hits

desember 2013

NYTTÅRFORSETTER

 

Uæ!! Nå er det jo straks 2014! 

Jeg fant ut at jeg må lage meg noen nyttårsforsetter. Rett og slett fordi hvis jeg ikke gjør det kommer jeg heller ikke til å bli noe flinkere til det jeg har lyst til å bli bedre på. Hvert år setter jeg meg noen nyttårsforsetter og jeg har som sikkert du også satt meg noen mål jeg ikke har vært i nærheten av å gjennomføre.

Derfor tenker jeg nå at jeg skal lage meg to mål! To mål som er realistiske og gjennomførbare og ikke en hel haug som allerede blir glemt om en uke.

NYTTÅRSFORSETT 1.

Jeg skal bli mer systematisk og ryddig. Min dårligste side er at jeg er så rotete av meg. Jeg har alltid så mange tanker og ideer i hode at omtrent før jeg rekker å bli ferdig med det jeg holder på med forflytter jeg meg over til neste prosjekt og glemmer å rydde meg ut av det forrige. BT er akkurat likedan så selv om huset er strøkent fra topp til tå den ene dagen er det like rotete dagen etter. Baah! Jeg trudde at når jeg flyttet for meg selv om ble mamma kom dette til å skje naturlig, men neida. Vi roter, roter, roter. Og jeg HATER å ha det rotete. En fantastisk dårlig kombinasjon. 

Derfor skal jeg fra første dag i 2014 ikke gå å legge meg før jeg har ryddet unna dagens aktiviteter!  

Jeg føler at jeg bruker alt for mye tid og energi på å rydde, det er nok fordi jeg i stede for å sette tilbake den ene tingen jeg brukte når jeg alikevel skal forbi plassen den ligger på, samler opp de ti neste tingene etterpå fordi det plutselig uten at jeg merket det ble kjempe rotete der jeg har vært. 

Jeg tenker at rydding er som trening! Det blir et strev å få inn de gode rutinene og rydde etter meg for hver endt aktivitet, men når man har gjort det mange nok dager i strekk har det plutselig blitt en del av livstilen ^^, LYKKE TIL MEG!!! 
NYTTÅRSFORSETT 2. 

Jeg skal begynne å trene igjen! Treningen har virkelig glidd litt ut for meg. Før jeg fikk barn red jeg 5-6 dager i uken, og for de som ikke vet det er riding veldig god trening. Men nå som jeg har fått to stykk her hjemme har jeg ikke tid til å være så lenge i stallen hver dag, så den siste tiden har jeg kanskje rukket å ri 1-2 ganger i uken :((( Men det er bare slik det er, jeg får heller ta opp ridningen aktivit igjen når jeg ikke har småbarn mer. 
Men det finnes mange måter å trene på, og jeg fant en helt genial treningsform som passer perfekt til jeg, ja faktisk perfekt for "alle"! Speiselt de som ikke kommer seg så mye utenfor dørene av ulike årsaker.

Jeg kjørte en runde i høst og programmet ga virkelig resultater så kjapt. 

Så fra 1.januar skal jeg kjøre i gang med en ny 30 dagers runde. 

TRENINGSPROGRAMMET alle kan klare:

Programmet er laget av Jillian Michaels, som er best kjent som treneren i "the biggest loser"  / "slankekrigen". Hun er en av verdens mest kjente trenere og kan virkelig sine saker. 
Det beste med det hele er at hver økt varer under en halvtime om dagen! Det er jo ingenting! Alle har en halvtime til overs i løpet av dagen om man prioriterer det. Dessuten trenger du ikke reise lengre enn opp fra sofaen. 
Det harde er kanskje at man må fulleføre hver dag i 30 dager i strekk, det hjelper ikke å drive å hoppe over flere dager. Så klart "alt er bedre enn ingenting", men for resultater må programmet gjennomføres slik det er. 

Det er tre forskjellige deler, og hver del skal trenes i 10 dager før neste starter. Altså del 1 kjøres hver dag i ti dager, så del to i ti dager og til slutt del tre i ti dager. Du velger selv hvor tunge øvelsene skal være. Finn ut hva som passer for deg, du gjør øvelsen for lett om du ikke synes det er litt tungt en gang, og du må lette på øvelsen om du ikke klarer å komme deg igjenom uten å stoppe. 


En uke før fødsel  / 3,5 mnd etter fødsel 


Meg 4 mnd etter fødsel 

Noen som blir med å trene??? Hver dag i 30 dager fra 1.januar? Stølhetsgaranti! 

- Alt du trenger er en matte å ligge på og eventuelt et par håndvekter -

UNDER SER DU DEL 1 AV JILLIAN MICHAELS 30 DAY SHRED

 

 

SPEILTVILLINGER

 

Enda en ny liten notis i "boken om meg" til Otilie. Hun har nemlig fått sin første tann ^^, 8, 5 mnd gammel, eller nesten 7 mnd gammel korigert fra min termin. Akkurat like gammel som det jeg var da min første tann kom. Det lille riskornet stikker frem som nedre venstre fortann. 
Må si jeg er veldig spent på hvilke tann Olivia kommer til å få først.
Jeg tenkte jeg kunne oppdatere dere litt på bloggnavnet SPEILTVILLINGENE.

De vanligste formene for tvilling som vi vet om en enegget- og toegget- tvillinger, siamesiske er også godt kjent, men heldigvis sjeldene forekomster. Det finnes også andre "undergrupper" og en av dem er speiltvillinger. Jeg har skrevet om det tidligere, men det er en stund siden og jeg har sikkert fått mange nye lesere som ikke har fått med seg det innlegget. Speiltvillinger forekommer kun hos eneggede tvillinger, og 1/4 eneggede tvillingsett har speilinger av ulik grad som "kvalifiserer" de til fenomenet speiltvillinger. Enegget tvillinger er jo laget av akkurat de "samme ingrediensene", og skal i teorien derfor være helt like i utgangspunktet. Men så skjer det da at de er mer ulike enn det som regelen tilsier. Speiltvillinger er gjerne helt like, men omvendte av hverandre. De kan ha akkurat det samme fødselsmerket, men tvilling en har det på høyre fot og tvilling to har det på venstre fot. 
Det er veldig store variasjoner på hvor store speilingene er. Alt i fra et fødselsmerke, til at en høyrehendt og en venstrehendt og så drastisk som at den speila tvillingen kan ha organer plassert på feil side av kroppen. Hjertet på høyre side forekommer, men sjeldent, og godt er det for ofte fører det med seg større komplikasjoner.  

Jentene var vel rundt 4 mnd da jeg oppdaget at de faktisk er speiltvillinger, men jeg vet jo ikke i hvor stor grad de speiler hverandre enda. Det kan se ut til at begge blir høyrehendte og organene deres er på rette plassen. Speilingene deres viser seg i at de har verven i hode på hver side, et hudsøkk på brystet plassert nøyaktig samme sted, men Oliva har søkket på venstre side og Otilie på høyre. Også har begge to et øye som er litt mer lukket enn det andre hele tiden, Otilie har det venstre og Olivia det høyre. De begynte også å rulle hver sin vei. Grunnen til at jeg tar dette opp nå og sa at jeg er så spent på hvilke tann Olivia får først fordi hun i teorien da kommer til å få høyre tann nede først. Men det er jo alltid avik fra normen, så dette blir spennende for mammaen ^^, 

#speiltvillinger

Mimre, minner, tilbake i tid !

 

Scrappingen tar meg virkelig tilbake i tid. Jeg satt i går kveld etter at jentene var lagt i spisestuen å skrev om graviditeten. En stund var det som jeg forsvant fra den virkelige verden og hoppet et år tilbake i tid, det var som jeg kunne kjenne den store magen og alle sparkene der inne. For akkurat et år siden var jeg i syden, og hadde utsatt ultralyden min fordi vi fikk den i romjulen. Ultralyden ble utsatt til 7.jauar 2013 - dagen vi fikk vite at det var to helt fantastiske jenter i vente.  

Jeg har skrevet en del her og der om hvordan tiden var og det var så unikt og blad opp side etter side og lese om morgenkvalmen og tankene mine rundt denne gutten som jeg trudde var på vei.
Jeg husker så godt jeg sa til alle jeg kjenner at graviditet er oppskrytt. Jeg følte det meste var fryktelig slitsomt på slutten for ikke å glemme smertefullt. En sparket i ribbeina mens den andre sparket ned mot livmorhalsen på samme tid, og de gangene de fant ut at de skulle snu seg der inne i tillegg til å begynne å krangle litt om plassen var det ikke mye behagelig, men festelig å se på hvordan magen skøyt de merkligste vinkler.  
Jeg sa at jeg aldri skulle si jeg savnet å gå gravid. Er det ikke rart, nå sitter jeg her å savner det mer enn noe annet. Og alle mine tanker om det å gå gravid er fylt opp med gode tanker om hvor unikt det var å bære på et barn og kjenne deres første livstegn. Speisielt godt husker jeg et spark fra Olivia da vi var på ultralydkontroll, det var så spesielt fordi jeg kjente sparket så godt samtidig som hun var på skjermen akkurat da det skjedde. Det var da jeg virkelig forsto at det var dem som lå i magen min <3 

Jeg kan vise litt bilder om hvordan bøkene til jentene blir. De blir jo så klart litt like, i hvertfall den delen som omhandler graviditet og fødsel, men jeg prøver å lage små forskjeller slik at det blir litt mer personlig for dem. 

Jentene har hver sin fargekode hvis de har klær i ulike farger. Otilie er alltid rosa og Olivia lilla om det er fargevalgene. Grunnen til at det er slik er at det skal blir lettere for alle rundt å huske forskjell. Derfor har de også fått hver sin farge på bøkene, Otilie har den rosa og Olivia har den lilla. Bøkene kjøpte jeg på Bohus for noen uker siden. De fantes i mange fargevarianter, er helt blanke inni og kostet 70,- Bare elsker de. Fargene er nydelige, duse og fine, akkurat slik jeg liker det.  

Bittelitt kjedelig å skrive alt to ganger, haha, men det får bare være. Ingen forskjellsbehandling her i gården. Og det blir for dumt om de må dele en bok. Jeg er veldig glad for at jeg tok bilder hver uke i graviditeten. Er litt skuffet for at jeg ikke fikk se hvor stor magen egentlig kunne blitt da siden jeg ikke ble større enn uke 32, men ganske morsomt å se hvor mye magen vokser fra uke til uke. Dette er også et kjempetips til alle som venter barn. Kjøp en maling som du kan male hånd- og fotavtrykk med. Jeg var på panduro og kjøpte peinture aux doigts finger paint. Jeg maler over hender og føtter med en pensel også er det bare å vaske bort malingen men en fuktig klut etterpå. Disse avtrykka er tatt 8 uker gamle. :) 
Håper det var noen gode tips om du vil lage en minnefull bok til ditt barn :) 


A True Twin Story

 

Endelig har jeg fått begynt på bøkene jeg skulle starte å skrive på sykehuset før jentene ble født. Jeg hadde store planer om å skrive om graviditeten og fortsette å fylle ut etterhvert som tiden gikk i en bok til hver av jentene. Jeg hadde vært å handlet inn det jeg trengte og pakket med meg en haug av saker den dagen sykehusbaggen min ble pakket 8 uker før termin. Jeg hadde fått beskjed om at jeg måtte være på sykehuset, og jeg så for meg hvor langtekkelig det kom til å bli om jeg måtte tilbringe flere uker der sengeliggende. BT holdt på å bære seg i hjel fra parkeringen og inn, han lurte på hva i svarten jeg hadde med meg. Og det skal jeg love dere var ikke så rent lite. Skolebøker, mac, dvd'er, skrivebøker og en haug med hobbyutstyr var pakket ned blandt klær, tøfler og toalettmappe. ^^, 
Men så ble det jo slik at jeg ikke rakk å åpne en eneste bok, da jentene plutselig var ute allerede morgen etter jeg ble lagt inn. Og etter det har jeg liksom bare hatt hendene fulle og minneboken ble utsatt og utsatt.

Til jul ønsket jeg meg en photoskriver av pappa. Jeg glemmer jo alltid å få printet ut bilder et sted, også synes jeg det er litt lettere om jeg kan printe litt nå og da mens jeg skriver og vet hvilke bilder jeg vil bruke. Jeg fikk ønsket mitt oppfylt så nå fikk jeg heldigvis en god grunn til å få startet ^^, 


Hvem synes vel ikke det er moro å se på bilder fra en selv var liten og høre om hvordan det var? Mamma og pappa var flinke til å ta en del bilder som er satt i album, men jeg savner at det ikke står noe mer enn en liten bildetekst til. Jeg er yngst og det har gitt seg utslag i at boken om meg er svæært dårlig utfylt i motsettning til min storesøster som har to fulle. Derfor synes jeg det er litt viktig å skrive ned nå mens jeg husker hvordan alt er, for om 20 år har jeg jo glemt mye. 

Ha en fortsatt fin romjul :) 

GravidBukse My Design

 

 

GOD DAG ALLE <3 
I dag har jeg og jentene fått sove leenge, mannen i hus sto opp 9 og fyra og lagde kaffe til vi sto opp over 10 ^^, Juletiden er såå hyggelig, men det er utrolig hvor sliten man blir av å ha planer morgen til kveld hver dag. Jentene var så slitene i går, de som nester aldri gråter var skikkelig sutrete og da de fikk kveldsmat kl 19 var det så vidt vi fikk i de mat fordi de bare gråt og var slitene, jetene sovnet det sekundet de traff hodeputa.  Alle rutiner blir snudd på hode, men slik må det jo bare bli. Små barn må jo rette seg etter foreldrene, også må foreldrene gjøre alt en kan for at det funker selv om det ikke blir like bra som de gode rutinene. Vi kan jo ikke isolere oss helt heller. I dag skal jentene få være hjemme stort sett hele dagen heldigvis, så får vi håpe de får hentet seg litt inn igjen. 
Olivia har blitt skikkelig hes i stemmen sin også så hun våknet igjen kl 21 helt hysterisk i går. Jeg var ikke hjemme for jeg var i bursdag hos min venninne, så hun fikk være nede å kose med BT etter han hadde prøvd alle forsøk på å roe henne på rommet uten hell. Jeg har lest litt igjennom urtemedisinen min og fant ut at i dag skal jeg gi snuppa timian og hvitløk i middagsretten. Det er to urter som er veldig gode for sår hals, hoste og forkjølelse, samtidig som jeg allerede har det på kjøkkenet :)  

Må nesten bare fortelle dette:
I går var vi på middag hos svigers og besteforelseldrene til BT var der. Under maten ble vi sittende å høre på så mange historier fra bestefaren til BT på 85 år. Han er nemlig enegget tvilling, så dere kan kanskje skjønne at jeg syntes det var helt utrolig moro å høre på alle historiene om at de hadde lurt folk som trudde de var samme person og at folk snudde seg etter de og lurte på om de hadde sett dobbelt. Det som er helt spesielt er at han var en av 8 søsken, og de 8 ble født innen 6,5 år! Haha, hvordan er det mulig? Jo, oldemoren til BT fikk 3 tvillingsett :O Er ikke det HELT SYKT ^^, Det ene settet ble desverre prematurfødt fordi moren jobbet så mye og overlevde ikke. Ikke så rart når premature trenger mye hjelp for å overleve og for over 80 år siden var nok ikke sykehusene like gode som i dag. De to andre settene var toegget, gutt og jente på begge.
Jeg synes det var så unikt å tenke på at han som har opplevd så mye sammen med sin bror var den eneste av oss som kunne forstå hva Otilie og Olivia har i vente. Det var som jeg kunne se det i øynene hans da han betraktet jentene. 
 

Så tilbake til overskriften, jeg kjører på og viser en julegave jeg sydde til min gravide søster ^^, 
Jeg har ikke noe mønster på bukser til voksene så jeg måtte bare ta noen ca mål. Jeg kikket på noen av gravidbuksen jeg har liggende i en eske fra min graviditet og gjorde så godt jeg kunne. Måtte legge en pute på magen for å se hvordan den ble på ^^, HihiBuksa har strikk øyvest så den ikke sklir av kulen, og snøring under magen for å sitte godt. Stoffet er sinnsykt godt og myk, også er den tynt foret så man fryser ikke i denne kosebuksa her, litt dyrer stoff. Jeg sydde en lik verson uten graviddelen til venninna mi :) Stoffet finner du HER

Hva synes dere ??

Bildedryss julaften


Morgenkos i sofaen, Olivia (v) & Otilie (h)


Feiring av den store dagen, hos farmor og farfar (BT´s foreldre) Olivia (v) & Otilie (h)


Otilie har funnet pappas gamle range og den er veldig fin


Oss to <33 Elsker deg, BT


Otilie bli trangskoset av mammaen sin ^^, 


Otilie blandt alle gavene. Hun ble jo nesten borte. 


Samme med søsteren som ikke lengre har på julekjolen etter litt mye gulping. Når skal de slutte med det!?! Var nok de fine bånda på gavene som var det mest intressante dette året. 


Tante og onkel (BT´s bror) har tatt over mating av barn. Olivia med munnen full av grøt, og Amanda dypt kosentrert. Er det noen som klarer å gi babyer mat uten å gape selv? ^^, Herlig bilde! Sparkebukse baby nøytral farge

Jeg skal bli tante igjen til sommeren, søsteren min venter en liten en. Vi vet enda ikke hva det blir, men jeg hadde så lyst til å lage en liten gave til han eller hun. Jeg fant en søt beige stjernebody hos kappahl sin newbie serie også sydde jeg sparkebukse til ^^, str 50.

Mønsteret på sparkebuksa kjøpte jeg til jentene da de var små hos Stoff&Stil. Du finner mønsteret HER. Jeg har elsket disse sparkebuksene, de er veldig lette og komfortable å ha på. Jeg fikk veldig skryt av sparkebuksene fra fysioterapeutene fordi de gir barnet opptimal bevegelsesfrihet og de klemmer ingen steder :)
Jeg har brukt bomull til selve buksen og ribb på beina og som for inni toppen. En halv meter bomullstoff holder til en sparkebuke = 35,- pluss 25 cm ribb = 18,-. Jeg truker trykknapper i bunn og på toppen av buksen, det er det lettesete både ved å feste på buksa og å bruke når den er ferdig kontra knapper, med knappehull :) Fargen beige er så annvendelig, super fint til alle farger, så blir det en gutt blir den jo kjempe fin med blått eller gønt inni og rosa eller lilla hvis det blir jente :)
Under et bilde av Otilie og Olivia sine sparkebukser som de har vokst ut av for en god stund siden. Str 56. God romjul <3

Hjemmesydd pyjamas/kosebukse

 

Første juledag! 
Må virkelig si jeg elsker livet akkurat nå. Ingenting er bedre enn litt late morniger med gode filmer på tv og både kaker og godis til frokost. Det er ikke hva man spiser i mellom jul og nyttår som betyr noe, det er hva man spiser i mellom nyttår og jul! Den lever jeg etter, i julen gjør jeg alt jeg kan for å legge på meg, namnamnam. Flere enn meg som angrett på siste posjonen julemiddag i går ? Hvert år spiser vi oss så vondt mette på julaften, og i tillegg klarer man å trykke ned på litt for mye riskrem i søken etter mandelen og litt kaker og snop etter det! Jeg er sikker på jeg hadde et kaloriinntak over 6000 i går, og jeg har ingen planer om at det skal bli noe mindre i dag ^^,

Vi fikk så utroooolig mye fint i går, og de jentene tar helt av, haguen vår var så stor at vi måtte låne toyota land cruiseren til pappaen til BT for å komme oss hjem igjen med alle gavene i tillegg til vår bil. Jeg viser gjerne noe av det vi har fått, men ikke i dag. :)
Vi har en mazda6 2008 modell, stasjonsvogn. Stor og fin den, men når vogna er baki er det ikke plass til så alt for mye mer. Vi gleder oss litt til jentene ikke trenger hardbaggene, da blir det heldigvis litt bedre plass.                                                                                                                                                                                                       

I dag skal jeg vise dere en julegave jeg sydde til to av venninnene mine. Selv eeelsket jeg stoffet, BT syntes det så rart ut, men han henger ikke helt med i moten da. Hihi. 
Jeg har tegnet mønster ut i fra mine egne mål og plusset på eller minuset litt når jeg har sydd til andre. Heldigvis kan man ha litt slingringsmargin på en pysjbukse som ikke skal sitte helt etter. Buksen er sydd i viskose jersey, et stoff som er kjempelett, tynt, mykt og stretchy. Stoffet er som det meste annet jeg kjøper fra stoff&stil og du finner akkurat det stoffet HER . Buksa har ribb jersey i livet og rundt anklene, og for å få støringen i livet har jeg sydd to knappehull som snøringen kommer ut i fra. Til en voksenbukse i størrelse small - medium- large trenger man kun en meter med stoff faktisk ^^, 

Slike bukser kan lages til barn også.

Jeg har lagt ut barnemønster HER
Og fremgangsmetode på en enkel bukse HER

Måtte stå litt "modell" selv før jeg pakket de inn, slik at jeg kunne vise de frem etter jul. 
Hva synes dere?

 

 

GOD JUL fra oss <3

Vil bare ønske alle der ute en riktig god jul! Jeg håper alle får en minnerik og magisk dag med mye latter og god mat ^^, 
Selv skal jeg snart innta sofaen med askepott så skal jeg en tur i stallen å møkke for hestegullet mitt før jeg stikker innom min søster med mann og barn med gaver :D  Etter det blir det mer tv-titting og grøtspising før vi tar julaften hos mammaen og pappaen, søsteren og broren med kjæresten til Bjørn Tore. Det gleder jeg meg veldig til, for jeg har verdens beste svigerfamilie 

Fikk julegave litt tidligere av BT i dag fordi han mente jeg kanskje ville bruke den i dag, og det har han heelt rett i :D Fikk kamera, så da kan jeg filme jentenes første jul som de mimre tilbake til når de blir eldre. Lykke, akkurat hva jeg ønsket meg :D
GOD JUL!!!!!!

Herlige JUL <3

 

I denne stund trengs ikke ord for å fortelle hverdagen. I dag har jeg i stedet vandret rundt i mitt elskede hjem og tatt bilder som beskriver akkurat hvordan jeg har det i dag. Gud som jeg elsker julen, og nå er den her! Lillejulaften, kan nesten ikke vente med å få sett grevinnen og hovmesteren i kveld, eller eller eller bare askepott i morgen <333 Tradisjoner, trasisjoner, trasisjoner. 


Vi ønsker alle en strålende jul <3 

Svar på spørsømålsrunden.

 

SPØRSMÅL OM MEG

 

- Vil du ha flere barn, og når?
Jeg ønsker å gå gravid en gang til. Det blir ikke med det første, og mitt største ønske hadde vært å få tvillinggutter. Jeg er redd for å bli gravid med bare et barn. Min verden er to, og alt jeg har opplevd med mammarollen har vært med to. Oppfølgingen under graviditet og fødsel er også langt bedre enn ved en graviditet med et barn. Jeg er redd jeg ikke kommer til å kjenne noe liv siden jeg har vært vandt med 4 armer og 4 bein som sparket. Jeg er også redd for å få et barn som henger på meg hele døgnet fordi det ikke liker å være alene. Tvillinger er jo alltid to, så de koser seg like mye i lekegrinden uten meg som på mitt fang. Det gjør at det ikke er noe problem å ta seg en dusj eller lage mat selv om jeg er alene med dem. 

- Hva tenker du om det å være mamma i så ung alder? Og til tvillinger? Hvordan har du taklet det?

Vel, jeg elsker det. Har alltid forestilt meg selv som ung mamma. Det at jeg ble tvillingmamma kom så klart som et sjokk, men nå kunne jeg aldri ønsket meg det annerledes. Jeg synes ikke det har vært hadt å takle i det hele tatt. Jeg synes det er fantastisk. Største 
utfordringen er nok økonomi, vi sliter ikke økonomisk vi, men jeg vet at jeg ikke kan kjøpe meg det jeg vil til en hver tid, så jeg bruker så lite penger på meg selv at BT flere ganger sier at jeg skal reise til byen å bare shoppe litt til meg selv fordi jeg fortjener det. ^^, <3 

- Kan du fortelle litt mer om hva du skal utdanne deg til? Fremtidig yrke?
Jeg utdanner meg til å bli veteropat, det er en naturmedisinsk dyrebehandler, som bruker massage, akupunktur, ernæring, homeopati, urter og mer som behandligsformer. Et 5 årig studie på deltid som tilsvarer 4 år fulltid. Skolen er i helgene, derfor har jeg fortsatt selv om jeg ble mamma fordi BT kan passe jentene. - Hvordan var du i ungdomstiden, 17-18 årene?
Jeg var glad i å være sosial, feste, være med venner, skole og hest dominerte ungdomsårene mine.  

- Tjener du penger på bloggen din? 

Så godt som ingenting. Selv om jeg er blandt toppen, er det alikevel langt fra 30 til nr 1, fotballfrue :) 

- Er du med i barselgruppe med jentene?

Jepp, det er jeg, men vi er egentlig litt dårlige på å få til møter sammen. De gangene vi får ut fingeren har vi det veldig koselig :) 

- Favoritt mat/godteri?
Fersk suppe. En rett som kommer fra indre vestfold. Elsk elsk elsk. Men altså jeg elsker mat og spiser det meste. Lakris topper listen over godis, hater surt godteri, klarer faktisk ikke å holde øynene oppe når jeg spiser det. Salt og søtt faller bedre i smak.

- 


Hva gjør du for å slappe av?

Slappe av? Hva er det? Haha, sove om natten ;) 

Har du noen spesielle serier å anbefale?

Haha. Jeg ser så vidt på TV, og serier er en absolutt NEI-ting for meg. Har rett og slett ikke tid til å sitte og se på serier, så da velger jeg å ikke begynne på en. Vil jeg se noe på tv ser jeg en film.  


SPØRSMÅL OM OSS - Hvor bor du / ville du bo på gård / Eier dere eller leier dere?


Vi bor i Re i Vestfold, på en gård min kjære kjøpte av sine besteforeldre da han var 19 år, altså BT eier. Jeg har alltid ønsket å bo på gård, så det var nok et pluss det da BT sjekket meg opp.

- Hvilken bil har dere? Med tanke på stor vogn og barneseter?
Vi har en mazda6, 2008 modell, stasjonsvogn, sort. Det var en av de største stasjonsvognene som vi syntes var fin, og var langt billigere enn volvo og toyota som også var aktuelle biler. 

- Har dere planer om å gifte dere? :) :)

Hope so ;) Men det blir ikke før vi har råd til det, og det er ikke i prioriteringen enda.  

- BT fakta:

BT står for Bjørn Tore, han blir 25 i februar. BT er utrolig jordnær, rolig og handy. Han er entrepenør, jobber i sin fars gravefirma som han en dag skal ta over. Jobber stort sett hele tiden, selv i helger og ferier. Er utrolig hjemkjær, elsker dyr, men er redd for hest. Haha, passer fint når vi skal få gården full av dem ;);) Han er min sjelevenn og jeg elsker hver cm av han ^^, 

Vil du si forholde ble anderledes etter dere ble foreldre?

Det har nok forandret seg, men det er vel mer at vi har blitt sterkere knyttet, og jeg føler jeg har blitt forelska på enda en måte etter at jentene ble født. Det å se kjæresten sin vise pappakjærligheten til sine barn gir meg gåsehud og tårer i øynene. Så vakkert <3333 

- Hvor skal dere feire jul?
Vi skal til BT's foreldre sammen med hans bror med kjæresten og søsteren hans :)  

 

SPØRSMÅL OM TVILLINGENE

- Hvilke andre navn tenkte du på til jentene? / Hvordan kom dere opp med navnene?
Mie & Rose var min favoritt nr to. BT håpet på at det var sett feil ved første ul. at det ikke var to jenter, men en av hver, så da snakket vi om Mie & Max :) Vi diskuterte navn frem og tilbake lenge, og søkte opp navn på nettet. Otilie har jeg forelsket meg i for lenge siden og jeg ville ha et matchende navn til nr to som da ble Olivia. 

