1. Barnehagedag

Uker med ferie tok livet av mange gode rutiner som var innarbeidet i måneder. Du vet du er ute å kjører når det første barna spør om er godis eller is til frokost, og sjokolade til lunsj. Legging skulle også vise deg å bli trøblete. “IKKE natta nååå!! Nei, ikke sove nåå!!” En velkjent strofe når pyjamasen har blitt funnet frem på kvelden i det siste.   

Til vår store fornøyelse sovnet to små frøkner i sengene sine i går kveld uten noe om og men.. 

Skulle vi tørre å juble over vellykket legging? Det har straffet seg tidligere, men jeg ble nødt: 

“Flaks de ville legge seg i dag, så de er uthvilte til barnehagestart i morgen!”

Klokken passerte midnatt før jeg klarte å krype under dynen selv, og jeg satte på klokken allerede 7 for å rekke barnehagen til 9! Ehemm, ok, jeg har falt ut av dette med å gjøre oss klar til et tidspunkt..

Forfjamset våknet jeg til, tregere enn et dåvendyr satte jeg meg opp i sengen for å forstå forskjell på opp og ned, og hva jeg egentlig våknet av, klokken var 04:15.. Barnegråt.. 
Jeg klatrer ut av sengen, inn til jentenes soverom og la Olivia ned i sengen sin, fortalte henne at det var mørkt ute og midt på natten. Hun la seg til å sove på betigelse om at jeg skudde på stjernehimmelen på babycallen. Jeg følte meg tilbake til min egen seng og nøt at dynen fremdeles var god og varm. Ti minutter senere hylte det til fra soverommet på nytt og denne gangen spratt jeg opp. “Mamma, vann” Sa Olivia da hun så meg og jeg sprang ned etter en flaske med vann. Det er ikke uvanlig at ei av jentene våkner en gang i løpet av natten, men denne natten var uvanlig. Olivia sovnet nemlig ikke igjen, og det har aldri skjedd før. 

Da klokken var 5 havnet hun i mellom BT og meg i sengen vår, men det var mer gøy å pirke litt i mammas øyne eller leke frisør med det bustete håret mitt enn å sove. Vi lå i sengen til klokken var 7, trøtt som få, men det ble ikke noe mer søvn.


– trøtt frøken sa du?  –  

Jeg satte meg ned litt i sofaen sammen med Olivia, vi snakket løst om natten og så spurte jeg: “vet du hva vi skal i dag?” svaret kom så direkte at jeg sperret opp øynene, “BAJNEHAGE!”. At hun viste svaret på dette hadde jeg ikke regnet med, kunne det være sant at begeistringen for å dra i barnehagen var årsaken til at hun ikke klarte å sovne igjen? Hva, hvor store har de egentlig blitt?! Men iveren i stemmen fortalte helt klart at “bajnehagen” var noe hun gledet seg til, mer enn noe annet.  

Vel fremme i barnehagen brukte jentene omtrent tre minutter på å være sjenerte før de kastet seg ut i lek. Snakk om å komme til himmelen med et rom fylt av leker, jeg ble også veldig glad for å se at ei av de ansatte er en tidligere arbeidskollega fra jeg selv jobbet i barnehage. Det føles plutselig litt tryggere å kjenne en av de som skal ta ansvar for mine snupper når jeg selv ikke skal gjøre det. 

Jeg kjenner fremdeles på den vemodige følelsen av å skulle la de bli igjen der mens jeg gjør noe annet, men jeg håper og trur det vil gå seg til. Etter to timer på besøk reiste vi hjem.  Vel hjemme igjen var det to små som krøyp opp i sofaen og spurte etter hvert sitt teppe. 

…. og sekunder etter… 


– en Olivia-engel i drømmeland – 

Følg oss på Facebook da vel – 

 

 

 

8 kommentarer
  1. Huff, for en start på dagen! Det er jo typisk, akkurat den dagen man skal noe! :p
   Så bra at de koste seg i barnehagen! Ingenting er bedre enn det! Og gud, for en nydelig sovende Olivia! <3
   Lykke til i morgen igjen 🙂 Håper jentene koser seg like mye da! 🙂 🙂

  2. HERREGUD,jeg smeslter av disse jentene dine altså! Sjekk de øyevippene! De er så utrolig nydelige! 😍

  3. Så skjønne! Det har vist seg her i huset også at det var tøft med ny hverdag med barnehage og SFO. Leggingen har vært et kapittel for seg selv de siste dagene men begynner å gå seg til nå;) håper det går bra med tilbenningen, lykke til 😉

  4. Kan hende de forstod mye mer enn de klarte å uttrykke, og at natta var et uttrykk for det. Mange voksne sover også dårlig før ny jobb, jobbintervju f.eks

  5. Så fint at de koste seg i barnehagen 🙂
   Skjønner at hun var trøtt etter den natta, og mye nye inntrykk i barnehagen 🙂
   Litt spent på hvordan det gikk de neste dagene i barnehagen jeg da!?

  6. Jeg elsker navnene på jentene deres. Jeg tenkte på Othilie til min lille jente. Og så tror jeg det er sånn at det ikke er helt tilfeldig hvem som får tvillinger, jeg tror det ofte er sånn at det er de som har mest kapasitet, kan ha en høyere tendens til å få tvillinger. Er så fascinert av tvillinger og titter innom bloggen din av og til 🙂

  7. trettanemone: Så hyggelig å høre 🙂 Det minner meg på hva en venn av mamma og pappa sa da jeg gikk gravid: “Det er jo godt det er Stine som skal få tvillinger, hun har jo vært høyt og lavt hele livet, så det takler hun” 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg