hits

desember 2014

OtilieHyss ;)

Klokken 5 i natt våknet Olivia i sengen sin, jeg våknet av den hese gråten hennes og spratt ut av sengen. Det er ikke veldig ofte jentene våkner om natten, men når formen ikke er helt tipptopp hører det med. Olivia strakte opp armene til meg og la seg over skulderen min da jeg løftet henne opp. Den klemmefølelsen gjør oppvåkning midt på natten så verdt det.
Jeg flyttet blikket over til Otilie sin seng og i et lite sekund slo panikken til - sengen var tom! Fra Olivia sin side av sengen så jeg ikke det lille nurket mitt med det første. 

Åh ja, Otilie har knekt koden. Hun klarer å klatre ut av sengen sin. Hun beviste det for to dager siden. Plutselig var hun på vei ned trappen etter vi hadde lagt jentene. Men dagen etter prøvde hun ikke igjen, og i går la de seg uten ett knyst. Jeg var inne på rommet i ti-tiden i går kveld for å finne laken til sengen vår og da lå de begge pent i sengene sine. Så en gang i løpet av natten har hun kastet ut dyne, pute og ja, seg selv. Så har hun fortsatt og sove oppå dynen sin i mellom sprinkeltsengene. En aldri så liten tanke jeg ikke har tenkt på tidligere har slått meg de siste to dagene - hva i alle dager gjør man når barnet ditt klarer å klatre ut av sprinkeltsengen?? 
Otilie har ikke sengekanter heller fordi hun begynte å stå på dem, så hun står i hjørten på madrassen, løfter den ene foten over kanten av sprinkeltsengen og drar seg opp etter hjørnet på sengen. Hun er ute av sengen på et blunk om hun bestemmer seg for det. 

Så hva gjør man?? Jeg kan jo ikke akkurat binde henne fast heller. Noen som kjenner seg igjen og har noen gode råd/tips?

 

Kosemorgen

Kvart på 11 i dag våknet jeg. Helt fortumlet fordi det var så lyst i rommet, ute lå det en hvit dis og solen skinte, så ut av vinduet var alt jeg kunne se blendene hvitt. Jeg kan ikke huske sist jeg har sovet så lenge, så jeg skyntet meg ned til første etasje og fant ut at det bare var BT som var våken. Kjære vene, jeg gikk derfor opp og vekte jentene.

Grunnen til at de sov så lenge er fordi de har blitt skikkelig forkjølet, og i går våknet de etter de hadde lagt seg og var våkene til klokken var 23. Så med tanken på hvor slitene de blir med feber og tørrhoste er det ikke så rart at de hadde litt søvn de måtte ta igjen. 

Morgendagen i dag har derfor vært veldig rolig. Frokost i stuen, og litt dukkelek. Mamma har sydd heldresser til jentene og babyborn, så i dag har de vært skikkelig matchende ^^, Nå er det bare å håpe på at en rolig dag bedrer helsa litt så vi kan reise i nyttårsfeiring i morgen :) BT er heldigvis blitt frisk igjen, så da må jeg si vi er tre jenter med et sterkt imunforsvar som bor sammen med han, om vi ikke blir syke i løpet av et par dager :) 

Nå skal jeg ta turen til byen og sjekke ut romjulssaget :) 

Ha en fortryllende lille nyttårsaften ♥

Jul fra mobilen

Gjesp gjesp. I dag er jeg super trøtt, stakkar BT har fått omgangssyken så det holder. Han starter tredje døgn i vannrett stilling på sofaen. Det ble en sen kveld siden han var så dårlig i går kveld. Alt jeg kan håpe på nå er at ikke jentene og jeg også blir syke. Noe jeg er redd vi ikke klarer å slippe unna. Jeg så på god-morgen-Norge lille julaften trur jeg det var, og da var det en lege der som snakket om at noroviruset var ute på vandring igjen, så det var mange som hadde omgangssyken. Og siden viruset smitter så lett som det gjør skal det vel godt gjøres at vi tre som bor i samme hus klarer å slippe unna. Jentene har jo heller ikke vært disponert for mye sykdom i sitt liv, så de er vel ekstra utsatt. 

Men det er ikke annet å gjøre enn å holde motet opp, være ekstra opptatt av hygene, og håpe på at vi slipper unna. 

Her har dere noen juleglimt fra mobilen min, dere som følger meg på instagram har antagelig sett nesten alle bildene fra før. Men jeg hadde lyst til å dele de her også. 

Første bildet av meg øverst til høyre var en liten snapselfie jeg tok andre juledag før vi reiste til svigers på julemiddag.

Tredje juledag lakket jeg om neglene mine i stuen, og mens jeg holdt på kom begge jentene med hendene sine. De ville veldig  gjerne ha på "sånn rødt" som mammaen sin, og det var jo klart at de kunne få lov til det. Jeg hadde egentlig ikke trudd at jeg skulle få lakket alle 20 fingrene, typisk ville vært at de skulle kjenne på neglene med en gang lakken kom på. Men de holdt hendene i stjerneformasjon på bordet og når jeg hadde lakket en hånd blåste vi sammen på fingrene til neglelakken var tørr. Etterpå gikk de rundt som en nyforlovet kvinne og betraktet fingrene sine med ny pynt. ^^, 

Bildet hvor jentene sitter i bleia på gulvet tok jeg også 3. juledag. Jeg ordet håret deres mens de satt og fisket, så var vi i familiemiddag hos pappa fra kl 14 til det var leggetid for de to små tullene

Ikke før 4. juledag var jeg klar for å få ryddet unna pakkene vi hadde fått til jul, dagene har gått så alt for fort. En av pakkene jeg fikk var den nye overlock maskinen fra mamma, og stolt som en hane måtte jeg få den opp og prøve den ut. Overlocken var jul og bursdagsgave, med en liten notis - når du ikke ønsker deg noe får du det jeg trur du trenger! Det kjedelige nå er at jeg må få tak i stoff før jeg kan få startet med å sy, det klør jo ikke noe serlig i fingrene da! 

Jeg fikk også skrudd sammen dukkevuggene jentene fikk til jul i går. De har fått pakkekalender av mamma i desember og i den fikk de hver sin babyborn 1.desember. Og titt og ofte dukket det opp forskjellige tilbehør til dukkene, klær og utstyr. Dukkene, eller "baby" som jentene kaller dem, har vært veldig populært. Mamma og samoeren var innom ullared før jul og hun har flere ganger nevnt på hvor ufattelig billig lekene er der sammenlignet med de samme lekene i Norge. Vi har en leketøysbutikk ved oss og der koster en slik dukkevugge 399,- på ullared kostet den 149 svenske kroner! Haha, latterlig forskjell må jeg si! Jeg har fått spørsmål om hvor man finner vuggene, og jeg fant den i alle fall på lekmer.no HER til 229,- (annonselenke)
Jeg lo godt da dukkene ble kastet ut og tullene la seg i vuggene selv.

Siste bildet var nok en snapselfie jeg tok da jeg satte meg i bilen på vei til mamma i går. Før jeg hadde startet å kjøre så klart :D

Julen har bydd på matopplevelser av dimenosjner, hyggelige kosestunder og godt selskap. Hadde det ikke vært for at BT har blitt syk hadde den vært perfekt. Men han har ikke kunnet være med på de to siste selskapene, og i går kveld skulle vi egentlig ha barnefri og dra på en årlig fest, men i stedet ble det en litt dårlig film på tv ^^,

Hvordan har julen deres vært?

God juleklem sendes ♥ 

 

Romjulen

Tenk at jeg faktisk blir sittende igjen med dårlig samvittighet over alle dere som har vært innom bloggen min de to siste dagene uten en eneste oppdatering fra min side. Men tiden har rent bort. Her har det nemlig vært så mye som har skjedd at det var ikke før i dag jeg fikk ryddet og sortert i alle gavene vi fikk til jul. Vi har vært i familieselskap hver dag i 5 dager nå, og da går dagen bare så alt for fort, i tillegg til at det har vært andre ting og ta seg til, festligheter og hesten blant annet. Samtidig synes jeg det er viktig og kunne nyte jule med familien, og derfor har mr.Mac rukket og samle litt støv. 

Jeg har mange innlegg og skive fremover, men akkurat nå spør min syke samboer om jeg vil se på film med han. Så jeg ønsker dere en fortsatt riktig god romjul. I morgen tidlig er jeg tilbake med ett nytt innlegg. 

A perfect christmas

Allerede er enden på 1. juledag her! Jul til nyttår må være den raskeste uken i året. Hos oss er tidskjema fyllt opp til randen i alle fall, og det av bare hyggeligheter. 
Julaften tilbringte vi hos mamma og Lars med søsteren min med sin familie.

Jeg kunne ikke bedt om en bedre jul. Alt var helt perfekt. Selskapet, maten, jentene smilte fra vi kom til vi la de, vi fikk helt vanvittig flotte pakker. Vi lo og skravlet om hverandre hele kvelden. Ja, jeg koset meg fra ende til annen og minte meg mange ganger på hvor heldig jeg er. 

Nissen stakk også turen innom, jentene synes han er kul, men bare på avstand ;) Og pakkene, ja, de første var spennende, men etter å ha åpnet et par med leker i, fikk vi et klart og tydelig "NEI" når vi spurte om de skulle ha en til. De hadde mer enn nok med å leke med det nye de allerede hadde fått :) 

Under the mistletoeElsker dere, mamma og Line ♥

Jeg håper dere alle har hatt en fantastisk feiring! 

I dag har jeg vært i stallen hos Queen som har blitt dårligere igjen. Så var det bare slenge på litt sminke i en fei før vi reiste til Mor og Besse i årlig familieselskap :)

Ha en fortsatt fin jul!  

Julemorgen

Gledelig jul alle som en! 

Som vanlig var jeg oppe en god stund før jentene og kjæresten ^^, Jeg er ikke treg med å komme meg opp av sengen når alarmen går på julaften. Jeg løp ned satte på TV og begynte å gjøre klart til frokost, fyret og tente stearinlys i huset. Jeg er verre enn barn på julaften trur jeg! Haha. Men jeg kommer nok aldri til å bli voksen når det kommer til julen. Jeg må få med meg "tre nøtter til Askepott" og de andre juleeventyrene.  

Jentenes siste pakke i adventskalenderen, som vanlig en rolig morgen for dem. Halv 10 bestemte de seg for å starte dagen :)

Nå er jentene i seng. Jeg håper de vil ta seg en liten lur så de holder litt lenger enn normalt i kveld. Men nå begynner de og bli så store at det ikke er hver dag de sovner på dagen. Juleantrekket til jentene er funnet frem. 

Så jeg får vel komme meg i dusjen. :) Og med det avslutter jeg med julebilder av de vakreste tvillingjentene i verden ♥


JULEN 2013

 

JULEN 2014

Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

GOD JUL!

DIYJULETRE

DIY juletre ja! Ikke at jeg har laget juletreet. Haha. Men kan man ikke kalle det et DIY prosjekt når man er i skogen og finner et juletre selv. DO IT YOURSELF  ;) 

På søndagen gikk jentene, BT og jeg ut for å finne årets juletre (helt lovlig, på vår tomt). Dette er en ny tradisjon for meg, jeg har vokst opp i byggefelt, så da har pappa reist ut å kjøpt et juletre. Vi lo hver gang han kom hjem med årets juletre. Han syntes nemlig alltid så synd på de trærne som så litt pjuske ut, og siden han antokk at ingen kom til å kjøpe de som var litt skjeve eller glisene, kjøpte han det selv og følte han hadde gjort en god gjerning. Men denne nye tradisjonen med å kunne gå ut på juletrejakt selv er fantstisk koselig. 

Jentene titter på pappa som sager ned treet. 

Ingenting er mer kos enn å bli bært på ryggen trur jeg. På veien hjem til huset sovnet begge jentene i bæremeisene.

Vi har alltid hatt som tradisjon og sette opp juletreet på lille julaften, og sammen med mamma, pappa og Line pyntet vi det til julemusikk. I år satte jeg opp treet i går, og egentig trur jeg at jeg fint kan endre på tradisjonen om å sette opp juletreet 23. desember. For det er ingenting som er mer koslig enn å komme inn i stuen på morgen mens det fremdeles er mørk og møte et skinnende tre som lyser mot deg. 

