hits

Skolissykrok

Hvordan lage kosegenser til voksen

  I går spurte jeg om dere hadde noen gode forslag til hva jeg skulle sy i dag som jeg har sysnappen: visygale
  Det var faktisk overraskende mange som mente at jeg skulle sy genseren med hals i voksenstørrelse. Det er egentlig et spørsmål jeg har fått helt siden jeg la ut genseren til barna, og så det var bare en råbra idé. 

  I dag har jeg jo derfor fått sydd meg verdens deiligste genser. Jeg har sydd den i et stoff som heter: Isoli med fleece bakside(fra stoff&stil) - hvilket betyr at den har det mykeste pusestoffet inni samtidig som hele genseren bare er supermyk og varm. 

  På sysnappen: visygale, kan du altså se hvordan jeg både enkelt tegnet mønster til en genser som passer meg selv, og hvordan jeg syr det hele i sammen. Husk at om dere vil få med dere dette, så ligger bare en snapstory ute i 24 timer. Derfor må dere ta dere en titt før ettermiddagen i morgen om dere vil se. Det er bare å legge til "visygale" på snap, så finner dere meg der :) 

 Det er i hvert fall ingen tvil om at denne genseren er like fin til voksne som til barn. Og siden den er unisex, er det jo bare å sy den til hele familien!


- Speiltvillingene på Facebook - 

På tide å kaste seg ut i voksensømmen!

SAMSUNG CSC

Når jeg har prestert å faktisk sy en hel brudekjole, så er det kanskje på tide å innse at jeg også kan sy dameklær og ikke bare barneklær. Det er jo mer avansert å sy dameklær, eller i alle fall å tegne mønster til damer, rett og slett fordi vi har flere former som skal følges enn det barna har. Nå prøver jeg å snu den litt skumle tanken om å begynne å dele tutorials på dameklær med å tenke at det ikke kan være vanskeligere enn å sy festkjoler til to forlovere, brudepikekjoler og min egen brudekjole. 

SAMSUNG CSC

I går var jeg på stoff&stil, og handlet inn altså så mye stoffer at jeg ble litt flau i kassen. Jeg hadde riktignok en plan bak alle stoffene jeg kjøpte, så når jeg har sydd alt jeg skal sy, har vi en ny garderobe til en rimelig penge allikevel. 

På kvelden satte jentene og jeg meg ned med tegneblyanten i hånden, mens de tegnet mennesker og hjerter og skrev FAMILIE på tegningene av de to og pappaen og meg, tegnet jeg mønster til denne nye kjolen. 

Jeg hadde en liten avstemning på snappchat (stinetuss) om hvilket stoff jeg skulle sy i, og flertallet valgte dette vinrøde stoffet (georgette crepe bordeaux). Resten av kvelden tryllet det seg fram en kjole, og ingenting er mer moro, enn når det man syr blir akkurat som fantasien! 

Denne kjolen blir det flere av, det kan jeg love, og kanskje jeg skal være så gal at jeg faktisk deler tutorial og mønster på denne når jeg syr en kjole til?


- Speiltvillingene på Facebook -  

"Mamma, du er såå flink til å sy!"

Det skal sies at det var ei jente som hoppet i taket i dag, og ei jentene som nærmest kastet seg i gulvet da de to kom hjem fra barnehagen. Passe urutinert til tvillingmamma å være og bare sy en genser, eller hva? 

Det er ikke alltid selv supermammaer klarer å få alt likt her i denne verden, og det tror jeg de små har litt godt av til tider. Neste gang er det antagelig omvendt, og da Olivia fikk se at jeg hadde klipt ut mønsterdelene til hennes genser også, så var det helt greit allikevel.

Otilie derimot fikk omtrent ikke av seg genseren hun hadde brukt i barnehagen fort nok. Den nye genseren skulle på, og la meg si at belønningen var stor da hun sa med stor takknemlighet i stemmen: "Mamma, du er såå flink til å sy!". 

Stolt datter i ny genser, stolt mamma av verdens (en av to) fineste datter <3 

Genseren har jeg sydd med utgangspunktet i det samme mønsteret som jeg har delt mønster og sytutorial på: Genser med hals. Jeg har kortet inn armene, og sydd på ribb i stedet, så har jeg lagt til noen pyntedetaljer i tillegg. 

Til dere som syr mønster fra meg, så må dere gjerene dele bilder av klærne på Instagram og tagge bilde med #skolissykrok. Det er så klart helt valgfritt, men jeg elsker å se hva dere syr og det er en superfin måte for meg å få med meg alle de fine klærne dere syr på :D 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Leke med gode mønster

I dag har jeg brukt tiden på noe som jeg absolutt ikke hadde tid til - nemlig å sy. Vi reiser som nevnt til Færøyene til torsdag, og innen den tid må jeg rett og slett vaske det fjellet med klær som jeg har samlet på baderomsgulvet. I det jeg ser at kleshaugen er litt for stor, så slår min dårlige side ut, og i stedet for å prøve å få vasket klær, ryddet og pakket til vi skal dra av gårde, så tar jeg i stedet fram symaskinen og later som at klesvaska skal gjøre seg selv på magisk vis.. Aiaiai! Men så utrolig mye mer spennende det er å sy enn å rydde! 

Jeg fikk dempet syabstinensene med å sy en ny genser til Otilie. Så får jeg nok vente til etter helgen med å sy en til Olivia også. 
Det er jo helt herlig å ha nye mønster, og til denne genseren har jeg brukt mønsteret til → genser med hals ← som jeg har delt tidligere. Denne gangen har jeg sydd genseren i et stoff som heter isoli, og er det stoffet som er klassisk i de grå joggebuksene. Siden det ikke er mye stretch i dette stoffet, har jeg klippet av 1 cm rundt hele halsen, slik at halsåpningen er litt større enn når jeg syr genseren slik mønsterbeskrivelser forteller hvor jeg bruker elastisk stoff. Det er en viktig ting å bemerke seg om man vil sy "genser med hals" i et stoff uten stretch, da halsen kan bli trang over hodet om det ikke er stretch i stoffet. 

Med noen ekstra detaljer
Som dere ser så er ikke genseren helt lik de jeg har laget tidligere, denne gangen har jeg lagt til noen ekstra detaljer, og det er en av de tingene jeg elsker når jeg har et godt mønster. Da er det enkelt å gjøre om litt, for eksempel klippe av litt av lengden på armene, og erstatte med en ribb-avslutning og tilføre noen ekstra pyntedetaljer. Det er ikke mer som skal til for at det virker som den nye genseren er en helt annen genser enn de tidligere som er helt enkle. 

- Se også innlegget med mønster og sytutorial for utgangspunktet til denne genseren 

Nå får jeg hive meg rundt, sette på en klesvask og komme meg til barnehagen for å hente hjem gulljentene. 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Gulljentene viser fram kolleksjonen #4

Da kommer de siste bildene fra klærne i denne "sy det selv - høstkolleksjonen". Det er noen som har etterlyst gutteplagg, og tanken bak denne kolleksjonen er nettopp det at alle plaggene jeg har vist i de tre første innleggene, kan gå på kryss av gutter og jenter. Stoffvalget har alt å si for resultatet, så ved å bytte til et røft guttestoff, vil plaggene automatisk passe den kule gutten. I dette innlegget derimot, så kommer det to jenteplagg. 

Kjolemodellene til disse to kjolene er i utgangspunktet helt likt, men med noen detaljerte forskjeller. Det gir to ulike kjoler, som begge er super behagelige og så hverdagslige at de passer fint selv i barnehagen. 

Den første modellen her, har en krage. Denne kommer jeg til å justere noe mindre i det endelige mønsteret. Jeg syntes den ble hakket for stor, selv om jeg syntes den ble nydelig til tross for det. 

Modell nummer to kommer med en tyllkant i bunnen, denne kan man droppe og få en helt enkel hverdagskjole. 


I det vi egentlig var ferdig med å ta noen bilder, oppdaget nabohunden av vi var utendørs og kom som en kanonkule for å hilse på oss. Jeg ble nødt til å knipse et par bilder til av kaos og glede mellom to hunder og to barn ved synet av hverandre. Jeg kan høre latteren når jeg ser på bildene! 

Da var alle plaggene vist fram, og det blir nå klart for at oppskriftene etterhvert kommer opp! 

Håper dere er fornøyde så langt :D 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Gulljentene vise fram kolleksjonen #3

GULT ER KULT! 

Det var ikke bare jeg som syntes jentene ble råstilige da de fikk på seg de gule antrekkene her. Bildene sier jo sitt om hvordan de følte seg, med dans og kule hopp rundt og kring. 

Jeg har så vidt begynt å redigere litt film, og i dag vil den første sy tutorialen komme opp om opplastningen går som den skal. 

Jeg kjenner selv at jeg blir mer og mer glad i å kle jentene opp i "andre" farger, for det blir mye rosa og lilla fra butikker rundt om. Gul er en farge som jeg synes fremhever jentenes farger og kanskje spesielt øynene gløder opp med gule klær.



En riktig god søndag ønsker jeg dere! 


- Speiltvillingene på Facebook -

Gulljentene vise fram kolleksjonen #2

For en respons! Dette er rågøy, det er flere som har fortalt meg at jeg er årsaken til at de har begynt å sy, og den tilbakemeldingen er rett og slett helt enestående for meg! Det er bare helt herlig å kunne skape klær selv, så hvorfor det er så få som faktisk syr er for meg helt underlig. Hvem vil vel ikke kjenne på stoltheten av mestre en oppgave, få et resultat og så se at det man har laget faktisk kan brukes? Hvem vil vel ikke kle opp barna sine i helt unike klær, som ikke koster skjorta? Jeg rekker i alle for opp min hånd, og jeg er så glad for at så mange henger seg på syinspirasjonen som jeg prøver å dele med dere. Erfarne syere og nybegynnere - det er rått! 

Neste på listen over klærne jeg vil vise fram når de ikke bare henger på en kleshenger er de samme genserne som i mitt forrige innlegg, men med nye bukser. 
I bildene under, vil dere se at jentene skifter bukse underveis. Dette er to bukser sydd av det samme mønsteret, den ene i isoli (joggebuksestoff) det andre i bomull. To ulike stoffer, gir to ulike uttrykk på det samme buksa. 

- E N J O Y -

/ Skål for symaskina! 
 


- Speiltvillingene på Facebook - 


 

Gulljentene vise fram kolleksjonen #1

Jentene fikk velge mellom barnehage eller jobb i dag, og svaret var soleklart, de ville bli med å jobbe litt, for å vise fram de nye klærne sine. Siden det er helt umulig å bare velge et par bilder fra hvert antrekk, velger jeg å dele opp innleggene, og vise et antrekk for hvert innlegg. 

Det fantastiske med å ha to villige modeller som stiller opp, er jo det at det er mye enklere å vise hvordan klærne faktisk er. Et plagg på en henger blir jo aldri like fint som når det henger på de nydelige barna våre. Dessverre kan det noen ganger være omvendt for oss voksne, haha! 

Først ute viser vi fram selebuksa med en tynn høyhalset genser inni! Jeg har også sydd sløyfer til håret som matcher med antrekket. Hvordan jeg lager sløyfene blir den første filmen som kommer ut i denne "sy-det-selv-kolleksjonen". 


- Følg meg på Facebook, så tar jeg en skål for det i kveld - 

Bilder av baggy høstkolleksjon

God fredag alle fine! 

Igjen må jeg bare få takke dere for den positive energien dere sender meg! Det er flere som takker meg for at jeg deler min kreativitet med dere, men jeg må bare få lov til å si: Det er jeg som skal takke! Hadde det ikke vært for at dere, hadde jeg heller ikke hatt noen å dele kreativiteten min med. Så takk for at dere følger meg her dag ut og dag inn. Dere er grunnen til at jeg kan gjøre akkurat dette! Så tusen takk! Og Tusen takk for alle de fantastiske tilbakemeldingene dere slenger til meg. Jeg blir nesten høy på pæra av dere! 
 


Jeg ble som jeg skrev i går, ferdig med å sy alle plaggene jeg hadde klipt ut. Jeg hadde en del ærender i går, og var derfor ikke ferdig med å sy før mørket begynte å sige på, derfor ble jeg nødt til å vente med å ta noen skikkelige bilder til i dag. 

Men her er alle plaggene altså, jeg håper dere liker de, for det er dette jeg kommer til å dele mønster og oppskrifter på i nærmeste framtid. Jeg håper dere blir med meg og syr, også dere som er helt nybegynnere. Jeg lover at disse plaggene er greie å sy for alle, uansett erfaring. 

Denne kjolen er en forlenget versjon av genserne, som en detalj har jeg rynket og festet tyll i bunnen, grunnen til det er at mine barn elsker dill og dall. På den måten har man en romslig, behagelig brukskjole, med en liten detalj som får jentene til å elske kjolen. Paljettene er et strykemerke fra Stoff & Stil 

Tightsene er de samme som til kjolene, men her har jeg satt de sammen med genseren som er førmodellen til kjolen. Det jeg ønsker å vise her, er at jeg har sydd genseren over i et tykk stoff (se bilde over) og et tynt stoff (se bilde under) , noe som gjør at man får to ganske så forskjellige gensere selv om mønsteret er helt likt. Dette kommer enda bedre fram når jeg deler bildene av modellene mine i klærne

Her har jeg sydd bukser i isoli (kall det gjerne joggebuksestoff). Og ved en liten justering på forstykket av buksen har jeg endret mønsteret til å bli en selebukse. 


På bilder over vil jeg igjen vise hvordan stoffer påvirker resultatet av plagget. Her har jeg brukt det samme genser- og buksemønster som over, men buksa her er sydd i et tynt bomullstoff. Resultatet av det er en lett og tynn ballongbukse, framfor joggebuksa over. 


Til sist her så går kjolemønsteret igjen, det er den samme kjolen jeg har sydd, men i stedet for tyll i bunnen, har jeg laget en krage oppe. Like altså, men så forskjellige! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Syglede for stor, men også for små

I går fikk jeg sydd ferdig et nytt antrekk til begge jentene. To korte og lette sommerkjoler med rynkearmer, sammen med en liten shorts til å ha under den litt korte kjolen.

Jeg skal nemlig prøve meg på noe nytt, og det er å lage filmtutorials på syingen. Jeg er jo helt i startfasen, så dere får gi meg litt tid før alt blir klart. Men om det går som det skal, og jeg har fått filmet der jeg skal filme, så vil denne kjolen komme ut med på film om ikke så veldig lenge. Jeg kan nok ikke love at jeg får den klar før vi reiser på ferie til fredagen, men kanskje rekker jeg å redigere litt på film mens vi er på tur :)
















 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Beauties in yellow

En ting er helt sikkert: Mine barn SKAL få flere plagg i sennepsgult og grønt! Snakk om å kle fargene godt. I dag fikk de prøve ut sine nye hjemmesydde antrekk, og de nærmest ba om å få lov til å beholde klære på hele kvelden, og i barnehagen i morgen - musikk i mine ører! 

Jeg har tidligere sydd bukse og genser med oppskrift her inne, men jeg tenker nå at det er på tide å tegne om mønsteret og lage printbart mønster i disse to basic-plaggene. Genseren og buksa er jo unisex og fantastiske barnehageplagg. Jeg synes også det blir vanskeligere å finne myke bomullsbukser til barn over 4 år, så da er det godt å ha muligheten til å sy litt. 

Fun fact: En slik bomullsbukse var det aller første plagget jeg sydde! Til sommeren er det 4 år siden jeg for første gang satt bak symaskinen med en plan om å sy mitt første barneplagg. Den er like fin i størrelse 104 år som i størrelse 50 jeg da sydde den i. 















 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Grønt og gult i symaskinen

God søndag! 

Jeg spurte dere om syinspirasjon for noen dager siden, og det kom så mange herlige forslag. Jeg bestemte meg for å sy en blanding av gamle modeller og noe nytt. 
Så da jeg satte meg bak symaskinene sydde jeg først hverdagskjolen, men denne gangen i bomullstoff og med flere strikk i halsen og rundt håndleddene. 
Da ser man godt hvor annerledes en lik kjole kan bli, kun ved å vege et annet type stoff. 

Jeg sydde også en jakke, for ofte kan det være greit å ha noe over en kjole, men samtidig er det jo fint når kjolen synes bak jakka. Derfor laget jeg denne jakken med bare en knapp, og som har buede linjer i bunn slik at kjolen blir mer synlig. 







Så bestemte jeg meg for å lage et antrekk til, og siden jeg ofte får spørsmål om å lage unisex-modeller så valgte jeg å lage en nå. Jeg har sydd den gamle ballongbuksa - en bukse jeg sydde ekstremt mye av før, men som jeg hadde glemt litt - og en basic genser, som jeg også har laget tidligere -  men denne gangen med hals til en forskjell. 











Det var veldig deilig å sy med litt nye farger til en forskjell, og da Olivia fikk prøve antrekket med bukse og genser ble jeg helt overrasket over hvor fantastisk godt hun kledde de fargene. Med sine klare grønne øyne var det kanskje ikke uventet, men allikvel veldig gøy å se. 

Nå er det over til brudekjolesøm! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

50' talls kjolene på

Nå er jeg klar for å feire mine 26 år med 50'talls tema til helgen! Siden jeg bestemte meg for å sy kjole/r, spanderte jeg på meg et skikkelig underskjørt fra kjoledamen.no.

I dag måtte jeg prøve det sammen med kjolene, og jeg elsker det! 

Jeg har bestemt meg for at jeg kommer til å gå for den blomstrete kjolen i bursdagen, for jeg synes den er så utrolig søt. Men jeg er ikke redd for at jeg ikke skal få en anledning til å gå med den røde, for jeg må si at jeg synes den er utrolig fin den også.  

Her er de i alle fall, på kroppen i stedet for på hengeren. 











Og den røde skjønnheten: 








- Speiltvillingene på Facebook - 

Hjemmesydde 50'tallskjoler

God kveld!
Jeg har hatt litt plunder med interett og data, så jeg bestemte meg for å gå "all in" bak symaskina. Om en uke fyller jeg år, og om 9 dager skal bursdagen feires. Jeg har valgt 50´talls tema, mest for gøy, men også for å få anledning til å gå med noe annet enn det "samme gamle" på fest. 

Jeg trodde hele tiden at jeg skulle kjøpe meg en fin kjole, men så bråbestemte jeg meg på tirsdagen for at jeg i stedet skulle sy den. Jeg kastet meg i bilen som jeg var og dro en tur på Stoff&Stil. Jeg hadde sett for meg at kjolen skulle være rød, og gikk for et rødt bomullsstoff med elastitet. 

Jeg sydde kjolen, og ble veldig usikker på om jeg ville ha stretch i kjolen. Så jeg gravde litt i stoffskapet og til min glede så fant jeg et gammelt bomullstoff som svigermor en gang kjøpte billig for å lage noen gardiner som aldri bli til. Da ble jeg bare nødt til å prøve å sy en kjole i fast stoff også. 

Så slik endte jeg plutselig med to kjoler, og nå aner jeg ikke hvem av de jeg skal ha på meg på bursdagen. Haha! For selv om de er like i fasongen så er de også veldig forskjellig, både fordi den blomstrete er i fast stoff, og den røde i stretch, men også fordi inntrykket av farge og mønster gjør de to kjolene så utrolig forskjellig. 

På en måte kjenner jeg det var godt å få litt damesøm i fingrene igjen, nå som det ikke er lenge til brudekjolen skal startes på. 











Jeg gleder meg til å ta noen bilder med disse på, men det får bli en dag jeg ikke har sitte to døgn i strekk bak symaskinene! 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Hettegenser med kaniner

Jeg la stoffet utover hele stuegulvet, klar for å klippe ut mønsterdelene jeg hadde tegnet. Mann i hus lå på sofaen ved siden av og så på tv. "Jeg tenker kaninene kommer til å elske dette stoffet" Sa jeg fornøyd mens jeg rettet ut noen av foldene. Vi lo så tårene trillet, for det jeg mente å si var at barna kom til å elske stoffet, ikke kaninene. Humoren rundt meg og kaniner har blitt en gjenganger i huset. BT tror at jeg er en smule (kanin)gal, og det er jeg nok. Derfor fikk vi begge et bilde i hode på at jeg sydde klær og puter i kaninstoff til kaninene. Så gal er jeg ikke, kaninstoffet var ment til jentene, og de elsker det.

Jeg hadde lyst til å sy noen komfortable barnehagklær til jentene, og fant ut etter en lang tenketid og noen tegninger at jeg ville sy en lang hettegenser. 
Da mønster var ferdig tegnet og stoffet klippet ut, satte jeg i gang med å kaste dele sammen, for det er nesten slik det føles. Å sy en slik genser tar utrolig kort tid, og er veldig enkelt. 







Jeg kommer garantert til å sy noen flere av disse, så da kommer jeg med mønster og framgansmetode om det er stemning for det! 

Nå må jeg hive meg rundt med både arbeid og pakking, for i morgen tidlig tar vi oss en mini ferie til Svergie! Jeg kan nesten ikke vente! 

Fordi jeg elsker: Tulle Skirt


 

I går kveld kom jeg så langt bak symaskinen, at jeg fikk begynt, og sydd ferdig, ett tyll skjørt! Jeg bare elsker disse skjørtene, og har sett de i så mange anledninger nå at selv jeg har fått med meg at de er i motebildet. 

Nå kommer det en tid med mange selskapelige anledninger, så et ektra skjørt til klesskapet passet meg fint. 
Jeg hadde lyst til å vise dere dette skjørte, som faktisk er en liten smakebit av årets julekalender - Ja, den kommer med oppskrift i desember! 
















Flere enn meg som har blitt forelsket i tyll?


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Søm: Genser med skjørtekant



Jeg synes jeg nettopp sydde genserne med skjørtekant til jentene, men det faktum at de har blitt for små sier meg at det har gått litt lengre tid. Etter bildearkivet mitt å dømme sydde jeg genserne med skjørtekant i februar, så det er tydelig at jentene har strukket seg enn del siden da. 



Genserene med skjørtekant har vært en stor favoritt her i huset. Jentene synes de er veldig fine, og jeg synes de er fine siden ungene kan velge en kjole som er praktisk og varm. Denne kjolen passer seg godt til hverdagen, så da ble jeg nødt til å sy den om igjen i større størrelse. 

Jeg tenkte at denne genser-kjolen skulle bli den neste syoppskriften, hva tenker dere? 



- Se alle oppskrifter på barnesøm her 


- Speiltvillingene på Facebook -

Rose-Kjole til min rose !



Tenk hvis jeg hadde stått for å velge navn til barna mine alene, så hadde antagelig Otilie hatt navnet Rose i dag. Jeg syntes Rose og Mie klang så godt sammen da jeg grublet over de mange navn etter at tvilingjente-beskjeden var levert. Så en Otilie med en Rose-kjole kan jo ikke ble annet enn perfekt. 

Jeg sydde om Rose-blusen til Rose-kjolen for en liten tid tilbake, men jeg kom aldri lengre enn at jeg fikk sydd én modell til Olivia, før jeg plutselig befant meg opptatt med noe annet.  

I dag fikk jeg tatt fram de ferdigklipte mønsterdelene til Otilie sin Rose-kjole, og gjett om hun ble lykkelig da hun også hadde fått en ny kjole til klesskapet. 











Sy-oppskriften til denne nydelige kjolen finner dere her. 
Kanskje det kan bli en nydelig kjole til romjulen! Eller hva med å sy kjolene til julegaver? 


 


- Speiltvillingene på Facebook - 



 

Tyra i ny frakk #DIY

Neimen! Se på Tyra, hun har fått sin første frakk. Den har hun arvet av hesten vår Dronning på 600 kg. 



Hva er vel en uke uten litt hobbysyssel?

Siden jeg denne uka så at siste treningsdag i hundekurset er den 20. desember, så innså jeg ganske raskt at både hund og jeg trenger litt varmere klær framover. Selv om Tyra kanskje ser stor og skummel ut på grunn av rasen er hun en koseklump og pingle når det gjelder kulde. Hun er av de hundene som legger seg på gulvet der en strime sollys skinner inn gjennom vinduet, hun er av de som legger seg så nærme ovnen når den fyres i at hun til stadighet får et brannmerke på nesen når hun reiser seg opp. 

Så er det slik da, at når jeg først får en idé, da lar jeg rot være rot, klesvask være klesvask også setter jeg i gang. Siden jeg bestemte meg for dette prosjektet klokken 22:30 i går kveld, så var jeg litt i manko på åpne stoffbutikker. Jeg tok en rask gjennomgang av stoffhyllene uten hell, men kom på at jeg garantert måtte han noen hestedekken som var ødelagte. Det hadde jeg. Dette stallteppet var spist opp i bakenden, så hvorfor ikke gjøre litt gjennbruk fremfor å kaste det?! 

Penger spart, hyggelig for miljøet, og moro for matmoren ;) 

Jeg klippet litt her, og sprett opp noen sømmer der. Jeg brukte kantbåndet fra dekkenet til å fortsette det en del mindre dekkenet jeg hadde klippet ut. 



Og voila! Tyra er klar for kaldere tider, og nå gjennstår det bare å finne et gammelt regndekken jeg kan sy om til de våtere dagene. 








 


- Speiltvillingene på Facebook - 

Fra Rose-Bluse til Rose-Kjole

Rose-Blusen som jeg sydde til jentene, og som jeg har delt sy-tutorial på, har jeg i dag utviklet til en ny modell. Jeg syntes blusen ble så pen med det øverste partiet, så hvorfor ikke gjøre om blusen til en kjole. 

Dette er grunnen til at dagens innlegg kommer litt sent, jeg har tegnet om mønster, klippet og sydd en ny modell i dag. 

Noe av det som er veldig gøy når man har et mønster man trives med, er at det er veldig enkelt å gjøre små justeringer for å skape noe nytt og eget. Det er det jeg har lyst til å vise dere i dag, for med små justeringer kan et plagg forvandles til noe helt annet. 


- Rose-Bluse -   




 


- Blir til Rose-Kjole -

Å lage om Rose-Bluse til Rose-Kjole er veldig enkelt, alt som må gjøres er å tegne om "frontstykke" og "bakstykke" slik at de blir lengre og bredere i bunn. 
Jeg skal legge ut kjolen med mønster for de som føler de trenger det - det kommer så fort jeg får tid. 











Jeg håper dere liker den nye modellen, og ser hvor lett det er å gjøre om et plagg til noe annet, men små justeringer. 

Jeg blir lykkerlig om dere deler syprosjekter som er inspirert av meg på Instagram med taggen: #skolissykrok 
Der kan jeg gå innom å se det fine dere lager. :)


- Speiltvillingene på Facebook - 

Rose-bluse og Mie-skjørt



Siden jeg er ferdig med å sy bluse og skjørt til begge jentene, er det vel på tide og vise det ferdige resultatet.

Jeg satt nettopp og skulle velge ut navn til de to modellene. Det er ikke alltid like enkelt, men da jeg skulle ha to navn samtidig, dukket Rose og Mie opp i underbevisstheten min. Rose og Mie var de to navnene jeg hadde lyst til at Otilie og Olivia skulle hete, da vi fant ut at det befant seg to jenter i magen. Det var i følge pappaen deres alt for spesielle navn, så da måtte vi diskutere videre på det store valget om navn til våre barn. Men vi ble enige om en ting, skulle det vise seg at en av de to babyene allikevel var en gutt, ville de komme til å hete Mie og Max. Det ble jo ikke helt i nærheten av det, så hvorfor ikke legge litt historie i det nye antrekket: Rose-bluse og Mie-skjørt ! Jeg liker det! 

Her har dere altså de to modellene som kommer i digitale mønster med "steg for steg" veiledning igjennom syingen. Jeg er så fornøyd med at de to plaggene har en vanskelighetsgrad der skjørtet er lett som en plett, og blusen - hakket vanskligere, men helt gjennomførbart! På den måten føler jeg at jeg treffer mange lesere som henter inspirasjon til å sy her inne. 

Jeg trur også denne modellen passer godt til barn fra 1 år til kanskje 10 år? (ønsk dere gjerne størrelse til mønster).  


- Detaljer - 






Jeg husker jeg tenkte den gangen jeg begynte å sy, at hjemmesydde klær kunne passe seg fint som billige barnehageklær. Jeg må innrømme at barnehageklær er kjøpeklær. For når jeg syr elsker jeg å gjøre det lille ekstra ut av det, denne modellen blir perfekt i sommerværet, men også ellers i året til bursdager og andre selskap. Et behagelig antrekk med den lille prikken over i'en. 

Jeg har på denne modellen, også hentet inspirasjon fra Pinterest, slik jeg gjorde med Daisy Dress. 









Så fort jeg får ferdig det digitale mønsteret, kommer oppskriften ut på bloggen. Hvis noen hadde tenkt seg på en stoffbutikk før jeg får delt mønster, kan jeg ramse opp det som trengs til disse to modellene. 

 • Stoff - Bomull, uten stretch til overdel og underdel
 • Bred strikk til livet på skjørtet
 • 2 knapper
 • En oppspretter til å ta bort sømmer er også viktig for deg som skal sy blusen

- Se mer av mine syinnlegg? - 

- Speiltvillingene på Facebook - 

"Se min kjole.."



- Mamma, kan vi synge "se min kjole"
- Det kan vi vel, vennen. Hvilken farge vil du vi skal synge om? 
- Lilla mamma! LILLAA! 
- Lilla ja! Den er egentlig ikke med, men vi kan jo dikte opp en ny. 
- Jaa! 

" Se min kjole, den er veldig lilla, alt hva jeg eier det er lilla som den. Det er fordi jeg elsker fargen lilla, og fordi Olivia er min venn" 

De to vakre øynene til Olivia sperret seg opp sammen med et gedigent smil da jeg fortale at hennes Daisy Dress var ferdig. Hun stilte ikke et spørsmål, hun skulle prøve den med det samme - Og jeg, jeg nyter at mitt barn blir så glad for et nytt plagg jeg har sydd. Jeg tenker at jeg må glede meg over det så lenge jeg kan, for slik som tiden flyr så skjønner jeg at om alt for kort tid så er det ikke mammas hjemmesydde klær som gjelder. 
I verste fall vil de føle det flaut å gå rundt i noe som er hjemmesydd, men jeg håper at selv om jeg hylte etter merkeklær "fordi alle andre hadde det" allerede i 6. klasse, så håper jeg så inderlig at jeg kan snu tanken om klær til mine barn. 

Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste! For tenk om jeg hadde klart å printe inn i hjernene til mine barn at det er mye mer stilig med noe som er skreddersydd og unikt, fremfor å gå rundt i det alle andre har, bare fordi det er det alle andre gjør. Men ungdomsårene er ikke lette, og jeg frykter allerede det verste slik motebildet har blitt i dag. 

Jeg gikk jo ikke rundt i mammas hjemmesydde klær selv, men så kan jeg ikke huske at hun spurte om hun skulle lage noen til meg heller. Unntaket var ballet i 10.klasse og ballet i 3.klasse videregående. Da bært jeg to hjemmesydde kjoler av mammaen min, og jeg er sikker på at jeg var stoltes av dem alle, over de fantastiske kjolene mine.  

Så noe satte spor i meg, og det er vel kanskje derfor jeg for tre år siden bestemte meg for å lære hvordan en symaskin kan trylle fram det ene plagget etter det andre. 









Jeg har forelsket meg så mye i denne kjolen, at jeg faktisk vurderer å sy en til meg selv også. Hva tror dere om det? :) 


- Speiltvillingene på Facebook - 
 

Daisy Dress til Olivia

Fredag kveld sydde jeg en ny kjolemodell - en ny kjole til Otilie. Nå har jeg blitt ferdig med kjolen til Olivia også. Modellene er like, og de har den samme overdelen, men forskjellige farger og mønster på skjørtedelen av kjolen. Igjen er dette for å lage en matchende effekt som samtidig gjør det enkelt for andre å vite hvem av jentene som er hvem, og for jentene - hvem kjole som er deres. 

Jeg gleder meg veldig til å vise kjolen til Olivia ettersom hun syntes kjolen til Otilie var helt "nyydelig" som hun selv valgte å sette ord på den. 

Stoffene her er også fra Quiltefryd, og jeg bare elsker den duse lillafargen med de kremhvite blomsterene på. For et nyyydelig stoff - som jeg vil velge å si om stoffet. 

Flere har allerede spurt om jeg kan dele digitalt mønster og oppskrift på denne, men siden jeg ikke har fått kommet med så mange mønster den siste tiden, føler jeg at hoppet er litt stort fra det første digitale mønsteret jeg delte. Jeg ønsker å ha med alle, derfor må mønsterene mine gå fra lette til gradvis mer avanserte. Denne kjolen er helt overkommelig å sy, men allikevel mer avansert enn mye av det jeg deler. 

Så jeg håper jeg kan lage noen enklere modeller først, så kan heller denne komme litt senere. 








 


- Speiltvillingene på Facebook / Instagram / Snapchat: Stinetuss

I siste øyeblikk!

Jeg og tid er to ord som ikke klinger veldig godt sammen, jeg ender hele livet mitt opp med å være litt sent ute. I skrivende stund sitter vi på toget til Kristiansand for en langhelg i Dyreparken. Klokken var passert midnatt før jeg begynte å pakke i går kveld, med andre ord: typisk meg. Jeg trur alltid jeg har veldig god tid, men det er før jeg innser at jeg begynner å få det skikkelig travelt. 

Det kan jo ha noe med at jeg ofte finner ut at jeg skal gjøre noe ekstra i siste liten. I går måtte jeg en rask tur innom Stoff&Stil på grunnlag av et nytt faneprosjekt jeg har påtatt meg. Jeg klarte ikke la være å ta med litt ekstra stoff til jentene og meg, for vårkåpen min har den siden vært langt forbi utslitt. 

Så da tenkte jeg like så greit: hvorfor ikke sy tre nye kåper før jentenetur !  Det bestemte jeg meg for midt på dagen i går. Jeg kjøpte også med meg mønster fra Stoff&Stil på en "enkel" kåpe til meg selv, jeg tegnet den om i størrelse tre år slik at vi nå er de tre musketerer i lik frakk. 





Litt travelt, men kåpene ble ferdige og toget rakk vi :) 







- Kristiansand neste :D 


- Speiltvillingene på Facebook - 


 

Skal du sy i kveld?

Fornøyd spratt jeg opp av sengen 07:15, tok på meg et fargesprakende treningsett med blomster og følelsen av vår, dette var for å kompansere for det mindre oppkvikkende vårværet med helgrå himmel og regn i luften. 

Etter en time med Crossfit kunne jeg starte dagen, men tok av kaffepause hos svigermor for å i samme slengen skrive ut siste rest av årsoppgjøret til regnskapsføreren. 

Da jeg kom hjem kunne jeg endelig dra frem symaskinene igjen, siden jeg i stedet lette etter en måte jeg kunne lage digitale mønster sist jeg skulle sy, utsatte jeg syingen. 

Nå er et nytt mønster med en ny fremgangsmetode klar, men siden klokken allerede har passer 15, må jeg reise avgårde å hente snuppene i barnehagen. 

Jeg jobber videre med å få klar ny sy-tutorial senere, så i løpet av kvelden blir det et nytt syprosjekt å finne her inne. 



Håper dere liker genser/jakken :) 


- Følg med via Facebook -

Matchende jakke, tights og bluse

Mitt nyeste syprosjekt 

Stolt som en stor hane fikk Otilie såpebobler etter en sjekk på sykehuset i dag. Såpeboblene måtte så klart testes så fort vi kom hjem.

Otilie har fått en kul ved håndleddet som er under utredning, og da hun fikk valget om å dra på sykehuset alene med meg, eller å ha med Olivia, trengte hun ikke å tenke seg om to ganger. Olivia var med som en støttende krykke, og skapte en trygghet for sin søsters møte med den fremmede mannlige doktoren. 

Etter sykehusbesøk reiste vi på restaurant og tok en sen rekelunsj, før vi handlet og reiste hjem. Dagen har vært helt utenom det vanlige, og det merker jeg er veldig godt. Med barna i barnehage blir det ikke like mange av de spesielle dagene mer. 

Jeg benyttet også anledningen til å ta noen bilder av jentene i ført mitt nyeste syprosjekt. Det er faktisk første gang jeg har sydd en jakkegenser, og jeg ble utrolig fornøyd med resultatene på antrekkene. 

Jakke og tights er sydd i ribb stretch. Blusen inni er sydd av to bumullstoffer med samme print, men i forskjellige farger. Disse bomullsstoffene har jeg i tillegg tatt opp som detaljer i genseren, som gjør at de forskjellige plaggene passer perfekt sammen. 





















 

- Se mer av mine syprosjekter - 

- Sy selv - 


- Speiltvillingene på Facebook - 

En buksehater..

Jeg finner den fram, til tross for at det går et lite sørgmodig grøss igjennom meg. Jeg lurer på om jeg orker, om jeg i det hele tatt klarer. Jeg begynner å hale og dra, mens jeg vrir hofter, rumpe og bein i de rareste retninger. Etter noen minutters drakamp er buksa på plass, det gikk akkurat - men jeg kjenner at rumpe og lår har vokst etter all treningen. Jeg føler meg vel i det jeg passerer speilet, buksa ser ut til å sitte som et skudd. I det jeg setter meg ned skriker klaustrofobien fra de nedre lemmer. Det strammer ubehagelig ved knær og hofter, og knappens bakside borer seg inn i magen. 

Like etter buksa kom på blir den dratt av og jeg kan ikke annet enn å slippe et befriende sukk.. 


Med en så stor misnøye til stramme bukser, er det fort å havne i "slække klærna". En pysjbukse med en t-skjorte til, eller en tights med en oversize genser over. Siden jeg stort sett ikke ser så mange andre enn bikja i løpet av en arbeidsdag, er det jo ikke så farlig? Jo faktisk, det gjør noe med selvfølelsen.

For at jeg ikke skal føle meg som en dass, er jeg nødt til å kle meg i noe annet enn joggeklær. Siden bukse heller ikke er et alternativ er det hverdagskjoler og skjørt som dominerer klesskapet. 

Men som mamma, har klesskapet mitt gått ut på dato for flere år siden, og det som er nytt av klær havner i klesskapet til barna. I går satte jeg meg ned foran symaskinene og sydde til meg selv, nå husker jeg ikke sist jeg prioriterte noen nye plagg på meg, så det føltes virkelig godt. 

I løpet av kveldstimene etter at barna var lagt rakk jeg å sy to nye kjole. Nå har jeg bestemt meg for at jeg skal bli flinkere til å sy til meg selv, og ikke bare jentene. 















Fortell meg gjerne hva du synes om de to forskjellige kjolene. 

- Se mer av mine syprosjekter

- Speiltvillingene på Facebook - 

 

Matchende koseklær - hjemmesydd

I dag kommer det en liten smakebit på hva som er å vente i ukens syskole innlegg. Selve syskole innlegget kommer i morgen. Denne dagen har jeg jobbet for avisa, skrevet til bloggen, og rukket å lage nytt mønster, pluss "steg for steg" bilder til syinnlegget. Alt det før jeg hentet jentene i barnehagen kl 15. Så var det middagslaging og turn på jentene. Nå mangler det bare at jeg får jobbe med litt skole, så kan jeg legge meg for kvelden med en følelse å ha gjort alt jeg burde gjøre på en dag. - tenk om alle dager var som denne!

Hele antrekket jentene har på seg her er hjemmelaget, og super komfortabelt. Jeg mangler genser i syoppskriftene mine til barn, så det var virkelig på tide at jeg fikk laget mønster og veileding på en enkel genser nå. Det er jo også et plagg som kan sys til begge kjønn. 







Les også: 

- oppskrift på å sy luer 
- oppskrift på å sy haremsbukser


- Speiltvillingene på Facebook - 

Stort behov for nytt til jentene

Det utrolig praktiske plagget body som unngår mageglipp og holder bleia på plass er plutselig blitt det minst praktiske plagget i jentenes skap. Jentene har sluttet med bleia hjemme, og bruker "truse-bleie" (up-and-go) når de er ute eller i barnehagen. En bleie jeg tidligere syntes var utrolig tungvindt da alle klær på underkroppen måtte av for å få på bleie. Nå brukes den som en truse, og de kan komme hjem fra barnehagen med den samme bleia fordi de har husket å gå på do hele dagen. 

Dogåing og body er ikke en god kombinasjon, så nå byttes alle bodyer ut med gensere, og alt av underdeler må være enkelt å få av i en fei. Derfor har jeg hatt en stor produksjon av tightser til jentene. Alle klærne jentene har skal være behagelig, og tøyelig, slik at de kan turne i alle retninger og vinkler. 

Gårsdagens lille produksjon ble to nye tightser, og steg for steg bilder er tatt til neste syinnlegg. Genserene er fra Nameit :) 









Ha en nydelig søndag! 

- Speiltvillingene på Facebook - 

Nok et nytt antrekk!

 

Ups! Jeg fikk ikke lagt meg i går. Klokken var vel godt passer 22:00 da jeg satte meg foran symaskinene. Stoffdelene var allerede ferdig klipt, så da var det vanskelig å motstå fristelsen for å sy ferdig plaggene. 

Det passet godt med nye antrekk til i dag, for nå skal vi snart på oldemor og oldefar besøk før vi i tillegg svinger innom på et mormor og besteLars besøk også. Dette nydelige blå-blomster stoffet falt jeg pladask for i butikken, og siden heller ikke dette fantes i andre fargekombinasjoner gikk jeg for lik kjole med mørkeblått- og natur- tilbehør som tar opp fargene i kjolen. På den måten blir antrekket forskjellig til tross for at de egentlig er helt like. 

Tightsene har fått en ekstra detalj med noe så enkelt som noen knapper nederst ved ankelene.

Til dere som lurer på stoffene, så har jeg brukt: Blomsterstoff, natur, marine blå

















- Speiltvillingene på Facebook - 

Hjemmesydde antrekk til twinsa




I dag sto Olivia i bare trusa ved siden av meg mens hun ventet på at genserkjolen henne også skulle bli ferdig. Jeg rakk å sy to tights og en genserkjole i går før jeg la meg, og startet derfor med genserkjole nr to etter en deilig frokost i dag. Siden jentene var hjemme kunne jeg ikke få sydd fort nok i følge Olivia som syntes sin søster hadde fått så fine klær på seg. 

Det er vel ikke noe som kan glede et syhjerte mer enn når barnet står tålmodig som få og venter på at antrekket skal bli ferdig. 

Jeg slet med å finne fine stoffer i hver sin farge denne gangen, så jeg endte opp med et stripete jersey i to farger slik at jeg kunne ta igjen fargene på tights og detaljer på kjolen. Det er helt nødvending at jentene har detaljer som skiller de i fra hverandre, både for voksene og barn når de er i barnehagen. Alle vet at Otilie er rosa og Olivia lilla, eller at Otilie er den lysete og Olivia den mørkeste i klesveien. 

For de som lurer så har jeg på dette antrekket brukt stoffene: Stripete, ribb grå og ribb støvet rosa 









En nydelig helg ønskes til alle! 

PS: Ukens DIY er litt forsinket og kommer i morgen :) 

- Speiltvillingene på Facebook - 

Fra kast til nytt for dukkene..

En bitte liten symodel 

Om noen hadde fortalt meg: "Du er som snytt ut av nesa på mammaen din!" Så hadde jeg blitt nødt til å svare ja i dag. Som barn hadde dukkene og bamsene mine de fineste klærne og tilbehøret blant alle mine venner. Jeg var så heldig å ha en mamma som sydde til meg og dem. Det er ikke lenge siden jeg fikk en eske med dukkeklær fra barndomshjemmet og da jeg bladde meg igjennom, ble jeg sittende med tårer i øyekroken. Minnene strømmet på fra barndommen, men jeg ble også veldig oppmerksom på de unike plaggene, på sømmer og snitt. Med ett kunne jeg forstille meg mamma foran symaskinen, der hun satt og sydde nye plagg til dukkene mine. 

Da jeg satt og sydde til jentenes dukker, kunne jeg selv kjenne på meg at jeg begynner å bli likere og likere min egen mamma. Jeg lager til og med den samme ubeviste konsentrasjonslyden når jeg sitter å syr... 

 

Etter en stor-opprydding på jentenes soverom i helgen, bestemte jeg meg for å sy om gamle sengetrekk som jentene hadde da de var mindre. Sengetrekkene har blitt liggende å støve i skapet, noe jeg trur ikke er så uvanlig hos flere av oss. Vi tenker kanskje at vi kan få bruk for det en dag, kanskje får vi ett til barn? Kanskje vi kan gi det til noen andre som får barn? Men så blir det bare liggende.. 

Sengetøy er ofte 100% bomull og myke og behagelige stoffer, så hvorfor ikke gjøre gjenbruk av det gamle. Slik gikk det altså til i dette hus. Siden jentene har fargekoder: rosa og lilla, og siden de selv elsker sin egen farge, passet det veldig godt å sy ut av sengesettene som var i hver av deres farge. 

Jeg tegnet derfor opp mønster til pyjamas i går, og klipte ut stoffbiter til dynetrekk, putetrekk, madrass og pyjamas. Alt av stoff er fra gamle sengesett og siden jeg hadde vatt ligende kunne jeg sy uten å dra og handle. Wohoo. Det gir virkelig følelsen av at noe er gratis her i denne verden, til tross for at jeg en gang har kjøpt sengesett og vatten jeg hadde liggende. 

Jeg vet at de to snuppene mine kommer til å bli superglade for det nye natttilbehøret til dukkene sine, for dukkelek står øverst på listen her i hus. 











- Speiltvillingene på Facebook - 

Hjemmesydd julekjole - Tvillingene

Nå sitter jeg og syr på julekjole nr to, men i går ville begge jentene prøve den første kjolen. Den er så og si ferdig, jeg skal bare legge opp folden i bunn på en litt annen måte som siste finnish. 

Jeg kommer dessverre ikke til å dele mønster og fremgangsmåte på disse kjolene. Kjolene er dyre til tross for at de er hjemmelagde, og sømmen er mer avansert enn de tidligere kjolene jeg har sydd. Bare det å sy på perler på framskjørtet tar dager! 
Grunnen til at jeg i år sydde en mer avansert kjole som i tillegg egentlig er alt for dyr til å ha blitt laget selv, så er det fordi jentene skal være brudepiker til sommeren. Jeg trengte å øve meg på å sy en spesielt fin kjole, siden jeg har blitt spurt om å sy brudepikekjolene. Julekjole var derfor en god anledning til å prøvesy en ekstra fin kjole. 

Olivia var først ute med å prøve kjolen. 





Og etter Olivia hadde danset rundt en stund, ville Otilie også prøve.





"Mamma, jeg haj pjinsessekjole!" sa to svært entuastiske jenter da de danset rundt i sin nye kjole. 

Og jeg er stolt som en hane, jeg er stolt over kjolen jeg har klart å lage etter mange timers arbeid, og jeg er stolt over å kunne være mamma til to jenter som ikke kunne vært på noen annen måte. De er rett og slett mitt alt! 


I fjor delte jeg oppskrift på julekjole og juleantrekk til gutt

Likte dere årets julekjole? 

Elsker stoffet!

I går kveld koste vi oss bare hjemme i hverandres selskap, og jeg fikk litt tid til å sitte ved symaskinene igjen. Det går lenge mellom hver gang, alt for lenge, for jeg vil gjerne sy hver dag. Dere har vel sett dette stoffet tidligere? Haha, jeg bare elsker stoffet! For det første synes jeg det er vanvittig fint og for det andre er det utrolig mykt, bløtt og varmt. Stoffet er fra Stoff & Stil. 

Siden dette stoffet bare finnes i denne fargesammensetningen og siden jeg hadde lyst til å sy noe ut av stoffet til begge jentene, valgte jeg å bruke ribb i rosa og lilla for å gjøre litt forskjell på de. Allerede med bare stoffbiter i hendene kom Otilie bort til meg og sa: "mamma, du lage meg?" det stemte så klart for jeg satt med den rosa ribben i hendene. 

Like etter kunne Olivia fortelle det samme ettersom jeg sydde med den lilla ribben. 

Heldressene jeg har sydd denne gangen er også tatt ut i fra mønsteret jeg har laget de andre heldressene av, men i stedet for trykknapper har jeg sydd i glidelås. Jeg kjenner jeg misunner de små som kan gå i slike klær, jeg skulle gjerne tredd meg selv i en, men jeg vet ikke helt om det hadde vært like søtt. 









Nå er BT og jeg på vei til Hamar for å hente hesten hjem! Det er veldig leit at hun mistet fosteret, men det skal bli godt å se henne igjen. 

Ha en helt nydelig søndag. 

Kosebukse i julekalenderen?



Etter å ha jobbet intenst i ti timer med nyhetsaker og skolearbeid i går, hadde joggebuksa mi fått tydelige ekstra knær og hengerumpe. Den retter seg vel etter en vask, men nå som eksamen nærmer seg og det blir mye skolejobbing, da trengs det en joggebukse for hver dag. Det kommer ikke på tale at jeg sitter i trange jeans, for når hjernen skal grilles da sier kroppen min at det en dyd av nødvendighet at klærne er behagelige.

Svaret er da: en kosebukse og en T-skjorte fra feil side av klesskapet, samboeren sin side så klart. 

Så i dag slang jeg sammen en ny bukse fra litt stoff jeg kjøpte for en tid tilbake. Snakk om deilig avbrekk fra pensum og notater. 










Det er flere som etterlyser oppskrifter til voksene her inne, og mens jeg satt og sydde denne buksa tenkte jeg - Kanskje jeg skulle hatt med en hjemmesydd kosebukse med mønster og fremgangsmåte i julekalendere? 

Hva tenker dere? 

Slike bukser er både enkle og raske å sy, så de som blir hekta får jo mulighet til å sy litt hjemmelagde gaver. I fjord ga jeg bort tre hjemmesydde bukser i julegaver. 

Trykk på likerknapper i bunn av innlegget om du er interessert i oppskriften da vel :) 

- Følg Speiltvillingene på Facebook

Neste syoppskrift!

Husker dere antrekkene på bildet under? Jeg sydde dette for et par uker siden.



Stoffet til kjolene syntes jeg var så vanvittig lekkert og behagelig at jeg tok med litt ekstra da jeg var å handlet. Jeg kjøpte en og en halv meter med stoff,  prisen for det var da 165 Kroner. Etter at jeg hadde sydd kjolene hadde jeg fremdeles en del stoff igjen. Siden høsten har kommet og jeg kjente på mangelen av behagelige bukser til barnehagen bestemte jeg meg for å sy haremsbukser av restene. 

Faktisk så er det en stund siden jeg sydde disse, men jeg har ikke kommet så langt at jeg har fått vist de frem. I dag hadde jeg planer om å legge ut mønster og oppskrift. Alle som har lyst får til å sy denne buksa. Den er super enkel, og du trenger ikke god tålmodighet heller, for den er raskt ferdig. 

Det ble en liten strek i planen i dag, jentene har blitt forkjølet. Ikke noe voldsomme saker egentlig, men siden de kun har vært forkjølet to ganger i sitt liv som den eneste sykdommen de har hatt så blir jeg tidenes hønemor. Derfor hentet jeg jentene i barnehagen litt etter ett, og siden har vi for de meste holdt sofaen med film. Ingen feber, men sår hals på begge og skikkelig mammajenter. 

Derfor kommer det i stedet for mønster og fremgangsmåte, en liten smakebit på hva neste syoppskrift blir. Det gjør meg ekstra glad at denne buksa passer like godt til gutt som til jentene. Stoffvalget avgjør utseende, og jeg kommer til å sy den i mørk blå når fremgangsmåten kommer :) 





Buksa er så tøff på, og jeg trur jeg er nødt til å forstørre mønsteret til meg selv, kan dere tenke dere noe mer behagelig å ha på? :) 


Liker du buksa, trykk på liker-knappen da vel :D 

- Følg Speiltvillingene på Facebook

Forvrengt syn!

I går kveld fikk jeg inn en kommentar til et innlegg jeg publiserte tidligere denne uken. Dette er faktisk noe jeg selv har tenkt på opp til flere ganger, og poenget var så godt at jeg vil dele det med dere: 

Litt ironisk at du skriver at du ikke vil betale 1000kr for at jentene dine skal få nye kjoler, når det er det man havner på dersom man skal handle to stk av kjolene fra virre V :)



For i innlegget denne kommentaren tilhører skrev jeg at jeg fant en nydelig enkel hverdagskjole, men da prisen var 499,- som jeg måtte ganget med to, for å kjøpe et plagg til hvert av mine barn, så gikk jeg heller tomhendt ut av butikken. 

1000,- for to kjoler til to, to år gamle barn, jeg kjøper ikke så dyre plagg til meg selv en gang, ikke hverdagsplagg som da dette var.. Jeg kan til og med synes en pris til 299,- på et enkelt plagg er for mye å gi på kreative dager. Dette er en tankegangen som har endret seg over tid, den har endret seg samtidig som mine syevner har økt. Jeg vet nemlig at jeg ofte kan sy et tilsvarende plagg til en brøkdel av prisen, jeg vet at jeg da også kan få plagget i to forskjellige farger slik at de barnehageansatte ser forskjell på jentene mine uten å måtte konsentrere seg. 

Jeg har nesten sluttet å handle klær til mine barn av den enkle grunn at jeg hver gang tar meg i å tenke: "men dette kan jeg jo sy"! Det eneste jeg handler er et dusin strømpebukser, ullklær og strikk. Finner jeg et strikket plagg er jeg nesten på gråten om de ikke har to igjen i samme størrelse, for akkurat dette klarer jeg ikke å lage selv. Jeg bare misunner alle de som kan la strikkepinnene gå til et nydelig resultat står foran dem. 

Plaggene fra kolleksjonen min har jo nettopp denne stive prisen jeg selv forlot for bare noen dager siden. Egentlig skulle jeg ønsker de kunne kostet slikk og ingenting, jeg har alltid elsket å gi, og det at jeg vet at mange kjøper klær på avbetaling gir meg rett og slett dårlig samvittighet til tider. 

Samtidig ser jeg den andre siden, produksjonssiden. Jeg sitter i timer med modeller, jeg sitter i timer med datajobb i etterkant, jeg får stadig mail av Lise i Virre Vapp langt etter jeg selv har lagt meg, jeg vet hvor mange mennesker som er i sving i et annet land for å sy dag inn og dag ut, jeg vet kostnadene på hva et ferdig produkt er - stoffer, arbeidstid og frakt. Plutselig forstår jeg ikke hvordan et plagg kan koste så lite som 499,- For i sannheten er det ikke mange kronene som går i overskudd, som igjen skal gi lønn til de som jobber det frem.
Verre av alt undres jeg, hvordan i svartens navn klarer billigkjedene å gå rundt, men så vet vi også om arbeidstilstandene til flere. Barnearbeid, underbetaling og arbeidsdager så lange at vi her i Norge får det til å vrenge seg i magen. 

Jeg har selv vært i Kina, gjennomsnittslønnen der nede er på litt over 30 000 i året. Skillet mellom rik og fattig er enorm. Jeg tok taxi en dag vi hadde vært ute og spist, det var ikke lange turen, men de mange bygningene og det fremmede stedet gjore meg usikker på retningen til hotellet. Prisen havnet på seks kroner. Jeg ga mannen ti kroner og takket for turen, noen han ikke forsto en tøddel av. Han viftet etter meg med vekslepengene men jeg trengte dem ikke, og ristet på hodet. For meg var det fire kroner, for han var det nesten dobbel betaling av prisen turen koset. 

Det å se ting i perspektiv gjør en klokere, det å ha valgmuligheter gjør en rikere. Noen kan ikke velge ut det de ønsker, noen må ta det de får.
Da jeg fikk to barn i en alder av 22 år hadde jeg ikke mer penger enn at jeg fikk det til å gå rundt, jeg kunne ikke kjøpe meg en ny jeans fordi jeg hadde lyst på det, eller spise ute på restaurant når jeg ønsket det. Det gikk rundt, men det var ikke plass til noe ekstra.

Det var da jeg begynte å sy, jeg hadde symaskin, så alt jeg trengte var å kjøpe en remse med stoff. Det var der jeg startet, og husker jeg rett var det til og med min mor som betalte for mine første stoffer, for hun var med og viste meg hva bombullstoff og jersey var. Jeg trudde ikke syevnen fantes i meg, men jeg turte å prøve.

I dag, to år senere, kan jeg finne ut en kveld at jeg har lyst til å kle opp barna mine i et nytt plagg dagen etter, sekunder senere sitter jeg i drømmeverden bak symaskinene mine. I dag, to år etter jeg sydde mitt aller første babyplagg, som ble til to bukser som til sammen hadde kostet meg 40 kroner, kan jeg kalle meg en gjestedesigner. Allikevel deler jeg mer enn gjerne ut oppskrifter av nye plagg her på bloggen. Etter hva jeg vet, er jeg nesten alene om å dele gratisoppskrifter på barneplagg her til lands, og jeg gjør det nettopp for å kunne gi andre  muligheten  til  å  velge. 

- Stine :)

- Følg Speiltvillingene på Facebook

 

Image and video hosting by TinyPic

Hverdagskjole nivå2


Av en eller annen grunn kjenner jeg tårene har lyst til å presse på av det overstående bilde. Det er kanskje ikke av en eller annen grunn, det er så klart flere grunner. Det er jo et bilde med mine to barn i fokus, de viser så tydlig tvillingbåndet dem i mellom, og siden jeg nesten la meg ned på bakken for å ta dette bildet ble det så dramatisk og fremtredene med himmelen som bakgrunn. 

Grunnen til at jeg dro frem kamera i dag, var fordi jeg har sydd nye antrekk til dem begge i helgen. Like, men allikevel ikke helt. Slik jeg liker det best. 



Ideen til disse kjolene kom da jeg så på en nydelig kjole i en klesbutikk, men da den nette summen var 499,- som jeg bare kunne doble for å kjøpe en kjole til hver av jentene, sa jeg til meg selv - denne kjolen er alt for enkel å sy til at jeg skal gi tusen kroner for å gi jentene mine et nytt plagg. 

Derfor skapte jeg en lignende kjole. Den er enkel, men en mer avansert modell enn hverdagskjolen. Så kanskje denne kjolen kan hete hverdagskjole nivå2. For dette er en kjole som er skapt for hverdagsbruk. En kjole som er lun og god nå som høsten ringer inn, men som samtidig er myk og behagelig på. Jeg sydde også tights til for å få et helt antrekk. 

















Jeg håper dere likte dette antrekket? Selv ble jeg veldig fornøyd - ja, faktisk så er det ikke mye som kan gi meg en bedre følelse enn når et nytt plagg er ferdig og vellykket - det er virkelig å anbefale! :D 

Nå er det også lenge siden jeg har delt syoppskrifter, mye på grunn av tiden jeg har vært uten symaskin. Og jeg håper jeg kan glede noen hjerter ved å fortelle at steg for steg bilder er tatt, slik at dette antrekket snart havner på bloggen med møster og fremgangsmåte. :) 

- Følg Speiltvillingene på Facebook -  

Image and video hosting by TinyPic

Babysyk av babytøy

Håper ikke dere er sultene akkurat nå? :) 

I dag har jeg vært og besøkt min beste venninne på Rikshospitalet, hun venter sitt andre barn, og på grunn av risikosvangerskap bor hun de siste ukene på sykehushotellet før lille jenta kommer ut fra den trygge mammahula. Hun skriver litt om dette i bloggen sin. Vi tok en tur ned til byen og spiste en nydelig lunsj mens skravleapparatet gikk. 






- nesten for søt til å drikkes - 

Jeg ble sittende litt for lenge foran symaskinene i går kveld for å få ferdig en liten babygave til lille som er i vente. Hun blir muligens født prematur, så derfor sydde jeg noen små jenteplagg. Minnene strømmet på da jeg fant frem tøy fra jentene i størrelse 44. Det er utrolig å tenke på at de var så små. Jeg hadde på forhånd spurt Stine om det var noe spesielt jeg skulle tenke på om jeg falt for fristelsen til å sy litt, og fikk da til svar at jeg trykk-knapper ved magen var tommel opp. Lille i magen venter er en bukoperasjon og det kan derfor være greit at magen er lett tilgjengelig, for tilsyn og ledninger.

Her er resultatet fra gårsdagens hobbykrok. 







Den bitte lille buksa er sydd etter mønsteret som ligger ute på bloggen. Bodyen har jeg tegnet etter en annen body, men jeg delte fremsiden i to slik at jeg kunne feste trykk-knapper.


 










Denne lille sparkerdressen har jeg laget med utgangspunkt i det gamle mønsteret. Jeg har avansert den litt, ved å ha separerte armer, trykk-knapper mellom beina, i tillegg til at jeg delte opp mønsterets fremside for å sy inn blonder. 



Nå gleder jeg meg bare til å hilse på lille, og snuse inn den deilige babylukta til enda et "tantebarn" <3 

- Følg Speiltvillingene på Facebook

 

Image and video hosting by TinyPic

Finnes det ikke, kan du lage det!

Mandag plukket jeg med meg flere skatter fra Stoff&Stil, jeg er klar for litt nytt til stuen, og jeg har flere prosjekter til småtasser i hodet. Først på prioriteringslisten sto ny madrass til Tyra, sengen hennes ble ødelagt for en tid tilbake, så i mellomtiden har hun måtte nøye seg med et stort teppe. Jeg kjøpte madrassen lenge før jeg laget senga til tyra, så målene på rammen tok jeg etter madrassen. Da den ble ødelagt ble det plutselig umulig å erstatte den for jeg har ikke klart å finne en madrass i samme størrelse. 

Derfor kjøpte jeg hobbyskum og stoff fra Stoff&Stil slik at jeg kunne lage en ny madrass med rett mål. 
Jeg tenkte å ta opp igjen stoffet i puter og stolene til jentene, så når resultatet er ferdig trur jeg det kan bli veldig stilig. 








Og Tyra vennen, hun ble veldig fornøyd. - Selv om det er meget lite som skal til for å glede det store hjerte hennes ♥

 

- Følg Speiltvillingen på Facebook for oppdateringer

Image and video hosting by TinyPic

Jeg var blakk med trengte klær til barna mine!

Jeg har mange ganger fortalt at det å sy er langt billigere enn å handle i butikk. Det er allikevel flere som ikke tror meg, og det er klart at om en ikke har symaskin og må kjøpe inn det så må du også sy en god del før du kommer på pluss-siden. 
Men har du en symaskin eller tilgang på å låne en så er det utrolig hvor mye penger du kan spare. 

Ikke bare er det penger å spare, men du får helt unike plagg som i seg selv sier alt!

Grunnen til at jeg begynte å sy var nettopp prisen, på den tiden var jeg privatstudent som kostet skjorten, jeg hadde deltidsjobb hvor jeg fikk tjent inn nok til at hverdagen gikk rundt, men da vi fikk to små piker i hus ble det trangt om pengene. BT hadde en langt bedre betalt jobb enn meg på den tiden, så han sto for det sentrale, et hjem og bo i osv. Ved å sy klær fremfor å kjøpe tøy til jentene fant jeg en post jeg kunne spare en god del penger på, symaskin hadde jeg fått av mamma en tidligere jul. 

KVITTERING:

Jeg har laget en liten handleliste over stoffer jeg har kjøpt den siste tiden. Til sammen har disse stoffene kostet meg litt over 600 kroner som dere kan se. Virket det billig? Vel, det er hva som kommer ut av disse stoffene som forteller om det ble billig eller ikke. Du blir kanskje overrasket om jeg sier at ut av de nevnte stoffene på kvitteringen så har jeg sydd 15 plagg, det blir en gjennomsnittspris på 41,7 kroner per plagg. Noen plagg har kostet mer, andre mindre. Siden jeg er selvstendig næringsdrivende får jeg i tillegg trekkt fra momsen og med det havner gjennomsnittsprisen på 31,3 kroner per plagg.  

Dere ser at på to av kjøpene står det restepris, Stoff&Stil har gjerne en restehaug du kan finne ekstremt billig tekstiler i. Disse er ikke der i fra, men det første stoffet skulle jeg egentlig ha 1,50 M av, men det var slutten på rullen og kun 1,30 M igjen, derfor fikk jeg restepris på den. Den andre resteprisen fikk jeg fordi det var litt møkk på stoffet, derfor ser dere at jeg har kjøpt 1,50 M stoff til rett pris, og 0,50 M på restepris. Dette er noe Stoff&Stil er nøye på. 

RESULTATET AV STOFFENE 

Bomull lys grå m mønster - 104,93 ,- for to sett topper og shortser til finværet


Mørk bomull kaki med lyse flekker - 58,46 ,- = to sommerkjoler
tyll brude natur - 87,80 ,- = to tyllskjørt


Jersey strech offwite med blomster - 224,92,- = to strandkjoler og tre playsuiter i størrelse 92








Blonde natur med blomster - 49,95 ,- En playsuit til meg. Det skal nevnet at jeg i tillegg har brukt litt brunt restestoff jeg hadde liggende inne i shortsdelen så den ikke skulle være gjennomsiktig. 


 

Single jersey blå/hvit stripete - 99,95 ,- En sommerkjole til meg. 



Det skal også nevnes at jeg har brukt litt annet enn bare stoff til noen av plaggene, som strikk, blonder, trykknapper, snorer og glidelås. Men siden jeg hadde det liggende kom det ikke med i kvitteringer fra handelen. Så kanskje vi skal plusse på 5 kr til hvert plagg i gjennomsnitt så er vi der :D 

SØM ER GØY!!! #skolissykrok

- Følg Speiltvillingene på facebook - 

 

Hjemmesydd skjørt

I går kjøpte jeg mønster på et skjørt fra Stoff&Stil, jeg hadde sett det utstilt sist jeg var innom, og syntes det var så nydelig. Under sykvelden min med Stine i går, fikk jeg sydd det ferdig, tenker det tok 15 min ved symaskinen, ikke det en gang engentlig. Da jeg så hvordan mønsteret var hadde jeg egentlig ikke trengt å kjøpe mønsteret, for dette skjørtet var et helvolang skjørt, og det lærte jeg og tegne av mamma for en liten tid tilbake. Det er så enkelt at det er latterlig, så jeg skal fortelle dere hva helvolang skjørt er og med det klarer dere å sy et makent, til stor og liten. 











Et helvolang skjørt er et skjørt som er trill rundt om du legger det flatt, så det er det perfekte svingskjørt. Men siden jeg gikk tom for strøm på kameraet akkurat nå, og vi skal bort og grille om en halvtime, viser jeg dere hvordan tegne og sy i kveld, eller i morgen. 

Jeg ønsker dere alle EN SUPER HELG! 

(Lik gjerne innlegget om dere ønsker oppskrift og fremgangsmåte) 

- Følg Speiltvillingene på facebook

PLAYSUIT syoppskrift (BARN)

Endelig fikk jeg tid til å sy litt igjen, de siste dagene/ukene har vært travle, men siden det stryker fordi en regnskur med torden i dag, så ble det kosedag inne her. Det betyr at jentene får lov til å gå i pyjamasen hele dagen for det er nemlig det beste de vet, og det har blitt tegning, fruktspising, lek og tvtitting før lunsjen var på sin plass.

Da fikk jeg også tid til å sy en ny playsuit, lik som den jeg har laget til jentene. Det var stor interesse for syoppskrift på nettopp denne, så her kommer den :D 



Mønster finner dere HER!!

Når alle delene er klippet ut, fortsetter vi slik: 

Sy sammen fremside med bakstykkene ved skuldrene. 

Har du en overlock maskin så overlocker du langs hele halsliningen. Har du en symaskin er det vanlig at den har en søm som heter (overlock) bruk da den og sy langs kanten på halsringen. Har du ikke denne sømmen syr du med sikk-sakk langs halsen. Gjerne stinglengde 3, for å unngå at du får dratt i stoffet slik at det bølger seg.  

Brett så kanten du har overlocket/sydd sikk-sakk en gang inn til vrangen, og sy fra fremsiden, slik at du får skjult klippekanten. Jeg bruker ikke å feste dette med nåler, for jeg synes det er like greit å brette kanten mens jeg syr. Jeg setter symaskinhodet helt i kanten av stoffet, setter nålen lengst til høyre og syr, da blir sømmen liggende ca 3 mm fra kanten og holder fast den lille bretten vi har laget. 

Så går vi over til armene, overlock/sy sikk sakk langs den kanten som har en jevn bue. For så å brette en gang inn og sy slik du gjorde rundt halsen. På det "flate" stykke motsatt side av den jevne buen lager du en rynkesøm. Da syr du altså en søm uten å feste ved å sy frem og tilbake, stinglengde 3. (Normalt syr jeg med stinglengde 2 på andre ting) 

Når du har sydd en søm rett frem som skal være rynkesømmen, drar du i én tråd og snurper sammen stoffet slik at du får rynker på samme måte som du ser på den ferdige armen til høyre under. 

Armene festes på kroppstykket, ved å nåle de fast rette mot rette. Det er lurt å starte på midten, legg rynkene mot sømmen ved skuldrene og fest nåler ut til hver side før du syr de fast. Sy gjerne overlock eller en rett søm med en sikk-sakk søm på utsiden (ut mot klippe-kanten) Og start HELT ved der enden av armhulen begynner, ikke sy bare der armen skal festes. 

Når armen er festet skal du feste sømmen mot stoffet på samme måte som du har gjort over. Du bretter inn sømkanten og syr en rett søm langs kanten. Kjenn etter at sømmen ligger inn mot kroppstykke og fortsett å sy langs sømmen til arm og kropp. 

Da kan du sy sidesømmene sammen, rett mot rette. 

Overlock/sy sikk-sakk langs kantene bak, (langs midten av ryggen). Brett inn ca 1,5 cm til baksiden og sy en rett søm som fester innbretten. Langs her skal trykk-knappene på, så jeg liker at det er brettet inn såpass mye at du får god plass til trykk-knappene. Det er en fordel at det er dobbelt stoff der du fester trykk-knapper for at ikke stoffet skal rakne når de åpnes opp til flere ganger. 

Bildet under viser (venstre side) overlocket kant, (høyre side) ferdig brettet og sydd. 

Overlock/ sy sikk-sakk langs hele bunnen. Ved åpningen i ryggen legger du de over hverandre i bunn slik at stykkene akkurat dekker innbretten til hverandre og sy de sammen, gjerne en søm helt i bunn og en ca 2 cm opp fra kanten. (Liggende rett søm)

Shortsdelen

Overlock/sy sikk - sakk eller du kan brette to ganger inn for å skjule klippekanten der beinet skal ut. Brett inn og sy en søm som fester innbretten, pass bare på at du lager stor nok løype til å tre inn en strikk. Se andre bilde under. 

Strikken tres enkelt inn ved hjelp av en sikkerhetsnål. Stram til ønsket størrelse og sy sammen beinsømmen rette mot rette. 

Slik bildet under viser skal shortsbeina se ut når du er ferdig med det over. En viser rettside og en vrangside.  

Så er det bare å sy de to beinene fast med hverandre. Du legger de rett mot rette, enten øverst bak eller øverst foran og syr de sammen hele veien rundt, pass på at sømmene ved beina treffer hverandre. 

Du er ferdig med de to delene, og nå skal de monteres sammen. 

Merk sidene på shortsen ved å legge den flatt som bildet over med sømmen bak og foran oppå hverandre. Sett en liten nål i hver side for å holde punktet. Finn også midten av fremside topp ved å brette den med sømmene oppå hverandre og fest en liten nål. 
Så skal du feste overdelen med underdelen. Underdelen skal festet ca 2 cm under enden av overdelen. Bildet under viser, stoffene ligger rette mot rette og du ser at overdelen stikker et par cm over underdelen. Jeg fester delene til hverandre med fire nåler, en foran, en bak og en på hver side. Du kan bruke flere nåler, men jeg føler ikke at det er nødvendig. 

Antagelige vil ikke stoffene være akkurat like store, men det gjør ikke noe når vi har elastisk stoff. Under ser dere at buksedelen er videre enn overdelen. Det er derfor stoffet i bunn (overdelen) ligger rett, mens stoffet over (underdelen) folder seg litt. Derfor...

...  må du strekke i stoffet mens du syr slik at de ligger flatt på hverandre som bildet under viser. Sy hele veien rundt. 


Nå skal du forhåpentligvis ha fått en "klaff" hele veien rundt der du har sydd sammen over- og underdelen. Slik som bildet under viser. 

Til slutt skal du lage en ny løpekant. Det er en stor fordel å legge stoffet inn i symaskinen slik jeg gjør det under. Altså at du vrenger plagget, men legger det inn slik at du syr fra rettsiden. Her må du også strekke litt i stoffet mens du syr for å unngå rynkene som har kommet av at overdelen er smalere enn underdelen. Også er det så klart viktig at den "klaffen blir liggende nedover mot beina, slik at du syr den fast og får mulighet til å tre inn en strikk. Sy nesten helt rundt, men la det stå igjen et par cm til å tre inn strikken. 

Når du har tredd inn strikken og fått ønsket størrelse i livet, syr du endene fast i hverandre, klipper av endene, slipper strikken inn i buksen og syr igjen de cm du lot stå åpent for å tre inn strikken. 

Til slutt fester du trykk-knapper/ syr knappehull og fester knapper, og vips er du ferdig :D 

Håper dere viser meg deres resultater på IG med taggen #skolissykrok :D

Nytt til jentene

Jeg kom over det nydligste stoffet, "ta med to meter" sa jeg da stoffet skulle klippes. Når du finner et stoff du virkelig liker, så vet du at du får brukt det opp på noen forskjellige plagg :) Så det gjorde jeg, ut av stoffet har jeg nå sydd to sommerkjoler og to playsuiter til jentene. Enda har jeg litt stoff igjen. Ikke verst til å ha gitt 250,- for stoffet, jeg er i hvert fall helt sikker på at jeg ikke hadde klart å finne 4 klesplagg til jentene til den prisen i butikk.

Det ble denne sommerkjolen som er lang, og har knytning i ryggen.  





Skoene er ponny-sko fra Eurosko (sponset) 

Og denne playsuiten. Jeg måtte jo nesten sy playsuit til de, etter å ha sydd det til meg selv. 









Sommer, sol, latter og sang! Jeg bare elsker det!!! :D Jentene har vært så ivrig etter å ha på de nye klære, så da regner jeg med at de er storfornøyd :D 


 

 

OPPSKRIFT SØM

Jeg synes det er veldig stas og dele oppskrifter på klær her inne, men det er ganske tidkrevende, så jeg klarer ikke å dele alt jeg syr. Derfor må dere hjelpe meg med hva dere ønsker skal komme ut med oppskrift. Jeg vet jo ikke hva som er mest aktuelt eller populært for dere at jeg deler, så fint om dere kan vise engasjement via likerknappen i bunn av innlegget. 
På den måten er det enkelt for dere å vise hva dere liker, og det er enkelt for meg å se hva som er aktuelt å dele oppskrift på. Her som det er to plagg må dere gjerne ta dere tid til å sende en liten kommentar også ♥

 

Hjemmesydd SOMMERKJOLE til meg.

Da var det vel på tide å vise frem plagg nummer to.

Jeg rasket med meg dette stoffet som det siste stoffet da jeg var på stoff&stil for to dager siden. Jeg ante ikke da hva jeg skulle lage, men da jeg kom hjem bestemte jeg at stoffet måtte bli en ny, lett sommerkjole. Siden jeg allerede har en kjole jeg bare elsker, fant jeg ut at jeg skulle prøve å lage en tilsvarende. Siden kjolen er såpass enkel i snitt og fasong, kunne jeg lage den på samme måte som oversize genseren jeg lagde i våres. Altså tegnet jeg mønster etter den gamle kjolen.  







Kjenner at jeg er helt klar for strand og syden i dette øyeblikk :) Men i dag er det nydelig her i Norge også, så jeg prøver å innarbeide litt brunfarge før vi skal på tur. 

Ha en suveren dag ♥

Hjemmesydd Playsuit til meg.

Jeg var i byen her om dagen, kikket etter litt sommerting til jentene og meg selv, så vurderte jeg om jeg skulle kikke i noen klesbutikker etter noen nye sommerplagg, men innså fort at det kom til å bli stressende og lite gøy med to toåringer på slep som allerede var litt lei. 

I går kom BT hjem fra jobb til "vanlig tid", altså fire som er tiden han egentlig skal være ferdig, men som heller hører til sjeldenhetene :) Etter middagen kjørte jeg litt for fort bort til stoff&stil og hadde 20 minutter på meg til å handle stoff. Jeg kan helt sikkert gå i den butikken i godt over en time til det vanlige, så jeg løp nærmest rundt i lokalet og rasket med meg noen fine stoffer. 

Jeg var hjemme igjen til leggetid for de to små, og tok en tur i stallen. Kl 20 reiste BT i et møte, så da fant jeg en perfekt anledning til å sy litt til meg selv. Wihuu. Det er bare så syyykt gøy. Jeg ble sittende å kikke litt på pinterest og fant ut at jeg ville sy meg en playsuit, for disse synes jeg er nydelige! 

Toppen tegnet jeg på frihånd, og shortsen tegnet jeg etter et gammel buksemønster jeg hadde liggende som jeg har tegnet tidligere. Kl 22:30 var jumpsuiten ferdig. Det er kanskje da jeg burde lagt meg, men jeg hadde det alt for gøy med symaskinene mine, så jeg satte igang med enda et plagg, som jeg ble ferdig med klokken 00:30.

(STOFFET ER FRA STOFF&STIL, MEN DET LIGGER IKKE PÅ NETTSIDEN) 

Min herlige nabo fikk knipset noen bilder av meg, og det andre plagget kommer senere i et nytt innlegg. Om du er veldig nysgjerrig ligger det bilde ute på min story på Snapchat. Jeg har nemlig bestemt meg for å åpne kontoen til dere, etter mange spørsmål om dette :)




 

Grått og hjemmesydd

Iiih, jeg har gjort det igjen! Sydd til meg selv altså ^^, 

Jeg har fått litt press på meg siden jeg låner symaskin om dagen, jeg tenker vel at jeg meg forte meg med å sy så mye jeg klarer mens jeg har den, og jeg skal ikke legge skjul på at det er litt ekstra gøy å sy med mamma sin symaskin som er noen hakk mer avansert og fancy enn min egen. 

Jeg ble kikkende i noen blader mamma hadde med syoppskrifter og mønster, hun skulle egentlig vise meg en kåpe hun hadde tenkt til å sy til seg selv, og det var der jeg kom over mønster til den nye toppen min. Syntes den var så morsom og annerledes at jeg fikk lyst til å prøve. 

Og når det er sagt, så kan jeg også legge til at det å være selvopplært i noe kan by på problemer, for jeg skjønte ikke halvparten av fremgangsmåten. Fagspråk og rare sømmer, i tillegg var teksten på svensk (jeg forstår godt svensk altså, men jeg sliter med sy-fagspråket selv på norsk). Akk ja, så jeg skjønner de mange som blir frustrert når de skal prøve å sy for første gang. Jeg slang vekk hele fremgangsmåten og sydde den etter hvordan det var logisk for meg, jeg trur vel ikke jeg var så langt unna oppskriften :)  





Toppen kan også knytes bak for å få en annen look ^^, 

Morsom topp ?? ^^, 

Nå kommer oppskriften !!

Dere husker vel denne toppen? 

I går bestemte jeg meg for å sy en til ^^, Grunnen til det er fordi jeg har fått spørsmål om jeg kan dele møster og oppskrift på voksenplagg også, og da jeg lagde denne over spurte flere om jeg kunne dele oppskriften. 

Så i går kveld/dag-tidig har jeg sydd en ny topp med det samme mønsteret. Slik at jeg kunne ta steg for steg bilder underveis. 
Denne toppen har jeg laget av det samme stoffet som jeg sydde bukser av til jentene her om dagen (se innlegget HER) og med blonder bak slik som det første toppen.  




Så dette var bare en liten teaser til syinnlegget som kommer i kveld :) 

Jeg håper det er noen som ønsker seg oppskrift og som tar utfordringen med å sy en topp til seg selv her?? :D 

 

- Følg speiltvillingene på facebook -

10 grunner til å sy selv

Før jeg startet å sy hadde jeg ingen tanker om fordeler eller ulemper med hjemmesydd. Jeg så liksom for meg at hjemmesydd (spesielt av meg) kom til å bli noen hjemmesnekra filler som kun kunne bli brukt til sandkasselek. Og det har vært mange ting jeg har blitt overrasket over langs syveien. For det første er ikke de plaggene jeg har sydd sandkassemateriale. Det er kjøpeklærne som havner i sandkassen og det hjemmesydde til fest. 

Så her er mine 10 beste grunnet til å sy barneklær

1 Økonomisk

Det å sy klær, er litt som å kjøpe klær, du kan velge hvor dyrt eller billig plagget skal bli ettersom hvilke stoffer du ønsker å bruke, hvor mange forskjellige stoffer det skal være eller om du ønsker å ha på ekstra pyntegjenstander som knapper, bånd og lignende. Men uansett så er det rimligere å kjøpe stoff enn å kjøpe det ferdige produktet. Det å sy til barn er veldig billig, for det er så utrolig lite stoff som skal til. Jeg husker da jentene var små og jeg lagde to fleecedresser ut av 1 meter med stoff. Fleece er i utgangspunktet et veldig rimelig stoff, så totalt måtte jeg gi 50 kroner for fleecestoffet. Jeg kunne sy to bukser til 40 kroner og av stoffrestene fikk jeg kanskje en ny lue eller smekke. Jo eldre og lengere jentene blir jo dyrer blir plaggene fordi man trenger mer stoff. Men det er mange år til jeg må betale like mye for plaggene jeg syr som plaggene jeg kjøper i butikk.  

2 Enkelere enn man trur 

Jeg trudde aldri jeg kom til å klare å sy noe annet enn å legge opp en gardin, dette vet jeg også at mange av mine lesere trur om seg selv. Men bruker man stoffer som er lette å sy i er det mye enklere enn man trur. Enkle stoffer å sy i er faste stoffer. Så et tips til nybegynnere er å sy klær av bomull og lin, jersey (har litt stretch, men fungerer for nybegynnere) og fleece (samme som jersey). Jo mer man syr jo mer kommer man til og vil man utforske med nye stoffer, og så sant man føler at man mestrer de overnevnte så kommer dette med erfaringen :) 

3 Mestringsfølelse

Når man plutselig står med et ferdig resultat av noe som for litt siden bare var en remse med stoff så skal jeg love dere at mestningsfølelsen slår i kraft. Jeg har for lenge siden falt ut av tellingen på hvor mange plagg jeg har sydd, men jeg får like herlig mestringsfølelsen enda. Og hver gang jeg har sydd noe nytt må jeg vise det frem til samboeren veldig stolt, mens jeg spør om han syntes det ble fint.   

4 Sette pris på 

Jeg har også lagt merke til hvor mye høyere jeg verdsetter plagg som jeg selv har lagt arbeid i, fremfor det jeg kun har dratt kortet for å få. Klart er det kjøpeplagg jeg også elsker, men man får et annet "forhold" til noe man har sitti med i hendene selv. Jeg tipper det er mange som strikker her, og da vet dere hva jeg snakker om :) 

5 Får plagg ingen andre har

Dette er jo virkelig kult og tenke på. Plaggene blir helt unike, ingen har like. Ikke at det gjør så veldig mye at folk har likt, men allikevel er det kult å ha noe som ikke alle andre har. 

6 Får farger du ikke finner i butikk

En ting jeg har bemerket meg etter at jeg begynte å designe klær for Virre Vapp er at en del ønsker seg plagg i farger som nesten ikke er å finne i butikk. Jeg skal fortelle dere hvorfor disse fargene ikke er å finne. Jeg har hørt på ønsker og delt forslag på fargevalg. Men det er så langt mange flere som ønsker de originale "jente"- og "gutt"-fargene, at som gründeren kan man ikke satse på en farge som 3 stykker har veldig lyst på, når den rosa eller blå fargen hadde stukket av med hundretalls av bestillinger. 
Jeg også skulle ønske fargevalget var mye mer spritet opp, problemet er at det ikke selger nok og derfor uteblir det.
Men syr man selv, kan man velge farge og mønster helt etter egen smak.  

7 Søsken sett 

Syr man selv kan man mikse og trikse slik at man får kule søskensett som kanskje ikke er like, men som matcher hverandre på stilige måter. Dette er noe jeg benytter meg ofte av. Jeg liker å kle jentene mine i like klær, men i forskjellige fargekombinasjoner for eksempel. Og dette er vanskelig å finne i butikk. Ofte er det en jentefarge og en guttefarge, og for meg blir det ikke rett og kle en i rosa og en i blått. 
Jeg kan også se for meg at dette er gjeldene for alle som har flere enn ett barn og ikke bare tvillinger.  

8 God hobby 

Sying er en veldig hyggelig hobby å ha, det kan gjøres når man føler for det, og man trenger ingen barnevakt for å kunne utføre hobbyen sin. Det er samtidig veldig beroligende etter stressede dager og kunne sette seg ned i sin egen lille verden. Og verken vær eller føre hindrer litt sying :)

9 Får komplimenter fra andre

Dette er egnetlig grunn god nok alene. For et kompliment kan løfte hele dagen. Og har man sydd klær til barna sine selv så skal jeg love dere at det kommer flere enn ett kompliment. Det er ikke så mange som syr lenger og derfor blir det godt lagt merke til. 

10 Øker kreativiteten

Det å være kreativ handler rett og slett om å utfordre den og bruke den. Jo mer man bruker hender og hode sammen jo flere ideer dukker opp. Mitt motto for å bli kreativ er:

DU MÅ DYRKE DEN, FOR AT DEN SKAL VOKSE


Og her er resultatet fra en morgentime bak symaskina. 











Stoffene er fra Stoff&Stil. Vevet viskose med paisley print og Ribb/stretch jersey Antikk blå

Håper mine ti gode grunner ga syinspisrasjon og sylyst :D 

- Følg speiltvillingene på facebook

- Følg speiltvillingene på instagram

 

 

Hjemmesydd Topp

I går var det tid for å legge igjen foreldrerollen hjemme og leve litt med sammen med gode venner. En av BT sine bestekompiser feiret bursdagen sin, så det var full fart til langt på natt. 

Jeg kan ikke si jeg savner festtiden før vi fikk barn her jeg ligger sliten og lat. Haha. Faktisk var jeg i tvil om jeg skulle drikke vin, for tanken på å være sliten dagen etter var slitsom nok i deg selv.

Men gud, det var jo veldig gøy. 

Så antrekket mitt i går besto da av den nye toppen jeg sydde :) Slik ser den ut på







Nyt dagen ♥

Søm til meg selv :D

Jeg kom meg opp av sofaen til slutt i går! Haha, men ikke før klokka var blitt 22:00, og da fant jeg ut at jeg ville prøve å sy en topp til meg selv av noen stoffer jeg kjøpte på stoff og stil denne uka. Så jeg satte i gang med å tegne opp mønster til hvordan jeg hadde sett for meg toppen. Siden jeg aldri har sydd en slik topp før, teipet jeg sammen alle delene og prøvde på. 

Jeg kan love at det ikke er særlig enkelt prøve papirklær, så BT måtte være til assistanse. ^^, 

Jeg har også funnet ut at silke overlate jeg til profesjonelle fremover! Toppen er sydd av ren silke og blondestoff. Det er nesten umulig og klippe ut mønster av silke så jeg prøvde og feilet så mange ganger at jeg kl 2 fant ut at jeg ble nødt til å legge arbeidet fra meg og sove litt. Men da hadde jeg i hvert fall funnet ut hvordan jeg skulle få til å lage ringen rundt halsen. 



Og i dag ble den endelig ferdig :D Til tross for mye plundring i går kveld, er jeg veldig fornøyd med resultatet. Jeg skal vise den på, men ikke akkurat nå som jeg ser ut som en trøtt og sliten mamma ;)





Noen her som syr mye til seg selv? Kjenner dette er et litt nytt tema for meg :D Men også veldig gøy! 

Sy-kriise!!

Ohhh NOOO!!! Symaskinen min gikk i gulvet med et brak. Den så like hel ut, så jeg ryddet den bort og håpet på det beste. 

Men i det jeg skulle ha den frem igjen og begynner å sy så brekker nålen tvers av ved første tråkk på pedalen. - Fillern - Symaskinen har blir litt rammeskakk så nålen treffer ikke i hullet den skal treffe i. 

Det er skikkelig kriiiise når en av jobbene mine faktisk er å sy! Denne uka må jeg få sydd protoer til Kina, og i dag har jentene og jeg vært på stoff og stil for å handle inn det siste vi trengte, pluss en masse nytt :D 

Så nå er jeg på låneren, måtte ringe mamma litt fortvilet og fortelle om krisesituasjonen. Og det er skikkelig surt egentlig, for en ny symaskin var vel ikke helt det jeg hadde planer om å bruke så mye penger på akkurat nå. Heldigvis har jeg fått låne mamma sin, og den er rolls royce sammenlignet med min ^^, Så nå får jeg sette igjen å sy kåpe til Kina.



Jeg gleder meg såå til å ta fatt på de nye stoffene. Jeg skal faktisk prøve å sy litt til meg selv denne gangen også, det blir spennende for det er ikke så ofte jeg tar meg tid til det :D
 

Hjemmesydd Vårkåper til Twinsa

Da jeg sist var på stoff og stil, som forøvrig var denne uken fant jeg ut at jeg måtte ha med noen stoffer til en ny vårkåpe til jentene. Ikke bare begynner vinterkåpen å bli for varm, den begynner også å bli for liten :)

Jeg var i avdelingen på stoff og stil som heter "utendørs stoffer", der finner du alt fra boblestoffer til vanntette stoffer du kan sy regntøy av. Ytterstoffet er av 100 % ull, desverre ligger ikke stoffet ute på hjemmesiden deres så jeg får ikke delt link. Foret er av sateng i fargen pudder

Jeg brukte mønsteret jeg tegnet opp da jeg sydde de første kåpene til jentene (her) og gjorde det bare litt større :) 



















Kåper tar litt tid å lage, men gud så gøy det er. Da jeg tegnet mønster brukte jeg en jakke jentene hadde fra før som mal til delene mine :) Dette kan dere gjøre også, for jeg vet ikke om jeg får tid til å dele oppskriften på disse riktig enda :) Fargen på jakken er dyp lakserosa, en fantastisk farge i virkeligheten, men en vanskelig farge å ta bilde av uten at den "skifter" farge. Bildene under som er tatt inne (til tross for dagslys) har fått en "gulere" farge av hva den egentlig er, bildene av jentene ute viser fargen mye bedre slik den ser ut :) 





Håper dere liker kåpen :) 

 

Boys Will Be Boys

Det er så utrolig kult at så mange engasjerte seg i guttemodellen jeg delte med dere i går. Her kan dere se hvor viktig det er at dere kan være med på å velge ut og bestemme modeller. Ingen vet alt, men alle vet litt og sammen kan vi hjelpe hverandre. 

Jeg har tatt til meg deres gode råd, så i dag fartet jeg avgårde til stoff og stil med jentene, inspirasjon og motivasjon på topp etter alle tilbakemeldingene. Da jeg kom hjem tok BT med snuppene ut, og jeg fikk tid til å tegne opp nytt mønster og sy en ny modell, med lengre bryst og smalere buksedel.

Nå er jeg så spent på hva dere synes, eller om jeg forsto hva dere mente. For det var veldig mange som ønsker buksedressen med "mer skjorte"/ lavere liv og i en smalere modell. Jeg rakk ikke ta så mange bildene av frøkna, men jeg håper disse i hvertfall kan gi et innblikk i det nye designet - barn i bevegelse er det i hvertfall, og det er jo det jeg har laget plagget til. 

Jeg savner en liten gutt og kle opp når jeg sitter å syr guttemodeller. Jeg er jo egentlig veldig uerfaren i dette, men det er jo så gøy å sette seg inn i andre snitt og sømmer. 








Når jeg i dag ser denne sammenlignet med den jeg sydde i går, så er jeg veldig enig med dere at den ble mye mer guttene slik. 

Så til spørsmålene:

Først og fremst, hva synes dere om denne modellen?

Og så til beina. Det kom inn forslag til endringer på beina. Den forrige modellen hadde stikk i bunn. På denne har jeg bare laget oppbrett, noen ønsket å fjerne strikken fordi den lettere fester seg på leggen. Andre ønsket seg korte bein slik at de kunne ha strømpebukse under. Hva tenker dere om oppbretten? Med oppbrett faller den pent tilbake når barnet reiser seg etter lek i rare stillinger, og til de som ønsker å ha den kortere kan den brettes opp til ønsket lengde. 

Så hvordan ønsker dere å ha kanten ved ankelen? 

På forhånd, tusen takk for alle tilbakemeldinger. Selv om jeg sitter med symaskinen så føler jeg at plagget er laget av "oss" og ikke "meg" alene, det synes jeg er skikkelig kult! 

Buksedressen, NÅ I GUTTEMODELL

Først og fremst, tusen takk for allle gratulasjoner jeg fikk i går på bursdagen min :D Så utrolig hyggelig at så mange tok seg tid til å skrive en liten hilsen. 

Jeg har det ganske så travelt om dagen med å få ferdig nye modeller til høstkolleksjonen. Den nye jentemodellen føler jeg sitter, med all den positive tilbakemeldingen som kom fra dere.

Til morgen i dag startet jeg på en guttemodell. Jeg har nemlig veldig lyst til å lage en gutteversjon av buksedressen. Og det er egentlig mange grunner til det. Da jeg spurte dere hva som var ønsket av gutteplagg, kom "et plagg til å tre på utsiden av en strømpebukse og body" opp flere ganger. Personlig er jeg veldig glad i hele plagg som ikke glipper på magen. Jeg ville også lage en modell som matcher med jenteversjonen, både fordi søsken-maching er nydelig og fordi jenteversjonen har blitt mitt lille varemerke.

Jeg har vridd meg i hode såå mange ganger for å lage jenteversjonen om til en tøff gutteversjon. Og med litt ideforslag fra mamma (læremesteren min) kom vi frem til en skisse som jeg i dag har sydd.


Så her har dere første prøve. Den er laget med litt tilfeldige stoffer (det jeg hadde i skapet), så det viktigste nå er å se om modellen treffer dere guttemammaer.  















Vel guttemammaer, hva synes dere om buksedressen til gutt? 

Nostalgisk buksedress NYTT DESIGN

God formiddag kjære dere på andre siden av skjermen :) 

Jeg gjorde slik jeg sa i går, onsdag har jeg nemlig fri fra stallen så da har jeg plutselig VELDIG lang kveld når jentene er i seng kl 19. Jeg fant derfor frem symaskinene mine og sydde en ny versjon av den nostalgiske buksedressen min. Dette plagget er uten konkurranse mitt favoritt antrekk til jentene. Jeg elsker snittet på den, den får et elegant preg når den sitter inntil brystet, og med det vide buksestykke gir den barna maksimal bevegelighet, noe som er viktig for meg med (t)villinger i hus ;) I tillegg er også dette et plagg jeg ikke har sett lignende av i noen butikker og det gjør vel buksedressen ekstra spesiell for meg. Når jentene har på seg en slik så vet folk rundt gjerne hvem som er opphaveren. Jeg føler liksom at den har blitt mitt kjennetegn. 

Det virker jo også på salgsstatistikken fra Virre Vapp by Stine Skoli at den nostalgiske buksedressen har falt i god smak hos flere enn meg, derfor ønsker jeg å ha med denne til høstens kolleksjon også. I høstlige farger og muligens nytt design. 

I det nye designet ønsket jeg å ha med en liten arm og krage. Slik ble resultatet av første prøve :)


















Så ja, til spørsmålet; 

Er dette designet høstens nyhet? Eller liker dere bedre den gamle uten krage og arm? 

Ha en fantastisk dag. Her venter pensumet på meg :)  

Hjemmesydd skjørt med blonder

Typisk for meg er at jeg har perioder der jeg får hekta på enkelte ting. Akkurat nå har jeg helt sydilla igjen. Så det gjenspeiler seg her på bloggen :)

Jentene har et blått skjørt som de har fått fra tanten sin, disse skjørtene er kjøpt i USA, og hver gang jeg viser bilde med skjørtet på lurer flere på hvor det er i fra. Siden jeg ikke får vært stort til hjelp på det spørsmålet fant jeg ut at jeg hadde lyst til å sy noen like. Skjørtene begynner uansett å bli for små, så da passer det noen nye. Dette skjørtet ersydd i en størrelse større enn de vi har fra før av også er de litt lengre. Men jeg synes de ble veldig koselige, og derfor tenkte jeg å spørre om dere ønsker fremgangsmåte på dette? :) 

Vakre Olivia viser frem 



















Så hva synes dere? Vil dere ha mønster og fremgang? 

Ha en stålende lørdag. Her har dagen bestått av sying og ski på tv :D 

 

Min Inspirasjonskilde

Stadig får jeg spørsmål om hvor jeg henter inspirasjon fra, dere tenker kanskje at jeg egentlig er fast følger av en hemmelig inspirasjonskilde, som bugner av ideer. Men slik er det altså ikke, svaret er så enkelt så enkelt, jeg henter inspirasjonen min fra deg, og deg, og deg. 
Og om du lurte på hvem "deg" er så er det alle leserne mine som sitter å leser akkurat denne setningen med meg nå.  

For dere er opphavet til mye av det som skjer på denne bloggen. Det er kanskje vanskelig å forstå, men dere sender tips og ideer i kommentarfeltet, og dere sender positivitet og motivasjon lang vei. Til tider er det for meg vanskelig å forstå det faktum at 10 000 nordmenn er en tur innom bloggen min på et døgn, rettelse - det er helt umulig å forstå det, for jeg klarer ikke se for meg så mange mennesker. 

Men kommentarene gjør det hele litt mer virkelig, for de må jo noen skrive. Og det som gjør det enda mer virkelig er når jeg kan klikke meg inn på #'taggen min #skolissykrok på Instagram og se at jeg har inspirert flere andre til å sy!!! Wow, det gir inspirasjon det, for ikke å snakke om motivasjon til å fortsette og dele sytips med dere.

Jeg har lyst til å vise en liten samling av bildene som er tagget med #skolissykrok på Instagram. Dette er så kult, og her kan dere alle få se at det ikke er umulig, for mange har undertegnet plaggene sine med "første gang jeg" 

TUSEN TAKK til alle som deler! Dere er superflinke hele gjengen.. 





Noen flere som har sydd etter mine oppskrifter? Del de gjerne med meg ved å bruke taggen #skolissykrok. (Der finner dere også alle bildene over) :D 

 

Vintage Kjole Til Lille Skatt

Overlocken jeg fikk til jul har vært i full sving om dagen. Jeg tenkte at jeg skulle fortelle dere litt hva en overlock er siden jeg får veldig mange spørsmål om hva en overlock er, og om man burde kjøpe det i stedet for en symaskin. 

En overlockmaskin er en symaskin som lager en kantsøm. Denne sømmen finner du stort sett inni alle klærne dine. Det er en tykkere søm med fire tråder, og mens man sy skjærer den stoffet samtidig slik at du får en lekker søm som er veldig solid. En overlock er en hjelpende symaskin, det går raskt og man får enkelt pene sømmer. Men uansett hvor fantastisk en overlock er så må man ha en vanlig symaskin. Derfor er en overlock en symaskin man kjøper i tillegg til den vanlige symaskinen om man ønsker å utvide syferdigheter og øke produksjon. Men en overlock er ikke noe man må ha :D 

I dag vil jeg vise dere kjolen jeg ble ferdig med for et par dager siden. Når jeg syr, prøver jeg å tenke ut enkle oppskrifter, nettopp for at jeg kan lage klær som jeg kan dele mønster og fremgangsmåte med nybegynnere. 

Denne gangen har jeg laget en enkel kjole med armer, i et jersey-stoff. Med andre ord har jeg laget en kjole som er mer hverdagslig enn de andre kjolene jeg har sydd. En behagelig utenpå-kjole. 

Jeg har enda bare sydd en, for jeg tenkte jeg skulle spørre dere om denne kjolen er en kjole dere ønsker å prøve og sy selv? Jeg sparer da eventuelt den andre til å ta bilder under fremgangen. :) 

I dag var det Otilie som veldig gjerne ville ha på seg "sjo", så da fikk jeg knipset noen bilder av den nydelige datteren min ♥



















Ønsker dere mønster og fremgang på denne kjolen, jeg kan garantere for at den har vanskelighetsgrad: LETT! :D 

En riktig god helg ønskes fra oss ^^, 

Idé-inspo for nye plagg

En liten sniktitt på hvordan syprosjekter som er i sikte tiden fremover ^^, 

I går var jeg som jeg skrev innom stoff og stil. Der fikk jeg plukket ut litt stoffer. Dagen før satt jeg og tegnet noen skisser til ideer. Kanskje du ser noe du liker? 





Jeg skal i hvertfall forsøke meg på litt nye gutteplagg, siden gutteplaggene mine ikke kom med i kolleksjonen, kan jeg kanskje lage noen fremgangsmåter til dere slik at dere kan sy litt selv :) 

Jeg er bare akkurat innom, for nå skal jeg avgårde å handle mat med Stine (beste venninne), vi skal snart vende nesen mot fjellet.

Ha en nydelig fredag, og GOD HELG

Virre Vapp og gjestedesigner

Nå nærmer det seg med stormskritt! Min lille produksjon nærmer seg sluttfasen.
Den startet som en blyant i min hånd mot ett ark. Et lite design ble skapt. Det lille designet måtte jeg gjøre om til et mønster, møsteret kunne jeg legge på et stoff og klippe ut. Så kunne jeg sy stoffene sammen til et lite klesplagg. Resultatet kunne vært et antrekk klart til bruk, men ikke denne gangen. Denne gangen fikk plaggene ikke annen hensikt enn å forbi en prototyp. En mal som skulle sendes til andre siden av verden, ja helt ned til Kina. Men før de kunne sendes ditt, måtte jeg med god hjelp velge ut stoffer, farger og mønster. Etter en stund kom måleskjemaene for alle størrelser tilbake. Med måling og regning, grubling og tenking ble måleskjema sendt tilbake til Kina med de presise centimeterene på hvert sted. Og på en kinesisk fabrikk, helt uten barnearbeidere, og med et godt arbeidsmiljø har mine klær blitt sydd ! Nå har prøvene kommet til Norge, og jeg kan nesten ikke vente med å se, føle og ta på kolleksjonen. Min lille kolleksjon.. 

Og alt dette takket være Lise, gründeren bak Virre Vapp! 

Jeg gleder meg til å se jentene mine i kolleksjonen min, men i dag er de pyntet med denne herlige kjolen fra Virre Vapp og er å finne på den flonk nye nettsiden VIRREVAPP.NO som dere alle burde inn å se på







Lise Arvesen bak Virre Vapp søker om dagen forhandlere over hele landet! 

Kanskje det nettopp er du som er den heldige av å kunne jobbe med salg av nydelige og enestående barnekær? Er du interessert bør du lese teksten under.  

Bli med i virrevapp.no teamet du også?

Samle venner til klesfest og i tillegg tjene litt ekstra? Vi søker deg som elsker barneklær?

For å bli med i team virrevapp.no trenger du;

 • «Passion» for barneklær og design.
 • «Guts» og vilje til å sette deg mål og nå de.
 • Bra nettverk av andre mammaer både på nett og der du bor.
 • Tilgang til bærbar Pc/nettbrett.

Vi kan tilby deg;

·         Fleksibel arbeidstid. Jobb når det passer deg. Perfekt for deg med små barn som er tidlig i seng. Utnytt kvelden med gøy jobb!

·         Provisjonsbasert lønn

·         Gode bonusplaner.

·         God opplæring og oppfølging

Din investering er kun 1500,-

Les mer på vår Facebook side virrevapp eller ta kontakt med gründer Lise Arvesen på mobil 95 75 38 68.

Vi søker forhandlere over hele landet!

Bli med da vel?

DIY - Kjolen som kommer i julekalenderen til dere.

God fredag til alle sammen, nå ringer snart helgen inn igjen. 

Siden jeg har vist dere gutte antrekket som kommer i julekalenderen min til dere, er det vel på tide å vise dere antrekket til jente også. Nemlig en julekjole ^^,
Og her er kjolen jeg kommer til å vise hvordan man lager i desember. Jeg håper mange blir glade nå, for det er ikke rent få som har spurt om jeg kan dele oppskrift på kjole tidligere. :) 

En slik kjole endres med stoff og ekstra tilbehør slik at man får sitt eget preg på kjolen. Jeg er som dere sikkert allerede er kjent med veldig glad i det gamle preget, og velger derfor nesten alltid ut stoffet med et slikt preg. Spør du meg er jentene så utrolig mye finere med de gamle nostalgiske fargene mot huden. 
Denne kjolen er veldig klassisk. Eneste ekstra er sløyfene, men de er veldig lette å lage. Så jeg håper at denne kjolen er noe alle kan klare og det er også derfor den er så enkel som den er. Ingen problematisk glidelås, ingen opplegg, innlegg eller ekstra blonder. Rett og slett for å gjøre den medgjørlig selv for nybegynnere. Allikevel er denne kjolen så klassisk og pen på. Jeg bare elsker å kle opp jentene mine i disse kjolene, jeg smelter helt av synet og hver gang må jeg ta meg i det for å ikke glane de i senk. 

Jeg har bare sydd én enda, så derfor er det bare Otilie som viser frem kjole i dag :) Kjole nr to blir i motsatte farger, den perfekte tvillingmatch! 













Jeg får så julestemning!! Juleverksted omtrent hver dag, og nå som det har kommet snø ute i tillegg!! Jeg bare elsker julen, stemninen, luktene, musikken, kulden og mørket som får oss til å fyre i peisen og tenne lys ♥

Ja, det er herlig!

Men nå må jeg ture, vi skal i nytt kusinebesøk i dag, og har nesten en times reisevei, noe som egentlig er veldig bra siden jentene får tatt en daglur i bilen på veien.

GOD HELG ♥ 

Hjemmesydd gutteantrekk

I går tørket jeg støvet av symaskinen, for nå var det lenge siden sist jeg hadde den fremme. 

Jeg har sydd det samme gutteantrekket dere har sett meg sy fra før av, bukse med vest. Jeg har jo fristet med at jeg skal gi ut en syoppskrift eller to i desembermånede, i julekalenderen min til dere. Og da har jeg rett og slett bestemt meg for å gi ut en julekjole til jenter og et antrekk til gutter som passer til et selskap. 

Jeg legger vekt på at det skal være enkelt å sy for alle med fremgangsmåten min, i tillegg til at det skal være pent å se på. Her har jeg sydd en vest med to bukser til, slik at man kan variere inntrykket av antrekket ved å skifte ut buksen. 
Det er ingen avangserte sømmer, og heller ingen tidkrevende syprosjekt.

Det enkelt er ofte det beste! Kanskje jeg overrasker med en ekstra detalj til kalenderen.  



Jeg håper dette antrekket er noe dere kan tenke dere. Jeg vil legge ut oppskriften tidlig i desember slik at dere får god tid til å sy, om det er til egne barn eller gaver. 


Alle de tre jentene mine titter ut på snøen som har begynt å dale ned fra himmelen, og om litt tar vi turen til svigers slik at jentene kan sove dagluren der, mens jeg kan sitte på kontoret med regnskap.


♥ Morgensveis ♥
 

 

 

Hjemmesydde kjoler/topper

God kveld :) 

I dag tok jeg med jentene til kusinen min som er er høygravid. Det har med andre ord vært en skikkelig kosedag.
Jentene har fått litt nye klær igjen, jeg elsker å kle opp jentene akkurat slik jeg selv vil, det er nesten som en liten barnedrøm fra jeg kledde på dukkene mine, bare at nå er det jeg som er sjefen over alle sjefer - i hvertfall til mine barn ^^, Hihi. 
Jeg har fått sponset jakkene og strømpebuksene fra POMPdeLUX, og i går sydde jeg to grå kjoler som skulle passe til, for å sette et matchende preg på de grå kjolene har jeg sydd hver kjole med en tråd i samme farge som jakkene og strømpebuksene, en med gammelrosa søm og en med dyp lilla søm. Dette er noe av det aller gøyeste med å sy selv. Jeg kjøper basicklær som strømpebukser, bodyer og gensere, og så syr jeg jumpsuiter, kjoler og bukser som passer basic-klærne. På denne måten får jentene et unik antrekk

Mønsteret til denne kjolen/toppen er fra stoff og stil - HER. Jeg har gjort den litt lenger enn mønsteret. 

.





Her er jentene i sitt nye antrekk. Var alt for mange fine bilder av de skjønne små, så ble litt mange her ^^, 















♥ Detaljer  ♥

Tøflene er forresten kjøpt på barnashus. :) 

Ha en fin kveld, håper dere likte dagens tvillingantrekk? 




Jumpsuit til twinsa

Jeg kom på at jeg har glemt å vise to jumpsuiter jeg har sydd til jentene for en liten tid tilbake. Selv om jeg har brukt det samme mønsteret på disse som de andre jumpsuitene jeg har sydd så er de alikevel så annerledes fordi jeg har brukt et annet stoff enn bomull på underdelen. Et mykt jersey stoff i rosa og lilla. Jeg har lyst til å vise dere at man kan lage så mange ulike plagg av et mønster bare ved å gjøre noen små små justeringer. Har du for eksempel et mønster til en heldress, kan du lage den i fleece og du får en utenpådress, lager du den i et jerseystoff har du en onepice til innebruk og syr du den i flannel har du plutselig en pyjamas. Selv om mønsteret er likt er resultatene forskjellige og passer til hvert sitt bruk. Likt som at du kan endre på plaggene ved å sy på bånd, en sløte eller en strikk som stammer inn plagget ved midjen for eksempel. 






















Høsten har kommet så vi trekker inn i husene våre og tenner stearinlys. Jeg har lyst til å oppfordre dere til å prøve å sy deres første plagg eller fortsette med syingen til dere som har turt å gi det en sjanse. Det er utrolig moro når man kommer i gang. Jeg pleier ofte å si: det verste med å sy er å komme i gang, altså å ta frem symaskinen. Når det er gjort kommer dere til å bli overrasket over hvor enkelt det faktisk er om du har et mønster å følge. Jeg har delt noen mønster under SYOPPSKRIFTER. Så dette er dagens sytips til dere: Kjøp et mønster/ eller finn frem et av mine gratismønster, bukse, en kjole, en heldress, hva som helst og lek deg med det, lag noen små endinger som gjør det om plagget til ditt unike plagg. 

Om du deler plagget ditt på instagram må du gjerne tagge meg eller skrive #skolissykrok under bildet, da ser jeg hva dere lager og det er såå gøy <3

Min instagram er forresten: SPEILTVILLINGENE - til dere som ikke viste det 

God helg <3

TYLLKJOLER

Lek og moro med TYLL ^^, 

Jeg har store kameraproblemer om dagen. Helt krise som blogger faktisk. Jeg fant nemlig ut at jentene har blitt litt høyere enn jeg forventet. Jeg hadde lagt kompaktkameraet mitt på kanten av spisestuebordet, Otilie rakk akkurat opp til å prøve å få tak i det, og dermed gikk det i gulvet så det sang. Linsa tok rett og slett kvelden :((( På speilrefleksen har jeg levert tilbake tilleggsblitsen til søstren min, og etter å ha vendt meg til den klarer jeg ikke ta bilder av bevegende gjenstander inne uten å få bevegelser i bilde eller feil lys.. Bhaa. Jeg gir opp, må ta en telefon til min kjære søster å få henne til å kurse meg i speilrefleksen. Hun har jo tross alt bachelor i fotografering. 

Jeg har bestilt nytt objektiv til kompaktkamera i dag og kan nesten ikke vente med å få det. Jeg har blitt så ufattelig glad i det kamaeret: Sony a5000.   

Men uansett. Det jeg egentlig skulle skrive om var de nye tyllkjolene jeg har sydd til snuppe en og snuppe to :)







Jeg hadde egentlig tenkt til å gi opp å vise frem bilder av de to aktive snuppene i ført de nyeste kjolene jeg har sydd til de, men de er jo så søte selv om bildene ikke er så gode, så viser frem alikevel jeg :D



Det er veldig mange som spør om jeg kan dele fremgangsmåte på kjolene jeg syr, og ja jeg kan det. Problemet ligger i mønsteret. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få tegnet det for dere slik at dere kan tegne deres eget. Det er så lite som skal til for at kjolen ikke passer om mønsteret er feil. Så til jeg har tenkt ut det ville jeg heller anbefale dere til å finne et kjolemønster hos stoff og stil. Da får du i hvertfall et mønster i riktig størrelse med i pakken :)

Følg oss gjerne på facebook




Baby Shower Dress

Lurer på om BT blir lei av at symaskinen alltid står fremme i stuen ^^, Det er bare så utrolig gøy å leke litt med stoffer og denne gangen har jeg sydd en liten kjole. En baby shower gave til en vordende mor ^^, 









Håper hun blir fornøyd, hva trur dere? 

 

Hjemmesydde kåper til tvillingene

Allerede dags for dagluren, BT er i hagen og graver så i stedet for å ta fatt på alt rotet mitt setter jeg meg heller ned i sofaen med en kaffekopp for å vise dere mitt siste syprosjekt, det er jo tross alt søndag er det ikke? ^^, 

Jeg har lenge tenkt på at jeg har hatt lyst til å sy kåper til jentene, og da jeg var på stoff & stil denne uken kom jeg over et stoff som rett og slett var helt nydelig til min fantasikåpe. Jeg tenkte egentlig at jeg skulle kjøpe et mønster til en jakke siden jeg aldri har sydd det før, men det glemte jeg og siden jeg ikke klarer å vente, satt jeg i gang ved å kun bruke fantasien. Jeg vet hvordan man syr en genser så da tok jeg utgangspunkt i det og tegnet mønster til en jakke. Jeg har aldri sydd et plagg med glidelås før, så det var en del grubling og tenking, samt titting på en annen jakke for å forstå hvordan jeg skulle gjøre det. Jakke nr 1, tok LAANG tid å lage, mens jakke nr 2 følte jeg gikk unna i en feil (dog 3 timer). Dette er definitivt det mest avanserte jeg har sydd før. Mye detaljer og mange sømmer, så det kommer nok ikke fremgangsmåte på denne riktig enda. Jeg har en liten drøm om å lage en egen blogg med syoppskrifter, men alt er så tidkrevende, og som mange kanskje skjønner via bloggen min så har jeg noen jern i ilden fra før av. 

Kåpene er sydd i polyester, med ull som for slik at den både er vindtett og varm til vinterdagene. Jeg lette Stoff & Stil rundt etter det rosa stoffet i dus lilla også siden det fantes i mange farger, men dus lilla var ikke der, så da fikk de få rosa begge to. 













På torsdagen var jeg innom postkassa på vei til stallen og der lå det en uventet pakke til meg. Jeg ble så nysgjerrig på hva det var at jeg måtte åpne den i bilen. Og der ble jeg sittende å tørke tårer for meg selv. Ei mormor med navn Kari Lise Svensrud hadde strikket luer til jentene og sendt gave til meg i posten med et nydelige håndskrevet brev til. Hun leser bloggen og syntes slike luer som hun strikker kunne passe til mine flotte jenter. Hun traff prikken over i'en på fargevalg, og detaljer. De er bare HELT nydelige <3

(Kari Lise Svensrud deler mønster og tar i mot bestillinger på luene - ta kontakt per mail: lsvensru@online.no)

Jentene og jeg lot arbeidsmannen i hus få sove lenge i dag, så vi gikk en tur ut for å prøve de nye kåpene og luene i dag tidlig. Jeg tok med såpebobler ut, noe som er kjempegøy ^^, Så ble det skift til dresser før vi lekte i sanden :) 

























Det er så utrolig gøy å bli fornøyd med noe man lager selv, jeg synes kåpene ble helt NYDELIGE og BT er så flink til å skryte av hvor flink jeg er så denne syingen gir meg virkelig en boost i hverdagen, for ikke å glemme ALLE de fine tilbakemeldingene dere kommer med. 

Ingenting er umulig, bare man tørr å prøve 

- speiltvillingmammaen - 

Tyll-Prinsesser

Da jeg var på IKEA denne uka kom jeg over en gardinpakke med tyllgardiner til den nette summen av 29,- Jeg tenkte at denne måtte jeg ta med hjem for å prøve meg på et tyllskjørt til jentene. Det har jo virkelig tatt helt av dette med tyll-skjørt om dagen, noe som ikke er rart så søtt som det er!! Jentene og jeg skal i bursdag etterpå så da passer det fint med et nytt antrekk :)

Jeg aner jo ikke hvordan man egentlig lager et tyllskjørt, så jeg lagde rett og slett min egen versjon. Denne: 













Hvis dere likte skjørtene så kan jeg legge ut fremgangsmåten senere i dag eller i morgen, si i fra om det er ønskelig :) 

Jeg fikk i hvertfall to skjørt ut av en gardinhøyde, så 15,- for et nytt skjørt må jeg vel si er innenfor. :D

Barnedrøm i oppfyllelse

Man skal søren ikke kimse av barnedrømmer, før man vet ordet av det oppfylles de en etter en. Jeg har hele mitt liv hatt en kjærlighet for tegning. Jeg har tegnet tegning på tegning, og noe av det mest verdifulle jeg har den dag i dag er den store bunken med tegningene jeg har spart på. 

Ta en liten titt på bildet under. Dette er noen tegninger fra min barnedrøm, tegninger fra jeg gikk på barneskolen. "Når jeg blir stor skal jeg bli klesdesigner" - dette var jeg helt bestemt på. Jeg skulle tegne og mamma skulle sy. 

Og plutselig 15 år senere sitter jeg her, hjemme i sofaen og tenker over hva jeg egentlig har gjort i dag. Jeg klarer ikke å forstå det helt, men jeg vet jo fakta så jeg kan jo si det høyt så mange ganger at jeg kanskje skjønner det selv til slutt. Jeg  har  faktisk  designet  min  egen  barnekolleksjon - ikke bare for meg selv på min lille symaskin. Nei, jeg har designet en kolleksjon som skal til produksjon slik at klærne mine går ut til hele Norge. JEEEEEZZZ. Det er faktisk ganske sinnsykt - rått!

Kontrakten er tegnet og hovedjobben er allerede unnagjort, så da er det vel på tide å fortelle hvem jeg har fått den store ærend av å få lov til å være gjestedesigner for. Lise som er gründeren bak det norske barnemerket VirreVapp har kjørt i gang et samarbeid med miinto.no om å få med kundene i prosessen på klærne som skal lages og det er her jeg kommer inn, jeg har mødrene med meg, jeg har muligheten til å spørre dere hvordan klær som skal bli produsert. 
Dette er virkelig nytenking bak design. En måte å gi kunden akkurat hva de er ute etter, ta en del i klærne som blir produsert og se og lære om prosessen det er å lage klær. 

Som dere allerede vet har jeg designet klærne på forhånd og dere har fått være med på å bestemme hvilke modeller dere ønsker. I dag har Lise og jeg satt oss ned med en haug av stoffer, bånd og knapper for å finne de perfekte kombinasjonene. Jeg klarer nesten ikke vente med å få de ferdigsydde prototypene i hendene så jeg kan se resultatet av plaggene mine som selvsagt har fått navn etter mine perfekte to små frøkner som er hele årsaken til at jeg startet å sy. 

Jeg er dødssliten nå, etter 5 timer intensiv jobbing med klærne, 2 timer på IKEA og 4 timer i bil. Så jeg runder av for i dag med noen bilder fra dagen. 











Vi har en vinner

Til min store glede ble mine favorittantrekk vinnerene ^^, Jeg talte opp stemmene og det er helt klart et overtall på hva som faller best i smak.

første plass havnet:

Og på andre plass havnet

Det var spesielt en kommentar som jeg satt ekstra stor pris på, fra Vanja:

Gå for buksekjolen og buksen + vest til gutten.

Føler buksekjolen er signaturen på DEG. At det er de som viser at det er Stine som er designeren, ikke noe som alle andre og designer.

Buksen og vesten, for der får du med buksene du alltid lager, og det er jo ekstra gøy når du har fått skryt på egenskapene dems. Var litt usikker på selene, men gå for de :)

Lykke til med valget, alt er fint  :) 

Jeg likte så godt denne kommentaren fordi den treffer så bra. Jeg har ikke sett noen som lager lignene buksekjoler så jeg føler helt klar at den er signaturen på mitt design, og som hun sier - buksene er det første plagget jeg sydde og jeg lager de hyppig enda, rett og slett fordi de er så behagelige og samtidig nydelige på. Dermed håper jeg virkelig at det er disse antrekkene som jeg får igjennom i morgen, jeg gleder meg så til å kikke på stoffer og finne kombinasjoner som setter krona på verket. 

Av kysene til jenter var det et klart overtall som ønsket kyse med rynkekant

Og siden det var ganske mange som ønsket kyse til gutt også, har jeg sydd en ny en nå nettopp som matcher med vesten. 

Gamle bamse ble nødt til å være prøvekanin^^, Synes denne varianten ble stilig, man kan velge å brette opp bremmen og få et gammeldags preg eller ha bremmen ut for å skjerme for solen. 

Responsen har vært strålende, så jeg vil bare si TUUUSEN takk. Jeg fatter ikke hvordan jeg fortjener å få så utrolig mange gode ord - dere er fantastiske og dere INSPIRERER!

  

Stem frem ditt favorittplagg!

God mandag alle sammen! 

I dag må dere hjelpe meg litt, for i morgen skal jeg reise avgårde for å starte den virkelige designerdrømmen. Jeg skal sette med ned med gründeren og tegne og finne stoffer. Jeg har fått lov til å designe 2 antrekk til vårkolleksjonen 2015, og har nå sydd 4 forskjellige modeller, slik at dere kan hjelpe meg til å velge hva som faller best i smak. Jeg skal også fortelle litt om hvert plagg så heng med. 

PS: GLEM ALT AV FARGER OG MØNSTER PÅ STOFF. Dette er kun modeller, stoffer skal jeg se på i morgen. :) 


 GUTT: BUKSE & VEST

På mitt tidligere innlegg hvor jeg spurte om hva som falt best i smak av klærne jeg har sydd, var det veldig mange som skrev at de likte ballongbuksene veldig godt. Det jeg liker så godt med disse buksene er egentlig alt, men det starter der at en slik bukse var det aller første barneplagget jeg sydde. Jeg hadde mamma ved min side og hun viste meg steg for steg, både hvordan jeg tegnet opp mønster og hvordan jeg skulle sy den sammen. Disse buksene er kanskje noe av det mest behagelige smårollingene kan ha på seg. Selv fysioterapautene som kikket på jentene da de var små skrøyt av hvor gode klærne var fordi de har maksimal bevegelighet, samtidig som strikken i livet og ved anklene hindrer at buksa sklir opp eller ned. 

Buksene er avangsert litt ved at de har fått lommer, og jeg har sydd en modell med seler. Seler er mega stilig på, men jeg lurer på om dere synes buksa er bedre uten? Vil selene være irriterende hvis de sklir av? For å lage selene så funksjonelle som mulig har jeg sydd inn en del med strikk, på denne måten vil selene sitte bedre på enn om de ikke hadde hatt det og krysset bak på ryggen vil også hindre at de sklir av hele tiden. Så hva synes dere? 

Som tilbehør til buksa sydde jeg en vest. Jeg fant ut da jeg satt og sydde vesten at om jeg hadde hatt gutter trur jeg de hadde bodd i vest. Jeg synes bare det er mega stilig på. Samtidig er det et tilbehør som verken hindrer barnets bevegelse eller blir i veien på noen vis. Jeg kommer også til å finne et stoff som gjør den passende til hverdag men også til et litt mer pyntet selskap. Jeg er veldig opptatt av at klærne jeg syr skal være behagelige for barna samtidig som de kan brukes til alle anledninger. 

Verdens fineste Anton til min søster <3 


 JENTE: KJOLE

Veldig mange skrev også at de ønsket seg kjolen jeg har sydd til jentene. Jeg elsker disse kjolene. De sitter veldig godt på og har en veldig fin fasong til barn. Jeg tenker også at kjole er et plagg som veldig mange ønsker å kjøpe uten om H&M, Kapphal, Kubus osv, rett og slett for å få et litt unikt plagg, kanskje til et bursdagselskap eller kanskje en fotografering. En slik kjole som dette kommer ikke til å bli brukt som hverdagsplagget, men er absolutt en veldig fin kjole å ha til selskaper i tillegg til at de pryder klesskapet eller soverommet som mange innreder slik at finklærne henger fremme som pynt. Disse kjolene som jeg har sydd til jentene er definitivt noen av plaggene som jeg kommer til å ta vare på til dem blir store - rett og slett fordi det er et nydelig plagg som også skaper minner - denne kjolen hadde dere på dere da dere fylte 1 år

Ved å ha enten en kyse eller et hårbånd til føler jeg er med på å sette kronen på verket. Det skaper en helhet og gir et veldig pent inntrykk av antrekket, så det må nesten være med ^^, 




GUTT: HAREMSBUKSE OG LUE

Dette er også en buksetype jeg elsker på smårollingene. Den skiller seg kanskje litt ut fra resten av klærne mine fordi den er litt mer nymoderne mens de andre plaggene bærer med seg en retro-stil. Buksen er sydd i bomull, men har jersey i livet og ved anklene. Jersey er samme stoff som laken kan ha, delig og mykt med god stretch. Jeg har også sydd på et ekstra stykke i mellom beina slik at passfasongen blir bedre og gir god plass til blæierumpe og sprellende bein.

Så til lua. Jeg vet ikke hvor mange som har spurt om jeg syr kysene jeg lager til jentene på bestilling, og veldig mange har også spurt om det går ann å lage slike luer i en guttemodell. Jeg gjorde et forsøk, og ja, det synes jeg helt klart at det gjør. Kysen er egentlig veldig lik den jeg har sydd til jentene, men jeg har sydd på en liten brem for å få den til å passe gutter litt bedre enn de jeg har sydd tidligere med blonder og bånd på.  




 JENTE: BUKSEKJOLE med tilbehør

Hvor henter du inspirasjonen fra? - er det mange som spør. Tja, si det? Det må nok være mine egne barn i stor grad. Hvis dere ser etter så ser dere at denne buksekjolen egentlig er veldig lik kjolen over. Kjolen ble altså produsert før denne buksa. Som jeg skrev over så elsker jeg kjolene, de er super nydelige og de sitter veldig pent på. Derfor ville jeg vidreutvikle den til et antrekk som passer bedre til hverdag slik at jeg kunne bruke plagget oftere. I tillegg ønsket jeg igjen å gjøre den så funksjonell som mulig for de små. Selv om kjole er utrolig nydelig, så er det ikke et veldig praktisk plagg, i hvertfall ikke før de kommer seg opp på to bein. Det å krabbe i en kjole er ikke lett, kjolen setter seg fast under klærne og barnet kommer seg ikke fremover. Kjolen på de enda mindre barna som for det meste ligger på ryggen, spreller kjolen så den ligger som en haug på magen, og når man har barn som må løftes til en hver tid drar man kjolen med seg opp under armene på barna. Derav ble denne buksen til. Den strammer heller ingen steder og gir maksimal bevegelighet. Man kan krabbe og herje så mye man vil uten at klesplagget havner på feil kjør. 

Denne buksenekjolen som jeg har tegnet mønster til for en liten tid tilbake er definitivt mitt favoritt plagg til jentene. DEFINITIVT - og derfor måtte jeg ta den med. Den er akkurat nok pyntet til å gå med i et selskap som til hverdags, og det er ikke et plagg jeg får mer skryt av enn når jentene stabber rundt i disse ^^, 

Så et lite spørsmål angående kysene til jenter. Jeg har veldig lyst til å ha med disse i kolleksjonen min av tre grunner. Jeg får veldig mye skryt av dem. Det er vanskelig å finne lignende i butikk. Og, jeg klarer ikke bruke andre luer på jentene etter jeg startet med disse for ett år siden, det er ingen luer som sitter bedre på hodet. De sklir aldri ned i øynene etter havner på skeiven - de sitter akkurat der de skal fordi de har en veldig god passfasong. Det var igjen mamma som lærte meg å tenge og sy slike kyser, og da jeg var liten brukte jeg det hver eneste dag jeg var utenfor døren. Det var nemlig et krav pappa hadde for han syntes vi var så søte med slike kyser på. 

Ja, spørsmålet ja:

Hva liker dere best: Kyse med rynkekant eller uten?? 


Phu, det var det hele. 
Jeg håper dere likte hva jeg hadde å vise frem til tross for at heldressen ikke ble med denne gangen. Jeg lover å ta den med om jeg en gang får designe en høstkolleksjon ^^,

Så kommer det store spørsmålet.

HVA ER DIN FAVORITT???  

Jeg blir veldig glad om du trykker på "liker-knappen" i bunn av dette innlegget om du liker klærne jeg syr som en liten tilbakemelding :)

En titt inn i mitt arbeid

Jeg jobber ganske intenst med designer prosjektet om dagen. Og tenkte jeg kunne gi dere et lite innblikk i noen av mine ideer. Ingenting er sikkert av det jeg vise nå, men siden jeg vil ha dere med i prosjektet, synes jeg det er riktig å dele noen snik titter mens jeg jobber. Jeg skal snart vise frem 4 antrekk som jeg vil at dere skal stemme over. Men inntil da, får dere se litt hva jeg har jobbet med for tiden. 









Det er jo ikke så mye dere får se akkurat i dag, og husk at stoffene ikke kommer til å bli de samme som jeg syr modeller av. 

Jeg håper det er noe dere liker? 

Gjestedesigner

Gooood kveld alle sammen.. 

Jeg klarer ikke holde meg, jeg mååå fortelle. Fordi jeg er så stolt og overveldet.
Jeg fikk en helt uventet mail for en liten tid tilbake hvor det blant annet sto:

Vi har fått en gylden mulighet til å engasjere en gjestedesigner for ett av våre største norske barne-merker. Blant en rekke kandidater har valget falt på deg. 

Du får en unik mulighet til å sette deg ned med gründeren bak merket, der du kan få erfaring innenfor designprosess og produksjon av plagg ved at du kan designe 1-2/3 egne antrekk som blir en del av vårkolleksjonen. Disse vil bli solgt på en av Norges største nettbutikker innenfor mote og barneklær, på samme måte som Jenny Skavlan for Porto Brazil. 

-----------------------------------------------------------------

Jeg holder barnemerket og butikkene hemmelige litt til. 

Men det er nemlig en ting jeg har fått lov til og som jeg har veldig lyst til, og det er å få med dere lesere på mitt design. Jeg får så mange spørsmål om jeg syr på bestilling, noe jeg dessverre ikke har kapasitet til. Men til våren får dere faktisk muligheten til å kjøpe klær av meg. Wihu, det synes jeg er gøy. Og siden dere er så fantastiske, så utrolig snille i tilbakemeldingene på klærne jeg har sydd til jentene mine ønsker jeg at dere skal være med på designet. Jeg lurer derfor på hva dere liker, hva dere kunne tenkt dere at jeg designer. Det blir selvsagt barneklær, men hva er deres favoritter? 

Jeg viser noen bilder av det jeg har sydd og håper på mange fine tilbakemeldinger på hva dere skulle ønske kom for salg. 




Jeg beklager at det er veldig lite gutteplagg i samlingen min, jeg har dessverre litt for få gutter å sy til, men jeg har planer om å lage et design til gutt også, så bare kom med ønsker til begge kjønn. Hvorfor dere ønsker akkurat det plagget og andre ting dere synes er viktig å få med - tilbehør til en komplett antrekk for eksempel. :) 

Regn = sykroken

Husker dere disse buksekjolene?

Eller disse?



Dette er en heldress, eller buksekjole som jeg liker å kalle det. De er sydd ut i fra et mønster som stoff og stil har (dette). Og det som er gøy hvis man skaffer seg noen mønster er at man kan lage veldig mange varianter bare ved å lage noen små endringer. Det har jeg gjort denne gangen. Som du kan se har jeg tatt utgangspunkt i stoff og stil sin heldress, men jeg har laget mer bein på min versjon, grunnet til at jeg ønsker å endre på beinene er fordi heldressen til stoff og stil sklir opp når jentene setter seg eller sprer beina i fra hverandre. Du kan se det på bildene over, at beina på heldressen trekker seg opp og det ser ut som er posekjole i stedet. Det er veldig søtt så ikke noe galt i det, men nå jeg ønsket å lage en litt annen versjon på bein. Armene beholdt jeg slik stoff og stil har laget dem. 

Og her er de forskjellige ferdigsydde dressene. I tillegg til å gjøre om litt på fasongen sydde jeg på et silkebånd i livet og tredde en strikk inni. Og så enkelt er det faktisk å endre på et mønster, så faktisk så er det ikke så mange mønsterene man trenger. 

Jeg måtte jo også se hvordan Olivia ble i sitt nye klesplagg, jeg trur hun ble fornøyd ;) 





- beautiful -




Min Vår & Sommer kolleksjon

God siste dag i denne uken! 



I dag tenkte jeg at jeg kunne oppsummere litt på syfronten for dere. Og med det har jeg lyst til å vise dere min kolleksjon fra vår- og sommermoten. 

Denne mnd er det nøyaktig et år siden jeg for første gang satt meg foran en symaskin for å sy et klesplagg. Jeg hadde mamma ved min side og hun viste meg hvordan jeg skulle gå frem. Mamma er utrolig flink til  å sy, selv om det har blitt lite sying de sise årene. Heldigvis har hun tatt det opp litt etter å ha fått barnebarn. Jeg husker godt hvor gøy det var å kunne bestemme hvordan ballkjole jeg ønsket meg for så å se mamma sy den da jeg var yngre. 

Grunnen til at jeg startet å sy var fordi jeg ønsket å lage noe unikt til mine to små piker, akkurat slik mammaen min har gjort til meg. Man setter veldig mye større pris på noe som er laget av kjærlighet enn noe som man har betalt for i en butikk. I tillegg var det veldig mange penger å spare på dette. Folk trur at stoff er dyrt, og jeg kan si det slik at skal jeg sy noe til meg selv så det er nesten like billig å handle klær på en billingbutikk som for eks H&M, men å sy klær til de små er veldig mye rimligere enn å handle, nettopp fordi man trenger så utrolig lite stoff og hvis man ser i butikkene så er det nesten like dyrt å kjøpe barneklær som voksenklær. 

Sygleden vokste og utviklet seg. Og her er et resultat fra vår og sommerklærne jeg har sydd i år 

Buksekjolen sydde jeg etter mønster fra Stoff og Stil (dette

Jeg hadde igjen litt rester av stoffet så jeg sydde to matchende luer til buksekjolene. Slike luer som disse er favoritt luer på sommerdager, de er ikke varme men beskytter hode og øynene for det skarpe solen. Disse har jeg lært å tegne og sy av mamma, og jeg har delt oppskrift og fremgangsmåte HER

Det er alltid kjekt med noen skift til de små så jeg sydde også luer i det lekre bomullstoffet fra Tilda. 

I vår sydde jeg to shortser i velour, jeg synes jentene er veldig søte når de har shorts med strømpebukse under. Har man et buksemønster så kan man lage veldig mange varianter, disse shortsene er et eksempel, jeg har bare forkortet beinene. Jeg viser i video hvordan jeg syr denne type short bare i bukse i DETTE innlegget, men shortsen er litt forenklet da de ikke har lommer. 

En ny variant av shorts sydd i bomull. Disse har jeg laget fremgangsmåte til HER

Jeg lagde også matchende hårbånd til. Det er kanskje det søsteste jeg vet på de små med lite hår. Og oppskriften delte jeg HER 

Så prøvde jeg meg for første gang på en selskapskjole. Disse har jeg laget etter en oppskrift fra boken "sy klær til kidsa" Jeg måtte bare tegne mønsteret litt mindre da størrelsene begynte på to år, og så gjorde jeg om festingen bak fra glidelås til trykkapplås siden jeg ikke hadde glidelås

Det var så gøy å sy selskapskjolen at jeg måtte sy to til, de nye selskapskjolene ble jentenes bursdagskjole


Fotograf: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

Et skjørt var noe jeg ikke hadde prøvd meg på tidligere, noe som heller ikke var vanskelig å sy og oppskriften delte jeg HER

Bukse med matchende genser til hver av mine to O'er ble også ferdig. Genserene kjøpte jeg på H&M og sydde på en O, buksene har jeg delt oppskrift på HER

Og mitt siste plagg for denne gang, er de to nye jumpsuitene. Disse har jeg tegnet mønster til selv, så om jeg får tid en dag skal jeg dele oppskrift med dere, men akkurat nå lover jeg ingenting :)

Jeg håper dere liker mine innslagg av hjemmesydde plagg. Jeg blir så utrolig glad når jeg får meldinger om at dere har hentet ut inspirasjon til å sy og klart å sy deres egne plagg ut i fra mine oppskrifter. 

Ha en fin fin dag!

 

Hjemmesydd Jumpsuit

I går avsluttet vi utejobbingen 19:30 for å gå inn å lage middag. Middagen var enkel, taco. BT stekte kjøttdeig, mens jeg skærte opp grønnsager, så da hadde vi middagen på kort tid. Jeg måtte en tur i stallen, så jeg fortet meg av gårde etter maten, da jeg kom hjem var det en fornøyd sjel i sofaen som hadde begynt å se på Star Wars som gikk på TV. Jeg smilte til BT og sa noe slik som: "da kan jo jeg sy litt da" "hva enn som gjør det glad, Stine" 

Jeg liker veldig godt å sitte å sy, mens BT ser på TV. Jeg sitter alltid i spisestuen og spisestuen og tvstuen er jo i samme rom. Så da har jeg litt selskap samtidig som jeg kan følge på med på TV med et halvt øye. Det er nok litt mer irriterende for BT som må høre symaskinen som en ekstra filmeffekt hele tiden, haha!

Jeg har lenge sett for meg et plagg i hodet jeg har lyst til å sy. Og endelig i går fikk jeg realisert fantasien. Jeg rakk ikke bli ferdig med mer enn en jumpsuit da det tok litt tid å tegne og tenke ut hvordan jeg skulle få det til å bli slik jeg hadde sett for meg i hodet mitt. Men jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Et slikt antrekk er noe av det herligste jeg finner på små barn. 

Jeg hadde ikke tid til å ta så mange bilder av antrekket på, jeg måtte bare se om jumpsuiten passet og da knipset jeg dette bilde av Otilie. 

Så skal jeg heller få tatt noen flere bilder når jeg har fått sydd to stykk. 

Nyt site dagen i helgen :)

Nytt hjemmesydd SETT TIL TWINSA

I går kveld regnet det veldig, så da ble det innekveld på oss i stedet for å jobbe vidre ute. Det er litt mye fotball på TV om dagen for min del, så da var det veldig deilig at stoffene jeg kjøpte tidligere på dagen var ferdig vasket og tørket. Jeg satt en stund å tenkte hva jeg skulle bruke de forskjellige stoffene til, og fikk startet på et sett hver til jentene. Jeg kjøpte to off-white gensere på H&M som jeg hadde planer om å bruke sammen med to av stoffene. Og slik ble resultatet 

To like antrekk i forskjellige farger - det er akkurat hva jeg liker best å kle jentene mine i. Genserene fikk hver sin O på seg for Otilie og Olivia. De strøk jeg på med vliselin før jeg sydde en sikksakksøm langs kantene. 

Jeg har tidligere delt mønster HER, og fremgangsmåte HER på slike bukser. Disse buksene er de perfekte sommerbuksene laget av lett bomull. De er veldig gode å ha på for de små da de har stikk oppe og nede slik at buksen henger der den skal. Resten av buksen er veldig romslig og behagelig, noe som passer fint til de små som er over alle huger i alle vinkler og fasonger.

Hvordan man lager slufser slik som disse finner dere i DETTE innlegget





Mønster KJOLE

DEL 1 / MØNSTER

Da var det kjolen sin tur til å entre bloggen. Men før vi kan starte med å sy, må vi først ha ett mønster. Og den eneste måten jeg får delt det med dere er å finne en måte jeg kan vise dere hvordan man kan tegne selv. Jeg prøvde å finne mønster på en kjole som kunne ligne, men det var uten hell, så derfor må dere som vil lage kjole tegne opp mønster så godt dere klarer. Jeg trur det skal gå ganske greit. 

Finn frem matpapir på rull, en body i den størrelsen du skal sy kjolen i, penn og saks. 

BRYSTSTYKKE:

 1. Klipp av en bit matpapir-bit som dekker hele bredden på bodyen din. Strek opp en midtlinje som du legger bodyens midt over.
 2. Litt på utsiden av bodyen lager du en strek hvor skulderen er, og en strek som er 4-6 cm lang fra armhulen og ned. 
 3. Fjern bodyen og lag buede linjer fra skulderen, og en rett linje i bunn slik som bilde nr 3 over viser. 
  Brett langs midtlinjen og klipp ut.  

RYGGSTYKKE

 1. Legg en ny bit matpapir over bryststykket du akkurat er ferdig med. Du kan lett se strekene dine igjennom matpapiret, så tegn over strekene slik som det første bildet over viser. 
 2. Der du streket opp midtlinjen på bryststykket lager du nå en strek, og siden vi ønsker en mindre utringning i nakken enn i halsen, følger du buen bare i starten ved skulderen og drar den rett ut til den treffer midtlinjen.
 3. Siden vi skal ha på trykk-knapper må vi ha litt ekstra stoff. Den ene siden skal være en cm lengre enn midten på kjolen bak og den andre siden skal være to cm lengre enn midten. Dette tegner du opp slik som bildet nr 3 viser. Når du klipper ut stoff etterpå kan du bare brette inn den ene cm slik at den ene siden av ryggen får ett litt smalere ryggstykke enn den andre. 

BAKSIDE SKJØRT

 1. Finn frem nytt matpapir, her må du nok legge over hverandre for å få bredde i skjørtet. Finn frem ryggstykket ditt igjen. Marker to kryss i endene på ryggstykket (altså helt på siden, og ved midtlinjen - ikke ta med det ekstra stykket vi har teget på for trykk-knapper. 
 2. Lag en svak bue i mellom kryssene dine, så skrår du ut to linjer fra hvert kryss nedover, jo mer de skrår jo videre blir skjørtet. Lengden kan du velge selv, men husk at det går vekk 3-4 cm på lengden til søm.
 3. På skjørtet skal du også tegne på ett ekstra stykke til trykk-knappefeste. Den ene delen tegner du to cm lengre, og den andre skal være 4cm lengre. Hvor langt ned på skjørtet du tegner den er ikke veldig viktig, men du bør få plass til ett par trykk-knapper  med litt mellomrom. Så alt fra 10-15 cm er passe. 
  Denne skjørtedelen er 1/4 av skørtet.  

FREMSIDE SKJØRT

 1.  Finn frem siste del med bakepapir. Denne delen må dekke over bakside skjørt og ha litt ekstra plass ved midtsiden (der hvor den ekstra biten er tegnet på). Først tegner du etter hele baksiden (uten stykket til trykk-knapper). Venstre side skal bli midt på skjørtet foran og høyre side blir sømmen på siden av skjørtet.
 2. Siden vi skal ha folder foran på skjørtet må vi legge til litt stoff. Gå derfor til hjørnet øverst til venstre, marker det hjørnet med en annen farge gjerne (du skal klippe hakk i stoffet på det punktet). Tenk deg at du fortsetter den buede linjen i toppen av skjørtet på venstre side, og marker en strek 2,5 cm ut fra skjørtet i samme farge som du akkurat markerte hjørtet (her skal det også et hakk i stoffet). Så måler du deg enda 2,5 cm ut. 
 3. Gjør det samme i bunn - 5 cm ut fra venstre hjørnet i bunn, følg buen din. Og strek opp slik at frontstykket blir 5 cm bredere enn bakstykket.

KLIPP UT STOFF  (bilde i bunn til høyre over) 

 • Brett stoffet ditt dobbelt, når du skal klippe ut frontstykket ditt legger du frontstykket med midtsiden mot brettekantet. Når du klipper ut stoffet som da ligger brettet får du hele stykket i ett (altså blir det dobbelt så stort som det du tegnet.) På den måten ungår vi å få en søm foran på kjolen. Husk å lage hakk på de to punktene beskrevet over som gjerne hadde en annen farge. Bare klipp to hakk ned i stoffet (ikke mer enn 0,5cm) Når du åpner skjørtet skal du ha 4 hakk mot midten. 
 • Bakstykket skjørt gjør du på samme måten, legger stoffet og klipper, men her klipper du hele veien rundt slik at det blir to separerte deler. 
 • Bryststykket samme som bakstykke skjørt. Legg stoffet dobbelt og klipp ut, slik at du får to deler. 
 • Ryggstykket legger du først på det doble stoffet ditt og klipper som det er, da får du to like deler som passer på hverandre slik at du får rettet på stoffet ut på begge sider) Den andre siden bretter du inn den ene cm på mønsteret til trykk-knapper, legger stykker på dobbelt stoff og klipper ut slik at du nå får to deler som passer på hverandre, men som er litt smalere enn det andre ryggstykket du klipte ut. 

STOFFTIPS:

 • Til denne kjolen anbefaler jeg dere til å bruke 100% bomull første gang. Det er det letteste å sy med. 
 • Hvor mye avhenger litt av hvor stort skjørtet blir, men for å gi en ca pinn så trenger jeg 1 m stoff (som er 120 bredt) til en kjole i størrelse 86. 
 • Jeg handler stoff på stoff&stil, panduro og quiltefryd
 • Dette stoffet er fra Quiltefryd - en butikk med det største utvalget av bomullsstoffer

Lykke til ! 

 

Hjemmesydd KJOLE til ei lita prinsesse

I går kveld satt jeg meg ned i stuen og tegnet opp kjolemønster i de minste størrelsene. Vi hadde så klart på melodigrandprix i bakgrunnen, det må man jo få med seg uansett hvor fantastisk dårlige sanger som er med. Jeg fant frem litt stoff og klarte ikke la syingen vente for å lage kjoler må være det gøyeste jeg syr.

Denne kjolen med hårbånd til skal være en gave til ei nydelig lita jente :) 



Stoffene er fra panduro, og det blomstrete stoffet er fra Tilda serien, jeg ELSKER Tidla-stoffene, de er så ufattelig lekkre og i tillegg er de Norskdesignet fra ei dame i Vestfold, her jeg bor. 

Hva synes dere om kjolen? 

 

Hjemmesydd BarneSKJØRT

GOD FREDAG! Nå er det helg igjen, ukene går så fort! 
I dag fant jeg frem symaskinen min, fikk så lyst til å sy et skjørt til O2, det er noe de ikke har. Jeg har rukket å sy et, og da syntes jeg at jeg fortjente en liten kaffepause med litt blogging. Det er jo tross alt fredag. Jeg tenkte at jeg skulle være så grei å dele oppskrift med dere denne gangen, jeg har veldig lyst til å gjøre det for hvert plagg jeg syr, men det tar så syykt lang tid, og med tre 1 åringer i hus har jeg ikke så mye tid til overs lenger.

Dette skjørtet er enkelt å klare å tegne et mønster til selv, om man vet sånn ca hvordan det skal se ut. I mellomtiden kan jeg friste med bilder av det ene ferdige skjørte. Jeg har fått lov av moren til Sophia å vise et par bilder av S på bloggen i dag. For Sophia og jeg har hatt skikkelig alenetid. S tok en liten tjuvstart på dagluren da hun sovnet ved matbordet i halv 11-tiden, jeg hadde ikke hjerte til annet enn å løfte henne over til lekegrinden og legge et pledd over henne, så da jeg la O2 kl 12, våknet S og siden har vi kost oss inne med musikk, leker og sying. Jeg måtte jo se om skjøret passet underveis siden jeg syr fra hodet og egen tegning. Så da fikk S være min lille prøvekanin. Om dere vil se mer til denne vakre jenta så skriver moren, Charlotte en fantastisk søt blogg HER

Dette skjørtet er ganske likt som det skjørtet jeg har sydd til meg selv som så veldig mange ønsker seg fremgangsmåte på. Med fremgangmåte på dette skjørtet burde dere klare og gjøre om størrelsen til en voksensize :D Kommer tilbake til det i innlegget med fremgangmetoden. 


Foran


Detaljer foran


Passet perfekt til Otilie også, som er veldig opptatt av å kose med bamsene sine om dagen ^^,


Bak


Detaljer bak


Og til slutt enda et nydelg bilde av Sophia

 God HELG!

HJEMMESYDD SKJØRT til meg !

Jeg er en av de 100 000 som leser bloggen til Fotballfrue daglig, og for en liten stund siden la hun ut et antrekkinnlegg hvor jeg falt PLADASK for skjørtet.  Må bare låne et bilde og vise:

Se gjerne hele antrekksinnlegget til Fotballfrue HER

Jeg synes bare at det er så lekkert og stilfullt, så i går kveld bestemte jeg meg for å prøve å sy et skjørt med inspirasjon fra dette skjørtet i et Tildastoff jeg hadde ligende. Jeg har aldri i mitt liv sydd et skjørt, så jeg var rimelig spent på hvordan dette skulle ta i vei, men jeg tegnet opp mønster og prøvde meg frem. Rynkene i skjørtet mitt ble ikke like store, men jeg kan si at jeg gleder meg til å bruke dette til sommeren og aller først i bursdagen til jentene som er nå på søndag :)

Ps: her får dere en liten snikpik på hvordan soverommet til jentene ser ut for øyeblikket, har ikke gulvet blitt lekkert? Det mangler et par strøk lakk og så klart lister :)



Hva synes dere? Om mange nok ønsker kan jeg vise hvordan dere kan sy dette selv, men det veldig mye jobb å lage mønster og fremgangsmåte, så da må det være litt fler enn et titalls av dere :)

Ha en fin dag! 

NEW DRESS (made by me)

God morgen godtfolk! I dag tar jeg frokosten i sofaen foran dataen, Olivia og Sophia leker på gulvet ved siden av meg, og Otilie sover i vogna alt. Hun er ikke helt i form så hun har har vært våken mye i natt. Så lille jenta seilet om da hun fikk slappe seg litt i vogna.

Jeg sydde også en ny kjole i går, tenkte jeg skulle lage to kjoler til bursdagen til jentene, så da blir det enten denne eller den forrige blå og beige jeg sydde som blir bursdagskjolen :)







Kjolen er sydd med stoff fra Panduro

Hvilke kjole synes dere jentene skal ha på seg på bursdagen, denne eller den blå (HER) ??

Sy en praktisk SMEKKE SELV!

Da var det pluselig "megtid" igjen, og det alle beste jeg vet er å sette meg foran macen med en STOR kopp kaffe latte med caramell og litt kanelstrø på toppen. I dag har jeg startet min første dag som dagmamma og tenkte noen ville høre hvordan det har gått. Jeg har tenkt til å vise frem en smekke jeg har rukket å sy i dag morges så det sier vel kanskje sitt om hvordan det har gått. Vi startet dagen med litt frokost på kjøkkenet og turet inn i stuen og fyret i peisen så det ble skulle bli et godt og varmt krabb-langs-gulvet-føre ;) Otilie og Olivia hadde veldig masse de måtte vise til Sophia, så de holdt det gående med pludring og latter i to timer. Frem og tilbake i mellom beina mine, utrolig koselig. Så satt vi på et teppe og sang litt sanger før alle tre fikk litt mat igjen og halv tolv sloknet de alle tre ute i vognene mens jeg pakket de inn. 

Så tilbake til overskriften. Jeg har tidligere spurt dere om tips til aktiviteter sammen med barna, jeg er som dere skjønner veldig glad i hobbyer som er krative. Men til det trengs det noen skikkelig smekker slik at klærne ikke blir ødelagte når vi etterhvert skal finne frem farger og maling. Derfor bestemte jeg meg for å sy tre smekker til alle jentene mine, ja Sophia blir jo også litt min når hun er sammen med oss for det skal ikke være noen forskjellsbehandling :)

Her har dere den ferdige smekken:

Og den er enkel å lage for dere som vil prøve dere. 
For å lage en slik smekke trenger du litt bomullstoff til armer og bakdel, selve smekkestoffet er laget av voksduk, det er vanntett og veldig lett å vaske griserier av. Litt strikk til armene, kantbånd og litt borrelås eller trykkapper til å feste smekken med bak på ryggen. 

Så skal jeg vise dere hvordan delene skal klippes ut. Først klipper du ut en smekke, i den størrelse og form du ønsker. Armene ser ut som stoffbiten til venstre, det er viktig å få med den lille buen for å få et fint snitt. Den må være så bred at det blir god plass til armen, om du er usikker på hvor bred den må være ta utgangspunkt i en genser etter boddy og gjør den gjerne litt større slik at den er litt romslig på. 

Bakdelene tegner du ved at du følger ytterkantene av smekken og tegner er bue rundt slik du ser under, den må være lengre enn til midten av smekken for at den skal kunne overlappes til feste. Den må også være litt lengre ned enn det armen rekker om du legger armen inntil slik du ser på bildet over. Lille Sophia lurte på hva jeg drev med. 



Når disse delene er klipt er det bare å sy i vei. Sy sammen skuldrene på fremdelen og bakdelene rette mot rette og sy på kantbåndet. 

Jeg har brukt en tvillingnål til å sy fast kantbåndet. Da får man to parallelle sømmer som blir veldig pent. Det er ikke nødvendig om man ikke har en slik. (kan brukes på alle symaskiner)

Armene sys enkelt ved å brette inn bunn (den tynne delen hvor hånden skal ut) to ganger og sy to sømmer med plass til en strikk i mellom. Da blir enden på stoffet gjemt slik at stoffet ikke rakner. 
Tre inn strikket med en sikkerhetsnål og stram strikket til ønsket lengde, legg stoffet dobbelt rette mot lette og sy sammen slik at du får ermet.

Så kommer den vanskeligste biten. Legg ermet mot smekkedelen akkurat slik ermet er lagt på det øverste stoffbildet. Merk av i bunn (under armen) og sy fast bakdelen med smekka fra merket og ned til bakdelen slutter (rette mot rette). Ermet tres inn fra retten slik du ser på bildet under. Ermet er da med retten ut, også trer du den inn i armhullet, legg sømmen på ermet mot sømmen i bunn på smekka, altså det som blir under armen. Sy delene fast med hverandre ved at du syr på innsiden slik jeg gjør. Tilpass arm med smekke hele veien rundt. 

Til slutt syr du på en brettekant rundt smekkedelen og fester på en borrelås eller trykkapper bak. 






SELSKAPSKJOLE made by me!

Nå har jeg fått skikkelig syhekta igjen! Haha, klarer ikke stoppe... Har ikke vært på en stoffbutikk siden før jul, men jeg har to esker med restestoff så i går fant jeg litt til jeg kunne sy noe ut av. Et blåprikkete stoff som jeg har sydd gutte-uglebukser av og samme stoff i beige som jeg brukte da jeg skulle sy et antrekk til babyen i magen til søster. Sydde en sparkebukse før vi viste kjønnet så da valgte jeg en nøytral farge. I tillegg hadde jeg litt ensvarget hvitt bomullstoff som jeg kunne bruke. 

Spurte i sist innlegg om det var noen ønsker til hva jeg kunne sy, mange ønsket seg kjole, så da måtte jeg selsagt prøve på det. 



Jeg tok utgangspunkt i et kjolemønster jeg har, men måtte endre det litt siden det var i større størrelse også endret jeg ryggen slik at jeg kunne få på trykknapper i stedet for glidelås som jeg ikke hadde. Kjolen er sydd i bomullstoff og er foret i bryststykket:) Har bare blitt ferdig med en så langt, så må nok tilbake til symaskinen å sy en til senere i dag ^^, 

Kjoledetaljer



Jeg får masse god tilbakemelding på at jeg sender ut inspirasjon når jeg syr klær selv, og det er spesielt moro å se at folk som aldri har sydd før prøver seg på et av plaggene jeg har delt med dere. Det er nemlig slik at alle kan sy bare man vil. Jeg hadde aldri sydd et plagg før jeg fikk tvillinger. Sydde min første bukse sammen med mamma sommeren som var. Og for hvert plagg som er blitt sydd har jeg blitt flinkerer og flinkere. Så det er ikke for sent for noen av dere. Øvelse gjør mester ;)

Det er så mange gode grunner for å sy litt til barna dine. Det er billigere, det er gøy å kle på barna i egensydde klær og barnet ditt vil ha et godt minne å ta med seg til sitt barn om du pakker ned plaggene i "skattekista" til barnet ditt. - For å nevne noen 

Hva synes dere om kjolen? 

Hjemmesydd VÅROUTFIT

Rotet rundt i stoffrestene mine i går igjen, og fant frem noen biter av litt forskjellige farger jeg kunne lage noe ut av. 

Det ble nok en shorts med hårbånd til. Synes det er så utrolig søtt med short på utsiden av strømpebukse og body på de små. Også er det så vårlig og det er deilig. Stoffet i shortsen er sydd i velour som er litt godt og varmt og veldig mykt . Hårbåndene er de enkelste hårbåndene som kan lages, jeg har bare sydd sammen en strikk og festet en hjemmelaget slufsa på sømmen til skjøten :) Detaljer er viktig og det er detaljene som gjør plaggene, så her fant jeg frem noen biter fra et blomstrete stoff og lagde liksom-lommer på stumpen og slufser til shorts og hårbånd. 



Det ser ut til at Prinsessene er fornøyde med sine nye outfit's :D

Hva synes dere? 

Er det kanskje noen som har et ønske til hva neste syprosjekt kan bli ?

 

Hjemmesydd vårlue

Flere enn meg som blir deprimert av været om dagen? Her har det regnet i 2 mnd i strekk når og det er så vidt vi har fått sett snurten av solen. Har ikke vært helt i form de siste dagene, så derfor fant jeg frem symaskinen så jeg kunne gjøre noe uten og egentlig gjøre noe. Fant ut at jeg ville bruke litt restestoff til noe fornufting og i tillegg få litt vårinspirasjon. Derfor sydde jeg nye luer til jentene som de kan bruke når solen titter frem.

 

Lignende luer brukte jeg i hele fjord og jeg var så glad i dem, de sitter så godt på hodet uten at de ramler ned i øynene eller havner helt på skeiven. Og igjen, det er jo så moro med det som er hjemmelaget. Jeg har tegnet mønster selv og sydd så klart, så om dere ønsker deler jeg gjerne med dere både mønster og fremgangsmåte. Jeg lurer bare på om dere vil ha det i et bildeinnlegg eller en film ??

Det er virkelig ikke vanskelig å sy disse, så det får alle til. Utenfor har jeg brukt bumullstoff og foret inni har jeg klipt ut fra en kose/gulpeklut. Vi har hatt skikkelig gulpebabyer så vi har sikkert 100 gulpekluter, nå har vi ikke lengre bruk for så mange, så i stedet for å kaste de bruker jeg de til noe fornuftig. Gulpeklutene er jo også så utrolig gode å myke etter x-antall omganger i vaskemaskinen og tørketrommel, derfor er de veldig fine å bruke mot huden som för.



Bomullstoff koster rundt 70,- (+ / -) meteren, for å sy en slik lue trenger du ikke mer enn 25 cm med stoff fra en rull og da kommer det på under 20,-
Bruk en gulpeklut om du har det til för ellers kan du bruke samme eller et ensfarget bomullstoff inni. Ensfargede bomullstoff er veldig billig.
I tillegg trenger man en snor og en sikkerhetsnål til å tre snoren med og det er det. (uten om tråd og en symaskin) 




Si i fra om du ønsker deg oppskrift på en slik lue og om du ønsker det i et bildeinnlegg eller i en film :) 

Ha en fin dag <3



Budrunde (over)


Flere har savnet syinnlegg i det siste, og grunnen til at jeg nesten ikke var sydd noe som helst den siste tiden er fordi overlock-maskina mi er på tur, litt syk stakkar :( Er jo egentlig litt dårlig siden jeg har vanlig symaskin som jeg kunne brukt, men når man er blitt bortskjemt med en overlock er det plutselig veldig nedtur å bruke en symaskin fordi det tar så veldig mye lengre tid, og da har motivasjonen falt litt også. Jeg gleder meg veldig til overlocken er friskmeldt igjen, da skal jeg sy og sy og sy :D 

Jeg får veldig mange spørsmål om jeg tar i mot bestillinger, noe jeg ikke har tid til desverre. Gjorde det en liten periode før jeg begynte å blogge, jeg tenkte kanskje jeg kom til å få inn 3-4 bestillinger for den tid hadde jeg heller ikke så mange følgere på IG (speiltvillingene) og det var jo de som tok bestillinger av meg. Må si jeg ble helt overveldret av hvor mange bestillinger som strømmet inn, det ble så mange at jeg måtte slutte da jeg følte jeg fikk meg en fulltidsjobb når jeg egentlig skulle være hjemme å kose meg med de små ^^, 


Heldressene jeg syr har vært et av plaggene med mest popularitet blant følgere og senere lesere på bloggen. Det er ikke rart, et mer praktisk plagg trur jeg ikke finnes. Jentene har nærmest sagt bodd i dressene siden den første jeg lagde til dem. Vi bruker de HELE tiden. Haha. Når de er ute å sover i vogna trer jeg dressene på utsiden av klærne, da holder de en perfekt temperatur i vognen med dyne/vognpose rundt seg. Når vi skal ut på biltur holder dressen dem perfekt varme, trer den igjen på utsiden av klærne og rett i bilstolen, den er ikke så tykk at det blir utrygt som det fort kan bli med for tykke dresser og jakker under belte. Vi har til og med hatt en periode hvor jentene sov med heldressene utenpå pyjamasen om natten. Det var vår reddene engel for nattessøvnen. Som sikkert mange allerede vet har jentene vært veldig tullete på kveldene, de har sovnet når vi har lagt dem, men våknet en time etter å vært umulig å få til å fortsette å sove. Jeg fikk et tips om å bruke ullfrotté pyjamaser da det holdt dem varme selv om de snudde seg ut av dynene, syntes det ble for dyrt å kjøpe så tenkte jeg skulle sy det selv, men fikk aldri somlet meg til å kjøpe stoff før jeg prøvde å legge de med dressene på utsiden av pyjamasen. Vips så sov de fra 19-8:30. Så ja, de bor nærmest sagt i dressene sine, som passer perfekt til høst, vinter og vår ^^, 

De lilla dressene er blitt for små til snuppene, derfor selger jeg de om det er av interesse. Dressene er sydd i str 68. Jeg selger de separat eller sammen etter ønske fra dere. Og jeg tenkte å gjøre det litt morsomt med å lage en liten budrunde på dressene: Budrunden starter på 1,- dressen, budrunden skjer i kommentarfeltet om du vil være med. Sannsynligheten for at naboungen har en lik er vel omtrent lik null, så er du heldig kan du få kjøpt en eller to helt unike dresser til ditt/dine barn.

Skriv:
En dress   - (din pris)  /eller
To dresser - (din pris)

Budrunden er over kl 20 I KVELD! (BUDRUNDEN ER OVER!) 

GRATULERER Malin Tanita - skribenten av barnelatter.blogg.no - du vant budrunden ^^, 

 

Lykke til !

Se min kjole, den er søt som sukker


 

Hei igjen :) 

Da er det klart for å vise frem kjolen jeg har sydd. Var litt treg med å få tatt bilder, så lyset ble ikke tipp topp, men var veldig deilig å ha en venninne til å hjelpe meg med litt bilder til en forskjell fra og skulle styre med selvutløseren alene ^^, Har hatt en koselig dag med venninne, babykos og hundekos. Kan det bli bedre? Olivia har skikkelig øyebetennelse stakkar, heldigvis virker det ikke som det plager henne noe særlig, men jeg synes jo litt synd på henne. Får inn en del kommentarer på litt oppdateringer om det ene og det andre, blandt annet trening, jentenes søvn og jentenes scrapbook. Tenkte jeg kunne skrive et oppdaterende innlegg  her i morgen. 

Jeg er brøyteenke i kveld igjen, såå kjedelig, men jeg får i hvertfall tid til å være litt produktiv når BT jobber, og kanskje er jeg så heldig at han ringer i kveld også bare for å snakke litt. Det er det beste jeg vet <3 

Tilbake til kjolen, vi lo godt av bildene som ble tatt, jeg skjønner hvorfor jeg ikke er model, men men. Jeg får frem poenget, var jo kjolen jeg skulle vise så da får dere bare overleve en hverdagslig meg uten så mye dill og dall !



Nå, liker dere fremdeles kjolen min? Kanskje jeg skal sy makne til jentene ^^, 


Følg SPEILTVILLINGENE på facebook HER

 

Hjemmesydd kjole til meg


 

I går kveld var jeg brøyteenke igjen, det har sluttet å snø, men nå er det mye snø som ligger på trange plasser så i går halv 8 dro BT ut for å kjøre vekk snø. Jeg var ikke i TV-humør så jeg lot den være av og
dro frem stoffene mine i stedet. Jeg tenkte egentlig jeg skulle lage noe til jentene, men viste ikke hva. Plutselig ombestemte jeg meg og begynte på en kjole til meg selv i stedet. Jaja, jeg hadde jo bare stoffer som egentlig skal være til snuppene. Hihi, så jeg blir nok veldig sukkersøt i denne kjolen. 

Planen min var å legge frem steg for steg hvordan jeg sydde kjolen, se så bra det startet:

Jeg tok malen til overdelen fra en topp jeg har. 

Så skulle jeg vise hvordan jeg skulle få til skjøret på kjolen 


Men plutselig så begynte jeg å plundre litt og før jeg viste ordet av det viste jeg ikke selv hva jeg hadde gjort så da ble vanskelig å vise frem. Var min første kjole og jeg har laget den på frihånd så når jeg får litt mer trening skal jeg heller vise dere hvordan jeg gjør det. 

Så neste bilde ser slik ut, kanskje et lite hopp fra malen ^^, 


 

Så til det ferdige resultatet, hva synes dere ?  





jeg skal se om jeg får lagt ut bilder hvor jeg har på meg kjolen senere i dag, men nå skal jeg i dusjen før jeg skal hente venninnen min for litt skravletid og hundekos da hun skal ha med valpen sin. 

Ses senere:)


Følg SPEILTVILLINGENE på facebook HER 

 

VÅRGARDEROBE - Blusebukse


 

Kanskje er det litt tidlig, siden det snør som bare det ute i dag, og BT ble ringt fordi han må brøyte i natt, men hvis man tar en titt i butikkene er jeg ikke tidelig ute, der er vårmoten i full anmars. Derfor bare måtte jeg sy et plagg til jentene som lokker frem tanker om varmere tider. Den kan så klart brukes vinterhalvåret også, med en ullstrømpis og ullbody under. Antrekket er sydd litt stort, noe som passer perfekt siden den da varer mye lengre og forhåpentligvis så kan de bruke den når det blir varmene i lufta og mindre snø på bakken. 

Blusebuksa kommer til å bli enda søtere den dagen de begynner å gå slik at man ser antrekket i sin helhet og ikke som en "krøll" når de sitter. Hihi

 

Otilie og Olivia, våre vakre modellene viser frem hvor fine de er i sine nye klær ^^, Mange av dere begynner å bli flinke til å se hvem som er hvem nå, ser dere hvem som er Otilie og hvem som er Olivia i dag da? 






Jeg kjøpte mønsteret til denne blusebuksa hos stoff&stil. Det er veldig mange som lar seg inspirere av at jeg syr og oppfordrer dere til å prøve dere. Derfor tenkte jeg at jeg kunne finne et mønster på stoff&stil som både er søtt og som har vanskelighetsgrad - ENKEL. Mønsteret koster 35,- så om du vil prøve å sy, men trenger et mønter med oppskrift kan denne være et alternativ ? :) 

Du finner mønsteret HER 

Jeg har lagt på en liten detalj, sydd på en strikk på innsiden foran slik at jeg har fått en rynket effekt og sydd på slufsa som jeg har laget. De er kjempeenkle å lage - se hvordan HER.  Blusebuksene mine er sydd  i 100 % bomull.

Hva synes dere? Husk jeg blir veldig glad for kommentarene deres <3
 


Pappakos som ga mamma tårer i øynene <3 Vakreste jeg ser da vet dere ^^,


Følg SPEILTVILLINGENE på facebook HER

 

Twinsa i nye heldresser


 

Jeg tenkte jeg bare skulle vise dere de ferdige heldressene til snuppene før jeg tar helg. Fikk sydd nr to i dag mens jentene lekte på gulvet ved siden av meg og under meg. De er over alle hauger nå og det gøyste i verden er å krabbe bort til blomstepotta som står på gulvet å få tak i noe jord oppi den :P 
Jeg skal love dere at det ikke er like lett å få blinkskudd når man skal prøve å ta bilder av to babyer på samme tid. Men bilder er det, og nusselig er de. ^^,













Det er  veldig mange som spør om jeg tar i mot bestillinger, og da må jeg svare desverre. Så lenge jeg er i mammapermisjon har jeg ingen ønsker om å bruke tid på så mye annet enn å tilbringe den med de aller beste i verden, Otilie & Olivia  <3

Det er også grunnen til at jeg har lagt ut oppskrift på hvordan du kan sy en heldress selv, du finner syoppskrifter under kategori: SYOPPSKRIFTER

HA EN FORTREFFELIG HELG ALLE SAMMEN. 



Legg gjerne igjen en kommentar om hva du synes om heldressen :)

 

Heldress med million-dolla-stoffet


 

God morgen :D <3

I går kveld måtte BT ut å brøyte -_- Jeg får jo ikke sove uten han lengre, så derfor satt jeg med ned foran symaskina mi med et nytt prosjekt. Egentlig har jeg jo sydd mange heldresser opp igjennom, men det er en grunn til at jeg fortsetter å sy de. Jentene vokser og vokser, så klærne blir for små på null komma niks. Jeg forguder heldressene, de er så geniale å trekke på utsiden av klærne når vi skal ut å kjøre bil. Nå er det litt kaldt å ligge med disse i vogna, men når det springer mot våren og det bikker på plussgradene igjen bruker jeg disse alltid i vogna også utenpå klærne. Så allsidige, varme, mye og ikke minst veldig søte ^^, 

Heldressen jeg sydde i går, eller skal jeg kalle det i natt, fikk en ny vri. Million-dollar-stoffet, et nyydelig fuskepelsstoff rundt hetten. Jeg gleder meg til å prøve den på. Har enda bare rukket å sy en så jeg får vise hvordan de er på når jeg har laget to :) 



Hva synes dere om det nye heldressen til jentene? 

 

Hjemmelaget besøksgave.


 

Wee, jeg gleder meg til i morgen for da får jeg besøk av en liten herremann som er en uke eldre enn jentene mine og født i samme prematuruke. Vi bodde tre uker på sykehuset med denne herlige familien, og det er ikke tvil om at disse menneskene gjorde oppholdet vårt der inne til mange gode minner med mye latter. Fru Hamlet er ei dame utenom det vanlige, med en latter du blir glad av og hun deler gjerne mange gode og kloke ord! Tiden flyr så alt for fort så nå har vi ikke fått sett hverandre siden sommeren. :O 

Lille herremann M er også noe for seg selv. Født nesten to mnd før tiden har han motbevist alle påstander om at premature henger etter normale barn, altså at man ikke kan regne de for eldre enn den terminbestemte datoen. Nå er M 9 mnd og han nærmest løper rundt etter gåtrilla si, helt utrolig, 7 mnd fra termindato og han går. Så kult, twinsa har så vidt skjønt hvordan de skal komme seg fremover i krabbende stilling ^^,

Jeg har i det siste hatt litt syabstinenser. Overlocken min har gått rett vest, så den må til reparasjon :( Men i dag fant jeg frem symaskinen og sydde en liten besøksgave til M. Ballongbuksene må jeg uansett sy nesten alle sømmene med vanlig symaskin, så da fikk jeg kost meg litt igjen ^^, 

Dette ble resultatet av litt håndarbeid mens BT lagde lasagne.







En perfekt liten besøksgave til under 50,- og gjort på en time. 

Om du har lyst til å prøve å sy noe, men ikke vet helt hva eller om du klarer det - anbefaler jeg deg å prøve og sy en slik bukse. Det må være det enkleste klesplagget å sy, du finner ikke like bukser i butikken, og buksene er så utrolig behagelige for babyene. Opptimal bevegelsesfrihet uten at buksa sklir av som jeg ofte synes skjer på de aller minste spesielt om det ikke har strikk eller ribb rundt anklene. 

Jeg har også delt mønster og fremgangsmåte på bloggen så alt du trenger er litt stoff og strikk, utenom tråd, saks og symaskin ^^, 

Anbefaler å sy disse buksene i 100% bomull, det er kjempelett å sy i fordi det ikke drar seg. For å finne ut hvor mye stoff du trenger, tegn mønsteret i ønsket størrelse og mål fra bunn av beina og opp til øverst på buksa, legg på 5 cm og du har svaret. 

MØNSTER FINNER DU HER

FREMGANGSMÅTE FINNER DU HER

HER er det stoffet jeg har sydd buksa av 

Andre fine stoffalternativer:
Kjempekult GULT -  Nydelig GAMMELROSA - prikket NØYTRALprikket BRUN (samme som uglebuksene til twinsa)


 

Hva synes dere om bartestumpebuksa? :)

 

GravidBukse My Design

 

 

GOD DAG ALLE <3 
I dag har jeg og jentene fått sove leenge, mannen i hus sto opp 9 og fyra og lagde kaffe til vi sto opp over 10 ^^, Juletiden er såå hyggelig, men det er utrolig hvor sliten man blir av å ha planer morgen til kveld hver dag. Jentene var så slitene i går, de som nester aldri gråter var skikkelig sutrete og da de fikk kveldsmat kl 19 var det så vidt vi fikk i de mat fordi de bare gråt og var slitene, jetene sovnet det sekundet de traff hodeputa.  Alle rutiner blir snudd på hode, men slik må det jo bare bli. Små barn må jo rette seg etter foreldrene, også må foreldrene gjøre alt en kan for at det funker selv om det ikke blir like bra som de gode rutinene. Vi kan jo ikke isolere oss helt heller. I dag skal jentene få være hjemme stort sett hele dagen heldigvis, så får vi håpe de får hentet seg litt inn igjen. 
Olivia har blitt skikkelig hes i stemmen sin også så hun våknet igjen kl 21 helt hysterisk i går. Jeg var ikke hjemme for jeg var i bursdag hos min venninne, så hun fikk være nede å kose med BT etter han hadde prøvd alle forsøk på å roe henne på rommet uten hell. Jeg har lest litt igjennom urtemedisinen min og fant ut at i dag skal jeg gi snuppa timian og hvitløk i middagsretten. Det er to urter som er veldig gode for sår hals, hoste og forkjølelse, samtidig som jeg allerede har det på kjøkkenet :)  

Må nesten bare fortelle dette:
I går var vi på middag hos svigers og besteforelseldrene til BT var der. Under maten ble vi sittende å høre på så mange historier fra bestefaren til BT på 85 år. Han er nemlig enegget tvilling, så dere kan kanskje skjønne at jeg syntes det var helt utrolig moro å høre på alle historiene om at de hadde lurt folk som trudde de var samme person og at folk snudde seg etter de og lurte på om de hadde sett dobbelt. Det som er helt spesielt er at han var en av 8 søsken, og de 8 ble født innen 6,5 år! Haha, hvordan er det mulig? Jo, oldemoren til BT fikk 3 tvillingsett :O Er ikke det HELT SYKT ^^, Det ene settet ble desverre prematurfødt fordi moren jobbet så mye og overlevde ikke. Ikke så rart når premature trenger mye hjelp for å overleve og for over 80 år siden var nok ikke sykehusene like gode som i dag. De to andre settene var toegget, gutt og jente på begge.
Jeg synes det var så unikt å tenke på at han som har opplevd så mye sammen med sin bror var den eneste av oss som kunne forstå hva Otilie og Olivia har i vente. Det var som jeg kunne se det i øynene hans da han betraktet jentene. 




 

Så tilbake til overskriften, jeg kjører på og viser en julegave jeg sydde til min gravide søster ^^, 
Jeg har ikke noe mønster på bukser til voksene så jeg måtte bare ta noen ca mål. Jeg kikket på noen av gravidbuksen jeg har liggende i en eske fra min graviditet og gjorde så godt jeg kunne. Måtte legge en pute på magen for å se hvordan den ble på ^^, Hihi



Buksa har strikk øyvest så den ikke sklir av kulen, og snøring under magen for å sitte godt. Stoffet er sinnsykt godt og myk, også er den tynt foret så man fryser ikke i denne kosebuksa her, litt dyrer stoff. Jeg sydde en lik verson uten graviddelen til venninna mi :) Stoffet finner du HER

Hva synes dere ??

Sparkebukse baby nøytral farge

Jeg skal bli tante igjen til sommeren, søsteren min venter en liten en. Vi vet enda ikke hva det blir, men jeg hadde så lyst til å lage en liten gave til han eller hun. Jeg fant en søt beige stjernebody hos kappahl sin newbie serie også sydde jeg sparkebukse til ^^, str 50.

Mønsteret på sparkebuksa kjøpte jeg til jentene da de var små hos Stoff&Stil. Du finner mønsteret HER. Jeg har elsket disse sparkebuksene, de er veldig lette og komfortable å ha på. Jeg fikk veldig skryt av sparkebuksene fra fysioterapeutene fordi de gir barnet opptimal bevegelsesfrihet og de klemmer ingen steder :)
Jeg har brukt bomull til selve buksen og ribb på beina og som for inni toppen. En halv meter bomullstoff holder til en sparkebuke = 35,- pluss 25 cm ribb = 18,-. Jeg truker trykknapper i bunn og på toppen av buksen, det er det lettesete både ved å feste på buksa og å bruke når den er ferdig kontra knapper, med knappehull :) 











Fargen beige er så annvendelig, super fint til alle farger, så blir det en gutt blir den jo kjempe fin med blått eller gønt inni og rosa eller lilla hvis det blir jente :)
Under et bilde av Otilie og Olivia sine sparkebukser som de har vokst ut av for en god stund siden. Str 56. 



God romjul <3

Hjemmesydd pyjamas/kosebukse

 

Første juledag! 
Må virkelig si jeg elsker livet akkurat nå. Ingenting er bedre enn litt late morniger med gode filmer på tv og både kaker og godis til frokost. Det er ikke hva man spiser i mellom jul og nyttår som betyr noe, det er hva man spiser i mellom nyttår og jul! Den lever jeg etter, i julen gjør jeg alt jeg kan for å legge på meg, namnamnam. Flere enn meg som angrett på siste posjonen julemiddag i går ? Hvert år spiser vi oss så vondt mette på julaften, og i tillegg klarer man å trykke ned på litt for mye riskrem i søken etter mandelen og litt kaker og snop etter det! Jeg er sikker på jeg hadde et kaloriinntak over 6000 i går, og jeg har ingen planer om at det skal bli noe mindre i dag ^^,

Vi fikk så utroooolig mye fint i går, og de jentene tar helt av, haguen vår var så stor at vi måtte låne toyota land cruiseren til pappaen til BT for å komme oss hjem igjen med alle gavene i tillegg til vår bil. Jeg viser gjerne noe av det vi har fått, men ikke i dag. :)
Vi har en mazda6 2008 modell, stasjonsvogn. Stor og fin den, men når vogna er baki er det ikke plass til så alt for mye mer. Vi gleder oss litt til jentene ikke trenger hardbaggene, da blir det heldigvis litt bedre plass.  



                                                                                                                                                                                                     

I dag skal jeg vise dere en julegave jeg sydde til to av venninnene mine. Selv eeelsket jeg stoffet, BT syntes det så rart ut, men han henger ikke helt med i moten da. Hihi. 
Jeg har tegnet mønster ut i fra mine egne mål og plusset på eller minuset litt når jeg har sydd til andre. Heldigvis kan man ha litt slingringsmargin på en pysjbukse som ikke skal sitte helt etter. Buksen er sydd i viskose jersey, et stoff som er kjempelett, tynt, mykt og stretchy. Stoffet er som det meste annet jeg kjøper fra stoff&stil og du finner akkurat det stoffet HER . Buksa har ribb jersey i livet og rundt anklene, og for å få støringen i livet har jeg sydd to knappehull som snøringen kommer ut i fra. Til en voksenbukse i størrelse small - medium- large trenger man kun en meter med stoff faktisk ^^, 

Slike bukser kan lages til barn også.

Jeg har lagt ut barnemønster HER
Og fremgangsmetode på en enkel bukse HER





Måtte stå litt "modell" selv før jeg pakket de inn, slik at jeg kunne vise de frem etter jul. 
Hva synes dere?

 

 

UGLEVARMEPOSE

 

I dag har jeg vært lite tilstedeværende. Min gode venninne Renate banket på døret 09:30 til morgen i dag og siden det har jeg stooorkost meg med hennes selskap. Hater at så mange av mine nære venner studerer langt unna, så hadde virkelig sett frem til denne dagen. Rentate skal bli over til i morgen, og vi har hatt tidenes kosedag. Etter frokost for oss og jentene reiste vi på stoff og stil, vi hadde nemlig planlagt denne dagen til en juleverksted-dag for lang tid tilbake.

Turen inn til stoff&stil har aldri gått raskere, skavla gikk i et kjør ^^,

Jeg skal skrive et litt mer intressant innlegg i morgen om "forskjellsbehandling av tvillingene".

Men nå vil jeg vise dere litt bilder fra dagens juleveksted og kanskje gi dere et tips til julegaver om du ikke allerede er ferdig. 
Renate hadde med verdens søteste gave til jentene. Seee så fine sokke/tøffler hun har strikket. Akkurat hva de trengte.  





Disse sokkene er de nydligste sokkene jeg har sett. Og i følge Renate var de kjempe lette å strikke.  
Oppskriften er fra Drops og du finner den  HER

Så over til juleverkstedet vårt ^^, 
Her er stoffene som ble med hjem fra stoff&stil i dag. 100 % bomull - alle stoffene. 

All creds til Renate for tegnet ideen til denne nusselige nye uglevarmeposen som vi i dag har sydd. Hvem blir den heldige som får denne under juletreet mon tro. ;) 





For å lage denne uglen, har vi tegnet ut delene på matpapir og lagt de på stoffet som vi har klipt ut del for del. Alle delene sys på på fremsiden (vi har strøket fast utklippa med vliselin før vi sydde sikksakk rundt). Når det er gjort ble fremsiden og baksiden motert sammen. Baksiden med trykkapper har bare fått en litt lengre ende som kunne brettes inn en gang før knappene ble festet. Innerposen sydde vi to sømmer tvers over slik at fylle ikke havnet i en siden. Så sydde vi kanten rundt med åpning i bunn til å helle inn fyllet. Fyllet er bygggryn og ris. Så sydde vi igjen åpningen og slufsen var det siste som vi monterte på uglene våre. 

Ops: viktig at inneposen lages av 100 % naturprodukter. Bomull er det rimligste, lin kan også brukes. Men syntetsiske stoff kan ta fyr i mikroen. 

Når varmeposen er ferdig varmer du inneposen i mikroen i 2-3 minutter og du kan kose deg med en deilig varm pute på en ellers kald vinterdag 

Under ser dere hvordan jeg SUPERENKELT knyter en slik slufse som er på uglas øre



Ha en fiiin kveld <3



Sydd sett; bukse og genser!

Klokken er nå 2 og jeg burde vært i seng for lengst! Meeen så satt jeg meg ned foran symaskinen etter at jentene hadde lagt seg og da er det ikke så lett å få løsrevet seg fra store prosjekter!
Først sydde jeg en bukse, den ble aaalt for lang for jentene mine, haha, skjønner ikke hva jeg tenkte, så den blir julegave ^^
Så sydde jeg en ny bukse som jeg håper passer litt bedre til jentene. Da jeg var ferdig med bukse nr 1 til jentene begynte jeg på en til da jeg oppdaget at jeg ikke hade nok stoff i riktig farge! Derfor tenkte jeg at jeg kunne prøve å sy en genser for det er noe jentene virkelig trenger. Jeg synes det er vanskelig i finne gensere i butikkene, synes dere? jeg finner mest bodyer og det blir litt tynt med bare det i kalde Norge.

Jeg har aldri sydd en barnegenser, kun en genser til meg selv, men jeg så for meg hvordan den skulle se ut i hode mitt, tegnet den opp og gjorde så godt jeg kunne. Fiasko! Haha. Jeg hadde jo verken mønster med størrelser eller jentene til å måle på (siden de sov) så jeg endte opp med en genser som var bitteliten ....

Men Stine gir ikke opp, så jeg tok alle delene, forstørret dem litt og prøvde igjen! Nå er sette ferdig, men jeg aner ikke om det passer før i morgen. Spennende.

Må si jeg er fornøyd. Føler selv jeg begynner å ta syingen til nye høyder med litt mer avangserte fremgangsmåter, det er jo så GØY.
Har jeg nevt at jeg satt meg foran en symaskin for første gang for 6 mnd siden?
Utrolig hva man lærer ved å feile litt!

Nå er jeg bare greit overtrøtt, så derfor skriver jeg et lite blogginnlegg i håp om at det skal få øynene litt tunge :)

Her er settet


-----------------------------------------------------------------------------

Nå er det lørdagsmorgen, og jeg har fått prøvd antrekket på Olivia :D 

Det passet kjempefint, HURRA!

I dag får jeg se om jeg får sydd et sett til Otilie også, hun får likt, men i motsatte farger - gammelrosa med hvite kanter.



Du vet de begynner å bli store når det er gøy å stå :O

Ha en fin dag <3 

Twisa i nye hjemmesydde kjoler

I går kveld satt jeg og sydde litt julegaver, og plutselig kom det en kjole i hue på meg. Jeg ble nødt til å finne frem penn og parir og satt meg ned og tegnet ideen min først liten på en blokk så i mønster som  jeg kunne legge på stoffet og klippe ut delene. 
Jeg er ingen mester i å sy, tok min første søm på et plagg i sommer i år, men det er utrolig hvor moro det er, og med litt logisk tenking får man til det man vil. Det er bare å ta tiden til hjelp.  

Må si jeg på mange måter elsker å lage fleeceplagg. For det første er det helt latterlig billig å kjøpe fleece - 1 m x 1,40 koseter 50,- , i tillegg er det deilig og varmt, godt og mykt og lett å sy i. Jeg har tidligere bare sydd heldresser og bukser i fleece, men jeg synes det er så utrolig søtt med fleecekjoler, så nå fikk jentene hver sin :)

BT synes de var veldig fine, så da er jeg fornøyd ^^,
Gikk desverre tom for strøm på kamera, så litt mobilbilder ble det beste i dag siden jeg straks skal reise på juleshopping.  






Olivia i farge - orkide og Otilie i gammelrosa :) 

 

Tenkte jeg skulle kjøre en GIVEAWAY nå før jul om det er ønskelig? Det blir da et av barneplaggene jeg syr, noen ønsker om hvilke plagg du ville vunnet i min giveaway? Om du vil ta en titt på de forskjellige klærne kan du KIKKE HER 

Skriv i kommentarfeltet om du ønsker en giveaway og hvilket plagg? 

Ha en fiin dag :D 




 

Resultat fra mitt juleverksted

Hva er vel ikke mer hyggelig enn juleverksted? Selv med bare meg selv er det kjempe koselig, har hatt ei skravlejente ved siden av meg nesten hele tiden og ei i vogna, som sov to timer lengre enn søstera. Veldig hyggelig med pludrelyder ved siden av seg


Nå ringes helgen inn og i morgen skal jeg faktisk slå ut håret. Jentene skal til tanta si og vi skal ha gode venner på besøk. Jeg gruer meg skikkelig, haha, og BT kaller meg "gamla" :-p gleder meg så klart til å være med venner men synes det er skikkelig vemodig og ikke ha kontroll på barna mine i tillegg til at jeg er redd for at en flaske vin kan slå ut hele meg :-p Gosh, jeg høres vist gammel ut!
Både de og jeg har veldig godt av å være litt fra hverandre

Tilbake til poenget, her er resultatet av dagens juleverksted! Tidenes letteste ting å sy. Unnagjort på et svish, også blir det så koselig. Ha bare sydd nytt trekk som jeg har byttet ut med de lilla jeg vanligvis har i sofaen

Putene festes i bunn med trykkapper, og i ette veldig mange spørsmål om hvordan jeg får festet trykkappene laget jeg en liten kortfilm som viser det. Ps: jeg skal gjør noe med neglene mine. Haha. 


God helg :D

 

JULEOUTFIT til alle oss 4 for under 500,- Sydd selv ^^,

Ny dag nye muligheter ^^, Otilie min elskede våknet litt hysterisk kl  7 i dag, så jeg tok henne med meg ned og fikk gitt henne litt grøt og melk. Hun var super kosete så det tok ikke mange minuttene før hun sov i armene mine igjne. Nå ligger hun på sofaen ved siden av meg og sover. Hun er inntullet i teppe jeg selv jeg skulle hatt over meg, for i natt har det blåst  hatter og høy, og det gamle huset vårt holder ikke helt tett. Vinden er det verste, det trekker i hele huset nesten som vind inne og det blir så KALD! Brrr.. Vi venter for øyeblikket på ny plate som skal stå under vedovnen som vi måtte skifte da vi la nytt gulv, så det hjelper ikke akkurat at jeg ikke kan fyre om dagen. Takk gud for varmepumpe som står på 24 grader, men det blir alikevel ikke behagelig innetemperatur. 

I går la jeg ut bilder av de nye antrekkene jeg sydde HER , men dere har jo ikke fått sett oss i klærne ^^, 

Nye favorittplagg her i huset! Oss fire! Er lov å bli litt stolt er det ikke? Jeg har i hvertfall aldri sett en så fin familie før, spesielt han eldste og de to yngste. + den lille rare hunden som også ville være med på julebildene med familien sin. VAKKERT syn i mine øyne <3 

Fy fillern og glad jeg er de menneskene her. Føler meg som verdens heldigste som har verdens snilleste og kjekkeste kjærestemann, og to så nydelig og glade døtre. Da jeg lastet opp bildene på dataen i går sa jeg til BT: "åhh, jeg begynner nesten å gråte litt når jeg ser oss sammen" og det stemmer det, kommer en liten gledeståre fordi jeg er så stolt. Bilde under smelter mitt hjerte TOTALT. Nytt bakgrunnsbilde på mobilen for å si det sånn. 

Jepp, det tenker jeg var nok av oss for en liten stund, men jeg fikk VELDIG mange spørsmål om jeg kunne dele oppskrift på klærne. Og da må jeg bare glede hjertene til de som lurer ved å si at heldressene fra str 56 til 104 er allerede lagt ut og du finner MØNSTER HER og FREMGANGSMETODE HER. Når det kommer til de ekstremte deilig buksene vi har på oss, så finner du mønster på barnebukse HER og fremgangsmetode HER. Mønsteret er likt, men med måla fra oss. Vi har jo en del lengre bein og mindre rompe i forhold til et barn. Finn frem en pysjbukse du har fra før for å finne målene, eller mål på deg seg. 

Om jeg får mer en 100 likes på fb-lik-knappen i bunn av innlegget skal jeg lage en videoblogg om hvordan jeg syr en bukse med lommer, ribb i livet/beina og med snøring i livet slik som denne pysjbuksa.. Det er ikke vanskelig om man vet hvordan. Så dere må vise meg at det er stor nok interesse for at jeg skal lage innlegget :D Hvis du i tillegg deler innlegget på fb er sannsynligheten større for at blir 100 likes. 

PS: jeg sydde mitt første plagg i sommer, kan jeg, kan du :D

Hjemmesydd JULEANTREKK til hele familien!

I går og i dag har jeg sydd litt igjen etter en uke med oppussing :) Jeg har kjøpt så mange fine stoffer, og da jeg viste BT dette røde stoffet med jule- og vintermotiv sa jeg at jeg skulle sy heldress til jentene og kosebukse til meg. Var jo passe koselig da BT lurte om hvorfor jeg ikke skulle sy til han også ^^, Først trudde jeg han tullet, så jeg spurte om han mente det, og han hadde veldig lyst på en pysjbukse han også ^^, 

Så da måtte jeg inn å kjøpe litt mer stoff til han. Synes stoffet er heltkult :D 

Antrekkene er sydd av jersey stretch fra Stoff&Stil -> RØD og MARINE 

Pris totalt: 480,- (to heldresser, to kosebukser) 



Gjett hva vi skal ha på oss julemorgen i sofaen med tre nøtter til askepott på tv da :D 

 

 

Hjemmlaget varmepose med julestemning

Endelig kan jeg også pynte opp til den nydelig desember måneden. Vi har som flere her vet pusset opp hele stuen på få dager, så huset står litt på hodet. Men vegger, tak og lister er malt, gulv er lagt og nye gulvlister er på plass. Så i dag har jeg fått vasket og ryddet tilbake litt møbler og fått opp julestemingen. Det føles godt! 

Ble nødt til å sette på p3-lista og svinge meg litt med vaskefilla da jentene lå ute å sov ^^, 





Da var de lilla gardinene byttet ut med røde og julestjernen har kommet opp 



Tyra tok over "passe på baby plassen" mens jeg skiftet en bleie 

og første lys er tent ^^,

VARMEPOSE

Jeg postet tidligere i dag et innlegg om hvordan man kan lage en egendesignet varmepute.  Nå tenkte jeg å vise en til jeg har sydd som har en helt annen stil, mer klassisk og passer perfekt i sofaen sammen med pynteputene. 




Det er kjempe enkelt å sy denne, for det er kun noen få rette sømmer. Her har jeg også en pute med ris- og byggfyll og et trekk til å ha på utsiden. Er så praktisk med alt som kan vaskes. I åpningen har jeg bare sydd en søm helt i kanten slik at stoffet ikke raknet og lagt den med en brett bakover/innover. Så har jeg sydd den sammen på sidene med resten av sidesømmen. Så har jeg festet to trykknapper på innsiden. 

Disse varmeputene er perfekte julegaver. Jeg har regnet ca pris for dere:

Alt er handlet hos stoff&stil
Fotoprint pinnsvin: 33,-
stoff til innerposen og trekket: ca 20,- (man får ikke kjøpt så her lite stoff, så av det julemønstrete stoffet har jeg kjøpt 50 cm, og bredden på stoffet er 145 cm. 50cm x 145 cm stoff kostet 50 kroner. Men jeg har jo bare brukt en liten ende av stoffet) 
bygg: 10 kr
ris: 7 kr.

Totalt 70 kroner for en hjemmelaget varmepose med persolighet ^^, Den blir enda billigere om man dropper fotoprint og bare bruker stoff, da hadde den kommet på under 50,-  :D

God kveld <3

SLIK LAGER DU PAKKEKALENDER

Om du har litt stoff til overs er det kjempe enkelt og lage en personlig pakkekalender fremfor å pakke inn pakkene i kjedelig aleminiumfolie eller pakkepapir. Denne kaleneren har du også år etter år om det er ønskelig. Du velger selv størrelse på posene, og har du en pakke som er for stor til posene kan du legge en lapp i posen med en gåte eller et skattekart som personen må løse for å finne gaven, det er moro. 

Min familie setter julen veldig høyt og vi synes pakker er veldig moro, det behøver ikke nødvendigvis å være dyre gaver, bare gaver og særlig hjemmelagde. I år fikk vi ikke lengre pakkekalender av mamma, haha. Kan du skjønne hvorfor? Ja, hun synes vist vi er blitt for gamle, min søster er 6 år eldre enn meg. Men derfor bestemte søster og jeg  at vi kunne gi pakkekalender til hverandre i stedet. Såå koselig. 

Derfor tenkte jeg å vise hvordan du super enkelt kan sy personlig pakkekalender. Det må ikke bli en pakkekalender, det kan også være supre poser til smykker, makeup ol. De er kjempesøte og praktiske. 

Vel, jeg har skrudd opp julestemningen noen hakk, med smultering, gløgg og julemusikk. Så da er det klart til å sette igang med juleverksted mitt

Det du trenger er:

 • Stoff (jeg har brukt bomull) Du kan for eks bruke et gamlet dynetrekk?
 • hyssing (jeg kjøpte den på matbutikken) 
 • et annet stoff til å klippe ut bokstaver
 • Lim 
 • Tusjer om du ønsker å tegne på posen 
 • Symaskin
 • strykejern

 1. klipp ut remser med stoff slik at du får den størrelsen på posene du ønsker 
 2. klipp ut tall
 3. i endene bretter du inn kantene to ganger slik at du sjuler skjøten og syr en søm som fester kanten. (tips: stryk lett over det du har brettet da slipper du å bruke nåler)
 4. legg remsen dobbelt med vrangen ut. Og legg en hyssingstump med løkka ut, slik du ser på bilde

sy begge sidene og vreng rundt

 

lim på tall eller tegn det du måtte ønske. Om du har barn er det jo kjempe hyggelig med noen barnetegninger på posene.

fyll i innholdet og knyt igjen



Posene kan henges opp i en pyntegren eller i en gardinstang, eller så er det også veldig fint å legge alle pakkene i en kurv eller skål av et slag


 

God lørdag <3

HOMEMABY BY ME! Sengesett ^^,

Jeg kom over det søteste stoffet på stoff og stil, men jeg syntes det ble for mønstrete til å lage små barneklær av, derfor tenke jeg at jeg heller kunne kjøpe det med meg for å sy sengetrekk til jentene. Selv har jeg fremdels mitt første sengetrekk som jeg brukte da jeg var liten, og hva er vel ikke mer gøy enn å ha med seg et hjemmesydd sengetrekk i skattekisten sin den dagen man selv for barn. Så nå har de fått hvert sitt pute- og dynetrekk som de kan ha med seg til sine barn igjen. Haha, litt rart å tenke på at den dagen kan komme. Jaja.

Jeg må igjen poengtere hvorfor jeg syr. Jeg satt meg for føste gang foran symaskinen nå i sommer fordi det blir veldig dyrt å handle to ting av alt, barneting er dyrt! Derfor kan jeg spare en GOD del vel å sy selv. Det er mange som trur det omtrent ikke lønner seg, men det skal jeg love deg det gjør. Barneklær er mer lønnsomt en klær til voksene fordi det går så lite stoff. Dyne + putetrekk er vel ikke det som vinner prisen for mest sparsomme syprosjekt, men det ble alikevel billigere enn om jeg skulle kjøpt to sett. 

Jeg har handlet hos Stoff&Stil:

Til to sett gikk det med:
Blomstrete stoff (bomull): 2 m. = 129,90,-
Rutete stoff (bomull): 1 m. = 64,95,-
Silkebånd: ca 40,- (finner ikke kvitteringen på den for det er en stund siden jeg kjøpte den)

Totalt: 235,- for to sengesett ^^,

PS: jentene sover ikke med puta på denne måten pga faren for krybbedød. Det er kun for å vise hvordan settet ble. Om du lurer på hvordan jeg rer opp sengen, uten sengekant fordi jeg ønsker å ha tilsyn til jentene og med sjult pute slik at de ligger bedre med hode og minimerer risikoen for forflatininger og favorittstillinger,  kan du se det HER!

Det er så enkelt å sy sengesett at alle kan klare det, jeg fant et kjøpt sett fra jentene som jeg tok mål av og så hvordan det hele skulle sys sammen. Jeg elsker de små detaljene, det som setter en prikk over i'en, denne gangen ble det slufsen. Det må være praktisk og jeg må kunne vaske settet i maskinen og da kom jeg til å tenke på at slufsa ville bli stygg. Derfor er den ikke sydd på, men festet med en liten borrelås. Da kan den enkelt tas av når dynetrekket må vaskes.

Til slutt vil jeg vise dere hvordan man lager en dobbel sløyfe. De kan brukes på så mangt, det er jo snart jul, og da er det kjempefint å pynte pakker eller kort med en fin slufse. 







Ull er GULL

 

Jeg handler for det meste alt stoff på Stoff&Stil fordi de har så utrolig godt utvalg og rimelig priser. Men akkurat ullstoffer til de minste har de ikke. Jeg satt å lette en stund på nette før jeg plutselig kom over Janusull.  De selger ull på rull som er perfekt til å sy myke barneklær. Jeg bestilte noen stoffer og de kom i posten to dager etter. 

Nå er et resultat ferdig, første gang jeg syr body i mitt liv, uten mønster, tegnet bare av en annen body, klipte ut stoff og sydde i vei :) 

Topp til tå i matchende hjemmelaget-ullsett. Olivia viser frem første ferdig sett:







Hva synes dere? 

Til uken lover jeg å legge ut mønster og oppskrift på bukse her på bloggen. 

TWINSA i hjemmelagde PYJAMASER =D

 

Jeg har så mye stoff og så mange syplaner om dagen at jeg skjønner ikke helt hvordan jeg ska få til alt sammen ^^, I går fikk jeg en ny posjon stoff i posten - nydelig babyullstoffer :D Så her går symaskinen/overlocken varm om dagen ^^, 
Håper ikke dere går lei av syprosjektene mine. Er litt (les: veldig) stolt av meg selv som har lært å sy, så da må jeg vise det frem. Hihi  

Det er ikke ukjent at det å få barn koster mye penger, så jeg prøver å spare der jeg kan spare uten at det skal påvirke barna mine. Derfor er det helt perfekt å sy klær selv. De vokser ut av klærne fortere enn jeg rekker å ta meg en dusj. Haha. 
I dag har jeg sydd ferdig to pysjamaser til gulla mine, rosa med blonder akkurat slik jeg liker det. Det er jo det aller beste med å sy klær selv. Du får det akkurat slik du vil og det er ingen som har maken :D

Etter å ha regnet ca pris på hva jeg måtte ut med på disse så kom det totalt på 60,- = 30,- per pysjamas. Lommeboka mi roper: TOMMEL OPP  !! 





"jeg har funnet lykken i livet, meningen og verdien" <3

I morgen kommer det en giveaway på bloggen, så da er det bare å glede seg og vente i spening på hva det er ^^,  

PS: det er mange som lurer på hvordan jeg lager disse og ønsker å prøve selv. Denne pysjamasen kan du faktisk lage. Jeg har lagt ut MØNSTER og FREMGANGSMÅTE, bare brukt et annet stoff -> jersey økologisk bomull, og ribb til armer- og beinendene

Hvis du liker det nye plagget trykk på "likerknappen" under :D

 

HJEMMELAGET GENSER med NOV-BART

 

I går var jeg på Stoff & Stil og handlet inn nye stoffer. Jeg har fått meg overlock maskin, så da kløødde det i fingrene etter å få satt seg ned med et nytt prosjekt. 

Jeg har aldri sydd noe til meg selv før, jo forresten, en kjole på ungdomskolen som ble regne fiaskoen. Haha. Men foruten om det aldri. Men så ble jeg fristet til å prøve, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med resultatet av min november-barte-gensener ^^, så det blir nok ikke siste plagget jeg skal sy til meg selv. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hva synes dere? 
Genseren er laget av Isoli ruet, farge sant. Det er som et tynt jobbebukse/genser stoff, med pusete innside. På armer,  i hals og bunn er det ribb stretch, farge sort + bløt sort blonde på skuldrene. 
Om du ønsker å prøve og sy en slik genser selv finner du oppskriften til Stoff&Stil her . Jeg laget en blanding av de. Ribb i bunn, men lengre enn genseren og med blonder :) Hvilket stoff du bruker er så klart valgfritt. 
Ps: jeg lagde også rynke oppe i halsen, det er ikke i oppskriften.  

Håper dere finner inspirasjon i det jeg lager :)

<3 Ha en fin dag godtfolk <3 

Sydd JULEKJOLE til twinsa :D

Jeg begynte å sy denne sommeren. Grunnen til dette var fordi jeg syntes det var stas å kle jentene i klær som ikke alle andre hadde. Jeg har ikke tatt noe sykurs eller lignende, men jeg har en mamma jeg kan spørre om jeg lurer på noe, ellers lærer man masse av å føle seg frem :D

I går så jeg plutselig for meg en liten julekjole jeg hadde lyst til å sy, så jeg satt meg ned med papir og penn og tegnet ut mønster til kjolen. 

I dag var jeg klar for å sy, og på dagslurer til snuppene rakk jeg å bli ferdig med en :D Det er mange som sier til meg at de skulle ønske de også kunne sy. Jeg trur at alle kan om de bare vil, jeg kunne ikke sy for 6 mnd siden jeg heller, men nå syr jeg det jeg har lyst til å sy ^^, Håper jeg kan inspirere andre til å sy unike klær :D 






Otilie viser frem kjolen ^^, 

Hjemmesydd HELDRESS <3

Lenge siden jeg har oppdatert noe på syfronten ^^, men nå er jeg tilbake igjen. 

Jentene vokser såå fort, så nå var jeg nødt til å sy nye heldresser.. Jeg har brukt de første heldressene nesten hver dag, de er så geniale og bare tre på utsiden av en strømpis og body når de skal ut og sove vogna! Jeg får i tillegg veldig mye skryt og folk lurer på hvor jeg har kjøpt de, super gøy og kunne svare at jeg har sydd dem selv. Jeg er som sakt ingen sydame, men jeg begynte å sy til tvillingene mine da de ble født for å spare noen kroner :D En hedress koster rund 50 kroner å lage :)




Olivia ble modellen denne gangen, jeg har bare rukket å sy en enda :) Når heldress nr to er klar, skal jeg legge ut noen tvillingbilder :D

Jeg syntes ikke jeg kunne lage de helt like, så denne gangen ble de lilla, hva synes dere? :D

For deg som fikk lyst til å prøve og sy heldress til ditt barn eller kanskje i gave til et annet barn så har jeg faktsik vært så snill og lagt ut mønster og oppskrift for dere. Flere som har prøvd seg, og fått supre dresser :D (den er uten hette) 

MØNSTER

OPPSKRIFT

Vi har en vinner på uglebuksa !!




Den heldige vinneren av de 330 som ble med i konkurransen av UGLEBUKSA er LINN - som ønsker seg en bukse til snuppa som fremdels bor i magehuset i str 56-60 GRATULERER ! (mail sendes)

Var nesten like spent som dere på hvem vinneren kom til å bli^^, Lastet ned "nubmler generator" -app og fikk den til å velge et tilfeldig nummer for meg og så var det bare å telle seg frem til vinneren ^^,

Håper ikke dere andre ble alt for skuffet, plutselig kjører jeg en ny GIVEAWAY, og da er det kanskje du som blir den heldige?! 

Da er jeg i gang!

Jeg har lovet at jeg skal legge ut et innlegg om hvordan jeg syr barneklær, for hva er vel ikke bedre enn å bli inspirert til å sy noe selv, og faktisk få litt hjelp slik at det blir gjennomførbart? Det første på planen er å vise hvordan jeg lager en heldress (hvis du vil se klær jeg har sydd trykk her)

Jentene sover frokostluren sin, så da satte jeg meg ned med møster til kosedressen, den største utfordringen når dere skal prøve å sy kosedressen min er at dere må tegne mønsteret selv. Jeg skal gjøre så godt jeg kan på å lage mønsteret forståelig slik at det går ann å tegne den  ^^, 

Dette er mye jobb, så jeg håper dere blir fornøyde :)





Fortsettelse følger ..... 

=)

SYKVELD =D

Sysysy! 

Slik ser min kveld ut. Jeg sitter foran symaskinen min og syr nusselige barneklær, mens jeg koser meg med et glass rødt i siden snuppene sover! 

Har hatt en skikkelig sykveld i dag, min vakre nabo har nemlig holdt meg med selskap til nå, og hun er snart ferdig med å sy sin første kosedress til datteren sin! Glemte helt og ta bilder mens henne var her, da skravla gikk i non stopp! Men jeg skal snike til meg et bilde i morgen med det ferdige resultatet, den blir så fin og det er sååå gøy og se hvor stolt hun blir av å klare og sy kosedress til jenta si heelt selv.. Er veldig gøy og kunne inspirere og vise andre hvordan man syr barneklær! Er ikke mye som gjør meg stoltere enn all den positive feedback'en jeg får av klærne jeg har sydd til twinsa ! 






God natt alle sammen, ha en fin uke :D 

 

Hjemmelaget BABYKLÆR! Du kan og!

Det er såå mange som gleder seg til jeg skal legge ut et innlegg om hvordan jeg syr baby/barneklær! Jeg har sagt at om jeg klarer det så klarer du det,  og det er helt sant! I kveld skal jeg begynne på dette innlegget!!!! :D Det er et innlegg som vil ta litt lengre tid å lage da jeg i tillegg må sy plagget. Men jeg lover at i morgen ligger det en oppskrift på hvordan du kan sy en heldress til ditt barn her på bloggen :D 

I mellomtiden kan du ta en titt på klær jeg har sydd :)








PS: Jeg kjører GIVEAWAY på UGLEBUKSENE nå. Trekningen skjer på onsdag. Meld det på her !

Ha en fin søndag!









 

Hjemmelaget BABYKLÆR! Så søtt!!

Siden jeg har lagt ut litt av det jeg har sydd så tenkte jeg at jeg kunne legge ut litt til :) ?

Jeg har fortalt det fra før, men jeg sier det igjen! Jeg har aldri sydd et plagg før jeg fikk tvillingene mine for 5 mnd siden, men jeg syntes det var så gøy med de hjemmesydde klærne jentene fikk av sin mormor, så derfor bestemte jeg meg for å ta i bruk symaskinen som jeg fikk av mamma sist jul! Det jeg vil få frem med dette er: "om jeg kan sy slike nusselige plagg som ingen andre har, da kan DU det også" ^^, <3 

Jeg tok nemlig litt bestillinger for ei litta tid siden, da det viste seg og være stor respons på klærne jeg la ut på instagram (#skolissykrok)! Derfor sydde jeg også litt gutteklær, som jeg skal vise dere nå :D

 

<3 kosedress laget i fleece <3


Bomullsbukse med ribb/strech oppe og nede for at buksa skal sitte godt, og med stjerner på så klart :) Hih 


Uglebukse i bomull som jeg også har laget en jenteversjon av til tvillingene, men i blå og med "gutte"-ugle på :D



Så gøy og sy til gutt, når jeg selv har jenter  <3

 

Den andre grunnen til at jeg begyte å sy klær er nettopp fordi vi er unge foreldre, og lommebøkene våre går faktisk tom. Når man må kjøpe TO av ALT så kan det fort bli dyrt, så da er det bare å spare der vi kan spare ^^,
En oppmuntring til deg om du har litt lyst til å sy, men som ikke er helt sikker på om det er verdt det: En slik kosedress i størrelse 62 kostet meg 40,- å lage! Det er så klart en del arbeid bak det, så skal du regne timer på det så er det ikke så lønnsomt. Men om du setter deg ned med en deilig kaffe eller noe annet godt og koser deg forran symaskinen, så er det såå gøy når du sitter med et ferdig resultat, klar til å prøve det på sønnen eller datteren din :D

Alt du trenger utenom stoff og tråd er: en helt vanlig symaskin (den gamle til mamma/bestemor fungerer helt sikkert), en saks og strykebrett med strykejern! :D 

Ønsker dere at jeg skal legge ut et innlegg der jeg steg for steg viser hvordan jeg syr, og hvilket plagg er da aktuelt?? <3 

Ha en fin kveld kjære lesere <3

 #sy #hjemmelaget #hobby #skolissykrok

SMUGTITT på HJEMMESYDDE BABYKLÆR

Det er noen som har fått med seg min lille forsmak på klær jeg har sydd til tvillingjentene mine! Så nå tenkte jeg det var på plass med et lite innlegg der jeg forteller litt om det, samt deler noen bilder med deg :) 

Jeg må bare først si at det å sy er faktisk noe de aller fleste klarer om de bare går inn for det! Jeg har lagt opp en og annen gardin på symaskinen til mamma opp igjennon, men uten om det har det vært svært lite sying på denne damen! Hvilket betyr at jeg er like blank på sying som de aller fleste av oss! 

Men mamma derimot er en racer med symaskinen når hun først setter igang! Hun har i sin tid sydd sin egen brudekjole, diverse ballkjoler, dåpskjolen til vår lille Olivia osv osv! Hun sydde litt tøy til jentene, og jeg kjente bare at jeg satt så utrolig stor pris på klærne som var laget til bare mine jentene, klær som ingen andre hadde. Jeg tok meg i å vaske de klærne for å bruke de om igjen og om igjen selv om jeg hadde masse kjøpefint tøy i sjenken dems. 

Julen 2012, fikk søsteren min og jeg symaskin av mamma, så vi skulle slippe å reise til henne for å legge opp gardinene våre når vi trengte det! GENIAL GAVE! 

Så i sommen fikk jeg mamma til å komme å holde et lite kurs for meg, og hun lærte meg hvordan jeg sydde denne lilla buksa og denne nusselige luen som matcher til :

(jeg har laget dobbelt opp altså, var nok bare litt ivrig med å ta bilder da jeg var ferdig med et sett. Men begge jentene har) 

Litt sying førte til mere sying, og plutselig var hele spisestuen min omdannet til en sykrok, derav kom navnet skolissykrok. ( Bilder fra klærne jeg har sydd ligger også under #skolissykrok på Instagram)
Jeg syntes dette ble så gøy, at hver en ledig tid ble tilbrakt forran symaskinen, mens skittentøyskurven rant over ^^, Hihihi (digresjon: hvilket endte opp med at min kjære vasket klær, så nå er de søte lyserosa koseklutene til jentene grå)

(Ugler i mosen! Norge har UGLEDILLA)


(et par av de første buksene jeg sydde, hihi, og luene har mamma sydd)


(jeg elsker bare denne fargen, sydde buksene og smekkene, og fant denne matchende genseren på kappahl, NEWBIE serien, deilig med litt annet enn rosa)


(hjertebukse, modellen er min vakre Olivia) 

Der har du en liten smakebit på det jeg har sydd. :D Hva synes du om klærne?

Til dere som leste forrige innlegg. Hvem er hvem på bildet med de aquafargede klærne? :D  

#sy #hjemmelaget