Tiden er inne…

Det er ikke en gang 12 timer igjen, jeg kjenner en tåre presser på. På tide å innse det uvirkelige. BARNEHAGESTART!! 

De sier at det kommer til å bli fint, at barna kommer til å elske det. Jeg har hørt at det er meg det er verst for. Jeg har lest at barn som starter sent i barnehage blir hengende etter. Jeg har hørt at det er på tide. Jeg har fått servert: 

“Jeg føler du alltid har en unnskyldning for å ikke sende dem i barnehage. Nå er de såpass gamle, så på høy tid at de får oppleve å være med andre barn, og ikke være sammen med mor 24/7. Barn er veldig tilpasningdyktige, så tror ikke det er noe å bekymre seg over.. Ungene dine trenger å komme seg i barnehage!!”

Jeg har hørt alt som er å høre. Jeg vet innerst inne at det kommer til å bli gøy og lærerikt for jentene, og godt for meg. Selv om jeg vet alt dette, selv om jeg personlig har søkt jentene inn i barnehagen og har hatt all verdens med tid til å bearbeide tanken, til tross for at jeg har hatt jentene hjemme i nesten to og et halv år – så svir det som en glo på avveie. 

Jeg påtar meg gjerne rollen som egoistisk når jeg sier at jeg skulle ønske jeg kunne hatt de for meg selv hele livet. Kanskje har jeg rett og slett vært for lenge sammen med barna mine, men bare tanken på at jeg ikke skal være der å trøste når de faller gjør meg vondt. Tanken på at jeg ikke får sett de mestre en ny oppgave gjør meg enda verre. 

Fra nå av er det slutt på persmisjonstiden, kanskje for evig og alltid. Det knyter seg i magen min. Hvor ble det av tiden?

I et sentimentalt øyeblikk føles det som at verden går i oppløsning i det jeg innser at babyene mine er blitt til barn, som nå skal ut å bli selvstendige. To små piker er på vei til å begynne livet sitt på egenhånd uten en mammahånd å holde i når de trenger det. 

Kjære jentene mine.. 

I morgen er den store dagen kommet, nå skal dere begynne i barnehagen. Det kommer til å bli så gøy, jenter. Det er mange andre barn der, masse flotte leker, dere får være mye ute slik dere liker. Og dere kommer til å lære så mange nye sanger dere må synge for meg. 

Inni meg gråter jeg, men jeg er ikke egentlig lei meg, jeg er bare så ufattelig glad i dere at det blir vanskelig å vinke ha det. 

Når jeg går, kommer jeg igjen om litt, dere kommer til å glemme at jeg er borte, så gøy er det i barnehagen. 

Dere lurer kanskje på hvorfor jeg må sende dere ditt, det er jo fint hjemme også. Det kan være vanskelig å forstå, men det er slik verden er. Jeg kan ikke blåse bort hver vonde følelse, jeg kan ikke beskytte dere mot livet utenfor huset. Det livet skal dere lære å takle på egenhånd slik at dere en dag blir to fornuftige unge damer. Jeg vet at det er lenge til, at dette bare er begynnelsen, men like fullt starter det nå. 

Ok, jenter, nå blir mamma sentimental igjen. Det er ikke meningen, men om dere blir mamma selv en gang så kommer dere til å forstå. 

Jeg ville gråte den dagen dere fylte ett år også, det er bare slik det er. Det er sårt hver gang en fin fase tar slutt, til tross for at neste del av livet blir like bra om ikke enda bedre. 

Suss, suss! Jeg er så stolt over å være mammaen deres, og er det en ting jeg gleder meg til, så er det å savne dere litt. Ingen ting slår nemlig følelsen av å se dere igjen etter det <3 

 

Følg det nye barnehagelivet på facebook – 

51 kommentarer
  1. Lykke til med barnehage start.
   Håper det går fint får både deg og jentene dine!<3 det er vertfall 2 som starter sammen, en trygghet ihverandre! Vi har hatt mange tvillinger som startet med oss. Det er så koslig. To stk som søler hverandre når mamma blir savnet. Det er noe eget og Være vitne til!:)
   Joda de er kanskje Vært for deg, men det er fa forståelig, det er dine barn, ditt alt. Det er da naturlig at du gruer deg.. det har vært hverdagen din i 2.5år! Men jeg tror det kommer til å gå bra!
   MYE lykke til i morgen, til store å små!:)

  2. Lykke til imrg! Du beskriver akkurat hvordan jeg føler det også. Skal følge frøkna til første dag i bhg selv imrg.

  3. Kjenner følelsen! Har ei på to år som skal begynne i bhg om 2 uker og jeg synes hun er alt for lita og vil bare ha henne hjemme 😉 heldigvis skal hun gå bare tre dager i uken da! Lykke til med barnehagestart 🙂

  4. Masse lykke til i morgen til både mor og barn 🙂
   Du setter så fine ord på ting, det er en fryd og lese bloggen din 🙂
   Om det er en liten trøst så følte jeg akkurat det samme når mi starta i bhg..
   Gruer meg allerede til han på 3 mnd skal starte om 1 år…
   Klem

  5. Så fint du skriver til jentene dine:) Har selv en datter på tilvenning i bhg, og idag forlot vi henne 1,5t der.. Jeg ville gråte da jeg skulle gå, hun hadde ikke tid til å vinke hadet til meg engang:p Håper det går fort og greit for dere, har full forståelse for det du føler! Lykke til imorgen:)

  6. Åhh, jeg kjenner på hvordan du har det!!! For første gang var det nå min tur til å levere mitt gull i barnehagen… Jeg pleier å stå på den andre siden…er den som tar imot de nye gullene som begynner i barnehagen. Jeg pleier å være den som sier at det går seg til, dere må gi det litt tid, den som trøster når den lille savner mamma og pappa, den som trøster når det blir for mye nytt, den som får gleden av å se den lille i lek med andre barn, som får se gleden av å finne ut og utvikle seg sosialt, den som får en god klem og et gledes hyl når livet er herlig… Nå har jeg blitt den som føler jeg nesten “mister” jenta mi litt, den som føler jeg må dele gullet med andre, som får litt vondt i hjertet når jeg må si farvel før jeg går… Jeg er førskolelærer og har nå kjent på kroppen at foreldre som leverer sin dyrebare små kan gå gjennom en sorg! Jeg kommer ALDRI mer til å si at “de har godt av å komme i barnehagen med andre barn på sin egen alder”…. Min snart to åring har hatt to dager i barnehage og Mammahjertet mitt vil ha mer tid.. Mer tid til kos, mer tid til å bare leke sammen og tulle, mer tid til å se hva hun kan, mer tid å høre alle de nye ordene hun lærer hver dag og mer tid sammen, bare være med henne!!! Jeg kan nå si at jeg forstår de som gråter når de leverer og jeg forstår det er vanskelig. Men nå skal hun lære så mye mer, få vokse og få nye venner….men mamma vil heldigvis alltid være mamma, og mamma vil alltid stå klar med en klem og en suss!!
   Lykke til i morgen (i dag)! Håper å få lese om gode opplevelser i morgen❤️

  7. Lykke til med å levere de i barnehagen i morgen! 🙂
   En trøstende tanke er at de har hverandre, i motsetning til de fleste andre barn som kommer til barnehagen og ikke kjenner en levende sjel.
   Og du er jo flink til å holde deg opptatt, så tiden vil nok gå kjappere enn du tror til du kan hente de i barnehagen igjen. 🙂

  8. Masse lykke til idag! Skjønner at det det er blandede følelser å la de dra i barnehagen etter 2 1/2 hjeme sammen med deg, men det kommer nok til å gå kjempe bra 🙂
   Stor klem til deg!

  9. Kjære deg! Åh, det er tøffe tak for ho mor når de små begynner i bhg, det er sikkert og visst! Men selv om de tar små steg ut i verden på egenhånd nå, så vil de i mange mange år fremover trenge kjærligheten, omsorgen og forståelsen som bare du som mamma har for dem. De er heldige som har hverandre, og kommer sikkert til å få stor glede av å begynne i bhg. Ønsker dere masse lykke til alle sammen – dette blir bra 🙂

  10. Ville bare sende deg en god klem. Vet så godt hva du føler nå. Følte det samme da min eldste skulle begynne i bhg da han var 2 år. Det var denne opplevelsen jeg skulle ha hørt om før jwg fikk unger- ikke nattevåk og fødsel og sånn! De følelsene som slår inn nårman skal gi sitt kjæreste “bort” til fremmede og ikke får ta del i deres hverdag på samme måte, er den værste følelsen. Og jeg følte at alle rundt meg var så flink- alle andre mødre klarte dette mwd glans- alle gledet seg til å jobbe og selvrealisere seg selv igjen etc. Samtidig ropte-nei,skrek- hver celle i kroppen min at dette var feil- dette var ikke naturlig. Jeg fikk da ikke unger for at jeg skulle se dem to timer på ettermiddagen???? Men! Det.går.bra! Som ungene våre et vi også himla tilpasningsdyktig viser det seg;)
   Klem til deg. Det går bra. Det er værst nå med det samme- de første dagene.

  11. Lykke til idag!
   Vi skal besøke barnehagen for første gang i dag vi også… Det er så vemodig!!! Og spennende… Heldigvis har jeg tre uker til jeg starter på jobb så jeg har litt tid til tilvenning (eller avvenning for meg, da) Mine er 14 mnd og jeg skulle gjerne vært hjemme med de 14 mnd til. Men jobben kaller og jeg bare håper “alle andre” har rett når de sier at de kommer til å få det kjempefint og at det er verst for meg..!
   Igjen Lykke til!!!

  12. Ønsker dere all lykke til:-) Vet hvordan du har det, er vondt for mamma-hjertet, men det går seg fort til. Begge våre barn var også nesten 2,5 år før de startet opp i barnehage. Og det er jeg veldig takknemlig for! Ingen av dem har hengt etter eller hatt andre problemer i forhold til andre barn i lik alder:-)

  13. Altså jeg må bare si jeg føler med deg! Jenta mi blir 3 i oktober og bbegynner i barnehage først nå, 17.august! Gruer meg som en hund! Fått alle kommenterer som er å få, men jeg blir både sint og irritert på det og bruker og svare: at vi har vært utrolig heldig som har hatt mulighet å være hjemme med henne så lenge! Jobber turnus, så det og ha henne i barnehagen fra før 1-1 ville vært helt uaktuelt. Vi har til gjengjeld en sterkt oppegående jente som prater renere enn de fleste 3åringer, hun kan telle til 20 på norsk og engelsk, alfabetet kan hun på rams, hun er full av blåmerker og skrubbsår fra bereget i hagen, klatring i trærne og rulling ned gressgrøfta fra den øvre plenen og til den nedre. Og vi vet jo alle hvor “strenge” noen barnehager har blitt Pga livredde foreldre (husker godt innlegget ditt for en stund tilbake om at barna lå på gulvet i svømmehallen)
   Hun er fryktelig hjelpsom fra alt fra husarbeid til snekring hvor hun mer enn en gang har slått Fingeren med den lille hammeren sin. Ja, barn har godt av barn og hun elsker å leke barn noe hun gjør flere dager i uken Pga omgangskrets. Jeg tror vi har fått Ei så fantastisk frøken fordi vi har vært så heldig til å ha tid, ikke bare jeg men også Pappaen. Vi har hatt dyrebar tid, som går altfor fort og er så glad for at den tiden ikke er tilbrakt i barnehage. Mange av kommentarene i har fått er i tillegg fra folk som er hjemme men har barna fullt i barnehagen og enda klager over tidsklemma med barna. Noe som gjør meg fryktelig provosert for det handler om prioriteringer. Det er mange som ikke har mulighet til å ha barn hjemme, Men for oss som er så Privilegerte (som jeg kaller det) og hattmulighet til og ha barn hjemme de viktigste årene av livene dems syns jeg er fantastisk! Og all honnør til de som gjør det! Hun har fått delt plass i den barnehagen som tilhører skolen hennes, og vi har valgt og sette henne der nå så hun får et par år på småbarnsavdelingen og får seg noen venner før hun skal opp på “skolestarterer-avdelingen”.
   Dette ble en veeeldig lang kommentar , men jeg syns det er flott at du har hatt denne muligheten ! Og føler så med deg i det du skriver 🙂 at barna er tilpassningsdyktig og trenger barnehage og løsrivelse fra mor osv osv. Er jeg helt enig i, men ikke fra første start bare fordi det skal være sånn – selvom man har
   Mulighet til å være hjemme, lyst og tid.. Og ikke minst alle milepelene man fårvære med på spesielt fra 1-2 år – fantastisk og ikke gå glipp av noe! Så, barnehage eller ikke – det er opp til hver enkelt og man bør faktisk spare seg kommenTarer for de som velger enten eller 🙂
   Masse lykke til !! Og klart det kommer til å gå fint, det er alltid verst for mor ! Hihi:)

  14. Helledussen er sitter jeg å gråter og tuter på dine (litt mi egen) vegne 😛
   Så flott skrevet og så sant 🙂 Masse lykke til med barnehage start:) dette kommer nok til å gå kjempe bra og før du vet ordet av det er dette den nye vante hverdagen for både deg og jentene 🙂

  15. Åh, jeg skjønner deg så utrolig godt, Stine! Min sønn starter i barnehagen om en uke, og jeg føler akkurat det samme som deg! Heldigvis har vi muligheten til å hente tidlig, så han slipper så lange dager. Jeg er sikker på at bare man kommer inn i den nye hverdagen, så blir dette helt sikkert bra både for oss foreldre og for barna!
   Og forresten, hvor er de fine dressene jentene har på seg fra?

