hits

desember 2015

Fever!!

Phu, slik som jeg føler meg ille ved. La meg ta en selfie av det... 

Jaja, nå er det ikke akkurat meg på det bildet, men det er vel nesten slik jeg ser ut når jeg er syk er det ikke? Øyeskygge og eyeliner er i hvert fall det første jeg tenker på når feberen skyter til vers. Åh, sånn var vist virkeligheten ja!

Nå har jeg presset meg opp i sittende stilling med overdose av febernedsettende i håp om å klare og manipulere 39.5 graders kroppstemperatur. Fra og fryse til innerst i margen sitter jeg nå og svetter oppover. BT måtte jobbe i natt og jeg kunne prise min mamma lykkelig for at hun kom og hentet med seg jentene halv ni til morgen i dag etter å ha brettet en vask med klær for meg.
Nå svetter jeg nok like mye av stress som av feber trur jeg, for i natt er det meningen av vi skal reise til Barcelona. Siden feberen slo over meg i går har jeg ikke fått pakket så mye som ei lita truse, så det kan jo bli spennende å se hvor mye vi glemmer å få med oss på tur. 

Kanskje burde vi avlyst, men fader heller. Tenk om jeg er frisk i morgen, da blir jeg så trist atte fy... Vi skal reise med to andre familier så jeg får vel heller gå rundt med munnbind til jeg blir frisk. 

Kanskje det dette som kalles reisefeber ;) 

 

Pust i bakken

Endelig litt snø på bakken, og det er ikke mye som skal til for at verden blir ti ganger morsommere for små og store. 
I dag ble vi nødt til å sku sammen julekjelkene til jentene for litt aking. 

Det er ikke til å stikke under en stol at aking er gøy. Jeg kjente på iveren etter å sette utfor bakken selv, og kjente på gleden av å være småbarnsmamma. For som småbarnsmamma er det nærmest en plikt å komme seg ut for ake. Jepp, aking er gøy uansett hvilken alder man er.  

Og så er det lite som slår følelsen av å komme inn etter noen timer utendørs! Nå ligger jeg plantet i sofaen og må få ordnet med litt kontorarbeid, for om tre dager reiser vi til Barcelona ! 

Livet smiler :D 

MorgenkåpejenterHverdag for noen, stadig juleferie for andre! I dag reiste BT en tur på jobb, heldivis blir det en kort dag på han slik at vi kan ake og leke i snøen alle sammen før mørket sniker seg på. 
Jeg sitter fremdeles i morgenkåpen, og etter å ha juleryddet hele huset for gjester i går, sitter jeg endelig med den virkelig julefølelsen. I dag er den eneste juledagen fri for familiesamlinger og planer, så i dag kjenner jeg det er godt å kunne ha en lat og treg morgen. 

Ha en fortsatt fin juleferie :) 

Vinflaska med verdikupongeneTredje juledag allerede!! Julen er rett og slett for bra, tiden flyr og dagene går i spinn, men sånn som vi nyter hvert et sekund. 
Julaften i år var den beste julaften siden jeg selv var barn, i år var jentene virkelig store nok til å kjenne på gleder og forventingene for dagen. Da nissen kom hoppet de av glede og giret som de var fant de ikke roen i sengen før klokken var halv elve på kvelden, men så er det bare julaften en dag i året. 

Til tross for at jeg trudde jentene ville være slitene og lei første juledag som resultat av mangel på søvn så tok jeg grundig feil. Julen henter helt klart frem det beste i oss, så første juledag var det full fart med nytt familiselskap, og mye moro. 

I går hadde BT og jeg julens voksendag, så da var vi med venner og så på en lokal fest. Ingenting er egentlig bedre enn det, selv om jeg nå gleder meg veldig til å få jentene hjem før vi skal ha familie på pinnekjøtt. 


Tidenes julegave

Jeg har lyst til å vise dere en av gavene jeg fikk til jul, jeg burde kanskje vist frem alt, for det var så vanvittig mange skatter under juletreet i år. Men akkurat denne julegaven hører hjemme på denne bloggen og derfor må jeg bare dele. 

Gaven var en av gavene jeg fikk fra min fantastiske mamma, og jeg deler fordi jeg har lyst til å gi dere det beste gavetipset som er å få. Julen har vært, men det kommer flere av den, og i mellomtiden vil det være mange bursdager. 

Vinflaska med verdikupongene

Gaven er veldig enkel, men samtidig er det alt en kan ønske seg. En god flaske vin, full av verdikuponger fra barnevakt til spa. 
Mamma har rett og slett hengt opp en rekke lapper på vinen med forskjellige verdikuponger, med alt en tobarnsmamma kan ønske seg.
Hva som helst kan jo fylles på slike kuponger, og jeg kan garantere at vedkommende som mottar en slik pakke blir verdens lykkeligste mennesket. For ikke bare er gaven søt, den er så personlig og meningsfull som en gave kan bli.  Takk mamma! Du er den beste i verden ♥ 

GOD JUL!

Nå er det like før klokkene ringer inn julen og med det vil vi bare si, GLEDELIG JUL til alle sammen! 


Fotograf alle bilder: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder
Nyt hvert ett sekund av dagen ♥

Julefred eller julepes ?

Det forevige bilde av julen som stammer fra et sted langt tilbake fra den spede barndom, vet du hva jeg snakker om? La meg ta deg med på et lite øyeblikk av julens bilde: 

Familie, lykke, sommerfugler i magen, forventninger, tid, julesendinger på tv, mye av det usunne, gaver og ekstra flotte hjem. 

I år bristet alle minner om den perfekte høytiden, jeg vet ikke om jeg har følt så mye annet enn et evig stess, redsel for måtte avlyse julen, og mang en søvnløse netter på rad og rekke. 
Hverken har det skjedd meg noe illebefinnende eller sårt, det har bare vært mangel på tid og en jul som kom fortere enn jeg rakk å løpe. Så medlidenthet håper jeg ikke på å møte, men denne julen har gitt meg perspektiv. 

Jeg skjønner for alvor at julen er barnas høytid, de perfekte bildene på julen stammer fra den gangen vi kunne sveve på skyene mot nordpolen. Vi kunne slenge oss på sofaen med julekaker og se kalenderepisodene. Tid var noe det var alt for mye av, for hva kunne vi vel ikke gjort for å få julen til å komme litt fortere da begynnelsen av desember traff oss? 

Jeg skjønner at det er på tide å takke mamma og pappa for alle de gode juleminnene jeg har fått. Jeg må også takke for at dere gjorde så mye bare for at min søster og jeg skulle elske høytiden over alle høytider. 
Takk, mamma og pappa, lite viste jeg om hvor mye tid, energi og penger som lå bak en hver julefeiring for oss som bare gikk og gledet oss over hva som var i vente. 

 

Nå er klokka 23:30, og det er lille julaften. 
Det kommer ingen bilder fra meg i dag, for jeg vet ikke hvilken krok jeg kunnet tatt et bilde som tilfredstiller julebildet. Her står huset fremdeles på hodet, og enda venter de siste pakkene på å bli ferdig. 

Nå er det på tide å fortsette julestresset, og kanskje, men bare kanskje kan julefreden senke seg over meg når julen ringes inn i morgen klokken 17.00

Håper for guds skyld at dere der ute er i bedre rute enn denne mammaen med stresskviser og svette armhuler! 

Gledelig jul :)

 

Hjemmesydd julekjole - Tvillingene

Nå sitter jeg og syr på julekjole nr to, men i går ville begge jentene prøve den første kjolen. Den er så og si ferdig, jeg skal bare legge opp folden i bunn på en litt annen måte som siste finnish. 

Jeg kommer dessverre ikke til å dele mønster og fremgangsmåte på disse kjolene. Kjolene er dyre til tross for at de er hjemmelagde, og sømmen er mer avansert enn de tidligere kjolene jeg har sydd. Bare det å sy på perler på framskjørtet tar dager! 
Grunnen til at jeg i år sydde en mer avansert kjole som i tillegg egentlig er alt for dyr til å ha blitt laget selv, så er det fordi jentene skal være brudepiker til sommeren. Jeg trengte å øve meg på å sy en spesielt fin kjole, siden jeg har blitt spurt om å sy brudepikekjolene. Julekjole var derfor en god anledning til å prøvesy en ekstra fin kjole. 

Olivia var først ute med å prøve kjolen. 

Og etter Olivia hadde danset rundt en stund, ville Otilie også prøve.

"Mamma, jeg haj pjinsessekjole!" sa to svært entuastiske jenter da de danset rundt i sin nye kjole. 

Og jeg er stolt som en hane, jeg er stolt over kjolen jeg har klart å lage etter mange timers arbeid, og jeg er stolt over å kunne være mamma til to jenter som ikke kunne vært på noen annen måte. De er rett og slett mitt alt! 


I fjor delte jeg oppskrift på julekjole og juleantrekk til gutt

Likte dere årets julekjole? 

DIY snøkrystaller / DIY julekalender #19

I dag tenkte jeg at jeg kunne vise dere et morsomt lite prosjekt som er veldig enkelt å få til. Resultatet er snøkrystaller til å pynte med. 

Alt du trenger for å lage en snøkrystall er: limpistol, ark, penn og bakepapir. Maling eller lim og glitter er alternativer som kan brukes. 


FREMGANGSMETODE:

Tegn en skisse til en snøkrystall på et ark, det trenger ikke være en pen tegning, bare en mal som viser omtrentlig hvor stor den skal være. 

Legg bakepapir over tegningen din, det skal ikke være noe problem å se snøkrystallen din i mellom bakepapiret. Så trykker du ut lim og formen en krystall etter malen på tegningen. Hver og en snøkrystall er unik og det finnes ingen like, så her er det bare å lime i vei. 

La limet tørke. Og til slutt har jeg malt snøkrystallene mine hvite, de kan være helt ubehandlet, eller du kan pensle de med lim og strø glitter over. - Følg Speiltvillingene på Facebook

DIY marshmallows / DIY julekalender #18I dag ble det et voldsomt sent DIY innlegg, men om noen faller for fristelsen så passer jo kvelds DIY utmerket som en liten lørdagsaktivitet, da muligheten er store for å innta litt søtsaker i samme slengen. 

Det går smått å få inn julen og vinteren i år, men det har sine naturlige årsaker som at jeg ikke har så mye tid til overs. Det er ikke så farlig, for jeg setter kanskje desto større pris på hvert hjørne jeg får gjort klart til julen. 

På let etter inspirasjon på pinterest kom jeg over et bilde der de hadde hengt opp marshmallows. Jeg synes det var et så kreativt påfunn at jeg kjøpte meg et par pakker med marshmallows selv. 

Jeg har en plan om å fylle ut med enda flere remser, men det får bli i morgen. 


 

DIY prosjektet er veldig enkelt og alt du trenger er marshmallows, tråd og nål. 

Så er det egentlig bare å tre marshmallows på en stor. 

Rulle de litt etter du har plassert de slik at du får klemt marshmallowsen på tråden, så lar du den tørke litt før du henger remsen opp. Henger du opp snorene for tidlig vil marshmallowsene skli av. 

Til de store marshmallowsene satte jeg en liten dråpe med limpistolen under hver enkelt ved trådutgangen. Jeg synes det ble en morsom effekt og ved å hente frem den gamle sleden for så å gi de hjemmesydde nissene en plass oppå den, ble det en koselig stemning av vinter i spisestuen. 

Ha en fantastisk HELG alle sammen!! 

Så mye for en kveld alene

Alenetid - et ord jeg for noen år siden tok for gitt, et ord som i sin største grad betydde kjedsomhet. 
I dag har alenetid fått en ny betydning, alenetid er frihet, det er ro og selvpleie. 

Overgangen fra da alenetid skiftet fra kjedsomhet til frihet skjedde den dagen jeg ble mor, men også gjennom samboerskap. Jeg savner å ha min samboer rundt meg etter kort tid, og jeg gleder meg til han kommer hjem fra jobb, men det legger ikke et lokk over at alenetid er nødvendig en gang i blant. 

Alenetid er ikke den tiden jeg sitter hjemme etter at barna er levert i barnehagen, for den tiden er jeg på jobb til tross for at jeg i stor grad befinner meg hjemme i eget hus. 

Alenetid er det jeg skulle ha i går, en kveld helt for meg selv. Jo, barna var hjemme, men jeg planla at tiden fra 19 til egen leggetid skulle være en "megtid". En kveld jeg kunne gjøre som jeg ønsket uten å ta hensyn til noen andre, en kveld jeg kunne se en film, en skikkelig jentene klissefilm med god samvittighet. 
Mann i hus skulle på en jobbmiddag, og jeg var klar over at det ville bli sent før han kom hjem. 

Når slike kvelder som dette inntreffer så skjeldent så er det en god grunn for å kjenne på gleden av å kunne være alene. BT og jeg har snakket om nettopp dette ved de få tilfellene vi har vært i fra hverandre. Og ingen av oss legger skjul på at en kveld eller to uten hverandre er fint, kanskje er det en nødvendighet for å kjenne på savnfølelsen, eller så er det bare en nytelse av å kunne være helt alene med tankene sine. 

Så slo det meg igjen at planlegging ikke er noe som alltid fungerer med små barn, det er absolutt helt nødvendig, men selv hvor mye som planlegges så er det til syvende og sist de små som får overtaket. Og slik ble det. 

Jeg fant aldri roen, for hver femte minutt løp jeg opp og ned trappene til soveværelse til mine barn. I mellom de korte slagene ryddet jeg i påvente av at roen skulle falle på. Å se en film avbrudt hvert femte minutt vet jeg er totalt håpløst. Klokken 20:30 ble det stilt og jeg pustet lettet ut, eller hørte jeg noen lette skritt over gulvet i andre etasje? 
Jeg hoppet til i det min datter sto med bustete hår iført sin litt for store pyjams og kikket på meg med store øyne i døråpningen til stuen. 

"Viva sovej, Mamma. Jeg ej våken"

"Jenta mi, det er natta nå, alle barn må sove på denne tiden" 

Som voksen var det ikke vanskelig å forstå at den lille jenta smilte så lurt og herlig hun kunne i håp om å få være litt lengre oppe, men jeg har også vært mamma lenge nok til å forstå utfallet av forlite søvn. 

Jeg tok i bruk alle kort jeg hadde i erme, jeg var streng, jeg var øm, jeg brukte julekalender utpressing (den var kanskje ikke helt pedagogisk innafor, men når du har lagt barnet ditt tilbake i sengen for den 20. gang så begynne tålmodigheten å briste), utpressing gikk da på at det ikke ble noen gave i pakkekalenderen om hun fortsatte å stå opp og traske ut av rommet sitt, jeg prøvde trikset om å la henne sove i mammas seng, jeg sang, strøk og klappet, og innimellom kranglet vi. 

Jeg forsto i går at når er toåring sier med sint stemme: "Mamma er gammal!! Pappa er gammal!" så var det første virkelige utrykk for "foreldre er verdens teiteste" Og jeg kunne ikke annet enn å trekke på smilebåndet for så å svare med en setning som gikk langt over hodet på henne. 

"Tja, alt er jo relativt satt i en sammenheng" - For ærligtalt, gamle er vi ikke, men for henne var jeg en gamel streng kjærring!  

Når et barn bikker over fra trøtt til overtrøtt så virker alle triks nytteløse. 

Det var bare å gi opp da klokken var passert ti om kvelden, jeg gikk og la meg sammen med henne, en halvtime etter hvor alle sanger jeg kunne komme på i øyeblikket var sunget, falt omsider øyene hennes igjen og klokken viste 22:37.

Akk ja, så mye for alenetid.. 

 -Pust inn, pust ut - 


Men nødvendigheten for å få litt tid til å puste i mellom tankene var der, så jeg sto opp igjen og satt meg i stillheten med litt soff og noen perler i hendene. Om det bare var for en kort periode, så var alenetiden som meditasjon for kropp og sjel.. 

 

 

 

 

 

DIY til henne / DIY julekalender #17I dag sydde jeg meg en ny tunika/poncho  med litt stoff jeg fant på stoff&stil i går. Det er mange som stiller meg spørsmål om jeg ikke kan lage litt mer til voksne, problemet med det er at vi er så mye mer forskjellige i fasonger og størrelser enn det barn er. Og siden det er barn jeg jobber med innen klesfronten så kan jeg ikke nok for å lage størrelsesmaler til dame. 
Men noen ting er veldig enkelt å lage, og om du er som meg - ei som elsker å gå med løse og behagelige plagg - ja så er dette noe for deg. 

Vanskelighetsgrad = Så enkelt at det er gøy! 


Du trenger: 

Stoff, kanskje du har et pledd du er lei av? Om du går for å kjøpe stoff trenger du ikke mer en 50-70 cm av et stoff med lengde på 145 cm. 
Stoffet bør være behagelig og gjerne med litt strech fordi de gjerne er mer elastiske og mindre stive. Alt du trenger å gjøre er å klippe ut to firkanter eller rektangler 

Legg de på hverandre med retten inn, og sy sammen litt på hver ende av hva som skal bli toppen av tunikaen. Så syr du sammen sidene, men la det stå åpent til armene. 

Til slutt bretten du alle klippekantene inn og syr en søm som fester brettene, slik at du får gjemt alle klippekanter.  (halslinning, armhuler og bunn) Vips! På 15 minutter kan du ha en ny kosegenser til en rimelig penge.Følg alle DIY julekalender innlegg på Facebook-siden til Speiltvillingene 

Takk for oss ..

Det stakk vondt i magen da, den egentlige gode, nyheten plinget inn i innboksen min. 

I mailkontoen kunne jeg lese to nye mail, en for hvert av mine barn adressert til meg. "Tilbud om barnehageplass, fra 01.01.2016"

Jeg trudde jeg skulle kjenne en lettelse den dagen vi fikk beskjed om at jentene fikk plass i den barnehagen vi ønsker å ha de i, men i stedet kjente jeg på en sterk usikkerhet og et sug i magen da jeg lese mailene.
Allerede så snart? Men jeg var jo ikke forberedt på overflytting før til høsten! - var den første tanken som slo meg. 

For det er vanskelig å kunne se for seg at jentene kan få det bedre på et nytt sted, enn der de er nå. Hvordan skal dagene deres være uten bestevenninnen Marie, som gjør en duo til en trio? Hvordan vil det bli å si hadet til de voksene på avdelingen som de snakker så varmt om her hjemme? Hvordan blir det å forlate det trygge og hoppe ut i det nye?

Barnehagen jentene nå går i er så ny at deres føtter har satt histore som de første barneføtter i gangene. Deres latter og gråt har vært blant de første barnelyder som gjorde bygget om til en ekte barnehage. 
De to avdelingene i barnehagen er ikke større enn at jentene kan navnet på selv barna på den andre gruppen, ja til og meg jeg kan navnet på de aller fleste. Alt føles så trygt, men nå har de bare fire dager igjen sammen med den store gjengen av barn og voksene som de har blitt så glad i. 

 

"Heeei, så godt å se dere!" ble jentene møtt med da vi entret barnehagen i dag. Jeg tok hendene til ansiktet mens jeg måpet rørt, utsagnet kom klokkeklart fra ei lita jente på bare to år. 

Jeg føler meg nesten grusom som skal ta de vekk fra barnehagen de har lært seg å kjenne, men jeg må det. Det bare må jeg! 


- Takk for oss - 

I dag bruker jeg en time på å kjøre til, levere/hente og kjøre hjem igjen. Det er to timer om dagen for å få de frem og tilbake i barnehagen. Avstanden betyr også at den dagen jentene er fylt seks år og skal begynne på skole så hører ikke barnehagen sammen med skolen de skal begynne på.

Den nye barnehagen de nå begynner i etter nyttår er den samme barnehagen jeg selv gikk i. For ett år siden var jeg innom på besøk og selv nesten 20 år senere jobber to av de samme menneskene som lærte meg om rett og galt i barnehagen. 

Jeg ble stående å prate med min gamle Klas, og ble overrasket over at han husket meg. Han stilte meg ett viktig sprøsmål, ettersom han husket mitt kull og vennene jeg hadde i barnehagen.  

"Har du fremdeles kontakt med noen av de du gikk i barnehage med?" 

Spørsmålet betydde nok mer for meg enn hva han kunne regnet med, for i det han stilte spørsmålet så jeg for meg alle barnehagevennene mine og innså at det nettopp er de vennene jeg har igjen fra barnehagealder som er blant de nærmeste vennene mine den dag i dag. Det er de vennene som har en annen vennebetydning enn alle venner jeg har fått i senere alder. Det er kjernen, kanskje mer som familie enn venner fordi de kjenner alle kriker og kroker fra den bitre begynnelse.

Jeg forsto med ett hvor viktig det var for meg å kunne gi en slik trygghet til mine barn. Og jeg husker hvor vanskelig det var for de som flyttet og begynte på skolen etter at vennergrupper allerede var etablert. 

"Der kan du se, det er utrolig hvor tidlig vennskap bygges", svarte Klas da jeg hadde fortalt om mitt nære vennskap i dag fra barnehagestadie. 

Nå må jeg rive barna mine bort fra det trygge og la de komme inn som nye i en etablert barnehage, men jeg forstår selv at det er lettere å gjøre det jo yngre de er. For vennskapsbånd blir bare sterkere og sterke jo bedre kjent de blir. 

 

 

 

DIY til kjøkkenet / DIY julekalender #16Da kan jeg endelig begynne å få inn julen i hus! Jeg har aldri vært så treg med dette som i år, men som dere vet så har det sine naturlige grunner. 

I dag var jeg en tur på stoff&stil for å kjøpe mer stoff til jentenes julekjoler. Da var også anledningen god for å ta med litt julestoff. Og jeg tenkte jeg kunne dele dagens mini DIY med dere. 

Jeg trengte selv å få litt julestemning inn på kjøkkenet, så jeg bestemte meg for å lage noen nye grytekluter og kjøkkenhåndkle. Dette må også være det ultimate å gi til besteforeldre som har alt og som ikke vil ha noe. 


FREMGANGSMETODE

Du trenger: 
Stoff i enten 100% bomull eller 100 % lin! Det er veldig viktig å bruke naturstoffer ved varme, for er det blandinger med syntetiske stoffer kan de smelte. 
Vatt på rull 
Skråbånd

GRYTEKLUT

Klipp ut to like firkanter av bomullstoffet og en like stor firkant av vatten.
Legg alle tre delene oppå hverandre, med rettsiden på bomullstoffet ut på begge sider
Sy rundt alle sidene. 
Styk skråbåndet dobbelt slik at du lettere ser brettekanten midt på båndet, fold den rundt kanten på grytekluten og sy den fast så nærme kanten du klarer. Sy en lengde av gangen. 

Når du kommer til et hjørne fester du tråden ved å sy et par sting tilbake med symaskinen før du klipper av trådene. Brett så skråbånden rundt hjørnet slik at du får pene overganger. Sy så vidre og gjenta ved neste hjørne. 
I det siste hjørnet måler du opp båndet slik at du får nok til å lage en liten løkke øverst. Klipp av båndet og tre den inn under skråbåndet på siden og sy resten av lengden. Samme metode kan du bruke for å lage et koselig kjøkkenhåndkle.
Prisen kommer fort på 200,- men da får du nok stoff til å lage to sett med to grytekluter og et kjøkkenhåndkle. 

Jeg kjøpte 60 cm med stoff fra Stoff&Stil. 


Jeg lever...

Da var jeg tilbake igjen, og det føles veldig godt. Fem dagers eksamen er levert og jeg kan se frem i mot jul og Barcelona tur! Jeg hadde som mål å gjennomføre DIY julekalender innlegg gjennom eksamensdagene, men så fikk BT omgangsyken, og alt av planer gikk i vasken. BT stakkar lå rett ut på sofaen om han ikke befant seg på do. heldigvis fikk vi god støtte av familien til å passe barna, men det gikk allikevel mye tid på å levere og hente her og der. 

Da det siste døgnet meldte innpass var fremdeles oppgave langt i fra ferdig, så jeg ble sittende på kontoret i 18 timer.. Kl 04:14 leverte jeg oppgava med innleveringsfrist kl 10:00 samme dag. Jeg var altså så sliten at selv om jeg lurte på om jeg burde sove noen timer og ta siste gjennomlesning før jeg leverte den rett før 10:00 så turte jeg ikke det. Da jeg omsider traff puta og sovnet i halv fem tiden var jeg så utmattet at da vekkerklokka ringte halv ti hørte jeg ikke så mye som et pip. 


Jeg var helt nødt til å hente meg inn i går, så da ble det dessverre tre dagers avbrekk fra DIY julekalenderen. 
Nå er jeg tilbake, den tunge ryggsekken er av skuldrene og jeg har noen DIY prosjekter på vent. 

Jeg håper dere har vært fornøyd med DIY julekalenderen så langt :) Og husk at jeg også lagde en DIY-julekalender i fjor, så det burde være nok av DIY prosjekter for dere som vil sette av litt tid til juleversksted de neste dagene. 

Alle Julekalender DIY innlegg finner dere HER

Alle DIY utenom julekalenderen finner dere HER 

Daniel Wellington under juletreet?

/Annonse/

Behovet for en pause fra eksamensoppgaven er stort nå, og i den anledning så bryter jeg av for å tipse dere om verdens beste julegave som jeg også gir dere 15% rabatt på. Mitt utvalg av Daniel Wellington klokker er endelig utvidet. Helt siden jeg kjøpt min første klokke for ett år siden har jeg drømt om å få meg flere. Jeg vet jeg ikke er alene om å elske det stilrene og elegante designet, men jeg kan allikevel ikke få sagt nok hvor mye jeg faktisk digger DW klokkene. 

Jeg har aldri hatt en klokke som er mer behagelig på armen før, i tillegg passer klokkene til alle outfits. Reimene er utskriftbare, og utvalget av reimer er stort. Dette gjør at klokkene i mye større grad vil være det perfekte komplementet til ulike antrekk, for med et par ekstra reimer vil du fornye hele utseende av klokken. 

Se hele utvalget av klokker fra Daniel Wellington

Klokken er perfekt, den er ikke for dyr, den tynn og følger håndleddet, den er elegant, den er tidløs og den er helt nydelige! I fjor ble jeg altså så skuffet over å ikke finne en DW klokke under juletreet at jeg måtte kjøpe meg en selv allerede 1.juledag. I dag har jeg tre av modellene og kjenner jeg meg selv rett kommer det til å blir flere. 

Modellen jeg viser her er Classic Bristol 36mm

15 % RABATT!

Rabattkoden STINE gir deg 15% rabatt på alle produkter fra Daniel Wellington sin offisielle hjemmeside:
www.danielwellington.com

Rabatten varer frem til 15. januar, slik at dere som blir like skuffet som meg over å ikke finne DW klokke under juletreet kan kjøpe en etter jul. Til dere som vil gledet et hjerte til jul må du bestille før 20.desember for å motta pakkene før 24.desember. 

I år har min samboer endelig begynt å liker klokker også, og det er takket være DW og det kledelige designet som passer for en hver smak. Den vanvittig stilige modellen min samboer har heter Dapper Sheffield. Dypblå visere, romertall og datovisning gjør klokken maskulin og vanvittig fresh.  "Klokkene er nøye designet for å være tidløs og samtidig beholde sin uanstrengte skjønnhet. Dette minimalistiske uret vsier at enkelt ikke nødvendigvis betyr kjedelig"
- Daniel Wellington 


Classic Bristol 36 mm / Classic Sheffield 36 mm

Daniel Wellington 

DIY Print på klær / DIY julekalender #11

God fredag kveld, til dere. 
Nå ble jeg nødt til å bryte meg ut av eksamen for å la hjernen få et lite avbrekk. Avbrekket burde kanskje vært ute i frisk luft, men et DIY-innlegg gjør også godt for kropp og sjel. 

Jeg prøver å gjøre denne kalenderen så allsidig som mulig, det betyr at noen DIY-prosjekter er mer krevende, mens andre er enkle og raske. I dag vil jeg gi et tips til de av dere som ikke kan sy, for dere kan også gi personlige antrekk til jul. Du trenger nemlig ikke å sy for å leke designer. 

Alt du trenger er: et plagg med glatt overflate som for eksempel en body. Tekstilmaling (dette får du kjøpt på hobbybutikker eller på stoff og stil), kontaktpapir, tapetkliv, blyant og en data. 


FREMGANGSMETODE: 

Du kan så klart velge om du ønsker å lage et motiv på frihånd, men er du som meg så drar du frem dataen i dette tilfellet. På dataen kan du lage et print som du skal overføre til plagget. Jentene her i hus har fått en ny fetter, ved navn Magnus. Derfor valgte jeg å lage en personlig body til han, til tross for at bodyen er kjøpt. 

Du kan lage motivet ditt i Word, eller du kan lage det i www.picmonkey.com (som jeg har gjort her), hvor du har litt flere morsomme valg. Redigeringsprogrammet er i store deler gratis. Når du har laget motivet, speilvender du bildet. Dette gjør du direkte i picmonkey, trykk på "basic edit" i redigeringsmenyen, så "rotate" og "↔"

Legg kontaktpapiret, med papirdelen mot deg, over dataskjermen, og tegn lett rundt kantene på motivet med en blyant.

Legg kontaktpapiret på en fjøl og skjær ut motivet med en tapetkniv. Fjern papiret og fest teipdelen av kontaktpapiret på klesplagget. 

Finn frem tekstilmaling og en svamp til å male på motivet. 

Trykk malingen på til du har dekt motivet, og la det tørke før du fjerner teipen fra kontaktpapiret. Følg alltid innstruksene for tekstilmalingen du har kjøpt. Denne malingen skal for eksempel strykes etter at den har tørket for bedre herding. Så enkelt har du en gave med sjel! - Få med deg alle DIY-innlegg på facebooksiden til Speiltvillingene - 

DIY Duftbeholder / DIY julekalender #10

Jeg delte duftbeholdere på bloggen i fjord, men jeg kan ikke annet enn å gjøre det i år også. For etter at en mus antagelig har dødd i en av veggene her hjemme så ble jeg nødt til å lage meg en duftbeholder med det samme!Det Det utrolige er at den svake eimen av kadaver forsvinner så fort duftbeholderen har blitt varm og damper fra seg den skjønneste lukten av jul! Appelsin, kanel og nellik ♥

Det er så utrolig enkelt, og mye billigere enn et duftlys som faktisk lukter godt. 

Alt du trenger er en beholder som tåler varme, en varmekilde, det kan være en ovn eller det kan være en telysvarmer til mat. 
Hvilke dufter du liker er opp til din nese, men blandingen av appelsin, kanel og nellik gir den ultimate juleduften. Jeg tenker at en duftbeholder både er noe du kan ha i stuen som pyny ved siden av den praktiske delen ved duften, men en duftlysbeholder er også en veldig koselig vertinnegave om du skal på besøk. 

Da kan det være koselig å gjøre litt stas på utseende.

Skrell appelsinen i spiral. Snurr den sammen

Bruk en limpistol til å feste enden. Brukt godt med lim og trykk blomsten på bunnen. 

Fyll beholderen med nellik og kanel..Så legger du tilslutt appelsinen i beholderen og fyller opp med vann. Når beholderen blir varm dampes lukten ut i rommet. Beholderen fylles med vann før den damper seg tørr, og det holder seg godt i en ukes tid. 

- Se også fjordårets duftbeholdere - E * K * S * A * M * E * N

Hva ordet eksamen gjør med kroppen min er faktisk ganske utrolig. Alt vrenger seg på innsiden, og natten har vært preget av utallige drømmer om en eksamen som var uløselig, og at tiden ikke strakk til.. 

Frokosten vokste i munnen min og ble til slutt umulig å svelge. Hvordan kan et ord, hvordan kan en oppgave gjør meg så utilpass som menneske!! 

Så vodt, så vondt!!!! 

"Det er bra å grue seg til en eksamen!" - har alltid pappa fortalt meg, og han begrunner det med at jeg presterer bedre etter å ha gruet meg, men er det virkelig nødvendig å bli syk av gruing?! 

Vi lever i tiden "generasjon prestasjon" og jeg kjenner den biter meg i rompa når jeg tenker over hvor skuffet jeg ble for en B på min forrige eksamen.. AAAhh!! Jeg synes det er en idiotisk tankegang å ha så høye forventninger, for da kommer skuffelsen så alt for lett. Men det er jo slik det er blitt ... 


Nå må jeg hoppe i det.

Blir veldig glad for noen lykkeønskninger i kommentarfeltet <3  

DIY tre av skjeer / DIY julekalender #9I går hadde jeg besøk av en bestevenninne til juleverkstedet mitt. Og sammen laget vi dagens luke til kalenderen. Juleverksted med familie og venner er definitivt noe av det mer koselige jeg kan gjøre i førjulstiden. 

Disse nydelige trærne er laget av plastikkskjeer, og jeg elsker at noe så enkelt kan blir så kult! 

Alt du trenger er: 

Ark, plastikkskjeer (jeg fant ut at Meny og Spar sine skjeer faktisk var billigere enn europris og nille sine, som et tips), avbiter og limpistol. 

Form kjegler ut av arkene. For å få litt ulik størrelse på trærne har jeg laget en kjegle ut av et a4 ark og en kjegle ut av 2 a4 ark som er teipet sammen. Arkene snurres rundt og festes med teip, så klipper du av bunnen slik at den blir rett. Til ett a4 ark brukte jeg 4 bokser med plastikk-teskjeer. Til det store treet med to ark gikk det med 4 pakker platikk-spiseskjeer. 

Alt du skal gjøre er å bite av skaftet på skjeene med en avbiter. Så limer du bak på skjeene ... ... og fester du de på kjeglen. Begynn fra bunn, og jobb deg oppover. 

Nok en morsom måte å lage vintertrær på. De kan også sprayes i andre farger om det er ønskelig. 

- Se også kjegetær fra fjordårets DIY julekalender, for andre variasjoner - 

- Få med deg alle DIY julekalenderinnlegg på facebook siden til Speiltvillingene - 

DIY julelys / DIY julekalender #8Noen ganger kan noe så enkelt som kanel og kaffebønner være det beste... 

Når duften av kanel treffer nesen din, hva er da det første du assosierer lukten med? For meg er svaret enkelt; JUL! 
I dag har jeg derfor pyntet opp to enkle lys med to av mine favorittlukter for vinter og juletider, kanelstenger og kaffebønner. De pynter opp lyset og når lyset blir varmt stråler det juleduft ut i rommet - HELT NYDELIG. 

Dette er en DIY for alle, og den tar bare noen minutter å lage. Alt du trenger er kubbelys, kanelstenger, kaffebønner (kaffebønner kan sløyfes), bånd og lim. 

Jeg har brukt litt hjelp av en lim til å feste pynten til lyset. 

Så er det bare å pynte slik du ønsker det selv. Til slutt har jeg bundet en tråd av hamp rundt lyset før jeg danderte lysene på et fat. 

God kveld fra meg. 

- Følg alle DIY julekalender innlegg på facebook siden til Speiltvillingene -

SY buske til voksne / DIY julekalender #7Det blir et sent innlegg i kveld, men det er bare et resultat av ett innlegg som tar tid å lage. Nå er det her, og endelig kan dere sy bukser i deres størrelse og ikke bare til barna. 

→ Oppskrift på mønster finner dere HER!! 

SY-FREMGANGSMETODE: 

Finn lomma med skråklippen og den ene framsiden av buksemønsteret. Legg dele rett mot rette og sy de sammen langs den skrå enden. 

Vreng lommen til vrangsiden av buksen, og sy en søm som holder bretten på denne måten. 

Finn del to av lommen, legg den med retten mot retten over den andre lommedelen, og sy lommedelene sammen langs den buede linjen. Ikke sy i buksedelen. 

Finn baksiden av buksen og legg den rette mot rett med fremsiden, slik at de rettklipte dele ligger mot hverandre. Lomme skal også bli med i denne sømmen langs ytterkanten av lomma. Fest med et par nåler så det ikke sklir i fra hverandre, og sy hele veien ned. Sy så sømmen som går langs innside bein. Gjenta prosessen over for det andre beinet. Nå har du to bein som skal moteres sammen. Dette gjør du ved å ha den ene buksedelen på vrangen og den andre på retten. Tre det rette buksebeinet ned i det vrange buksebeinet og sy sammen fra rygg til mage. 

Fest noen nåler øverst ved lommene slik at lommene ikke bretter seg utover. 

Finn frem ribben. 

Ankeldelene først, brett stoffet dobbelt og sy den sammen på siden. 

Vreng delen halvveis tilbake og du har en ribb klar til montering. Gjør det samme med den andre ankelribben. 

Ribben til livet. Brett ribben halveis tilbake og dobbelt slik at du finner midten, tegn så opp to punkter for knappehull midt på i front. Slik bildet under viser. 

Når du skal sy knappehull på ribb må du legge en stoffbit under som det ikke er stretch i. Et lite stykke bomull er fint. Har du ikke det, er det også mulig å bruke en firkant toalettpapir. 

Sy knappehull.

Under ser dere bilde av baksiden med bomullsbiten. Denne trenger du ikke fjerne. 

Brett ribben dobbelt og sy sammen før du vrenger halvveis tilbake slik du gjorde med ankelribben. 
Sprett opp knappehullene og tre en snor i mellom. 
Nå skal du ha tre ribber som ser slik ut. Husk er det er VELDIG viktig at stretchen i stoffet går ut til hver side, hvis ikke er det ingen hensikt med ribb. Går stretchen loddrett i forhold til hvordan delene under ligger vil du ikke få på deg buksa. 

Før du moterer på ribbene anbefaler jeg deg og prøve buksa på. Kanskje oppdager du at buksa blir alt for lang på beina om du i tillegg skal ha på 5 cm med ribb, eller for høy i livet. Da klipper du av en lengde på liv og ankel hvis så er tilfelle før du syr på ribbene:

Sy fast ribb: Ha buksa på vrangen og plasser liv-ribben med rettsiden ned mot rettsiden av buksa. Fest 4 nåler minst, en ved sømmene bak, en midt foran og en på hver side. Mens du syr ribb fast til bukse, må du strekke ut stoffene slik at ribben blir like lang som buksa. Sy hele veien rundt. Gjør det samme ved anklene. Pass på at sømmen på ribben treffen sømmen på innsiden av beina. Da er det bare å kose seg i hjemmelaget kosebukse. 

Følg alle DIY julekalenderinnlegg på facebook siden til Speiltvillingene. 

De var utslitt - for julen har startet...

Jeg kjørte bilen med begge jentene i baksetet, vi var på vei hjem og klokken var blitt mye. Jeg spurte etter noen minutter langs veien i den mørke bilen; "er dere våkene?", men det var ingen svar å få. 
Da vi kom hjem tenkte jeg over hvordan jeg skulle løse situasjonen med to sovende barn i bilen. Skulle jeg ta med et barn inn, skrifte og legge henne. Kanskje hun ikke våkner om bytter om til pyjamas i sengen - tenkte jeg. Men kunne jeg la mitt andre barn vente i bilen? Jeg ombestemte meg og bar de søvnige kroppene inn og la de på sofaen. 

Etter noen minutter var de begge på plass i sengen sin, med dynen pakket godt rundt kroppen. Jeg spurte hvilke sanger vi skulle synge for natten og de ønsket seg "på låven sitter nissen", "trollmor" og "purr purr". Jeg sang og de sang til vi til slutt var ferdig med den tredje sangen og jeg sa: " God natt mine skatter, sov godt og drøm søtt, jeg elsker dere høyere enn himmelen." 

Så ble det helt stille. Deres kropper var utslitt,  og hodet utmattet. Helgen var over og det var ingen ting igjen å hente, for julen har startet. Selv var jeg utmattet etter julebordet dagen i forkant. 

I vårt tilfelle av at klokken var mye, så var den bare pasert 19:30, det vil si 30 minutter over normal leggetid for barna. Deres energi som i bilturen indikerte "no battery", var blitt brukt opp etter en dag med peppekakebaking sammen med 12 andre familiemedlemmer. Det hadde vært en dag hvor latter satte kramper i ansiktsmuskelaturen og mel og melis dekte store deler av kroppen. 

For et annet barn kunne helgens utmattelse vært et resultat av frykt og dype sår. Usynlige arr for resten av deres liv. 

Det er jul! Årets beste måned for de fleste, men den verste for alt for mange andre. Det gjør vondt å tenke over de flere tusen barn her i Norge som gruer seg til denne måneden. 
Jeg nevnte at jeg var på julebord dagen i forkant, og jeg følte meg fyllesyk hele dagen. Det var bare et resultat av for lite søvn, for jeg valgte brus fremfor alkohol den kvelden. Det var flere som ristet på hodet da jeg viste frem colaglasset i det jeg fikk tilbud om den ene drikkevaren etter den andre, men jeg ble også møtt med respekt og forståelse da jeg begrunnet mitt svar. 

Jeg er småbarnsmamma, og blir antagelig vekt av to prinsesser mellom 7 og 8. Det betyr ikke at jeg ikke kan ha det like gøy ute med kolegaer og venner, men det betyr at jeg gjerne vil velge bort giften for å kunne ha det gøy med de viktigste personene i livet mitt dagen etter. 

Rus og fattigdom er årsakene til at mange barn gruer seg til julen. Jeg kjenner det går kaldt igjennom kroppen min, jeg kjenner meg så maktesløs for at jeg ikke kan redde julen til de som har det ille. 

Julen skal være varm av latter og julelys, julen skal gi magesmerter av for stort inntak av julemat og slikkerier, julen skal hindre nattesøvnen i iver etter å stå opp dagen etter. Det er det som er jul. 

Men for så alt for mange så er det ikke jul, det er vinter. Det er kulde og mørke, som gir redsel og tårer. 

.... 

 

 

DIY nissetroll / DIY julekalender #6På stoff&stil sto slike nisser utstilt, og jeg falt pladask for de med det samme. Nissene er bare så utrolig kule, så jeg ble nødt til å sy de selv. Og siden de er veldig enkle å tegne mønster til og sy, så deler jeg fremgangsmetoden med dere: 

Du trenger:

- Stoff, jeg har brukt grove ullstoff, dette er relativt dyre stoffer, men det gir et veldig stilig resultat. Jeg har kjøpt 1,5 m med det lyse grå stoffet og 1 m av det mørke grå stoffet - Disse stoffene holder til i hvert fall 6 nisser som avbildet over, der den største nissen rekker over en meter over bakken, og den miste ca 60 cm over bakken. Alle stoffer uten stretch kan benyttes, og vil gi ulike inntrykk av nissene. 
I tillegg har jeg fuskepels fra stoff&stil, dette får du kjøpt på rull, og du trenger ikke mer en minstemålet på 25 cm. 

Matpapir på rull for å tegne opp mønster. 

Symaskin, saks, fyll og ris. 

Møster: 

Du kan kjøpe mønster på Stoff&Stil, men jeg er 100 % sikker på at du klarer deg like fint uten. For lua er en trekant med en svakt buet bunn. Kroppen er en fortsettelse på trekanten. Du kan selv velge hvor stor eller liten du ønsker å tegne mønsteret. Den største nissen her har en nisselue på 95 cm, og den minste 45 cm.
Så trenger du en sirker der omkretsen av sirkelen er like lang som bunnen av kroppen til nissen. I tillegg skjegg og to deler til nese. 

Begynn med å legge nesedelene rette mot rette og sy de sammen rundt den buede delen. 

Vreng nesen og ha litt fyll i slik at nesen ikke blir helt flat. Sy en søm som holder fyllet inne i nesa. Finn kroppen til nissen og legg skjegg og nese midt på kroppdelens fremside. Fest med noen nåler slik at det sitter fast. 

Sy en søm over skjegg og nese slik at dette blir festet til kroppdelen. Legg så nisselua rette mot rette på kroppen, og sy delene sammen. 

Da vil du få dette resultatet: 

Brett nissen dobbelt med retten inn og sy en søm langs langsiden. Ha nissen fremdeles på vrangen og sy bunnen fast til nissen, men la det stå åpent ved baksiden av nissen slik at du kan vrenge og putte inn fyll. 

Jeg har brukt et billig bomullstoff der jeg har klipt ut to deler i samme størrelse som det første sirkelen. Disse syr du sammen, la det stå opent 4 cm. Så fyller du posen med ris og syr igjen de fire cm.  

Nissens fyll: Mest vanlig er det å bruke fiberfyll (samme som er i puter) til å fylle en nisse som dette. Men siden fiberfyll ville økt prisen av disse nissene betraktelige valgte jeg å fylle nissene med sagflis jeg hadde liggende i låven. For hva nissen fylles med spiller egentlig ingen rolle. Sagflis kan kjøpes mye billigere enn fiberfyll.  Til slutt legger du inn risposen, og syr igjen åpningen for hånd. Så enkelt har du hjemmelagd pynt og gaver til jul. 

Ha en god andre søndag i advent! 

- Følg alle DIY julekalender innlegg på facebooksiden til Speiltvillingene - 

DIY for små barn / DIY julekalender #5I år har jeg lett etter DIY prosjekter der barna kan delta, og da helt ned i toårs alder, men det var ikke så enkelt å finne noe passende. For de fleste DIY prosjekter krever en litt større grad av finmotorisk trening og erfaring. Men så fant jeg det perfekte, og skapte en egen vri. 
Når jentene får male går de nesten i taket, for det å male er GØY! Og med litt voksenhjelp før malingen kommer på bordet kan selv en toåring lage et mesterverk som kan henges på veggen i etterkant. 

I dag har nemlig jentene malt sine kunstverk som vi har valgt å kalle "en snøstorm". Og jeg viser dere fremgangsmetoden: 

Det du trenger er: Kontaktpapir på rull (fås kjøpt på bokbutikk eller i hobbybutikker), blyant, ark, tapetkniv, malelerret (jeg kjøpte stive lerret på europris), malepensel og maling. 


Det første du skal gjøre er å tegne en mal for motivet du ønsker på bildet ditt. Jeg har valg en snøkrystall, men det kan like gjerne være noe helt annet. Tegn malen på et ark. Slik er utgangspunktet for malen min. Jeg har skjært ut snøkrystalldelen med tapetkniv, men saks går også an å bruke. 

Så legger du malen på kontaktpapiret og tegner etter slik at du får hele malen på kontaktpapiret. Skjær ut motivet ditt med en tapetkniv. 

Mål ut hvor du skal ha motivet på lerrete. Jeg tegner de fire rombene i midten, for å legge arket riktig på når jeg fjerner papirsiden av kontaktpapiret. 
fest motivet på lerrete. Om du ikke har vært i borti kontaktpapir før, så virker det som et ark av teip, når baksiden fjernes er det bare teipdelen du sitter igjen med. Lerrete er klar for maling når motivet er limt på. Finn frem malingen og la barna leke seg, eller deg selv så klart! Jentene malte hele bildet sitt selv, jeg trengte bare å hjelpe til så vidt rundt kantene for å få mailing over hele bildet. Når maleriet er tørt er det bare å forsiktig rive bort kontaktpapiret. To stolte jenter av sitt eget maleri som skal få henge på veggen i stua! Hurra, så enkelt og så pent enda det er et mesterverk fra toåringer :D 

- Få med deg alle DIY julekalender innleggene på facebooksiden til Speiltvillingene - 

DIY tøfler / DIY julekalender #4Dette må jeg si har vært et gøyalt prosjekt! Jeg måtte prøve og feile litt på størrelse før jeg fikk til å sy tøfler i riktig størrelse, så jeg anbefaler kanskje å måle litt og ikke anta målene etter at barna har lagt seg. Haha. 

Men ut over det var det utrolig moro og sy tøfler til jentene, og enda gøyere: de tre stoffene jeg har brukt her; fuskepelsen, rosa lin og lilla lin så har jeg totalt betalt 110 kroner + tråden! Jeg har igjen halvparten av stoffet så jeg kan lage fire par med tøfler til rett over hundre kroner. :O Det er vel en fin pris? 


Så til dere som ønsker å sy tøfler, så kommer det fremgangsmetode her:

MØNSTER:
En enkel måte å finne ut hvor stor sålen skal være er å tegne rundt en sko som ikke er tykk som en vintersko. Tegn på et ark slik at du får en mal.

Så trenger du en del som skal gå bak hælene. Den tegner du som en lang rektangel, men en liten bue opp midt på, på den ene langsiden - Den må være så lang at den rekker forbi midten av foten når du legger den rundt sålen.

I tillegg trenger du et stykke over totter og rist. Det var dette stykke jeg bommet på, for det måtte være mye større enn jeg trudde for å få høyde nok til å få foten i tøfelen. Det er også veldig forskjell på barneføtter, så her anbefaler jeg nok å ta en mål over fotens høyeste punk til bakken på hver side, og så legge til litt for sømrom og pelsplassen inni. Den skal være så lang at den rekker ca 2/3 av sålen.

De samme målene som over brukes når du skal klippe ut pelsstykkene, men tå-delen skal være to cm lengre bak og "rektangelet" skal være ca 1,5 cm høyere ved buelangsiden. På bakdelen lager du er folde øverst ved hjelp av en limpistol. Merk av midten ved å brette stykket dobbelt, så lager du en brett ca en cm ut fra midten på begge sider slik bildet uner viser. Legg en liten dråpe lim i de to ytterste brettene og klem stoffet sammen i bretten. 
På baksiden vil du da få to utstikkere, de limes ned på stoffet. På denne måten vil stoffet følge den runde hælen vår. Brett og lim på samme måte ved tåenden. 

Så fester du stoff og pels så vidt sammen med litt limpistollim i senter mellom stoffene så de ikke sklir i fra hverandre. Brett så over pensen ved tå delen og bakdelen slik at pelsen blir synlig fra stoffsiden. Du trenger ikke lim over hele, man bare slik at stoffene ikke sklir i fra hverandre. 


Nå skal du ha tre deler som ser slik ut: Legg bakden rundt sålen slik at endene blir like lange, for å finne ut hvor du skal begynne å sy. 

Sy baksykke fast til sålen. 

Så syr du tådelen på samme måte. Begynne å sy midt på og ut til hver side, så er det sikker på at tåa havner på rett plass. 

Tådelen legges på utsiden av bakstykket. 

Til slutt kan du sy en søm lang pelsendene. Fest samtidig bakstykke til forstykket når du syr denne sømmen. Som avslutning på verket kan du stusse bort hår som sticker ut av sømmen, og brenne rask bort hår som stikker ut med en lighter.

Et tips om du velger et stoff som er glatt mot gulvet er å lage noen antsklidråper med under sålen med limpistol :) To slitene og fornøyde jenter iført nye tøfler :D Følg alle DIY innlegg i kalenderen på facebooksiden til Speiltvillingene 

 

Omsorgen fra de små..

Har dere noen gang tenk over omsorgen små barn viser?

Når var det egentlig de begynte å vise en slik stor omsorg for verden rundt seg? Omsorgen viser seg til vi menneskene som står de nærmest, men den er også stor for dyr, og gjerne de som er midre enn dem selv, en bamse, eller et nyfødt barn. 

Jeg synes det er i mange tilfeller er forskjell på gutter og jenter, gutter viser like mye omsorg, men på en annen måte. Og selv om jeg vet at forskning sier at vi lager rolleforskjeller hos gutter og jenter igjennom vår egen væremåte og holdninger, så kan jeg ikke si annet enn at jeg føler at jenter er født med et morsinstinkt. 
Det kan i hvert fall virke slik når barn som er så små at de trur det eneste som skiller en gutt fra en jente er lengden på håret. 

Fra så lenge mine barn kunne stå på sine to bein har rollespillet rullet, der de i hovedrollen er forsørgeren for bamsene sine eller dyrene. I dag er dette favorittleken deres, så selv om de har biler som bråker og kjører fort, så er det dukkene og bamsene som lekes med. De legger de, tuller de inn i tepper, synger nattasanger og forteller at de må sove godt. De prater med de og svarer for de, og faller dukken i gulvet, så løfter de den opp og trøster med en sår stemme som forteller at det går bra. 

Mens jeg, jeg kan sitte å se på rollespillet ut i evigheten, for omsorg må være den støste egenskapen vi mennesker kan ha. 
I går viste jentene stor omsorg i sitt første møte med deres nye fetter. ♥
DIY Serviettholdere / DIY Julekalender #3

Da var det tid for å åpne 3. dag av kalenderen. Dette er et veldig enkelt DIY prosjekt, som jeg trur mange kan dra nytte av. Det er super enkelt og det er veldig fort gjort, for ikke å glemme BILLIG!!! Ved å lage serviettholdere selv kan du mikse og triske med de farger og pyntetilbehør som du selv måtte ønske, så her kommer fremgangsmetoden: 

Du trenger: Doruller, linjal, blyant, tapetkniv, bånd, limpistol, evt annen pynt. 
Båndet jeg har brukt har jeg kjøpt på søstrene grene, og jeg mener og huske det er rundt 12 kroner rullen, med 5 meter "silke"-bånd. Det første du må gjøre er å merke opp en strek som måler hvor stor serviettringen skal være, jeg valgte å dele dorullen i to, men du kan lage smalere ringer ved å dele den i tre. Bruk tapetkniven til å skjære opp dorullenSå surrer du båndet som kan være et silkebånd slik jeg har brukt her, et gavebånd, eller hamp om du ønsker det rundt dorullen. Fest endene med en liten dråpe fra limpistolen på innsiden. 

Dekorer etter eget ønske. På en-to-tre har du serviettholdere til en ekstremt billig penge, og som passer perfekt til det selskapet du har tenkt til å holde. Del gjerne dine DIY-prosjekter på Instagram med emneknaggen #skolisdiy, da kan jeg se hva dere lager så sant dere ikke har lukket profil :D 

- Få med deg oppdateringer på DIY julekalender ved å like Facebooksiden til Speiltvillingene -

DIY til den som har alt / DIY julekalender #2

God kveld alle fine! 

I dag sov både jentene og jeg ut etter helvetesnatten dagen i forkant, og selv om jeg har vært litt slapp i dag, er formen ellers helt fin. Det ble en sen barnehagelevering og etter det har jeg brukt flere timer på å handle inn til Do It Yourself julekalenderen. Jeg gleder meg stort til flere av prosjektene som vil komme fremover. 

I dag er det et lite DIY prosjekt i kalenderen. For hvert år sliter jeg med å finne på en gave til besteforeldre. Altså til generasjonen som ikke vil ha gaver, men som allikevel blir aller mest rørt av en persolig oppmerksomhet. Et julekort pleier derfor alltid å være en fin gave og i år har jeg hentet inspirasjon fra en hobbybutikk til å lage et gavekort med telys og fyrstikker.Det ikke mye som skal til for å glede et annet menneske, så her er fremgangsmetoden: 

Du trenger: A4 ark, jeg har valgt 240 g ark fordi de har passe tykkelse. Et designark, med pyntemotiv, arkene jeg har valg er finnes hos panduro, men også andre forhandlere av merket Pion. Blyant, linjal, saks, tapetkniv, lim, fystikkeske, telys, bånd. 

Start med å klippe bort 5,5 cm fra langsiden. 

Fra venstre kortside av arket; legg linjalen slik at kanten av arket står ved 9cm. Merk så av punkter på 0 - 2 - 6 og 8. Gjør det i hvert fall tre ganger bortover kortsiden. Punktene merker opp brettekantene. 

Legg linjalen slik at den går jevnt med punktene og brett arket over linjalen. Gjør det på til de firke merkede brettepunktene. 

Mål og klipp remser som du limer fast mellom hver brettekant, - den minste helt ytterst. 

Mål opp et rektangen fra baksiden på den største brettedelen. Jeg har tegnet rektangelet to cm inn fra kortsiden av bretteområdet og en cm inn fra langsiden av bretteområdet. Skjer ut rektangelet med en tapetkniv, du kan også bruke saks. Merk så opp en strek 4 cm lengre bort fra siste brettekant. Jeg brukte limpistol, fordi det tørker raskere, men vanlig lim duger om du har litt tålmodighet. Lim langs kanten mot brettedelen av arket, eller på den minste brettekanten og .... .... lim den fast til arket slik at du får en boks til telys. 

Jeg har klipt kortsiden med en mønstersaks, men dette velger du selv. Så brettes arket mot boksen slik at det blir et kort. Fremsiden kan pyntes hvordan du selv ønsker det, men jeg viser dere hvordan jeg gjorde det:Til slutt kan du fylle på med fire telys, binde rundt boksen, og skrive en fin julehilsen på innsiden. Ha en fin kveld <3 

 

DIY putetrekk / DIY julekalender #1

Jeg har delt fremgangsmåte på hvordan sy putetrekk faktisk to ganger fra før av, men jeg trur ikke det gjør noe med en oppdatering. Det å sy puter er noe av det enkeste som er å sy, i tillegg synes jeg ofte at jeg må gi 200-300 kroner for et pynteputetrekk, og da sier det seg selv at her er det mye penger å spare ved å sy selv. 

Denne gangen har jeg gått for en dyr variant av selvsydd, ca pris for to puter 300-350 kroner. Nettopp fordi iskrystall-stoffdelene er ferdig strikka design-stykker fra Stoff&Stil, som koster litt mer enn stoff på rull. Men strikk er noe jeg verdsetter, nettopp fordi jeg ikke liker å sitte med strikkepinner i hendene. 

Til baksiden har jeg benyttet meg av et ullstoff i matchende farge. Strikka-stykket er i størrelse 40 x 40, så jeg har brukt det som mal for å klippe ut bakstykkene. Jeg bruker en skjult glidelås der åpningen til putene skal være. De fleste symaskiner har et hode som er tilpasset å sy glidelåser med, den må benyttes og da er det lett som en lek å motere fast glidelåsen. Skjult glidelås skal sys på rette mot rett, med klippekant ut mot klippekant, slik bildet under viser. 

Når glidelåsen er montert på begge stykkene, vil du få en fin overgang mellom stoffene. Så legger du puta med vrangen ut og retter ut de to stykkene mot hverandre. Fest noen nåler slik at stoffstykkene ikke forskyver seg i fra hverandre når du syr. Sy rundt! 
Husk å la glidelåsen stå litt åpen (ca 10 cm), hvis ikke blir det veldig vanskelig å få puta åpnet fra vrangsiden. 

Til slutt syr du inn til sømmen hvor glidelåsen begynner, rett på oversiden slik at du ikke får hull i hjørnene i bunn av puta. Og på kort tid har du helt nye puter som både er hjemmelaget og i "ditt design" stilmessig. 

→ Se også putetrekk fra høstens farger - Få med deg DIY julekalenderinnleggene ved å følge Speiltvillingene på Facebook 

Syk mamma i hus!

Holy Banan! For en natt jeg har hatt. Jeg skulle tatt bilde av magen min i går kveld, det så ut som jeg var i svangerskapsuke 20 med tvillinger. Jeg var altså så oppblåst at det klødde på magen fordi huden strakk seg så mye. Jeg har også lagt merke til at etter graviditeten så kan magen blåse seg opp i dobbel størrelse av hva den kunne før barna fikk strekt huden til bristepunktet. 

Og bare et par timer etter jeg sovnet drømte jeg de grusomste drømmene, våknet og spant ut at rommet for å rekke toalettet. Gudene ved om jeg har spist noe dårlig eller om det er en runde omgangsyken, men alt jeg hadde puttet i meg den dagen kom i hvert fall i retur. 

Det ble knapt søvn i det hele tatt resten av natten, og siden jeg ikke tørr å drikke kaffe på denne buldrende magen går jeg rundt som en zombie. Nå er jeg mye bedre, har ikke kastet opp noe mer, og håper det ikke er noe smittsomt. 
Uansett tok jeg ingen sjanser så jeg har jentene hjemme i dag, og det gjør at jeg kommer litt opp av sofaen, så det er godt. Jeg har begynt julerengjøringen på kjøkkenet mens jentene har malt, og selv om det går litt tregt med meg i dag så har jeg fått gjort mer enn jeg har gjort den siste måneden med studiemaraton. 

Nå begynner jeg å bikke over i overtrøtt! Haha, det er bra halv tolv på formiddagen.. 

Så resten av dagen kan nok bli spennende! 

 

Men det er 1.desember og litt senere i dag, kommer første DIY innlegg til årets julekalender :D Det gleder jeg meg til! 
Nå må jeg legge opp litt planer for resten av kalenderen og komme igang med det jeg skal. Her er en av mine favoritt DIY fra sist julekalender, alle innleggene finner dere HER