Bare 11 dager gamle <3

I det jeg åpnet Facebook-siden min fikk jeg opp et bilde jeg delte for nøyaktig to år siden. Jeg ble sittende å bare stirre på bildet i lang tid. Det jeg elsker med bilder er ikke bare at man får bevare bilder i form av hvordan det så ut, et bilde gir så utrolig mye mer. Bare ved å se på bildet, er det som om jeg kan lukte sykehuset, som om jeg kan hører lydene av maskiner, og jeg kan kjenne på følelsen jeg bar da jeg tok dette bilde av meg selv med jentene mine på fanget. Mitt første bilde av oss tre. 

Så stolt og så mye kjærlighet, ved siden av en liten tristhet over hvor små mine barn var, en tristhet over ubehaget som fulgte av sonder og oksygenmålere.
Viste du at man ikke skal stryke kroppen til et preamturbarn? Dette kom jeg på da jeg så dette bildet. Man skal bare legge hånden over kroppen dems, for de har så skjør hud at stryking gir ubehag. 

På dette bildet er jentene allerede 11 dager gamle, to helt fantastiske skapninger som drukner i størrelse 44.  


Det røde merket dere ser på kinnet, er merke etter der sonden var festet. Sonden skiftet side hver andre dag, og det var like ille for meg hver gang den skulle byttes :(:(

Det er helt uvirkelig at de har vært så små, men også hvor fort tiden har gått siden dette bildet ble tatt. Når jeg ser på bildet, kjenner jeg det lille suget av savn etter å ha to slike koseklumper. Det er ikke mye til kosing nå om dagen, spør jeg om kos, hyler snuppene og løper i hver sin retning fra meg. Og later jeg som om jeg blir lei meg løper de etter en smokk som de stapper på skeiven inn i munnen min og sier, “bja – mamma”  (bra – mamma). ^^, 

Bare jeg tenker på de, blir jeg glad. De har utviklet seg til å bli litt av noen skøyerunger som får meg til å le såå mye. Men ja, de får meg også til å bli både sliten og irritert til tider også 😀 Det hører vel med.  

16 kommentarer
  1. Nydelige jenter du har😍 Har selv en datter på snart 2 år, tiden har gått så fort. Tenkte jeg skulle spørre deg hvordan du lagrer bildene dine? Har mange bilder fra flere år tilbake magert på en Mac, men er jo livredd for at den en dag skal ta kvelden og alle minnene bli borte. Det hadde jo vært helt krise. Tenkt på det så lenge at jeg må gjøre noe med de før det er for sent😳

  2. Åå, jeg kjenner meg igjen i alt du beskriver <3 følelsen, luktene, lydene, ja selv tankene faller tilbake til dagene på intensiven!
   Har selv en liten (stor) prematur gutt på snart 2 år og synes det er så gøy å se hvordan dine jenter utvikler seg kontra min lille tass, da de er født omtrent likt i svskapet!
   Du er en fantastisk mor til to vakre jenter <3

  3. Det er så koselig å mimre tilbake sånn <3 Og herregud så små dem var! At man ikke skal stryke dem på huden visste jeg ikke, men skjønner det selvsagt når du sa det.
   Haha, jeg kjenner til det med kosingen! "Kan mamma få kos" "Neeeeeeiiiiiiiii" og så løper hun av sted :p Men så kommer hun løpende tilbake etterpå og koser og kysser meg <3 Jeg smelter <3
   Ha en super helg! 🙂

  4. Hei!
   Litt urelevant til innlegget egentlig, men skal jentene gå i barnehage? tenker siden de er to år, hva med sosialisering med andre barn og pedagogisk læring osv.. Har sett at du har vært hjemme med dem til nesten nå + et dagbarn i en periode, og nå er pappaen hjemme med dem.
   Jeg har selv en sønn på snart 7 mnd, som starter i barnehage til høsten, personlig synes jeg egentlig det er altfor tidlig, men bf eller jeg har ikke mulighet til å være hjemme lenger da. Kunne du ksnakje skrevet et innlegg om det med barnehage?
   Ha en fortsatt fin helg med din nydelige familie!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg