“Perfekt” er ikke det samme som “inspirasjon”

I går kveld, sånn type ALT for sent (les: 02:15) lå jeg i sengen for å sove. Siden BT allerede sov tok jeg en liten runde innom mobilen før jeg sovet. Jeg ble liggende å lese et innlegg på side2:

HVA ER GALT MED MED MEG? HVORFOR HAR ALLE ANDRE DET BEDRE?

Artikkelen handler om tre godt kjente norske bloggere som tørr å vise livet fra den virkelige siden. De poster heller et bilde av de brente potetene og ihjelkokte grønnsakene, enn den imponerende prinsessekaka mange kun får dårlig samvittighet av å få i fleisen, en mandag morgen. 

Er det lov å føle seg litt truffet av den ↑ setningen, da jeg delte dette bilde ↓ for bare noen dager siden?

Og dette bildet ↓ mandag morgen? 

Denne artikkelen har blitt hengene igjen hos meg i dag, ikke fordi jeg føler meg fornærmet, heller ikke fordi jeg misliker blogger som fremstiller hverdagens opp og nedturer. Faktisk så elsker jeg blandt annet bloggen til Marte, CasaKaos, som er av de nevnte i artikkelen. 

Grunnen til at artikkelen ble hengende igjen hos meg er nettopp fordi likevekten i artikkelen ikke er tatt med. Jeg følte plutselig et sterkt behov for å gi en forklaring fra min side.

Jeg liker ikke å se på bloggen min som en “rosablogg”, men allikevel så vet jeg at det meste her inne skildrer “det perfekte”, det overfladiske om jeg kan si det selv. Jeg skriver veldig sjeldnet om det som er kjipt i hverdagen, krangler lar jeg utebli og jeg er heller ikke så glad i å vise frem rot – en gang i blandt, ja, men det er ikke den røde tråden i denne bloggen.

Tanken bak min blogg er ikke å gi dårlig samvittighet til lesere, som beskrevet i artikkelens tekst. Målet med min blogg er å kunne gi inspirasjon. Det er jo virkelig beklagelig om folk trur at livet bak en blogg er slik som den fremstilles igjennom bilder og tekst. For jeg er akkurat som disse tre andre bloggerene, jeg er akkurat som deg. Det er aldri ryddig hjemme hos meg, og jeg svever ikke rundt på to rosa skyer mens livet leker seg forbi. 

– Jeg har bare tatt det valget at bloggen min skal kunne gi inspirasjon til andre.

– Jeg har valgt at de som kommer inn å leser min blogg skal bli glade av å lese fordi det er en oppmuntrende stemning på bloggen.

– Jeg har valgt at bloggen skal være et positivt sted for meg selv å være i en hverdag som er både hektisk, kaotisk og stressende.

– Jeg har rett og slett valgt og legge vekt på de tingene jeg ser på som positivt i livet, for jeg trur på at det man velger å legge fokus på utgjør helheten av livets bilde. Jeg vil heller fokusere på noe bra fremfor å skrive om den store krangelen jeg tok med jentene for å få pusset tennene deres før sengetid. 

Ved å se på emneknaggen skolissykrok eller skolisdiy på IG så kan jeg se de mange jeg har klart å inspirere, jeg kan se hvordan andre har sett på bloggen og sydd og laget ting selv nettopp fordi jeg delte akkurat dette. 

Men bak de flotte bildene, og bak den fasaden som virker så perfekt. Ja, der sitter jeg og er helt vanlig. Jeg ville bare understreke at livet ikke er noe mer perfekt for meg enn for andre. Men bloggen min hadde heller ikke vært inspirerende om den røde tråden hadde vært å skildre livet som ikke går som på skinner.

Jeg ønsker å inspirere med fine bilder, og kreative innspill, for det gir meg noe tilbake.

Jeg er ingen superwoman, jeg jobber bare beinhardt for å få til det jeg gjør. Jeg hadde ikke vært klesdesigner hadde det ikke vært for utallige timer bak symaskina. For bak det som kan se “perfekt” ut så ligger det så mye tid og jobb. Det som vises frem er jo bare resultatet av et prosjekt. Husk dette:

Livet er ikke perfekt, ikke for noen! Men alle kan oppnå det man ønsker om man jobber for det. 

Jeg gjenntar meg selv, jeg elsker disse bloggene hvor man kan lese om den normale hverdagen uten filter. Disse bloggene trenger vi enda flere av. Men det må også finnes de bloggene som kan gi inspirasjon om det er igjennom outfits, matretter, trening eller kreative påfunn. 

Når jeg skal hente inspirasjon til noe da er det nettopp de fine bildene av noe lekkert som fanger min interesse. Ikke et bilde av dårlig kvalitet med et prosjekt som ikke ble helt tipp topp.  

– Jeg gleder meg til å dele mer inspirasjon med dere – 


– Følg speiltvillingene på facebook – 

53 kommentarer
    1. Jeg syns det er supert å lese om alt du får til, du inspirerer! Jeg er lei av at folk skal føle seg så truet av at andre får noe til. Elsker å lese bloggen din, nettopp fordi den er positiv.

    2. Kjære deg, denne bloggen har aldri slått meg som skildring av det perfekte! Når det gjelder den (fantastisk nydelige) kaka, så skrev du og sa på instagram at du har brukt lang tid på kaken! Var ikke noe du smalt sammen på en halvtime mens du jogget og laget fem blogginnlegg, itillegg så viste du jo at det gikk litt galt, men at du ordnet det! og DER er forskjellen fra deg og mange andre bloggere som skildrer kun det perfekte, du tok et problem og laget det beste ut av det og det er for meg inspirasjon!! Det skal ikke holdes mot deg at du er dyktig med alt som er av kreativitet og at du er perfeksjonist i det du gjør! Alle ønsker jo å gjøre sitt beste? jeg har prøvd en del av negletriks, og papirblomstene, og de ble like “perfekte” som dine, selv om jeg ikke er så kreativ, konklusjonen blir da at du er flink til å fortelle og vise fremgangsmåte, slik at resultatet fort blir likt for alle 😉 Samtidig så viser du “behind the scenes” bilder med rot og leker og annet, du skriver jo i teksten at du gjør husarbeid og ordner og styrer… Jeg liker CasaKaos bloggen, men hun igjen går for langt andre vei syns jeg da, det er utenkelig for meg at et hjem kan se ut sånn “alltid” slik som hun fremstiller det hehe 😉 Og som du sier, jeg henter jo ikke inspirasjon fra et halvveis bilde av en hårfrisyre, jeg henter inspirasjon fra det “perfekte” og gjør det beste ut av det selv 😉 Tommel opp for bloggen din, som er et PERFEKT avbrekk for meg i min hverdag 😀

    3. Du inspirerer meg masse, og du er en utrolig dyktig og kreativ mamma. Skjønner ikke hvordan du får tid til alt! 🙂 Nå har jo jeg en jente på 3 mnd, og du får nok gjort mer med to som underholder hverandre og de er tross alt litt eldre. Har aldri fått inntrykket av at du fremmer det perfekte liv. Har på følelsen av at det blir sånn fordi du ikke kjøper deg alt det fine du har. Du lager det! Fotballfrue har mange dyre eiendeler og fremmer det perfekte liv. Du har like fine eiendeler, men her syntes jeg det blir mer naturlig fordi du faktisk gjør det sjæl. Mektig imponert 🙂 Og inspirert 🙂

    4. Kjære deg, ikke ha noe dårlig samvittighet og for alt i verden, ikke endre noe på bloggen! 🙂
      Jeg leste blant annet casakaos før fordi hun er morsom, men det blir for mye. I en kjøp hverdan er det siste jeg trenger å lese om andre som har det like kjipt. Jeg liker å tenke på at det blir bedre, og så kan jeg drømme meg bort i søte barn og nydelige laker hos deg og andre blogger jeg leser fast. Jeg er faktisk så pass oppegående at jeg forstår at livet ditt ikke er bloggen, og omvendt, men så viser jo faktik du også bilder “bak fasaden”. Du har en god ballanse mellom dette og fungerer veldig bra!
      Så igjen, de som blir deppa av bloggen din får bare la vær å lese da. For vi er nok maaaaange som henter tonnevis med inspirasjon hos deg <3

    5. Jeg blir veldig inspirert av å lese denne bloggen. Selv om du poster “perfekte” bilder er det ikke det samme som når f. eks Caroline Eriksen gjør det. Føler det kommer av at du lager tingene selv. Du er utrolig kreativ 🙂 Tommel opp!

    6. Heisann 🙂 Godt skrevet. Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Jeg elsker bloggere som er 100% ærlige om at hverdagen er kaotisk, stressende og ikke alltid like koselig. Samtidig synes jeg nesten det kan bli litt FOR mye også, om jeg kun leser om ihjelkokte grønnsaker, store skyttentøysdunker, hybelkaniner og krangling ved matbordet eller i sengen. Disse tingene har jeg “nok av hjemme”, så jeg elsker å koble av med å lese blogger, få INSPIRASJON (som du sier) og koble av fra den kaotiske hverdagen. Så jeg har samme syn som deg… Jeg ønsker at bloggen er en inspirasjon, hvor vi deler litt av vår hverdag! 🙂 Så deler jeg så klart noen nedturer når det passer seg og jeg ønsker det – men ikke kun alt det negative. Det er så lite oppløftende og ikke veldig oppmuntrende 😛 Hehe! 🙂

    7. Ingrid: Så betryggende å høre 🙂 Jeg ønsker jo ikke å fremme et perfekt liv, men bloggen virker jo tilsynelatende mer perfekt enn virkeligheten siden man ser de beste øyeblikkene og ikke all jobben bak 🙂 Jeg kan forsikre deg om at jeg ikke får gjort stort når jentene er våkne, så det bli en del timer med jobb når de er lagt 🙂

    8. Jo, du viser det perfekte.
      Men det var akkurat det jeg trengte!
      Jeg har slitt med angst,sinne og depresjon
      Jeg har gjemt meg mye bak en skjerm, og håpet at ingen kunne finne meg. Men jeg har lest bloggen din lenge, og du har inspirert meg til å gjøre noe for meg. Jeg har ei ryddig leilighet,fordi bildene av huset deres ser så koselige ut. Jeg har begynt å snekkre mine egne møbler, fordi du har inspirert med så mye fint. Jeg har designet mine egne vesker, fordi du inspirerte meg med barneklærne du syr. Jeg har kommet langt, med inspirasjon fra din blogg. Det har selvsagt vært profesjonell hjelp og hard jobbing. Men bloggen din har vært en “flukt” fra virkeligheten, for å kunne finne igjen meg selv.
      Du deler kanskje ikke de negative sidene av livet. Men takk gud for det! Jeg liker også bloggen til casa kaos, men detblir for mye noen ganger. Din blogg har den røde tråden, så perfeksjonisten i meg ser sammenheng. Du er en knall blogger. Jeg elsker at du er så fordømt flink! Jeg sa til min kjære da du la ut bilde av kaka “Det er jævlig urettferdig at noen får det til vettu. Men så kult!” Du viser at man kan om man vil!! Jeg liker det 🙂

    9. Hei!
      Jeg har lest bloggen din i lang tid, og synes du er kjempe inspirerende. Jeg blir alltid glad av å lese bloggen din, og sitter ikke igjen å føler at jeg mangler alt eller mye . Jeg synes du er veldig flink til å balansere. Du blogger om din syke hest, og skadet pus, og kake som du mistet kjele på, kamera som gikk i bakken og ødelagt symaskin. du blogger også om det fine som de vakre jentene dine, hobbyprosjekter, turer osv. Det er nettopp dette som gjør bloggen din så fin :)Det er en god balanse akkurat som livet er en balanse mellom gode og dårlige dager

    10. Jeg mener det det er fint med begge deler. Både de som deler idyll og de som deler kaos.
      Vi er jo alle forskjellig, og det er jo nettopp det som er så fint!
      Veldig mange føler seg ikke komfortabel med å dele rot og hybelkaniner. Og det er helt greit! Det er ikke sånn at jeg ser ned på folk som deler fra de fine sidene i livet. Jeg synes snarere tvert imot at det er kjempekoselig å lese om og se bilder der folk koser seg og har det bra!
      Men samtidig, så er ikke jeg komfortabel med å dele bilder av idyll og alt som er perfekt. Derfor har jeg valgt en annen vinkling på min blogg.
      Jeg tenker at det trenger ikke være en konkurranse. det trenger ikke være enten eller. Vi kan tenke både/og – og så kan vi utfylle hverandre.
      I bunn og grunn har vi vel alle både idyll og kaos i livene våre. Vi velger bare forskjellige måte å uttrykke oss på 🙂

    11. Christine: <3 <3 <3
      Nå ble jeg stolt av både deg og meg her!
      En slik tilbakemelding er drivkraften for det jeg gjør. Det å få høre at jeg kan inspirere og hjelpe.
      Tusen takk for tilbakemelding 🙂

    12. Casa Kaos: Veldig godt sagt 🙂
      Vi trenger begge deler og det er litt som sjangere i filmer eller bøker. Ja, så liker kanskje jeg de litt mer kliss-klass og romantiske filmene, mens min samboer vil se de filmene med sprengstoff og hestekrefter. Haha.
      Du skriver fantastisk bra, og jeg som mange andre liker godt å lese oss igjennom dine innlegg som vi kan kjenne oss igjen i alle mann 🙂

    13. Jeg føler du er den perfekte blandingen av Casa caos og fotballfrue jeg Stine 😀 Du deler ikke bare kaos eller bare det perfekte, du deler litt av alt, du viser at man kan klare alt så lenge man jobber hardt for det! Du innspirer meg utrolig masse, ikke fordi du viser perfekte sider av deg selv, men fordi du også deler din kunnskap med leserne dine. Du viser at man trenger ikke være rik for å være lykkelig, man kan ha fine ting, sunn mat å pene klær selv om man ikke er millionær. Alle DIY innleggene dine har gitt meg masse inspirasjon til da vi kjøpte oss hus høsten 2014. Jeg er gravid og til kommende høst kommer det en liten en, og jeg ønsker meg sy maskin mer enn alt, og jeg hadde aldri tenkt på hjemmelaget barnemat hadde det ikke vært for deg! Du fremmer noe som er ekte stine, du strever ikke for å virke verken uperfekt eller perfekt, men EKTE! Jeg digger deg, casa caos og mange andre bloggere. Men tusentakk for å at dere ikke strever om å være lik!
      Jeg klarte bare ikke å holde igjen, hehe! You go girl

    14. Jeg har lest bloggen din en god stund nå å syns den er veldig inspirerende og fin. Din blogg er faktisk den eneste jeg leser. Prøvde å lese Casa kaos sin blogg nå å må ærlig innrømme at jeg ble både sliten og umotivert av å lese den samt at hodepinen kom snikende. Det er godt å kunne sette seg ned i hverdagen noen ganger å få fokuset bort fra rot og kaos derfor liker jeg godt å lese din blogg med fine bilder og interesant lesestoff. Å livet er absolutt ikke perfekt for noen av oss, men det er slikt som motiverer meg til å stå på. Når man feks ser bilder av go sunn mat vil man gjerne spise det, ser man noen med gode treningsresultater vil man gjerne bli motivert til å trene selv å ser man bilder av et perfekt hjem så tar man seg litt i nakken selv å får ryddet opp i rotet. Tusen takk for en flott blogg 😀

    15. Jeg elsker bloggen din og har vel fulgt den nesten siden starten. For meg er du inspirasjon, jeg ønsker virkelig at jeg klarer å lage barnemat fra bånn av, at jeg snart klarer å sy uten ekstrem hjelp fra mamma, hehe 😉 For meg er bloggen din en inspirasjon for hvordan jeg ønsker å utvikle meg og gir meg mange flotte tips og prosjekter og forklarer ting på en veldig ukomplisert måte!

    16. Du er ikke en rosablogger, så den delen du ikke tenke på en gang. Perfekt blogger har du heller ikke, du har en helt vanlig mamma blogg, og er nok det leserne setter pris på.

    17. Eneste grunnen til at jeg leser bloggen din er fordi den gir meg haugevis av inspirasjon!! Jeg syns det er kjempegøy å følge med på prosjektene dine og jeg elsker bildene du tar. Takk for at du ikke er perfekt, men inspirerende! 🙂
      Hilsen kommende tvilling-mamma 😀

    18. Hei! Har ikke lest kommentarer nu men Jeg vil si at Du er ikke de bloggere som viser bare perfekt. Du er… Skal man si jordnær person. Syns Du kommer veldig bra fram Med ting. Du skal ikke bekymre deg 🙂 denne bloggen er inspirerende <3 🙂

    19. Tusen takk for all inspirasjon! Du virker ekte på bloggen, og man føler at man kjenner deg litt. Stå på videre!

    20. Vil bare si at bloggen din er utrolig inspirerende! Stå på videre 😀 Tror du har truffet veldig blink med bloggen din, og det er gøy å se hvor mye du har fått til på kort tid! Samtidig som du virker som en fantastisk mamma både for barna og dyra dine! Ønsker dere en fin helg!

    21. Er egentlig bare latterlig at man skal bli tatt for og være perfekt fordi man velger og ikke dele så mye av privatlivet. Man må da få ha litt privatliv selv om man har mange lesere og er topp blogger. Men er dessverre mange som ikke skjønner det. Men alle som har barn vet hvordan hverdagen egentlig er. Jeg personlig syns ikke man skal dele alt for mye av det veldig private som en krangel med mann og barn. Det handler ikke bare om seg selv da.

    22. Kjære deg! Jeg har vært fast leser helt siden du startet, og jeg leser fortsatt nettopp kun pga livet ditt. Fordi det er et liv jeg faktisk skulle ønske å ha, og vet jeg kommer til å få 🙂 Samboer og jeg prøver å få barn, og det å lese bloggen din gjør at jeg bare gleder meg! Så i mine øyne er ditt liv perfekt, men ærlig! Og derfor leser jeg bloggen din! 🙂

    23. Hei, Stine!
      Jeg tror ikke at oppegående mennesker kan finne på å beskylde deg for at livet ditt virker altfor perfekt, og kan si at du har oppnådd det du har nå uten å måtte anstrenge deg noe særlig.
      Du gir overhodet ikke slik inntrykk gjennom bloggen din. Men noen bloggere derimot hadde veldig store gevinster i utgangspunktet (velstående foreldre f.eks), de hadde bra med muligheter og bare opparbeidet seg enda mer.
      Jeg blir provosert når jeg leser hvor mye skryt de får for de tingene, klærne, møblene og seg selv de legger bilder av. De tjener på å fremstå som “perfekte”. De gjør det bevist.
      Jeg skjønner hva du mener at du ikke blir inspirert av å se på ufine bilder eller andre sin rot, men når det gjelder noen bloggere, så forstår jeg av og til hvorfor folk blir provosert:) Når de bloggere prøver å gi uttrykk som om de bare har rene hus hele tiden, barna er alltid snille, ditt og datt, mens de muligens får masse hjelp fra andre mot betaling bare ikke vil fortelle om det til leserne
      Forstår ikke at folk ikke ser at de bare har masse penger som gir dem mulighet til å gå på butikken og kjøpe masse fint, at de går til frisøren som ordner håret (som ikke er ekte)
      Men du virker å være noe for deg selv, du har ikke fake utseende, du lager masse fine ting SELV og ikke bare går å kjøper hva du har lyst på i dyre butikker. Håper at folk ser forskjell!!
      Du fortjener virkelig masse ros for alt du gjør, og kan kalle deg som en jente som bør være noen sin forbildet…
      Jeg synes at det er feil at oftest allikevel en annen type mennesker er mer interessant i samfunnet vi lever i

    24. Jenny: Den meldingen du sendte ble for personlig til at jeg ønsket å godkjenne den.
      Jeg valgte å svare deg via mail, men når du legger igjen en falsk mailadresse kan du heller ikke forvente noen svar.
      Du skriver som om du kjenner meg godt. Du nevner blandt annet at mine nærmeste sprer rykter om meg. Du kjenner mine nærmeste godt, må jeg spørre om da?
      For jeg kjenner ikke deg, og med tanken på at du er fra Nordland/Bøde og jeg fra Østlandet så synes jeg det er høyest merkelig at du kan fortelle at mine nærmeste sprer rykter om meg.

    25. Har aldri synes du virket så perfekt. Du har jo ikke høyere utdanning feks, og til tider virker du litt belærende og hoven synes jeg. Du har ofte fasiten.

    26. Anonym: Jeg mener ikke at jeg er perfekt heller, men jeg lever ikke et perfekt liv selv om det ofte virker veldig bra igjennom bloggen.
      Jeg har begynt mitt 5. år etterutdanning fra vgs, så både studielån og studipoeng har jeg 🙂
      Synd du føler det slik, for det er i hvert fall ikke slik jeg ser på meg selv 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg