Bad med babyen din

Hvis jeg kan anbefale en aktivitet til alle mødre som er hjemme i permisjon med sitt lille barn så må det definitivt være å ta med babyen/barnet i bad med oppvarmet vann. Jeg har alltid hatt en drøm om å begynne på babysvømming den dagen jeg fikk barn. Problemet kom desverre for oss når det viste seg å være to. Babysvømming er nokså dyr og man må betale per barn man har med, det er søskenrabatt, men alikevell vil det koste flere tusen. Og så er jeg helt avhengig av å ha med en til voksen som kan holde en av jentene, og siden BT jobber overtid nå og da og ikke kan helt bestemme når det skal skje så ble det for stor risk til at vi meldte oss inn i et kurs. 

I dag reiste jeg og jentene til Drammens Bad sammen med venninna mi, samboeren hennes og datra deres på 1 år. Pappaen har permisjon og venninna mi studerer så det er ikke alle dager hun er på skolebenken. De har også gått på babysvømming med lille Ella, så da var det veldig fint for meg og være med de og få litt opplæring og i tillegg ha to ekstra hender til jentene mine 🙂 

Det var bare såå gøy. Jentene elsker å bade, og i de varme bassengene var det like behagelig for hu mor 😉 Jeg har alltid elsket å bade selv, jeg er født i fiskene og har levd litt etter at jeg selv har trudd jeg har vært en liten fisk i vannet. Mamma pleide å si at så lenge hun så to føtter stikke opp av vannet et sted viste hun hvor jeg var, for det å dykke og svømme har vært en av mine største gleder som liten. Jeg svømte fra jeg var 4 og gikk på svømmekurs, hoppet desverre av ganske fort da jeg er verdens mest hårsåre jente så det å skulle ha på den badehetta ble etterhvert et nulltema da det endte i hyl og skrik. Haha. Heldigvis var vi mye på stranden og på tok med teltet til innsjøer slik at jeg fikk buktet meg rundt som den lille havfruen jeg ønsket å være. 
Jeg ble alltid med på de lange svømmeturene sammen med pappa og min søster som er 6 år eldre, senere med årene har jeg alltid vært blandt toppen av de raskeste svømmerene i klassen og jeg skal si dere jeg var meget sur om mensen traff med svømmetimene da den kom. Haha.


Min bikini er fra fjordårets sesong på H&M, jentene sine badedrakter er fra Accessorize 

Jeg trur det er veldig viktig å la barna være mye i vann fra de er små, da lærer de seg til å bli gode svømmere og ikke minst slipper de å bli redde for vann. Mamma har en god historie fra jeg var liten og gikk på svømmetrening. Vi skulle lære oss å få vann i ansiktet så da satt hele gruppa på kanten og plasket med beina mens en og en måtte svømme igjennom. Jeg har aldri likt å bli sprutet i ansiktet så jeg dykket under og svømte under vann forbi rekka med plaskende bein. Svømmetreneren konkluderte med at det ikke var noen fare for at jeg skulle være redd for å få vann over hodet.

18 kommentarer

Siste innlegg