Tvillingsøskenkjærlighet!

Det å kunne følge med på samspillet mellom tvillinger er veldig unikt. Man forbinner kanskje tvillinger med å få et veldig sterkt bånd som ingen andre søsken oppnår på samme måte. At en tvilling alltid har sin bestevenn i sin søster eller bror. Det er jo ikke rart at tvillinger får et sterkt søskenbånd da de har vært sammmen fra dagens unnfangelse, og vokser opp side om side i gode og dårlige dager. 

Jeg har mange ganger fått tårer i øynene over vakkerheten av tvillingene, som da vi lå på sykehuset og jentene var så små som to drikkeflaskere, de lå ofte og holdt hender eller suttet på hverandres tommel, de lå alltid med hodene vendt mot hverandre og helst med nesetipp mot nesetipp. Et utrolig vakkert syn å se hvordan de søkte trygghet hos hverandre når de måtte ligge i den åpne kuvøsen uten å være sammen med mamma eller pappa. 


Nyfødt fotografering av Kamilla Weiglin / Barnas Bilder

I mange mnd ble de liggende på denne måten, i lekegrinden og i sengen om natten. De delte en sprinkeltseng og de svømte av plass fordi de var så små. Den første ekte latteren kom da de satt og så på hverandre.

Så ja det er øyeblikk som er så rørende av det ikke går å holde en tåre tilbake, men jeg tipper at alle foreldre opplever rørende øyeblikk hvor barna deres er gode mot hverandre selv hvor stor aldersforskjell det er i mellom dem. 

Jeg kan i hvertfall bekrefte en ting, tvillinger er ikke bare bestevennner, nei, de er nok som søsken flest: 

Krabbe krabbe krabbe, den leken som søster har må jeg ha, en arm strekken ut og leken røskes ut av hendene på et blunk. “vræææææææ” – hun tok leken miiin! Og siden det ikke funker å gråte for å få tilbake leken vifter de heller med armene i sinne og dasker til søster, prøver å rive leken tilbake, kaster seg i mot gulvet, ruller over på ryggen, sparker med beina, opp igjen, prøver på nytt i håp om et bedre forsøk på å få tilbake leken av søster som krabber fort avgårde for at den ikke skal bli tatt, og kommer de nærme nok ja så er det ingenting som er mer effektivt enn å ta tak i håret på søster og rivet litt i det så hun også blir lei seg. 

Baah! Haha, er det rart det blir krig i verden når mennesker begynner å krange allerede før de fyller året og “sloss” fra de er blitt et år ? 

Hvorfor er det egentlig slik at alle små vil ha akkurat den leken et annet barn har? Vi har vel ikke kjøpt en eneste leke, men har fått masse til fødsel, dåp og bursdag, og mye har vi to like leker av. Trur dere det hjelper å gi de en helt lik leke hver? Neida, det kan jo faktisk være at leken til søster er mer spennende alikevell. 

Heldigvis er det flere stunder med et fantastisk samspill og latter enn krangler, men må si jeg ble overrasket over hvor tidlig sjalusi og klangler faktisk starter. 

 

12 kommentarer
  1. Her også liker de å stjele hverandres leker. Vi har kjøpt rangler med navnet deres på, og de er nesten helt like. Alikevel frister bror sin mye mer å leke med😣 heldigvis går den sure minen fort over her. Hehe

  2. Noe så sukkersøtt! <3 Dere er heldige som har hverandre! <3 Selv til tross for at det er krangling og det som hører med, er det som virkelig betyr noe den kjærligheten og omsorgen vi kan gi til hverandre. Ikke minst gleden av å se hverandre! Så det at du ikke klarer å holde noen tårer tilbake, er så forståelig! Det er virkelig vakkert å se barna er gode med hverandre, og har evnen til å gi omsorg og kjærlighet videre til andre! Bare det i seg selv er noe av det vakreste og fineste vi kan oppleve 🙂 <3

  3. Det at barn hele tiden vil ha den leken som er i bruk, er fordi den leken er “levende” 🙂 Den rører på seg, kanskje får den en lyd til bevegelsene.. Hvis du vil gjøre et godt bytte sett med barns øyne, må de få en annen leke som også “lever” 😉 Altså må du leke med en annen leke for å gjøre den attraktiv.

  4. ja, den kjenner jeg igjen! Jobbet i en barnehage i 3 år, samme problemstilling var hele tiden til stedet:)

  5. Haha, kjenner meg igjen!! Jeg er trilling så mye krangling blir det, selvom vi er 20 år nå så krangler vi mye ennå selvom hun ene har flyttet ut:-) men vi har en kjærlighet mellom oss som ingen kan ta fra oss 🙂 liker bloggen din veldig godt og du er utrolig flink med tvillingene og til å sy 🙂

  6. Nydelige barn du har. jeg er en godt voksen dame som også har tvillingjenter. De er nå voksne. Jeg har ALDRI aldri de tvillingene, ikke kledd de i like klær og de har ikke gått i samme klasse på skolen. Vi som foreldre har vært svært opptatt av at det er to forskjellige individer selv om de er eneggete. Vi har sett etter ulikheter i stedet for likheter. Vi har oppmuntret dem til å delta i ulike aktiviteter alene eller sammen med egne venner. De sier selv at de setter stor pris på at vi som foreldre var veldig bevisste på dette. De er nå ferdig med sine studier og har valgt svært forskjellige retninger. Bor 60 mil fra hverandre, de setter stor pris på hverandre og oppfatter seg selv som søsken flest.
   Det jeg vil frem til er at det er veldig viktig at de får sin egen identitet uten hele tiden å bli sammenlignet med den andre, bla. syntes jeg det er viktig at de har gått ulikt kledd…da blir de betraktet som to individer i stedet for som en. Jeg tok alltid med meg mine to jenter på kleshandling hver for seg ( da de ble litt større), de handlet da aldri like klær .
   Dette er ikke ment som noen kritikk, men kanskje noe å tenke på. Skjønner at det for noen er nydelig og søtt med to identiske små dukker, men viktig at det er to forskjellige mennesker.

  7. Hei. Jeg venter tvillinger i slutten av desember 2015, og har funnet så mye fin inspirasjon på bloggen din:-) Kom over dette nydelige strikkede settet de fine jentene dine har på seg og falt pladask.Har du strikket dette selv? Vet du om det finnes en oppskrift på det?:-)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg