“MAMMA”

Et ord. En tittel. Det mest vanlige kallenavnet. Så likt på mange språk. 

Men hva betyr det? “MAMMA” 

ALT ! 

I dag traff det meg som hammeren på en spiker. Jeg var en liten tur på butikken, med meg hadde jeg mine to små på to år. Lykkelig løp de rundt, det var en av de gode dagene på butikken, ikke en dag som denne. Jeg plukket litt varer her og der, mens jeg innimellom ropte tilbake mine to små som hadde hoppekonkurranse rundt i butikklokalet med latter og store smil. Ved å stå noen meter i fra de kunne jeg betrakte de mange personene rundt som fulgte jentene med øyne, med et smil om munnen og et blikk som kun fortalte –  har du sett, for noen flotte jenter. 

Jepp, jeg var stolt lenge før ordet “MAMMA” kom susende som på en vannskie. 

“MAMMA” ropte de med iver og begeistring i stemmen, snudde på hælen og løp det de hadde i sin herlige pingvinstil bort til meg.

Mamma!  Mamma!  Mamma! 

“JA, jentene mine” kunne jeg svare stoltere enn en hane. 

Et ord som alle mødre hører jevnlig av sine barn, et ord som er så vanlig at det ikke blir lagt merke til, men et ord som betyr ALT for hver og en som blir kalt det. Et ord som bringer frem den største stolhet, et ord som bringer frem en så stor kjærlighet at det nesten gjør vondt, på en god måte.

For det å være mamma betyr alt, det betyr mer enn noe annet, vi ville oftet livet vårt for å beholde tittel som mamma.

 

Like etter vi kom hjem, var ei av jentene på oppdagelsesferd, hun klatret opp på en kasse for å snoke på kjøkkenbenken. Et brak senere lå hun langflat på gulvet, og jeg kastet meg til. Det der hørtes vondt ut! 

“maaaammaaa” hikset hun ut i mellom hylet mens jeg løftet den litt forslåtte kroppen opp. 

mamma” sa hun igjen med en lav stemme i det hun la armene rundt meg og sank hodet ned mot skulderen min. 

Ja, det er nettopp det jeg er. Din MAMMA – din trygghet. Og jeg skal være din mamma for alltid, jeg skal trøste deg når du faller, jeg skal støtte deg når du trenger, jeg skal komme når du ønsker. For det er det en mamma skal. Jeg skal være “verdens beste mamma” for – deg – og deg – mine to fantastiske jenter. 

 

Følg speiltvillingene på facebook – 

Siste innlegg