“I dag trenger mamma, MANGE koser”

Mon tro hva vi skal bruke denne dagen til, skal vi ha en dag med tonnevis av planer? Skal jeg putte inn litt læring denne dagen for mine to små. Nei, jeg trur ikke det. Jeg trur vi skal se på film i sofaen med teppe på, jeg trur vi skal kosemose og spise en is. 

Det er to små som ikke skjønner stort, men jeg vet. Jeg kjenner den lille kilingen i magen, en liten klump i halsen, kall det en skrekk blandet fryd om du vil. Det er bare to dager igjen av livet vi har levd i godt over to år. Selv om de to årene har gått fortere enn jeg trudde var mulig, så er det allikevel en lang tid. Om to dager starter en ny fase, mine babyer som ikke er babyer mer, blir barnehagebarn.

“Skal dere begynne i barnehagen” spør jeg med et smil om munnen.

“Ja” svarer de i kor.

“Blir det gøy å begynne i barnehagen?” Stiller jeg retorisk ved at jeg ser oppstemt ut.

“Jaaaa” fniser de tilbake.

Det gjør godt å høre at de vil starte i barnehagen og at de har en positiv innstilling, men jeg vet også at de svarer uten å vite hva de svarer på. For hva vet vel de om barnehage og det livet som venter dem der? 
Jeg er helt sikker på at de kommer til å kose seg glugg i barnehagen, de er veldig sosiale og elsker å leke med andre barn. I tillegg trenger de å bli utfordret for jeg ser at de er mer forsiktige sammenlignet med barnehagebarn på deres alder. 

Det kribler fordi jeg gleder meg til å se hvordan de kommer til å like seg, men det er også litt vondt å se de bli så store, jeg ser hvordan de blir mer selvstendig for hver dag, jeg ser at de trenger meg mindre og mindre. På en måte er det godt, men allikevel trur jeg det er sårt for en hver mamma å se sine små barn bli så store at de skal ut å startet livet sitt “alene”. 

De siste to dagene før jeg får barnehagebarn skal nytes til det fulle. 

<3

Følg speiltvillingene på facebook – 

19 kommentarer
  1. Huff, sitter her med akkurat samme følelsen. Gutten min er 2 år og 2 mnd nå og skal starte om en uke. Tror jeg gruer meg mest og kjenner meg absolutt ikke klar for å gi slipp på han til helt fremmede folk. Han er en rolig liten fyr, men sosial.
   Lykke til både du og jentene dine 🙂

  2. Mi lille snuppe er ikke ett år enda, og begynner i morgen . Jeg gruer meg veeldig ! 🙁 men det er vell værst for oss foreldre ..

  3. Kos dere masse i dag og nyt hverandre. Det blir en forandring for dere alle når de begynner i barnehage, men de er fortsatt “babyene” dine <3 Olivia begynte i fjor og stortrivdes med det samme! Vi var heldige for hun gikk 60% det første halve året, og 80% det neste. Nå søkte vi 100% for jeg skal begynne i ny jobb.
   Det kommer sikkert til å gå veldig bra, så bli litt tøft, og så bli bra igjen. Evt motsatt, men bra blir det nok etterhvert uansett! 🙂
   Lykke til til dere alle, og husk at det er aller verst for deg. Det var det for meg, og veldig mange andre mammaer også :p Men det går over 🙂

  4. Hei! Du jeg skulle sy den toppen du la ut for en stund siden i helga, men så “dum” som jeg er, tenkte jeg ikke over at blobdestoff kanskje ikke er så jævlig lett å sy, så nå sitter jeg her som ett spørsmålstegn, og lurer… Hvordan syr du blobdestoff?:-)

  5. Masse masse lykke til!
   De kommer nok til å kose seg masse, lære masse, undre seg masse, observere masse og kanskje gråte litt. Tulla mi på 2,9 år har gått i bhg i et år nå. Hun storkosa seg fra dag en, Men for mamma’n var det tungt. At noen skulle være mer sammen med min egen datter enn meg var ikke lett. Så det ble endel tårer i bilen når hun var levert, men det gikk over etter et par ukes tid!
   Kos dere masse i disse dagene, jeg skjønner hvordan du har det nå.

  6. Hei!
   Lurte bare på hva du skal gjøre til høsten?
   Håper du fortsatt har en fin sommer, og lykke til med barnehagebarna! Går nok helt fint! 🙂

  7. Maria: Ja, da er vi i samme båt! Det er nok alltid verst for mor :/ For barna blir det nok mest spennende og gøy.. ! Phu..

   Masse lykke til til dere også <3

  8. Cathrine Narum: Ja, jeg er helt sikker på at dette er verst for meg 🙂 hihi, uff! Jeg klarer egentlig ikke helt innse at det er allerde til onsdag! Får manne meg opp i morgen!

  9. Cathrine: Som i blondestoff? Hmm, sliter du med ringen kanskje? For den er ikke så lett i blonde nei, jeg brukte derfor stiv bomull på baksiden så det ble litt enklere 🙂

  10. Nora merete: Uff! Jeg også synes det er så utrolig rart å la fremmede passe og lære opp barna mine, er ikke det min oppgave? Bhaa! Nei, jeg vet at de trenger utfoldelse og stimuli jeg ikke kan gi de her hjemme. Så det blir bra om litt, håper jeg … 🙂

  11. Lea: Hei. Jeg skal jobbe mye mer dedikert med blogg og sying, samtidig som jeg tar studier på deltid 🙂 Så det skal bli travelt nok for min del 😀

  12. Følger bloggen din . Skjønner godt den klumpen i magen du kjenner på . Jeg har et barnebarn som begynner i barnehagen neste uke . Åhhh jeg synes han er alt for liten . Men vet jo at han får det godt i barnehagen. Jeg har jobba mange år i barnehagen , og sett mange barn begynne på sin vei i barnehagen. Det går bra skal du se . Lykke til . Klem til deg . 😘

  13. Lykke til til barn og mor! 🙂 Er i samme situasjon her,gutten min på 2 år og 2 mnd skal også begynne, heldigvis bare 60% og korte dager, men ille nok uansett. Skulle ofte ønske jeg levde på 50 tallet 😉 Men, barna koser seg nok max. Veldig rart er det uansett, at så mange andre skal brått påvirke barna så mye.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg