Ønsker barn med lav fødselsvekt

Mye skriveinspirasjon i dag! 

Da jeg våknet oppdaget jeg på fb noen som hadde delt en lenke med overskriften: MØDRE KONKURRERER OM Å FÅ SMÅ BARN. Jeg rakk ikke lese, men fikk nyhetsoppslaget tilsendt av en venninne senere på dagen. Da ble jeg nesten nødt til å lese og jeg er RYSTET!!!! 

Er dette virkelig sant – tenker jeg. For meg er hele dette innlegget et nyhet som må være veldig rettet for denne damen Hanne som opplever at vennegjengen kjemper om å få så små babyer som mulig. Tenker virkelig ikke folk på konsekvenser??

Hva er din oppfatning? Har du følt presset på å ikke få en stor baby? Jeg kjenner meg heldigvis ikke igjenn i denne trenden som gikk gravid for et år siden med tvillinger. 

Jeg er helt enig at det er viktig å spise sunt, og å holde seg i form igjennom aktivitet mens man er gravid. Det den gravide moren spiser er byggeklossene for barnet som skal vokse. At man holder seg i form igjennom svangerskapet vil komme til stor hjelp den dagen barnet skal ut, en sterk kropp har normalt en kortere, lettere og mindre smertefull fødsel. Men jeg skjønner ikke at noen kan være så egoistiske at de tenker på å minimere sitt eget matinntak for å få en liten kul og en liten baby ved fødsel.. 

Og jeg snakker av erfaring da jeg har født to barn med en fødselesvekt på UNDER 2 kg!! Dere aner ikke hvor mye jeg prøvde å putte i munnen for at jentene mine skulle bli så store som mulige da jeg viste at sannsynligheten for prematuritet og lav vekt var stor. 
Kan folk mene at jeg var heldig som fikk så små barn?  Eller jeg fikk to da, så jeg var vel sikkert ikke så heldig alikevel. 

Hvorfor vil vi ikke folk ha normalvektige babyer (gjennomsnittet ligger på 3.5 kg)? Er det fordi de er redd for strekkmerker eller er det fordi det er “søtt” at de drukner i str 50 som det blir skrevet i nyhetsoppslaget. Kan ikke de mødrene som synes det er søtt å drukne babyen sin i klære kjøpe en størrelse for stort i stedet.

Igjen lurer jeg på om de som ønsker å følge denne trenden ikke tenker konsekvenser av å bevisst få en liten baby? Vel jeg kan fortelle dem om noen av de konsekvensene. Sett at barnet er frisk. 

Vi trenger alle næring for å vokse, og vokse betyr ikke bare vekt, det er ganske mye mer enn det som skal vokse og modnes, hjerne og lunger for å nevne det mest sentrale. Et barn med lav fødselsvekt er vanligvis mye slappere enn et barn som har vokst seg stor og sterk. Dette gjelder spesielt for premature men like mye dysmatur (barn født til terminen med lav fødselsvekt).
Barnet med lav fødselsvekt må ofte legges inn til kontroll på intensiven de første levedagene hvor de blir tatt prøver av og ikke får ligge på mors bryst mer enn ved måltidssituasjoner. Det er mange andre mennesker som kommer til å være i kontakt med det helt nyfødte barnet som ofte er veldig stressende. På intensiven ligger det vanligvis flere barn, alle har på seg målere som piper med en gang noe ikke er helt som det skal. Jeg lover dere det piper OFTE! Det er ikke uvanlig at de små skvetter til når alarmen til naboen går. 

Når du endelig kommer hjem med det lille barnet må du til kontroller hver uke for å se at de legger på seg slik de skal. Du kan heller ikke regne med å amme hver 3-4 time og sove hele natten igjennom. Barnet er nemlig for lite til å gå så lenge uten mat. Det er vanlig at de også er såpass svake at de ikke orker å spise seg mette før de sovner. Så det er bare å finne frem puppene hver andre time fra morgen til kveld (8-00) Er du heldig å har et barn som sover kan du la det sove i 4 timer på natten, men ikke lengre for da må det ha mat igjen. Rett og slett for at babyen skal klare å få i seg nok næring igjennom et døgn til at det vokser slik det skal. 

Fy skam alle dere som øsker seg små barn for sitt eget beste! 

Jeg vet ikke hvor mange timer, dager, døgn og uker jeg har brukt på å bekymre meg for at jentene mine legger på seg nok, endelig har jeg klart å slippe disse tankene da de har fått noen herlige bollekinn og smilehull på kneet. 

– SpeiltvillingMammaen 

  1. Så vanvittig fine unger du har! Og når det kommer til det du skriver om er det skremmende at folk tenker slik! Vil man ha et friskt og sunt barn, må man jobbe for det hele svangerskapet – for det er jo da barnet danner store deler av livsfundamentet sitt. Tulleholdninger.

  2. Kunne ikke vært mer enig, blir bare alt for dumt og skulle konkurrere om å fra minst baby !! Huff og huff !!

  3. Jeg har ikke ord!!
   Visse mennesker fortjener ikke å få baby….
   PS: jentene dine er såååå søte!
   Går dere i barselgruppe?
   Ha en fin ettermiddag/kveld 😉

  4. Forferdelig at noen vil utsette barna sine for en slik risiko, kun for sitt eget ytre.. Stakkars små! Jentene dine er utrolig nydelige forresten 🙂 Og jeg leser bloggen din hver dag, og syns du skriver så godt 🙂

  5. En venninne av meg delte dette på fb i går (tror jeg) og jeg ble helt rystet! Jeg fikk mange tanker i hodet, samtidig som jeg ble helt målløs. Jeg skjønner ikke at det kan være mulig..
   Jeg følte ikke dette presset da jeg gikk gravid i fjor, og vet heller ikke om andre som har følt det slik. Jeg visste ikke at noen kunne tenke slik før jeg leste denne artikkelen. Og hvis man absolutt skulle hatt slike tanker… hvordan er det mulig å handle utifra dem..? Er det å være “in” viktigere enn sitt eget barns helse?

  6. Har ei vennine som gjør hva som helst for å få ut barnet nå (uke31)
   For å slippe å få stort barn. Skremmende. Som mor av et prematurbarn ( uke 28)
   Vil jeg påstå dette er barnevernssak.

  7. Nydelige barn ! 😀
   Ja, dette er helt forferdelig. Gud, jeg blir helt kvalm av å lese om det. Innlegget ditt blir sendt rundt på facebook nå, og jeg håper virkelig det vil få dumme jenter til å tenke seg om en ekstra gang.

  8. Det er tragisk at noen faktisk er så trangsynte og egoistiske!! Min lille på 9mnd kom til verden 4kg blank og var frisk og fin! Hun er riktig nok veldig lang for alderen, men jeg elsker de runde gode bollekinna hennes. Tenk å risikere helse og utvikling hos babyen…fy skam!

  9. Blir helt kvalm av å tenke på kvinner som prøver på dette! Jeg fikk ei jente på 3740g, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Jeg kunne aldri trodd noen prøver å få mindre unger med vilje, fyf…

  10. At det går an å bli så egoistisk!!!!! Har ikke ord. Den dagen jeg går gravid skal jeg være stolt uansett hvor stor kulen er! Jeg skal vise at jeg faktisk bærer på er barn, og håper den får en frisk og normal utvikling. Enn å utsette barn for å se bedre ut selv.. Kan ikke bli mer egoistisk enn dette! Nei, ikke alle burde bli foreldre!

  11. Blir kvalm av at noen faktisk ønsker dette… Sønnen min var 4 kg, han satt praktisk talt fast og ble dratt ut med både sugekopp og tang. Og jeg ble klippet og alt som var… Allikevel kunne jeg lett gjort dette igjen for sønnen min var en stor og nydelig gutt, helt frisk. Jeg har strekkermerker på puppene, magen og lårene, men helt ærlig så tenker jeg ikke over dem, jeg mener SE PÅ GUTTEN MIN DA! **, Han ble forresten født 2 dager etter termin!
   Nei fysj, jeg kunne faktisk aldri tenkt meg å få babyen til å være minst mulig for min egen del… Sånne folk er alt for egoistiske og burde i utgangspunktet ikke få barn da dem tydeligvis setter seg selv først.

  12. Huff.. skjønne ikke hva som går rundt i hodet på enkelte.
   Jeg hadde liten kul på magen når jeg gikk gravid, fikk en frisk å sterk gutt på 4255g 🙂
   Strekkmerker har jeg faktisk enda , å gutten min blir 4 år i år.
   Helledussan , så fine prinsesser 😀

  13. Blei sjokkert og rysta når eg leste det på nettet i går! Eit sunt og variert kosthold samt litt fysisk bevegelse er bra i svangerskapet! Men det og ønska seg ein baby på max 3 kg, helst mindre er vanvittig!! Sjølv fekk eg ein gutt på nesten 4 kg, og ønska aldrig at han skulle vore mindre! Det er sjokkerande at voksne mennesker kan væra så trangsynte og egoistiske at dei utsetter babyane for noe sånt!! Får vondt inni meg!:-/
   Du har to nydelige jenter med herlige bollekjakar og glimt i augene!:) Du formulerer deg godt og belyser viktige tema! Elsker bloggen din!! 🙂

  14. :): fikk helt frysninger at denne kommentaren. Amen, jeg er så enig ! SE PÅ BARNA VÅRE.. De er verdt så forbanna mye mer enn en strekkmerkefri kropp!!!

  15. Helt enig! Dette er latterlig! Jeg presser heller ut et barn på 4kg som er frisk, enn å få et/to prematurt barn. Vekten spiller da ingen rolle, og har hvertfall ikke noen innvirkning senere i livet. Jeg har heller ikke lagt merke til dette, før min svigerinne ble gravid. Hun var såå redd for et stort barn, håpte på at han var liten. Hun måtte jo også legge fram at hun var veldig liten ved fødsel også. HALLO? Unnskyld meg. Har ikke ord for sette en gang, latterlig. Jeg blir provosert langt langt inn i meg av dette. La barna spire og gro, tenk på vekta på egen kropp, før og etter fødsel. Man vil jo ikke skade et lite foster som vil vokse mest mulig før fødsel.

  16. Er det mulig.. at det går an å tenke sånn.
   Jeg var redd for å få en FOR STOR baby, men jeg sulta meg aldri, kunne aldri falle meg inn. Gikk i konstant frykt om at noe skulle skje med nurket i magen.
   Jeg fikk en gutt på 4.3 kilo og det ble tungt på slutten av svangerskapet, men han har vært så frisk og fin i ettertid atte 🙂 Legger på seg kjempebra og er helt nyyydelig.
   Jeg har mye strekkmerker på magen og kommer ALDRI til å se ut som før, men vet du hva? Det er helt greit. Jeg liker det ikke, men (dette høres klisjé ut) det var så verdt det. Det er ingenting som betyr mer for meg, enn mitt eget barn.
   Å prøve å få en underernært og for liten baby er helt sinnssykt etter min mening..

  17. Jeg er forresten helt enig som øverste kommentar. Dette burde være en barnevernssak. Eller at jordmor kunne holdt kurs om hvor farlig slike tanker er! Absurd verden man lever i

  18. Skummelt å tenke på hva slags kroppspress de kommer til å vokse opp med når mor er opptatt av vekt og størrelse allerede før de er født. Veldig uansvarlig, og jeg syns egentlig at de som har en slik innstilling bør vente noen (mange) år før de vurdere barn.

  19. Ingrid: synes ikke det hørtes klisjé ut i det hele tatt 🙂 er akkurat sånn det skal låte og akkurat slike kommentarer jeg får frysninger og varme i hele kroppen av! 😀

  20. Jeg er så enig med deg. Fikk helt sjokk når jeg leste det og syns det var utrolig synd. Nå var ikke min gutt i det minste laget med sine 2197 gram, men det var nok til å dra med seg negative ting som vi hadde sluppet om han hadde vært større. Han klarte ikke å regulere kroppstemperaturen, og som du skriver måtte han bli vekket hver 3-4 time uansett om han som eller ikke for å få mat og måle temp. Dette måtte vi gjøre frem til han var 3,5 kilo. Han var slapp og sov seg gjennom den første måneden sin. Så det er ikke langt under 3 kilo man må for at det skaper problemer. Jeg vil heller ha en gjennomsnittsbaby som passer klærne vi har kjøpt, enn å måtte løpe å kjøpe prematurklær rett etter fødsel.
   Blir så lei meg av å lese sånne saker!!

  21. Har vært i samme situasjon, fødte i uke 30.
   Men såvidt jeg har lest her før, så kom dere hjem etter 3 uker? Da er det jo ikke rart at du måtte mate så ofte? Dere var jo “heldige” av den grunn, vi var der over 2 måneder. Det går veldig på psyken.
   Hadde vært sjeleglad hvis lille babyen våres hadde klart å drikke fra flaske så vi og kunne komme hjem tidligere. Men den gang ei. Da hadde det faktisk ikke gjordt noe å måtte opp hver time.
   Ikke misforstå dette her altså, er helt enig i det du skreiv 🙂 og syns du er heldig som har fått to friske og så nydelige tvillingjenter! Stå på 🙂

  22. Jeg har aldri tenkt på denne måten, men jeg får små barn uansett hva jeg gjør. forskjellen er bare at de ikke er tynne, men gode å runde. Eldste var 2440 g og 45 cm lang. (hun ble me en feil født 3 uker over tiden. legene hadde regnet feil) Minste som kom 6 uker for tidlig var 1559 gr og 38,2 cm, begge var runde og gode da de kom, men små! Men nok av mat hadde de i det minste fått 🙂 ( vekten passer til lengden ) 🙂

  23. Helt høl i hue, som vi sier her. Det er faktisk helt på trynet!!
   Veldig enig med deg, og du er flink og saklig i dine fremstillinger:)
   Jeg har ei jente på 2,5 år, som hadde normal fødselsvekt. Men ho har alltid spist dårlig, og jeg har vært kjempebekymret hele veien. Blir ho syk har ho ingen ekstra reserver å gå på, og har ho en dag hvor ho spiser lite, så tenker jeg på det med en gang. Ikke noe godt i mammahjertet. Nå har jeg fått en gutt, som er 3 mnd. Han veide 500 g mer ved fødsel, og ligger laangt foran søstra når ho var like gammel. Han er en skikkelig godklump med valker på lårene allerede. Jeg elsker det!! 😀

  24. “Siden jentene er født 8 uker før tiden vil de også være 8 uker etter barn født på samme tid til terminen, og to mnd det første leveåret er utrolig nok ganske mye.
   Men igjen ser jeg på det som en fin liten ting for da har jeg babyer litt lengre. Hihi”
   Quote; deg

  25. Anonym: hahaha. Ja så klart, når det først er som det er må jeg jo velge å se det positive i det! Jeg hadde ALDRI valgt å få prematurfødte barn og jeg kunne hadde hatt valget. Jeeez!! Du aner ikke hva de og jeg har vært igjennom for å komme ditt vi er nå.

  26. Jeg kjenner meg ikke igjen i denne trenden i det hele tatt! Fødte i juni 2013 og kunne ikke være stoltere over min sønns 2460gram, og alt jeg ville var at han skulle legge på seg mer.. Men er det virkelig sant at mammaen konkurrerer om dette? forstår ikke at det kan være sant.

  27. Jeg kjenner meg ikke igjen i denne trenden i det hele tatt! Fødte i juni 2013 og kunne ikke være stoltere over min sønns 3460gram, og alt jeg ville var at han skulle legge på seg mer.. Men er det virkelig sant at mammaen konkurrerer om dette? forstår ikke at det kan være sant.

  28. Forferdelig! Har ikke ord.. mn det høres ut som dei kansje tror vist ungen har lav fødselsvekt å er minst mulig så vil magen vær liten gjennom hele svangerskapet, som da fører til null strekkmerker å ingen fett på kroppen so henger need.. eller at dei har lyst at kroppen ska vær på plass rett etter fødselen som fotballfruen(ikke frekt ment mot hun).. folk blir lett påvirka på ting som er på nette dessverre 🙂 er selv gravid å gleder meg til å få en kjempestor mage! Å en stor å god unge i armene! <3

  29. Kjenner jeg blir lei meg og irritert først og fremt på barnas vegne, men også for alle foreldre som ufrivillig opplever at barnet deres er prematurt/dysmaturt. Det å gå igjennom uker på sykehus og alt som følger med et prematurt/dysmaturt barn må være forferdelig både for liten og stor, og er ikke akkurat en ideell situasjon. Det er tøft for barnet, og det er tøft for foreldrene.
   Jeg skammer meg over dem som frivillig velger å utsette barnet sitt for risikoer med både det ene og det andre fordi det er status å ha liten kul og liten baby! Jeg bar min enorme mage med stolthet, og er så glad for at gutten min er frisk og fin, det skal man ikke ta for gitt!
   En liten baby er heller ikke ensbetydende med en enkel fødsel. Jeg har selv født en frisk og fin gutt på 4,5kg med en drømmefødsel uten smertelindring og rifter – mens en venninne av meg nettopp hadde en tøff fødsel og ei lita jente på 2,2 kg.
   Strekkmerker og slapp hud både her og der – jeg gir blanke, for alt er så verdt det når jeg ser lillegutt smile og ha det bra! 🙂

  30. Utrolig bra skrevet! dette er helt sinnsykt, i tillegg til det du nevner er lav fødselsvekt ofte forbundet med nyre/leverproblemer når barna blir eldre! Alt dette kommer fra fotballfrue og andre som har født små barn og legger ut bilder av en perfekt mage rett etter fødsel, selvfølgelig vil folk ha barn OG en fin kropp, så da er det vel best å tenke på seg selv og føde små barn?
   Jeg har aldri født og har vært inne på tanken om å ikke legge på meg så mye når jeg er gravid, fordi jeg ikke vil være dårligere enn andre mødre som ser så fantastiske ut rett etter fødsel, strekkmerker er jo grusomme… Det er trist at det går sånn, bloggere har definitivt ALT for mye de skulle ha sagt og for stor påvirkningskraft… 🙁

  31. Det er galskap! Galskap! Redd for mødre som kommer til å slanke 3 åringene sine. Fysj og fy skamme seg! Jeg fikk ei nydelig jente på 3900g, over gjennomsnittet, men jeg er da ikke noe mindre stolt av henne av den grunn! Dessuten kom hun i rekordfart, tross vekten sin. 2,5 timer i fødsel så var snuppa ute. Nå er hun 3,5 år, tynn og lang. Verdens fineste for mammaen sin <3

  32. Det er jo galskap! Hvorfor ikke heller bare nyte graviditeten, spise akkurat det man vil, og trene om man føler for det, la være hvis ikke? Skjønner ikke hvorfor alt skal gjøres til en forbanna konkurranse…

  33. Skremmende lesning! Har selv ei prematur og dysmatur datter, 40 cm og 1332 gr ved fødsel i uke 32. Skulle gjort hva som helst for at hun skulle vært større og for å holdt henne lenger i magen, men det lot seg desverre ikke gjør. Folk er alt for selvopptatte. Tenk på det stakkars barnet som ligger i magen for å bli klar og godt nok rustet til å møte den store verden. Har man tatt et valg om nå få barn er det visse ting man får med på “kjøpet”, som f.eks strekkmerker og en forandret kropp, men det er så verd det når man ser det fantastike barnet man har båret på i 9 mnd:-)

  34. Helt enig! Du setter så ord på de tankene jeg hadde rundt den saken, for meg var det rart å tenke at det faktisk finnes kvinner der ute som ønsker dette bevisst ! Hva feiler det dem !? Gad. Deler denne på facen !

  35. Hvordan i alle dager kan man önske dette for sine små? Man vil jo sitt beste for sine barn, samme om man får noen ekstra strekkmerker eller mister sprettrumpa. Sprettrumpa kan trenes opp igjen! Hvis barnet har fått for lite näring kan dette gi utslag i framtiden.. Hvordan ble denne “trenden” til? Har aldri hört om dette för, jeg fikk sönnen min for 1,5 år siden, og var stolt av min store fine mage. Han har alltid värt i godt hold og stor for alderen, og det er noe som jeg alltid har värt stolt av og det har også gitt meg en trygghet i at han har noe å gå på dersom han blir syk. Fikk inntrykk også at det er noe de fleste rundt meg også synes og håper og tror virkelig ikke denne “trenden” er noe mine venninner fölger etter. Det å skulle bekymre seg over vekten og helsen til barnet sitt etter födsel er ikke noe jeg unner noen! Og tenk at noen med vilje vil at barnet skal väre for lite! Jeg ble jo helt ute av meg da lille gutten vår fikk sin förste feber 😛 Barnet sitt er jo det viktigste i verden 🙂 Så hyggelig å se dine söte jenter, de ser så glade og lykkelige ut!

  36. Så vidt jeg fikk med meg sa aldri denne Hanne noe om at venninnene selv hadde innrømt dette, jeg leste det som at hun personlig var bekymret for at barnets utseende var årsaken til at de ønsket små babyer. Det så litt ut som Hanne spekulerte litt.. Jeg har veldig liten lyst til å tro på hennes spekulasjoner, og også vanskelig for det. Å ønske seg små babyer bunner nok ut i mangel på kunnskap (at det ikke er sunt for barna, og at små barn også kan brekke halebeinet ditt f.eks), men bare det er jo forferdelig dumt.

  37. Mina: Jeg skjønner ikke dette jeg heller. Jeg håper virkelig ikke det er mange som føler på dette presset, men jeg ser jo at det faktisk er noen. Veldig trist at de setter seg selv foran barnet, det sier vel sitt om at de ikke er klare for å bli mødre.
   Tusen takk, de er to gladjenter som skjeldent klager så da har mammahjertet mitt det veldig godt 😀

  38. Denne trenden har fått navnet fotballfruetrenden.
   Folk vil være lik henne, også når det kommer til svangerskap, liten kul, sylslank 4 dager etter fødsel, liten baby på 2500 kilo, osv osv.

  39. Jeg må si meg litt enig med Emma over her… Jeg syns ikke det er helt rett valg av overskrift i artikkelen, da mye beror på Hanne sine spekulasjoner. Artikkelen inneholder mye “mener”, “tror”, “kan virke som” osv…. Det er selvfølgelig hårreisende hvis virkeligheten er en konkurranse om å få minst baby, som skal drukne i str 50. Men jeg har litt vanskelig fot å tro på disse spekulasjonene. At det er et stort fokus idag på å holde seg i form og spise sundt, ser jeg på som positivt, så lenge det ikke blir sykelig og man sulter seg. Dessuten er det jo ikke så rart at man fort kan tenke at en litt mindre baby KAN gjøre mindre skade under en fødsel enn en baby på 4,5 kg. Man kan uansett ikke velge fødselsvekten, men disse som har uttalt seg om en ønsket fødselsvekt på ikke mer enn 3000 gram, ønsker jo ikke en baby med FOR lav fødselsvekt. Normal fødselsvekt blir, som du sikkert vet, per i dag definert som 2500 – 4500 gram. Først UNDER 2500 blir definert som lav fødselsvekt, og jeg tror ikke ( håper ikke) at det er dette jentene ønsker. Selv skulle jeg gjennom en setefødsel for noen mnd siden, og ja, jeg håpet at hun ikke var en baby på 4-5 kg som skulle ut. Ikke for at hun skulle drukne i klærne, eller for at jeg skulle slippe strekkmerker, men en for stor baby ved setefødsel betyr fort en grusom fødselsopplevelse eller keisersnitt, noe jeg håpet på å unngå. Jeg hadde selvfølgelig gjort hva som helst for å få henne trygt ut uansett størrelse, men gjør det meg til en dårlig mor å ønske at hun ikke var for stor?
   Uff, ble litt rotete dette. Poenget mitt er at håper virkeligheten ikke stemmer overens med overskriften i artikkelen. At man setter barnet først, har fokuset på rett plass og at ting ikke er en evig konkurranse.
   Når det er sagt, så er det virkelig to nydelige jenter du har! Og tusen takk for at du har vært så stor inspirasjon på syfronten 🙂 Ha en fin helg 🙂

  40. Hei! Du kan bare slappe heeelt av, for denne artikkelen er skrevet utelukket for å tiltrekke seg klikk. Ingen kilder, ingen forskning av verken kvantitativ eller kvalikativ metode, kun en “Hanne” som blir intervjuet om hva HENNES venninnegjeng mener. Og dette kan selvfølgelig være en ekte person dersom journalisten bare ønsker å beskytte sin kilde, men isåfall er det så enkelt som at det finnes merkelige små venninneklikk verden over, som har merkelige meninger om forskjellige ting. Alt ifra at de vil ha størst mulig babyer, lavest mulig fødselsvekt, nekter å føde naturlig, eller å sykemelde seg i graviditeten selv om det er nødvendig. Slike ting opinionslederen i gjengen muligens har bestemt er det rette….
   Tror nok de fleste ønsker seg friske barn, uansett vekt 🙂

  41. Jeg ble hele tiden fortalt under svangerskapet, at jenta vår var gjennomsnittlig og fin. At hun ville være normalt lang og tung. Men da hun ble født var hun bitteliten! Det første jeg klarte å si, etter å ha fått henne på brystkassa, var: hvor er resten?!
   Og jeg så ut som et spørsmålstegn, fordi hun kom ut, hele babyen på en gang.. Stoppa ikke ved skuldrene der altså 😛 Jeg var helt sjokkert over hvor liten hun var: 2820g og 49cm lang.
   Da vi dro fra sykehuset, veide hun 2600g, og vokste 5cm på bare 4 uker. Dette har de ikke tenkt på seinere, så vi har alltid fått høre på helsestasjonen, at hun er for tynn, men spiser for mye! Men hun er helt lik meg som baby, lang og tynn. Samboer var ikke noen stor baby han heller. Men vi har også kjent på den: “hun er for liten”-kommentaren. Så vi er nå glade for at hun begynner å få litt mage, og smilehull på knær og i albuer 😀
   Jentene dine er helt nydelige, også så søte når de koser seg sammen 😀

  42. Synes det er trist hvis folk føler press til å få små unger. Å få prematurt er ikke gunstig uansett hvis man kan unngå det. Større tap enn vinning,hvis vinning er å få små barn.
   Jeg har 2 unger, begge født litt før termin, men ikke prematurt. Små unger har både svigermor og min mor fått. Mine var 2,5 og 2,7kg. Men du hvor jeg har fått gjennomgå fra sykehusets side, selv om jeg har spist normalt sunt, og spist MYE! Husker mot slutten av første graviditet var det ingenting som mettet, unntatt havregrøt. Hihi..
   Nei, vær glad for normalvektige barn, og at de er friske!:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg