Kjære Olivia

11:56 2013 lå du på magen min i stedet for inni. Akkurat to år siden på dette minutt. 
Så sliten som jeg var viste jeg ikke hvordan jeg skulle klare å få deg ut, men så kom du stupende raskere enn en rakett, og på kun en pressrie kunne jeg se mitt andrefødte barn.

Påkjenningen fra fødselen og fostervann i lungene ga deg en litt tøff start. Pappa rakk og klippe navelstrengen din før du ble kjørt bort fra oss, legene var nødt til å gi deg starthjelp til livet, og du trengte pustehjelp i to dager etter fødselen. 

Det var tøft å se deg ligge med legninger fra kroppen og sonde igjennom munnen, samtidig som jeg viste at du var i de tryggeste hender. Men to dager med c-pap var ingenting, for du er ei lita tøffing.

Tre uker etter fødselen var vi hjemme og kunne nyte tiden med hverandre. 

Hver gang jeg hadde deg på fanget kunne jeg kjenne den største stoltheten en mamma kan føle. Mitt barn, så vakker, så sterk og yndig.

At du trengte litt ekstra hjelp da du ble født, ble raskt glemt. Du spiste og la på deg i et raskt tempo, du stupte ut av magen, og på utsiden har du vært like ivrig. Det viste seg tidlig at du var en utforsker, og at du likte at det skjedde ting rundt deg. 

Du var ikke stort gammel før vi fant ut av hvem du minnet om, selv om du ligner din pappa i utseende, er du meg på din innside. Fordi vi er så like kjenner jeg meg så godt igjen i deg. Det kan være både tøft og vanskelig å forstå din frustrasjon til tider, noe jeg vet at mine foreldre slet med på meg. Du krever aboslutt en del oppmerksomhet og forståelse, og jeg er så glad for at nettopp jeg var som deg, for på den måten kan jeg forstå deg og møte deg. 

En dag med deg, er aldri en kjedelig dag. Full fart og mye latter deler du med alle rundt deg. Du er tøffere enn toget, ganske så bestemt, men samtidig veldig omsorgsfull. Og selv om du ofte har det for travelt for kosestunder, er dette bare en ekstra stor grunn til sette pris på de dagene du er ei mammajente for fullt.
Du er flink med ord og viser alltid følelser i dine utrykk, som når pusen ble påkjørt sa du med en sørgmodig stemme “pusen, auu” og da jeg i går sto med den ødelagte bursdagkaken din sa du med en overentusiatisk stemme: “Woow, mamma”. Eller da jeg hadde på meg leppestift og du tok til leppene mine og sa “fin, mamma” – uten at jeg en gang viste at du kunne dette ordet. 

Tiden går så fort, og for hver dag utvikler du deg som en rosebusk i blomst. 

Effektiv, kreativ, høylytt, sosial, bestemt, temperamentsfull, omsorgsfull, snill, tøff, bestemt og vakker er ord som beskriver deg godt.

GRATULERER så mye med dagen din i dag, jenta mi. 

Jeg digger deg, du gir meg så mye kjærlighet, samtidig som jeg lærer så mye av deg. Jeg lærer deg, samtidig som jeg lærer meg selv bedre å kjenne. 

Jeg elsker deg av hele mitt hjerte ♥

Ti tusen knuskoser – holde-rundt-klemmer – og susser fra mammaen din. 

 

10 kommentarer

Siste innlegg