- hører du forskjell på jentene når de gråter og lager lyder osv?

Det går i perioder, nå hører jeg ikke forskjell på gråt, men de snakker HELT forskjellig, så om de skravler er jeg ikke i tvil på hvem det er. De har forskjellige lyder, Otilie synes også det er supergøy å hyle med verdens høyeste pipestemme. ^^,

- Er det noen ulikheter de har utseendemessig sånn at du enkelt kan se hvem som er hvem?

Jeg ser enkelt forskjell på de fordi jeg kjenner de og synes de er helt ulike på mange måter, men det er vanskelig å sette fingeren på det, for selv om jeg sier det ser ikke andre det. Men bakfra har de hårverven på hver side av hode, Otilie venstre og Olivia høyre. Otilie har rundere hodefasong og litt mer hår. Otilie har vestre øye litt mer lukket enn det høyre og Olivia det høyre litt mer lukket enn det venstre.  

- Synes du det er mye jobb med to små barn?

Det er klart det er jobb, men nei jeg synes ikke det er noe mer enn forventet, heller midre. Vi koser oss gløgg ihjel og de er veldig harmoniske og blide, så det meste har gått som en lek.  

- Går det bra med stor hund å små barn?

Størrelsen har vel ingenting å si?? Hun er jo ikke noe farligere enn en liten hund. Tyra/rottweileren er tidenes familiehund. Hun er rolig med jentene og lar de lugge å dra henne i ørene. Verdens snilleste og søteste hund i våre øyne. 

- Trenger du mye hjelp me di små eller gjør du alt alene?

Jeg har vært alene fra vi kom hjem fra sykehuset med jentene. Det vil si den tiden BT reiser på jobb 06:30 til han kommer hjem mellom 16-18 en gang. Det har aldri vært et problem. :) 

- Når skal de begynne i bhg?

Hvis vi får de inn, begynner de i bhg i januar 2015. Da er de 21 mnd gamle.  

- Skal jentene gå i samme klasse når de begynner på skolen?

I dag tenker jeg nei, men jeg kan ikke svare på hva jeg tenker om 5 år :) Nå tenker jeg at det er viktig at de lærer seg å være selvstendige, få en vennekrets utenom sin søster og ikke bli sammenlignet på alle plan, dette trur jeg blir langt enklere om de går i hver sin klasse. 

- Mange mener man ikke bør legge ut bilder av barna sine offentlig/på nett, hva tenker du om dette?

Jeg synes det kommer ann på bildene som legges ut. Jeg har tenkt mange ganger igjennom dette, og selv elsker jeg å se bilder av andres barn. Man kan hente mye inspirasjon og man blir glad av det, dessuten lærer jeg mye av å lese om andres barn så bilder føler jeg hører med for at det skal være intressant. Men det er et vanskelig spørsmål og jeg trur at man bare må finne ut hva som er best for en selv. Jeg ønsker å vise mine jenter til HELE VERDEN bare fordi jeg er SÅÅÅ STOOOLT!! Jeg hadde ikke klart å limt et bilde i et album og kun sett på det selv. Verden er blitt forandret, og noen har ikke rukket å følge med.  ^^, 

 

ALLE SYSPØRSMÅLENE KOMMER PÅ ET EGET INNLEGG :) 
Takk for engasjementet :D 


 

Mønster Hverdagskjole nivå2 med tights.

Jeg viser møster på hverdagskjolen i størrelse 92 (to år), da har dere et utgangspunkt og det skal være ganske greit å tegne den både større og mindre. 

- Start med å måle opp en strek på 29 cm. Dette er bredden under armen på kjolen. 
- Tegn så en loddrett strek på 34 cm fra den høyre enden av den vannrette streken. 
- Merk opp midten fra den vannrette streken (14,5 cm på hver side) og marker en linje som går igjennom arket vannrett. Fra midten av 29 cm streken, måler du opp 6,5 cm og setter et lite kyss. Dette skal være nedre/midtre del av halsringen. Tegn så en bue slik som tegning over viser, og en strek fra høyre kryss under armen skrått oppover ca 12 cm. Det høyeste punktet skal falle omtrent midt i mellom midten og utkanten på høyre side.

- i bunn merket du opp en vannrett linje som skal krysse det nedre krysset fra den 34 cm lodrette streken. Linjen skal være 33 cm, som du må fordele slik at du får midten på midtlinjen din (16,5 cm på hver side). Da vil krysset havne litt til høyre for den loddrette streken. 
- Tegn en bue fra punktet under armen og ned til høyre kryss av 33 cm linjen. 
- Tegn så en svak bue ned til miden i bunn av kjolen

- Brett matpapiret dobbelt langt midtlinjen
- klipp ut. Da får du et symetrisk mønster. 
- Baksiden av kjolen er lik, men den strekker seg to cm høyere i nakken, og har en litt slakkere bue.

- Legg en ny remse matpapir ned med fremstykke og bakstykke oppå. Du legger fremstykke og bakstykke slik at hals og nakke går mot hverandre. Så måler du opp slik at det blir 6 cm i mellom fremstykke og bakstykket der hals og nakke ender. Og der armhulen enden skal du måle opp slik at det er 22 cm i mellom. For å få dette tallet må du bare vri litt og skyve litt på delene du allerede har laget. 
- Marker langs med sidene av fremstykke og bakstykke der armen er. Disse sømmene skal møtes derfor er de viktig at de måler lik lengde. I toppen lager du en svak bue da dette blir en del av ringen rundt halsen. 
- Brett så arket slik at kryssene der armhulen avsluttes (merket med et stort kryss på høyre tegningen over) møter hverandre. Sett et merke 36 cm ned fra toppen av armen. Så 7 cm vannrett i bunn og en linje som går fra krysset og ned til 7 cm streken. 

- mens arket til armen er brettet klipper du ut det som er vist på bildet over. Dette er symetrisk. Så må du åpne den opp og klippe langs dine tegnede streker. 

Ønsker du å gjøre kjolen i størrelse 86 (1 år) markerer du en cm på innsiden langs kjolens høyre og venstre side. Halsen forblir den samme, men du gjør den 3 cm kortere i bunn. 
Ønsker du den i størrelse 80 gjør du det samme en gang til, og enda en gang om du ønsker den i 74. Det samme prinsippet gjelder om du ønsker å gjøre den større. 


Mønster tights

Jeg har delt buksemønster HER! Prinsippet er akkurat det samme, men siden buksemønsteret er en vid modell, må tightsen gjøres smalere hele veien. 


Klipp ut mønster i stoff: 

Vask stoffet du skal sy i får du klipper i det, siden stoff kryper ved første vask.

Når du klipper ut armene legger du stoffet dobbelt og klipper ut begge delene med det samme, da får du to deler som speiler hverandre (en høyre arm og en venstre arm). 

GÅ TIL FREMGANGSMETODE HER!! 

 


PS: kommentarer til dette innlegget samsvarer ikke, da jeg har overskrevet et gamelt innlegg ;) 

Ti fakta om min FØDSEL

 

Nå går det en utfordring på instagram om å skrive 10 fakta om fødselen, jeg tenkte jeg like gjerne kunne skrive det her inne :) Ganske morsomt å lese andres, så håper noen liker mine faktaer 

 
 1. jeg fødte premature tvillinger i uke 32 + 5

 2. jeg var blitt langt inn dagen før jentene kom fordi jeg hadde åpning under vanlig sjekk hos legen. (Var til kontroller hver andre uke fra uke 19, pga tvillingsvangerskap/risikosvangerskap)

 3. fødselen ble forsøkt stoppet med medisiner som skal stoppe riene, det var rett og slett null respons på medisinene, og legen fant ut at her var det ingen annen utvei enn å ta i mot de to små 

 4. riene startet kl 03. BT kom halv 6, halv 7 ble jeg trillet over til føderommet, halv 8 kom anestesilegen for å gi meg epidural

 5. Epidural fikk jeg fordi det var tvillinger og er da en standar prosedyre fordi det oftere oppstår komplikasjoner enn ved en enlingfødsel. Eksempel blir ofte tvilling to hentet ut med tang. 

 6. Jeg hadde bare med med BT under fødselen og et drøss med leger, jormødre og andre sykepleiere. 

 7. halv 12 begynte jeg å presse

 8. Begge jentene lå i hodeleie. 

 9. 11:54 tok hovedjordmor i mot Otilie, 42 cm lang, 1775 gram tung, hun ble kjørt rett avgårde etter fødselen. 11:56 tok hodvedlegen i mot Olivia, 44 cm lang og 1870 gram tung, hun kom med armene først og ble født i hel fostersekk. Fostersekken ble åpnet på magen min, og BT fikk klippe navelstrengen før hun også ble kjørt bort fra meg

 10. Etter en veldig fin og problemfri fødsel, ble jeg sydd et sting, og ble liggende to timer før jeg fikk se barna mine

 Julekaos

Jeg har så lyst til å dele alt jeg syr med dere om dagen. Er stort sett det dagene går i nå frem mot jul, men siden det er gaver får det nesten vente litt. Som bloggen også tilsier har jeg ikke så mye tid til overs for å jobbe med den, alle kommentarer setter jeg kjempepris på og blir lest, men er ikke alltid jeg rekker å svare med en gang. Er jo så utrolig mye annet som må ordens og som jeg har fortalt tidligere er jeg en sisteliten menneske når det kommer til slike ting. Jeg tenker hvert år at jeg skal være flink og bli ferdig med julegaver tidlig. Haha, i går fikk jeg reist til byen uten jentene, så nå er jeg heldigvis ferdig med alt som skulle kjøpes. Trur jeg aldri har vært så effektiv i hele mitt liv som i går på shopping. Var nesten som det jeg skulle ha sto fremst i en hver butikk jeg gikk inn i. Gud så deilig, er nemlig ikke alltid det er slik. 

Jeg får ikke lagt meg om dagene da jeg blir sittene foran symaskinen, så i går fant jeg ut kl 2 at det var på tide og binge etter at jeg sydd en søm feil for tredje gang. Otilie våknet tidlig i dag, altså tidligere enn vanlig - kl 07:45, så jeg kjenner at jeg trenger litt kaffe

Hun sovnet litt igjen før 10 da 

 

I kveld skal jeg på vennejulebord med nyyydelig jenter, og siden vi helt sikkert kommer til å få nok julemiddager fremover ble det tapas i dag. Helt perfekt for unge mødre og studenter da vi tar med et par retter hver. Mamma og kjæresten er verdens flinkeste til å lage tapas så jeg har stjålet et par oppskrifter jeg skal lage. 
Intressant at jeg deler det med dere??  

Vel det er kanskje litt flaut å dele, men hvorfor late som man er en man ikke er. Jeg får mye ros for å at innleggene mine er så ærlige, så da får jeg nesten bare vise dere hvordan #skolissykrok ser ut for øyeblikket med en passende kommentar til "har ikke tid til å rydde før jeg er ferdig med alle gavene" 

Ha en strålende lørdag da folket, så ser du meg kanskje igjen på bloggen etterpå ^^, 

 

 

Pasta med Bolognaisesaus til barn

 

Jeg ble sittende å lese i oppskriftsboken som følger med i pakken til Philips Avent sin dampenhet og hurtigmikser. Ikke nok med at det er mange gode oppskrifter og tips, det er også veldig gode råd om hvorfor barna reagerer slik de gjør på mat, hvordan man skal få de mindre kresene og for eksempel at det å lære og like en ny smak kan ta så lang tid som at barnet må få det servert 15 ganger. Jeg trur personlig ingen er kresene, det handler om å tørre og prøve nye smaker, og alltid smake. Selv er det mange ting som jeg har brukt tid på å lære meg og like, sopp, oliven, vin for å nevne noen. 

I dag tenkte jeg at jeg kunne dele en av oppskriftene fra Philips Avent. Jeg får ikke betalt for å gjøre dette, det er kun min anbefaling om du vil lage hjemmelaget mat til barnet ditt. Dette er garantert den enkleste måten å gjøre det på, dampenhet og hurtigmikser i et er genialt! Det blir lite oppvask og alt man trenger å gjøre i mellom er å snu beholderen med mat for å få de forskjellige fuksjonene. En virkelig god investering. 
Det er mange grunner til at jeg lager maten til jentene selv, og i frykt for å tråkke noen på tærne vil jeg gjerne dele hvorfor jeg ønsker å lagen maten selv. Jeg sier ikke at det er noe galt å kjøpe ferdigglass, fordi fardigmat til barn er laget av råvarer med strenge krav om kvalitet og innholdet er så klart tenkt nøye igjennom av eksperter for å få med de næringstoffene et barn trenger. 

Jeg har ernærlig som et av fagene mine på skolen, og der lærer vi blandt annet å lese ingrediensetikketen. Heldigvis er det ikke så mye skummelt i barnematen, men alikevell må jeg si jeg blir skuffet når jeg på alle glassene leser at vann står som ingrediens nr 2? (ingrediensene er rangert etter hvor mye det er i retten, nr 1 er det mest av, siste ingrediens er det minst av) og så kommer stivelse i bunn. Det betyr rett og slett at de fyller på med vann og tykner retten til igjen med et stivelsesstoff (ofte potetstivelse). Hva betyr dette? mer penger i kassa så klart. I barnematen du kjøper er det også veldig mye stivelsesingredienser (potet, pasta, ris, korn). Jeg kikket på en pastarett, den hadde både pasta og potet i seg, hvilket er helt unødvending, men potet er en billig råvare så ved å fylle på med litt potet blir det enda noen kroner til overs i kassa kontra om de hadde hatt mer grønt og kjøtt. 
For at ferdigmat skal holde må den varmes opp og pakkes i forseglende glassvarer. Under varmebehandling av mat dannes stoffet furan som er en organisk forbindelse som på mus og rotter har vist å være kreftfremkallende, dette klassifiserer stoffet som mulig kreftfremkallende for mennesker også. Det er påvist store mengder furan i hermesitert mat, barnemat på glass, pulverbaserte barnegrøter og frokostblandinger.
En annen grunn til at jeg ikke kjøper glassene er fordi jeg selv har smakt på den maten. Vi hadde en lek under en babyshower for min venninne, leken gikk ut på å gjette hvilke rett de 6 forskjellige barnerettene vi skulle smake på var. Samtilige av oss satt og brakk oss som bare det og ingen klarte å gjette riktige retter. Det er svar nok for meg. Den maten jeg selv lager smaker akkurat det jeg har puttet i retten. Hvordan de får spagetti og kjøttdeig til å smake som kattemat vet ikke jeg.
Jeg har også hørt flere si at de som har gitt barnemat på glass måtte begynne helt på nytt med tilvending av vanlig mat den dagen de er så store at de kan spise det samme som oss til middag. Det er ikke så rart det når man vet det jeg skrev i startet, det kan ta 15 smaksprøver før man har tilvendt seg smaken og lært å like den. Barn som spiser ferdigglass lærer seg å like disse glassene, men liker da ikke den maten vi spiser som smaker så mye mer og så mye mer variert enn det de er vandt med. Altså er det mye mindre jobb å introdusere "vår" mat helt fra starten. Barn er også minst kresene fra 6 mnd, over året kommer de i en periode hvor de ikke vil ha ting de egenlig liker.  

Tilbake til denne deilige retten som passer til barn som er eldre en 9 mnd og kan spise myke biter. 

Pasta Bolognaise fra Philips Avent sine Oppskrifter:
INGREDIENSER:

 • 1 liten stangselleri
 • 3 middels store modne tomater (ca 350 gram)
 • 1 liten gulrot (ca 100 gram)
 • 1 liten løk (ca 80 gram)
 • 120 gram karbonadedeig
 • 1 ts tørket oregano eller blandete urter (valgfritt) kan også bruke friske urter
 • 4 ss tomatpuré
 • 30 gram godt kokte maccaroni
 • 1 ss revet ost 
   

Fremgangsmåte:

 1. Vask sellerien og tomatene
 2. to ut frøene av tomatene, skrell gulrot og løk
 3. skjær alle grønnsakene i små biter og legg den i glasset sammen med kjøttet og urtene
 4. hell 200 ml vann i kokeren og damp i 20 minutter til det er mørt
 5. snu glasset over til miksing og ha i tomatpureen. Miks 2-3 ganger, ca 10 sek hver gang. For å få riktig kosistens tilsett mer tomatpuré for å gjøre den tykkere eller litt kokt vann for å gjøre den tynnere. 
 6. Bland den kokte pastaen med 60 ml saus
 7. servers litt revet oss på toppen om ønskelig.
 8. kjør/frys resten til senere bruk
   

 Bon Appetit! 

PS: Har du ikke dampenheten og hurtigmikseren, koker du møre grønnsakene, steker karbonadedeigen og løken på svak varme, og blander det sammen :) 

Se flere av mine oppskrifter HER  

 

God morgen <3

 

I dag hadde jeg på alarmen på mobilen kl 7 og kl 7:30, 08:50 våknet jeg -_- Baaaah! haha. Ikke det at jeg skulle noe så tidlig, jeg bare elsker å våkne og ta meg en kaffe foran dataen og få ryddet og lagd i stand mat til jentene før de våknet. Da jeg våknet lå lille engel Olivia på magen i senga med beina på puta blid som ei lerke, så da gikk vi ned og koste oss med frokosten sammen, mens Otilie sov. 

Jeg har skrevet tidliger hvor viktig jeg mener det er å samkjøre tvillinger. Fra jentene ble født har jeg vekt den ene om den andre var sulten slik at de fikk mat samtidig. Dette var i samråd med sykehus, og jeg og Christine (firlingmammaen) har konkulderte med at om man har mer enn et barn av gangen er det HELT NØDVENDING om man ikke skal bli utslitt og for at vi mammaene skal kunne få mulighet til å ta et pust i bakken og få unna vaska.  

Samkjøringen er viktig de første mnd fordi de første mnd er veldig intense, med mating ofte og nattevåk, skal man da gi de mat når de selv ønsker det kan man risikere å måtte mate HELE tiden fordi den ene er sulten når den andre er mett og omvendt. Ofte sovner også nyfødte rett etter en supp med melk, eller gjerne under ammingen/flaska, og gir man da maten likt sovner gjerne tvillingene likt også. Da får mammaen litt tid til å gjøre alt hun ellers skulle gjort eller ikke gjort. Jeg trur det er uhyre viktig å kunne klare å slappe av når man har nyfødte i hus for at man skal kunne klare å nyte denne fantastiske, men helt intense tiden. 

Som dere leste over så lot jeg Otilie sove, mens Olivia og jeg gikk ned og spiste frokost. Nettopp. Nå er de blitt så store at samkjøringen ikke lengre er så viktig. Det er så deilig. De får som regel alle måltider samtidig, men akkurat frokosten kan de få ettersom når de våkner fordi de nå har så gode rutiner ellers i løpet av døgnet at jeg vet de sovner når de skal ut i vogna i 12 tiden begge to og at etter det så blir middag og kvelds samkjørt slik at de også er trøtte og mette likt til nattessøvnen. 

Grunnen til at det er så ufattelig deilig at jeg nå kan stå opp med bare en av gangen er fordi da får jeg alenetid med dem, og det er såå utrolig godt. Da kan vi kose oss sammen på sofaen uten at den andre plutselig har rulla inn i et hjøre og trenger å bli løftet ut. ^^, 
Så til alle nybakte tvillingmammaer, det blir enklere og enklere å være tvillingmamma, og mer og mer fantasisk! <3 

Nå står vi på farten til å besøke familien min som bor et stykke unna. ^^, 
Ha en fin dag  

Forskjellsbehandling av tvillinger

 

Jeg kjenner jeg nesten blir redd av ordet: forskjellsbehandling. 
En av de første tankene som slo meg da jeg fikk vite at jeg bærte frem to barn var om jeg skulle klare å ha nok kjærlighet til begge to. Jeg vet ikke med dere, men jeg tenkte at om man får to på samme tid, to som er like gammle og to som er ganske like hverandre vil føre til at man hele tiden ville sammenligne de med hverandre og ubevist velge en som penere, en som klokere, en som snillere og bli mer glad i det ene barnet enn det andre. Når jeg tenker meg om har kanskje alle foreldre som får flere barn det slik, men jeg husker at dette var noen jeg tenkte jeg kom til å være redd for den dagen jentene ble født. 

Dagen kom da prisessene ankom verden, og jeg tenkte virkelig så ufatterlig mye på å ikke tenkte på dette. Jeg turte ikke tenke at det ene barnet mitt var pent tilfelle jeg skulle tenke at det andre ikke var like pent. Helt helt i starten var dette vanskelig. Selv om morsinstinktet mitt var kommet lenge før jentene ble født og fra første sekund jeg så de kjente at jeg kunne sloss i ild for disse to så tar det litt tid før man blir kjent og lærer å elske de slik kun en mamma kan elske sitt barn. 
Olivia lå med C-pap behandling, maske med pustehjelp, som gjorde at øynene hovnet opp og nesten ble trykt oppover. Dette gjore at jeg i starten ikke forsto at hun var like vakker som søsteren sin og jeg var så lei meg fordi jeg tenkte at Otilie var litt penere.  Livredd for å gjøre forskjell grodde min kjærlighet til barna for hver dag, plutselig tenkte jeg at nå er Olivia den vakreste av de. Dette var nok bare en fenurlig tanke for å gjøre "det godt igjen". For sannheten er at uansett hvor mye jeg kan vri og vende på mine barn er de så enestående vakre på hver sin måte. Det er ingen forskjell på min kjæringhet ovenfor dem, og det overrasker meg. Jeg trudde faktisk ikke man kunne elske flere personer like høyt.

Men selv om jeg alltid kommer til å synes de er like unike, men på hver sin måte vet jeg at alle de kommer til å møte på livets vei vil måle de opp i mot hverandre. Jeg har selv vært en som har sagt om eneggede tvillingpar "han er den kjekkeste av de" & "hun er den peneste av de". Det er ikke noe moro å vite dette, men sånn er jo livet, søsken vil jo oppleve det samme, men siden det er en aldersforskjell vil de mer sannsynlig ha forskjellig vennekrets som gjør at de ikke blir sammenlignet på samme måte. 

Skoletiden ser jeg for meg blir den tyngste. Ikke nok med at elever og venner vil komme til å sammenligne og trekke konklusjoner, lærerene vil også gjøre det. I dag tenker jeg at jentene må begynne i hver sin klasse slik at de slipper å bli målt opp i mot hverandre, og i stede la kretsen av mennesker rundt lære å kjenne de som enkeltmenneske uten den grad av sammenligning det ville blitt om de skulle delt klasserom og klassekamerater. 
Noen tvillingamammarer og andre mammaer som vil dele sine tanker og erfaringer rundt dette?


Podcast foreldreskap - mamma for første gang

 

Tredje sending av podcasten PLUDRING, en podact om foreldre og barn er nå ute. 

Denne gangen er det Linn (med bloggen malindus.blogg.no) og meg som snakker om det å bli mamma for første gang og søsken. Vi har begge litt spesielle historier, da hun ble førstegangsmamma rett etter hun fylte 16, og jeg fikk to jenter da jeg forventet å få den ene gutten som jeg selv var så sikker på. 

 

LINK TIL PODCASTEN PLUDRING "mamma for første gang og søsker" 

 Her finner du den forige podcast innspilingen som jeg var med i "MAMMAKROPPEN" sammen med Susanne Kalutza
 

Håper dere har tid til å kose dere med litt snakk i øret. 

:D

UGLEVARMEPOSE

 

I dag har jeg vært lite tilstedeværende. Min gode venninne Renate banket på døret 09:30 til morgen i dag og siden det har jeg stooorkost meg med hennes selskap. Hater at så mange av mine nære venner studerer langt unna, så hadde virkelig sett frem til denne dagen. Rentate skal bli over til i morgen, og vi har hatt tidenes kosedag. Etter frokost for oss og jentene reiste vi på stoff og stil, vi hadde nemlig planlagt denne dagen til en juleverksted-dag for lang tid tilbake.

Turen inn til stoff&stil har aldri gått raskere, skavla gikk i et kjør ^^,

Jeg skal skrive et litt mer intressant innlegg i morgen om "forskjellsbehandling av tvillingene".

Men nå vil jeg vise dere litt bilder fra dagens juleveksted og kanskje gi dere et tips til julegaver om du ikke allerede er ferdig. 
Renate hadde med verdens søteste gave til jentene. Seee så fine sokke/tøffler hun har strikket. Akkurat hva de trengte.  

Disse sokkene er de nydligste sokkene jeg har sett. Og i følge Renate var de kjempe lette å strikke.  
Oppskriften er fra Drops og du finner den  HER

Så over til juleverkstedet vårt ^^, 
Her er stoffene som ble med hjem fra stoff&stil i dag. 100 % bomull - alle stoffene. 

All creds til Renate for tegnet ideen til denne nusselige nye uglevarmeposen som vi i dag har sydd. Hvem blir den heldige som får denne under juletreet mon tro. ;) 

For å lage denne uglen, har vi tegnet ut delene på matpapir og lagt de på stoffet som vi har klipt ut del for del. Alle delene sys på på fremsiden (vi har strøket fast utklippa med vliselin før vi sydde sikksakk rundt). Når det er gjort ble fremsiden og baksiden motert sammen. Baksiden med trykkapper har bare fått en litt lengre ende som kunne brettes inn en gang før knappene ble festet. Innerposen sydde vi to sømmer tvers over slik at fylle ikke havnet i en siden. Så sydde vi kanten rundt med åpning i bunn til å helle inn fyllet. Fyllet er bygggryn og ris. Så sydde vi igjen åpningen og slufsen var det siste som vi monterte på uglene våre. 

Ops: viktig at inneposen lages av 100 % naturprodukter. Bomull er det rimligste, lin kan også brukes. Men syntetsiske stoff kan ta fyr i mikroen. 

Når varmeposen er ferdig varmer du inneposen i mikroen i 2-3 minutter og du kan kose deg med en deilig varm pute på en ellers kald vinterdag 

Under ser dere hvordan jeg SUPERENKELT knyter en slik slufse som er på uglas øreHa en fiiin kveld <3Hipp hurra!

 Foto: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder 


Bloggen er 3 mnd gammel i dag ^^, Kjennes egentlig ut som jeg har blogget mye lengre enn det, men det har jeg altså ikke. Jeg elsker å jobbe med den og dele det jeg har på hjerte så derfor er den ganske godt utfylt allerede. 
Siden bloggen har en liten minibursdag i dag kan jeg jo fortelle litt om hvorfor jeg startet å blogge og min lille bloggs historie.

Da jeg gikk gravid og fortalte verden at det var tvillinger i vente skjønte jeg hvor lite kunnskap det faktisk var der ute om tvillinger. Alle viste de åpenbare tingenen, men jeg fikk så enormt mange spørsmål, alt fra hvordan en graviditet med to i magen var til hvordan jeg skulle klare dette.  
Jeg fortalte de samme historiene så mange ganger at jeg ble lei min egen stemme. Ikke så rart, for en tvillinggraviditet er jo litt unikt, det er ikke uvanlig, men det skjer kun hos 2 % av de norke kvinnene som får barn så litt spesielt er det jo.

Jeg hadde instagramkonto  en stund før jentene ble født, og der var det noen som lurte på om jeg skrev blogg. De oppfordret meg til å starte og sa de kom til å være faste lesere fordi de likte å følge livet mitt. Jeg hadde veldig lyst og startet et par blogger før jeg virkelig var i gang. Jeg brukte rimelig lang tid på å forstå noe som helst av html koder og design av bloggen, derfor ga jeg opp et par ganger. Haha. 
Men så 16. septemper fikk jeg laget meg en blogg jeg følte meg fornøyd med og begynte å skrive. Lite viste jeg om at jeg hadde såå mye på hjertet.

Det å skrive føles så godt, og tilbakemeldingene er helt avgjørende for gleden av å fortsette bloggingen. Spesielt herlig var det å dele min mening om det å ha tvillinger:

"Til alle dere som lurer: NEI, vi synes ikke det er tøft å være tvillingforeldre! NEI, vi synes ikke det er slitsomt! NEI, vi skulle aldri ønske at vi bare hadde en av gangen! 
Det som er tøft og slitsomt er alle dere som lurer på hvor ille det må være og som selv er så fryktelig glad for at det ikke er dere som ble foreldre til to samtidig!
Nå har vi forsvart oss selv og tvillingene siden graviditeten og vi vil bare fortelle dere: Vi er de HELDIGE! Vi feller dobbelt så mange gledestårer, vi får dobbelt så mange smil, vi får dobbelt så mye lykke og vi får dobbelt så mye kjærlighet i våres liv! 
Tenk over det du sier! Vi er lei av at dere skal synes synd på oss, vi er lei av at dere trur det er slitsomt! Vi synes det er FANTASTISK..."

Delingen gjorde jeg først på fb og der har bildet med denne teksten til fått mer en 2200 "likes". LINK TIL FB-DELINGEN

 

Jeg føler jeg har oppnådd noe med å starte denne bloggen, og det er å få folk til å tenke over hva de sier før de åpner munn, og å gi kommende tvillingmammaer lykken av å kunne glede seg til å få to samtidig. Et tvillingsvangerskap er tøft for mange, det regnes som et risikosvangerskap og når folk attpå til forteller at de er glad det ikke er dem som skal få tvillinger hver dag i flere mnd så leiter det på hos de fleste. Selv ble jeg nesten deprimert over alt det negative folk fikk sagt (uten å egentlig mene det) og det er så SINNSYKT godt å kunne si til alle som synes det virker så ille, at det å få tvillinger er magisk og fantastisk. Det å få barn er slitsomt, det betyr ikke at det er dobbelt så slitsomt med to.

Etter bare 8 dager havnet jeg i lokalavisen og på topp 40 listen til blogg.no, helt uvirkelig at så mange skulle komme til å like bloggen min. Bloggen som jeg tenkte at de jeg kjenner kom til å ta en titt på for å sjekke hvordan alt sto til. Siden dag 8 har jeg også forblitt på topplisten og skriver i dag en av norges 30 største blogger. 

Jeg er stolt! Og jeg kommer til å fortsette å skrive mine ærlige innlegg, dele sy og mat oppskrifter og håpe på at nettopp du vil fortsette å følge meg. 

_________________________________________________

Jeg driver å syr og syr og syr om dagen, og jeg gleder meg såå til å vise dere, men får ikke gjort det før etter julaften siden alt er gaver denne gangen ^^, 

Ha en fin dag <3 

Til h... heller!

Litt av en overskrift eller hva? Uff, det er ikke pent å starte et innlegg med et banneord, men i går kveld kjente jeg virkelig at frustrasjonen tok overhånd. Jentene hadde vært på besøk hos farmor og farfar og på vei hjem rakk de så klart å sovne i bilen. Den bilen er litt av et sovemiddel, jeg føler de bare trenger å kjenne lukta av den så er de i drømmeland, umulig å holde de våkene. Bilturen tar ti minutter så det er ikke lange luren de får men det var akkurat nok til å få ladet batteriene før seng. 

Da vi var hjemme ordnet jeg i stand kveldsmaten som var grøt med bærsmoothie på og melk. Etter de hadde spist grøten og fylt bleia begge to, lot jeg de ligge litt på gulvet å leke siden de nå var helt i hundre. Jeg fulgte alle kjerringrådene jeg kom på:

 1. La de ligge i mageleie og bli litt slitene 
  Jeg tenkte at siden de var i så godt humør og så lite trøtte måtte de få herje litt så de ble litt slitene
   
 2. La det gå litt tid mellom grøt før en flaske melk og så i seng
  Grøten fikk de før bleieskift og leking, så fikk de en flaske melk før vi gikk opp på soverommet

 3. Legge med de vante rutinene
  Som jeg gjør hver dag la jeg de på samme måte, Otilie i den ene sengen, koseklut mot ansiktet og smokk i munn. På med babycall - musikk og stjernehimmel. Olivia i den andre sengen, koseklut mot ansiktet og smokk i munn. Nuss, kos og litt mer nuss, synge "når trollmor har lagt sine 11 små troll", ny nuss og et hvisk i hvert øre "natta jenta mi, jeg elsker deg over alt på jord" Før jeg gikk ut av rommet og ned i stuen.

 4. La de gråte litt for å se om de roer seg selv
  Da jeg hadde vært nede i 10 minutter begynner Olivia å gråte. Jeg lot henne ligge litt da det i starten var mer sutregråt enn ordentlig gråt. Sutringen ga seg ikke, men gikk derimot over til hikstende gråt. Da gikk jeg opp til henne for å roe henne igjen. Da hun hadde roet seg lister jeg meg ut av rommet. 

 5. Gå inn og ut av rommet hvert 2 minuttet
  I det jeg treffer siste trinnet i trappen begynner hun å gråte igjen. Da tenker jeg at det er på tide å prøve å gå inn og ut hver gang hun blir urolig fordi hun var utrolig trøtt, men klarte ikke roe seg uten at jeg var der, trygt og godt under mammas oppsyn

 6. Trøste, synge
  Etter hvert som det ble senere og senere, begynte jeg å kose henne i ansiktet og synge for henne. Det synes de er kjempe fint og hun roet seg igjen. Da jeg listet meg ut av rommet begynte hun igjen... På dette tidspunktet begynte jeg å bli sliten, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg hadde vært der inne, og en sliten mamma kan fort føre til irritasjon. Jeg hadde lyst til å heve stemmen og si, "nå er det natta!" i det jeg kom til å tenke på at hun ikke forstår det, men kommer antagelig bare til å blir enda mer frustrert og overtrøtt. 
   
 7. Gå inn uten å snakke, bare være der
  Jeg telte til ti, gikk inn og bare var der. Satt meg ved siden av sengen og så på lille jenta mi som var så utrolig. Hun rev ut smokken gang på gang og ble hysterisk fordi den ble borte. Hun var så trøtt at hun ikke klarte å finne roen.
  Omsider roet hun seg og jeg tenke "jess". Jeg gikk ned og fortsatte mitt lille juleverksted. Nok en gang skulle ikke det vare mer enn noen minutter i stillhet før hun begynte igjen :( Sliten og lei tenkte jeg at nå er hun så trøtt at hun måå sovne om hun får ligge litt alene. 

 8. Igjen la de gråte
  Sliten og lei tenkte jeg at nå var hun så trøtt at hun måtte sovne om hun fikk ligge litt alene. Ikke snakk om, gråten blir høyere og mer intens. Så jeg fløy opp trappen igjen. 

 9. Gi en flaske vann
  Hun hadde allerede fått vann, men nå gav jeg henne vann igjen. Hun var tørst og slukte i seg drikken. Da hun var ferdig med å drikke fortsatte hun å være både urolig og grinete.
  Jeg ga opp. Ja, det føltes slik. Jeg gikk ned på kjøkkenet og laget en flaske melk. 

 10. Gi en flaske melk
  Hun var verken sulten eller tørst, så etter noen slurker ville hun ikke ha mer melk, bokset til flasken med armene sine og vred seg rundt. Igjen, jeg ga opp. Ga opp for andre gang! 

 11. Løfte opp 
  De var i seng kl 21, 23:30 løftet jeg henne opp. La henne mot brystet og satt meg i en stol. Etter noen sekunder gikk pustet fra hurtig til langsom. Jeg satt ikke så lenge at hun sovnet, men så lenge at hun var rolig. Da jeg la henne ned i sengen snudde hun hode inn i kosekluten og lukket øynene. 

Er jeg en dårlig mamma?? 
Tankene mine begynte å rase rundt, hvem er det som har sagt at et lite barn skal sove i sin egen seng på sitt eget rom? Hvem er det som har sagt at det er sunt å la et barn gråte seg i søvn?
I mine øyne er det galt. Jeg viste ikke hvor vondt det gjør å høre sitt barn gråte før jeg ble mamma, det vet jeg nå. 
Jeg har vært alene i natt, det er grunnen til at jeg ble så sliten, vanligvis bytter vi på å gå opp og ned trappene om de ikke roer seg. Men BT har vært på julebord og overnattet borte fordi det er et stykke unna. Jeg ble sittende oppe til kl 3 i natt nettopp fordi jeg viste at jeg skulle legge meg alene.
Synes jeg det er ok å sove alene? Tvert om. Jeg synes ikke noe om det i det hele tatt, jeg bruker mye lengre tid på å sovne og jeg sover mye dårligere uten kjæresten min ved siden av meg. Hvorfor i svarte skal jeg da kunne forvente at mine barn skal falle til ro alene i sengen?

Hva med gråten? De gangene jeg har grått føler jeg meg totalt utslått dagen etter, med øyelokk som sykkelhjul og dundrende hodepine. Hvorfor skal jeg la barna mine gråte om jeg har mulighet til å la dem slippe? Kommer de til å måtte bli vugget på som 15 åring av den grunn? Neppe for noe så lite som å sovne til kvelden, men ja, om 15 åringen plages av noe. Det å trøste sitt barn ved å ta det mot sin egen kropp må være noe av det herligste på denne jord. Kjenne det mennesket du elsker så uendelig høyt falle til ro fordi du kan gi det kjærlighet ... 

Jeg konkluderte med meg selv at jeg var en dårlig mamma da jeg prøvde å få henne til å sovne av seg selv. Det eneste jeg fikk ut av det var frustrasjon. Da jeg tok henne til meg var det som det veltet dårlig samvittighet over meg og jeg ville fortelle henne at jeg var lei meg for at jeg ikke gjorde nettopp det før. Lille jenta mi våknet kl 3 i natt da jeg la meg, så jeg løftet henne over i min seng og sammen lå vi å sov frem til morgen etter kl 9. Hun hadde sovnet igjen i sin egen seng, så grunnen til at jeg løftet henne over var vel for min egen del, for at jeg ikke ville ligge alene. <3  

Hvis dere lurte på hvorfor jeg ikke har nevnt Otilie var det fordi hun sovnet greit, våknet kun en gang, fikk litt vann og sov til 09:15. 


Morgenbilde tatt i dag. 

Jeg synes ingen skal ha dårlig samvittighet for å trøste sitt barn, om det så er å amme det i søvn! Alle barn er forskjellige, noen trives bedre alene på eget rom og sover best slik. Med ikke alle gjør det. Min egen regel er i hvertfall at så lenge barnet er så lite at det ikke forstår hva jeg sier så kan jeg heller ikke forvente at det skal "klare seg selv". Så frem til jeg kan si til jentene at "jeg er rett i nærheten selv om dere ikke ser meg og nå er det natta og da må vi lukke øynene" hvor de faktisk forstår det, så skal jeg ikke lengre ha dårlig samvittighet for at jeg løfter de opp om de trenger en kos. 

 

Sydd sett; bukse og genser!

Klokken er nå 2 og jeg burde vært i seng for lengst! Meeen så satt jeg meg ned foran symaskinen etter at jentene hadde lagt seg og da er det ikke så lett å få løsrevet seg fra store prosjekter!
Først sydde jeg en bukse, den ble aaalt for lang for jentene mine, haha, skjønner ikke hva jeg tenkte, så den blir julegave ^^
Så sydde jeg en ny bukse som jeg håper passer litt bedre til jentene. Da jeg var ferdig med bukse nr 1 til jentene begynte jeg på en til da jeg oppdaget at jeg ikke hade nok stoff i riktig farge! Derfor tenkte jeg at jeg kunne prøve å sy en genser for det er noe jentene virkelig trenger. Jeg synes det er vanskelig i finne gensere i butikkene, synes dere? jeg finner mest bodyer og det blir litt tynt med bare det i kalde Norge.

Jeg har aldri sydd en barnegenser, kun en genser til meg selv, men jeg så for meg hvordan den skulle se ut i hode mitt, tegnet den opp og gjorde så godt jeg kunne. Fiasko! Haha. Jeg hadde jo verken mønster med størrelser eller jentene til å måle på (siden de sov) så jeg endte opp med en genser som var bitteliten ....

Men Stine gir ikke opp, så jeg tok alle delene, forstørret dem litt og prøvde igjen! Nå er sette ferdig, men jeg aner ikke om det passer før i morgen. Spennende.

Må si jeg er fornøyd. Føler selv jeg begynner å ta syingen til nye høyder med litt mer avangserte fremgangsmåter, det er jo så GØY.
Har jeg nevt at jeg satt meg foran en symaskin for første gang for 6 mnd siden?
Utrolig hva man lærer ved å feile litt!

Nå er jeg bare greit overtrøtt, så derfor skriver jeg et lite blogginnlegg i håp om at det skal få øynene litt tunge :)

Her er settet


-----------------------------------------------------------------------------

Nå er det lørdagsmorgen, og jeg har fått prøvd antrekket på Olivia :D 

Det passet kjempefint, HURRA!

I dag får jeg se om jeg får sydd et sett til Otilie også, hun får likt, men i motsatte farger - gammelrosa med hvite kanter.Du vet de begynner å bli store når det er gøy å stå :O

Ha en fin dag <3 

Twinsa 8 mnd gamle !

Kjære vene, og nei og nei og nei og nei! Hvor blir det av tiden. STOPP! Jeg er ikke klar for at jentene mine skal bli store enda. Føles ut som i går at jeg var gravid og tiden gikk så utrolig trengt. Jeg trudde aldri jeg skulle få se snuppene, og det hele var bare uvirkelig at jeg en dag skulle holde to babyer til brystet. Dagen kom og dagene etter RASTE av gårde. Jeg begynner nesten å gråte når jeg tenker på at de ikke lengre er bittesmå nusselige nurk som bare ville sove og ha pupp. Men GUD å moro det er at for hvert lille fremskritt de tar. Heldigvis har hver tid sin sjarm. Ingen ting slår lyden av mine to som ligger ved siden av hverandre og pludrer, hyler og ruller over hverandre. <3 

I går var vi på helsestasjonen og veide jentene, nå veier de hele 7 kilo ^^, Det er noen ganger større enn hva de veide da de ble født. For jammen var de små. Jeg klarer ikke forstå hvor små de var en gang lengre. Tenk at de bare rakk 42 og 44 cm opp i luften og veide på det minste 1500 og 1600 gram :O Det var ikke bare bare å se de små premature lå med masker og behandling. Så små, så skjøre, men allikevel så enestående, sterke og tapre! Hånd i hånd kom de seg igjennom de første dagene, og etter 14 dager var de så store at de klarte og spise melk fra mammaen sin helt selv. Endelig kunne jeg ha de nær meg så mye jeg ville og etter tre uker kom vi hjem. 

De bittesmå tottelottene målte hele 5,5 cm. Se så mye dere har vokst. Mamma sitter med tårer i øynene og elsker dere himmelhøyt.

Bildet under viser dagen vi skulle hjem fra sykehuset, her er jentene 3 uker gamle, og nei de smekkene er ikke ekstra store, bare mine tuller som er litt små enda ^^, Vel det er ikke mye til prematurpreg igjen hos Otilie og Olivia, de henger litt etter de barna som er født samme tid fordi de egentlig ikke er eldre enn litt over 6 mnd. Jeg hadde termin 5. juni, og jentene ble født 13. april. Men de er akkurat der de skal være. Perfekte fra topp til tå. Olivia til venstre og Otilie til høyre. 
Minner om at jeg nå har giveaway på barneheldress som jeg syr  -> DEN FINNER DU HER 

God helg <3

  

FOTOSHOOT av TVILLINGENE

 

I dag hadde jeg med jentene på juleshopping sammen med bestevenninnen min og hennes datter i Tønsberg. For å si det sånn ble det ikke mange julegavene, kun noen rammer egentlig. For det er nok noen heldige som kommer til å få julebilder på veggene sine etter jul.

Planen var så klart å få unnagjort langt mer, men det er sannelig ikke bare bare å handle med twins på slep. Og det er ikke jentenes feil for å si det sånn, de sov litt, men var stort sett våkene og blide som to solstråler i de tre timene jeg trasket rundt på kjøpesenteret. Men det er nesten umulig å komme seg frem et sted med tvillingvogn. Jeg har selv jobbet noen år i klesbutikk og jeg vet at det er regler som tilsier at det skal være fremkommelig i mellom alle stativer for rullestolbrukere. Det er greit at jeg er litt bred i lasta, men jeg kommer igjennom vanlige dører og er ikke bredere enn en rullestol. Med andre ord blir ikke den regelen overholdt. Forferdelig irriterende. 

Det gjør det ikke noe bedre at det er midt i julerushen (selv på dagtid), så i tillegg til trange butikker er det fult av folk som gjør det hele enda verre. Kommer jeg meg inn i butikken kan jeg i hvertfall vente 5 minutter for å komme meg ut igjen. Haha.
Det å traske rundt med tvillingvogn tiltrekker seg også en del oppmerksomhet, jeg husker ikke tallet på hvor mange som måtte snoke litt ned i vogna og snakke litt med meg og jentene. Det er jo bare hyggelig det, men som dere kanskje skjønner er det ikke så lett å være effektiv.

Jeg fant litt til meg selv da, så får ha en liten fotoshoot med meg selv i morgen å vise dere! 

 

Over til litt julebilder, er så glad for bildene fra fotografen, selv om jeg tar mange bilder og synes jeg får mange fine bilder av jentene, blir det aldri det samme som bildene tatt i studio. Jentene elsker å være hos fotografen, og kamera betyr glede og smil for dem. 

 

Et forevig minne <3 Første julen til jentene nærmer seg og de kunne ikke sett søtere ut <3 

 

GOD FØRJULSTID <3


Twisa i nye hjemmesydde kjoler

I går kveld satt jeg og sydde litt julegaver, og plutselig kom det en kjole i hue på meg. Jeg ble nødt til å finne frem penn og parir og satt meg ned og tegnet ideen min først liten på en blokk så i mønster som  jeg kunne legge på stoffet og klippe ut delene. 
Jeg er ingen mester i å sy, tok min første søm på et plagg i sommer i år, men det er utrolig hvor moro det er, og med litt logisk tenking får man til det man vil. Det er bare å ta tiden til hjelp.  

Må si jeg på mange måter elsker å lage fleeceplagg. For det første er det helt latterlig billig å kjøpe fleece - 1 m x 1,40 koseter 50,- , i tillegg er det deilig og varmt, godt og mykt og lett å sy i. Jeg har tidligere bare sydd heldresser og bukser i fleece, men jeg synes det er så utrolig søtt med fleecekjoler, så nå fikk jentene hver sin :)

BT synes de var veldig fine, så da er jeg fornøyd ^^,
Gikk desverre tom for strøm på kamera, så litt mobilbilder ble det beste i dag siden jeg straks skal reise på juleshopping.  


Olivia i farge - orkide og Otilie i gammelrosa :) 

 

Tenkte jeg skulle kjøre en GIVEAWAY nå før jul om det er ønskelig? Det blir da et av barneplaggene jeg syr, noen ønsker om hvilke plagg du ville vunnet i min giveaway? Om du vil ta en titt på de forskjellige klærne kan du KIKKE HER 

Skriv i kommentarfeltet om du ønsker en giveaway og hvilket plagg? 

Ha en fiin dag :D 
 

SNART BLOGGVIDEO av denne fine BUKSA

 

Etter at jeg la ut innlegget av meg og familien min i de hjemmesydde juleklærne (blogginnlegg her) fikk jeg veldig mange spørsmål om jeg kunne legge ut oppskrift på hvordan jeg syr klærne.
De søte heldressene til jentene har jeg allerede delt både MØNSTER og FREMGANGSMÅTE på, jeg har bare brukt forskjellige stoff. Et mønster er et mønster det er utrolig hvor stor variasjon man får bare ved å bytte stoff. Jeg skrev at om det var stor nok interesse så skulle jeg lage en bloggvideo om hvordan man syr en bukse som de buksene på bilde over. Interessen var større en forventet så da ble jeg jo nødt til å lage film da ^^,  Nå har jeg filmet alt, så nå gjennstår det bare en del redigering før jeg poster filmen på bloggen. 

Jeg har sydd buksen i barnestørrelse fordi jeg har lagt ut mønster på på barnebukse også her på bloggen, jeg gjør det på eksakt samme måte når jeg syr i store størrelser, du må bare endre på målene. 

Her har dere en liten smakebit på den ferdige buksen som det snart kommer en video av hvor jeg viser fremgangsmåten fra et stoffstykke til en fiks ferdig bukse :) 

I mellomtiden må dere gjerne tegne klart mønster om dere vil prøve å sy en slik bukse. Denne gangen har jeg sydd av fleece fordi vi går mot de kaldeste mnd av året, men stoff er så klart helt valgfritt :) 

MØNSTER på bukse str 56-104 finner du HER

Mønster i voksenstørrelser har jeg ikke, men formen på mønsteret et likt som over, så ta deg en titt og tegn opp med dine mål!  

 

Den VANSKELIGSTE oppgaven i livet!

 

Den vanskeligste oppgaven du får igjennom livet er å ta i mot et barn. Ditt barn er ikke født med en bruksanvisning i rompa. 

Ute bandt menneskeenheten finnes det like mange oppdragelsesnormer som det finnes barn. Og hvis man spør om en ting vil de ti som svarer komme med forskjellige meninger. Det er heller ikke slik at om man stiller et spørsmål så får man en konstruktivt tilbakemeldig (så klart kommer de også) Men jeg vet ikke hvor mange ganger jeg leser et blogginnlegg, ser et nyhetsoppslag eller selv poster et innlegg som handler om nettopp oppdragelse hvor andre mammaer omtrent går til angrep om de mener det motsatte.

Hva med den dagen Rannveig Heitmann la ut et blogginnlegg om at hun kjøpte dyre merkeklær til sine barn. Folk gikk helt av skafte og ikke nok med å si, "her prioriterer vi annerledes, men om du har nok penger til å kjøpe dyre klær så er det ditt valg" så skrev voksene personer ufattelig nedlatende meldinger til hun om hvor idiotisk og blond hun var. Hun hadde ikke skrevet noe om at mødre som ikke kjøper dyre klær er dårlig mødre, men slik blir det oppfattet. 

Hva med da Caroline bedre kjent som Fotballfruen, la ut et bilde av kroppen sin 4 dager etter fødsel, hvor hun stråler som verdens stolteste mamma, og viser frem sin fantastiske kropp. Hun har vel aldri sagt at jeg eller du er stygg selv om hun hoppet tilbake til sin gamle figur kjappere enn det som er normalt? Folk blir rasende og kommer med de styggeste personangrep.
Selv har jeg opplevd å få slike kommentarer som blogger og selv om jeg har valgt å dele mine meninger offentlig så betyr ikke det at det er greit å hetse et menneske fordet. Vi er alle forskjellige, men også så like at en hver ville hatt vansker med å legge seg den kvelden om x-antall kvinner har skrevet sterke ufyselig meldinger til en. Det virker som vi er livredde for å gjøre noe galt, og hvis vi er uenige så skal vi komme med øks og hammer og "slakte" vedkommende.

Når man er blitt mamma er det ingenting som betyr mer enn sine barn, og man kunne gjort hva som helst for dem. Man lager seg mange teorier om hva som er rett og galt av oppdragelse og hvordan man vil utføre dem når situasjonen kommer. Om man har lest 5 forskjellige måter å amme et barn, så kommer antageligvis du til å ende opp med et sjette alternativ. Gjerne finner du ut at løsningen du hadde sett for deg ikke er det beste for ditt barn i det hele tatt. 

Til tider synes jeg mammarollen er beintøff, nettopp fordi jeg som deg vil være den beste mammaen til mine barn. Jeg er livredd for å gjøre noe galt og jeg leser og leser om hvordan man gjør det ene og det andre. Til syvende og sist finner jeg ut at det å feile er det jeg lærer mest av, ikke det naboen eller venninna mi fortalte. 

Det kommer så mange spørsmål, og det kommer enda flere meningsløse påstander av mennesker rundt, dine venninner, din familie som skal fortelle deg hva du gjør galt og hvordan du skal utføre oppgaven for det beste for barnet. 

Hva er riktig da, hva er det beste når du plutselig står i situasjonen

 • legge barnet for natten, samsove eller alene i seng på eget rom, bysse i søvn eller la det gråte?
 • amme barnet, stilling, hva når du blir sår, skjold eller ikke? Hvor lenge? 
 • gi mat til barnet, spise selv eller alltid hjelpe for å unngå gris?
 • hvordan mat, hjemmelaget eller ferdigprodusert?
 • hvilke råvarer i maten? økologisk, unngå alle matvarer som kan gi en allergisk reaksjon, eller prøve å se hva ditt barn tåler?
 • stelle barnet, på badet, i sofaen, med våtservietter, kjøpebleier eller tøybleier?
 • bade barnet, hvor ofte, såpe, hvordan såpe, holde selv eller kjøpe badestol?
 • reise med barnet, hvor tidlig og hvor langt?
 • handle med barnet
 • la barnet se på tv, hvor gammelt og hvor lenge?
 • sette grenser, hvor?
 • la barnet starte i barnehage, når det er 8 mnd eller 2 år?
 • levere barnet
 • la andre passe barnet

Denne rekken er uendelig.. Jeg har mange eksempler på nedlatende kommentarer jeg har fått opp igjennom. En av mine nærmeste mente det var stakkars på barna mine fordi de får flaske når de ligger på ryggen i sofaen, eller på gulvet i stedet for i fange mitt. Det er ikke noe stakkars på dem for det. Jeg har ikke et fang som gir plass til to babyer og heller ikke nok hender til å kunne holde to barn og i tillegg flasker. Heldigvis kunne jentene svare på at det ikke var noe synd på dem, for det de er vandt med er det de liker best, så da de ble løftet opp i fange ville de ikke ha melk før de fikk ligge ved siden av hverandre på sofaen igjen. Trygt og godt ved siden av sin søster. 

Om jeg velger å løfte barnet opp fra sengen når det gråter, gjør ikke det meg til en dårlig mamma, vi er nødt til å stole på vår egen magefølelse, det å bli mamma og spesielt mamma for første gang er ikke som et mattestykke hvor det kun finnes et svar som er riktig. Barna våre er forskjellige og vi er forskjellige. Det beste er å lukke ørene for hva alle andre har å si der ute, og velge sin egen vei. Lytt til hva pappaen har og si og finn løsningen som er best for dere.  
 

Husk det er fryktelig lett å finne feil hos andre, men sine egne er vi blinde for! Pass på hva du sier, og på hvilke måte du utrykker deg på. Det er ikke sikkert at den geniale metoden din ville fungert hos et annet barn, men gi gjerne gode råd.  

 

 

Del gjerne innlegget ved å trykke på fc-liker-knappen i bunn av innlegget.  

BABYMAT LAKSERETT

 

På tide med en ny middagsrett for de minste nå. En ny middag med laks, fisk er jo så sunt og i tillegg så godt. Denne laksemiddagen likte mine snupper bedre enn den forrige, men det betyr ikke at din gjør det ^^, 
Ingredienser: 

2 poteter
1 avokado
200 gram beinfri laksefilet
persille
sitron 

Skrell og skyll potetene, del de i biter
Ta av skallet på avocadoen og del den i biter
skjær fisken i terninger
Ta en håndfull neve med persille og kutt opp, eller legg det i en kopp og klipp det i biter

Har du PHILIPS AVENTS DAMPENHET OG HURTIGMIKSER ? Da gjør du følgene:
Legger i avocadoen, så potetene, purren og laksen på toppen, skjær av en bit av sitronen og klem lit sitronsaft over det hele. Når du satt på lokket og setter beholderen til daming blir rekkefølgen omvendt. Da er det lett å se når fisker er gjennomdampet. Retten trenger ca 15 minutter på damingen før den er klar, sjekk fisken om den er rosa hele veien igjennom og potetene møre.  
Snu beholderen og hurtigmiks retten til ønskelig kosistens.

Hvis du ikke har denne maskinen til Philips Avent gjør du følgene:
koker potetene møre. Koker opp vann, tar kjelen av platen og legger fisker til trekking i ca 10 minutter til lys rosa helt igjennom. Ha alt i en samlet beholder, press litt sitronsaft over det hele og blend med en stavmikser eller en gaffel til ønskelig konsistens :)


Å lage hjemmelaget mat er GØY :D

 

Hvorfor KRUSPERSILLE

Kruspersille gir den lille ekstra piffen til mild mat. Urten inneholder mange gode mineraler som jern, kalium, kalsium, magnesium og vitaminene A, B1, B2, B3, B5, C og E. 
Persille virkelig i tillegg

 • avslappende, beroligende, krampeløsende
 • gir frisk pust, appetittstimulerende, fordøyelsesfremmende, tarmgasdempende
 • bedrer hukommelsen 
 • antiseptisk og betennelseshemmende 

TIL MAMMAEN

 • Persille får livmoren til å trekke seg sammen og fremmer melkeproduksjonen etter en fødsel

 

#babymat #barnemat 

Resultat fra mitt juleverksted

Hva er vel ikke mer hyggelig enn juleverksted? Selv med bare meg selv er det kjempe koselig, har hatt ei skravlejente ved siden av meg nesten hele tiden og ei i vogna, som sov to timer lengre enn søstera. Veldig hyggelig med pludrelyder ved siden av seg


Nå ringes helgen inn og i morgen skal jeg faktisk slå ut håret. Jentene skal til tanta si og vi skal ha gode venner på besøk. Jeg gruer meg skikkelig, haha, og BT kaller meg "gamla" :-p gleder meg så klart til å være med venner men synes det er skikkelig vemodig og ikke ha kontroll på barna mine i tillegg til at jeg er redd for at en flaske vin kan slå ut hele meg :-p Gosh, jeg høres vist gammel ut!
Både de og jeg har veldig godt av å være litt fra hverandre

Tilbake til poenget, her er resultatet av dagens juleverksted! Tidenes letteste ting å sy. Unnagjort på et svish, også blir det så koselig. Ha bare sydd nytt trekk som jeg har byttet ut med de lilla jeg vanligvis har i sofaen

Putene festes i bunn med trykkapper, og i ette veldig mange spørsmål om hvordan jeg får festet trykkappene laget jeg en liten kortfilm som viser det. Ps: jeg skal gjør noe med neglene mine. Haha. 


God helg :D

 

STOFFTIPSDaglig får jeg spørsmål om hvilke stoffer man kan bruke til hva, hvilket stoffer jeg kjøper og hvor mye stoff man trenger til det ene og det andre. Derfor tenkte jeg det var like greit å skrive et blogginnlegg om det enn å svare en og en som spør :D 

Det finnes et hav av stoffer der ute, men jeg kan i hvertfall vise dere noen og prøve så godt jeg kan å forklare hvordan stoffene er og hva de kan brukes til. 

FLEECE
Er vel det rimligste stoffet du kan kjøpe og er veldig godt og varmt. En meter koster 50,- hos stoff og stil. Jeg husker jeg klarte å få to heldresser ut av det da jentene var små. 
Fleece egner seg godt til utenpådresser, genser/jakker, bukser, tøfler (husk det blir glatt uten skliknotter) luer og votter. 
Fleece puster litt dårlig så lurt å ha en body og en strømpebukse under (for eksempel i ull) 


 

RIBB stretch jersey
Ribb er veldig fint å bruke i livet på en bukse eller i enden av beina og armene. Ribben er lett og kjenne igjen fordi den har veldig god stretch som ser ut som slike striper når du strekker den ut. Det er pga stretchen den er fin til dette bruk, fordi den da brukes for å holde klærene på plass. Stoffet er heller ikke så veldig tykt som hadde vært dumt når man lager ribb fordi stoffet legges dobbelt før det sys på.

 

BABYULL
Ull er ikke noe spesielt dyrer å kjøpe som stoff, men vi vet alle at ulltøy koster langt mer enn de andre stoffene når vi handler det ferdige produktet i butikken. Her finnes det også forskjellige typer. Det hvite stoffet kalles krinkelull, og er samme stoff om du ser den herlig gutten under er kledd i. Krinkelull er tykkere og varmere enn de andre, samtidig som det er veldig godt og mykt. Stoffet er perfekt til å sy samme type klær som fleece. Dress, bukse, genser, jakke, lue, votter, tøfler :D
Stoffet som er stripete lille og rosa er ribbstrikket og passer perfekt til body og stilongs. 
Det burgunderfagede stoffet er tykkere enn de stripete og tynnere enn det hvite. Jeg brukte det stoffet som ribb til liv og bein på den ullbuksen jeg sydde som er avbildet over.  


 

CHENILLE stretch 
Under ser du bilder av chenille, chenille er et kjempe godt stoff til de små, det har en pusete overflate så det er kjempe mykt å ta på. Stoffet er kjempefint å bruke til bukser og gensere, evt heldresser

 

ISOLI
Kjennes ut som det stoffet som er i joggebuksa og hettegenseren din. Litt tykkere, og deilig og myk med børstet innside. Det er ikke så veldig mye stretch så hvis man skal sy bukse eller genser er et lurt å kjøpe ribb ved siden av til endene. Eller så kan kan bruke strikk  
 

JERSEY strecth
Jersey er vel egentlig en samlig av flere stoff som det er god stretch i. Stoff&Stil har mange jersey stoff med forskjellig print som super deilige og elastiske stoff. Perfekt til koseplagg, pyjamas, body, myke tynnere bukser. 
Her finner du jerseystoff som er ensafaget.  BOMULL
Bumull tenker mange er det typiske t-skjortestoffet, men det er feil, hvis det er stretch i bomullsplagget er det blandet med noe annet. Bomull har nemlig ikke stretch, men er veldig fine stoff og sy balongbukse eller sparkebukser av. Andre ting bomull er perfekt til er sengesett.  
Stoff og stil hadde ikke en side på nettsiden med bomullstoffene. Men de stoffa med print som det stor BOMUILL foran er slike stoff.  


HVOR MYE STOFF TRENGER DU?? 


Tegn opp mønsteret ditt og mål hvor langt plagget er. Legg på 10 cm så har du svaret. Grunnen til at du skal legge på litt er fordi nesten alle stoff krymper litt ved første vask. VASK DERFOR ALLTID STOFFET FØR DU BEGYNNER Å KLIPPE OG SY. 
Kjøper du mønster fra stoff&stil står det på hvor mye stoff du trenger å kjøpe. 

JULEKORT i boks!

Jeg tok den raske løsningen i år siden jeg har litt mye annet å stri med før jul, så jeg bestilte rett og slett julekort fra JapanPhoto.no. 

Vi bestilte det store lerretbildet vårt av jentene fra japanphoto fordi BT leste at de hadde vunnet best i test når det kom til fargekvalitet og pris. Japanphoto er veldig mye billigere enn de andre kjedene av samme type, og bildet vårt ble super bra. Det er jo veldig stort, 90 cm x 130 cm, og de minste dunhårene på jentene synes godt på bildet ^^, 

Derfor rasket jeg med meg noen julegaver derifra også, passert perfekt til oldeforeldre som har det de trenger :D 

Her er et av julebildene jeg har bestilt ^^, 


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder 

Jeg fikk også over 100 likes på mitt forrige innlegg så da blir det videoblogg da ^^, Takk skal dere ha! 

Fortsatt god kveld <3

 

JULEOUTFIT til alle oss 4 for under 500,- Sydd selv ^^,

Ny dag nye muligheter ^^, Otilie min elskede våknet litt hysterisk kl  7 i dag, så jeg tok henne med meg ned og fikk gitt henne litt grøt og melk. Hun var super kosete så det tok ikke mange minuttene før hun sov i armene mine igjne. Nå ligger hun på sofaen ved siden av meg og sover. Hun er inntullet i teppe jeg selv jeg skulle hatt over meg, for i natt har det blåst  hatter og høy, og det gamle huset vårt holder ikke helt tett. Vinden er det verste, det trekker i hele huset nesten som vind inne og det blir så KALD! Brrr.. Vi venter for øyeblikket på ny plate som skal stå under vedovnen som vi måtte skifte da vi la nytt gulv, så det hjelper ikke akkurat at jeg ikke kan fyre om dagen. Takk gud for varmepumpe som står på 24 grader, men det blir alikevel ikke behagelig innetemperatur. 

I går la jeg ut bilder av de nye antrekkene jeg sydde HER , men dere har jo ikke fått sett oss i klærne ^^, 

Nye favorittplagg her i huset! Oss fire! Er lov å bli litt stolt er det ikke? Jeg har i hvertfall aldri sett en så fin familie før, spesielt han eldste og de to yngste. + den lille rare hunden som også ville være med på julebildene med familien sin. VAKKERT syn i mine øyne <3 

Fy fillern og glad jeg er de menneskene her. Føler meg som verdens heldigste som har verdens snilleste og kjekkeste kjærestemann, og to så nydelig og glade døtre. Da jeg lastet opp bildene på dataen i går sa jeg til BT: "åhh, jeg begynner nesten å gråte litt når jeg ser oss sammen" og det stemmer det, kommer en liten gledeståre fordi jeg er så stolt. Bilde under smelter mitt hjerte TOTALT. Nytt bakgrunnsbilde på mobilen for å si det sånn. 

Jepp, det tenker jeg var nok av oss for en liten stund, men jeg fikk VELDIG mange spørsmål om jeg kunne dele oppskrift på klærne. Og da må jeg bare glede hjertene til de som lurer ved å si at heldressene fra str 56 til 104 er allerede lagt ut og du finner MØNSTER HER og FREMGANGSMETODE HER. Når det kommer til de ekstremte deilig buksene vi har på oss, så finner du mønster på barnebukse HER og fremgangsmetode HER. Mønsteret er likt, men med måla fra oss. Vi har jo en del lengre bein og mindre rompe i forhold til et barn. Finn frem en pysjbukse du har fra før for å finne målene, eller mål på deg seg. 

Om jeg får mer en 100 likes på fb-lik-knappen i bunn av innlegget skal jeg lage en videoblogg om hvordan jeg syr en bukse med lommer, ribb i livet/beina og med snøring i livet slik som denne pysjbuksa.. Det er ikke vanskelig om man vet hvordan. Så dere må vise meg at det er stor nok interesse for at jeg skal lage innlegget :D Hvis du i tillegg deler innlegget på fb er sannsynligheten større for at blir 100 likes. 

PS: jeg sydde mitt første plagg i sommer, kan jeg, kan du :D

Hjemmesydd JULEANTREKK til hele familien!

I går og i dag har jeg sydd litt igjen etter en uke med oppussing :) Jeg har kjøpt så mange fine stoffer, og da jeg viste BT dette røde stoffet med jule- og vintermotiv sa jeg at jeg skulle sy heldress til jentene og kosebukse til meg. Var jo passe koselig da BT lurte om hvorfor jeg ikke skulle sy til han også ^^, Først trudde jeg han tullet, så jeg spurte om han mente det, og han hadde veldig lyst på en pysjbukse han også ^^, 

Så da måtte jeg inn å kjøpe litt mer stoff til han. Synes stoffet er heltkult :D 

Antrekkene er sydd av jersey stretch fra Stoff&Stil -> RØD og MARINE 

Pris totalt: 480,- (to heldresser, to kosebukser) Gjett hva vi skal ha på oss julemorgen i sofaen med tre nøtter til askepott på tv da :D 

 

 

MAMMAKROPPEN!

For 4 dager siden postet jeg et innlegg her på bloggen "KROPPEN MIN HAR ALDRI SETT BEDRE UT" med herlig respons. Noen kommenterte at jeg er slank, så jeg hadde ikke noe å si om denne saken, men innlegget legger ikke vekt på hvordan man ser ut, men at kroppsidealet som dominerer modellverden, moteverden og all reklame er TOTALT GALT! En mammakropp er vakker fordi den bærer preg av å ha bært frem et barn. 

Vi er alle forskjellige, noe sliter årevis med babykiloene og strekkmerker, mens andre hopper inn i sine gamle jeans etter et par uker. Det som frustrer meg så vanvittig er at det er tabu å få merker etter at kroppen har vært igjennom den største påkjenningen den skal igjennom hele livet. Altså det finnes ingenting som er mer naturlig enn for mye hud, strekkmerker, åreknuter og høye viker etter en fødsel. Huden på magen er strukket til det ytterste, siste delen av svangerskapet holder du på å klø deg ihjel på magen fordi huden nesten ikke klarer å strekke seg mer. 

At jeg er tynn og har få strekkmerker er ikke noe jeg jubler så veldig høyt over. Jeg hadde mye heller takket ja til å få mine barns tegninger på kroppen enn å føde to måneder før tiden. Jeg skulle mye heller hatt 100 strekkmerker på kroppen og en hud som aldri ville bli seg selv igjen, enn å få premature babyer og kjenne på den største frykten en mor kan kjenne på. Frykten for at dine barn ikke vil klare det, frykten for at dine barn skal få varige men, kjenne følelsen av å se hvordan pusten bare stoppet opp så mange ganger i løpet av døgnet...  


foto: privat, bilde er tatt i graviditetsuke 31. 

Grunnen til at jeg synes kroppen min aldri har sett bedre ut handler ikke om hvordan den egentlig ser ut. Det handler om at jeg har sett verdien av kroppen min, jeg har sett hva min kropp har vært i stand til. Jeg har forstått og kjent hvilke enorme ting som skjer ved å bære frem et barn/ i mitt tilfelle to. Jeg er så stolt av kroppen min, derfor er den vakker. Samtidig fikk jeg et helt nytt syn på kropper. Når jeg ser et bilde fra en mammamage på instagram får jeg lyst til å skrike ut til hele verden: "SE PÅ DENNE FANTASISKE KROPPEN, SE HVA DEN HAR VÆRT IGJENNOM!" samtidig som jeg sitter i mitt stille sinn og studerer bilde med en varm følelse inni meg, et smil om munnen og en tåre i øyet. - Dette var språk kun en mamma kan forstå.

VI ER ALLE FORSKJELLIGE! At vi får forskjellige utfall av en graviditet er helt GREIT.. Det er helt greit å bli like slank, det er helt greit å aldri bli som man var. Det er ikke noe mer "heldige deg" for de som blir slanke igjen. Det er det moteverden som sier og vi som har latt oss lure av. En kvinnekropp er verdifull fordi den kan bære frem nettopp et barn. 

Den eneste måten å endre det totalt forskrudde synet på en kvinnes kropp er å vise frem hvordan vi ser ut, hvordan vi SKAL se ut til verden. Sammen står vi sterkere. Samme blir stemmen vår høyere, sammen kan vi bane oss vei og nå så langt mange flere. Du kan være med å hjelpe kvinner opp fra en grøft av dårlig selvfølelse, dårlig selvtillitt og en følelse av skam for å ikke klare å tilfredstille de "kravene" som dagens samfunn flasher i ansiktene våre flere ganger om dagen.

Jeg ønsker å fremme mammakroppen for den mammakroppen den er! Jeg vil vise kroppene i hver ende av "skalaen" og vise at de er like mye verdt! Sist innlegg spurte jeg om dere kunne sende bilde av deres mammakropp til tussi_skoli@hotmail.com 
Igjennom denne bloggen har jeg en stemme som en av Norges 30 mest leste blogger. Med hjelp fra DEG kan vi få frem dette viktige budskapet. Jeg ble så glad for alle bildene som ble sendt inn, og i dag spør jeg om dere vil hjelpe med enda flere bilder.

Får jeg nok bilder skal jeg lage en film, hvor DIN kropp får være med. Det en ingen som trenger å vite at det er deg, men du vil bli sett av flere tusen kvinner og du vil hjelpe andre i å føle seg bedre, føle seg normal og føle seg viktig. 

Send din mammakropp til tussi_skoli@hotmail.com

Del dette innlegget på facebook ved å like i bunn av innlegget.

#mammakropp #mammakroppen 

Eneggede tvillinger er IKKE LIKE

Det er veldig mange som lurer på hvordan vi kan se forskjell på tvillingjentene våre fordi de er så like. Og for ikke så lenge siden skrev jeg at jeg hørte at Olivia var våken. Da fikk jeg en del kommentarer på hvordan jeg viste at det var Olivia og ikke Otilie. 

Eneggede tvillinger er jo i teorien veldig like fordi de har samme arvestoff. For fremmende kan de virke identiske i utseende og væremåte. Det er virkelig en av tingene som gjør tvillingmammarollen så unik. Det tok ikke mange dagene før jeg oppdaget hvor forskjellig eneggede tvillinger er, hvordan de utvikler seg ulikt og bygger sin egen personlighet. 

For selv om eneggede tvillinger har det samme arvestoffet blir de utsatt for forskjellige sanseinntrykk hele veien, og dette gjør at selv om de er identiske så får de små forskjeller. Grunnen til at jeg hører forskjell på jentene er fordi de bruker forskjellige lyder og "ord". Otilie sier ma-ma-ma-ma og pa-pa-pa-pa. Olivia sier for det meste Dad-dad-dad-dad. I tillegg til det lager de forskjellige lyder med munnen. Begge lager prompelyd. Olivia med leppene og Otilie med tungen. Når de gråter hører jeg også som regel forskjell, men for et annet sitt øre er nok det umulig. 

Gleden av å få oppleve to som er så nære og så like utvikle seg til hver sin personlighet er så utrolig stort. Jeg trur alle synes det er veldig spennenede å se hvordan barnet sitt utvikler seg lager sin "identitet", men jeg føler at jeg er litt ekstra heldig som får se utviklingen av to som egentlig skulle vært samme person. 

Tvillingene er også annerledes på andre måte. Olivia er kun opptatt av å snurre rundt fra mage til rygg og rygg til mage om dagen. Otilie har ikke kommet så langt, selv om hun var den første til å begynne å rulle. Hun liker svært god å ligge for seg selv og skravle. Olivia er et matvrak, mens Otilie liker å snike seg unna frem til desserten kommer. Hun er mer glad i surt enn Olivia. 

Reisen med tvillinger har vært helt unik hittil. I dag var jeg en tur på stoff&stil og ei dame stanset og kikket på jentene. "gud, så HELDIG du er" sa hun! Skal love dere at jeg har levd på den i hele dag. Det er så godt å møte på de som kommer med en slik kommentar fremfor det jeg møter oftest: "det må da være slitsomt?" Vel vel. Jeg vet ikke bedre som aldri har hatt et barn, men jeg hadde tatt tvillinger en gang til om jeg kunne valgt ^^, 
 

Hjemmlaget varmepose med julestemning

Endelig kan jeg også pynte opp til den nydelig desember måneden. Vi har som flere her vet pusset opp hele stuen på få dager, så huset står litt på hodet. Men vegger, tak og lister er malt, gulv er lagt og nye gulvlister er på plass. Så i dag har jeg fått vasket og ryddet tilbake litt møbler og fått opp julestemingen. Det føles godt! 

Ble nødt til å sette på p3-lista og svinge meg litt med vaskefilla da jentene lå ute å sov ^^, 

Da var de lilla gardinene byttet ut med røde og julestjernen har kommet opp Tyra tok over "passe på baby plassen" mens jeg skiftet en bleie 

og første lys er tent ^^,

VARMEPOSE

Jeg postet tidligere i dag et innlegg om hvordan man kan lage en egendesignet varmepute.  Nå tenkte jeg å vise en til jeg har sydd som har en helt annen stil, mer klassisk og passer perfekt i sofaen sammen med pynteputene. 
Det er kjempe enkelt å sy denne, for det er kun noen få rette sømmer. Her har jeg også en pute med ris- og byggfyll og et trekk til å ha på utsiden. Er så praktisk med alt som kan vaskes. I åpningen har jeg bare sydd en søm helt i kanten slik at stoffet ikke raknet og lagt den med en brett bakover/innover. Så har jeg sydd den sammen på sidene med resten av sidesømmen. Så har jeg festet to trykknapper på innsiden. 

Disse varmeputene er perfekte julegaver. Jeg har regnet ca pris for dere:

Alt er handlet hos stoff&stil
Fotoprint pinnsvin: 33,-
stoff til innerposen og trekket: ca 20,- (man får ikke kjøpt så her lite stoff, så av det julemønstrete stoffet har jeg kjøpt 50 cm, og bredden på stoffet er 145 cm. 50cm x 145 cm stoff kostet 50 kroner. Men jeg har jo bare brukt en liten ende av stoffet) 
bygg: 10 kr
ris: 7 kr.

Totalt 70 kroner for en hjemmelaget varmepose med persolighet ^^, Den blir enda billigere om man dropper fotoprint og bare bruker stoff, da hadde den kommet på under 50,-  :D

God kveld <3

DEL 2 hjemmelaget varmepose

Da var varmeposen min ferdig og jeg skal vise hvordan dere går frem. 

DEL 1 FINNER DU HER 

Dette trenger du:

 • stoff - helst bomull eller lin. Jeg har brukt stretch stoff på denne, det kommer jeg ikke til å gjøre igjen fordi det er vanskelig å få det pent da stoffet drar seg. 
 • symaskin
 • matpapir på rull
 • ris/bygg 

Når motivet er designet så setter du deg ned å tegner alle delene hver for seg på matpapir du får kjøpt på rull på butikken til rett over 10 kr. Matpapir er gjennomsiktig, så det kan fint legges over og tegne etter det under. 

De delene du skal ha to av trenger du ikke tegne to ganger, men legg de på et dobbelt stoff, og kipp, da får du to like deler.

Når alle delene er klipt ut, kan du legge de på plass for å se at du ikke mangler noe. Her har jeg også klipt ut en oval som skal bli innerposen i ugla mi. Veldig kjekt å kunne ta av stoffet og vaske det. Innerposer bør være laget av naturprodukter,  bomull eller lin er fint. Er stoffet syntetisk kan det nemlig ta fyr når posen skal varmes. 
Legg merke til høyre vinge så har jeg laget en liten ekstra kant. Det er fordi jeg skal kunne brette kanten inn slik at jeg får en åpning til å ta av og på trekket.  

Det er lurt å feste delene til stoffet før du syr de på, det beste er å bruke vliselin som er ment til å feste stoffer sammen. Det limes sammen ved å stryke over stoffa med vliselinen i mellom. Har du ikke det bruker du bare litt vanlig lim, denne posen skal ikke vaskes like mye som en genser så det holder i masse vis. Det er bare fint at stoffet sitter fast i det vi skal sy rundt kantene så stoffet ikke fytter seg. 

Når delne er limt på kan du sy sikksakk langs kantene. 

Når du har sydd fast alle delene legger du stoffa med vrangen ut og syr rundt. OBS: la det stå åpent et sted slik at trekket kan tas av og på innerputen. 

Innerputen sys på samme måte. Vrangen ut, og sy rundt. La det stå åpent et lite hull hvor du kan helle i fyllet. 

Her er fyllet. Jeg bruker ca halvparten av hver. Hele byggryn kostet ca 10 kroner, og firstprice ris kostet ca 15. Risen er billigst, men bygg holder vist litt bedre på varmen. Derfor ble det en kombinasjon av begge hos meg 

Hell risen og bygget i posen ved hjelp av en trakt eller en avkuttet flaskehals. 
Når du har så mye ris du ønsker syr du igjen hullet.

Varmeposen varmes 2-3 minutter i mikrobølgovnen og legges inn i trekket sitt. 

 

 

Tips til babymat + NY RETT med kylling

I dag har jeg lyst til å dele et lite tips med dere fordi mange sier at de synes det er vanskelig å lage hjemmelaget babymat fordi de er uvitene på hva som kan gis og hvilke ingredienser som passer sammen. Man kan så klart kjøpe forskjellige bøker med oppskrift, men det er faktisk ikke nødvendig.

Nesten alt kan brukes, det viktigste er at det er god variasjon i kosten. Og er det noe du er usikker på om små barn kan spise så gjør et par tastetrykk på Google.
De små tåler langt mer enn vi trur. Både chilli og hvitløk er fint i babymat. Jo mer vi tørr å gi barna våre jo flere smaker lære de seg til å like :)Tipset er rett og slett og ta en titt på ingrediensensene på de ferdige middagsglassene på butikken, men du trenger jo ikke å bruke både potet og pasta i rettene det er det. Heller mer av de gode råvarene som grønnsaker og kjøtt. Matprodusentene bruker mye potet fordi det er en billig råvare samtidig som det brukes som stivelse. Det blir også tilsatt en del vann i ferdigmat, det ser du ut i fra ingrediensene da rekkefølgen forteller hva det er mest av, vann står som regel som nr en eller to. Så de bruker vann og igjen potet som stivelse rett og slett for å få større fortjeneste på ferdigproduktene.

Det er så klart ikke noe ille å bruke ferdigglass, det får man bestemme helt selv. Jeg ønsker ikke å gi mødre dårlig samvittighet fordi de kjøper maten ferdig. Men til de som ønsker å lage mat selv så håper jeg at jeg kan komme med noen gode råd og tips.

Jeg gir også alltid dessert til jentene etter middagen. Og via tips fra butikken fant jeg for eks. ut at jeg kunne bruke eple, gulrot og pastinakk sammen til en dessert. Jentene elsker det, det er søtt og friskt på smak. Med en dessert laget av frukt, bær og grønnsaker får jeg i de enda flere vitaminer og viktige næringsstoffer.

Jeg ønsker å dele en middagsrett til med dere med utgangspunkt i ferdigglassene:)

Kyllig, med ris og tomatsaus

Ingredienser:
En liten kopp ris
En kyllingfilet
Hakkede tomater på boks
Urter

Ha risen i en kjele med litt vann og kok den myk.Del en kyllingfilet i terninger og legg de i dampenhenheten/blendende og la de dampes i ca 10-15 minutter. Del en bit og se om den er gjennomkokt.
Har du ikke dampenhet steker du kyllingen på lav varme i pannen, unngå stekekanter da de blir harde.Ha ris, kylling opp i samme beholder og tilsett ca en halv boks tomater ( litt av gangen så finner du ut hvor mye du vil ha) tilsett også urtene. Det gir god smak på retten. Denne gangen brukte jeg timian. (For å lese hvorfor timian er så bra å bruke i babymat, SE HER
Blend det hele sammen til ønskelig konsistens.Gjør klar en porsjon og frys ned resten. 

Jentene elsket retten selv om både kylling og ris var nytt for dem.
Til dessert ble det eple og gulrot, dampet og blendet sammen til en mos

Om du ønsker deg Philis Avent sin dampenhet og hurtigmisker i ett finner du den HER. Den er så fantastisk, gjør matlagingen til de små latterlig enkel. 

 

 

Philips Avent, Kombinert dampkoker og mixer