  16. Kjære Stine.
   Sitter her og tørker tårer – og leser ordene dine ; det er akkurat som jeg selv kunne sagt det når mine tvillinger startet. Vi slet med separasjonsangst alle tre ( du kan tro vi var festlige å ha med å gjøre! ) og helt frem til barna var nesten 4 år, så måtte jeg rett og slett vente med mascaraen til jeg kom på jobb! Gråt nesten hver dag… Dette er sikkert ingen trøst for deg i dag ( beklager ) men for mamma-hjertet ER det vondt. Rått. Brutalt. Men etter hvert fikk jeg tryggheten av at så snart mamma var ute av syne, så var også leken i gang -og barna ELSKET det… Vår barnehage var veldig flink til å sende en liten sms eller en mms og fortelle at nåååå går alt bra. Først da kunne dagen min fortsette 🙂 Heldigvis kom slik mms ofte før jeg var ute av parkeringsplassen 🙂 Håper bhg deres også klarer å se ditt behov i denne tiden, husk det er ikke bare jentene dine som skal innkjøres i bhg. – du og dere også! Og ring heller tilbake til bhg for å sjekke at alt går bra, enn å vente og gruble. Det koster så lite for bhg å svare på den telefonen – og det betyr SÅ mye for deg og resten av din dag! 🙂
   LYKKE TIL MED BHG START – til både deg og jentene. Og BT, da – men tipper han tar dette lettere enn deg… `…sånn ER det bare…`

  17. Våre var hjemme et par mnd lenger enn deres. Vi fikk mye skryt fra bhg om hvor flinke de var til å prate, klatre, sykle og leke. Så den lille dårlige samvittigheten folk hadde gitt meg fordi de ikke begynte i bhg 1år gml, forsvant som dugg for solen.
   Virker som en del foreldre som sender 1åringen i bhg “tråkker” litt på foreldre som velger/har mulighet til å være hjemme med barna sine. Vet ikke om det er fordi de ikke ønsker å være hjemme eller ikke har råd til det?
   Kjenner flere førskolelærere og assistenter i bhg som har valgt å beholde barnet sitt hjemme til det er minst 1 1/2år.

  18. Hvordan gikk det i dag? 🙂
   Selv om du har en jobb via bloggen, sying, osv + at du tar deltidstudier som jeg skjønner tar mye tid til sammen, så kan du jo hente dem tidlig de dagene du savner dem veldig 🙂 Og levere dem sent etter å brukt god tid på en god frokost 🙂 Du er ikke “pliktet” til å dra på jobb kl. 07, jobbe fra 8-16, og akkurat rekke hjem til barnehagen kl. 16.45 🙂
   Jeg vet du har skrevet det et sted, men husker ikke helt hva det var. Er det 60% de skal gå?
   Siden det er første dagen i dag er du der sikkert sammen med dem hele dagen, så da går det jo fint 🙂 Jeg synes det var verre første gangen jeg skulle gå fra Olivia med én gang, men det går seg til det også 🙂
   Lykke til videre 🙂 Klem!

  19. Masse lykke til med barnehagestart! Jeg er i samme situasjon om 2 uker, og magen knyter seg bare jeg tenker på det :-/ men jeg håper og tror det går bra med både dine jenter og min, vi er nok ikke de første som har tenkt disse tankene :-))

  20. Masse lykke til med barnehagestart!😊
   Jeg har et lite håp om at du lager et innlegg om hva slags barnehageutstyr dere har valgt, har jentene alt likt av for eksempel sekker og diverse😊 har selv tvillingjenter på 9 mnd som begynner i barnehage i januar, og er egentlig ikke helt sikker på hvordan vi skal gjøre der med likt/ikke likt😊
   Kjempefin blogg du har!☺️

  21. Sjelden jeg kjenner tårene presse på av et blogginnlegg og forventet helt ærlig ikke det når jeg leste overskriften. Men det er noe med måten du skriver på, du har en unik evne til å formidle følelsene dine og jeg kjenner på det du sitter å skriver. Du er en fantastisk mamma og jeg er sikker på at de neste årene bare blir bedre og bedre. :):)

  22. Kjenner meg igjen i det du skriv. Min sønn på 18 månadar startar i barnehagen om knappe to veker. Eg har eit godt inntrykk av barnehagen og dei som jobbar der, og tvilar ikkje på at det vil bli ei positiv oppleving for han. Likevel er det noko som vrenger seg innvendig når eg tenker på at eg må “gi slepp”. I mine auge er han jo framleis den vesle babyen som er så avhengig av meg. Realiteten er vel kanskje litt anna, og eg trur både eg og han har godt av nye utfordringar. Eg føler meg så utrulig heldig som har fått tilbringe 18 månadar heime, og er sikker på at det har gitt han ein rolig, trygg og fin start her i livet.
   Ellers vil eg takke deg for ein inspirerande og fin blogg. Kom over deg for eit par månadar sidan og blei raskt ein fast lesar. Eg er ikkje så voldsom på dette med å kommentere, men vil du skal vete du er satt pris på 🙂
   Lykke til med barnehagestart og alt som følger med 🙂

  23. Så herlig skrevet Stine! Jeg leverte nettopp datteren min til sitt tredje barnehageår, men i dag startet hun på stor base. Alt var annerledes, og jeg så hvor spent og nervøs hun var om hverandre. Masse lykke til med tilvenning. Det kommer nok til å gå kjempe bra, siden de har hverandre!

  24. Fy søren, mammalivet, altså! Ganske overveldende til tider… Første dag i barnehagen for guttene mine også, de fyller to år om to uker. De storkoste seg og ville ikke dra hjem. Blir egentlig mer spennende i morgen, for da skal de få være der litt alene. Lykke til de neste dagene, det er så fint å lese om noen i samme situasjon😃

  25. Jeg har selv trillingjenter – og for oss har det vært viktig å gi dem egen identitet. Gjennom å kle dem ulikt har det dermed vært enklere for omgivelsene å se hvem som er hvem. Og ikke omtale dem som “trillingene”, men ved navn.

  26. Så heldig du er som har fått til å være hjemme så lenge! Jentene har slett ikke vondt av det. 🙂 så heldige de er aom har en mamma som deg! Og i denne alderen begynner de å forstå mer av hvorfor de skal være i barnehagen og at du til slutt kommer tilbake. Det skal nok gå helt fint! 🙂

  27. Stine m: Åh <3 Så herlig at du ville dele din historie, jeg er så klart veldig enig med deg. Er så vanvittig takknemlig for den tiden jeg har fått med barna mine, og like glad for at jentene kan få korte dager i barnehagen uten stress om morgen.

   Tusen takk 😀 Helt klart verst for mammahjertet jeg <3

  28. Likesinnet: <3 Ja, det blir nok fort en vansesak<3

   Det er nameit sine dresser, men de er ikke sensongens siste skrik, så litt usikker på hvor lett dere er å finne akkurat den samme. 🙂

  29. Cathrine Narum: Skriver snart et innlegg om dagen 🙂
   Det du skriver har du helt rett i, så jeg er priviligert slik sett. De har 100 % plass, men de kommer til å ha kortere dager enn folk flest, siden jeg kommer til å levere til halv ti og hente de tidligere 🙂 Sidene de uansett er to sovedyr, ser jeg ikke poenget med å vekke de tidlig for å få de i barnehagen når jeg har mulighet til å sende de avgårde litt senere 🙂

   Tusen takk 🙂

  30. Hanne: Tusen takk 🙂
   Jeg liker svært godt å kle jentene likt her hjemme, men jeg trur nok at jeg blir mer nøye på å kle de slik at det blir lett å se forskjell for de ansatte og andre barn i barnehagen. Verste jeg vet er når jeg selv tar feil av dem, for de er til tider ekstremt like. Og det er ikke klærne sin feil, her om dagen var jeg skrå sikker på at jeg irrettesatt Olivia, begge hadde kledd av seg og løp rundt kliss naken. Plutselig oppdaget jeg at jeg snakket til Otilie og ble nødt til å sette meg ned og beklage på det sterkeste! Haha… Er det muulig. Så i hvertfall vil jeg kle de så forskjellig at det blir lett å se forskjell, men det blir nok mye likt fordet siden det ofte er lettere, spesielt på store ting som dresser osv, så får de heller ha ulike luer og votter.

  31. Åå, du skriver så nydelig! De har vært heldige som har fått muligheten til å være sammen med mammaen sin så lenge! Ikke vær redd, forskning viser at barn som kommer i bhg før 2 års alderen kan bli distansert til sin egen familie da ikke båndene til mor og far er opprettet godt nok. Det at de har vært hjemme med deg har bare styrket de og gjort de tryggere! Du er ikke akkurat en mamma som sitter mye på rompa 😉 Hihi! Lykke til! Hilsen barnehage pedagog!

  32. Synes det er så tåpelig av folk å si at unger på død og liv MÅ gå tidlig i Bhg! Det er slett ikke alltid det er riktig, hverken for ungene eller foreldrene. Og de kan FINT få sosial stimuli uten å gå i Bhg, man har jo feks åpne barnehager som gjerne har treff 1-2 ganger i uka, i noen timer.
   Jeg har hatt begge mine hjemme en god stund utover vanlig permisjon, og det er jeg lykkelig for! Den tiden kommer ALDRI tilbake! Får helt vondt i mammahjertet med tanke på å levere ungen avgårde, sånn at jeg ikke er der når ungen tar sine første skritt osv.
   Vet av erfaring at det er hardt å levere ungen når den skal begynne i Bhg.men det blir bedre! Lykke til!:)

  33. Barn tar IKKE skade av å være hjemme. Før i tiden var det fåtallet som gikk i barnehage, jeg selv gikk aldri i barnehage. Hadde da likevel ikke problemer med å passe inn? Tvert i mot er jeg bare mer familiekjær enn en del andre som jeg selv ser positivt på. Jeg kunne lese og skrive små og store bokstaver før skolestart, jeg ble mer slept tilbake 10 hakk ved å starte på skole.

  34. Haha, akkurat som å høre meg. Nå har mine tvillinger gått i bhg i tre år, og synes fremdeles det er trist 😛

  35. Det er epoker i livet – og tida går så altfor fort! Jeg synes ikke det er lenge siden du starta i barnehagen, jenta mi, så skolegang- og vips du er tvillingmamma! Jeg er sikker på at jentene kommer til å stortrives i barnehagen som du gjorde! Og tenk deg, første barnehagedag er på tantes 30-årsdag, lett å huske! I dag har jeg følt meg litt gammel for første gang – tenke seg til at det er 30 år siden jeg ble mamma! Men livet kunne ikke vært bedre med to flotte jenter og fire barnebarn! Heldige meg som har dere😘 klem fra mamma

  36. Mormor: Så utrolig hyggelig kommentar, mamma <3 Nå ble jeg glad og rørt på samme tid! Ah, tiden flyr så utrolig fort, før vi ved ordet av det er du oldemor og jeg mormor :O !! Tenke seg til.. 🙂
   God klem fra oss <3

  37. Skjønner deg kjempegodt jeg, akkurat samme følelse selv da min første skulle begynne. Jeg var hjemme med henne til hun var to år og planlegger å være det denne gangen også. Synes du gjør det kjempefint for jentene dine jeg og det er da slett ikke slik at de må i bhg fra 12 mnd for å lykkes i livet. Snarere tvert i mot så synes jeg de er heldige de som får være litt lenger hjemme. Det er klart at barna må stimuleres og at de trenger noen å leke med, men det må ikke nødvendigvis være i barnehage. Virker som du er en aktiv og morsom mamma som sørger for at jentene stimuleres og opplever ting, treffer folk og utvikler seg så fint som bare det. Ikke ta til deg kommentarer om dette, bare Vær stolt og glad for at du har hatt et ekstra år til å kose deg og nyte tid med jentene dine, dette kommer du aldri til å angre på! Ønsker dere lykke til i barnehagen!

  38. Å ha barna hjemme lenger fører til trygg og god tilknytning mellom foreldre og barn. Det er flere og flere som velger å fokusere på tilknytningsomsorg og som lar barna gå ut i verden litt senere,men også litt tryggere, enn barn som blir satt i barnehage før de er 2 år. Jeg skjønner de som føler at de må få barna i bhage tidlig pga livssituasjon,jobb osv. Men å si at barna må starte så snart som mulig fordi de har godt av det er en påstand som ikke holder mål.. Når den viktigste tilknytningspersonen er ute av syne,er det ikke sikkert at tusen leker eller en koselig barnehage ansatt som har flere andre barn å passe på,kan veie opp for det.
   Lykke til – de er heldige som har hverandre,og de kommer nok til å kose seg! <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg