Selv Fotballfrue gjør feil, akkurat som deg og meg!

 

Caroline Berg Eriksen og mannen Lars-Kristian er tatt for fusking, bilderedigering i desember og forfalsking av kommentarer med beskyttet yrkestitler som underskrift denne helgen. Jeg startet å følge saken tidlig da “reklamering” om saken kom i kommentarfeltet for å spre ryktet. 

Jeg leste meg sjokkert igjennom denne “skandalen”. At Caroline redigerer bildene sine synes jeg ikke hun fortjente så mye pepper for, hun driver i reklamebransjen. Og etter hvordan jeg oppfatter alt av reklame, så har jeg vel aldri sett en reklame som viser den verdige sannheten. Jeg har i alle fall ikke fått hvite tenner på to uker av å bytte tannkrem, jeg får heller ikke frisørhår av butikkprodukter, eller vipper som i en disneyfilm av diverse maskaraer. Redigering og forfalsking er en stor del av reklamemarkedet – og sist jeg sjekket er ikke det en overraskende nyhet. At hun lyver om redigering og legger skylden på leserene er dog en annen sak. 

Dagens oppslag i VG

Skrev kommentarer med falske navn 

Grunnen til at jeg fulgte med på denne saken i løpet av helgen, var nok måten Eriksen håndterte dette på. En massiv slettejobb på bloggen, endring av kildekoder og blokkering av av stort antall personer som sendte spørsmål eller anklagelser. 
Siden skjuling av spor ble så viktig ble nok leserene mer engasjert enn noen gang. Har man behov for å slette og fjerne diverse spor, er sannsynligheten mer enn stor for at dette var en sannhet og ikke noen mulig hacking som LKE først foreslo. 

Argumentet for at noen muligens hadde hacket seg inn på bloggen for å etterlate støttende kommentarer med en kildekode “admin” som utga seg for å være lege, fysioterapeut og personligtrener i stedet for CBE eller LKE selv, ble nok litt for svakt for leserene, og lite troverdig. 

Desverre har de nok tråkket seg selv dypere inn i salaten ved måten de har reagert på, og i går kveld kom innrømmelsen. 

Det er synd at de har følt et behov for å skrive disse kommentarene, så jeg forstår de mange som freser mot Norges toppblogger. 

Men uansett hvor dumt det har vært, kan jeg ikke annet enn å synes synd på dem i dette øyeblikket. For all den kritikken de har mottatt i helgen og som kommer til å komme de neste dagene kommer til å bli beintøft psykisk. Jeg mener også at det er veldig galt å skrive forfalskede kommentarer underskrevet med beskyttede yrkestitler for å ende en diskusjon, eller fremme sin egen sak. Eller andre spydige kommentarer med fremmede navn. De burde vist bedre enn dette, så jeg er også skuffet. 

Men de er mennesker, akkurat som deg og meg. Disse kommentarene har nok vært skrevet i beste mening for å støtte seg selv. Man kan mene at man skal tåle negativ kritikk om man velger å være offentlig, men det betyr ikke at det er noe lettere å takle dette for det. 

Vi følger bloggen til Carolie Berg Eriksen fordi hun er steike god på det hun driver med, hun er en sann inspirasjon. Jeg tørr å påstå at hun ikke ville hatt like mange lesere hver dag om hun ikke hadde laget bloggen med en illusjon om det “perfekte liv” som mange liker å kalle den. Vi mennesker er slik, vi ønsker å hente inspirasjon fra det som er bedre slik at vi kan strekke oss etter det. 

Allerede ser jeg at mange ufine kommentarer har begynt å tikke inn deres vei, personangrep som på ingen måte er konstruktiv kritikk. Og da er vel ikke leserene noe bedre enn feilene som er begått av CBE og LKE selv! 

 

17 kommentarer
    1. En ting er å kommentere under falske navn for å forsvare seg selv. Det kan jeg forstå. Men å utgi seg for å være lege, som er en beskyttet tittel, er ikke greit. Ikke bare ugreit, det er også ulovlig. Å si at noen “fortjener en kule i hodet” er heller ikke greit. Det blir for dumt å skylde på at leserne nesten selv har lagt opp til med slemme kommentarer. Lesere er lesere. Bloggen til CBE er tross alt en millionbedrift. Da må man oppføre seg som en bedrift også.

    2. Vet du gjør dette i beste mening, Stine. Likevel er du nå med på å blåse opp saken. Jeg synes familien Eriksen fortjener litt fred fra både journalister og andre bloggere, nå. Klem

    3. Jeg elsker blogger din, og du er, I motsetning til andre, en inspirasjon og et godt forbilde, spør du meg. Her er vi imidlertid ikke enig. Bortsett fra at jeg er enig i at hets ikke er OK, så er det faktisk LK pg fruen som har hetset sine lesere og de som måtte være uenig med dem selv. Det er ikke stygge kommentarer som var blitt besvart, i dette tilfellet, men meningsmotstandere, hyggelige kommentarer om at hun kledde gravide former osv. Det er ikke rom for slike menneskelige feil i en millionbusiness som skor seg på Bl.a unge jenters usikkerhet. Da bør de opptre kun profesjonellt. Det hadde selvsagt vært en annen sak med en hobbyblogg uten et PRteam i ryggen, er virkelig personlig blogg.

    4. Jeg har lest noen av artiklene i vg, etc i dag tidlig + det innlegget Caroline selv har skrevet. Jeg er vel en av de få som ikke leser bloggen hennes fast, men en sjelden gang er jeg innom og titter. Derfor gidder jeg ikke å henge meg opp i denne diskusjonen. Gjort er gjort, ja det var feil, men så kan man tilgi og glemme.
      Grunnen til at jeg måtte slenge inn en kommentar her var på grunn av dette: “Jeg har i alle fall ikke fått hvite tenner på to uker av å bytte tannkrem, jeg får heller ikke frisørhår av butikkprodukter, eller vipper som i en disneyfilm av diverse maskaraer.” Hahaha. Dette måtte jeg le litt av :p Gjør du ikke? Det gjør alle vi andre nemlig (not) 😉
      Når dette er sagt er man like ille når man nettmobber caroline tilbake etter at hun eller ektemannen har gjort noe hun/han ikke skulle.

    5. Marianne Beate: du har kanskje rett. Jeg blir bare så fanatisk irritert over hvordan folk tar denne saken. At folk slenger ut trakasseringen på måten det blir gjort er for all del ikke noe bedre enn hva som har blitt oppdaget som fusk.

    6. Lørdag kveld skrev jeg en kommentar på instagram hos Caroline Berg Eriksen. Jeg lurte på om de kom til å kommentere påstandene om at de hadde skrevet kommentarer på bloggen. Resultatet var så klart at jeg ble blokkert…

    7. Om bare flere bloggere hadde vært som deg!! Du er virkelig en insperasjon, ikke bare når det kommer til de fantastiske DIY- innleggene dine, men på måten du legger frem ting på. Jeg er helt enig med det du skriver om at alle gjør feil, og at vi bare er mennesker alle sammen.
      DET ER DU SOM BURDE HA FLERE HUNDRE LESERE HVER DAG, FOR DET FORTJENER DU VIRKELIG!!
      Håper du får en fantastisk ettermiddag/ kveld 🙂 klemklem

    8. De må vel rett og slett innrømme at de har driti seg loddrett ut. Voksne mennesker, som mange så opp til, og så oppfører de seg sånn. De kommer til å miste mange lesere på den måten. Godt at man fortsatt har din ærlige og fine blogg igjen å lese :).stå på 🙂

    9. Dette syns jeg var så utrolig bra skrevet, Stine! Carolines blogg og din blogg er de to bloggene jeg føler at jeg MÅ få sjekket minst en gang om dagen (hehe), så det sier jo seg selv at jeg er veldig glad i bloggene deres. Men jeg er ikke så fanatisk når det gjelder bloggen til Caroline at jeg blir ordentlig lei meg. Litt skuffet blir man jo, men pyttsann, dette er nok en mediestorm de helt sikkert kommer til å komme seg i gjennom. Jeg kommer til å fortsette og titte innom begge bloggene så lenge dere holder på, jeg! Stor klem til en av mine favorittbloggere!

    10. Skjønner ikke at folk tar bloggene de leser så alvorlig at de lar seg hisse opp av at ikke all bloggingen eller alle kommentarene er 100% sanne….

    11. Hele greiene er bare trist og tragisk. Alle tar mange gale valg i livet. Men det som gjør meg sint er hvordan paret klager over nettets, og selv driver med netthets bak fiktive navn. Jeg har mistet troverdigheten til bloggen hennes nå. Men ønsker paret alt vel uansett 🙂 Bloggen din finner jeg forresten inspirerende. Stå på 🙂

    12. Hei!
      Tror ikke at det er på noen som helst måte synd på dem i det hele tatt. Man må ikke glemme hvor mye de tjener på bloggen sin. Jeg tipper at det fort kan være flere titusen kroner i måned eller hundretusen (leste om det i en avis, og husker hun selv uttalte seg en gang omhvor mye hun tjente), kanskje mer, jeg vet selvfølgelig ikke, men det er sikkert ikke lite. Så jeg tror at de greier seg ganske bra uansett og har ingen skade av denne skandalen.Det kan også være at det hjelper dem å tjene enda mer:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg