke? Det er vel egentlig sjeldent et barn gjør akkurat det vi forventer, og at de skal smile når du skal ta julebildene er ikke akkurat en selvfølge.Men om man tar mange nok bilder, mens man snakker og tuller bak kamera så vil det også dukke opp ekte latter, mens kameraet blir glemt.Og det er igjennom hele prosessen at du faktisk fanget øyeblikket. Den virkelige verden hvor barna krangler, surmuler, ler, tøyser og snakker like skiftende som vi  rekker å trykke på utløseren av kameraet. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

 

DIY adventslysestake

Allerede til søndagen er det første søndag i advent! Det har jeg "feiret" ved å lage en ny avdentslysestake. 
Det var min kusine Mari (Instagram: nommemari) som jeg hentet inspirasjonen fra, da hun har delt sin trekule-lysestake tidligere. Hun hentet inspirasjon fra String lysestaken, og sparte flere hundre kroner på å lage den selv. 

Min lysestake kom på 350 kroner i trekuler, og maling. Til sammenligning koster originalen 1099 ,- 

Jeg kommer nok et år til å ha en hvit- og sølvfarget jul, for det er det jeg trives best i. Derfor valgte jeg også å male trekulene slik at de tar opp fargene på resten av julepynten. 

Her er en steg for sted liste over hvordan den lages: 

Du trenger trekuler i forskjellige størrelser, som du får kjøpt i hobbybutikker. Hvis du ønsker å male de slik jeg har malt mine kuler så bruker jeg elektro-tape (fleksibel og sterk tape - kjøpt på europris), til å markere området jeg skal male. Så er det bare å male de strøkene som trengs for at trefargen ikke skal skinne igjennom.Når malingen er tørr etter siste strøket, er det bare å fjerne tapen. Så trer du kulene på en snor. Og til slutt trenger du en drill med noen store treborr. Det ene borret mitt er på 19 mm som passet fint til å lage hullet til stearinlysene. Dette borret har jeg brukt til å borre hull i de fire store trekulene. Her er det viktig å være nøye så hullet kommer på toppen av kulene. 

Så har lagt trekulene med hullet ned mot bordet, og borret et nytt merke på toppen, med et enda større borr for å få avkappet og rettet av bunnen slik at kulene står stødig på bordet. Om du ikke får kulen til å stå helt rett må du over med pussepapir og en kloss til stearinlyset oppi står i vater. Det var det hele, et morsomt lysestake prosjekt! 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

 

Dusjtiden Kvinne/MannJeg vet ikke hvor mange ganger min far som bodde i hus med tre, etterhvert, kvinner, lurte på hvor lang tid det egentlig var mulig å bruke i dusjen, eller om det faktisk var mulig å dusje tom varmtvannstanken - det var det. 

Så har vi min samboer, som stiller de samme spørmålene, og som kan spørre: "skal du også legge deg nå?", hvor jeg svarer: "Jepp, jeg skal bare dusje først" hvor han igjen svarer: "Ok..  men natta da!" 

Innerst inne tror jeg de mang en gang har tenkt: Hva er det de driver med i den dusjen!!? 

Svaret er nok ganske så kjedelig sammenlignet med hva fantasien kan by på: For først så må håret vaskes med shampoen for de lyse fargene i håret, og for ekstra godt resultat er det fint å la den få virke i et par minutter før den skylles ut. Der nest må jo det mørke i håret bli vasket med sin shampoo, for ikke å glemme balsam som også skal få virke i noen minutter. Men i mellom shampoo og balsam, så er det godt å få kuret håret - Det er fint om den får virke i fem minutter. Vi bruker ikke tid med vilje heller da, så såpe klarer vi utrolig nok å få smurt inn på kroppen mens et av produktene i håret får virke. Ja, det er en såpe for kropp og en annen til ansiktet. En ansiktsrens hører hjemme på dusjhyllenOg nå tok jeg ikke med høvelen som også relativt ofte skal gå en runde fra ankel og opp til armhuler.. 

Da er det ikke rart at mannen kan lure, når hans svar på dusjrutiner er: 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Elsket

/ Skrevet i samarbeid med Cappelen Damm /  


- Årets store bokfenomen, norsk utgave - Cappelen Damm -


Jeg møtte min søster på butikken for et par uker siden. "Fordelen med å lese bøker på engelsk" sa hun med et stort smil, da hun tok i mot pakken bak postdisken og veivet den opp i været foran meg. "Er det siste boken i Calendar Girl serien?" spurte jeg. "Ja!!".
Jeg har i flere år misunnet min søster for å kunne snakke engelsk med aksent etter sine tre års opphold i England, men kanskje ikke like mye som da hun skulle lese den siste boka før meg!? Haha! 

I morgen, den 21. november lanseres den endelig på norsk også!  Elsket er boken jeg har gledet meg aller mest til, og det er så klart fordi en hver historie trenger en slutt. Det kjedelige med den siste boken er så klart kjærlighetssorgen, min altså.. Jeg får alltid en liten kjærlighetssorg til gode bokserier, når de siste linjer i den siste bok er lest. 

Boken kom i det perfekte øyeblikk, for her står huset på hodet av alle juleoppgavene som skal utføres. Det å krype opp i lesekroken med en varm kopp te har derfor vært som et opphold på spa - helt avslappende og fortryllende behagelig i julestresset. 

Jeg har tidligere skrevet om de tre første bøkene, Forført, Begjært og Besatt.  Hvor vi i alle bøkene følger reisen til Mia Saunder igjennom måned for måned i ett helt år. Et spesielt år der hun tar på seg en jobb som ekslusiv ekskorte for å tjene opp nok penger til å nedbetale farens spillegjeld på 1 million dollar.   

Jeg vil ikke røpe for mye av denne fjerde og siste boken i Calendar Girl serien, men det du skal vite er disse linjer som befinner seg på baksiden av historiens slutt:REISENS KLIMAKS! 

Mia Sauders´ reise nærmer seg slutten. Den ett år lange ferden avsluttes i Hollywood, New York og Aspen. 

I OKTOBER starter Mias nye liv i Malibu i California, hvor hun er programleder i et TV-show som handler om å leve et godt liv. Gjelden er betalt, men nye utfordringer venter. 

Jobben som programleder fører henne i NOVEMBER til New York, hvor hun skal lage et program om takknemlighet. Alle drømmene hennes er i ferd med å gå i oppfyllelse, med unntak av én ... 

Til slutt, i DESEMBER,  befinner Mia seg i et nydelig vinterlandskap i Aspen i Colorado. Oppdraget er snart fullført. 

Forbered deg på å bli rørt og forført av reisens gripende avslutning! 
Da var det slutt på denne reisen for min del, men er du av dem som ikke har begynt så kan du nå lese hele bokserien som en helhet. Alle bøkene finner du på Tanum
Og nå vet du hvilke bøker du kan kjøpe i julegave til venninnene dine!


 


- Speiltvillingene på Facebook

Smak av bryllupsmenyen

Det er ingen tvil om at mye skal ordnes til et bryllup. Siden vi har valgt et lokale som ikke serverer mat og drikke, er dette noe vi skal stå for selv. Jeg er heldig som har en mamma med mann som er godt over snittet interessert i mat og drikke. De er derfor våre veiledere og hjelpere i matvalgene, og i går smaket vi ut en meny som mamma (mest mamma) og jeg har satt i sammen. Som en aperitif ble det servert Gazpacho - en kald spansk tomatsuppe, sammen med lofff stekt med litt olje, og en god spekeskinke til. Forretten var blinis med en rømmesalat og røklaksTil hovedrett serverte Lars oss kalvestek med tilbehørSå litt ost og kjeks etter hovedretten Før vi til slutt kastet oss over desserten, og jeg var så ivrig etter å spise den at jeg glemte å ta bilde!! Haha. 

Panna Cotta med Limemarinerte jordbær - en oppskrift fra Trines Matblogg. HELT FANTASTISK GOD! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er en meny som består av fire kalde retter, som kan lages klart dagen i forkant, eller settes enkelt sammen av noen hjelpende hender på kjøkkenet den store dagen. Hovedretten vil bli bestilt fra catering. 

Jeg tror dette blir knall bra, og en god del billigere enn å bestille alt via catering. 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Snøfall i adventNissene, og de hvite trærne har funnet veien fra juleskapet og tilbake til stuen. Desember nærmer seg, og jeg kan aldri være tidlig nok ute med å ønske velkommen til den koseligste måneden i året. Bare ordet desember får det til å gå varmt igjennom kroppen min mens bilder fra barndommen begynner å spinne bak øynene på meg ... 

... Selv om det var kjølig i huset av de kalde morgene i Desember, så var det ingen hinder i å få den lille kroppen min til å sprette ut av sengen litt tidligere enn jeg normalt ville. Målet var kjøkkenet, det var alltid på kjøkkenet. Min søster og jeg hadde hvert vår hjørne, der årets julekaleder sto og støttet seg på brystningspanelen og veggen bak. En liten luke å åpne, en dag nærmere jul... 

Ting har endret seg på 20 år, alt har blitt så mye mer ekstremt, men jeg spør meg selv om det egentlig har blitt noe bedre? For det jeg husker fra juletiden er ikke gavene jeg fikk hver jul, men den ekstra kosestunden sammen med familien. Jeg husker alle bakedagene, alle juleverkstedene mamma satte i gang, og de små tingene, som julekalenderen på barnetv, grøt på lillejulaften og gleden av å åpne en liten luke i bordkalenderen hver dag. Jeg husker min søster som pleide å åpne litt flere enn en om dagen, og endte opp med tomme luker de siste 10 dagene før jul. 

/ Samarbeid med Cappelen Damm /

I går kjøpte jentene og jeg en adventskalender som verken er overdådig eller dyr, men en adventskalender som gir gode verdier og enkle gleder. En kalender som handler om å lande litt i julemaset, få oss til å sette oss ned med familien og videreføre gode tradisjoner til våre barn. 
Snøfall bordkalenderen er en adventskalender med 24 luker, der hver luke passer til dagens episode av Snøfall som er årets julekalender på NRK Super kl 18:00.  

Snøfall er en historie om mot; om mot til å være seg selv, til å kjempe for det man tror på og til å møte det man frykter mest. Men først og fremst er det en historie om tilhørlighet og det å ha noen som du deler noe med. Hovedpersonen Selma er 9 år og foreldreløs. Hennes høyeste ønske er å ha en familie, og dette skriver hun i et brev til Julenissen. Brevet finner veien til nisseriket Snøfall, og etter hvert havner også Selma der, selv om Snøfall er et rike som ikke er tilgjengelig for vanlige mennesker.
Snøfall er et klassisk eventyr, hvor vi følger vår helt Selma, og hennes reise mot å finne de hun hører hjemme sammen med. Julen handler nettopp om familie, og om flere tyngre spørsmål enn hva som havner under juletreet. Det å sette seg ned med barna og snakke om budskapet til årets julekalender fikk de små hodene til å tenke - hva er mot? Hvem er viktige? 

Vi teller ned dagene til 1. Desember, og gleder oss stort til førjulstiden. Du finner Snøfall bordkalenderen i dagligvarebutikker over hele landet.
- Bare 13 dager igjen nå! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Verdens prematurdag 2016

De STØRSTE MIRAKLENE I VERDEN er født ganske små


Jeg skulle starte ultralydundersøkelsen i svangerskapsuke 26 med å få tilsnakk for at jeg hadde svarngerskapskontroller så ofte som hver uke. "Det var over hode ikke nødvendig", sa overlegen, det var ikke jeg som hadde satt meg opp på ukeskontroller.. Hun satte meg opp til ny kontroll 6 dager senere. "14 mm åpning av cervix", sa hun der jeg lå på sengen med en stake opp i - ja.. "14 mm åpning av hva da?" spurte jeg spakt, der jeg lå for første gang uten å ha med mannen på kontroll. "Livmorhalsen din har begynt å åpne seg!" 

Jeg svelget og så husket jeg ikke mer...  ...Ikke før jeg kom hjem og begynte å google: fødsel i uke 26 - Følges diagnoser til barn født i uke 26 - Problemer ved fødsler i uke 26 - Sannsynlighet for friske barn i uke 26 - Fra hvilken svangerskapsuke kan barn overleve ... 

Så gråt jeg...  

For hver uke åpnet livmorhalsen seg litt mer, men dagene ble til uker.. 

"Hold de inne til du har passert uke 30. Det er som en magisk grense hvor nesten alt går bra" Sa en jordmor jeg hadde ved en senere ultralydundersøkelse. Hun var så godt, så kjærlig og empatisk at jeg ville ta henne med meg i vesken og holde henne i hånden alle timene jeg lå langflat på sofaen og ruget. 

Svangerskapsuke 30 passerte. Og hver dag ble en seier. Uke 31 kom og gikk "Nå blir jeg ikke overrasket om jeg blir satt igang i uke 38 fordi de ikke kommer" la jeg til ved en anlednig. 

Uke 32 kom, og ny ultralydundersøkelse sto for tur. "Du har åpning, så du blir!". "Blir? Men jeg kan jo ikke bli, jeg har ikke en gang begynt å forberede fødselsbaggen, og jeg skal i burdag i morgen." sa jeg som om det skulle ha mye å si. "Du kan reise hjem og pakke baggen, men så kommer du rett tilbake. Du skal bo her i noen uker". "I noen uker? men?".. 

Min kjære mann holdt meg med selskap den kvelden, helt til han måtte dra hjem, for sengen var bare til meg. 

Det ble en lang natt.. en veldig lang natt.. Mannen kom i retur, og klokken 11:54 og 11:56 dagen etter jeg ble innlagt var to perfekte jenter på under 2 kilo hver seg født til denne verden - 8 uker før terminen.  

Hva skulle vi gjort uten det mannskapet av leger, jordmødre, og sykepleiere som var rundt oss 24 timer i døgnet. Respirasjonsvikt på ei av jentene, og stadige pustestopp de følgene dagene etter fødsel. Medisinsk behandlig hver dag, pustehjelp, blodprøver hver dag, behandlig for gulsott og mating igjennom sonde. Tenk at de første dagene før jeg selv fikk melk så fikk mine to prematurfødte barn råmelk som et annen kvinne har vært giver av for nettopp å hjelpe de aller minste eller syke som trenger det som mest.

All redsel, men allikevel var de helt trygge i hendene til de som møter dette hver dag. 

Jeg vil benytte denne dagen, denne anledningen til å takke Nyfødt Intensiv ved Sykehuset i Vestfold, for tryggheten, nestekjærligheten, trøst, og glede de bragte til oss de tre ukene vi fikk bo hos der.

For dem var det godt jobbet, for oss betydde det alt!  


- Speiltvillingene på Facebook - 

Hobbydag med jenteneI dag tok jentene og jeg en handletur for å fylle på litt "ingredienser" til årets DIY- julekalender. Jentene fant noen tusjer på hobbybutikken de så veldig gjerne ville ha med hjem. "Det er tusjer til å tegne på kopper med det, skjønner dere" sa jeg før jeg ombestemte meg og fortsatte: "Så da får vi kjøpe to kopper også, så dere kan lage dere hver deres kopp". De to jublet ! 

Og jeg må jo si at koppene var et vellykket prosjekt for de to treåringene. Siden det er vanskelig nok å tegne motiver på et flatt ark, fant jeg ut at jeg kunne legge på motiv selv, så kunne de dekorere i det fri, før motivene ble fjernet. En enkel måte å få litt ekstra ut av klusseduller, barna elsket i alle fall at fram bak tapen dukket det opp to hvite hjerter. 

Jeg har nesten sluttet å bruke saks, etter jeg fikk min Silhouette Cameo kuttemaskin, så jeg kuttet ut hjertene med denne på vinyl til å klistre på koppene. Men det går like fint an å klippe ut et motiv på kontaktpapir og lime på. 

Så fikk jentene farge så mye de ønsket, så fort vi fikk kledd om til pyjamas som er vårt faste maletøy. Ganske så koselig ble det med nye kopper til barna. Supert tips til julegaver også :) Amen til rolige dager med barna, og litt hobbyaktiviteter! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

 

Fordi jeg elsker: Tulle Skirt


 

I går kveld kom jeg så langt bak symaskinen, at jeg fikk begynt, og sydd ferdig, ett tyll skjørt! Jeg bare elsker disse skjørtene, og har sett de i så mange anledninger nå at selv jeg har fått med meg at de er i motebildet. 

Nå kommer det en tid med mange selskapelige anledninger, så et ektra skjørt til klesskapet passet meg fint. 
Jeg hadde lyst til å vise dere dette skjørte, som faktisk er en liten smakebit av årets julekalender - Ja, den kommer med oppskrift i desember! 
Flere enn meg som har blitt forelsket i tyll?


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

17 tegn på at man er gravid

Ungene sang av full styrke i bilen, tostemt "alle fugler", ikke planlagt tostemt, men en mangel på samstemthet. Det var allikevel ikke så værst å lytte til, faktisk var det riktig så pent. Nei, kanskje ikke så pent, men rørende og vakkert, helt klart. En murring i korsryggen minnet om at den røde uken var like rundt hjørnet, men murringen lot tankene skifte retning der lyden av de sangglade barnestemmene traff meg i ørene. Tilbake til den tiden jeg var blitt så nylig gravid, til den tiden jeg fant ut at det var på tide å ta en graviditetstest siden murringen i korsryggen hadde vart i en hel uke. Minnet gravde seg videre tilbake til tiden som gravid; jeg så meg selv den gangen jeg sto i dusjen, med viten om at det fantes liv inni meg. Lite viste jeg da at jeg 4 år senere skulle sitte i bilen og høre to jevnaldrene perfekte jenter synge av full hals til alle fugler.. For der jeg sto i dusjen og trodde jeg skulle vite at et liv vokste til, så merket jeg absolutt ingenting.. 

Det er snart to uker siden jeg delte: 17 tegn på at man er mor. I dag er det på tide å dele: 17 tegn på at man er gravid 

1. Skuffet oppdager du det var strekene på gravidetesten som opplyste deg om livet i magen og ikke den indre troen du var så sikker på skulle fortelle deg om hemmeligheten først

2. Når du er på matbutikken og begynner å løpe i det du passerer fiskeskranken, i desperat jakt etter et toalett, eller frisk luft

3. Du lokaliserer en bortgjemt grønnsak som en sporhund i kjøleskapet etter å ha klaget i flere dager på at hele huset lukter kadaver, helt uten samtykke fra andre  

4. Når samboeren får omgangssyken, så jubler din indre stemme, og empati uteblir. Nå kan dere i hvertfall holde hverandre med selskap ved spybøtta. 

5. Småbarnskompisen til barnefar spør ikke om du har det bra, men om han har det bra

6. Fire måltider om dager blir til 8, der to av dem forgår på natten

7. Nattessøvn er oppskrytt, dobesøk derimot er svært undervurdert .. 

8. Favorittmat blir plutselig ekkelt, mens olivien du aldri har spist før, er noe du bare må ha!

9. Du begynner å sammenligne magen din med Juliet statuen i Verona, som er slitt der alle legger sin hånd over 

10. Du har konstant flekker på klærne rundt navelpartiet, for magen har blitt din nye personlige matoppsamler, klut og støvfille 

11. Du har fått deg en personlig armstøtte, og ender alltid med å hvile armene, eller godteriskåla på toppen av magekulen

12. Du tror fremdelen du er slankere om du går sidelengs igjennom et trangt parti, helt til du hardt braker inn i mennesket du skal passere. Det til tross for at du holdt inn magen

13. Når du skal reise deg opp fra sengen, så reiser du deg ikke. Du ruller i stedet rundt som en strandet hval og bukter deg opp på armer og knær før du med et stønn reiser deg opp på de to beina du har

14. Du humrer for deg selv når du ser en høygravid kvinne som har lagt seg til en bredbeint gange, før du selv innser at du har en støttende hånd på korsryggen og tar en titt ned og oppdager beinposisjonens brede plassering 

15. Du later som slipperser, eller tøfler er en del av motebildet, og bytter de ut med skoene selv om det er midtvinters

16. Du begynner å glede deg til fødsel, som du har gruet deg til hele livet, fordi du tror ikke det kan være stort vondere enn å være høygradiv stort lengre

17. Du googler fødsel og hva en rie er, i tilfelle du ikke skal skjønne når det skjer ;P 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Tid for juleverksted

Mitt juleverksted har allerede startet, men årets forslag kommer ikke før i desember, og vil vare fra den 1. desember til julaften som en julekalender til dere. Mange har kanskje allerede startet juleforberedelsene, for det er ingenting som slår hjemmelagde julegaver, og hvis man planlegger litt så kan man lage utrolig mye fint til de en er glad i, men også til seg selv. 

Dette blir mitt tredje år med julekaleder i form av "gjør det selv- prosjekter" så jeg tenkte jeg kunne dele noen av mine tidligere kreative tips til dere. Kanskje er det mange som finner ut at hjemmelagde julegaver er noe å servere under de mange juletrær i år! 

- Trykk på bildet for å komme til innlegget om hvordan det lages - 

- Pakkekalender av doruller - 


- Adventslys med dekor som matcher interiør - 


- Pyntekjegler - - Personlig te - - Oppsats som vertinnegave, eller til de som har alt - - Håndsydde pyntehjerter - - Lysestaker av vinglass - - Bildeoverføring til treverk - - Maleri av barna, tryll fram en snøkrystall - - Nissetroll - - Trolldeig som bevariger minner - - Lyslenker - - Tegninger - 

- Kanskje du skal gå "all in" og lage deg en ny sengegavl i år? - Et koselig julekort? - - Er du ikke så god til å tegne eller male? Du han lage stilige bilder for det! - - Trær laget av plastikkskjeer - - Vinflaske med kuponger på diverse ting?- 


 


La en kreativ uke starte! 

- Speiltvillingene på Facebook - 

 

Sy genser med skjørtekant

Jeg var bra optimistisk da jeg trodde jeg skulle få ut syinnlegget allerede i går kveld. Haha! Noen mønster tar lengre tid å lage enn andre. Men jeg rekker i hvert fall å få det ut til dere som har planer om å sy litt i helgen. Stofftips: til denne modellen anbefaler jeg jacquard, isoli eller et jersey stoff. Dette er gode stoffer som er myke, og litt varmere. Jeg har i denne modellen brukt jacquard (rosa/grått-mønstret) og ribb (ensfarget skjørtekant/ribb til hals). 

 Skriv ut mønster 

Når du har klippet ut alle delene skal de se omtrent slik ut:

Da er det bare å sette i gang!

1. Sy sammen armene  rette mot rette med bakstykket av genseren. Det skal være godt oppmerket hvilken side av armen som er bakstykke, og på mønsteret med frontstykke og bakstykke - så er det stykket som er høyest ved halsen som er bakstykket.  


2. Sy fast armene til framstykke på samme måte, men på den ene siden syr du armen fast fra midt på og ned til armhulen, slik at halve arm mot framstykket står åpent for knappestykke. 


3. Sy sammen sidene på genseren, ved å ha vrangen ut og sy en søm helt i fra håndledd til bunn av genser.


4. Brett enden av armene inn til vrangsiden og sy en søm fra rettsiden (slik som armen ligger i symaksinen på bildet under), for å feste oppbretten. 

5. Finn fram knappestykket, brett midt på på langs og stryk det for å holde det på plass. Fest knappestykket ved å legge klippendne mot klippeenden av den åpne delen av arm og framstykket. Sy den fast slik at sømmen kommer på vrangsiden av genseren. Er den for lang klipper du den til etter genseren. 


6. Brett knappestykket slik at du får den skjult påvrangsiden. La en søm som fester knappestykkken på framstykket slik jeg viser på bildet under

7. Fest trykknapper på knappestykket. 


8. Fest knappestykket på framstykket ved å sy en søm som holder den fast. 


9. Ribb i halsen syr du på slik: Brett den på langs med vrangen ut, sy en søm i den ene enden, og vreng tilbake slik at du får en ende med bortgjemt søm. Stryk stykket slik at det holder seg brettet. Begynn ved å feste den ved knappestykket og sy den fast hele veien rundt, eller til du har ca 5 cm igjen. Når du syr strammer du ribben og ikke stoffet til genseren. På den måten får du en ribb som strammer hele halsringen. 


10. Når du kommer til enden, stopper du og tilpasser enden av ribben med enden av halsen på genseren. Klipp av det som blir for mye, og ... 


11. vreng enden, og sy den slik at du får en fin ende her også. Så syr du den fast helt ut. 


12. Brett sømmen på ribben til halsen ned, og sy hele veien rundt slik at du fester sømmen til ganseren. 


13. Fest resten av trykknappene, og en i ribben. 


14. Finn fram skjørtekanten, sy sammen endene ved å legge de rette mot rette. Vren halvt over slik at du får en dobbel skjørtekant. Stryk stoffet for å holde det i bretten. 


15. Lag en rynkekant ved å sy to rettsømmer uten å feste endene, bruk den største sømlengden symaskinen her. Når du har sydd rundt, strammer du til rynkene ved å dra i overtrådene samtidig. . 


16. Tilpass rynkene slik at omkretsen er tilsvarende med genseren. 


17. Nål fast knappestykket til genseren som på bildet under, og sy den fast. Fjern rynkesøm som er synlig. Da håper jeg dere blir fornøyd med resultatet. Skulle de være noen feil i mønster, så si i fra :) 

- Se alle oppskrifter på barnesøm her


- Speiltvillingene på Facebook - 

 

KaninrommetJeg må le litt av meg selv, men tenker som så at det er godt jeg har selvinnsikt. Disse dyra mine lider jo ikke akkurat noen nød, for når det kommer til omsorg så stiller de omtrent like høyt som mine egne barn. 

Heldigvis for oss hadde vi et ekstra rom som vi bare brukte som en bod da kaninungene entret verden. Det var ikke annet å gjøre enn å få ryddet hele rommet, og installert det til et kaninrom i stedet. 

Her har de plass til å hoppe rundt, gjemme seg og stå i høyder. Langs veggen med viduet har jeg satt opp en gipsplate, fordi det er del ledninger langs veggen, også ruteren til internett som jeg gjerne vil ha i orden. Det er tre bokser med flis/pellets som kaninene bruker som do, og en høyhekk er et must, etter som de tisser ned høy som ligger på bakken. 

Det er nok mange som tenker: KANINER INNE! Hun må jo være gal. Og litt pes er det så lenge ungene er små, for de blir ikke stuerene før de er litt eldre. Men faktisk så er det en stor trend å ha kaniner som frittgående dyr inne, på lik linje med katt og hund. Kaniner skal jo ikke stå innesperret i et lite bur. Å ha kaniner løse i hjemmet byr ikke på de største utfordringer, for kaniner er nemlig veldig renslige, selv utekaninen vår Kløver som har 60 kvm uteområdet går bare på do i ett eneste hjørne. 
Kaninmor bruker så klart bare "toalettene", mens de små trenger noen uker til på seg før de kun går på do der de skal. Så fort kaninene er stuerene er det veldig lettvint med kaniner inne. Da tømmes og fylles kun doen når det er behov. 

Det er ikke alle som kan skryte på seg å ha et kaninrom i huset, men det kan vi ! Og spør jeg jentene hadde de takket ja til å flytte inn der. 

Hurra for kaninbabyene som er 6 uker gamle i dag! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Søm: Genser med skjørtekantJeg synes jeg nettopp sydde genserne med skjørtekant til jentene, men det faktum at de har blitt for små sier meg at det har gått litt lengre tid. Etter bildearkivet mitt å dømme sydde jeg genserne med skjørtekant i februar, så det er tydelig at jentene har strukket seg enn del siden da. Genserene med skjørtekant har vært en stor favoritt her i huset. Jentene synes de er veldig fine, og jeg synes de er fine siden ungene kan velge en kjole som er praktisk og varm. Denne kjolen passer seg godt til hverdagen, så da ble jeg nødt til å sy den om igjen i større størrelse. 

Jeg tenkte at denne genser-kjolen skulle bli den neste syoppskriften, hva tenker dere? - Se alle oppskrifter på barnesøm her 


- Speiltvillingene på Facebook -

Årets julekalender er i gang!De siste ukene har jeg forberedt årest DIY-julekalender, nå er listen over 24 DIY-prosjekter snart fyllt opp!

I dag startet jeg årets første prosjekt, og hva er vel ikke mer koselig enn å sitte i sofaen med håndarbeid? 

Jeg ser så fram til kalenderen! Dette kommer til å bli så gøy! 

Er det noe som er klare for juleverkested og hjemmelagde gaver?


- Speiltvillingene på Facebook - 

I matboksen


Jeg kan fremdeles minnes matboksen fra barneskolen: et par skiver brød med svett gulost som var blitt litt tørre i kantene, etter flere timers oppphold i ryggsekken. 

Jeg håper mine barn finner sine matbokser litt mer interessante, og heldigvis befinner de seg i et kjøleskap gjennom dagen, og ikke i en romtemperert ryggsekk. 

Jeg liker å lage matpakkene om kvelden før jeg legger meg, rett og slett for å slippe så mye stress som mulig om morgen. I matboksen er jeg opptatt av variasjon og et godt tilbud av sunn kost. 

I dag tenkte jeg rett og slett jeg kunne vise fem forskjellige matboksdager. Det er sjeldent matboksene er like her i hus, for jeg bruker det vi har i kjøleskapet. Disse matboksene har jeg kjøpt på ebay, og jeg liker de så godt på grunn av de forskjellige rommene, og en den runde boksen som har lokk til å sette på. Blåbær med pølsesmak er ikke det beste, så forskjellige rom i matboksen er tipp topp. (Ps: matbokser fra ebay er ikke nødvendigvis godkjente i Norge). 
Dette er en typisk restematboks. Vi hadde igjen litt pølse og lompe fra tur. Det er vel ingen barn som sier "nei takk" til å maule litt pølse og lomper smaker kjempegodt med pålegg, her har de blitt rullet med ost, skinke og agurk. Jeg har laget en smoothie, som jeg har i boksen med lokk på, og noen knaskegullerøtter som var på 10 kroner marked i tillegg til blåbær. Yoghurt er noe som alltid går ned hos mine barn, de elsker det. Jeg mener at en yoghurt alene ikke fyller magen stort, så da har jeg to beholdere fra Philips Avent   slik at jeg kan ha flytende i en og tørt i en annen. Litt frokostblanding og noen bær i det tørre gjør youhurten enda mer smakfull og mer mettende. Frokost og tre-mat i ett. Når barna skal spise to måltider i barnehagen: Her har jeg en yoghurtrett som består av gresk yoghurt naturell, med honning og musliblanding til. Så har jeg polarbrød med makrell i tomat. Siden mine barn i tillegg er veldig glad i å maule det en og det andre, har de en liten blanding grønnsaker og et kokt egg ved siden av. Jentene er ikke mest glad i brød, men så lenge de ikke får det hver dag, så spiser de det. For å skape ekstra glede i matboksen, har jeg gjort noe så enkelt som å tegne en liten tegning på mellomarkspapiret. Da jeg hentet de i barnehagen fortalte de at jeg hadde tegnet dem. Fruktfat til tremat. I dagens matboks har de fått velge selv, og i dag utelokket de brødmat, alt de ønsket var appelsin, banan, persimon og druer. - Hvorfor ikke! Så lenge det er trematen så trenger den ikke å være så mektig, i hvertfall ikke når man har småspiste barn i utgangspunktet. Et frisk mellommåltid kan faktisk fungere mye bedre her, enn brødskiver som ikke blir spist. 

Hva putter du i matboksen til de små? 


- Speiltvillingene på facebook - 

Fra spa til spa'ingNå sitter jeg med rødflamberte kinn, og hår til alle kanter som følge av en lue og en time utendørs. Hva skal jeg si - det er godt å kjenne at man lever, eller?.. 

Mamma tok med min søster og meg på shopping, og spa i Strømstad denne helgen. Som de to småbarnsforeldrene søster og jeg er, er ikke luksus og shopping det vi unner oss mest av i hverdagen. DET VAR BARE HELT FANTASTISK! 

Jeg kunne flyttet rett inn på rommet vi bodde på og blitt der for resten av mitt liv. Mamma spratt champagne-flasken da vi kom fram og så nøt vi livet sekund etter sekund med bading, aromamassage og masse god mat. 

Før vi reiste hjem i går, satte vi oss i boblekaret utendørs med utsikt over sjøen. Det var bitende kaldt i luften, og desto bedre og sitte i det glovarme vannet. I Sverige lå det ikke så mye som et snøfnugg på bakken. Hjemme fikk vi meldinger fra kjente og kjære som varmet pølser på primus eller lagde maten på vedovnen, da store deler av fylket var uten strøm i snøværet som herjet. 

Vi nøt bare luksusen rundt oss, og klaget litt da vi måtte løpe fra bil til kjøpesenter. "Fyy så kaldt det er!" Sa vi og glemte det hele så fort vi kom inn i et hav av butikker. 

Realiteten traff meg godt i siden da jeg i dag ble vekt kl 7 av mine barn. Vi trasket trøtte ned i et hus som har gjennomtrekk fra alle kanter.. Men vi trakk på oss de varme morgenkåpene vi har og noen gode tykke ullsokker. Jeg tente opp i ovnen med den ene lille vedkubben som lå igjen i vedkurven, og grøste fordi jeg måtte ut i låven etter mer. 

-6 grader viste gradestokken, og til min største skuffelse oppdaget jeg at vannrørene inn til huset var fryst til is. Ingen vann altså, ingen kaffe.. 
"MØKKA VINTER!" Sa jeg høyt der jeg sto med kaffepulveret målt opp i beholderen sin, og møtte en tom vannkran. 

"Det har jo sin sjarm, dette huset fra det sene 1800-tallet" kan jeg finne på å si, i dag er jeg ikke så sikker

Etter at ungene omsider var levert i barnehagen med nye vinterdresser på, var det bare å finne fram uteklærne og begynne måking av kaningården som omtrent var snødd igjen.. 

- Det er godt å kjenne at man lever!  Men jeg skal leve lenge på helgen vi tilbrakte på Strømstad Spa... 

<3 Takk, til den flotteste mammaen i verden. Min plan er å bli akkurat sånn som deg! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Tester ut snøføretI dag måtte jeg ta med kameraet ned til kaninhagen, der de to små gravde og hoppet med store sprell i den nylagte snøen. Det er tross alt den første snøen guttene har sett, og det var nok litt merkelig at det deilige gresset så plutselig var borte. 

Biffen som vi hentet fra dyrebeskyttelsen ser ut til å trives i sitt nye hjem. Han er snill og underdanig ovenfor Kløver, selv med sin doble størrelse av den lille løvehode/hermelin blandingen. Kløver styrer skuta, det er tross alt han som har bodd her lengst, men ut over det så går de to guttene godt sammen. 

Det er så tydelig å se hvor godt kaninene har av å bo slik som Kløver og Biffen gjør. De kan hoppe ut og inn som de vil fra et oppvarmet tørt hus med mat og soverom, til en hage så stor at de kan få stor fart på de små skrottene. Kløver har jobbet iherdisk med å lage en underjordisk tunnel, og den blir flittig brukt av de begge to. Tunnelen er om lag 6 meter lang, så det er ganske så fascinerende hvor gode gravere de er, tross sin lille størrelse. 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 

17 tegn på at man er mor

I dag var den dagen hvor jeg følte meg i det tålmodige hjørnet og tok med jentene på butikken, i stedet for å løpe inn alene før jeg sprang opp i barnehagen for henting. La meg bare si det slik, det blir en liten tid til neste gang det skjer.. Og tålmodigheten     den var ikke like god som jeg på forhånd hadde spådd, da frøken bestemt fant ut at hun ikke skulle rikke seg, midt i mellom to kasser og en lengre kø bak henne.. 

Som om det ikke var nok med en sur, så smittet det raskt over på meg. Jeg ble potte sur for utakknemlig barn, når jeg på forhånd hadde sett meg ut en handletur med glade barn fordi de fikk være med.    Jeg som til og med hadde pannekaker på menyen i dag. 

Det kom til en punkt etter middagen, hvor pappaen i hus fremdeles jobbet overtid, der jeg rett og slett dro en hvit løgn og sa med en tilgjort hysterisk stemme (ganske lik barnas når noe må skje asap): "Jeg holder på å bæsje på meg!! Bli hvor dere er! Vær venner, mamma skal på do!" Så etterlot jeg barna i stuen med ark og farger, mens jeg selv rasket til meg mobilen og tok en aldri så liten "time-out" på toan. 

Jeg var så vidt begynt skrollingen på Facebook, da øynene fant noe interessant å henge seg fast ved. En annen tvillingmor hadde delt sine: 

17. tegn på at man er mor

La meg først som sist hoppe til punkt 7, som fikk latteren til å bryte overflaten av det sure slør som lå som en tåkete dis rundt meg.

Punkt 7: Du låser deg selv inne på baderommet, og later som du har dårlig mage, for å få en liten pause. 
 


Her har dere resten, det er så spot on, at det må deles. 

Closeup of family feet in bed
 

Tekst kred: Trine G. Rasmussen

1. I stedet for å løpe vekk når det blir kastet voldsomt opp, så løper du mot det 

2. Du klarer mer på 7 minutter, en mange mennesker klarer på en dag

3. Å tisse med publikum er bare en del av hverdagen

4. Du vil heller selv ha 40 i feber, enn å være vitne til at barna har det

5. For deg finnes det tre slags smerter: 1. alminnelig smerte. 2. veldig smertefullt. 3. Å tråkke på en legokloss

6. Happy Hour er de timene som er imellom barnas leggetid og din egen leggetid

7. Du låser deg selv inne på baderommet, og later som du har dårlig mage, for å få en liten pause

8. Å dra ut å handle alene er som en miniferie

9. Du har mini-terapi-timer med alle som gidder å legge øret til et par minutter

10: Du forstår hvordan det er å være i himmelen og helvete på samme tid

11. Du bruker våtservietter i alle mulige tørkesituasjoner 

12. Du elsker date-kvelder og hyggge med venniner(uten barn) på en helt ny måte

13. Du kan høre når noen nyser to værelser borte, selv om dørene er lukket og din bedre halvdel snorker ved siden av deg 

14. Et bad som varer i 15 minutter uten forstyrrelser, føles som en wellness tur

15. Du har hemmelig sjokolade-lager, fordi du er så lei av å dele alt med andre

16. Du har vasket de samme klærne tre ganger, fordi du gjentatte ganger glemmer vaskemaskinen 

17. Når dagen er slutt, er det å pusse tennene en like stor prestasjon, som når andre bestiger et fjell
 


- Følg Speiltvillingene på Facebook - 

Den evigvarede krangel

- Jeg er førstemann!! 

"Må dere kanskje en tur på toalettet før vi reiser?" spurte jeg, og ikke før jeg var ferdig med det siste ordet var det som om jeg hadde ropt: "FØRSTEMANN! KLAR , FERDIG, GÅ!!" De to spurtet om kapp med hyl og knuffing, den ene ikke noe raskere enn den andre, så kun på grunn av innersving var det en som kom først fram. Buksa var ikke så lett å få av, så hun andre tok igjen den evige kampen - først til mål! Hun hoppet opp på toalettet, mens søster med buksa på knærne hylte i sinne - for hun var først! 

I barenhagen var de begge kledd klare for å tre på skoene og reise hjem, "Jeg er førstemann ut!" Sa hun og rasket på seg skoene, "Neeeeei, JEG VIL VÆRE FØRST!" svarte hun andre mens hun febrilsk dro fram skoene i et forsøk på å ta igjen søster. 

"Er det noe de krangler mye om?" Spurte barnehageansatt. Jeg kikket på henne mens jeg rynktet øyenbrynene som ga meg et oppgitt uttrykk. "Det er det de krangler om! Hele tiden.." Svarte jeg. 

"Førstemann til porten" Ropte hun som var nærmes porten, og i det hendene smalt inn i gjerdet slik at det skranglet i metaller, sa hun med en hånlig stemme til sin søster: "Jeg VANT!" "Hei, hei! Det er ingen her som har vunnet, for det var ingen konkurrasne å treffe porten først. Jeg synes heller ikke det er ok å bruke en slik stemme!" Sa jeg irritert og oppgitt på samme tid. "Men jeg var først!" Sa hun og kikket opp på meg, "Ja, det var du, en må jo være først, men du trenger ikke konkurrere om det." 

Middagen var skrapet av tallerknene, i alle fall hos oss voksne i hus. "Det er på tide med en dusj" sa jeg til de to jentene som hadde pirket litt i maten, men griset mest. "JEG FØRST I DAG MAMMA!" "NEI, JEG FØRST!" og så fortsatte de velkjente unotene av sure miner mellom de to jentene. "Stopp! Hvorfor må dere alltid krangle om å være førstemann? Det har jo ingenting å si." sa jeg med hevet stemme for å overdøve deres bråk til hverandre. "Olivia var først sist gang, det er meg i dag!" "Nei, Otilie var først sist!". "Stopp! Jeg husker ikke hvem som var først til en hver tid! Så da får vi elle som alltid. Elle, melle, deg fortelle.. du er ute" Sa jeg og pekte. "Taperen" av førstemann-konkurransen kastet seg hylende ned i bakken.. - Den evigvarende krangel! 

"Sånn jenter! Da er det klart for tannpussen!" Sa jeg til de to jentene som satt og tegnet litt etter dusjen. Ikke før jeg var ferdig med siste ord fløy fargestifter og ark til alle kanter, og stolene gikk nesten over ende i det de for ente gang den dagen satte igang sin førstemann-konkurranse, og de spurtet mot badet: "JEEEG FØØØRST!!" Etter fulgt av tårer og sinne hos "taperen" av førstemann konkurransen. 

"STOPP!! NÅ ER DET NOK! Det finnes barn, kanskje et barn på 3 år som heter Olivia eller Otilie, og hun har kanskje ikke en gang et hus og bo i, heller ingen tannbørste. Skjønner du ikke hvor dumt det er å bli sint for ikke å få rene tenner først?!" 

"JEG VILLE VÆRE FØRST!" Det er like før denne mammaen setter opp skjemaer rundt om i hele huset, slik at jeg alltid kan huske hvem som gjorde hva først til neste gang. 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Rose-Kjole til min rose !Tenk hvis jeg hadde stått for å velge navn til barna mine alene, så hadde antagelig Otilie hatt navnet Rose i dag. Jeg syntes Rose og Mie klang så godt sammen da jeg grublet over de mange navn etter at tvilingjente-beskjeden var levert. Så en Otilie med en Rose-kjole kan jo ikke ble annet enn perfekt. 

Jeg sydde om Rose-blusen til Rose-kjolen for en liten tid tilbake, men jeg kom aldri lengre enn at jeg fikk sydd én modell til Olivia, før jeg plutselig befant meg opptatt med noe annet.  

I dag fikk jeg tatt fram de ferdigklipte mønsterdelene til Otilie sin Rose-kjole, og gjett om hun ble lykkelig da hun også hadde fått en ny kjole til klesskapet. Sy-oppskriften til denne nydelige kjolen finner dere her. 
Kanskje det kan bli en nydelig kjole til romjulen! Eller hva med å sy kjolene til julegaver? 


 


- Speiltvillingene på Facebook -  

BryllupsbokaDet skjer stadig framskritt i boken over bryllupsets mange planer! Godt er det, for tiden går så ufattelig fort! Nå er det snart bare 8 måneder til den store dagen vår. 

Jeg tenkte jeg kunne dele litt med dere, for den tiden jeg har jobbet med bryllupsboka har vært en tid fyllt av glede og hygge! Jeg anbefaler virkelig alle å skrive en bok som denne om du skal gifte deg. Da får du oversikten på ett sted, og min plan er at boken blir liggende framme på bryllupsdagen slik at alle gjestene kan skrive en liten hilsen. Så kommer jeg til å fylle ut resten av sidene med bilder fra dagen. 

Jeg har brukt Pinterest for å finne ulike lister over planlegging og budsjett så langt, og jeg kommer til å bruke Pinterest som inspirasjon til veldig mye framover når ting skal lages, musikklister skal settes opp, osv.. 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Hårmodell på frisørkursI dag har jeg vært en tur på kurs for å få satt opp håret av @Klippotalk. Det er frisørsalongene i Tønsberg som jeg sverger trofast til, og da de spurte om jeg kunne sitte i stolen for en oppsats så kunne jeg ikke si nei. 
Jeg skal ikke legge skjul på at jeg elsker hår og oppsatser, og siden jeg må begynne å planlegge hvordan jeg skal være på håret til bryllupet er det jo greit å få prøvd litt i eget hår. 

Karoline har laget er enkel oppsats ut i fra en hestehale som hun har delt opp i to, laget to tvinnefletter og festet de i en oppsats i nakken. Hele oppsatsen tok en halvtime og lage, så den er enkel og rask, selv om det ser ut som den har kostet flere timer å sette opp. Jeg kan ikke si annet enn at dette har vært en perfekt avbrekk i hverdagen, for det er ikke hver tirsdag man kan føle seg så fin. Jeg føler jeg er klar for å dra på ball, synd det bare er hundekurs på planen i dag! 
 - Speiltvillingene på Facebook -

 

November

Farvel oktober, hallo november! 

Jeg lette meg tilbake i bildearkivet fra november 2015. Og det er noe magisk med november, for nå begynner julen brått å nærme seg. Klokken er stilt, og kveldene er mørke. Det er snart jul, det er snart tid for den lune, mørke og koselige tiden. Om ikke lenge starter juleverkstedet, og en rekke pakker skal bli laget til den store julekvelden. 
- Speiltvillingene på Facebook -