Når det er sagt, så er det kanskje noen der ute som kunne tenkt seg og laget noen julekuler til treet sitt i dag. En koselig DIY man kan sitte med foran TV i kveld. 


DIY JULEKULER

 1. Riv av en lit tørkepapir/dopapir og ha litt flytende lim på
 2. rull papiret i hendene til en ball
 3. ferdige kuler 
 4. lim på en taustump til å henge opp kulen med
 5. snurr papirroser (Se HER)
 6. og lim på 

Det er kun fantasien som setter en stopper for hva du kan pynte med. Bruk det du har og se hva du kan lage av det. Skjell, steiner, pastasløyfer osv! GOD JUL 

The fantastic four


 I går kveld hadde jeg besøk av tre av mine alle beste venninner. The fantastic four - som vi kaller oss ^^, Janne kjenner dere sikkert igjen etter hvert. Caroline og Renate er hjemme på juleferie fra studier, og hver gang de kommer hjem en tur møtes vi! Og selv om det går alt for lang tid noen ganger er det alltid like hyggelig å møtes. Jeg disket opp med litt middag, og før vi viste ordet av det var klokken passer midnatt i all skravlingen. ♥F.V: Renate, meg, Janne, Caroline

Dagens DIY innlegg uteble i går. Så jeg hiver meg rundt nå og lager kalenderens siste innlegg. Jeg fikk det relativt travelt! Haha. Tidskjemaet mitt var litt for stramt i går, og da reperatøren på oppvaskmaskinen kom gikk tiden i vasken for meg. Enda mer bittert fordi han heller (tredje reperatør) ikke klarte å fikse maskinen! ÅÅÅÅÅHHHH!!! Jeg blir gal! Så frustrerende at det skal ta så lang tid å fikse en oppvaskmaskin som er 6 mnd gammel! Hehe. Dagens utblåsing! 

Ha en strålende lille julaften :D

Å jul med din glede

Hus begynner å bli juleklart! Juletreet er oppe, men mangler noen kuler. Det lukter rent og pakker er pakket inn. 
Det betydde vel at bloggen også trengte litt julepynt ^^,  Julenegler

God morgen :) 

Mange som har juleferie fra i dag regner jeg med, helt klart noe å NYTE! Her er BT på jobb, så nok en "vanlig" mandag for oss, eller egentlig ikke. I dag skal jeg få opp juletreet, og siden det er jul om litt skal vi kose oss gløgg. 

Jeg har fått inn kommentarer på at dere savner hverdagsinnleggene mine nå i desember. Det har for det meste vært DIY-innlegg og grunnen til at det ikke har vært så mange innlegg utenom dem er rett og slett fordi julen er relativt travel som dere helt sikkert kjenner til, og DIY-innlegg tar lang tid siden DIY-prosjektene først må lages og så skrives om. 

Men ikke fortvil, de er tilbake igjen før dere aner ordet av det :)


Som sagt er det mye som skjer i desember. Det er ikke bare gaver og husvask som skal i boks, men desember er kanskje en månede man er flinkere til å være i selskaper eller på besøk hos de nærmeste. 
I går hadde Janne, Charlotte og jeg bestemt oss for å ha en jentekveld med litt gellack. Charlotte husker dere vel? Moren til Sophia som jeg passet i vår. Og Janne/Jænis, bestevenninne fra vidregående. 

Som vanlig skravlet vi til langt på natt. Tiden flyr i godt selskap, det er helt sikkert. 

Nå er i hvertfall neglene mine klare for julen. 

Og jentene våknet nå, så jeg får opp og hente de. 

Vi snakkes litt senere i dag.

Ønsker dere alle en riktig god førjulstid :D  

 

DIY BOK-PLANTE

21. Desember

DIY julekalender 

BARE TRE DAGER IGJEN TIL JUL!!! 

Det nærmer seg også slutten på julekalender-DIY-innleggene, men før inspirasjonen min tar slutt for denne gang, har jeg i hvertfall denne godbiten å dele med dere. 
Alle kjenner vel til boken som mangler fyll i midten og blir den perfekte hemmelige bok? Vel denne boken bygger på samme prisippet, men er ingen hemmelig bok :)  

Jeg vet egentlig ikke hva man kaller dette. Blomsterpottebok? Bok-plante? Plantedekorasjon med bok? Jaja, noen som har et bedre forslag er det bare å komme med det. 

Det du trenger til denne dekorasjonen er: 

 • en litt tykk bok
 • en plastikkboks som ikke er høyere enn boka 
 • en tapetkniv
 • blomster

Du starter med å åpne boka de, og blar om første side slik at du sparer den til slutten. 

Mål opp ett reklangel som er litt større enn boksen din. Når du starter og skjære kan du bruke en linjal til å hjelpe deg med å få det første sporet helt rett ved å skjære langsmed linjalen som ligger på strekene du har merket opp. Så er det bare å forsette utskjæringen til du kommer til permen på andre siden. 

Når du er ferdig med utskjæringen av boken, er du klar for å plassere blomstene. Jeg brukte pottene til plomstene som mal til utskjæringen. 

Merk av området til rektangelen din igjen slik at du ikke plasser blomstene for langt ut. Så tegner du rundt pottene du har plassert. 

Bruk tapetkniven til å skjære ut hullene, legg noe i mellom permen og arket slik at du ikke får skjæremerker i bokpermen. Jeg skjærte ut sirklene litt mindre enn malen jeg hadde tegnet.

Så er det bare legge tilbake første siden over hullet med boksen i, og plassere blomstene. 
Anbefaler og bruke noen planter som lever lenge og som trenger lite vann. Mine er fra plantasjen, spør betjeningen om du er i tvil. Kaktuser er foreksempel en fin plante til dette :) 

Se alle DIYi julekalenderinnlegg HER

DIY DORULLKUNST

20. Desember
DIY julekalender

"A PIECE OF ART" 

20. desember allerede! Fy søren så fort desember har gått. Bare 4 dager igjen til jul, som vanlig er jeg sent ute med alt som skulle vært gjort, rett og slett fordi jeg lager så mye ekstra arbeid når jeg egentlig ikke har tid. Men samme det, det er jo allikevel så gøy, og litt julestress hører med! 

I dag blir det et kort DIY innlegg, jeg har vært på juleshopping, ALENE i dag, BT jobbet ikke for en lørdags skyld så da fikk jeg rasket med meg de siste kjøpegavene. Helt perfekt! Nå er han avgårde, jentene sover, og om litt skal vi avgårde i 80 årslag til bestemor, jentenes en av tre oldemødre. Noe jeg viiiirkelig gleder meg til :D 

Vi kjenner vel alle til dorullnisser fra vi var små?? 
I år ble det ikke laget nisser ut av doruller og tørkeruller, det ble laget "a piece of art" i stedet. 

Kjempe enkelt, kjempe gøy og drit lekkert! :D 

Alt du trenger å gjøre er å klippe opp dorullpappen/tørkerullpappen. Brett den først flat og klipp av strimler på ca en 1cm, eller så store/små du ønsker. 

Jeg sprayet de så vidt med hvitt og gull for å skape en liten effekt, det synes nesten ikke bildene. Den duse beige fargen som er naturlig er veldig fin så man trenger ikke spraye med noe :) 

Slik dorullkunst er dødskult å henge rett opp på veggen, men denne gangen har jeg plassert de på ett lerret jeg kjøpte på søstrene grene. Før jeg startet å lime plasserte jeg de rundt til jeg var fornøyd med resultatet

Så fant jeg frem et plastikklokk som jeg trykte ut litt superlim på og smurte utover. Jeg løftet opp ett "blad" av gangen, duppet det i limet og plasserte det tilbake og fortsatte med neste. 

Stilig? 


God helg alle sammen ♥

Se alle DIY julekalenderinnlegg HER

DIY STEINMATTE

DIY julekalender - 19. Desember! 

DØRMATTE AV STEIN!

Noen som er glad i å pusle her? Da har jeg i hvertfall det perfekte DIY-innlegget til deg. For dette prosjektet krever litt tålmodighet. Det er ikke vanskelig i det hele tatt, det tar bare litt tid. 

Jeg har nemlig laget dørmatte til huset vårt. Av steiner! 

Det man trenger for å lage en slik, er tre ting. 

 1. gummimatte/r - du finner billige på europris
 2. steiner - tid for pyntestein er ikke best nå på vinteren, fordelen er at de som fremdeles har det selger de til en svært redusert pris. Jeg kjøpte mine  til halv pris på plantasjen. 
 3. SUPER STERKT lim - TEC7 har jeg brukt og det finner du på forretninger som selger maling, verktøy etc, montér, biltema har sikkert osv. Spør gubben ;)

Jeg syntes en gummimatte ble for liten, så jeg kjøpte to. De la jeg ved siden av hverandre med med glatte bunnen opp.

Så er det bare å begynne å plassere steiner. Det er dette som er tidkrevende, siden du vil ha minst hull og tettes med steiner. Jeg fant rett stein og så dyppet jeg den i lim før jeg plasserte den. Fant ut at det ble minst gris av å gjøre det slik.  

Jeg spøytet altså ut en god klump med lim på matten, helt sikkert bedre om du finnen et plastikklokk eller lignende til å sprøyte limet på, så slipper du gris på matten du jobber med. Tec7 er klissene saker! Jeg gjorde ingenting for å skjøte sammen gummimattene, jeg brukte steiner til å lime de sammen ved å plassere de på midtlinjen, det funket veldig bra. Jeg har i hvertfall løftet på matten uten at det har falt i fra hverandre. 
Tips er å finne steiner til rammen og så bygge deg innover. Slik at kanten rundt blir så pen som mulig. Dumt å slutte med en kant og slite med å finne steiner som passer.  

Og etter noen timer med tålmodighet får du et lignende resultat. Hjemmesnekret og fantastisk. 

Etter ett døgn var den klar til å plasseres foran utgangsdøren vår. 

Kort tid til jul nå, men om du skulle kjedet deg og er ferdig med det som skal gjøres (haha, noe jeg IKKE er)  har du nå noe som kan fylle opp tiden med. Hvis ikke får du spare på innlegget til etter jul :) 


Se alle DIY julekalenderinnlegg HER 

Følg oss på Instagram: SPEILTVILLINGENE
og facebook HER for oppdateringer 

DIY julekalender #18 SVIBELDEKORASJON

18. Desember

Lag tidenes enkleste Svibeloppstats.

Jeg er som jeg alltid har vært en blomsteelsker. Derfor må jeg alltid ha noen friske blomster hjemme, blomster har liksom blitt like naturlig å kjøpe som mat, noe jeg bare må ha. I går satt jeg sammen en (eller tre) liten svibeloppsats etter et tips fra Kristine Skifjeld Jensen. 

Du trenger: 

 • Svibel - mine er kjøpt på plantasjen
 • pose
 • Stoff - lin / striesekk eller lignende. 
 • Hyssing
 • mose

Fremgang

 1. klipp ut et stykke stoff som er litt bredere enn høyden på blomsten og så lang at den går rundt blomster"potta"
 2. Sett svibelen i en liten plastikkpose. Du kan bruke en brødpose og klippe av lengden. Hensikten er at vann ikke skal lekke ut under blomsten når den vannes. 
 3. Stoffbiten din brettes inn langs begge langsider slik at klippekanten blir gjemt. La den være litt bredere enn selve potten, slik at du får plass til å pynte med mose oppi. 
 4. Surr stoffet rundt og fest endene med hverandre, jeg festet bare enkelt med to knappenåler. Du må gjerne bruke limpistol i stedet. 

Og til slutt pynter du den med mose og litt hyssing. Eller noe helt annet, det er kun fantasien som setter grenser. Annonse

Viste dere at EUROFLORIST er en av veldig få aktører som lever blomster på døren til jul? Og enda bedre, det er ikke for sent å bestille en herlig blomsteroppsats til ett familiemedlem som bor et stykke unna - en perfekt oppmerksomhet, eller en julegave i siste liten. Det er så enkelt som at man velger en bukett og skriver inn mottakers navn og adresse før du betaler. Du kan også velge hvilken dato oppsatsen skal bli levert på, eller få den levert samme dag som bestilling om det er ønskelig. Og det gjelder i hele Norge! 

 

Klikk deg inn på → euroflorist ← for å se utvalget, og overrask en kjær slektning eller nær venn før jul.

Ved å bruke rabattkoden SPEILTVILLINGENE, får du 12% på alle blomster frem til 23.desember. 


Gledelig blomsterrik dag ♥

Se alle DIY julekalenderinnlegg HER

DIY julekalender #17 POLKASTENGER

17. Desember

Lek og gøy med polkastenger 

I familien vår har vi en liten forkjærlighet for polkastenger til jul. Vi pleide å henge de opp på juletreet og spise av de når vi hadde lyst på en. Jeg fikk inn et morsomt forslag til DIY. En krans laget av polkastenger. Og derfor tenkte jeg at jeg kunne vise dere noen måten å bruke polkastenger på utenom å henge de på treet. 

Her har jeg laget en julekrans av polkastenger. Det er veldig veldig enkelt! 

Fremgangsmåte:

 1. klipp ut to sirkler i tynn papp, jeg har de i litt forskjellig størrelse, pappen finner du under vasken på kjøkkenet ditt i papirsøplekassen ;) 
 2. Klipp ut to sirkler i samme størrelse som pappen i et finere papir
 3. Lim de sammen 
 4. Legg to og to polkastenger med langsiden mot hverandre og fest de sammen med to teipbiter, en i bunn og en mot buene. 
 5. Lag 9 eller 10 slike
 6. Plasser alle de doble polkastengene på den største pappsirkelen, når det er gjort begynner du å lime de fast med en limpistol. 
 7. Alle stengene skal limes på til pappsirkelen. 
 8. Lim på den siste sirkelen, og pynt på om du ønsker det. 

Jeg syntes også polkastenger er veldig fin bordpynt. Jeg synes en rød duk fort blir for rødt, men rødt er jul, så litt synes jeg hører til. Derfor har jeg brukt polkastenger til å gi ett eksempel på borddekor. Polkastengene har jeg kjøpt på Nille, der koster de ikke stort, du får mange i pakken og de kommer i to størrelser. :) 

Noen som kommer til å kjøpe noen polkastenger?? Nam Nam. Magen min er full av dem etter dette innlegget ^^, 


Ønsker du å se de tidligere DIY julekalender-innleggene mine, finner du de alle HER

Historien om Queen's Diamond

TILBAKEBLIKK & OPPDATERING

Jeg tenkter på følelsen av å kjenne mestring under meg, men også i meg. Følelsen av å fly, med lyden av fire høver mot bakken. Det er ikke ett lite dyr, det er et stort, muskuløst men samtidig et elegant dyr, hesten. Til tross for størrelse og styrke kan jeg fører dette dyret under meg med fjærlette bevegelser, få det til å kromme kroppen til en elegant fasade, svinge dyret over banen, sette opp farten eller stoppe. Med en vridning i hoften, det ene beinet litt frem og det andre litt tilbake kan jeg få hesten under meg til å fatte gallopp, gangarten som virkelig føles som om vi flyr. Bevegelsen så rolig, så i takt, men allikevel den raskeste gangarten.  Fire uker siden sist...Styrken og størrelsen til hesten gjør dem ikke til noen robuste skapninger. Vel, de kommer i alle størrelser og fasonger, noen av dem er faktisk robuste. Men ikke min, hun er som en porselendukke. Det kan i hvertfall følels slik. Så lite som skal til for å lage en sprekk eller knuse henne i flere biter. Så følsom for verden rundt seg. Det er ikke noe galt i det, det er faktisk en av grunnene til at hun er min hest. En av grunnene til at jeg liker hun så godt. For meg er hennes svakheter min styrke, som to hender som passer perfekt i hverandre. Men at kroppen også reagerer så kraftig når ting ikke er helt som det skal er bakdelen ved denne porselensdukken. 

Queen hadde ikke vært hos meg i mer enn noen dager. Jeg skulle ut å longere henne. Stelleplassen var opptatt så jeg tok henne med inn i vaskespilte for å klargjøre henne til trening. Litt usikkert gikk hun inn. Rommet er ikke så stort, så med den medfødte klaustrofobien hester har, viste hun litt skepsis med å bli med meg inn. Siden hodet er vendt mot åpningen fra vaskespilte roet hun seg ned slik at jeg fikk børstet og stelt. Jeg løsnet grimen og dro den over nakken hennes for å ta på holdelaget. Men før jeg hadde rukket å strekke meg etter hodelaget bykset hun frem, antagelig trudde hun at hun var fri siden jeg fjernet grimen fra hodet hennes. Da grimen stramet til mot skuldrene og brystet skar panikken til. Hun datt langlat på betonggulvet som en mytonisk geit som faller om det blir skremt. Men likefort kom hun seg opp igjen, hun snudde seg 180 grader mens hun reise seg. Hun satt fremdeles fast, enda mer fast da hun bandt seg selv strammere ved å snu seg. Hun falt igjen. Jeg aner ikke hvordan jeg klarte å klatre rundt og over henne, panikken min var antagelig like stor som hennes i det jeg klarte å løsne hempene på tauene som burde røket for lenge siden. Hun reiste seg, jeg hadde ventet en hysterisk hest, en hest som på død og liv skulle ut av det vaskespilte.Jeg så for meg senarioet om oppspiltheten hennes jeg kjente så alt for godt til. Det skjedde ikke. Hun reiste seg, hele kroppen hennes skalv, og fremdeles inne i vaskespilte la hun pannen mot magen min. Jeg beroliget henne alt jeg kunne, før jeg skjønte at hun gjorde det samme med meg. Adrenalinet som hadde spilt ut i årene mine slapp og beina mine begynte å skjelve like mye som hennes. 

Vi kom oss ut av det hele med ett sår hver. Jeg merket ikke da jeg fikk mitt, og jeg tviler på at hun merket sitt. Hvordan hun kunne bli så redd at beina knelte under henne er for meg rart, jeg har aldri vært borti en lignende hest. Men dette var ikke første gang jeg hadde sett henne falle helt uventet. Og selv om det føltes som en tragedie i øyeblikket det skjedde, var det ikke det. Vi kom enda ett steg nærmere hverandre, større tillitt ble bygd i de sekundene. Og tru det eller ei, hun har aldri vært redd for å gå inn i vaskespiltet siden. 

Hun har heller ikke falt igjen.. 

Nå er det "bare" en betennelsesreaksjon som første veterinæren blåste av som en helt vanlig case med en overhysterisk eier - jepp, meg. Bedre allerede i morgen ble jeg lovet. Det stemte ikke. Miksen av medisiner hun går på i dag, skremmer bort de fleste. I sær meg meg 4 års naturmedisin i bakhånd. Men selv om jeg er for naturmedisin, betyr ikke det at jeg setter tommelen ned for skolemedisin. Alt jeg vil er en frisk hest, så selv om jeg har sprengt veterinærbudsjettet for i år, så kommer jeg til å fortsette med veterinærbesøk, "fyfy" antibiotika, cortison og en haug med andre ting til hun er bedre. Faren nå er at hevelsen i beinet blir kronisk, så medisinene får ta seg av betennelsen, og når hun blir frisk kan jeg bygge opp imunforsvarte med naturmedisin. 

Så mitt nyttårsønske er en ny start på nyåret, med en frisk hest under meg igjen. 

 

DIY julekalender #16 JULEKRANS

16. Desember

Dagens DIY er en liten julekrans jeg har laget i dag. Kranser generelt er jo veldig koselig. Jentene og jeg har vært litt over alt i dag for å shoppe litt til de siste DIY-innleggene, og julegaver. På plantasjen solgte de julekranser og derfor fikk jeg lyst til å lage en i stedet for å betale 300,- for en. Eller i blomsterbutikken ved siden av som jeg kunne få en krans til den nette summen av 999,- Nei, takk! Jeg lagde vel denne kransen på en time. Og den er så godt som gratis, jaja, jeg har jo benyttet meg av produkter som jeg har kjøpt, så gratis er den jo ikke. Men siden jeg bare har brukt ting jeg allerede hadde hjemme ble den som gratis. 

Jeg gikk utenfor døren og rasket med meg noen bjørkekvister. 

Med en ståltråd surret jeg de sammen til en lang remse. 

Så bøyde jeg endene mot hverandre og surret en gang til rundt det hele. 

Jeg klipte av noen kvister fra tujahekken min ute. Og sprayet de fort med en gullsprat fra montér. 

Så startet jeg å snurre blomster på samme måte som jeg lagde tennbrikettene, jeg brukte ark i to forskjellige beige farger, og hvite som jeg sprayet med gullsprayen igjen. For dere som ikke har sett det innlegget, så viser jeg hvordan man veldig raskt og enkelt lager slike blomster HER

Og med noen kongler jeg hadde liggende brukte jeg en limpistol til å dandere kransen min med. Og hang den opp på utgangsdøren vår :) Enklere blir det ikke ;) Kranser kan jo lages på alle mulige måter, så denne håper jeg kan være en inspirasjon til at du kan lage din unike krans :)


Se alle DIY julekalender-innlegg HER

DIY julekalender #15 DESIGN PÅ KUBBELYS

15. Desember

I går viste jeg dere vinglassene med hjemmelaget design. For å sette krona på verket kan du også designe kubbelys til glassene. 

Det du trenger er: 

 • kubbelys 
 • sverietter med et fint motiv eller stempel
 • bakepapir
 • noe som gir varme - varmepistol, styrkejern, krølltang. Jeg gikk for strykejern.
 • spray
 • annen pynt

Men det er du som velger hvordan kubbelyset skal se ut, så kanskje trenger du ikke alt det som er skrevet over. Uansett. Jeg kan vise dere mine eksempler som en idé til hvordan dere kan lage design på kubbelysen.

Jeg har sett mange bruke servietter til å dekorere lysene sine med. Jeg tenkte straks - er ikke det brannfarlig da? Derfor ble jeg sittende å google en del på det. I teorien så kan papir rundt et levende lys være brannfarlig, men så ser man jo alle lysene man får kjøpt som er pyntet med bark og bånd, og da er i hvertfall ikke det noe mindre brannfarlig enn en serviett. Så derfor bestemte jeg meg for å prøve, resultatet ble veldig bra. Men for å være på den sikre siden av negative kommentarer: 

 • Levende lys skal aldri brenne uten at du er til stedet
 • Levende lys skal heller aldri være i rekkevidde for barn
 • Og når lyset har brent så langt ned at servietten stikker ovenfor stearinen, klipper du den langs med kanten på lyset. På den måten er ikke et kubbelys med pynt mer brannfarlig enn et kubbelys uten. 

FREMGANGSMÅTE

Servietter inneholder to eller flere lag papir, du skal dele de slik at du bare bruker ett tynt papir på kubbelyset. 

Klipp ut motivet eller mønsteret slik du ønsker å dekorere kubbelyset Nå skal jeg smelte servietten inn i stearinen. Jeg legger et pizzaark rundt lyset, på den måten unngår jeg at jeg griser stearing over strykejernet som jeg bruker til å varme opp lyset med. Men her kan man bruke de andre nevte varmekildene. Stykejernet fører jeg raskt og forsiktig over delen med serviett. 

Ønsker du et stempel utføres det på samme måte etter du har laget avtrykket ditt på et av de tynne arkene fra serviettens bakside. Jeg har også brukt spray til å lage lysdesign med. Jeg har gjort det på samme måte som de andre tingene jeg har sprayet, ved å bruke teip og plastfolie til å rekke over de stedene som ikke skulle få lakk på seg. 

Og her er det ferdige resultatet av de seks lysestakene jeg har laget 
Håper dere likte det :) Tag gjerne dine versjoner på IG med #skolisdiy, slik at jeg kan se. 

Se alle DIY julekalender-innlegg HER

Følg oss på Instagram: SPEILTVILLINGENE
Og bloggens Facebookside HER

Hola!!

Da er klokken 21, og jeg har enda ikke fått postet dagens DIY-innlegg! 

Jeg har litt problemer her med min gamle mr.Mac, noe som gjør at jeg ikke får lastet opp bilder. I tillegg har dagen vært fullt opptatt. Ny runde med medisiner og veterinær på Queen, og så har jeg prøvd å få unna litt juleshopping. 

Så ville bare gi en liten oppdatering, her jeg sitter frustert som bare det!! BHAAAA -_- 

Kommer tilbake til dere så fort jeg har fått fikset mitt tekniske problem ;) 

God kveld! 

DIY julekalender #14 VINGLASS OM TIL LYSESTAKER

14. Desember

Dette er ikke første gang jeg viserer dere at vinglass, eller andre glass, kan brukes som lysestaker ved å snu de på hodet. Faktisk synes jeg det de blir drit kule. Og derfor bestemte jeg meg for å lage noen med hjemmelaget design på, rett og slett for å piffe lysestakene opp og lage personlige gaver til noen jeg er glad i. 

Disse to bildene under har jeg vist på bloggen tidligere. Her har jeg pyntet glassene ved å legge hjemmelagde roser og julekuler inni. Da jeg satt og lagde blomstervasene mine ved å surre teip rundt, for så å spraylakkere de fikk jeg den lysende ideen om at det måtte være gøy å prøve noe lignende med vinglassene jeg hadde kjøpt på søstrene grene. Første planen min var å lage pynt til å ha inni glassene, for å gi bort gaven slik, men siden det var så gøy å lakke skiftet jeg mening. 

Derfor satte jeg i gang med å teipe forskjellige mønster. Så tok jeg med glass og spray ut for å lakke. Lakk får man kjøpt flere steder. Jeg har kjøpt på motér, men også på europris til halve prisen. Og granittlakken under kjøpte jeg på hobbybutikk, Libris. 

Ved å lakke kan du skape ett helt eget utrykk av glassene. Det beste med dette er at du kan lage glassene veldig personlige. Jeg har laget glass til tre forskjellige hjem i denne omgangen, tre hjem med tre forskjellige stiler. Og hva er vel ikke mer gøy enn å prøve å dra ut kvaliteter til de forskjellige og lage en personlig gave.  


Hun ene er tøff, ei jente som aldri har vært redd for å være annerledes, hun missliker gull, glitter og jålerier. Hun tørr å være seg selv 100%, uten å la seg knekke av andres meninger. Så annerledes enn meg selv, men allikvel så like at folk tar feil. Hun leser meg som en åpen bok, og jeg henne. Hun vil for alltid være den første å dele de største gleder og sorger med. 

Hun andre elsker alt som glitrer og skinner. Hun blinker alltid som en diamant, det er ikke en sjel som ikke ville snudd seg etter henne, men allikevel er hun så ekte, så ærlig og så rett fra lever'a, med en humor som får det til å synge i veggene av latter ved hennes tidstedeværelse.

Hun tredje er som ei perle. Alltid vakker, alltid kjær, så omsorgsfull og så følsom. Hun er sterk, forsiktig og litt sjenert - den perfekte blanding som gjør henne til en person jeg ser opp til. Perler går aldri av mote, det gjør heller ikke denne jenta. Ett vennskap så sterkt at jeg kan kjenne hennes gleder og sorger når de kommer. Akk ja! Når jeg tenker over det, er det nettopp dette gaver handler om.. Å lage noe så personlig at man blir sittende å tenke på hvor heldig man er som har slike fantastiske mennesker rundt seg. 

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tenkt på julegaver som ett stressende element. Men i år som jeg har satt av så mye tid til å lage persolige gaver til de jeg er glad i har gaver fått en helt annen betydning. 


Se alle DIY julekalender-innlegg HER

Følg oss på Instagram: SPEILTVILLINGENE
Og facebook HER 

DIY julekalender #13 3D-HÅNDAVTRYKK

 

Et klassisk minne vi foreldre elsker å ta vare på er håndavtrykk og fotavtrykk av barna våre. Jeg synes det er ett fint minne, og det er kanskje den eneste måten jeg faktisk klarer å forstå hvor fort jentene mine vokser og hvor små de en gang var. 

En annen tvillingmamma, Madeleine, hadde laget et håndavtrykk av tvillingguttene sine. Litt uten om det vanlige, men bare så fantastisk kult!! Så jeg ble nødt til å prøvde det ut selv, og vips har jeg nok en liten julegave på lur :) 

For å få tegnet omrisset av jentene sine hender, var det bare å finne frem litt bestikkelser! Haha. Pepperkake og film gjorde underverker slik at jeg kunne låne en hånd. 

Først var det bare å få omrisset av hver hånd, så kunne jeg klippe ut og plassere de slik jeg ønsket etterpå. 

Jeg tegnet over med tusj på håndavtrykkene, og så la jeg ett nytt kopieringsark over. Da var det lett å se hendene i mellom arket. Man kan også tegne hendene med blyant for viskle ut når man er ferdig. 

Så startet jeg å tegne streker med blyant og ett ark som jeg brukte som linjal siden jeg ikke fant noen linjal.

Kunsten er å lage rette streker der hendene ikke er og buede over hendene 

Når jeg hadde tegnet opp en del streker med blyant, fant jeg frem tusj og begynte å tegne over strekene mine. Når dette var gjort fylte jeg bare opp med mange streker til i mellom linjene. 

Om du ønker å se en kort film som demonstrerer prosessen se HER. Det skal sies at jeg brukte litt lengre tid enn et og ett halvt minutt! 

 


Se alle DIY julekalender-innlegg HER

DIY julekalender #12 DIY av vinkorker

12. desember og halves til JUL!  
Lek og moro med vinkorker. 

Jeg kom over ett døds stilig DIY prosjekt tidligere i desember, noen hadde laget bokstaver ut av vinkorker, og laget bilder ut av det. Jeg drikker ikke så mye vin at jeg kunne laget disse bokstavene på strak arm, haha, men på europris så får man kjøpt en pose med vinkorker til rett under 100-lappen. 

Jeg synes vinkorkene dekorerer veldig godt akkurat som de er. I tillegg er de lette å jobbe med. Alt du trenger for å lage vinkorkbokstaver er vinkorker, superlim/limpistol og en kniv. 

Jeg kuttet korkene i 2, da kunne jeg bruke den siden jeg hadde skjært opp slik at jeg slapp og få med merket på korkene, i tillegg synes jeg lengden ble finere. Og det var ikke vanskeligere enn at jeg først monterte de løst sammen for å lage bokstavene, da jeg var fornøyd med resultatet, starter jeg å lime de alle sammen. 

Disse bokstavene kan være kule å ha som dekor på en sjenkt eller en hylle, for å få bedre holde i bokstavene alene kan du klippe ut tynn papp og lime korkene til den. Når de kun er limt i hverandre er de mest solide om de får ligge, eller om du limer de til en bakgrunn slik jeg har gjort.

Jeg var nok en tur i låven etter en gammel planke. Jeg kappet opp 6 like lange biter. Inne festet jeg de sammen slik bildet under viser. 

Jeg har altså brukt et plastikkark (fås kjøp på panduro om man ikke har noe lignende) Så har jeg hamret plastikken fast til plankene med stifter og laget en hempe til å henge opp bildene, med hyssing festet av stifter. Det er litt større stifter enn de man stifter ark med. Også slo jeg de ned dobbelt. 

Til slutt var det bare å snu rammene og lime fast bokstavene med superlim fra spar ;)

Her er det bare å slippe fantasien løs. Du trenger ikke lage bokstaver, du kan lage akkurat det kunststykket du selv ønsker. Grunnen til at jeg laget "KOS" er fordi det ordet betyr så mye for meg. Kos er et ord som beskriver mye av det som skjer i hjemmet. Vi elsker å kose oss, gjerne med en god film på tv, vi elsker å kose oss med god mat og digg. Vi bruker ordet "kos" når vi spør hverandre om å få en klem, selv rottweileren vår, Tyra, lyder ordet "kos". Spør jeg Tyra "kan jeg få en kos" så kommer hun og legger hode på skulderen min. Det var rett og slett ingen andre ord som kunne passet bedre inn i stuen vår. 

Det er KOS!! 


Se alle DIY julekalenderinnleggene HER

MAMMAPERMEN RENNER UT!

Nå er det bare en hel arbeidsuke igjen før jul - Det var BT sine ord på sengekanten i går kveld. En liten setning som burde fått meg til å smile, en setning som burde fått meg til å tenke på alt det hyggelige julen deler med oss, men i stedet var det som jeg fikk ett solid slag i magen. Det føltes som om alle organene i kroppen min snurpet seg sammen slik at de ikke ville fungere skikkelig. Jeg prøvde å berolige meg selv der jeg lå, men i stedet lå jeg å vridde meg i en evighet.  

Betydningen av ordene - bare en hel arbeidsuke igjen - hadde ingenting med julen å gjøre i mine ører. En hel uke igjen, betyr slutten på alt jeg har holdt fast ved i to år nå, 100 % tilstedeværelse for barna mine- MAMMAPERMEN! 

Antagelig tenker dere vel at jeg er latterlig, for hvor mange går egentlig hjemme i mammaperm i to år nå om dagen? Burde jeg ikke være takknemlig for den dyrbare tiden jeg har fått være sammen med jentene mine? 

Men inni meg, gråter jeg. For følelsen jeg har er at jeg må gi slipp på det jeg holder tettest inntil brystet, jeg føler at jeg må gi bort barna mine til verden. Og selv om jeg synes det er deilig å låne de bort til tider, er jeg ikke klar for det som kommer nå. 

Min lille sorg drukner i BT's gleder, det er han som skal ta over nå. Arbeidsmannen min skal for første gang være borte fra jobben, nyte dager, uker og måneder sammen med barna våre. Egoistisk å bli sjalu, jeg unner han det, men allikevel stikker det et snev av misunnelse inni meg. Hans beroligende ord om at jeg får se jentene hver ettermiddag og kveld hjelper meg ikke stort, for jeg vil holde de og nusse de hele dagen lang. 

Det er nok bra at samfunnet river meg ut av bobla mi - oss tre! - Hadde den ikke gjort det nå hadde jeg vel insistert på å begynne privatundervisning og holdt jentene hjemme til de var 18 år.  To år hjemme er en lang tid, jeg savner kollegaer, men samtidig har den lange tiden hjemme gitt meg en liten angst for å komme tilbake til den virkelig verden. Kanskje jeg har vært for lenge hjemme? Men jeg ville aldri vært den foruten. For alt jeg har opplevd på disse to årene er større og mer berikende enn noe annet jeg har opplevd på de 23, snart 24 årene, jeg har levd. 

Tiden er inne, jeg har jo vært klar over det så lenge, allikevel kommer det som ett sjokk på meg. Morsinstinktet for å passe på og beskytte barna min har startet å ule som en sirene, det har satt seg på bakbeina og gitt meg rødt lys, men denne gangen kan jeg ikke stoppe. Livet må gå vidre, selv om det skjærer i hvert mammahjerte når det skjer... 

Hjemmestrikkede julekjoler

Fra MORMOR!!! 

Mamma er uten tvil mitt største forbilde, hun er bare så ufattelig flink til alt! Nei, hun er ikke handy forresten, men alt av håndarbeid er hun så alt for flink til. Dere vet vel allerede at hun er læremesteren min innen søm og annet håndarbeid? :) I tillegg er mamma en så sterk kvinne. Neida, hun pumper ikke jern. Hun er bare så sterk når det gjelder livets realiteter. Fra det øde stedet hun har vokst opp på og med husmorskolen i bakhånd blir jeg så imponert over hvordan hun har klatret til en toppjobb på riksen i Oslo. Hvordan hun har orket å pendle 3 timer hver dag i over 10 år, for å komme seg på jobb aner ikke jeg. Men åpenbart liker hun det hun driver med. Det er så mye jeg kunne nevnt som understreker styrken til mamma, men siden så mye av det krysser grensen til det som blir alt for privat, vet jeg at hun kan tenke det selv uten at jeg trenger å skrive noe mer. 

Jeg har en mamma som ALLTID støtter meg, ALLTID gir meg gode råd, alt for ofte har jeg ikke skjønt at rådene hennes var gode før i etterkant, men når jeg forstår det skjønner jeg hvor klok hun er og hvor glad hun er i meg. 

Jeg håper virkelig, for alt i verden at mine barn kommer til å se opp til meg på sammen måten som jeg ser opp til mamma! For jeg kan ikke si annet enn at hun har gjort en veldig god mammajobb ^^, Og nå mormorjobb. 

Mamma tok meg med til byen for en liten stund siden, og i det vi skulle gå, vinket hun meg bortover fordi jeg bare måtte være med en tur innom en garnbutikk. Som mamma sa i forigårs, "flaks for deg at du ble med på garnbutikken"
For der kom jeg over den søteste kjolen som sto utstilt. Og som den fantastiske mammaen jeg har, kjøpte hun garn til å strikke kjoler til jentene.Vi har vært hos fotografen i dag, men siden det er en stund til jeg får bildene ble jeg nødt til å ta noen bilder selv bare for å vise frem de nydelige kjolene ^^,

Ha en fin torsdag, snart helg igjen :D 

 

DIY julekalender #11 Blomsterpotte/lyslykt

6. Desember

Dagens DIY er kanskje ikke den som treffer flest siden den krever litt mer å lage, men jeg kom over ett bilde da jeg søkte på DIY, ett bilde av slike blomstervaser på veggen. Jeg falt pladask for dem og bestemte meg for at dette var noe jeg måtte lage. Jeg fant telysglass på montér, 30,- stykk. De var pyntet litt med stålstråd, et hjerte og et bånd som jeg fjernet. 

Det du trenger:

 • en planke og en sag til å kutte opp planken. 
 • lærreim/ eller en annen reim om det er ønskelig, hyssing for eks. 
 • borr
 • glass"krukker"

Jeg fant en gammel grå planke i låven. Og kappet opp i 3 kvadrater. 

Jeg vridde hodet mitt rundt i går kveld, jeg tenkte på om jeg kunne ha en lærrein som jeg ikke brukte. Jeg tenkte  etter om jeg hadde en veske eller ett belte, men så slo det meg at jeg har vært hestejente i 12 år. Så jeg løp ut i låven for å se om jeg hadde en lærreim av et slag som jeg ikke brukte. Og ja, en gammel brun tøyle var og finne, helt perfekt! 

Jeg er helt sikker på at man klarer å finne en leireim ett sted, men akkurat hvor vet jeg ikke. Så om du har lyst til å lage slike kan man så klart bruke noe annet enn en lærreim. Hyssing foreksempel er jo veldig fint, og mye lettere å lage hull til. Hadde jeg brukt hyssing hadde jeg tredd hver tråd i mellom hver hull og lag en knute, enten bak så endene ikke syntes eller foran med en sløyte på. 

Til lærreima måtte jeg ha to avlange hull. Dermed borret jeg tre hull ved siden av hverandre og rikket borret litt frem og tilbake i hvert hull slik at det åpnet seg i mellom hverandre til ett hull.

Når jeg var ferdig med den første, brukte jeg innmaten til en kulepenn til å markere hvor hullet på de to andre skulle bli ved å legge plankene over hverandre og tegne ned i hullene. Når hullene var laget fylte jeg de med superlim og trykte lærreimen ned i hulle til den var jevn med baksiden. Jeg tilpasset lengen ved å sette glasset slik det skulle stå, stramme til reimen og klipte av den for lange enden med en avbiter. 
Det er mye jeg elsker ved å være sammen med BT, og det at han har alt av verktøy er jammen meg en av dem! Haha.. Siden han har så mye verktøy kan jeg lage akkurat det som passer meg fordi jeg har alle nødvenigheter til hjelp.  

Til slutt hamret jeg fast en liten spiker rett over linjen til lærreimen (midt på) og festet de til veggen. 

Bildet jeg kom over på Google.no da jeg søkte på "DIY" var disse beholderene vist frem med blomster i. Noe også mine er i dag. 

Det morsomme er jo at man kan bruke de som lyslykter også når blomstene visner ^^,

Tiden jeg brukte på å lage disse tre blomsterpottene/lyslyktene var 1 time. Det var ikke vanskelig, men som sagt gjør riktig verktøy det meste av jobben. 

Ingenting er umulig, bare man tørr og prøve :) 

#skolisdiy

Se alle DIY-julekalender-innlegg HER

Historien om Queen's Diamond

Det siste innlegg som skulle komme onsdagen etter det forrige uteble. Jeg fortalte at jeg ville utsette fordi hun ble akutt syk, nettopp fordi jeg ville ha med en film i det siste innlegget. Så dumt at det skar seg rett før jeg fikk filmet. I hvertfall fordi hun ble så brått dårlig. 

Jeg har fått mange spørsmål om hvordan det går med henne, jeg har også fått flere spørsmål om hvor det blir av innlegget om Queens historie. Og kanskje er det nettopp der at historien til Queen skulle bli litt lenger. Beinet til Queen este opp til trippel størrelse på bare noen timer, hun fikk høy feber og hele kroppen skjalv i smerter. Noe som resulterte i 6 dager med veteriærbesøk, røntgen og medisiner i 2 uker. At Queen hadde sterkere smerter enn hun noen gang har hatt er jeg ikke i tvil om, for første gang mens jeg har hatt henne maktet hun ikke å reagere på veterinærene som kom og stakk henne daglig. Og på disse dagene trur jeg hun endelig skjønte at stikk ikke trenger å knyttes til noe skummelt. Før ble Queen dopet ned når hun skulle bli skodd, hun ble dopet ned når noen skulle undersøke henne, hun ble dopet ned når noen skulle sjekke tennene hennes. Selv om alt det var for hennes eget beste, er det ingen mulighet for at hun kunne forstå det. Tenk deg følelsen av å ikke kunne gjøre motstand når noen utfører et overgrep på deg. Slik trur jeg det må føles. De fleste hester synes det er helt greit å bli skodd eller sjekket av en veterinær, men for Queen har ikke det vært greit, så sprøyter sammenlignet hun med at noen skullr gjøre noe urett mot henne. Det er jeg ikke i tvil om. 

Nå ble hun stukket hver dag. Første dagen trur jeg hun var i så store smerter at hun ikke la merke til at hun ble stukket, men etter som dagene gikk trur jeg hun skjønte at stikk ikke førte til noe annet enn at hun ble bedre. Hvor vidt hun skjønte at stikkene ville gjøre henne bedre er vel kanskje å menneskeliggjøre henne litt for mye, men det at det ikke skjedde noe traumatisk etter stikket gjorde nok at hun syntes stikkene ble mer og mer greit.  

Medisinene ble avsluttet, og Queen sin tilstand langt bedre. Men nei, hun er ikke frisk. Beinet er tjukt enda, hun halter og betennelsen hun har fått er på vei ut av kroppen. Det er ikke ett pent syn. Hun har snart ikke pels igjen på beinet, og hun har flere verkende sår. 

Så hun får hun gå ute hver dag fra morgen til kveld med en hestevenninne, på ett litt mindre beite uten bakker og ujevnt terreng. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar før jeg er tilbake på hesteryggen, noe jeg virkelig savner om dagen. 

Til slutt må jeg bare takk for all støtte, og alle gode ord. Det varmer mer enn dere aner ♥

DIY julekalender #10 TENNBRIKETTER

10. Desember

Dagens innlegg sniker egentlig i kalenderlisten min, men jeg syntes det var så gøy å lage dette at jeg ble nødt til å poste innlegget i dag. Jeg forsov meg så sinnsykt i dag, om jeg får lov til å kalle det det. Jeg er jo bare hjemme, men uansett så jobber jeg så mye med bloggen at jeg må komme meg opp om morgen for å rekke alt jeg skal gjøre på en dag. Ja, jeg våknet 09:30 av at jentene våknet, enda jeg hadde på tre vekkeklokker OG BT vekte meg kl 7!! MULIG!! Da vi endelig fikk sumlet oss i gang med dagen satte vi oss ned ved spisestuebordet etter frokosten, du vet - sånn i 11 tiden! Haha. Jentene har blitt utrolig glad i å tegne etter at vi fikk tavlemaling på kjøleskapet og ofte roper de på meg og sier "teie" som betyr at de vil tegne. 

Og tru det eller ei så satt de i en og en halv time ved bordet mens de holdt på med kreative ting. Kanskje de ligner litt på meg allikevel :D Vi hadde på julemusikk og spiste pepperkaker mens vi holdt på og det var så stas for alle sammen. Jentene tegnet først, og når de var lei av det ga jeg de noen kaffebønner og litt avisbiter slik at de kunne lime på arket de hadde foran seg. 

Bare sånn alt for søte!! Nuss til søster, med kinna fulle av pepperkake ♥

Men over til dagens DIY 


HJEMMELAGDE TENNBRIKETTER

Dette er garantert det billigste DIY-prosjektet jeg har laget noen gang. For det du trenger er:

 • aviser
 • saks
 • limpistol
 • noen gamle stearinlys. 

Altså var det kun limet til limpistolen som faktisk kostet noe for min del, og det hadde jeg fra før av. Avisene kommer med reklamen, og gud vet hvorfor jeg alltid sparer på kubbelys som er brent så mye at jeg ikke kommer til å ta de frem igjen. Men i dag fikk jeg jo bruk for det ;) 

Finn noe med en rundt form i hjemmet som måler ca 10 cm. Koppene mine er 12 cm i diameter.
Tegn rundt malen din på avisen. Så mange du får plass til.

Klipp ut sirklene. Jeg klipte en hel avis i ett med en skarp stor saks, noe som er veldig tidsparende. Avisene hadde ca 8 ark til sammen, så det var ikke de tykkeste avisene.

Når du har klipt ut en sirkel, begynner du å klippe opp den ene bunken i en spiral.

Ta opp to av spiralene av gangen og start med å rulle fra enden du startet å klippe

Rull og rull litt mer. Helt til du kommer til enden

Legg den runde enden over bunnen av blomsten og sett den på bordet. Når den står slik på bordet kan du løfte opp fingeren forsiktet mens du klapper litt på toppen. Da surrer den seg litt opp og du kan velge hvor "utsprunget" blomst du vil ha. 

Når du er fornøyd med formen på blomsten, løfter du den opp og legger fra deg en til to trykk med limpistolen på sirkelen i bunn og dytter blomsten tilbake. Hold i ett par sekunder og blomsten er klar.Slike blomster kan du lage av aviser, men også alt annet papir. Eks ark fra bøker gjør at du får en veldig fin dekor. Men disse rosene her skal ikke brukes som dekor, de skal brukes til å tenne opp i peisen med. 

Finn frem noen stearinlysstumper. 

Legg de i en liten kjele og la de smelte. 

Tidenes retro kjele, er den ikke fantastisk? ^^,

Bruk en pinsett eller en liten tang slik at du kan holde blomstene mens du dypper de i stearinen. 

Jeg kledde en fjøl med pizzapapir som jeg satte blomstene på. Da unngår man stearin over alt og de er lette å fjerne fra bakepapir når de er tørket. 

En ferdig blomst ♥

Disse tennbrikettene dekorer jo veldig mye mer enn de klassiske, så vær krativ i måten du setter de frem. Velg en fin boks eller noe slik at tennbrikettene synes og blir en del av interiøret. 

Perfekte, SUPERBILLIGE gaver som er fort gjort å lage, og ikke minst miljøvennlige, samt at alle med ovn får bruk for gaven! Det var mange gode egenskaper puttet i en gave.. :D

Ha en fortsatt fin dag :D

DIY julekalender #9 Pyntehjerter

9. Desember

I dag tenkte jeg å vise dere noen noen hjerter jeg har sydd. 

Er det noen scrappere der ute?? Jeg misunner alle de som er flink med papir, der er jeg for dårlig. Men jeg tenker det er mange som har stempler hjemme, så derfor tenkte jeg å vise en annen versjon til å benytte seg av stempelet. Jeg hadde egentlig bare tenkt til å lage to stykk, men så var det så morsomt at det ble 8 av dem på null komma niks. Jeg kjøpte 30 cm med linstoff og en "lapp" av skinn. Hvordan stoff og farge har egentlig ingen betydning, men lin er veldig fint å bruke til disse hjertene siden stoffet frynser seg litt i endene. Stoffet kostet tilsammen rett over 50,- 

For uten om stoff trenger du tråd til å sy, pluss henge opp hjertet i. 
Stempel som nevnt over, du må selvsagt ikke ha det, for du kan pynte med hva du vil eller la hjertet være rent for pynt.
Limpistol og pynt
Og ja, litt vatt til hjertene.

Tegn opp hva du ønsker å sy, her ble formen hjerter. Legg formen din på stoffet og klipp ut slik at du får to like deler.  

Bruk en litt tykk tråd, jeg har brukt ullgarn, og sy rundt hjertet. Tråkle?sting eller hva den nå heter, bare igjennom på hver side uten noen fiks faks. 

Fortsett til du har bare en åpning stor nok til å tre inn vatt. Jeg har vatt på rull og derfor kan jeg klippe ut samme form som stoffhjertet. 

Sy igjen mens du fester en løkke til å henge opp hjertet. Her har jeg brukt skinnsnor fra søstrene grene. 1/3 av prisen til panudo. 

Finn et fint stempel og en ny bit stoff. Om du velger samme stoff eller ett annet velger du, men det kan lønne seg å ha en farge stempelet synes godt på. 

Sett stempelet og klipp ut 

Lim på eller sy på stempelmerket ditt på hjertet alt etter hva du synes er fint. 

Jeg brukte kaffebønner til å pynte med. Kaffe er en av mine favoritt lukter, og hadde jeg ikke tenkt på det litt før jeg sydde igjen det siste hjertet hadde jeg fylt de med kaffebønner i stedet for vatt. Da får du en pyntegjenstand som ikke bare er fin, men som også lukter himmelsk og passer fint inn på kjøkkenet. Lim de på slik du ønsker. 

Og tada, så enkelt har du en gave å gi til de som allerede har alt :) 


Del gjerne din versjon på instagram og tag #skolisdiy slik at jeg kan se :) 

Se alle DIY julekalender-innleggene HER

Julekaos

Mine stikkord for julen er mange, appelsiner, gløgg, julemusikk, lys, pynt, hygge og glede. Men i går slo det meg at det også finnes ett stikkord til som alltid hører julen til. JULEKAOS! På dette tidspunkt har juleverkstedet mitt rent litt over. Det er en bra ting, for det betyr at det er mange gaver som er ferdige, og enda flere under "produksjon".  I dag har jeg en plan om å få litt oversikt igjen. Jeg må klare å finne de siste DIY-prosjektene til kalenderen min også. Det er så mye å lage, men også så mye som ikke passer seg fordi det krever for mye. 

Så derfor får jeg gjør litt reseach og nyte de siste dråpene av kaffelatten min før jentene våkner. Så ses vi senere i dag :) 

Ha en stålende dag 

DIY julekalender #8 PERSONLIG TE

8. Desember

Finnes det noe som kan smake bedre enn en kopp med te eller kaffe om morgen? Eller hva smaker vel bedre enn en stor kopp te når man er frysen? Bare teen i seg selv varmer så godt, men jeg vet faktisk hvordan den kan varme enda mer, ikke som i å brenne seg, men som i å varme hjertet til en du er glad i! 

♥ PERSONLIG TE ♥

Denne ideen sendte en av mine bestevenninner, Renate, meg for en tid tilbake. En perfekt innflytningsgave til en annen bestevenninne, Kaja, som jeg laget min første personlige te til.

Det du trenger er:

 • en pakke med te
 • bokser- får kjøpt på hobbybutikker/ du kan også bruke pakken som teposene ligger i for å gjøre det billigere.  
 • Pynteark, lim
 • evt bånd/perler/bokstaver
 • bilder 

Her ser dere ett utvalg av bokser man kan bruke til å lage tepakker av. I dette innlegget har jeg brukt treboksen øverst til venstre. 

Pynt

Klipp ut arkene i størrelsen på boksen din og lim de på, jeg synes det bare er pent om litt av kantene på boksen stikker ut. Om du bruker boksen til teposene kan du male kantene først slik at du får en jevn undertone. 

Denne i tre brant jeg litt langs kantene for å skape en ekstra effekt. 

Så er det bare å pynte med det du ønsker. 

Finn frem personlige bilder og print de ut. Du trenger ikke photoprinter eller photopapir til dette. Siden teposene blir kastet når de er brukt er det ikke vits å legge for mye penger fotoene, bildet synes uansett, så det er tanken som teller. Jeg printet to av hvert bilde. Klipp de ut og bruk litt lim slik at du limer på bildet på hver side av papirbiten som opprinnelig er på teposene. Men to og to like bilder kunne jeg da få det samme bilde på hver side av tepose "håndtaket"

Legg alle teposene pent i boksen din Og så enkelt har du en superkoslig gave til dine venner eller familie ♥


Se alle DIY julekalender-innlegg HER

Om du finner inspirasjon i det jeg deler, post gjerne bilde på IG av din versjon og tag #skolissdiy slik at jeg kan se :) 
For oppdateringer på bloggen, lik bloggens facebookside.

Lunsjbesøk

Man kan ikke akkurat klage, når man våkner opp til denne utsikten hver dag. 
I dag tok mamma, Line med barn og jeg med barn oss turen til et vennepar av mamma og pappa, en familie vi har vært veldig mye sammen med i oppveksten. De holder på å bygge nytt hus, så vi har lenge vært nysgjerrige på den nye plassen. 

På dager med mye vind er jeg sikker på at sjøvannet spruter opp på vinduene i huset, for huset ligger bare noen meter fra vannet og hagen ender opp i en privat strand. For en plass!! 
Men men, det er litt tidlig å drømme om noe lignende uten å vinne jackpot i lotto :)

Jeg gleder meg virkelig til å se hvordan det hele blir når alt er ferdig. For selv med pappesker og mye uferdig kunne det allerede ta pusten av de fleste, og jeg fikk lov til å knipse noen stemningsbiler ^^,
Her kunne jeg også lett hatt sengen min! Noe så fortryllende. 

For ikke å snakke om ett kontor som dette! Drøm.. 

Husets herre er opprinnelig italiener, så da er det klart en pizzaovn å finne på kjøkkenet. Her også trur jeg at jeg kunne tilbringt mange dager. Ligge og nyte utsikten over fjorden. Otilie kikker på bølgene Vakre Sol tar en time out. 


Nå er vi vel hjemme igjen, BT er på kjøkkenet og lager verdens beste hjemmelagde pizza, så nå skal jeg nyte kvelden. Håper dere gjør det samme. 

God helg, av det siste som er igjen av den! :)

DIY julekalender #7 Hjemmelaget kjegletrær

7. Desember

Da jeg satt og lette etter inspirasjon til denne adventskalenderen, var det veldig mange forskjellige kjegletrær å finne. Jeg falt for de på ett blunk. Synes de er så dekorative, i tillegg så enkelt å lage.

Jeg satte i gang med å lage de enkleste - papirtrærne. 

Alt du trenger er ett ark og ett pynteark (gavepapir for eksempel) Litt teip og lim 

Arket ruller du til en kjegle, og fester dem med litt teip

Så klipper man av bunnen slik at kjeglen blir rett. 

Så er det bare å surre ett finere papir på utsiden. Teip det fast når du startet og bruk litt lim i enden slik at du slipper å ha teip synlig på kjeglen. 

Så enkelt har du et fint tre. På ett enkelt tre kan du pynte med bånd, glitter etter hva det måtte være. På dette sprayet jeg litt snø på. 

KJEGLETRE LITT MER AVANSERT. 

Start på samme måte, ved å lage en kjegle av papir. Trekk litt plastfolie på utsiden. 

Lag en limblanding av 50/50 vann og lim. Bruk vanlig lim du får kjøpt på dagligvarer eller hobbybutikk, eller du kan gjøre som meg og bruke tapetlim. Dette er noe vi har i hus så da trengte jeg ikke gå til innkjøp av noe annet lim. 

Finn frem litt matolje og smør dette på kjeglen dinSå trenger du tråd av ett slag. Jeg har brukt hyssing som jeg har kjøpt på panduro, men det går også ann å bruke ett garn med farge om du vil det. Klipp opp biter på ca en meter. Legg de i limet, ikke for mange av gangen da de kan tugge seg lett i hverandre. 

Dra opp en remse mens du lett drar av overflødig lim og start med å surre rundt kjeglen din. 

Surr på så mye tråd du ønsker. 

Jo tettere du har surret på tråd jo mer solid blir resultatet så det lønner seg å ha på ganske mye. 


Når du er fornøyd med resultatet lar du kjeglen stå å tørke i ca 1 døgn, og da er det bare å fjerne kjeglemalen inni. 

Disse kjeglene dekorerer såå fint opp, og jeg synes de blir ekstra lekre med batterilysene fra buyhelse inni. Det er så fint med det blaffrende "stearinlyset", men heldigvis ingen fare for at alt skal gå opp i røyk.  

DIY tips til eget hjem, men også den perfekte gave å lage til dem du er glad i :) 


Se alle DIY julekalender-innlegg HER

Del gjerne din inspirasjon fra bloggen på IG og tag #skolisdiy

 

Pepperkake Baking

Gårsdagen tilbringte vi hele gjengen hos mamma og Lars, eller Mormor og BesteLars for jentene. Søsteren med forloveden og begge barna var også der. Mamma hadde bedt barnebarna sine på pepperkakebaking. Jeg trur mamma må være glad i å handle gaver, for jeg var 22 da jeg sluttet med pakkekalender fra henne, men det vil ikke si hun sluttet, for i år har begge jentene fått hver sin pakkekalender, og i den var det bake-outfitt og kjevler til bakedagen. Noe også Sol hadde fått (jentens kusine). 


♥ Stemningsbilder ♥Denne kjevlen hadde Line og jeg da vi var små ^^, Olivia godkjenner peppekakedeigenEtter litt baking, gikk jentene inn til vaskerommet ved siden av kjøkkenet for å lage litt mat på deres eget lille kjøkkenMormor og Otilie pynter pepperkaker

Like mange non stop gikk i munn som på kakene, men jeg må da si denne elgen ble mer enn sjarmerende med Otilies kunstverkOlivia syntes pynten heller skulle i munnen 

BesteLars hadde også outfiten i orden for dagens julebakst

Litt julekalender på tv var heller ikke å forakte, selv om det kan se ut som Olivia syntes de snakket litt for høyt ^^,  

Den andre godbiten mamma fristet oss med når hun inviterte oss på peppekakebaking, var denne middagen. Fersk suppe som vi kaller det. Dette er FAVORITT maten til min søster og meg selv. Ingenting i denne verden kan gi meg større matorgasme. Noe mamma vet, jeg trur hun gleder seg hver gang når hun ber oss på fersk suppe, for responsen hun får er ikke veldig dårlig! "JAAAAA, VI KOMMER!!!"Kanskje ikke rart jeg var STAPPmett etter to posjoner suppe med mandelgrøt i og to posjoner med potettallerken etter alt for mye peppekaker!! Men altså denne maten er så god at jeg ikke har vett på å stoppe før jeg har fylt opp til det ikke går mer. NAAAMM!!! 

DIY julekalender #6 SY JULEPUTER

6. Desember

Pynteputer er noe som virkelig går igjen i mange hjem. Vi har de i sofaen, i senga og i stoler. Akkurat nå sitter jeg omringet av puter og jeg kan ikke si jeg sitter vondt, i tillegg er det koslig, pent å se på rett og slett. Men er det en ting jeg har bemerket meg, og det er at pynteputer er DYRT! Jeg synes det er sjeldent jeg finner en fin pyntepute til under 200,- og skal man ha noen fler enn én så flyr pengene fort. Jeg synes det er hyggelig å kunne bytte puter etter årstider, og nå som julen er rett rundt hjørnet preges sofaen min av pynteputer med motiver og farger av jul.I november fant jeg ut at jeg ble nødt til å sy juleputer, men plutselig kom jeg over noen bilder fra stuen min sist jul. Og til min store overraskelse hadde jeg helt glem at jeg sydde juleputer i fjord. Haha. Jeg hadde virkelig fortrengt det. Så da jeg fant frem julepynten, lå putetrekkene mine sammen med nisser og kuler, klare til bruk. 

Så hvis du ønsker å lage dine personlige pynteputer, er det mange penger å spare på det fremfor å kjøpe i butikken. 
Puter er virkelig det enkleste man kan sy, det er jeg sikker på. Så man trenger ikke være redd for at man ikke er god med symaskinen. Det er bare å hoppe ut i det, så skal du se hvor lett du får det til.

Om du skulle hatt flere puter, så anbefaler jeg å reise på IKEA og kjøpe puter uten trekk. Det er latterlig billig!

Jeg viser hvordan man syr putetrekk HER 

God helge til alle :)


Se alle DIY julekalender-innleggene HER

 

DIY julekalender #5 SY JULEKJOLE

5. Desember

SY JULEKJOLE TIL BARNET DITT 

Før vi kan begynne å sy, er vi nødt til å ha et mønster. Mønsteret til denne kjolen har jeg laget fremgangmetode på HER 

Når du har klipt ut alle delene er du klar for å starte. 

BÆRESTYKKER

 1. Legg de like bærestykkene på hverandre. Rette mot rette slik at vrangen synes på begge sider. Så skal du sy de sammen på de stedene jeg har vist med striplete hvite linjer. Gjerne en rett søm og en sikksakksøm på utsiden om du ikke har overlock. Langs alle de buede sømmene klipper du små hakk i mellom sikksakksømmen. På den måten ryker du ikke sømmen, og det blir penere når du vrenger stoffstykkene

 1. Vreng alle stoffstykkene slik at retten kommer ut og stryk de flate. Legg bakstykket rette mot rett på frontstykket  
 2. Sy de sammen ved skuldrene og siden. 
 3. Vreng slik at sømmene kommer på innsiden. Du kan velge om du vil feste på trykk-knapper nå eller når kjolen er ferdig, men gjør du det nå kan du legge trykknappene inn i stoffet slik at du får "usynlige" trykk-knapper. Det bredeste bakstykket skal ligger under det smale, start med å feste trykk-knapper til det smaleste bakstykket. 
 4. Når trykk-knappene er festet på det smale bakstykket, legger du hele bærestykket flatt slik alt alt ser rett ut. Løftet så vidt opp den smale delen slik at du kan merke av hvor trykk-knappene skal være på andre siden. Fest trykk-knapper. 

SKJØRT

 1. Finn frem frontstykket på skjørtet, det med hakkene du har klipt i. Disse hakkene er merkene som hjelper deg til å lage foldene foran på kjolen. Brett ene rettsiden av stoffet inn til midt i mellom merkene dine og så den andre. (Håper bildene forklarer bedre enn mine ord akkurat her) På baksiden får du den folden bak som du ser på de to bildene rett over. Hakkene du har klipt skal havne i hver ende av folden bak, og foran skal stoffene møtes på midten. 
 2. Gjør dette på begge sider, fest med knappenåler og sy en rett søm langs kanten slik at stoffet holder seg slik (se bilde under)

MONTER SAMMEN SKJØRTET

 1. Finn frem bakstykket, legg det rette mot rette med sømmen på frontskjørtet. Sy sammen. Gjenta med det andre bakstykket på andre siden. 
 2. Sy sammen bakstykkene på skjørtet, fra bunn og opp til det ekstra stykket til trykk-knapper starter. 

MONTER BÆRESTYKKE TIL SKJØRT

Begynn med å tilpasse bryststykket med skjørtets fremstykke. Legg de rette mot rett og fest først en nål til den ene sidesømmen og så den andre. Forhåpentligvis skal de passe ganske godt med lengden på bryststykket og skjørtestykke. Fest et par nåler til slik at stoffene ikke sklir fra hverandre. Så fester du et par nåler slik at bakstykkene også henger sammen. Skjørtestykket skal stikke ut lengre enn ryggstykkene - så ingen grunn til bekymring :) 

Sy delene sammen. 

En rett søm og en sikksakk så er du sikker på at sømmen din holder og du ungår at stoffet rakner til sømmen. 

SISTE MONTERING

 1. De to stofflappene som stikker ut fra skjørtet bak skal du brette inn og stryke flate. 
 2. Du trenger ikke lage noen søm der. 
 3. Legg kjolen med ryggen opp, fest de siste trykk-knappene. For å lage trykkknappene usynlige, fester du trykk-knappene igjennom bare folden du har strøket. 

 4. Nå er kjolen SNART ferdig. Brett opp bunnen av kjolen en cm mens du stryker over. Gjør dette en gang til slik at klippesømmen blir gjemt. Sy en rett søm langs hele bunnen av skjørtet fra fremsiden (for penest resultat) slik at kanten du har brettet opp blir festet.  

Ønsker du å pynte ekstra med sløyfer slik som jeg har gjort finner du fremgangsmåte på hvordan du lager slike sløyfer HER


Jeg utfordrer dere alle til å prøve. Det kan se mye ut ved første øyekast, men om du setter deg ned og utfører steg for steg, så skal du få se at du klarer det. 

Del gjerne din julekjole på IG og tag #skolissykrok slik at jeg kan se hva dere har fått til :) 

 

Fredagsstemning

God fredag ♥

Jeg sitter og jobber med dagens luke i adventskalenderen min! Pjooo, det tar ganske så lang tid i dag. Allerede halv 8 satt jeg meg ned med varm gløgg, etter å ha fyret opp i peisen, henta mer ved, gått med søpla og henta posten. Jeg var klar for å gjøre klart innlegg før jentene våknet. Men det ble mer trøblete enn jeg hadde forventet og kl 9 kom reperatøren på oppvaskmaskinen, som heller ikke denne gangen ble i orden:((( Så fløy morgen med jentene og beste venninne Stine og dateren Ella var her i 11 tiden. 

Nå tar jentene en litt forsinket daglur, så jeg får se om jeg får ferdig innlegget nå :)

Men først måtte jeg bare dele dagens adventsbilde ^^, I morgen skal vi til mamma og bake pepperkaker, og hva passet vel ikke bedre enn ett nytt bakeantrekk i adventskalenderen

 

Hihi ♥

DIY julekalender #4 PERSONLIG BLOMSTERVASE

4. Desember

Lag din personlige vase. 

Dette er så enkelt at det er morsomt! Jeg kjøpte to glassvaser på plantasjen til 30,- stykk. Disse ville jeg lage personlige vaser av. Om du ikke vil bruke penger på å kjøpe noe nytt som du skal endre på, kan du gå igjennom det du har i hjemmet. Jeg er sikker på at det finnes enten en bolle eller en gamel blomstervase som du ikke bruker mer. I stedet for å la det støve ned i ett skap, kan du ta det frem og gjøre en quick makeover. Plutselig har du en "ny" pyntegjenstand. 

Det du trenger er teip og spraylakk. 

Teip slik du ønsker å ha mønsteret. 

Ta med det du skal spraye ut på en papp-plate, plasser den på hodet og spray. (Spraylakken har jeg kjøpt på Montér, men du finner det på hobbybutikker og alle butikker som selger maling etc)

Bær med deg papp-platen inn igjen hvor lakken tørker fortere. La lakken tørke til den er helt tørr så du ikke får noen merker i den, dra av teipen og vasene er klare til bruk. 

Her er det også bare til å bruke fantasien, for det er ikke grenser for hva man kan spraylakkere. Brusbokser og melkekartonger kan blir utrolig tøffe vaser om de er sprayet :) 

Jeg har bemerket meg at alt som er hjemmelaget blir satt mye mer pris på om du gir det bort til noen, alle elsker å få noe som er personlig og det at vi vet at noen har brukt tid på å lage noe unikt til en, betyr mer enn å få noe som kommer ferdig rett fra butikken. Desember er ofte hektisk for mange, spesielt for studenter som har eksamer og lese til, da kan denne DIY ideen være perfekt. Det tar kort tid å lage, og det er billig. Det må jo ikke nødvendigvis være en blomstervase, du kan finne en billig bolle og lage en personlig skål til potetgull eller annen snack. 


Se alle DIY julekalender-innlegg HER

DIY julekalender #3 Skap din egen juleduft

3. Desember

Det er mange dufter som treffer oss hver desember som gjør at vi automatisk tenkter at julen er rett rundt hjørnet. Appelsiner og klemmentiner, lukten av granabar fra juletreet, kanel, nellik, gløgg og mye mer. 

Jeg vet ikke med dere, men disse luktene gjør meg varm om hjerte. Og derfor tenkte jeg å dele to "oppskifter" på hvordan du enkelt kan lage en egen duftbeholder med lukten av JUL til hjemmet ditt. En duftbeholder gjør at huset lukter spesielt godt, jeg hadde min første duftbeholder i huset i godt over en uke, og alle som var på besøk lurte på hvor den nydelige lukten kom fra. BT ga den navnet "heksegryta", men selv han som er litt sensitiv for mye lukter syntes også duftbeholderen min ga fra seg en god lukt. 

Dagens morgenbildet. Rett i sofaen fra senga med dagens pakke fra kalenderen i hendene ^^, 

Oppskrift 1

FRISK JULEduft

Brekk av noen få små kvister fra ett grantre ute
Del en sitron i skiver
Og kjøp en pose med hel nellik på butikken.

Det er ikke vanskeligere enn at du finner en beholder som tåler varme, jeg har funnet frem syltetøyglass. Norgesglass er jo noe som pyter godt opp i ett hjem, du kan bruke en fin tekanne eller du kan bare finne frem en vanlig kjele. 

Fordel inggrediensene i beholderen

Hell over vann som nesten er på kokepunktet. Når vannet er varmt nok vil det dampe av nyydelig duft fra ingrediensene. 

For å få mest utbytte av lukten bør den stå slik at den varmes hele tiden mens du ønsker å spre duften i huset. Jeg har ett brett til taco og på den er det en beholder som jeg setter t-lys i som holder kjøttdeigen varm. Man får tak i en slik lysbeholder alene, og man får også tak i elektriske varmere til å sette kaffekopp eller boller på. Om du ikke har noe lignende, kan du som jeg nevnte over ha ingrediensene over i en kjele med vann og la den stå på kjøkkenet med svakeste varme på komfyren. Du må da passe på at kjelen aldri damper tørr. 

Oppskrift 2

JULEDRØM

Skjær opp en appelsin
Kanelstang
Vaniljestang (skjær på langs for å få frem vaniljeessensen i midten)
Nellik  

Gjør på samme måten som beskrevet over. Alt opp i beholderen og hell over vann. 

En slik beholder varer i ca 10 dager om ikke lenger. Når vannet dames ut, kan du fylle på med mer vann. 
Julen har kanskje dager med ekstra mye gjester, og da er det så koslig å la en slik duftbeholder stå i huset. Ikke bare fordi den gir fra seg en nydelig lukt, men også fordi den er en fin dekor.

Dette er også en perfekt vertinnegave om du skal bort i et selskap, og det tar bare et par minutter å lage den. Som en gave kan du ta den med uten vann og fylle på varmt vann når du kommer frem til personen du ønsker å gi bort duftbeholderen til. Om du har en beholder som tåler mikro, kan beholderen også varmes opp om igjen når du ønsker å spre en ekstra god juleduft i huset og du ikke har en varmekilde som kan gi varme hele tiden. 

Dette MÅ bare prøves <3 Jeg har blitt helt forelska i den deilige lukten. 


Se alle DIY julekalender-innlegg HER

Rabatt på BARFOTA!! :D

Reklame

Utekos med den lille(store) hunden min er ikke å forakte om dagen, hvitrimet og solskinn. I går var vi en tur ute mens jentene sov dagluren sin. Hodet mitt trengte litt frisk luft etter å ha jobbet en stund på data'n, og da er det ikke noe som er bedre enn å glede det lille hundehjerte vårt med å gå ut og kaste litt ball. Hun er ikke vond og be om en liten fotoshoot heller, haha, for bare hun får være i nærheten av "mamma'n" sin er livet helt ok! 

Det er jammen meg godt og være norsk, jeg vet ikke hvor ofte jeg tenker over hvor heldig jeg er som ble født i dette landet. Og som en stolt nordmann(kvinne) er det helt ok og bære det norske flagget på seg fra Barfota. Hele Barfota kolleksjonen er inspirert av nordisk natur og har stor fokus på en feminin passfasong. Jeg elsker Barfota anorakkene, og har selv en vårversjon og en høst- og vinterversjon. 

Produktene kommer fra buyhelse og du finner dem alle HER.

Om ikke denne anorakken er nyyydelig, så vet ikke jeg! Barfota anorakken min er i fargen → GRÅBLÅ ← , og den har selvfølgelig fuskepels til dere som lurte på det :)

Den kommer også i fargene på bildene under. 

BEIGE ←  SORT ←  → RØD 

Og ved å bruke rabattkoden ST-ANORAKK får dere alle 100 kr i avslag på Barfota anorakken frem til 31.01.15, i tillegg kan dere velge ut et gratisk skjerf ved alle salg over 1000,-  Og sist, men ikke minst, alle julegaver kan byttes frem til 31.01.15 

Luene kommer også i flere farger:

NATUR ← → GRÅ ←  → MØRK GRÅ ←

Og det samme gjør vottene


NATUR ← → GRÅ ← → MØRK GRÅ

Husk rabattkoden, og vært raskt ute om du vil være sikker på å sikre deg din favorittfarge. :)


NYT dagen! ♥

DIY julekalender #2 (gutteantrekk)

2. Desember

Siden det går fort til jul, med dager som ofte er fullpakket av forskjellige aktiviteter tenkte jeg å ha første antrekk allerede i dag, slik at de som ønsker å prøve seg får tid til å gjøre seg ferdig. 

Det første vi må gjøre er å tegne mønster.  Finn frem matpapir (fås kjøpt på rull på dagligvarebutikker til rett over 10kr), en penn,en saks og en body i den størrelsen du skal sy vesten i. 

MØNSTER VEST

 1. Legg bodyen på matpapiret. 
 2. Tegn på utsiden av bodyen, over skulderen, ned mot nakken, og fra armhulen ned til ønsket lengde på vesten (omtrent der rompa starter). 
 3. Bildet viser strekene når bodyen er fjernet
 4. Marker en midtlinje ned fra midten av nakken. Strek inn armhulen og linjen i bunn av vesten. 
 5. Brett matpapiret langs den striplete linjen og klipp ut, på den måten blir vesten symetrisk på begge sider så det er bedre enn å tegne begge sider. Nå har du klart ryggpartiet av vesten. 
 6. Legg et nytt stykke matpapir over ryggstykket, pass på at det er litt lengre i bunn. 
 7. Tegn etter strekene fra ryggstykket som vist på bilde nr 7. 
 8. Så tegner du en skrå linje fra skulderen og til du er ett stykke over midtlinjen. Tegn en parralell linje med midlinjen fra skråstreken din ned til bunnen av ryggstykket. Merk av et lite kryss så langt ned du ønsker, midt i mellom sidene på frontstykket og strek opp slik at du får spissen i bunn av vesten. 
 9. klipp ut

SY VEST

Du kan velge hvordan stoff du vil bruke til vesten din, men jeg anbefaler ett stoff uten stretch (lettere å sy og få pent) Jeg har brukt ull (grå) og bomull (blå) som för. Du kan kan også bruke tynn lin. For å finne ut hvor mye stoff du trenger måler du hvor langt frontstykket ditt er. Er det 30 cm trenger du 35 cm med stoff. En stoffrull er rundt 120 cm bred så du får plass til ryggstykket og to bryststykker på en lengde. Bruker du to forskjellige stoff slik jeg har gjort på vesten, må du ha to stoff alla 35 cm. Eks på pris: Lin/viscose til ytterstoff fra stoff og stil: 60,- per meter - 21 kr for 35 cm. Bomull til för fra stoff og stil: 60,- per meter - 21 kr for 35 cm. 

42 kroner for stoff.

Vask alltid stoffer før du begynner å klippe og sy. Stoff krymper litt ved første vask, og om du bruker forskjellige stoffer kan de krympe ulikt ved vask. 

 1. Legg møntserene på stoffet og klipp ut stoffbiter, klipp en halv cm på utsiden av mønsteret som blir sømrommet ditt. Når du knipper ut fremstykkene, bretter du stoffet en gang og legger mønsteret oppå, når du klippen ut får du begge sidene med en gang. Når du er ferdig skal du ha 6 stykker slik som bildet nr 1 viser. 
 2. Om du ønsker å ha på et merke syr du det på med en gang. "Homemade" merket mitt er klippet ut fra et bånd panduro selger. 
 3. Finn frem ytterstoff og förstoff til ryggstykket. Legg stoffene med rettsiden mot hverandre slik at vrangen er ut på begge siden. Sy sammen stykkene i nakken, i armhulene og i bunn slik bildet viser. Jeg bruker å sy en rett søm og en sikksakk på utsiden for god hold.
 4. Finn frem fremstykkene og legg de på samme måte med retten inn. Sy armhulen og fra skulder til bunn. La siden og skulder stå åpen. 
 5. Klipp små hakk langs buene (under armene på alle stoffstykkene og nakken på bakstykket) 
 6. Vreng stykkene slik at retten kommer ut og stryk de flate. 
 7. Legg en av frontstykkene på bakstykken med retten mot hverandre og sy de sammen i skulder og langs siden.  Gjør det samme med det andre fremstykket
 8. Viser sidesøm
 9. Brett sømmene som kommer fra skulderen og sidene bakover mot sidestykket og sy en søm som fester sømmen med bakstykket slik at sømmen ikke stikker ut. Sy alltid fra fremsiden av stoffet for best resultat.

Til slutt slår du på noen trykk-knapper og du er ferdig :)

Bukse har jeg vist tidligere, dere finner MØNSTER HER og FREMGANGSMÅTE HER

LYKKE TIL med syingen :) 

Del gjerne bilde av det du syr på instagram og tag bildet med #skolissykrok 


Gledelig 2. desember til alle ♥

For alle julekalender innlegg se →  DIY JULEKALENDER

DIY julekalender #1

1. Desember

Sist uke, skinte solen og jeg tok med meg Otilie, Olivia og Tyra med til skogen. For jentene var den en fin tur, og jeg fikk plukket med meg flere grener mens vi gikk. Planen var å få laget første luke i adventskalenderen. 

DIY TRE AV PINNER. 

Jeg kunne gått rett på utsiden av døren for å finne pinner, trær er det jo over alt. Men jeg var på utkikk etter trær som var døde, eller pinner som hadde ligget på bakken en stund. For disse pinnene bærer med seg en helt egen skjarm. De døde trærne tørker ut og får en dusere farge enn friske trær. I tillegg vokser det mose på dem. Det var mye enkere enn jeg hadde trudd. Det lå pinner på bakken overalt, og jeg trengte ikke gå lengre enn 5 meter fra stien jeg hadde tvillingvogna på. 

Dette treet er så enkelt å lage at jeg vel egentlig ikke trenger å legge frem en fremgangsmåte. Det er vel heller ideen om å komme på å lage noe slikt som ikke kommer frem hos alle og derfor vil jeg vise dere hvor enkelt det er å lage sin egen adventspynt til en veldig billing penge.

Alt du trenger er noen kvister du finner ute, hyssing/tråd og saks. 

Jeg startet med å legge pinner flatt på bordet foran meg. Mange av pinnene kunne jeg plassere ut i fra den størrelsen jeg hadde funnet de i, og noen måtte jeg tilpasse slik at pinnene gradvis blir mindre og mindre oppover slik at det former en trekant. Jeg kunne brekke de fleste kvistene med hendene til riktig størrelse, men jeg hadde også en liten håndsag til å hjelpe meg å lage ett spor slik at kvisten brakk på riktig sted. Om man ikke har en liten sag, kan man faktisk bruke en brødkniv eller en biffkniv, disse har tagger og det er ikke mye som skal til på tynne grener. 

Når jeg hadde fått en passende "trekant" av kvister foran meg, knøt jeg fast hyssingen til den nedeste pinnen, og bare surret to ganger rundt neste pinne og neste pinne til jeg var på toppen. Så gjorde jeg det samme på den andre siden og knøt sammen hyssingene på toppet slik at treet kan henge fra hyssingen. 

Treet kunne vært akkurat som det var nå, men jeg ville gjøre den enda litt mer "vinterlig", så jeg brukte en snøspray fra Panduro til å spraye på litt snø. 

Og vips var den klar til å henges opp på veggen. Når den hang på veggen limte jeg på noen blomster laget av bark som jeg har kjøpt på Libris som pynt. 

Og i helgen fikk treet på seg noen små julekuler til advent. 

Dette treet er noe alle kan lage, ja selv med ti tommeltotter, man trenger ikke være nøye på om pinnene er akkurat passe store eller henger helt likt. Ingen trær er symetriske, så det skaper bare ekstra sjarm om den varierer litt oppover. 

Gledelig 1. desember til alle ♥


10% på alt hos Makestyle frem til 15.des

REKLAME

Nå har du virkelig en gylden mulighet for å få kjøpt julegaver eller noe til deg selv før jul. Makestyle garanterer at alle som bestiller varer før 19. desember mottar varene før jul. 

Det er så alt for mye fint inne hos makestyle, men jeg tenkte og vise frem et lite knippe av mine favoritter. Det er egentlig alt for mye makeup som burde vært med også, men i dag blir det mest hår og praktiske jentesaker. 

CASETI PARFYMEFLAKONG! Noe såå genialt. En liten parfymeholder som du enkelt kan ta med deg i vesken. Den tåler trykket i flyet, noe som også gjør den perfekt å ha med på reiser. Parfyme er dyrt, ofte laget av glass, og tar som regel ganske stor plass i toalettmappen. Jeg har opplevd at parfymen min knuste i gymbaggen på skolen en gang, og det er ikke noe som er kjipere enn det. Parfyme er nydelig, men for mye av det gode er ikke å anbefale, så en parfymeflaske ut over hele baggen var ikke det beste som hendte den dagen. Du fyller beholderen enkelt fra din vanlige parfyme, den rommer 3,1 ml, noe som tilsvarer ca 40 "spray". PERFEKTE julegaver til dine venninner.

COSMETIC ORGANIZER : i alle variasjoner. Dette kommer garantert på min ønskeliste i år. Jeg blir gal av sminken som flyter utover hele baderomsskapet, for ikke å snakke om han jeg bor med. Haha. Det går ikke å stable makeup pent ved siden av hverandre rett i hyllen, for når man skal ha noe som står bak velter plutselig det andre og om man ikke har tid til å stable det opp igjen med engang forblir det et evig kaos *guilty*. Jeg bruker ganske lang tid på badet, men jeg trur jeg faktisk kunne spart mange minutter på å få på plass slike sminkeorganisatorer slik at jeg slipper å lete meg frem hver gang jeg skal ha noe. Haha!! Ikke minst vil det se ti tusen ganger penere ut med en gang.. 

Du finner alle HER

Eller hvert bilde på nummerene: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  

 

Så må jo bare MAST produktene frem i lyset igjen.. Mine BESTE venner!! Jeg har alle de viste produktene over, og nå får man faktisk kjøpt en pakke med alle disse produktene i - HER.  :) 

Dere finner hvert produktene under:

Gizmo Rettetang - Natur Børste - Hårklips - Krølltang Vol. 1 - Krølltang Vol. 2 

Jeg kan skjønne alle dere som synes det er vanskelig å velge en varmetang av de tre over. Krølltang vol 1 og vol 2 er jo like bortsett fra at vol 1 gir mindre og tette krøller, mens vol 2 gir større krøller. Rettetangen kan brukes til å rette ut håret, også praktisk for oss med slett hår. For det er vel ikke bare meg som har hatt håret i strikk en dag og hatt det litt travelt når jeg skal gjøre meg klar til noe på kvelden. En dusj ville tatt for lang tid, så da er det fint å kunne rette ut merke etter strikket i håret.
Men en rettetang kan også brukes til å krølle håret veldig enkelt. Noe jeg har gjort i dag for å vise. 

Det er ikke vaskeligere enn at du tar et parti hår som om du skulle rettet det, men i stedet for å dra tangen rett ned snurrer du den en gang slik at håret med den løse enden stikker ut som på bildet under, og da er det bare å føre rettetangen til håret tar slutt.  RABATTKODEN er JULEFEST10, den gir deg 10 % rabatt på alt i butikken frem til 15. desember. Skriv rabattkoden inn i ruten for rabattkode når du går til handlekurven din:)