Tidsangst

Et sug stikker meg i magen i det jeg oppfatter at det er fredag. Fredag igjen? Det kan ikke være mulig! -Tenker jeg, mens det bygger seg opp til en panikk i hodet mitt. Tankenene virrer fra det ene til det andre, som om jeg prøver å få på plass uken dag etter dag. Det blir et enda større kaos, og jeg griper hånden om mobilen – 26. septemper – leser jeg. –Var det ikke akkurat august? Er vi snart i oktober?! 

Jeg får ikke vondt i magen fordi det er fredag, fredag er min favorittdag i uken. Men jeg forstår ikke hvor det blir av dagenene i mellom. Og når fredagen ringer inn, vet jeg at enda en uke hjemme med mine to små som skulle være baby i en evighet er over. Enda en uke som jeg aldri vil få oppleve igjen har rent vekk som sand i mellom fingrene. Uansett hvor bitende trøtt jeg er på morgen står jeg opp kl 7 for at hver dag skal bli så lang som mulig, enda jentene ikke står opp før 8-9. 

Jeg ser for meg, meg selv i hodet mitt. Jeg løper en lang koridor, så fort jeg kan. I enden henger en stor klokke med visere som snurrer alt for fort rundt og rundt. Jeg når klokka og kjemper i panikk og sinne for å få viserene til å slutte å snurre så fort. – Dette er min indre tidsangs. Jeg tenker på hvordan det var før, den tiden jeg også syntes tiden gikk fort, men den tiden jeg også hadde dager hvor jeg kjedet meg, dager støvkornene sto stille i luften og hvert tikk fra minuttviseren virket som en evighet. Disse øyeblikkene er nesten glemt i nå. Jeg husker ikke hva god tid er, jeg husker ikke sist jeg kom for tidlig og jeg husker ikke sist jeg kjedet meg. 

De to små som ligger over meg og sover i dette øyeblikk har beriket hver dag med latter og glede. De tryller vekk dagene fordi de ikke gir rom for å kjede seg. Klokka i hodet mitt jeg kjemper en kamp med, forvandles til mine to små barn, jeg knekker sammen på kne, jeg griper de med armene mine og drar de inn til meg. Jeg kjenner hvordan morshjertet slår for dem og innser at tiden kan gå så fort den bare vil så lenge jeg kan gi mine barn en klem. 

Oppsummeringen av uken faller på plass, den ble ikke bare borte, den ga nye minner for livet. 

 • Damen fra Stavanger som nesten gikk i stå av hvor nydelige jentene var på butikken, og sa med en grøtete stemme: “du har jo to, så heldig du er”
 • Den lage skogsturen med familien sist søndag som beviste hvor sterke vi alle er, og hvor hyggelig vi har det på tur sammen.
 • De nye bæremeisene vi kjøpte og fikk denne uken som blir starten på mange fine turer sammen som en familie
 • Olivia som plutselig sa ordrett “natta” til gjestene våre for første gang da hun skulle legge seg
 • Stua som endelig ble ferdig
 • Jentene som ikke klarte å legge fra seg pelsputene i jeg hadde sydd fordi de var så myke og gode å kose med. 

Uansett hvor store barna mine blir, kommer jeg nok aldri til å bli klar for å gi slipp på dem, selv om jeg vet jeg må…

– Speiltvillingmammaen – 

 

37 kommentarer
  1. Det er flott å ha tvillinger, jeg hadde nok litt mer styr med de enn det virker som du har hatt. Men jeg elsker gutta mine, og får alltid dobbelt opp med klemmer og kjærlighet.
   Fra en tvillingmamma til en annen: <3

  2. Awww dette var koselig å lese 🙂 Jeg er så enig med deg! Før kunne man kjede seg og komme for tidlig som du sier. Aldri gjort det etter sønnen min kom 🙂 Skulle gjerne få stoppet tiden noen mnd, men det går jo ikke. Den følelsen å bli foreldre for første gang kan virkelig ikke beskrives. Helt fantastisk:) Men hvor rørt man blir i mammahjertet av så små ting er helt utrolig 😉 Fikk se ett klipp av løvenes konge igjen og tårene bare fosset ut. Ingen fortalte hvor følsom man blir i mammahjertet 🙂 Haha. Du er en fantastisk mamma, virkelig inspirerende 🙂 Ha en flott helg med dine kjære 😉

  3. Jeg lurer også på hvor i all verden det blir av dagene.. For litt siden var det hele fem uker til høstferie, men nå har jeg allerede kommet til siste skoledag før ferie..
   Du er så heldig som har to så utrolig fine døtre! Ikke rart tiden din går fort når du er i så godt selskap! 🙂

  4. Kjenner følelsen Stine! Vi tenkte vi skulle spørre om jentene ville komme ned å leke litt den uka her, men vips så er det fredag!! Kanskje neste uke?? 🙂 Nå er det helg og masse å glede seg til da også! I kveld skal jeg på kaptein sabeltann kino med gutta, så om dere ser noen skumlinger som lister seg rundt i Hauganveien i kveld, er det bare oss. 😉 Ha en fin dag!

  5. Ja huff, den angsten kjenner jeg også på. Kan ikke tiden bare stoppe opp og la barna være små for alltid? Vi må virkelig huske på å stoppe opp og nyte øyeblikkene, for det er jo de som er selve livet <3 Ønsker deg, BT og de nydelige jentene deres en riktig god helg 🙂

  6. Johanne: Skremmende, plutselig er vi besteforeldre :O Godt skrevet det med øyeblikkene <3 Tusen takk, jeg skal være alene-mamma denne helgen, men vi skal nok klare å kose oss masse fordet. Både med med besøk av venninne og bort i familieselskap på søndag 🙂

  7. Nabo`n: Ja.. Vet du hva, tenk at vi bor 50 meter unna hverandre, men ser hverandre så lite fordi dagene bare FLYYYYR! Mannen din er egentlig eneste jeg ser av dere når han kjører forbi vinduet med den veldig gjennkjennelige bilen ^^, Hihi. Det blir stas da. Vi får passe på å gjemme gullet vårt godt fra nå av 😉 God helg og god klem til dere alle!

  8. Elise Bjørnstad: Ja, tenk på det. Jeg spurte ei venninne som driver rideskole om hun hadde fått kommet skikkelig i gang etter sommerferien denne uka. Hu lo og sa, “Ja, men til uka er det høstferie” 😛 Tiden flyr.

   Takk, og nei det er ikke rart tiden går for da 🙂

  9. Linda: Kan virkelig ikke beskrives nei. Vil bare holde fast i den gode følelsen, men så er det jo også utrolig moro å se utviklig på de små også. Vi får bare nyte så godt vi kan. Haha. Jeg tar så lett til tårer selv etter jeg ble mamma. BT ler støtt over meg i andre enden av sofaen som ikke bare tørker vekk en uskyldig tåre i filmen, neida jeg hulker som et barn. Kniis.

  10. Jeg har aldri tenkt noe særlig på tvillinger bortsett fra at 2 på en gang betyr mer arbeid. Men etter å ha fulgt bloggen din en stund har jeg et nytt syn på det. Så klart er det mer jobb, men man blir jo vant til alt og i tillegg så får du dobbel glede i tillegg. Begge to skal jo krabbe for første gang, ta sine første skritt og si sine første ord. I tillegg må det være spesielt å se to søstre vokse opp med et så tett forhold. Tror ikke noen andre søskenpar en tvillinger kan være så nære.
   Jeg elsker måten du formulerer ting på, selv om ting blir slitsomt vinkler du alltid ting på en positiv måte. 🙂

  11. Jeg bruker svært lite tid på å kommentere blogginnlegg, men bruker til gjengjeld svært mye tid på å lese dem og dette er virkelig et skikkelig feelgood-innlegg. Det er så viktig å huske på alle de små tingene som har skjedd i løpet av uken. For andre er det kanskje ingenting, men for deg er det nettopp det som gjør din hverdag! Fikk forferdelig lyst til å klemme litt på mamman min når jeg leste det 🙂

  12. Det er sant som de sier at det når man får barn innser man hvor fort tiden går. Man skulle hatt mulighet å stoppe tiden litt og nyte de fine øyeblikkene mer. Før vi vet ordet av det sitter vi på gamlehjem 😉

  13. Tiden flyyr avgårde.. jeg synes ikke det er lenge siden jeg gikk gravid med min eldste, han fyller 5 år i februar!! Vips er han snart skolegutt.. Og lillesøster, synes det skjer noe hver dag! I sommer krabbet hun rundt, nå går hun rundt og er bikket 13 mnd! Fredager er en av de beste dagene synes jeg også, det å vite at da har både mannen og jeg 2 dager hjemme sammen med barna og vi kan gjøre det vi har lyst til selv <3 Må også si at nå har jeg kjøpt meg en symaskin!! Fant en riktignok på coop obs idag. Så skal jeg snart få prøvd meg frem litt 😀 Sengetøy til dukkevognen til lillesøter er planen <3

  14. Har det skjedd noe? Blir redd hver gang en av “Bloggerne” mine ikke skriver på en stund! Håper alt står bra til 😀 Ha en fin helg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg