Ny speiling hos speiltvillingene.

 

Åhh, det er bare så kult å følge med på utviklingen til tvillingene. Jeg hadde aldri hørt om speiltvillinger før etter at jentene ble født. Var ei på barselgruppa mi som nevnte det for meg, og da tenker jeg jentene var rundt 3 mnd. Etter det leste jeg meg opp på nettet og kikket over på jentene mine. Det var da jeg oppdaget at de faktisk er speilvendte av hverandre. 

Det er lite forskning og informasjon om dette på norske sider, men man finner mye på engelsktalende sider. Det er helt sikkert at dette er et fenomen og ikke bare tull. For jeg har et levende bevis på speiltvillinger rett foran meg hver dag. Det er veldig mange som aldri har hørt om dette, og jeg har fått skriv fra flere tvillinger som enten viste de var det eller oppdaget at de var det etter å ha lest bloggen min. Det er spesielt to par jeg husker godt. Det ene paret var speiltvillinger hvor moren lett så forskjell på de og tok sjeldent feil, men hvis hun så de igjennom speilet bommet hun hver gang. Haha. Er ikke det rart, for speilbildet deres blir nærmest sagt nøyaktig det samme bilde som sin søster/bror. Den andre personen som skrev til meg var en av to eneggede tvillinger der søsteren døde veldig tidlig, men hun var den speila tvillingen og hadde så store speilinger med sin søster at hjertet hennes var plassert feil vei. Hun hadde det på riktig side av kroppen, men selve hjertet var speilvendt. Desverre fulgte det med en del komplikasjoner med dette. Dette er sikkert MYE mer spennende for meg enn for dere, men jeg kan ikke annet enn å dele det med dere. 

Kort speiltvillingfakta:
25 % av norske tvillinger er enegget, 25 % av eneggede tvillinger er speiltvillinger av ulik grad. Speilingene varierer fra veldig små til veldig store. Altså kan speilingene vise seg fra fødselsmerker på samme sted, men hver sin side at kroppen, hårverver med spiralen hver sin vei eller at selve verven er på hver side av hodet, tenner som dukker opp i omvendt rekkefølge, at den ene blir høyrehendt og den andre venstrehendt og til så store spelinger som at organene kan være speila eller plassert på feil side av kroppen. 

Den Nye speilingen til Otilie og Olivia. 

Det som er så spennende med speiltvillinger er at det tar tid før man finner ut hvor store speilingene er. Siden mange av speingene viser seg med utviklingen. Og nå er det nye at de har fått sin føste tann! Otilie sin venstre fortann i undergommen er på vei opp nå, og Olivia har jo da begynt å få høyre fortann i undergommen ^^, Jeg må nok vente til tennene er litt større før jeg tar bilder av det da jeg trur det uansett blir helt umulig å se på et bilde nå. 😀 

Siden det ikke ble noe tannbilde, kan jeg heller vise dere det fantstisk morsomme bildet jeg delte på instagram for noen dager siden, da jentene sovnet i hver sin stol under kveldsmaten. Legg bare merke til hvordan de sovnet. Hahaha. Det er så fascinerende. 

#speiltvillinger #tvillinger 

24 kommentarer
  1. Wow, så utrolig morsomt å se! Jeg har aldri hørt om speiltvillinger før, så ble veldig fasinert nå som jeg fikk lese om det 🙂 Gleder meg til å se utviklingen videre 🙂

  2. Det er så fascinerende!! Elsker disse oppdateringene og gleder meg til å følge dere videre:-) ønsker deg en superfin torsdag:-)

  3. Hei!
   Veldig spennende å lese! 🙂
   Lurte på om det er slik at den samme tvillingen får f.eks speilingene på høyre siden og den andre alltid på venstre? Hvordan er dette hos dine?

  4. Jentene dine er så søte! Elsker og følge med på bloggen, og utviklingen til jentene. Den er morsomt hvordan de speiler seg sånn:) jeg tror Otilie og Olivia er de søteste jentene jeg vet om!
   Kos dere videre!

  5. Linda: Nei egentlig ikke. Otilie har verven på venstre siden, tann på venstre, og venste øye som er litt mer lukket, men hudsøkket de har felles har hun på høyre side, og hun begynte å rulle til høyre. Olivia har verven på høyre side, høyre øye som er litt mer lukket, høyre tann, men ruller til venstre og har hudsøkket på venstre side.

  6. Jeg har 2 onkeler som er toegget tvilling, og dei er helt 2 forskjellige personer, men når dei lyste på ultralyd (veit ikke hven er hven) drev eine tvillingen og snuttet på tommelen den andre tvillingen. Nå som i senare tid viser seg at eine onkelen min har ein tann for lite og mens den andre har ein tann for mye 🙂 Jeg drømme alltid å få tvilinger, og jeg har stor trua på å få tvillinger med, siden det ligger mykje arv hos meg. 🙂

  7. Har gått i klasse med to tvillinger,de er jenter og nå går de i en annen klasse. Den ene hadde hårklippa på venstre siden og den andre hadde hårklippa på høyre siden.

  8. Hei!
   Jentene dine er fantastisk søte. Elsker å lese bloggen din, og synes det er så facinerendene å lese om at de er speiltvillinger! Dette må være ekstra gøy for deg som mamma! Jeg er sykemeldt, så det er virkelig koselig å klikke meg inn på bloggen din hver dag og lese om deg og dine, som jeg oppfattet som en jordnær og koselig familie! Ha en fin dag!
   Klem

  9. Hei! 🙂 For en utrolig koselig blogg du har. Og ekstra moro når vi får litt oppdateringer på speilningene til jentene dine. Jeg bare ble nysgjerrig på om du vet om de har noen speilvendte organer? Er dette vanlig å sjekke i tilfeller der tvillinger åpenbart er speiltvillinger?

  10. Hege:
   Hei, Takk 🙂
   De har ingen speila organer, det hadde de funnet ut gjennom ultralyden når de ligger i magen, får da går de igjennom alle organer, blodårer osv osv. Så store speilinger er sjeldent, men det forekommer. 🙂 Som jeg sa blir ikke det sjekket som en egen greie siden det blir gått igjennom hele kroppen og hode og alt under ultralyden i svangerskapet på alle barn, så derfor er det ikke nødvendig med noen ekstra sjekk selv om det er tvillinger.

  11. Hei 🙂 Det spørs nok om mine tvillinger også hører til under speiltvillinger.. (Hadde ikke hørt om det før du skrev om det). Jeg husker ikke hvor mange måneder gutta var, men jeg så de ovenfra når de lå ved siden av hverandre, og jeg tenkte at “det stemte”, hår vervene gikk i ett mønster som gjorde at de MÅTTE være enegget (dette var før jeg var 100% sikker på at de var det). Hodene så nesten ut som ying/yang symbolet. Siden jeg ikke visste at de var “speiling” av hverandre har jeg ikke notert så veldig om hvilke tenner som kom først og når. Men jeg har også sliti med å se hvem som er hvem i speilet, da må jeg ta en kjapp titt på broren for å dobbelt sjekke 🙂 Det ser også ut som en er høyrehendt og en er venstrehendt. Og når de sover ligger de likt, men ofte da motsatt vei – selv om de nå nærmer seg 3 år 🙂 Og sover de sammen, ligger de gjerne i skje, eller nese mot nese.
   Du har mye å glede deg til fremover (men noe mer slitsomt kan det nok bli etter hvert… 😉 Småbarnstiden var jo peanøtter i forhold til fra ca 1,5 år og til nå… 😛

  12. Nå lærte eg noe nytt. Har ikkje barn selv, men jobber i barnehage der vi har to tvillinger. Men har ikkje sett noen spesielle tegn til at de er speiltvillinger enda, så nå skal eg se etter i morgen 🙂
   Utrolig søtt bilde av jentene dine 🙂 De var bare kanonskjønne 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg