10 ting du sier til en tvillingmamma som får henne til å grøsse!

Jeg var allerde 19 uker på vei da jeg var på min første ultralyd, med en sterk formening og at jeg bar på en liten gutt. Etter å ha ligget nede med kald gel på magen og en ultralyd ført frem og tilbake i noen minutter bryter det ut av jordmoren: “det er to her inne” Da forsto jeg plutselig hva de to runde avbildede gjenstandene på skjermen foran meg var. TO HODER! 

For å være ærlig, jeg hadde lyst til å løpe vekk og hylgrine. Jeg skulle ha en gutt og der inne lå det to jenter.  Tårene presset seg på, men jeg klarte å holde igjen de fleste til vi kom ut av sykehuset. Da jeg satt for meg selv i bilen på parkeringen famlet jeg opp mobilen og fikk slått mamma sitt nummer. I det hun svarte brast jeg ut i huklende gråt  “DET ER TO DER INNE!!” …

Jeg kan ikke si annet enn at det var en sterk blanding av frykt og usikkerhet. Ville jeg klare å få to barn samtidig? Jeg viste så lite om tvillinger, jeg kjente ingen, jeg viste kun om noen som var yngre eller eldre enn meg. I min store fortvilelse måtte samboeren fortelle meg at dette kom til å gå bra. Gå bra, han vet ikke hva han snakker om.

På kvelden var jeg ute på en kjøretur og jeg husker akkurat hvilke strekning jeg var på da det hele slo over meg! JEG skal få tvillinger. Og fra den store fortvilelsen følte jeg meg som verdens heldigste. Og siden det øyeblikket har den følelsen vedvart. 

Men den skulle få seg noen brist på veien til lykken. Tenk deg det selv, du møter kjente og ukjente og med den stolteste stemmen du har hatt i ditt liv forteller dem at det er tvillinger i vente. Svarene var sjokkerende. Og det er her de 10 tingenen du sier til en tvillingmamma som får oss til å bli gale. 

 1. Stakkar lille deg!
  – så det virkelig ut som jeg var så lei meg da jeg fortalte at det var to i vente med et smil om munnen mens jeg så kjærlig ned og strøk meg over magen? Hva var det egentlig du trøstet meg for?
  *
 2. Oi, oi, dobbel trøbbel!
  – er det virkelig bare trøbbel å få barn slik at det å få to kun betyr dobbel trøbbel? Er det ikke en lykke og få barn slik at jeg som venter to burde få oppleve dobbel lykke?
 3. HerreGud, jeg hadde dødd hadde det vært meg, eller i hvertfall blitt deprimert / Jeg hadde grått enda om jeg var deg…
  – DØDD! Du hadde ikke dødd, eller kanskje hadde du ? Kanskje er jeg et mye sterkere menneske enn deg og det var nettopp derfor jeg ble valgt ut til tvillingmamma, for du hadde ikke klart det!? Eller er det kanskje slik at du burde tenke deg litt bedre etter før du snakker? Kanskje gikk det et menneske med en uhelbredelig sykdom fordi i det du sa det. Jeg tipper at både h*n og meg ville tenke den samme tanken – et slag i fleisen hadde passet deg best!
 4. Har dere mange tvillinger i familien da, det er jo arvelig
  Når du selv venter tvillinger blir du overrasket over hvor lite kunnskap det er om tvillinger der ute. Og jeg vet ikke hvor ofte jeg måtte repetere, “joda mannen har tvillinger i familien” – før jeg rekker å fortsette – “jaaa, se der, da ante du vel en mistanke” – så fortsetter jeg “nei, for det er kun toeggede tvillinger som går i arv og det må følge kvinnens side, og jeg har ingen tvillinger i familien. Så nei, for meg er ikke tvillinger arvelig.” Og det var jo da vanligvis bare innledingen til tvillinghistorien jeg måtte ut med for at folk skulle få nok informasjon til at de følte seg mettet
 5. Er det ikke vanlig at det er noe galt med tvillinger?
  – Hva er det et spørsmål å stille? Skal jeg gå bort til en gravid dame på 40 og spørre henne om hun vet om barnet hennes er friskt eller ikke? For statistikken viser vel at barn født av eldre kvinner kan ha flere kompleksjoner enn barn av ynge mødre. Om barnet er friskt eller ikke vil jeg gjerne fortelle selv den dagen jeg kan svare på det, det er ingen som vil høre at barnet muligens ikke er det før noen i denne verden faktisk har sett det i virkeligheten. 

  Etter graviditeten 
  *

 6. De kom med keisersnitt ikke sant?
  Spørsmålet blir gjerne stilt samtidig som ansiktet rynkes sammen, som om de ser for seg hvordan det vil være å føde de naturlig, en baby etter den andre. En ting er når bekjente stiller dette spørsmålet, men fremmede synes svaret er like intressant, så de skjemmer seg ikke for å spørre de heller. Og spørsmålet blir da? Hva er det egentlig de ønsker svar på? Hvordan det ser ut der nede etter å ha født tvillinger, eller holder det bare med et: “nei, de kom ikke med keisersnitt.” ? For det er faktisk over 50% av alle tvillingfødsler som skjer ut den rette veien i Norge.   
 7. Ammer du? Hva gjør du når begge babyene blir sultene?
  Hva trur dere? Hvor mange pupper har dere? Jeg og de fleste andre kvinner og menn for den sags skyld har to. Så ja, når begge babyene blir sultene, så gir man de mat. En pupp til hver eller en flaske i hver hånd for de som gir det. Jeg forsto fort at det ikke var noen poeng i å være sjenert ved amming når man har tvillinger, for da klarer faktisk ikke folk flest å holde blikkontakt. Nei det er heller den; utrolig, kan jeg ta et bilde. 
 8. Er det ikke fryktelig slitsomt?
  Jo, det er fryktelig slitsomt å bli stilt dette spørsmålet for hundrede gang!  
 9. Tvillinger er heldige som har hverandre, men det er nok verre for moren!
  Selsagt er de heldige, men det er jammen meg moren også. Jeg kjenner ingen andre barn som er like selvstendige som mine egne, kanskje nettopp fordi de er tvillinger. De er ikke alene og trenger derfor ikke hyle og skrike for å sitte på fanget. De finnes heller aldri så mye tid til å bli dullet med om man er tvilling slik som det førstefødte barnet til andre blir, så de vet hva venting og tålmodighet er før de er et halvt år gamle. 
 10. For moren med eneggede tvillinger kommer spørsmålet: Nei, gud så like, er det en av hver?
  1 – Du startet din setning med “gud så like”, ville ikke det gitt deg svaret på om det er en av hvert kjønn. For det andre, de er begge kledd opp i rosa og  har begge lilla tepper i vognen sin, ville det vært natulig at den ene av dem da var en gutt? I så fall hvem av dem? Det er kanskje ikke alle som har hørt det, men det engelske ordet for eneggede tvillinger er nettopp identical twins, så ja om du synes de er så like/identical at du må spørre meg hvordan jeg klarer å se forskjell, da trenger du kanskje ikke spørre om jeg har en av hvert kjønn.
  *
  For moren med toeggede tvillinger kommer spørsmålet: Tvillinger? Er de eneggede?
  Kikk litt hardere før du stiller meg det spørsmålet, hvis det er en gutt og en jente som sitter i vogna er de ikke eneggede. Eller, hvis en har blondt hår og blå øyne, mens den andre har brunt hår og brune øyne – nei da er de helt klart ikke eneggede. “As the definition of Identical (eneggede) twins is well … IDENTICAL!”  

  Og tro dere meg, det er ufattelig mange som stiller disse spørsmålene.  

Meeen det kommer også et dryss av de fantsiske tilbakemeldingene. Problemet ligger vel i at vi mennesker trenger 10 positive for å dekke en negativ. Men det er helt utrolig hvor høyt jeg setter pris på å møte det mennesket som sier: 

” har du fått tvillinger? For en fantastisk lykke, du er heldig! “ – jeg setter så stor pris på det at jeg fikk tårer i øynene nå som jeg skrev det så for meg denne fremmede mannen som stoppet meg. 

– Speiltvillingmammaen – 

Del gjerne innlegget 

44 kommentarer
  1. Nydelig bilde av dine herlige prinsesser! 🙂 Må le av noen av disse spørsmålene, noen folk klarer bare ikke å tenke seg om før di spør .. 😛 Ha en finfin dag, å kos deg glugg ihjel med dine to 🙂

  2. Jeg var ute å trillet jenta mi, hun sagt i vognen i lilla kjole og en hvit og lilla lue med blomster. Fikk spørsmål om eet var en gutt, hvem kler opp en gutt i kjole?

  3. Jeg tror absolutt på deg når du sier at du får og har fått slike kommentarer, men på en måte er det litt rart å skjønne det også. For hvem sier slike ting til en nybakt mamma eller en som er gravid?? “Stakkars deg som får/har fått tvillinger” Tenk hvis alle tvilling- og flerlingmammaer hadde gått rundt og sagt; “Åååh, STAKKARS DEG som bare fikk EN baby. Eller, når jeg tenker etter er det kanskje greit, du hadde nok ikke taklet flere på én gang uansett!” Jeg har aldri hørt om en flerling mamma som har sagt dette, så da burde ikke enling (?) mammaer si dette heller!
   Jeg kunne ikke annet enn å le med et smil da jeg leste punkt nr. 7. Ammer du begge?? Kan jeg ta et bilde?? Haha. Hvem sier slik til fremmmede?
   Stå på videre, herlige Stine. Du gjør en fantastisk jobb som mamma, og det tror jeg du vet selv også 🙂 🙂

  4. Hahaha!Kjenner meg godt igjen!
   Spesielt den om de er eneggede (jeg har en av hver)!😂
   Utrolig hva man blir spurt om😱
   Klart det kan være tungt med to til tider, men det kunne det være med storebror også 😊
   Føler meg utrolig heldig som har fått opplevd å få tvillinger ❤️💙

  5. Du har nåen flotte snuppe! E jaggu mykje rare kommentara som blir sagt/skreve.. E sjøl tvilling, toegga – og dæ e fantastisk. Vi e 21 og e bestevenna og har bestandig vært dæ:) Ingenteng e bedre enn å ha en person gjennnom heile live kor man kan del alt <3

  6. Haha, dette er så utrolig treffende! Jeg har fått så mange av de. Jeg har to jenter med helt forskjellig øyenfarge (blå og brun) og da er det flere som “Åhh, kom å se (til de de er sammen med) de har forskjellig farge på øynene, også er de tvillinger!
   Eller “er det er gutt og en jente”- nei, her er det to jenter med identiske rosa ullgensere! Måtte spørre hvem som var hvilket kjønn og det er samme jente hver gang. Men, men mamman så ut som en gutt hun og;)
   Kjenner meg også veldig godt igjen i kommentaren om arvelighet. Man kommer halvveis i forklaringen, så skjer akkurat det du sa.
   Jeg fikk “Åhh, stakkars deg” to dager etter fødsel på sykehuset av en enlingmamma. Jeg hadde lest mye om temaet så ble ikke påvirket av kommentaren, men det hadde såret vanvittig hvis jeg ikke hadde visst at det ofte skjer. Jeg føler meg beæret som er tvillingmamma, og i morgen er de 1 år! Jeg skal lage bursdagskroner til de i dag, like dine:) Nå skal jeg også sjekke sunn kakeoppskrift her hos deg! Takk for at du deler Stine!

  7. Det som irriterer meg sykt mye er når feks tvillingsøsteren min sier til meg du er så dum/stygg, og andre sier men dere er jo helt like, da er jo du også dum/stygg. Det verste er når noen tror vi er 1 person. Vi er som alle andre bare født på samme dag litt etter hverandre, men forskjellige personligheter og interesser.
   Ja vi er eneggede men vi har da alltid hatt forskjellig hårfarge, i mange mange år, pga vi har en storesøster som er frisør og har alltid farget håret hos hun. Og dessuten er ikke eneggede tvillinger alltid helt like når de blir eldre, i forhold til når de er små. Vi var prikk like når vi var små, men idag er vi faktisk utrolig forskjellige. Ingen kan lenger se at vi er tvillinger ant enn de som kjenner oss. 🙂

  8. Eldre menn er faktisk de som har kommet med de hyggeligste kommentarene her også når jentene var små. Bl.a. DU ER RIK! det var en utrolig hyggelig kommentar å få.

  9. Jeg har alltid ønsket meg tvillinger selv, og har alltid fått høre; “Nei herregud, det er alt for mye!” Men for meg så kan jeg ikke se for meg noe koseligere enn å få en ekstra. Barna får en tilknytning til tvillingen sin som er helt spesiell. Da jeg var yngre ønsket jeg alltid å ha en tvillingsøster som jeg kunne søke trøst i. Jeg har mange yngre søsken, men det er liksom ikke det samme.

  10. Nå er det jo ikke slik at alle barn som ikke er tvilling ikke klarer å være alene og selvstendige, og skriker og hyler for å sitte på fanget.. Fra ditt perspektiv virker det som alle som får enlinger går glipp av så mye, som om det er negativt å bare få ett barn,.. Vet vel du åssen det er å få én om gangen? Akkurat som vi enlingmødre ikke vet hvordan det er å få to i slengen? Du virker svært opphengt i å “forsvare” din sak, ja du fikk tvillinger, du er heldig på din måte! Og vi som får enlinger er heldige på vår måte 😉 Ingen ting er verre eller bedre enn det andre.
   På den annen side sjokkerer det meg hva slags kommentarer folk får til å slenge ut av seg, som “stakkars deg”-kommentarene, og at de kanskje kan være syke osv! Fysj hvilken verden er det vi lever i

  11. Fride: jeg har flere ganger opplyst om at jeg trur det er en like stor glede med barn uansett om man får en eller fire i slengen. Og at det kanskje ikke er noe verre for noen, det er bare annerledes:) ting som kan være strevende med en kan være lett med to og ting som kan være strevende med to kan være lett med en.

  12. Jeg ønsker meg tvillinger, men karmaen min forteller meg nei.. Hahaha! Uansett, jeg hadde vært lykkelig om noen av mine hadde fått tvillinger!! Men må innrømme at jeg har spurt om de er en eggede eller toeggede. Men de var bare 24 timer gamle, så litt vanskelig å se.
   Men takk for tips! Da vet jeg det

  13. Man blit visst litt hårsår av å få tvillinger også 😉 Mange av de her tingene synes jeg ikke er noe å bry seg om.. Man spør jo fordi ma noppriktig lurer, ikke for å være stygg? For eksempel om de er eneggede, for “utenforstående” ser sikkert toeggede også helt like ut! De er små, skalla og med samme ansiktstrekk.. Ofte ser man bare ansiktet som ligger der i vogna også. Spørre om dere har mange tvillinger i familien/slekten er også normalt, det ER jo arvelig. Selv om det kun er på din side 🙂 Og å spørre om å amme vil jeg også si er normalt, da ikke alle får til å amme, å enda mindre får til å amme to! Man må jo nok melk, men også teknikk og krefter 🙂 Jeg synes uansett du er heldig som har fått to flotte og friske tvillingjenter! Kjemperik på kjærlighet 🙂

  14. Anonym: det er selsagt helt greit å spørre om det, men man spør jo kanskje ikke om de er enegget om det er en gutt eller en jente eller de har forskjellig hårfarge 🙂 for da er de toegget:-) og samme, og jeg sier de er enegget så blir det dumt å spørre om det er en av hver etterpå 🙂 haha

  15. Er selv toegga tvilling og moren min er også tvilling men da enegga så har hørt endel av de spm før, også om jeg da er enegga, men å se forskjell på en gutt og jente burde da de fleste klare.
   Synes derfor det er veldig gøy å lese bloggen din om hvordan du lever med tvillinger for det er så mye jeg selv kan kjenne meg igjen i. Det å alltid ha en ved din side er så betryggende selv om man ikke alltid er så gode venner.
   så siden vi er 2 par tvillinger ( har også et par trillinger i familien) og to egga er arvelig får jeg endel spm om jeg er klar for tvillinger. haha

  16. Kjente igjen det meste ja. Mine gutta er 24 år nå, to eggede. Å er av Hellan og Halvan typen, så ulik som to søsken kan være. Likevel kom spørsmålet; tvillinger!!! Eneggede eller???? Åsså- å gud, tvillinger….. hadde dødd æ….

  17. Hei! Enig med flere over her, at flere av disse spørsmålene er da ikke noe negativt å bli spurt om! Jeg har gutt og jente på 15mnd, synes KUN det er morsomt å få spørsmål!! Tror folk prøver(på en flåsete møte vel og merke) å rose når de sier de ikke ville klart det! Vi klarer alle det vi må!!ta heller til deg ros enn å la negativ oppmerksomhet påvirke deg- du vet da selv best hvor flott det er å ha to!

  18. Har ingenting med innlegget å gjere, må bare få lov til å seie kor skjønne, søte, nydelige småjenter du har. Du er heldig! 🙂

  19. Er helt enig i alle bortsett fra den nederste! Jeg og min søster er toegga og samme kjønn. Da vi var små var vi så like at de festet en lapp med navnet vårt i pannen når vi var i barnehagen,så de fleste trudde vi var enegga. Så jeg er ikke helt enig i de to nederste “påstandene” dine.
   Vi er helt forskjellig nå da,og flere tror jeg er et par år eldre en henne.. Så jeg siktet til det meste på tiden fra man er født til 5-6 års alderen,

  20. Jeg lurer alltid på om det er sjangse for å få tvillinger med mannen min da min mor var tvilling – dette var noe jeg ikke har blitt fortalt av henne selv, men av søstra mi. Jeg har ingen aning om ho var toegga eller enegga tvilling.. Litt ekkelt å tenke på at mødre kan holde slik for døtrene sine! Føler at jeg har rett til å vite om jeg har større sjanse for å få tvillinger eller ei!

  21. Jeg ville sagt; oooooh, doouble trouble! med humor og et smil ettersom jeg selv er tvilling, og syns det er gøy :)) De fleste rundt meg vet jo at jeg er det.
   På punkt 4 så er det gøy å se at noen man motbevise forskningen 🙂 Tror den ene broren til bestefar er tvilling, så vittig at det “hoppa” over til mamma:) Gled deg masse over tvillingjentene dine du! Det gjorde, og gjør, ihvertfall mamma!

  22. Hi hi.. Kjenner igjen en del av de spørsmålene der ja.
   Noen av de synes jeg er helt greit å svare på gang på gang, fordi at de blir stilt fordi folk ikke vet, så da er det greit å forklare de. Men de negative kommentarene om at det er normalt at noe går galt eller at det må være ille for oss mødre synes jeg de kan spare seg. Ingen som er gravide vil høre om risikoer gang på gang, vi vet om de uten at noen må minne oss på de. Og det er ikke synd på oss, vi har to vakre barn å ta oss av, hva er ille med det??
   Men etter at jeg fikk tvillinger er det så mange som sier at det har de alltid ønsket seg. Det hadde jeg aldri tenkt på å ønske meg, men jeg er jo veldig glad for at jeg fikk det. Jeg synes også at jeg møter på så mange som er tvilling, har søsken som er tvillinger o.l. Å da er det så koselig å høre at de har et spesielt bånd seg i mellom, for det synes jeg at jeg kan se at mine tvillinger har og at de kommer til å ha det hele livet 🙂

  23. Takk for en nydelig blogg, Stine! Du er så inspirerende og positiv i alt du skriver. Takk for at du deler diy-prosjekter, oppskrifter og glimt av hverdagen din. 🙂 Tvillingjentene dine er nydelige, og både du og de er heldige. Folk er så utrolig uforskammet! Det er nok sant som du sier, at du ble spesielt utvalgt til å bli tvillingmamma 🙂 Du har så roen og virker så flink med barna dine. Stå på, fine du! De negative er nok bare misunnelige på hvor bra du fikser det og på dine to skjønne 😉 (I know that I am…)

  24. Da må jeg bare få komme med en kommentar,ang det å komme “rette” veien! Er det feil å komme med keisersnitt??

  25. Er selv tvilling, og får OFTE spørsmålet om vi er enegget, selv om jeg akkurat har sagt at jeg har en tvillingBROR… Tror mange prater før de tenker;-) Da jeg var gravid var det utrolig mange som påpekte at det kunne være tvillinger siden jeg selv er tvilling, selv om jeg sa at det ikke er fler tvillinger i familien.
   Forøvrig syntes mine foreldre at det var veldig slitsomt med to, da vi begge hadde intens kolikk i 3mnd… De kunne visst stille klokken etter når vi begynte og sluttet å hyle hver ettermiddag/kveld! Vi fikk aldri fler søsken;-) he he…

  26. Jeg har to tette barn, en datter på 1,5 og en sønn på 2,5. Når de sitter i dobbelvogna si er det mange som stopper og spør om de er tvillinger? Gutten min er klart og tydelig større enn jenta mi, men såpass får man vel bare tåle :p Selvom jeg får høre det ofte. Men de er ganske søskenlike, så at noen med toeggede tvillinger blir spurt om de er eneggede er ikke noe å ta seg nær av.

  27. Hei! Kan skjønne du/andre tvilling mammaer blir lei visse spørsmål og komentarer ja!! Selv har jeg blitt kjempe glad om jeg hadde ventet tvillinger. Har alltid sagt at jeg vil ha to tette, for tenk den gleden de vil ha av hverandre♡ MEN, jeg var virkelig ikke klar over at eneggede alltid er av samme kjønn!! Har jeg ALDRI tenkt på…
   Dere,( for pappaen er også med;-)) er superheldige! Og utifra det jeg ser på bloggen din, virker du som ei kjempe flink og engasjert mamma, og dagmamma! Moro å følge dere:-) Lykke til videre! Klem.

  28. Jeg er og tvillingmamma, til 2 2 eggede jenter, med store forskjeller. Men kan ikke si at jeg blir fornærmet over at noen spørr om de er 1 eller 2 eggede ? Regner ikke med du var så klar over alt med tvillinger før du selv ble tvillingmamma ? Jeg har tvillinger på alle mulige måter i familien. 1 eggede, 2 eggede, men føler meg ikke fornærmet over at folk er uvitende om at det er 2 eggede som går igjen på Mors side. På mors side her er det og 1 eggede. Jeg tenker det er litt hva du selv gjør svarene dine til. Enten kan du “jatte” med, ellers kan du bidra til deres viten videre. Og jo, 1 eggede kan faktisk være gutt og jente. Javel, så fører det å ha tvillinger med seg litt oppmerksomhet og “allmennseie”, men det er litt av hva du gjør det til selv føler jeg. Men ha ihvertfall rett viten, om du skal dele kunnskap 🙂 Og jo, klart det er facsinerende for “de vanlige dødelige”, som ikke selv har tvillinger og se en Mamma amme 2 barn.. Syns det selv som tvillingmamma.

  29. Tvillingmamma… Eneggede kan ikke være gutt og jente… Det er umulig;-) Eneggede oppstår når er egg deles i to etter det er befruktet.

  30. Tror du ikke jeg er klar over det ? Men jo, 1 eggede KAN være gutt og jente 😉 Undersøk fakta før du påstår noe 😉 Tviler du finner fakta rundt det ved norsk bruk på google. Men det er tilfeller hvor det skjer, og da er som regel jenten født steril

  31. “Eneggede tvillinger er nesten alltid det samme kjønn, men overraskende er det et lite antall av gutt-jente eneggede tvillinger. De skyldes et egg som inneholder en uvanlig blanding av kjønnskromosomer, ikke den vanlige XX for en jente, og XY for en gutt. Av og til et egg inneholder tre sex Chromes, to X-er og en Y. Men hvis egget deler seg for å produsere eneggede tvillinger, kan et kromosom gå tapt i prosessen, og etterlot ett embryo med en jente XX kombinasjon, og hennes monozygotic tvilling som en XY gutt .
   Dette kan også skje når egget blir befruktet med den mannlige kromosomet, noe som gjør en XY egg, som deler seg i to, med ett av embryoene slippe Y, noe som gjør henne til en XO jente , som resulterer i Turners syndrom . Eneggede tvillinger starter som en egg som deler, men de to separate embryoer ikke alltid utvikle identisk. Flere og flere eksperter har begynt å referere til disse tvillingene som eneggede tvillinger i stedet for som eneggede tvillinger. Det er bare noen få dokumenterte tilfeller i historien om gutt-jente eneggede tvillinger, så det er ikke overraskende folk flest aldri har hørt om det. ”
   Hurra der lærte både blogger og lesere noe fra en tvillingmamma 🙂 Derfor syns jeg ikke vi tvllingmammaer skal være så “hårsåre” på noe så unikt som tvillinger. Det er jo spennende!!

  32. Hei 🙂 jeg har fulgt deg siden ei venninne av meg fikk tvillinger! Det er så gøy! Du skriver veldig bra! Du har to nydelige jenter:) tusen takk for at du deler gjør-det-selv inspirasjon:)
   Jeg synes der finnes mange lite gjennomtenkte og frekke kommentarer! Og d tror jeg alle får, gravide, ikke gravide, enling-foreldrene og flerling-foreldrene, men jeg synes ikke vi skal kreve at alle går rundt og har genetisk kompetanse eller kompetanse på et hvert fagfelt! Noen ting er virkelig ikke allmennkunnskap. Men for all del, alle bør tenke seg om før de buser ut med fordommer. Men ikke alle spørsmål er ment for å såre:)

  33. Er tvilling selv, 2 egget og det er fantastisk. Men ser du har litt feil fakta.. Du har skrevet at enegget tvillinger er fra mannens slekt og toegget er fra kvinnens slekt, dette er feil. Grunnen er at enegget tvillinger kommer ikke av at det er 2 sædseller som kommer i egget på likt, som mange tror. Men det som skjer er at egger deler seg i to, det har ingenting med mannen å gjøre..bare kvinnen.
   Men ellers så sies det mye rart om tvillinger 🙂

  34. Haha! Jeg har en tvillingsøster (toeggede) og kjenner igjen så godt det du skriver, utifra spørsmål jeg har fått selv og om det mamma har fortalt da hun var gravid med oss. Dette innlegget treffer midt i blinken!

  35. Jeg tenker tvillinger, er dobbel glede og ikke dobbelt med trøbbel..
   Selv ønsker jeg meg tvillinger, holder på med ivf ( prøverør ) så sannsynligheten er tilstede.
   Men selv legen på klinikken sa ” er du sikker på at du orker å eventuelt få tvillinger..” I det jeg maste meg til å få satt inn to egg. Hva da orker?! Jeg er da kommet hit fordi jeg har et så sterkt ønske om å få barn, og da å kunne få to må jo være den beste gaven man noen gang kan få..
   Jeg kan kun se positive ting ved å få tvillinger:) de som sier sånne ting til deg, er bare uvitende.
   Det er nok en grunn til at akkurat du har fått tvillinger, nemlig fordi du ikke ser på det som en byrde men som en glede..
   Du er utrolig inspirerende og et godt forbilde:)

  36. Nina: Kjære vene, jeg kan ikke tro at legen sa det! Maken.
   Du må ha masse lykke til med ivf – om det blir tvillinger eller ikke 🙂 Tusen takk for gode ord<3 God helg.

  37. Du er sykt heldig som har fått tvillinger og i tillegg jenter! Jeg er sååå misunnelig og jeg har så sinnsykt lyst på tvillinger selv 🙂 elsker bloggen din <3

  38. husker når sønnen min var noen mnd gammel.(han er 2,5 nå)
   Så kom folk bort til meg å sa jeg hadde en nydelig jente.
   Gutten min var ALLTID kledd i blått og hvitt sammen som regel,har aldri hatt lilla,rosa,gult eller noe slags jente farge på seg.Å alikevell fikk jeg høre flerne ganger at det var en fin jente -.-

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg